Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Τα νέα δεδομένα για το λευκό τιγράκι μετά το δίωρο χειρουργείο: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την «Χασίγια»


Ταλαιπωρημένη από τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη χτες, αναρρώνει σήμερα στο θεραπευτήριο του Αττικού Πάρκου το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι, η "Χασίγια", που  εγκατέλειψαν παράλυτo σε κάδο ανακύκλωσης απορριμμάτων εκεί.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, παρόντες στη χτεσινή χειρουργική επέμβαση της "Χασίγια", όπου της αφαιρέθηκε μεταλλική λάμα από το ποδαράκι της, ήταν και οι 12 κτηνίατροι, που έχουν οριστεί από το Υπουργείο και αποτελούν την Επιτροπή, η οποία έχει οριστεί, για να αποφασίσει με ποιόν τρόπο η μικρή λευκή τίγρης θα ξανασταθεί στα πόδια της.



Οι κτηνίατροι, που τη χειρούργησαν πήραν δείγμα από τα οστά της, το οποίο εστάλη στο Πανεπιστήμιο, για να υποβληθεί σε ειδικές επιστημονικές αναλύσεις, ώστε να διαπιστωθεί με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας της μικρής τίγρης, που εντοπίζεται στο μυοσκελετικό της σύστημα.

Οι γιατροί αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες, ποιά ακριβώς θα είναι η θεραπεία, για το λευκό τιγράκι, η ιστορία του οποίου προκάλεσε έκρηξη συγκίνησης και ανθρωπιάς.
Η επέμβαση κράτησε δύο ώρες και έγινε σε ειδική κτηνιατρική κλινική, όπου ελήφθησαν δείγματα βιοψίας των οστών της μικρής "Χασίγια".

Η πρώτη εκτίμηση, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ήταν ότι, η κατάσταση του ζώου είναι σοβαρή και γι΄αυτό θεωρήθηκε αναγκαία η διενέργεια περαιτέρω διαγνωστικών εξετάσεων, που θα επικεντρωθούν στο δείγμα, που ελήφθη από τα οστά του ζώου και αναμένεται να φωτίσουν περισσότερο τους κτηνιάτρους, για την ασφαλέστερη τελική διάγνωση και θεραπεία.

Μετά την επέμβαση η "Χασίγια" επέστρεψε στο Αττικό Πάρκο, όπου φιλοξενείται και νοσηλεύεται, ενώ της χορηγείται θεραπευτική αγωγή και παυσίπονα.

Επειδή διάγει μεταχειρουργική φάση, δεν βγαίνει έξω στον ήλιο, αλλά θα παραμείνει στο αναρρωτήριο του Αττικού Πάρκου.

Κοιμάται μέσα σε ένα παιδικό πάρκο, πάντα αγκαλιά με ένα λούτρινο λευκό τιγράκι, που είναι το αγαπημένο της παιχνίδι.

Δίκη Πισπιρίγκου: Η νοσηλεύτρια φώναζε, περισσότερο από τη μητέρα, όταν έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα"!


"Περισσότερο φώναζε η νοσηλεύτρια, μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας, παρά η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου"!

Αυτή την εικόνα, που χαράχτηκε στη μνήμη της περιέγραψε σήμερα, στο δικαστήριο η παιδίατρος Διονυσία Δημητροπούλου, η οποία συμμετείχε στην ανάνηψη της Τζωρζίνας μετά την ανακοπή, που υπέστη το παιδί, καθώς της έκανε ΚΑΡΠΑ.

Η μάρτυρας στάθηκε ιδιαίτερα στην αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου, συγκρίνοντας την με την αντίδραση της νοσηλεύτριας, αλλά και άλλων γονιών, όταν βρέθηκα σε κρίσιμη κατάσταση τα παιδιά τος.

Αν με ρωτάτε, εγώ θα περίμενα να βγει φωνάζοντας η μητέρα. Να ουρλιάζει. Άλλοι γονείς κάνουν έτσι για πιο απλά πράγματα», τόνισε η κ. Δημητροπούλου και συμπλήρωσε ότι, αντίθετα από την μητέρα, η νοσηλεύτρια άρχισε να φωνάζει «τρέξτε γρήγορα!».

Η παιδίατρος εξήγησε ότι, από τις εξετάσεις που είχαν προηγηθεί κανένα εύρημα δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει την ανακοπή, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Συνήθως η επιδείνωση είναι ωρών. Το παιδί δεν είχε κανένα σύμπτωμα. Δεν έχω ξαναζήσει να με φωνάζει ξαφνικά η μητέρα και να είναι το παιδί σε αυτή την κατάσταση νεκρό! Ποτέ! Ποτέ!».

H γιατρός ανέφερε ότι, είδε για πρώτη φορά την μικρή Τζωρτζίνα στις 9 Απριλίου 2021, όταν η κατηγορούμενη ανέφερε ότι, το παιδί είχε βήχα και εμετό.

«Η ειδικευόμενη διαπίστωσε ήπια ωχρότητα δέρματος, βήχα και κοιλιακούς άλγος. Όταν πήγα εγώ, τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει. Μετά από αυτά ήταν σταθερή αλλά στις 6 το απόγευμα η μητέρα μας ενημέρωσε ότι, παρουσιάζει βήχα και πόνο στην κοιλιά. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης τα συμπτώματα και πάλι υποχώρησαν. Στις 8 το βράδυ στην απογευματινή επίσκεψη το παιδί ήταν αιμοδυναμικά σταθερό και δεν υπήρχε κάποιο εύρημα».

Η παιδίατρος περιέγραψε τις στιγμές, που υπέστη ανακοπή η Τζωρτζίνα, λέγοντας:

«Στις 7 το απόγευμα ενώ βρισκόμουν στο γραφείο των γιατρών χτύπησε την πόρτα η μητέρα της Τζωρτζίνας και άνοιξε η κ. Καρκανιά. Μας είπε: “Ελάτε στο δωμάτιο γιατί σφυρίζει το οξύμετρο”. Μαζί με την ειδικευόμενη και την κ. Καρκανιά φύγαμε για το δωμάτιο. Αρχικά με αργά βήματα. Όμως η νοσηλεύτριά μας η κ. Πετσάβα άρχισε να φωνάζει “τρέξτε γρήγορα”. Και τρέξαμε.. Αντίκρισα το παιδί στο μέσο του κρεβατιού χωρίς το ρινικό οξυγόνο. Το οξύμετρο δεν είχε ανταπόκριση. Ρώτησα τη μητέρα πως έφτασε το παιδί στην κατάσταση αυτή. Μου είπε πως σηκώθηκε, έβγαλε μια κραυγή, γούρλωσε τα μάτια κι έκανε τινάγματα άκρων. Ήταν ωχρή, με μυδρίαση οφθαλμών, είχε απώλεια ούρων και μηδεν σφίξεις. Το έφερα σε θέση ανάνηψης. Έλεγξα τους αεραγωγούς και ξεκίνησα ΚΑΡΠΑ και δυνάμωσα την παροχή οξυγόνου και μου έφεραν την AMBU (συσκευή ανάνηψης) και αδιαλείπτως έκανα θωρακικές μαλάξεις. Ζήτησα να ενημερωθεί ο αναισθησιολόγος. Έκανα ΚΑΡΠΑ αδιάκοπα μέχρι να έρθει ο αναισθησιολόγος κ. Χασαπόπουλος. Κατά διαστήματα χορήγησα αδρεναλίνη. Μόλις ήρθε ο αναισθησιολόγος ανέλαβε εκείνος και ακολουθούσα τις εντολές του».

Πρόεδρος: Τι σημαίνει δεν είχε ρινικό οξυγόνο;

Μάρτυρας: Θυμάμαι ότι έλειπε όλο από το κεφαλάκι του παιδιού. Θυμάμαι να το ψάχνω γιατί το πρώτο που ήθελα να κάνω ήταν να βάλω οξυγόνο.

Πρόεδρος: Αυτό που σας περιέγραψε η μητέρα του παιδιού μπορεί να οδήγησε στο να φύγει το ρινικό οξυγόνο.

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη. Ίσως θα μπορούσε.

Εισαγγελέας: Η κατηγορούμενη αρνείται ότι ήρθε στο γραφείο να σας ειδοποιήσει.

Μάρτυρας: Ήμουν στο γραφείο και είμαι σίγουρη. Το κουδούνι δεν ακούγεται στο γραφείο των γιατρών.

Εισαγγελέας: Όταν η νοσηλεύτρια μπήκε στο δωμάτιο αντίκρισε το παιδί όπως εσείς;

Μάρτυρας: Φυσικά! Αφού φώναζε «τρέξτε, τρέξτε!».

Εισαγγελέας: Η μητέρα σας λέει «ελάτε σφυρίζει το οξύμετρο», ενώ η νοσηλεύτρια φωνάζει «ελάτε γρήγορα το παιδί είναι νεκρό!». Η μητέρα δεν κατάλαβε την κατάσταση;

Μάρτυρας: Αν με ρωτάτε, εγώ θα περίμενα να βγει φωνάζοντας. Να ουρλιάζει, άλλοι γονείς κάνουν έτσι για πιο απλά πράγματα.

Εισαγγελέας: Τι χρονική διάρκεια θα είχε αυτή η επιδείνωση;

Μάρτυρας: Συνήθως η επιδείνωση είναι ωρών. Το παιδί δεν είχε κανένα συμπτώματα. Δεν έχω ξαναζήσει να με φωνάζει ξαφνικά η μητέρα και να είναι το παιδί σε αυτή την κατάσταση νεκρό! Ποτέ! Ποτέ!

O συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλεξης Κούγιας πήρε το λόγο και ρώτησε τη μάρτυρα:

Συνήγορος: Γιατί οι συνάδελφοί σας δεν πήγαν την Τζωρτζίνα στην παιδοκαρδιολόγο κ. Καρατζά;

Μάρτυρας: Από την ενημέρωση που έχω, γνωρίζω ότι οι συνάδελφοι επικοινώνησαν μαζί της για να κλείσουν ραντεβού. Εκείνη όμως τους είπε ότι μόλις πριν 10 ημέρες εξέτασε το παιδί και ήταν άψογα και δε χρειαζόταν εκ νέου.

Συνήγορος: Όμως εκείνη σε άλλη της κατάθεση, λέει ότι επικοινώνησαν μαζί της μετά την ανακοπή. Σημαίνει κάτι αυτό; Αν εδώ είχαμε ιατρικό λάθος, τι θα λέγατε;

Μάρτυρας: Μα είχε γίνει καρδιολογική εκτίμηση πριν 10 ημέρες! Αφού η ίδια η γιατρός είπε ότι δεν χρειάζεται να το δει!

Συνήγορος: Η ίδια λέει ότι δεν επικοινώνησαν πριν την ανακοπή!

Μάρτυρας: Μήπως να ρωτήσετε τους συναδέλφους μου που μίλησαν;

Συνήγορος: Τι λέτε κυρία μου; Στα δικά σας χέρια πέθανε το παιδί! Πείτε μου αν αυτή η αντιμετώπιση ήταν σωστή. Γιατί έχω κάνει και μήνυση, στον συνάδελφο σας, για ιατρικό λάθος.

Μάρτυρας: Το παιδί δεν πέθανε. Το παιδί το σώσαμε. Από τη στιγμή που ο συνάδελφος είπε ότι την κάλεσε και μίλησαν, εγώ τι να σας πω; Να τον αμφισβητήσω; Δεν ήμουν παρούσα.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε και για το θέμα που προβάλλει η υπεράσπιση όσον αφορά τον αναισθησιολόγο, ο οποίος δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής που υπέστη ανακοπή η Τζωρτζίνα.

Η κ. Δημητροπούλου είπε στον κ. Κούγια ότι «εκείνη την ημέρα το νοσοκομείο είχε εφημερία. Δεν ξέρω τον τρόπο εφημερίας του. Η μικτή εφημερία στις αργίες είσαι στο νοσοκομείο μέχρι το μεσημέρι και μετά στο σπίτι σε ετοιμότητα να πας στο νοσοκομείο αν σε καλέσουν».

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Αη σα πέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)



Νέα εξέλιξη για το λευκό τιγράκι: Δύο ώρες κράτησε το χειρουργείο της Χασίγια - Αφαιρέθηκε λάμα!


Με επιτυχία χειρουργήθηκε η μικρή λευκή τίγρης "Χασίγια" και αφαιρέθηκε η μεταλλική λάμα, που είχε τοποθετηθεί στο ποδαράκι της, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.



Το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι, που εγκαταλείφτηκε παράλυτο σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Πάρκο, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση το μεσημέρι και αφαιρέθηκε η λάμα (ίλος), που είχαν τοποθετήσει στο ένα από τα πίσω ποδαράκια της, γιά άγνωστο ακόμη λόγο.



Παράλληλα οι κτηνίατροι, που τη χειρούργησαν πήρα δείγμα από τα οστά της, το οποίο εστάλη στο Πανεπιστήμιο, για να υποβληθεί σε ειδικές επιστημονικές αναλύσεις και να διαπιστωθεί ποιό ακριβώς πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει η μικρή "Χασίγια" στα οστά και δεν μπορεί να σταθεί στα πίσω ποδαράκια της.

Το αποτέλεσμα των ιατρικών αναλύσεων αναμένεται στη συνέχεια να δοθεί στην Επιτροπή των 12 κτηνιάτρων, που έχει συσταθεί, για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας της "Χασίγια".

Οι γιατροί αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες, ποιά ακριβώς θα είναι η θεραπεία, για το λευκό τιγράκι, η ιστορία του οποίου προκάλεσε έκρηξη συγκίνησης και ανθρωπιάς.

Η επέμβαση κράτησε δύο ώρες και έγινε σε ειδική κτηνιατρική κλινική.

Στη συνέχεια η "Χασίγια" επέστρεψε στο Αττικό Πάρκο, όπου φιλοξενείται και νοσηλεύεται.

Αυτή την ώρα βρίσκεται στο αναρρωτήριο και λαμβάνει θεραπευτική αγωγή, βιταμίνες και παυσίπονα.

Κοιμάται πάντα αγκαλιά με ένα λούτρινο λευκό τιγράκι, που είναι το αγαπημένο της παιχνίδι.


Λευκό τιγράκι: Σήμερα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση

 


Εξελίξεις στην πορεία της υγείας της "Χασίγια", της μικρής λευκής τίγρης, που εγκαταλείφτηκε παράλυτη σε κάδο απορριμάτων έξω από το Αττικό Πάρκο, αφήνουν μιά χαραμάδα φωτός, για το μέλλον της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι αναμένεται να υποβληθεί σήμερα σε χειρουργική επέμβαση, γιά να της αφαιρεθεί η σιδερένια λάμα (ήλος), που προφανώς ο αρχικός ιδιοκτήτης της είχε βάλει στο οστά, στο ποδαράκι της, γιά άγνωστο ακόμη λόγο.

Αυτό θα γίνει, αφού προηγουμένως ληφθεί δείγμα από τα οστά της μικρής τίγρης, για να υποβληθεί σε ειδικές επιστημονικές αναλύσεις και να διαπιστωθεί ποιό ακριβώς πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει το ζώοκαι δεν μπορεί να σταθεί στα πίσω ποδαράκια της.

Το αποτέλεσμα των ιατρικών αναλύσεων αναμένεται στη συνέχεια να δοθεί στην Επιτροπή των 12 κτηνιάτρων, που έχει συσταθεί, για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας της "Χασίγια".

Οι γιατροί αναμένεται να αποφασίσουν στη συνέχεια ποιά ακριβώς θα είναι η θεραπεία, για το λευκό τιγράκι, η ιστορία του οποίου προκάλεσε έκρηξη συγκίνησης και ανθρωπιάς.

Στο μεταξύ, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο, να ταξιδέψει η μικρή τίγρης σε Ειδικό Κέντρο στην Αμερική, καθώς - κατά πληροφορίες - απαιτείται να περάσει ένα εξάμηνο, μέχρι να τη δεχτούν.

Η "Χασίγια" εξακολουθεί, προς το παρόν, να παραμένει στο Αττικό Πάρκο, όπου νοσηλεύεται, ενώ τη φροντίζει προσωπικά, ο ίδιος ο Γάλλος ιδιοκτήτης του Ζαν Ζακ Λε Σουέρ.

Τρέφεται με μπαλίτσες  ωμού κιμά, που της τον δίνουν στο στόμα, καθώς ακόμη δεν μπορεί να σταθεί στα πίσω πόδια της. 

Κοιμάται σε ένα πάρκο, μέσα στο αναρρωτήριο, ενώ έχει αγκαλιά ένα λούτρινο λευκό τιγράκι, που της μοιάζει και είναι το παιχνίδι της.

Οταν έχει καλοκαιρία και ήλιο οι φροντιστές και ο κτηνίατρος, που την φροντίζει, τη βγάζουν έξω στον ήλιο, καθώς όταν την εγκατέλειψαν, εμφάνιζε μεγάλη απουσία βιταμίνης D.

Οπως αποκαλύψαμε, το όνομα της "Χασίγια", είναι το όνομα Ινδιάνας της φυλής των Ναβάχο και σημαίνει "το κορίτσι που σηκώθηκε"!

"Χασίγια" λοιπόν, που εύχεται όλη η Ελλάδα..

"Φως" στο θανάσιμο μυστικό της βίλας του επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη, που βρέθηκε νεκρή νεαρή Πολωνή

Σε θρίλερ εξελίχθηκε ο θάνατος μίας 33χρονης Πολωνής σε βίλα ηχηρού ονόματος του επιχειρηματικού κόσμου στη Βουλιαγμένη.

Η επίσκεψη στη βίλα του πασίγνωστου επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη έμελλε να ήταν και η τελευταία για την 33χρονη, η οποία στο παρελθόν αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ.

Υπό συνθήκες, οι οποίες ακόμα ερευνώνται, η 33χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι του επιχειρηματία, την επομένη της επίσκεψής της.

