Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Τράπεζες όπως εισπρακτικές;

Οι εισπρακτικές εταιρίες και οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων αναγκάστηκαν, να αναστείλουν τη λειτουργία τους, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη, λόγω των έκτακτων μέτρων του κορωνοϊού.
Μήπως θα έπρεπε και οι αντίστοιχες υπηρεσίες των τραπεζών, να εναρμονιστούν με τη συγκεκριμένη οδηγία και να περιορίσουν τις υπηρεσίες τους, αναλογικά, με τις ειδικές συνθήκες, που όλοι βιώνουμε;


Από αύριο ξεκινάνε οι αποφυλακίσεις κρατουμένων λόγω κορωνοϊού

Κραυγή αγωνίας από 856 κρατούμενους: Φοβούνται μαζική εξάπλωση του ...Αρχίζουν από αύριο αποφυλακίσεις κρατουμένων, που γίνονται στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των φυλακών, λογω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με όσα είπαν στις "Δικογραφίες" κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, με τους οποίους συναντήθηκε πριν από λίγο η γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, από αύριο σταδιακά θα αποφυλακιστούν όσοι έχουν υπόλοιπο ποινής ένα χρόνο και όσοι έχουν ποινές οκτώ ετών, γιά οικονομικά εγκληματα.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

"θύματα" του κορωνοϊού 86 εφέτες!

Ο κορωνοϊός "παγώνει" προς το παρόν τις προαγωγές 86 εφετών, που επρόκειτο να αναβαθμιστούν σε προέδρους εφετών, με το νέο νόμο 4640/2019, ο οποίος τόσο επικρίθηκε, από το δικαστικό και νομικό κόσμο της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ανώτατο Δικαστικό Σ'υμβούλιο του Αρείου Πάγου, που επρόκειτο να συνεδριάσει αυτές τις ημέρες, λόγω των μέτρων της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, που έχουν ληφθεί γιά την εξάπλωση του κορονοϊού, αναβάλλεται επ΄αόριστον!
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, για το θέμα των προαγωγών υπήρξαν πιέσεις προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης από ορισμένους εφέτες, που βάσει επετηρίδας προσδοκούσαν, στην αναβάθμιση τους σε προέδρους εφετών, πριν από καλοκαίρι.
Η άποψη αυτή ωστόσο δεν πέρασε από τον Αρειο Πάγο καθώς κρίθηκε ότι, τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν εντάσσονται στα κατεπείγοντα θέματα, που ορίζει η ΚΥΑ ότι, διενεργούνται παρά την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων.

Να, γιατί κλείνουν μέχρι τις 10 και όχι μέχρι τις 14 Απριλίου τα δικαστήρια

Τρικάκια από τον Ρουβίκωνα στα δικαστήρια της Ευελπίδων ...Μόνο 15μερες παρατάσεις στην αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων μπορούν, να δίνονται, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που εκδόθηκε εν αρχή της εξάπλωσης του κορωνοιού.
Αυτός είναι ο λόγος, που η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων παρατάθηκε μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου και όχι μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ούτως ώστε να συμπέσει στη συνέχεια, με τις διακοπές του Πάσχα, που ούτως ή άλλως έκλειναν τα δικαστήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν συνεχιστεί η καραντίνα, στις 10 Απριλίου θα αποφασιστεί εκ νέου η παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, για άλλες 14 ημέρες και πάει λέγοντας.
Οπως όλα δείχνουν, αναμένεται παράταση και του δικαστικού έτους όλο τον Ιούλιο και αντίστοιχα συρρίκνωση των θερινών διακοπών των δικαστικών λειτουργών.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Καρδιολόγος Σταματόπουλος: "Όταν αισθάνεσαι ότι υπάρχει Κράτος στοιχίζεσαι, επειδή πιστεύεις"


