Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Ολα εδώ πληρώνονται!

H τηλεοπτική "Δίκη", αλλά και η διαδυκτιακή "Δίκη", όπως και οι "Δικογραφίες" κυρίως με το ρεπορταζ τους,  είχαν πρωτοστατήσει, με αποκαλύψεις, για τη σκανδαλώδη ένταξη της πενταετούς σύμβασης του VAR στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ήδη ελέγχεται η ποινική διάσταση του ζητήματος για τους πρώην υπουργούς Ν.Παππά-Γ.Βασιλειάδη.

Για να διαπιστωθεί αν σωστά (και σε ποιο ύψος) δαπανήθηκαν χρήματα των φορολογουμένων πολιτών.

Η Βουλή θα κάνει τη δουλειά της.

Όπως και η Εισαγγελία Διαφθοράς που έχει την τύχη να διαθέτει έναν εξαιρετικό εισαγγελέα: Τον πρώην αναπληρωτή αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Απ.Γραμμένο.

Ετσι άνοιξαν το κινητό της Ιωάννας!

Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετώπισαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στην υπόθεση με το βιτριόλι, ήταν η άρση απορρήτου και η σάρωση των κεραιών κινητών τηλεφώνων, όσων επικοινώνησαν με την Ιωάννα ή βρίσκονταν κοντά στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της.
Κι αυτό, επειδή το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, που ήταν η αρχική ποινική δίωξη, η οποία ασκήθηκε εναντίον της άγνωστης δράστη, δεν υπάγεται στα κακουργήματα, για τα οποία ο νόμος προβλέπει άρση τηλεφωνικού απορρήτου.
Η λύση δόθηκε με τη μετατροπή της κατηγορίας από τον εισαγγελέα, που άσκησε διωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, η οποία στηρίχτηκε στην πιθανότητα κατάποσης του καυστικού υγρού από την Ιωάννα.


Η... τύχη της βιτριολίστριας!

Στην... τύχη και όχι σε μεθοδικότητα και οργάνωση, πιστεύουν - σύμφωνα με πληροφορίες - οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ότι, οφείλεται το γεγονός, πως η άγνωστη, που έρριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα, κατάφερε να διαφύγει εκείνη την ώρα, χωρις να γίνει αντιληπτή.
Οι αστυνομικοί εστιάζουν στο γεγονός οτι, ο χώρος που είχε στήσει καρτέρι η βιτριολίστρια, είναι μικρός και δεν είχε πολλά περιθώρια διαφυγής.
Εικάζουν επίσης ότι, από τύχη δεν έγινε αντιληπτή, καθώς θα μπορούσε εκείνη τη στιγμή, να μπαίνει και κάποιος άλλος υπάλληλος στην εταιρία και να την δει ή να την εμποδίσει.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά τύχη δεν την έγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, που έχει στην είσοδο της η εταιρία.
Χωρίς να το έχει προσχεδιάσει, διέφυγε απο σημείο, όπου οι κάμερες δεν κάλυπταν.
Σύμφωνα μάλιστα, με πιό προχωρημένη εκδοχή, εαν ήταν πιό "επαγγελματίας", προκειμένου να μη γινει αντιληπτή από κάμερες, θα έστηνε "παγίδα" στο σπίτι της Ιωάννας, όπου οι πιθανότητες να καταγραφεί από καμερες, να είναι μηδαμινές.
Κατι τέτοιο ομως, θα απαιτούσε πολλές ώρες παρακολούθηση.
Αντίθετα, η δολοφονική επίθεση στην εταιρία, όπου εργαζοταν η Ιωάννα, ήταν ευκολότερη, καθώς οι ώρες της εκεί, ήταν συγκεκριμένες.
Ολα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι, πρόκειται για μια γυναίκα, με πολύ μίσος και αποφασισμένη για όλα.

Δύο χρόνια πριν το "κλειδί" για το βιτριόλι; Γιατί αποδυναμώνονται οι υποψίες, για δύο γυναίκες..

Σε βάθος διετίας αναζητούν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στοιχεία, από την προσωπική ζωή και τις στενές σχέσεις της Ιωάννας, καθώς εκτιμούν ότι, εκεί βρίσκεται το "κλειδί", γιά την άγνωστη, που της πέταξε βιτριόλι, καταστρέφοντας της, τη ζωή.
Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν σχεδόν αποκλειστεί από το "κάδρο" των υπόπτων δύο γυναίκες, που εντάσσονται στο πρόσφατο παρελθόν της 34χρονης.
Η πρώτη, που προέρχεται από το πολύ στενό περιβάλλον της Ιωάννας, έχει αποκτήσει πολύ πρόσφατα παιδί.
Με δεδομένο ότι, απαιτείται πολύ συχνή φροντιδα και θηλασμός του βρέφους, εκτιμούν ότι, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν θα επαρκούσε ο χρόνος.
Η δεύτερη περίπτωση, που αφορά άλλη γυναίκα, η οποία έχει πολύ προσωπική σχέση με άνδρα που βρίσκεται στο ευρύτερο επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης, σχεδόν έχει αποκλειστεί.
Οι πολύ έμπειροι και ικανοί αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης, που ασχολούνται με το γρίφο "βτριόλι", περιμένουν ότι. θα βοηθηθούν πολύ στην εξιχνίαση της υπόθεσης, από τα αποτελέσματα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου της Ιωάννας, καθώς επίσης και από τη σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που θα καταδείξει, ποιά από τις επαφές της, τη συγκεκριμένη ώρα, που έγινε η δολοφονική επίθεση , βρισκόταν στο σημείο.
Μετά απ΄αυτό, όλα θα πάρουν το δρόμο τους...
Η υπόθεση ωστόσο απαιτεί ακόμη πολύ διερεύνηση, καθώς η άρση τηλεφωνικού απορρήτου επιτρέπεται, βασει νόμου, σε βάθος εξαμήνου και όχι πιό πριν.
Ωστόσο ακόμη και έτσι, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι, θα βρουν την άκρη, καθώς θα μπουν στο μικροσκόπιο, όλες οι τηλεφωνικές συνομιλιες της 34χρονης το τελευταίο εξαμηνο, τα μηύματα που αντάλλαξε και οτιδήποτε άλλο έχει καταγραφεί στο κινητό της.
Τα στοιχεία αυτά, σε συνδιασμό με τα αποτελέσματα της σάρωσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, θα "δείξουν" την άγνωστη βιτριολίστρια.


Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΣΟΚ! Γυναίκα δικαστής σε καταγεγραμμένες συνομιλίες, δολοφονίας επιχειρηματία...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Τεράστια εντύπωση και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει σε αξιωματικούς, που ασχολούνται με υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος το γεγονός ότι, σε νόμιμα καταγεγραμμένες συνομιλίες από τον υπερκοριό της ΕΥΠ, που αφορούν "συμβόλαιο θανάτου", επιχειρηματία, που είχε εμπλακεί με υποθέσεις της νύχτας, εντόπισαν το όνομα ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗ, με την οποία ο δολοφονηθείς φέρεται ότι, είχε πολύ στενή σχέση...
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένες συνομιλίες, έχουν μπει στο... μικροσκόπιο των Διωκτικών Αρχών, που διερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία.
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς ο δολοφονηθείς, φέρεται ότι, είχε στενές σχέσεις  με «βαριά» ονόματα της παρανομίας, ενω επιπλέον φέρεται ότι, διατηρούσε φιλικούς και συγγενικούς δεσμούς  με ισχυρούς παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας.
Η υπόθεση της δολοφονίας του ερευνάται.

Υ.Γ. Οι "συνάδελφοι", που θα αντιγράψουν τις πληροφορίες των "Δικογραφιών", παρακαλούνται να αναφέρουν την πηγή!

Kάπου στη μέση...

Τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Μαυρίδης, εφέτης και Σταματία - Γκαρά Δημουλέα, ειρηνοδίκης, ζήτησαν να δημοσιεύσουμε, τη δική τους, ξεχωριστή ανακοίνωση, γιά τις εκλογές στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Διαβάστε την:

Ητανε στραβό το κλίμα...

Οι... "κακιές γλώσσες" λένε ότι, ο λόγος, που η πλειοψηφία των 8 μελών του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (Σαλάτας - Λυμπερόπουλος κλπ.), που επιμένουν να αγνοούν το συντριπτικό ποσοστό του 92%, των μελών της ΕΔΕ, που ψήφισε γιά  εκλογές ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, όπως ορίζει το καταστικό και επιμένουν σε διορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο, επικαλούμενοι... φόβο διάδοσης κορωνοιού, άλλο φοβούνται στην πραγματικότητα.
Τι?
Το πολύ κακό κλίμα, που έχει διαμορφωθεί εναντίον τους, από τη διάταξη για τους 86 προεδρους εφετών, η οποία θεωρήθηκε " φωτογραφική!...
Και ζητάνε προσωρινή διοίκηση, προσδοκώντας, στο εξάμηνο που θα μεσολαβήσει μεχρι τις εκλογές, να "μαλακώσουν" το εναντιον τους "κλίμα".
Μα, γίνονται τέτοια πράγματα?

Στο μακρινό παρελθόν της Ιωάννας το "κλειδί" της άγνωστης με το βιτριόλι.

Στο μακρινό παρελθόν της Ιωάννας και όχι στο πρόσφατο, "σκάβουν" οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, γιατί πιστεύουν ότι, εκεί βρίσκεται η λύση στο μυστήριο, με τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι, που δέχτηκε η 34χρονη από αγνωστη γυναίκα, στην Καλλιθέα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των "Δικογραφιών", από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, μέχρι τώρα οι αστυνομικοί, "κουμπώνει" το σενάριο για "σκληρό ερωτικό κίνητρο, που πίστευαν εξ αρχής.
Κατά τις ίδιες πηγές, αναμένονται δυνατές εξελίξεις στα μέσα της εβδομάδας, καθώς ο αξιωματικοί, που ασχολούνται με την υπόθεση, φέρονται, να έχουν καταλήξει σε ενα πρόσωπο, από τον πολύ στενό κύκλο της κοπέλας, που έρχεται όμως από το μακρινό της παρελθόν και όχι από το πρόσφατο.
Αυτό, που περιμένουν οι αστυνομικοί, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, είναι να το επιβεβαιώσει η Ιωάννα, με νέα κατάθεση της, που αναμένεται να δώσει στις αρχές της εβδομάδας, εφόσον το επιτρέψει, φυσικά, η κατάσταση της υγειας της.
Από τα στοιχεία και τις καταθέσεις, που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, η άγνωστη γυναίκα, η οποία ήθελε να την καταστρέψει και να τη σημαδέψει για όλη της τη ζωή, σχεδίαζε πολύ καιρό την επίθεση με βιτριόλι, χωρίς να δίνει το στίγμα της και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.


Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Με τα Χανιά δεν... παίζουν κ. Νικολάου!

Πάντως, εάν ισχύουν οι καταγγελίες του κρατούμενου, για την τραγική και επικίνδυνη - ελλείψει γιατρού - κατάσταση, στις φυλακές Χανίων, η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, αφού ενδιαφέρεται τόσο πολύ, γιά την επικοινωνιακή προβολή των... δράσεων της, για την οποία ο ελληνικός λαός πλήρωσε 25 χιλιάρικα και μάλιστα με απευθείας ανάθεση, θα πρέπει, να το προσέξει!
Οχι τίποτα άλλο. Αλλά τα Χανιά είναι η γενέτειρα του πρωθυπουργού και η κυρίως εκλογική του περιφέρεια...

Ακούει η Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου;

Οι "Δικογραφίες" ούτε λογοκρίνουν, ούτε υιοθετούν επιστολές, απόψεις, ή καταγγελίες.
Τις δημοσιεύουν όμως αυτούσιες, όπως την επιστολή, που ακολουθεί, την οποία λάβαμε από κρατούμενο των φυλακών Χανίων.
Και επειδή γίνεται και θα γίνεται λόγος, για τα... επιτεύγματα της Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, για την προβολή των δράσεων της οποίας ο ελληνικός λαός πλήρωσε περίπου 25 χιλιάρικα, με απευθείας ανάθεση, σε δημοσιογράφο - υποψήφια βουλευτή ΝΔ, ΑΞΙΖΕΙ να διαβάσετε το γράμμα ενός απλού κρατούμενου.

"Είμαι κρατούμενος στις Φυλακές Χανίων Κρήτης. Κλείνω 4 χρόνια σε αυτή τη φυλακή και σας αναφέρω, με δικιά μου ευθύνη και ξέρω ότι, θα το πληρώσω ακριβά γι΄αυτά, που θα σας πω. Λοιπόν η κατάσταση είναι τραγική άθλια, δεν ξέρω, αν ξερω άν υπάρχει ακριβής λέξη, να το περιγράψω.
Πρώτον, σε ένα χώρο, που πρέπει να είναι 30 – 40 άτομα το πολύ, είναι πάνω από 60 – 70 άτομα.
Δεύτερον, ξέρω ότι δεν φταίει η υπηρεσία, γιατί κι αυτοί εργαζόμενοι είναι και ότι, διαταγή παίρνουν, εκτελούν. Λοιπόν θα σας μιλήσω συγκεκριμένα, γι΄αυτή τη φυλακη, που βρίσκομαι. Μέσα σε ένα μήνα χαθήκανε 4 άτομα. Η αιτία έλλειψη γιατρού, τουλάχιστον για έναν, που ήμουν παρόν, μπροστά. Ηταν 33 χρονών παλληκάρι...
Βαράγαμε τις πόρτες επί 30 λεπτά και δεν ερχότανε κανείς, μέχρι που ήρθανε, μετά από 40 λεπτά περίπου και ξεψύχησε στην πόρτα, πριν καν βγει από τη φυλακή...
Η λέξη γιατρός, εδώ σε αυτή τη φυλακή, δεν λέγεται. Γιατί δεν υπάρχει. Και μία φορά την εβδομάδα, που έρχεται, ούτε καν εξυπηρετεί. Και δεν τη νοιάζει καθόλου, αν ζεις ή αν πεθαίνεις.
Ξέρω σίγουρα οτι, η συγκεκριμένη γιατρός δουλεύει σε δημόσιο νοσοκομείο, στα Χανιά. Εχει ιατρείο δικό της και ταυτόχρονα έρχεται μια φορά την εβδομάδα... Φάρμακα μηδέν. Ούτε ψυχιατρικά, ούτε παθολογικά. Το πιό βαρύ φάρμακο είναι το depon. Κι αυτό, γιά καθε πόνο..
Κεφάλι, στομάχι, πόδι, ότι και να είναι..
Μπορώ να πω πολλά.
Ο θεός να μας φυλάει από την αρρώστια κορωνοιό, κουράγιο που λένε...
Αν πέσει έστω έμα κρούσμα, να το θυμάστε ότι, μέσα σε μια εβδομάδα θα έχουμε 600 άτομα, οι μισοί θα βγούμε με φέρετρο και οι μισοί... σωληνομένοι. Δεν έχετε ιδέα. Συγκεκριμενα, εδω που βρίσκομαι, σε αυτή την πτέρυγα, το 80% των ανθρώπων είναι μεγάλοι και άρρωστοι, με προβλήματα υγείας και ψυχατρικά.
Ακούστε και εμας.
Δεν λέμε να βγούμε έξω, για ότι, κάναμε να τιμωρηθούμε κι ας ειναι και με το παραπάνω.
Αλλά είμαστε ανθρωποι. Και κάποιος μας περιμένει και μας...
Συγγνώμη, εαν ενόχλησα.

