Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Αφεση... αμαρτιών, για τα δάνεια του ΤΤ!

Σε... "χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" των κατηγοριών, εξελίχτηκε η δίκη, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μετά το πρώτο... συγχωροχάρτι, που δόθηκε στους 35 κατηγορούμενους, με τις αλλαγές στο νέο Ποινικο Κώδικα από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που έδωσαν τη δυνατότητα ευνοϊκής μεταχείρισης τραπεζικών στελεχών, τα οποία κατηγορούνται για απιστία, πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων τους έκρινε αθώους και για απάτη.

Η απόφαση περί απαλλαγής τους, γιά το αδίκημα της απιστίας είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία, καθώς οι δικαστές, που πλειοψήφισαν δέχτηκαν ότι, με βάση τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (νόμος 4619/2019 άρθρο 405), η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Έτσι έπαυσε την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία του δικαστηρίου, ο Ειδικός Εκκαθαριστής είχε περιθώριο μέχρι τις 18 Μαρτίου 2020 να δηλώσει την πρόθεση του για την συνέχιση της ποινικής δίωξης -που είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα- και ότι εφόσον δεν το έπραξε, οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν.

Η άποψη της προέδρου του δικαστηρίου, που είχε μειοψηφίσει ήταν ότι, η παράσταση Πολιτικής Αγωγής ισοδυναμεί, με δήλωση συνέχισης της δίωξης .

Σήμερα, το  δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα αθώους και για την απάτη.

Η υπόθεση αφορούσε τις δανειοδοτήσεις του ΤΤ επί εποχής Άγγελου Φιλιππίδη, την περίοδο 2008 - 2010, που φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

 

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Το Στρασβούργο "βλέπει" Τουλουπάκη!


Παραδεκτές κρίθηκαν από το 
 Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου και οι δύο προσφυγές της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, για σοβαρές παραβιάσεις, όπως παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας και της αρχής της δίκαιης δίκης, γεγονός, που σηματοδοτεί ότι, ανοίγει ο δρόμος, για την ουσιαστική διερεύνηση των καταγγελιών της.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Βασίλης Χειρδάρης, δήλωσε:


Ως πληρεξούσιος δικηγόρος της κας Ελένης Τουλουπάκη οφείλω να ενημερώσω ότι η εντολέας μου στο πλαίσιο υπεράσπισης του θεσμικού ρόλου της ως Εισαγγελέας Διαφθοράς, της αξιοπρέπειας της προσωπικότητάς της και του κύρους του φορέα που εκπροσωπεί, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με δύο προσφυγές, παραπονούμενη για σοβαρές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η πρώτη αφορούσε την ευθεία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητάς της από υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς και η δεύτερη την σοβαρή παραβίαση της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητάς της μέσω του τρόπου άσκησης σε βάρος της ποινικής δίωξης, παρά την αρχειοθέτηση της υπόθεσής της από εμπεριστατωμένο πόρισμα Αντεισαγγελέα του ΑΠ, διαμαρτυρόμενη  για την μη τήρηση της νομιμότητας.

Οι προσφυγές της, εκτός της  ουσίας της παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων, διαθέτουν έντονα συμβολικό χαρακτήρα για την υπεράσπιση του εισαγγελικού θεσμού, της ανεξαρτησίας και αυτονομίας της δικαιοσύνης στη χώρα μας και την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών.

Μετά τις πρόσφατες έγγραφες απαντήσεις του Δικαστηρίου του Στρασβούργου και τις επίσημες καταχωρήσεις των προσφυγών, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ξεκινήσει τη διαδικασία  εξέτασης των σοβαρών καταγγελιών της.

Η προσφεύγουσα έχει τη βεβαιότητα ότι το Στρασβούργο θα εξετάσει σε βάθος τις προσφυγές, όπως κάνει πάντα, αλλά και τη βάσιμη ελπίδα ότι οι αναμενόμενες αποφάσεις του θα θωρακίσουν για μια ακόμη φορά τη δίκαιη δίκη, τη δικαιοσύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την προστασία και ανεξαρτησία των δικαστικών και εισαγγελικών θεσμών και θα αποκαταστήσουν τις αδικίες!

                                                               Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

                                                                           Βασίλης Χειρδάρης

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ (video)



Με ρυθμούς... χελώνας πρ
οχωρεί δικαστική έρευνα, που διενεργεί ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Μιχάλης Μιχαλόπουλος, για δικαιοδοτικό όργανο του  ποδοσφαίρου, στο οποίο συνεχίζει να υπηρετεί συνταξιούχος δικαστής. 

Το αποκάλυψε η τηλεοπτική "Δίκη στο.  Οpen", με βάση το νόμο Κοντονή, που προβλέπει ότι, σε όλα τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα πρέπει να υπηρετούν εν ενεργεία δικαστές. 

Η δικογραφία συσχετίσθηκε με έγγραφα που διαβίβασε η εισαγγελέας εφετών και εποπτεύουσα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου. 

Παράλληλα ο εισαγγελέας ερευνά και ζήτημα φοροδιαφυγής, για τα γραμμάτια που κόβουν οι δικηγόροι στις υποθέσεις ενώπιον του ελεγχομένου δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΠΟ.

Δείτε την εκπομπή:https://www.tvopen.gr/watch/40717/hdikhstoopen282f092f2020

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο δικαστής με κορωνοϊό!

Μετά το τμήμα Εκτελέσεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, που χτυπήθηκε από κορωνοιό, σειρά πήρε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου διαγνώστηκε θετικός δικαστής, μετά από τέστ covid, στο οποίο υποβλήθηκε. 

Αποτέλεσμα ήταν, να κλείσουν τμήματα του δικαστηρίου, τα οποία αναγκαστικά θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, γιά να γίνει ισχηλάτηση των επαφών.

Σε ανακοίνωση του Διοικητικού Πρωτοδικείου  αναφέρεται πως «….σας ενημερώνουμε ότι μετά τη διαπίστωση κρούσματος COVID-19 σε δικαστικό λειτουργό του Δικαστηρίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα Τμήματα Καταθέσεων και οι Γραμματείες των Τμημάτων που δεν έχουν έδρα έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, κάθε μέρα αντιστοίχως, θα λειτουργούν με προσωπικό «ασφαλείας».

