Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ανώτατος Δικαστής, αντί να πάει στο γιατρό, ήρθε στη Σύνοδο της Ευρωπαικής Ενωσης Δικαστών, με... σπασμένο δάχτυλο!


Εχει και η αυτοθυσία τα όρια της, που κάποιοι ωστόσο τα ξεπερνάνε...

Οπως ο β' Αντιπρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Πρόεδρος Εφετών Χαράλαμπος Μαυρίδης, ο οποίος είχε ένα ατύχημα, καθώς, αναπάντεχα σήμερα το απόγευμα έσπασε το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού του χεριού, την ώρα που ετοιμαζόταν, για την εναρκτήρια και εορταστική τελετή της εαρινής ΣΣυνόδου της Ευρωπαικής Ενωσης Δικαστών, που έγινε στην αίθουσα συνεδρίων του Μεγάρου Μουσικής.

Ο εκ Θεσσαλονίκης Πρόεδρος Εφετών, ο οποίος μάλιστα υπηρετεί  στην Καλαμάτα, όπου προίσταται της Διοίκησης του Εφετείου, προτίμησε να έρθει με σπασμένο δάχτυλο στην εορταστική δικαστική εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής, χωρίς προηγουμένως να πάει σε ορθοπεδικό γιατρό, για να φροντίσει το τραύμα του.

Οπως είπε, ήθελε να είναι συνεπής, με την υποχρέωση, που είχε αναλάβει, καθώς μαζί με τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Δημήτρη Φούκα, ήταν υπεύθυνοι της διοργάνωσης της Συνόδου στο Μέγαρο Μουσικής.

Μάλιστα, για να αντέξει ο κ. Μαυρίδης, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκδήλωση, φόρεσε προσωρινά στο δάχτυλο του νάρθηκα,  τον οποίο του έστειλε, με συγγενικό του πρόσωπο, ο ορθοπεδικός ιατρός του.

Γιά την ιστορία, την εαρινή σύνοδο συνδιοργάνωσαν από κοινού, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών (EAJ-regional group of the IAJ και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 3 Ιουνίου.

Στη σύνοδο εκπροσωπούνται 42 εθνικές δικαστικές ενώσεις
από ισάριθμα κράτη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της
δικαστικής ενώσεως της Ουκρανίας, ενώ ως παρατηρητές
συμμετέχουν εκπρόσωποι δικαστικών ενώσεων από τρίτες
χώρες.