Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Ελεύθερος με 10.000 ευρω και περιοριστικούς όρους ο Πατέρας Αντώνιος


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία στην ανακρίτρια αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος, που απολογήθηκε για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Του επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα μια φορά το μήνα, καθώς και καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Δίπλα του βρισκόταν συνεχώς η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του.

Παρέλαση μαρτύρων υπεράσπισης του έγινε στο γραφείο της ανακρίτριας, καθώς μεχρι τώρα έχουν καταθέσει υπέρ του περίπου 20 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων κατέθεσαν και φιλοξενούμενοι της Δομής της Κιβωτού, που υποστήριξαν ότι ο 19χρονος φερόμενος ως παθών, τους προσέγγισε ζητώντας τους να καταγγείλουν τον πατέρα Αντώνιο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ιερέας προσκόμισε στην ανακρίτρια βίντεο, που αποδεικνύει ότι, βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο από το σημείο, που υποστηρίζει ο 19χρονος καταγγέλων ότι, τον θώπευσε ο Πατήρ Αντώνιος.

Ο ιερέας στο απολογητικό υπόμνημα, που κατέθεσε φέρεται να αποδίδει την σε βάρος του καταγγελία στην παραβατική συμπεριφορά του 19χρονου, ενώ επισημαίνει ότι, ο δεύτερος καταγγέλων, ο 15χρονος, ανασκεύασε την κατάθεση του στην ανακρίτρια σε σχέση με όσα είχε πει προανακριτικά.


Στις αρχές Ιουνίου, ο Πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή κλήθηκαν σε ανωμοτί εξηγήσεις, ως ύποπτοι γιά αδικήματα κακοδιαχείρισης, όπως απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Το αδίκημα της απιστίας φέρεται να αφορά ακίνητο στην Πωγωνιανή, που αγοράστηκε από τον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγο του 190.000 ευρώ. ποσόν που αφορά την αξία του ακινήτου, αλλά και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό.


Παράλληλα, το ζεύγος έχει κληθεί να απολογηθεί για υπεξαίρεση 467.000 ευρώ, που αφορά χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης, κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.


Παράλληλα, ο Πατέρας Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα ελέγχονται φορολογικά, γιά τα οικονομικά της Δομής για την τελευταία πενταετία, όπως και για πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.