Αθήνα 28-9-2020

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Νικόλαος Πανταζής
Εφέτης Δ.Δ»

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Η ποινική δικαιοσύνη ελέγχει την ποδοσφαιρική!

 Το μακροβιότερο talk show της ελληνικής τηλεόρασης, η "Δίκη στο Open", αποκαλύπτει:

-Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο εδώλιο

-Ο αθλητικός δικαστής και η παράβαση καθήκοντος 

-Πώς, δεν εφαρμόζεται ο αθλητικός νόμος 

ΑΚΟΜΗ: Οι επίμαχες φάσεις της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1, η πρόβλεψη της FIFA για την ελληνική διαιτησία, οι διεργασίες για τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ, η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και οι αντιφάσεις με τα κλειστά γήπεδα.

Σήμερα, στις 23.45. 
Στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".
Για να μη μένει τίποτε στο σκοτάδι, πρέπει να είστε Open!

Δίκη Μάνδρας: Το πάθημα, που έγινε μάθημα!


Με δύο εισαγγελείς στην έδρα, τακτική και αναπληρώτρια, θα ξεκινήσει η δίκη, για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, στις 19 Οκτωβρίου, στο Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Το πάθημα, με την ξαφνική εγκυμοσύνη μίας εκ των δικαστών της έδρας, που οδήγησε στην αναβολή της υπόθεσης, μετά από επτά μήνες διαδικασίας, έγινε μάθημα, κυρίως λόγω πανδημίας...

Ετσι, στην έδρα θα βρίσκονται οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Ελπίδα Χασάπη, με αναπληρώτρια της Πετρούλα Μακρή.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με την τριμελή σύνθεση του δικαστηρίου, όπου και εκεί θα οριστούν αναπληρωτές δικαστές, διά παν ενδεχόμενο!

Την απόφαση, γιά δίδυμο εισαγγελέων στη δίκη, για τους 25 νεκρούς, που αναμένεται, να διαρκέσει επί μήνες, πήρε η νεοεκλεγείσα προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία ήταν και η εισαγγελέας, που είχε διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα και είχε συντάξει το πόρισμα, στο οποίο στηρίχτηκε η ποινική δίωξη, με κατηγορούμενους, για τη φονική πλημμύρα του 2017 την  τέως περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, στελέχη της πολεοδομίας, των δήμων της περιοχής, καθώς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Περιφέρειας


Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτά τα χέρια, είναι... μαχαίρια!

 

Το έστειλε φίλος των "Δικογραφιών":
"Kύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, από τότε, που η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, πραγματοποιούσε ασκήσεις... εμψύχωσης γιατρών και νοσηλευτών, όταν μας καλούσε «Να βγούμε στα μπαλκόνια των σπιτιών μας και να χειροκροτήσουμε για να ευχαριστήσουμε την  προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των ελληνικών νοσοκομείων που κάνουν υπερπροσπάθεια με αυταπάρνηση ενάντια στον κορονοϊό».
Επειδή η κατάσταση με την πανδημία τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο της Κυβέρνησης, καθώς τους μήνες, που πέρασαν, ούτε ΜΕΘ αποκτήσαμε, ούτε προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού έγιναν, ούτε τα 530 λεωφορεία, που περιμέναμε ήρθαν, αλλά μόνον οι μάσκες... αλεξίπτωτα, σαν απάντηση στα όψιμα και αντιφατικά κυβερνητικά μέτρα, γιά τον κορωνοϊό αξίζουν τα λόγια και η φωτό, στην ανάρτηση  του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, που εγραψε:

Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αξίζουν το θαυμασμό μας!

Στα χέρια του νοσηλευτή του ΕΟΔΥ, μετά απο 8 συνεχόμενες ώρες διενέργειας τεστ για COVID-19, αποτυπώνεται η τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων μας! Σας ευχαριστούμε!


Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Κορωνοϊός και άλλα επτά, στο τραπέζι ΕνΔΕ με Τσιάρα

 

Ο κορωνοϊός από τις άμεσες προτεραιότητες του νέου Δ.Σ της Ενωσης Δικαστών και Εσαγγελέων, στο πρώτο ραντεβού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕνΔΕ τα βασικά

αιτήματα, που έχουν υποβληθεί προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και θα αποτελέσουν

αντικείμενο συζήτησης είναι τα ακόλουθα:


ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ


ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ


1 ον ) Άμεση προώθηση των αλλαγών στον ΚΟΔΚΔΛ στη βάση του σχεδίου της

Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

2 ον ) Δημιουργία ενιαίου πρωτοκόλλου λειτουργίας των Δικαστηρίων σε

συνθήκες πανδημίας και καθορισμός των προϋποθέσεων άδειας σε νοσούντες και

ευπαθείς ομάδες δικαστικών λειτουργών. – Προσλήψεις ιατρών στα μεγάλα

Δικαστήρια της Χώρας.

3 ον ) Άμεσες προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων και κάλυψη των κενών

οργανικών θέσεων.

4 ον ) Εκκαθάριση εντός τριμήνου όλων των εκκρεμών απαιτήσεων από τα

χρονοεπιδόματα και τις μισθολογικές ωριμάνσεις του έτους 2019.

5 ον ) Να παραταθούν για ένα έτος οι προθεσμίες που προβλέπονται στο άρθρο

4 Α του Σχεδίου Νόμου «περί επαναπροσδιορισμού εκκρεμών υποθέσεων του ν.

3869/2010» και να διευκρινιστεί νομοθετικά ότι ο προσδιορισμός των εκκρεμών

υποθέσεων θα γίνεται με απόλυτη τήρηση του Κανονισμού του κάθε Δικαστηρίου.

Να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις Ειρηνοδικών (που έχουν προκύψει

στις 30-6-2019 και στις 30-6-2020) και να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα

Ειρηνοδικεία στα οποία παρατηρείται σημαντική σώρευση δικαστικής ύλης. Να

προκηρυχθούν εξετάσεις για την κατεύθυνση Ειρηνοδικών στην Ε.Σ.ΔΙ.

