Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Τι έγραφε στο τελευταίο της σημείωμα η 22χρονη Αρετή, που φέρεται ότι,καθοδηγήθηκε σε αυτοκτονία από σατανιστές! (VIDEO)



Σας αγαπώ”. “Δεν φταίτε εσείς...”. “Δεν βρίσκω λόγο για να ζήσω”...
Με σπαρακτικά λόγια αποχαιρέτισε τους γονείς της η 22χρονη φοιτήτρια, η οποία  βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στο Αιγάλεω, με μια σακούλα στο κεφάλι και ένα σωληνάκι, που κατέληγε σε αέριο γέλιου.
Δάκρυσαν ακόμη και οι αστυνομικοί, διαβάζοντας τα λόγια της 22χρονης Αρετής Ζαχαροπούλου, που προσπαθούσε, με αυτό τον τρόπο, να πείσει τους γονείς της ότι, η απόφαση της, να δώσει τέλος στη ζωή της ήταν δική της...
"Προσπάθησα πολύ, αλλά δεν τα κατάφερα", φέρεται ότι, έγραφε η 22χρονη, αναφερόμενη σε κάτι από το οποίο προσπαθούσε να ξεφύγει, χωρίς λυτρωμό...
Οπως αποκάλυψε η Μαίρη Μπενέα στην εκπομπή 
Μετά από τη μήνυση, που 
Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης το κινητό της 22ρονης τηλέφωνο, από το οποίο είχαν σβηστεί όλες οι επαφές, οι κλήσεις και τα μηνύματα της.
Οπως  αποκάλυψε στο “Μαζί σου” η Μαίρη Μπενέα, η υπόθεση της αυτοκτονίας της 22χρονης πήρε απρόβλεπτη τροπή, μετά από τη μήνυση, που υπέβαλλαν οι γονείς της Αρετής, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι, η αυτοκτονία της ήτα καθοδηγούμενη από σατανιστές. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ:http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2019-03-29-11/mazi-sou-29032019
Ο εισαγγελέας, που ανέλαβε την υπόθεση, ζήτησε από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, που θα διενεργήσει την έρευνα:
- Να ψάξουν φίλους και γνωστούς της Αρετής και κυρίως τα πρόσωπα εκείνα, με τα οποία είχε σχέση και φέρονται να εμφανίζονται στο διαδίκτυο σε σατανιστικές τελετές και να πάρουν καταθέσεις.
- Να διενεργηθεί γραφολογική έρευνα στο σημείωμα, που άφησε στους γονείς της η Αρετή.
- Να γίνει νέα νεκροψία και νεκροτομή, κάνοντας δεκτό αίτημα της οικογένειας της 22χρονης, από ιατροδικαστή, που διορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος.
- Να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις.
- Να ανοίξει το κινητό τηλέφωνο της 22χρονης και το λαπ τοπ της, καθώς λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ανεξήγητα είχαν σβηστεί τα πάντα.


Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Στις Φυλακές Κορυδαλλού η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Οι αλλεπάλληλες δολοφονίες κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, οι αποδράσεις επικίνδυνων κακοποιων και τα άγρια περιστατικά βίας και ανομίας στο ψυχιατρείο και στο νοσοκομείο των φυλακών μεταξύ κρατουμένων, προκάλεσαν την παρέμβαση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επισκέφτηκε πριν απο λίγο το σωφρονιστικό κατάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τριμελές κλιμάκιο απο έλληνες και ξένους της ΕΕΔΑ πραγματοποίησε αυτοψία στις Φυλακές Κορυδαλλού, μίλησε με κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, για να διαπιστώσει τις συνθήκες κράτησης και οτιδήποτε άλλο παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Τώρα και στο ποδόσφαιρο τα Σκόπια ως "Μακεδονία"

Αντιγράφουμε πάλι την ανάρτηση απο τον ιστότοπο της "Δίκης", του Κυριάκου Θωμαίδη, γιά έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στα  Σκόπια, που αγωνίστηκαν ως "Μακεδονία", στο γήπεδο Φίλιππος ο Β".


Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019


Παίζουν μπάλα ως "Μακεδονία" στο γήπεδο "Φίλιππος ο Β" (pic)

Με αφορμή ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη στα Σκόπια, ο βουλευτής της ΝΔ Στ.Καλαφάτης  αναδεικνύει ότι οι γείτονες αγωνίζονται με το όνομα «Μακεδονία» και παίζουν στο γήπεδο «Φίλιππος ο Β». Αυτό συνέβη στο ματς με τη Λετονία.«Ο Τσίπρας, ο Παππάς και οι άλλοι εξακολουθούν να εμπαίζουν τους Έλληνες» σημειώνει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: «Δεν ξεχνάμε».

Καλή λευτεριά!

Το σκάνδαλο των αλλεπάλληλων αναβολών της δίκης Κούγια - Μπέου, περιγράφει με πολύ εύστοχο και απολαυστικό  τρόπο ο Κυριάκος Θωναίδης στον ιστότοπο της "Δίκης". με τίτλο:

"ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ: Πότε θα ξεγεννήσει η δίκη Κούγια-Μπέου;"

Για όγδοη (!) φορά αναβλήθηκε η δίκη Κούγια στο Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ είχε Μικτό Ορκωτό με την επαγγελματική του ιδιότητα και δεν παρέστη στο δικαστήριο, όπου ο ίδιος κατηγορείται για παραβίαση απορρήτου των συνομιλιών.

