Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Ομάδα - πρότυπο! Με φανταστικό Πρόεδρο!


Τι ψάχνεις;

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.

Πικρή Γεύση

Γράφει ο γνωστός καρδιολόγος Πάνος Σταματόπουλος

Το τέλος του καλοκαιριού θεωρητικά ήλθε όπως τουλάχιστον εμείς οι πρεσβύτεροι, ζήσαμε και μάθαμε τις εποχές. Ο καθένας μας αισθάνεται δέος από την εικόνα της πρωτοφανούς επίθεσης εμπρησμών, που αφάνισε τόσο «πνεύμονα» δάσους, την έλλειψη του οποίου θα νοιώσουμε προσεχώς.

Ακολουθούν, όπως και στο παρελθόν «σχόλια» κάθε μορφής μεταξύ των οποίων τί πρέπει να βελτιωθεί για την επόμενη φορά, κάθε φορά και κάθε φορά τί δεν έχει γίνει να αναφέρονται βασανιστικά, για να τα αποστηθίσουμε ώστε να «καταλάβουμε τί μας λένε όλοι οιΑΣΧΕΤΟΙ, δηλαδή ο «παντογνώστης Υπουργός» και οι γύρω του, όπως η καλλίγραμη και ευειδής γραμματέας του.

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.Εμείς δε και του χρόνου πάλι ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ γιατί άλλαξε ο Υπουργός και ποιός ξέρει για να γράψει το κείμενο αιτιών, οδηγιών; Έτσι και αλλιώς ΔΕΝ θα τους δείξει η T.V. Υπάρχει μια ΚΡΥΦΗ ΕΛΠΙΔΑ. ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΗΝ «ΚΑΘΟΔΟΝ» ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (της Ελλάδος). Αυτά είδε και ο Κασελάκης και άνοιξε δρόμο εκτός οικογειοκρατείας (παράδειγμα Τραμπ). Η Αμερική στην Ελλάδα.

Αφήνει γεύση πολύ πικρή στο μυαλό.

Το ρωσικό Beriev θα είχε σώσει το δάσος της Δαδιάς από την καταστροφή


Γράφει ο Δήμος Βερύκιος

https://www.ieidiseis.gr/ellada/212087/to-rosiko-beriev-tha-eixe-sosei-to-dasos-tis-dadias-apo-tin-katastrofi

Δεν γνωρίζει κανείς τις δικαιολογίες, που θα ακουστούν σήμερα στη Βουλή για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή του 21ου αιώνα που έχει συντελεστεί φέτος στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθ´ ότι ολόκληρη η γηραιά ήπειρος είναι ανοχύρωτη σε ό,τι αφορά εναέρια πυροσβεστικά μέσα!

Δείτε πως έχουν τα πράγματα. Το καλοκαίρι του 2021, το 2ο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη με αρμόδιο υφυπουργό τον Ν.Χαρδαλιά για πρώτη φορά η Ελλάδα είχε αποτολμήσει να νοικιαστεί το Ρώσικο πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200 την αποτελεσματικότητα του οποίου αμφισβητούσε το πυροσβεστικό κατεστημένο επικαλούμενο την ιδιαιτερότητα του ανάγλυφου της χώρας!

Τα αποτελέσματα της χρήσης του Beriev-200 στο ελληνικό ανάγλυφο ήταν εντυπωσιακά ! Σε 53 ημέρες, που το αεροσκάφος έμεινε στην Ελλάδα, πραγματοποίησε 69 εξόδους, 200 ώρες πτήσεις και 900 περίπου ρίψεις, 9.000 τόνων νερού!

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το δάσος της Δαδιάς και το καλοκαίρι του 2021 είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά αλλά έσπευσε αμέσως το ρωσικό Beriev-200. Σύμφωνα με το επίσημο ημερολόγιο του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας το Beriev-200:Στις 9/7/ 2021 πετούσε συνολικά 4 ώρες και 15 λεπτά.
Στις 10/7 το πρωί πέταξε 3 ώρες και 37 λεπτά και μετά πήρε εντολή να πάει στο Γραμματικό και στη συνέχεια στην Εύβοια. Δηλαδή μέσα σε μία μέρα συμμετείχε στην κατάσβεση τριών μετώπων σε διαφορετικά σημεία της Επικράτειας.
Ειδικότερα στο μέτωπο του Έβρου το διήμερο 9 και 10 Ιουλίου 2021 έγιναν συνολικά 30 ρίψεις 300 τόνων νερού με αποτέλεσμα η φωτιά να ελεγχθεί πλήρως εντός 48 ωρών!

