Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Τα ταξίδια του... Καπνού!!

http://www.skai.gr/tv/show/?showid=66428

Δείτε  τις "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ", που σπάνε το άβατο των "τσιγαράδικων", πριν σας αποχαιρετίσουν για τη φετινή σαιζόν.
Ανανεώνουμε το τηλεοπτικό ραντεβού για το Σεπτέμβριο. 

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Στα άδυτα του τσιγαράδικου

"Βουτιά" στα βαθειά του λαθρεμπορίου τσιγάρων απο τις "Δικογραφίες", που έφτασαν μεχρι τα άδυτα, του Ουκρανικού  τσιγαράδικου, το οποίο στοιχειώνει εδώ και επτά μήνες, ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Παλαιοχώρας, στα Χανιά.
Για πρώτη φορά μιλάνε στην κάμερα της εκπομπής, οι ναυτικοί μέλη του πληρώματος, που ζουν σε συνθήκες βαθειάς ανθρωπιστικής κρίσης.
Μην χάσετε τις "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ", που θα προβληθούν εκτάκτως την ερχόμενη Τρίτη, 27 Ιουνίου, στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, στην τηλεόραση του Σκαι.

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Στον Ανακριτή η εγκληματική οργάνωση των τσιγάρων

Στον ανακριτή Πειραιά απολογούνται απο νωρίς το πρωί οι έξι Ουκρανοί, μέλη του πληρώματος, που πιάστηκε ανοιχτά των Σφακίων, με περισσότερα απο 1,5 εκατομύρια πακέτα λάθραία τσιγάρα.
Κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε λαθρεμπορία τσιγάρων.
Αναζητείται ο αρχηγός...

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Στα άδυτα του λαθρεμπορίου τσιγάρων οι "Δικογραφίες".

Στην Εισαγγελία Πειραιά, απο τα Σφακιά της Κρήτης, οι έξι συλληφθέντες Ουκρανοί, μέλη του πληρώματος του πλοίου, που συνελήφθη ανοιχτά των Σφακιων, με λαθραία τσιγάρα αξίας εκατομυρίων ευρώ.
Μαζι και η δικογραφία, με ολα τα μυστικά της υπόθεσης, για το λαθρεμπόριο  τσιγάρων.
Οι "Δικογραφίες" παρακολουθούν στενά το θέμα, γι αυτο το λόγο και ταξίδεψαν στην Κρήτη.
Πολλές αποκαλύψεις για την υπόθεση προσεχώς...


Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Δικαστική έρευνα για το σεισμό

Κατεπείγουσα δικαστική έρευνα διενεργείται από την εισαγγελία εφετών της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστωθεί, εαν οι διαρροές και οι δηλώσεις απο σεισμολόγους περι επικείμενου μεγάλου καταστρεπτικού σεισμού,  είναι ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς.
Σκοπός της προκαταρκτικής εξέτασης, που διατάχτηκε απο την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ειναι να διαπιστωθεί, εαν οι διαρροές αυτες, είτε έγιναν απο αμέλεια, είτε απο δόλο, προκάλεσαν ανησυχίες, φόβο και αδικαιολόγητο πανικό στους πολίτες, έπληξαν το δημόσιο συμφέρον και ζημίωσαν την οικονομική  ζωή του νησιού, ενμέσω οικονομικής κρίσης.
Την δικαστική έρευνα, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα διενεργήσει η εισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου, προκάλεσε αναφορά του υπουργού υποδομών και μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Η Μαριάννα Ψαρουδάκη νέα οικονομική εισαγγελέας

Ομόφωνα τοποθετήθηκε ως νέα επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, η εισαγγελέας εφετών Μαριάννα Ψαρουδάκη.
Η κυρία Ψαρουδάκη που υπηρετεί στον Πειραιά, θεωρείται άριστη νομικός, έμπειρη εισαγγελική λειτουργός και πρόκειται να αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων και χειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε επί ώρες με τη συμμετοχή τόσο της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, όσο και της Εισαγγελέως του ΑΠ Ξένης Δημητρίου και των ανωτάτων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που το συγκροτούν ( είναι συνολικά 15) αποφάσισε επίσης την τοποθέτηση του εισαγγελέα Παρασκευά Αδάμη στη θέση του εισαγγελικού λειτουργού που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Χάγη ( Eurojust). 
O κ. Αδάμης θα αντικαταστήσει τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη που ήταν στη Χάγη ως τώρα, ενώ σε προσεχή συνεδρίαση του θα επιλέξει τόσο τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα, σε αντικατάσταση του Γαληνού Μπρη, που υπηρέτησε ως τώρα στους οικονομικούς εισαγγελείς, όσο και τον εισαγγελικό λειτουργό, ανώτατο, στην προκειμένη περίπτωση που θα καταλάβει τη θέση του αναπληρωτή συνδράμοντας την επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα αντεισαγγελέα του ΑΠ Άννα Ζαΐρη που πρόσφατα επιλέχθηκε για αυτή τη θέση από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Συνέδριο μαχόμενων ποινικολόγων με αιχμές κατα ΑΠ απο την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων


Σε έναν καταπληκτικό πολυχώρο στο γραφικό Ναύπλιο, το γνωστό "Φουγάρο", έγινε το προηγούμενο Σάββατο το τρίτο συνέδριο της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης.
Περισσότεροι απο 600 δικηγόροι από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν, ενώ προσήλθαν επίσης δικαστές και εισαγγελείς.
Τα θέματα καυτά και ενδιαφέροντα, όπως: Σχέσεις Δικαστών, Εισαγγελέων, Δικηγόρων ως ισότιμων λειτουργών της Δικαιοσύνης.
Φυλακές - Σωφρονιστικό Σύστημα.
Επίκαιρες τάσεις της ποινικής νομολογίας και νομοθεσίας.

Την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκπροσώπησε ο γενικός της γραμματέας Νίκος Σαλάτας, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε, κυρίως όταν έκανε "αιχμηρή" τοποθέτηση κατά της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, χαρακτηριζοντας "παραβίαςη του Συντάγματος" την  απόπειρα αύξησης του ορίου ηλικίας των δικαστών, χωρίς συνταγματική αναθεώρηση.
Αναφερόμενος στον σκοπό της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μίλησε για περιφρούρηση του ελεύθερου φρονήματος του δικαστή και προάσπιση του κύρους και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
"Όταν παραβιάζονται  η προσωπική και λειτουργική ελευθερία  του δικαστή και όταν δακυβεύεται  το κύρος της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, τόνισε ο κ.Σαλάτας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει  υποχρέωςη να παρεμβαίνει δημόσια, οπως έγινε όταν παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα ανώτατου δικαστή της Ολομέλειας  του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επρόκειτο να κρίνει τη συνταγματικότητα η μη των τηλεοπτικών αδειών.
Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολυσυζητημένη δεξίωση για τα 182 χρόνια του Αρείου Πάγου, που προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια στο δικαστικό και νομικό κόσμο, κυρίως για την πηγή χρηματοδότησης της.


Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Γιατί έκαψαν ζωντανούς θεία και ανιψιό;

http://www.skai.gr/tv/show/?showid=66428

Δείτε το τελευταίο, για αυτή τη σαιζόν, επεισόδιο των "Δικογραφιών", που προσπαθούν  να φωτίσουν το διπλό και ανεξιχνίαστο έγκλημα στην Αίγινα.

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Διπλό έγκλημα. Δολοφόνοι ασύλληπτοι

Έγκλημα στην Αιγινα.
Ειναι το αποψινό επεισόδιο των "Δικογραφιών".
Ηλικιωμένη και ο ανιψιός της νεκροί στο σπίτι τους.
Οι δολοφόνοι ασύλληπτοι..
Υπήρχαν κρυμμένα χρήματα;
Και εαν ναι, ποιοί γνώριζαν;
Το νησί φοβάται και σιωπά...
Αλλά οι ψίθυροι κρύβουν τις απαντήσεις!!
Απόψε στις "Δικογραφίες", στην τηλεόραση του Σκαι.

Κλείνει απόψε ένας κύκλος

Οι τηλεοπτικές "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ", σήμερα, συμπληρώνουν το δεύτερο κύκλο εκπομπών τους, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο. 
Πάντα στην τηλεόραση του Σκαι.
Είχε προηγηθεί ο πρώτος κύκλος εκπομπών των "Δικογραφιών", στη μεσημβρινή Κυριακάτικη εκδοχή τους, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 και διήρκεσε μεχρι τον περασμένο  Δεκέμβριο.
Τα νέα επεισόδια θα προβληθούν μετα το καλοκαίρι και προβλέπονται ακόμη πιο συναρπαστικά.
Ανανεώνουμε το τηλεοπτικό μας ραντεβού απο Σεπτέμβριο.

Οι διαδικτυακές "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ" θα συνεχίσουν, με πολυ παρασκήνιο απο τη Δικαιοσύνη, νομικές συμβουλές, λύσεις για καυτά καθημερινά προβλήματα, αλλά  και απίστευτες ιστορίες, που εκτυλίσσονται μέσα και εξω απο τις δικαστικές αίθουσες.



Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Δικαίωση ζητάνε οι γονείς του έλληνα, που εκτελέστηκε σε ζωντανή μετάδοση

http://www.skai.gr/tv/show/?showid=66428

Δείτε τις "Δικογραφίες", που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της λεωφορειοπειρατίας, όπου έχασε τη ζωή του απο πυρά Αλβανών αστυνομικών ένας απο τους Έλληνες ομήρους τότε, ενώ 18 χρόνια μετα, η οικογένεια του εξακολουθεί να ζητάει δικαίωση. Έστω και τώρα!

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ούτε μία συγγνώμη;

Δείτε αύριο μετά τα μεσάνυχτα στην τηλεοραση του Σκαι τις "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ", που ξυπνάνε άγριες μνήμες.
Μια εκτέλεση σε ζωντανή μετάδοση, είναι το αυριανό μας θέμα.
Μεταφερόμαστε στο 1999, στο χωριό Κάτω Σχολάρι της Θεσσαλονίκης.
Το τραγικό φινάλε της λεωφορειοπειρατίας , που συντάραξε το πανελλήνιο, ζωντανεύει στην κάμερα της εκπομπής, που ταξίδεψε μέχρι εκεί.
Ένας Αλβανός, ο Αντωνης, αρπάζει ενα λεωφορείο του ΚΤΕΛ,  με έλληνες ομήρους.
Ένας απο αυτους, ο 25χρονος Γιωργος Κουλούρης πέφτει νεκρός απο τα πυρά Αλβανών αστυνομικών, μετά απο διαδρομή 20 ωρων και αφού στο μεταξύ το λεωφορείο έχει φτάσει στην Αλβανία.
Νεκρός και ο  απαγωγέας,  που έχει πάρει ως λύτρα 50 εκατομύρια.
Στην εκπομπή ξεχειλιζει Το άγριο παράπονο της οικογένειας του Γιώργου, που ζητάει δικαίωση. Έστω και τώρα!