Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Φτωχότερη η Δικαιοσύνη, μετά την αποχώρηση του Αντεισαγγελέα ΑΠ Δημήτρη Παπαγεωργίου!


Φτωχότερη από αύριο η Δικαιοσύνη και κυρίως ο Αρειος Πάγος, καθώς αποχώρησε σήμερα, λόγω ορίου ηλικίας, ένας από τους ικανότερους και εντιμότερους Ανώτατους Εισαγγελείς, μετά από δεκαετίες ευδόκιμης διαδρομής.

Ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Δημήτρης Παπαγεωργίου, γνωστός για τη γενναιότητα και το ήθος του, ολοκλήρωσε τη διαδρομή του στη Δικαιοσύνη και αποχώρησε σήμερα, όπως και ακόμη εικοσιεννέα  ανώτατοι και ανώτεροι δικαστές και εισαγγελείς, που συμπλήρωσαν το 67ο έτος της ηλικίας τους.

Μεταξύ των αποχωρούντων και οι κεφαλές της Δικαιοσύνης,  η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ισίδωρος Ντογιάκος, που και αυτοί συνταξιοδοτήθηκαν.

Δεκάδες ήταν οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές, που αποχαιρέτησαν χτες και σήμερα τον αγαπητό σε όλους Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Ανθρωπος με ουσιαστικά ενδιαφέροντα και ανθρώπινες ευαισθησίες ο Αντεισαγγελέας ΑΠ Δημήτρης Παπαγεωργίου, σχεδιάζει το μέλλον του μακριά από επανενεργοποίηση  του σε κάποια από τις Ανεξάρτητες Αρχές, όπως ενδεχομένως προσβλέπουν άλλοι συνάδελφοι του, που επίσης αφυπηρετούν.

Μέλημα του να ασχοληθεί με το διάβασμα βιβλίων, που επί χρόνια συγκεντρώνει στη βιβλιοθήκη του και μέχρι τώρα δεν είχε το χρόνο, ούτε να τα ξεφυλλίσει.

Βιβλία ιστορικά και πολιτικά, όπως και πολλά μυθιστορήματα, που είναι και η αδυναμία του, έχει βάλει στο πρόγραμμα ο Ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός.

Αλλωστε και τα χρόνια, που υπηρετούσε τη Δικαιοσύνη, κατάφερε μελετώντας, παράλληλα, να ολοκληρώσει τις σπουδές του και στις Πολιτικές Επιστήμες, όπου επίσης είναι πτυχιούχος.

Στη φωτο ο Αντεισαγγελέας ΑΠ, με την επίσης εξαίρετη Αρεοπαγίτη ε.τ. Διονυσία Μπιτζούνη, ακριβώς πριν δύο χρόνια, στον Αρειο Πάγο (30 Ιουνίου 2021), την ημέρα της δικής της αποχώρησης από τη Δικαιοσύνη.