Το 2022 που και το 2023 που διακόπηκαν οι ελληνορωσικές σχέσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και ακυρώθηκε ο προγραμματισμός επινοικίασης του Beriev-200 , απήλθε η καταστροφή της Δαδιάς. Μια εκτίμηση που δεν έχει καμία δόση υπερβολής γεγονός που επαληθεύεται από τα επίσημα στοιχεία που διατηρεί το Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Και για του λόγου το αληθές δείτε συνολικά τι έπραξε το Beriev-200 το καλοκαίρι του 2021 που ήταν στην Ελλάδα:

1. Σε 53 ημέρες, που το αεροσκάφος έμεινε στην Ελλάδα, πραγματοποίησε 69 εξόδους, 200 ώρες πτήσεις και 900 περίπου ρίψεις.

2. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου η διαθεσιμότητα του κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα(άνω το 90%) και όποιες μικροβλάβες παρουσιάστηκαν επισκευάζονταν άμεσα παρά το γεγονός ότι το αεροσκάφος επιχειρούσε μακριά από τη βάση συντήρησης του και άρα δεν υπήρχε διαθέσιμο υπόστεγο συντήρησης(όλες οι επισκευές και συντηρήσεις γίνονταν στην πίστα). Θα είχε ενδιαφέρον να γινόταν αντιπαραβολή με τα στοιχεία διαθεσιμότητας των Canadair τα οποία διαθέτουν πλήρεις εγκαταστάσεις συντήρησης.

3. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση στη βουλή το 2021 ήταν διαθέσιμα 9 CL-215 και 5 CL-415..

Επίσης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας τον μήνα Ιούλιο τα 14 Canadair πραγματοποίησαν 800 ώρες πτήσεις συνολικά. Δηλαδή κατά μέσο όρο 57 ώρες πτήσης το κάθε αεροσκάφος όταν το ίδιο διάστημα το BERIEV ξεπέρασε τις 70 ώρες.

4. Την ημέρα που ξεκίνησε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη λόγω της υψηλής θερμοκρασίας (42-44) ήταν καθηλωμένα όλα τα CL-215 ενώ ταCL-415 ήταν καθηλωμένα από βλάβες. Εκείνη την ημέρα το Beriev πετούσε αδιάκοπα από το πρωί μέχρι τις 9:30 το βράδυ.

5. Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου που υπήρχε ταυτόχρονα φωτιά στην Εύβοια, Ηλεία και Βαρυμπόμπη το Beriev λάμβανε εντολή εν πτήση και πήγαινε όπου υπήρχε ανάγκη.

6. Στις 8 Αυγ. επί 10 ώρες έκανε πάνω από 60 ρίψεις στην μεγάλη φωτιά της Εύβοιας.

7. Στην μεγάλη φωτιά της Σάμου στις 15 Ιουλίου το αεροσκάφος σε 30 λεπτά, από τη στιγμή που απογειώθηκε από την Ελευσίνα έκανε την πρώτη ρίψη. Όταν τα Canadair έφθασαν στο χώρο της φωτιάς το Beriev είχε ήδη κάνει 3 ρίψεις νερού. Συνολικά πραγματοποίησε πάνω από 50 ρίψεις εκείνη την ημέρα.

8. Την 10η Ιουλίου το BERIEV ήταν το μοναδικό ιπτάμενο μέσο που συμμετείχε και στις τρεις μεγάλες φωτιές πετώντας επί 10 ώρες. Σε μισή ώρα(στο μισό χρόνο από τα Canadair) πέταξε από την Ελευσίνα στη Λευκίμμη του Έβρου (απόσταση πάνω από 200 ν.μ) και ξεκίνησε αμέσως τις ρίψεις στη φωτιά,. Μετά από 4 ώρες συνεχών ρίψεων και ανεφοδιασμό καυσίμων, σε μόλις μισή ώρα βρέθηκε στη μεγάλη φωτιά του Γραμματικού. Και στις δύο αυτές φωτιές η συμβολή του ΒΕ-200ES ήταν καθοριστική. Αλλά η μέρα δεν είχε τελειώσει εκεί για το αεροσκάφος καθώς δόθηκε εντολή να μεταβεί και στην τρίτη μεγάλη φωτιά της ημέρας στα Στείρα Ευβοίας όπου κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφερε και πάλι να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αποστολής του

9. Στις μεγάλες φωτιές στα Βίλια το αεροσκάφος έγραψε πάνω από 35 ώρες πτήσεις πραγματοποιώντας πάνω από 200 ρίψεις νερού.

