Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα


Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 20 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2024, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μεγάλος νικητής της εβδομάδας, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στα Νέα Μουδανιά, επέλεξε τα στοιχήματα «Συνολικά Γκολ Over/Under & Goal» και «Τελικό Αποτέλεσμα» σε 16 αγώνες από την Bundesliga, τη Serie A, την Championship, την πρώτη κατηγορία της Ρουμανίας, της Πολωνίας, της Β. Ιρλανδίας, τη δεύτερη
κατηγορία της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας και το Κύπελλο Ισλανδίας και κέρδισε 69.486,03 ευρώ.

Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, στο Newcastle, ένας νικητής στο Σκορ Πλασέ 6 κέρδισε 1.734,17 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ

Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.

Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την
ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.

Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

ΤΕΜΠΗ: Να θυμάστε. Αυτά τα 57 ονόματα δεν μπορεί κανείς να μας τα σβήσει...



 Oι φοιτητές ξαναγράφουν έξω από τη Βουλή, τα ονόματα των 57 νεκρών στα Τέμπη, που κάποιοι βιάστηκαν να σβήσουν από χτες...

Δείτε το νέο τρέιλερ της "Δίκης στο Open" (BINTEO)



Η Δίκη στο OPEN στη νέα εποχή.

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων, δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

- ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο ανταγωνισμός της κορυφής και η αυλαία των Play Off.

Στο στούντιο ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Λάκης Παπαιωάννου και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπούζος.

- ΕΡΕΥΝΑ: To ελληνικό ποδόσφαιρο και οι υπερεθνικές απαιτήσεις.

Σχολιάζει ο Πρόεδρος του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και πρώην Πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος.

ΘΕΜΑ: Οι αυτόματες ποινές για τη βία. Οι ΔΕΑΒ και οι αθλητικοί δικαστές

Αναλύουν ο δικηγόρος και πρώην αθλητικός δικαστής Χάρης Γρηγορίου και η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα.

Τριάντα έξι χρόνια "Δίκη", με τον Κυριάκο Θωμαίδη.Μαζί του στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Το έγγραφο της FIFA που αγνόησε η ΕΠΟ

Όπως αποκάλυψε η "Δίκη" (dikisports.blogspot.com), η FIFA είχε ενημερώσει εγκαίρως όλες τις εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες να στείλουν τα στοιχεία του εκπροσώπου τους/integrity officer (αξιωματούχος ακεραιότητας).

Ο λόγος;

Να παραστεί για εκπαίδευση στη Σύνοδο Κορυφής Ακεραιότητας που θα γίνει τον Απρίλιο, στη Σιγκαπούρη.

Οι μόνες ομοσπονδίες που δεν ανταποκρίθηκαν ήταν η ελληνική και η τουρκική!

Η προθεσμία έληξε στις 25 Φεβρουαρίου

Οι "Δικογραφίες" αποκαλύπτουν το έγγραφο που αγνόησε η ΕΠΟ:




Το έγγραφο της FIFA που αλλάζει τα δεδομένα της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης!

Η "Δίκη" αποκάλυψε ότι, η FIFA από την 1η Φεβρουαρίου 2024 υποχρεώνει τις εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, να εφαρμόσουν National Dispute Resolution Chamber Recognition Principles.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι, οι ομοσπονδίες θα πρέπει να έχουν εθνικά δικαιοδοτικά όργανα που θα αναγνωρίζουν τις αρχές της διαιτησίας (CAS) και τους κανόνες της FIFA.

Δυστυχώς η ΕΠΟ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε για τη νέα οδηγία.

Οι "Δικογραφίες" αποκαλύπτουν το σχετικό έγγραφο της FIFA:










Αρχίζει η πρώτη δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών


Η πρώτη δίκη για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών γίνεται αύριο το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων!

Ακριβώς ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς, στα Τέμπη και μία ημέρα μετά τις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα, που συγκλόνισαν τη χώρα, ανοίγει η αυλαία των δικών, με συγγενείς θυμάτων, που διεκδικούν χρηματικές αποζημιώσεις για τη ζωές των αγαπημένων τους, που χάθηκαν τόσο άδικα.

Αύριο το πρωί εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή, την οποία έχουν καταθέσει κατά της Hellenic Train η σύζυγος, οι δύο γιοί και η αδελφή του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας Ιωάννη Καριώτη, που βρήκε τραγικό θάνατο στο τραίνο, καθώς επέβαινε στα βαγόνια του ολέθρου.

Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας του 62χρονου ελεγκτή, που βρισκόταν στη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία και ήταν ένα από 57 θύματα, διεκδικούν χρηματική αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την Hellenic Train, για την ηθική βλάβη που υπέστησαν λόγω της ψυχικής οδύνης, για το θάνατο του αγαπημένου τους

Στην αγωγή τους, που είναι η πρώτη η οποία έφτασε στο δικαστήριο, οι συγγενείς του άτυχου ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας, δηλώνουν απαρηγόρητοι, όχι μόνον για το θάνατο του αγαπημένου τους, αλλά και γιά τα υπολλείματα από το σώμα του, που τους παραδόθηκαν αντί για τη σορό του.

Στην αγωγή τους αναφέρονται στα συμπεράσματα των πραγματογνωμόνων, που αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι, δεν λειτουργούσαν τα συστήματα ελέγχου κατάληψης πεδίων γραμμής και η φωτοσήμανση, που τα οριοθετεί, με αποτέλεσμα:

- Να μη λειτουργεί η τηλεδιοίκηση εντός των σταθμών και στην ανοιχτή γραμμή, αφήνοντας τον εν υπηρεσία σταθμάρχη ως μοναδικό εποπτεύοντα της πορείας των συρμών, με τον περιορισμένης εμβέλειας Τοπικό Πίνακα Χειρισμών του σταθμαρχείου. Η ύπαρξη λειτουργούντων ελεγχόμενων πεδίων γραμμής, η ορθή φωτοσήμανση τους και η επαρκώς εξοπλισμένη και επαρκώς εξοπλισμένη και επανδρωμένη υπηρεσία τηλεδιοίκησης (Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας) θα απέτρεπαν το συμβάν.

- Να μη λειτουργεί το εγκατεστημένο επί των γραμμών και των συρμών σύστημα ETCS, που με την παράλληλη λειτουργία των ελεγχόμενων πεδίων γραμμής και της φωτοσήμανσης, θα απέτρεπε με βεβαιότητα το συμβάν και χωρίς την απαίτηση ανθρώπινης παρέμβασης.

- Ο μηχανοδηγός και κατ΄επέκταση η αμαξοστοιχία IC62 εποπτείας του, να είναι αναγκασμένος, με εντολή σταθμάρχη να κινείται, κατά παράβαση των κανόνων κυκλοφορίας συρμών. Η ύπαρξη λειτουργούντων ελεγχόμενων πεδίων γραμμής, η ορθή φωτοσήμανση τους και η συμμόρφωση του μηχανοδηγού με τους κανόνες κυκλοφορίας συρμών, θα απέτρεπαν το συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της Hellenic Train ενδέχεται να ζητήσει αναβολή.

Ηλίας Λογοθέτης: Ενας "πλούσιος" ΑΝΘΡΩΠΟΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Εφυγε χτες από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, ο Ηλίας Λογοθέτης, ένας σπουδαίος ηθοποιός, μα πάνω από όλα ένας ωραίος ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Αντισυμβατικός, με πνεύμα ελεύθερο, με ευαισθησίες και ανθρωπιά, νεανικός, χωρίς να νεάζει, ένας αιώνιος έφηβος, με ακατάλυτη ψυχή!

Από όλες τις σκηνές της πολύ πλούσιας καλλιτεχνικής του διαδρομής, για μένα αξέχαστη είναι μία πολύ διαφορετική του εικόνα.

Οταν μπήκε μπροστά, ως υποψήφιος και εκ των ιδρυτικών στελεχών του "Κινήματος των Φτωχών", μαζί με τον επίσης εκλεκτό ηθοποιό Παύλο Κοντογιαννίδη, στο Β' 2 Δυτικό Τομέα Αθηνών, στις βουλευτικές εκλογές του Μαίου 2023.

Το "Κίνημα των Φτωχών" ήταν το μοναδικό από τα υποψήφια κόμματα, που δεν είχε επάρκεια ψηφοδελτίων, αφού δεν είχε χρήματα, ούτε να τα τυπώσει, καθώς τα περισσότερα ήταν χειρόγραφα!

 


 



Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Επίθεση Δικηγόρων σε υπουργείο Δικαιοσύνης και Άρειο Πάγο


Νέα έκθεση τεχνικής πραγματογνωμοσύνης, για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών κατέθεσε η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στον ειδικό εφέτη - ανακριτή Σωτήρη Μπακαίμη, για να τιμήσουν, όπως ανακοίνωσαν την επέτειο ενός χρόνου "με ουσιαστικό και όχι συμβολικό τρόπο, συνεισφέροντας στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης"!


Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε μετά την επίσκεψή τους στον ανακριτή και την εισαγγελέα εφετών, οι δικηγόροι επέκριναν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, "διότι αρέσκεται τελευταία, να παρεμβαίνει στην υπόθεση αυτή με μία μη οφειλόμενη επέμβασή της στο έργο της Δικαιοσύνης”.

Παράλληλα επιτέθηκαν στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, χαρακτηρίζοντας “ ατελέσφορη, απρόσφορη και ατυχή χρονικά την έκδοση της εγκυκλίου-οδηγίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που δίνει κατευθυντήριες εντολές όχι μόνο στους ιεραρχικά υφισταμένους της, αλλά και στους δικαστές που ερευνούν την υπόθεση σε μια πιο επικοινωνιακού τύπου πρωτοβουλία που παρεμβαίνει στο έργο της τακτικής δικαιοσύνης.”

Ενώ επεσήμαναν εγκληματικές παραλείψεις, όπως ότι “ η Χώρα όφειλε πριν από το δυστύχημα να είχε θεσπίσει βάση κοινοτικών οδηγιών εθνικούς κανονισμούς ασφαλείας όλων των συγκοινωνιών της χώρας μεταξύ των οποίων και των τρένων. Πράγμα που δεν έχει πράξει ούτε σήμερα ,παρά το τραγικό δυστύχημα, γεγονός που καταδεικνύει ότι τίποτα δεν έχουμε διδαχθεί ως χώρα από το τραγικό αυτό συμβάν.
Και ακόμη ότι: “ Μέχρι σήμερα έχουν αργήσει να κληθούν στην ανάκριση τα μεσαία βαγόνια της αμαξοστοιχίας των ευθυνών, οι άνθρωποι δηλαδή που διαχειρίστηκαν την αμαρτωλή σύμβαση 717, ενώ πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στους μηχανοδηγούς-πολιτικούς υπεύθυνους του τρένου».

