Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Αύριο το μεσημέρι η απόφαση, για το ηλεκτρικό ρεύμα


Αύριο στις 12 το μεσημέρι το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας θα εκδόσει προσωρινή διαταγή, για το εάν δεν θα κόβεται το ρεύμα, σε όσους δεν πληρώνουν τη ρήτρα προσαρμογής, μέχρι να εκδικαστεί στον Αρειο Πάγο η υπόθεση, στις 6 Ιουλίου.

Σήμερα επρόκειτο να εκδικαστούν οι συλλογικές αγωγές, που έχουν καταθέσει οι καταναλωτικές ενώσεις ΕΚΠΟΙΖΩ και ΙΝΚΑ κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος, που κανονικά επρόκειτο να εξεταστούν σήμερα.

Η εκδίκαση αναβλήθηκε, για να προηγηθεί στον Αρειο Πάγο η προσφυγή της ΔΕΗ και άλλων παρόχων, σε πιλοτική δίκη, που θα επιλύσει το θέμα αμετάκλητα.
Στο μεταξύ, μέχρι να εκδικαστούν οι συλλογικές αγωγές 1700 καταναλωτών, οι συνήγοροι τους έδωσαν μάχη, για να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, που θα απαγορεύει να κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Οι συνήγοροι των καταναλωτών επισήμαναν, επικαλούμενοι καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, πως καθημερινά αποστέλλονται αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμη και σε πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έτσι, ζήτησαν από το δικαστήριο, εφόσον αναβάλει τη συζήτηση, να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να απλώσει δίχτυ προστασίας για τους καταναλωτές, ειδικά στην κατηγορία εκείνων που βρίσκονται σε κίνδυνο διακοπής ρεύματος.