6 ον ) Αναβάθμιση των δικτύων τηλεφωνίας και internet σε όλα τα Δικαστήρια

της Χώρας - Καταγραφή και αποκατάσταση όλων των προβλημάτων στις κτιριακές

υποδομές.

7ον) Λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για απαγόρευση σε δικαστικούς

λειτουργούς να αναλαμβάνουν οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα εντός χρονικού

διαστήματος δύο (2) ετών από την αφυπηρέτησή τους, σύμφωνα με την απόφαση της

Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης της 15 ης Δεκεμβρίου 2018.

8 ον ) Καθορισμός αμοιβής για τους δικαστικούς λειτουργούς που συμμετέχουν

σε Πειθαρχικά Συμβούλια υπαλλήλων.


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Κρατούμενοι και Σωφρονιστικοί, για κορωνοϊό στις φυλακές: "ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΕΕΙ Η ΝΙΚΟΛΑΟΥ"!


Ιδιαίτερα... απασχολημένη με τις αναρτήσεις μέσω
facebook πρέπει, να είναι η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, γι΄αυτό και δεν φαίνεται να την ανησυχεί ιδιαίτερα το ότι, στις φυλακές Χανίων ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις, για την έλλειψη ειδικά διαμορφωμένου χώρου, όπου κρατείται ο πρώτος επίσημα διαγνωσμένος με κορωνοιό κρατούμενος.

Ο αναβρασμός, που επικρατεί στις φυλακές Χανίων, μετά τη μεταφορά εκεί δύο Τούρκων κρατουμένων, από το Λασίθι, εκ των οποίων ο ένας διαγνώστηκε με κορωνοϊό, γιά την κ. Νικολάου, που πλέον παράγει πολιτική μέσω facebook, “είναι για να δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις”.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κήρυξαν στάσεις εργασίας, αντιδρώντας στο γεγονός ότι, δεν υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος κράτησης κρουσμάτων covid στις συγκεκριμένες φυλακές, διαψεύδοντας τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, όπου δήλωσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι, “είναι ψευδές πως δεν υπάρχει στην Κρήτη χώρος κράτησης κρατουμένων θετικοί στο κορονοϊό, καθώς ένας τέτοιου τύπου έχει διαμορφωθεί στα Χανιά”.

Οι “Δικογραφίες” επικοινώνησαν και με σωφρονιστικούς και με κρατούμενους, οι οποίοι διέψευσαντην κ. Νικολάου, που φαίνεται ότι, οι βόλτες της στις φυλακές, δεν την έφεραν μέχρι τα Χανιά κι ας είναι η γεννέτειρα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι κρατούμενοι των φυλακών Χανίων, κατήγγειλαν ότι, κινδυνεύουν, να μολυνθούν, καθώς έχουν βάλει τον ασθενή με covid 19, στο χώρο υποδοχής (!)από τον οποιο περνάνε όλοι οι κρατούμενοι.

Μάλιστα, όπως είπαν χαρακτηριστικά: “Ακόμη και με ένα φτέρνισμα, θα μολυνθούμε όλοι”!





Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ο "Μεγάλος Περίπατος" προς τον... εισαγγελέα!

 


Στην Πανεπιστημίου ξεκίνησε, στα δικαστήρια θα συνεχιστεί ο "Μεγάλος Περίπατος" του δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη!

Δύο ημέρες μετά τη δημόσια παραδοχή του  κ.Μπακογιάννη, γιά πλήρη αποτυχία του έργου του Μεγάλου Περίπατου, που στοίχισε 2 εκατομύρια ευρώ στους δημότες και τώρα... ξηλώνεται, όπως είπε, καθώς επρόκειτο, γιά... προσομοίωση, η Δικαιοσύνη ξεκίνησε την εναντίον του ποινική έρευνα, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Πρώτος μάρτυρας καταθέτει την ερχόμενη Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, στο Παισματοδικείο της Αθήνας, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου της Αθήνας και επικεφαλής του κόμματος "ΕΛΛΗΝΕΣ",  Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος είχε υποβάλλει μήνυση εναντίον του κ. Μπακογιάννη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε μηνύσει το δήμαρχο της Αθήνας, για παράβαση καθήκοντος, απάτη και απιστία.

Εξω από τα δόντια!


"Ειμαστε δικαστές! Δεν είμαστε... υπάλληλοι σας..."!

Βρεθηκε και κάποιος, που τα είπε έξω απο τα δόντια στην ΕΠΟ.

Ηταν η  πρόεδρος του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ Διονυσία Μπιτζούνη, που ακούγεται ότι, είναι αποφασισμένη, να βάλει τάξη στην Ομοσπονδία.

Εστω και αν, πάλι η ΕΠΟ θα αποφασίσει, ποιοί θα απαρτίσουν τα νέα μέλη των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου.

 



Πως θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα (Video)

To πρόβλημα της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα και το κυβερνητικό σχέδιο, γιά ποσοστό 20% εως 30%, συζητήθηκε έντονα στην τηλεοπική “Δίκη στο Open”, όπως και το εάν, σε περιοχές, με έξαρση κορωνοϊού, μπορούν να συμφωνήσουν οι ομάδες, να παίξουν σε γήπεδο άλλης περιοχής, προκειμένου να έχουν θεατές:


ΘΩΜΑΙΔΗΣ: 
Kάναμε πρώτοι τα βήματα, γιά την πανδημία και πετύχαμε. Στην αρχή. Τώρα φαίνεται ότι, έχει ξεφύγει το πράγμα. Ομως δεν τολμήσαμε, στο θέμα του ποδοσφαίρου. Και δεν έχει συζητηθεί ακόμη το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο υπάρχει και μάλιστα μιλάει, για λελογισμένη επιστροφή, από 20% έως 35%.

Θα εφαρμοστεί. Δεν θα εφαρμοστεί, όμως, στις περιοχές, που έχουν έξαρση κρουσμάτων. Δηλαδή, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στα γήπεδα της Αττικής, προς το παρόν.

Θα εφαρμοστεί, όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, σε γήπεδα, που βρίσκονται σε περιοχές, που δεν έχουν έξαρση κρουσμάτων κορωνοιού.

ΜΠΕΝΕΑ: Να ρωτήσω κάτι. Αυτό σημαίνει ότι, μπορεί οι ομάδες, να καθορίσουν, να παίξουν σε κάποιο γήπεδο, εκτός Ατικής?