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ολομέλειας:

ΤΕΜΠΗ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ: ΔΕΙ ΔΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Με ουσιαστικό και όχι συμβολικό τρόπο, τίμησε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας την επέτειο ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, συνεισφέροντας στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, με κατάθεση συμπληρωματικού υπομνήματος συνοδευόμενο από έκθεση τεχνικής πραγματογνωμοσύνης.

“ Η καρδιά μας είναι στα Τέμπη στις ψυχές των ανθρώπων που φύγανε και στις οικογένειες των θανόντων. Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε κάτι απλά συμβολικό, αλλά κάτι ουσιαστικό για να συνδράμουμε και να βοηθήσουμε στο μέτρο της ευθύνης μας το ανακριτικό έργο, με την παράστασή μας με κατάθεση υπομνήματος στον ειδικό εφέτη ανακριτή και ταυτόχρονα ενχείριση πολυσέλιδης τεχνικής πραγματογνωμοσύνης από ειδικό εμπειρογνώμονα, τον οποίο η Ολομέλεια επέλεξε, τον κ. Αναστάσιο Δέδε για να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές του δυστυχήματος,” επεσήμανε ο πρόεδρος της Ολομέλειας κ.Δ.Βερβεσός

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε, από την αντιπροσωπεία της Ολομέλειας, υπογραμμίστηκαν τρία σημεία, που έθεσαν σήμερα, κατά την επίσκεψή τους στον ανακριτή και την εισαγγελέα εφετών, που ερευνούν την υπόθεση.

Πρώτο σημείο, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας είναι “η διαφωνία μας με τις πολιτικές παρεμβάσεις, διότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αρέσκεται τελευταία, να παρεμβαίνει στην υπόθεση αυτή με μία μη οφειλόμενη επέμβασή της στο έργο της Δικαιοσύνης”

Δεύτερο σημείο είναι “η ατελέσφορη, απρόσφορη και ατυχής χρονικά κατ΄ εμάς έκδοση της εγκυκλίου-οδηγίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που δίνει κατευθυντήριες εντολές όχι μόνο στους ιεραρχικά υφισταμένους της, αλλά και στους δικαστές που ερευνούν την υπόθεση σε μια πιο επικοινωνιακού τύπου πρωτοβουλία που παρεμβαίνει στο έργο της τακτικής δικαιοσύνης.”

Τρίτο σημείο, είναι ότι “ η Χώρα όφειλε πριν από το δυστύχημα να είχε θεσπίσει βάση κοινοτικών οδηγιών εθνικούς κανονισμούς ασφαλείας όλων των συγκοινωνιών της χώρας μεταξύ των οποίων και των τρένων. Πράγμα που δεν έχει πράξει ούτε σήμερα ,παρά το τραγικό δυστύχημα, γεγονός που καταδεικνύει ότι τίποτα δεν έχουμε διδαχθεί ως χώρα από το τραγικό αυτό συμβάν.

Υπογράμμισε ακόμη : “ Μέχρι σήμερα έχουν αργήσει να κληθούν στην ανάκριση τα μεσαία βαγόνια της αμαξοστοιχίας των ευθυνών, οι άνθρωποι δηλαδή που διαχειρίστηκαν την αμαρτωλή σύμβαση 717, ενώ πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στους μηχανοδηγούς-πολιτικούς υπεύθυνους του τρένου».

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρύφων Τσάτσαρος, μιλώντας για την εθνική τραγωδία επεσήμανε: «ομολογουμένως καμία λέξη δεν μπορεί να αποδώσει το μέγεθος της οδύνης και της οργής. Το δικηγορικό σώμα από την πρώτη στιγμή έθεσε ένα σαφές αίτημα: να υπάρχει ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων και φυσικά να αποδοθούν σε βάθος
οι ευθύνες όπου κι αν ανήκουν, όσο ψηλά κι αν φτάνουν.»

Στην αντιπροσωπεία της Ολομέλειας συμμετείχαν και οι πρόεδρου των Δικηγορικών Συλλόγων:

Δημήτρης Φινοκαλιώτης (Θεσσαλονίκης) ,ΗλίαςΚλάππας(Πειραιά),

Χρήστος Στρατηγόπουλος, (Βόλου), Ασημίνα Στρίμπα , (Κατερίνης)

,Κώστας Παπανικολάου , (Γρεβενών) και ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Ολομέλειας Βασίλης Χειρδάρης.-

ΤΕΜΠΗ: Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα ματς!

 Πένθος και στο ποδόσφαιρο, για τα θύματα του πολύνεκρου εγκλήματος των Τεμπών.

Οπως ανακοινώθηκε από τη Super League, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, πριν από την έναρκη των ματς!

ANAKOINΩNETAI OTI ΣE OΛOYΣ TOYΣ AΓΩNEΣ THΣ 25HΣ AΓΩNIΣTIKHΣ TOY ΠPΩTAΘΛHMATOΣ Stoiximan Super League, ΘA THPHΘEI ENOΣ ΛEΠTOY ΣIΓH, ΠPIN THN ENAPΞH TΩN AΓΩNΩN, ΣTH MNHMH TΩN ΘYMATΩN TOY TPAΓIKOY ΣIΔHPOΔPOMIKOY ΔYΣTYXHMATOΣ ΣTA TEMΠH TO 2023.

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Τέμπη: "Παραλείψεις ενός ολόκληρου κράτους και πολλά ερωτήματα"!


Γιά "παραλείψεις ενός ολόκληρου κράτους" και για "πολλά ερωτήματα", για την τραγωδία των Τεμπών, κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ανακοίνωση της, για τη μνήμη των θυμάτων.

Η Ενωση προσπαθεί να διαβεβαιώσει ότι, "η Ελληνική Δικαιοσύνη, από την πρώτη στιγμή, διερευνά νυχθημερόν την πολυπαραγοντική αυτή υπόθεση σε όλες τις πτυχές της και προς κάθε κατεύθυνση. Οι αρμόδιοι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί Λειτουργοί πράττουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία και αφοσιωμένοι στην υψηλή συνταγματική τους αποστολή".

Ενώ για τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων, που μέχρι στιγμής ούτε καν... αγγίχτηκαν, η ΕνΔΕ παραπέμπει στο Σύνταγμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Οφείλουμε δε να επισημάνουμε ότι η έρευνα των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων, όπως είναι ήδη γνωστό, και η ποινική δίωξη σε μία τέτοια περίπτωση δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Δικαστικής Εξουσίας αλλά της Βουλής. Η ανάθεση της άνω αρμοδιότητας (έρευνας και ποινικής δίωξης πολιτικών προσώπων) στη Δικαστική Εξουσία προϋποθέτει αναγκαίως την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος".

Tέλος καλούν "τους Πολίτες αυτής της χώρας να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της",

Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Ένα χρόνο μετά την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών - η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τιμά τη Μνήμη των θυμάτων.

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, που έκοψε το νήμα της ζωής και τα όνειρα δεκάδων συμπολιτών μας και βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους και ολόκληρη τη χώρα. Ο πόνος και η θλίψη δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τιμά σήμερα τη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας.

Τα ερωτήματα για τη σιδηροδρομική τραγωδία και για τις παραλείψεις ενός ολόκληρου κράτους πολλά.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, από την πρώτη στιγμή, διερευνά νυχθημερόν την πολυπαραγοντική αυτή υπόθεση σε όλες τις πτυχές της και προς κάθε κατεύθυνση. Οι αρμόδιοι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί Λειτουργοί πράττουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία και αφοσιωμένοι στην υψηλή συνταγματική τους αποστολή.

Οφείλουμε δε να επισημάνουμε ότι η έρευνα των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων, όπως είναι ήδη γνωστό, και η ποινική δίωξη σε μία τέτοια περίπτωση δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Δικαστικής Εξουσίας αλλά της Βουλής. Η ανάθεση της άνω αρμοδιότητας (έρευνας και ποινικής δίωξης πολιτικών προσώπων) στη Δικαστική Εξουσία προϋποθέτει αναγκαίως την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Διαμηνύουμε ότι η αλήθεια γι’ αυτή την ανείπωτη τραγωδία θα λάμψει και καλούμε όλους τους Πολίτες αυτής της χώρας να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της".


Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

ΤΕΜΠΗ: Ενας χρόνος μετά το ΕΓΚΛΗΜΑ

 


Η απαξίωση των αθλητικών δικαστών (video)





Η τηλεοπτική "Δίκη" αναλύει όσα αλλάζουν στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Δείτε το βίντεο: https://youtube.com/live/SSDHVH7z4c4?feature=share

Γ.ΣΠΑΝΕΑΣ για την ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: «Αφού δεν θέλουμε να μας ελέγξει ορκωτός, ας μας ελέγξει ο εισαγγελέας»


Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο σύμβουλος της ΟΔΠΕ Γιώργος Σπανέας και μίλησε για την κατάσταση στη διαιτησία και την αποκάλυψη της εκπομπής για το πώς άδειασε το ταμείο των διαιτητών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπανέας δήλωσε:

Αρχικά: «Ποιος προδίκασε ότι από αυτήν την έρευνα θα βρεθούνε πρόσωπα τα οποία είναι μπλεγμένα με κάτι το οποίο είναι πολύ άσχημο; Μπορεί να μη βρεθεί κάτι τέτοιο. Μπορεί να έχει γίνει κακοδιαχείριση, μπορεί να έχει γίνει λάθος, μπορεί να μην υπάρχει κάτι τέτοιο».

