Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Νovartis: Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται Παπαγγελόπουλος - Τουλουπάκη

Εδώλιο γιά τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αποφάσισε το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που μετά από μαραθώνια διάσκεψη αποφάσισε να τους παραπέμψει σε δίκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Στο παρά πέντε της εκπνοής του χρόνου, οι πέντε ανώτατοι δικαστές του Συμβουλιου του ΑΠ, παρέπεμψαν σε δίκη, κατηγορούμενους για σκοπιμότητα στο χειρισμό της υπόθεσης της Νοvartis, τον πρώην υπουργό Δημητρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε, παράλληλα, να μην παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο οι δύο πρώην επίκουροι εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, που ήταν κατηγορούμενοι, εν αντιθέσει με την εισαγγελέα, που είχε προτείνει την παραπομπή τους σε δίκη.

Με το βούλευμα του το Συμβούλιο του ΑΠ ταυτίστηκε με την εισαγγελέα, ως προς την απαλλαγή των εκδοτών και δημοσιογράφων, που είχαν καταγγελθεί από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.


Το Συμβούλιο του ΑΠ έκρινε ότι, δεν πρέπει δικαστούν οι εκδότες Κώστας Βαξεβάνης και Γιάννης Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας που είχαν καταγγελθεί από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.