10. Στις 11/8 στη μεγάλη φωτιά στην Ηλεία το αεροσκάφος επιχειρούσε για 12 ώρες(καθαρός χρόνος πτήσης) και αν συνυπολογίσουμε και τους χρόνους ανεφοδιασμού , μετάβασης και επιστροφής το αεροσκάφος βρίσκονταν συνολικά εκτός βάσης για 16 ώρες.

11. Το BERIEV έχει διπλάσια ταχύτητα από τα Canadair. Άρα μπορεί να μεταβαίνει στο χώρο της φωτιάς στο μισό χρόνο και στη συνέχεια να ανεφοδιάζεται με νερό μετά τη ρίψη στο μισό χρόνο πάλι. Άρα περισσότερες ρίψεις από τα υπόλοιπα αεροσκάφη.

12. Το BERIEV έχει σύστημα flybywire που του παρέχει ευελιξία κινήσεων παραπλήσια με αυτή ενός μαχητικού. Το άνοιγμα φτερών είναι ίδιο με αυτό των Canadair και συνεπώς είναι κατάλληλο για τον Ελλαδικό χώρο. Ο μύθος ότι το αεροσκάφος δεν είναι κατάλληλο για το Ελληνικό ανάγλυφο και κάνει ρίψεις από ψηλά έχει καταρριφθεί παταγωδώς από το πλήθος των βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Άλλωστε και στελέχη της πυροσβεστικής έχουν παραδεχθεί ότι μετά από τις πρώτες «αναγνωριστικές» πτήσεις οι Ρώσοι πιλότοι είχαν εξοικειωθεί και όλες οι ρίψεις ήταν από κοντινές αποστάσεις.

13. Το BERIEV μεταφέρει διπλάσιο όγκο νερού(12 tn) από τα Canadair(6tn).

Αναφέρονται όλα τα παραπάνω για την δράση του BERIEV στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021 για να καταδειχτεί με αριθμούς και στοιχεία επι του πεδίου ότι τα γεωπολιτικά παίγνια όπως αυτό που διεξάγεται στην Ευρασία με τον πόλεμο στην Ουκρανία επηρεάζουν καθοριστικά τις ζωές όλων μας και προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη στο οικοσύστημα. Εάν δεν είχε προκληθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Ελλάδα το καλοκαίρι του 22 και του 23 θα είχε νοικιάσει - ενδεχομένως και αγοράσει - το BERIEV και σίγουρα σήμερα δεν θα είχε την θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη με την καταστροφή του δάσους της Δαδιάς στον Έβρο!

Το σώμα ικανό, αλλά το «πνεύμα»… Απρόθυμο!…


Ψυχοσεξουαλικό πιπεράτο του Γιώργου Πιπερόπουλου

Σήμερα καθώς τελειώνει ο Αύγουστος του 2023 και θα αφήσουμε πίσω μας το δραματικό φετινό καλοκαίρι, ίσως το χειρότερο σε ότι αφορά το συνεχιζόμενο δράμα των θερινών πυρκαγιών των τελευταίων δεκαετιών, θα θέσω υπόψη σας φίλες και φίλοι αναγνώστες μια καλοκαιριάτικη ιστοριούλα (του είδους του οποίου στους επαγγελματικούς μου ακαδημαϊκούς και εφαρμοσμένους
κύκλους αποκαλούμε στα Αγγλικά case-study).

Επέλεξα ένα θέμα προβληματισμών σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων, προβληματισμών, που συχνά οδηγήσουν αρκετούς συνανθρώπους μας όλων των ηλικιών στα γραφεία των ψυχολόγων και των συμβούλων οικογενειακών και διαπροσωπικών σχέσεων σε αναζήτηση ανακούφισης από πόνο ανθρώπινο, σε αναζήτηση απαντήσεων σε ερωτήματα και απορίες που εάν δεν τις χειρισθούμε
έγκαιρα και αποτελεσματικά μπορεί να δημιουργήσουν και να αφήσουν ψυχικά τραύματα.

Μια τέτοια καλοκαιριάτικη ιστορία, καθώς κλείνει για εμάς τους ντόπιους ουσιαστικά, αλλά όχι και τυπικά, το καλοκαίρι θα σας διηγηθώ σήμερα, αφού πρώτα ζητήσω την κατανόησή σας καθώς
το περιεχόμενο του σημερινού πιπεράτου μου δεν συνάδει με τα περιεχόμενα άρθρων μου, που φιλοξενούνται εδώ στον αγαπημένο χώρο τα τελευταία χρόνια.