Για τις καταγγελίες Καραμάνη ότι ένας υπάλληλος της Ένωσης Διαιτητών καταχράστηκε χρήματα: «Ας πάει, λοιπόν, ο κ. Καραμάνης στον εισαγγελέα να το πει, να υποδείξει ακριβώς τι έγινε. Ο κ. Καραμάνης έχει πει πάρα πολλά κατά καιρούς. Ο κ. Καραμάνης είπε ότι υπάρχουν χρήματα, ότι τα δίνουν στους συνδέσμους και οι σύνδεσμοι τα επέστρεφαν στην Ομοσπονδία. Οι καταγγελίες αυτές έγιναν γιατί δεν υπήρξαν απαντήσεις σε ερωτήματα συνδέσμων, δεν έχουν γίνει κατά συγκεκριμένων προσώπων. Θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος και ο μόνος που μπορεί να τον κάνει είναι πλέον ο εισαγγελέας γιατί με μια πρόταση δικιά μου είχαμε περάσει ότι θα ελεγχθούν και θα παραδοθούν τα ταμεία κατόπιν ελέγχου από ορκωτό λογιστή. Εκεί βρέθηκε ένα «ποίημα» για τη σημερινή διοίκηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Δε λέει τίποτα αυτό. Παίρνεις όπως είναι τα πρακτικά των ταμείων, τα καταθέτεις στην ΑΑΔΕ, τα δίνεις στη ΓΓΑ γιατί και από εκεί επιδοτείτο. Γιατί αυτό θα γινόταν για να παραδοθεί η ένωση - επειδή βαδίζουμε σε έναν άλλο κόσμο πλέον στο ποδόσφαιρο και αρχίζουμε και εκσυγκχρονιζόμαστε - κατάλευκη σε αυτούς που θα την πάρουν και θα συνεχίσουν. Δε θα γίνουμε «μούμιες» εκεί πέρα, ήταν μια μεταβατική περίοδος και αυτό είχα προσπαθήσει να κάνω. Δυστυχώς, όμως, η νυν διοίκηση ήρθε από το πουθενά. Δεν είχαν ασχοληθεί τόσα χρόνια, με τις ενώσεις τους δεν έχουν καμία σχέση, φταίνε οι ενώσεις, απέναντί μας έχουμε έναν εχθρό - κατά την άποψή τους - την ΕΠΟ. Σήμερα πήγα στον δικό μου σύνδεσμο στην Αθήνα, είχε εκλογές, όλα λειτουργούσαν μια χαρά, ο σύνδεσμος συλλειτουργεί στη διαιτησία με την ένωσή του. Το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη, στην Καλαμάτα, κανένα πρόβλημα. Μόνο εμείς βλέπουμε απέναντί μας ως εχθρό την ΕΠΟ. Δυστυχώς εκεί έχουμε γίνει μια ένωση… πικραμένων. Δηλαδή, έχουν πειράξει τον γιο κάποιου και δεν τον άφησαν να προωθηθεί, ενάντια στην ΕΠΟ. Δεν προωθήθηκε ο ίδιος, ενάντια στην ΕΠΟ. Δεν πάει παρατηρητής, ενάντια στην ΕΠΟ. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα, το ποδόσφαιρο δεν είναι μάχη. Φανταστείτε, έγινε άρση της απόφασης για έλεγχο από ορκωτό λογιστή με 8 συνδέσμους και 5 που ψηφίζουν από το συμβούλιο, 13. Την ομόφωνη απόφαση την είχαν πάρει 34, ούτε ένας δεν είχε πει όχι. Δεν υπάρχει άλλη ανοχή. Ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει».

Για την εισαγγελική έρευνα στην ομοσπονδία διαιτητών: «Είμαστε έναν χρόνο διοίκηση, είμαι κι εγώ μέλος. Στο διάστημα αυτό είχε τρομερή επιτυχία. Κάναμε 2-3 δικαστικές ενέργειες κατά της ΕΠΟ και την τρομακτική επιτυχία την κάναμε όταν αναιρέσαμε τον έλεγχο από ορκωτό λογιστή με το αιτιολογικό ότι δεν είχαμε χρήματα. Χθες ο πρόεδρός μας, ο κ. Γιανναδάκης, επειδή δε συμφώνησα μαζί του, μου είπε να περάσω έξω γιατί είμαι μειοψηφία. Το χειρότερο από όλα ήταν ότι μας πρόσβαλε. Στις αρχές νόμισα ότι μιλάει για τον εαυτό του ή για τον ταμία του. Αποκάλεσε «κατίνες» όσους κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ ή παρίστανται σε εκπομπές ή μιλούν στο ραδιόφωνο. Λέω “αυτοκριτική κάνει;” γιατί με το που έγινε διοίκηση βγαίνουν στα ΜΜΕ, βγήκε φωτογραφίες με τον τότε υπουργό, τον κ. Αυγενάκη, και έλεγε “ψηφίστε με” μέχρι να ψηφίσουν. Δε με απασχολεί η εμπιστοσύνη στο ευρύ κοινό. Με απασχολεί η ΕΠΟ που μας βλέπει απέναντι ότι είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι. Έπρεπε να είναι παρόντες το διοικητικό συμβούλιο να συνδιαλλαγούν με την ΕΠΟ. Δεν υπάρχει κανείς στην Αθήνα, πλην εμού. Την Κυριακή μας ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία λειτουργεί χάρη στον προηγούμενο πρόεδρο, τον κ. Καραμάνη, τον νυν πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής. Έτσι λειτουργούμε, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθούμε στα «σαλόνια», γιατί «σαλόνια» είναι η ΕΠΟ για μας. Για μένα είναι η αρχή του ποδοσφαιρικού μας στερεώματος».

Ο κ. Σπανέας πρόσθεσε: «Είναι θέμα χρόνου να βρεθούμε εκτός. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το ότι αυτή στιγμή δεν υπάρχουν άνθρωποι στη διοίκηση της ομοσπονδίας μας να ανοίξουν πόρτες, να έρθουν σε συζήτηση για να βρεθούν λύσεις. Δε θέλει κανείς να καταλάβει ότι παγκοσμίως η αντίστοιχη ΕΠΟ είναι η αρχή στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει άλλη λύση με τα δικαστήρια. Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι ο κ. Αυγενάκης θα έριχνε την ΕΠΟ. Κανένας υπουργός δε θα το κάνει αυτό. Το πολύ-πολύ θα πει “βρείτε τα”. Αυτό σημαίνει ότι θα εξαϋλωθούμε, τέλος, δε θα υπάρχουμε. Εγώ σε αυτή την ηλικία θα καθίσω και θα διοικήσω τον Σιδηρόπουλο, τον Παπαπέτρου, τον Φωτιά κι όλα αυτά τα παιδιά σε μια πιο σύγχρονη κοινωνία και ποδόσφαιρο. Αυτό είναι φύσει αδύνατον. Θα πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι αυτοί ότι πρέπει να είμαστε ένας συνδετικός κρίκος να ξαναγίνει επαφή με την ΕΠΟ και να έρθουν τα νέα παιδιά και να αξιολογήσουν και να δουν ποιους θέλουν να τους διοικήσουν για το μέλλον τους».

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: «Μία υπαστυνόμος και δύο αστυνομικοί προσπαθούσαν επί τρεις ώρες να μας απεγκλωβίσουν»!


Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος των μετόχων της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης και μίλησε, για τα επεισόδια που έγιναν στο γήπεδο της Ρόδου στον αγώνα της ομάδας του με τον Διαγόρα για το πρωτάθλημα της Super League 2.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Σταθάκης:

«Εμείς φύγαμε, άλλοι όχι, κάποιοι φίλαθλοι παραμένουν στη Ρόδο. Προσήχθησαν από την αστυνομία και τη Δευτέρα (26/2) μετατράπηκαν σε συλλήψεις, κρατήθηκαν πολύ αδίκως κατά την κρίση μας. Όπως μας ενημέρωσαν οι νομικοί μέχρι την Τετάρτη (28/2) που είναι η τριήμερη προθεσμία που έχουν.

Υπήρχε μια μερίδα οπαδών που ταξίδεψε από την Πάτρα με αεροπλάνο, νοικιάσανε αυτοκίνητα, ήρθαν στο γήπεδο. Ήταν σε ένα καφέ γύρω στις 1:30 όπως ενημερώθηκα από τους ανθρώπους του Διαγόρα, κάτι που κανένας από τη διοίκηση της Παναχαϊκής δεν ήξερε. Ερχόμενοι στο γήπεδο φωνάζοντας κάποια συνθήματα υπέρ της Παναχαϊκής, υπήρχαν αντεγκλήσεις με κάποιους ανθρώπους από τις καφετέριες και στη συνέχεια μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Οι άνθρωποι του Διαγόρα τους καθοδήγησαν στη θύρα των φιλοξενουμένων. Εκεί, μετά από λίγο ήρθε και η Αστυνομία, μια διμοιρία, και δεχόντουσαν διάφορα αντικείμενα και πέτρες από ανθρώπους εκτός γηπέδου.

Μετά από κάποια στιγμή τελείωσε όλο αυτό, ξεκίνησε το παιχνίδι, όλα κύλησαν ομαλά κατά τη διάρκεια του, η Παναχαΐκή κέρδισε, κανένα πρόβλημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καμιά αντέγκληση, δηλαδή να ήταν κάπως θερμό το παιχνίδι μεταξύ των ποδοσφαιριστών, οι παράγοντες, δεν έγινε τίποτα απολύτως.

Αφού έχει τελειώσει το παιχνίδι, έχουν αποχωρήσει οι διαιτητές και πάνε οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής στα κάγκελα και πανηγυρίζουν και τραγουδούν με τους φιλάθλους. Φεύγοντας κάποια στιγμή, και ενώ ήταν όλα ήρεμα και να ετοιμαστεί η αποστολή για να αναχωρήσει, κάποια άτομα σπάσανε την πόρτα και μπήκανε στο γήπεδο.

Η Αστυνομία προσπαθούσε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε, απλά δεν είχε δυνάμεις. Ο κόσμος ήταν 200-300 άτομα. Εγώ είδα μια κοπέλα υπαστυνόμο που προσπαθούσε με 2-3 άλλους αστυφύλακες και 2 ακόμα της Ασφάλειας να κάνουν ό,τι μπορούσανε. Η αποστολή έφυγε από το γήπεδο στις 8 με 8:15 το βράδυ ενώ το παιχνίδι τελείωσε στις 5. Μας έλεγαν ότι έχουν έλλειψη δυνάμεων. Και οι διαιτητές αργήσανε να φύγουνε.

Σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφορούν, προσπαθούν κάποια άτομα να μπουν στα αποδυτήρια και βαράνε την πόρτα. Πάλι η κοπέλα προσπαθεί να κρατήσει την πόρτα μόνη της. Και μετά από κάποια στιγμή εμφανιστήκανε, δεν ξέρω για ποιο λόγο και πώς πήραν αυτήν έκταση, και έπεφταν μολότοφ.

Όλα έγιναν έξω γιατί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι φίλοι της Παναχαϊκής ήταν με τη διμοιρία, δεν μετακινήθηκαν καθόλου από τη θύρα τους, δεν τους το επέτρεψε η Αστυνομία παρά μόνο στο τέλος που τους μετακίνησε σε ένα άλλο σημείο. Όλα τα επεισόδια ξεκινήσανε από τους ανθρώπους απέξω που σπάσανε την πόρτα και μπήκανε μέσα στον χώρο κανά δύο φορές.

Σας λέω ότι ήταν ένα καθαρά πάρα πολύ καλό παιχνίδι, δεν υπήρξαν ούτε διαιτητικά λάθη. Ο Διαγόρας δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση για τη διαιτησία».



Βοήθεια για το σκυλί! Κυρία εισαγγελέα το βλέπετε?


 

Γ.ΤΟΥΡΣΟΥΝΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Ευλογία το rotation Λουτσέσκου - Έλληνας Μέσι ο Κωνσταντέλιας»


 Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιώργος Τουρσουνίδης και μίλησε για τον ΠΑΟΚ και για τη μάχη που εξελίσσεται στην κορυφή του Πρωταθλήματος της Super League 1.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Τουρσουνίδης:

Για τη μάχη του τίτλου: «Είναι ανοιχτή η υπόθεση τίτλος και για τις τέσσερις ομάδες τον ΠΑΟΚ και τους τρεις του ΠΑΟΚ. Όλα θα κριθούν στα πλέι οφ έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Στην αρχή της χρονιάς ήμασταν λίγο προβληματισμένοι με την όχι και τόσο καλή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Με την πάροδο του χρόνου, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, ότι έχει πολύ καλή ποιότητα, ενισχύθηκε πάρα πολύ σωστά με τις μεταγραφές που γίνανε. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, είναι μια πολύ καλά δομημένη ομάδα, έχει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ και ότι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Παρά το ότι στα προ ημερών ντέρμπι δεν ήταν καλά τα αποτελέσματα και η απόδοση, ήρθε και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό όπου εκεί ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, δεν μας ήθελε η μπάλα. Αλλά έδειξε χαρακτήρα στο ματς με τον Παναιτωλικό και νομίζω ότι η ομάδα μπορεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση και αυτό θα γίνει και στους αγώνες των πλέι οφ».

Αν αρκεί για μια ομάδα να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο για να πάρει το Πρωτάθλημα: «Στα πλέι οφ θα μετρήσει η ουσία, οι βαθμοί και οι νίκες που πρέπει να κάνεις έτσι ώστε να παραμείνεις στην κορυφή της βαθμολογίας. Απλά, ο ΠΑΟΚ έτσι όπως είναι δημιουργεί τις προϋποθέσεις σε κάθε παιχνίδι και να το διαχειριστεί σωστά και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει».

Για το rotation που εφαρμόζει ο Λουτσέσκου: «Αυτό είναι ένα αβαντάζ που έχει ο προπονητής και έχει να κάνει με το γεμάτο ρόστερ με τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι ευλογία για έναν προπονητή που ανά πάσα στιγμή και με την εξέλιξη του κάθε παιχνιδιού να χρησιμοποιήσει τους ανάλογους παίκτες».

Αν ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την «κοιλιά» ή μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο και στα ντέρμπι των πλέι οφ: «Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είχε “κοιλιά”, ήταν καθαρά θέμα συγκυριών και κακών ημερών που είχε η ομάδα. Μιλάω για τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Στον αποκλεισμό με τον Παναθηναϊκό, στην Τούμπα δεν είχαμε καλή εμφάνιση αλλά στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε και απλά δεν πήρε την πρόκριση όπως είδαμε όλοι. Αλλά χθες επανήλθε και με την εικόνα και με τη νίκη που έκανε και έδειξε ότι προχωράει μπροστά. Πιστεύω ότι οι απώλειες βαθμών στα ντέρμπι, έτσι όπως βλέπω την ομάδα, ήταν καθαρά από σύμπτωση. Πιστεύω ότι στα πλέι οφ θα είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια, είναι καθαρά παιχνίδια τίτλου, και νομίζω ότι εκεί ο ΠΑΟΚ θα δείξει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο έτσι ώστε να πάρει τις νίκες που θα του δώσουν το δικαίωμα για κάτι καλύτερο. Θα παίξει ρόλο και η κλήρωση, το πρόγραμμα αλλά τα παιχνίδια θα είναι ανταγωνιστικά, ελκυστικά και τα πλέι οφ ανοιχτά για όλες τις ομάδες».

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης πρόσθεσε: «Το ότι έχει ο ΠΑΟΚ ένα ρόστερ πολύ γεμάτο και με τις πολλές αλλαγές που ο Λουτσέσκου κάθε Κυριακή αλλάζει 2-3 ποδοσφαιριστές, αυτό καμιά φορά δε βγαίνει και σε καλό. Είτε δεν είναι σε καλή κατάσταση οι ποδοσφαιριστές είτε η χημεία της ομάδας για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν βγαίνει έτσι όπως την υπολογίζει ο προπονητής. Από την άλλη, το θετικό είναι ότι ίσως ξεκουράζονται κάποιοι παίκτες για κάποια πιο σημαντικά παιχνίδια. Για τον ΠΑΟΚ είναι τόσο σημαντικό το γεμάτο ρόστερ που μπορεί είτε με το rotation είτε με 1-2 αλλαγές στη διάρκεια του παιχνιδιού να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και ένα αποτέλεσμα. Δεν είναι απόλυτο ότι πάντα το rotation βγαίνει σε καλό. Με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα δεν βγήκε. Αλλά έχει να κάνει με την κακή μέρα που ίσως να βρίσκονται ορισμένοι ποδοσφαιριστές».

Αν υπάρχει αναντικατάστατος παίκτης σε μία ομάδα όπως στο παρελθόν: «Πλέον τα πράγματα είναι πιο επιστημονικά τα πράγματα, οι μετρήσεις που γίνονται, η ξεκούραση που χρειάζονται, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι πολύ περισσότερες και θεωρεί ο εκάστοτε προπονητής ότι πρέπει να ξεκουράσει τον παίκτη σε ένα παιχνίδι ή σε ένα ημίχρονο και να τον χρησιμοπποιήσει σε άλλο παιχνίδι για να αλλάξει την εικόνα».

Για τον Γιάννη Κωνσταντέλια: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής-βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ με τη συνολική του αγωνιστική συμπεριφορά. Και όταν αυτό το παιδί είναι σε καλή μέρα, νομίζω ότι και η ομάδα λειτουργεί πολύ καλύτερα. Χαίρεσαι να πηγαίνεις στο γήπεδο να βλέπεις τέτοιους παίκτες. Για μένα είναι ο Μέσι της Ελλάδας. Όσο και αν ακουστεί τραβηγμένο, με την ποιότητα, τα χαρίσματα και την ποδοσφαιρική ευφυία που έχει, τα τελευταία χρόνια δεν θυμάμαι και δεν νομίζω να ξαναβγεί τέτοιος ποδοσφαιριστής».

Αν προτιμάει η ομάδα του να είναι μακράν η κορυφαία και να έχει δεδομένο ότι θα κερδίσει ή να υπάρχει ανταγωνισμός όπως σήμερα: «Θα προτιμήσω ένα ποδόσφαιρο ελκυστικό, ανταγωνιστικό, που θα προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου και θα γεμίζει τα γήπεδα».

Για τις ισοπαλίες του Παναθηναϊκού με Λαμία και Κηφισιά: «Ήταν δύο γκέλες που δεν τις περίμενε κανένας. Ίσως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια όχι και τόσο καλή περίοδο. Ήταν δύο στραβοπατήματα που τον έφεραν πίσω και βαθμολογικά αλλά περισσότερο και ψυχολογικά γιατί βλέπω μια ανησυχία στις τάξεις της ομάδας. Όταν υπάρχουν τέτοια αρνητικά αποτελέσματα υπάρχει γκρίνια, δυσφορία και αναστάτωση. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι δεν πατάει καλά το τελευταίο διάστημα και δεν ξέρω αν αυτό τον επηρεάσει και στη διάρκεια των πλέι οφ».

Για τον Φατίχ Τερίμ: «Είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα, πολύ έμπειρος προπονητής, μια τεράστια προσωπικότητα. Τώρα εδώ στην Ελλάδα δεν ξέρω αν μπορεί να λειτουργήσει όπως στις προηγούμενες ομάδες του. Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί σαν προπονητής αλλά το βιογραφικό του είναι τόσο δυνατό και μεγάλο που λέμε ένα μεγάλο μπράβο το να έρχονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο το να έρχονται τέτοιες μεγάλες προσωπικότητες, είτε προπονητές είτε ποδοσφαιριστές».

Αν ο Παναθηναϊκός έχασε τον βηματισμό του με την έλευση του Τερίμ: «Τώρα τελευταία δεν πατάει τόσο καλά. Και αυτό δεν φαίνεται μόνο από τα αποτελέσματα αλλά και η εικόνα του δεν είναι τόσο καλή μέσα στο γήπεδο».

Για την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Έχει έναν προπονητή που έχει αλλάξει πολύ την εικόνα της ομάδας, έχει καλό ρόστερ, προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, είναι μια έμπειρη ομάδα και είναι από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου με λίγο περισσότερες πιθανότητες από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

Για τον Ολυμπιακό και αν η έλευση του Μεντιλίμπαρ μπορεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων: «Φυσικά και μπορεί. Κατ’ αρχήν, αλλάζει η ψυχολογία, είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια ομάδα. Και όταν λέω ψυχολογία εννοώ και στους ποδοσφαιριστές και στο αγωνιστικό προφίλ που μπορεί να έχει μια ομάδα και για αυτό αλλάζει και ο προπονητής. Δε σημαίνει ότι ο προηγούμενος που φεύγει δεν είναι καλός προπονητής, ίσως δεν έχει ταιριάξει με τη χημεία της ομάδας και με το στυλ που μπορεί να έχει η κάθε ομάδα. Με την αλλαγή του προπονητή, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι έχει αλλάξει εντελώς την εικόνα του, ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα, δεν παύει να είναι Ολυμπιακός. Είναι ένας προπονητής με όνομα, έχει την εμπειρία και ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαχειριστεί την οποιαδήποτε κατάσταση. Γι αυτό θεωρώ ότι και φέτος στα πλέι οφ οι τέσσερις ομάδες θα παίξουν επί ίσοις όροις για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος».

Για τον Άρη και αν η προσδοκία τόσων χρόνων του δίνουν ένα αβαντάζ αν προκριθεί στον τελικό: «Δε θα έλεγα ότι του δίνει κάποιο αβαντάζ. Αλλά αυτή η επιθυμία των τόσων πολλών χρόνων ίσως τον κάνει λίγο πιο παθιασμένο έτσι ώστε να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε ένα τέτοιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μακάρι όλες οι ομάδες κάθε χρόνο να είναι τόσο ψηλά, να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και στο τέλος ο κόσμος να χειροκροτεί την καλύτερη ομάδα, όποια κι αν είναι αυτή, στην κατάκτηση του τίτλου»

ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: Ο Άρειος Πάγος απαιτεί επειγόντως "γκάζι" από τους εισαγγελείς!



Η έρευνα για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού συνεχίζει να προκαλεί κλυδωνισμούς στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η "Δίκη στο Open", ο ανώτατος αθλητικός εισαγγελέας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Οικονόμου, που ήδη έχει ζητήσει επίσπευση της έρευνας, για την εμπλοκή ελληνικών ομάδων της SL1 και της SL2, αναμένεται τις επόμενες ημέρες, να επισκεφθεί εκ νέου την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να συναντηθεί με τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς Κώστα Σπυρόπουλο-Νικόλαο Μαργαρίτη, αλλά και με τον Προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ανώτατος εισαγγελέας θα ζητήσει ενημέρωση από τους τρεις εισαγγελείς και εκ νέου, επίσπευση της έρευνας, γιά την ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, που συμπληρώνει ένα χρόνο διερεύνησης, χωρίς ακόμη να έχει καταλήξει στην άσκηση ποινικών διώξεων ή σε άλλη δικονομική εκδοχή.

Πάντως, ήδη στην προανάκριση έχουν ληφθεί πολλές ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις.

Το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού ήρθε στο φως από έρευνες των Αυστριακών Διωκτικών Αρχών, όπου διαπιστώθηκε εμπλοκή πέντε χωρών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ξεκίνησε έρευνα από τον αθλητικό και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, με νόμιμη καταγραφή συνομιλιών των εμπλεκομένων.

Η δικογραφία με τις «καυτές» συνομιλίες, που φέρονται να αποκαλύπτουν «ηχηρή» εμπλοκή τριών στελεχών ΠΑΕ, ήταν το έναυσμα, με το οποίο είχε δοθεί παραγγελία από τον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο στην Οικονομική Αστυνομία, να εισβάλλει προ μηνών σε σπίτια και επιχειρήσεις εμπλεκομένων, για να συλλέξει αποδεικτικό υλικό, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Επόπτης ηλεκτρονικού εγκλήματος ο αδελφός του Υπουργού Δικαιοσύνης, Αντεισαγγελέας ΑΠ Βασίλης Φλωρίδης


Στον Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Φλωρίδη, αδελφό του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, ανέθεσε η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε όλη τη χώρα.


Είναι ένα ιδιαίτερα νευραλγικό πόστο, την εποπτεία του οποίου προ διετίας είχε η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Πάντως ο κ. Φλωρίδης, ήδη κανόνισε συναντήσεις με τους υπευθύνους της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να ενημερωθεί για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις, αλλά και για να θέσει προτεραιότητες.

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ - Δημοκρατία της Κυριακής

Το ΣτΕ έκοψε την ειδική ενίσχυση σε χειριστές Ολυμπιακής


ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ"  στη "Δημοκρατία της Κυριακής"

Βαριά… σύννεφα από τη Δικαιοσύνη, που είπε «ΟΧΙ» σε απολυθέντες πρώην ιπταμένους χειριστές της Ολυμπιακής, οι οποίοι χάνουν και μάλιστα αναδρομικά από το 2014, την ειδική οικονομική ενίσχυση, την οποία τους είχε δώσει το κράτος το 2008, για την μεταβατική υποστήριξη και εργασιακή αποκατάσταση τους, μετά το κλείσιμο της εταιρίας, στο πλαίσιο της τότε αποκρατικοποίησης.

Με απόφαση του ( ΣτΕ Α΄ 7μ. 223-231/2024) το Συμβούλιο της Επικρατείας, απέρριψε την προσφυγή απολυθέντων πρώην ιπταμένων χειριστών της Ολυμπιακής, που εάν γινόταν δεκτή θα άνοιγε το δρόμο και για τους υπόλοιπους, που βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς, για να μην χάσουν και μάλιστα αναδρομικά τα χρήματα, τα οποία τους καταβάλλονταν ως ειδική κοινωνική ενίσχυση, σε όσους απολυόμενους ιπτάμενους οποίοι θεμελίωναν δικαίωμα για λήψη πλήρους σύνταξης γήρατος, προσαυξάνοντας το ποσό της σύνταξης τους έως το 75% των ισοδύναμων μηνιαίων αποδοχών τους.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ «σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, συναπτόμενοι με την οικονομική αδυναμία του κράτους και την ανάγκη περιστολής των δημοσίων δαπανών σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης δημοσιονομικής κρίσης», ήταν οι αιτίες για της υποχρέωσηες του Δημοσίου, να τους καταβάλλει τις δόσεις της ειδικής κοινωνικής ενίσχυσης μετά τη συνταξιοδότησή τους».

Και συμπληρώνει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο: “Εξάλλου, η νέα ρύθμιση, η οποία είναι γενικού χαρακτήρα και δεν αφορά ατομικώς ορισμένη υπόθεση, θεσπίστηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ενόψει και της διακοπής της καταβολής των ειδικών επιδοτήσεων ανεργίας εργαζομένων άλλων επιχειρήσεων, των οποίων επίσης είχαν λυθεί οι συμβάσεις εργασίας, και με σκοπό να αποκατασταθεί η ανισορροπία που προκαλούσε η καταβολή όλων των εν λόγω ειδικών οικονομικών ενισχύσεων και να επιτευχθεί ορθολογισμός».

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε κανέναν από τους λόγους αναίρεσης, που πρόβαλαν οι προσφεύγοντες, οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, που καταργούσε την παροχή.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται η αναδρομική κατάργηση από το 2014, της ειδικής κοινωνικής ενίσχυσης …» υπαγορεύθηκε από επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, συναπτόμενους με την άμεση ανάγκη για τη λήψη μέτρων διάσωσης της οικονομίας σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης δημοσιονομικής κρίσης, αφού η καταβολή της εν λόγω ενίσχυσης, όπως και των λοιπών ως άνω παροχών του ν. 3717/2008 βάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ενώ όπως τονίζεται σε άλλο σημείο:
“… η αναδρομική κατάργηση της κοινωνικής ενίσχυσης, ενόψει και του προνομιακού χαρακτήρα της οικονομικής αυτής παροχής, δεν έθεσε σε διακινδύνευση το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης των πρώην ιπτάμενων χειριστών που επέλεξαν τη συνταξιοδότησή τους και μάλιστα ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και με ιδιαίτερα ευνοϊκές για αυτούς προϋποθέσεις, όπως το επίπεδο αυτό προσδιορίζεται με βάση τις γενικότερα επικρατούσες συνθήκες κατά τον κρίσιμο χρόνο. Η νέα αυτή νομοθετική ρύθμιση έλαβε χώρα στο πλαίσιο ενός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ως μέτρο, το οποίο, λόγω της φύσης του, συνέβαλε αμέσως στην περιστολή των δημοσίων δαπανών. Με τα δεδομένα αυτά, η αναδρομική κατάργηση της ειδικής κοινωνικής ενίσχυσης, υπό τις ανωτέρω όλως εξαιρετικές δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας, δεν είναι προδήλως απρόσφορη ούτε δυσανάλογη με τον επιδιωκόμενο σκοπό και δεν παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας».

Η Κυβέρνηση αποδυναμώνει την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος?

 


ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Απίστευτο και όμως! Στην πιο κρίσιμη ώρα, για την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), που τόσες υποθέσεις έχει εξιχνιάσει, επιχειρείται η αποδυνάμωση του προσωπικού της.

Μετά τις αποκαλύψεις από τις έρευνες του Προέδρου της Αρχής ξεπλύματος, επίτιμου Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, για υποθέσεις όπως, τον ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, αλλά και σε προγενέστερο χρόνο, για γνωστό τηλεπαρουσιαστή και άλλη για πασίγνωστο εκδότη – δημοσιογράφο, που δεν είναι εν ζωή, επιχειρήθηκε μείωση αστυνομικών, που είναι αποσπασμένοι στην Αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ζητήθηκε να επιστρέψουν στη βάση τους 7 με 8 αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν αποσπαστεί στην Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και απασχολούντο σε έρευνες, που διενεργούσε ο Πρόεδρος της Αρχής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Δεν γνωρίζουμε εάν είναι συγκυριακό ή όχι, πάντως η ενέργεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ήρθε την ώρα, που συμπεριελήφθη στους νέους Ποινικούς Κώδικες, η ευθύνη εταιρίας ή νομικού προσώπου, για αξιόποινη πράξη, που τελείται από φυσικό πρόσωπο που ενεργεί είτε ατομικά είτε ως μέλος οργάνου του νομικού προσώπου ή της οντότητας και κατέχει διευθυντική θέση εντός αυτών ή έχει εξουσία εκπροσώπησής τους ή εξουσιοδότηση για τη λήψη αποφάσεων για λογαριασμό τους ή για την άσκηση ελέγχου εντός αυτών.

Κατά τις ίδιες πηγές, η απόπειρα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να πάρει 7 με 8 αστυνομικούς από το στελεχιακό δυναμικό της Αρχής, συνάντησε σθεναρή αντίδραση από τον κ. Βουρλιώτη, ο οποίος την εξέφρασε με πεντασέλιδο έγγραφο του προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, στο οποίο μεταξύ άλλων, φέρεται να επισημαίνει ότι, χωρίς προσωπικό, «η Αρχή τελεί σε οιονεί ομηρία»!

Στο έγγραφο του ο Πρόεδρος της Αρχής χαρακτηρίζει «νομικά αβάσιμο και αστήρικτο» το αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την επιστροφή των αποσπασμένων στην Αρχή Αστυνομικών.

Επισημαίνει μάλιστα τα μεγάλα κενά στη στελέχωση της Αρχής ξεπλύματος, που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της και τις διεξοδικές τις έρευνες...

Σε αυστηρό τόνο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – κινείται το έγγραφο Βουρλιώτη, ο οποίος φέρεται να επισημαίνει ότι, όταν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου οι υπάλληλοι... περισσεύουν, δεν νοείται στην Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης προιόντων από εγκληματικές ενέργειες (Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος), που διαχειρίζεται τεράστιο όγκο δουλειάς, με απτά αποτελέσματα, να δημιουργείται κενό.

Στο έγγραφο του προς τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Βουρλιώτης τονίζει τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις της Αρχής σε στελεχιακό δυναμικό, καθώς θα έπρεπε να λειτουργεί με 95 υπαλλήλους και δεν έχει ούτε τους μισούς. Επισημαίνει επίσης ο κ. Βουρλιώτης ότι, είναι η Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Ελλλάδα, είναι η μοναδική Αρχή από τις ομόλογες της Αρχές, στις υπόλοιπες 26 χώρες της Ευρώπης, που δεν έχει μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά λειτουργεί με υπαλλήλους αποσπασμένους από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Mε δεδομένο μάλιστα ότι, η χώρα μας θα πρέπει να εναρμονιστεί, με τις διαδικτυακές εξελίξεις στις ομόλογες Αρχές των υπολοίπων 26 χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης, η Αρχή Ξεπλύματος χρειάζεται μεγαλύτερη επάνδρωση.

Κυρίως τώρα, που έχει προμηθευτεί δύο νέα λογισμικά, τα οποία απαιτούν ειδική εκπαίδευση, για το υπάρχον προσωπικό.

Το πρώτο αφορά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω κρυπτονομισμάτων, μέθοδος που χρησιμοποιείται από διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις και τρομοκρατία.

Το λογισμικό αυτό, το οποίο απέκτησε πρόσφατα η Αρχή, κόστισε περίπου 1 εκατομύριο ευρω και αγοράστηκε μέσω ΕΣΠΑ.

Ολοι οι αναλυτές της Αρχής εκπαιδεύονται σε αυτό, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης.

Το δεύτερο λογισμικό, θεωρείται… υπερόπλο στο κηνύγι του μαύρου χρήματος, καθώς θα φέρει την Αρχή 20 χρόνια μπροστά!

Όμως και γι΄αυτό το νέο πρόγραμμα, απαιτείται εκπαίδευση του στελεχιακού δυναμικού της Αρχής - που ήδη είναι σε εξέλιξη - με αποτέλεσμα, να προκαλείται… ασφυξία, λόγω και του μεγάλου όγκου των υποθέσεων, που έχει ανοίξει ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης.











Φροντίστε να μη καταντήσουμε «off-shore» της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ!


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου


Το άρθρο μου για το συγκεκριμένο κοινωνιολογικά θέμα, που με απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια φιλοξενήθηκε εδώ με αφορμή το «κλείσιμο» χωρίς ενόχους και τιμωρίες του μεγάλου σκανδάλου της NOVARTIS... Έγινε και πάλι επίκαιρο όταν «έκλεισε» ξανά χωρίς ενόχους και τιμωρίες το επίσης μεγάλο σκάνδαλο της SIEMENS... 

Tο επαναφέρω σήμερα στο διαδίκτυο και ευχαριστώ από βάθος καρδιάς ιστότοπους και blogs, που το φιλοξενούν καθώς «κατέβασε ρολά» αιφνιδιαστικά πριν λίγες μέρες η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που είχε συσταθεί για να ερευνήσει τη δολοφονική σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη με 57 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες...

Ξεπέρασε τις 700,000 υπογραφές η έκκληση για ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ της μαυροφορεμένης μητέρας κ Μαρίας Καρυστιανού η οποία «ΒΟΥΛΩΣΕ» χυδαία στοματα και
«ΠΡΟΣΤΥΧΕΣ» γραφίδες δηλώνοντας:

«Δεν θα κατέβω στις ευρωεκλογές - Τη δικαίωση του παιδιού μου θα την πετύχω ως απλός πολίτης!..»

*****************************

Ελάτε να ψάξουμε σε έντυπες και ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες για δεδομένα που αφορούν ιστορία, πολιτισμό, κλίμα, φυσικές καλλονές, φιλότιμο, μπέσα και κιμπαριλίκι και εάν βρείτε μια άλλη χώρα 
και έναν Λαό που να ξεπερνά την Ελλάδα και τους Έλληνες, σας παρακαλώ να μου το αναφέρετε!…

Μη με κατηγορήσουν οι γνωστοί-άγνωστοι για Εθνοκεντρισμό!..

Είμαι γιος προσφύγων, γεννημένος στην Κατερίνη από Πόντιο εκ Ρωσίας πατέρα και Θρακιώτισσα – Μικρασιάτισσα Σμυρνιά μητέρα και αφού αποφοίτησα από το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης ξενιτεύτηκα από τα 18 μου στην Νέα Υόρκη με υποτροφίες καθώς του προλαβαίνω και δηλώνω δημοσίως ότι με διακατέχει πράγματι εντονότατος Εθνοκεντρισμός, που τον απέκτησα αρχικά ως φοιτητής και αργότερα ως καθηγητής σε Αμερική και Ευρώπη!..

Ψάξτε για «ξετσίπωτους» και ανεύθυνους πολιτικούς, καταχραστές εξουσίας, κακούς διαχειριστές του Εθνικού πλούτου σε Υπουργεία, και από δίπλα τους «κλέφτες παρατρεχάμενους» της Εξουσίας σε Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία και ΔΕΚΟ, και θα βρείτε πολλούς σε άλλες χώρες του Πλανήτη μας οι οποίοι, όμως, κάποια στιγμή εντοπίζονται, δικάζονται και…ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ!..

Ψάξτε για «ξετσίπωτους» πολιτικούς και παρατρεχάμενους, που υπερχρέωσαν οικονομικά και ευτέλισαν ηθικά τη χώρα που είχαν εκλεγεί να Κυβερνήσουν και ακόμη ΔΕΝ εντοπίστηκαν, αλλά
αναζητούνται σε εναλλασσόμενες πράσινες, μπλε, πολύχρωμες Εξεταστικές Επιτροπές και φυσικά ακόμη ΔΕΝ τιμωρήθηκαν, αλλά μη βιαστείτε να ταξιδέψετε εκτός Ελλάδος…

Ενταύθα, ή απλά εντός Ελληνικών συνόρων, θα βρείτε… μπόλικους!..

Θέλω να θυμίσω σήμερα στους φίλους και φίλες αναγνώστες και αναγνώστριες των απόψεων μου ότι, ήμουν και εγώ ένας από εκείνους που «βγάλαμε γλώσσα» στους πολιτικούς το 2010 όταν τόσο πρόχειρα και αβίαστα μας σέρβιραν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και την τρόικα και δεν έχω σταματήσει έκτοτε συνεχίζοντας κάθε φορά που κρίνω ότι οφείλω να το κάνω ως ενεργός πολίτης.

Με τα χρέη που μας φόρτωσαν αυτοί που Κυβέρνησαν όλες τις δεκαετίες μετά το καλοκαίρι του 1974 και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, αυτή η Ελλάδα του 2024, αφού πλήρωσε εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε τοκοχρεολύσια συνεχίζει να χρωστάει 394,547,18 δις εκατομμύρια ευρώ, ζει με πρωτόγνωρη λιτότητα, ανεργία, φτωχοποίηση και με τον μόνιμο εφιάλτη ότι, μετά την
Πανδημία και τον συνεχιζόμενο Ρώσο-Ουκρανικό «πόλεμο φθοράς», τη σφαγή στη Γάζα και τους αντάρτες Χούθη τα πράγματα δεν φαίνεται να ηρεμούν άμεσα!..

Για να αποφύγουμε την ταπεινωτική «Στάση Πληρωμών» και πιθανή «Πτώχευση» το 2010, όπως μας ανακοίνωσε από το Καστελόριζο ο τότε Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και μετά η Κυβέρνηση Παπαδήμου, στη συνέχεια η Κυβέρνηση συνεργασίας Σαμαρά-Βενιζέλου, υπογράψαμε επισήμως ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ που θα «ξέσκιζε» μόλις γινόταν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, που μετά ως Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΕΝ υπέγραψε λένε κάποιοι ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, αλλά υπέγραψε «μεταχρονολογημένες συμφωνίες και γραμμάτια» ως «νέες ρυθμίσεις» με μείωσηε συντάξεων και αφορολόγητου, εκποίηση εθνικών πόρων, λιτότητα και ανεργία…

Με σφιγμένη την καρδιά, θα ευχηθώ σήμερα σε όλους τους συμπάσχοντες Έλληνες, Ελληνίδες, στα παιδιά και στα εγγόνια μας 4 λέξεις:

ΥΠΟΜΟΝΗ, ΑΝΤΟΧΗ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ και ΔΥΝΑΜΗ!..

Φοβάμαι (και ειλικρινά το απεύχομαι) ότι, από εδώ και μπρος «τα δύσκολα» είναι μπροστά μας, οπότε οι 4 ευχές μου είναι απαραίτητο στήριγμα…

Η ΕΛΠΙΔΑ που εκφράζεται από το λαϊκό αίσθημα στη διαχρονική μέριμνα της Παναγιάς για τον ευλογημένο τόπο που λέγεται Ελλάδα, ως Ορθόδοξος Χριστιανός, πιστεύω ότι θα μας ενισχύσει
ακόμη μια φορά…

Αλλά και ως Έλληνας, κατά το «συν Αθηνά και χείρα κίνει…», θα προτρέψω την Πολιτική Ηγεσία του τόπου, επιτέλους, να προχωρήσει στην ΤΙΜΩΡΙΑ των καταχραστών του Δημοσίου πλούτου και στους εμπλεκόμενους στη δολοφονία των Τεμπών ΧΩΡΙΣ άλλη καθυστέρηση…

Το στυλ ζωής, η νοοτροπία, η εγκληματική αδιαφορία για τις επιπτώσεις από την ανέντιμη διαχείριση της περιουσίας του ελληνικού λαού ΠΡΑΣΙΝΩΝ, ΜΠΛΕ και για μια πενταετία της
πολύχρωμης Κυβέρνησης ΣΤΡΙΖΑ που τελεί πλέον υπό διάκυση και των χιλιάδων «στελεχών» τους (που μας έφεραν στην τωρινή απίστευτη οικονομική κατάντια) ΔΕΝ θα αλλάξουν εάν οι ένοχοι ΔΕΝ τιμωρηθούν και εάν δεν κληθούν ταυτόχρονα να επιστρέψουν τα κλεμμένα!

Είναι οδυνηρό για επιστήμονες με πτυχία και για επαγγελματίες με αποδεδειγμένες δεξιότητες, να είναι άνεργοι και να κινδυνεύουν να χάσουν το μοναδικό διαμέρισμα που αγόρασαν όταν ήταν
οικονομικά ενεργοί με κάποιο τραπεζικό στεγαστικό δάνειο και να ξενιτεύονται σε αναζήτηση πόρων για την επιβίωσή των ίδιων και των οικογενειών τους…

Είναι, εξίσου, οδυνηρό για μεροκαματιάρηδες να μην μπορούν πλέον να συμπληρώσουν τον προβλεπόμενο αριθμό ημερομισθίων για την εξασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
των ιδίων και των μελών της οικογένειάς τους…

Και θα μείνω εμφαντικά στην παρατήρηση αμέτρητων συνομιλητών και συμπολιτών μου στην απίστευτα χυδαία και ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ η δημοσίευση στο «δήθεν πόθεν έσχες» ενώ πρόκειται απλώς και
μόνο για δημοσιοποίηση του «έσχες» των μελών της ΒΟΥΛΗΣ των Ελλήνων όπου:

 οι «πτωχοί» δηλώνουν μια χούφτα ΑΚΙΝΗΤΑ και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και δολάρια σε καταθέσεις,

 οι «μεσαίοι» δέκα και είκοσι ΑΚΙΝΗΤΑ και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και δολάρια σε καταθέσεις και

 οι «εύποροι» αρκετές σεκάδες ΑΚΙΝΗΤΑ και 7ψήφια ποσά σε τραπεζικές καταθέσεις και μετοχές!..

Κάπου εκεί, στη «γειτονιά» των Εθνικών μας Εκπροσώπων, στη ΒΟΥΛΗ, είναι και οι ακίνητες και κινητές περιουσίες των χιλιάδων golden boys «παρατρεχάμενών» τους!

Κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, Κυρίες και Κύριοι Πολιτικοί, Κυρίες και Κύριοι Δικαστές, πρέπει ΑΜΕΣΑ να κλείσει αυτό το αίσχος του ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΥ πλούτου στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της
ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ Δημόσιων λειτουργών αλλά κα «επώνυμων» πολιτών που οι δίκες τους αναβάλλονται επί σειρά ετών ενώ όπως διαβάζουμε κάποιοι «επώνυμοι» που τελικά καταδικάζονται δεν φυλακίζονται!..

Και ενώ μείνανε με στόματα ανοιχτά πείτε μας γιατί η NOVARTIS -HELLAS πλήρωσε πρόστιμο $225 εκατομ. Δολαρίων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τις πρακτικές της στην Ελλάδα (και αφού αφορούσε την Ελλάδα ζητήσαμε εμείς από την Αμερική τα μισά από αυτά τα χρήματα;

ΟΧΙ; Πείτε μας γιατί;

Ενώ η μητρική NOVARTIS πλήρωσε πρόστιμο $729 εκατ. Δολαρίων στις Αμερικανικές Αρχές για διάφορες κατηγορίες όπως «δωροδοκία ιατρών για συνταγογραφήσεις».

Λειτουργείστε επί τέλους, και το σημειώνω αυτό εμφαντικά, ως φιλέλληνες και σταματήστε επιτέλους τη χυδαιότητα της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ για κολάσιμες κοινωνικά, ηθικά, οικονομικά, ποινικά πρακτικές και πράξεις πριν μας ανακηρύξουν διεθνώς ως «off-shore» της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ και, ακόμη χειρότερα, πριν καταντήσει η Πατρίδα μας από ΧΩΡΑ σε ΧΩΡΟ!…

Αθώα η 19χρονη θύμα traffiking

Αθώα κρίθηκε από το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η 19χρονη, που είχε πέσει θύμα trafficking στην Ηλιούπολη, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε ότι, "κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος o κατηγορούμενος την κατακρατούσε”.

Η 19χρονη είχε παραπεμφθεί σε δίκη για την κατηγορία ότι εκδιδόταν με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους, ωστόσο όπως αποδείχτηκε στο δικαστήριο, κατά το χρόνο εκείνο εκδιδόταν από άλλο πρόσωπο που έχει καταδικαστεί ήδη για το θέμα αυτό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το απόσπασμα της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, «κατά το χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα ο κατηγορούμενος εξακολούθησε να την κατακρατεί ως τις αρχές Μαΐου 2021» και σύμφωνα με τη συνήγορο της Αντωνία Λεγάκη, «για την πράξη του αυτή κάθειρξη 12 ετών για εμπορία άνθρωπων κατ’ επαγγελμα».

Η 19χρονη απαλλάχθηκε και για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση, αφού η πράξη έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και έχει καταργηθεί.

Για την υπόθεση είχε διαταχτεί έρευνα, με παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία ζητούσε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με αφορμή δημοσιεύματα να διερευνηθούν άμεσα – εντός της ημέρας – οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες «διώκεται και πρόκειται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου 19χρονη, θύμα trafficking, με βάση ανώνυμη καταγγελία, κατηγορούμενη ως υπαίτια του ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους», ενώ η πράξη αυτή που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε, αυτός δε ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5.5 ετών σε πρώτο βαθμό και επίκειται η άμεση εκδίκαση της έφεσής του».

Από την πλευρά των συνηγόρων του κατηγορούμενου αστυνομικού αναφέρθηκε πως «ο, εκ των κατηγορουμένων, αστυνομικός υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην Ανάκριση σε βάρος της καταγγέλλουσας για τις αξιόποινες πράξεις της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών αλλά και της άσκησης επαγγέλματος εκδιδόμενης, η οποία εστερείτο των απαιτουμένων εγγράφων και διατυπώσεων. Η μηνυτήρια αυτή αναφορά διαβιβάστηκε από την Ανάκριση στην Εισαγγελία για τα κατά νόμον».

Προσέθεταν δε πως «η μηνυτήρια αναφορά του αστυνομικού αναφερόταν σε αξιόποινη συμπεριφορά της 19χρονης σε χρόνο που προηγείται και αυτής ακόμη της γνωριμίας τους», σημειώνοντας επίσης ότι «η αξιόποινη συμπεριφορά της που καταμηνύει ο αστυνομικός αφορά σε χρόνο που δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ίδια «θύμα» σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΠΔ».

Μετά τις 700.000 υπογραφές για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών, ο Αρειος Πάγος παρατείνει την ανάκριση στη Λάρισα!


Και πριν αλέκτορα... φωνήσαι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, που σε κοινή ανακοίνωση με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου χαρακτήριζαν "ψεύδη, που στρέφονται κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των λειτουργών της", τις καταγγελίες της Μαρίας Καρυστιανού και άλλων γονέων, που έχασαν παιδιά στο πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών και μίλησαν γιά "αδιαφορία και πλημμέλειες στη δικαστική αντιμετώπιση της «τραγωδίας των Τεμπών", άλλαξε γραμμή πλεύσης!

Σε ανακοίνωση της, που μάλιστα συμπίπτει με τον ένα χρόνο από το πολύνεκρο έγκλημα, η κ. Αδειλίνη γνωστοποιεί ότι, έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, να συνεχιστεί η ανάκριση, για την υπόθεση, προκειμένου, όπως αναφέρει "να δοθούν απαντήσεις σε κάθε ισχυρισμό και καταγγελία που έχει προβληθεί από συγγενείς θυμάτων ή τους συνηγόρους τους".

Συμπτωματικά (?) η ανακοίνωση της ανώτατης Εισαγγελέα, που διατάσσει περαιτέρω έρευνα, έρχεται λίγες ημέρες, μετά την απόφαση 49 δικαστών της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που μαζί με την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρέθηκαν σε φιλοκυβερνητική τροχιά και κατά πλειοψηφία πήραν θέση απέναντι σε ψήφισμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, που καταδίκασε τη χώρα μας, για το κράτος δικαίου!

Συμπτωματικά (?) επίσης, η παραγγελία της κ. Αδειλίνη έρχεται λίγες ημέρες, μετά την τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ψήφιση των νέων Ποινικών Κωδίκων, ο οποίος ουσιαστικά παρενέβη στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, καθώς προανήγγειλε τον προσδιορισμό της δίκης γιά τα Τέμπη, για τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν ουσιαστικά ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάκριση, με κατηγορουμένους να μην έχουν ακόμη ούτε καν απολογηθεί.

Συμπτωματικά (?) η ανακοίνωση της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για τη συνέχιση της έρευνας, με την οποία όπως αναφέρει ζητείται να δοθούν απαντήσεις σε κάθε ισχυρισμό και καταγγελία που έχει προβληθεί από συγγενείς θυμάτων ή τους συνηγόρους τους, έρχεται μετά τη συλλογή περισσότερων από 700.000 υπογραφών, για το έγκλημα στα Τέμπη!
Οπως αναφέρει η ανώτατη εισαγγελέας "στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η ανάκριση θα ολοκληρωθεί χωρίς αμφιβολίες ως προς την πληρότητα της διαδικασίας".

Ενώ επισημαίνει διαμαρτυρίες και καταγγελίες που έχουν εκφραστεί από συγγενείς θυμάτων, επισημαίνοντας ανεπάρκεια στην εξέταση ορισμένων αποδεικτικών στοιχείων, αμέλεια σε ανακριτικές ενέργειες και ακόμα την υπόνοια συγκάλυψης ευθυνών από τη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά:

«Η παραγγελία προς την Εισαγγελέα

Προς την κα Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας

Με το υπ’ αριθ. πρωτ. 1706/1-3-2023 έγγραφο-παραγγελία μας σας αναθέσαμε την ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου της υπόθεσης των Τεμπών, σύμφωνα με το άρθρο 32 εδαφ. α΄ του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Είναι αδιαμφισβήτητες οι υπεράνθρωπες προσπάθειες τις οποίες εδώ και ένα έτος καταβάλλουν οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τη διερεύνηση σε βάθος και στον ταχύτερο δυνατό χρόνο του ως άνω εγκλήματος, μη φειδόμενες χρόνου και μόχθου, όπως άλλωστε οφείλουμε, ώστε να επιτευχθεί ο εντοπισμός όλων των υπαιτίων και η παραπομπή τους σε δίκη σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο, στόχος στον οποίο αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ κοντά, αλλά ο οποίος επ’ ουδενί δεν αποτελεί αυτοσκοπό, ούτε και μπορεί να αντιστρατεύεται την ίδια την απονομή της δικαιοσύνης, οδηγώντας σε συγκεκριμένες ανακριτικές ενέργειες ή αποκλείοντας άλλες, τυχόν επιβεβλημένες για την ανεύρεση της αλήθειας.

Οι ασκούντες το λειτούργημα του συνηγόρου της υποστήριξης της κατηγορίας ή της υπεράσπισης στην υπόθεση αυτή αλλά και το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας και όχι μόνο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ποτέ άλλοτε στη δικαστική μας ιστορία δεν επιτεύχθηκε κάτι ανάλογο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε αυτή η λειτουργία της δικαιοσύνης να είναι αυτονόητη και συνήθης και όχι εξαιρετική.

