Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Από ανατροπή σε ανατροπή η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, θα συνεχιστεί παρά την παραίτηση του από την έφεση!


Διαστάσεις... θρίλερ έχει πάρει η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που οδεύει από ανατροπή σε ανατροπή.

Πριν από λίγο του Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε ότι, θα συνεχιστεί κανονικά η η δίκη, για τη δολοφονία της Καρολάιν και της σκυλίτσας της, παρά το γεγονός ότι, ο ίδιος ο κατηγορούμενος δήλωσε, μέσω των συνηγόρων του πως δεν το επιθυμεί και παραιτείται από την έφεση.

Οι τακτικοί δικαστές έκριναν ότι, σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν "χωρεί" παραίτηση του καταδικασμένου σε ισόβια και 11, 5 χρόνια από την έφεση και γι΄αυτό η δίκη πρέπει να συνεχιστεί παρά την άρνηση του.

Ετσι δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και διέταξε την πρόοδο της δίκης.

Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε να διορίσει αυτεπαγγέλτως δυο νέους δικηγόρους, για τον κατηγορούμενο καθώς οι συνήγοροι του δεν έχουν πλέον εξουσιοδότηση για να τον εκπροσωπήσουν, αφού νωρίτερα παραιτήθηκαν.

Ο εισαγγελέας, μάλιστα, σημείωσε πως αν υπάρξουν δυο αρνήσεις από τους αυτεπαγγέλτους διοριζόμενους δικηγόρους, τότε η δίκη του 34χρονου πιλότου μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνηγόρους.

Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου πιλότου ενημέρωσαν τους δικαστές πως δεν έχουν εξουσιοδότηση να συνεχίσουν την υπεράσπιση καθώς ο 34χρονος πιλότος παραιτείται από τη δίκη, ωστόσο, ο εισαγγελεας της έδρας στην πρόταση του ανέφερε πως σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας αυτό δεν είναι εφικτό.

«Το ζήτημα της παραίτησης έχει ένα χρονικό περιθώριο που εξαντλείται στην έναρξη της συζήτησης της υπόθεσης. Μετά από την έναρξη δεν επιτρέπεται η παραίτηση από την έφεση. Αυτό οριζεται για να μην διακωμωδείται η διαδικασία και να μην γίνονται άσκοπες δικάσιμοι. Ξέρετε καλά νομικά και το ξέρετε όλο αυτό. Άρα η δικη πρέπει να συνεχιστεί» τόνισε ο εισαγγελικό λειτουργός ο οποίος ζήτησε να διοριστούν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο νέοι συνήγοροι.

Από την πλευρά τους οι νομικοί παραστάτες της οικογένειας της άτυχης Καρολάιν συντάχθηκαν με την άποψη του εισαγγελέα τονίζοντας πως στην περίπτωση που διακοπεί η δίκη θα τεθούν δικονομικά θέματα.