Το δυσάρεστο περιστατικό συνέβη το βράδυ της 22ης Μαρτίου προς 23η, με τον θάνατό της να παραμένει μυστήριο μέχρι και σήμερα. Οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έρευνες στη βίλα, αν και από τα πρώτα στοιχεία «μιλούσαν» για παθολογικά αίτια, ωστόσο, δεν μπορούσαν να αποκλείσουν κανένα ενδεχόμενο πριν τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Το σενάριο που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες ήταν ο θάνατός της να οφείλεται σε παθολογικά αίτια από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοολ.

Σήμερα, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, η ΕΛ.ΑΣ έλαβε στα χέρια της τα αποτελέσματα της νεκροψίας στη σορό της 33χρονης, με το θρίλερ να λαμβάνει τέλος.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, η 33χρονη πέθανε από παθολογικά αίτια που παραπέμπουν σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, η ποσότητα που είχε καταναλώσει θα φανεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες αργούν να βγουν.


Η 33χρονη ήταν προσκεκλημένη στο σπίτι του επιχειρηματία, με τον οποίον είχαν γνωριστεί στην Ισπανία, σε κέντρο αποτοξίνωσης αλκοολικών.

Μαζί της ήταν προσκεκλημένη και μία φίλη της, με την οποία πέρασαν τη νύχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου, στο σπίτι του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, που διόρισε η οικογένεια της 33χρονης, η κοπέλα δεν έπαιρνε ναρκωτικά, αλλά έπινε μόνο αλκοόλ.

Η κατάθεση της φίλης της θα ρίξει επιπλέον φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρή.

Μάλιστα, οι γονείς της 33χρονης ήρθαν στην Ελλάδα από την Πολωνία, για να παραλάβουν τη σορό της.

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Νεκρή 33χρονη Πολωνή σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη!



Ερευνα, για τις συνθήκες θανάτου 33χρονης Πολωνής, που βρέθηκε νεκρή στην πολυτελή οικία γνωστού επιχειρηματία, στη Βουλιαγμένη, διενεργεί η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη ήταν προσκεκλημένη στο σπίτι του επιχειρηματία, με τον οποίον - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχαν γνωριστεί σε Κέντρο Αποτοξίνωσης Αλκοολικών στην Ισπανία.

Μαζί της ήταν προσκεκλημένη και μία φίλη της, με την οποία πέρασαν τη νύχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου, όλοι μαζί στο σπίτι του επιχειρηματία.

Η 33χρονη, που την περιγράφουν ως ψηλή 1.80 και εύσωμη, το πρωί βρέθηκε νεκρή.

Οι γονείς της 33χρονης ήρθαν από την Πολωνία, για να παραλάβουν τη σορό της, ενώ ακόμη δεν έχουν πληροφορηθεί την αιτία θανάτου της, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, που διόρισε η οικογένεια της 33χρονης, η κοπέλα δεν έπαιρνε ναρκωτικά, αλλά έπινε μόνον αλκοόλ.

Παραμένει άγνωστο τι έχει καταθέσει στην προανάκριση η φίλη της 33χρονης.










ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 3,1 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα


Κέρδη άνω των 3,1 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 20 έως καιτις 26 Μαρτίου 2023 τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 3.116.265 ευρώ.

Ανάμεσα στους νικητές ήταν ένας τυχερός στην Πρέβεζα, ο οποίος κέρδισε 1.000.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «7- 1.000.000€». Επιπλέον, τρεις παίκτες σε Μοσχάτο και Αθήνα κέρδισαν από 10.000 ευρώ στα ΣΚΡΑΤΣ «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΕΦΤΑΡΙΑ», «7 ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ» και «ΕΦΤΑΤΥΧΗ ΓΑΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑ», ενώ δύο ακόμα τυχεροί σε
Θεσσαλονίκη και Γαλάτσι κέρδισαν έπαθλα των 3.000 ευρώ στο παιχνίδι «ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ». Συνολικά 47 παίκτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.

Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.

H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη, που εκτείνεται έως το 2026. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ δύο κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε. και Scientific Games Int'l.

Σχετικά με τον ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.

Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την
ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.

Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την

Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Σχετικά με την Scientific Games Int’l

Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Η SGI είναι η εταιρεία που δημιούργησε το 1974 την κατηγορία του ΣΤΙΓΜΙΑΊΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΣΚΡΑΤΣ, διαθέτοντας εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων στη συγκεκριμένη κατηγορία που η ίδια δημιούργησε, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια και επαγγελματισμό, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, η SGI
εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, όπου σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και με τo ολοκληρωμένο, καινοτόμοo και ασφαλές σύστημα παραγωγής παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε λοτταρίας.

Έτσι και πάντα με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια μέσα από μια πελατοκεντρική προσέγγιση η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και αποτελούν πρότυπα στην αγορά.

Την Παρασκευή, στον 3ο ανακριτή, η απολογία των δύο Πακιστανών, που φέρονται ως "τρομοκράτες¨!

Στον 3ο τακτικό ανακριτή κ. Καζαζάκη αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή οι δύο Πακιστανοί, που σύμφωνα με τις Αρχές φέρονται ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία σχεδίαζε στοχευμένα χτυπήματα στην χώρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξήγηση, που δόθηκε για το ότι - όπως έγινε γνωστό - ήταν κρατούμενοι από τον περασμένο Φεβρουάριο και μόλις τώρα ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα), οφείλεται στο ότι, όλο αυτό το διάστημα κρατούντο, για να απελαθούν, επειδή είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας.

Στο μεταξύ φέρεται ότι, προέκυψε εναντίον τους εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, που σχεδίαζε να χτυπήσει Εβραικό εστιατόριο στο Κέντρο της Αθήνας!

Ετσι, η κράτηση για λόγους Διοικητικού Δικαίου, μετετράπη σε σύλληψη, για λόγους ποινικούς και συγκεκριμένα για κακούργημα, για το οποίο παραπέμπονται στον ανακριτή, καθώς από την έρευνα της ΕΥΠ, φέρονται οι δύο Πακιστανοί εργάτες γης, ηλικίας 28 και 29 ετών ότι, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων.

Το αρχικό σχέδιο - σύμφωνα με τις Αρχές, αφορούσε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, ενώ στη συνέχεια, «άλλαξαν» τα πλάνα τους και σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά.

Παράλληλα, διώκεται και ο άγνωστος αρχηγός τους, που φέρεται ως... "εγκέφαλος" και ζει στο Ιράν.

Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Οι συλληφθέντες έχουν λάβει ήδη προθεσμία από τον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρονται ότι, σχεδίαζαν να σκοτώσουν Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Αθήνα. Στόχος τους ήταν να περάσουν το μήνυμα ότι «οι Εβραίοι δεν μπορούν να είναι πουθενά ασφαλείς».

Σύμφωνα με πηγές η ΕΥΠ παρακολουθούσε εδώ και μήνες την υπόθεση και στη συνέχεια έστειλε πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα σε σπίτια υπόπτων δεν έχει εντοπιστεί οπλισμός.

Στο κτίριο όπου κάποτε λειτουργούσε ως ντισκοτέκ, στην οδό Αισώπου 10, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το εστιατόριο Chabad of Athens, το οποίο λειτουργεί και σαν Συναγωγή. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το Gostijo Kosher όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις και γιορτές των Εβραίων.

Πανηγύριζε  μέσω facebook ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος:

«Η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος στόχων στο εσωτερικό της χώρας, αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και βασικό πεδίο συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία
Πληροφοριών» γράφει σε ανακοίνωσή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος και προσθέτει: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξάρθρωσε δίκτυο τρομοκρατικής οργάνωσης στο οποίο συμμετείχαν αλλοδαποί, οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους, για όλους τους Έλληνες και όλους τους επισκέπτες της πατρίδας μας».

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

O... Θεός δείχνει το δρόμο!


 
Διπλό Ουράνιο τόξο στο Βύρωνα, μετά την αναγγελία εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τυχαίο?


Γιατρός σε δίκη Πισπιρίγκου: "Το παιδί δεν είχε τίποτα"


«Εάν υπήρχε καρδιακή νόσος στη Τζωρτζίνα, που εμείς χάσαμε θα έπρεπε να βρεθεί μετά»!

Κατηγορηματική ήταν στην  κατάθεση της στο δικαστήριο η  ειδικευόμενη παιδίατρος Ράνια Κελεσίδου, η οποία είχε εξετάσει την μικρή Τζωρτζίνα στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας ότι, το παιδί δεν είχε πρόβλημα.

«Το παιδί το είδα πρώτη φορά την Πέμπτη, στις 8:30 στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Ήταν με τη μητέρα της, η οποία είχε αναφέρει δύο επεισόδια με κινήσεις ακρών. Το εξέτασα και δεν βρήκα κάτι. Την παρέπεμψα στην επιμελήτρια, η οποία αποφάσισε την εισαγωγή. Στην συνέχεια το απόγευμα την εξέτασε ο επιμελητής μου και δεν είδε κάτι. Την είδα μετά το Σάββατο και δεν προέκυψε κάτι το ιδιαίτερο» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε:

"Eπισκέφθηκα ξανά την 9χρονη στο δωμάτιό της, και τότε διαπίστωσa πως είχε σιελόρροια, δύσπνοια και κορεσμό οξυγόνου 90%. Ως εκ τούτου  έγινε ένας κύκλος εισπνοών στο παιδί. Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι εισrρόφηση. Ξαναπέρασα το βράδυ κοιμόταν καλά και ήταν ήσυχη".