Ισχυρό όπλο μας απέναντι στον κορωνοϊό η στάση, που κράτησαν πολίτες και κυβέρνηση στη χώρα μας.
Αυτό υποστηρίζει ο γνωστός καρδιολόγος Πάνος Σταματόπουλος, σε άρθρο του, με τίτλο “Ο ιός και οι ελληνες”.
Ο προσωπικός καρδιολόγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τέως Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και τέως διευθυτής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, εξηγεί ποιό “είναι το κλειδί για τη σωτηρία μας”.
Ο γιατρός, που διέγνωσε το καρδιολογικό πρόβλημα του παίκτη του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς το 2009, σώζοντας του τη ζωή, με αφορμή την άγρια εξάπλωση του κορωνοϊού, αναφέρει στο άρθρο του:
Η κατανόηση, για όποιο θέμα προκύπτει και είναι απειλητικό για την ζωή μας, είναι ο θεμέλιος λίθος οργάνωσης της αντίδρασής μας. Ως απαραίτητες συνθήκες θεωρώ την γνώση των όρων που χρησιμοποιούνται, διότι πολύ απλά η επικοινωνία καθορίζει την επιτυχία με σύμμαχο την λογική. Ο συντονισμός επιτυγχάνεται, όταν ο καθένας μας υπακούει στις οδηγίες του Κράτους και των υπεύθυνων φορέων. Κλειδί για την σωτηρία. Σημαντικό θεωρώ ότι σε θέματα που δεν γνωρίζει κανείς δεν πρέπει να εκφράζει δικές του απόψεις, διότι δημιουργείται σύγχυση.
 Η κριτική με αφορμή την άγρια εξάπλωση του κορωνοϊού, αναφέρει στο άρθρο τουά και τις υπεύθυνες κρατικές υπηρεσίες, που στο επίκαιρο πρόβλημα είναι επιφορτισμένες με την «προστασία της Δημόσιας Υγείας» με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, ενώ σε ανώτατο επίπεδο αφορά τον πρωθυπουργό.
Η πανδημία του Κορωνοϊού, όπως χαρακτηρίστηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (Π.Ο.Υ.) προκάλεσε την αντίδραση, όμως λίγο καθυστερημένα και πιθανολογώ ότι, δεν ζητήθηκε άμεσα η παρέμβασή της. Η Π.Ο.Υ. σήμανε συναγερμό με την εικόνα στην πατρίδα μας να έχει δύο όψεις. Η μία με τον κόσμο που δέχθηκε και πειθάρχησε στις οδηγίες, ενώ η άλλη λειτούργησε αντίθετα επιδεικνύοντας στην τηλεόραση τι από τα δύο; Μαγκιά ή Βλακεία; Βρείτε το εσείς  Με θέμα τα Σούπερ Μάρκετ, εικόνες να καταγράφουν τις αντιδράσεις του κόσμου από την T.V. και τα σχόλια του παρουσιαστή (δοκιμασμένος κι έμπειρος) με καλεσμένο τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο παρουσιαστής έκανε ανάλυση του θέματος και κρίσεις μιλώντας ακατάπαυστα, πάνω στον καλεσμένο. Ερμηνεία; Ρόλοι; Ο θεατής; Πρέπει να υποβάλλεις ερωτήσεις και ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ την απάντηση. Η ερώτηση που περίμενα να γίνει, δεδομένου ότι οι πολίτες βρίσκονται σε πανικό και παράλογες αντιδράσεις αφορά μη συνειδητοποιημένες έννοιες. Το Κράτος τυχαία νομίζετε ότι προσεταιρίσθηκε στην εκπαίδευση τον όρο «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»; Με άλλα λόγια χρειαζόμαστε άλλη μια ζωή, γιατί αυτή δεν φτάνει. Επειδή η γνώση, συνιστώσα της εκπαίδευσης, είναι η μόνη λύση, ώστε εν μέσω πανικού ο μέσος Έλληνας να μη ρωτάει για εμβόλιο; Να μην ξέρει τα μέτρα προφύλαξης; Κι όλα τα συναφή να είναι έννοιες άγνωστες; Από εικόνες στα Super Market φαίνεται ότι «το στομάχι αποδιοργάνωσε το μυαλό»; Σταθερό το ΕΓΩ. Εσύ; Στην εμφάνιση του φαινομένου ο τρόμος αποδιοργανώνει τον νου αλλά περιέργως πως κάνουμε τα αντίθετα από αυτά που πρέπει. Χρειάζεται να χτίσουμε το Κράτος απ’ την αρχή, κρατώντας τα σωστά και με άξονα την λογική. Αλλαγή πορείας και νοοτροπίας. Στηρίζουμε; Βεβαίως στηρίζουμε, όταν ο Πρωθυπουργός στο πιο καταλυτικό διάγγελμα που έχει γίνει, έθεσε σε σωστή βάση όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει, αλλά και τις προβλέψεις των επιστημόνων με ειλικρίνεια, για να καταλάβει ο καθένας τη σοβαρότητα του φαινομένου αφενός και αφετέρου ανακοίνωσε λύσεις. Με τη σιγουριά ότι λειτουργεί το Κράτος οργανωμένα και ο κόσμος θα ανταποκριθεί στις οδηγίες. Όταν αισθάνεσαι ότι υπάρχει Κράτος στοιχίζεσαι, επειδή πιστεύεις. Μιλώντας για πίστη, νομίζω ότι λίγοι, ευτυχώς, ιεράρχες με λάθος αντίληψη και απουσία λογικής κατευθύνουν το ποίμνιο σε αυθαίρετες θεωρίες στερούμενης επιστημονικής βάσης. Σε στιγμές εθνικού κινδύνου, η στήριξη του αγώνα από την Εκκλησία υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος .  Ο   Πατριαρχης  Βαρθολομαιος με  την δηλωση ¨΄Η  Πιστη δεν     κινδυνευει, τους πιστους   πρεπει     να    προφυ-λαξουμε,εδωσε   στιγμα  και   νοηματα,,βοηθωντας    τον  Πρωθυπουργο  στην  πιο δυσκολη   στιγμη.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Κλειστά τα δικαστήρια μέχρι τις 22 Απριλίου

Οπως είχαν προαναγγείλει οι "Δικογραφίες", https://dikografies.blogspot.com/2020/03/14.html, με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, αναμένεται σήμερα, να παραταθεί η αναστολή της λειτουργίας των Δικαστηρίων σε όλη τη χώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, μέχρι τις 14 Απριλίου, Μεγάλη Τρίτη.
Θα εξακολουθήσουν να γίνονται οι κατεπείγουσες υποθέσεις, Αυτόφωρα, Ασφαλιστικά, δίκες με κρατούμενους που λήγει το 18μηνο, υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή, αναγκαστική νοσηλεία κλπ.
Κλειστά, ωστόσο, θα παραμείνουν τα δικαστήρια και μετά τις 14 Απριλίου, καθώς ξεκινάνε οι διακοπές του Πάσχα, που διαρκούν μέχρι την Τετάρτη 22 Απριλίου.
Η συνέχεια παραμένει άγνωστη.


Οι αστυνομικοί, που επιστρέφουν από Εβρο, δεν πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα;

Αποτέλεσμα εικόνας για εβρος αστυνομικοι απωθούν λαθρομετανάστεςΑληθεύει ότι, οι αστυνομικοί, που έχουν αποσπαστεί στον Εβρο, για μικρό χρονικό διάστημα, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις μας στα σύννορα με την Τουρκία, όταν επιστρέψουν εκεί όπου υπηρετούν, μπαίνουν αμεσως σε υπηρεσία, χωρίς να προηγηθεί περίοδος 7ήμερης ή και 14ήμερης καραντίνας, γιά το φόβο του κορωνοιού;
Kι αυτό, ενώ έχουν έρθει σε επαφή με λαθρομετανάστες, είτε αποθώντας τους, είτε συλλαμβάνοντας τους;


Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Εξαλλοι οι δικηγόροι με κυβέρνηση και πρωθυπουργό, που δεν τους δίνει το 800αρι του κορωνοϊού

Αποτέλεσμα εικόνας για Ολομέλεια δικηγορωνΜετά από την Ενωση Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων, σύσωμο το Δικηγορικό Σώμα, πανελληνίως, αντιδρά και διαμαρτύρεται, για την απόφαση της Κυβέρνησης, να μην συμπεριληφθούν οι δικηγόροι στις επαγγελματικές κατηγορίες, που επιδοτούνται με 800 ευρω, επειδή πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Διαβάστε την ανακοίνωση:

Mε κορωνοϊό εννέα γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίο

Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομείο ΡιοΕννέα γιατροί του ιατρονοσηλευτικού νοσοκομείου του Ρίο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Το αντιγράψαμε από το "newsbomb".
"Σύμφωνα με το tempo24, εννέα συνολικά μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΠΠΝΠ που βρέθηκαν θετικοί στον ιό και παραμένουν σε κατ οίκον περιορισμό.
Όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α. Δημήτρης Ζιαζιάς, υπάρχει έλλειψη στο προστατευτικό υλικό, δίνοντας στο προσωπικό μια μάσκα ανά 8ωρο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, παραιτήθηκε ιατρικό προσωπικό που προσελήφθη πρόσφατα, καθώς δεν είχε την κατάλληλη εξειδίκευση.
Το γεγονός, όπως είναι αναμενόμενο, έχει προκαλέσει αναστάτωση στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος".

Ενωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: "Mας θέλετε ζωντανούς (βιολογικά και οικονομικά), συμμάχους …κι όχι απέναντι"!




Αποτέλεσμα εικόνας για ένωση ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων γκιγκιλίνηςΑντιδρά η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων στην αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης, να εξαιρεθούν οι δικηγόροι από τους κλάδους, που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού και θα επιδοτηθούν με ένα 800άρι.

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας, που έστειλαν:

Προς τους

1) Πρωθυπουργό της Ελλάδας
2) Υπουργό Δικαιοσύνης
3) Υπουργό Οικονομίας
4) Υπουργό Ανάπτυξης
5) Υπουργό Εργασίας
6) Υπουργό Επικρατείας

Λόγω κορωνοιού, δίκες στο... προαύλιο της Ευελπιδων!

Αποτέλεσμα εικόνας για δικαστήρια ΕυελπίδωνΑπίστευτο! Πανικόβλητοι, λόγω κορωνοιού οι δικαστές και η εισαγγελέας Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Ευελπίδων, δεν ανέβηκαν στην έδρα, για να δικάσουν υπόθεση, με κατηγορούμενη για συκοφαντική δυσφήμηση, η οποία είχε διακοπεί και επρόκειτο, να συνεχιστεί την περασμένη Τρίτη.
Παρασυρόμενοι κυρίως από την εισαγγελέα, που επικαλείτο ότι, είναι μητέρα ανηλίκων και αρνήθηκε να μπει στη δικαστική αίθουσα, γιατι φοβάται για τα παιδιά της, οι δικαστές, εκφώνησαν στο... προαύλιο την απόφαση τους, για αναβολή της δίκης επ '΄αόριστον!


Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Η ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ": "H Κυβέρνηση εφαρμόζει την πρόταση, που έκανα, για την αποσυμφόρηση"

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Για την αποσυμφόρηση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της Χώρας, στην οποία προχωρεί η κυβέρνηση, λόγω κορωνοϊού, κάνοντας πράξη το το δραματικό αίτημα των κρατουμένων στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις "Δικογραφίες" η κατηγορούμενη για υποθέσεις τρομοκρατίας Πόλα Ρούπα, σύντροφος του  Νίκου Μαζιώτη και φερόμενη ως  συναρχηγός της

οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.
Η 50χρονη κρατούμενη, η οποία πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις, για την αποσυμφόρηση των  Φυλακών λόγω της πανδημίας, διέψευσε επίσης τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η αιφνιδιαστική μεταγωγή της από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Ελαιώνα Θήνας, έγινε επειδή πάσχει από κορωνοϊό, καθώς την έβαλαν σε ειδικά διαμορφωμενη πτέρυγα, όπου δεν προαυλίζεται με τις υπόλοιπες συγκρατούμενες της, ούτε και έρχεται σε επαφή μαζί τους.

"Δηλώνω ότι, δεν έχω κορωνοιό", είπε και συνέχισε:

"Σήμερα πληροφορήθηκα ότι, η κυβέρνηση κάνει μιά αρχή,  για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ενόψει κορωνοϊού. Εφαρμόζει την πρόταση, που έκανα, μέσα από το κείμενο, που συνυπογράψαμε όλες οι κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, γιά τον τρόπο, που πρέπει να γίνει αυτή η αποσυμφόρηση 1500 ελαφροποινιτών κι όσων έχουν μικρό υπόλοιπο ποινής, που θα είναι ρητά προσδιορισμένο, μέχρι να λήξει η καραντίνα.
Ομως το μέτρο αυτό, δεν φτάνει. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ευρύτερη αποσυμφόρηση, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πληθυσμός των φυλακών. Ημουνα η πρώτη, που μιλησα, γιά την αναγκαιότητα εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου, μέσα από κείμενα της φυλακής, που συνυπογράψαμε όλες οι κρατούμενες, πριν ακομη ληφθούν τέτοια μέτρα σε άλλες χώρες.

Για τις φήμες ότι, πάσχει από κορωνοϊό, είπε:

"Δηλώνω ότι δεν έχω κορωνοϊό. Η φημολογία αυτή, είτε είναι κατεθυνόμενη από το Υπουργείο, είτε από άλλες -  άλλους, στόχο έχει να με κρατήσει απονομωμένη από τις κρατούμενες.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πολεμάει, γιατί πρωτοστάτησα -και το ξέρει - στην κινητοποίηση στις Φυλακές Κορυδαλλού, για την αποσυμφόρηση των φυλακών όλης τη χώρας, ενόψει κορωνοιού.
Την ίδια μέρα, που ξεκίνησε η κιητοποίηση μας, με "απήγαγαν", με  με ισχυρή αστυομική δύναμη,  για να με απομακρύνουν από τον Κορυδαλλό.
Η  "απαγωγή" έγινε λίγη ώρα μετα το κλείσιμο της φυλακής.
Το  ίδιο έκαναν σε μια άλλη κρατούμενη, 65 ετών, με 67 % αναπηρία, που κρατείται, για οικονομικά και περίμενε αποφυλάκιση.
Η μεταγωγή της έγινε παρεπιπτόντως της δικής μου απαγωγής, καθ΄υπαγόρευση της υπηρεσίας του Κορυδαλλού.

- Γιατί απαγωγή και όχι μεταγωγή;

"Eισέβαλαν μέσα στους  θαλάμους μας 12 αστυνομικοί, χωρίς καμμία προφύλαξη, μαζί με τον αρχιφύλακα. Στην ουσία,  για να σπάσουνε μία κινητοπο'ιηση, η οποία διεκδικούσε, να εφαρμοστούν μέτρα, που θα σώσουν χιλιάδες ζωές (συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων).
Μου έκανα μιά "άγρια" μεταγωγή, προκειμένου, να με εκδικηθούν και να με παροπλίσουν.
Δεν έθεσαν  όμως τη ζωή μας σε σε κίνδυνο, τη στιγμή μάλιστα, που έχουν απαγορευτεί οι μεταγωγές, με αποφάσεις του Υπουργείου;

 - Είστε σε καραντίνα;

"Μας έβαλαν στη Θήβα μαζί με αλλες κρατούμενες σε καραντίνα, όπως είναι οι εντολές σε όλα τα καταστήματα. Μεσα σε ένα κοινό χώρο,  βρισκόμαστε άνθρωποι, που έχουμε έρθει από διαφορετικές κατευθύνσεις: Εγω, η συγκρατούμενη μου  και κάποιες άλλες γυναίκες  προερχόμαστε από τις "ασφαλισμένες" φυλακές Κορυδαλλού και έχουμε μεταχθεί,  με τις ασφαλείς  κλούβες Μεταγωγών. Αλλές, που έρχονται απέξω είναι νεοεισερχόμενες, άλλες είναι από το Μεταγωγών, για το οποίο έχει  δημοσιοποιηθεί στα sites ότι, υπάρχει κρούσμα και τις έχουν ενημερώσει ότι, θα παραμείνουν 14 ημέρες στην απομόνωση, γιατί είναι υψηλού κινδύνου και άλλες έρχονται από νοσοκομεία.
Εχω διαμαρτυρηθεί από την πρώυη στιγμή, που πάτησα το πόδι μου στη Θήβα, γιά το γεγονός ότι, όλες αυτές οι κρατούμενες  βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο και η απάντηση,  που έλαβα ήταν ότι, "έχω δίκιο, άλλα δεν υπάρχει ο χώρος".

- Αυτό, που διεκδικήσατε, γίνεται;

"Ως κρατούμενες διεκδικήσαμε την ευρεί αποσυμφόρηση των φυλακών, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πληθυσμόας σε αυτές και την τήρηση μέτρων ασφαλειας. Οι κρατούμενες -κρατούμενοι  δεν θα ευθύνονται, εαν νοσήσουν από κορωνοιό. Θα ευθύνονται τα ελλιπή μέτρα και η έλλειψη υποδομών, και το γεγονός ότι, στις φυλακές συνωστίζονται πάρα πολλοί άνθρωποι και το ότι η κυβέρνηση δεν παρέχει  κονδύλια.

- Καλά τα πάει η κυβέρνηση...

"Ομως η κυβέρνηση της ΝΔ απαντάει μόνον με περιορισμούς  και ο στρατιωτικός νόμος, που επέβαλλε, απαγορεύοντας την κυκλοφορία, γίνεται, ενω αρνείται να λάβει μέτρα, που θα τη φέρουν σε σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο.
Δηλαδή, αρνείται να βάλει όριο στις τιμές των προιόντων και κυρίως των υλικών πρόληψης από τον ιό, χτυπωντας τους κερδοσόπυς. Αρνείται  να κανει επίταξη στα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλίνες, αρνείται να διατάξει επίταξη των εργοστασιων, για την παραγωγή προιόντων, που χρειάζονταν τα νοσοκομεία. Αρνείται να παρέχει άφθονη ρευστότητα στο Εθνικό  Σύστημα Υγείας.
Η στάση της με τους κρατούμενους είναι  ακόμη χειρότερη και είναι θέμα χρόνου, να πληγούν από κορωνοϊο οι φυλακές.
Δεν θα βγούμε από αυτη τη βαθιά κοινωνική κρίση μέσα από απαγορεύσεις και στρατιωτικούς  νόμους, κυνηγώντας αγωνιστές και πετώντας τους στις απομονώσεις.
Η κυβέρνση αυτή και το πολιτικό σύστημα γενικότερα, επιδεινώνει την κατασταση με την πολιτική, που δεν προσφέρει λύσεις. 

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Μέχρι τις 14 Απριλίου θα παραταθεί η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων

Με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραταθεί η αναστολή της λειτουργίας των Δικαστηρίων σε όλη τη χώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, μέχρι τις 14 Απριλίου.
Θα εξακολουθήσουν να γίνονται οι κατεπείγουσες υποθέσεις, Αυτόφωρα, Ασφαλιστικά, δίκες με κρατούμενους που λήγει το 18μηνο, υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή, αναγκαστική νοσηλεία κλπ.

Χωρίς "Δίκη", λόγω κορωνοϊού

Χωρίς "Δίκη στο Open" απόψε, λόγω κορωνοϊού.
Χωρίς στούντιο και οι "Δικογραφίες", που "Μένουν στο Σπίτι", όπως όλοι, μέχρι να περάσει η λαίλαπα.
Θα συνεχίζουμε να σας ενημερώνουμε σταθερά, έγκυρα και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον ιστότοπο των "Δικογραφιών".
Καλή δύναμη σε όλους και καλή αντάμωση στην τηλεοπτική "Δίκη".

Δίκες με... μασκοφόρους και γαντοφορεμένους δικηγόρους, στον Πειραιά!

Πάνοπλοι απέναντι στον... κορωνοϊό οι δικηγόροι, στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου η επικινδυνότητα χτύπησε κόκκινο, καθώς τουλάχιστον δύο δικαστές έχουν μολυνθεί και πολλοί ακόμη είναι σε καραντίνα.
Με μάσκες και γάντια στο καθήκον, μετά από τις φωνές διαμαρτυρίας και αγανάκτησης εναντίον του πρόεδρου της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου κ. Μαλούχου, που παρά την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, λόγω κορωνοϊού, ζητούσε από δικαστικούς λειτουργούς, να προσέρχονται μαζικά στην υπηρεσία τους, με κινδυνο της δημόσιας υγείας και της ζωής τους.
Οι "Δικογραφίες" είχαν αποκαλύψει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το κρούσμα κορωνοιού στα δικαστήρια Πειραιά, με θύμα μια πρόεδρο Πρωτοδικών, η οποία πραγματοποιούσε διασκέψεις με συναδέλφους της δικαστές, στη στενή αίθουσα του Πρωτοδικείου.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ολόκληρη η μηνυτήρια αναφορά για την ΕΕΑ


Οι "Δικογραφίες" αποκαλύπτουν τη μηνυτήρια αναφορά του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γιώργου Παναγόπουλου προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την υπόθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. 

Στην αναφορά ο κ.Παναγόπουλος κατονομάζει τον Ηλία Αρκούδη ως το μέλος της ΕΕΑ που αποπειράθηκε να δωροδοκηθεί.

Ήδη το ζήτημα ερευνάται από την εισαγγελέα Αθηνών Σαπφώ Κατσανάκη, η οποία διενεργεί τη σχετική προκαταρκτική. 

Ιδού η αναφορά Παναγόπουλου:

Εικοσιεξάχρονος, που ήρθε από Αγγλία, ο πρώτος κατηγορούμενος, για μετάδοση κορωνοϊού

Να και η πρώτη σύλληψη,με την κατηγορία της μετάδοσης του κορωνοϊου! 
Δράστης 26χρονος, ο οποίος όταν έγινε αντιληπτός να σπάει αυτοκίνητα, άρχισε να φτύνει τους αστυνομικούς στο πρόσωπο και να τους λέει ότι έχει κορωνοϊό.
Οταν συνελήφθη, διαπιστώθηκε ότι, είχε επιστρέψει από την Αγγλία στις 22 Μαρτίου και  ότι κανονικά θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα.
Οι Αρχές επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και δόθηκαν εντολές οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, να μπουν σε καραντίνα επτά ημερών.

AΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚA ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΑΙΩΝΑ Η ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ. ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΤΙ, ΕΧΕΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο κορωνοϊός ήταν ο λόγος της ξαφνικής μεταγωγής από τις φυλακές  Κορυδαλλού στις  Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας, προχτές αργά τη νύχτα, της κατηγορούμενης, για υποθέσεις τρομοκρατίας Πόλας Ρούπα, συντρόφου του  Νίκου Μαζιώτη και φερόμενης ως  συναρχηγού της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας;
Η αιφνιδιαστική μεταγωγή της 50χρονης κατηγορούμενης, η οποία κρατείται τα τελευταία χρόνια στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, πυροδότησε ανησυχία στις φυλακές Ελαιώνα και σενάρια ότι, πάσχει από κορωνοϊό, καθώς την έβαλαν σε ειδικά διαμορφωμενη πτέρυγα, όπου δεν προαυλίζεται με τις υπόλοιπες συγκρατούμενες της, ούτε και έρχεται σε επαφή μαζί τους.
Η συνήγορος της Μαριζάνα Κίκηρη, με την οποία επικοινώνησαν οι "Δικογραφίες" διέψευσε κατηγορηματικά ότι, η εντολέας της Πόλα Ρούπα πάσχει από κορωνοϊό και υποστήριξε ότι, ο λόγος που τη μετέφεραν στις Φυλακές Ελαιώνα οφείλεται στο γεγονός ότι, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις των κρατουμένων γυναικών, που έστειλαν υπόμνημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Εισαγγελία Πειραιά, στην Εισαγγελία Αθηνών, στον Άρειο Πάγο, στον Ιατρικό Σύλλογο, Δικηγορικό Σύλλογο, και την ΕΙΝΑΠ, καταγγάλοντας ότι, αποσιωπάται γιά λόγους τάξης και ασφάλειας το γεγονός ότι, υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού.
Μάλιστα οι γυναίκες κρατούμενες στον Κορυδαλλό, είχαν προχωρήσει  σε κινητοποιήσεις κρατώντας ανοικτά τους θαλάμους και τα κελιά τους, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, ζητώντας την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω της πανδημίας.
Σύμφωνα με τη συνήγορο της, η "Πόλα Ρούπα μετήχθη στον Ελαιώνα, για να την απομονώσουν από τις συγκρατούμενες της στον Κορυδαλλό, τις οποίες ξεσήκωσε".
Οπως είπε η κ. Κίκιρη, η εν εξελίξει υπόθεση  στην οποία η Πόλα Ρούπα δικαζόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για υποθεση τρομοκρατίας στην Τράπεζα Πειραιώς, αναβλήθηκε επ΄αόριστον μετά την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηριων, λόγω της πανδημίας.
Με δεδομένο μάλιστα ότι, δεν γίνονται επισκεπτήρια, άρα ούτε και τον ανήλικο γιό της μπορούσε να δει, την μετήγαγαν στον Ελαιώνα και την κρατάνε απομονωμένη από τις συγκρατούμενες της και εκεί, για να μην τις επηρεάζει, όπως είπε η συνήγορος της, οποία συμπλήρωσε:
"Aντί να λάβουν μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό στις φυλακές, με αποσυμφόρηση, έλαβαν μέτρα κατά της Πόλα Ρούπα".





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Eνορκος στο ΜΟΕ, θετικός στον κορωνοϊό!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πανικός ξέσπασε, σύμφωνα με πληροφορίες των "Δικογραφιών" στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, την περασμένη εβδομάδα, όταν έγινε γνωστό ότι, ένορκος, που δεν εμφανίστηκε εκείνη την ημέρα στο δικαστήριο, σε δίκη με κατηγορούμενο, για δολοφονία, είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό!
Κατά τις ίδιες πηγές, ανακοινώθηκε στα μέλη της σύνθεσης του Δευτεροβάθμιου Ανώτερου Δικαστηρίου ότι, ο ένορκος μετείχε στο γκρουπ των ελλήνων προσκυνητών στους Αγιους Τόπους, 21 εκ των οποίων είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.
Η δίκη διακόπηκε άμεσα, για τις 21 Μαίου, με απόφαση των τριών τακτικών δικαστών της έδρας και με σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέα του ΜΟΕ, εισαγγελέα εφετών και εποπτεύουσας τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εηκλήματος Βιργινίας Σακελαροπούλου, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Νίκας, η λειτουργία των δικαστηρίων έχει ανασταλεί, λόγω του κορωνοϊού.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: "ΑΡΝIEΜΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΖΩ, ΑΡΝΙΈΜΑΙ ΝΑ ΠΕΘΆΝΩ!!! ΘΈΛΩ ΝΑ ΖΩ!!!

Mε ένα κείμενο – γροθιά, γιά την κατάσταση, που επικρατεί στα δικαστήρια, με δικαστές – κρούσματα κορωνοιού και όλους τους υπόλοιπους, να αναγκάζονται να δικάζουν, χωρίς μέτρα προστασίας, ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, κραυγάζει:ΑΡΝΙΈΜΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΖΩ, ΑΡΝΙΈΜΑΙ ΝΑ ΠΕΘΆΝΩ!!!
ΘΈΛΩ ΝΑ ΖΩ!!!

Γράφει ο εισαγγελέας:
Eνόψει της πανδημίας του κορωνοιού, όπου δικαστές, εισαγγελείς και γραμματείς αναγκάζονται, να δικάζουν χωρίς Και ενώ οι περισσότεροι από εμάς σήμερα γιορτάζουμε τον ερχομό της άνοιξης και κάνουμε ωραίες αναρτήσεις, και ενώ ο θανατηφόρος ιός «θερίζει» με χιλιάδες νεκρούς, δίπλα μας συνάδελφοι και των δύο βαθμών (Ευελπίδων & Λουκάρεως) δικάζουν!!!!
Ναι, 18μηνα, παραγραφές, επείγοντα (!!!) ζητήματα! Αυτά που εξαίρεσε του κανόνα της αναστολής η ΚΥΑ!
Ναι, μέσα σε βρώμικες αίθουσες, με μάσκες και γάντια (προσωπικά βέβαια όλα αυτά, δεν τους τα έδωσε η πολιτεία) αποδίδουν δικαιοσύνη!
Έντρομοι, τρομοκρατημένοι μήπως πλησιάσει πιο κοντά ο μάρτυρας ή ο κατηγορούμενος!
Μια συνάδελφος δυο μέρες μετά το Αυτόφωρο έχει δέκατα!
Άλλη, έχει ήδη πυρετό!
Η Πρόεδρος είναι πια θετική!
Δέκα συνάδελφοι, ίσως και παραπάνω στην καραντίνα!
Την συνάδελφο την έφερε προχθές ο σύζυγός της με Ι.Χ. από την Πάτρα στο Εφετείο, για να δικάσει!
Την Δευτέρα θα κατέβει με δημόσια συγκοινωνία άλλη δικαστής από Κιλκίς, Σέρρες, κάπου από εκεί, για να δικάσει 18μηνο!
Προχθές συνάδελφος στο εφετείο δέχθηκε συνοδεία που ήλθε από Κων/πολη!
Γραμματέας αρνήθηκε, και ορθώς, να φέρει τις δικογραφίες στην έδρα!
Η κατάσταση έχει φθάσει σε όρια μη λογικής.
Εγώ προσωπικά,
ΑΡΝΙΈΜΑΙ να πάω ως πρόβατο επί σφαγή,
ΑΡΝΙΈΜΑΙ να αποστώ των επίσημων διακηρύξεων της πολιτείας και συνεπώς «μένω σπίτι»,
ΑΡΝΙΈΜΑΙ να δικάζω σε αίθουσες, έδρες, έδρανα, μη απολυμασμένα. Διότι και αν απολυμάνθηκαν προχθές, δεν ξέρω τι έγινε χθες και τι περαιτέρω ιόντα και ιοί επεσωρεύθησαν εν τω μεταξύ!
ΑΡΝΙΈΜΑΙ να εκτελέσω υπηρεσία, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των μελών της οικογένειας μου!
Ενόσω η πολιτεία, δια του εκδόντος την γνωστή ΚΥΑ σεβαστού Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν μου παρέχει πεντακάθαρη και πλήρως απολυμασμένη αίθουσα ή γραφείο, σαν αυτό της τελευταίας φωτό (που είναι η βιβλιοθήκη του εφετείου Παρισίων, η φωτό τραβήχτηκε από μένα), ΑΡΝΙΈΜΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΖΩ, ΑΡΝΙΈΜΑΙ ΝΑ ΠΕΘΆΝΩ!!!
ΘΈΛΩ ΝΑ ΖΩ!!!
*Εισαγγελεας Εφετών Αθηνών

Σε καραντίνα και η Μέρκελ!

Μετά τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, χωρίς γάντια και μάσκα, σε καραντίνα κατ΄οίκον  από σήμερα η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, καθώς, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ, ένας γιατρός με τον οποίο ήλθε σε επαφή την περασμένη Παρασκευή, βρέθηκε στο μεταξύ θετικός στον κορονοϊό.

ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑ. ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!

Το αντιγράφουμε από το skai.gr., γιατί δίνει απαντήσεις σε ότι, αφορά τα ζώα και τον κορωνοϊό.
https://www.skai.gr/news/environment/filozoiki-omospondia-ti-pragmatika-isxyei-gia-ta-zoa-kai-ton-koronoio
Απαντήσεις όσον αφορά την παραφιλολογία για την επικινδυνότητα των ζώων στην διασπορά του κορωνοϊού, και διευκρινίσεις για το τι ισχύει για δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, δίνουν σε ανακοίνωσή τους η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων. Παράλληλα, γνωστοποιούν τα αιτήματά τους για τα ζώα στα συναρμόδια υπουργεία.             

Η ανακοίνωση:

Συνοπτικά τι ισχύει για τα ζώα και τον κορωνοϊό
1.Τα ζώα δεν μολύνουν και δεν μολύνονται από τον κορωνοϊό σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον καθ ύλην αρμόδιο Καθηγητή ιολογίας στην Κτηνιατρική Σχολή Α.Π.Θ κ. Κρήτα αλλά και ανακοινώσεις των συλλογικών οργάνων των κτηνιάτρων σε Ελλάδα και Κύπρο.2.Επιτρέπεται ο περίπατος με τα κατοικίδιά μας παίρνοντας υπόψη μας τα μετρα καθαριότητας ,που ίσχυαν πάντα ( Ν. Χαρδαλιάς Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας) .
3. Παραμένουν ανοιχτά τα pet-shops( Ν. Χαρδαλιάς )
4.Επιτρέπεται το τάισμα των αδέσποτων ως συνήθως λαμβάνοντας επίσης μέτρα καθαριότητας, όπως ίσχυε πάντα .

5. Η ΠΦΠΟ έχει στείλει δυο επιστολές στα αρμόδια υπουργεία ζητώντας:

Α.Να σταλεί επιστολή στους Δήμους της χώρας α. για χορήγηση αυξημένης τροφής ώστε να σιτίζονται τα αδέσποτα που ταΐζονταν από υπαλλήλους και ιδιοκτήτες καταστημάτων που τώρα έχουν κλείσει β. για διευκόλυνση σίτισης των αδέσποτων που ζούσαν μέσα σε χώρους κλειστούς που τώρα επίσης έχουν κλείσει.
Ανεξάρτητα με το αν θα υπάρξει επιστολή από το Υπουργείο η ΠΦΠΟ καλει ΟΛΟΥΣ τους Δήμους να χορηγούν όσο διαρκεί η κρίση επιπλέον τροφή στα φιλοζωικά σωματεία αλλά καιμεμονωμένους πολίτες για την σίτιση των αδέσποτων.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες μας το αίτημα μας θα γίνει δεκτό και αναμένεται η σχετική απόφαση

Β. Σε περίπτωση που αποφασιστεί υποχρεωτικός κατ οίκον περιορισμός των πολιτών, να επιτρέπεται η ελεγχόμενη σίτιση των αδέσποτων ,ώστε να μην πεθάνουν από ασιτία με αναφορά στις κατευθύνσεις που έδωσε η Ισπανική Κυβέρνηση και η Κρατική Υπηρεσία για τα Δικαιώματα των Ζώων. για το ίδιο θέμα

Τέλος απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους κατόχους οικόσιτων ζώων να μην τα εγκαταλείπουν και να κλείνουν τα αυτιά τους σε κίτρινα και ανεύθυνα δημοσιεύματα διαφόρων ΜΜΕ ..

Δίνουμε σημασία μόνο τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς που από την πρώτη μέρα αποφάνθηκαν, ότι τα οικόσιτα ζώα αδέσποτα και μη δεν μεταδίδουν τον ιό.

Η κρίση θα περάσει η ζωή όμως σε αυτούς που θα την χάσουν από ανευθυνα δημοσιεύματα ή ανεύθυνες πρακτικές δεν θα επανέλθει. Δεν χρειάζεται πανικός.Το μόνο που χρειάζεται είναι υπευθυνότητα και τήρηση των εξαγγελθέντων κυβερνητικών μέτρων.

Μένουμε μαζί με τα ζώα μας και δεν τα εγκαταλείπουμε .Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από αυτά.Φροντίζουμε τα αδέσποτα, όπως πάντα.




Με κιθάρες κατά του κορωνοϊού οι Ισπανοί αστυνομικοί, στη Μαγιόρκα!

Το αντιγράφουμε από το ethnos.gr και είναι πραγματικά συγκλονιστικό, ανθρώπινο και βαθειά συγκινητικό, γιατί δείχνει τους Ισπανούς αστυνομικούς, που τραγουδούν στους δρόμους, με κιθάρες, για να εμψυχώσουν τον κόσμο, που είναι κλεισμένος στα σπίτια του, στη Μαγιόρκα.
Δείτε το βίντεο:
  https://www.ethnos.gr/viral/95666_koronoios-astynomikoi-tragoydoyn-sto-dromo-gia-na-empsyhosoyn-toys-katoikoys-sti

Αυτό θα πρέπει να συμπληρώνουμε, για τις μετακινήσεις μας



Σύμφωνα με ανάρτηση του site iefimerida, αυτό είναι το έντυπο, που θα πρέπει να συμπληρώνουμε, για τις μετακινήσεις μας.
https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-entypo-polites-gia-metakinisi-toys

Ανακοινώνεται πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών απόψε. Με sms άδεια, για φαρμακείο, σούπερ μάρκετ, εργασία!

Ανακοινώνεται απόψε από την κυβέρνηση πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας, καθώς και ο  αριθμός sms, στον οποίο οι πολίτες θα ανακοινώνουν, μέσω μιάς ειδικής φόρμας, πού θα κατευθύνονται, προκειμένου να ελεγχονται οι μετακινήσεις τους.
Πρόκειται για σύστημα υποβολής sms, με συγκεκριμένες επιλογές, όπως εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κλπ.
Ο αριθμός θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες ο 13030, όπου θα αναγράφεται το όνομα και η δήλωση του αιτούντος, γιά το σκοπό της μετακίνησης του.
Κάθε μετακίνηση θα έχει έναν κωδικό, ο οποίος θα πληκτρολογείται.
θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις που θα μπορούν να γίνονται. Π.χ. αν θα απαγορευτεί μια μικρή βόλτα ή με το αυτοκίνητο, ή κάποιος συγκεκριμένος προορισμός, πέραν των παραπάνω.
Και τα ερωτήματα είναι πολλά για τις καθημερινές συνήθειες. Π.χ. για το αν θα μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι των υπερήλικων γονιών του, ή να δει τα παιδιά του, ή να βγάλει βόλτα τον σκύλο του.
Το παραπάνω μοντέλο χρησιμοποιείται στη Γαλλία με την υποβολή email, όπου γίνεται αναφορά του σκοπού της μετακίνησης.


Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πρόβα - τηλεδιάσκεψης και στην Εισαγγελία Πειραιά!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μετά από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας, που όπως αποκάλυψαν οι "Δικογραφίες", https://dikografies.blogspot.com/2020/03/blog-post_51.html, λόγω κορωνοϊου εστράφη προς την τηλεδιάσκεψη, στα ίδια χνάρια βαδίζει και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι 21 εισαγγελείς και αντιεισαγγελείς πρωτοδικών Πειραιά, έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους από τον υπάλληλο, που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική υπηρεσία της Εισαγγελίας Περαιά, που τους ενημέρωνε ότι, στις 25 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ, θα γίνει πιλοτική εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης.
Το μέτρο ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες εισαγγελίες της χώρας, κυρίως για περιπτώσεις γνωμοδότησης σε δικαστικά βουλεύματα, ή αναγκαστικές νοσηλείες κλο, καθώς για άλλου είδους δικαστικές υπηρεσίες, όπως η Ποινική δίωξη και τα Αυτόφωρα, οι εισαγγελείς λειτουργούν ως προσωπικό ασφαλείας.




Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΜΕ... ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ, ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Αποτέλεσμα εικόνας για Διοικητικό δικαστηριο χαλκίδας

Πρωτοπορεί το Διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας, που... χτυπάει τον κορωνοϊό, μέσω της τεχνολογίας, καθώς αποφασίστηκε να επιτραπεί και... τηλεδιάσκεψη γιά την έκδοση δικαστικών αποφάσεων,  λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Οπως αναφέρεται σε πράξη της προισταμένης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χαλκίδας Λαμπρινής Φακίτσα, εφόσον υπάρχει ανάγκη “θα γίνονται επείγουσες διασκέψεις και εξ αποστάσεως, με την χρήση τεχνολογικών μέσων, εφόσον διασφαλίζεται η μυστικότητα αυτών”.
Η τηλεδιάσκεψη θα ισχύσει και για τη δημοσίευση δικαστικών αποφάσεων.  


Αναβρασμός στις φυλακές, γιά κρούσματα κορωνοϊού!

Σε αναβρασμό οι κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές της χώρας, ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με μαρτυρίες από τις φυλακές Κορυδαλλού, Λάρισας, Αλικαρνασσού και Δομοκού, υπάρχουν κρατούμενοι, με συμπτώματα κορωνοϊού, οι οποίοι διαβιούν με τους υπόλοιπους, καθώς δεν υπάρχει νοσοκομειακή υποδομή ακόμη.
Σε λίγο περισσότερα..

Και οι δικηγόροι στους πληττόμενους από τον κορωνοϊό

Και οι δικηγόροι εντάσσονται στην κατηγορία των επαγγελματικών ομάδων, που πλήττονται από τον κορωνοϊό.
Αυτό  αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αλλά και σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ).
Διαβάστε την ανακοίνωση, που ανήρτησε o ΔΣΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση dsa.gr, αναφέρονται τα εξής:

Κρατούμενες Κορυδαλλού: "Eχουμε κορωνοϊό στις φυλακές. Σώστε μας"!



Μετά από τη δαματική έκκληση των κρατουμένων στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ), που ζήτησαν αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων ενόψει κορωνοϊου και οι γυναίκες κρατούμενες υψώνουν κραυγή απόγνωσης , καταγγέλοντας ότι, αποσιωπάται γιά λόγους τάξης και ασφάλειας το γεγονός ότι, υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού Μάλιστα οι γυναίκες κρατούμενες στον Κορυδαλλό, προχωρούν σε κινητοποιήσεις κρατώντας ανοικτά τους θαλάμους και τα κελιά τους, από σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου, ζητώντας την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω της πανδημίας.
Σε υπόμνημα τους προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην Εισαγγελία Πειραιώς, την Εισαγγελία Αθηνών, Άρειο Πάγο, Ιατρικό Σύλλογο, Δικηγορικό Σύλλογο, και την ΕΙΝΑΠ, οι κρατούμενες καταγγέλουν ότι, δεν έχουν ακόμα χορηγηθεί υλικά προστασίας από τον κορονοϊο, δεν γίνονται απολυμάνσεις στις φυλακές και στις κλούβες που μας μεταφέρουν. Φοβόμαστε ότι θα ζήσουμε την πλήρη εγκατάλειψη και όποιος επιβιώσει».
Ενώ απευθύνονται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου  και τονίζουν ότι, λόγω της έκτακτης κατάστασης θα μπορούσε να παρέμβει ώστε «να απονείμει χάρη, να μετατρέψει ποινές κατά το δοκούν, αλλά και να επιβάλλει έκτακτα μέτρα για παραμονή στην κατοικία (έτσι κι αλλιώς όλος ο πληθυσμός σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται), έως ότου τουλάχιστον λήξει η πανδημία».
Όπως αναφέρουν «Η πρόεδρος της Δημοκρατίας – και ως γυναίκα – μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα των φυλακών με συνοπτικές διαδικασίες. Να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να μην τσαλαπατηθεί η αξιοπρέπειά μας, να μην μείνουν υπό τον κίνδυνο εγκατάλειψης τα παιδιά μας».

Διαβάστε το υπόμνημα των γυναικών κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού: