Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Ντροπή και όνειδος: Πταισματοδίκες και Ειρηνοδίκες, πληρώνουν από την τσέπη τους καθαρίστρια, για τις τουαλέτες των δικαστηρίων!


Είναι ντροπή, είναι απίστευτο και ταυτόχρονα επικίνδυνο, αυτό που συμβαίνει με την έλλειψη καθαριότητας και τη βρωμιά στα δικαστήρια της Αθήνας.

Μετά τους δικαστικούς υπαλλήλους, που κατέβασαν ρολά στα δικαστήρια της Ευελπίδων, μην αντέχοντας τη απελπιστική κατάσταση από τη μπόχα, καθώς δεν υπάρχει υπηρεσία καθαριότητας στο μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας, μετά και τις εκατοντάδες δικογραφίες, που στιβάζονται στις... ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ και στις ΣΚΑΛΕΣ του κτιρίου 13 της Ευελπίδων!!!, η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο στο Πταισματοδικείο και στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Οπως αποκαλύπτουν οι "Δικογραφίες", στα δύο νεόκτιστα και υποτίθεται σύγχρονων προδιαγραφών δικαστήρια της χώρας, δεν υπάρχει υπηρεσία καθαρισμού, καθώς έχει λήξει η σύμβαση με την εταιρία, που είχε αναλάβει την καθαριότητα δεν έχει υπογραφεί νέα σύμβαση, ούτε - έστω - έχει παραταθεί η προηγούμενη.

Μπροστά στο επικίνδυνο και τραγικό ενδεχόμενο, να χορεύουν κατσαρίδες και ποντίκια στα γραφεία τους, οι Πταισματοδίκες και οι Ειρηνοδίκες αποφάσισαν να πληρώσουν οι ίδιοι, από την τσέπη τους, μιά καθαρίστρια, για να έχουν έστω τη στοιχειώδη υγιεινή στις τουαλέτες.

Οπερ και εγένετο!

Με χρήματα, που συγκεντρώνουν κάθε φορά, πληρώνουν οι ίδιοι μία καθαρίστρια - μία και μοναδική - η οποία καθαρίζει όλες τις τουαλέτες και στα δύο δικαστήρια, που καταλαμβάνουν τεράστιο χώρο και πολλά τετραγωνικά.

Βέβαια για σφουγγάρισμα στα γραφεία ούτε λόγος, αφού η καθαρίστρια ξεθεώνεται, για να προλάβει να καθαρίσει καθημερινά όλες τις τουαλέτες και τους κοινόχρηστους διαδρόμους, όπου συνωστίζονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι.

Πταισματοδίκες και Ειρηνοδίκες, με τους οποίες μιλήσαμε για το θέμα, έλεγαν με πικρία και αγανάκτηση ότι, το επόμενο βήμα είναι, να σφουγγαρίζουν οι ίδιες τα γραφεία τους!!!