Τα ποικίλα, γνωστά και άγνωστα θέματα που αφορούν στη σεξουαλική συμπεριφορά των νέο-

Ελλήνων τα έχω παρουσιάσει και τα ανέλυσα στο σχετικό μου βιβλίο με τίτλο: «Εμείς οι Έλληνες, Ο

Έρωτας και το Sex” που δημοσιεύθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο ΖΥΓΟΣ Θεσσαλονίκης…

Ο ήλιος έκαιγε, πυρακτωμένη η άμμος, η γαλάζια θάλασσα ήρεμη, τα κορμιά, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ξαπλωμένα «ψήνονται» στην αναζήτηση της εφήμερης αλλαγής επιδερμικής «ταυτότητας»,
σε αυτό που είναι καθιερωμένο στις δικές μας και άλλες μεσογειακές ακρογιαλιές ως το ποθητό «μαύρισμα» του καλοκαιριού.

Η αλλοδαπή τουρίστρια, ένα μπρούντζινο ζωντανό άγαλμα, με τα ξανθά μαλλιά να πέφτουν ανέμελα στους τορνευτούς ώμους, του έγνεψε…

Της εξήγησε στα λίγα «αγγλικά» που εκείνη καταλάβαινε πόσο κόστιζε η ενοικίαση του θαλάσσιου ποδήλατου την ώρα… Του απάντησε άμεσα με το διεθνώς γνωστό «Ο.Κ.» και καθώς
χαμογέλασε αποκάλυψε μια σειρά μαργαριτάρια κρυμμένα κάτω από τα σαρκώδη χείλη της…

Αναρίγησε με τη σκέψη που πέρασε από το μυαλό του…

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είχε ξυπνήσει ανάποδα… Έφταιγε το καβγαδάκι της προηγούμενης βραδιάς με τη Λίτσα την συμφοιτήτριά του σε μια νορμάλ για νέα παιδιά σχέση που ξεκίνησε ως φλερτ, εξελίχθηκε ως ερωτικός δεσμός και είναι το alter ego του οκτώ ολάκερους μήνες τώρα…

Αυτός, συνεσταλμένος, συναισθηματικός, πολύ συναισθηματικός, φορτωμένος με μπόλικες αναστολές… Ίσως έφταιγε η δημοσιοϋπαλληλική «ρουτίνα» της ζωής του πατέρα του, μιας ζωής
συνοψισμένης στη μονοτονία τού «σπίτι – δουλειά, δουλειά – σπίτι»… Βοηθούσε σίγουρα στις αναστολές του και η θρησκοληψία με την επικάλυψη της συντηρητικότητας και της εμμονής στον
«καθωσπρεπισμό» της μάνας του…

Στα 22 χρόνια του, αρρενωπός, επιμελής, καλός φοιτητής και αγαπητός «φίλος» στην παρέα του, δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα όρια συμπεριφοράς καθώς αναπολούσε το χθες που ήταν ώριμος
έφηβος, προχθές σοβαρό παιδί…

Η Κάτια ήταν ανέμελη… Προφανώς αυτή δεν είχε την ψυχοκοινωνική επιβάρυνση να ζώνεται με «αναστολές». Μια κοπέλα ελεύθερη, αεικίνητη, λιγότερο δεσμευμένη απ’ αυτόν, με τα αόρατα αλλά δυναμικά όρια του «καθωσπρεπισμού» αγαπούσε αλλά αντιδρούσε σθεναρά στην αποκλειστική δέσμευση…

Αυτός, βαθιά συντηρητικός ήθελε πίστη, αφοσίωση, αποκλειστικότητα…Ζητούσε την «αιώνια δέσμευση» των ερωτευμένων…

Αυτή του είχε δοθεί είναι αλήθεια, ψυχή και σώμα, κι όμως παρέμεινε «ελεύθερη» – γι’ αυτό ξεκίνησε σήμερα το πρωί με την «παρέα» για διακοπές στα νησιά…

Στην προσπάθειά του να τη μεταπείσει του αντιστάθηκε…

Ατελείωτα τα επιχειρήματά της, αποστομωτικός ο χαρακτηρισμός της «είσαι, απλούστατα, ένας αθεράπευτος ζηλιάρης».

