Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΑΙΔΩΣ... ΕΕΑ 3

Απολαυστε τα αίσχη της ΕΕΑ στην υπόθεση της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ μέσα από την εκκρεμουσα αίτηση ανάκλησης του Αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γιώργου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ για λογαριασμό του προπονητή Μάκη ΚΑΤΣΑΒΑΚΗ και του γεωπόνου Νίκου ΣΜΥΡΙΔΗ κατά της ΕΕΑ! 


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 


ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
              
Του Θωμά ΚΑΤΣΑΒΑΚΗ, επαγγελματία προπονητή ποδοσφαίρου, κατοίκου Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου 86, με ΑΦΜ 998063173 

                   Κ Α Τ Α 

1.Του Ευάγγελου ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, 
2.Του Αναστασιου ΚΡΗΤΙΚΟΥ, 
3.Του Ιωάννη ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ, 
4.Του Λάζαρου ΟΡΦΑΝΙΔΗ, 
5.Του Ντούσαν ΣΤΕΒΙΤΣ, 
6.Του Μποριβογιε ΡΙΣΤΙΤΣ, 
7.Του Δημητρίου ΠΟΛΙΤΗ, 
8.Του Κωνσταντίνου ΤΣΑΜΟΥΡΗ, 
όλων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και κατοίκων για επιδόσεις Αθηνών, Πατησίων 128,
9.Του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομενων Ποδοσφαιριστων (ΠΣΑΠ), ως παρεμβαντος κι εκπροσωπουντος δια της Νομικής Υπηρεσίας του τους ποδοσφαιριστες που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα. 

   ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ-ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 

1.Της από 7.3.2019 απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικου Αθλητισμού της ΓΓΑ, 
2.Της από 8.5.2019 απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικου Αθλητισμού της ΓΓΑ.



ΛΟΓΟΙ ΑΙΤΗΣΗΣ
Τις παραπάνω αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικου Αθλητισμού, προσβάλλω για τους εξής ορθούς, νόμιμους, βασιμους,ουσιαστικους κι αληθινούς λόγους :

ΑΙΔΩΣ... ΕΕΑ 2

Απολαυστε τα αίσχη της ΕΕΑ στην υπόθεση της ΠΑΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ, μέσα από την εκκρεμουσα αίτηση ανάκλησης του Αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γιώργου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, για λογαριασμό του ποδοσφαιριστη Στέλιου ΚΡΗΤΙΚΟΥκατά της ΕΕΑ! 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

   ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
            - ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ

Του Στυλιανού ΚΡΗΤΙΚΟΥ, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κατοίκου Αμαρουσίου

           ΚΑΤΑ 

Της από 18.4.2019 απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικου Αθλητισμού της ΓΓΑ 

Με την παρούσα επανέρχομαι ενώπιόν σας για να ζητήσω ΤΗΝ επανασυζητηση ανάκληση της από 18.4.2019 απόφασης της ΕΕΑ υπό την προηγούμενη σύνθεση της για τους εξής νόμιμους, βασιμους, ουσιαστικους κι αληθινούς λόγους :

ΕΠΕΙΔΗ με την προσβαλλομενη απόφαση απορρίφθηκε παράνομα, αντισυνταγματικα και κατά παράβαση του αθλητικού νόμου και της ΕΣΔΑ, η νομίμως και παραδεκτως υποβληθεισα αίτηση μου για κατάπτωση της εγγυητικης επιστολής της ΠΑΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ,

ΑΙΔΩΣ... ΕΕΑ 1

Απολαυστε τα αίσχη της ΕΕΑ στην υπόθεση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, μέσα από την εκκρεμουσα έφεση του Αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γιώργου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, για λογαριασμό ποδοσφαιριστων και μάνατζερ κατά της ΕΕΑ! 


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

                        ΑΘΗΝΩΝ 
(ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ) 

ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ - ΕΦΕΣΗ



1.Του Γεωργίου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ,  Δικηγόρου Αθηνών , κατοίκου Αθήνας, Φαβιέρου 47, με ΑΦΜ 033363189, ως αντιδίκου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και ως πληρεξουσίου δικηγορου των πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, 
Γρηγοριου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ, 
Εμμανουήλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ, 
Ευθυμίου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ, 
Κωνσταντίνου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ, 
2.Του Χρήστου ΑΡΑΒΙΔΗ, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κατοίκου Αχαρνών , οδός Ηρακλείτου 52,με ΑΦΜ 132649806 
3 Του Ιωάννη ΛΥΠΗΜΕΝΟΥ, επαγγελματία διαμεσολαβητη μεταγραφών ποδοσφαιριστων, κατοίκου Περάματος, οδός Ηλέκτρας 4,με ΑΦΜ 124772808 

             Κ Α Τ Α 

1.Του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως εποπτευοντος την Επιτροπή Επαγγελματικου Αθλητισμού που εδρεύει στο Μαρούσι, Παπανδρέου 37, κι εκπροσωπείται νόμιμα, 

2.Της Επιτροπής Επαγγελματικου Αθλητισμού της ΓΓΑ, Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου που εδρεύει στο Μαρούσι,Παπανδρέου 37 κι εκπροσωπείται νόμιμα 

     ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ - ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 

Των από 13.10.2016 και 27.10.2016 αποφάσεων της Επιτροπής Επαγγελματικου Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και εδρεύει στην Περιφέρεια Αττικής και προσωρινά παρά τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο Μαρούσι, Παπανδρέου 37, 

Α. ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 

Δεν τα είπε στη Βουλή, αλλά στον Αρειο Πάγο, ο Αγγελής, που μίλησε για σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά - Αδωνη - Λοβέρδου

Γιά σχέδιο προφυλάκισης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των βουλευτών Άδωνη Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, μίλησε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής, κατά την πολύωρη κατάθεσή του στον συνάδελφό του αντεισαγγελέα ΑΠ Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος διερευνά τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις κατά τη δικαστική διερεύνηση της Novartis.

Ο κ. Αγγελής, ο οποίος είχε παραιτηθεί από την υπόθεση τον Δεκέμβριο 2018, καταγγέλοντας σκευωρία, στη συμπληρωματική του κατάθεση σήμερα αποκάλυψε  την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου, το οποίο θα επλήττε πολιτικά το κόμμα της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Αγγελής, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι, υπήρχε σχέδιο, για "βραχιολάκια σε πολιτικούς", που , αφορούσε τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο και θα εκτελείτο λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γινόντουσαν.

Ο αντεισαγγελέας ΑΠ απέδωσε την ευθύνη στον επονομαζόμενο  «Ρασπούτιν» (Δημήτρη Παπαγγελόπουλο) και υποστήριξε ότι, τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προσώπων, προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Μάλιστα, ο κ. Αγγελής, δήλωσε στον κ. Ζαχαρή ότι είναι πρόθυμος, προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των καταθέσεων του, να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τις κυρίες Δημητρίου και Παπασπύρου.

