Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Ζητείται... Εισαγγελέας ΕΥΠ!


Ζητείται... νέος Εισαγγελέας, για την ΕΥΠ!

Αλλάζει χέρια η πιό νευραλγική Εισαγγελία της χώρας, καθώς αποχωρεί η μέχρι πρότινος Εισαγγελέας ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, η οποία μετατέθηκε, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την θέση Εισαγγελέα ΕΥΠ, ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός, που έχει συνδέσει το όνομα του με πολύκροτες υποθέσεις!

Η Εισαγγελέας Εφετών Βασιλική ή Βίκυ Βλάχου, η οποία ήταν αρμόδια τα τελευταία τρία χρόνια για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, επιστρέφει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, όπου υπηρετούσε μέχρι, που ανέλαβε καθήκοντα στην ΕΥΠ.

Η κ. Βλάχου, που συνέδεσε το όνομα της με τη ζοφερή υπόθεση των υποκλοπών, καθώς είχε δώσει το «πράσινο φως» για τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και άλλων προσώπων, θα παραμείνει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μέχρι το Σεπτέμβριο του 2023, καθώς τότε αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα ως Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε στις 22 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, αποφάσισε τη μετάθεση της από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στη Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Σε βάρος της κ. Βλάχου είχε ξεκινήσει πειθαρχικό έλεγχο, τον Σεπτέμβριο του 2022, ο επίτιμος Αντιπροέδρος του Αρείου Πάγου και Προέδρου, τότε, του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις και προσπάθεια επηρεασμού από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να αποκλειστεί από τις εκλογές του Μαίου, το κόμμα "ΕΛΛΗΝΕΣ" του Ηλία Κασιδιάρη

Η Εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου, ανέλαβε τη θέση της εισαγγελέα ΕΥΠ ανέλαβε στις 12 Μαΐου 2020, μετά από πολυσυζητημένη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, καθώς η πλειοψηφία υπερ της ήταν οριακή 6 - 5, με τον τότε Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και τον τότε Εισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα, να έχουν ψηφίσει "ΟΧΙ"!