Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Κέρδη... μαμούθ από δυο παράνομες ιστοσελίδες, που "ξήλωσαν" εισαγγελέας και ηλεκτρονικό έγκλημα


Ενα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα, που δέχτηκε παγκόσμια ο παράνομος τζόγος τα τελευταία χρόνια, στη διάρκεια αγώνων Παγκοσμίου Κυπέλλου, δόθηκε σήμερα, λίγες ώρες πριν από τον πρώτο ημιτελικό, μετά από επέμβαση... κεραυνό της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας, που εποπτεύεται από την εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου.
Η επιχείρηση των έμπειρων αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε στόχο δύο ινντερνετ καφε στον Πειραιά, όπου εξαρθρώθηκαν δυο ιστεσελίδες παράνομου στοιχηματισμού, που όπως διαπιστώθηκε ανήκαν αντίστοιχα σε δύο από τις 24 εταιρίες, οι οποίες έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας και έχουν αχθεί στο καθεστως του νόμου 4002/2011.
Συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος, δύο παίκτες, που επαιζαν στις παράνομες ιστοσελίδες, καθώς και ένας υπάλληλος, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Η επέμβαση είχε απόλυτη επιτυχία, καθώς οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος, υπό την καθοδήγηση της κ. Σακελαροπούλου “έσπασαν” τους κωδικούς των παράνομων ιστοσελίδων, ενω ο ιδιοκτήτης των δυο Ιντερνετ καφε και ο διαχειριστής των ιστοσελίδων βρέθηκαν να διαθέτουν, παράλληλα, περισσότερα από 200 καταστήματα στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στον Αργοσαρωνικό και στην Αττική, όπου δραστηριοποιουνται
Ο ψηφιακός έλεγχος, που εγινε απεδειξε ότι, τα κέρδη ήταν... μαμούθ, καθώς ο ημερήσιος τζιρος, την περίοδο του Μουντιαλ και ιδιαίτερα τις στοιχηματικές ημέρες κυμαινόταν 380.000 ευρω μέχρι... 650.0000 ευρω.
Η επέμβαση της Διευθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι η δεύτερη εν μεσω Μουντιαλ, που έγινε λίγο πριν ξεκινήσει ο αποψινός πρώτος ημιτελικος αγωνας και αφού αναμενόταν αυτες τις ημερες να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.