Ήταν;

Με την ειλικρίνεια που τον χαρακτήριζε ήταν αδύνατο να μη παραδεχθεί ότι ΝΑΙ ήταν και «ζηλιάρης» και «πιστός» αλλά και συναισθηματικά «λαβωμένος» και, προπαντός, «ανασφαλής»…

Δεν κατάλαβε πώς έγινε, από πού ξεκίνησε, πώς το προχώρησε και εκείνη το δέχθηκε…

Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι έδινε στη θάλασσα μια ασημένια ανταύγεια, πιο κάτω μια παρέα με κιθάρες έκανε κέφι, ο φλοίσβος είχε αναμιχθεί με τα δάχτυλά της χαϊδεύοντας το κορμί του…

Η ξένη τουρίστρια, το μπρούντζινο από τον ελληνικό ήλιο ζωντανό άγαλμα έπαλλε από λάγνο πόθο…

Δεν του έλειπε και εκείνου η σωματική, η σαρκική διέγερση και έτσι είχε ξεκινήσει κι αυτός, στα πρώτα ερωτικά χάδια αλλά καθώς η διέγερση οδηγούσε στην ολοκλήρωση του ερωτικού παιχνιδιού δεν τα κατάφερε…

Αισθάνθηκε «ντροπή», τραβήχτηκε λίγο μακριά από το λάγνο σώμα της τουρίστριας προσπάθησε να δικαιολογηθεί με σκυμμένο το κεφάλι στην ξένη κοπέλα και ένιωσε χαμένος…

Το «σεξ», του εξήγησε ο ειδικός ψυχολόγος που πήγε να επισκεφθεί, είναι ένας δυναμικός συγκερασμός σώματος, ψυχής και κοινωνικών αναστολών… Δεν μειώθηκε και στα σίγουρα δεν χάθηκε η σεξουαλική του ικανότητα, δεν έγινε ξαφνικά και αδικαιολόγητα ανίκανος!…

Από τη μια μεριά η απρόσμενη και δυνατή ερωτική «πρόσκληση» της ελκυστικής και πρόθυμης για ερωτική συνεύρεση τουρίστριας και από την άλλη η δική του αφοσίωση στην Κάτια, ο δικός του
ψυχισμός για εντιμότητα, η απέχθειά στην «απιστία»…

Το συγκεκριμένο γεγονός, η περιπέτεια εκείνης της βραδιάς που τον «τρόμαξε» ψυχικά ήταν το απαύγασμα της συναισθηματικής του φόρτισης, καθώς βρισκόταν σε ψυχική αναταραχή επειδή ήταν συναισθηματικά «μπερδεμένος…»

Εκείνο το βράδυ θα πρέπει να λειτουργήσει ως το εμπειρικό μάθημα μιας ζωής που συνοψίζεται στη διαπίστωση ότι πέρα από την πασίγνωστη κλασική φράση που αναδεικνύει για κάποιους από
εμάς σε κάποιες στιγμές της ζωής ότι είναι «το μεν πνεύμα πρόθυμο αλλά η σάρκα αδύνατη» κάποιες άλλες στιγμές στη ζωή του καθένα και της καθεμιάς μας «η σάρκα αδυνατεί να ολοκληρώσει, σταματά να είναι ικανή, εφόσον το πνεύμα είναι…Απρόθυμο!…».

Έχασε την ερωτική συνεύρεση με την ξένη, πανέμορφη τουρίστρια, αλλά η αγωνία του σταμάτησε…

Δεν ήταν ανίκανος!… Δεν ολοκλήρωσε επειδή συναισθηματικά ήταν πολύ «μπερδεμένος…»

Το σώμα του ήταν ικανό, αλλά το πνεύμα του ήταν…Απρόθυμο!…

Στάχτη και μπούλμπερη


Γράφει ο εκπαιδευτικός Νίκος Κωνσταντινίδης

Πάνω από οποιαδήποτε ιδεολογία και φιλοσοφία υπάρχει η αγάπη για την πατρίδα. Κάθε φορά που καίγεται ένα κομμάτι ελληνικού δάσους, καίγεται η ίδια η πατρίδα μας. Κι όταν καίγονται και τα σπίτια μας, καίγονται τα ίδια τα όνειρά μας. Το δόγμα για την πρόληψη των ανθρωπίνων ζωών συμπυκνώθηκε στη λέξη «εκκενώσατε». Η μόνη εκκένωση που απομένει να γίνει είναι το "εκκενώσατε τη χώρα" για να μην καείτε.Ένας είναι ο κανόνας προστασίας της χώρας: «να μην καεί άνθρωπος. Όλα τ’ άλλα ας γίνουν στάχτη και μπούλμπερη»! Η αδυναμία του κράτους για προστασία των πολιτών του, έχει υιοθετήσει την καταστροφή των σπιτιών τους. Αν όμως ήταν τόσο απλή και εύκολη η απόκτηση ενός σπιτιού, γιατί τότε μένουν πολλοί στα νοίκια και δεν έχουν σπίτια; Είναι εύκολο να χτίσει ένας νέος ή ηλικιωμένος σπίτι στη σημερινή εποχή;