Απών και ο δήμαρχος Βόλου Αχ.Μπέος, ο οποίος είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Νέα δικάσιμος ορίστηκε η 28η Ιουνίου, με νέα σύνθεση στην έδρα

Νέες αποκαλύψεις στις 11.30, για το θάνατο της φοιτήτριας, με... άρωμα σατανισμού!


Δείτε στις 11.30 στο “Μαζί σου” στον Σκάι, νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τη Μαίρη Μπενέα, για την υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου της 22χρονης Αρετής, που διερευνάται, εαν σχετίζεται με σατανιστικές τελετές!
Οπως αποκάλυψε χτες η δημοσιογράφος, οι γονείς της φοιτήτριας, που βρέθηκε νεκρή, στο διαμέρισμα της στο Αιγάλεων, με μία σακκούλα στο κεφάλι, έκαναν μήνυση για ανθρωποκτονία κατ΄αγνώστων, καθώς υποψιάζονται σκηνοθετημένη αυτοκτονία με... άρωμα σατανισμού!

Στη μήνυση, που κατέθεσαν στην Εισαγγελία οι συνήγοροι της οικογένειας, αναφέρονται σαφείς υπόνοιες των γονιών της ότι, ενδεχομένως το παιδί τους θυσιάστηκε στο πλαίσιο σατανιστικής τελετής την 20 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία συνέπεσαν η Πανσέληνος των σκουληκιών και η εαρινή ησημερία, που κατά το εορτολόγιο των σατανιστών θεωρείται ιερή μέρακαι γιορτάζεται με σεξουαλικά όργια και θυσίες.
Οι αστυνομικοί πλέον εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής στην υπόθεση σατανιστικών οργανώσεων, που επηρέασαν την κοπέλα ψυχολογικά και συνέβαλλαν στο θάνατό της είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η τροπολογία Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο


Οι "Δικογραφίες" αποκαλύπτουν το περιεχομενο της τροπολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Η τροπολογία εστάλη σήμερα από τον Γ.Βασιλειάδη στην ΕΠΟ προς έγκριση, με την υποσημείωση ότι οιεσδήποτε αντιρρήσεις πρέπει να αποτυπωθούν έως τις 5 Απριλίου.

Ο κ.Βασιλειάδης επιμένει ότι θα φέρει προς ψήφιση την τροπολογία στη Βουλή ώστε η αναδιάρθρωση να ισχύσει την επόμενη σεζόν,.

Πληροφορίες των "Δικογραφιών" αναφέρουν ότι οι αλλαγές που περιγράφονται στο παρακάτω κείμενο (δημιουργία Super League 2 και 14 ομαδες στη SL 1) θα ισχύσουν από τη μεθεπόμενη σεζόν.

Ιδού η τροπολογία: 

"Θα έβαζα τον κλέφτη στο σπίτι μου να φάει"!

Προκλητικός εμφανίστηκε ο στην εκπομπή του Σκάι "Μαζί σου" ο γιός του 52χρονου Ρομά, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 35χρονου, στο σπίτι του οποίου μπήκε, για να κλέψει κότες.
Σε ερώτηση της Μαίρης Μπενέα, τι θα έκανε ο ίδιος, εάν είχε εισβάλλει κλέφτης στο σπίτι του, τη νύχτα και διακινδύνευαν και τα ανήλικα παιδιά του, ο Ρομά, γιός του θύματος, Βαλάντης απάντησε:
"Eγώ θα τον έβαζα και στο σπίτι μέσα, να φάει"!..
Δείτε την εκπομπή:
http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2019-03-28-11



Ηχηρό μήνυμα από τη Δικαιοσύνη, που άφησε ελεύθερο τον 35χρονο, που σκότωσε τον 52χρονο Ρομά

Απόφαση - μήνυμα από τη Δικαιοσύνη, που παρά τα έκτροπα και τις απειλές των Ρομά ότι, "θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους",   άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον 35χρονο στην Κόρινθο, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία  52χρονου Ρομά, που έκλεψε κότες από το σπίτι του.
Τι απειλές επανέλαβε νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή του Σκάι "Μαζί σου", ο Ρομα γιός του θύματος Βαλάντης.
Δείτε την εκπομπή: http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2019-03-28-11
Με σύμφωνη γνώμη ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Κορίνθου άφησαν ελεύθερο τον 35χρονο, ο οποίος υποχρεούται να επιλέξει άλλον τόπο διαμονής, μακριά από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς και να παρουσιάζεται κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του νέου τόπου διαμονής του, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.
Απολογούμενος ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 52χρονο, αλλά φοβήθηκε και πυροβόλησε, όταν αντελήφθη ότι, το θύμα, μαζί με άλλους Ρομά, είχαν μπει στην ιδιοκτησία του με σκοπό να κλέψουν.
Αποκλεισμένα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήταν τα δικαστήρια Κορίνθου, για το φόβο επεισοδίων, καθώς ΄συγκεντρώθηκαν εξαγριωμένοι Ρομά, που απειλούσαν ότι "θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους", ενώ απέναντι τους είχε συγκεντρωθεί πλήθος Κορίνθιων, για συμπαράσταση στον 35χρονο κατηγορούμενο.
"Εαν δεν τον βάλουν φυλακή, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Υπόμνημα της ΑΕΚ στον πρόεδρο ΑΠ για την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη


Οι "Δικογραφίες" αποκαλύπτουν το υπόμνημα της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β.Πέππα, όπου καταγγέλλονται παρατυπίες στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Το υπόμνημα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και αποκαλύπτει παθογένειες του χώρου, παρά τη θεσμοθέτηση τακτικών δικαστών και εν ενεργεία εισαγγελέων στο ποδόσφαιρο βάσει του νόμου Κοντονή.

Ιδού ολόκληρο το υπόμνημα της ΑΕΚ:
Ι.  Είμαστε ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία κατά τον αθλητικό νόμο 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μέλος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) με δικαίωμα ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις αυτής. Η Ε.Π.Ο. –ανάμεσα σε άλλες δράσεις και αρμοδιότητες- είναι η διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου Ελλάδος.
Επιπλέον, είμαστε μέλος της Super League Ελλάδος η οποία -ως συνεταιρισμός περιορισμένης ευθύνης- αποτελεί τη διοργανώτρια αρχή της ανώτατης κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Ελλάδος, ήτοι της Α’ Εθνικής κατηγορίας.
Η ομάδα μας συμμετέχει κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2018-2019 σε αμφότερες τις ως άνω διοργνώσεις.

ΙΙ.   Όπως γνωρίζετε, η δομή των Δικαστικών Οργάνων του ποδοσφαίρου (κατά την ορολογία που προσδίδει σε αυτά το Καταστατικό της Ε.Π.Ο.) είναι η εξής:  Το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο αναφορικά με τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος, είναι το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League και αναφορικά με τη διοργάνωση του Κυπέλλου είναι η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο..
Οι εφέσεις κατά των αποφάσεων αμφοτέρων των πρωτοβαθμίων δικαστηρίων εκδικάζονται από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και ασκούνται από τον ηττηθέντα διάδικο, ή από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων (Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας).

 Περαιτέρω, δυνάμει του Ν. 4328/2015 και σε συνάρτηση με την τροποποίηση του άρθρου 36 του Ν.4559/2018 (ΦΕΚ Α 142/2018) καθορίζεται ότι τα Δικαστικά Όργανα της ΕΠΟ αποτελούνται:
1. Τα μεν Πρωτοβάθμια Δικαστικά Όργανα, από τακτικούς δικαστές με βαθμό Πρωτοδίκη κατά τον αρχικό διορισμό τους.
2. Το δε Δευτεροβάθμιο Δικαστικό Όργανο, η Επιτροπή Εφέσεων, από τακτικούς δικαστές, με βαθμό Εφέτη, επίσης κατά τον αρχικό διορισμό τους.
3. Ομοίως, ως υπεύθυνος άσκησης δίωξης πειθαρχικών ποδοσφαιρικών αδικημάτων αναλαμβάνει εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός με βαθμό εισαγγελέα πρωτοδικών, ο οποίος αναπληρώνεται από εν ενεργεία εισαγγελικό λειτουργό με βαθμό αντιεισαγγελέα πρωτοδικών, ομοίως κατά τον αρχικό διορισμό τους.

ΙΙΙ.  Πριν από την έναρξη του τρέχοντος Πρωταθλήματος της περιόδου 2018 - 2019, εστάλη στην Ε.Π.Ο. (μεταξύ άλλων σχετικών εγγράφων ανάλογα με το βαθμό των υποψηφίων δικαστών), έγγραφο υπόδειξης Εφετών ως Αθλητικών Δικαστών της Ε.Π.Ο., το οποίο έφερε την υπογραφή του Προέδρου Εφετών κ. Νικολάου Σαλάτα. Με βάση το έγγραφο αυτό εξελέγησαν από την Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. για να υπηρετήσουν στην Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. οι Εφέτες: Γεράσιμος Διονυσάτος (Πρόεδρος), Παναγιώτης Φιλόπουλος (Αναπληρωτής Πρόεδρος), Βασιλική Βλαχοπαναγιώτου (Μέλος), Αδαμαντία Γκογκόλη (Μέλος) και Νικόλαος Βόκας (Μέλος).

  Το γεγονός ότι ενεργήθηκε πράξη διοίκησης του Εφετείου από μη δικαιούμενο προς τούτο πρόσωπο (τον κο Ν. Σαλάτα), δεδομένου ότι αυτές διενεργούνται αποκλειστικά από το Τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης, έχει εγείρει έντονες συζητήσεις ως προς το κύρος της εκλογής των Αθλητικών Δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων και αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα της συγκρότησης του Δικαστικού Οργάνου και συνακόλουθα των αποφάσεων που εκδίδει.
Η παρατυπία αυτή που εμφιλοχώρησε στην εκλογή των τριετούς θητείας μελών της Επιτροπής Εφέσεων έχει πάρει έντονη δημοσιότητα και έχει δημιουργήσει αναταράξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και ατμόσφαιρα προβληματισμών και ανασφάλειας.
Επειδή το θέμα άπτεται του κύρους και της νομιμότητας της Αθλητικής Δικαιοσύνης, κρίναμε σκόπιμο να ενημερώσουμε την κεφαλή αυτής, εκθέτοντας το θέμα ενώπιόν Σας.

IVΈνα άλλο εξαιρετικά κρίσιμο θέμα, το οποίο έχει ήδη εξελιχθεί σε εν δυνάμει πυροδοτούμενο μηχανισμό στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι η εκ διαμέτρου αντίθετες κρίσεις δύο πανομοιότυπων υποθέσεων που κρίθηκαν από τα προαναφερόμενα αθλητικά Δικαστικά Όργανα της Ε.Π.Ο.. Συγκεκριμένα:
Α)  Την 7η Οκτωβρίου 2018 διεξήχθη στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στις ομάδες ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στα πλαίσια της διοργάνωσης του Πρωταθλήματος. Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου έλαβαν χώρα επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και των δυνάμεων της Αστυνομίας, εκτός του Σταδίου, από τα οποία δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή φθορές.  Τα επεισόδια αυτά δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα, αφού η αναμέτρηση διεξήχθη κανονικά και δεν υπήρξε διακοπή ή καθυστέρηση ενάρξεως αυτής.


Δεδομένου πως επρόκειτο για αγώνα Πρωταθλήματος, το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο τηςSuper League κάλεσε σε απολογία την ομάδα της ΑΕΚ μεταξύ άλλων και βάσει της διατάξεως του αρ.15 παρ.4 περ.β του Πειθαρχικού Κώδικα Ε.Π.Ο. περί «επεισοδίων».
Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League επέβαλε στην ομάδα μας  ποινές εντός του προβλεπόμενου πλαισίου της διατάξεως της περ.β της παρ.4 του αρ.15 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., ήτοι χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, ποινή 2 αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος.
Επί της ως άνω αποφάσεως ασκήσαμε έφεση η οποία ωστόσο απερρίφθη από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο., η οποία επικύρωσε τις ως άνω ποινές. Η ομάδα μας προσέφυγε κατά της απόφασης -ως έχει το εκ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. νόμιμο δικαίωμα- ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου Αθλητισμού (CAS) που εδρεύει στη Λωζάνη και αναμένουμε τον προσδιορισμό δικασίμου.
Β) Λίγες ημέρες μετά τα ως άνω περιστατικά και ειδικότερα την 1η Νοεμβρίου 2018 διεξήχθη στην Πάτρα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στις ομάδες ΠΑΝΑΝΧΑΪΚΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στα πλαίσια της διοργάνωσης του Κυπέλλου. Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και ειδικότερα στο 52ο λεπτό, διεκόπη προσωρινά ο αγώνας λόγω επεισοδίων κυρίως στις κερκίδες του Σταδίου, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και των δυνάμεων της Αστυνομίας. Από τα επεισόδια προκλήθηκε τραυματισμός φιλάθλου καθώς και πληθώρα φθορών στο Στάδιο. Μετά από την πάροδο 12 περίπου λεπτών οι ομάδες οι οποίες στο μεταξύ είχαν αποσυρθεί στα αποδυτήρια μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και ο αγώνας συνεχίστηκε μέχρι και τη λήξη του.

 Δεδομένου πως επρόκειτο για αγώνα Κυπέλλου, η αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. κάλεσε σε απολογία την ομάδα του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων και βάσει της διατάξεως του αρ.15 παρ.4 περ.β του Πειθαρχικού Κώδικα Ε.Π.Ο. περί «επεισοδίων», ομοίως δηλαδή με την περίπτωση της ομάδας μας.
Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. επέβαλε στον Ολυμπιακό χρηματική ποινή ύψους 60.000 ευρώ, αφού κατά το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης οι ανωτέρω  τελεσθείσες πράξεις υπάγονται όχι στη διάταξη του αρ. 15 παρ.4 περ.β, αλλά σε εκείνη του αρ.15 παρ. 4 περ.α του Πειθαρχικού Κώδικα, η οποία προβλέπει την επιβολή μόνο χρηματικής ποινής, ωστόσο για επεισόδια χωρίς φθορές ή βιαιοπραγίες.
Η ανακοίνωση της ως άνω απόφασης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο χώρο του ποδοσφαίρου αφού εντός ολίγων εβδομάδων, δύο δικαστικά όργανα εξέδωσαν, για παρόμοια περιστατικά επεισοδίων με τις δυνάμεις της Αστυνομίας, δύο διαφορετικές αποφάσεις (τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μεταδόθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση!).
Κι ενώ το σύνολο της φίλαθλης κοινής γνώμης σχολίαζε ποικιλοτρόπως την πρωτοφανή ανασφάλεια δικαίου που προκάλεσαν οι διαφορετικές αποφάσεις επί όμοιων πραγματικών περιστατικών με διαφορά χρόνου έκδοσής τους μικρότερη του ενός μηνός, η έφεση που αυτονόητα όφειλε να ασκήσει ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας δεν ασκήθηκε ποτέ και ως εκ τούτου, η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. κατέστη τελεσίδικη. Με τον τρόπο αυτό, η εν λόγω υπόθεση δεν κρίθηκε ποτέ από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και έτσι παρέμεινε η ανασφάλεια δικαίου που προκάλεσαν οι αντιφατικές επί όμοιων περιστατικών αποφάσεις περί επεισοδίων οπαδών με την Αστυνομία. 

VΔια της παρούσας θέτουμε υπόψη Σας το σύνολο των ανωτέρω περιστατικών προς αξιολόγηση, δεδομένου πως σε διάστημα τριών μηνών από τον διορισμό των τακτικών δικαστών στα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου, έχουν δημιουργηθεί συνθήκες πλήρους ανασφάλειας δικαίου και καχυποψίας.

Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας και επικινδυνότητας, αφενός λόγω της μεγάλης και πολυπεπίπεδης επίδρασης του ποδοσφαίρου στο ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι, αφετέρου λόγω του πλήγματος στο θεσμό των τακτικών δικαστικών λειτουργών που υπηρετούν στα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου, αφού, από τη μία φαίνεται να πάσχει ο διορισμός των δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων, από την άλλη για δύο όμοιες περιπτώσεις οι οποίες αποδεικνύονται εκτός των άλλων και από δημόσια έγγραφα με απόλυτο τεκμήριο νομιμότητας (αναφερόμαστε στις επίσημες εκθέσεις της κατά περίπτωση αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής), υπήρξε σε διάστημα λίγων ημερών εντελώς διαφορετική κρίση, η οποία τεχνικά δεν έφτασε ποτέ (στην περίπτωση του ΟΛΥΜΙΑΚΟΥ) στην Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο..
Όλα τα ανωτέρω προφανώς και χρήζουν περαιτέρω και ενδεχομένως πολυσέλιδης ανάλυσης, ωστόσο σκοπός της παρούσας αναφοράς δεν είναι η κουραστική καταγγελτικού χαρακτήρα διαμαρτυρία, αλλά η κατ’ αρχήν γνωστοποίηση των ως άνω γνωστών πανελληνίως περιστατικών προς αξιολόγηση και περαιτέρω εξέταση, γεγονότα τα οποία αποτελούν δυστυχώς ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.  
Παραμένουμε στη διάθεσή Σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση, καθώς και για την προσκόμιση κάθε σχετικού με τα ως άνω εγγράφου".

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Εγκλημα στο Πουκέτ, με θύμα 43χρονη καλλονή. Ψάχνουν τον έλληνα σύζυγο της


Συγκλονιστικά στοιχεία στην εκπομπή "Μαζί σου", για το θρίλερ της 43χρονης Ταιλανδής καλλονής, που βρέθηκε νεκρή, δεμένη και φιμωμένη, στο σπίτι της, στα νησιά Πουκέτ.
Η πανέμορφη γυναίκα ήταν παντρεμενη, απο το 2016, με 42χρονο Ελληνα, απο την Αθήνα, ο οποίος είχε πρώην σύζυγος και κόρη στη χώρα μας, έχει εξαφανιστεί και αναζητείται.
Υπόνοιες ότι, ο έλληνας σύζυγος της 43χρονης καλλονής μπορεί να είχε σχέση με ανθρώπους της  νύχτα.
Με ποιό τρόπο μπορεί να βρεθεί, για να καταθέσει όσα γνωριζει ο σύζυγος της, που παραμένει άφαντος.
Δείτε την εκπομπή:
http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2019-03-27-11

"Μαζί σου" στον 2ο Αττικό Αγώνα Δρόμου του "Ολοι Μαζί Μπορούμε"



Το "Ολοι Μαζί Μπορούμε" και 20 Δήμοι της Αττικής διοργανώνουν, την Κυριακή 7 Απριλίου, το 2ο Αττικό Αγώνα Δρόμου.
Τα χρήματα, που θα συγκεντρωθούν από το ποσόν των 5 ευρω, από το ποσόν της συμμετοχής, θα δοθούν στους Δήμους, για την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

"Να μην θυμούνται το Αγαθονήσι μόνον στις επετείους"...









Ο διάλογος on air στην εκπομπή "Μαζί σου" στον Σκάι, με αφορμή το πρωινό ταξίδι του πρωθυπουργού, δυο Αγαθονήσι:
Τατιάνα: Σε τέτοιες εθνικές επετείους οι πολιτικοί μας επιλέγουν, να επισκέπτονται τα πιό ακριτικά μέρη του τόπου.
Χρύσλα: Δυστυχώς μόνον μία φορά.
Τατιάνα: Δίνουν μηνύματα, δίνουν μηνύματα και προς την Τουρκία, δίνουν και κουράγιο στους ξεχασμένους, συχνά, κατοίκους...
Μπενέα: Ισως δεν θα έπρεπε να το κάνουν μόνο στις εθνικές επετείους. Θα έπρεπε να το κάνουν συχνότερα. Και όχι μόνον με φυσική παρουσία, αλλά με πραγματική παρουσία. Να βοηθάνε και να στηρίζουν τους πολίτες παντού και κυρίως σε αυτά τα μέρη. ΔΕΙΤΈΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ:http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2019-03-25-11/mazi-sou-tourkika-machitika-parenochlisan-to-elikoptero-tou-tsipra-sto-agathonisi-25032019

Δεκαοκτώ μήνες φυλακή στη Δήμητρα Λιάνη

Φυλάκιση 18 μηνών επέβαλλε το Ε Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Δήμητρα Λιάνη, για χρέη προς το δημόσιο, που ξεπερνούν τις 180.000 ευρω.
Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, καθώς δεν έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρω, για χρέη προς την εφορία, ΕΝΦΙΑ κλπ, που εκκρεμούν από το 2014, ενώ η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε αυστηρότερη ποινή, για τη χήρα Παπανδρέου και συγκεκριμένα 2 χρόνια.
Μετά την καταδίκη της η κ. Λιάνη έκανε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη, ενω η ποινή της ανεστάλη επί τριετία.
 Σύμφωνα με έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το οποίο αναγνώστηκε στο δικαστήριο, η οφειλή δεν έχει μπει σε ρύθμιση ούτε έχει εξοφληθεί μέρος της από το 2014.
Η συνήγορος της κ. Αγγελίδη εξήγησε στις "Δικογραφίες" ότι, η Δήμητρα Λιάνη ελπίζει ότι, θα πουλήσει ένα ακόμη ακίνητο της, το προσεχές διάστημα, προκειμένου με τα χρήματα χρήματα, που θα λάβει, να αποπληρωθεί η οφειλή.
«Πράγματι δεν έχει καταβάλει κάποιο ποσό, ωστόσο -εκτός από την πώληση του ακινήτου- περιμένει κάποια νέα ρύθμιση, στην οποία θα επιχειρήσει να υπαχθεί» ανέφερε η συνήγορος της κ.  Λιάνη.
Πάντως, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης, ακόμα και όταν η δικηγόρος επεσήμανε πως υπήρχε και δεύτερη οφειλή, πάλι προς το Δημόσιο, την οποία κατάφερε τελικά να αποπληρώσει στο σύνολό της.
Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που οι οικονομικές υποθέσεις της πρώην «πρώτης κυρίας» απασχόλησαν την ελληνική Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με όσα είπε η συνήγορος της και στο παρελθόν είχε οφειλές προς το δημόσιο και τις εξόφλησε πουλώντας μία από τις μεζονέτες, που κτίστηκαν στη θέση της περίφημης "βίλλας της Εκάλης".
Η κ. Λιανη χρώσταγε και τότε χιλιάδες ευρώ σε τράπεζα, εφορία, αλλά και στη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Ελλάδας (ΧΕΝ), ενώ το 2015, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι οφειλές ανέρχονταν στα 440.000 ευρώ, εκ των οποίων 51.050,40 ευρώ αφορούσαν στην Εφορία Κηφισιάς και 25.943,52 ευρώ στη ΧΕΝ, από την οποία μίσθωνε ακίνητο στην Εκάλη.
«Την βρήκε η οικονομική κρίση και δεν είχε χρήματα ούτε να μετακομίσει, ούτε να τα επισκευάσει...» είχε καταθέσει φίλος της σε δικαστήριο, όπου συζητήθηκε αγωγή της ΧΕΝ για φθορές στη μεζονέτα, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα  "τζαμπατζού".

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Στο μικροσκόπιο αυτοκτονία τρανσέξουαλ

Τα αίτια της αυτοκτονίας ενός τρανσέξουαλ, στην Καλλιθεα, διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
Βρέθηκε στο διαμέρισμα του στην περιοχή, περίπου 24 ώρες μετά το θάνατό του, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται σε ασφυξία.
Κατά τις ίδιες πηγές, βρέθηκαν σημειώματα, όπου εξηγούσε τους λόγους της αυτοκτονίας του.

Μέχρι τις 14 Απριλίου η διαβούλευση για τους νέους κώδικες ΠΚ και ΚΠΔ

Παρατείνεται, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 14:00 η δημόσια διαβούλευση, για τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, οι αρμόδιες
Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές θα συγκληθούν εκ νέου προκειμένου να
αξιοποιήσουν τα πορίσματα της διαβούλευσης και τις προτάσεις του Υπουργείου.

"Οχι" στην προσωρινή έκδοση Πάσσαρη στην Ελλάδα είπαν οι Ρουμάνοι


Απέρριψε η Ρουμανική Δικαιοσύνη το αίτημα των ελληνικών Δικαστικών Αρχών, που ζητούσαν την προσωρινή παράδοση του Κωνσταντίνου Πάσσαρη στη χώρα μας, προκειμένου να δικαστεί, στις 17 Απριλιου, στο Μκτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για πέντε δολοφονίες και άλλα αδικήματα, τα οποία φέρεται ότι, διέπραξε το διάστημα που βρισκόταν στην Ελλάδα, μέχρι το 2000, που διέφυγε στη Ρουμανία.
Ο λογος, που δεν εκδόθηκε προσωρινά στη χώρα μας ο Πάσσαρης, οφείλεται σε γραφειοκρατική παράλειψη της ελληνικής Δκαιοσύνης, καθώς οι Ρουμάνοι γιά να τον εκδοσουν στην Ελλάδα ζητούσαν να μάθουν το ακριβές χρονικό διάστημα, που θα διαρκέσει η δίκη του και κατ΄επέκταση η απουσία του, καθώς είναι απαραίτητο, σύμφωνα με το ρουμανικό νόμο, να το γνωρίζουν.
Ωστόσο οι ελληνικές δικαστικές Αρχές απάντησαν ότι, ούτε κατά προσέγγιση δεν μπορούν να προσδιορίσουν τοχρόνο διάρκειας της δίκης του, με αποτέλεσμα, να απορριφθεί το ελληνικό αίτημα.
Ηταν η πρώτη φορά, που οι ρουμανικές δικαστικές Αρχές δέχτηκαν να εξετάσουν το αίτημα των ελληνικών αρχών, για προσωρινή παράδοση του Κωνσταντίνου Πάσσαρη στη χώρα μας.
Η δίκη του στην Ελλάδα έχει αναβληθεί μέχρι σήμερα πολλές φορές, προκειμένου να εκδοθεί και να είναι παρών στο δικαστήριο, κάτι που και ο ίδιος έχει ζητήσει με αλλεπάλληλες αιτήσεις του προς στην ελληνική και προς τη ρουμανική Δικαιοσύνη. Ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης έχει μεταχθεί σήμερα, απο τις φυλακές της πόλης Γκέρλα της Ρουμανιας, όπου κρατείται τα τελευταία χρόνια, στο εφετείο Βουκουρεστιου, να περάσει απο ακρόαση, και στη συνέχεια το δικαστήριο να αποφανθεί αν θα παραδοθεί προσωρινά στις ελληνικές αρχές για να δικαστεί.


Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ρουκέτα από τον ΑΠ για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο!


Προεκλογική... ρουκέτα από τον Αρειο Πάγο, για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο!
Αρνητική, είναι σύμφωνα με πληροφορίες των "Δικογραφιών" η απόφαση της Ολομέλειας του ΑΠ, γιά τους  περίπου 56.000 δανειολήπτες, οι οποίοι  ειχαν λάβει δάνεια σε ελβετικό φράγκο και  λόγω της ανατίμησης του νομίσματος, είδαν το αρχικό τους κεφάλαιο να αυξάνεται,παρά το γεγονός ότι, πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Με συντριπτική πλειοψηφία 45 - 8, η  Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, εξέδοσε  αρνητική απόφαση, για τους χιλιάδες οικογενειάρχες και επιχειρηματίες, που αγωνιούσαν γιά τις καταστρεπτικές συνέπειες στην τσέπη τους λόγω της ισοτιμίας μεταξύ ευρω και ελβετικού φράγκου.
Ο πρόεδρος του ΑΠ Βασίλης Πέππας, έξι αντιπρόεδροι ΑΠ και σαράντα έξι αρεοπαγίτες, δηλαδή η Ολομέλεια του ΑΠ σε πλήρη σύνθεση, συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα της ισοτιμίας των δανείων σε γαλλικό φράγκο, που αποτελούσε αγκάθι για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και τεράστιο πρόβλημα για τις τράπεζες, οι οποίες επικαλούντο οικονομικές απώλειες, σε περίπτωση, που γινόταν δεκτό το αίτημα των δανειοληπτών.
Η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, παρά το ότι έχει ληφθεί εδώ και οκτώ ημέρες, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά θα γνωστοποιηθεί αφού δημοσιευτεί και καθαρογραφεί.
Σύμφωνα ωστόσο με αποκλειστικές μας πληροφορίες οι ανώτατοι δικαστές, με συντριπτική πλειοψηφία είπαν ΟΧΙ στο αίτημα των δανειοληπτών, δικαιώνοντας ουσιαστικά τις τράπεζες, που επικαλούντο ότι, “εφόσον το δάνειο αφορούσε παροχή σε αλλοδαπό νόμισμα (ελβετικά φράγκα), ο δανειολήπτης υποχρεούνταν, σύμφωνα με το άρθρο 806 ΑΚ, να αποδώσει πάλι (μόνο) φράγκα”, αφού κατά τη διαταξη του νόμου αυτού “υποχρεούται να αποδώσει άλλα πράγματα της ίδιας ποσότητας και ποιότητας”.
Κατά τις ίδιες πηγές, από τους πενήντα τρεις ανώτατους δικαστες της Ολομέλειας ΑΠ (τον πρόεδρο του ΑΠ Βασίλη Πέππα, έξι αντιπροέδρους και σαράντα έξι αρεοπαγίτες), μόνον οι οκτώ τάχθηκαν υπερ των δανειοληπτών κα ψήφισαν ΝΑΙ στο αίτημα τους, κρίνοντας ότι, πρέπει “να αναγνωρισθεί, ως μόνη ισχύουσα ρήτρα μετατροπής σε ευρώ του οφειλομένου στο ξένο νόμισμα ποσού, η συναλλαγματική ισοτιμία των δύο νομισμάτων, που ίσχυε κατά τον χρόνο εκταμιεύσεως του δανεισθέντος ποσού”.
Αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών της Ολομέλειας του ΑΠ, οι σαράντα πέντε ανώτατοι δικαστές, έκριναν ότι, δεν πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα των δανειοληπτών.
Οι δικαστές της πλειοψηφιας έκριναν ότι, “εφόσον μέχρι τωρα οι δανειολήπτες αποπλήρωναν σε ελβετικό φράγκο τα δανεια τους, πρεπει να συνεχισουν να αποπληρώνουν στο ίδιο νόμισμα”.


"Εξαπατούσε το δημόσιο και διεκδικεί την ψήψο μας η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοίζου".

Γιατί και η ΕΠΟ του Γραμμένου κινδυνεύει να μπει σε δικαστικές περιπέτειες

Ο αναγνώστης μας Γιώργος Μακρόπουλος μας έστειλε μία επιστολή, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέες δικαστικές περιπέτειες της ΕΠΟ, με αφορμή το νέο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Ελλάδος.
Οι "Δικογραφίες" δημοσιεύουν ολόκληρη την εξαιρετικού ενδιαφέροντος και τεκμηριωμένη άποψη του επιστολογράφου:

Εκρηξη χειροβομβίδας, ξημερώματα, στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι

 Χειροβομβίδα εξερράγη στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι, χωρίς - ευτυχώς - να υπάρξουν θύματα, αλλά μόνον υλικές ζημιές.
Αγνωστοι  δράστες φέρονται ότι, έριξαν τη χειροβομβίδα περίπου στις 3.20 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η χειροβομβίδα κύλησε και πήγε κάτω από το φυλάκιο, το οποίο ευτυχώς ήταν άδειο και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές.
Στο προξενείο, δεν υπάρχει αστυνομικός φρουρός, αλλά κάποιοι υπάλληλοι της πρεσβείας και ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι, οι οποίοι άκουσαν τον κρότο και κάλεσαν την πρεσβεία.
Από τις κάμερες ασφαλείας φάνηκαν δύο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή, να πετούν τη χειροβομβίδα και να φεύγουν.
Λίγη ώρα αργότερα, στις 4 τα ξημερώματα, στην οδό Κουντουριώτου, στα Εξάρχεια, βρέθηκε καμένη μία μοτοσυκλέτα.
Οι Αρχές έχουν αποκλείσει κι εκεί την περιοχή, ερευνώντας για το αν είναι η μηχανή των δραστών, καθώς οι ώρες ταιριάζουν.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξετάζει αν πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η «Οργάνωση επαναστατική αυτοάμυνα», η οποία πριν από δύο χρόνια είχε χτυπήσει με χειροβομβίδα τη γαλλική πρεσβεία, στον πιο καλά φυλασσόμενο χώρο της Αθήνας, απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο.Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για τους πυροβολισμούς κατά της μεξικανικής πρεσβείας στις 31/7/2016, ενώ είχε χτυπήσει και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαΐου 2014.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ο... πρασινομάτης δεν γλύτωσε τους ληστές, που σιδέρωναν τα θύματα και "έφαγαν" από 25 χρόνια ο καθένας

Στη φυλακή επέστρεψαν οι πέντε από τους οχτώ Γεωργιανούς, μέλη της εγκληματικής σπείρας που λήστευαν σπίτια και σιδέρωναν με ηλεκτρικό σίδερο τα θύματά τους.  
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επέβαλλε 25 χρόνια κάθειρξη, στον καθένα, καθώς τους έκρινε ενόχους, για σύσταση συμμορίας, ληστεία κατά συρροή, διακεκριμένες κλοπές και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια, με αναστολή για συμμετοχή σε συμμορία, αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ ο όγδοος φυγοδικεί. 
Είχαν συλληφθεί στις 14 Οκτωβρίου 2017 και η δικαστική απόφαση βγήκε στο παρά πέντε της λήξης του 18μηνου προσωρινής τους κράτησης, που έληγε στις 14 Απριλίου, οπότε και θα έπρεπε να αποφυλακιστούν διαρκούσης της δίκης τους.
Και οι επτά Γεωργιανοί κατηγορούμενοι κράτησαν "σκληρή" στάση στο δικαστήριο, καθώς κανένας από αυτούς, που κάθισαν στο εδώλιο δεν αποκάλυψε στο δικαστήριο, ποιός από όλους σιδέρωσε στο δεξί ώμο ηλικιωμένη, αφού την έδεσαν με γραβάτες και τη  χτύπησαν σε διάφορα σημεία του σώματος της, για να την εξαναγκάσουν να τους παραδώσει τυχόν κρυμμένα χρήματα.
Οι Γεωργιανοί δράστες φόραγαν κουκούλες (full face), όταν μπούκαραν στα σπίτια, για να μην είναι δυνατόν να τους αναγνωρίσουν τα θύματα τους.
Σύμφωνα με την περιγραφή, που έκανε η ηλικιωμένη, η οποία μαρτύρησε στα χέρια τους,  "ο ένας της έκλεινε το στόμα, ο άλλος την πάταγε στην κοιλιά και ο τρίτος την έκαιγε με το καυτό σίδερο ατμού στον ώμο"!...
Η γυναίκα δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει ποιός από όλους τη βασάνισε με το σίδερο, είπε ωστόσο ότι, "αυτός που την έκαιγε είχε πράσινα μάτια".
Αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν όσοι εκ των κατηγορουμένων δεν ήταν πρασινομάτηδες, για να γλυτώσουν την βαριά τιμωρία.
Η σύγχιση, που προσπάθησαν να προκαλέσουν, δεν έπεισε ούτε τον εισαγγελέα, ο οποίος  στην αγόρευσή του υποστήριξε ότι "όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη γιατί έβλεπαν τα βασανιστήρια των θυμάτων τους και δεν έκαναν απολύτως τίποτα", αλλά ούτε και τους δικαστές, οι οποίοι επέβαλαν και στους πέντε την ίδια ποινή.
Ο εισαγγελέας είχε προτείνει για τους έξι από τους οχτώ κατηγορούμενους την ενοχή τους, για  βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της ηλικιωμένης, διάπραξη ληστειών και σύσταση συμμορίας. Για τους δύο εξέφρασε αμφιβολίες και πρότεινε την ενοχή τους για σύσταση συμμορίας. 
Συνολικά διέπραξαν δύο ληστείες και τριάντα δύο διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια, από τα οποία αφαίρεσαν κοσμήματα, ρολόγια και χρυσαφικά αξίας πολλών εκατομυρίων, χιλιάδες ευρώ και πολλά αντικείμενα αξίας.