Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το Μάτι: Επίσπευση Εφετείου μετά την κατακραυγή!.


Η δημόσια κατακραυγή και οι σφοδρές αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων για την απόφαση στην δίκη για το Μάτι, η οποία χαρακτηρίζεται «μαύρη σελίδα της δικαιοσύνης», προκάλεσε κινητοποίηση του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Επειδή έχουν παρέλθει 6 χρόνια από τότε που έγινε η τραγωδία στο Μάτι, με αποτέλεσμα ο χρόνος που απομένει για την παραγραφή των αδικημάτων να είναι πολύ λίγος, σύμφωνα με πληροφορείς η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας μέχρι να προσδιοριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο εφετείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κυρία Κλάπα ζήτησε από τον πρόεδρο του πρωτοδικείου Χριστόφορο Λινό να επισπευσθεί η διαδικασία καθαρογραφής της πολυσέλιδης απόφασης για την δίκη στο μάτι και να ολοκληρωθεί το αργότερο σε έξι μήνες προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την δίκη στο εφετείο πριν παραγραφούν τα αδικήματα.

Άλλωστε έφεση κατά της απόφασης θα ασκήσουν και οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι νιώθουν κατάφορα αδικημένοι από την πρωτόδικη απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου της Αθήνας που επέβαλε σήμερα ποινές… χάδι σε έξι μόνο από τους 21 κατηγορούμενους οι οποίοι παρά την καταδίκη τους δεν θα εκτίσουν ούτε μία ημέρα φυλακή, αφού το δικαστήριο τους επέτρεψε να εξαγοράσουν τις ποινές τους.

Νωρίτερα το πρωί το δικαστήριο επέβαλλε για την τραγωδία με τος 104 νεκρούς στο μάτι, ποινές φυλάκισης στους κατηγορούμενους 111 χρόνια μέχρι 3 χρόνια εκ των οποίων εκτιτέα ποινή είναι μόνο τα πέντε χρόνια

Μιά ακόμη σελίδα στη "ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ" της Δικαιοσύνης, η απόφαση στη δίκη, γιά το Μάτι!


Μία ακόμη "μαύρη σελίδα" έγραψε η Ελληνική Δικαιοσύνη, με την απόφαση της, για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλλε στους έξι κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι, ποινές φυλάκισης από 111 μέχρι 3 χρόνια φυλακή, εκ των οποίων εκτιτέα είναι μόνον τα 5 χρόνια.

Αλλά ούτε και έτσι, κανένας δεν θα πάει φυλακή, καθώς όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι, οι ποινές τους είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως.

Η απόφαση προκάλεσε έκρηξη αποδοκιμασιών από τους συγγενείς των θυμάτων, τους οποίους προσπαθούσαν να συγκρατήσουν οι αστυνομικοί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα πέταξαν ακόμη και καρέκλες.

Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους που αποφάσισε το δικαστήριο καλείται να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ με συγγενείς να φωνάζουν «να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε άλλος συγγενής θύματος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε τις ακόλουθες ποινές στους έξι ενόχους:

Στον Σωτήρη Τερζούδη Αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα τα 5 ετών
Στον Βασίλη Ματθαιόπουλο υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 15 ετών έκτιτεα τα 5.
Στον Ιωάννη Φωστιέρη, Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ποινή φυλάκισης 111 έτη έκτοτε τα 5.
Στον Νίκο Παναγιώτοπουλο, Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών ποινή φυλάκισης 111 έτη έκτοτε τα 5.
Στον Χαράλαμπο Χιώνη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής ποινή φυλάκισης 111 έτη εκτιτεα τα 5.
Στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ενόχους 6 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους με συγγενείς θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα να φωνάζουν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο. «Μπράβο σας, μπραβο σας, έχετε χάσει παιδί;», «όλοι αθώοι, έπρεπε από μόνοι τους να μπoυν στη φυλακη», φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Ειδικότερα με την απόφαση του το δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους:

- Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου)
- Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα),
- Ιωάννη Φωστιέρη τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια)
- Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπους, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων),
- Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπους, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και
- Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στους Σωτήρη Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Νωρίτερα, να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους Σ. Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη πρότεινε ο εισαγγελέας ενώ εισηγήθηκε να απορριφθούν τα ελαφρυντικα για τους Β. Ματθαιόπουλο και Κ. Αγγελόπουλο. «Και επαίνους μη ξεχάσετε να τους δώσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προς το δικαστήριο.

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Ο τίτλος των μεγάλων ανατροπών + Τι αλλάζει στην ΚΕΔ + Όλη η αλήθεια για τη δολοφονία Λυγγερίδη




Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.

Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων, δίνει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το ντέρμπι των Δικεφάλων: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ - Σχολιάζουν τις μεγάλες ανατροπές προς την κορυφή ο προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπούζος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τι αλλάζει στην ΚΕΔ - Στο studio ο πρώην διεθνής διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Όλη η αλήθεια για την υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη - Στο studio ο ποινικολόγος Γιάννης Απατσίδης και οι δημοσιογράφοι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Μαίρη Μπενέα.

Τριάντα έξι χρόνια "Δίκη", με ό
λο το αθλητικό παρασκήνιο.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Aπόφαση ΣΟΚ: Από τους 21 κατηγορούμενους για την τραγωδία στο Μάτι, μόνον 6 οι ένοχοι!




ΣΟΚ προκάλεσε η απόφασή του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που μετά από έξι χρόνια έκρινε ενόχους, για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι ΄κατηγορούμενους από τους συνολικά 21!

Η απόφαση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων, που βρίσκονταν στην αίθουσα, οι οποίοι ξέσπασαν φωνάζοντας: «Μπράβο σας, μπραβο σας, έχετε χάσει παιδί» φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων . «Όλοι αθώοι, έπρεπε από μόνοι τους να μπoυν στη φυλακη»!.

To δικαστήριο συντάχτηκε εν μέρει με την πρόταση του εισαγγελέα και κήρυξε ενόχους τους:Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου) Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα), Ιωάννη Φωστιέρης τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια) Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων), Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Eν αντιθέσει με την πρόταση του εισαγγελέα, που είχε ζητήσει καταδίκη, αθώοι κρίθηκαν, οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνη Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.









Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Δώδεκα χούλιγκανς στη φυλακή μέχρι τώρα, για την δολοφονία Λυγγερίδη


Δώδεκα κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί μέχρι τώρα από τους συνολικά εξήντα επτά, που συνελήφθησαν για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των Χούλιγκανς και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Επτά προφυλακίστηκαν χτες, μετά τις απολογίες τους στους τρεις ανακριτές και άλλοι πέντε πέντε  σήμερα, καθώς κρίθηκαν ότι, είχαν ρόλο υποκινητή στα επεισόδια στο Ρέντη, που κατέληξαν στη δολοφονία Λυγγερίδη.

Οι απολογίες συνεχίζονται ακόμη.


Στη φυλακή και ένατος χούλιγκαν, για τη δολοφονία Λυγγερίδη


 
Ενας ακόμη κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωση, ο ένατος για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη οδηγήθηκε στη φυλακή.

Πρόκειται για 22χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του αστυνομικού αλλά και πρόσωπο που παρακίνησε τους άλλους συγκατηγορούμενους του να ξεκινήσουν τα επεισόδια, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Για τον 22χρονοτο κατηγορητήριο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εδρασε και ως φυσικός αυτουργός, αφού εξήλθε του Κ.Γ. Ρέντη "Μελίνα Μερκούρη", μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών, φορώντας ζακέτα χρώματος γκρι-κόκκινο με φερμουάρ μέχρι το ύψος του στήθους, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της Υ.Α.Τ. με τον ίδιο να κρατάει αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό και πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις συμμετέχοντας στις επιθέσεις».

Επιπλέον φέρεται ότι, «συμμετείχε στην οργάνωση και σχεδιασμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών και στη μεταφορά των "πολεμοφόδιων" στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη», ενω μαζί με έναν συνομήλικο συγκατηγορούμενό, φέρονται ως "αυτοί που μετέφεραν το σήμα έναρξης των επιθέσεων στους δράστες που βρίσκονταν εντός του Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», προτρέποντάς τους να εξέλθουν του γηπέδο».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται ο 22χρονος «εισήλθε στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, κατευθύνθηκε σε ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού που βρίσκονταν όρθιοι, στο κάγκελο που ήταν αναρτημένα πανό που ανέγραφαν "ΝΕΑ 7 LIOSIA" και "KAMATERO" και μετά από ελαχίστων δευτερολέπτων φράσεων – προτροπών και ωθήσεων των χεριών του στην ομάδα ατόμων που απευθύνθηκε, τα άτομα αμέσως τον ακολούθησαν με ταχύ βήμα προς την έξοδο του γηπέδου».

Οι απολογίες συνεχίζονται.

Ερευνα του Αρείου Πάγου, γιά "πάρτυ" με απευθείας αναθέσεις σε νοσοκομείο!



ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Το τραγικό πρόβλημα της απογύμνωσης και αποδυνάμωσης του Συστήματος Υγείας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που χτύπησε κατάστηθα και το βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος με βίντεο στο διαδίκτυο κατήγγειλε μια σειρά από απαράδεκτες συμπεριφορές δημόσιου νοσοκομείου στον βαριά ασθενή πατέρα του, που είχαν αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και τελικά να πεθάνει, δεν είναι το μοναδικό.

Αποκαλύπτουμε σήμερα μία ακόμη "ανοιχτή πληγή" στη Δημόσια Υγεία, που αφορά ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, για το οποίο διενεργείται έρευνα από τη Δικαιοσύνη, μετά από ανατριχιαστικές καταγγελίες, που έφτασαν σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό.

Η υπόθεση αφορά σοβαρότατες καταγγελίες, σε βάρος της "γαλάζιας" Διοίκησης του νοσοκομείου, για εγκληματικές αμέλειες σε βάρος ασθενών, αλλά και για "πάρτυ" με διασπάθιση χρημάτων του Δημοσίου, με απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες προκάλεσαν την παρέμβαση του Αρείου Πάγου!

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα από την αρμόδια καθηγήτρια Μικροβιολογίας, αλλά και από εργαζόμενους στο νοσοκομείο "τα αντιδραστήρια και ο συνοδός εξοπλισμός τους στo αιματολογικό εργαστήριο, στο εργαστήριο της εφημερίας και στο Ε.Α.Μ το ειδικό αιματολογικό εργαστήριο.. είναι τουλάχιστον εκτός service και ίσως και αναξιόπιστα, λόγω παλαιότητας", με κίνδυνο, όπως αναφέρεται
"να σταματήσουν ξαφνικά να δουλεύουν τα μηχανήματα της, αλλά και όσο δουλεύουν, να έχουν και μη αξιόπιστα αποτελέσματα"!

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά.

ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΑΓΩΜΑΡΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΤΟΥ ΝΑΟΥ




Σύμφωνα με τα στοιχεία του φακέλου, που έφτασε στα χέρια της Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βιργινίας Σακελλαροπούλου, η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, έχει ξεσπάσει ενδονοσοκομειακή... φαγωμάρα, ακόμη και για τα έσοδα από το παγκάρι του ιερού Ναού, που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου!!!

Επιπλέον, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, που ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, δέχονται εκφοβισμό από στέλεχος της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, για τον οποίον υποστηρίζουν ότι "συνεργάζεται με εξωτερικό δικηγόρο (αναφέρουν τα στοιχεία του) και από κοινού, δουλεύουν προς όφελος τρίτων, που κάνουν αγωγές κατά του Νοσοκομείου"!!!

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες τους για το πρόβλημα με τον εξοπλισμό στα μικροβιολογικά εργαστήρια, που ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει ή έχει ήδη προκαλέσει σοβαρό κίνδυνο υγείας στους ασθενείς.

Αναφέρεται στην καταγγελία, που έφτασε στον Αρειο Πάγο:

"Εκτός από τα σοβαρά θέματα κινδύνου δημόσιας υγείας, για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο... προκύπτουν και τα εξής οικονομικού ενδιαφέροντος από τις καταγγελίες της καθηγήτριας αιματολογίας κυρίας Π.

Από τα μηχανήματα αυτά εξυπηρετούνται τρία εργαστήρια:

1. To αιματολογικό εργαστήριο
2. Το εργαστήριο της εφημερίας και
3. Ε.Α.Μ. το ειδικό αιματολογικό εργαστήριο

Ο ετήσιος τζίρος των αντιδραστηρίων, που εισπράττει αποκλειστικά μία μόνον εταιρία (R....), είναι πάνω από 600.000 ετησίως,

Εδώ και πολύ καιρό ο συνοδός εξοπλισμός της εταιρίας είναι τουλάχιστον εκτός service και ίσως και αναξιόπιστος, λόγω παλαιότητας. Κατά δήλωση έγγραφη, τόσο της ίδιας της εταιρίας, αλλά και της αρμόδιας καθηγήτριας Μικροβιολογίας Π.
Θα μπορούσε η εταιρία να αντικαταστήσει τα μηχανήματα και "ούτε γάτα, ούτε ζημιά", όμως αυτό δεν έγινε από το Νοσοκομείο, γιατί ήθελε προφανώς να διασφαλίσει και νέα απευθείας ανάθεση - χωρίς να γίνει διαγωνισμός, όπως επιτάσσει το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου - όπου θα έπρεπε το νοσοκομείο να προμηθεύεται αναλώσιμα (αντιδραστήρα), τα οποία όμως είναι διαφορετικά στα νέα μηχανήματα.

Τα μαγειρεύανε, αλλά δεν προχωρούσαν, γιατί ξέρανε οτι, θα συναντούσαν αντιδράσεις από κάποια υγιή άτομα, εντός και εκτός του νοσοκομείου.

Αλλά ούτε και κανονικός διαγωνισμός γινόταν, για αντιδραστήρια με συνοδό εξοπλισμό και η εταιρία θησαύριζε, πουλώντας τα αναλώσιμα της ανεξέλεγκτα και χωρίς ανταγωνισμό, αδιαφορώντας για το ρίσκο, να σταματήσουν ξαφνικά να δουλεύουν τα μηχανήματα της, αλλά και όσο δουλεύουν, να έχουν και μη αξιόπιστα αποτελέσματα, όπως λέει στα έγγραφα της η καθ΄ύλην αρμόδια καθηγήτρια,

Κι αυτό είναι παρανυχίδα στα όσα συμβαίνουν στο νοσηλευτικό ύδρυμα.

Ενα νοσοκομείο με ετήσιο προυπολογισμό, πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πιό πολλά κινούνται στον αστερισμό των απευθείας αναθέσεων. ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ είναι η εξαίρεση πλέον. Το νοσοκομείο ... θεωρείται ο πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων.

Εν προκειμένω και μετά την καταγγελία ίσως θα ξεκινήσει επιτέλους διαγωνισμός αργά - αργά.

Θα τελειώσει, αν τελειώσει, σε καμμιά διετία.

Θα μπορούσαν, έστω με εκδήλωση ενδιαφέροντος και μέχρι 30.000 ευρω, να προμηθεύονται αναλώσιμα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και καινούρια μηχανήματα, πραγματοποιώντας αξιόπιστες εξετάσεις.

Είναι γνωστό σε όλους ότι, απαγορεύονται τα χρησιδάνεια, για να μην δεσμεύεται κάποιος, να αγοράζει αναλώσιμα από συγκεκριμένο προπηθευτή.

Ο νομοθέτης έχει στο σκεπτικό του ευνόητους λόγους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση και για αρκετά χρόνια, τρέχει μιά διαδικασία απείρως χειρότερη από χρησιδάνειο.

Παρακαλούμε να κάνετε τους νόμιμους ελέγχους.

Οι καθηγητές ιατρικής και μέλη του ΔΣ κύριοι Ν. και Τ. τι έκαναν άραγε, για να υποστηρίξουν την καθηγήτρια κ.Π. στις σοβαρές καταγγελίες της?

Eνώ ως διευθυντές κλινικών και αυτοί ξέρουν τα προβλήματα ?

H, μήπως την άφησαν μόνη της, ΑΒΟΗΘΗΤΗ - ενώ οι ίδιοι στις κλινικές τους έχουν ό,τι θέλουν?

Σωματείο Εργαζομένων".































Σε... vertigo η Κυβέρνηση, γιά τους "Σπαρτιάτες"


ΠΗΓΗ: EΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εκεί που προσδοκούσε, να αποφασίσει το Εκλογοδικείο την έκπτωση τους από το Κοινοβούλιο και το διαμοιρασμό των 12 εδρών τους, τώρα... τρέμει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η πλειοψηφία του οποίου, φέρεται να τάσσεται υπερ της προκήρυξης αναπληρωματικών εκλογών!

Η Κυβέρνηση αφού πέτυχε την αποβολή του κόμματος των "Σπαρτιατών" από τις λίστες των Ευρωεκλογών, μέσω της απόφασης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, που τους έκρινε ως "μανδύα" του έγκλειστου Χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη κι ενώ προσδοκούσε την έκπτωση τους και το διαμοιρασμό των εδρών τους από το Εκλογοδικείο, τώρα φέρεται να αλλάζει γνώμη!

Μπροστά στο ενδεχόμενο οι Ανώτατοι Δικαστές, που το συγκροτούν, να αποφασίσουν την πλήρωση των "ορφανών" εδρών με αναπληρωματικές εκλογές, εύχεται παρασκηνιακά, να μην εκπέσουν τελικά οι 12 βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος!
Το πολιτικό της βέρτιγκο είναι πλήρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Εστίας της Κυριακής", η οποία αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα τη νομική "διαμάχη", που σοβεί στο εσωτερικό του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, για το ζήτημα των αναπληρωματικών εκλογών, το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να αναζητεί επειγόντως οδό διαφυγής από την πολιτικά επικίνδυνη προοπτική της κάλπης σε 12 εκλογικές περιφέρειες, καθώς με καθυστέρηση  συνειδητοποίησε ότι, έπεσε στην παγίδα που το ίδιο έστησε  για τους "Σπαρτιάτες".

Η απόφαση του Εκλογοδικείου, που αρχικά γέμιζε ελπίδες το κυβερνητικό στρατόπεδο, (καθώς προσδοκούσε ότι, θα υιοθετείτο η άποψη του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου περί αναδιανομής των εδρών στα κόμματα του λεγόμενου "συνταγματικού τόξου), τώρα προκαλεί τρόμο στην Κυβέρνηση, καθώς οι δικαστές, που συγκροτούν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, δεν φέρονται διατεθειμένοι να... κολυμπήσουν σε ύδατα εκτός Συντάγματος!

Ετσι χαρακτήρισαν νομικές πηγές ενδεχόμενη απόφαση του Εκλογοδικείου, για αναδιανομή των εδρών, καθώς κάτι τέτοιο εκτός από το ότι, δεν έχει νομικό υπόβαθρο, αφού δεν υπάρχει διάταξη νόμου να το προβλέπει, θα αποτελούσε ευθεία κατάλυση του Συντάγματος και αλλοίωση της λαικής βούλησης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέγας αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους του Εκλογοδικείου, για την απόφαση που θα ληφθεί για το κόμμα των "Σπαρτιατών", καθώς οι ανώτατοι δικαστές θα πρέπει να αποφασίσουν όχι μόνον για το εάν θα εκπέσουν οι βουλευτές, αλλά και τον τρόπο που θα καλυφθούν οι "ορφανές" έδρες..

Το να μην εκπέσουν τελικά από τις έδρες τους οι "Σπαρτιάτες", είναι ένα νέο ενδεχόμενο, που κατά πληροφορίες, έχει αρχίσει και συζητείται στις διασκέψεις των ανώτατων δικαστών, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για την έκπτωση δύο μόνον βουλευτών, καθώς το κενό που δημιουργείται στο Κοινοβούλιο είναι συνταγματικά ανεκτό, χωρίς την χρεία αναπληρωματικών εκλογών.

Ενα άλλο ενδεχόμενο, που επίσης φέρεται - κατά πληροφορίες - να έχει πέσει στο τραπέζι είναι, τελικά το δικαστήριο να αποφασίσει ότι, δεν έχει δικαιοδοσία, να κρίνει την υπόθεση της έκπτωσης των "Σπαρτιατών"!

Νομικοί κύκλοι ισχυρίζονται ότι, πλέον αναζητείται οδός... διαφυγής, για να γλυτώσει η Κυβέρνηση τις αναπληρωματικές εκλογές, στις οποίες θα οδηγηθούμε, εάν το Εκλογοδικείο, επιλέξει αυτόν τον τρόπο πλήρωσης των κενών εδρών. Ετσι, θα διασωθεί και το κύρος της Δικαιοσύνης, καθώς το Σύνταγμα προβάλλει αντιστάσεις, απέναντι στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, περί διανομής των εδρών στα κόμματα.

Η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης των "Σπαρτιατών", μπορεί να φάνταζε στην αρχή ως... ειδυλλιακό πολιτικό σκηνικό για το κυβερνών κόμμα, κυρίως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, που έκρινε ότι εξαπατήθηκαν οι ψηφοφόροι, με υποκρυπτόμενη ηγεσία τον έγκλειστο Χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Ακόμη και ο Πρωθυπουργός, μετά τις δηλώσεις Στίγγα περί Greek Mafia, τον περασμένο Αύγουστο, είχε... προφητεύσει "κοινοβουλευτικές επιπτώσεις" σε βάρος τους.

Η συνέχεια της δικαστικής εξέλιξης ωστόσο, μπορεί να μην έχει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα, για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ενδεχομένως να την οδηγήσει σε πολιτικό... Καιάδα!

Τα σενάρια, για τις δικαστικές εξελίξεις στο Εκλογοδικείο, που κατά επέκταση θα διαμορφώσουν και τις πολιτικές εξελίξεις, δεν είναι τόσο ευνοικά για τη ΝΔ.

Η Κυβέρνηση, η οποία από την αρχή έδειξε ότι, προσδοκά στην αποβολή του κόμματος των "Σπαρτιατών" από το Κοινοβούλιο, καθώς και στην αναλογική διανομή των εδρών τους στα υπόλοιπα κόμματα ( με την ίδια να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος και να αυξάνει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία κατά έξι τουλάχιστον έδρες), διαπιστώνει ότι, θα δυσκολευτεί να "ελέγξει" την ετυμηγορία του Εκλογοδικείου, με βάση τις επιθυμίες της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η υπόθεση των ενστάσεων κατά της νομιμότητας συμμετοχής των Σπαρτιατών στις εκλογές, με το επιχείρημα ότι, ο πραγματικός τους ηγέτης δεν ήταν ο Βασίλειος Στίγκας αλλά ο έγκλειστος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, έχει προκαλέσει... περιδίνηση στους έντεκα ανώτατους δικαστές, που συγκροτούν το Εκλοδικείο, οι οποίοι προσπαθούν  να καταλήξουν στην ετυμηγορία τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, ξεπροβάλλει ένα ακόμη σενάριο, που αφορά το ενδεχόμενο να γίνουν δεκτές από το Εκλογοδικείο οι ενστάσεις κατά των Σπαρτιατών και να εκπέσουν από τη Βουλή δύο μόνον βουλευτές και όχι το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας, ούτως ώστε να μείνει μικρός αριθμός κενών εδρών.

Το πρόβλημα για την κυβέρνηση, εντοπίζεται στο γεγονός ότι, μιά πολύ ισχυρή ομάδα Ανώτατων δικαστών, που αποτελούν μέλη του Εκλογοδικείου, δεν συνηγορεί στην αναδιανομή των εδρών τους στα άλλα κόμματα, αναλογικά με τα ποσοστά τους, αλλά στις επαναληπτικές εκλογές για την πλήρωση των κενών εδρών.

Εαν γίνει δεκτή από το Εκλογοδικείο αυτή η άποψη, που θεωρείται και η μόνη εναρμονισμένη με το Σύνταγμα, τότε αντί της αναδιανομής των εδρών, που προσδοκά η Κυβέρνηση, η ετυμηγορία του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, θα έχει ως αποτέλεσμα - κατ΄εφαρμογή του νομολογιακού προηγούμενου Τσοβόλα - την έκπτωση των 12 βουλευτών από το αξίωμα τους και την προκήρυξη αναπληρωματικών εκλογών σε 12 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, με εγγεγραμμένους 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους.

Η εκδοχή των αναπληρωματικών εκλογών, με την οποία φέρονται να στοιχίζονται τα περισσότερα μέλη του Εκλοδικείου είναι η μόνη, που έχει συνταγματικό υπόβαθρο, εν αντιθέσει με την εκδοχή της αναδιανομής των εδρών, η οποία δεν έχει νομοθετική κάλυψη.

Για την Κυβέρνηση όμως αυτό το σενάριο μπορεί να εξελιχτεί σε... θρίλερ, καθώς εάν διεξαχθούν αναπληρωματικές εθνικές εκλογές, η ΝΔ θα κληθεί να δώσει μάχη σε μία εντελώς αρνητική πολιτική ατμόσφαιρα από την προηγούμενη, αφού βάσει ακόμη και των πιό φιλικά διακείμενων για το κυβερνών κόμμα, δημοσκοπήσεων, οι κυλιόμενες μετρήσεις την εμφανίζουν κάτω από το 30%!

Επιπλέον, μιά αναπληρωματική εθνική αναμέτρηση σε δώδεκα περιφέρειες, μπορεί να οδηγήσει σε συνεννόηση και στην κοινή κάθοδο της Κεντροαριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες.

Το κλίμα στους κόλπους του Εκλογοδικείου το τελευταίο διάστημα είναι φορτισμένο. Για την πλειοψηφία των δικαστών, το ζητούμενο είναιη ετυμηγορία τους, να είναι εναρμονισμένη, με το Σύνταγμα και τις διατάξεις, που διέπουν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Η εκδοχή του διαμοιρασμού των εδρών των "Σπαρτιατών" στα υπόλοιπα κόμματα, που προωθεί η μειοψηφία της σύνθεσης του Εκλογοδικείου δεν έχει νομικό υπόβαθρο, καθώς δεν υπάρχει σχετική διάταξη στο Σύνταγμα, για να "κλειδώσει" αυτή η θεωρία.
Εξίσου πρόβλημα για τους ανώτατους δικαστές είναι να πετύχουν ομοφωνία στην κρίση τους και να μην αρθούν σε απόφαση κατά πλειοψηφία. Η ομοφωνία στην ετυμηγορία τους, αυξάνει το κύρος της  απόφασης τους  και αυτά είναι θέματα, που μετράνε στην Ευρώπη, η οποία πρόσφατα πήρε αρνητική θέση, για το κράτος δικαίου στη χώρα μας...

Κατά πληροφορίες, ορισμένοι εκ των δικαστών του Εκλογοδικείου  αντιλαμβάνονται ότι, ίσως  θα έπρεπε  εξ αρχής να έχουν , προβάλλει το επιχείρημα ότι, δεν έχει δικαιοδοσία το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για το θέμα των "Σπαρτιατών".

Με την κατάσταση που εχει διαμορφωθεί, έμπειροι συνταγματολόγοι,  παρομοιάζουν την εικόνα του της Κυβέρνησης για το θέμα της έκπτωσης των "Σπαρτιατών" με τον "ουροβόρο όφη" ή "κερκοβόρο όφη", όπως λέγεται το φίδι, τη στιγμή που ελίσσεται γύρω από τον εαυτό του και δαγκώνει την ουρά του...

























Στη φυλακή και ο "ΚΟΝΤΟΣ- ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής , για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη


Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως αρχηγός των Χούλιγκανς, με το προσωνύμιο "ΚΟΝΤΟΣ", που φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Πρόκειται για τον Α.Ι, ο οποίος είναι ο όγδος κατηγορούμενος, που προφυλακίζεται, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της κατηγορίας, "πλην της δράσης του ως ηθικός αυτουργός ... έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, καθώς αφού μοίρασε ναυτικές φωτοβολίδες και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς – εκρηκτικούς μηχανισμούς, κατείχε και ο ίδιος έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από πλαστικό μπουκάλι νερού μισού λίτρου, με βενζίνη στο οποίο είχε τυλιγμένο γύρω του ένα μαύρο δυναμίτη, τον οποίο έρριψε προς τις αστυνομικές δυνάμεις από απόσταση περίπου πενήντα (50) μέτρων, κάτι που σηματοδότησε την έναρξη των επιθέσεων".

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας "ο Α.Ι. με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ. Ο Α. Ι. φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον Χ. Μ. - Δ., ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη. Στη συνέχεια, αμφότεροι Α.Ι. και Χ. Μ.–Δ. εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο Α. Ι. τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο Χ. Μ.-Δ. τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις".

Ο κατηγορούμενος, που θεωρείται ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης κατάφερε να διαφύγει, τότε, καθώς δεν ήταν ανάμεσα στους προσαγόμενους της 07/12/2023.

Οπως αναφέρει η Αστυνομία "δεν λήφθηκε δείγμα DNA του με σκοπό την ανίχνευση υπολειμμάτων ενεργοποιημένης πυροτεχνικής σύνθεσης, ενώ τα αποτελέσματα από τις συγκριτικές εξετάσεις του δείγματος βιολογικού υλικού που λήφθηκε με τη συναίνεση του, δεν έχουν περιέλθει στην Υπηρεσία μας, έως τη σύνταξη του παρόντος.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί ο δεύτερος γύρος των απολογιών των κατηγορουμένων, για την εγκληματική οργάνωση και τη δολοφονια Λυγγερίδη.

Σήμερα έχουν οδηγηθεί στους τρεις ανακριτές, που λαμβάνουν απολογίες, 33 κατηγορούμενοι.

Χτες απολογήθηκαν 31 και προφυλακίστηκαν 7, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Στη φυλακή ένα ακόμη ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, για τη δολοφονία Λυγγερίδη


Στη φυλακή οδηγήθηκε ένα ακόμη διευθυντικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, μετά τον 27χρονο μάνατζερ γνωστού τράπερ, με το προσωνύμιο «ΟΜΛΕ». 

Πρόκειται για τον 33χρονο Κ.Π, που είναι ανάμεσα στα 5 πρόσωπα που κατηγορούνται ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο 33χρονος αρνείται ότι, συμμετείχε στην επίθεση κατά των αστυνομικών, ενω αρνείται και την ηθική αυτουργια στη δολοφονία Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να υποστηρίζει:
«Μολονότι είναι εξαιρετικά επισφαλές να κριθεί το ζήτημα της ηθικής αυτουργίας με αυτό τον τρόπο, έστω και ως υπόθεση εργασίας, εμένα η διωκτική αρχή ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΙ στους φερόμενους ηθικους αυτουργούς. Οι αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 26.02.2024 δεν με συγκαταλέγουν ουχί μόνον ως ηθικό αυτουργό ή φυσικό αυτουργό αλλά ούτε και ως άτομο που «διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου»!!!».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι, δεν συμμετείχε καθόλου στα επεισόδια, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες και το βιντεοληπτικό υλικό που προσκομίζει.

 Όπως αναφέρει στο υπόμνημα του, «το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας αποδεικνύει ότι από την έναρξη του αγώνα εγώ ευρίσκομαι στην κερκίδα. Δεν χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο, δεν έχω την οιαδήποτε συζήτηση με τρίτα πρόσωπα, κρατώ ανά χείρας τηλεβόα, απευθύνομαι στην κερκίδα, φωνάζω συνθήματα και προτρέπω να εμψυχώσουμε την αγαπημένη μας ομάδα. Αυτή είναι η μόνη μορφή επικοινωνίας μου, και δη με αόριστο αριθμό ατόμων. Όταν αναφέρει η διωκτική αρχή ότι η κερκίδα αδειάζει εγώ δεν μετακινούμαι από την θέση μου και εξακολουθώ να φωνάζω συνθήματα στην κερκίδα».

Αναφερόμενος στην παρουσία του εντός του γηπέδου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ισχυρίζεται:

 «Κινήθηκα μόνον εντός του Κ.Γ«Μελίνα Μερκούρη» και συγκεκριμένα κατέβηκα από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο για να ενημερωθώ για την κατάσταση εκτός γηπέδου και να ρωτήσω τι θα γίνει με εμάς που έχουμε εγκλωβιστεί εντός γηπέδου. Ευρίσκομαι πάντα εντός γηπέδου και φυσικά ουδέποτε «έσπασα πέτρες. Περαιτέρω καταδεικνύεται ότι ουδέποτε εξήλθα του γηπέδου αλλά κινήθηκα μόνον στον αγωνιστικό χώρο και μόνον όταν διεκόπη ο αγώνας».

Για τα πολεμοφόδια που φόρτωναν σε αμάξια

«Κατά την διωκτική αρχή (χωρίς να εξετάσει το γιατί) το γεγονός ότι χρησιμοποιούσα ενοικιαζόμενο ΙΧΕ αυτοκίνητο(τότε) για τις ανάγκες μετακίνησης μου αποτελεί ενδείκτη ότι δήθεν συμμετείχα σε οργανωμένο σχέδιο «ώστε να καταστεί δυσχερέστερη η ενδεχόμενη ταυτοποίηση» μου. (…) από έγγραφα που προσκομίζω και επικαλούμαι αποδεικνύεται ότι είχα μεταφέρει το οικογενειακό αυτοκίνητο μάρκας AUDI, μοντέλο Q2, ιδιοκτησίας μου στην εταιρία επωνυμίας «ΒΕΛΜΑΡ» στις 28.11.2023 για τεχνικό έλεγχο επειδή είχα παρατηρήσει θόρυβο και τρέμουλο – κατά την αλλαγή ταχυτήτων.

Για την αποθήκευση υλικών της κερκίδας

«Απογευματινές ώρες της 07.12.2023 πράγματι μετέβην με το όχημα που είχα ενοικιάσει σε προηγούμενο χρόνο και μόνον για τις ανάγκες μετακίνησης εμού και τις οικογένειας μου, εγγύς του αποθηκευτικού χώρου στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αφού πήρα τα «πανιά – λάβαρα» τα τοποθέτησα στο αυτοκίνητό μου. Δεν έδωσα καμία «οδηγία» για πρόκληση επεισοδίων»

Κύριε Πρωθυπουργέ είναι μάλλον θέμα απλής αριθμητικής!…


Λακωνικό Κοινωνικό-πολιτικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου


Διάβασα σήμερα Σάββατο παραμονή της Κυριακής του Λαζάρου στο διαδίκτυο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις δηλώσεις που έκανε ο Πρωθυπουργός μας κ Κυριάκος Μητσοτάκης στην
30η «Ημέρα Καριέρας» που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο λιμάνι του Πειραιά, με επίκεντρο της γαλάζια οικονομία όπου είπε ότι στην Πατρίδα μας Ελλάδα «Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται» και ομολογώ ότι στενοχωρήθηκα αφάνταστα.

Δείτε και ακούστε χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν σήμερα Σάββατο στην ημερίδα της ΔΥΠΑ όπως τα αποτύπωσε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δηλαδή μια
εφημερίδα που σίγουρα δεν είναι ανήκει στην Αντιπολίτευση της Κυβέρνησης…
https://www.kathimerini.gr/politics/563003017/mitsotakis-i-anergia-meionetai-kai-oi-misthoi- ayxanontai/

Με βάση τα δεδομένα, κατά τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης (ενδεικτικά, μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος) περί τους 500.000 Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό…

Έψαξα αλλά ΔΕΝ μπόρεσα να εντοπίσω τον ΣΥΝΟΛΙΚΟ αριθμό συμπολιτών μας που ανήκουν στον «οικονομικά ενεργό» πληθυσμό, δηλαδή σε εκείνους και εκείνες που είναι σε ηλικίες που ψάχνουν και δεν βρίσκουν θέση απασχόλησης ή όταν βρούνε ο μισθός είναι σε πραγματική αγοραστική αξία «χαρτζιλίκι» και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ για να βρούνε θέση απασχόλησης.

Δείτε και ακούστε χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο ένα σχετικό άρθρο και ηχητικό στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ομολογώ ότι επέλεξα πάλι μια εφημερίδα που δεν είναι ανήκει στην Αντιπολίτευση της Κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, δηλαδή λίγους μήνες πριν την νίκη με ποσοστό 41% της ΝΔ στις εκλογές του καλοκαιριού 2023…
https://www.kathimerini.gr/society/562261531/brain-drain-dyo-stoys-treis-ellines-metanastes-den- tha-gyrisoyn/

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία της Κυβέρνησης του κ Μητσοτάκη, την οποία ψήφισα στις περσινές εκλογές, ενόψει ενός εντυπωσιακά οδυνηρού ποσοστού που προβλέπεται να πάρει η Ν.Δ στις

Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου…

Στην αγωνιώδη προσπάθεια εύρεσης και ανακοίνωσης κάποιων θετικών στοιχείων επηρεασμού της κοινής γνώμης με πρόσφατο τον αριθμό 52 (ΟΧΙ και ΑΠΟΧΗ) στην ψήφιση του Νομοσχέδιου για
τον γάμο ομοφύλων και με ζωντανό τον αγώνα των 57 χαροκαμένων οικογενειών στο «ατύχημα» (ή «έγκλημα») των Τεμπών ΔΕΝ είναι καθόλου κομψό να αγνοεί ο Πρωθυπουργός μας την απλή αριθμητική.

Μειώθηκε η ανεργία με δημιουργία θέσεων απασχόλησης ή μειώθηκε η ανεργία αφού ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ οι εκατοντάδες χιλιάδες ανδρών και γυναικών που πήραν τον δρόμο της ξενιτειάς;

Τέτοιες αριθμητικές «αστοχίες» δεν βοηθούν την Κυβέρνηση!…

Στη φυλακή και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, ως εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη


Προφυλακίστηκε και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, που φέρεται να είναι μεταξύ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο ίδιος φέρεται ότι, αρνείται τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται.

Ρέντης: Το απολογητικό υπόμνημα του «Α.Ι» - Τι απαντά στον προστατευόμενο μάρτυρα


Αρνείται τις κατηγορίες και αμφισβητεί τον προστατευόμενο μάρτυρα, που τον «έδωσε» στην Αστυνομία, ένας εκ των 67 κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση και τη δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Ενω βρίσκονται σε εξέλιξη οι απολογίες των 31 εκ των 67 κατηγορουμένων, που οδηγήθηκαν σήμερα στους ανακριτές, για την οπαδική εγκληματική οργάνωση και την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, αποκαλύπτεται τι θα ισχυριστεί στους ανακριτές, ένας των κατηγορουμένων, που ανήκει στην ομάδα των 33, που απολογούνται αύριο.

Στο απολογητικό του υπόμνημα, που αναμένεται να καταθέσει αύριο ο συνήγορος του Σταύρος Γεωργίου, αμφισβητεί την κατάθεση του σημαντικότερου εκ των τριών προστατευομένων μαρτύρων, οι οποίοι βοήθησαν με τις αποκαλύψεις τους στη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται να έχει ενεργό ρόλο στην εγκληματική οργανωση και στα επεισόδια, που οδήγησαν στη δολοφονία Λυγγερίδη αρνείται τις κατηγορίες και αμφισβητεί τον προστατευόμενο μάρτυρα, που τον "εδωσε" στην Αστυνομία.

Στο απολογητικό του υπόμνημα, που αναμένεται να καταθέσει αύριο ο συνήγορος του Σταύρος Γεωργίου, αμφισβητεί την κατάθεση του σημαντικότερου εκ των τριών προστατευομένων μαρτύρων, οι οποίοι βοήθησαν με τις αποκαλύψεις τους στη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο 25χρονος Α.Ι, που σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται ότι, ανήκει στο βασικό κορμό της εγκληματικής υποστηρίζει:

"Ακόμη και ο προστατευόμενος μάρτυρας, με κωδικό 67Ε, στην από24/12/2023 ένορκη προανακριτική του κατάθεση, στηνΑσφάλεια, αναφέρει στο τέλος, μεταξύ των άλλων, ότι και εγώ,μαζί με άλλους δέκα, βγήκαμε μαζί με την ομάδα και θυμάται να κρατάμε πράγματα (!!!) στα χέρια μας αλλά δεν θυμάταιακριβώς τί είχε ο καθένας μας. Θυμάται όμως, γενικά, ότι είχαν άλλοι καπνογόνα, άλλοι μολότοφ, άλλοι ναυτικές και άλλοi στυλό.

Σημειωτέον, ότι πρόκειται για τον πλέον πρόθυμοπροστατευόμενο μάρτυρα, ο οποίος μέσα στον χαμό, στα δακρυγόνα, στα καπνογόνα, στις φωτοβολίδες και τόσα άλλα, θυμάται μύρια όσα πράγματα, για άπειρο κόσμο.

Όταν και αν αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, τότε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τον λόγο, που διαθέτει τόσο ισχυρή μνήμη, καθώς και τα τυχόν ανταλλάγματα που ισχυροποίησαν την μνήμη του αυτή. Το ότι εγώ κρατούσα άγνωστο αντικείμενο, που υποτίθεται ότι το κρατούσα, δεν αποδεικνύεται από κανενός είδους αποδεικτικό υλικό.

Όσον αφορά την ενδυμασία μου, έγινε ενδελεχής έρευνα στην οικία μου και δεν ανευρέθη τίποτα απολύτως που να αποδεικνύει, ότι την ημέρα εκείνη είχα κάνει ειδική επιλογή ρούχων, τα οποία θα φορούσα. ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΧΕΘΗ ΤΙΠΟΤΑ που να παραπέμπει σε συγκεκριμένη ομάδα ή έστω στα χρώματά της!!!

Μήπως έχει κάποια σημασία, ότι στα χέρια μου δεν βρέθηκε κανένα ίχνος, ούτε σωματίδια, ούτε τίποτα άλλο, που να αναφέρεται, σε καπνογόνα, μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και στυλό φωτοβολίδων; Εξ’ ου και το άγνωστο αντικείμενο γενικώς και αορίστως. Αν δεν ξέρουμε τί είδους αντικείμενο ήταν αυτό, το υποτιθέμενο, πώς θα θεωρήσουμε, ότι ήταν ικανό να προκαλέσει σωματική βλάβη;

Μήπως έχει κάποια σημασία, ότι δεν έχω κανένα απολύτωςσχετικό ποινικό παρελθόν, γι’ αυτό και δεν αναφέρομαι, για τον λόγο αυτό, στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας;

Στο Ποινικό παρελθόν κατηγορουμένων, λοιπόν, αναφέρεται μόνο, ότι σχηματίσθηκε σε βάρος μου δικογραφία, για προμήθεια μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών (χασίς), για δικήμου αποκλειστικά και μόνο χρήση και αυτό μάλιστα προς 6ετίαςκαι άλλο ουδέν!!! Αυτό έχει σχέση με παράβαση του Νόμουπερί Αθλητισμού, Αθλητικής Βίας, βίας κατά αστυνομικώνυπαλλήλων κ.λ.π.

) Στην από 24/12/2023 ένορκη προανακριτική του
κατάθεση, ο Προστατευόμενος Μάρτυρας, με την πλασματική
ονομασία 67 Ε , στην Ασφάλεια Αττικής, καθόσον με αφορά,
καταθέτει τα εξής, στην σελίδα 6:

«ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά άλλα άτομα συμμετείχαν στην επίθεση(?)

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι αναγνωρίζω ανεπιφύλακτα τους…

Α.Ι. Αυτοί βγήκαν όλοι μαζί, με

την ομάδα των ατόμων που έκαναν επιθέσεις και τους θυμάμαι

να κρατάνε πράγματα στα χέρια τους. Άλλοι καπνογόνα, άλλοι

μολότοφ, άλλοι ναυτικές και άλλοι στυλό. Θυμάμαι τους

Π. και Τ, να κρατάνε μολότοφ, ενώ για τους

υπόλοιπους δεν θυμάμαι ακριβώς τί είχε ο καθένας…» και

καταλήγει: «…Αυτά γνωρίζω για τον Ρέντη…» και συνεχίζει με

άλλα περιστατικά.

γ) Ο ίδιος μάρτυρας, στην από 23 Φεβρουαρίου 2024,

ένορκη προανακριτική του κατάθεση, στην Ασφάλεια Αττικής,

όπου του επιδεικνύονται διάφορα VIDEO, στην σελ. 3 αυτής,

καταθέτει, μεταξύ άλλων:

«…Στο αρχείο «renti 5», τη χρονική στιγμή 00:07, στα

κάγκελα της κερκίδας, πάνω από το πανό που απεικονίζεται ο

Ρ. φαίνεται ο Α.I. (σ.σ. ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος) φοράει

μαύρο μπουφάν με κουκούλα, με σήμα της ΝΙΚΕ στο

αριστερό στήθος…».

δ) Στην από 7/2/2024 ένορκη προανακριτική του κατάθεση

στην Ασφάλεια Αττικής, ο προστατευόμενος μάρτυρας, με την

πλασματική ονομασία 67ΣΤ, καθόσον με αφορά, καταθέτει, στην

σελ. 3, τα εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ: Σου επιδεικνύονται φωτογραφίες ατόμων.

Μπορείς να αναγνωρίσεις κάποιους εξ’ αυτών, που βγήκαν μετά

το σύνθημα «πάμε πάμε» που ακούστηκε; (Γίνεται μνεία, ότι του

επεδείχθησαν φωτογραφίες ατόμων που προσήχθησαν στην

Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, μετά τα ανωτέρω επεισόδια από

την καρτέλα ταυτότητάς του ή από την σήμανσή τους στην

Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών).

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι, τώρα που κοιτάζω τις φωτογραφίες και τα

χαρακτηριστικά τους αναγνωρίζω τους: Α. Ι...."

ε) Στην Συμπληρωματική Έκθεση Ανάλυσης

Συγκεντρωθέντος Βιντεοληπτικού Υλικού Σε Συνδυασμό με

Λοιπά Στοιχεία Προανάκρισης, Σελ. 111, 112, 113, αναφέρονται

τα εξής:

«ΔΡΑΣΤΗΣ...: Τη χρονική στιγμή 00:11, του αρχείου «rentis 6»,

άτομο το οποίο φοράει μαύρα ρούχα και βρισκόταν αρχικά πάνω

από το πανό που απεικονίζει τον αποθανόντα οπαδό του

Oλυμπιακού ονόματι ΡΟΥΜΠΕΤΗΣ, βγαίνει μαζί με τους

υπόλοιπους οπαδούς. (Ακολουθεί φωτογραφία από VIDEO με

δύο κίτρινους κύκλους, υπάρχει και πάλι μεγεθυμένη

φωτογραφία). Το ανωτέρω άτομο προσομοιάζει στον οπαδό του

Ολυμπιακού που προσήχθη την 8/12/2023, στην Διεύθυνση

Αλλοδαπών Αττικής Α. Ι.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ:

 Σύμφωνα με την από 23/02/2024 κατάθεση του

προστατευόμενου μάρτυρα 67 ε , στο αρχείο «renti 5», τη χρονική

στιγμή 00.07, στα κάγκελα της κερκίδας, πάνω από το πανί που

απεικονίζεται ο ΡΟΥΜΠΕΤΗΣ, φαίνεται ο Α.

Ι., ο οποίος φοράει μαύρο μπουφάν με κουκούλα, με

σήμα της ΝΙΚΕ στο αριστερό στήθος (βλ. σχετική κατάθεση).

Από την συνδυαστική μελέτη του κατασχεθέντος

βιντεοληπτικού υλικού, των εξαχθέντων στιγμιοτύπων της

Υπηρεσίας μας και την Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών,

καθώς και των λοιπών προανακριτικών στοιχείων προκύπτει ότι ο

ΔΡΑΣΤΗΣ 42 είναι ο οπαδός του Ολυμπιακού, με στοιχεία:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Α. Ι.

Και συνεχίζει ο κατηγορούμενος Α.Ι.

ΙΙΙ. Αξιολόγηση αποδεικτικού και λοιπού υλικού. Αυτό

που αναφέρω στο παρόν υπόμνημά μου, είναι το σύνολο του

υλικού από αυτό που περιέχεται στην δικογραφία και αφορά

το πρόσωπό μου. Σημειωτέον, ότι έχω εγώ παραθέσει

περισσότερο υλικό, από αυτό που αναφέρουν οι αστυνομικές

αρχές, στα πλαίσια ειλικρινούς τοποθέτησής μου και προς

αξιολόγηση.

Τί προκύπτει από αυτό:

1) Ήμουν στις 7/12/2023, στο Κ.Γ. Ρέντη «Μ.Μερκούρη»,

στον αγώνα βόλλεϋ, μεταξύ των ομάδων «Ολυμπιακός-

Παναθηναϊκός», που διεξήχθη στο ανωτέρω γυμναστήριο, στο

πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του LEANGECUP, με ώρα

έναρξης την 21.00.

Αυτό το έχω παραδεχθεί από την πρώτη στιγμή, αφού ήμουν

και στους προασαχθέντες την ημέρα εκείνη, μετά τον αγώνα,

στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στην Πέτρου Ράλλη. Δεν

χρειάζεται λοιπόν αποδεικτικά στοιχεία γι’ αυτό, αφού το έχω

αποδεχθεί αρχήθεν, ουδέποτε ισχυρίσθηκα ότι ήμουν

περαστικός. Επίσης έχω δηλώσει αρχήθεν και δεν υπάρχει

καμμία απόδειξη περί του αντιθέτου, ότι δεν είμαι μέλος σε

ΚΑΝΕΝΑ σύνδεσμο Φιλάθλων του Ολυμπιακού. Δεν συμμετέχω

σε καμμία δομή της συγκεκριμένης ομάδας, εκτός του ότι έχω

φίλους, οι οποίοι είναι και αυτοί οπαδοί της συγκεκριμένης

ομάδας, χωρίς καμμία ιδιαίτερη δραστηριότητα.

2) Όσον αφορά το αναφερόμενο στην σελ. 57, του διαβιβαστικού

της Ασφαλείας Αττικής, ότι εξήλθα από το Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα

Μερκούρη», όταν άρχισαν τα επεισόδια, πράγματι εξήλθα, όπως

και πολύς άλλος κόσμος. Ότι φόρεσα μάσκα απλή του κορονοϊού,

πράγματι φόρεσα, διότι είχαν εκτοξευθεί, εξ’ αρχής δακρυγόνα

από τις αστυνομικές αρχές.

‘Ότι διενήργησα εγώ επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών,

συνιστά συμπέρασμα, κανείς απολύτως δεν καταθέτει, ότι με

είδε να επιτίθεμαι σε αστυνομικούς. Αυτό είναι στα πλαίσια της

γενίκευσης, ότι όσοι εξήλθαν του γηπέδου επιτέθηκαν στους

αστυνομικούς. Επομένως το «κατευθυνόμενος προς τις

αστυνομικές δυνάμεις και να συμμετέχει στις επιθέσεις»,

συνιστά αυθαίρετο συμπέρασμα και δεν τεκμηριώνεται από

κανένα απολύτως πραγματικό περιστατικό, ούτε από κατάθεση

κάποιου μάρτυρα προστατευόμενου ή απροστάτευτου.

Τέλος η αναφορά, ότι κρατούσα αντικείμενο ικανό να

προκαλέσει σωματικές βλάβες, από που προκύπτει; Ακόμη και ο

προστατευόμενος μάρτυρας, με κωδικό 67Ε, στην από

24/12/2023 ένορκη προανακριτική του κατάθεση, στην

Ασφάλεια, αναφέρει στο τέλος, μεταξύ των άλλων, ότι και εγώ,

μαζί με άλλους δέκα, βγήκαμε μαζί με την ομάδα και θυμάται να

κρατάμε πράγματα (!!!) στα χέρια μας αλλά δεν θυμάται

ακριβώς τί είχε ο καθένας μας. Θυμάται όμως, γενικά, ότι είχαν

άλλοι καπνογόνα, άλλοι μολότοφ, άλλοι ναυτικές και άλλοι

στυλό.

Σημειωτέον, ότι πρόκειται για τον πλέον πρόθυμο

προστατευόμενο μάρτυρα, ο οποίος μέσα στον χαμό, στα

δακρυγόνα, στα καπνογόνα, στις φωτοβολίδες και τόσα άλλα,

θυμάται μύρια όσα πράγματα, για άπειρο κόσμο.

Όταν και αν αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, τότε θα

μπορέσουμε να καταλάβουμε τον λόγο, που διαθέτει τόσο

ισχυρή μνήμη, καθώς και τα τυχόν ανταλλάγματα που

ισχυροποίησαν την μνήμη του αυτή. Το ότι εγώ κρατούσα

άγνωστο αντικείμενο, που υποτίθεται ότι το κρατούσα, δεν

αποδεικνύεται από κανενός είδους αποδεικτικό υλικό.

Όσον αφορά την ενδυμασία μου, έγινε ενδελεχής έρευνα στην

οικία μου και δεν ανευρέθη τίποτα απολύτως που να

αποδεικνύει, ότι την ημέρα εκείνη είχα κάνει ειδική επιλογή

ρούχων, τα οποία θα φορούσα. ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΧΕΘΗ ΤΙΠΟΤΑ που

να παραπέμπει σε συγκεκριμένη ομάδα ή έστω στα χρώματά

της!!!

Μήπως έχει κάποια σημασία, ότι στα χέρια μου δεν βρέθηκε

κανένα ίχνος, ούτε σωματίδια, ούτε τίποτα άλλο, που να

αναφέρεται, σε καπνογόνα, μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες

και στυλό φωτοβολίδων; Εξ’ ου και το άγνωστο αντικείμενο

γενικώς και αορίστως. Αν δεν ξέρουμε τί είδους αντικείμενο

ήταν αυτό, το υποτιθέμενο, πώς θα θεωρήσουμε, ότι ήταν

ικανό να προκαλέσει σωματική βλάβη;

Μήπως έχει κάποια σημασία, ότι δεν έχω κανένα απολύτως

σχετικό ποινικό παρελθόν, γι’ αυτό και δεν αναφέρομαι, για τον

λόγο αυτό, στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας;

Στο Ποινικό παρελθόν κατηγορουμένων, λοιπόν, αναφέρεται

μόνο, ότι σχηματίσθηκε σε βάρος μου δικογραφία, για

προμήθεια μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών (χασίς), για δική

μου αποκλειστικά και μόνο χρήση και αυτό μάλιστα προς 6ετίας

και άλλο ουδέν!!! Αυτό έχει σχέση με παράβαση του Νόμου

περί Αθλητισμού, Αθλητικής Βίας, βίας κατά αστυνομικών

υπαλλήλων κ.λ.π.

3) Αναφέρεται επίσης, στην ίδια σελίδα, του διαβιβαστικού της

αστυνομίας, ότι συμμετείχα:

στην μεταφορά των «πολεμοφοδίων», όπως αυτά έχουν

περιγράφει στην Ενότητα 2.7.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΩΝ ΑΠΟΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ στο Κ.Γ. ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ.

Κατ’ αρχήν εγώ δεν είχα καμμία συμμετοχή σε καμμία μεταφορά

πολεμοφοδίων και ό,τι άλλο θεωρεί η αστυνομία, ότι έγινε στο

γήπεδο Γ. Καραϊσκάκη. Οφείλω όμως να αξιολογήσω, τα όσα

παραθέτει το Διαβιβαστικό της Αστυνομίας για το θέμα αυτό.

Για να πάμε στην σχετική ενότητα του Διαβιβαστικού, σελ. 40,

41,42!

Αναφέρει, ότι 34 άτομα, μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης,

δεδομένο για όλους, μεταξύ των οποίων υποτίθεται και εγώ,

συγκεντρωθήκαμε έξω από το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκη, έξω από

την συρόμενη πόρτα των VIP, γύρω στις 18.30, της 7/12/2023 και

μείναμε μέχρι τις 19.30 της ιδίας.

Το σχέδιο υποτίθεται, ότι ήταν να φορτώσουμε πολεμοφόδια

στα αυτοκίνητα, να τα μεταφέρουμε από εκεί στου Ρέντη.

Στην συνέχεια παραθέτει διάφορα πρόσωπα, τα οποία θεωρεί,

ότι επιδόθηκαν σε εργασίες, έδωσαν εντολές, σε πρόσωπα να

κάνουν προετοιμασίες κ.λ.π. Εξειδικεύει, για τις δραστηριότητες

αυτές, ότι ασχολήθηκαν γύρω στα δέκα οκτώ (18), από τα

αναφερόμενα τριάντα τέσσερα (34) άτομα, χωρίς να αναφέρει αν

έκαναν κάτι οι υπόλοιποι. Παραθέτει ότι άλλοι μετέφεραν

βενζίνη, άλλοι δυναμίτες, άλλοι κατασκεύασαν αυτοσχέδιους

Εκρηκτικούς Μηχανισμούς, άλλοι είχαν ναυτικές φωτοβολίδες,

μαύρες και πορτοκαλί, άλλοι οδηγούσαν μοτοσυκλέτες, άλλοι

αυτοκίνητα, άλλοι φόρτωσαν τα αυτοκίνητα.

Τελικά εγώ γιατί να ήμουν εκεί, για παρακολούθηση; Και

αφού δεν είχα κανένα λόγο να ασχοληθώ με κάτι ιδιαίτερο, ούτε

πήρα καμμία εντολή για κάτι τέτοιο, ποιος ήταν ο λόγος να

βρίσκομαι εκεί; Είναι προφανές, ότι σε κάποιον είπαν να

απαριθμήσει τα ονόματα αυτά και τελικά, όταν έγινε η κατανομή,

κάποιοι περίσσεψαν και τους άφησαν απλώς να βρίσκονται εκεί,

έτσι διακοσμητικά. Αν αρκούσαν οι δέκα οκτώ (18), γιατί έπρεπε

να πάνε τριάντα τέσσερις (34), για να δώσουν μεγαλύτερο στόχο.

Όλα αυτά φυσικά σε υποθετική βάση, γιατί είναι προφανές, ότι ο

στόχος ήταν ένας, να επιβαρύνουν την θέση κάποιων από τους

κατηγορούμενους.

Ποια ήταν τελικά η συμμετοχική μου δραστηριότητα, όπως

αυτή προκύπτει από το συνολικό αποδεικτικό υλικό της

δικογραφίας και όχι από άστοχες υποθέσεις και αυθαίρετα

συμπεράσματα;

Ήμουν λοιπόν στις 7/12/2023 στο Κ.Γ. Μελίνα Μερκούρη, στου

Ρέντη, στον αγώνα βόλλευ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Φορούσα τα ρούχα που φοράω συνήθως και παντού, διότι δεν

είχα ποτέ ιδιαίτερα ρούχα, με χρώματα της ομάδας, ούτε

βρέθηκαν τέτοια στην κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι μου.

Βγήκα όταν άρχισαν τα επεισόδια, μαζί με πλήθος άλλων

φιλάθλων, δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου, κανείς δεν

καταθέτει κάτι γι’ αυτό, ούτε από άλλα στοιχεία προκύπτει, δεν

επιτέθηκα στους αστυνομικούς, κανείς δεν καταθέτει περί

αυτού, ούτε υπάρχει σχετικό βιντεοληπτικό υλικό.

Όσα σχετικά αναφέρονται περί αυτών από τις αστυνομικές

αρχές, αποτελούν άστοχούς συνειρμούς, αυθαίρετα

συμπεράσματα και υποθέσεις των συντακτών του συγκεκριμένου

διαβιβαστικού. Τί αδικήματα είναι αυτά; Εκτιμώ ότι δεν παρέβην,

για μία ακόμη φορά, καμία διάταξη του νόμου, όπως

αποδεικνύει και το ποινικό παρελθόν μου και σημειωτέον,

παρότι βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών, εγώ παρά το

ποινικό μου παρελθόν, ούτε από αυτές είχα, ούτε βρήκαν κάτι

επάνω μου!

TΕΛΟΣ:

Κατ΄άρθρον 224 Κ.Π.Δ.-Πώς έμαθε ο μάρτυρας όσα καταθέτει.

«1) Ο μάρτυρας πρέπει να αποκαλύπτει πώς έμαθε όσα

καταθέτει. Αν πρόκειται για γεγονότα που άκουσε από άλλους,

πρέπει σε κάθε περίπτωση να κατονομάσει ταυτόχρονα και

εκείνους από τους οποίους τα άκουσε, εκτός αν στον νόμο

ορίζεται διαφορετικά.

2) Αν ο μάρτυρας δεν κατονομάζει την πηγή των πληροφοριών

του, η κατάθεση του δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη για την

καταδίκη του κατηγορουμένου, αν δεν υπάρχει και άλλο, ρητά

κατονομαζόμενο στην απόφαση, αποδεικτικό μέσο.».

Άρθρον 218 παρ. 5 Κ.Π.Δ.: «Κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο,

ο μάρτυρας του οποίου δεν αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία

ταυτότητας, καλείται με το όνομα που αναφέρεται στην έκθεση

εξέτασής του. Το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την αποκάλυψη

του πραγματικού ονόματος του μάρτυρα, αν τούτο ζητηθεί από

τον εισαγγελέα ή από ένα διάδικο ή και αυτεπαγγέλτως. Σε κάθε

περίπτωση το δικαστήριο μπορεί να διατάξει όσα ορίζονται στο

άρθρο 354.».

Συντρέχει όμως και η περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 328

Κ.Π.Δ.

Άρθρο 218 παρ. 6 Κ.Π.Δ.: «Αν δεν έχουν αποκαλυφθεί τα

στοιχεία ταυτότητας του μάρτυρα, μόνη η κατάθεσή του δεν είναι

αρκετή για την καταδίκη του κατηγορουμένου.».

Επίσης, κατ΄άρθρον 211 Κ.Π.Δ.-Μαρτυρία Συγκατηγορουμένου:

«Η μαρτυρική κατάθεση ή η παροχή εξηγήσεων ή η απολογία

προσώπου συγκατηγορουμένου για την ίδια πράξη δεν μπορεί

να ληφθεί υπόψη για την καταδίκη του κατηγορουμένου, αν δεν

υπάρχει και άλλο, ρητά κατανομαζόμενο στην απόφαση,

αποδεικτικό μέσο.».

Επειδή στην παρούσα υπόθεση, πολλοί μάρτυρες καταθέτουν

απλώς ότι: «άκουσαν» άνευ άλλου και ιδίως οι

προστατευόμενοι μάρτυρες, θεωρούμε υποχρέωσή μας να

υπενθυμίσουμε τις ως άνω διατάξεις. Αυτό όμως που ειδικά

πρέπει να υπενθυμίσουμε στην παρούσα υπόθεση, είναι η

εμπειρία που αποκτήσαμε από τους προστατευόμενους

μάρτυρες στην υπόθεση «NOVARTIS». Αυτά προς το παρόν.














Απόπειρα αυτοκτονίας στην ΓΑΔΑ ο «Κοκός» – Νοσηλεύεται στο «Σωτηρία».


O κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη με το ψευδώνυμο «Κοκός», ο οποίος κρίθηκε το Σάββατο προφυλακιστέος, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Ο κατηγορούμενος φέρεται να έπαθε κρίση πανικού μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο «Κοκός» είχε στην κατοχή του μια τηλεκάρτα για τηλεφωνήματα και με αυτή ξεκίνησε να αυτοτραυματίζεται μέσα στην ΓΑΔΑ. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ρέντη: Στη φυλακή 4 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Λυγγερίδη, 20 ελεύθεροι


ΠΗΓΗ: iEdiseis

Συνεχίζεται ο «μαραθώνιος» με τις απολογίες των κατηγορούμενων για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη.Η διαδικασία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου και συνεχίζεται χωρίς διακοπές με τους ανακριτές να έχουν κρίνει προφυλακιστέους συνολικά τους 4 από τους 24 που έχουν εξετάσει.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τον Δεκέμβριο, τραυματίστηκε θανάσιμα ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Από του γραφείο των ανακριτών έχουν περάσει 24 άτομα από τα 31 που είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν σήμερα, με τους 20 να έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ σε πολλούς εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν κριθεί προφυλακιστέα βρίσκεται και ο 31χρονος «Κοκός», στον οποίο αποδίδεται πως «παρίσταται στους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση.

Όπως προκύπτει από το προανακριτικό υλικό, πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη, εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων, ενώ έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις, είτε ως φυσικός αυτουργός είτε ως ηθικός αυτουργός.

Ξεχωρίζει στην θύρα 7, καθώς κάθεται σε χώρο που επιτρέπονται διαπιστευμένοι. Κινείται ελεύθερα σε όλους τους χώρους των γηπέδων χωρίς περιορισμό, δηλαδή εισέρχεται σε όποια θύρα θέλει στη διάρκεια του αγώνα, περιφέρεται στον αγωνιστικό χώρο και δίνει εντολές στον οργανωτή της κερκίδας που τις μεταφέρει στους οργανωμένους οπαδούς με την ντουντούκα.

Αποκομίζει χρηματικά οφέλη από τα «μεροκάματα» και δεν διστάζει να έρθει σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα ηγετικά Μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, όταν απειλείται να χάσει μερίδιο από αυτά».

Από την άλλη, μεταξύ εκείνων που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι και ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του αστυνομικού. Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι της εμφάνισης σε ΑΤ και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.

Εκείνος, φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του πως «είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού και έτσι κατά καιρούς παρακολουθώ αγώνες στο γήπεδο, χωρίς να είμαι οργανωμένος οπαδός της ομάδας ούτε και μέλος σε κάποιο σύνδεσμο αυτής και χωρίς ποτέ να έχω εμπλακεί σε επεισόδια προ των επίδικων πράξεων για τις οποίες κατηγορούμαι.

Στο γήπεδο δεν έχω πάει παρά μόνο λίγες φορές ως φίλαθλος της ομάδας συνοδευόμενος πάντα από τον αδερφό μου λόγω της ανηλικότητας μου. Καμία σχέση δεν είχα ποτέ με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεν γνωρίζω τις ενέργειές τους, τους στόχους τους, αλλά ούτε και τα πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν σε αυτήν».

Για τα επεισόδια που οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του Γ. Λυγγερίδη, ο 16χρονος , φέρεται να υποστήριξε πως όταν έφτασε στο στάδιο ειχε ξεκινήσει ήδη ο αγώνας.

«Ξαφνικά, μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει.

Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα.

Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

Ρέντης: Στη φυλακή ο «Κοκός» - Σε εξέλιξη οι απολογίες των κατηγορουμένων της εγκληματικής οργάνωσης



ΠΗΓΗ: iEdiseis

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 31χρονος με το προσωνύμιο «Κοκός». Σύμφωνα με τις αρχές ανήκει στην ηγετική ομάδα των χούλιγκαν, που έδωσε την εντολή επίθεσης στα ΜΑΤ στου Ρέντη, τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την οποία σκοτώθηκε ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Ο 31χρονος «Κοκός», μετά την απολογία του, πήρε το δρόμο για τη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο «Κοκός» συμμετείχε και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, είτε ως φυσικός, είτε ως ηθικός αυτουργός. Πρόκειται για ηγετική μορφή στον οπαδικό χώρο του Ουμπιακού, ο οποίος μάλιστα «παρίσταται στους αγώνες της ομάδας, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση».

Με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εισόδου σε αθλητικούς αγώνες, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Νωρίτερα, ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εισόδου σε αθλητικούς αγώνες, αφέθηκε ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη. Σύμφωνα με όσα είπε στις αρχές ο 16χρονος, είχε κρατήσει μια φωτοβολίδα που του την έδωσε ένας εκ των επικεφαλής των χούλιγκαν, χωρίς όμως να την εκτοξεύσει. Με αυτόν τον τρόπο δικαιολόγηση τα αποτυπώματα και το dna του που βρέθηκε σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας.

«Την στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω και να μην πάει στα επεισόδια κάποιος που δεν γνωρίζω μου έδωσε μια φωτοβολίδα. Ρώτησα τι είναι και μου είπε πάμε να την πετάξουμε. Την άφησα από τα χέρια μου και ξαναμπήκα στο γήπεδο».Σύμφωνα με τις καταθέσεις ο οργανωτής μοίραζε φωτοβολίδες στους νεαρούς για να τις πετάξουν στα ΜΑΤ, έχοντας προσχεδιάσει τα επεισόδια. Ο 18χρονος κατέθεσε στη δικαστική λειτουργό: «Μου έδωσε τη φωτοβολίδα πήγα να φύγω, με τράβηξε και μου είπε Που πας ρε μ…. θα σε γ….»
Στα δικαστήρια 31 της εγκληματικής οργάνωσης

Στα δικαστήρια έχουν μεταφερθεί από το πρωί του Σαββάτου 31 κατηγορούμενοι οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες που αφορούν σε δράση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία οι δικαστικές Αρχές χρεώνουν και τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του αστυνομικού έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρόκειται για την πρώτη ομάδα κατηγορουμένων που οδηγήθηκε ενώπιον των Ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των χούλιγκαν. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση των οργανωμένων οπαδών περιλαμβάνει συνολικά 28 κατηγορίες από τις οποίες οι 12 είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Τα αδικήματα που ανά περίπτωση αποδίδονται στους κατηγορούμενους αφορούν σε:Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (στρέφεται κατά πέντε ατόμων)
Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Συνέργεια στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
Έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
Συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση.
Ρέντης- αστυνομικός - επεισόδια
Ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση
Εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο.
Διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο.
Εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση.
Διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά υπαλλήλων και μη.
Βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης .
Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.
Κλοπή κατά συναυτουργία.
Παράνομη οπλοκατοχή.
Παράνομη οπλοφορία.
Οπλοχρησία κατά εξακολούθηση
Παράνομη κατοχή κροτίδων.
Προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου


ΠΗΓΗ: iEdiseis

Με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εισόδου σε αθλητικούς αγώνες, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ακόμα ένας κατηγορούμενος μετά την απολογία του. Οι απολογίες των συλληφθέντων συνεχίζονται.

Σύμφωνα με όσα είπε στις αρχές ο 16χρονος, είχε κρατήσει μια φωτοβολίδα που του την έδωσε ένας εκ των επικεφαλής των χούλιγκαν, χωρίς όμως να την εκτοξεύσει. Με αυτόν τον τρόπο δικαιολόγηση τα αποτυπώματα και το dna του που βρέθηκε σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας.

«Την στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω και να μην πάει στα επεισόδια κάποιος που δεν γνωρίζω μου έδωσε μια φωτοβολίδα. Ρώτησα τι είναι και μου είπε πάμε να την πετάξουμε. Την άφησα από τα χέρια μου και ξαναμπήκα στο γήπεδο».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις ο οργανωτής μοίραζε φωτοβολίδες στους νεαρούς για να τις πετάξουν στα ΜΑΤ, έχοντας προσχεδιάσει τα επεισόδια. Ο 18χρονος κατέθεσε στη δικαστική λειτουργό: «Μου έδωσε τη φωτοβολίδα πήγα να φύγω, με τράβηξε και μου είπε Που πας ρε μ…. θα σε γ….»
Στα δικαστήρια 31 της εγκληματικής οργάνωσης

Στα δικαστήρια μεταφέρθηκαν το Σάββατο 31 κατηγορούμενοι οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες που αφορούν σε δράση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία οι δικαστικές Αρχές χρεώνουν και τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του αστυνομικού έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρόκειται για την πρώτη ομάδα κατηγορουμένων που οδηγήθηκε ενώπιον των Ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των χούλιγκαν. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση των οργανωμένων οπαδών περιλαμβάνει συνολικά 28 κατηγορίες από τις οποίες οι 12 είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Τα αδικήματα που ανά περίπτωση αποδίδονται στους κατηγορούμενους αφορούν σε:Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (στρέφεται κατά πέντε ατόμων)
Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Συνέργεια στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
Έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
Συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση.
Ρέντης- αστυνομικός - επεισόδια
Ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση
Εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο.
Διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο.
Εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση.
Διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά υπαλλήλων και μη.
Βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης .
Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.
Κλοπή κατά συναυτουργία.
Παράνομη οπλοκατοχή.
Παράνομη οπλοφορία.
Οπλοχρησία κατά εξακολούθηση
Παράνομη κατοχή κροτίδων.
Προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Στις 19 Ιουνίου δικάζονται οι "Σπαρτιάτες"

Κατόπιν Ευρωεκλογων και συγκεκριμένα,στις 19 Ιουνίου αναμένεται να δικαστούν οι 11 βουλευτές των "Σπαρτιατών", γιά εξαπάτηση ψηφοφόρων, που αφορά και το λόγο, γιά τον οποίον αποκλείστηκαν από τις κάλπες της 9ης Ιουνιου.

Μαζί τους θα καθίσει στο εδώλιο και ο έγκλειστος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, που θεωρήθηκε από τον Αρειο Πάγο υποκρυπτόμενος αρχηγός τους, εξού και τους απέκλεισαν απο τις Ευρωεκλογές.

Ο μόνος που δεν δικάζεται  είναι ο Πρόεδρος του κόμματος των "Σπαρτιατων" Βασίλης Στίγκας, από τις δηλώσεις του οποιου περί Greek Mafia πίσω απο το κόμμα του, ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελεα  του Αρειου Πάγου, που κατέληξε σε άσκηση ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Γ. Αδειλίνη, είναι ο πραγματικός αρχηγός των «Σπαρτιατών» και από εκείνον ακολουθούσαν εντολές οι βουλευτές, οι οποίοι είχαν «εξυφάνει σχέδιο» με το οποίο θα ανέτρεπαν τον Βασίλη Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον βουλευτή Αθηνών Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, τον οποίο μάλιστα η εισαγγελέας χαρακτήριζε «πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη», με τον βουλευτή να ανεξαρτητοποιείται πριν από περίπου δυο μήνες.

Για το αδίκημα της συνέργειας σε εξαπάτηση εκλογικού σώματος κατηγορείται και ο δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς που δρούσε ως σύνδεσμος μεταξύ Κασιδιάρη και Σπαρτιατών. Ο δικηγόρος βρισκόταν στα ψηφοδέλτια του κόμματος του Κασιδιάρη «Έλληνες», το 2015 ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε εκλεγεί και δημοτικός σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου με την «Ελληνική Αυγή».

Για την Ελληνική Δικαιοσύνη η ανθρώπινη ζωή κοστίζει τρία χρόνια φυλακή!

Πόσο κοστίζει μιά ανθρώπινη ζωή?

Για τους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, πάντως, που δίκασαν την υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη και δράστη τον αστυνομικό οδηγό του υπηρεσιακού της Ντόρας Μπακογιάννη, η ανθρώπινη ζωή "κοστίζει" τρία χρόνια φυλακή κι αυτή με τριετή αναστολή!

Οι δικαστές, που δίκασαν την υπόθεση, η οποία είχε, συγκλονίσει πριν από τρία χρόνια, ενώ δεν αναγνώρισαν ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο αστυνομικό, δεν εξάντλησαν καν το όριο αυστηρότητας ποινής, που για τα πλημμελήματα είναι τα πέντε χρόνια!

Ο εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψη της αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου που ζήτησε η πλευρά του κατηγορούμενου, σημειώνοντας πως από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος δεν επιδείκνυε σύννομη συμπεριφορά, παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. «Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου» τόνισε ο εισαγγελικός.

Μόνη η μητέρα του Ιάσονα ξέσπασε, όταν άκουσε την Πρόεδτο να αναφωνεί τυπικά "λύεται η συνεδρίασις»!

«Αυτό ήταν; Ούτε το δίπλωμα δεν χάνει. Πώς να σταματήσουν να γίνονται τροχαία στην Ελλάδα», φώναξε η μητέρα του Ιάσονα και χειροκρότησε ειρωνικά.

Πέντε ανακριτές και τέσσερεις εισαγγελείς στις απολογίες των 67, για τη δολοφονία Λυγγερίδη

 Πέντε ανακριτές και τέσσερεις εισαγελείς αποτελούν την ομάδα της Δικαιοσύνης, που θα ασχοληθει με τις απολογίες και τις προφυλακίσεις των 67 κατηγορούμενων  στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκανς, γιά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λιγγερίδη, που ξεκινάνε αύριο στις 9 το πρωί.

 Συγκεκριμένα:

Σε τρεις ανακριτές θα απολογηθούν, αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή,  οι 64 από τους  67 συλληφθέντες, γιά την υπόθεση της δολοφονίας Λιγγερίδη.

Οι απολογίες θα γίνουν ανά ομάδες δέκα - έντεκα κατηγορουμένων και έχει προγραμματιστεί να απολογηθούν αύριο οι 31 άτομα και μεθαύριο  οι υπόλοιποι 33.

Εκτός από τους ανακριτές, παράλληλα έχουν οριστεί και τέσσερεις εισαγγελείς, γιά να γνωμοδοτούν μαζί με τους ανακριτές, γιά τις προφυλακίσεις, ή οχι, των κατηγορουμένων.

Παράλληλα, σήμερα απολογούνται  σε ανακριτή  οι δέκα από τους 67 συλληφθέντες, οι οποίοι βαρύνονται με πράξεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παράλληλα με την εμπλοκή τους στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού.

Από τους δέκα συλληφθέντες για υποθέσεις ναρκωτικών,  οι τρεις δεν εμπλέκονται  στην υπόθεση της δολοφονίας Λιγγερίδη, αλλά συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης 

- Επιπλέον σε ανακριτή ανηλίκων θα απολογηθεί ένας ανηλικος κατηγορούμενος, για την υπόθεση Λιγγερίδη.


Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Την ενοχή του οδηγού της Ντόρας Μπακογιάννη ζήτησε ο εισαγγελέας, για το τροχαίο με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα


Την ενοχή του αστυνομικού, που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη και προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο, έξω από τη Βουλή, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, ζήτησε ο εισαγγελέας του ΤριμελούςΠλημμελειοδικείου, λέγοντας: «Δεν επέδειξε κατηγορούμενος την οφειλόμενη προσοχή και με αυτήν την αμέλεια προκάλεσε το θάνατο του Ιάσωνα Λαλαούνη, οδηγώντας απερίσκεπτα και μη σεβόμενος τον ΚΟΚ. Γνώριζε πολύ καλά πως απαγορευόταν και ακολούθησε την παρακινδυνευμένη πρακτική».

Νωρίτερα, ο αστυνομικός στην απολογία του, είπε:

«Να πω ότι λυπάμαι. Έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα τη δύναμη αν έρθω σε επικοινωνία με την οικογένεια πιο νωρίς».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του οδηγού του βουλευτικού αυτοκινήτου που συγκρούστηκε το 2021 έξω από τη Βουλή με τη μηχανή του Ιάσωνα Λαλαούνη, στέλνοντας στο θάνατο τον 23χρονο.

«Υπηρετώ στην υπηρεσία από το 2018 μέχρι και εκείνη την μέρα έμπαινα από αυτό το σημείο καθημερινά και δεν μας είχε αναφέρει ποτέ κανείς ότι απαγορεύεται. Εκείνη την ημέρα είχε Ολομέλεια. Μαζί με τα συνοδευτικά μπορεί να είχε και 600 αυτοκίνητα και μας ενημέρωσαν με email ότι η είσοδος από την Αμαλίας ήταν κλειστή. Μας ανέφεραν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από την Κριεζώτου να βγούμε Ακαδημίας και να μπούμε. Ο μόνος δρόμος που έμεινε είναι αυτός που ακολουθήσαμε. Κανείς δεν μας είχε αναφέρει ποτέ γιατί μπαίνετε από εδώ, απαγορεύεται. Μας έστειλαν ένα μήνυμα από την υπηρεσία τρεις μέρες μετά ότι δεν θα μπαίνει κανένας από αυτή την είσοδο αν δεν υπάρχει επίσημο πρόσωπο» είπε ο κατηγορούμενος προκαλώντας την απορία της προέδρου της έδρας που ρώτησε:

«Δηλαδή αν υπάρχει επίσημος θα κάνει αυτό;».

Όπως εξήγησε ο κατηγορούμενος, αυτό «είναι στην κρίση των αστυνομικών». Μάλιστα, λίγο αργότερα αρνήθηκε ότι έφυγε από το σημείο ή εγκατέλειψε το θύμα.

«Ένας συνάδελφος από την τροχαία μας είπε να μετακινήσουμε το όχημα. Όταν λέμε μετακίνησα το όχημα, ήταν μισό μέτρο πριν την μπάρα και το πήγαμε ένα μέτρο μετά. Καλέσαμε ασθενοφορο ήρθε μέσα σε 2-3 λεπτά. Αυτό που έχουμε διδαχθεί εμείς είναι ότι όταν κάποιος έχει τρακάρει δεν μετακινούμε κράνη τέτοια και προσπαθούσαμε να μην έρθει κόσμος από πάνω. Θυμάμαι ήρθε το ασθενοφόρο, μπήκε το παιδί και πήγε στον Ευαγγελισμό».

Περιγράφοντας το τροχαίο εξήγησε πως σταμάτησαν στη λωρίδα και ένα ταξί τους έκανε νόημα να περάσουν. «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα περάσει κάποια μηχανή και με τέτοια ταχύτητα. Θυμάμαι σταματήσαμε μπροστά στο ταξί μας έκανε νόημα και ξεκινήσαμε. Τη στιγμή της πρόσκρουσης σιγά σιγά ανεβαίναμε, ήταν η στιγμή που κινούμασταν. Ο κινητήρας του αμαξιού ήταν εκτός του πεζοδρομίου και μόλις μας χτύπησε η μηχανή σταματήσαμε. Δεν αντιληφθήκαμε ότι ειχαμε τροχαία, μόλις βγήκαμε έξω και είδαμε την μηχανή μείναμε έκπληκτοι».

Πρόεδρος: Εσείς δεν την είχατε δει τη μηχανή;

Κατηγορούμενος: Οχι τη μηχανή δεν την αντιληφθήκαμε. Κοιτάξαμε και αριστερά και δεξιά από το ταξί. Την ώρα που κάναμε τον ελιγμό κοιτούσαμε δεξιά δεν την είδαμε.

Πρόεδρος: Αν μπορείτε να εκτιμήσετε την ταχυτητα της μηχανής;

Κατηγορούμενος: Την ταχύτητα δεν μπορώ να την εκτιμήσω. Από ότι διάβασα η μηχανή έχει πέντε ταχύτητες, η τελική της ταχύτητα είναι 170. Μόνο και μόνο το αμάξι 1.5 τόνο βάρος να μετατοπίζεται. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι πήγαινε με μικρή ταχυτητα και συνέβη όλο αυτό.

«Αυτή την στροφή, αν όντως ήταν αντικανονική, την ακολουθούσαν όλοι μέχρι εκείνη την ημέρα. Αν με ρωτάτε χρειαζόταν κάθε μερα τροχονόμος εκεί» είπε σε σημείο της απολογίας του με τον πατέρα του Ιάσωνα να φωνάζει: «Για να μη χάσεις τρία λεπτά από τη ζωή σου σκότωσες τον γιο μου».

Κλείνοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε: «Μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα. Είμαι και εγώ πατέρας, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου, δεν μπορώ να φανταστώ τι έχουν περάσει αυτοί άνθρωποι».