Αν η πολιτική του «εκκενώσατε οικίας» είναι η ενδεδειγμένη, προς τι τότε το πατριωτικό πρόσταγμα σ' έναν αγώνα «υπέρ βωμών κι εστιών»; Η μήπως η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς δεν είναι κι αυτή μάχη. Γιατί έπεσε μαχόμενος ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες με τους συμπολεμιστές του και δεν εφάρμοσε το σχέδιο "εκκένωσε τα στενά" για να διαβούν οι Πέρσες; Και μη μου πείτε πως δεν υπήρχε τότε το 112! Μη μου πείτε ότι τότε τα μυαλά των Ελλήνων κείνης ήταν λιγότερο σοφά από τα σημερινά;

Προπάντων όμως μη μου πείτε ότι άλλο είναι η μάχη με τη φωτιά και άλλο ο πόλεμος; Και στις δύο περιπτώσεις η ουσία είναι μία. Είτε το σπίτι σου απειλείται να καεί, είτε η γη σου να κατακτηθεί η μάχη δίνεται «υπέρ βωμών κι εστιών». Για το καθήκον όμως της Πολιτείας, για το χρέος της να προστατεύσει το βιος του λαού της, δεν ακούω να μιλά η κατά τ' άλλα λαλίστατη TV.
Κρίμα, γιατί στη μάχη με τις πυρκαγιές η Πολιτεία έχει παραδοθεί προ πολλού. Παραδόθηκε πριν καλά καλά να ανάψουν, γιατί δεν φρόντισε για την αγορά νέων καναντέρ. Παραδόθηκε γιατί αντί να προσλάβει πυροσβεστικό προσωπικό, προσέλαβε αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια! Γιατί έθεσε ως πολιτική την καταστολή πάνω από την προστασία!

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υποσχέθηκε πρόσφατα στον συνάδελφό του της Ουκρανίας ότι θα τον στηρίξει αμυντικά και ανθρωπιστικά. Με δυο λόγια, η Ελλάδα της φωτιάς και της φτώχειας, με ένα εξωτερικό χρέος 400 δις, θα στείλει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία, αδιαφορώντας ή αγνοώντας ότι κάποια από τα όπλα, που έχουν σταλεί έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί κατά των ομογενών μας στις ρωσόφωνες περιοχές!
Λόγια του αέρα για ακόμη μια φορά. Κι, όμως, κι ο αέρας έχει σχέση με τον πόλεμο και τη φωτιά. Τη μεν φωτιά την αναζωπυρώνει, ενώ στον πόλεμο τον στρατιώτη τον εμψυχώνει, όπως έγινε στο έπος του 1940, με την πολεμική ιαχή «Αέρα»!

Η αξία της δημοκρατίας στη χώρα μας στοιχίζει 80 εκατομμύρια ευρώ! Τόσα περίπου ήταν αυτά που πήραν ως οικονομική ενίσχυση τα κανάλια και σίγησαν! Γι’ αυτό και δεν ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τις ελλείψεις σε πυροσβεστικά, προσωπικό, ανοργανωσιά κλπ! Ογδόντα εκατομμύρια αρκούν για να μετατραπεί η Δημοκρατία σε "καθεστώς", καθώς η δημοκρατία χωρίς την ελευθερία Τύπου δεν υπάρχει!

Κατά τα λοιπά ισχύει η ρήση του Θουκυδίδη: "των οικιών ημών εμπιπραμένων εμείς άδομεν." (Τα σπίτια μας καίγονται κι εμείς τραγουδάμε). Το ότι δεν αφυπνιζόμαστε και δεχόμαστε αυτό που συμβαίνει τώρα, σημαίνει πως ο μιθριδατισμός των καναλιών έχει ήδη κάνει για τα καλά τη ζημιά του.

Ενσωματωθήκαμε στη λογική του «σοκ και δέος» δίχως να το καταλάβουμε. Δίχως να ενστερνιστούμε τα λόγια του ποιητή:

«Ανάξιος όποιος ξάφνου ακούει/το προσκλητήριο των καιρών/να το φυσάει ή να το κρούει/σάλπιγγα ή τύμπανο…/Τ’ ακούει και δεν λέει Παρών»!

Πυρκαγιές

Γράφει ο γνωστός καρδιολόγος Πάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, η χώρα αυτό το καλοκαίρι υπέστη μια πρωτοφανή επίθεση πυρός, διαφόρων αιτιών εμπρησμού. Από λόγους αμέλειας, ηλικίας, ψυχιατρικής αιτιολογίας, εκδικητικής κλπ, μέχρι ειδικών λόγων!!

Βασική αιτία παραμένει η έλλειψη σχεδιασμού των κυβερνήσεων στην πρόληψη. Βέβαια, αν δεν είχε επενδύσει η κυβέρνηση στο δόγμα «κανένας θάνατος» τώρα ίσως η επίπτωση να ήταν τρομακτική. Δεν θέλω καν να σκέπτομαι.

