Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Σφίγγει ο κλοιός για τον πατέρα Αντώνιο - Καλείται στην Εισαγγελία Ανηλίκων


Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται τα επόμενα εικοσιτετράωρα, γιά τον Πατέρα Αντώνιο της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από τις καταθέσεις πρώην τροφίμων της Κιβωτού, που μίλησαν για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση τους, ο Πατέρας Αντώνιος αναμένεται να κληθεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Καθοριστικό ρόλο φέρεται ότι, έχουν παίξει οι καταθέσεις του 19χρονου, πρώην – τροφίμου της Δομής στο Βόλο, που έκανε λόγο, για ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον Πατέρα Αντώνιο, καθώς επίσης και η κατάθεση πρώην τροφίμου του ιδρύματος που διαμένει πλέον στην Ολλανδία και μίλησε για σωματική κακοποίηση του την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της Κιβωτού.

Αλλωστε, με βάση τις καταθέσεις αυτών των δύο πρώην τροφίμων, που μίλησαν στις Εισαγγελείς Ανηλίκων, για όσα φέρονται ότι, βίωσαν, αλλά και από τις καταθέσεις άλλων παιδιών, όπως και πρώην εργαζομένων, εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διάταξη, που απαγορεύει στον Πατέρα Αντώνιο, γιά τις επόμενες 90 ημέρες, ακόμη και να πλησιάζει στις Δομές της Κιβωτού.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, σήμερα εξετάστηκαν δύο ακόμη μάρτυρες, πρώην τρόφιμοι, ενώ οι καταθέσεις των μαρτύρων έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Από δικαστικούς κύκλους έγινε επίσης γνωστό ότι, δεν τίθεται θέμα να εκδοθεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία διάταξη, η οποία επίσης να της απογορεύει να πλησιάζει στις Δομές της Κιβωτού, καθώς δεν υπάρχουν εναντίον της καταθέσεις, που να την εμπλέκουν σε σεξουαλική ή σωματική κακοποίηση ανηλίκων.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι, εάν το νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου επιθυμεί την απομάκρυνση της πρεσβυτέρας, μπορεί να κινήσει εναντίον της διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων.

Νωρίτερα το πρωί, όπως αποκάλυψε το iEdiseis, έγινε γνωστό ότι, ο Πατέρας Αντώνιος δήλωσε παρών στην Εισαγγελία και στη διαθεση των Αρχών, ενώ φέρεται ότι, μέσω των συνηγόρων του, γνωστοποίησε στον Προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο, πού βρίσκεται η νέα του κατοικία.

Μάλιστα φέρεται ότι, φιλοξενείται, ή νοίκιασε σπίτι στην Πετρούπολη.