Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Ο Βουρλιώτης ψάχνει και τα στημένα, από Ιντερπολ

 Ο μόνος, που σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε όλα τα στοιχεία από τον αθλητικό Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, είναι ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμος Βουρλιώτης.

Ο κ. Βουρλιώτης ξεκίνησε ήδη τη δική του έρευνα, παράλληλα με τον αθλητικό Εισαγγελέα και την Οικονομική Αστυνομία,  γιά το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Αναμένονται εξελίξεις..

Αθλητικός Εισαγγελέας σε Αθλητικό Δικαστή, για τα χειραγωγημένα: "Ραντεβού το... Σεπτέμβριο"!

 Δεν θα δώσει τα στοιχεία, γιά το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού,  ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός  Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφέτη,  Χαράλαμπο Κωτουλόπουλο, που τα χρειαζόταν, γιά να ανασύρει από το αρχείο υποθέσεις χειραγωγημένων ματς, που είχαν αρχειοθετηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι, κυρίως οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των εμπλεκομένων στο κύκλωμα είναι απόρρητες, καθώς αποτελούν υλικό της έρευνας και δεν επιτρέπεται να δοθούν για λόγους πειθαρχικής διερεύνησης.

Είπε ωστόσο ο κ. Σπυρόπουλος στον κ. Κωτουλόπουλο ότι, μπορεί να λάβει τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αφού ολοκληρωθεί η έρευνα και πιθανολόγησε ότι, αυτό θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου.

Ετσι, η μοναδική δυνατότητα που έχει ο κ. Κωτυλόπουλος είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων.

Αλλά αρκεί?

Ραστω...νίζονται

 Ανθρακες ο θησαυρός προς το παρόν, με τις τροποποιήσεις του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για το θέμα της ευθύνης ομάδων και παραγόντων, γιά τα στημένα ματς.

Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, ο εκπρόσωπος της FIFA και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Χαράλαμπος Κωτουλόπουλοςδ εν κατέληξαν ακόμη στο τελικό κείμενο του Πειθαρχικού Κώδικα,  όπως είχαν συμφωνήσει.

Μετά απο αυτό, δεν θα γίνει και η συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας  με τον Πρόεδρο της ΈΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη 2 Αυγούστου.

Αγνωστο πότε θα γίνει τελικά...


Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Θέλουν να ξανακαεί η Σαρωνίδα? Τι κάνει η Αστυνομία?


Ακόμη δεν έχει συνέρθει η Σαρωνίδα από τις πληγές της πρόσφατης πυρκαγιάς και κάποιοι ανεγκέφαλοι, ενώ παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς, αυτή την ώρα ρίχνουν βαρελότα!

Το ίδιο συνέβη και χτες το βράδυ, όπως και σήμερα, όπου σε σπίτια της περιοχής, ορισμένοι προκλητικά ανεύθυνοι, παίζουν το... βιολί τους!

Μάλιστα ενώ χτες ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, δεν υπήρξε καμμία παρέμβαση.

Το περίεργο είναι ότι, δεν αντιδρά, ούτε και το Αστυνομικό Τμήμα Σαρωνίδας.

Πρέπει δηλαδή να ξαναπιάσει φωτιά, γιά να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι, ή συμβαίνει κάτι άλλο και κάποιοι καλύπτουν κάποιους?

Οι 16άρηδες που αποστρέφονται τη διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου


Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ηρακλή Γιάννης Σαρηκεχαγιάς δεν ακολούθησε την πεπατημένη στη σημερινή μάζωξη του κοσμικού "Μαμαλούκα" του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής.

Επέλεξε τη θερινή ραστώνη, μακριά από την εσωστρέφεια των κυκλωμάτων παράνομου στοιχηματισμού. Καλωσόρισε τον 16χρονο εγγονό του και τους φίλους του.

Η νέα γενιά αποστρέφεται τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ασχολείται με το αγγλικό πρωτάθλημα, την Μπάρτσα, τον Μέσι και τον Εμπαπέ.

Ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη ρήση του θρυλικού τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου "είμαι 16άρης και σας γ@@ώ τα λύκεια".

Στη φωτογραφία ο ευθυτενής ποδοσφαιρικός παράγοντας, με τον εγγονό του Γιάννη Σαρηκεχαγιά τον πολύ νεώτερο και τους Μιχαήλ Πάνου-Αριστοτέλη Γκουτζαμάνη.

Ωδυνεν όρος... και?

 Σε διαβούλευση όλο το σ.κ. ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος, με τα μέλη της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ και τον εκπρόσωπο της FIFA, γιά το... lifting στον Πειθαρχικό Κανονισμό.

Διαπιστώθηκε ότι, με τον υπάρχοντα Κώδικα,  πολλές περιπτώσεις ξέφευγαν από το... ραντάρ της ΕΠΟ.

Γι αυτό το λόγο καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε οι τροποποιήσεις του πειθαρχικού Κανονισμου, να πιάνουν κάθε υποπερίπτωση ευθύνης, γιά παράγοντες, ομάδες, παίχτες, προπονητές κλπ.  κλπ.

Το αποτέλεσμα θα φανεί, όταν ολοκληρωθεί το κείμενο!

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: Το Δεκέμβριο η πλήρης κάθαρση

 

ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: Τον Δεκέμβριο η πλήρης κάθαρση 
----------------------------------------------------------------

Οι εξελίξεις για τη μεγάλη δικαστική υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού απασχόλησε τη γνωστή αθλητική συντροφιά του κοσμικού "Μαμαλούκα" του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής. 

Η εκτίμηση του πρώην αντιπροέδρου του Ηρακλή Γιάννη Σαρηκεχαγιά ήταν ότι πολλές ομάδες της SL1 και της SL2 θα αποβληθούν από τα πρωταθλήματα μέσα στον Δεκέμβριο. 

Αντάλλαξε απόψεις με τον ιδιοκτήτη του "Μαμαλούκα" και γνωστό ΑΕΚτσή Σάκη Σερέτη, τον πρώην υπεύθυνο ακαδημιών του Άρη Δημήτρη Καραμανλή, τον επιχειρηματία Βάσο Ζαρδαβά και τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη. 

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

And the Oscar goes to...

Η 27η Ιουλίου 2023 θα καταγραφεί στην ιστορία, ως η ημέρα, που το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, δεν κατάφερε να προστατεύσει αποθήκες πυρομαχικών της Αεροπορίας, ενώ έστειλε ΜΑΤ και πυροσβεστικά, για να ξεσπιτώσει μια φτωχή οικογένεια!!

Για Γκίνες επίσης...

Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο, που αγόρασε μαχητικά αεροσκάφη, αντί για πυροσβεστικά και κινδύνεψε να τα χάσει σε πυρκαγιά, στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στο Βόλο.

Με Μητσοτάκη Πρωθυπουργό βεβαίως - βεβαίως...

 

Γιά... Γκίνες!

Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός, που έστειλε μήνυμα για εκκένωση, ακόμα και σε πολεμικά αεροσκάφη.

Δήλωση της Προέδρου Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα

Ανέλαβαν και επίσημα καθήκοντα στον Αρειο Πάγο, η νέα Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα και η νέα Εισαγγελέας του Γεωργία Αδειλίνη, αφού τους κοινοποιήθηκαν τα Φ.Ε.Κ.

Σε δήλωση της η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναφέρει:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΛΑΠΑ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΑ

Η κατά τη συνταγματική επιταγή επιλογή μου στην κορυφαία θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου περιποιεί σε μένα εξαιρετική τιμή. Η έναρξη άσκησης των καθηκόντων μου συμπίπτει με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, την ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή ευρύτατων περιοχών της πατρίδας μας, την εκκένωση οικισμών και την κατάκαυση εστιών και περιουσιών των συμπολιτών μας, παρά τις υπεράνθρωπες, τις ηρωϊκές προσπάθειες των μονάδων πυρόσβεσης και των εθελοντών. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επιχείρησης κατάσβεσης, στην περιοχή της Καρύστου, ο Χρήστος και ο Περικλής έδωσαν τη ζωή τους στη χώρα. Οι ανυπολόγιστες συνέπειες των πυρκαγιών σε βάρος της ζωής και της περιουσίας των πληγέντων συνανθρώπων μας, επιτείνουν την τεράστια ευθύνη, την οποία εμπεριέχει το αξίωμα, το οποίο αναλαμβάνω να υπηρετήσω.