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Μπορούν να το κάνουν, αν και θα πρέπει να έχεις δηλώσει την έδρα από την αρχή, νομίζω ότι, η Λίγκα και η ΕΠΟ θα δείξουν μία ευελιξία και θα παίξουν σε ένα γήπεδο, που βρίσκεται εκτός. Αλλά πρέπει να το επιθυμούν οι ομάδες, γιατί χάνουν το πλεονέκτημα της οικειότητας της έδρας.

Δείτε την εκπομπή: https://www.tvopen.gr/watch/39826/hdikhstoopen212f092f2020





Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

"Δήμαρχε, μετά την πίσσα, ακολουθούν ΠΑΝΤΑ και τα... πούπουλα!"

 

Το έστειλε φίλος των "Δικογραφιών" και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το υιοθετούμε!

"Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παραδέχτηκε, ανερυθρίαστα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Σκάι" ότι, ΑΠΕΤΥΧΕ ο Μεγάλος Περίπατος της Πανεπιστημίου, γιά τον οποίον ξόδεψε περισσότερα από 2 εκατομύρια ευρώ, χρήματα των φορολογουμένων και πάντως όχι δικά του.

Προσπαθώντας μάλιστα, να δικαιολογήσει το φιάσκο, μίλησε για "έργο πιλοτικό και προσωρινό", που λειτούργησε ως πείραμα, και με όλους εμάς πειραματό... ΖΩΑ!

Η παραδοχή της αποτυχίας του, πέρα από το ότι, συνιστά ομολογία ενοχής, καθώς εκκρεμεί εναντίον του, μήνυση για απάτη και απιστία, θα έπρεπε να τον φρενάρει..

Αντί αυτού, τον ακούσαμε να προαναγγέλει προκλητικά νέα... κατορθώματα στην Πανεπιστημίου, λέγοντας μας: "Ξεχάστε την Πανεπιστημίου, όπως την ξέρετε. Πάμε γιά κάτι καινούριο".

Επειδή είμαι δημότης Αθηναίων, υπήρξα μάλιστα και ψηφοφόρος του

Επειδή, με όσα ευαγγελίζεται, αφήνει να εννοηθεί ότι, θα έχουμε νέες ασφαλτοστρώσεις.

Του υπενθυμίζω ότι, μετά την πίσσα, ακολουθούσαν πάντα και τα ΠΟΥΠΟΥΛΑ! 



Θετικοί στον κορωνοϊό δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ!

Σε καραντίνα το ΣΔΟΕ στην Αθήνα, καθώς δύο υπαλληλοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό!

Η υπηρεσία στην οποία εργάζονταν, στα Κεντρικά του ΣΔΟΕ,  έκλεισε και απολυμάνθηκε, ενώ όλοι οι υπάλληλοι  μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών.

Προσεχώς περισσότερα...

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Φιάσκο?

 Το έστειλε φίλος των “Δικογραφιών”, ο οποίος διερωτάται:

Eιναι αλήθεια ότι, οι Αρχές Ασφαλείας γνώριζαν μόνον 2.000 αριθμούς κινητών τηλεφώνων από τους περίπου 13.000 μετανάστες και πρόσφυγες, που φιλοξενούνταν στη Μόρια, στη Μυτιλήνη, με αποτέλεσμα, να προκληθεί... πανικός, όταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε, να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποστολής ομαδικών μηνυμάτων σε όλες τις γλώσσες και τις διαλέκτους τους, με τα οποία θα τους καλούσαν, γιά ιατρική εξέταση και καταγραφή στη νέα δομή που δημιουργήθηκε στο Καρά Τεπέ?”.

Είναι αλήθεια ότι, την αποστολή των μηνυμάτων ανέλαβε το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όμως όταν ζητήθηκαν οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων από την Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τότε διαπιστώθηκε ότι, μόνο 2.000 από αυτούς είχαν δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου, με αποτέλεσμα η προσπάθεια, να καταλήξει σε φιάσκο?”.

Αντεισαγγελέας ΑΠ: "Οχι", σε ελαφρυντικό, στον Κορκονέα!



ΟΧΙ στο ελαφρυντικό του Επαμεινώνδα Κορκονέα”, που είχε αποτέλεσμα, να αποφυλακιστεί, καθώς έσπασαν τα ισόβια και μειώθηκε η πονή του στα 13 χρόνια.

Αυτό εισηγήθηκε η αντεισαγγελέας ΑΠ Κατερίνα Δημητριάδου, στο ΣΤ ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου εκδικάστηκε η αναίρεση του εισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα, κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης της Δικαιοσύνης, που έδωσε τη δυνατότητα στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώδα Κορκονέα, να κυκλοφορεί ελεύθερος, αν και είχε καταδικαστεί σε ισόβια, για τη δολοφονία του Αλέξη


Γρηγορόπουλου.

Η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Δημητριάδου, ζήτησε σήμερα, να επιστρέψει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας η υπόθεση και να ξανακριθεί, ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου του, ο πρώην ειδικός φρουρός.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Βαγγέλης Ανδρούλας, σε ένσταση του υποστήριξε ότι, οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το λόγο.

Τα λόγια του πυροδότησαν ένταση, καθώς και οι συνήγοροι χαρακτήρισαν καταχρηστική, προκλητική και υποβολιμαία την ένσταση, την οποία το δικαστήριο έκανε δεκτή.

Μετά την απόφαση με δηλώσεις τους οι συνήγοροι, στηλίτευσαν το γεγονός ότι «δεν επιτράπηκε στην οικογένεια του Αλέξανδρου να ακουστεί στο δικαστήριο»: 

Να τα εκατοστήσουν!


Α, όλα κι όλα! Ελλάδα και Ραδιόφωνο δεν είναι μόνον η Αθήνα.

Οι "Δικογραφίες" επικροτούν και θαυμάζουν τις σχέσεις, που αντέχουν στο χρόνο.

Οπως είναι ο... γάμος δύο ραδιοφωνικών σταθμών, αθλητικού περιεχομένου. Του Θεσσαλονικιώτικου Metropolis 95.5 και του SKY FM 99.7 στην Πτολεμαίδα, που γιορτάζουν  επέτειο 20 χρόνων συνεργασίας, την ερχόμενη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, στην Πτολεμαίδα.

