Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Στην δεξίωση του Αμερικανού Πρέσβη ο Βουρλιώτης


Στην κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη Τζορτζ Τζέιμς Τσούνη θα βρίσκεται απόψε - σύμφωνα με πληροφορίες - ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (Αρχή Ξεπλύματος), Αντεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης, προκειμένου να παραβρεθεί στην καθιερωμένη δεξίωση, για την επέτειο της 4ης Ιουλίου, που εορτάζεται ως Ημέρα Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α.


Κατά τις ίδιες πηγές, στη δεξίωση του Αμερικανού Πρέσβη, που θα γίνει στον κήπο της κατοικίας του, εκτός από τον κ. Βουρλιώτη, έχουν προσκληθεί και θα πάνε και άλλα στελέχη της Αρχής Ξεπλύματος.

Σύμφωνα με το νόμο 4557/2018 η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, εκτός από τον το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τον έλεγχο των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, έχει επίσης αντικείμενο της τη χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και τη χρηματοδότησης της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής, συνεισφέροντας στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής, για τα οποία ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!