Είμαι πεπεισμένη ότι σε αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους μου, δικαστικούς λειτουργούς της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, όλων των βαθμίδων, άπαντες προσηλωμένοι στο καθήκον μας, ως εγγυητών των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, με τους ακαταπόνητους συνεργάτες μας, δικαστικούς υπαλλήλους και τους συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, τους δικηγόρους της χώρας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή και αδύνατη προσπάθεια, προκειμένου να υλοποιήσουμε, με τη συνδρομή της Πολιτείας, το επιτακτικό αίτημα της ορθής και έγκαιρης παροχής έννομης προστασίας, ως συμμόρφωση στις αρχές του Κράτους Δικαίου.

Από Υπουργό σε Υπουργό...


Ταχύτατα αντανακλαστικά επιδεικνύει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, εφέτης, Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος.

Με το που ανέλαβε το Υφυπουργείο Αθλητισμού ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Βρούτσης, μετά τη μετακίνηση του μέχρι πρότινος Γιάννη Οικονόμου, ο εφέτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος, απέστειλε και σε αυτόν αίτημα, για συνάντηση.

Το ραντεβού δεν έχει καθοριστεί ακόμη, ωστόσο το θέμα είναι το ίδιο, όπως και στο αίτημα, που είχε γίνει προς τον πρώην Υπουργό Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ωστόσο, δεν ανταποκρίθηκε: Τα χειραγωγημένα ματς και ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ.

Κωτουλόπουλος προς Σπυρόπουλο: Φωνή βοώντος...


Θολό παραμένει το τοπίο στο Πειθαρχικό Δίκαιο της ΕΠΟ και γκρίζο στο νέο πρωτάθλημα, που αναμένεται να ξεκινήσει σε σε 21 ημέρες, με... "σκιές", αφού ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος από τον ποδοσφαιρικό - αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, για το υλικό της δικογραφίας με τα στημένα ματς, που έφτασαν στα χέρια του μέσω Ιντερπολ.

Ο Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος ζήτησε εγγράφως από τον Ποδοσφαιρικό - Αθλητικό Εισαγγελέα τα στοιχεία τα οποία εστάλησαν μέσω της Ιντερπολ, προκειμένου να ανασύρει από το αρχείο υποθέσεις ύποπτων αγώνων της Sport Radar, oι οποίες είχαν αρχειοθετηθεί ελλείψει στοιχείων.

Ωστόσο, επειδή... "φωνή βοώντος εν τη ερήμω", ακόμη και να σταλούν από εβδομάδα τα στοιχεία με το υλικό της έρευνας για το κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού, που επεξεργάζεται η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, είναι απίθανο να προλάβει η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή να ανασύρει τις αρχειοθετημένες υποθέσεις και να επιβάλλει κυρώσεις, που θα επηρεάσουν το πρωτάθλημα, πέρα από χρηματικές.

Ο κ. Κωτουλόπουλος στο έγγραφο του έχει ζητήσει από τον ποδοσφαιρικό και αθλητικό Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου αντίγραφα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που αφορούν την πολύμηνη καταγραφή του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, για το οποίο διενεργείται έρευνα μετά από στοιχεία της Ιντερπολ.

Παράλληλα ο κ. Κωτουλόπουλος έχει ζητήσει από τον κ. Σπυρόπουλο στοιχεία από ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και όλα τα στοιχεία από την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας σε σπίτια και γραφεία εμπλεκομένων στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, που έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για έρευνα και ταυτοποίηση.

Οι "καυτές" συνομιλίες, που φέρονται να αποκαλύπτουν "ηχηρή" εμπλοκή στελεχών ΠΑΕ, ζητήθηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, καθώς αποτελούν νέο στοιχείο, που ενδέχεται να "δέσει" αδικήματα για ύποπτα μάτς, τα οποία οδηγήθηκαν στο αρχείο, αφού δεν μπορούσαν να θεμελιώσουν ί κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι, οι μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού ήταν το έναυσμα, για να δοθεί παραγγελία από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο στην Οικονομική Αστυνομία, να μπουκάρει σε σπίτια εμπλεκομένων.

Εγιναν έφοδοι από την Οικονομική Αστυνομία σε δεκάδες σπίτια και γραφεία ατόμων, που φέρονται να σχετίζονται με τα παράνομα παιχνίδια, ενώ έχουν κατασχεθεί λαπ τοπ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα στοιχεία.

Οι έρευνες σε σπίτια, γραφεία και επιχειρήσεις των εμπλεκομένων, έγιναν σε πέντε πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα και Ηράκλειο, προκειμενου να δεθούν τα στοιχεία της δικογραφίας και να επιβεβαιωθούν όσα έχουν προκύψει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των προσώπων, που εμπλέκονται.

Η έρευνα κινήθηκε με μεγάλη μυστικότητα, ενώ είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο, μετά από στοιχεία, που δόθηκαν από την Ιντερπολ στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, όπως είχε αποκαλύψει η "Δίκη στο Open" http://dikisports.blogspot.com/2023/04/blog-post_825.html?m=1 . Μάλιστα αφορούσε μεγάλη επιχείρηση, για να χτυπηθεί το παράνομο στοίχημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που βρισκόταν σε εξέλιξη σε έξι χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και είχε ξεκινήσει από τις Αυστριακές διωκτικές αρχές, που είχαν στα χέρια τους στοιχεία, γιά εμπλοκή Ελλάδας, η Σουηδίας, η Σλοβενίας, η Σλοβακίας και η Τσεχίας.

Στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής είχε γίνει συνάντηση των Εισαγγελέων των χωρών, που είχαν επλεκόμενες ομάδες στο παράνομο στοίχημα.

Η συνάντηση είχε γίνει στη Χάγη, όπου συμμετείχε και ο Ελληνας εισαγγελέας, ενώ τότε είχαν συλληφθεί ένας Αλβανός και ένας Σλοβένος.

Τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν την περασμένη Παρασκευή μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου υπάρχει δυνατότητα ακόμα και ανάκτησης δεδομένων που έχουν διαγραφεί.

Συλλήψεις δεν έχουν γίνει ακόμη.

Η έρευνα θα συνεχιστεί, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις από τον Εισαγγελέα.

Το πιθανότερο είναι ότι, θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, όταν φτάσει η υπόθεση στον ανακριτή.











Ζηλεύει και... ο Θόδωρος Αγγελόπουλος!

"Τοπίο στην Ομίχλη" παραμένει το τι θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, για την πειθαρχική διερεύνηση και τις πειθαρχικές κυρώσεις, για τα στημένα ματς, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος.

Η συνάντηση του με τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ δεν έβγαλε ακόμη "λευκό καπνό".

Ενα πόρισμα, στο οποίο κατέληξαν στη σημερινή τους δίωρη συνάντηση, δεν είναι ακόμη έτοιμο.

Κατά πληροφορίες, οι δικηγόροι της ΕΠΟ θα το επεξεργαστούν όλο το σ.κ. και θα το στείλουν στον κ. Κωτουλόπουλο από Δευτέρα.

Το περιμένει άλλωστε και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, ε.τ. Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη.

Kαι η Μπιτζούνη, γιά τις κυρώσεις των χειραγωγημένων ματς και την ασυμφωνία δικαστών με Μπαλτάκο

Το θέμα των πειθαρχικών κυρώσεων για τα χειραγωγημένα ματς, όπου υπάρχει... ασυμφωνία, μεταξύ του Προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου και των τακτικών δικαστών, που αποτελούν μέλη των Πειθαρχικών Επιτροπών του Ποδοσφαίρου, απασχολεί και την Επιτροπής Ελέγχου, Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης της ΕΠΟ.

Μετά από επικοινωνία της με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ Χαράλαμπο Κωτουλόπουλο, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης, ε.τ. Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη ζήτησε ενημέρωση από όσα ειπώθηκαν στην ανεπίσημη συνάντηση Μπαλτάκου - Κωτουλόπουλου, την περασμένη εβδομάδα, γιά το θέμα του Πειθαρχικού Κώδικα.

Η κ. Μπιτζούνη ζήτησε επίσης αντίγραφο των προτάσεων, που θα υποβληθούν προς τον κ. Μπαλτάκο, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Κωτουλόπουλο, για τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μπούσουλας θεωρείται το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο CAS.




"Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας" , για το νέο Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού?


"Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας", που κατά τον Πλάτωνα σημαίνει: "Η γνώση δημιουργεί ευδαιμονία"!

Δεν γνωρίζουμε, εάν ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου είναι της Πλατωνικής φιλοσοφίας, ωστόσο βρίσκεται ακόμη στη φάση της ενημέρωσης, για τα τεράστια προβλήματα, πρωτίστως του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού.

Γι΄αυτό και δεν έχει συναντηθεί ακόμη με δημοσιογράφους, διαπιστευμένους και μη, καθώς προς το παρόν μαθαίνει τα τεκταινόμενα.

Δεν είναι βέβαια πάντως ότι, η γνώση θα προκαλέσει ευδαιμονία στο νέο Υπουργό, καθώς από τα θέματα, που σίγουρα θα τον απασχολήσουν, θα είναι σίγουρα η μεγάλη έρευνα, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη και με την οποία ασχολείται ο ποδοσφαιρικός - αθλητικός Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος.

Γιά το ίδιο θέμα έχει ζητήσει ραντεβού με το νέο Υπουργό και ο Πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος.

Αλλά προς το παρόν, δεν έχει λάβει απάντηση...





Αθώος ο Μαντούβαλος, για το παραδικαστικό!


Aθωώθηκε τελεσίδικα ο πρώην Βουλευτής ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος, με απόφαση του Α Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, που αφορούσε το παραδικαστικό κύκλωμα.

Σε δήλωση του αναφέρει:

"Μετά από μια μακροχρόνια δικαστική περιπέτεια, την οποία αντιμετώπισα διακριτικά, δυναμικά και με απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, χωρίς ποτέ να επικαλεστώ την βουλευτική μου ασυλία, νιώθω ήρεμος πλέον και δικαιωμένος!

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα


Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. 

Την τελευταία εβδομάδα, από τις 18 Ιουλίου έως τις 24 Ιουλίου 2023, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στη Χίο, επέλεξε τα στοιχήματα «Ακριβές Σκορ», «Ημίχρονο/Τελικό», «Ημίχρονο/Τελικό & Goal» και «Νο Goal και Over 2,5» σε τέσσερις αγώνες από το Κόπα Σουνταμερικάνα, την 1η κατηγορία της Ισλανδίας και τη 2η κατηγορία της Βραζιλίας, έπαιξε το σύστημα 2-
3-4 και κέρδισε 11.145,30 ευρώ.

Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, στο Markopoulo Park, δύο νικητές στο Σύνθετο Δίδυμο της 2 ης ιπποδρομίας του ελληνικού προγράμματος κέρδισαν από 2.188,31 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ

Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.

Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την
ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.

Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Ραντεβού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου αναμένει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος

Συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου έχει ζητήσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, εφέτης, Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος.

Το ραντεβού δεν έχει καθοριστεί ακόμη, ωστόσο το θέμα είναι γνωστό: Τα χειραγωγημένα ματς, που διερευνά ο αθλητικός - ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος και ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ, που αναμένεται να συζητηθεί στη νέα, επίσημη συνάντηση του Προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Τάκη Μπαλτάκου, με τους Προέδρους των Πειθαρχικών Επιτροπών και τον εκπρόσωπο της ΟΥΕΦΑ, στις 2 Αυγούστου.

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Αρειος Πάγος: Στο χείλος...

 Αληθεύουν οι φήμες ότι, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, που δεν επελέγησαν από την Κυβέρνηση, γιά την ηγεσία της Δικαιοσύνης, παρά το ότι, είχαν τα προσόντα, έφτασαν ένα σκαλί πριν από την έξοδο?

Σκέφτηκαν ακόμη και να παραιτηθούν?

Κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού: Η κλήση σας... προωθείται...


Από χτες έχει σταλεί στον Ποδοσφαιρικό - Αθλητικό Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου το έγγραφο, με το οποίο ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ, εφέτης, Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος, του έχει ζητήσει τα στοιχεία τα οποία εστάλησαν μέσω της Ιντερπολ, για την υπόθεση των χειραγωγημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Ο κ. Κωτουλόπουλος, ο οποίος προτίθεται να ανασύρει από το αρχείο υποθέσεις ύποπτων αγώνων της Sport Radar, oι οποίες είχαν αρχειοθετηθεί ελλείψει στοιχείων, έστειλε έγγραφο στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, για να καταφέρει να πάρει, υπηρεσιακά και επισήμως, στοιχεία από το υλικό της έρευνας για το κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού.

Απάντηση πάντως, δεν έλαβε ακόμη ο κ. Κωτουλόπουλος από τον κ. Σπυρόπουλο.

Στο έγγραφο του ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ ζητάει από τον ποδοσφαιρικό και αθλητικό Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου αντίγραφα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που αφορούν την πολύμηνη καταγραφή του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, για το οποίο διενεργείται έρευνα μετά από στοιχεία της Ιντερπολ.

Παράλληλα ο κ. Κωτουλόπουλος ζήτησε από τον ποδοσφαιρικό - αθλητικό εισαγγελέα στοιχεία από ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και όλα τα στοιχεία από την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας σε σπίτια και γραφεία εμπλεκομένων στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, που έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για έρευνα και ταυτοποίηση.

Οι "καυτές" συνομιλίες, που φέρονται να αποκαλύπτουν "ηχηρή" εμπλοκή στελεχών ΠΑΕ, ζητήθηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, καθώς αποτελούν νέο στοιχείο, που ενδέχεται να "δέσει" αδικήματα για ύποπτα μάτς, τα οποία οδηγήθηκαν στο αρχείο, αφού δεν μπορούσαν να θεμελιώσουν ί κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι, οι μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού ήταν το έναυσμα, για να δοθεί παραγγελία από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο στην Οικονομική Αστυνομία, να μπουκάρει σε σπίτια εμπλεκομένων.

Εγιναν έφοδοι από την Οικονομική Αστυνομία σε δεκάδες σπίτια και γραφεία ατόμων, που φέρονται να σχετίζονται με τα παράνομα παιχνίδια, ενώ έχουν κατασχεθεί λαπ τοπ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα στοιχεία.

Οι έρευνες σε σπίτια, γραφεία και επιχειρήσεις των εμπλεκομένων, έγιναν σε πέντε πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα και Ηράκλειο, προκειμενου να δεθούν τα στοιχεία της δικογραφίας και να επιβεβαιωθούν όσα έχουν προκύψει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των προσώπων, που εμπλέκονται.

Η έρευνα κινήθηκε με μεγάλη μυστικότητα, ενώ είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο, μετά από στοιχεία, που δόθηκαν από την Ιντερπολ στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, όπως είχε αποκαλύψει η "Δίκη στο Open" http://dikisports.blogspot.com/2023/04/blog-post_825.html?m=1 . Μάλιστα αφορούσε μεγάλη επιχείρηση, για να χτυπηθεί το παράνομο στοίχημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που βρισκόταν σε εξέλιξη σε έξι χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και είχε ξεκινήσει από τις Αυστριακές διωκτικές αρχές, που είχαν στα χέρια τους στοιχεία, γιά εμπλοκή Ελλάδας, η Σουηδίας, η Σλοβενίας, η Σλοβακίας και η Τσεχίας.

Στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής είχε γίνει συνάντηση των Εισαγγελέων των χωρών, που είχαν επλεκόμενες ομάδες στο παράνομο στοίχημα.

Η συνάντηση είχε γίνει στη Χάγη, όπου συμμετείχε και ο Ελληνας εισαγγελέας, ενώ τότε είχαν συλληφθεί ένας Αλβανός και ένας Σλοβένος.

Τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν την περασμένη Παρασκευή μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου υπάρχει δυνατότητα ακόμα και ανάκτησης δεδομένων που έχουν διαγραφεί.

Συλλήψεις δεν έχουν γίνει ακόμη.

Η έρευνα θα συνεχιστεί, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις από τον Εισαγγελέα.

Το πιθανότερο είναι ότι, θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, όταν φτάσει η υπόθεση στον ανακριτή.









Τα απαγορευμένα sms!

Νεοαπελθών Ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός φροντίζει τη... σκόλη του.

Μηνυματίζεται με εν ενεργεία συναδέλφους του, γράφοντας απαγορευμένα πράγματα, για δημοσιογράφους!

Η φιλόμοχθος Μανιάτισσα νέα Πρόεδρος Αρείου Πάγου!


Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που μιά Μανιάτισσα ηγείται της Δικαιοσύνης!

Η νέα Πρόεδρος ΑΠ Ιωάννα Κλάπα - Χριστοδουλέα είναι Μανιάτισσα και μάλιστα από το ηρωικό Προσήλιο Μεσσηνίας.