Παράλληλα, ο κ. Αγγελής αναφερόμενος στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, υποστήριξε ότι, ήταν εκτελεστικό όργανο του Ρασπούτιν.

Σε ερωτήσεις του κ. Ζαχαρή, ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» ο κ. Αγγελής , φέρεται να παρέπεμψε στις κυρίες Παπασπύρου και Δημητρίου, όπως και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, που ξέρουν όπως είπε το όνομά του και του το είχαν πει, ενώ εξέφρασε την απορία του στον κ. Ζαχαρή, γιατί δεν έχει κληθεί ακόμη η πρώην εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου,  για να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει, καθώς ήταν σε γνώση της όλα όσα εκείνος έχει καταθέσει.
Ο κ. Αγγελής  εξέφρασε την πικρία του, για τον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκαν, όπως είπε πρόσωπα τα οποία εμπιστεύονταν και με τα οποία είχε στενότατη συνεργασία, αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Νιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ».

Μετά τις νέες αποκαλύψεις, ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Αγγελή στη Βουλή.

Πιλάβιος: "Παιδιά, με ποιούς είμαστε σήμερα";

Γιά  "συμμαχίες" στο ποδόσφαιρο μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ενώ κατέθετε ως μάρτυρας στη δίκη των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.
Εισαγγελέας: Οι κατηγορίες αφορούν μεγάλο διάστημα της θητείας σας ως πρόεδρος Εκείνο το διάστημα δεν υπέπεσαν στην αντίληψη σας περιστατικά, σχετικά με το περιεχόμενο των καταγγελιών;
Πιλάβιος: Συμμαχίες στο ποδόσφαιρο υπήρχα, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Θυμάμαι τα λόγια του Κοντοβαζενίτη, που μπήκε μιά μέρα στην ΕΠΑΕ, κοίταξε τους πάντες και είπε: "Παιδιά με ποιούς είμαστε σήμερα; Mε τον Ολυμπιακό ή με την ΑΕΚ;
Eισαγγελέας: Oταν λέτε συμμαχίες, τι εννοείτε; Συμμαχίες των αθλητικών ή των επιχειρηματικών παραγόντων;
Πιλάβιος: Των επιχειρηματικών δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν. Γιά τους αθλητικούς παράγοντες μιλάω...


Δίκη στημένων: "Ο Κούγιας λέει διάφορα και τα μπερδεύει"...

Για τις συναντήσεις του με τον Αλέξη Κούγια, που είναι ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, ρωτήθηκε ο κ. Σοφοκλής Πιλάβιος:
Πρόεδρος (κ. Τσαμαδιά): Οι συναντήσεις σας ήταν συναντήσεις δύο δικηγόρων, που μιλάνε, γιά διάφορα δικηγορικά θέματα, μεταξύ των οποίων και γιά το ποδόσφαιρο; Η, ήταν συναντήσεις, όπου μιλάγατε μόνο για το ποδόσφαιρο;
Πιλάβιος: Kυρίως για το ποδόσφαιρο, αλλά και γιά άλλα. Ο κ. Κούγιας έλεγε κατά καιρούς, γιά τους διαιτητές, δεν μου αρέσει ο ένας, δεν μου αρέσει ο άλλος. Αλλά ο κ. Κούγιας λέει διάφορα και μετά μπερδεύει πότε έγινε τι...
Πρόεδρος: Σας έθεσε ποτέ θέμα για διαιτητές;
Πιλάβιος: Mόνον ότι, ευνοείται η Καλλονή.
Πρόεδρος: Δεν σας εξέφρασε τίποτα, γιά τους άλλους κατηγορούμενους;
Πιλάβιος: Eλεγε κατά καιρούς, δεν μου αρεσει αυτός, μου αρέσει ο άλλος. 





Αδιάβαστος...


Δίκης στημένων, συνέχεια:

Αδιάβαστος, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, στις επίμονες ερωτήσεις του εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου ΚακουργημάτωνΧαράλαμπου Λακαφώση, ο οποίος προσπαθούσε, μάταια, να πάρει σαφείς απαντήσεις:
Εισαγγελέας: “Ηταν σύμφωνοι οι παρόντες με τους πίνακες της ΚΕΔ, που συντάχτηκαν τον Αύγουστο του 2012;
Πιλάβιος: Δεν θυμάμαι. Υπήρχαν διαμαρτυρίες, αλλά αυτά πάντα υπάρχουν.
Εισαγγελέας: Δεν θυμάστε τα καθήκοντα σας;
Πιλάβιος: Δεν ήρθα προετοιμασμένος, για να καταθέσω. Αλλά για να μάθω, πότε θα καταθέσω. Εαν το ήξερα, θα είχα ρίξει μιά ματιά στην υπόθεση. Θα είχα διαβάσει. Εχουν περάσει και τόσα χρόνια από τότε...”.


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Πυρά του εισαγγελέα κατά Πιλάβιου, που εμφάνισε κενά... μνήμης..

Κενά... μνήμης εμφάνισε στην κατάθεσή του ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα... πυρά του εισαγγελέα της έδρας κ. Λακαφώση, που το επεσήμανε λέγοντας του:
"Είσασταν πρόεδρος της ΕΠΟ και σήμερα αυτό, που ακούω είναι δεν θυμάμαι, δεν θυμάμαι"...
Είχαν προηγηθεί ερωτήσεις του εισαγγελέα, που χτύπαγαν... μεδούλι,όπως:
Εισαγγελέας:Είχε υποπέσει στην αντίληψη σας κάτι σχετικό, γιά τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔ, ή γιά τον τρόπο επιλογής των διαιτητών; Είχε πλημμυρίσει το διαδίκτυο τότε, με χιλιάδες αναφορές σε ιστοσελίδες. Δεν θυμάστε?
Πιλάβιος: Εχουν περάσει τόσα χρόνια.. Δεν μπορώ να θυμάμαι.
Εισαγγελέας: Είχε υποπέσει στην αντίληψη σας κάτι, γιά τον πίνακα κατάρτισης των διαιτητών?
Πιλάβιος: Μετά το καλοκαίρι του Euro ήμουνα σε αποδόμηση. Εφευγα..
Εισαγγελέας: Είσασταν πρόεδρος της ΕΠΟ και σήμερα αυτό, που ακούω ειναι δεν θυμάμαι, δεν θυμάμαι τιποτα...

Πιλάβιος: "Ακόμη συνεχίζω να λαμβάνω απελητικά μηνύματα από Ηρακλειδείς"!