Την ίδια στιγμή, η πολιτική επικαιρότητα, εν μέσω τέτοιας κατραπακιάς και ζιγκ-ζαγκ βηματισμού με τί νομίζετε ότι ασχολείται ο τύπος; Με ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων γόνων παλαιών πολιτικών στα μαντριά των γονιών τους. Σημερινή, η κόρη του κ. ΔΡΥ. Εμένα αυτό μου μοιάζει «Γονική Παροχή», «ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ», λόγω Πυρόπληκτου «ΚΡΑΤΟΥΣ». ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ.

Λύση Δανεισμός ακόμα πιο πολλά και εμείς με κασελάκι στους δρόμους να γυαλίζουμε παπούτσια τουριστών. Οι γόνοι γνώστες και σώστες.

Είδαμε χαίρι από τους γονείς;

Προετοιμασίες γιά τη ΔΕΘ...

 


Ενας παππούς, που μας έκανε περήφανους!


 



Η Αντιπολίτευση επί το... έργον...


 

Αντιπρόεδροι ΣτΕ: Ο "εκλεκτός"?

Δεκαοκτώ ανώτατοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας πέρασαν σήμερα τη διαδικασία της ακρόασης στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Από αυτούς, μετά και από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, η Κυβέρνηση θα επιλέξει δύο Αντιπροέδρους του ΣτΕ, οι θέσεις των οποίων έμειναν κενές, λόγω συνταξιοδότησης των προκατόχων τους.

Ψυθιρίζεται ότι, ένας από τους δύο, που αναμένεται να επιλεγούν, θα είναι πρόσωπο, που  θεωρείται "εκλεκτός" της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου!

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Δείτε το νέο τρέιλερ της "Δίκης στο Open" (BINTEO)


 
Η Δίκη στο OPEN επιστρέφει.

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο αυτόπτης μάρτυς και τα νέα ντοκουμέντα της βίας

ΕΡΕΥΝΑ: Η παρέμβαση της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι δύο πρωταγωνιστές των χειραγωγημένων αγώνων

Συζητούν: Ο Αρης Καμπανός, πατέρας του αδικοχαμένου Αλκη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας και Ψυχολογίας Γιώργος Πιπερόπουλος, ο ποινικολόγος Γιάννης Απατσίδης, ο μάνατζερ FIFA Κώστας Μπότος και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Μπούζος και Μαίρη Μπενέα.

Τριάντα έξι χρόνια Δίκη, με τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.









Προβληματίζει το "χτύπημα" σε ΙΧ ανώτερου δικαστή, που έχει 24ωρη φύλαξη!


Προβληματισμό προκαλούν οι φθορές στο ΙΧ αυτοκίνητο ανώτερου δικαστικού λειτουργού, παρά το ότι, μάλιστα,  έχει και 24ωρη αστυνομική φύλαξη!

Ο δικαστής, ο οποίος ασχολείται με υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος, έχει 24ωρη φρουρά στην οικία του, αλλά και συνοδεία αστυνομικών, με περιπολικό, όλο το 24ωρο.

Παρά ταύτα βρήκε σπασμένο το μπροστινό φανάρι του αυτοκινήτου του, χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε ίχνος τρακαρίσματος, που να δικαιολογεί τη φθορά.

Εχουν ήδη ενημερωθεί οι Αρχές, ενώ αυτό που, επίσης προβληματίζει, είναι γιατί έγινε το σπάσιμο του κρυστάλλου στο φανάρι του ΙΧ του δικαστή και δεν εκλάπη η λάμπα, εάν επρόκειτο για κλοπή?

Η υπόθεση της φθοράς στο φυλασσόμενο ΙΧ του ανώτερου δικαστή, επιβεβαιώνει γιά μία ακόμη φορά το κενό ασφάλειας, που αναδείχτηκε περίτρανα με την υπόθεση της δολοφονίας του φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν οι Κροάτες Χούλιγκανς διέσχισαν ανενόχλητοι τη χώρα.


Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Βρέθηκε ο απάνθρωπος, που σταύρωσε ζωντανό κοράκι στην Πάρο!

Επιασε τόπο η ανάρτηση των "Δικογραφιών", γιά τη βαρβαρότητα στην Πάρο, όπου άγνωστος σταύρωσε κοράκι και το άφησε να πεθάνει σε δημόσια θέα σαν σκιάχτρο!

Μετά από ενημέρωση της Αστυνομίας από τον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, βρέθηκε ο δράστης της απάνθρωπης και φριχτής πράξης και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία.