Εύχομαι από καρδιάς, ο θεός να σας προσέχει".

Γιά την ιστορία, αναφέρουμε παρακάτω τι ορίζει ο νόμος και το Συμβούλιο της Ευρώπης, για τις υγιεινομικές υπηρεσίες στις φυλακές.

34. Όσο βρίσκονται προφυλακισμένοι, οι κρατούμενοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε γιατρό ανά πάσα στιγμή, άσχετα με το καθεστώς της κράτησής τους (ιδιαίτερα σχετικά με την πρόσβαση σε γιατρό για τους κρατούμενους σε απομόνωση, βλ. παράγραφο 56 της 2ης Γενικής Έκθεσης της ΕΠΒ: CPT/Inf (92) 3). Η υγειονομική περίθαλψη θα πρέπει να είναι οργανωμένη με τέτοιο τρόπο που να δίνει τη δυνατότητα, το αίτημα για ιατρική συμβουλή, να ικανοποιείται χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Οι κρατούμενοι θα πρέπει να μπορούν να προσεγγίσουν τις υγειονομικές υπηρεσίες σε εμπιστευτική βάση, για παράδειγμα μέσω ενός μηνύματος σε καλά κλεισμένο φάκελο. Επιπλέον, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν θα πρέπει να επιδιώκουν να ελέγχουν τα αιτήματα για ιατρικές συμβουλές. 35. Η υγειονομική υπηρεσία μιας φυλακής θα πρέπει τουλάχιστο να μπορεί να παρέχει τακτικές συμβουλές στους ασθενείς και επείγουσα θεραπεία (φυσικά, μπορεί επιπλέον να υπάρχει κάτι σαν νοσοκομειακή μονάδα με κρεβάτια). Οι υπηρεσίες ενός ειδικευμένου οδοντιάτρου θα πρέπει να διατίθενται για κάθε κρατούμενο. Επιπλέον, οι γιατροί των φυλακών θα πρέπει να μπορούν να ζητούν τις υπηρεσίες ειδικών. Όσον αφορά την επείγουσα θεραπεία, ένας γιατρός θα πρέπει πάντα να είναι σε εφημερία. Επιπλέον, κάποιος ικανός να παρέχει τις πρώτες βοήθειες θα πρέπει να είναι πάντα παρών στους χώρους των φυλακών, κατά προτίμηση κάποιος με αναγνωρισμένα προσόντα νοσηλευτή. Η θεραπεία εξωτερικών ασθενών θα πρέπει να επιβλέπεται, όπως αρμόζει, από υγειονομικό προσωπικό. Σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί η παροχή της φροντίδας παρακολούθησης να εξαρτάται από την πρωτοβουλία του κρατούμενου. 36. Η άμεση υποστήριξη μιας πλήρως εξοπλισμένης νοσοκομειακής υπηρεσίας θα πρέπει να διατίθεται, είτε σε πολιτικό νοσοκομείο, είτε σε νοσοκομείο των φυλακών. Αν πρέπει να υπάρξει προσφυγή σε πολιτικό νοσοκομείο, θα τεθεί το ζήτημα των διευθετήσεων ασφάλειας. Αναφορικά με το θέμα αυτό, η ΕΠΒ επιθυμεί να τονίσει ότι οι 2 Η απαίτηση αυτή έχει στη συνέχεια τροποποιηθεί ως εξής: από κάθε νεοαφιχθέντα κρατούμενο θα πρέπει να ληφθεί η αρμόζουσα συνέντευξη και να του γίνει σωματική εξέταση από γιατρό το συντομότερο δυνατό μετά την εισαγωγή του. Πλην εξαιρετικών περιπτώσεων, αυτή η συνέντευξη / εξέταση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί την ημέρα εισαγωγής, ιδιαίτερα όσον αφορά τις εγκαταστάσεις προφυλάκισης. Τέτοιου είδους ιατρική εξέταση κατά την εισαγωγή θα μπορούσε επίσης να πραγματοποιηθεί από ένα νοσηλευτή με όλα τα απαραίτητα προσόντα που δίνει αναφορά σε γιατρό. – 3 – κρατούμενοι που στέλνονται στο νοσοκομείο για θεραπεία δεν θα πρέπει να είναι δεμένοι στο νοσοκομειακό τους κρεβάτι ή σε άλλα αντικείμενα ή έπιπλα για λόγους φύλαξης. Άλλα μέσα που ικανοποιούν τις ανάγκες ασφάλειας μπορούν και θα πρέπει να βρεθούν. Η δημιουργία μιας μονάδας φύλαξης σε τέτοια νοσοκομεία είναι μια πιθανή λύση. 37. Όποτε χρειάζεται ένας κρατούμενος να νοσηλευθεί ή να εξεταστεί από ειδικό σε νοσοκομείο, πρέπει να μεταφέρεται γρήγορα και με τον τρόπο που απαιτείται από την κατάσταση της υγείας του. β. Ισοτιμία στην περίθαλψη 


Σοφία... κερνάει και ελληνικός λαός... πληρώνει!

Γιατί πρέπει εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, όταν περικόπτονται μισθοί στο 800αρι - που δεν το έλαβαν και όλοι - να πληρώνει ο ελληνικός λαός 24.800 ευρω, γιά να προβληθούν επικοινωνιακά οι... δράσεις της Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, η οποία μάλιστα ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο, χωρίς διαγωνισμό, αλλά απευθείας στην δημοσιογράφο και υποψήφια βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια Σταματία Ρέτσα;
Aυτό είναι το περιεχόμενο ερώτησης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, που κατέθεσε στη Βουλή,  η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα
Προς: τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπου, αναφέρεται πως, το συγκεκριμένο έργο, συνολικού ποσού 24.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με σύμβαση διάρκειας 7,5 μηνών, υπεγράφη στις 14-4-2020 και λήγει στο τέλος του 2020 και «οι υπηρεσίες
αφορούν την προβολή δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής
Πολιτικής, την προώθηση αλλά και συμβουλές-προτάσεις σε θέματα
επικοινωνίας».
Διαβάστε την ερώτηση:

Ράπισμα... με 624 ΝΑΙ σε εκλογές στην ΕΔΕ!

Mε συντριπτική ήττα της πλευράς των 8 μελών του Προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (Σαλάτα - Βεργώνη - Λυμπερόπουλου, Κώνστα - Φούκα - Στενιώτη,  Βουλγαρίδη - Κομπολίτη), έκλεισαν οι ηλεκτρονικές κάλπες στο εσωτερικό της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας, καθώς δικαστές και εισαγγελείς, με πρωτοφανή πλειοψηφία "αγκάλιασαν" την πρόταση του νυν προέδρου της ΕΔΕ Χριστόφορου Σεβαστίδη και έξι συμβούλων και αποφάσισαν, να διεξαχθούν άμεσα εκλογές, για την ανάδειξη νέου προεδρείου, όπως ορίζει το καταστατικό τους,
Ενδεικτικό της αποδοχής, που είχε η πρόταση της πλευράς Σεβαστίδη είναι το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που αποτελεί ισχυρό... ράπισμα, γιά την αντίπερα όχθη.
Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία συμμετείχαν 690 μέλη. Τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 6.
Στο ερώτημα «Επιθυμείτε την άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών στην Ένωση, μέχρι
τις 15 Ιουλίου 2020;»
Επί συνόλου 676, ψήφισαν ΝΑΙ 624 (92,3%) και ΟΧΙ 52 (7,7%).
Στο ερώτημα «Είσαστε σύμφωνοι με την πρόταση των 9 μελών του ΔΣ, για
διορισμό προσωρινής διοίκησης της Ένωσης από το Δικαστήριο;»
επί συνόλου 644, ψήφισαν ΝΑΙ 53 (8,2%) και ΟΧΙ 591 (91,8%).
Διαβάστε και την ανακοίνωση της ΕΔΕ Σεβαστίδη:

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Σκληρό ερωτικό κίνητρο, πίσω από το βιτριόλι!


Οι "Δικογραφίες" είχαν προαναγγείλει από τις 21 Μαίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στην Καλλιθέα ότι,το "κλειδί" στο μυστήριο βρίσκεται στο κινητό της. https://dikografies.blogspot.com/2020/05/to_21.html
Πληροφορίες των "Δικογραφιών" αναφέρουν ότι, οι έρευνες των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχουν φτάσει σε πολύ καλό σημείο, μετά από την άρση απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο της Ιωάννας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, οι αξιωματικοί, παρά τις εικασίες περί προσώπου από το επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης, συνεχίζουν να "βλέπουν" σκληρό ερωτικό κίνητρο, πίσω από το βιτριόλι.

Αν η Σοφία ήταν Βασίλης...

Αν η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, είχε τη συμπαράσταση και την υποστήριξη, που είχε ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης στο δίκαιο αίτημα του, να επιστρέψει στο κελί του και να συνεχίσει τις σπουδές του, τότε, ίσως δεν είχε αποτύχει, να εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ...

Αλειφεροπούλου ή Μαγιάκου η νέα Πρόεδρος ΑΠ?

Αγγελική Αλειφεροπούλου - Ασπασία Μαγιάκου.
Οι δύο αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου, που θεωρούνται φαβορί, για τη θέση της Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, άμα τη αποχωρήσει στις 30 Ιουνίου του Προέδρου ΑΠ Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, λόγω ορίου ηλικίας.

Λόγω αυτόπτη... οσιομάρτυρας!

O μάρτυρας, που γνωρίζει αυτόπτη μάρτυρα και έχει γίνει... Οσιομάρτυρας, πότε θα καταθέσει;
Προσεχώς...

Στην αίθουσα του... θρόνου, θα καθίσει γυναίκα!

Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, άμα τη αποχωρήσει του νυν, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, θα είναι σίγουρα γυναίκα.
Οι έξι αντιπρόεδροι του Ανωτάτου Δικαστηρίου, από όπου θα επιλεγεί η νέα ηγεσία του, είναι γυναίκες.
Και είναι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Αρείου Πάγο, που μεταξύ των υποψηφίων, δεν υπάρχει άνδρας αντιπρόεδρος ΑΠ.
Οι έξι γυναίκες, που διεκδικούν το... θρόνο της Δικαισύνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, είναι:
Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη, Ασπασία Μαγιάκου, Αλτάνα Κοκκοβού και Αβροκόμη Θούα.
Οσο για τις πέντε κενές θέσεις στην αντιπροεδρία του Αρείου Πάγου, οι αρεοπαγίτες που έχουν σειρά, από τους οποίους και θα επιλεγούν οι νέοι αντιπρόεδροι από την κυβέρνηση, είναι οι: Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη, Γεώργιος Χοϊμές, Μαρία Νικολακέα, Γεώργιος Παπαηλιάδης, Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Παρασκευή Καλαϊτζή, Ναυσικά Φράγκου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Μαρία Τζανακάκη-Σαραντάκη, Νικόλαος Πιπιλίγκας, Γεώργιος Αποστολάκης, Αρετή Παπαδιά και Μαρία Γεωργίου.

Αποχαιρετισμός χωρίς... ακριβό κρασί και σεφ με "σκούφο"!

Ο κορωνοϊός... τρώει και το καθιερωμένο δείπνο, προς τιμήν του αποχωρούντα από το Δικαστικό Σώμα, λόγω συνταξιοδότησης, εξαιρετικού - κατά γενική ομολογία - προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη.
Και όχι λόγω των επιβεβλημένων, από τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, αποστάσεων μεταξύ των προσκεκλημένων.
Εξάλλου για τέτοιες περιστάσεις, επιλέγονται φεγγαρόλουστες νύχτες, σε κήπο γνωστού αθηναικού εστιατορίου, με κρυστάλινα ποτήρια, ακριβό κρασί και γκουρμέ λιχουδιές, από σεφ με "σκούφο".
Και φυσικά υπό τους ήχους της τζαζ...
Οπότε, λόγω του κήπου, εξαλείφεται και ο κίνδυνος συγχρωτισμού.
Αλλος είναι ο λόγος, που φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη γιορτή, επι τη αποχωρήσει, στις 30 Ιουνίου, του προέδρου ΑΠ Ιωσήφ Τσαλαγανίδη.
Δεν επαρκεί ο χρόνος.
Μιά τέτοια εκδήλωση, όπως λένε πηγές από την "καρδιά" της Δικαιοσύνης, θα έπρεπε ήδη, να έχει δρομολογηθεί, κάτι που δεν επέτρεψαν οι εξαιρετικά δύσκολες, άγριες και αποδιοργανωτικές συνθήκες στη Δικαιοσύνη, λόγω κορωνοϊού.
Δεν πειράζει.
Τα "αστέρια" λάμπουν κυρίως στο... σκοτάδι!


Στο 22 η... μπίλλια!

Eυτυχώς! Η... μπίλλια έκατσε στο 22.
Αυτή είναι ημερομηνία επανέναρξης των Ποινικών Δικαστηρίων.
Στις 22 Ιουνίου, όπως από χτες προέβλεψαν οι "Δικογραφίες".
Αναμένεται η επισημοποίηση με την ΚΥΑ.

Ο δικαστής δεν είναι γιατρός. Ο γιατρός μπορεί να γίνει... δικαστής?

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας είναι ιατρός - μοκροβιολόγος.
Και ως γιατρός γνωρίζει πολύ καλά ότι, βάσει της Ιατρικής Επιστήμης, , διάγνωση - θεραπεία και συνταγογράφηση στον ασθενή, μπορεί να κάνει μόνον O ΕΙΔΙΚΟΣ, δηλαδή ο γιατρός και πάντως όχι ο... δικαστής!
Στη Δικαιοσύνη, γιατί πρέπει να είναι διαφορετικά;

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Δικαίωση Δημάκη. Σε... άτακτη υποχώρηση η Νικολάου


Μπροστά στο κύμα συμπαράστασης και στο σάλο αντιδράσεων, που προκαλεσε η υπόθεση του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, υποχρεώθηκε σε... άτακτη υποχώρηση.

Ο Βασίλης Δημάκης δικαιώθηκε για μία ακόμη φορά, καθώς η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε νωρίτερα τη μεταφορά του από το υπόγειο των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται, στο κτίριο των ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου ήταν το κελί του. 
Απαντώντας στην κριτική, που της ασκήθηκε, η κ. Νικολάου τη χαρακτήρισε “κακοπροαίρετη”, ενώ επιτέθηκε σε όσους συμπαραστήθηκαν στον κρατούμενο φοιτητή, υποστηρίζοντας ότι, το έκαναν, προκειμένου «να αποδείξουν τη δήθεν αγωνιστική τους ετοιμότητα και να καταθέσουν στο κοινό τους τα διαπιστευτήρια του δήθεν αριστερού ανθρωπισμού τους».
Η συνεδρίαση, για την επαναμεταγωγή από Γρεβενα στον Κορυδαλλό, κατά την κ. Νικολαου ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα, που έληγε η καραντίνα των 14 ημερών στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.
Το 14ήμερο έληξε την Παρασκευή με αποτέλεσμα ο Βασίλης Δημάκης να προχωρήσει και πάλι σε απεργία πείνας και δίψας από το Σάββατο, πυροδοτώντας νέες αντιδράσεις.
Τελικά ο κρατούμενος φοιτητής, ο οποίος είχε ξεκινήσει παλι απεργία πείνας και δίψας, θα μεταφερθεί στην πτέρυγα που ζήτησε και κατά πάσα πιθανότητα στο παλιό του κελί, ενώ έγινε δεκτό και το αίτημά του να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής.
Στα 41 του χρόνια ο Βασίλης Δημάκης είναι αριστούχος στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο





Στον... παπά, για το πότε θα λειτουργήσουν τα ποινικά δικαστήρια;

Eδώ ο... παπάς, εκεί ο παπάς, πού είναι ο παπάς;
Στις 15 Ιουνίου, στις 22 Ιουνίου, ή την 1η Ιουλίου θα επαναλειτουργήσουν τα ποινικά δικαστήρια, που παραμένουν κλειστά, λόγω των μέτρων, γιά τον κορωνοϊό;
Aυτές είναι οι τρεις πιθανές ημερομηνίες επανέναρξης των ποινικών δικαστηρίων, που έχουν πέσει στο τραπέζι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά ακόμη δεν έχει "κλειδώσει" καμμία.
Το αρχικό σενάριο για 1η Ιουλίου υπαναχώρησε, μπροστά στην πιό αισιόδοξη εκδοχή, γιά opening στις 15 Ιουνίου, για να αναθεωρηθεί κι αυτό την τελευταία στιγμη ως λιαν παρακινδυνευμένο, με επόμενη εναλλακτική τη 22α Ιουνίου.
Γι΄αυτό και λέμε: Eδώ ο... παπάς, εκεί ο παπάς, πού είναι ο παπάς;

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

"Στο αεροπλάνο 10 πόντους και στο γήπεδο κανείς;"


Στα γήπεδα, που θα παραμείνουν άδεια, γιά όλη την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν, λόγω του κορωνοϊού, κύλησε η... μπάλα στη χτεσινή τηλεοπτική "Δίκη στο Open", με τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, να... σκοράρει, ζητώντας ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ!
 ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Πάντως έχω μιά απορία. Και θα τη θέσω στον κ. Μπόλαρη. Τα αεροπλάνα γεμάτα, τα θερινά σινεμά, μείον 40% θεατές, στο γήπεδο κανείς;
MΠΟΛΑΡΗΣ: Νομίζω ότι, η διάταξη όπως μας ήρθε, προσβάλλει τη λογική. Εχουμε ένα γήπεδο, το οποίο χωράει 40.000 - 50.000 κόσμο. Με το ένα δέκατο, θα μπορούσαν, να πάνε 5.000 άνθρωποι. Ο ένας θα ήταν σε απόσταση μέτρων από τον άλλον. Και υπάρχουν και άνθρωποι, που έχουν πληρώσει διαρκείας και τις έχουν πληρωμένες αυτές τις θέσεις. Οταν λέμε ότι, μπορούμε να πάμε σε ένα εστιατόριο και η απόσταση είναι 4 μέτρα, αλλά στο λεωφορείο μπορούμε να είμαστε στο ένα μέτρο και στο αεροπλάνο μπορούμε να είμαστε στους 10 πόντους, καταλαβαίνετε ότι, όπως και χαριτολογώντας είπα προηγουμένως, αυτός ο ιός εμφανίζεται να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και... προτιμήσεις! Είναι λάθος, να δεχτούμε, να είναι άδεια τα γήπεδα, μπορεί με σειρά και με συνέπεια και με σοβαρότητα, οι φίλαθλοι να πάνε σε προκαθορισμένες θέσεις, στο ένα δέκατο της χωρητικότητας των γηπέδων. Θα είναι πολύ μεγάλη η διασπορά μέσα στο γήπεδο..
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Εχει αποφασιστεί τελεσίδικα από την αθλητική ηγεσία ότι, για τη φετεινή σεζόν, κόσμο στα γήπεδα δεν θα δούμε. Ενδεχομένως την επόμενη.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ NOOR ONE: Ο άγνωστος μάρτυρας, που δεν θέλουν να καταθέσει (Video)


 Μιά άγνωστη, συγκλονιστική πτυχή της υπόθεσης του πλοίου NOOR ONE με τους 2,1 τόννους ηρωίνη, αποκάλυψε χτες το βράδυ η Μαίρη Μπενέα στην τηλεοπτικη "Δίκη στο Open".
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως δικαστικό έγγραφο, που αποκαλύπτει ότι, ένας  άγνωστος μέχρι στιγμής μάρτυρας, που βρίσκεται εκτός Ελλάδος, προσπαθεί απεγνωσμένα, από το 2018, να έρθει σε επαφή με τις ελληνικές δικαστικές αρχές, για να δώσει πληροφορίες και στοιχεία για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, που φέρεται να έχει παρακλάδια και στην υπόθεση του Noor One
Μάλιστα είχε ενημερώσει από το Μάρτιο του 2019 την πρώην ανακρίτρια της υπόθεσης του ναρκοπλοίου Καλλιόπη Μάντακα, προκειμένου να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. 
Για τον άγνωστο μάρτυρα ενημερώθηκε πρόσφατα η ηγεσία του Αρείου Πάγου, καθώς και ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομάδας Κρατών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (GRECO) Τζιανλούκα Εσποζίτο. 
Στην εκπομπή δημοσιοποιήθηκαν και τρία άγνωστα  βίντεο, που αποκαλύπτουν το "αμαρτωλό" ταξίδι του NOOR ONE, με το παράνομο φορτίο.
Σύμφωνα με τη μετάφραση, το έγγραφο ανέφερε:

"Αγαπητή κυρία

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας 27.3.2019, σχετικά με την αίτηση μου, να καταθέσω εθελοντικά, καταγγελίες, σχετικά με την υπόθεση του Noor one και καταγγελίες, για κακοδιαχείριση, διαφθορά, παράβαση καθήκοντος από πρόθεση και χρηματισμό, με απόλυτο σεβασμό σε σας προσωπικά και πλήρη εμπιστοσύνη στο γραφείο σας, παρακαλώ να δείτε παρακατω τη δήλωση μου.
Το όνομα μου είναι...
Με την επιστολή μου, θα βρειτε τις απαραίτητες λεπτομέρειες, για την ενημέρωση σας.
Εχω προσπαθήσει επανειλλημένως, με το ελληνικό προξενείο... να φερω το θέμα σε γνώση των ελληνικών αρχών, χωρίς επιτυχία.
Απο τον Οκτώβριο του 2018, έχω προσπαθησει επανειλλημένως αρκετές φορές, με διαφορες διευθύνσεις στην Αθήνα:
Oργανωμενο Εγκλημα.
Εισαγγελία Διαφθοράς.
Υπουργείο Προστασιας του Πολιτη
Υπουργείο Δικαιοσύνης/ Γενική Γραμματεία κατά της Διαφθοράς
Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθεσεων
Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
να το θεμα σε γνωση των αρχών, χωρις επιτυχία.
Καταλαβαίνω το γραμμα του νομου και ειδικά το άρθρο 216 ΚΠΔ, αλλά για ατυχείς συγκυρίες, αυτό δεν ειναι εφικτό γιά τους παρακατω λογους.
  1. Οι καταγγελιες αφορούν κυβερνητικούς υπαλλήλους από την ελληνική πρεσβεία, ελληνικό προξενειο, Υπουργειο Εξωτερικών και διευθύνσεις, για κακοδιαχείριση, παράβαση καθήκοντος από πρόθεση και χρηματισμό.
  2. Οι καταγγελιες περιέχουν πληροφορίες, γιά εγκληματικές ενέργειες, ξέπλυμα χρήματος, λαθρεμπόριο πετρελαίου και δυνατή πιθανότητα εμπορίου ναρκωτικών.
  3. Οι καταγγελίες αφορούν άμεσα ή έμμεσα ανθρώπους, εταιρίες, από τον κόσμο της Ναυτιλιας, με υψηλα ισταμενους κυβερνητικούς υπαλλήλους, γιά διαφθορά και χρηματισμό.
  4. Κατόπιν της εντολής σας στο ελληνικό προξενείο, γιά την γραπτή κατάθεση μου, σύμφωνα με το νόμο, υπήρξε διαρροή, στα ΜΜΕ, για τη διαθεση μου, να καταθέσω.
  5. Σύμφωνα με το γραμμα του νόμου, οι τοπικές Αρχές, μπορούν να πάρουν την κατάθεση μου, μετα από αιτημα σας.
    Ταπεινά αιτούμαι να αποφύγετε αυτή την επιλογή.
Θεωρώ ότι, είναι υποχρέωση και καθήκον, να βαλω ενα εμπόδιο στις εγκληματικές ενέργειες αυτών των ανθρώπων, που είναι συμμορίες.
Η διαφθορά υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει.
Ο στοχος μας θα πρεπει να είναι, να την ελαττώνουμε, με οποινδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε μέσο, εφαρμοζοντας το γραμμα του νόμου και οχι κατά τη δική μας κριση, η το φοβο να μας κατηγορήσουν.
Κατόπιν των ανωτέρω, ζητάω, να μου δωσετε οδηγίες τι θα κάνω.
Δείτε την εκπομπή:https://www.tvopen.gr/watch/28894/hdikhstoopen252f052f2020