Και στα 100!

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΕΑ – ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ! (Video)


Από «χίλια κύματα» πέρασε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οπως αποκάλυψε η "Δίκη στο Open", η υπόθεση ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου, με την εισαγγελική παρέμβαση, για τη χρονική επιλογή της ανακοίνωσης του πορίσματος της ΕΕΑ, για το θέμα της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθη.


 Η σχετική αναφορά εστάλη από την εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και επόπτρια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη.

Η εισαγγελική αναφορά εντόπιζε ποινική ευθύνη πέντε μελών της ΕΕΑ και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ερευνούσε τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων με βάση τα άρθρα 184 και 189 του νέου Ποινικού Κώδικα και του άρθρου 41ΣΤ’ του αθλητικού νόμου 2725/99. 


Το έγγραφο διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σαπφώ Κατσανάκη, η οποία την 1
η Απριλίου αρχειοθέτησε την υπόθεση με το άρθρο 43.

 Η αρχειοθέτηση δεν εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών και η κ. Κατσανάκη από τις 2 Σεπτεμβρίου διενεργεί προκαταρκτική για να διαπιστώσει αν πράγματι διαπράχθηκαν τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα, τα οποία περιγράφονται στη σχετική εισαγγελική αναφορά.   

Δείτε την εκπομπή:https://www.tvopen.gr/watch/39826/hdikhstoopen212f092f2020  

 

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει αύριο, εάν θα ξαναδικαστεί ο Κορκονέας, για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου


Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου κρίνεται πάλι αύριο η αναίρεση, που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας,  κατά της Απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία αναγνωρίσθηκε στον καταδικασθέντα, γιά τη δολοφονια του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,  ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα,  το ελαφρυντικό του «προτέρου συννόμου βίου», που είχε αποτέλεσμα, να μειωθεί η ποινή του από ισόβια, στα 13 χρόνια και να βγει από τη φυλακή.

 Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου των συνηγόρων  της οικογένειας Γρηγορόπουλου  Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, "η αναγνώριση του ανωτέρω ελαφρυντικού και η επιβολή ποινής κάθειρξης, μόλις 13 ετών, για την εν ψυχρώ (με άμεσο δόλο) δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου, αντί της πρωτοδίκως επιβληθείσης ισοβίου καθείρξεως, οδήγησε στην άμεση αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα και έδωσε, κατ’ ουσίαν, στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας περιεχόμενο επιβράβευσης στον καταδικασθέντα, που αποφυλακίσθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα, ελάχιστες ημέρες μετά την έκδοση της αποφάσεως.

Όπως και τότε με μεγάλη έμφαση και ένταση δηλώσαμε, ζητώντας την άσκηση αναίρεσης εκ μέρους του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κατά της προκλητικής αυτής αποφάσεως, η προσβαλλόμενη απόφαση πλήττει καίρια το κύρος της Δικαιοσύνης, παραβιάζει τις βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου και εν τοις πράγμασιν αμφισβητεί το δικαίωμα στη ζωή ενός αθώου 15χρονου παιδιού, ενθαρρύνοντας στην ουσία την επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων από αστυνομικούς.

Ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υποστήριξης της κατηγορίας στο πλευρό της Οικογένειας του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, της μητέρας και της αδελφής του, αύριο θα υποστηρίξουμε την Αναίρεση του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ζητώντας εκείνα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα: Δικαιοσύνη, Πραγματική Τιμωρία και Σεβασμό στη Μνήμη του 15χρονου παιδιού. 

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υποστήριξης της κατηγορίας

 

Νίκος Κωνσταντόπουλος

Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Ποιοι ελέγχονται για κακουργήματα + Το νέο σχέδιο για ανοιχτά γήπεδα + Οι αρρυθμίες του αθλητικού νόμου

 

Η "Δίκη στο Open" φέρνει στο φως νέα στοιχεία, για τη διαφθορά στον αθλητισμό:

- Η πολύκροτη ποδοσφαιρική υπόθεση: Ποιοι ελέγχονται για κακουργήματα.

- Η υποκίνηση βίας: Δύο εισαγγελείς, που χώρισαν οι δρόμοι τους.

- Η ποινική ευθύνη του υπουργού: Τι αποκαλύπτει το δικαστικό έγγραφο.

ΑΚΟΜΗ: Το σχέδιο επιστροφής των Ελλήνων φιλάθλων στα γήπεδα, οι αρρυθμίες του νέου αθλητικού νόμου και όλες οι επίμαχες φάσεις του πρωταθλήματος της Super League 1.

Σήμερα, στις 23.45.

Στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαίρη Μπενέα, με δυνατό ρεπορταζ.

Για να μη μένει τίποτε στο σκοτάδι, πρέπει να είσαι Open! 


Διάρρηξη με ερωτηματικά και εμπλεκόμενους δικηγόρους διερευνάται

Διάρρηξη με πολλά ερωτηματικά και εμπλεκόμενους δύο δικηγόρους μεγάλης πόλης της Περιφέρειας, καθώς και μια πολίτη, διερευνά η Δικαιοσύνη.

Την κατήγγειλε ο δημοσιογράφος του site PIPERATA.GR Πάρις Κουρτζίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι:

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, υπήρξε στοχευμένη διάρρηξη στα γραφεία του αποκαλυπτικού ειδησεογραφικού σάιτ PIPERATA.GR, όπου μεταξύ των τριών δραστών συνελήφθηκε αντιπρόεδρος δικηγορικού συλλόγου, ο οποίος συνειρμικά δικαίως παραπέμπει λόγω περιοχής σε πολύκροτες «βρώμικες δικογραφίες» που ερευνούμε... Οι άλλοι δύο -τουλάχιστον- δράστες (συνελήφθησαν τρείς συνολικά) ήταν δύο γυναίκες, μεταξύ των οποίων η μία είναι επίσης δικηγόρος της περιοχής...