Στο πιο πάνω πλαίσιο, όπως σας είναι γνωστό, σας έχουμε διαβιβάσει αμελλητί κάθε υπόμνημα και αίτημα συγγενών θυμάτων που μας υποβλήθηκε, συμπεριλαμβανομένων και των καταγγελιών τους για τα αίτια της πρόκλησης έκρηξης πυρός, την ύπαρξη διάφορων εύφλεκτων και τοξικών ουσιών στο χώρο, την αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος, με πιθανή απώλεια αποδεικτικών στοιχείων κλπ, που άλλωστε έχουν υποβληθεί αυτοτελώς και σε σας και στον Εφέτη Ανακριτή, προκειμένου να διερευνηθούν, έχετε δε προβεί, όπως γνωρίζουμε, στις απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες.

Παρά τα ανωτέρω όμως, διαμαρτυρίες και καταγγελίες συγγενών θυμάτων για αναπάντητα ερωτήματα, αποδεικτικά στοιχεία που δεν ελήφθησαν υπόψη ή δεν εκτιμήθηκαν σωστά, ανακριτικές ενέργειες που παραλείφθηκαν, ακόμα και για συγκάλυψη ευθυνών από τη δικαιοσύνη, εξακολουθούν να διαχέονται στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, υποστηριζόμενες και από μερίδα του Τύπου.

Κατόπιν αυτών επιτακτική παρίσταται η ανάγκη να μεριμνήσετε, ώστε να ερευνηθεί και να απαντηθεί, μετά από αξιολόγηση, κατά την κρίση σας, κάθε ισχυρισμός και καταγγελία, που προβάλλεται από συγγενείς θυμάτων ή θύματα και τους συνηγόρους τους, ώστε το πέρας της ανάκρισης να μην αφήσει ουδεμία αμφιβολία ως προς το ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διερεύνησαν κάθε πτυχή της υπόθεσης, επιτελώντας στο ακέραιο το καθήκον τους.»

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Η απρόβλεπτη κορυφή + Το ταμείο των διαιτητών "έκανε φτερά" + Η απαξίωση των αθλητικών δικαστών


Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.

Το μακροβιότερο talk sho
w, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων, δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

ΘΕΜΑ: Ο νόμος Βρούτση απαξιώνει τους αθλητικούς δικαστές - Που οδηγούν οι αλλαγές στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη - Στην τελική ευθεία η εισαγγελική έρευνα για το κύκλωμα στοιχηματισμού - Σχολιάζουν ο ποινικολόγος Γιάννης Απατσίδης και η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ακτινογραφία των play off - Οι εκπλήξεις συνεχίζονται στη μάχη της κορυφής - Στο studio ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Τουρσουνίδης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως άδειασε το ταμείο της Ένωσης Διαιτητών - Απαντά ο σύμβουλος της ΟΔΠΕ Γιώργος Σπανέας.

ΕΡΕΥΝΑ: Γιατί οι φίλαθλοι δεν γεμίζουν τα γήπεδα - Οι επιπτώσεις από τα κυβερνητικά μέτρα - Αναλύουν οι δημοσιογράφοι Κώστας Μπλιάτκας και Γιώργος Μπούζος.

Τριάντα έξι χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Πως θα δείτε live την αποψινή "Δίκη"

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open, η "Δίκη": https://dikisports.blogspot.com/2024/02/blog-post_165.html?m=1

Εναλλακτικά στο διαδίκτυο: https://youtube.com/live/SSDHVH7z4c4?feature=share

Αμερικάνος στρατιωτικός αυτοπυρπολήθηκε στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον (ΒΙΝΤΕΟ με σκληρές εικόνες)

ΠΗΓΗ: iEdiseis

Απόπειρα αυτοκτονίας με αυτοπυρπόληση έκανε ένας αμερικανός στρατιωτικός μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον χθες Κυριακή (25/2), διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, εικόνες που μεταδίδονταν απευθείας μέσω της πλατφόρμας Twitch τον εικονίζουν, με στρατιωτική περιβολή, να δηλώνει ότι «δεν θα γίνει συνεργός σε γενοκτονία, να περιλούζεται με εύφλεκτο υγρό και να βάζει φωτιά φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!» ώσπου πέφτει στο έδαφος.Στη συνέχεια, μέλη της Secret Service -της υπηρεσίας φύλαξης υψηλών προσώπων και ξένων διπλωματικών αποστολών- σπεύδουν στο σημείο και σβήνουν τη φωτιά.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει άμεσα με ανεξάρτητο τρόπο το στιγμιότυπο. Η εφημερίδα New York Times ανέφερε πως το βίντεο αποσύρθηκε από την πλατφόρμα, ωστόσο, συνεχίζει να κυκλοφορεί στο Χ (πρώην Twitter).Ο άνδρας διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, με «σοβαρά τραύματα που θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο», ανέφερε η πυροσβεστική της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την πληροφορία πως ο άνδρας υπηρετούσε το τρέχον διάστημα στις τάξεις της, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.




Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Θρίλερ με 53χρονη, που φέρεται ότι, πλαστογράφησε την χρονολογία γέννησης της, για να μην την εντοπίζουν οι Δικαστικές Αρχές!


Μιά απίστευτη υπόθεση, όπου εμπλέκονται Ελβετικές Τράπεζες, Κυπριακές εταιρίες, το Ληξιαρχείο Αθηνών και μία... "μαιμού" διαθήκη, απασχολεί την Εισαγγελία της Αθήνας.

Πρωταγωνιστεί μία 53χρονη, η οποία φέρεται ότι, πλαστογράφησε την ληξιαρχική πράξη γεννήσεως της, αλλοιώνοντας την ημερομηνία γέννησης, καθώς και άλλα στοιχεία ταυτότητας της, προκειμένου να επιτύχει το ακαταδίωκτο, από διωκτικές Αρχές του εξωτερικού, όπου εμφανίζεται διωκόμενη γιά ξέπλυμα και άλλες παράνομες πράξεις.

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων σε μηνυτήρια αναφορά, που υπέβαλλε εναντίον της έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι, η 53χρονη πλαστογράφησε διαθήκη του θείου της, ο οποίος ήταν φίλος και στενός του συνεργάτης σε γραφείο συμβούλων επιχειρήσεων, που διατηρούσε στη Γλυφάδα.


Ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι, η 53χρονη "πλαστογράφησε ιδιόγραφη διαθήκη του θανόντα θείου της, με υποτιθέμενη ημερομηνία 19/3/2014, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως πλαστή με γραφολογική πραγματογνωμοσύνη" και επίσης ότι, "επιχειρεί να υφαρπάξει σημαντικά περιουσιακά μου στοιχεία μου, με συνέπεια να βρίσκονται σε εξέλιξη, διάφορες δικαστικές διαδικασίες ενώπιον Ελληνικών και κυρίως των Κυπριακών Δικαστηρίων".

Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται επίσης ότι, η μηνυόμενη έχει πετύχει τη διόρθωση της χρονολογίας γέννησης της, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών "και την έχει μεταβάλλει από το αληθές έτος γέννησης 1971 στο ψευδές 1978, κατόπιν σχετικής αίτησης της, με προφανή παραπλάνηση και εξαπάτηση του Δικαστηρίου  και με χρήση, προφανώς, πλαστών εγγράφων...".



Οπως επισημαίνει ο μηνυτής, το πιό περίεργο, το οποίο εγείρει  ερωτηματικά για το Ληξιαρχείο, είναι το γεγονός ότι, στη ληξιαρχική πράξη γέννησης της μηνυόμενης, που διορθώθηκε με δικαστική απόφαση, το δικαστήριο αλλάζει τη χρονολογία γέννησης από 1971 σε 1979, όταν στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ως ημερομηνία βάπτισης η 26/6/1972!

Ο μηνυτής καταγγέλει σειρά διορθώσεων των στοιχείων ταυτότητας από την 53χρονη, με ενέργειες - που - όπως υποστηρίζει - την εκθέτουν, ενώ σε κάποιο σημείο της μήνυσης του διερωτάται:

"Eίναι ποτέ δυνατόν, η μητέρα του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ γεννηθέντος τέκνου της 27/6/1979 να δηλώνει διόρθωση του ονόματος του τέκνου της αυτού, την 14/1/1974? Συνεπώς το ως άνω τέκνο της, δηλαδή η καταγγελόμενη, δεν έχει γεννηθεί το έτος 1979, αλλά το έτος 1971, όπως προκύπτει από τις παραπάνω πράξεις".

Και συνεχίζει:

"H καταγγελόμενη κατά συνέπεια, κατέχει και χρησιμοποιεί καθημερινώς στις συναλλαγές της νομιμοποιητικά έγγραφα, όπως δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, Διαβατήριο, Δίπλωμα Οδήγησης κλπ, με εντελώς διαφορετικά στοιχεία από τα πραγματικά, αποδεχόμενη στην ουσία το προιόν των εγκληματικών της πράξεων, εν γνώσει και με τη συνέργεια της μητέρας της. Διότι δεν είναι δυνατόν, να έχει γεννηθεί στο μαιευτήριο Αθηνών .... την 27/6/1971, να έχει βαπτιστεί στις 18/6/1972 στον ιερό ναό ... στην Ανω Βούλα και να εμφανίζεται σήμερα με ταυτότητα στην οποία αναγράφερται ότι, τάχα έχει γεννηθεί το έτος 1979, με όλες τις συνέπειες, που αφορούν στη δημόσια τάξη, την ασφάλεια και την τήρηση της νομιμότητας.

Υποστηρίζει επίσης ότι, όλα τα παραπάνω μπορούν να επιβεβαιωθούν με διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στα επίσημα έγγραφα.

O μηνυτής ζητάει να ερευνηθούν τα καταγγελόμενα από τον ίδιο και να κινηθεί η διαδικασία ανάκλησης της μεταρρύθμισης της απόφασης του Πρωτοδικείου, ενώ σε άλλο σημείο συμπληρώνει:

"... αφού ερευνηθούν και διαπιστωθούν τα όσα καταγγέλω ... καταδεικνύεται η ροπή της στην τέλεση αξιοποίνων πράξεων και συνακόλουθα η εν γένει αναξιοπιστία της, σχετικά με όσα ισχυρίζεται στις μεταξύ μας διαφορές, αφού ένα άτομο, που παραπλανά στοχευμένα τις δικαστικές και δημόσιες αρχές, για να αλλοιώσει όλα τα στοιχεία της ταυτότητας της, είναι εύλογο και αναμενόμενο την ίδια αξιόποινη συμπεριφορά να επιδεικνύει σε κάθε πτυχή της μεταξύ μας αντιδικίας".