Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Ωρα μηδέν στη δίκη του προπονητή ιστιοπλοίας


Στην τελική ευθεία η δίκη, για το πρώτο αθλητικό #MeToo, καθώς δεν αποκλείεται να εκδοθεί σήμερα η απόφαση στη δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπολοίας, αφού ολοκληρώσουν τις αγορεύσεις τους ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής και Υπεράσπισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, δεν αποκλείεται το Δικαστήριο να εκδώσει και την απόφασή του, για τον 39χρονο προπονητής, που κατηγορείται για ασέλγεια, αποπλάνηση και βιασμό ανήλικης αθλήτριας του το 2012.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος, αποδέχτηκε την ασέλγεια και την αποπλάνηση, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά τον βιασμό και επέμεινε στον ισχυρισμό ότι, η σχέση του με τη τον τότε 12χρονη αθλήτρια του, ήταν σε γνώση των γονιών της και ιδιαίτερα της μητέρας της.

Σε ερωτήσεις του εισαγγελέα απέδωσε το γεγονός ότι, η εναντίον του καταγγελία από την τότε ανήλικη έγινε 9 χρόνια μετά, σε παρασκήνιο για τις εκλογές στην Ομοσπονδία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Εισαγγελέας: Είπατε νωρίτερα η «ολυμπιονίκης στο ψέμα Αμαλία». Εκείνη προχώρησε στη ζωή της, τα κατάφερε αθλητικά, φύγατε από τη ζωή της. Για ποιο λόγο τα θυμήθηκε το 2021;
Κατηγορούμενος: Σε ποιον όμιλο ανήκει η Αμαλία; Ανήκει στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Πειραιώς. Η Μπεκατώρου ανήκει στον ίδιο ιστιοπλοϊκό όμιλο. Όταν έγινε η καταγγελία Μπεκατώρου παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας. Μήπως ο κύριος πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού Πειραιώς έβαλε κατευθείαν υποψήφιος για πρόεδρος της ομοσπονδίας;

Εισαγγελέας: Το επανέφερε για να αποκομίσει όφελος σε κάποια ομοσπονδία;

Κατηγορούμενος: Έκανε την καταγγελία με τη Μπεκατώρου για να κλέψουν τη διοίκηση της ομοσπονδίας με τον κ. Παπαδημητρίου που ήταν πρόεδρος στον Πειραιά. Αν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι πρόεδρος του ομίλου μου θα μου βγάζει και κανένα κονδύλι. Αλλά δεν βγήκε ο Παπαδημητρίου!