Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Εισαγγελική παρέμβαση για το στέγαστρο Καλατράβα


Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσαν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά, με το στέγαστρο του ΟΑΚΑ.

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά την απόφαση του ΟΑΚΑ για αναστολή κάθε αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητα στο στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο επικαλούμενος μελέτη που φαίνεται να διαπιστώνει ότι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα «δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας».

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου είναι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας να ερευνηθεί σε βάθος πενταετίας, μεταξύ άλλων :

-ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν αυτές τηρήθηκαν,

-αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους,


-γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή.

Την προκαταρκτική ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, ενώ τα αδικήματα που θα επικεντρωθεί είναι, μεταξύ άλλων, αυτά που αφορούν έκθεση σε κίνδυνο καθώς και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ικανός για... όλα ο Κυριάκος





Εχει το Υπουργείο... γυρίσματα κ. Βρούτση


Με Κυβέρνηση Μητσοτάκη μεγάλη μπουκιά να τρως, μεγάλη κουβέντα να μην λες...

Και αυτό έχει στόχο τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος στη συνάντηση με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους την περασμένη Τρίτη, στο ΟΑΚΑ, μίλησε για "ευχάριστο και χαρούμενο Υπουργείο"!

Ε, "πριν αλέκτορα φωνήσαι", η χαρά του κ. Βρούτση έγινε πίκρα και ανησυχία, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης, να κλείσει το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, αλλά και το ποδηλατοδρόμιο, καθώς μετά από μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ αποκαλύφτηκε πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων Καλατράβα.

Σε ανακοίνωση του ο Υπουργός αναφέρει:

«Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα τα προβλήματα που ανέκυψαν στο ΟΑΚΑ- Πρώτιστο μέλημά μας ήταν και παραμένει η ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

Κατόπιν της απόφασης του ΟΑΚΑ, που σε συνεννόηση με τον
αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ανέστειλε τις
αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο, ο Υπουργός ήδη συνεργάζεται στενά με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα τα προβλήματα που ανέκυψαν από αυτή την αναγκαία απόφαση.

Πρώτιστο μέλημά μας ήταν και παραμένει η ασφάλεια αθλητών,
αθλουμένων και φιλάθλων.

Ο κ. Βρούτσης, την προσεχή Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, θα προβεί σε
ανακοινώσεις για τις περαιτέρω ενέργειες αντιμετώπισης των ζητημάτων, που προκύπτουν στη λειτουργία της αθλητικής κοινότητας".

Αντε και στις 100...

Ούτε... πενήντα δεν είναι οι υποθέσεις, στις οποίες καθυστερεί επί μήνες, να εκδόσει αποφάσεις, δικαστής του Πρωτοδικείου Αθήνας, η οποία παραμένει στη θέση της...

Εαν ήταν εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα είχε απολυθεί?


Οι καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη τρώνε τα σωθικά της Δημοκρατίας


Οι καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη, έχουν λάβει πλέον διαστάσεις καρκινώματος, που κατατρώει τα σωθικά της ίδιας της Δημοκρατίας.

Το κακό έχει παραγίνει και δεν αφορά μόνο τους ράθυμους δικαστές, που όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε υψηλόβαθμη συνάδελφος τους "αμείβονται με 4000 το μήνα και παράγουν έργο για 800 ευρώ", αλλά αγγίζει ακόμη και περιστατικά δολιότητας, για τα οποία υπάρχουν αναφορές και καταγγελίες!

Δεν θα μπούμε - προς το παρόν - σε περιπτωσιολογία, αλλά θα περιοριστούμε σε ένα ερώτημα:

Μήπως πρέπει να ελεγχθούν από την Επιθεώρηση του Αρείου Πάγου δικαστές, οι οποίοι χορηγούν κατά κόρον αναβολές σε δικηγόρους, οι οποίοι αξιοποιούν τα προβλήματα υγείας τους, όταν δεν τους "βγαίνει" ένα δικαστήριο?

H είναι τυχαίο ότι, αναβλήθηκε υπόθεση κακουργήματος, ενώ η δίκη είχε φτάσει στο τέλος της και λίγο πριν από την έκδοση της απόφασης ο συνήγορος υπεράσπισης επικαλέστηκε χρόνιο πρόβλημα υγείας, ούτως ώστε να αναβληθεί η δίκη, για να αλλάξει η σύνθεση του δικαστηρίου?

Δεν θα μπορούσε δηλαδή, να διακόψει το δικαστήριο, όταν μάλιστα ο Πρόεδρος στη συγκεκριμένη δίκη μειοψήφισε και ζήτησε να μην αναβληθεί η δίκη?

Η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, στο χαιρετιστήριο μήνυμα της προς τους δικαστές, ενόψει του νέου δικαστικού έτους, έτριξε τα δόντια λέγοντας:

"Δικαιοσύνη, η οποία απονέμεται με καθυστέρηση, ή ακόμη με προχειρότητα και αδιαφορία, τείνει να μην είναι Δικαιοσύνη"!

Με την ελπίδα, να κάνει πράξη τα λόγια της η κ. Κλάπα, επαγρυπνούμε...


Αθώος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, για το περιστατικό με τον Αλέξη Κούγια



Αθώος κρίθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, για το περιστατικό με τον Αλέξη Κούγια, το Σεπτέμβριο 2017 στη Βουλιαγμένη.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, για επεισόδιο με τον Αλέξη Κούγια.

Ο ποινικολόγος είχε μηνύσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη, για απόπειρα ανθρωποκτονίας (!), αλλά το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

"Πυροτεχνήματα" Κούγια κατά Κασσελάκη, για τη στρατιωτική θητεία


Νέο επικοινωνιακό σώου από τον Αλέξη Κούγια, που συνεχίζει τον  πόλεμο κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μοιράζοντας δηλώσεις, αυτή τη φορά για την πρόθεση που εκδήλωσε ο νέος Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, να υπηρετήσει τη θητεία του στην παραμεθόριο.

Σε ένα ακόμη δελτίο τύπου του, αναφέρει:

"Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ ξανά με τον ή την Στέφανο
Κασσελάκη, αφού πλέον 70.000 όμοιοί του τον εξέλεξαν για Πρόεδρο ενός κόμματος, που εντελώς πρόσφατα για 5 χρόνια κυβέρνησε την Ελλάδα και καθόρισε τη ζωή μας, αλλά η δημοσιοποίηση ενός γεγονότος που το απέκρυψαν με πολύ μεγάλη μαεστρία, αυτοί που τον έβαλαν στη ζωή μας τον τελευταίο μήνα, δηλαδή το ότι ήρθε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει όπως όλα τα πλουσιόπαιδα των βορείων προαστίων, τη στρατιωτική του θητεία ΜΟΝΟ ΓΙΑ 20 ΗΜΕΡΕΣ με αναγκάζει ως ενεργό πολίτη να κάνω την εξής τοποθέτηση.

Αυτός ο τύπος που ξεφτίλισε την ιστορική Μακρόνησο, που
εκμεταλλεύτηκε την αγωνία των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες να εργαστούν, ο δήθεν αυτοδημιούργητος του Κολλεγίου Αθηνών και των αμερικανικών ιδιωτικών πανεπιστήμιων που έγινε πλούσιος με τα δάνεια των τραπεζών και όχι με την καθημερινή σκληρή δουλειά των πραγματικών αυτοδημιούργητων, εκτός του ότι έχει εξευτελίσει μέσα σε έναν μήνα όλη την κουλτούρα της αληθινής αριστεράς, ξεφτιλίζει και όλους εμάς, τα πραγματικά φτωχόπαιδα που αφήσαμε αβοήθητες τις φτωχές οικογένειές μας για να υπηρετήσουμε, όπως κι εγώ προσωπικά το 1974, 32 μήνες στο στρατό για να σώσουμε την πατρίδα μας από τους Τούρκους που ήταν έτοιμοι μετά την Κύπρο να κυριεύσουν την Ελλάδα, όπως και όλα τα σημερινά φτωχόπαιδα που υπηρετούν τουλάχιστον 12
μήνες τα βόρεια σύνορα και τα παραμεθόρια νησιά μας θεωρεί μαλάκες και ότι αυτός είναι ο πιο έξυπνος και ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα «μπανανία», όπου θα έρθει με τον ή την γκόμενα του για διακοπές και συγχρόνως θα επιλεγεί ως υποψήφιος βουλευτής σε ένα κόμμα που στηρίζει τα λαϊκά στρώματα και μέσα σ’ ένα μήνα θα κοροϊδέψει την ελληνική κοινωνία, θα γίνει Πρόεδρος ενός κυβερνητικού κόμματος, όπου δυστυχώς θα μετατραπούν σε φιλιππινέζες του ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης και ο πρώην προικισμένος υπουργός Νίκος Παππάς και συγχρόνως θα εκπληρώσει και τη στρατιωτική του θητεία κάνοντας «ευχάριστες» διακοπές μαζί με νεαρούς αληθινούς άντρες μόνο, για 20 ημέρες και όταν αυτός θα επιστρέψει στην πολυτελή του βίλα στην Εκάλη που τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες ο-η σύζυγός του Τάιλερ, τα υπόλοιπα φτωχόπαιδα θα βασανίζονται στα βόρεια σύνορα
της χώρας ή στα ακριτικά νησιά μας μέσα στο λιοπύρι ή στο
χειμωνιάτικο αγιάζι, αφού αυτή είναι η ιερή αληθινή στρατιωτική τους υποχρέωση.

Λυπάμαι για όλους αυτούς είτε είναι πολιτικοί, είτε είναι
δημοσιογράφοι, που αυτήν την ακραία αντικοινωνική και αντιπατριωτική συμπεριφορά ενός μέλλοντος εν δυνάμει δυστυχώς Πρωθυπουργού δεν την αναδεικνύουν στο πραγματικό της μέγεθος.

Αθήνα, 29/9/2023

Με εκτίμηση και Σεβασμό

Αλέξιος Κούγιας

"Αυτοί είστε"! (ΒΙΝΤΕΟ)


Τα παιδιά του Luben για την... παπαροπλημμύρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επιστημόνων και δημοσιογράφων. Επος‼️ (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τα Χριστούγεννα δεν ξέρουμε, αλλά το Βόλος ΝΠΣ – Πανσερραϊκός αναβάλλεται λόγω του Elias


Για το εάν, παρά τις φονικές πλημμύρες, θα είναι φαντασμαγορικά τα Χριστούγεννα στο Βόλο, όπως υποσχέθηκε προ ημέρων ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, θέλοντας να δείξει ότι, δεν σκιάζεται από τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, δεν γνωρίζουμε ακόμη.

Σίγουρα πάντως, λόγω των επιπτώσεων της κακοκαιρίας Elias στην περιοχή της Μαγνησίας και ιδιαίτερα στην πόλη του Βόλου, δεν θα γίνει ο αγώνας Βόλος ΝΠΣ – Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League.

Οπως ανακοινώθηκε από την Super League, o αγώνας αναβάλλεται και θα οριστεί εκ νέου από τη Διοργανώτρια.

Ούτε μέρα δεν μειώθηκε η ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ισόβια και 11,5 χρόνια και χρηματική ποινή 21.000 ευρω

Ούτε μέρα δεν μειώθηκε η ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σε δεύτερο βαθμό, καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας,  καταδίκασε εκ νέου τον κατηγορούμενο σε ισόβια για την δολοφονία της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς και 11,5 έτη πρόσκαιρης κάθειρξης κατά συγχώνευση για τη θανάτωση της σκυλίτσας της οικογένειας, την ψεύδη καταγγελία και την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα του επέβαλλε και χρηματική ποινή  21.000 ευρώ.

Οι συνήγοροι, που του διόριζε το δικαστήριο ζήτησαν αναγνώριση ελαφρυντικών, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχτηκε. 











Ενοχος και πάλι, όπως και πρωτόδικα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος


Ομόφωνα ένοχος, όπως πρωτόδικα, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο 35χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, για τη δολοφονία της 21χρονης συζύγου του Καρολάιν και το βασανιστικό θανάτου της σκυλίτσας της Ρόξυ. .

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για τη θανάτωση του σκύλου, καθώς επίσης και για ψευδή κατάθεση και ψευδομαρτυρία που κατέστησε άλλο πρόσωπο κατηγορούμενο, για το θέατρο, που έπαιξε μετα..

Το δικαστήριο σε λίγη ώρα θα ανακοινώσει την ποινή στον 35χρονο πιλότο, ο οποίος είναι απών από τη δίκη.

Στον πρώτο βαθμό, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του και 11,5 έτη για τη θανάτωση της Ροξι και τις λοιπές αξιόποινες πράξεις.

Οι διορισμένοι συνήγοροι του 35χρονου, ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου. Ο εισαγγελεας ζήτησε την απόρριψη του ελαφρυντικού, μιλώντας για μια πρωτοφανή υπόθεση και ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο, εξύφανε ένα σατανικό σχέδιο. Έκανε συνεδρίες μετά τη δολοφονία, δεν επέδειξε κανένα συναίσθημα. Η συμπεριφορά του ήταν πρωτοφανής», ανέφερε σχετικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της έδρας, ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο απορρίπτει αιτήματα που είχε προβάλει ο καταδικασθείς, όπως να εξεταστεί ο πατέρας της αδικοχαμένης 20χρονης, κ. Ντέιβιντ Κράουτς, αλλά και να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Στη φυλακή 60χρονος, που θώπευε καθημερινά 30χρονη ΑΜΕΑ σε στάση λεωφορείου. Του επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή. Πώς του την «έστησε» η μητέρα της


 Γιά πρώτη φορά οδηγήθηκε στη φυλακή, για πλημμεληματική ποινή ενός έτους, κατηγορούμενος, ο οποίος καταδικάστηκε για ασελγείς πράξεις σε 30χρονη ΑΜΕΑ!

Την απόφαση έλαβε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, που έκρινε ένοχο 60χρονο οδηγό μεγάλης και γνωστής βιομηχανίας, ο οποίος καθημερινά, σε στάση λεωφορείου θώπευε και έκανε ασελγείς πράξεις σε 30χρονη ΑΜΕΑ.

Το δικαστήριο επέβαλλε στον κατηγορούμενο φυλάκιση ενός έτους, που είναι η ανώτερη ποινή, που προβλέπει ο νόμος, για τη συγκεκριμένη πράξη.

Ωστόσο, ενώ θα μπορούσε να τον αφήσει ελεύθερο, κατά το σύνηθες, δίνοντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του, αντίθετα τον έστειλε στη φυλακή, υποχρεώνοντας τον να εκτίσει τους 3 από τους 12 μήνες.

Μάλιστα ο Εισαγγελέας της έδρας Θόδωρος Σακελλαρόπουλος, πρότεινε στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος να εκτίσει ολόκληρη την ποινή των 12 μηνών, ωστόσο ο Πρόεδρος του Αυτοφώρου Μονομελούς Θωμάς Παπαδογρηγοράκος αποφάσισε ο κατηγορούμενος, να εκτίσει τους 3 από τους 12 μήνες.

Την υπόθεση αποκάλυψε η μητέρα της 30χρονης ΑΜΕΑ, στην οποία μίλησε η κόρη της, για όσα συνέβαιναν με τον κατηγορούμενο, ο οποίος φέρεται ότι, εκμεταλλευόταν το χρονικό διάστημα, που το θύμα έμενε στη στάση περιμένοντας το λεωφορείο και προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις.

Την ημέρα, που συνελήφθη ο 60χρονος, η μητέρα της 30χρονης παθούσας μετέφερε την κόρη της στα στάση του λεωφορείου, όπως κάθε μέρα.

Αλλά αντί να φύγει, κρύφτηκε μαζί με μία φίλη της και παρακολουθούσε, ενώ είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία. 

Ετσι, όταν πλησίασε ο κατηγορούμενος και άρχισε να θωπεύει την 30χρονη ΑΜΕΑ, παρενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Στην απολογία του ο 60χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι, προσπαθούσε να βοηθήσει την κοπέλα.





Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Στέφανος Κασσελάκης: "Είμαι υπηρέτης του κόμματος"!


Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του συνέντευξη στο STAR:

"Δεν είμαι ιδιοκτήτης του κόμματος. Είμαι υπηρέτης του κόμματος"!

"Ειδύλλιο" ΝΔ - Ελληνικής Λύσης, για το "ξήλωμα" της ΑΔΑΕ


ΠΗΓΗ: https://www.documentonews.gr/article/voyli-kai-episimos-kyvernitiko-dekaniki-i-elliniki-lysi-oloklirothike-to-galazio-praxikopima-kata-adae-kolotoympa-apo-spartiates/

«Πακέτο» -όπως κατήγγειλαν κόμματα της αντιπολίτευσης- ήταν η συμφωνία κυβέρνησης και Ελληνικής Λύσης προκειμένου να «περάσει» από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τόσο το «ξήλωμα» της ΑΔΑΕ μία μέρα πριν επιβληθεί πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ όσο και ο διορισμός του «γαλάζιου» ΕΣΡ με μέλος πρώην υπουργό και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ. Ποιο ήταν το αντάλλαγμα; Σύμφωνα με την κριτική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, το πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλλει η απελθούσα διοίκηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου στον Κυριάκο Βελόπουλο.

Άλλη μια μέρα ντροπής για τον κοινοβουλευτισμό προστίθεται στη θητεία του Κωνσταντίνου Τασούλα. Ενώ σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητούσε την αναβολή της ψηφοφορίας για την αντικατάσταση των μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ λόγω της προγραμματισμένης συνεδρίασης της ανεξάρτητης Αρχής την Παρασκευή για την έκθεση ελέγχου επί της μη συνεργασίας της ΕΥΠ στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, ο πρόεδρος της Βουλής παρίστανε πως δεν άκουσε τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της μειοψηφίας, θέλοντας να βάλει πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος που φέρουν αναντίρρητες ευθύνες για τη δράση του επιτελικού παρακράτους.

Πολιτικός συνεργός του κ. Τασούλα και εν γένει της συμπολίτευσης ήταν το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο ψήφισε τον διορισμό του… ακομμάτιστου ΕΣΡ, αλλά και την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, γεγονός που -σύμφωνα με τις πληροφορίες- θα εξωθήσει τον Χρήστο Ράμμο σε παραίτηση.
Το αντίδωρο

Κατά τη συζήτηση της Διάσκεψης για τα νέα μέλη της Ολομέλειας του ΕΣΡ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, παραδέχτηκε πως η απελθούσα διοίκηση της ανεξάρτητης Αρχής έχει επιβάλλει πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στον τηλεπωλητή δήθεν επιστολών του Ιησού. «Το deal το είδαμε, είναι πολλά τα λεφτά» σχολίασε η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει συμφωνία κάτω από το τραπέζι για να σβηστεί το πρόστιμο στον Κυρ. Βελόπουλο.

Αυτό, όμως, που έκανε και τους δύσπιστους να αναθεωρήσουν είναι το γεγονός ότι οι δύο εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης στη Διάσκεψη υπερψήφισαν εκτός από τον διορισμό των νέων μελών του ΕΣΡ και το «ξήλωμα» της ΑΔΑΕ, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, να κάνει λόγο για «συμφωνία πακέτο».
Για… φροντιστήριο μαθηματικών ο Τασούλας

Προηγουμένως, ο κ. Τασούλας είχε φροντίσει να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στην αίθουσα, κάνοντας μία κατά το δοκούν ανάγνωση της συνταγματικής πρόβλεψης για πλειοψηφία 3/5 στη Διάσκεψη. Ειδικότερα, έκρινε ότι τα 3/5 επί των 27 μελών αποτυπώνονται στον αριθμό 16. Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, αλλά και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αντέτειναν πως ο ακριβής αριθμός είναι 16,2 και πως αν η πλειοψηφία υιοθετήσει την άποψη για 16, τότε καταστρατηγεί το Σύνταγμα, αφού θα πρέπει να προκριθεί η λύση για 17 θετικές ψήφους.

Και σε εκείνο το σημείο, ο πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να υποβιβάσει τη νοημοσύνη των βουλευτών της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως δεν μπορούν να τεμαχίσουν κάποιον βουλευτή για να προκύψει ο ακριβής αριθμός, ενώ πρόσθεσε πως η μειοψηφία ήταν ενήμερη για τη διαδικασία και πως η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ έχει λήξει εδώ και 1,5 χρόνο. Προφανώς, πρόκειται για ένα αυτοαναιρετικό επιχείρημα, καθώς δεν θα προκαλούσε καμία απολύτως διαφορά εάν η ψηφοφορία λάμβανε χώρα την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη. Ωστόσο, ο κ. Τασούλας επέμενε στον συλλογικό εμπαιγμό για να μην επιβληθεί το πρόστιμο της ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ.
H ψηφοφορία και η κωλοτούμπα

Τούτων δοθέντων, υπέρ της αντικατάστασης των μελών της ΑΔΑΕ τάχθηκαν ΝΔ και Ελληνική Λύση. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» στη ψηφοφορία, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες, οι οποίοι προχώρησαν σε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, το documentonews.gr συνομίλησε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Σπαρτιατών, κ. Κόντη, ο οποίος απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι, θα υπερψηφίσει τις αλλαγές στην Ολομέλεια της ανεξάρτητης Αρχής.

«Γνωρίζετε τι διακυβεύεται με την αυριανή συνεδρίαση της ΑΔΑΕ και το πρόστιμο στην ΕΥΠ;», τον ρωτήσαμε, με τον κ. Κόντη να αντιτείνει ότι ο Μάκης Βορίδης χθες στην Ολομέλεια διέψευσε αυτό το γεγονός. «Πιστεύετε, δηλαδή, όσα λένε υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη;» επανήλθαμε, με τον έτερο βουλευτή των Σπαρτιατών, Γιάννη Δημητροκάλλη, να χαμογελά συμφωνώντας.

Η διευκρίνιση γίνεται διότι ο ίδιος ο κ. Κόντης αναφέρθηκε κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων στην εν λόγω στιχομυθία.

Από το Βόλο με... αγάπη!




 

Φυλακές Τρικάλων: Νέου τύπου ισχυρό ναρκωτικό πίσω από τους θανάτους - μυστήριο κρατούμενων!


Μυστήριο καλύπτει τρεις θανάτους κρατουμένων, στις Φυλακές Τρικάλων, τον τελευταίο μήνα, που φέρονται να οφείλονται σε ένα νέου τύπου ισχυρό ναρκωτικό, το οποίο μπήκε με άγνωστο τρόπο στο Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Τρεις κρατούμενοι, ηλικίας από 30 μέχρι 45 ετών, έχασαν τη ζωή τους τον τελευταίο μήνα στις φυλακές Τρικάλων, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στο iEdiseis άλλοι συγκρατούμενοι τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι θάνατοι των κρατουμένων, που έχουν κρατηθεί μυστικοί, οφείλονται, πιθανότατα - σύμφωνα με όσα είπαν οι συγκρατούμενοι τους στο ναρκωτικό "Μπονζάι".

Πρόκειται για πολλή ισχυρή χημική ναρκωτική ουσία, την οποία οι κρατούμενοι ψεκάζουν στον καπνό ή στο τσιγάρο τους. Ωστόσο επειδή είναι δυνατή η ισχύς του ναρκωτικού, προκαλεί ανακοπή, με αποτέλεσμα το θάνατο.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι κρατούμενοι, οι θάνατοι των συγκρατουμένων τους κρατήθηκαν μυστικοί, ενώ οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Κατά τις ίδιες πηγές, πρόκειται για έναν Ρομά - Πομάκο και δύο Συριους, που κρατούντο γιά ληστείες.








Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλάζει τα δρομολόγια των πλοίων...


Από το facebook


Καφκικά!


Γράφει ο εκπαιδευτικός Νίκος Κωνσταντινίδης

"Λίγο πριν το τέλος της ζωής του, ο Φραντς Κάφκα έζησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Καθώς περπατούσε στο πάρκο Στέγκλιτζ στο Βερολίνο, συνάντησε ένα κοριτσάκι που έκλαιγε απαρηγόρητο γιατί είχε χάσει την κούκλα της.
Ο Κάφκα προσφέρθηκε να το βοηθήσει να βρει την κούκλα της, όμως μην μπορώντας να την βρει, σκέφτηκε ένα τέχνασμα για να πάρει την λύπη από το μικρό κοριτσάκι.
Έγραψε ένα γράμμα, δήθεν προερχόμενο από την κούκλα της μικρής και της το έδωσε:
«Σε παρακαλώ μην κλαις για εμένα, έφυγα σε ταξίδι για να γνωρίσω τον κόσμο. Θα σου ξαναγράψω σύντομα για να σου διηγηθώ τις εμπειρίες μου».
Κάθε φορά που εκείνος και το κοριτσάκι συναντιόντουσαν, της διάβαζε προσεκτικά τα γράμματα που περιέγραφαν τις φανταστικές ιστορίες της κούκλας. Το κοριτσάκι παρηγοριόταν και αδημονούσε κάθε φορά για νέα από την κούκλα.
Ο καιρός περνούσε και όταν ήρθε η στιγμή να αποχωριστούν, ο Κάφκα έκανε δώρο στο κοριτσάκι μια κούκλα, που ήταν όμως εντελώς διαφορετική από την αρχική.
Η καινούρια κούκλα, έφερε επάνω της ένα συνοδευτικό σημείωμα που έλεγε:
«Εγώ είμαι! Τα ταξίδια μου με άλλαξαν.»
Μετά από χρόνια, το κοριτσάκι που είχε γίνει πια μεγάλη γυναίκα, βρήκε ένα κρυμμένο σημείωμα μέσα στην κούκλα που της είχε δωρίσει ο Κάφκα:
«Κάθε τι που αγαπάς πολύ πιθανόν μια μέρα να το χάσεις, όμως στο τέλος, έστω με διαφορετική μορφή, η αγάπη θα επιστρέφει».

"Kάτω τα χέρια από το Ράμμο"!


Η Κυβέρνηση επιχειρεί ένα ακόμη πραξικόπημα, προσπαθώντας να οδηγήσει στην έξοδο τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο.  Γι΄αυτό και μεθόδευσε την αντικατάσταση μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μία μέρα πριν επιβληθούν κυρώσεις στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, εξαιτίας άρνησης συνεργασίας της, στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης των Υποκλοπών.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Παύλος Αλέπης, με το χαρακτηριστικό του τρόπο, κριτικάρει στο Facebook!


.

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,1 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα


Κέρδη άνω των 2,1 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 18 έως και
τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 2.110.954 ευρώ.

Ανάμεσα στους νικητές ήταν δύο τυχεροί παίκτες σε Λαμία και Νέα Πεντέλη, οι οποίοι κέρδισαν από 10.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ 7ΑΡΙΑ». Επιπλέον, ένας παίκτης στη Χαλκιδική κέρδισε 3.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ», ενώ τρεις ακόμα τυχεροί σε Κιλκίς, Άρτα και Πτολεμαΐδα κέρδισαν έπαθλα των 2.000 ευρώ στα ΣΚΡΑΤΣ «ΧΡΥΣΑ 7ΑΡΙΑ» και «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ 7ΑΡΙΑ». Συνολικά, 45 παίκτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.

Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.

H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο, αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη, που εκτείνεται έως το 2026. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ δύο κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε. και Scientific Games 

Σχετικά με τον ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.

Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την
ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.

Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Σχετικά με την Scientific Games Int’l

Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Η SGI είναι η εταιρεία που δημιούργησε το 1974 την κατηγορία του ΣΤΙΓΜΙΑΊΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΣΚΡΑΤΣ, διαθέτοντας εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων στη συγκεκριμένη κατηγορία που η ίδια δημιούργησε, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια και επαγγελματισμό, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, η SGI
εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, όπου σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και με τo ολοκληρωμένο, καινοτόμοo και ασφαλές σύστημα παραγωγής παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε λοτταρίας.

Έτσι και πάντα με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια μέσα από μια πελατοκεντρική προσέγγιση η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και αποτελούν πρότυπα στην αγορά.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Δείτε το νέο τρέιλερ της "Δίκης στο Open"


Η Δίκη στο OPEN στη νέα εποχή.

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

- ΑΝΑΛΥΣΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ. Το ντέρμπυ της 7ης Αγωνιστικής. Σχολιάζει ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, που φόρεσε και τις δύο φανέλες Χρήστος Δημόπουλος.

- ΕΡΕΥΝΑ: Ο νέος αρχιδιαιτητής και η αμηχανία στις Ελληνικές σφυρίχτρες.  Συζητούν ο σύμβουλος της Ενωσης Διαιτητών Γιώργος Σπανέας, το μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ Παναγιώτης Διακοφώτης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπούζος.

- Αποκάλυψη: Διαφημίζουν στο Διαδίκτυο τα στημένα ματς. Στο στούντιο ο Βουλευτής Επικρατείας και νομικός Παύλος Σαράκης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Συμμόρφωσης της ΕΠΣ Μακεδονίας Χριστίνα Φοροπούλου και η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα. Παρεμβαίνει από την Οξφόρδη ο καθηγητής Αθλητικού Δικαίου Γρηγόρης Ιωαννίδης.

Τριάντα έξι χρόνια "Δίκη", με τον Κυριάκο Θωμαίδη.

Μαζί του στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαίρη Μπενέα με τις "Δικογραφίες".

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Βρούτσης: "Το πιό όμορφο... Υπουργείο"!


Πρώτη φορά ακούσαμε υπουργό να χαρακτηρίζει "ευχάριστο" το χαρτοφυλάκιο του!

Το είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης σήμερα, στην συνάντηση γνωριμίας με τους διαπιστευμένους αθλητικούς συντάκτες.

Και παρά το βαρύ φορτίο του Αθλητισμού και κυρίως την τοξικότητα του Ποδοσφαίρου, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε με θετικότητα στο αντικείμενο του, λέγοντας:

"Oι πρώτες 60 ημέρες στο Υπουργείο ήταν μιά ευχάριστη έκπληξη. Δεν περίμενα ότι, υπάρχουν ευχάριστα Υπουργεία. Ομως το Υπουργείο Αθλητισμού είναι γεμάτο χαρά και θετικές εκπλήξεις και έχει μόνο θετικό πρόσημο".

Το χαρακτήρισε βέβαια και "απαιτητικό Υπουργείο" και πρόσθεσε ότι, όλες οι Κυβερνήσεις είχαν θετική πρόθεση για το οικοδόμημα του Αθλητισμού, που παρά τα προβλήματα έχει μεγαλώσει.

Είπε μάλιστα ότι, τον εξέπληξε ευχάριστα ο Πρωθυπουργός, όταν του τηλεφώνησε ένα μεσημέρι και του ζήτησε "να αναλάβει το Υπουργείο Αθλητισμού και όχι το Υφυπουργείο Αθλητισμού", όπως ήταν μέχρι τότε, θέλοντας να τονίσει το γεγονός της αναβάθμισης του.

Ο κ. Βρούτσης μίλησε για τον εαυτό του, λέγοντας ότι, "ανήκει στη γενιά των πολιτικών, που έχουν μάθει να μάχονται", ενώ υπενθύμισε την "ΕΡΓΑΝΗ", που όπως είπε είναι δημιούργημα του, όταν ήταν Υπουργός Εργασίας, καθώς επίσης και την "καινοτομία του 10.500", όπως χαρακτήρισε το πρόστιμο, με το οποίο νικήθηκε η αδήλωτη εργασία.

Αναφέρθηκε σε πέντε δομικές μεταρρυθμίσεις, που σκοπεύει να επιφέρει στον Αθλητισμό, με κυρίαρχη το νέο αθλητικό κώδικα, που φιλοδοξεί να είναι έτοιμος το Δεκέμβριο του 2024.

Ζήτησε μάλιστα τη συμβολή των δημοσιογράφων, με προτάσεις, γιά καλύτερο αθλητισμό.

Στόχος του, όπως είπε, όταν θα φύγει από το Υπουργείο, να έχει αφήσει θετικό αποτέλεσμα.






Ντοπάρονται και τα ΑμεΑ! (video)

 


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τη "Δίκη στο Open", γιά το ντόπινγκ!


Όλα τα στοιχεία του Αρείου Πάγου για τους ελέγχους ντόπινγκ στην Ελλάδα. Γιά τη μεγαλύτερη μάστιγα του αθλητισμού στη μέγγενη της Δικαιοσύνης μίλησαν η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο αθλητίατρος Σταύρος Χάντζος, ο καθηγητής τοξικολογίας Δημήτρης Κουρέτας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης και ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης.

Δείτε τη εκπομπή:https://www.tvopen.gr/watch/184706/hdikhstoopen252f092f2023


ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ για το ΝΤΟΠΙΝΓΚ: «Δεν τους νοιάζει ούτε το φέρετρο ούτε οι χειροπέδες»


Η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου φιλοξενήθηκε στη «Δίκη στο Open» και μίλησε για το θέμα του ντόπινγκ με τους αιφνίδιους θανάτους αθλητών και την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για την υπόθεση.

Αρχικά: «Η αγωνία μας, η αγωνία των ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό, που έχουν υπηρετήσει τον πρωταθλητισμό, είναι να μην χάσεις το απόλυτο επιχείρημα ότι πρέπει να γυμναστείς για να έχεις μία καλή ποιότητα ζωής εσαεί. Και ξαφνικά αυτό να καταργείται γιατί κάποιοι ποντάρουν στο να κάνεις πολύ γερό σώμα, να είσαι ωραίος, γρήγορος, δυνατός και χωρίς κανέναν έλεγχο μπορεί να πείσουν το νέο παιδί ότι μπορεί να γίνει υπεραθλητής μέσα σε ένα βράδυ. Εκεί έχουμε πρόβλημα και αυτό είναι αν θα ζεις ή δε θα ζεις. Οπότε περιμένω κι εγώ αν δω αν έχει εντρυφήσει κανείς πιο επισταμένα γιατί πράγματι ο αθλητισμός είναι ό,τι καλύτερο έχουμε».

Για το αποτέλεσμα μιας έρευνας που έδειξε ότι μεγάλο ποσοστό αθλητών θα διακινδύνευε τη ζωή του στο «βωμό» των διακρίσεων: «Είναι πάρα πολύ παλιό αυτό αλλά το λένε με τη βεβαιότητα ότι ποτέ δε θα συμβεί στους ίδιους επειδή είναι ατρόμητοι και άτρωτοι ταυτόχρονα. Οπότε κάποιος άλλος θα πάθει, ποτέ εμείς. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν έχει πειστεί ένας σούπερ αθλητής που μπορεί να κουνήσει βουνά ότι κάτι θα του συμβεί. Ατρόμητος και άτρωτος ταυτόχρονα, όσο τρομακτικό και να ακούγεται αυτό».

Για το αν και γονείς μπορεί να σπρώχνουν τα παιδιά τους προς το ντόπινγκ: «Το πιο τραγικό είναι ότι εκείνο που ξεχνούν οι περισσότεροι, και το λέω με μεγάλη γνώση, είναι ότι η ζωή δεν σταματάει στα 30, στα 32, στα 35, όταν τελειώσει ο πρωταθλητισμός. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολύ ωραίες στιγμές τις οποίες θα πρέπει να είσαι υγιής για να τις ζήσεις, να τις ευχαριστηθείς και να τις απολαύσεις. Όταν ο πρωταθλητισμός έχει ημερομηνία λήξης, η ζωή δεν έχει. Άρα εκείνο που θα πρέπει να είναι πρωτίστως ως προτεραιότητα όλων, είναι να μπαίνουν γεροί άνθρωποι στον αγωνιστικό χώρο και γεροί να βγαίνουν. Είναι βασική προϋπόθεση αλλιώς δεν έχει νόημα καμιά κουβέντα. Βλέπουμε παιδιά 15-20 ετών να φεύγουν από ανακοπή. Εγώ αντιμετώπισα ήδη δύο περιπτώσεις με ιογενή μυοκαρδίτιδα. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, ξέρω ποια ήταν τα αποτελέσματα, την αγωνία που ζήσαμε μαζί με τους γονείς. Η αγωνία τους ήταν πολύ συγκεκριμένη, αν ήταν από κάτι διαφορετικό γιατί ήταν επιβεβαιωμένο ότι αυτά τα παιδιά δεν είχαν ντοπαριστεί. Και λες αν κάτι συνέβαινε – χτύπα ξύλο – ποιος θα ήταν ο ένοχος; Τι μας έχει ξεφύγει; Τι δεν έχουμε κάνει καλά και πλέον βλέπουμε νέους αθλητές να αφήνουν την τελευταία τους πνοή μέσα στους αγωνιστικούς χώρους;».

Για την ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί σκληρά αναβολικά μέσω διαδικτύου: «Αυτό είναι το τραγικό. Είναι σαν να λέμε στο δηλητήριο εσύ να έχεις την άμεση πρόσβαση. Γιατί οι κερδοσκόποι εδώ χαίρονται. Ποιος όμως είναι εκείνος που μπορεί να προασπιστεί και να υπερασπιστεί την υγεία των παιδιών; Ξέρουν τι παίρνουν;».

Αν φοβούνται τις ποινικές συνέπειες όσοι καταφεύγουν στο ντόπινγκ: «Το μόνο που νοιάζει έναν αθλητή, και επειδή υπάρχει μια πώρωση όταν είσαι εκεί αφοσιωμένος, είσαι «καλόγερος» όταν κάνεις πρωταθλητισμό, δεν υπάρχει άλλη ζωή για σένα, η μεγαλύτερη τιμωρία είναι να σου αφαιρέσουν τη δυνατότητα να είσαι μέσα στον αθλητικό χώρο. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν φοβούνται και τί φοβούνται, γιατί εγώ πορεύτηκα σε πολύ συγκεκριμένες διαδρομές και αξίες. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν υποθετικό και δεν μου αρέσει να μιλάω με “θα”. Ο αθλητής είναι ταγμένος 365 μέρες τον χρόνο σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μπας και πετύχει την κατάργηση των ορίων. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Η κατάργηση των ορίων μπορεί να τον οδηγήσει στο βάθρο και στη διάκριση. Αν κάποιος πάει μόνο για τη διάκριση, δε θα προλάβει να ξεκινήσει και να πάει παραπέρα. Είναι το όνειρο και η διαδρομή».

Για την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για τους αιφνίδιους θανάτους αθλητών και το ντόπινγκ: «Χαίρομαι και εύχομαι να μη σταματήσει εκεί. Να μην είναι μόνο κάναμε μία έρευνα, διαπιστώσαμε κάποια πράγματα κι από εκεί και πέρα να δούμε τι θα κάνουμε. Θα ήθελα πραγματικά να υπάρχει και το παραπέρα γιατί όταν υπάρχει μια «ασυδοσία» στο πώς διακινούνται όλα αυτά, μπορεί ο καθένας, από τον πιο μικρό και αθώο μέχρι τον πιο μεγάλο και ψαγμένο να προμηθευτεί, να τρομάξει και να μην τα ακουμπήσει. Το πιο τρομακτικό είναι ότι ακόμα και στα ΑΜΕΑ υπάρχει διακίνηση αυτών των ουσιών. Άρα δεν ξέρω αν η αγωνία που έχουμε όλοι για την επόμενη μέρα, γιατί εγώ τράβηξα μια διαδρομή την οποία γυρίζοντας πίσω καταλαβαίνω και τις σκοτεινές και τις φωτεινές γωνιές της και το να βλέπεις κάποιον άλλον και να τον θαυμάζεις και να λες “πώς τα κατάφερες εσύ” και να θες να πλησιάσεις. Αλλά ίσως πιο καθαρά, και επιμένω σε αυτό, γιατί βλέπω ως φορέας διοίκησης ότι έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας. Ο σκοπός είναι να έχεις, όσο μπορείς, αυτοί που διοικούν τον αθλητισμό, την αξιοπιστία εκείνη ώστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παίρνοντας τα μικρά παιδιά να πεις “δε θα πάρεις μια ασπιρίνη και αύριο θα είσαι ο μεγάλος πρωταθλητής, το σίγουρο είναι ότι θα είσαι μέσα σε ένα φέρετρο”. Δεν ξέρω εάν θα έχει χειροπέδες ή όχι αλλά το σίγουρο είναι ότι δε θα έχεις μια καλή ζωή. Εάν μπορούμε αυτό να το κάνουμε λίγο πιο καθαρό, ίσως με αυτήν την έρευνα και τη συνέχεια της να πετύχουμε κάτι πολύ καλύτερο και να έχουμε περιορίσει τη δική μας αγωνία για τα νέα παιδιά».

Το θέατρο του παραλόγου


Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας του Αετού Λουτρών από τη Λέσβο, Νίκος Σπανός, για την επικείμενη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για αφαίρεση δέκα βαθμών επειδή η ομάδα του δεν βρήκε αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψει στη Μύκονο εν μέσω τουριστικής περιόδου για τον αγώνα της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας που είχε οριστεί στις 28 Αυγούστου!

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Σπανός:

«Έπρεπε να βρούμε 25 εισιτήρια για τις 27 Αυγούστου για Μύκονο. Θα τιμωρηθούμε μάλλον. Μίλησα με τον κ. Δανιήλ, του εξήγησα τους λόγους, ότι δεν είναι δυνατόν έναν ερασιτέχνη παράγοντα, που παλεύω επί 10 χρόνια να αναδείξω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με μία ομάδα από ένα ακριτικό νησί που δεν έλειψε από ένα ταξίδι, που ήμουν τυπικός στα πάντα και ζήτησα όπως πέρσι με την περίπτωση του Αλμυρού Γαζίου που κληρωθήκαμε να παίξουμε Αύγουστο και δεν μπόρεσε να έρθει στη Λέσβο και παίξαμε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Στο σκεπτικό της η Πειθαρχική Επιτροπή λέει ότι έπρεπε να βγάλω εισιτήρια πριν από τρεις μήνες. Η κλήρωση έγινε στις 11 Αυγούστου. Να έβγαζα εισιτήρια με ποιον προορισμό; Να πηγαίναμε στην Κρήτη;

Αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο παρότι είχαμε διαβεβαιώσει τον υπάλληλο της ΕΠΟ, τον κ. Αποστολίδη, γιατί στείλαμε επανειλημμένα έγγραφα ότι δεν μπορούμε να βρούμε εισιτήρια. Μιλήσαμε με ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρίες, τίποτα. Μιλήσαμε με τη Μύκονο, βρήκαμε ένα πλοίο να πάμε αλλά δεν είχε για να γυρίσουμε, έπρεπε να μείνουμε 4 μέρες στη Μύκονο και αν θα βρίσκαμε να γυρίσουμε. Ποιος θα αναλάβει αυτά τα έξοδα, ερασιτεχνική ομάδα είμαστε. Περιμένουμε να δούμε αν θα ισχύσει αυτή η τιμωρία, είναι -5 βαθμοί για φέτος, -5 βαθμοί για του χρόνου και 2.000 ευρώ πρόστιμο».

Αν τους παραπλάνησαν: «Είχα συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπάλληλο της ΕΠΟ, τον κ. Αποστολίδη, και με είχε διαβεβαιώσει, με τον τρόπο του, να μη φέρουμε σε δύσκολη θέση την Επιτροπή, ότι δε θα τιμωρηθείτε, κάποιο έγγραφο μας είπε να κάνουμε ορθή επανάληψη ώστε να μη φέρουμε σε δύσκολη θέση την Επιτροπή και ότι έπρεπε να επανοριστεί ο αγώνας. Παραλείψαμε αυτήν την παράγραφο και πάνω εκεί πατήσανε και ματαιώθηκε ο αγώνας και τιμωρηθήκαμε από την Πειθαρχική Επιτροπή».

Αν τους ρώτησαν γιατί τους τιμώρησαν αφού τους έλεγαν άλλα πράγματα: «Μίλησα με τον κ. Δανιήλ ο οποίος έδειξε κατανόηση, είπε ότι αυτό δεν έγινε σωστά, ότι έχει αναλάβει εκείνος να μιλήσει με την Πειθαρχική Επιτροπή για να μην τιμωρηθούμε. Τέτοια ποινή πρώτη φορά βλέπω. Και με στοιχεία από σοβαρές εταιρίες που λένε ότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να πάμε στη Μύκονο. Δεν ήθελα εγώ να μην πάει η ομάδα, ο σκοπός της είναι να αναδείξει το νησί μας, να ακουστεί η Λέσβος. Αλλά έτσι όπως πάνε αυτοί, μας στερούν κάθε όνειρο. Είμαστε ερασιτέχνες, δεν έχουμε καμία βοήθεια. Θυμάστε τι είχε γίνει και παλιότερα που μας κάλεσαν να πληρώσουμε 2.000 ευρώ έξοδα διαιτητών. Προς τιμήν της, όμως, με την πρώην διοίκηση της ΕΠΟ οι νησιωτικές ΕΠΣ μας έδωσαν χρήματα για να καλύψουμε αυτά τα έξοδα μετακίνησης και διαιτησίας».

Αν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει: «Όλα περνάνε από το μυαλό μου. Μας απομακρύνουν από το ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε ερασιτέχνες και λάτρεις του ποδοσφαίρου, έχουμε γεννηθεί μέσα στις αλάνες. Εγώ έχω φτιάξει και τον Αετό Β’ με παιδιά από 16 έως 25 ετών. Προσπαθούμε για το καλύτερο και δεν έχουμε κανέναν κοντά μας. Δηλαδή εγώ πρέπει συνέχεια με ένα τηλέφωνο να διεκδικώ, να προσπαθώ να πάω στον κάθε περιφερειάρχη για να βρούμε λύσεις. Ειδικά τώρα η ΕΠΟ πρέπει να ενσκήψει πάνω στα προβλήματα των νησιών, εμείς είμαστε ακρίτες, φυλάμε Θερμοπύλες, εμείς τους δίνουμε παίκτες, όλοι έπρεπε να είναι κοντά μας».

Χ.ΜΑΡΙΟΛΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Το εμπόριο αναβολικών ξεπέρασε το ναρκεμπόριο»!


Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης και μίλησε για το θέμα του ντόπινγκ με τους αιφνίδιους θανάτους αθλητών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Μαριόλης:

«Ήταν ένα μόνο κρούσμα το 2021. Επί διοίκησης δικιάς μας επειδή εφαρμόζουμε τους κανόνες και πάντα όταν έχουμε πανελλήνιο πρωτάθλημα καλούμε το ΕΟΚΑΝ με δικές μας δαπάνες, έχουμε ελάχιστα ως μηδενικά κρούσματα, ώστε ο κόσμος να γνωρίζει και να παίρνει τα μέτρα του».

Αν συμφωνεί με την άποψη ότι ένας μεγάλος αθλητής με το ντόπινγκ μπορεί να κάνει επιτυχίες ενώ αν είναι υποδεέστερος ό,τι και να πάρει δεν πρόκειται να τα καταφέρει: «Δεν είμαι γιατρός αλλά έτσι ακούγεται. Εμείς το καταδικάζουμε, θέλουμε ο αθλητισμός να μείνει καθαρός και θα εφαρμόσουμε τα πάντα ώστε τα παιδιά που έρχονται στην πυγμαχία να είναι καθαρά».

Αν πιστεύει ότι σπρώχνουν και γονείς τα παιδιά προς το ντόπινγκ: «Επειδή υπάρχει πάρα πολύς ανταγωνισμός, σίγουρα γίνονται κάποιες σκέψεις και κάποιοι γονείς είναι υπερβολικοί. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ο αθλητισμός θα πρέπει να παραμείνει καθαρός και δεν πρέπει να βάζουν τα παιδιά τους σε οποιοδήποτε κίνδυνο. Προέχει η υγεία και μετά τα υπόλοιπα».

Αν μία ομοσπονδία δεν δίνει χρήματα στην ουσία απαλλάσσει τους αθλητές από τους ελέγχους: «Υπάρχει ο αιφνιδιαστικός έλεγχος που γίνεται και από εκεί και πέρα έχεις κι εσύ το δικαίωμα όποτε θέλεις, να τους ξανακαλέσεις. Εγώ το έχω πράξει. Απλώς θέλω να πω ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα προς την καλυτέρευση. Αν θυμάστε καλά, το 2019 δεν υπήρχε ο ΕΟΚΑΝ και η Ελλάδα είχε φάει «κίτρινη κάρτα». Με τον κ. Αυγενάκη όμως τα πράγματα εξισορρόπησαν, καλυτέρευσαν, έγινε επανίδρυση και μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2023 ο κ. Αυγενάκης ανέλαβε πρόεδρος και εκπρόσωπος στην παγκόσμια ομοσπονδία. Έχουν γίνει βήματα προς το καλύτερο από την κυβέρνηση και νομίζω το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Και νομίζω ότι μπορεί να γίνουν ακόμα καλύτερα βήματα εκεί. Πρέπει να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι, όλοι ξέρουμε τι γίνεται ακριβώς στην αγορά. Να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι παντού και πιο βαθιά. Δεν λέω μόνο για το ντόπινγκ αλλά και στο κομμάτι του εμπορίου αναβολικών που από ό,τι λέγεται είναι μεγαλύτερο από αυτό των ναρκωτικών. Είναι μεγάλη μάστιγα. Πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο οι αρμόδιες υπηρεσίες για την καταπολέμησή του σε όλα τα επίπεδα. Μπορούνε και νομίζω υπάρχει διάθεση να γίνει».

Στην τελευταία του τοποθέτηση, ο κ. Μαριόλης δήλωσε: «Θα ήθελα να πω να ενωθούμε και να συνεργαστούμε όλοι οι παράγοντες με τους φορείς και να κάνουμε συνεχείς καμπάνιες ενημέρωσης. Γιατί δεν είναι όλοι ενημερωμένοι για το τι ακριβώς γίνεται, πόσο βλαβερό είναι για την υγεία των αθλητών. Γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία».

Π.ΚΟΥΡΤΖΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Μετάλλια κατά παραγγελία»!


Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης και μίλησε για το θέμα του ντόπινγκ και τις προσωπικές του εμπειρίες ως παλιός αθλητής και παράγοντας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάρις Κουρτζίδης:

«Επειδή είμαι κι εγώ παλιός αθλητής, της πάλης, να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή διάσταση. Το ντόπινγκ δεν ξεκίνησε από τους αθλητές ή τους γονείς. Μπορεί να υπάρχουν και αυτά τα περιστατικά γιατί όταν υπάρχει ένας υπέρμετρος ανταγωνισμός, κι όταν αθλητές βλέπουν άλλους αθλητές να έχουν κάποιες επιδόσεις και λόγω ντόπινγκ ή γιατί υποπτεύονται, γιατί υπάρχουν φήμες, γιατί υπάρχουν προσφορές και το δέλεαρ που μπορεί να δίνουν ακόμα και παράγοντες. Πριν από περίπου 35-40 χρόνια, όταν ήμουν 16 ετών, αθλητής της πάλης 16 ετών έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια αγώνα, ενώ είχαμε υποψίες ότι το σωματείο και ο αθλητής έκαναν χρήση αναβολικών. Ήταν τέτοιο το σοκ που είχαμε τη διακοπή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον ένα έτος.

Θα πω ένα ακόμα περιστατικό όταν ήμουν στην Εθνική ομάδα, και συγνώμη για το άθλημα της άρσης βαρών, τους αρσιβαρίστες τους λέγαμε… φαρμακοποιούς. Και τους λέγαμε έτσι γιατί είχαν μπει πάρα πολύ βαθιά στο θέμα του ντόπινγκ, ήταν και σε επίπεδο ομοσπονδίας, παραγόντων και στο τέλος έπαιρνες συμβουλές ακόμα και από συναθλητές σου. Δηλαδή, αν κάποιος σαν αθλητής ήθελε να απευθυνθεί κάπου, απευθυνόταν σε έναν παλιό αρσιβαρίστα ή σε παράγοντες της άρσης βαρών. Το κλειδί είναι οι παράγοντες, ακόμα και οι ομοσπονδίες και πολλές φορές βρίσκουν μία κάλυψη ή και «νταβατζήδες» από την πολιτική που παρεμβαίνουν σε τέτοια ζητήματα.

Θα σας θυμίσω την περίπτωση του 2004 που ήρθε ως αποκορύφωμα μιας πολιτικής που την είχαμε χαράξει από το 1996 και μετά, με ευθύνη, τότε, της κυβέρνησης. Καταλήξαμε, τότε, η κυβέρνηση Καραμανλή να προσπαθεί να διασώσει τα πράγματα και να κάνει και συμβιβασμούς παρασκηνιακά προκειμένου να μη διασυρθεί παντελώς η χώρα. Αλλά οι αθλητές δεν έφταιγαν γιατί ήταν μια πολιτική την οποία είχαν χαράξει οι διεθνείς ομοσπονδίες παράλληλα με την κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, ο κ. Κουρτζίδης μίλησε για ένα βίωμα που είχε ο ίδιος στο παρελθόν: «Όταν ήμουν στην Εθνική ομάδα, κλήθηκα κάποια στιγμή, όπως και άλλοι αθλητές να κάνουμε κάποιες ενέσιμες βιταμίνες. Όταν εγώ ζήτησα το σκεύασμα για να το πάω στον πατέρα μου ήμουν ανήλικος, έμενα μέσα στο ΟΑΚΑ, ήμασταν εσώκλειστοί, είχαμε διαμέρισμα εκεί, το αποτέλεσμα ήταν ότι αφού μου αρνήθηκαν να μου δώσουν το σκεύασμα ή να ενημερώσω τους γονείς μου, με απέπεμψαν. Και όταν απείλησα ότι θα απευθυνθώ προς εφημερίδες και ΜΜΕ, τότε μου επέτρεψαν να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα αλλά να μην μένω στο ΟΑΚΑ. Κι έκανα μιάμιση ώρα για να φτάσω στο ΟΑΚΑ και άλλο τόσο για να επιστρέψω. Και τότε κυνηγήθηκα από την ομοσπονδία».


Κλείνοντας, ο κ. Κουρτζίδης ανέφερε: «Για μία ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι εάν η πολιτεία θέλει, μπορεί να παρεμβαίνει και να λύνει ένα ζήτημα. Εδώ είναι μια μεγάλη, μια τεράστια μπίζνα που κάποιοι εμποδίζουν την οποιαδήποτε εξέλιξη. Μπορεί τώρα να έχει παρέμβει η δικαιοσύνη όμως θα δείτε στην πορεία ότι δε θα γίνει κάποια καμπάνια ούτε θα δαπανηθούν χρήματα για να μάθουν οι αθλητές και οι γονείς τους ποιες είναι οι ποινικές επιπτώσεις και οι επιπτώσεις σε επίπεδο υγείας, να αναδείξουμε τα περιστατικά θανάτων. Δε θα μάθει ποτέ κανένας αν κάποιοι παράγοντες έχουν εξωθήσει παιδιά προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχουμε κάποια υπηρεσία που να μπορούν να γίνονται ανώνυμες καταγγελίες αθλητών ή των γονέων τους ή και προπονητών; Όταν βάζουν οι ομοσπονδίες κάποιους στόχους και οι ίδιες εξωθούν τους αθλητές για να πετύχουν κάποιες υψηλές επιδόσεις, και πολλές φορές και σε επίπεδο ομοσπονδιών αλλά και σε πιο ψηλό και κεντρικό επίπεδο γίνονται διαπραγματεύσεις ακόμα και για τα μετάλλια ή το ποιος μπορεί να περάσει, γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Έχω διατελέσει παράγοντας σε διεθνές επίπεδο, και σε μία εποχή που συνέβαλα να μείνει η πάλη στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, και σας λέω ότι γνωρίζω και από καταγγελίες και από πρόσωπα και πράγματα ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις γίνονται και ότι μάλιστα μπορείς να παραγγείλεις. Να πεις θα πάρω χρυσό ή ασημένιο ή χάλκινο. Και όλα αυτά, επειδή ασφαλώς δεν φτάνει μόνο να είσαι καλός αθλητής, χρειάζεται και μια καλή κλήρωση, χρειάζεται και το ντόπινγκ».


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Άρειος Πάγος ερευνά τους αιφνιδίους θανάτους αθλητών και τους ελέγχους ντόπινγκ


Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου είχε αποστείλει σε όλους τους εισαγγελείς της χώρας εγκύκλιο, με την οποία τους καλούσε να ερευνήσουν διεξοδικά περιστατικά αιφνιδίων θανάτων αθλητών.

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι, ο Αρειος Πάγος ζήτησε και έλαβε όλα τα στοιχεία των ελέγχων ντόπινγκ του έτους 2021.

Θα υπάρξει ενδελεχής εξέταση, για το αν οι αιφνίδιοι θάνατοι προέρχονται από λήψη αναβολικών ουσιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) το 2021 διενεργήθηκαν συνολικά 931 έλεγχοι ντόπινγκ (912 σε δείγματα ούρων και 19 σε δείγματα αίματος). Οι 620 έλεγχοι διενεργήθηκαν εντός διοργάνωσης και οι 311 ήταν αιφνιδιαστικοί.

Οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν στο ποδόσφαιρο (228), ακολούθησαν το μπάσκετ (164), ο στίβος (118), ο υγρός στίβος (95) και τα ΑμεΑ (70).

Εγινε διαχείριση δέκα υποθέσεων πιθανής παράβασης κανόνων αντιντόπινγκ. Από αυτές οι οκτώ αφορούσαν αντικανονικά αναλυτικά ευρήματα σε δείγματα ούρων, 1 υπόθεση αφορούσε αποφυγή ελέγχου και 1 υπόθεση σε πιθανή παραβίαση περιόδου αποκλεισμού.

Τελικά καταλογίστηκε παράβαση κανόνων αντιντόπινγκ σε έξι αθλητές (2 άρσης βαρών, 1 κολύμβησης, 1 στίβου, 1 μπάσκετ και 1 πυγμαχίας).

Την έρευνα εποπτεύει η κ. Σακελλαροπούλου, η οποία πλέον έχει οριστεί από τον Αρειο Πάγο να επιλύει τις διαφωνίες που προκύπτουν μεταξύ ευρωπαϊκής και ελληνικής εισαγγελίας.

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Τι ερευνά ο Άρειος Πάγος για το ντόπινγκ στον αθλητισμό + Η παραίτηση Μπένετ βάζει δύσκολα στον Μπαλτάκο + Η αλλοπρόσαλλη τακτική της ΕΠΟ στις κυρώσεις


Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.

Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπη των μεγάλων αποκαλύψεων δινει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

Όλα τα στοιχεία του Αρείου Πάγου για τους ελέγχους ντόπινγκ στην Ελλάδα - Η μεγαλύτερη μάστιγα του αθλητισμού στη μέγγενη της Δικαιοσύνης.

Συζητούν: Η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο αθλητίατρος Σταύρος Χάντζος, ο καθηγητής τοξικολογίας Δημήτρης Κουρέτας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης και οι δημοσιογράφοι Πάρις Κουρτζίδης, Γιώργος Μπούζος και Μαίρη Μπενέα.

ΑΚΟΜΗ:

- Η παραίτηση του αρχιδιαιτητή Μπένετ και οι επιπτώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο

- Η ΕΠΟ δεν τιμωρεί ομάδες,για τα χειραγωγημένα ματς και αφαιρεί δέκα βαθμούς από ένα ακριτικό σωματείο που δεν βρήκε αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψει στη Μύκονο!

Τριάντα έξι  χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Μεταναστευτικό: «Καυτό Ελληνικό Πρόβλημα» και ΟΧΙ θέμα έλλειψης «ανθρωπιάς


Εθνικό-πολιτικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου

Συγχαρητήρια στον κ Κασσελάκη, για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ. και θα ρίξω, συμβολικά βέβαια, λίγο «κόκκινο πιπέρι» στη «γλώσσα» των ελληνικών ΜΜΕ που
ανέδειξαν ως κυρίαρχο θέμα την αντιπαλότητα των δύο μονομάχων δηλαδή Κασσελάκη, - Αχτσιόγλου και δεν ανέδειξαν στο βαθμό που ΕΠΡΕΠΕ τα γεγονότα και τις τοποθετήσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Erdogan στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης  Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τις γνωστές του απαιτήσεις για αναγνώριση του ψευδοκράτους αγνοώντας πασιφανώς ΟΛΕΣ τις σχετικές με το θέμα αποφάσεις του ΟΗΕ στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα σχεδόν ετών.

Έκανε σημαντικές αναφορές στο μεταναστευτικό πρόβλημα από το Βήμα του ΟΗΕ ο κ Μητσοτάκης και ακούστηκε ότι μέσα στο γενικότερο πλαίσιο προσπαθειών εξομάλυνσης των αντιδικιών μας με τη γείτονα αρχίζουν να «λογικεύονται» οι θέσεις του Προέδρου της Τουρκίας κ Erdogan της χώρας που είναι η κύρια προμηθεύτρια λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζω τις πρόσφατες ενέργειες της Ιταλίδας Πρωθυπουργού κ Μελόνι η οποία «τα είπε ορθά-κοφτά-και-χύμα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ιταλία με την εισροή μεγάλων αριθμών λαθρομεταναστών. Το θέμα το παρουσίασα σε σχετικό άρθρο μου με τίτλο «Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός και η Ευρωπαϊκή Ένωση» που αναρτήθηκε εδώ στον αγαπητό
φιλόξενο διαδικτυακό τόπο.

Δεν είναι άγνωστο σε εμάς τους Έλληνες θέμα το μεταναστευτικό και είναι ελάχιστοι εκείνες και εκείνοι που αγνοούν την αλήθεια ότι είναι πολλοί οι λόγοι που οδηγούν στη μετανάστευση και ποικίλλουν από την αναζήτηση της ασφάλειας από χώρες που σπαράσσονται από ένοπλες συγκρούσεις, από τα διογκωμένα δημογραφικά προβλήματα μέχρι και την πείνα και τη φτώχεια και
τώρα πια και την κλιματική αλλαγή.

Σίγουρα είναι τεράστιο ΚΑΙ δισεπίλυτο το μεταναστευτικό θέμα και οποιαδήποτε προσπάθεια αναγωγής του σε πολιτικές σκοπιμότητες, πολιτικό όφελος και πολιτικό κόστος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, συνιστά με μια απλή λέξη «παλιανθρωπιά»

Τα τελευταία χρόνια τα μεταναστευτικά κύματα από Ασία και Αφρική εξελίσσονται με πρωτόγνωρα σε αριθμούς μεγέθη με κύριες πύλες εισόδου την Ελλάδα και την Ιταλία.

Εάν δούμε προσεκτικά πώς φέρονται ΕΠΙΣΗΜΑ πλέον οι συν-εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών μελών (αλλά και η Βρετανία) στους μετανάστες και πρόσφυγες (Γερμανία, Δανία,
Σουηδία, Ουγγαρία κλπ.) και πώς φερόμαστε εμείς τότε το ερώτημα που θέτω στον τίτλο της σύντομης σημερινής μου παρέμβασης γίνεται ακόμα πιο έντονο…

Προσωπικά δεν δέχομαι τις αμφισβητήσεις της πατροπαράδοτης ελληνικής φιλοξενίας και την επίδειξη ανθρωπιάς από εκείνους και εκείνες (είναι βαρύς ο όρος αλλά τολμώ να τους χαρακτηρίσω ακόμη και ως Ανθέλληνες), που αβασάνιστα χαρακτηρίζουν ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ και ΑΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ τους Έλληνες, Λαό ο οποίος αποτελεί ψυχό-κοινωνιολογικό-οικονομικό-πολιτικό
φαινόμενο ως ΕΘΝΟΣ «Προσφύγων» και «Ξενιτεμένων…»

Καθώς κλείνουν οι πύλες εισόδου στην Κεντρική Ευρώπη για μετανάστες και πρόσφυγες θα ήθελα να θέσω ΜΑΖΙ με την Ιταλίδα Πρωθυπουργό κ Μελόνι τα απλά αλλά βασανιστικά και μέχρι
στιγμής ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ερωτήματα:

Εφόσον συνεχιστεί η αδιάκοπη ροή μεταναστών και προσφύγων, που ΔΕΝ έχουν πλέον τρόπο ΔΙΑΦΥΓΗΣ στην ΕΕ τι θα γίνουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας;

Στην Πατρίδα μας ήδη φιλοξενούμε ( λέγεται χωρίς να βλέπουμε επίσημα στατιστικά στοιχεία μισό έως ενάμιση εκατομμύριο πρόσφυγες-λαθρομετανάστες ) και εύλογα αναρωτιούνται πολλοί
Έλληνες, είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε δύο ίσως τρία και περισσότερα εκατομμύρια μεταναστών και προσφύγων σε μια οικονομικά καταστραμμένη χώρα, την οποία ήδη έχουν εγκαταλείψει μισό εκατομμύριο επιστήμονες και εξειδικευμένοι επαγγελματίες και με πολύ μεγάλο αριθμό ανέργων ή απασχολούμενων με «μισθό-χαρτζιλίκι;»

Συνιστά δείγμα έλλειψης ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ η απαιτούμενη προστασία της χώρας μας και των Ελλήνων ή ΘΕΜΑ Εθνικής επιβίωσης;

Θα πάρω καμιά απάντηση ή ματαιοπονώ και δυστυχώς επιπρόσθετα κινδυνεύω ναμχαρακτηρισθώ απάνθρωπος, μισάνθρωπος και ρατσιστής στη χώρα που γέννησε την ΛΟΓΙΚΗ αλλά βιώνει εποχές απίστευτου ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ;

Για πρώτη φορά ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου


Η Εισαγγελία Αρείου Πάγου έσπασε τα στερεότυπα και για πρώτη φορά όρισε εκπρόσωπο Τύπου.

Το ρόλο αυτόν, για την επόμενη τριετία ανέλαβε ο Αντεισαγγελέας ΑΠ Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Με την υπ’ αριθ. 7/2023 Απόφαση της Ολομέλειας της
Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ορίστηκε ως Εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας για την επόμενη τριετία, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.5 α Ν.4938/2022, ως ισχύει, ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ.
Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Με την ως άνω απόφαση ορίσθηκε και το πλαίσιο άσκησης των
καθηκόντων του ως ακολούθως:

«Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας ενημερώνει το κοινό για τις
δράσεις της Εισαγγελίας καθώς και για θέματα ιδιαίτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν στη Δικαιοσύνη, ιδίως με την έκδοση δελτίων τύπου-ανακοινώσεων ή τη διά ζώσης ενημέρωση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.).

Η πληροφόρηση πρέπει να είναι έγκυρη και ακριβής και γίνεται με την τήρηση των αρχών του δημοσίου συμφέροντος, του τεκμηρίου
αθωότητας, της προστασίας της ανηλικότητας και του δικαιώματος
προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού
χαρακτήρα».

Νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

 https://www.ieidiseis.gr/politiki/215632/neos-proedros-tou-syriza-o-stefanos-kasselakis-me-pososto-56-65-i-efi-axtsioglou-me-35-43

Καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Δρόσος.

 Τα αποτελέσματα στο 75% είναι:

Στέφανος Κασσελάκης: 56,69% (56.461 ψήφους)

Εφη Αχτσιόγλου: 43,31% (43.139 ψήφους)

Ειδικότερα, νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Στέφανος Κασσελακης, ο οποίος διαδέχεται στην ηγεσία του κόμματος τον Αλέξη Τσίπρα, επικρατώντας στην εσωκομματική κούρσα της Εφης Αχτσιογλου.

Με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Κουμουνδουρου, ο Στέφανος Κασσελάκης επικρατεί της Εφης Αχτσιόγλου με 56,69% (56.461 ψήφοι) έναντι 43,31% (43.139 ψήφοι)

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ισχυρό προβάδισμα Κασελάκη


Προβάδισμα τουλάχιστον 10 μονάδων, φαίνεται πως έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο 50% του κατεμετρημένου εκλογικού σώματος ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 55% έναντι 45% της Εφης Αχτισόγλου.

Σημειώνεται ότι, ο αριθμός των ψήφων ανήλθε σε 133.700, ενώ σε πολλά εκλογικά τμήματα παρατηρήθηκαν τεράστιες ουρές, με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση στην ώρα που θα έκλειναν οι κάλπες. Υπενθυμίζεται ότι στον α' γύρο είχαν ψηφίσει 148.821 άτομα.

Παράλληλα, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση πηγές της Κουμουνδουρου αναφέρουν πως γύρω στις 11.00 θα μπορεί να υπάρξει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τον νικητή των εσοκομματικων εκλογών, δηλαδή περίπου του 80%.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Κουμουνδουρου στον Β γύρο της μονομαχίας Κασσελακη-Αχτσιογλου περίπου 8.750 ήταν τα «παλιά» μέλη που πήγαν σήμερα στις κάλπες, και δεν είχαν πάει να ψηφίσουν την προηγούμενη Κυριακή.

Τέμπη: Ο πρώην Πρόεδρος του ΟΣΕ ζήτησε να απολογηθεί μετά τις εκλογές, επειδή είναι υποψήφιος Δήμαρχος


Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ο λόγος, για τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία - μαμούθ από τον ειδικό εφέτη - ανακριτή Λάρισας, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος, που είναι μεταξύ των κατηγορουμένων, για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών.

Ο κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος είναι υποψήφιος και διεκδικεί τη Δημαρχία Αιγίου, εκλήθη σε απολογία από τον ανακριτή κ. Μπακαίμη, μαζί με δύο ακόμη πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ, στις 28 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του δόθηκε προθεσμία από τον ανακριτή κ. Μπακαίμη, για τις 20 Οκτωβρίου, προκειμένου να προηγηθούν οι Δημοτικές εκλογές.

Η δική του προθεσμία συμπαρέσυρε τις απολογίες των συγκατηγορουμένων του, που θα απολογηθούν στις 18 και 19 Οκτωβρίου αντίστοιχα.
ούς υποψήφιος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και μάλιστα διεκδικεί τη Δημαρχία στο Δήμο Αιγιαλείας.

Η προθεσμία εδόθη και οι τρεις κατηγορούμενοι πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ απολογούνται στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου.

Η ανάκριση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Νοεμβρίου.


Δικαιοσύνη: Μία ακόμη γυναίκα σε ηγετική θέση!


Δεν υπάρχει πόστο στη Δικαιοσύνη, που να μην το έχουν καταλάβει
γυναίκες!

Μετά το δίδυμο στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, με Πρόεδρο την Ιωάννα Κλάπα και Εισαγγελέα την Γεωργία Αδειλίνη, το νήμα στις εκλογές της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας έκοψε μία ακόμη γυναίκα.

Με συντριπτική πλειοψηφία (65 - 22) η Εισαγγελέας Εφετών Καλλιόπη Βαρδάκη, εξελέγη Προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, καθώς υπερψηφίστηκε από τους συναδέλφους της στις εκλογές, για την ανάδειξη νέου διευθύνοντα.

Η αποχώρηση για τον Αρειο Πάγο, λόγω προαγωγής σε Αντεισαγγελέα ΑΠ, της μέχρι πρότινος Διευθύνουσας την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά και εξαίρετης Εισαγγελέα Μαρίας Γκανέ, άφησε κενό, που καλύφθηκε με εκλογές, τις οποίες κέρδισε η κ. Βαρδάκη.

Η νέα Προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών έχει αδελφό Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν κουμπάρα του αποβιώσαντα Εισαγγελέα Εφετών Σωτήρη Μπάγια, που επίσης υπήρξε Προιστάμενος της Εισαγγελίας Αθήνας.

Συνυποψήφιος και αντίπαλος της στις εκλογές ήταν ο Εισαγγελέας Εφετών Σοφοκλής Λογοθέτης, με σύζυγο, επίσης δικαστική λειτουργό.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

"Βe Active" στο Λιμάνι του Πειραιά ο Βρούτσης!


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, παραβρέθηκε στην εκκίνηση των δράσεων του #BeΑctiveHellas για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά.

Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα νέα παιδιά, που μυούνται στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, αλλά και να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΙΟΠ, Γιάννη Παπαδημητρίου και την Πρέσβειρα του προγράμματος #BeΑctiveHellas, χάλκινη Ολυμπιονίκη μας στο Πεκίνο, Βιργινία Κραβαριώτη, σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι για το σύνολο του πληθυσμού όλων των ευρωπαϊκών χωρών να ασχοληθούν με την άθληση, εντάσσοντας τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή τους σε κάθε
ηλικία.

Ειδικά για τα νέα παιδιά, ο αθλητισμός και οι Αξίες του, που γαλουχούν χαρακτήρες, αποτελούν διέξοδο και εναλλακτική μορφή
εποικοδομητικής απασχόλησης. Ειδικά στην εποχή μας που, η ολοένα αυξανόμενα εμπλοκή του πληθυσμού σε μία παθητική στάση παρακολούθησης των γεγονότων από ηλεκτρονικές οθόνες, αποτρέπει την εξάσκηση.

«Είμαστε σήμερα εδώ, στον ιστορικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά, στην εκκίνηση των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού μέσω του #BeΑctiveHellas, για να δώσουμε το μήνυμα σε όλον τον κόσμο, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, καταγωγή, να ασχοληθεί ενεργά με τον αθλητισμό» τόνισε ο κ. Βρούτσης και υπογράμμισε πως «ο αθλητισμός αποτελεί εργαλείο συνοχής των κοινωνιών, μέσω της κοινωνικοποίησης των μελών τους με όρους ισότητας και δικαιοσύνης.

Ειδικά τα νέα παιδιά μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν από την
ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και τις αξίες του, διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα τους, συνάμα με την υγιή ανάπτυξη του οργανισμού τους».

Ο Υπουργός επισήμανε ακόμη ότι «είμαι πολύ χαρούμενος που οι
φετινές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
ξεκίνησαν με ναυταθλητισμό, με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, που σηματοδοτούν την Ελλάδα μας.

Στοιχεία που ως νησιώτης τα αγαπώ και πάντα τα αναζητώ στις
αποδράσεις μου, χαρακτηριστικά της πατρίδας μας που προσελκύουν τα νέα παιδιά, αλλά και ανθρώπους κάθε ηλικίας για να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και στις αξίες του» και κατέληξε λέγοντας «στο Υπουργείο Αθλητισμού ετοιμάζουμε σειρά επιπλέον μεταρρυθμίσεων με πυλώνα μας την ενίσχυση της άθλησης σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Δράσεις σαν κι αυτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, επιδιώκουμε να αποτελέσουν τον “μαγνήτη” για τον κόσμο σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινάμε».

Την εκδήλωση του #BeΑctiveHellas τίμησαν με την παρουσία τους και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και Ολυμπιονίκης, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Ο Καθηγητής Πιπερόπουλος ανέλυσε «το φαινόμενο Κασσελάκης» στην ΕΓΝΑΤΙΑ-TV (ΒΙΝΤΕΟ)


Προσκεκλημένος στο χθεσινό-βραδινό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΓΝΑΤΙA-TV από τον δημοσιογράφο κ. Λάζαρο Λαζάρου ο Καθηγητής Πιπερόπουλος ανέλυσε με το γνωστό γλαφυρό του τρόπο «το φαινόμενο Κασσελάκη» επισημαίνοντας πρωτίστως την επικοινωνιακή υπεροχή του κ. Κασσελάκη απέναντι στους συνυποψηφίους του, για τη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ.

Ο Καθηγητής Πιπερόπουλος υπογράμμισε ότι, ο νεότευκτος πολιτικός ήδη κέρδισε «ουσιαστικά αλλά όχι τυπικά» τη θέση του Προέδρου από την πρώτη Κυριακή της αναμέτρησης, καθώς ήρθε
αιφνιδιαστικά στο προσκήνιο και σε λίγες εβδομάδες έφτασε να πάρει το 45% των ψήφων αφήνοντας δεύτερη την κ Αχτσιόγλου και ως ακόμη πιό πίσω τους κ.κ. Παππά και Τσακαλώτο.

«Τα τελευταία 50 χρόνια από το καλοκαίρι του 1974, στα πολιτικά μας δρώμενα καθιερώθηκε ο όρος ‘μετά την Μεταπολίτευση’ και εάν ο κ Κασσελάκης αναδειχθεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ.
προτείνω να εισάγουμε νέο όρο στα Ελληνικά πολιτικά δρώμενα μιλώντας πλέον για ‘Μετα-πολιτική’ περίοδο στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος και δεν αποκλείω να τον δούμε Πρωθυπουργό
στις επόμενες εκλογές…» είπε ο κ Πιπερόπουλος.

Δείτε το βίντεο με όσα είπε χθες βράδυ στην ΕΓΝΑΤΙΑ-TV ο Καθηγητής Πιπερόπουλος,  στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=0Ln2JoGgtpk