Η γιατρός απέκλεισε το ενδεχόμενο το παιδί να αντιμετώπιζε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο διέφυγε της προσοχής των γιατρών. 

«Εάν υπήρχε καρδιακή νόσος στη Τζωρτζίνα, που εμείς χάσαμε θα έπρεπε να βρεθεί μετά» είπε.

Πρόεδρος: Πως ήταν η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας;

Μάρτυρας: Ήταν ψύχραιμη.

Πρόεδρος: Μιλήσατε με το παιδί;

Μάρτυρας: Ναι, ήταν συνεργάσιμο.

Πρόεδρος: Πως ήταν ζωτικά;

Μάρτυρας: Ήταν καλή η πίεση. Δεν είχε κάτι να με απασχολήσει. Ήταν ένα παιδί που ήταν καλά, ήξερε που βρισκόταν.

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι τιμές που θα αποτελούσαν ένδειξη μίας παθολογίας;

Μάρτυρας: Εάν το οξυγόνο δεν ήταν καλό, υπόταση ή υπέρταση. Οι σφίξεις είτε ανεβασμένες είτε χαμηλές πάλι θα με προβλημάτιζαν.

Πρόεδρος: Καταθέσατε, πως στις 10 Απριλίου είχατε ειδοποιηθεί για σιελόρροια και βήχα

Μάρτυρας: Αυτά τα συμπτώματα είναι μη ειδικά. Το παιδί δεν είχε ταχυκαρδία, δεν είχε αρρυθμία, δεν άκουσα ακροαστικά ευρήματα, είχαμε επικοινωνήσει με την κυρία Καρατζά επειδή το είχε δει ημέρες πριν και δεν είχε κάτι.

Πρόεδρος: Ποιος επικοινώνησε με κυρία Καρατζά;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι. Λογικά ο προηγούμενος γιατρός της εφημερίας.

Πρόεδρος: Τι σας είχε πει μητέρα για οικογενειακό ιστορικό;

Μάρτυρας: Το θυμάμαι, διότι μου είχε κάνει εντύπωση, πως μου είχε πει ότι είχε νοσηλευτεί και ότι είχε λάβει αντιεπιληπτική αγωγή.

Σε ερώτηση του Αλέξη Κούγια, που είναι ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας  Πισπιρίγκου, για το εαν υπήρξε κάποια συζήτηση μεταξύ των γιατρών του νοσοκομείου για την υπόθεση της 9χρονης, η μάρτυρας απάντησε ότι δεν έγινε κάποια τέτοια συγκέντρωση γιατρών, αλλά το θέμα συζητήθηκε επιστημονικά.

Αλ. Κούγιας: Δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πως ένα παιδάκι υπέστη ανακοπή και έμεινε τετραπληγικό;

Μάρτυρας: Συζήτηση έγινε, ιατρικού περιεχομένου, επιστημονική. Μας προβλημάτισε πως το παιδί δεν είχε τίποτα και υπέστη ανακοπή.

Κούγιας: Το επιχείρημα που λέτε όλοι οι ιατροί του Καραμανδάνειου ότι επικοινωνήσατε με κυρία Καρατζά σε τι οφείλετε;

Μάρτυρας: Εμένα αυτό που μου ανέφεραν.

Κούγιας: Ποιος επικοινώνησε;

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.

Κούγιας: Υπήρξαν και επεισόδια που διαπίστωσαν οι γιατροί ή μόνο η μητέρα διηγούνταν;

Μάρτυρας: Εγώ αυτό που θυμάμαι και είχα γράψει στο χαρτί είναι ότι η μητέρα το είχε διηγηθεί.

Νωρίτερα το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα μετά από αίτημα του Αλ. Κούγια ότι, θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, η παιδίατρος Αγγελική Καρατζά.

Σύμφωνα με Αλ. Κούγια, η συγκεκριμένη γιατρός θα πρέπει να καταθέσει στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, διότι σε κατάθεση που έχει δώσει για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας, είχε αναφέρει ότι οι γιατροί του Καραμανδάνειου επικοινώνησαν μαζί της μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας και όχι πριν, όπως κατέθεσαν στη δίκη.

Τέλος, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε και πάλι ομόφωνα να γίνει χρήση της σχετικής κατάθεσης της κ. Καρατζά με τη πρόεδρο να αναφέρει πως πρόκειται για «θέμα που άπτεται των αποδείξεων και έχει σχέση με την ουσία της υπόθεσης».

Δείτε το νέο τρέιλερ της "Δίκης στο Open" (BINTEO)


Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.

Το μακροβιότερο talk show, τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

- ΑΝΑΛΥΣΗ: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΩΝ ΔΙΚΕΦΑΛΩΝ
Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΤΩΝ PLAY OFF

ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

- ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΤΙ Η ΟΥΕΦΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ELITE ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ O ΠΡΩΗΝ ΡΕΦΕΡΙ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΝΙΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΖΟΣ

ΘΕΜΑ: TΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

ΑΝΑΛΥΟΥΝ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ SUPER LEAGE2 ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΗΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

Στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".

Τριάντα πέντε χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο.

Τη Δευτέρα στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.


Μητσοτάκης: Κόκκινη κάρτα στο παρά ένα...


Και κάτι, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για τα... φάουλ Κυριάκου σε θεσμικό επίπεδο, ως προς την προκήρυξη των εκλογών.

Από την προσωπική σελίδα στο facebook, του γνωστού δημοσιογράφου και πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου της ΝΔ Ευάγγελου Αντώναρου.

2 ώρ. ·

"Ακόμη και στο τελικό στάδιο της θλιβερής πρωθυπουργίας του ο Μητσοτάκης τα έκανε θάλασσα σε θεσμικό επίπεδο:
() Λέει ότι ενημέρωσε την ΠτΔ. Πού, πότε και πως; Η διαδικασία αυτή γίνεται φανερά, όχι στα κρυφά.
() Η Βουλή διαλύεται με αναφορά σε λόγο εφόσον δεν λήγει η θητεία της. Αυτό προφανώς δεν το είπε κανείς του Μητς,ούτε ο Γεραπετρίτης.
()Η συνεχής αναφορά από πρωθυπουργό σε δεύτερες εκλογές είναι αντιθεσμική+ παραπειστική. Δεν εναπόκειται δε στον Μητσοτάκη( που δεν θα είναι τότε πρωθυπουργός -- πολύ πιθανόν ούτε επικεφαλής πια της ΝΔημοκρατίας -- ό,τι και να γίνει) να αποφασίσει. Το ορίζουν οι περιστάσεις.
Η ταραχή, ο πανικός και η ανασφάλεια του (σε συνδυασμό με την αυταρέσκεια του) είναι τόσο μεγάλες που δεν τον αφήνουν ούτε στα βασικά καθήκοντα του να ανταποκριθεί με την ευπρέπεια που επιβάλλεται. Και κυρίως να αντιληφθεί ότι δεν είναι Βασιλιάς Ήλιος, αλλά υπηρέτης του λαού.
·
ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ"

Πιπέρι... στο στόμα!

Μετά την αναγγελία εκλογών για την 21η Μαίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το twitter και το facebook κάνουν... ΠΑΡΤΥ!

Πάρτε μιά μικρή γεύση:


https://twitter.com/home



https://twitter.com/iW7Cm52FoKnpVWU/status/1640634258715713538/photo/1 



https://twitter.com/_djkriss_/status/1640636559190810624



https://twitter.com/NikosS_nt



https://twitter.com/search?q=%23%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82&src=trend_click&vertical=trends



https://twitter.com/search?q=%23%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82&src=trend_click&vertical=trends



https://www.facebook.com/ilias.georgikos



https://www.facebook.com/ilias.georgikos



https://twitter.com/search?q=%23%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82&src=trend_click&vertical=trends



https://twitter.com/search?q=%23%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82&src=trend_click&vertical=trends



https://twitter.com/blackmore_r

"SOS" από Δικηγόρους, Συμβολαιογράφους και Δικαστικούς Επιμελητές, για το χάος σε Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία (ΒΙΝΤΕΟ)



Κραυγή αγωνίας, γιά τα προβλήματα, που προκαλούνται σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές, αλλά και στις συναλλαγές των πολιτών και γενικότερα στην οικονομία, από τη συνεχιζόμενη δυσλειτουργία των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της Αττικής, εξέπεμψαν στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος Γιώργος Ρούσκας και η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Μαρία Μπρουζούκη.

Προαναγγέλουν δυναμικές κινητοποιήσεις και παραθέτουν τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να εξαλειφθούν τα τεράστια προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ανάμεσα στα άλλα
επεσήμανε τα προβλήματα και το ποιες πρέπει να είναι οι άμεσες και οι μακροπρόθεσμες λύσεις τους:


 Υποστελέχωση, μικρός αριθμός στην εξυπηρέτηση ταμείων.

