Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Oμάδα, που κερδίζει, την αλλάζεις?

Στο ποδόσφαιρό ισχύει ότι "ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΑΖΕΙΣ"!

Στη Δικαιοσύνη ισχύει το αντίθετο?

Δεν εξηγείται αλλιώς ότι, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε - σύμφωνα με πληροφορίες - να μην ανανεώσει τη θητεία στη Eurojust δύο πολύ επιτυχημένων εισαγγελικών λειτουργών, που επί πέντε χρόνια εκπροσωπούν επάξια της χώρα μας.

Κατά πληροφορίες το ΑΔΣ δεν ανανέωσε τη θητεία στην Ευρωπαική Εισαγγελία, του εισαγγελέα Εφετών και Εθνικού μέλους της Ελλάδας στη Eurojust Παρασκευά Αδάμη, καθώς και του αναπληρωτή του Παναγιώτη Μανιάτη, τις οποίες προφανώς θα καταλάβουν άλλοι συνάδελφοι τους.

Και φυσικά κανένας δεν... παντρεύεται την καρέκλα του, όμως ο εισαγγελέας Παρασκευάς Αδάμης έχει ψηφιστεί  από 
το ΔΣ της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων, που  αποφάσισε την ανανέωση της θητείας του ως εκπροσώπου της στην Ευρώπη, με ψήφους 22 υπέρ και δύο κατά.

Η απώλεια της θέσης του Εισαγγελέα Εφετών Παρασκευά Αδάμη στη Eurojust αποδυναμώνει και τη θέση του στο ΔΣ της Διεθνούς Ενωσης Εισαγγελέων, καθόσον σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να κατέχει διευθυντική θέση στην χώρα του, ή να εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνή οργανισμό. 

Εάν λοιπόν αποχωρήσει ο εισαγγελικός λειτουργός από τη θέση του στη Eurojust, αφού δεν ανανεώθηκε η θητεία του, η χώρα μας, αφενός θα χάσει το προνόμιο να εκπροσωπεί την Ευρώπη, αφετέρου τη θέση αυτή θα καταλάβει ο Τούρκος εισαγγελέας!

Με τα ελληνοτουρκικά σε έξαρση, είμαστε γιά τέτοια τώρα?