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Αύριο θα μιλήσει η 34χρονη Ιωάννα, για τη βιτριολίστρια

Αύριο αναμένεται, να δώσει την πρώτη της κατάθεση, στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, η 34χρονη Ιωάννα, που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι και νοσηλευέται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Θριασίου.

ΕΕΔΑ: "Σεβαστείτε το δικαίωμα Δημάκη στην εκπαίδευση"

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα τoυ Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), το ανεξάρτητο συμβουλευτικό
όργανο της ελληνικής Πολιτείας για θέματα προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έχει μεταξύ των κατά τον νόμο αρμοδιοτήτων της τη συνεχή επισήμανση σε όλα τα όργανα της Πολιτείας της ανάγκης αποτελεσματικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τη διαρκή παρακολούθηση των εξελίξεων που σχετίζονται με το καθεστώς των δικαιωμάτων αυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τους σχετικούς κινδύνους παραβίασης που ελλοχεύουν, και προπαντός την παροχή συμβουλών προς την ελληνική Πολιτεία για τη χάραξη σωστής κεντρικής πολιτικής για θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Με Δήλωσή της στις 30.4.2020, η ΕΕΔΑ εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία της για την πορεία
της υγείας του απεργού πείνας και δίψας κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, ο οποίος, απουσία
επαρκούς αιτιολογίας και χωρίς να έχει υποπέσει σε οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα, μετήχθη
από τις φυλακές Κορυδαλλού στα Γρεβενά, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να συνεχίσει την
παρακολούθηση των μαθημάτων του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Μολονότι πληροφορήθηκε με ικανοποίηση την ανάκληση της μεταγωγής του κύριου Δημάκη, η ΕΕΔΑ επανήλθε με δεύτερη Δήλωσή της στο θέμα, καθώς με ανησυχία πληροφορήθηκε πως αντί για την Δ' Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, ο κύριος Δημάκης μετήχθη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.
Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο, ανησυχητικό και πρωτόγνωρο στην ιστορία της, ότι η ΕΕΔΑ
αναγκάζεται να επανέλθει στο θέμα με τρίτη συνεχόμενη δημόσια Δήλωσή της, καθώς, παρά το
γεγονός ότι με διευκρινιστική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής,
κυρίας Σοφίας Νικολάου, υπήρξε διαβεβαίωση ότι η μεταγωγή του κύριου Δημάκη έχει προσωρινό
χαρακτήρα με σκοπό την «επί 14ήμερο προφύλαξη του μεταγόμενου, σύμφωνα με τα υγειονομικάπρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορονοϊού, που τηρούνται, απαρέγκλιτα σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας», η μεταγωγή του κρατούμενου και φοιτητή δεν έχει έως σήμερα λάβει χώρα παρά την παρέλευση της ταχθείσας προθεσμίας. Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι ότι ο κύριος Δημάκης κατέρχεται εκ νέου σε απεργία πείνας και δίψας, με συνέπειες άγνωστες για την ήδη βεβαρυμμένη του υγεία.
Η ΕΕΔΑ καλεί για πολλοστή φορά την Ελληνική Πολιτεία να σεβαστεί και να διασφαλίσει το
δικαίωμα του Βασίλη Δημάκη στην εκπαίδευση. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και υπο συνθήκες
υγειονομικού περιορισμού, o κύριος Δημάκης θα μπορούσε να παρακολουθεί τα μαθήματά του, τα
οποία γίνονται πλέον εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως. Με σεβασμό στο κράτος δικαίου και τα
δικαιώματα των κρατουμένων, η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα και
συνέπεια υλοποιώντας άμεσα τη δημόσια δέσμευσή και μεριμνώντας για την μεταγωγή του
κύριου Δημάκη στη Δ' Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Νέα διακοπή στη δίκη του Νοοr One, γιά 16 Ιουνίου

Νέα διακοπή σήμερα, στη δίκη του Noor One, γιά τις 16 Ιουνίου.
Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, λόγω της αναστολής των δικαστηρίων, εξαιτίας των μέτρων, γιά τον κορωνοιό, διάκοψε εκ νέου τη δίκη των κατηγορουμένων του Noor Οne, για τις 16 Ιουνίου, πρώτη ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους.

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Το ντοκουμέντο του μάρτυρα που κανείς δεν ήθελε να καταθέσει!



Σήμερα (23.45) η "Δίκη στο Open" φωτίζει την πλέον πολύκροτη δικαστική υπόθεση με ποδοσφαιρική εμπλοκή:

-Ο μάρτυρας που ουδείς θέλει να καταθέσει!

-Τα τρία βιντεοσκοπημένα ντοκουμέντα που δεν αξιοποιήθηκαν

-Ο κατηγορούμενος που φοβάται για τη ζωή του

ΑΚΟΜΗ: Η επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι διαμάχες στα αθλητικά δικαστήρια, το διακύβευμα των εκλογών της ΕΠΟ, οι νέες συμμαχίες στη Super League 1 και μια μυθιστορηματική ποινική δίωξη.
Στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα η Μαίρη Μπενέα, με συγκλονιστικό ρεπορταζ.
Για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι. 

Κοροϊδία μετά... Μουσικής!




Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Trip2Athens.comΑπό τους ωρομίσθιους ταξιθέτες - ταξιθέτριες του Μεγάρου Μουσικής, πήραμε την παρακάτω επιστολή, που αποκαλύπτει τον ΕΜΠΑΙΓΜΟ και το ΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚ ευθυνών της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών της.
Διαβάστε την και θα καταλάβετε τι συμβαίνει:

"Ενημέρωση από τους ωρομίσθιους/ες Ταξιθέτες/τριες του Μεγάρου
Μουσικής Αθηνών για την ένταξή τους στα μέτρα στήριξης
Την Πέμπτη 7 Μαίου η υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη ανακοίνωσε ότι, θα βγει ειδική ρύθμιση, για τους ωρομίσθιους ταξιθέτες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Παρασκευή 22/5/20 και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τμήμα μας, όσoν αφορά την ένταξη στο επίδομα αναδρομικά πλέον, για τους μήνες Μάρτιο -Απρίλιο!
Την Τρίτη 19 Μαίου μετά απο πολύωρες προσπάθειες επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά, με το υπ. Οικονομικών, όπου ενημερωθήκαμε ότι, υπάρχει έτοιμο ΦΕΚ ειδικό, για την περίπτωσή μας το οποίο έχει σταλεί στο Υπουργείο Εργασίας για άμεση ανακοίνωση μέχρι και την Πέμπτη.
Τίποτα δεν ανακοινώθηκε!
Την Παρασκευή 22 Μαίου, λοιπόν, επικοινωνήσαμε ξανά με τα υπουργεία και παραθέτουμε τις απαντήσεις που λάβαμε.
Αρχικά, επικοινωνήσαμε ξανά με το υπ. Οικονομικών και μας παρέπεμψαν πλέον στο υπουργείο Εργασίας.
Στη συνέχεια σε επικοινωνία μας με το υπ. Εργασίας, αρχικά με υπάλληλο στη Διεύθυνση Ένταξης των εργαζομένων, η απάντηση που λάβαμε είναι ότι, δεν υπάρχει ΚΥΑ ή ΦΕΚ, που να αναφέρεται στους ωρομίσθιους του
Μεγάρου. Ενημερώνοντας για την παραπομπή από το Υπουργείο Οικονομικών η απάντηση ήταν ότι, ίσως είναι πολιτικό το ζήτημα διότι εκτελούν εντολές και ότι, η ΚΥΑ ίσως βρίσκεται στο γραφείο κάποιου υπουργού. Τέλος, σε επικοινωνία με τη Διευθύντρια στη Διεύθυνση Ένταξης εργαζομένων, πήραμε την απάντηση ότι, δεν
υπάρχει ΦΕΚ, για εμάς και ότι, έχουν ενημερώσει πάμπολλες φορές το Μέγαρο για μη ένταξη μας και ότι, αν γίνονταν νωρίτερα κινήσεις από τη διεύθυνση του Μεγάρου και το υπουργείο Οικονομικών, ίσως είχε λυθεί νωρίτερα το θέμα. Τέλος, μας παρέπεμψε στη Γενική Διεύθυνση του Μεγάρου.
Σε επόμενη επικοινωνία συναδέλφου με διαφορετικό υπάλληλο από το υπ.
Εργασίας απάντησαν ότι, δεν ξέρουν τίποτα και ζήτησαν για οτιδήποτε μάθει η συνάδελφος, να επικοινωνήσει για να ενημερώσει τον υπουργό(!).
Σε συνομιλία με την γραμματέα του υπουργού Εργασίας όπου εκθέσαμε ξανά την
πορεία των γεγονότων και ρωτήσαμε τί συμβαίνει, η απάντηση ήταν ότι δεν
υπάρχει κάτι στα σχέδια τους για εμάς, δεν τους έχουν ενημερώσει για κάτι και ότι
αν βγει θα βγει κάποια ΚΥΑ μαζί με το υπ. Οικονομικών. Τέλος, είπε επί λέξει
«Ξέρατε σε τί κατάσταση μπαίνατε» αναφερόμενη στις συμβάσεις του εργοδότη
μας.
Εν κατακλείδι, σε ακόμη μία τηλεφωνική επικοινωνία με την γενική γραμματέα του
υπ. Εργασίας, μας είπε να μην ξανακαλέσουμε και ότι θα ενημερωθούμε από τηνΔιεύθυνση του Μεγάρου.

Η διοίκηση του Μεγάρου, από την πλευρά της, είναι άφαντη! Κάθε προσπάθεια μας
για επαφή μαζί της πέφτει στο κενό. Τις ελάχιστες φορές που καταφέραμε να
έχουμε τηλεφωνική επικονωνία, δεν ήταν ποτέ με την ίδια τη διοίκηση και η
απάντηση από πλευράς τους ήταν να μεταθέσουν την ευθύνη πίσω στα Υπουργεία.
Τι συμβαίνει τελικά με τα Υπουργεία που πετάνε το μπαλάκι το ένα στο άλλο;
Από ποιον θα ενημερωθούμε; Γιατί το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρθηκε σε
ένταξη των ωρομίσθιων Ταξιθετριών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και μέχρι
σήμερα 22/5/2020 δεν υπάρχει καμία οριστικοποίηση της ένταξης στο ειδικό
επίδομα;
Όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω οι όποιες εξαγγελίες έγιναν απο την κ.
Μενδώνη, παρέμειναν μάλλον τίτλοι για τα δελτία ειδήσεων. Την ίδια στιγμή που η
κυβέρνηση ανακοινώνει τα μέτρα στήριξης για το Μάιο, το ζήτημα του επιδόματος
Μαρτίου - Απριλίου όχι μόνο δεν έχει λυθεί για εμάς, αντίθετα βρισκόμαστε στο
ίδιο σημείο εδώ και δύο μήνες: κανένας δεν ξέρει, κανένας δεν είναι υπεύθυνος.
Είναι φανερό ότι η μόνη πραγματική προσπάθεια που γίνεται από Μέγαρο και
Υπουργεία είναι στο πλαίσιο της δημόσιας εικόνας τους και όχι για την πραγματική
λύση του βιοποριστικού μας ζητήματος εν μέσω πανδημίας!
Τέλη Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις ενός μεγάλου μέρους του τμήματος και οι
υπόλοιπες μέσα Ιουλίου. Τί θα γίνει με την ασφαλιστική μας κάλυψη και τα
απαραίτητα ένσημα για το επίδομα ανεργίας;
Ως πότε θα συνεχιστεί αυτός ο εμπαιγμός των εργαζομένων;

Απαιτούμε μια ξεκάθαρη και ευθεία απάντηση από τουςαρμόδιους -αν την έχουν-
για το τί μέλλει γενέσθαι με τις ζωές μας!".

"Kύλησε ο... τέντζερης"?


Το αντιγράφουμε από το eretikos.gr.

Μετά τις αποκαλύψεις για τις απευθείας αναθέσεις από τη Σοφία Νικολάου γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, συμβάσεων για τις φυλακές, ο Παύλος Πολάκης κριτικάρει την απόφασή της για τον Βασίλη Δημάκη.




Δημάκης: "Το κύκνειο άσμα μου"!