Δεν έκανε καμμία δήλωση, ακόμη, η νέα Πρόεδρος Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα - Χριστοδουλέα, άμα τη επιλογή της από το Υπουργικό Συμβούλιο, για το ανώτατο αξίωμα της Δικαιοσύνης.

Η νέα Πρόεδρος ΑΠ θα περιμένει, σύμφωνα με πληροφορίες - να της κοινοποιηθεί το ΦΕΚ, για την τοποθέτηση της στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια θα δώσει το στίγμα της, με δηλώσεις.

Ηδη πάντως έχει ξεκινήσει και οργανώνει το χρόνο και τις προτεραιότητες της ως νέα Πρόεδρος ΑΠ, ενώ δεν προβλέπεται να λείψει ούτε μία μέρα για διακοπές!

Είναι γνωστό εξάλλου ότι, η νέα Πρόεδρος ΑΠ είναι υπεύθυνη και φιλόμοχθος!





Ταχύτητα απονομής Δικαιοσύνης - Ανήλικα - Θύματα βίας. Αυτό είναι το τρίπτυχο δράσης της νέας Εισαγγελέα Αρείου Πάγου!


Στην ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης και στις ευάλωτες κατηγορίες ανθρώπων, "όπως οι ανήλικοι και τα θύματα κάθε είδους βίας", επικεντρώθηκε στην πρώτη της δήλωση η νέα εισαγγελέας Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, θα καταβληθεί «κάθε προσπάθεια, συνεργαζόμενοι με τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους, με σκοπό να επιτύχουμε τη συνολική αναβάθμιση της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας».

Διαβάστε τη δήλωση της:

«Τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη το αξίωμα που μου εμπιστεύθηκε η Πολιτεία και το οποίο υπηρέτησαν άξιοι προκάτοχοί μου. Ο εισαγγελικός θεσμός συνιστά ένα από τα οχυρά της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας, αφού εγγυάται τη νομιμότητα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και συγχρόνως διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης. Θα συνεχίσουμε να τον υπηρετούμε με τους συναδέλφους μου όλων των βαθμών, με νηφαλιότητα, αλλά και αποφασιστικότητα, με την επιβαλλόμενη κατά περίσταση αυστηρότητα ή επιείκεια, παραμένοντας προσηλωμένοι στο Σύνταγμα και τους νόμους και προστατεύοντας τους συμπολίτες μας, ιδίως τους πιο ευάλωτους, όπως οι ανήλικοι και τα θύματα κάθε είδους βίας.

Όπως είναι εξάλλου σε όλους γνωστό, η Δικαιοσύνη αποτελεί το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού, το δρόμο για την κοινωνική ειρήνη και ευημερία των πολιτών.

Αναγκαίοι όροι για την εκπλήρωση της αποστολής της η ποιότητα και η ταχύτητα, δε νοείται μάλιστα ποιότητα χωρίς ταχύτητα.

Η βραδύτητα στην απονομή της κλονίζει το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, αυξάνει τον κίνδυνο εμπέδωσης του αισθήματος ατιμωρησίας, υποσκάπτει την κοινωνική ειρήνη και ευημερία και πλήττει εν τέλει το κράτος Δικαίου, εκθέτοντας συγχρόνως τη χώρα μας διεθνώς. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, συνεργαζόμενοι με τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους, με σκοπό να επιτύχουμε τη συνολική αναβάθμιση της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, στο πλαίσιο που ορίζουν οι ανάγκες της κοινωνίας και οι απαιτήσεις ενός σύγχρονου κράτους Δικαίου».

Ποια είναι η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα, με καταγωγή από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πραγματοποίησε και μουσικές σπουδές (πιάνο) στο Ωδείο Αθηνών. Εισήλθε μεταξύ των πρώτων στον εισαγγελικό κλάδο το 1984. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Ηρακλείου και Αθήνας και στις Εισαγγελίες Εφετών Ναυπλίου και Αθήνας. Προήχθη σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2019.

Ως Εισαγγελέας Εφετών άσκησε καθήκοντα Εισαγγελέα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, καθήκοντα Επιθεωρήτριας, καθώς και Προϊσταμένης του Τμήματος Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ως Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίσθηκε Επόπτρια και Συντονίστρια του έργου των αρμοδίων για τα Οικονομικά Εγκλήματα Εισαγγελέων. Επίσης, ως Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπήρξε αρμόδια για την προστασία των ανηλίκων, στο πλαίσιο δε της αρμοδιότητάς της αυτής συνεργάσθηκε με συναδέλφους της και με πολλές συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, κρατικούς, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, διεθνείς οργανισμούς κ.λπ. για την επίλυση πλείστων όσων προβλημάτων, όπως αναφορικά με τους ασυνόδευτους ανήλικους, με την αναδοχή και υιοθεσία κλπ, εκδίδοντας σχετικές κατά περίσταση εγκυκλίους και γνωμοδοτήσεις και μετέχοντας σε ομάδες εργασίας και σχετικά σεμινάρια.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της χειρίστηκε πολλές σοβαρές υποθέσεις. Μεταξύ άλλων, ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών, εισηγήθηκε στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή των υπαιτίων για την κατάρρευση του εργοστασίου της «Ρικομέξ» στο σεισμό του 1999, με 39 νεκρούς, για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο». Ως Εισαγγελέας Εφετών, κατείχε, με την ιδιότητα της τακτικής Εισαγγελέως, την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που δίκασε τον πρώην υπουργό Απόστολο-Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο.

Ως Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, χειρίστηκε, υπό την ιδιότητα της Εισαγγελέως του Δικαστικού Συμβουλίου του άρθρου 86 του Συντάγματος, την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016, συντάσσοντας τη σχετική παραπεμπτική πρόταση.

Γνωρίζει γαλλικά (κάτοχος διπλώματος SuperieurIII) και αγγλικά.

Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Αντί να ψάχνει ο ανακριτής τον κατηγορούμενο, έψαχνε ο κατηγορούμενος τον ανακριτή!

Συνελήφθη σεσημασμένος παιδοβιαστής, ο οποίος μάλιστα είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους και κυκλοφορούσε παράνομα έξω.

Συνελήφθη, επειδή προσπάθησε να βιάσει 8χρονο κοροτσάκι σε παιδική κατασκήνωση, εκτός Αττικής.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του και ο κατηγορούμενος - κρατούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή Πρωτοδικείου μεγάλης επαρχιακής πόλης της Πελοπονήσσου, γιά να απολογηθεί.

Και εδώ άκουσον - άκουσον αρχίζει το... πάρτυ:

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τακτικός ανακριτής στον οποίον οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος, για να απολογηθεί ο συλληφθείς,  παρά το ότι, υπηρετεί και δεν είναι αδειούχος, δεν βρισκόταν στο γραφείο του.

Επιστρατεύτηκε λοιπόν ο αναπληρωτής του, γιά να τον αντικαταστήσει και να λάβει την απολογία του κατηγορούμενου.

Ομως, όπως διαπιστώθηκε, ούτε και αυτός ήταν διαθέσιμος, καθώς είχε κάποιο κώλυμα.

Αναγκαστικά και άρον - άρον επιστρατεύτηκε τρίτος ανακριτής , αναπληρωτής του αναπληρωτή!!!

Η απολογία ελήφθη και ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε.

Ποιά θα είναι η συνέχεια;

Από... Σεπτέμβριο ο αναπληρωτής του αναπληρωτή ανακριτής, θα διαβιβάσει τη δικογραφία στον τακτικό ανακριτή, ο οποίος όμως μετατίθεται και θα πρέπει να τη χρεώσει στον αντικαταστάτη του!!!

Κι όλη αυτή η... διαδρομή, γιά μία υπόθεση με θύμα ένα 8χρονο παιδί και δράστη ένα σεσημασμένο παιδοβιαστή, που κυκλοφορούσε παράνομα έξω.

Δηλαδή μιά δικογραφία, για την οποία θα έπρεπε να καταβάλλεται ιδιαίτερη σπουδή από τη Δικαιοσύνη και όχι η... μπάλα στην κερκίδα.

Απορία:

Ο προιστάμενος του τοπικού Πρωτοδικείου γνωρίζει τι συμβαίνει εκεί?

Ο επιθεωρητής?

Σίγουρα η νέα Πρόεδρος Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα θα έχει πολλήηηηη δουλειά.

Πάτε φιρί - φιρί...


 

Κλάπα - Αδειλίνη, η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης!

