Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Αναμένονται οι ποινές του δικαστηρίου στους 8, γιά τους 25 νεκρούς της Μάνδρας


Τις ποινές, που θα επιβάλλει στους οκτώ κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι, γιά τις καταστροφές από τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, το Νοέμβριο 2017, όπου έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι, αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο αποφάσισε περί της ενοχής των κατηγορουμένων την περασμένη Πέμπτη, όπου κρίθηκαν ένοχοι δύο τότε Αντιπεριφερειάρχες,η τότε δήμαρχος Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη, της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων.

Ολοι οι καταδικασθέντες έχουν ζητήσει ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο μετά από διαδικασία περίπου δυόμισι ετών,  κήρυξε αθώους 13 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και η τότε περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου , θεωρώντας ότι δεν στοιχειοθετούνται για αυτούς οι πράξεις που τους αποδόθηκαν μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας που έπληξε την Μάνδρα.

Αντίθετα για τους οκτώ έκρινε ότι είναι υπαίτιοι εκ της θέσεως και της αρμοδιότητας που είχε ο καθένας και πράξεων και παραλείψεων τους που συνέδραμαν στις ολέθριες συνέπειες που επέφερε το φυσικό φαινόμενο που “χτύπησε” την Δυτική Αττική.