 

Όλα πλέον βρίσκονται υπό διερεύνηση. Ωστόσο, να διευκρινιστεί ότι τόσο ο υπογράφων όσο και τα διοικητικά στελέχη ουδέποτε είχαν οποιαδήποτε σχέση με τα πρόσωπα που συνελήφθησαν να έχουν παραβιάσει τα γραφεία και να έχουν υπεξαιρέσει περιουσιακά και απόρρητα στοιχεία της εταιρείας και του PIPERATA.GR.

 

Οι δράστες πάντως πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω από την αστυνομία που ειδοποιήθηκε, καθώς χτύπησε ο συναγερμός, από την εταιρεία security με την οποία συνεργαζόμαστε, αλλά και από τον αστυνομικό-συνοδό του υπογράφοντος, ενώ κρατούνται για να οδηγηθούν τη Δευτέρα για απολογία στον εισαγγελέα. 

 

Το ενδεικτικό είναι ότι πιάστηκαν να έχουν υπεξαιρέσει σοβαρά εταιρικά έγγραφα, ενώ έγινε και παραβίαση σε ειδικό διαμορφωμένο δωμάτιο, όπου βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο ο κεντρικός σέρβερ του δικτύου και των ηλεκτρονικών αρχείων του σάιτ και της εταιρίας, μεταξύ των οποίων και απόρρητες αλληλογραφίες, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν σε σημαντικές δημοσιογραφικές έρευνες του υπογράφοντος.

 

Ταυτόχρονα, από την πρώτη αυτοψία, διαπιστώθηκε να λείπουν και δύο μονάδες υπολογιστών (οι λεγόμενοι πύργοι, όπου είναι ενσωματωμένοι οι σκληροί δίσκοι με τα αρχεία των συγκεκριμένων υπολογιστών)”.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, λογω της δικηγορικής τους ιδιότητας και η υποθεση διερενάται από την Εισαγγελία.

 





Aύριο πάλι Noor One

 Με αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίζεται αύριο, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, η δικη γιά το φορτίο 2,1 τόνων ηρωίνης, που οδεύει προς την τελική ευθεία της έκδοσης απόφασης του δικαστηρίου.

Την περασμένη Πέμπτη ολοκλήρωσε την αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας Βασιλική Βλάχου, η οποία, με όσα είπε, μοίρασε... ισόβια ακόμη και σε κατηγορούμενους, που είχαν κριθεί ευνοικότερα στο πρωτόδικο δικαστήριο, όπως το πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού Αιμίλιος Κοτσώνης.

Η εισαγγελέας κ. Βλάου ταυτιζόμενη με την άποψη της εισαγγελέα του πρωτόδικου δικαστηρίου κ. Τρουπή, χαρακτήρισε τον Αιμίλιο Κοτσώνη “εγκέφαλο”, ανοιγοντας το δρόμο, ακόμη και για ισόβια, εαν το δικαστήριο υιοθετήσει το σκεπτικό της.

Παρόμοια ήταν η πρόταση της εισαγγελέα και γιά τον  φερόμενο ως υποναυλωτή του πλοίου Βασίλη Κουρούβανη, ενώ ζήτησε την καταδίκη όπως πρωτόδικα των επίσης βασικών κατηγορουμένων Ευθύμιου Γιαννουσάκη και Γεώργιου Μπουρδούβαλη.

«Ενήργησαν με πλήρη συνείδηση και στα πλαίσια ενός οργανωμένου σχεδίου προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος για τους ίδιους. Λόγω των γνώσεών τους ήταν σε θέση να οργανώσουν το σύνολο των ενεργειών για τη μεταφορά της ηρωίνης στην Ελλάδα» επισήμανε στη αγόρευσή της η κ. Βλάχου.

Η κ. Βλάχου αιτιολόγησε, γιατί θεωρεί ότι,  δεν ήταν απλοί συνεργοί, όπως καταδικάστηκαν πρωτόδικα, αλλά αυτουργοί οι Αιμίλιος Κοτσώνης και Βασίλειος Κουρούβανης και είπε:.

«Από τα αποδεικτικά στοιχεία προκύπτει ότι όλοι μαζί μερίμνησαν από κοινού για τη συνεκμετάλλευση του "Noor 1" με προορισμό τα Εμιράτα για μεταφορά πετρελαίων κυρίως από το Ιράν. Η μεταξύ τους συνεργασία και κυρίως ο ρόλος του Κοτσώνη καταδεικνύει ότι είναι το κεντρικό πρόσωπο αυτής της συμφωνίας που δεν επιθυμεί να εμφανίζεται και μέχρι σήμερα δεν αποδέχεται».

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας επεσήμανε αλλεπάλληλες συνομιλίες του κατηγορουμένου Κοτσώνη με συγκατηγορουμένους του, στη διάρκεια του ταξιδιού του «Noor One» από την Ελλάδα στα Εμιράτα, αλλά και πριν και τόνισε:

«Παρά το γεγονός ότι δεν μετέχει στην εκμετάλλευση του πλοίου, καθίσταται φανερή h συμμετχή του από το αρχικό σχήμα, αλλά και μετά όταν περνά στη διαχείριση Καλαφάτη (σ.σ. τελευταίου πλοιοκτήτη του "Noor One") και παράδοση του πλοίου στον Μπουρδούβαλη, με τον οποίο έχει συμφωνήσει να έρθει στην Ελλάδα. Είναι εν γνώσει του ότι, πάει στα χέρια του γνώριμου στον ίδιο Γιαννουσάκη, αφού είναι ενήμερος για όλα και την καθυστέρηση του πλοίου στο Σουέζ μέχρι την έλευσή του στην Ελευσίνα. Από το περιεχόμενο των συνομιλιών με σαφήνεια προκύπτει πως κεντρικό πρόσωπο αναφοράς είναι ο Αιμίλιος Κοτσώνης. Ο κατηγορούμενος Κοτσώνης παραμένει το πρόσωπο που συμμετέχει αφανώς μετά τον κατάπλου και, επειδή η συμμετοχή του ήταν καθοριστική από την αρχή για τη συμφωνία και την επιβίωση της συνεργασίας των προσώπων, αυτός συμβάλλει χωρίς να φαίνεται σε όλες τις συνεννοήσεις της ομάδας για προμήθεια υλικών για το πλοίο, εξεύρεση λύσεων, γνωριμιών, για διεκπεραίωση διαδικασιών ενώπιον αρχών του κράτους και ξένων πρεσβειών. Καθοριστική είναι η κατάθεση του Γιαννουσάκη σε συνομιλία με τον Κοτσώνη στις 21-6 που αναφέρει: "Ό,τι θες εσύ, Αιμίλιε, κάνουμε. Εσύ είσαι το αφεντικό στη δουλειά. Αν δεν είσαι εσύ, εγώ δεν μπαίνω"».

