Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Μπογδάνος στη "Δίκη", για Μακεδονία: "Oι ελίτ που μας κυβερνούν και ποινικοποιούν τη φιλοπατρία μας, δείχνουν μία υποχωρητικότητα στο όριο της οσφυοκαμψίας"! (BINTEO)


Το πρόβλημα με την ονομασία της Μακεδονίας και τη Συμφωνία των Πρεσπών, που συνεχίζουν να καταπατούν και να παραβιάζουν οι Σκοπιανοί, χρησιμοποιώντας τον όρο "Μακεδονία" στις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, ήταν ένα από τα θέματα, που ανέδειξε η εκπομπή του Κυριάκου Θωμαίδη "Δίκη στο Open", με προσκεκλημένο τον ανεξάρτητο βουλευτή, 
 Αντιπρόεδρο της «Εθνικής Δημιουργίας» και δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Σε ερώτηση της Μαίρης Μπενέα, για το πόσο διαφοροποιείται ακόμη και η Δικαιοσύνη, που ενώ εξαφάνισε μιά μικρή ομάδα της Ροδόπης, τιμωρώντας την, επειδή κρίθηκε ότι, παραβίασε τη συμφωνία με FIFA  και UEFA, καθώς έπαιζε με σύνθημα στη φανέλα, για τη Γενοκτονία των Ποντιών "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ", στην περίπτωση των Σκοπίων, που παίζουν σε διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ως "Μακεδονία", δεν υπάρχει αντίδραση, ο βουλευτής μίλησε για "ελίτ που μας κυβερνούν και  ποινικοποιούν τη φιλοπατρία μας και δείχνουν μία υποχωρητικότητα στο όριο της οσφυοκαμψίας"!


ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Την ώρα, που η Εθνική μας έπαιζε στο nation league, έπαιζε και μιά άλλη ομάδα. Η ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας. Και ξέρετε πως αποκαλούνταν και στην τηλεόραση και πως αυτοαποκαλούνταν, σκέτο Μακεδονία.


Ο Κυριάκος Θωμαίδης αναφέρθηκε στην επιστολή του τέως Προέδρου της ΕΠΟ προς FIFA και UEFA, που πριν από ένα χρόνο έλεγε ότι, αυτή η χώρα δεν μπορεί να ονομάζεται ούτε η Ομοσπονδία τους, ούτε η χώρα Μακεδονία. Πέρασε ένας χρόνος και δεν βλέπω ο κ. Μπαλτάκος, ο οποίος μάλιστα είναι και υπερπατριώτης, είναι αμήχανος στο να αντιμετωπίσει στις υπερεθνικές ομοσπονδίες αυτό το ζήτημα, που για μας είναι κομβικό.
Ο Γιώργος Μπούζος χαρακτήρισε "λυπηρό" το γεγονός ότι, άνθρωποι, που είναι επιφορτισμένοι, να διαδραματίσουν ένα θεσμικό ρόλο και να υπερασπιστούν την υπερηφάνεια εκατομμυρίων Μακεδόνων, το αντιμετωπίζουν ως διεκπεραίωση.
Και τόνισε:
"Aν ο αρχηγός του Euro, ο Μακεδόνας Ζαγοράκης ότι, ήταν να κάνει, εκπνέει με την επιστολή.. και δεν επανέρχεται, τότε...
Και συμπλήρωσε:
"Αυτός ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος θέλει να παρεμβαίνει παντού, δεν έχει την ευαισθησία να υπενθυμίσει σε κάποιους άλλους το ρόλο, που έχουν ή να σηκώσει ο ίδιος το γάντι και να μπει μπροστά?


ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Δεν είναι εθνική υπερηφάνεια εκατομμυρίων Μακεδόνων. Είναι η εθνική υπερηφάνεια εκατομμυρίων Ελλήνων.
Εμείς, που δεν έχουμε καταγωγή από τη Μακεδονία, πληγωνόμαστε εξίσου, με αυτή την κατάντια. Εχω καταθέσει κ. Θωμαίδη, κυρίες και κύριοι, δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Και οι δύο δεν απαντήθηκαν. Ηρθε η ώρα να καταθέσω και μιά τρίτη, αν και η αλήθεια είναι ότι, υπάρχει ασέβεια των θεσμών, έναντι των βουλευτών και έναντι των ερωτήσεων, που εμείς καταθέτουμε. Σας θυμίζω ότι, ο ίδιος ο κ. Υπουργός Εξωτερικών, πριν από λίγα χρόνια προσπάθησε να μας πείσει, πόσο καλή συμφωνία είναι.

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Δεν σας απαντούν?



MΠΟΓΔΑΝΟΣ: Δεν μας απαντούν, ή μας απαντούν άλλα αντ΄άλλων... θα πω όμως το εξής: Χρόνια τώρα η πρώην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, εγώ δεν μπορώ να την πω Βόρεια Μακεδονία, παραβιάζει κατά συρροή και κατά σύστημα τους όρους της συμφωνίας των Πρεσπών. Εάν η Ελλάδα δεν είχε μιά ταξη κυβερνητών, οι οποίοι την προσεγγίζουν με λαγνεία την Συμφωνία των Πρεσπών, τότε θα έπρεπε να ασχοληθούν με το περιεχόμενο της Συμφωνίας και το αυτό εφαρμόζεται. Δεν το κάνουν, γιά έναν πολύ απλό λόγο. Διότι δεν τολμούν να πουν στο ελληνικό λαό ότι, εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι! Αυτό που συμβαίνει με την λεγόμενη Μακεδονική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα ήταν ένα εξαιρετικό πάτημα για την Ελλάδα, να τινάξει στον αέρα, οποιαδήποτε προοπτική της πρώην πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας...