"Λευκός... καπνός" βγήκε από το Υπουργικό Συμβούλιο πριν από λίγο, που επέλεξε τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Η Αρεοπαγίτης Ιωάννα - Χριστοδουλέα Κλάπα είναι η νέα Πρόεδρος Αρείου Πάγου και η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη είναι η νέα Εισαγγελέας ΑΠ.

Η επιλογή των δύο ανωτάτων δικαστικών λειτουργών δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς θεωρούντο από τα φαβορί για τις σημαντικότερες θέσεις της Δικαιοσύνης.

Η νέα Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη είχε συγκεντρώσει και στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής το υψηλότερο ποσοστό ψήφων, καθώς είχε πάρει 21 σε σύνολο 25, με δεύτερη την Αντεισαγγελέα ΑΠ Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία είχε λάβει 9 ψήφους.

Η Αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα είχε έρθει δεύτερη στην προτίμηση των βουλευτών, καθώς είχε λάβει 15 ψήφους, ενώ πρώτος ήταν ο αρχαιότερος Αντιπρόεδρος ΑΠ Νικόλαος Πιπιλίγκας με 17.

Η επιλογή των δύο ανωτάτων δικαστικών λειτουργών έγινε μετά από σχετική πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.

Η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα - Χριστοδουλέα, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη στην θέση της Αρεοπαγίτου τον Αύγουστο του 2020, ενώ αποχωρεί σε δύο χρόνια.

Ως εφέτης είχε διενεργήσει με τη συνάδελφό της Μαρία Δημητροπούλου την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ πρόσφατα είχε προεδρεύσει στο Ειδικό Δικαστήριο, στη δίκη με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, που έληξε με ομόφωνη απόφαση (13 - 0),για καταδίκη του πρώην Υπουργού.

Παράλληλα η κ. Κλάπα μετείχε στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, που απέκλεισε το κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές της 26ης Μαίου, ενώ ήταν από τους δικαστές, που στην δίκη της Ολομέλεια, ψήφισε υπέρ των funds.

Η νέα Εισαγγελέας ΑΠ Γεωργία Αδειλίνη, ήταν Εισαγγελέας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ ήταν αυτή που πρότεινε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των καταγγελιών του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η νέα Εισαγγελέας ΑΠ ήταν υπεύθυνη Εισαγγελέας για κακοποιήσεις ανηλίκων καθώς και για το προσφυγικό ζήτημα, ενώ με εγκύκλιό της το 2020 ζητούσε από τους κατωτέρους της αυξημένη επαγρύπνηση στα ασυνόδευτα παιδιά.

Αποχωρεί και αυτή από το δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 2025, καθώς έχει μπροστά της διετή θητεία.

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: "Η πολιτεία να μην επιτρέψει την έναρξη των πρωταθλημάτων, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση"

Καταγγελία προς τους υπουργούς δικαιοσύνης και αθλητισμού, προς τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς και προς συγκεκριμένους φορείς έκανε η Κίνηση Ελευθέρων Ποδοσφαιριστών, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μην αρχίσουν τα πρωταθλήματα, Super League 1 και Super League 2, αν σε επίπεδο ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης δεν ξεκαθαρίσει η υπόθεση των “χειραγωγημένων αγώνων”.


Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελίας:

Π Ρ Ο Σ1.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΕΕΑ/ΓΓΑ),

2.ΕΘΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ(ΕΠΑΘΛΑ/ΓΓΑ),

3.ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ,ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,κ.ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ,

4.ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ,
κ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α – Α Ι Τ Η Σ Η ΓΙΑ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ-ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 14 ΠΑΕ-ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΓΓΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΠ

Της Κοινωφελούς Ένωσης Προσώπων με την επωνυμία “ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ-ΚΕΠ”, που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:1.Αναπληρωτη Υπουργο Αθλητισμού,κ.Ιωαννη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,

2.Γενικο Γραμματέα Αθλητισμού, Πρόεδρο της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.και Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης MACOLIN,κ.Γεωργιο ΜΑΥΡΩΤΑ,

3.Υπουργο Δικαιοσύνης,κ.Γεωργιο ΦΛΩΡΙΔΗ,4.SPORTRADAR,5.EUROPEAN PUBLIC PROSECUTOR’S OFFICE(EPPO)

Όπως γνωρίζετε, το Ελληνικό Ποδόσφαιρο κατά το φετινό καλοκαίρι συγκλονίζεται από το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας του, καθώς μετά από επισταμένη έρευνα ετών της INTERPOL(Anti Match Fixing Task Force) σε συνεργασία, τόσο με την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ(EPPO), όσο και με την ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, αποκαλύφθηκε ένα τεράστιο κύκλωμα με διεθνείς προεκτάσεις που χειραγωγούσε ποδοσφαιρικούς αγώνες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων των SUPER LEAGUE 1-2 αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τον παγκόσμιο παράνομο στοιχηματισμο,με την συμμετοχή 5 ΠΑΕ της SL 1,13 ΠΑΕ της SL 2 (εκ των οποίων οι 4 έχουν υποβιβασθει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο), παραγόντων, μάνατζερ, ποδοσφαιριστων κλπ.

Επειδή όμως η ποινική διαδικασία, ως γνωστόν, είναι εκ φύσεως χρονοβόρα και πιθανολογείται βάσιμα ότι, για να φτάσει σε καταδίκες, μπορεί να περάσουν χρόνια, ενώ η πειθαρχική διαδικασία από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ επίσης, όχι μόνο είναι αναποτελεσματική αλλά και χρονοβόρα, καθώς ακόμα και να κινηθεί γρήγορα η Επιτροπή Δεοντολογίας, οι αποφάσεις της θα εφεσιβληθουν ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, οι οποίες αν είναι καταδικαστικές, είναι βέβαιο ότι, θα προσβληθούν ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS).

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι, και οι δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους διαδικασίες είναι προβληματικές για διαφορετικούς λόγους και μαθηματικά δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα να επιφέρουν έννομα αποτελέσματα, πριν από την έναρξη των επικείμενων νέων επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Οπότε οι εμπλεκόμενες ΠΑΕ δεν έχουν οποιονδήποτε λόγο ανησυχίας για την συμμετοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς μέχρι να ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΟΥΝ, είτε οι ποινικές, είτε οι πειθαρχικές διαδικασίες, σίγουρα θα έχει διανυθεί χρονικό διάστημα που αντιστοιχεί από minimum μία αγωνιστική περίοδο μέχρι maximum τρεις αγωνιστικές περιόδους!

Αντίθετα αν επιληφθούν τα πειθαρχικά όργανα της FIFA,οι διαδικασίες όχι μόνο θα είναι ταχύρρυθμες αλλά θα είναι και αποτελεσματικές, με δυσμενείς συνέπειες για το ποδόσφαιρο της χώρας, καθώς μετά την ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΡΑΔΥΠΟΡΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΝΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ (δηλαδή, τόσο της Επιτροπής Δεοντολογίας του κ.ΚΩΤΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΕ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕΙ 100 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ SPORTRADAR,ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΠΑΕ ΟΦΗ,ΑΡΗ ΚΑΙ ΒΕΡΟΙΑ, όσο και του Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων και Αθλητικού Εισαγγελέα κ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ) από τους υπερεθνικούς πειθαρχικούς “δικαστές”,ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΒΑΣΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ οτι, ο πέλεκυς θα επιπεσει επί δικαίων και αδίκων!

Αρκεί να θυμηθείτε πώς στο πρόσφατο παρελθόν με fast track πειθαρχικές διαδικασίες ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΘΗΚΕ από το EUROPA LEAGUE (και μάλιστα εν εξελίξει της διοργάνωσης)η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, λόγω της εμπλοκής της στο τότε σκάνδαλο του CORIOPOLIS και χωρίς να έχουν προηγηθεί εν Ελλάδι πειθαρχικές και ποινικές καταδίκες!

Επομένως για να αποφευχθούν τα τρία προαναφερθέντα πολύ πιθανά ενδεχόμενα, θεωρούμε ότι, η μόνη ενδεδειγμένη λύση που απομένει, ώστε και να αποδοθεί τάχιστα δικαιοσύνη και να εξυγιανθούν τα πρωταθλήματα πριν από την έναρξη τους, είναι Η ΆΜΕΣΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ,ΤΟΣΟ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ , ΌΣΟ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, δηλαδή της ΕΕΑ και της ΕΠΑΘΛΑ!