Ο εισαγγελέας στη δίκη των "στημένων", Χάρης Λακαφώσης, ρωτάει τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο: "Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια έχετε λόγο, να φοβάστε;".
Πιλάβιος: Οχι. Αν και ακόμη συνεχίζω να λαμβάνω απειλητικά μηνύματα από Ηρακλειδείς.
Εισαγγελέας: Εχετε λόγο να ανησυχείτε;
Πιλάβιος: Οχι.

Με απόντες 21 κατηγορούμενους και 17 μάρτυρες ξεκίνησε η δίκη, γιά τα "στημένα" ματς

Με απόντες τους 21 από τους 28 κατηγορούμενους και τους 17 από τους 27 μάρτυρες ξεκίνησε η δίκη, γιά τα στημένα ματς, προκειμένου, όπως είπε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Τσαμαδιά "να μην χαθεί κι άλλη δικάσιμος".
Απόντες Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης, Αλέξης Κούγιας, Κυριάκος Θωμαίδης, που μέσω εκπροσώπων τους, δήλωσαν ότι, θα προσέλθουν, γιά μα καταθέσουν όποτε ορίσει το δικαστήριο.
Απόντων μαρτύρων, ο εισαγγελέας της έδρας Χάρης Λακαφώσης πρότεινε να προηγηθεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, που ήταν παρών.
Το δικαστήριο υιοθέτησε την άποψη του εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι, ο κ. Πιλάβιος είπε ότι, "σηκώθηκε από το κρεββάτι και ήρθε, για να μάθει ποιά ημερα θα κατέθετε βάσει του σχεδιαγράμματος μαρτύρων, που είχε προαναγγείλει στην προηγούμενη δικάσιμο η πρόεδρος του δικαστηρίου.
"θα δώσουμε σχεδιάγραμμα είπε η πρόεδρος, αλλά να ξεκινήσουμε πρώτα, για να δούμε πως θα πάει".

Στο εδώλιο Μαρινάκης και 27, για "στημένα" ματς.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη, με κατηγορούμενους τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και 27 ακόμη πρόσωπα, από το χώρο του ποδοσφαίρου, για την υπόθεση των "στημένων" ματς.
Η δίκη, που ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά διακόπηκε γιά σήμερα, ενώ είχε και αναβληθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, " σέρνεται" στη Δικαιοσύνη από το 2012. 

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Πυροβολισμοί... Κούγια, κατά Μαρούπα, για τα περί Ολυμπιακού!


Στο στόχαστρο του γνωστού ποινικολόγου και ιδιοκτήτη της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια, το μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα, γιά όσα είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Κυριάκο Θωμαίδη, όπου  ανέφερε ότι, υπάρχουν φήμες πως ο Ολυμπιακός ασκεί επιρροή στην ΠΑΕ ΑΕΛ.
Ο ιδιοκτήτης της Λάρισας ανέφερε αναλυτικά ότι:
«Πληροφορήθηκα ότι το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, κα Μαρούπα Ειρήνη, τόλμησε για να δικαιολογήσει την κωμική και εκτός νομικής πραγματικότητος άποψή της περί του ότι αφενός μεν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη παρέβησαν το νόμο, αλλά η ποινή τους πρέπει να ανασταλεί, χωρίς αυτό να προβλέπεται από κανέναν κανονισμό ή νόμο, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της στον υπάλληλο του κου Ιβάν Σαββίδη «δημοσιογράφο» Κυριάκο Θωμαΐδη, να αναφέρει ότι υπάρχουν «φήμες» επιρροής του Ολυμπιακού στην ΠΑΕ ΑΕΛ, της οποίας είμαι αποκλειστικός ιδιοκτήτης σε ποσοστό 100%, μέσω της ελληνικής, και όχι offshore εταιρείας μου «ΑΝΙΚΗΤΟ ΑΛΟΓΟ», της οποίας είμαι ιδιοκτήτης, επίσης σε ποσοστό 100%.
Στην κυρία Μαρούπα απέστειλα σήμερα εξώδικο πρόσκληση να ανακαλέσει αυτήν τη φαιδρή από κάθε άποψη δήλωσή της, άλλως θα τη μηνύσω και θα την ενάγω για συκοφαντική δυσφήμιση και θα της κάνω και αναφορά στο Δικηγορικό Σύλλογο, στον οποίο ανήκει.
Αυτό για αρχή, και την προσκαλώ να κάνει μία έρευνα για τις φορολογικές μου δηλώσεις, για την ακίνητη περιουσία μου, μετά από σαράντα έξι χρόνια δικηγορίας σε κορυφαίο επίπεδο και μετά αφού τα ελέγξει να τολμήσει να επαναλάβει την οποιαδήποτε αναφορά στην ΑΕΛ και σε μένα.
Την κυρία αυτήν, την οποία δεν ξέρω ποιός την πρότεινε ως μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής, προκαλώ να δικαιολογήσει γιατί μέχρι σήμερα, κι ενώ είναι μέλος αυτής της αρχής, σε όλες τις συνθέσεις της, δεν έκανε μία έρευνα για τα μετοχολόγια των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών και με ποια αιτιολογία εγκρίνουν καθημερινά είτε την αγορά, είτε τη μεταβίβαση μετοχών ποδοσφαιρικών εταιρειών σε πρόσωπα, τα οποία όχι μόνο επαρκείς φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν, αλλά και σε πρόσωπα που αγνοείται ακόμη και η διεύθυνση κατοικίας τους.
Και μία τελευταία ερώτηση: Η κυρία Μαρούπα φήμες για την ΑΕΛ και τον ΑΡΗ άκουσε; Για τον νέο ποδοσφαιρικό σύλλογο Βόλου, για τη μεταβίβαση του Παναιτωλικού μετά την έρευνα του έγκριτου δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου, για τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την Βέροια, για την Κέρκυρα, που υπάρχουν φήμες εδώ και χρόνια, δεν άκουσε τίποτα;
Η κυρία Μαρούπα δεν έχει ακούσει τίποτα ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ από τότε που την αγόρασα ερευνάται και στην πιο μικρή λεπτομέρεια από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, η οποία λογοδοτεί απευθείας στην UEFA και η οποία λόγω της καθαρότητάς της αδειοδοτεί τη συμμετοχή, όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, την ΑΕΛ;
Η προθεσμία που της δίνω είναι αποκλειστική κι ελπίζω να γνωρίζει τι σημαίνει νομικά αυτό η κυρία Μαρούπα και μετά από αυτό συγγνώμες δεν υπάρχουν».
 
 


Από εικασαήμερο και... βλέπουμε...

Είναι αλήθεια ότι, αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, μεταθέτει από εικοσαήμερο σε... εικοσαήμερο τις έγγραφες εξηγήσεις της, για σωρεία πειθαρχικών εναντίον της, που αφορούν απίστευτες καθυστερήσεις?
Τι λέει ο Αρειος Πάγος?

Κωνσταντινέας: "Δυό καρπούζια σε μιά μασχάλη δεν χωράνε"

Μιά φωτογραφία, ίσον χίλιες λέξεις. Το αποδεικνύει το ποστ, που ανέβασε στο facebook o πρώην διεθνής διαιτητής και πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας.

Kαταγγελίες γιά "αφερρέγγυα μέλη της ΕΕΑ", εναντίον της οποίας προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο ΠΑΟΚ


Την ώρα, που ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, για παράνομη σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, νέες αποκαλύψεις ταράζουν τα... τρικυμιώδη νερά της υπόθεσης .

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κυριάκος Θωμαίδης στον ιστότοπο της "Δίκης", ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Γιώργος Παναγόπουλος, αποκάλυψε ότι, στο αθλητικό Metropolis ότι, "ορισμένα μέλη της Επιτροπής είναι αφερέγγυα και έχουν δικαστικές εκκρεμότητες".

Γράφει η "Δίκη":


Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Διαβάστε και ακούστε τη συνέντευξη του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γ.Παναγόπουλου στο "Αθλητικό Metropolis". 


Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ρεκόρ τηλεθέασης η "Δίκη στο Open"



Η εκπομπή χτύπησε.. κόκκινο, με μέσο όρο 256.000 τηλεθεατές, ενώ στο πικ της τηλεθέασής της έφτασε στο 11,4%, 11,2%, 9,4%, στα πιο δημοφιλή τέταρτα τηλεθέασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Δίκη» ξεπέρασε σε κοινό τα προγράμματα τόσο του ΣΚΑΪ, όσο και του Alpha.

Γκαγκάτσης στη "Δίκη": "Ηθελαν να χυθεί αίμα"!





Επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, στη χτεσινοβραδυνή συνέντευξη του στη "Δίκη στο Open", για την εισήγηση - σοκ της ΕΕΑ, για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.
 Στη συνέντευξη του ο κ. Γκαγκάτσης είπε μεταξύ άλλων:
«Είναι μια πολιτική απόφαση. Ο κ. Αυγενάκης λειτουργεί ξεκάθαρα ως υπάλληλος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η μόνη λογική για να δημοσιευτεί η απόφαση εκείνη την ώρα, ήταν για να χυθεί αίμα. Το ότι ο κόσμος κράτησε την ψυχραιμία του είναι άλλο» ανέφερε ο Μάκης Γκαγκάτσης ο οποίος σε άλλο σημείο της συνέντευξης υποστήριξε ότι όλο αυτό το σκηνικό γίνεται, «για να πάρει ο Ολυμπιακός πρωτάθλημα με προεδρικό διάταγμα. Δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει πολυϊδιοκτησία».
Για το timing της απόφασης, κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Βόλο, είπε: «Ήθελαν να χυθεί αίμα. Ο μόνος λόγος που μπορεί να δημοσιεύτηκε εκείνη την ώρα η απόφαση ήταν για να προκαλέσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού και η δήλωση του Αυγενάκη ήταν θέατρο σκιών».
Ο κ. Γκαγκάτσης έκανε λόγο για μεροληψία: «Σαφώς και υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας. Δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν τα υπομνήματα σε τόσο μικρό διάστημα. Ο κ.Τζουλάκης έχει τοποθετηθεί από τον κύριο Αυγενάκη, είχε παλιά εμπλοκή στο παραδικαστικό. Για ποιο λόγο από τα επτά μέλη της Επιτροπής ψήφισαν τα πέντε. Για πιο λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Τζουλάκης πίεσε να βγει σήμερα η απόφαση».
Για τον Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή τη δήλωση του, ακόμη είπε: «Ο Αυγενάκης παίζει ένα θέατρό. Αμέσως μετά βγήκαν τα ΜΜΕ που πρόσκειται στον Ολυμπιακό και του επιτέθηκαν. Θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών του. Κατάλαβα ότι λέει ότι δεν υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση. Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση του Αυγενάκη, εμείς δεν έχουμε ακόμη την απόφαση, μόνο το δελτίο Τύπου. Δεν είναι δυνατόν δύο από τα τρία μέλη που ψήφισαν για υποβιβασμό να είναι ορισμένοι από τον κύριο Αυγενάκη».
Για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Είναι αστείο ο Ολυμπιακός να μιλάει για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όταν υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις όπως της «Συμμορίας» του ποδοσφαίρου. Αυτή η υπόθεση έχει μάρτυρες κι ευτυχώς είναι εν ζωή».
«Μαρινάκης και Αυγενάκης βλέπουν στους εφιάλτες τους τον Σαββίδη, χωρίζουν την Ελλάδα στα δύο»
Ο Μάκης Γκαγκάτσης τόνισε ότι, με την απόφαση αυτή, η Ελλάδα κινδυνεύει να χωριστεί στα δύο: «Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρουν θέση για την εισήγηση. Το ζήτημα κρίνει την Εθνική συνοχή της χώρας. Ο Μαρινάκης, ο Αυγενάκης και τα μέλη της ΕΕΑ εκεί οδηγούν, να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο. Ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Μαρινάκης βλέπουν στους εφιάλτες τους τον κ.Σαββίδη, που έσπασε το απόστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την ημέρα που ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία βγαίνει μια απόφαση που κρατά όμηρο τον ΠΑΟΚ. Ο κ.Σαββίδης έκανε ξανά πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια και αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο κ. Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός».
Για το κατά πόσο η εισήγηση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική ήταν αρνητικός: «Μπορεί τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό να μιλούν για δεσμευτική απόφαση, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχει και προηγούμενο με ανατροπή εισήγηση της ΕΕΑ. Φυσικά θα προσφύγουμε και στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά και στα αθλητικά δικαστήρια, γιατί υπάρχει ένα θέμα που δεν υφίσταται ουσιαστικά. Θα πάμε και στο CAS. Θα προσφύγουμε παντού… Δεν είναι δικαστική απόφαση, είναι πολιτική. Το θέμα είναι Εθνικό, δεν είναι τυχαίο ότι αναρτήθηκε το πανό. Φτιάχτηκε εκείνη την ώρα... Ο Μαρινάκης και ο Αυγενάκης ήξεραν την απόφαση απ' ότι φαίνεται. Είναι εθνικό θέμα η απόφαση, δεν είναι δικαστικό».
Xαρακτήρισε "επικίνδυνο για την εθνική συνοχή τον κ. Αυγενάκη" και τόνισε ότι: "Θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ έπειτα από εντολή Μαρινάκη:
«Οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ θα είναι πρωτόγνωρες. Όλος ο κόσμος είναι σοκαρισμένος για μία απόφαση νομικά έωλη και αστήρικτη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ. Ο Αυγενάκης να το πω ξεκάθαρα, με εντολή Μαρινάκη θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ, είναι εντολοδόχος του. Θα πρέπει επίσημα η κυβέρνηση να πάρει θέση. Παίρνει εντολές από τον Μαρινάκη, φυσικά και μπορώ να το δικαιολογήσω πως προσκάλεσε τους Big4 και μετά πήρε μία τέτοια απόφαση. Εφόσον λειτουργεί ως υπάλληλος του ήταν τεχνητό και τίποτα άλλο. Είναι επικίνδυνος για την εθνική συνοχή της χώρας. Είναι η ντροπή της Ελλάδας, ντροπή της Κρήτης, ντροπή του Ηρακλείου. Είναι ντροπή που εκπροσωπεί αυτή την Κυβέρνηση. Είναι εκτός πραγματικότητας. Εδώ υπάρχει εθνικό θέμα και αυτός κόβει πίτες στις Μοίρες Ηρακλείου».
Ακόμη όπως είπε, ο Μάκης Γκαγκάτσης: «Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που γεννά οπαδούς από τους οπαδούς του. Ο κ. Σαββίδης έσπασε ένα απόστημα. Ο κ. Σαββίδης είναι αυτός που πονάει τον Μαρινάκη».
Για την εξαγορά της Forthnet από τον Ολυμπιακό ο Μάκης Γκαγκάτσης, αναρωτήθηκε... «Ας μας εξηγήσουν πώς γίνεται ενώ ο κ.Μαρινάκης είναι εν δυνάμει αγοραστής της Nova, ομάδες όπως ο Άρης να υπογράφουν τριετές συμβόλαιο με εφτά εκατομμύρια».
Ο Μάκης Γκαγκάτσης κατήγγειλε ότι: «Υπάρχει συνεννόηση ΑΕΚ και Ολυμπιακού και μετά την εκλογή Λυσάνδρου στη Λίγκα. Η συμμαχία ήταν για τις εκλογές και από εκεί και πέρα υπάρχει συνεννόηση. Ο ΠΑΟΚ ψήφισε λευκό για τον Μπαταγιάννη στις εκλογές της Λίγκας, δεν τον στήριξε ποτέ. Ήταν ο μόνος υποψήφιος και εκλέχτηκε».
Για το VAR τόνισε: «Εμείς ήμασταν πρωτοστάτες να έρθει το VAR, να έρθουν οι ξένες διαιτητές. Με το VAR γίνονται λάθη, αλλά διορθώνονται και πολλά λάθη. Υπάρχει πίεση από media, ομάδες, προς τους διαιτητές, όμως είναι δέσμευση της Κυβέρνησης ότι μέχρι την έναρξη των πλέι οφ, να έχει μπει η γραμμή του οφσάιντ. Δεν κοστίζει πολλά. Αν η Πολιτεία δεν πλήρωνε το ποσό θα έπρεπε να το χρηματοδοτήσουμε εμείς σαν ΠΑΕ. Δεν ξέρω τι πλήρωσαν οι κάθε χώρες. Εμείς είμαστε υπέρ του VAR, έστω και κολοβό».
Για την ΦΙΦΑ, την επιτροπεία και τους ξένους διαιτητές: «Πολύ σωστά θα έρθει ξένος αρχιδιαιτητής. Κανένας Ελληνας δεν μπορεί να αντέξει την πίεση και την τοξικότητα. Η Διεθνής επιτροπεία δεν προσέφερε κάτι αυτά τα χρόνια πέρα από δικαιολογίες. Να υπάρχει έλεγχος από την ΦΙΦΑ, όχι όμως επιτροπεία όπως υπήρχε αυτή την τριετία. Δεν απέδωσε αυτά που έπρεπε να αποδώσει».
Για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού του Άρη: «Καταδικαστέο το γεγονός από όπου κι αν προέρχεται. Πιστεύω πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά».
Για τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ: «Οπως φαίνεται με την απόφαση του κ. Αυγενάκη, θεωρούν πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είναι πρώιμο δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι αντιδράσεις είναι πρωτόγνωρες. Δεν έχουν συμβεί ξανά στα χρονικά».
Ακόμη, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόταση τουρκική εταιρείας για τη νέα Τούμπα και συνέχισε την επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη: «Ο κ. Αυγενάκης υποκινεί την βία με τις κινήσεις του και την σημερινή απόφαση με τα διορισθέντα μέλη της ΕΕΑ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πλένει το στόμα του πριν πιάσει τον κ. Σαββίδη στο στόμα του».
Για την ρατσιστική ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού χαρακτήρισε Ρώσο ρατσιστικά τον κ. Σαββίδη. Θα πω συγχαρητήρια σε ρεπόρτερ της ΑΕΚ τον κ. Κετσετζόγλου, όπως είπα και πριν για έναν άλλον που αντέδρασε στην ρατσιστική ανακοίνωση του Ολυμπιακού κατά του κ. Σαββίδη. Ο Ολυμπιακός είναι υποκινητής της βίας. Η οικογένεια Σαββίδη είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες.
Ο μόνος ανθέλληνας είναι ο Αυγενάκης που δημιουργεί Εθνικό θέμα με την απόφαση αυτή».
Για την διάδοχη κατάσταση στην ΕΠΟ και αν συμφωνεί να αναλάβει κάποιος από το 2004: «Είναι ευχής έργον κάποιος από το 2004 να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Υπάρχει πρόεδρος τώρα και δεν θέλω να πω κάτι. Εχει έξι μήνες θητείας ο κ. Γραμμένος και δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω».




Απειλή γιά την Κυβέρνηση Μητσοτάκη η απόφαση, για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ! (video)


Με πολιτικό και εθνικό... σχίσμα απειλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την  εισήγηση - απόφαση της, για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.
Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, στη συνέντευξη του χτες το βράδυ στη "Δίκη στο Open", μίλησε για "πολιτική απόφαση", αποκάλεσε τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη "υπάλληλο του Βαγγέλη Μαρινάκη" και τόνισε ότι "η μόνη  εξήγηση, για να δημοσιευτεί η απόφαση εκείνη την ώρα, ήταν για να χυθεί αίμα". 
Δείτε το video της εκπομπής:
https://www.tvopen.gr/watch/18501/hdikhstoopen272f012f2020

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Tότε όρος απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο, τώρα;

Η συζήτηση από την προηγούμενη "Δίκη στο Open", την προηγούμενη Δευτέρα 20.1.2020.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Πριν σχολιάσουμε τα της "Big4", να δούμε κάτι, που είπε ο κ. Κοντονής, εδώ στην τηλεοπτική "Δίκη" την προηγούμενη Δευτέρα. Τον ρωτήσαμε, για μισό λεπτό κ. Κοντονή, εσείς δεν είσασταν, που θα μαζεύατε του τέσσερεις και θα κάνατε εσείς τη συνάντηση των "Big4"? Προσέξτε την απάντηση:
KΟΝΤΟΝΗΣ: Υπήρξε ένας προβληματισμός  τότε, εάν θυμάμαι καλά, εγώ ήμουν στη Βουλή εκείνο το πρωί, από τους νομικούς συμβούλους του κ. Μαρινάκη. Και ότι, ενδεχομένως, μία τέτοια συνάντηση, η οποία ήταν συνάντηση ιδιοκτητών όμως, δεν ήταν συνάντηση προέδρων, μπορούσε να δημιουργήσει ένα πρόβλημα, με τον περιοριστικό όρο.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Προφανώς έχει αλλάξει νομικούς συμβούλους ο κ. Μαρινάκης. Αυτό είναι το ένα. Από τη στιγμή, που υπήρχε - όπως λέει ο κ. Κοντονής τουλάχιστον - πρόβλημα με τους νομικούς συμβούλους και δεν του επέτρεψαν, να είναι παρών στη συνάντηση και έτσι χάλασε η γιορτή και δεν έγινε ποτέ η συνάντηση. Τώρα όμως δεν έχει αλλάξει από όσο γνωρίζω ο περιοριστικός όρος, παραμένει, υφίσταται.
ΜΠΟΥΖΟΣ: Η μοναδική γιορτή, που δεν θα χαλάσει απόψε, είναι η γιορτή του Μάκη.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υιοθετώ αυτά, που λές.
ΜΠΟΥΖΟΣ: Eδώ υπάρχει ένας περιοριστικός όρος, που απαγορεύει στον κ. Μαρινάκη την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο. Αυτόν τον άνθρωπο, στον οποίον αυτόν τον όρο τον επέβαλλε η Ελληνική Δικαιοσύνη, ο εκφραστής του ελληνικού κράτους, τον καλεί στο τραπέζι, να λύσουν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και εδω υπάρχει ευθεία σύγκρουση, ανάμεσα στην πρόσκληση και στον κ. Μαρινάκη, που έχει απαγόρευση ενασχόλησης.Και το ερώτημα είναι, ο κ. Αυγενάκης την ελληνική Δικαιοσύνη, τη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του;


EEA: Αποβολή ΠΑΟΚ - Ξάνθης από το πρωτάθλημα

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης από το Πρωτάθλημα.
Γράφει η "Δίκη", του Κυριάκου Θωμαίδη:

ΩΡΑ 18.05

Με ψήφους 3-2 η ΕΕΑ συντάσσει πόρισμα ελέγχου για την καταγγελόμενη πολυιδιοκτησια ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δύο ΠΑΕ διέπραξαν "βαρεία παράβαση" και επιβάλει πρόστιμο 300..000 ευρώ στην κάθε ομάδα.

Η κρίση αυτή μπορεί να επισύρει ακόμη και ποινή αποβολής του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα.

Σε κάθε περίπτωση, αρμοδιότητα για την επιβολή ποινής έχει το Μονομελες Πειθαρχικό Όργανο της SL1.

MAΡΟΥΠΑ στη "Δίκη": "Οι Big4 είναι... δύο"!

"Οι Big4 είναι οι εξής... δύο! Σαββίδης - Μαρινάκης".
Το είπε στη "Δίκη στο Open", την προηγούμενη Δευτέρα 20.1.2020, η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, τακτικό μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ είχε προηγηθεί η παρακάτω κουβέντα:

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι απαξιωτικό, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να συμμετέχουν οι τέσσερεις, οι "Big4", όπως τους λέτε; Δηλαδή οι υπόλοιποι τι είναι; O Aτρόμητος, η Λάρισα, η μία ομάδα, η άλλη, δεν έπρεπε να φωνάξει όλους τους ιδιοκτήτες, των ΠΑΕ της πρώτης εθνικής κατηγορίας;
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Είναι απολύτως δίκαιος ο προβληματισμός σας. Συντάσσομαι.Και επίσης είναι απαξιωτικό, γιά το ποδόσφαιρο, να είμαστε υπό την επιστασία μιάς ποδοσφαιρικής τρόικας, η οποία λύνει και δένει κατά το δοκούν και τρία χρόνια, κατά την άποψη μου, δεν έχει κάνει και πολλά πράγματα.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Απορώ, πως οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ δεν ξεσηκώθηκαν, διότι αυτή η αποικιοκρατικού τύπου συνεδρία, που θα γίνει, ουσιαστικά μειώνει το ποδόσφαιρο. Στην Αγγλία θα μπορούσε, να υπάρχει μία τέτοια συνάντηση των Big4; θα γινόταν πόλεμος!
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Μαζί μας είναι η κ. Ειρήνη Μαρούπα, τακτικό μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ασφαλώς και έχει άποψη, για τη συνάντηση των "Big4" και γιά την ποδοσφαιρική τρόικα.
ΜΑΡΟΥΠΑ: Εχω άποψη. Αφού ασχολούμαι με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Hθελα να σας πω ότι, υπάρχουν δύο αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι οι υπόλοιποι είναι παρατρεχάμενοι. Οπότε, δεν ξερω κ. Τριανταφυλλόπουλε, γιατί σας κάνει εντύπωση;
TΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιοί δύο;
MAΡΟΥΠΑ: Ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης. Και όλοι οι αλλοι τρέχουνε τριγύρω, να... σκουπίσουνε τα χαλιά τους.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Nα σε βουτήξει ο Μελισσανίδης, να δεις. Ακου δύο..
ΜΠΕΝΕΑ: Θα... παρέμβει πάλι ο κ. Μελισσανίδης..
ΜAΡΟΥΠΑ: Ας παρέμβει.. Ο καθένας δικαιούται, να έχει μία άποψη..


Αλλαγή... πορείας?

Είναι αλήθεια ότι, η αρχική εκτίμηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, για το  "Ρώσος", ήταν ότι, μπορεί να παρέμβει, μόνον μετά απο μήνυση του Ιβάν Σαββίδη, γιά εξύβριση και όχι αυτεπαγγέλτως;
Στη συνέχεια όμως, ο ανώτατος αθλητικός εισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε απο τον αθλητικό εισαγγελέα Αθήνας Κώστα Σιμιτζόγλου, να διερευνήσει, εάν ο χαρακτηρισμός της ΠΑΕ Ολυμπιακός "Ρώσος", αποτελεί ρατσιστική αναφορά, που υπάγεται στον αθλητικό νόμο, ο οποίος τιμωρεί αυτεπαγγέλτως τα " εγκλήματα αθλητικής βίας".