Η κ. Βλάχου αναφέρθηκε  και σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αιμίλιου Κοτσώνη με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και κατηγορούμενο στη δεύτερη δικογραφία για το «Noor Οne» Βαγγέλη Μαρινάκη, που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ.

Eίπε η κ. Βλάχου:

«Ο Κοτσώνης καλεί γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας και του αναφέρει ότι έχει ένα πλοίο χιλιαράκι για το Ντουμπάι. Ο επιχειρηματίας ρητά δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Μόνο να εξαγοράσει εταιρεία στα Εμιράτα».


Στη δίκη Noor One η νέα πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου Πειραιά

Αναπληρώτρια πρόεδρος στη δίκη του ναρκοπλοίου Noor One, είναι η  πρόεδρος εφετών Αγγελική Κόφα, η οποία εξελέγη πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου Πειραιά, με μέλη τους εφέτες Αναστάσιο Αναστασίου και Χαρίκλεια Σαραμαντή.


Αντε, ακόμη δύο ώρες...

 Οταν μιά δίκη καθυστερεί έξι χρόνια, για να φτάσει στο ακροατήριο, τι είναι δυό ώρες παραπάνω?

Στις 11.30 αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη, γιά το πολύνεκρο ναυάγιο του πλοίου "Νόρμαν Ατλάντικ", λογω των δίωρων στάσεων, που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα οι γραμματείς των δικαστηρίων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.


ΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ: Σήμερα η δίκη, γιά το πολύνεκρο ναυάγιο, που συμπληρώνει έξι χρόνια...



Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση έξι ετών, που μπορεί να αγγίξει ακόμη και την παραγραφή, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη, για το πολύνεκρο δυστύχημα στο πλοίο «Norman Atlantic», τον Δεκέμβριο του 2014, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 επιβάτες, καθώς άγνωστος αριθμός επιβατών του πλοίου, μεταξύ των οποίων και μετανάστες, παραμένουν αγνούμενοι. 

Κατηγορούμενοι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, για εγκληματικές παραλείψεις και σωρεία λαθών, βρίσκονται 11 έλληνες ναυτικοί, μεταξύ των οποίων, ο υποπλοίαρχος, ο αρχιφροντιστής, ο μαθητευόμενος ηλεκτρολόγος του πλοίου, ένας ναύκληρος και ναύτες οι οποίοι συμμετείχαν στην «έχμαση» (στερέωση, ασφάλιση) του φορτίου, καθώς και ναυτόπαιδες. 

Oλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, εμπρησμό από αμέλεια, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπους, και επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία πλοίων από αμέλεια.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί, αρχικά για τις 9 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε τότε, λόγω των μέτρων, γιά τον κορωνοϊό.

Γιά την υπόθεση του «Norman Atlantic», εκκρεμεί παράλληλα, ποινική δίκη και στην Ιταλία, η οποία ξεκίνησε στις 6 Μαΐου 2019, ενώ στην Ιταλική Δικαιοσύνη θα κριθεί το θέμα των αποζημιώσεων,.

Η Ιταλική Δικαιοσύνη έχει δικαιοδοσία, αφού το δυστύχημα στο πλοίο έγινε σε χωρικά ύδατα της γειτονικής μας χώρας, όταν το πλοίο Norman Atlantic που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα – Ανκόνα, έπιασε φωτιά εν πλω 81 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κέρκυρας. 

Σύμφωνα με το ελληνικό κατηγορητήριο, η φωτιά εκδηλώθηκε, ενώ έπνεαν άνεμοι έντασης 8 έως 9 μποφόρ και προκλήθηκε από την υπερθέρμανση φορτηγού ψυγείου με ζωντανά ψάρια, το οποίο δεν ήταν ηλεκτρικά συνδεδεμένο. 

Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, η πυρκαγιά θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί εγκαίρως εάν δεν ακολουθούσε μια σειρά λαθών και παραλείψεων! 

Ενδεικτικά, Ιταλός μέλος του πληρώματος θεώρησε λανθασμένα ότι, ο προσυναγερμός οφειλόταν στον καπνό της εξάτμισης ενός φορτηγού και όχι στη φωτιά, την οποία κατά το κατηγορητήριο θα μπορούσε να κατασβέσει άμεσα με τοπικά μέσα πυρόσβεσης προτού εκείνη επεκταθεί. Τουλάχιστον τέσσερις προσυναγερμοί του συστήματος ανίχνευσης καπνού φέρεται να ήχησαν από τις 3.43 έως τις 5.12 εκείνη τη νύχτα, αλλά αγνοήθηκαν. Από τους 11 Έλληνες, που παραπέμπονται σε δίκη στον Πειραιά, οι πέντε είναι ήδη κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση στην Ιταλία.


Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

O "Ιανός" άναψε το... τζάκι, στο συνέδριο της Eurojust

Θύμα του "Ιανού" έπεσε και  η ενημερωτική εκδήλωση της Eurojust, που έγινε, μετ΄... εμποδίων, λογω της σφοδρής κακοκαιρίας, που χτύπησε άγρια την Καρδίτσα, καθώς το ξενοδοχείο, που είχε επιλεγεί ήταν ένα από τα πολυτελέστερα στη Λίμνη Πλαστήρα, όπου η πρόσβαση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Πολύ λιγότεροι από τους εισαγγελείς και τους επίσημους, που είχαν προσκληθεί κατάφεραν να φτάσουν στην εκδήλωση, λόγω της καταιγίδας και ένας από αυτούς ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, που αν και Καρδιτσιώτης κι ενώ βρισκόταν στη γεννέτειρα του, δεν μπόρεσε να ανέβει μέχρι τη Λίμνη Πλαστήρα, λόγω καιρού.

Τριανταπέντε εισαγγελείς από Ελλάδα και εξωτερικό ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ελληνα εισαγγελέα της Eurojust Πάρη Αδάμη, ο οποίος αποδείχτηκε εξαιρετικός "οικοδεσπότης" της εκδήλωσης, καθώς δεν έχασε την ευγένεια και το χιούμορ του, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, που είχαν αποτέλεσμα ένα γερό μπλακ αουτ, το οποίο κράτησε για ώρα...

Ο "Ιανός" μπορεί να εμπόδισε πολλούς από τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης, να πάνε, δεν κατάφερε όμως να χαλάσει τη βραδιά, που εξελίχτηκε σε γερή οινοποσία, με φωτιά στο τζάκι και σύσφιξη των σχέσεων.

Συζητήθηκαν θέματα ευρωπαικής δικαστικής συνεργασίας, σε δύο υποθέσεις εγκληματικών οργανώσεων, που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα, με συνεργασία Ελλάδας, Ιταλίας, Γερμανίας και Ελβετίας, εκ των οποίων η μία αφορούσε τεράστια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και η άλλη λαθρομετακίνηση.



Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Να ποιοί εξελέγησαν προιστάμενοι στη Δικαιοσύνη

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές, γιά την ανάδειξη νέων διοικήσεων  σε Πρωτοδικεία, Εφετεία, Ειρηνοδικεία και Εισαγγελίες Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Οι νέοι προιστάμενοι είναι οι παρακάτω:


Αθήνα

Εφετείο Αθηνών

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Πρόεδρος Συμβουλίου

 

Τριανταφύλλη Δρακοπούλου   

 

Μέλη Συμβουλίου

 

Αθανάσιος Νικολόπουλος  

 

Σπυριδούλα Λιάτη.

 

 

 

Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

Προϊστάμενος

 

 

  Ιωάννης Μωραΐτάκης

  

Αναπληρωτής

 

Παναγιώτης Αθανασίου

 

 

Πρωτοδικείο Αθηνών

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Πρόεδρος Συμβουλίου

 

Σοφία Φούρλαρη

 

 

Νικόλαος Ζαγοριανός

Μέλη Συμβουλίου

 

 

 

 

 

Εισαγγελία Πρωτοδικών  Αθηνών

Προϊστάμενος

 

 

Σωτηρια Παπαγεωργακοπουλου!

Αναπληρωτής

 

 

 

Δ. Εφετείο Αθηνών

 

https://www.ddikastes.gr/node/6221

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Πρόεδρος Συμβουλίου

 

Σταύρος Αναστασόπουλος

 

 

Μέλη Συμβουλίου

 

Κλεοπάτρα Καλλικάκη,

 

Αντώνιος Τσαμαρδίνος

 

 

 

 

 

Δ.  Πρωτοδικείο Αθηνών

 

https://www.ddikastes.gr/node/6222

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Πρόεδρος Συμβουλίου

 

 Κωνσταντίνος Ζουρνατζής, Πρόεδρος Πρωτοδικών 

 

Αννα Μυρίλλα,                       

  Πρόεδρος Πρωτοδικών 

Μέλη Συμβουλίου

 

Αναστασία Δασκαγιάννη,  

Μαριλένα Ειρηνάκη,          ,  

 

 

 

 ΄Αγγελος Σκουρλής,             

Αυγή Ανδοσίδου

 

 

 

Ειρηνοδικείο Αθηνών 

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Πρόεδρος Συμβουλίου

 

  Αικατερίνη Ζοβανου

 

 

 

Μέλη Συμβουλίου

 

Βιολέτα Χαβλοπουλου

Αικατερίνη Μπιτζιλεκη

 

 

 

 

 

Θεσσαλονίκη

 

Εφετείο Θεσσαλονίκης

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Πρόεδρος Συμβουλίου

 

 

Μέλη Συμβουλίου

 

 

 

 

Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης 

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Πρόεδρος Συμβουλίου

 

 

Μέλη Συμβουλίου

 

 

 

 

Εισαγγελία Πρωτοδικών  Θεσσαλονίκης 

Προϊστάμενος

 

Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος,

Αναπληρωτής

 

 

 

Δ. Εφετείο Θεσσαλονίκης 

 

https://www.ddikastes.gr/node/6218

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Πρόεδρος Συμβουλίου

 

Αικατερίνη Περιστεροπούλου

 

 

 

Απόστολος Ζήσης

Μέλη Συμβουλίου

 

Πολυξένη Κεφαλά,

 

Ειρήνη Χαινοπούλου

 

 

 

Άννα - Μαρία Βενετιάδου,

 

Δήμητρα Κοσκερίδου

 

 

 

Δ.  Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης 

 

https://www.ddikastes.gr/node/6219

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Πρόεδρος Συμβουλίου

 

 

 Μαρία Φράγκου

 

Βαρβάρα Μπουκουβάλα

Στέφανος Ζουκας

Αναπληρωματικά μέλη:

 

 

Στυλιανή Κανιδου

 

Μέλη Συμβουλίου

 Χαρούλα Πονη

 Αικατερίνη Μωυσιαδου

Συρμών Βουγιουκλη

 

 

 

 

 

Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης  

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Πρόεδρος Συμβουλίου

 

 

Μέλη Συμβουλίου

 

 

 

 

 

Πειραιάς

 

Εφετείο Πειραιά

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Πρόεδρος Συμβουλίου

 

 

Μέλη Συμβουλίου

 

 

 

 

Πρωτοδικείο Πειραιά

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Πρόεδρος Συμβουλίου

 

 

Μέλη Συμβουλίου

 

 

 

 

Δ. Εφετείο Πειραιά

 

https://www.ddikastes.gr/node/6227

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Πρόεδρος Συμβουλίου

 

  Κλημεντία Πραγκαστή

 

 

 

 

Γεώργιος Καφφές,

 

Ελένη Τσαγκαροπούλου

 

 

 

 

 

Δ.  Πρωτοδικείο Πειραιά

 

https://www.ddikastes.gr/node/6220

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

 

 Νεκταρία Πιστιόλα

 

 

Βασίλειος Παπαβρόντος

Μέλη Συμβουλίου

 

Νικόλαος Σεκλός,

 

Θοδωρής Κώνστας

 

 

Αθανάσιος Σκουρλής,

 

 Χρήστος Μουσούρος