 Άμεση εξόφληση των αμοιβών των Δικηγόρων Μελών του
Μητρώου Νομικών Εισηγητών.

 Άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών έναρξης συνεργασίας με
τους αναπληρωτές – μέλη του Μητρώου Νομικών Εισηγητών.

 Άμεσα δημιουργία ομάδας νομικών για την άμεση πρόσληψη
Δικηγόρων και ομάδας διεκπεραίωσης πράξεων σε Κτηματολογικά
Γραφεία που υπάρχουν καθυστερήσεις στην έκδοση πιστοποιητικών.

 Επέκταση ψηφιακών υπηρεσιών έκδοσης ΚΦ και πιστοποιητικών
και στα μεταβατικά Κτηματολογικά Γραφεία.

 Άμεση λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικών ραντεβού για
αποφυγή αναμονής, ξεκινώντας από το Υποθηκοφυλακείο Αθηνών.

 Επέκταση σε όλη την Αττική.

 Απλοποίηση ηλεκτρονικής υποβολής πράξεων προς καταχώριση
(π.χ. ανάρτηση του συνόλου των εγγράφων σε ένα pdf) και
ολοκλήρωση διαδικασίας καταχώρισης από υπαλλήλους των Κτηματολογικών Γραφείων.

 Ενιαίος τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων κατόπιν
διαμόρφωσης κανόνων σε συνεργασία των Επιστημονικών
Φορέων (Δικηγόρων – Συμβολαιογράφων – Δικαστικών
Επιμελητών και Φορέα).

 Ενιαία διαδικασία εξυπηρέτησης/πληρωμής (π.χ. με κάρτα και
χρήση POS).

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών
Συλλόγων Ελλάδος Γιώργος Ρούσκας, από την πλευρά του ανέφερε ως βασικά προβλήματα:


1. Καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των καταχωρήσεων εγγραπτέων πράξεων.

2. Διόγκωση προδήλων σφαλμάτων που καθυστερούν τις συναλλαγές.

3. Αδικαιολόγητες απορρίψεις εγγραπτέων πράξεων.

Για την λύση τους πρότεινε:

1. Απλοποιημένη διαδικασία προαιρετικής ηλεκτρονικής καταχώρισης με απλή αποστολή σαρωμένων εγγράφων.

2. Θέσπιση απλοποιημένης διαδικασίας, ώστε συγκεκριμένα πρόδηλα σφάλματα να επιλύονται οίκοθεν.

3. Θέσπιση ενιαίων κανόνων νομικού ελέγχου και ο νομικός έλεγχος να περιορίζεται μόνο στα επί ποινή απολύτου ακυρότητας στοιχεία της πράξης καθώς και σε αυτά που από το νόμο απαγορεύεται η
καταχώρηση.

4. Απαιτείται η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για τη στελέχωση των κτηματολογικών γραφείων.

Η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας Μαρία Μπρουζούκη, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει:


1. Κοινή αντιμετώπιση των προδήλων σφαλμάτων με οίκοθεν επίλυση των:

α) αναγραφή διαφορετική του ονόματος

β) αναγραφή μεταγραφής τόμου, αριθμού και υποθηκοφυλακείου του τίτλου κτήσης

2. Τήρηση των προθεσμιών της χορήγησης του πιστοποιητικού βαρών προκειμένου να συντάξουμε το ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της κατασχετήριας έκθεσης.

3. Ηλεκτρονικά ραντεβού και άλλα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν οι ώρες αναμονής και ταλαιπωρίας για εγγραφή πράξεων.

Την Παρασκευή 31-3-2023, μετά από αίτημα των τριών φορέων θα
υπάρξει συνάντησή τους με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ψηφιακής
Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο, για να τεθούν τα προβλήματα στη λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων και των Κτηματολογικών Γραφείων.

Ολόκληρη την Συνέντευξη Τύπου μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι του ΔΣΑ στο youtube, στην ηλεκτρονική διεύθυνση


https://www.youtube.com/watch?v=aBlL84GvIcw

Βολές μειοψηφίας Σεβαστίδη κατά Προεδρείου ΕνΔΕ: "Στο σκοτάδι δικαστές και εισαγγελείς, γιά τις υποχρεωτικές μεταθέσεις"


Νέα πυρά προς το Προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εξαπολύουν τα μέλη της μειοψηφίας της ΕνΔΕ, επισημαίνοντας ότι, έχουν αφήσει στο σκοτάδι Δικαστές και εισαγγελείς, που βρίσκονται εκτεθειμένοι, καθώς δεν γνωρίζουν ποια τελικά είναι η θέση του προεδρείου και εάν οφείλουν να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης, μετά το έγγραφο της Προέδρου του ΑΠ, που καλεί σε υποχρεωτική αίτηση μετάθεσης όσους συμπλήρωσαν 8 έτη υπηρεσίας σε κάποιο δικαστήριο.

Οπως αναφέρουν δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για το εάν έγινε η συνάντηση του Προεδρείου της ΕνΔΕ με την Πρόεδρο ΑΠ Μαρία Γεωργίου και ποιο είναι το αποτέλεσμα της, ενώ επισημαίνουν με νόημα:

"Το προεδρείο ασχολούμενο με μηχανορραφίες και χειραγώγηση άλλων σωματείων, επιλέγει άλλη μια φορά τον εύκολο δρόμο της παραίτησης και της σιωπής στα δύσκολα, καθώς και της εγκατάλειψης των συναδέλφων την στιγμή που δημιουργείται ανάγκη για πραγματική στήριξη".

Διαβάστε την ανακοίνωση της μειοψηφίας της ΕνΔΕ:

"Καμία ενημέρωση από το προεδρείο της Ένωσης για τις αιτήσεις μετάθεσης.

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2023

Έχουν απομείνει 3 ημέρες ακόμα, μέχρι να λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης δικαστικών λειτουργών. Παρά τις αντιρρήσεις που εκφράσαμε εμείς ως μειοψηφία του ΔΣ, εξακολουθεί να ισχύει το υπ’ αριθμό 560/10.03.2023 έγγραφο της Προέδρου του ΑΠ, που καλεί σε υποχρεωτική αίτηση μετάθεσης όσους συναδέλφους συμπλήρωσαν 8 έτη υπηρεσίας σε κάποιο δικαστήριο.

Το προεδρείο της Ένωσης με την υπ’ αριθμό 122/13-3-2023 επιστολή προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου ζήτησε επείγουσα συνάντηση προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε. Έκτοτε δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για το εάν έγινε η συνάντηση και ποιο είναι το αποτέλεσμα της.

Δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται εκτεθειμένοι, καθώς δεν γνωρίζουν ποια τελικά είναι η θέση του προεδρείου και εάν οφείλουν να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης.

Το προεδρείο ασχολούμενο με μηχανορραφίες και χειραγώγηση άλλων σωματείων, επιλέγει άλλη μια φορά τον εύκολο δρόμο της παραίτησης και της σιωπής στα δύσκολα, καθώς και της εγκατάλειψης των συναδέλφων την στιγμή που δημιουργείται ανάγκη για πραγματική στήριξη".

Εκλογές στις 21 Μαίου!

Εκλογές στις 21 Μαίου ανακοίνωσε πριν από λίγο στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διεκόπη γιά τις 24 Απριλίου η δίκη του Μπάμπη, για τη δολοφονία της Καρολάιν


Διακόπηκε τελικά για τις 24 Απριλίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, για τη δολοφονία της 21χρονης συζύγου του Καρολάιν και της σκυλίτσας της. 

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξανδρου Παπαιωαννίδη, αλλά διέκοψε τη δίκη, για να δοθεί χρόνος στο συνήγορο, που έχει άλλη επαγγελματική υποχρέωση σε δίκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 34χρονος, έφτασε λίγο πριν τις 09:00 στα δικαστήρια από τις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου κρατείται.

Όταν ζήτησε το λόγο ενημέρωσε το δικαστήριο ότι έχει αλλάξει συνήγορο υπεράσπισης και ότι, θα εκπροσωπηθεί ξανά από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, που τον εκπροσωπούσε και στην πρωτόδικη δίκη.

Και οι Γερμανοί μιλούν... Γαλλικά

 


Εξαιρετικό το πρωτοσέλιδο της "Εφημερίδας των Συντακτών". 

Νέα αναβολή θα ζητήσει ο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στη δίκη, γιά τη δολοφονία της Καρολάιν και της σκυλίτσας της


Νέα αναβολή αναμένεται να ζητήσει σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν και της σκυλίτσας της, που γίνεται σε δεύτερο βαθμό.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, μεταξύ άλλων, αναμένεται να επικαλεστεί κώλυμα ταυτόχρονης παρουσίας του σε άλλη δίκη, με κατηγορούμενους για εγκληματική οργάνωση, που γίνεται σήμερα στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν σε δεύτερο βαθμό είχε διακοπεί στις 20 Φεβρουαρίου, καθώς τότε ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε επικαλεστεί απουσία συνηγόρου, καθώς είχε εγκαταλείψει την υπόθεση ο τωρινός συνήγορος του κ. Παπαιωαννίδης και είχε αναλάβει η δικηγορος Κατερίνα Μαυροειδή, η οποία στη συνέχεια παραιτήθηκε επίσης, για να επιστρέψει ο αρχικός συνήγορος.

