Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Αμετανόητοι Σκοπιανοί - Ουδεμία ελληνική αντίδραση!

 


Η στήλη είχε διαβλέψει ότι οι Σκοπιανοί υποχώρησαν προσωρινά, μετονομάζοντας την επίσημη ιστοσελίδα της "Μακεδονικής Ολυμπιακής Επιτροπής" σε "Ολυμπιακή Επιτροπή της Βόρειας Μακεδονίας".

Οι δύο φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι οι προκλήσεις των γειτόνων μας συνεχίζονται στο Τόκιο. 

Ο Σκοπιανός ασημένιος Ολυμπιονίκης φοράει το κασκόλ με την ένδειξη "Μακεδονία" και το αστέρι της Βεργίνας και το πανηγύρι κάπως έτσι θα πάει... 

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Ολόκληρη η απόφαση της Δεοντολογίας, για την ΑΕΚ

 Με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, απαλλάχτηκε η ΑΕΚ και όλοι οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, που κατηγορήθηκαν γιά  ανάμιξη σε εκλογές των Ενώσεων.

Απαλλάχτηκαν οι: 
Δημήτρης Μελισσανίδης, Αγγελος Δανιήλ, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κυριάκος Ντάσιος και ΝίκοςΑυλωνίτης).

Οι "Δικογραφίες" δημοσιεύουν ολόκληρη την απόφαση και  το σκεπτικό της:
 






































Τι δεν καταλαβαίνουν ακριβώς και δεν μιλάνε;

Οι επιτυχίες της Βόρειας Μακεδονίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συνοδεύονται από πανηγυρισμούς με το ίδιο πάντα κασκόλ.

Αυτό που γράφει φαρδιά-πλατιά "Μακεδονία".

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ.Αυγενάκης πήγε στην Ιαπωνία για να δει τα τρένα να περνούν;


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Στο κασκόλ "Μακεδονία", νέτα-σκέτα!

Ο τύπος με το κασκόλ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", "βγάζει μάτι" πίσω από τον Ολυμπιονίκη. 

Η ΕΟΕ, θα ζητήσει την τιμωρία της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βόρειας Μακεδονίας από τη ΔΟΕ; 





Ο Αυγενάκης πάντως, κάνει δημόσιες σχέσεις με τους ... Καπράλο, Φιλιππούση!

 Επίσημη σελίδα της Μακεδονικής Ολυμπιακής Επιτροπής - Makedonski Olimpiski Komitet MOK (!) στο facebook:

"Ασημένιο μετάλλιο για την Μακεδονία

Μπράβο στον Dejan Georgievski, τον νέο μας ήρωα taekwondo στην κατηγορία άνω των 80 κιλών".




Η αποχή της... αποχής του ανακριτή Πειραιά!

Νέα δήλωση αποχής υπέβαλλε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των "Δικογραφιών" ο ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά Γιάννης Πετρόπουλος, που χειρίζεται την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του Noor One, στην οποία είναι κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, κορυφαίος ποδοσφαιρικός και οικονομικός μεγαλοπαράγοντας της χώρας.

O κ. Πετρόπουλος ζήτησε την αυτοεξαίρεση του από τη δικογραφία του Noor One, στο παρά πέντε της αποχώρησης του από το Πρωτοδικείο Πειραιά, καθώς από 15 Σεπτεμβρίου θα υπηρετεί στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, όπου μετατέθηκε κατόπιν αιτήσεως του.

Ο ανακριτής Γιάννης Πετρόπουλος δήλωσε αποχή από την υπόθεση, καθώς ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου του επέστρεψε τη δικογραφία του Noor One, αφού διαφώνησε με το  απαλλακτικό του πόρισμα και ζήτησε συμπληρωματικές ενέργειες. 

Είναι η δεύτερη φορά, που ο κ. Πετρόπουλος ζητάει την εξαίρεση του από την υπόθεση του Νοοr One, καθώς το ίδιο είχε πράξει και όταν είχε χρεωθεί την "καυτή" δικογραφία.

