Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Με σημαντικές απουσίες στη Βουλή, η ακρόαση των υποψηφίων, γιά τη θέση του νέου Εισαγγελέα ΑΠ

Με σημαντικές απουσίες διεξάγεται από τις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, η ακρόαση των υποψηφίων Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών, για τη θέση του νέου Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, καθώς αποχωρεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ο νυν Εισαγγελέας ΑΠ Βασίλης Πλιώτας, λόγω ορίου ηλικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους δεκαπέντε Αντιπροέδρους και Αρεοπαγίτες, που είχαν κληθεί για ακρόαση από τους Προέδρους της Βουλής, δεν προσήλθαν οι τέσσερεις.

Ανάμεσα στους απόντες και ο Αντιπρόεδρος ΑΠ Χρήστος Τζανερρίκος, ο οποίος θεωρείτο από τα φαβορί!

Δεν προσήλθαν επίσης οι Αντιπρόεδροι ΑΠ Νικολάος Πιπιλίγκας, Θεοδώρος Κανελλόπουλος και ο Αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης.

Προσήλθαν οι Αντιπρόεδροι Γεώργιος Χριστοδούλου, Μαρία Βασδέκη και οι Αρεοπαγίτες Βασιλική Ηλιοπούλου, Ελένη Φραγκάκη, Ανθή Γκάμαρη, Ζαμπέτα Στράτα, Πηνελόπη Παρτσαλίδου-Κομνηνού, Μαρία Κουβίδου, Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου, Βασίλειος Μαχαίρας και Μαρία Μουλιανιτάκη,

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η ακρόαση των Αντεισαγγελέων ΑΠ, που έχουν κληθεί από τους Προέδρους της Βουλής.

Εχουν κληθεί 12 Ανώτατοι Εισαγγελείς.

Από αυτούς φαβορί, για τη θέση του νέου Εισαγγελέα ΑΠ θεωρείται ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Εχουν κληθεί επίσης οι: Δημητρίος Παπαγεωργίου, Ελένη Μετσοβίτου-Φλουρή, Αριστέα Θεοδόση, Ιωάννης Αγγελής, Ιωάννης Προβατάρης, Όλγας Σμυρλή, Δημητρίος Ασπρογέρακας, Βασίλειος Παππαδάς, Λάμπρος Σοφουλάκης, Γεωργία Αδειλίνη και Μαριάννα Ψαρουδάκη.


Βάσει του άρθρου 14 του Κανονισμού της Βουλής, η Διάσκεψη των Προέδρων εκφράζει γνώμη, σύμφωνα με τον ν. 3841/2010 και μετά από ακρόαση των υποψηφίων, ομοφώνως, άλλως με πλειοψηφία τουλάχιστον των 4/5 των μελών της, για την επιλογή του εισαγγελέα και των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.