Σε νέα απεργία πείνας και δίψας, καθώς και διακοπή οποιασδήποτε επικοινωνίας οδηγείται ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης, καθώς, όπως υποστηρίζει η "Πρωτοβουλία, γιά τα Δικαιώματα των κρτουμένων", διαψεύστηκαν όλες οι υποσχέσεις του Υπουργείου, με τη συνέχιση του αποκλεισμού του από την συνδεση στο internet (!), και τη σημερινή μη μεταγωγή του στη Δ' Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού κατόπιν λήξης του 14ήμερου της καραντίνας"
Σε δήλωση του ο Βασίλης Δημάκης αναφέρει:
Σήμερα 23/05/2020 διανύω την 29 ημέρα καραντίνας, 14 στα Γρεβενά και 15 στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και όχι στο κελί μου όπως θα έπρεπε και υποσχέθηκε, η θλιβερή Σοφία Νικολάου.
Κοροϊδεύοντας πρώτα απ’ όλα εμένα κι έπειτα όσους-ες στήριξαν τον αγώνα μου για ισότιμη εκπαίδευση κατά την κράτηση.
Όπως είναι γνωστό σε καμία καραντίνα δεν ήμουν σε αυτές τις 15 μέρες , όπως ακριβώς συμβαίνει με την ανοχή της εδώ διευθύντριας του Κ2 αφού έχει καταγγελθεί πλέον επίσημα και στην κ. Νικολάου αλλά και στην επόπτρια του συγκροτήματος Κορυδαλλού Κα. Νταγιάντα εγγράφως, όπως ακριβώς συμβαίνει, συνεχίζω, και στις γυναικείες φυλακές ακριβώς από πάνω μας αφού σε ένα κελί καραντίνας τοποθετούνται καθημερινά νέες κρατούμενες στον ίδιο χώρο με τις ήδη υπάρχουσες.
Με λίγα λόγια στοιβάζονται σε ένα χώρο χωρίς την τήρηση των γνωστών σε όλους μας πια υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οπότε Κύριε Τσιόδρα, τι έχετε να πείτε για τα παραπάνω;
Που έχετε πετσοκόψει τον ήδη εξουθενωμένο λαό στα πρόστιμα των 150 ευρώ; Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ίδια, δεν διαφοροποιείται εκ της ιδιότητας που έκαστος φέρει.
Όλα τα παραπάνω, με μια επίσκεψη ενός άμεμπτου εισαγγελέα, είναι άμεσα διαπιστώσιμα.
Επειδή από πάντα ένα κι ένα ίσον δύο ή μας δουλεύετε όλους τους πολίτες ψιλό γαζί ή η αξία της ζωής των κρατουμένων δεν εξισώνεται επ’ ουδενί με των υπολοίπων πολιτών.
Τα παραπάνω θεωρήστε τα ως «κύκνειο άσμα» από τον γράφοντα…
Όλη αυτή η ταλαιπωρία δίχως τέλος που περνώ από τις 16/04/2020, ο εκδικητικός βασανισμός μου μέχρι κι ετούτη τη στιγμή που γράφω τη δήλωση αποχής μου απ’ τα πάντα, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία μου από την Γ.Γ Εγκληματικής πολιτικής με οδήγησαν εκεί που απευχόμουν να οδηγηθώ, στην πλήρη αποθάρρυνση μου από την εκπαιδευτική διαδικασία και απ’ όλα από όσα μόχθησα μέχρι τώρα με τον μηδενισμό της στήριξης τόσων ανθρώπων, πολιτών, φορέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθηγητών, συμφοιτητών, καλλιτεχνών και άλλων από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κατάπτυστης Νικολάου με τους στοχευμένους και πονηρούς χειρισμούς της.
Αρνούμαι ως βαθιά Δημοκράτης να γίνω μέρος των σαδιστικών της σχεδίων.
Ο άνθρωπος, κυρία Νικολάου, πεθαίνει μια φορά και όχι δύο-τρείς-τέσσερις και δεν ξέρω πόσες φορές ακόμα εσείς σχεδιάζετε. Δεν θα σας δώσω τη χαρά. Με τις φασιστικές σας
Γκεμπελικού περιεχομένου μεθόδους εκτελέσατε οτιδήποτε δημοκρατικό ζούσε μέσα μου, κι όπως σας έχω πει και παλαιότερα για κανένα λόγο δεν θα με μετατρέψετε - και ειδικά εσείς που δεν σας υπολήπτομαι - σε κάτι που εσείς θα θέλατε προς επίρρωση των κατάπτυστων προηγούμενων και ενίοτε ανορθόγραφων δελτίων τύπου του Υ.Π.Π. σίγουρα δεν είμαι ο άνθρωπος που η Σοφία Νικολάου (ή πινόκιο) θα βγάλει όλα τα απωθημένα και τα ψυχικά τραύματα της επάνω μου, είμαι πολύ λεύτερος παρά την μακρόν κράτηση μου για να δεχτώ και δη μάλιστα σε δημόσια θέα κάτι τέτοιο, είμαι φύσει ελεύθερο ον και τηρώ το δικαίωμα μου στην αυτοδιάθεση. Από τα προρρηθέντα συμφραζόμενα, παραιτούμαι από την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί κουράστηκα, απηύδησα και απογοητεύτηκα παντελώς. Σοφία Νικολάου είσαι ένας παλιάνθρωπος!
Θέλω να ευχαριστήσω τον καλύτερο υπερασπιστή που θα μπορούσα ποτέ να έχω, τον κύριο Θ. Καμπαγιάννη που έκανε τα πάντα αλλά ο φασισμός με όρους βιολογίας
είναι καρκίνος και δεν νικιέται εύκολα. Τον Κύριο Πέτρο Δαμιανό, πρώτο μου δάσκαλο και υπέροχο άνθρωπο και να τους ζητήσω συγνώμη που δεν μπορώ να ακολουθήσω όσα τότε στη συνάντηση μας εδώ εκατέρωθεν συμφωνήσαμε, αλλά ειλικρινά με ξεπερνάει όλο αυτό που συμβαίνει εδώ και κοντά 40 μέρες…
Έλενα μου εσένα για τα πάντα!
Όπως επίσης κάθε έναν ξεχωριστά για την στήριξη του!
Εύχομαι με την ίδια θέρμη να στηρίξετε την κοινωνία να απαλλαγει από τους φασίστες και τα ορφανά του Γκέμπελς που κατατρώγουν σα σαράκι τον θεσμικό κορμό του κράτους
αποδομώντας κάθε θεσμικό πυλώνα στήριξης της Δημοκρατίας.
Από σήμερα θα αρνηθώ τροφή νερό κι οποιαδήποτε επικοινωνία με τον οποιονδήποτε χωρίς να διεκδικώ τίποτα παρά μόνο δημοκρατία «ο πιο φθοροποιός αγώνας είναι αυτός γιατ’ αυτονόητο.»
Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους!!!
Υ.Γ.: Άι στο γεροδιάολο κυρά μου! Μπράβο σου, τα κατάφερες…
Μετά τιμής,
Δημάκης Βασίλειος.


Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ποδόσφαιρο: Ποιός θα "πληρώσει" τον κορωνοϊό; (video)


Ενα από τα "αγκάθια" της επανέναρξης του πρωταθλήματος, είναι το ποιός φέρει την ποινική ευθύνη, εάν κάποιοι ποδοσφαιριστές κολλήσουν κορωνοϊό;
To σοβαρότατο θέμα, που πλέον έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, αλλά παραμένει αναπάντητο, έθεσε η Μαίρη Μπενέα στην τηλεοπτική "Δίκη στο Open", την περασμένη Δευτέρα 18 Μαίου, εξ αφορμής περιστατικών στη Ιταλία, όπως τα μετέφερε ο έλληνας δημοσιογράφος από τη Ρώμη, Δημήτρης Μιχούδης.
ΜΙΧΟΥΔΗΣ:Υπάρχουν δυό παίκτες θετικοί στην Πάρμα και άλλοι τρεις στη Σαμπτόρια, η οποία όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα, είχε επτά θετικούς. Είχε μεγάλο πρόβλημα η ομάδα..
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Ενα πρωτάθλημα, που θα αρχίσει, αλλά δεν ξέρουμε, εάν θα τελειώσει..
ΜΠΕΝΕΑ: Κύριε Μιχούδη να σας ρωτήσω κατι; Λέτε ότι, υπάρχουν θετικοί παίχτες. Ποιός έχει την ευθύνη, αν αυτοί κολλήσουν άλλους; Γιατί εδώ στην Ελλάδα, αυτό είναι ποινικό αδίκημα.
MΙΧΟΥΔΗΣ: Aυτό συζητείται τώρα. Θέλουν να δώσουν την ευθύνη στους γιατρούς των ομάδων. Αυτοί δεν το δέχονται και δεν ξέρω, πως θα λυθεί το πρόβλημα. Γίνονται διαβουλεύσεις συνεχόμενες.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, παγκόσμιο πιά. Ποιός έχει την ευθύνη και πολύ σωστά το έθεσε η κ. Μπενέα, γιά το όταν κολλήσουν κάποιοι κορωνοϊό από αλλους, εκεί, στην ποδοσφαιρική κοινότητα.
https://www.tvopen.gr/watch/28247/hdikhstoopen182f052f2020