Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Μυστική σύσκεψη στον Αρειο Πάγο, για το ναυάγιο της Πύλου!


Μυστική σύσκεψη έγινε σήμερα στον Αρειο Πάγο, γιά την υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη έγινε στο γραφείο του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου και μετείχαν η Προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Καλαμάτας Ζωή Σμυρλή, καθώς και ο Αντεισαγγελέας ΑΠ Γιώργος Οικονόμου, στο οποίον ο Ανώτατος Εισαγγελέας έχει αναθέσει την εποπτεία των ερευνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία από τη μέχρι τώρα πορεία των ερευνών, γι΄αυτό και η Εισαγγελέας Εφετών κ. Σμυρλή, που προίσταται της έρευνας, γιά το ναυάγιο με τους εκατοντάδες νεκρούς, ήρθε εσπευσμένα από την Καλαμάτα στην Αθήνα, γιά να ενημερώσει δια ζώσης τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και τον Αντεισαγγελέα ΑΠ Γιώργο Οικονόμου, γιά το αποδεικτικό υλικό, που έχει συγκεντρωθεί, που λόγω της σοβαρότητας και της κρισιμότητας της υπόθεσης θεωρείται "φωτιά".

Δικαστικές πηγές υποστήριζαν ότι, αυτός φέρεται ότι είναι και ο λόγος, γιά τον οποίο ο κ. Ντογιάκος επέβαλλε απόλυτη τήρηση της μυστικότητας στην έρευνα που είναι σε εξέλιξη για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

Ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου τις προηγούμενες ημέρες, με εγκύκλιο του, απευθυνόμενος στις αρμόδιες εισαγγελικές και λιμενικές αρχές, υπενθύμισε παλαιότερη εγκύκλιο που είχε αποστείλει το 2015, ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών για τον τρόπο διεξαγωγής των ανακριτικών ενεργειών. Με την εγκύκλιο ζητείται η πιστή εφαρμογή της μυστικότητας της έρευνας, από όλους εκείνους οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτήν, ανάμεσα τους εισαγγελικοί λειτουργοί αλλά και λιμενικοί που λαμβάνουν καταθέσεις αλλά και συλλέγουν στοιχεία.