Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Νέα αναβολή για τις 14 Σεπτεμβρίου 2023, για τη Folie - Folie

Ούτε και σήμερα ξεκίνησε η δίκη, για την υπόθεση της Folie - Folie, παρά τη σωρεία αναβολών και τον επερχόμενο κίνδυνο παραγραφής, για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς και την εξαπάτηση των μετόχων της εταιρείας.

Κι αυτό, ενώ είχε δοθεί άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας στους συνηγόρους, να παρασταθούν, εξαιρώντας τους από τη συνεχιζόμενη αποχή από πρωτοβάθμιες δίκες εγκληματικής οργάνωσης (αιτία της αναβολής).

Το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο γιά τις 14 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ συμπληρώνεται πενταετία, από τις απαρχές της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Η δίκη αναβλήθηκε, μετά από σοβαρό κώλυμα της Εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, με συγκατηγορούμενη τη σύζυγό του Καίτη, ενώ παρών στο δικαστήριο ήταν και ο γιος τους, ο οποίος αποχώρησε αμέως μετά την ανακοίνωση της προέδρου ότι, η δίκη δεν θα αρχίσει σήμερα.

Η υπόθεση ούτε καν εκφωνήθηκε, ενώ δεν υπήρξε ούτε δήλωσή αποχής της εισαγγελέως από τη δίκη, λόγω του προσωπικού της κωλύματος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο άλλοτε πρόεδρος και ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της FFG έδιναν εντολές και κατηύθυναν το σχέδιο για τις απάτες και τις πλαστογραφίσεις τραπεζικών εγγράφων, την πλασματική αύξηση των κερδών της εταιρείας και τη διόγκωση της μετοχής της, με τελικό αποτέλεσμα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η οικογένεια Κουτσολιούτσου και οι 7 συγκατηγορουμενοι της θα δικαστούν, κατά περίπτωση, για 5 κακουργήματα:

1. Της εγκληματικής οργάνωσης (συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη),

2. της πλαστογραφίας ( και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ,

3. της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας ( και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ,

4. της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ( και της συνέργειας) και

5. της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφόρησης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.