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Mα τους πάει στην UEFA και στη FIFA κ. Μπογδάνο..

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Οι Βούλγαροι είναι χαζοί που αντιδρούν, για Βουλγάρικη γλώσσα, για μη ύπαρξη μακεδονικής ταυτότητας, για μη ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας; Τους τα δώσαμε όλα, μας πατάνε κιόλας και εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε...

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Eχει αξία το εξής: Οτι, ακόμη και τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορείς να αμφισβητήσεις, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντί δηλαδή να είναι από πάνω, να πάνε από κάτω...

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Δεν τολμούν να αναδείξουν τις κατά συρροή παραβιάσεις. Και αγνοούν εμάς τους βουλευτές, που φέρνουμε το θέμα αυτό στη Βουλή...



ΜΠΕΝΕΑ: Tα λέτε εξαιρετικά. Να σας πω κάτι, που ίσως να το αγνοείτε. Ξέρετε ότι, για μιά απλή ομαδούλα, που έγραφε στη φανέλα της, για τη Γενοκτονία των Ποντιών "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ", κινητοποιήθηκαν δικαστές, ανώτεροι δικαστές, επειδή η ομάδα έγραφε ένα σύνθημα και παραβίαζε την οδηγία της UEFA και της FIFA. Γι΄αυτή την ομαδούλα της Ροδόπης κινητοποιήθηκε η Δικαιοσύνη και τιμώρησαν την ομάδα, την πέταξαν έξω, την κατακρεούργησε την ομάδα η Δικαιοσύνη, τηρώντας υποτίθεται μία συμφωνία. Εδώ, με τη Μακεδονία?

MΠΟΓΔΑΝΟΣ: Ποινικοποιούν τη φιλοπατρία μας κ. Μπενέα. Τα λέτε άριστα. Οι ελίτ που μας κυβερνούν ποινικοποιούν τη φιλοπατρία μας και δείχνουν μία υποχωρητικότητα στο όριο της οσφυοκαμψίας.


Ο βουλευτής μίλησε ακόμη, για το ζήτημα του πόθεν έσχες των διαιτητών και του μαύρου χρήματος και τόνισε:

«Υπάρχουν ποινικές ευθύνες όσων ελέγχων το πόθεν έσχες. Πρέπει να πάει μέσα κι αυτός που υποτίθεται ήλεγξε το πόθεν έσχες. Όχι μόνο το λαμόγιο. Σπιλώνονται και άνθρωποι που δεν ευθυνόμαστε. Ξέρετε πόσοι μου είπαν: Πώς ξέρουμε ότι δεν είσαι Τράγκας; Είναι παραδοσιακή η σύνδεση πολιτικής και ποδοσφαίρου. Ολόκληρα κινήματα και πόλεμοι έχουν περάσει μέσα από το ποδόσφαιρο. Για το μαύρο χρήμα δεν το γνωρίζω αυτό. Θα μου έκανε εντύπωση αν το ποδόσφαιρο έμεινε έξω από αυτό».


Για την εύνοια των ΠΑΕ μέσω νόμων τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τη βία στα γήπεδα:

«Δεν με ενδιαφέρει να εξυπηρετούνται τα λαμόγια, με ενδιαφέρει η νομιμότητα και η ισονομία. Να μη χάσουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι. Πρέπει να υπάρχουν δομές που θα εγγυώνται ότι αυτός που χρωστάει θα πληρώσει. Ελεγα τα ίδια και στη ΝΔ, γι΄αυτό και διαγράφηκα, σε όλα τα επίπεδα τα έλεγα. Είμαι οπαδός της Θάτσερ, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Αν τα φαινόμενα βίας συνεχιστούν, ας κατεβάσουμε ρολά. Να επιβληθούν βαριές επιπτώσεις. Για τους παραβάτες, φυλακή. Ο συμπολίτης μου και ο συνέλληνάς μου θα με ψηφίζει όταν του λέω την αλήθεια. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αυτό πιστεύω».

Για τη Δικαιοσύνη, αλλά και την άνοδο των τιμών:

«Μιλάμε για σύστημα που είναι λανθασμένα στημένο και έχει να κάνει με τη Δικαιοσύνη. Για να καθαρίσει κάποιος το όνομά του μπορεί και να χρειάζεται 15 χρόνια. Αυτό δεν το έχει διορθώσει η κυβέρνηση. Είναι τόσο χάλια στημένο αυτό το σύστημα που κάποιοι σκέφτονται ότι όλο αυτό μπορεί να γίνεται τεχνηέντως. Βλέπει ο κόσμος το μαύρο χρήμα και παράλληλα τις τιμές στα βενζινάδικα και στα σούπερ μάρκετ και οργίζεται. Η οργή του κόσμου θα γίνει κάποια στιγμή αναπόφευκτη. Απορώ πώς δεν το βλέπει η κυβέρνηση αυτή».

Δείτε την εκπομπή: