Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Η ώρα της κάλπης σήμερα για 44 κόμματα, στον Αρειο Πάγο!


Η ώρα της κάλπης σήμερα στον Αρειο Πάγο, καθώς το Αι Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφασίζει, για τις 44 αιτήσεις, που έχουν υποβληθεί από κόμματα και ανεξάρτητους υποψηφίους, για συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Υπολογίζεται ότι, περίπου στις 8 σήμερα το βράδυ, αναμένεται από τον Αρειο Πάγο η ανακήρυξη των υποψηφίων, που θα λάβουν... "διαβατήριο" για την κάλπη.

Μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον καταδικασμένο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, μετά το μπλόκο που έλαβε από το Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαίου, τώρα κατεβαίνει με συνδυασμό ανεξάρτητων υποψηφίων, ισχυριζόμενος ότι, έτσι, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Αιτήσεις συμμετοχής υπέβαλλαν 35 κόμματα, 5 συνασπισμοί κομμάτων, 1 συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, ανάμεσα τους και ο συνδυασμός «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετέχει ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης και άλλοι 28 ανεξάρτητοι υποψήφιοι βουλευτές.

Εκτός εκλογικής αναμέτρησης βρίσκεται το «ΕΑΝ» του επίτιμου Αντεισαγγελέα ΑΠ Τάσου Κανελλόπουλου, που είχε ήδη δηλώσει πως δεν θα κατέλθει στις εκλογές αυτή τη φορά.

Αιτήσεις συμμετοχής έχουν κάνει και νεοεμφανιζόμενα κόμματα, όπως και νεοεμφανιζόμενοι ανεξάρτητοι, ενώ κόμματα που «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο και δεν συμμετείχαν στις περασμένες εκλογές, τώρα επανήλθαν με άλλη ή παρεμφερή ονομασία.

Ο αριθμός των 44 κομμάτων που δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές είναι μικρότερος κατά 6 από τις υποψηφιότητες που είχαν δηλωθεί στις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Στον πρώτο γύρο των περασμένων εκλογών είχαν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 50 κόμματα.

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις 14 κομμάτων, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, 36 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, όπως και ένας μεμονωμένος.