Θυμηθείτε ότι, στο σκάνδαλο του 2011, μετά από παρέμβαση της ΕΕΑ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ και στην συνέχεια αυτές οι ομάδες υποβιβάσθηκαν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Προκειμένου λοιπόν να τιμωρηθούν οι υπαίτιες ΠΑΕ, που συμμετείχαν στο…”ΙNTERPOLIS”, πρέπει άμεσα να συντονισθουν τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Αθλητισμού, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ώστε να διαβιβαστούν αμελλητι οι δικογραφίες και όλα τα στοιχεία, τόσο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όσο και στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας.

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με τον ισχύοντα Αθλητικό Νόμο(άρθρο 15 παρ.3,Ν.5025/2023 που τροποποιεί το άρθρο 77Α του Ν.2725/1999),η ΕΕΑ μπορεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος ή παραβίασης του νόμου, είτε ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙ, είτε ΝΑ ΜΗΝ ΧΟΡΗΓΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στα πρωταθλήματα.


ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με την ΚΥΑ 65456/ 2023 και τις διατάξεις των άρθρων 6.4 και 10.2″ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΙ ΠΑΕ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,ΕΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ,ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΗΣ Ή ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΜΕΣΩ ΚΕΔΕ”!

ΕΠΕΙΔΗ με την Σύμβαση MACOLIN για την αντιμετώπιση των χειραγωγημενων αγώνων που κυρώθηκε με τον Ν.4639/2019, μεταξύ άλλων προβλέπονται:a.στο άρθρο 7.4 οτι”Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ,ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ,ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ”,b.στο άρθρο 8.3 οτι “ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ”,c.στο άρθρο 18 οτι”ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Ν.Π.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ Φ.Π.”,d.στα άρθρα 22-23 οτι “ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ Φ.Π.ΚΑΙ Ν.Π.”,e.στο άρθρο 24 οτι “ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ” καιf.στο άρθρο 25 οτι”ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ”!

ΕΠΕΙΔΗ στα πλαίσια της εφαρμογής της Σύμβασης MACOLIN,με το άρθρο 21 του Ν.4726/2020 ιδρύθηκε η “Εθνική Πλατφόρμα ΑΘΛητικής Ακεραιότητας-ΕΠΑΘΛΑ”,

ΕΠΕΙΔΗ αποτελεί πρόκληση για τον βάναυσα φορολογούμενο Έλληνα πολίτη και παίκτη του νόμιμου στοιχήματος,οι ΠΑΕ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΕΝΩ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΠΟΣΑ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ 18(5+13)ΠΑΕ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΕΤΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ (7.500.000€+1.300.000€=) 8.800.000€!!!, ποσό που κάλλιστα μπορεί να διατεθεί από την Πολιτεία στους ποδοσφαιριστές της ΚΕΠ που διαθέτουν ανεκτελεστες αποφάσεις,

ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΕΠ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ 6.3.2023 ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 4 ΠΑΕ ΤΗΣ SL1 ΣΕ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΒΑΣΕΙ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ SPORTRADAR!ΕΠΕΙΔΗ είναι αδιανόητο να επιτρέψει η Πολιτεία την έναρξη των πρωταθλημάτων, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει σε αθλητικό επίπεδο η υπόθεση, καθώς θα πληγεί ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία και φερεγγυότητα των αγώνων και των διοργανώσεων, ενώ διατρέχουμε τον κίνδυνο να αποβληθεί από την FIFA το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμα κι από τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣΑ.ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΓΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ,Β.ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΑ:

1.Να συνεργασθεί με την ΕΠΑΘΛΑ και την SPORTRADAR επί των συγκεκριμένων φακέλων με τους χειραγωγημενους αγώνες,

2.Να μην χορηγήσει ή να ανακαλέσει τα Πιστοποιητικά Συμμετοχής στις 14 ΠΑΕ που θα αποδειχθεί οτι εμπλέκονται στο κύκλωμα χειραγώγησης των αγώνων τους,

3.Να μην επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές που λήγουν στις 30.12.2023 -2024,να τις παρακρατήσει μέχρι να διατάξει, αρχικά την δεσμευση και στην συνέχεια την αναλογική κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών τους υπέρ των ποδοσφαιριστών που διαθέτουν νόμιμους ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ,Γ.ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΩΣ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:

1.Να εφαρμόσει την Σύμβαση MACOLIN και τον κυρωτικό Νόμο 4639/2019 ,να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις κατά των εμπλεκομένων φυσικών και νομικών προσώπων και να λάβει τα απαιτούμενα διοικητικά μέτρα,

2.Να παραπέμψει τους φακέλους που της έχει κοινοποιήσει η SPORTRADAR με τους χειραγωγημενους αγώνες στην ΕΕΑ,

3.Να απαιτήσει από τους Προέδρους των εμπλεκομένων ΠΑΕ να επιστρέψουν ως αχρεωστητως καταβληθείσες τις μέχρι τώρα εισπραχθείσες κρατικές χρηματοδοτήσεις από τα έσοδα της φορολόγησης του Στοιχήματος, άλλως να τις εισπράξει μέσω της διαδικασίας του ΚΕΔΕ,

4.Να αναδιανείμει τα χρήματα που θα επιστραφούν αναλογικά στα μέλη της ΚΕΠ που διαθέτουν ανεκτελεστες διαιτητικές αποφάσεις αναγνώρισης της Αθλητικής Διαδοχής.Δ.ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ κ.ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ,ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΘΛΑ,ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ 6.3.2023 ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΕ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ,Ε.ΖΗΤΑΜΕ από τον Πρόεδρο της Α.Κ.Ν.Ε.Ε.Δ.να απαιτήσει την κοινοποίηση όλων των φακέλων και στην συνέχεια να δεσμεύσει τους λογαριασμούς των εμπλεκομένων 14 ΠΑΕ,των Προέδρων-Διευθυνοντων Συμβούλων και των Μεγαλομετόχων-Ιδιοκτητων τους. Αθήνα 24.7.2023 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΠ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΕΑΔ, ΑΜ ΔΣΑ 14162,ΦΑΒΙΕΡΟΥ 47, ΑΘΗΝΑ.


Πολιτικά κυρίαρχος?

"Πολιτικά κυρίαρχος"!

Ούτε κατάλαβε πως ο μπλέ χάρτης έγινε κόκκινος...

"Κλόπυ ράιτ"... μετά συγχωρήσεως:

http://dikisports.blogspot.com/2023/07/blog-post_412.html?m=1

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Ερωτήματα από κύκλους της Δικαιοσύνης, για τη μεταφορά αστυνομικών στη φωτιά στη Ρόδο!


Κύκλοι της Δικαιοσύνης διερωτώνται:

1. Αληθεύει ότι, μετέβησαν στη Ρόδο με C130, 150 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, γιά να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης?

2. Η πυρόσβεση δεν ανήκει πλέον στην αρμοδιότητα του Στρατού?

3. Ο Στρατός δεν έχει πλέον μπουλντόζες και εκσαπτικά μηχανήματα, γιά να επιχειρεί σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, όπως παλαιότερα?

4. Γιατί η Αστυνομία και όχι ο Στρατός?

Τα παραπάνω ερωτήματα απασχολούν σφοδρά κύκλους της Δικαιοσύνης!

Υπάρχει απάντηση?

Εδώ Ντόιτσε Βέλε...


Μήπως και για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα, με νεκρό ή νεκρούς και τραυματίες, πρέπει να ακούμε και να βλέπουμε BBC?

Εποχικοί πυροσβέστες: Tώρα τους χρειάζονται. Από Οκτώβριο... στην πείνα!


 

Εποχικοί πυροσβέστες, που επιχειρούν με αυταπάρνηση.

Τώρα τους χρειάζονται. Από Οκτώβριο θα είναι άνεργοι.

Και εάν διαμαρτυρηθούν - όπως έκαναν παλαιότερα - διεκδικώντας το αυτονόητο, 12μηνη δουλειά,  θα τους... "πυροβολούν" με τις αύρες!





Σε αυτή τη χώρα, είναι η μόνη λύση!


 

Διακοπές στη Ρόδο: Η καλύτερη διαφήμιση για τον Τουρισμό (βίντεο)

 





ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ: Δείτε αδημοσίευτα βίντεο από τη φωτιά στη Ρόδο!

 








Να μαθαίνουμε και καμμιά ξένη λέξη!


 

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Δεν είναι γένια. Μούσια είναι...


 

Η καλύτερη διαφήμιση για τον Τουρισμό!


 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Aνεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο!






Από Ροδιακή:

Ρόδος: Διατάχθηκε εκκένωση για τα χωριά Λάρδο-Πυλώνα

Την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα διέταξε η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα που έφθασε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής μέσω του συστήματος 112.

Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν συγκεντρώνονται σε δύο σημεία στο σχολικό συγκρότημα Αρχαγγέλου (2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, Γυμνάσιο και Λύκειο), στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας, στην αίθουσα εκδηλώσεων "Νίκος Γκάλης" του χωριού Άγιος Ισίδωρος.

16:40 Τρία ξενοδοχεία καίγονται στο Κιοτάρι

16:10 Διακοπή υδροδότησης λόγω προβλημάτων με την ηλεκτροδότηση

16:00 Εκτός λειτουργίας θα τεθούν οι σηματοδότες κατά μήκος της Ρόδου- Λίνδου- Έκκληση στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί

15:45 Ορίστηκαν οι ασφαλείς χώροι συγκέντρωσης πολιτών

15:17 Περιορίζεται η παροχή νερού σε Αφάντου και Κολύμπια λόγω αυξημένων αναγκών

14:26Ξεκίνησε η εκκένωση ξενοδοχείων στο Κιοτάρι

14:00 ΔΕΔΔΗΕ: Εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στη Ρόδο

13:54 Διατάχθηκε εκκένωση Ασκληπειού- Κιοταρίου

13:25 Στις παρυφές της Λάρδου έφτασε η φωτιά

13:08 Αυτή την ώρα πολλά οχήματα βαρέως τύπου σπεύδουν στην περιοχή της Παναγίας της Υψενής σε μία προσπάθεια να προστατεύσουν τη Μονή ενώ δύναμη της πυροσβεστικής έχει παραταχθεί περιμετρικά της Λάρδου για τον ίδιο λόγο.

13:00 Διακοπή ηλεκτροδότησης υπάρχει στις περιοχές από Κατταβιά έως και το Γεννάδι.

Συνεχής ενημέρωση...

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

Έκτακτη Ανακοίνωση ΕΕΣ Ρόδου

Χρειάζονται Φαρμακευτικό υλικό:

Βαζελινούχες και αποστειρωμενες γάζες

Αλοιφές εγκαυμάτων

φυσιολογικό ορό 500ml

Ελαστικούς επιδέσμους

tears natural οφθαλμολογικές σταγόνες

Επίσης Ισοτονικά φακελάκια, μπάρες δημητριακών, σπαστους καφέδες

Αυτά μπορούν όσοι πολίτες θέλουν να τα προωθήσουν στις αποθήκες του Ερυθρού στο παλιό νοσοκομείο Τηλ.επικοινωνίας: 6937010482

Από την κοινότητα Ασκληπειού
Από την κοινότητα Ασκληπειού
Το μέτωπο της φωτιάς όπως φαίνεται από την περιοχή του Γενναδίου ΦΩΤΟ: Ποσειδώνας Καλαμπόκης
Λάερμα προς Λάρδο, ΦΩΤΟ: Βασίλης Καϋμενάκης
Πώς φαίνεται αυτή την ώρα το μέτωπο από την κοινότητα της Λάρδου










Απίστευτο video: Ποτάμι με μεγάλα κομμάτια πάγου εισέβαλε σε κεντρικό δρόμο σε προάστιο του Μιλάνο!!!


Απίστευτο: Ποτάμι πάγου στο Μιλάνο!

Οργή για τον χαμό του εργαζόμενου που δούλευε ανασφάλιστος μέσα σε συνθήκες καύσωνα

Από efsyn.gr


https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/398425_synehizontai-oi-antidraseis-gia-ton-46hrono-eno-o-adonis-blepei-exairesi

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον 46χρονο, ενώ ο Άδωνις «βλέπει» εξαίρεση στον κανόνα

Οργή για τον χαμό του εργαζόμενου που δούλευε ανασφάλιστος μέσα σε συνθήκες καύσωνα • Η παραδοχή Γεωργιάδη και τα ερωτήματα για τη στάση της διοίκησης του νοσοκομείου Χαλκίδας • Παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου και παρέμβαση του υπουργού Υγείας ζητά στέλεχος της ΓΣΕΕ.

Ξεχειλίζει η οργή για τον θάνατο του εργαζόμενου μέσα στον καύσωνα, ενώ αποκαλύπτεται πως δούλευε συστηματικά ανασφάλιστος, την ώρα που ο υπουργός Εργασίας «βλέπει» εξαίρεση στον κανόνα.

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους για να μην επαναληφθούν τραγικά περιστατικά όπως ο θάνατος του 46χρονου στη Χαλκίδα εμφανίζονται οι εργαζόμενοι, με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας να εκδίδει σκληρές ανακοινώσεις.

Ο άδικος θάνατος του 46χρονου που εργαζόταν χωρίς σύμβαση εργασίας μέσα σε συνθήκες ακραίου καύσωνα έχει επαναφέρει στο επίκεντρο την επιθετική αυθαιρεσία που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ακόμη και μέσα σε απάνθρωπες θερμοκρασίες.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι ήταν ευρέως γνωστό πως ο άτυχος 46χρονος εργαζόταν εδώ και καιρό ως ανασφάλιστος, πραγματοποιώντας διανομές και θελήματα για επιχειρήσεις της περιοχή, ενώ σοβαρά ερωτήματα καταγράφονται για τη στάση της διοίκησης του νοσοκομείου Χαλκίδας.

Σε σημερινή του ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταγγέλλει ότι σε συζητήσεις με εργαζόμενους του κλάδου επιβεβαιώθηκαν οι «εξαντλητικές συνθήκες εργασίας που χειροτερεύουν σε αυτή την περίοδο» και προσθέτει ότι αρκετοί εργοδότες κόβουν το μεροκάματο σε όποιον σταματάει τη διανομή τις ώρες που απαγορεύεται η εργασία λόγω καύσωνα (12.00 – 17.00).

Τις καταγγελίες επανέλαβε σήμερα και από την τηλεόραση του Open ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Αντώνης Κούκουρας δηλώντας «είμαστε συντετριμμένοι και οργισμένοι από τον θάνατο του 46χρονου στην Χαλκίδα. Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι στην προσπάθεια τους να βγάλουνε το μεροκάματο για να ζήσουνε, εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και ειδικά οι συνάδελφοι οι διανομείς δουλεύουν σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, στις οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις υποχρεώνονται να δουλέψουν. Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε τον χαμό του 46χρονου προβήκαμε σε ενέργειες και επικοινωνήσαμε και με την Επιθεώρηση Εργασίας. Μάλιστα επισκεφθήκαμε καταστήματα εστίασης και απαιτήσαμε 12:00-17:00 να σταματήσει το ντελίβερι για τις επόμενες μέρες».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε «επειδή τυχαίνει το κατάστημα εστίασης να είναι κοντά στο Εργατικό Κέντρο, μέσα στο κέντρο της Χαλκίδας, ήταν ευρέως γνωστό ότι δούλευε ανασφάλιστος για χρόνια ως διανομέας με το ποδήλατό του στο συγκεκριμένο ψητοπωλείο. Επίσης μας προξένησε μεγάλη εντύπωση το Δελτίο Τύπου που έβγαλε το νοσοκομείο Χαλκίδας, ότι δεν ήταν διανομέας. Εμείς ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι ο συνάδελφος δούλευε εκεί πέρα, ήταν προφανώς ανασφάλιστος, αλλά αυτό πρέπει να το ελέγξουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες».
Ζητούν παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου

Με μια αιχμηρή του ανάρτηση, ο γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, καταφέρεται κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Χαλκίδας και ζητά παραιτήσεις, αλλά και παρέμβαση του υπουργού Υγείας.

Σημειώνει ότι στο Δελτίο Τύπου το νοσοκομείο έσπευσε να σημειώσει ότι ο νεκρός δεν ήταν διανομέας καλύπτοντας τον εργοδότη. «Πού το ήξερε αυτό άραγε ο Διοικητής; Κλουζό ή μήπως είναι κολλητός του ο εργοδότης; Έλαβε μήπως εντολή άνωθεν να «συγκαλύψει» την υπόθεση;» σημειώνει με νόημα.

