Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Ο Τσίπρας ζήτησε από Ντογιάκο άμεση διερεύνηση των υποκλοπών και αναβάθμιση της έρευνας


Αμεση διερεύνηση των υποκλοπών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από  τον Ανώτατο Εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, με τον οποίο συναντήθηκε  νωρίς το πρωί στον Αρειο Πάγο, μετά τις νέες αποκαλύψεις, για παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ. 
Ο κ. Τσίπρας μετέβη στις 9 το πρωί στον Αρειο Πάγο κι έμεινε μία ώρα στο γραφείο του κ. Ντογιάκου.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε τον προβληματισμό του, γιά όσα αποκαλύπτονται για τις υποκλοπές, ενώ εξέφρασε εμπιστοσύνη στον θεσμό της Δικαιοσύνης και την κάλεσε, να ρίξει  άπλετο φως στην υπόθεση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ισίδωρο Ντογιάκο την επίσπευση των ερευνών αλλά και την αναβάθμισή της έρευνας.

Δήλωσε:

«Εξέφρασα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ανησυχία μου για τις εξελίξεις. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για τη μετατροπή της ΕΥΠ σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, δημοσιογράφων επιχειρηματιών, δικαστών αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία.

Η παρακολούθηση των αρχηγών των ΕΔ θέτει σε διακινδύνευση την εθνική ασφάλεια. Να μην αφήσουμε τη βαριά σκιά πάνω από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση στοιχείων και αποδείξεων. Η διαλεύκανση της δύσκολη υπόθεσης την έχει η ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί που με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχέια των διατάξεων των εντολών παρακολούθησης και σε αυτούς που υπέγραψαν τις διατάξεις με τις εντολές της παρακολούθησης. Θέλω να ελπίζω ότι σ’ αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο θεσμό».