Σ.ΠΙΛΑΒΙΟΣ στη "ΔΙΚΗ": "Για το θέμα της φανέλας η ΕΠΟ όφειλε να απαντήσει αμέσως" (BINTEO)


Στη «Δίκη στο Open» μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα και το ζήτημα που έχει προκύψει με τη νέα της φανέλα.

Δείτε το βίντεο: 
Για την Εθνική: 

«Η Εθνική είναι καινούρια και δείχνει μία πάρα πολύ καλή εικόνα. Αυτό που βγαίνει είναι η ομαδικότητα και το καλό κλίμα, αυτό φαίνεται από μίλια μακριά. Από εκεί και πέρα ότι υπάρχει ένα όριο στον κάθε παίκτη πόσο μπορεί και πόσο δεν μπορεί είναι ένα άλλο θέμα. Η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή και πιστεύω έχει πολύ μεγάλη τύχη να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση μετά το 2014.

Για μένα το βασικό θέμα είναι το Nations League και όχι η απευθείας πρόκριση. Αυτή είναι ευκταία, μακάρι να γίνει, να περάσουμε τους Ολλανδούς αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη δεύτερη ευκαιρία.

Στον όμιλο υπάρχει και ένας αστάθμητος παράγοντας που λέγεται Ιρλανδία. Αν καταφέρουμε να την κερδίσουμε δύο φορές και τσιμπώντας κάτι από Γαλλία, Ολλανδία να έχουμε πιο πολλές ελπίδες. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, όλοι παίζουν μπάλα, δε θυμάστε τι παθαίναμε από τα Νησιά Φερόε; Αυτό είναι καλό για το ποδόσφαιρο».



Για τη διάθεση των παικτών: 

«Όλοι θέλουν να παίξουν, κάνεις δεν είναι υπερπαίκτης, κανείς δεν έχει καπαρώσει καμία θέση στην Εθνική και αυτό κάνει καλό γιατί όλοι έχουν ελπίδα να παίξουν. Έχουμε πολύ καλούς τερματοφύλακες και πολλούς καλούς παίκτες στο κέντρο. Ο τερματοφύλακας είναι το πιο βασικό».

Γιατί και η Εθνική δε ζητάει ελίτ διαιτητές: 

«Υπήρξαν στιγμές που είχε αδικηθεί η Εθνική. Είχα πει τότε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Σε ένα παιχνίδι με την Ελβετία μας είχαν… να μην πω τη λέξη. Είχα πάει και είχα ζητήσει, “παιδιά λίγο καλύτερα”».

Για την έλλειψη Ελλήνων παικτών στις ελληνικές ομάδες και αν μπορούσε να υπάρξει μια πρόταση γι αυτό: 

«Αυτό είναι μόνο σε συμφωνία κυρίων. Κάνεις δεν μπορεί να αλλάξει τους νόμους και τους κανονισμούς. Μπορεί μόνο να ψηφιστεί σαν συμφωνία κυρίων χωρίς να μπορεί κανείς να το προσβάλλει αν δεν του αρέσει μετά από 3, 4, 5 ή 10 αγωνιστικές. Θεωρώ ότι είναι σωστό αυτό με την έννοια ότι πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα ώστε να παίζουν περισσότεροι Έλληνες στο πρωτάθλημα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, το βλέπω όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ με το οποίο μου αρέσει να ασχολούμαι. Είναι τρομερό αυτό το πράγμα. Πρέπει να λυθούν πολλά θέματα».



Αν είναι καλοί οι Έλληνες παίκτες και γιατί όλοι παίρνουν ξένους: 

«Βεβαίως είναι καλοί οι Έλληνες παίκτες. Όμως οι ξένοι είναι και αμφιβόλου ποιότητας και είναι πιο φτηνοί. Έρχεται το δεκάρι από τα Βαλκάνια, από τη Λατινική Αμερική ο παικταράς, του δίνουν 20 χιλιάρικα. Καλώς ή κακώς, ο Έλληνας δεν είναι έτσι. Απ’ την άλλη μερικές φορές και οι Έλληνες είναι κακομαθημένοι. Στη δική μου περίοδο ζητούντο πολλά χρήματα από τους παίκτες και πολλές φορές φτάνουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα».

Για τη φανέλα της Εθνικής και τις αντιδράσεις για τον «αγκυλωτό» σταυρό: 

«Το θέμα είναι ότι στα χρόνια τα δικά μου η φανέλα η οποία μας παρουσιαζόταν ερχόταν η εταιρία και μας έλεγε ότι στον επόμενο προκριματικό γύρο έχουμε τρεις επιλογές. Πηγαίναμε στο συμβούλιο και διαλέγαμε το σχέδιο. Την έβλεπαν τα παιδιά της Εθνικής, το διοικητικό συμβούλιο και αυτό γινόταν πολύ πριν χρησιμοποιηθεί η φανέλα.

Όσο για τον «αγκυλωτό σταυρό», πρέπει να κάτσω να μελετήσω τη φανέλα. Εγώ ξέρω ότι ένα κόμμα της ελληνικής Βουλής είπε αυτό το πράγμα και η ΕΠΟ έπρεπε να απαντήσει αμέσως. Εγώ θα είχα απαντήσει αμέσως».





Ν.ΛΑΓΑΡΙΑΣ στη "ΔΙΚΗ": "Υπάρχει νομολογία του CAS για τους χειραγωγημένους αγώνες" (ΒΙΝΤΕΟ)


Στη «Δίκη στο Open» μίλησε ο δικηγόρος Νίκος Λαγαρίας, για τους χειραγωγημένους αγώνες και ανέφερε τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εκδικαστούν τέτοιες υποθέσεις
.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Λαγαρίας παρακάτω.
Δείτε το βίντεο:
https://www.tvopen.gr/watch/163957/hdikhstoopen272f032f2023

«Ο ρόλος των δικηγόρων είναι να υπερασπιζόμαστε τους πελάτες μας. Σε μια υπόθεση χειραγώγησης, το πρώτο είναι αν η νομολογία του CAS αν αποτελεί πηγή για τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ. Βεβαίως και αποτελεί για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί το λέει ο κώδικας δεοντολογίας στο άρθρο 4, παράγραφος 3. Αλλά επίσης δεσμεύει η νομολογία του CAS διότι οι αποφάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας προσβάλλονται στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και οι αποφάσεις της Εφέσεων προσβάλλονται στο CAS. Επομένως, ό,τι και να λένε εδώ, ισχύει αυτό που λέει το CAS. Και αναμένω πότε θα πάει μία τέτοια υπόθεση στο CAS για να τελειώνουμε. Αναφέρομαι γιατί υπάρχει μια μεγάλη πλάνη. Το έχω ακούσει από πρόεδρο της ΕΠΟ, να λέει ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης απόδειξη. Αυτά τα πειθαρχικά αδικήματα του ποδοσφαίρου δεν εκδικάζονται με τον τρόπο που λένε αυτοί οι άνθρωποι, δηλαδή δεν εφαρμόζονται οι αρχές του ποινικού αλλά του αστικού δικαίου. Θα πω δυο αποφάσεις του CAS. Η πρώτη είναι η CAS 2013/Α/3139 και η δεύτερη είναι η CAS 2010/A/2311 και 2312 όπου λέει ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή δεν εφαρμόζονται αρχές του ποινικού αλλά του αστικού δικαίου. Όταν πας να εφαρμόσεις ποινικό δε θα έχεις ποτέ καταδίκες γιατί ποτέ κάποιος δε έρθει και να πει ότι στήθηκε. Στο ποινικό δίκαιο δεν υπάρχει μόνο η άμεση αλλά και η έμμεση απόδειξη. Δεν αναρωτήθηκαν πώς ένας δικαστής δικάζει μία ανθρωποκτονία; Ήταν παρών; Όχι. Άρα έμμεση απόδειξη. Βεβαίως υπάρχουν τα αποδεικτικά μέσα».



