Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εκτός από δικηγόρους, έψαχναν και δικαστές!


Δεν είναι μόνον οι δικηγόροι, που δεν δέχονται να διοριστούν συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο κενό στη διαδικασία στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, σήμερα.

Τουλάχιστον τρεις δικαστές, που είχαν κληρωθεί ως μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου, ζήτησαν την εξαίρεση τους και δύο από αυτούς το πέτυχαν.
Μία εξ αυτών, που αντικαταστάθηκαν από άλλη δικαστή, είναι η Εφέτης Μαρία - Γεωργία Τσιάμη, η οποία έχει κληρωθεί ως τακτικό μέλος της σύνθεσης του Πενταμελούς Εφετείου.

Η δικαστής, που αντικαστάθηκε από την Εφέτη Μυρτώ Τζεφεράκου, ζήτησε την εξαίρεση της, επειδή το όνομα της είχε εμπλακεί στο θέμα, που ανέκυψε στη διάρκεια της ανάκρισης, μετά τη σύλληψη των τότε βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το Σεπτέμβριο του 2013.

Η κ. Τσιάμη ήταν η τότε Προισταμένη του Πρωτοδικείου και φέρεται ότι, εκείνη τη νύχτα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση, μετά από την απόφαση του τότε ανακριτή Νίκου Γεωργουλέα και του εισαγγελέα, να αφήσουν ελεύθερους τους πρώτους εκ των απολογούμενων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και τον Ηλία Κασιδιάρη.

Αντικαταστάθηκε επίσης η Αναπληρώτρια Eφέτης Αλκηστις Σιάννου, με την Εφέτη Παγώνα Παναγιώτου.

Μετά από αυτό η σύνθεση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος: Σοφία Πανουτσακοπούλου, πρόεδρος εφετών

Μέλη: Φωτεινή Παπαντωνοπούλου, Στέφανος-Γρηγόριος Φετζιάν, Mυρτώ Τζεφεράκου, Χριστίνα Ρωμέση, εφέτες

Εισαγγελέας: Κυριακή Στεφανάτου, εισαγγελέας Εφετών

Αναπληρώτρια πρόεδρος: Φωτεινή Αθανασίου, πρόεδρος εφετών

Αναπληρώτρια εφέτης: Παγώνα Παναγιώτου.

Αναπληρώτρια εισαγγελέας: Σοφία Πετράκη