Η αίτηση του, τότε, δεν είχε γίνει δεκτή από το δικαστικό συμβούλιο Πειραιά και υποχρεώθηκε, να διενεργήσει την ανάκριση, την οποία ολοκλήρωσε με απαλλακτικό πόρισμα 73 σελίδων, εκδίδοντας τυπικές κλήσεις, γιά τους κατηγορούμενους, καθώς δεν έκρινε αναγκαίο, να τους καλέσει σε απολογία.

Η αίτηση του κ. Πετρόπουλου, εκκρεμεί στο δικαστικό συμβούλιο Πειραιά, που θα αποφασίσει εάν θα την κάνει δεκτή, ή όχι κι ενώ ο χρόνος τρέχει...



Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

To ραντεβού Eurojust και Μάνης!


Στο ίδιο... τραπέζι βρέθηκαν, η Eurojust και η Μάνη, στην ιστορική Αρεόπολη Λακωνίας, όπου έγινε η ενημερωτική ημερίδα του Ευρωπαικού Οργανισμού Δικαστικής Συνεργασίας, παρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κώτσηρα, που κήρυξε την έναρξη της βραδιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:




Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα, μαζί με το δημοσιογράφο Γιώργο Βότσκαρη.


Η ημερίδα έγινε στην ηρωική πλατεία του Ταξιάρχη, όπου πριν από 200 χρόνια,  στις 17 Μαρτίου του 1821, συγκεντρώθηκαν όλοι οι πρόκριτοι της Μάνης, με αρχηγό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και μετά τη δοξολογία, μπροστά στον Ιερό ναό των Ταξιαρχών ύψωσαν το Λάβαρο του Αγώνα, τη Μανιάτικη σημαία.




Εκτός από τον υφυπουργό, παραβρέθηκαν και απηύθηναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, (κατὰ κόσμον Χρῆστος Παπαθανασίου),  ο πρώην πρόεδρος του Κώστας Μενουδάκος, Μανιάτης την καταγωγή, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, η Εισαγγελέας Τρομοκρατίας Σταματίνα Περιμένη, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου Ανθής Μπαλιτσάρη, πολλοί δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικοί υπάλληλοι από την Αθήνα και  διάφορα σημεία της Πελοποννήσου.
Ψυχή της βραδιάς, ο διοργανωτής της εκδήλωσης Πάρης Αδάμης, Εισαγγελέας Εφετών, Εθνικό Μέλοςς της Ελλάδας στη Eurojust και Εκπροσώπος της Ευρώπης στο Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων.


Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης και εισηγητής της ημερίδας 
 ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Λεωνίδας Κοτσαλής, που μίλησε γιά το «Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο».
Παρεμβάσεις έκαναν οι:
- Σταυρούλας Κουτουλάκου, Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Εκπροσώπου Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), που μίλησε γιά τις «Αρμοδιότητες OLAF»
- Λάμπρος Τσόγκας, Αντεισαγγελέας Εφετών Θράκης, με θέμα «Κοινές Ομάδες Έρευνας».
- Γεώργιος Δούβας, Αντεισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας.
- Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Εκπροσώπος  Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΜΕΑ), γιά τις «Νομοθετικές πρωτοβουλίες Ευρωπαϊκής δικαστικής συνεργασίας».
- Παναγιώτης Μανιάτης, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αναπληρωτής του Εθνικού Μέλους της Ελλάδας στη Eurojust, με θέμα «Ευρωπαϊκές Εντολές Έρευνας».
- Ερωφίλη Σταθοπούλου, Ειδική Ανακρίτρια Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, γιά την «Ευρωπαϊκή Δικαστική Συνεργασία»
- Ιωάννης Παπαθανασίου, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Βοηθός Εθνικού Μέλους της Ελλάδας στη Eurojust

Ενώ τα συμπεράσματα της ημερίδας ανέλυσε ο 
Καθηγητής Κοσμήτορας Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Τσιμάρας.






Τόκιο, silver alert για εθνόσημο!

 


Γράφει ο συνάδελφος Μ.Γρηγοράκης:

Φοβερό το εθνόσημο στις φανέλες του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη. Πραγματικά δεν υπάρχει.



Προσθέτουμε:

 


1.     Έλυσαν το πρόβλημα, για να μην έχουν μπερδέματα τύπου "ΦΦΜ", "ΜΟΚ" κλπ

 

2.     Οι Φυσεντζίδης- Φιλιππούσης, αρχηγός-υπαρχηγός αποστολής, ασχολούνται με πιο σοβαρά πράγματα

 

3.     Ο Τζόκοβιτς πάντως μια χαρά το φοράει το εθνόσημο, με τη δική του χορηγό (Lacoste)

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Χρυσοπληρώνουμε την ΕΡΤ για να μας γυρίζει την πλάτη!

Η εξοργιστική ανικανότητα της ΕΡΤ στη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, σημαδεύτηκε από την εγκληματική τηλεοπτική αμέλεια για τους πρωταθλητές μας Λευτέρη Πετρούνια και Παναγιώτη Γκιώνη.

Δεν τους είδαμε ποτέ! 

Ούτε μια παραίτηση ούτε μια συγγνώμη από τη Δημόσια Τηλεόραση, την οποία όλοι εμείς πληρώνουμε. 

Οι "Δικογραφίες" αποκαλύπτουν τι ακριβώς  πληρώνουμε για να μην έρχεται η εικόνα στα σπίτια μας.

Ιδού η σχετική ΚΥΑ με τους βασικούς μισθούς των δημοσιογράφων της ΕΡΤ (δεν υπολογίζονται υπερωρίες, επιδόματα, εκτός έδρας κλπ.):




Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Ανάγκα και θεοί πείθονται (pics)

Απέδωσε η (δημοσιογραφική) ελληνική πίεση για να υποχωρήσουν οι Σκοπιανοί.

Ιδού:
ΤΟ ΠΡΙΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ)


ΤΟ  ΜΕΤΑ (ΧΘΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

https://mok.org.mk/site/Home



Καταδύσεις...

 Μακροβούτια στην Εισαγγελία Πειραιά;


Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

¨Σκόιλ... ελληκικού" και στο 150αρι;


Σε νέο... "σκόιλ ελληκικού" εξελίσσεται το πολυσυζητημένο voucher με τα 150 ευρω, που υποσχέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους ανεμβολίαστους νέους από 18 και άνω, γιά να τους πείσει να κάνουν το εμβόλιο;

Oι "Δικογραφίες" έχουν δεχτεί δεκάδες καταγγελίες από νεαρούς, που εμβολιάστηκαν και έκαναν την αίτηση, αφού άνοιξε η πλατφόρμα.

Κι ενώ θα έπρεπε να έχουν ήδη μπει στους λογαριασμούς τους τα  150 ευρω, για να πληρώσουν τις διακοπές τους, μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει δεκάρα τσακιστή...

Ορισμένοι δε, βρίσκονται ήδη σε ξενοδοχεία και περιμένουν τα χρήματα, γιά να πληρώσουν τη διαμονή.

Διαφορετικά, ή θα πρέπει, να πληρώσουν από την τσέπη τους, ή να... πλύνουν πιάτα!

Το γνωρίζει ο πρωθυπουργός, o οποίος, κάθε τόσο, κάνει διακοπές ανενόχλητος;

Στο ποδόσφαιρο πάντως, αυτό λέγεται ΑΥΤΟΓΚΟΛ!

Διαίρει...


Γράφει ο δικηγόρος Νίκος Καραβέλος

ΙΔΟΥ Ο ΕΧΘΡΟΣ
"Μεγάλωσαν τα γένια μας
η ψυχή μας αλλιώτεψε
αγριεμένο το σκυλί
γαυγίζει τη φωνή του
βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε
μεταξύ μας."
(Κ Χ Μύρης- Γιάννης Μαρκόπουλος- Νίκος Ξυλούρης)
Να λοιπόν το σχέδιο! Η διασπορά διχόνοιας ανάμεσα στους Έλληνες. Κι ακόμη( γιατί όχι) ο εμφύλιος. Ένα από τα εργαλεία; Τα εμβόλια!
Είναι λόγος διαμάχης; Ουδέποτε ένα εμβόλιο, ένα φάρμακο, μια ουσία μπορεί να διχάζει. Ποτέ το "εμβόλιο" (από το ρήμα εμβάλλω= βάζω μέσα) δεν είναι σε θέση να καταστήσει τους φίλους εχθρούς, τους αγαπημένους πολέμιους, τους συζύγους ξένους. Σε καμιά περίπτωση, από μόνο του ένα μπουκαλάκι άγνωστο υγρό, δεν μπορεί να χωρίσει τη χώρα.
Γιατί κανείς δεν μπορεί να πείσει ούτε τα βρέφη ότι μια ιατρική πράξη μπορεί να είναι αναγκαστική, γιατί το εμβόλιο είναι ιατρική πράξη, οπότε και τα νήπια γνωρίζουν ότι η ιατρική πράξη θέλει συναίνεση και μάλιστα απαλλαγμένη από πλάνη, απάτη ή απειλή και ότι η συναίνεση αυτή οποτεδήποτε ανακαλείται και παύει ισχύουσα.
Αυτά τα γνωρίζουν και τα μειράκια ( τα παιδάκια) αλλά τα αγνοούν- ή κάνουν πως τα αγνοούν όσοι βάζουν τον όρκο τους στην άλλη τσέπη από εκείνη που χώνουν το συμφέρον τους, οι νομικοί που ανταλλάσσουν την νομική αξιοπρέπεια με την επιστημονική αναξιοπρέπεια, οι τρακαδόροι της πολιτικής , όσοι δεν ντρέπονται, και όσοι διδάσκουν συνταγματικό δίκαιο με την τήβεννο του εκάστοτε Μητσοτάκη
Α! να μην το ξεχάσω, και ο κ.Πικραμένος! Τον θυμάστε; Είναι από εκείνους τους πρώην δικαστές που ,προφανώς, ουδέποτε αγάπησαν τη δουλειά τους, κι έτσι μόλις πήραν τη σύνταξη, έτρεξαν στο φυσικό τους στοιχείο, την πολιτική, για...να μας σώσουν, κάτι που δεν μπορούσαν να πράξουν ως δικαστές!
Αυτός, λοιπόν, ο δικαστής,, μας ισοπέδωσε δίνοντας την αμίμητη ατάκα, πως ο στανικός εμβολιασμός που επιβάλλει ο "εργοδότης του",, είναι υποχρεωτικός μεν αλλά όχι αναγκαστικός.! Κατά τον κ. δικαστή, ουδείς σε καθίζει με το ζόρι να σε εμβολιάσει. Απλώς σε απολύουν. Αυτή η σοφία ανεφλέγη εν τω στόματι του ανδρός.
Αυτοί οι απίθανοι προωθούν προς ψήφιση στο κοινοβούλιο, το χειρότερο νομικό εξάμβλωμα που τόλμησε ποτέ να εφεύρει και η πλέον ανίατη αρρωστημένη σκέψη. Προσπαθώ να φανταστώ εκείνους τους ουτιδανούς που μορφοποίησαν σε νομικό κείμενο αυτή την αλητεία. Άνθρωποι θα καταστρέφονται νέοι και γέροι. Παιδιά θα κοιτούν θλιμμένα την απελπισία του γονιού τους. Και δεν υπάρχει, ξέρετε, τίποτε πικρότερο από το βλέμμα ενός παιδιού!
Αυτοί οι μάστορες του κακού ενεργούν με τη σιγουριά της σιωπής, με τη δύναμη της υποκρισίας, με τη βεβαιότητα της άσεμνης θρασύτητας. Αδίστακτοι εραστές της εξουσίας.
Να τελειώνουμε.
Εχθρός δεν είναι, δεν μπορεί να είναι ,ο ανεμβολίαστος ή ο εμβολιασμένος. Δηλαδή ο αδελφός , ο φίλος, ο σύντροφος μέχρι χτες. Εχθρός είναι το κτήνος που σε σπρώχνει με τέχνη σε μια μορφή εμφυλίου. Εχθρός είναι ο βρώμικος πλούτος των εταιριών, οι λακέδες που ,με ευθύνη μας, μας κυβερνούν. Εχθροί οι "λύκοι" που ντύθηκαν πρόβατα, εχθροί οι "δημοκράτες" ναζιστές , οι κακοποιοί που δεν σέβονται τη νομιμότητα στην οποία ορκίζονται , εχθρός ο κυβερνητικός προπαγανδιστής, ο εκβιαστής του κοινού ποινικού δικαίου.
Αυτός είναι ο εχθρός!