Ο κ. Λαγαρίας συνέχισε: «Γίνονται δύο πολύ βασικά λάθη ως προς το βάρος και τον βαθμό απόδειξης. Πολλοί πιστεύουν ότι το βάρος απόδειξης το έχει κάποιος άλλος, ποιος είναι αυτός δεν ξέρουμε. Σας λέω ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η νομολογία του CAS αλλά και η FIFA η UEFA λένε ότι το βάρος απόδειξης στις περιπτώσεις των χειραγωγημένων το έχει η ΕΠΟ. Τι σημαίνει αυτό. Έρχεται η έκθεση BFDS της UEFA που το λέμε Sportradar. Σου λένε υπάρχει αφύσικη στοιχηματική δραστηριότητα. Άκουσα από αξιωματούχο να λέει “θα καταργήσω το ερευνητικό τμήμα για να επισπεύσω τις διαδικασίες”. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Όταν έρχεται αυτό, η ΕΠΟ που έχει το βάρος απόδειξης οφείλει να ερευνήσει, πρέπει να συλλέξει αποδεικτικό υλικό. Εδώ οι περισσότεροι λένε “δεν μας φτάνουν αυτά”. Αυτό πρέπει να κάνει η ΕΠΟ, αυτό λέει το CAS αυτό λένε τα καταστατικά και οι κανονισμοί, η ΕΠΟ πρέπει να ψάξει. Παρατηρούμε την αφύσικη στοιχηματική δραστηριότητα, το φέρνει έτοιμο η Sportradar, είναι αντικειμενικά χειραγωγημένο. Ψάξτε να βρείτε αυτό πώς προσωποποιείται, με φυσικό και νομικό πρόσωπο. Λέει η ολιστική μελέτη, και κάποιοι ακόμα σφυρίζουν αδιάφορα, κάντε πάνελ αθλητικών πραγματογνωμόνων. Αφού έχω αφήσει τη στοιχηματική δραστηριότητα, δείτε το παιχνίδι και βάλτε τους πραγματογνώμονες βρουν την αιτιώδη συνάφεια. Δεν μπορεί να στοιχηματίζει ο άλλος 1 εκατομμύριο ότι θα μπει το γκολ στο 90’ κάτω από τα πόδια και να κάθεται ο τερματοφύλακας να ανοίγει τα πόδια ο τερματοφύλακας, να μπαίνει το γκολ στο 90’ και να μην έχουμε πειθαρχική τιμωρία».


Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Ενας ακόμη του ΟΣΕ, ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, σκοτώθηκε σε τροχαίο!

Το τροχαίο δυστύχημα στο Λαγονήσι, με θύμα το Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Κωνσταντίνο Χρυσάγη, ήταν το δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο, με εργαζόμενο του ΟΣΕ, μέσα σε τρεις ημέρες.

Την περασμένη βδομάδα, σκοτώθηκε στο Βόλο, σε τροχαίο δυστύχημα στα «Αϊβαλιώτικα», ο 69χρονος Κώστας Πρασσάς, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος είχε εργαστεί επί σειρά ετών ως σταθμάρχης στον ΟΣΕ και ήταν συνταξιούχος.

Χτες σκοτώθηκε ο  Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου.

Ο 66χρονος, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό σήμερα, σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Λαγονήσι που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, στο 38,5 χιλιόμετρο της παραλιακής Αθηνών- Σουνίου.


Σύμφωνα με την Τροχαία, το δυστύχημα έγινε στις 13.55, όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο 66χρονος, με κατεύθυνση προς Σούνιο, κατά την διάρκεια προσπέρασης προπορευόμενου βαν, χτύπησε στο πίσω μέρος του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι οδηγοί των δύο άλλων οχημάτων. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.ς

Στη φυλακή ο προπονητής τάε κβον ντο για τον βιασμό 5 ανήλικων αθλητριών του

Προφυλακίστηκε ο προπονητής τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, αθλητριών του.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή, μετά την απολογία του, κατηγορούμενους για βαριές κακουργηματικές πράξεις, μετά από καταγγελίες, που έκαναν σε βάρος του  πέντε πρώην αθλήτριές του, που σήμερα είναι ενήλικες. Οι  πράξεις του αφορούν το διάστημα από το 2009 έως το 2020.

Η συνήγορος του δήλωσε ότι, ο εντολέας της αρνήθηκε τα πάντα.

Υπενθυμίζεται ότι, σε βάρος του, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο κατηγορούμενος προπονητής «τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και κατά κύριο λόγο ατομικές προπονήσεις μαζί του. Ακολούθως, προέβαινε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στην οικία του σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των ανήλικων».

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Στα μονοπάτια του Euro + Το παρασκήνιο της σύσκεψης Μπένετ + Η χειραγώγηση στην κατάψυξη + Barcagate (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.

Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Η Εθνική Ελλάδος στα μονοπάτια του Euro - Σχολιάζει ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και δικαστής στο CAS Σοφοκλής Πιλάβιος.

ΕΡΕΥΝΑ: Το αδιέξοδο της διαιτησίας και η τοξικότητα στη Super League - Όσα έγιναν σήμερα στη σύσκεψη Μπένετ- Κριτικάρουν ο σύμβουλος της Ένωσης Διαιτητών Γιώργος Σπανέας και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπούζος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το σκάνδαλο με τον Ισπανό αρχιδιαιτητή και οι παρενέργειες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Απευθείας από τη Μαδρίτη ο δικηγόρος Βασίλης Μορφακίδης.

ΘΕΜΑ: Οι χειραγωγημένοι αγώνες στο συρτάρι - Αναλύουν ο δικηγόρος Νίκος Λαγαρίας και η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα.

Στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".

Τριάντα πέντε χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.
Πως θα δείτε live την αποψινή "Δίκη"

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open, η "Δίκη" https://dikisports.blogspot.com/2023/03/euro-barcagate.html?m=1

Εναλλακτικά στο διαδίκτυο https://youtube.com/live/dp8EUUTesi4?feature=share



Ελλάδα - Τουρκία: Πως το... τρίβουν το πιπέρι?


«Πιπεράτο» ερώτημα του Καθηγητή Πιπερόπουλου*

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και αντοχές σε όλους μας ενόψει Εθνικών εκλογών…

Κρατάω λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη του αριστερού μου χεριού, ενώ με τα δάχτυλα το δεξιού συνθέτω στον πληκτρολόγιο το σημερινό μου «πιπεράτο» ερώτημα!..

Τους πρόσφατους εναγκαλισμούς του Έλληνα ΥΠΕΞ κ Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του κ Τσαβούσογλου τους είδαμε σε τηλεοπτικές μεταδόσεις ειδήσεων και τις φιλοφρονήσεις τύπου «αγαπητέ Νίκο, αγαπητέ Μεβλούτ» τις διαβάσαμε σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο…

Κάποιοι ξαφνιαστήκανε, αρκετοί σταυροκοπηθήκανε, και κάποιοι ευχηθήκαμε να είναι μια ουσιαστική αλλαγή στις σχέσεις μας με τη γείτονα που μέχρι προχθές θα μας «ερχόταν μια νύχτα με ή χωρίς φεγγάρι» καθότι οι Πύραυλοι ΔΕΝ χρειάζονται φως ημέρας για να
κάνουν τη δουλειά τους!..

Μετά, δυστυχώς, για τους Λαούς της Τουρκίας (να μη ξεχνάμε της Συρίας), προέκυψαν οι σεισμοί με 50.000 νεκρούς, αμέτρητους τραυματίες και χιλιάδες οικοδομές σε μπάζα…

Πήγε η Ελληνική ΕΜΑΚ και έκανε θαύματα και «ηρέμησαν τα πολεμοχαρή πνεύματα» στη γείτονα. Για πολλούς οι πρόσφατοι εναγκαλισμοί των δυο ΥΠΕΞ, εντάχθηκαν στην «διπλωματία των σεισμών».

Προσωπικά τους αποδίδω, με μπόλικο Αριστοφανικό χιούμορ και με «πιπεράτη» διάθεση, στις διαδικασίες «αλληλοϋποστήριξης» σε Εκλογές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα:

Οι Τούρκοι θα μας υποστηρίξουν για θέση μη-μόνιμου μέλους στο 15-μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με διετή θητεία 2005-2006 (ήμασταν ξανά το 2004-2005 και 1952-53).

Εμείς, που συνεχίζουμε να είμαστε ΠΡΩΤΗ δύναμη στην Παγκόσμια Ναυτιλία θα στηρίξουμε την Τουρκία να πάρει την θέση του Γραμματέως του ΔΝΟ (Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού) ή Αγγλικά IMO (International Maritime Organization) που εδρεύει στο Λονδίνο, έχει προσωπικό 300 διεθνείς υπαλλήλους, θητεία 4 ετών (ανανεώσιμη για άλλα 4 χρόνια) και ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2024…

Ο ΔΝΟ έχει 174 Κράτη Μέλη και 3 Συνδεδεμένα Μέλη και αποτελείται από τη Συνέλευση, το Συμβούλιο και πέντε κύριες Επιτροπές:

Επιτροπή Ναυτικής Ασφάλειας (MSC),

Επιτροπή Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC),

Νομική Επιτροπή (LEG),

Επιτροπή Τεχνικής Συνεργασίας (TC) και την

Επιτροπή Διευκόλυνσης (FAL)

Το Πανεπιστήμιο Μεταπτυχιακών Ναυτιλιακών Σπουδών που εδρεύει στο Μάλμο της Σουηδίας https://www.imo.org/en/about/pages/wmuandimli.aspx και πολλές υποεπιτροπές υποστήριξης.

Τα σχετικά με το ΔΝΟ στην ιστοσελίδα του Ελληνικού ΥΠΕΞ:
https://www.mfa.gr/exoteriki-politiki/i-ellada-stous-diethneis-organismous/imo.html

Πρόκειται, λοιπόν, για έναν κορυφαίο Οργανισμό του Ο.Η.Ε. και η θέση του Γραμματέα, που επιθυμεί διακαώς να αναλάβει η Τουρκία, είναι χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία και με κολοσσιαία συγκριτική διαφορά ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ από τη θέση μη=μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας…

Σας θυμίζω εδώ το θέμα των 12 ναυτικών μιλίων και την απειλή της Τουρκίας για casus belli εάν η Ελλάδα το εφαρμόσει…

Η σχετική Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας – UNCLOS - (United Nations Convention on the Law of the Sea) εγκρίθηκε το 1982 θεσπίζοντας κανόνες για όλες τις χρήσεις των ωκεανών και των πόρων τους.

Η Τουρκία ΔΕΝ την έχει αποδεχθεί και ΔΕΝ την έχει υπογράψει!.

Και η Ελλάδα θα στηρίξει την Τουρκία να αναλάβει τη Γραμματεία του ΔΝΟ;

https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Convention_on_the_Law_of_the_Sea

Σημειώστε ότι, η Ελληνική «υποστήριξη» της Τουρκίας για το ΙΜΟ είναι πλήγμα για την Κύπρο όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο παρακάτω άρθρο:

https://www.tradewindsnews.com/regulation/greece-to-support-turkey-s-candidate-for-imo-

leadership-in-blow-to-cyprus/2-1-

1422703?utm_source=email_campaign&utm_medium=email&utm_campaign=2023-03-

21&utm_term=tradewinds&utm_content=daily

Κλείνοντας σας ρωτώ να μου πείτε ποιός ΚΕΡΔΙΖΕΙ από την «αλληλοϋποστήριξη;»

Εάν μου απαντήσετε, με το χέρι στην καρδιά, η Πατρίδα μας ΕΛΛΑΔΑ εγώ θα βάλω

το πιπέρι που κρατώ στον αντίχειρα και το δείκτη του αριστερού μου χεριού στη

γλώσσα μου!..

Εάν, όμως, μου απαντήσετε, μετά λόγου γνώσεως, η ΤΟΥΡΚΙΑ, κάντε μου τη χάρη

και πείτε μου που να το βάλω το πιπέρι;

----------------------------------

*O Γιώργος Πιπερόπουλος, Δρ Κοινωνιολογίας - Ψυχολογίας, είναι Επίτιμος Καθηγητής

Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Durham, Συνταξιούχος

καθηγητής Μάνατζμεντ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και πρώην Πρόεδρος του

Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Σκιαμαχίες περί όνου σκιάς.


Γράφει ο δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς

Ο συστημικός τύπος επιδίδεται εις μία απόπειρα αποσήσεως των διαχρονικών πολιτικών ευθυνών, σχετικώς προς το δυστύχημα των Τεμπών, πλην όμως ουδέναν καταπείθουν, διότι όπισθεν των σαρδονίων ανθυπομειδιαμάτων, υπεκρύπτετο αποκλειστικά και μόνον η μύχια αγωνία δια την λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια, η οποία θα συνεπάγετο, ένεκεν και συνεπεία, του ασύγγνωστου τούτου αναφυόμενου γεγονότος, όπερ και τούτο εγένετο, το πλήγμα των
ποσοστών ενόψει των επικειμένων εκλογών.

Η υπερεκχειλίζουσα λαϊκή οργή, έπληξε την εικόνα της κυβερνήσεως η οποία επιδίωκε παντί προσφόρω τρόπω, την αυτοδυναμία, έχοντας επιχειρήσει, ξύλοις και ροπάλοις δια ενός
καταδήλως και πανθομολογουμένως (εξ όλων των φασμάτων των κομμάτων καταδείχθηκε), αντισυνταγματικού Νόμου, τον Φεβρουάριο του 2023 ίνα αποκλείσει την κάθοδο του Εθνικού
Κόμματος Έλληνες, διότι αποτέλεσε και ενδημεί τούτο εισέτι σήμερον, πόλος έλξεως αυξημένου αριθμού ψηφοφόρων, δια τον λόγο ότι, ο Ηλίας Κασιδιάρης, καίτοι φυλακισθείς, δεν ορρωδεί να
εξακολουθεί την μετωπική ρήξη με το σύστημα, άνευ ετέρου τινός, παρά την φαιά προπαγάνδα του συστήματος και ούτω καθ’ εξής περί του αντιθέτου.

Οι μηχανισμοί του συντεταγμένου συστήματος επιδιώκουν παρελκυστικά να καταπείσουν την κοινή γνώμη, κατασυκοφαντώντας και αποκηρύττοντας συλλήβδην άπαντες τους υποστηρικτές, ή επικειμένους ψηφοφόρους, ως διακατεχόμενους από την Ναζιστική ιδεολογία, ότι δήθεν πρόκειται δια εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, ανάξιους και περιθωριοποιουμένους,
γεγονός το οποίο ουχί μόνον εξ αντικειμένου αφίσταται της αληθούς πραγματικότητας, αλλά εν ταυτώ, επιστρατεύεται εκ δόλου η ως άνω διασπορά αυτών των ειδήσεων, δια να μην υπάρξει, έτι περαιτέρω εκτίναξη του ύψους των ψηφοφόρων, οι οποίοι ανεξαρτήτως κόμματος, είναι πολιτικά καθημαγμένοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι λόγω της υφισταμένης πολιτικής καταστάσεως.

Η πρακτική αυτή του στιγματισμού και την ποινικοποίησης του φρονήματος, με την άνευ στοιχείων, αποκλεισμού των ψηφοφόρων αυτών, λαμβάνει χώρα, δίκην εκφοβισμού, ούτως ώστε να χειραγωγηθούν εμμέσως πλην σαφώς και να συσπειρωθούν ανυπερθέτως προς τα συστημικά ενυπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία κατ’ ουσίαν δεν έχουν επί τη πράξει διαφορά καθότι αφενός λογοδοτούν προς την ίδια αρχή και εξ ετέρου, εξυπηρετούν σωρεία αλλότριων αντεθνικών συμφερόντων.

Ο στόχος κατ’ ουσίαν δια μέσω της ασκουμένης προπαγάνδας είναι η μη ανάνηψη του κόσμου, γεγονός το οποίο θα πυροδοτήσει την καθολική κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου, θέτοντας τα εχέγγυα δια την κυοφορία μίας καινοφανούς δυνάμεως, αρχόμενης αμιγώς εκ της βάσεως της κοινωνίας, ως εκ τούτου, το σύστημα εξ αυτού του λόγου προτιμά, να διοχετεύσει τις ψήφους δια τους εκφοβισμού και του επαπειλούμενου αποκλεισμού, προς την κατεύθυνση αυτή, παρά να επιτρέψει ένα πρόδηλα και συμπαγώς αντισυστημικό κόμμα, εναντίον του οποίου αλλά και των στελεχών του, ουδείς δύναται να τους προσάψει το παραμικρό από απόψεως όζουσας οσμής πάσης φύσεως σκανδάλων και αβελτηριών.

Περαιτέρω, λοιπόν, σήμερον η δημοκρατία μας πνέει τα λοίσθια καθότι το σύστημα θέτει κωλύματα εκλογιμότητας προς τα κόμματα προτίμησης του Ελληνικού λαού, προκειμένου να παρεμποδίσουν την διαρροή ψήφων αλλά και την τυχόν αφύπνιση του Ελληνικού λαού και την συνακόλουθη συλλογική διεκδίκηση η Ελλάδα να εξυπηρετεί συλλήβδην τα ιδικά της συμφέροντα, τα ημέτερα και όχι τα σφέτερα των κόσμο-εξουσιαστών, πλην όμως αντί αυτού, οι
μηχανισμοί, προτιμούν, δια της ωμής θεσμικής βίας να καταπνίξουν εν τη γενέσει τους, οιαδήποτε υγιή η μη ελεγχόμενη νεοπαγή πολιτική δύναμη.

Εν κατακλείδι, καθίσταται άξιος της μοίρας του Ελληνικός λαός, ο οποίος εθελοτυφλεί και δεν δύναται εξ αντικειμένου και επιστημονικά να αναγνωρίζει την ιταμή πρακτική θεσμικής εκτροπής, όπως είναι η πολύφερνη τροπολογία (άρθρο 102 του Ν. 5019/2023), δρομολογούμενου αποκλεισμού εν τέλει καθόδου του εθνικού κόμματος Έλληνες, κατά τον κρίσιμο έλεγχο ανακηρύξεως των συνδυασμών, εκ του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, μόλις 20 ημέρες προ της διεξαγωγής των Εκλογών.

Συνελόντι ειπείν εις την Γαλλία, κινητοποιείται ο κόσμος για τα όρια συνταξιοδοτήσεως από τα 62 εις τα 64, ενώ εδώ εις την Ψωροκώσταινα, είναι ήδη εις τα 67 πλην όμως, άπαντες ασχολούνται με ήσσονος σημασίας ζητήματα, ή ευθυγραμμίζονται ακούσια με την μέλαινα προπαγάνδα του συστήματος, παραμένοντας αγκυλωμένοι και μυωπικά προσκολλημένοι προς
τους πολιτικώς βιαστές τους.