"Mυστικός... Δείπνος", στην Εισαγγελία Πειραιά;

Eίναι αλήθεια ότι, έγινε στην Εισαγγελία Πειραιά... "Μυστικός Δείπνος";
Mε φαγοπότι και... τσιφτετέλια;
Και  χωρίς να γινόμαστε αδιάκριτοι, ποιός πλήρωσε;

Απόψε στη "Δίκη": Ο Μάκης Γκαγκάτσης απαντάει,live, σε όλα

Στην πρώτη του μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, ανοίγει τα χαρτιά του στη "Δίκη στο Open".

Οι Big4, η καταγγελία του Ολυμπιακού, το VAR, η διαιτησία, οι αθλητικοί δικαστές, ο τίτλος που χάθηκε στα χαρτιά, η ΕΠΟ και η διεθνής επιτροπεία.

Όλες οι ερωτήσεις-όλες οι απαντήσεις, ζωντανά και αποκλειστικά στο studio του μακροβιότερου talk show της ελληνικής τηλεόρασης.

Οπως κάθε Δευτέρα, στο studio η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες". 
ΑΚΟΜΗ: Οι επίμαχες φάσεις της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματα της Super League 1 και όσα θα συμβούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Σήμερα, στις 23.30. 

Για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι. 

Παρέμβαση Αρείου Πάγου, γιά το "Ρώσος" των ερυθρόλευκων


Την παρέμβαση του ανώτατου αθλητικού εισαγγελέα, εισαγγελέα Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη προκάλεσε ο χαρακτηρισμός “Ρώσος”, που περιέχεται στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς θεωρήθηκε ότι, απευθύνεται στον Πόντιο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έδωσε παραγγελία στον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου, να διερευνήσει, εάν ο χαρακτηρισμός “Ρώσος”, αποτελεί ρατσιστική αναφορά και υπάγεται στις διατάξεις του αθλητικού νόμου, που τιμωρεί αυτεπαγγέλτως, με ποινή φυλάκισης, τα  “Εγκλήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις”.
Υπενθυμίζεται ότι,  Αθλητικός Νόμος 2725/1999, στο άρθρο 41 στ, παράγραφος 2α, περίπτωση γ, όπως συμπληρώθηκε με το νόμο 4326/2015, άρθρο 4 παράγραφος 1, που ορίζει και τιμωρεί τα  “Εγκλήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις”.αναφέρει ότι:

"...τιμωρείται όποιος με πρόθεση,  μέσα σε αθλητικές εγκαταστάσεις ή στον περιβάλλοντα χώρο τους, ή στις βοηθητικές εγκαταστάσεις, ή στους χώρους προσέλευσης και στάθμευσης, κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, πριν από την έναρξη, ή μετά τη λήξη της, ή μακριά από το χώρο που προορίζεται για την εκδήλωση αυτή: τ) απευθύνει ατομικά ή ως μέλος ομάδας σε τρίτους εκφράσεις ή προβαίνει σε ενέργειες που προσβάλλουν την εθνική ταυτότητα των προσώπων αυτών, ή είναι ρατσιστικού περιεχομένου, ή προσβάλλει εθνικό ύμνο, τα ολυμπιακά σύμβολα ή τους ολυμπιακούς αγώνες".



Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ... Κ(Λ)ΟΠΥ... ΡΑΙΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΙΤ...

ΣΥναδελφοι του dikastiko.gr, οταν αντιγραφετε αποκλειστικες ειδησεις απο τις "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ", καλο θα ηταν να αναγραφεται την πηγη της ειδησης.

 το απαιτει ο σεβασμος στη δεοντολογια, καθως  «Verba volant, scripta manent» , δηλαδη "τα λογια πετουν, τα γραπτά μενουν".

κατι που διαπιστωνεται απολυτα και αδιαμφισβητητα, ημερολογιακα, καθως η αναρτηση των "Δικογραφιων", έγινε στις 22.1.2020 και του Dikastiko.gr σημερα, 26.1.2020, δηλαδη τέσσερεις μερες αργοτερα!


ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αποχή Αγγελή από τη δίκη Αμβρόσιου στον Αρειο Πάγο

Αποχή δήλωσε ο αντεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, από την δίκη του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων, που θα γίνει στον Αρειο Πάγο, στις 28 Ιανουαρίου, έναν περίπου χρόνο μετά την καταδίκη του, για υποκίνηση σε βία και ρητορική μίσους εναντίον της κοινότητας Loatkid.
Ο κ. Αγγελής αυτοεξαιρέθηκε, προκειμένου, να μην εγερθούν εναντίον του υπόνοιες μεροληψίας, καθώς ο Μητροπολίτης τον ειχε στεφανώσει με τη σύζυγό του, η οποία είναι επίσης δικαστική λειτουργός.
Επιπλέον και ο πεθερός του αντεισαγγελέα ΑΠ ήταν ανώτατος δικαστικός λειτουργός, ο οποίος άμα τη συνταξιοδότηση του, χειροτονήθηκε ιερέας.
Τη θέση του κ. Αγγελή στην έδρα θα καλύψει ο συνάδελφος του, αντεισαγγελέας ΑΠ Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Γιατί απέχει ο αντεισαγγελέας Αγγελής από τη δίκη του Αμβρόσιου στον Αρειο Πάγο

ΠΡΟΣ ΚΟΥΓΙΑ: "Κοντέ πούλα"!

Σήμερα, μετά την χθεσινή ήττα της ΑΕΛ από τον Παναθηναικο, οι οπαδοί της ομάδας στράφηκαν κατά του Αλέξη Κούγια, αμφισβητώντας το ύψος του και την πραγματική διάθεση του, να πουλήσει την ομάδα, όπως δηλώνει εσχάτως.
Ιδού και το σχετικό αυτοκόλλητο, με το οποίο γέμισαν οι κεντρικές πλατείες της Λάρισας.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Tι λέει ο αθλητικός εισαγγελέας;

Ο Αθλητικός Νόμος 2725/1999, στο άρθρο 41 στ, παράγραφος 2α, περίπτωση γ, όπως συμπληρώθηκε με το νόμο 4326/2015, άρθρο 4 παράγραφος 1, που ορίζει και τιμωρεί τα  “Εγκλήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις”.αναφέρει ότι:

"...τιμωρείται όποιος με πρόθεση,  μέσα σε αθλητικές εγκαταστάσεις ή στον περιβάλλοντα χώρο τους, ή στις βοηθητικές εγκαταστάσεις, ή στους χώρους προσέλευσης και στάθμευσης, κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, πριν από την έναρξη, ή μετά τη λήξη της, ή μακριά από το χώρο που προορίζεται για την εκδήλωση αυτή: τ) απευθύνει ατομικά ή ως μέλος ομάδας σε τρίτους εκφράσεις ή προβαίνει σε ενέργειες που προσβάλλουν την εθνική ταυτότητα των προσώπων αυτών, ή είναι ρατσιστικού περιεχομένου, ή προσβάλλει εθνικό ύμνο, τα ολυμπιακά σύμβολα ή τους ολυμπιακούς αγώνες".