Αναλυτικά

Η παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Ο Υπουργός υγείας θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση. Ο Διοικητής αυτός εξέδωσε Δελτίο Τύπου για το νεκρό από θερμοπληξία συνάδελφο μας διανομέα, με το οποίο σπεύδει να καλύψει τον εργοδότη αναγράφοντας στο κείμενο του ΔΤ, εντός παρένθεσης «όχι διανομέας». Που το ήξερε άραγε αυτό ο Διοικητής; Ζήλεψε τον επιθεωρητή Κλουζό ή μήπως είναι κολλητός του ο εργοδότης; Έλαβε μήπως εντολή άνωθεν να «συγκαλύψει» την υπόθεση;

Ο συνάδελφός μας ήταν ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ – ΑΔΗΛΩΤΟΣ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ- και εργαζόταν σε κατάστημα εστίασης κάνοντας ΔΙΑΝΟΜΕΣ με ΠΟΔΗΛΑΤΟ μέσα στον καύσωνα τις μεσημβρινές ώρες 12.00-17.00 που απαγορεύεται. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο κύριε Διοικητά και το ΔΤ που εκδώσατε σας καθιστά «ντροπή» της δημόσιας διοίκησης.

Εγώ θα παραθέσω την μαρτυρία της ίδιας της μητέρας του 46χρονου μίλησε σε τοπικό μέσο, επιβεβαιώνοντας πως ο γιος της εργαζόταν ως διανομέας σε κατάστημα εστίασης, περιγράφοντας τις σοκαριστικές στιγμές που βίωσε όταν εκείνος επέστρεψε στο σπίτι με εμφανή τα συμπτώματα θερμοπληξίας: «Ήρθε το παιδί μου από τη δουλειά, δούλευε σε ένα σουβλατζίδικο κι έκανε διανομή με το ποδηλατάκι του. Ήρθε από το σουβλατζίδικο και δεν καταλάβαινα. Άρχισε και μου πέταγε την μπλούζα, δεν καταλάβαινα τι έκανε. Λέω “παιδάκι μου, τι έχεις;”. Δεν μπορούσε να μιλήσει. Δεν μίλαγε. Παίρνουμε τηλέφωνο τον γιατρό και λέει “μάλλον είναι θερμοπληξία αλλά τροχάδην να τον πάτε στο νοσοκομείο. Βάλτε του πετσέτα στο μέτωπο και να τον πάτε στο νοσοκομείο».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείο ανέφερε: «Την Πέμπτη 20/07/2023 προσεκομίσθει στις 16:55 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία. ».
Παραδοχή και… εξαίρεση στον κανόνα

Ο αρμόδιος για τα συγκεκριμένα θέματα υπουργός αναγκάστηκε σήμερα να βγει στην τηλεόραση της ΕΡΤ και να παραδεχθεί ότι ο 46χρονος δούλευε ως ανασφάλιστος και μη δηλωμένος, όμως έσπευσε να τονίσει ότι γενικά τα μέτρα για τον καύσωνα τηρούνται και πως πρόκειται για εξαίρεση.

Προφανώς ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έμαθε για τις εκατοντάδες καταγγελίες που έφτασαν στην ΓΣΕΕ ήδη από το προηγούμενο κύμα σφοδρού καύσωνα.

Είπε και άλλα, όμως ο υπουργός Εργασίας, καθώς ισχυρίστηκε ότι «εμείς δεν μπορούμε ακόμα να κάνουμε να βάλουμε πρόστιμα εφόσον δεν υπήρξε καταγγελία από την οικογένεια του ανθρώπου», αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι υπήρξε στη συνέχεια υπήρξε μια καταγγελία από το εργατικό σωματείο και η αστυνομία κάλεσε για εξηγήσεις τον ιδιοκτήτη μιας ψησταριά όπου ο άτυχος εργαζόμενος έκανε θελήματα την προηγούμενη μέρα.

Όλα αυτά την ώρα που, χθες, όταν άρχισε να αποκαλύπτεται το περιστατικό ο υπουργός έσπευσε να προωθήσει την προβληματική ανακοίνωση από το νοσοκομείο Χαλκίδας στην οποία αναφερόταν ότι ο νεκρός δεν ήταν διανομέας.

Συμβουλές για τον καύσωνα...


 

Ξορκισμένη...


Το δημοσιεύουμε εν είδει... εξορκισμού του καύσωνα.

Μήπως μας... λυπηθεί ο Θεός και αλλάξει ο... καιρός!

Ανέστη προφανώς ο καύσωνας «έκαψε» και την «περίεργη» είδηση…


Ψυχο-Γεωπολιτικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου

Ψηνόταν χθες βράδυ, όπως και σήμερα η γενέτειρα, όπως και όλη η Ελλάδα και η Νότια Ευρώπη, αλλά καταφέραμε να βρεθούμε στη μέσα αίθουσα με το κλιματιστικό στο φουλ της γνωστής
καφετέριας με τον Ανέστη. Σημειώνω εδώ εμφαντικά ότι, δεν θα αποκαλύψω την ταυτότητα του παλιού συμμαθητή και παιδιόθεν φίλου Ανέστη όσο και αν επιμένουν και τρώγονται από περιέργεια μερικοί άλλοι παλιοί συμμαθητές και φίλοι…

Ο τίτλος του σημερινού μου πιπεράτου, που φιλοξενείται όπως όλες οι απόψεις μου εδώ στον γνωστό και αγαπημένο διαδικτυακό τόπο περιγράφει περιληπτικά το περιεχόμενο της συζήτησής μας με τον Ανέστη.

« Άκουσα Γιώργο στο BBC” (ξέρει Αγγλικά ο Ανέστης) ότι, προχθές ο Πρόεδρος Ζελένσκι απέπεμψε τον κ. Βαντίμ Πριστάικο επί σχεδόν 3 χρόνια Πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Ηνωμένο
Βασίλειο επειδή «τσαντίστηκε» μαζί του για μια τηλεοπτική συνέντευξή του, όπου με κομψό διπλωματικό τρόπο συμφώνησε με τη Βρετανική άποψη για την ‘άκομψη’ συμπεριφορά του κ Ζελένσκι…»

«Κάλυψαν την πολύ σοβαρή, σε γεωπολιτικά μεγέθη, αυτή είδηση τα Ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα μέσα φίλε Ανέστη» τον ρώτησα και ενώ εκείνος έγνεψε αρνητικά προσπάθησα να του
εξηγήσω την «αιτία» αυτής της διπλωματικά σοβαρής πράξης που απεκάλυψε τον έντονο και ανεξέλεγκτο προφανώς θυμό του Ουκρανού Προέδρου.

Όπως έγινε διεθνώς γνωστή η είδηση, που «κάηκε» μάλλον εξαιτίας του καύσωνα στα συστημικά Ελληνικά ΜΜΕ (Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού τα αποκαλώ χαριτολογώντας με Αριστοφανικό
χιούμορ) υπήρξε μια αρκετά έντονη κόντρα ανάμεσα στον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Ben Wallace και τον Ουκρανό Πρόεδρο κ Ζελένσκι στα πλαίσια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Ο Βρετανός υπουργός δήλωσε ότι, οι δυτικές χώρες θα ήθελαν το Κίεβο να είναι περισσότερο  ευγνώμον για τη στρατιωτική βοήθεια που του παρέχουν αφειδώς οι σύμμαχοί του αντί να είναι επικριτικό για την άρνηση να ενταχθεί η Ουκρανία άμεσα στη Συμμαχία.

Λέγεται ότι, υπήρξε μια ανταλλαγή λεκτικών «επιθέσεων» εκατέρωθεν, με τον Βρετανό Υπουργό να δηλώνει ότι η χώρα του (να σημειωθεί ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι εντυπωσιακά γενναιόδωρη και απροκάλυπτα υποστηρικτική στον αγώνα της Ουκρανίας) δεν είναι η γνωστή εταιρεία Amazon, ώστε ο κ Ζελένσκι να ζητά κάθε πρωί όποια πολεμικά εφόδια χρειάζεται και τον κ Ζελένσκι να απαντά στον Βρετανό Υπουργό, ρωτώντας εάν θα πρέπει να ξυπνά κάθε πρωί και να λέει «Σας ευχαριστώ!»

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News, ο Ουκρανός Πρεσβευτής κ Pristaiko είπε ότι, δεν πιστεύει ότι «αυτός ο σαρκασμός του Προέδρου του ήταν υγιής»…

«Προφανώς Ανέστη ο κ, Ζελένσκι νευρίασε και τα ‘πήρε στο κρανίο’ και καθώς είναι αυτός το ‘αφεντικό’ τον έστειλε σπίτι του τον κ Πριστάικο, που είχε υπηρετήσει και ως Υπουργός Εξωτερικών
της Ουκρανίας στην Κυβέρνηση του κ Ζελένσκι μετά τις εκλογές του 2019.»

Ήπιαμε τα "εσπρεσσάκια" και χωρίσαμε…