χαρακτηρισμός “Ρώσος”, που περιέχεται στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς θεωρήθηκε ότι, απευθύνεται στον Πόντιο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, υπάγεται στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου, που διώκει αυτεπαγγέλτως ρατσιστικές αναφορές;
Tι λέει ο αθλητικός εισαγγελέας;

"Φουρτούνες"... στην Εισαγγελία Πειραιά!

Η Δικαιοσύνη διερευνά τη... Δικαιοσύνη!
Πού?
Στην Εισαγγελία Πειραιά.
Προσεχώς περισσότερα... 

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Η... μυστηριώδης άγνωστη, που δώρισε το φλουρί της στον υπάλληλο της Εισαγγελίας Εφετών!

Μεγάλωσε ο... γρίφος με το... χαμένο φλουρί της Βασιλόπιτας, της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, καθώς μία απρόβλεπτη αποκάλυψη,  προκάλεσε μεγαλύτερο μυστήριο!
Σήμερα το πρωί, βρέθηκε στο γραφείο υπαλλήλου της Εισαγγελίας Εφετών, ένα μικρό πακετάκι, που περιείχε τυλιγμένο σε φύλλο ημερολογίου και κλεισμένο με ένα τεράστιο συνδετήρα, το χαμένο νόμισμα, που άγνωστος ή άγνωστη είχε αφήσει.
Εκπληκτος ο υπάλληλος της Εισαγγελίας (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε το όνομα του),  άρχισε να αναζητά τον άγνωστο, με την τόση γενναιοδωρία, καθώς κάθε φλουρί, αντιστοιχούσε σε δύο μέρες άδεια, μετ΄αποδοχών.
Οι σκέψεις περί μυστηριώδους... θαυμάστριας, έπεσαν στο κενό, καθώς και οι δύο γυναίκες, συνάδελφοι του, που κέρδισαν, τα είχαν τα φλουριά τους.
Επικράτησαν πιό... πεζές σκέψεις, που δείχνουν ως υπαίτιου του ανέλπιστου δώρου, κάποιον ή κάποια εισαγγελέα, που έδωσε το νόμισμα στον υπάλληλο της Εισαγγελάς, για να μην χαθεί η διήμερη άδεια, που ούτως ή άλλως αφορούσε μόνον υπαλλήλους και όχι εισαγγελείς...


Στον Κυριάκο το φλουρί στον Αρειο Πάγο

Βρέθηκε ο τυχερός της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στον Αρειο Πάγο, που αναζητούσαν οι "Δικογραφίες".
Είναι ο Αρεοπαγίτης Κυριάκος Οικονόμου, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας.
Αντίθετα χάθηκε το ένα από τα έξι πρωτοχρονιάτικα νομίσματα στην πίτα του Εφετείου.
Τα πέντε, που δόθηκαν σε κομμάτια, έτυχαν σε υπαλλήλους.
Το ένα και μοναδικό στη Βασιλόπιτα, που έκοψε ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννης Μωραιτάκης, πουθενά!

"Είσαι από το Open; Εξω γρήγορα"!

Η σκηνή στο λόμπυ του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια, την περασμένη Τρίτη, όπου οι "Δικογραφίες" κάλυπταν κλιμα και ατμόσφαιρα της συνάντησης των "Big4".
Ωρα 3.15. Σε καναπέ του λόμπυ:
"Καθίστε κ. Μπενέα. Κανένα πρόβλημα".
Ωρα 6.10. Σε καναπέ του λόμπυ:
"Είσαι από το Open; Εξω γρήγορα"! Μόνον η ΕΡΤ μπορεί να είναι μέσα".


Το Ποδόσφαιρο ως... όπλο πολιτικής προπαγάνδας!


Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως.. εργαλείο πολιτικής προπαγάνδας;
Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου, με τίτλο "Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις" και υπότιτλο "Μεσοπόλεμος-Κατοχή-Δικτατορία-Μεταπολίτευση", που παρουσιάζεται απόψε στις 7, στην ΕΣΗΕΑ.
Στο βιβλίο  του δημοσιογράφου Νάσου Μπράτσου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νότιος Άνεμος», περιλαμβάνονται συνεντεύξεις πρωταγωνιστών μέσα και
έξω από τις γραμμές των γηπέδων, σπάνια ντοκουμέντα, από την περίοδο του Μεσοπολέμου και την Κατοχή, μέχρι τη Δικτατορία και έως τις μέρες
μας.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, στο πάνελ: 

Στο εδώλιο Δούρου + 20, γιά τους 24 νεκρούς της Μάνδρας

Τα στοιχεία της έρευνας, που είχε διενεργήσει για την τραγωδία η Εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ανέδειξαν μιά τριλογία θανάτου: Ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, ανύπαρκτη χάραξη και οριοθέτηση ρεμάτων και απόλυτη ανοχή σε σειρά αυθαιρεσιών.
Σύμφωνα με το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που επικαλέστηκε στα συμπεράσματα της η εισαγγελέας, στην περιοχή διαπιστώθηκαν δεκάδες παραβάσεις του νόμου και παραλείψεις συγκεκριμένων ενεργειών.
Στους παράγοντες που επέδρασαν στο τραγικό αποτέλεσμα, είναι η καταπάτηση ρεμάτων και η αυθαίρετη δόμηση μέσα σε αυτά από τον δήμο Μάνδρας και ιδιώτες.
Στη δικογραφία καταγράφονται 39 αυθαίρετες κατασκευές εντός ρεμάτων, μεταξύ των οποίων δημοτικό αμαξοστάσιο, κέντρο διασκέδασης, βενζινάδικα, γήπεδο, κατοικίες και αποθήκες. Η Δικαιοσύνη αποδίδει, επίσης, σοβαρότατες ευθύνες τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεοδομίας Ελευσίνας, όσο και στο Δασαρχείο Αιγάλεω το οποίο, σύμφωνα με τους ελεγκτές, καθυστέρησε τρία ολόκληρα χρόνια να αποφανθεί αν είναι δασικές ή όχι περιοχές που έπρεπε να γίνουν έγκαιρα κρίσιμα για την περιοχή αντιπλημμυρικά έργα.