Οι "Δικογραφίες" έγραψαν νωρίτερα:




Ερχονται πέντε νέοι Αντιπρόεδροι Αρείου Πάγου


Μετά την επιλογή Προέδρου και Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, που έγινε προ διακοπών, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιλέξει πέντε νέους Αντιπροέδρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου, καθώς οι θέσεις τους παραμένουν κενές, μετά τη συνταξιοδότηση των προκατόχων τους.

Ετσι, με την έναρξη της νέας Βουλευτικής Συνόδου, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου κλήθηκαν και εμφανίστηκαν οι 21 υποψήφιοι, επέλεξε  11, οι οποίοι συγκέντρωσαν την υψηλότερη ψηφοφορία.

Πρώτη σε ψήφους η Αρεοπαγίτης Μαρία Λεπενιώτη, η οποία είχε... "φλερτάρει" και γιά τη θέση της Προέδρου ΑΠ, γιά την οποία ωστόσο η Κυβέρνηση επέλεξε την Ιωάννα Κλάπα.

Επίσης η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής επέλεξε και τους Aρεοπαγίτες Ελένη Κατσούλη, Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, Δήμητρα Ζώη, Ασημίνα Υφαντή, Αθανάσιο Θεοφάνη, Κυριάκο Μπαμπαλίδη, Στέφανο Πανταζόπουλο, Μαρουλιώ Δαβίου, Ιωάννη Δουρουκλάκη και Χρήστο Κατσιάνη, που διεκδικούν θέσεις Αντιπροέδρων ΑΠ.

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, για την επιλογή δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Χρειάζεται βαριά τιμωρία, για τους βασανιστές των αθώων γαιδουράκων...


Μία ακόμη παρέμβαση από τον Αρειο Πάγο, γιά βασανισμό και κακοποίηση ζώων προκάλεσαν οι καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, για αγώνες ταχύτητας με γαϊδουράκια με ανήλικους αναβάτες στην Κώμη Λέσβου, όπου εμφανίζονται να τα μαστιγώνουν, για να τρέχουν.

Η Αντεισαγγελέας ΑΠ Αναστασία Μασούρα παρήγγειλε 
κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση,  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, επισυνάπτοντας  δημοσιεύματα και οπτικοακουστικό υλικό του ηλεκτρονικού Τύπου, ζητώντας τη διερεύνηση τελέσεως τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως κακοποίηση ζώων και βασανισμό αυτών (άρθρα 24, παρ. 1, περ. α΄ και β΄ σε συνδυασμό με το άρθρο 34, παρ. 2 του Ν. 4830/2021) και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 Π.Κ.).

Νόμοι υπάρχουν. Δεν αρκεί η έρευνα από τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να  εφαρμοστούν και οι κυρώσεις, που προβλέπονται!




Το ΧΑΟΣ της SL2! (ΒΙΝΤΕΟ)








 Με ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, που έχει τον τίτλο «ΧΑΟΣ» και διαδραματίζεται σε τρία επεισόδια, ο ΠΣΑΠ επιχειρεί να περιγράψει την τραγική κατάσταση, που ζουν οι ποδοσφαιριστές της Super League2.

Δείτε πιό πάνω το τρέιλερ

XAOΣ. Super League 2. H δεύτερη εθνική κατηγορία.

Σ’ ένα ιδεατό κόσμο θα έπρεπε να λειτουργούσε ως… εργαστήριο ανάδειξης νέων ποδοσφαιριστών.

Όχι στην Ελλάδα. Εδώ είναι βυθισμένη στην ανυποληψία. Στην καχυποψία. Στα οικονομικά προβλήματα.

Ένα πρωτάθλημα που ζει χάρη στα όνειρα των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Όνειρα τα οποία… εκμεταλλεύεται.

Ένα πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας, ενός αλλιώτικου Θεού.

Ο ΠΣΑΠΠ με ένα ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων, παραγωγής της Stars Inc.11, επιχειρεί να περιγράψει την κατάσταση από την πλευρά των… θυμάτων.

Των ποδοσφαιριστών.

Των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν να φάνε, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, δεν έχουν τα βασικά για την προπόνησή τους, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις βλέψεις τους προκειμένου να ζήσουν την οικογένεια τους και όχι εις βάρος της.

Που κάνουν ψυχοθεραπεία για ν’ αντέξουν, που ντρέπονται να πουν με τι ασχολούνται.

Σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ θα προσπαθήσουμε για πρώτη φορά να σας δείξουμε το ποδόσφαιρο μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών της Super League 2.

Nα περιγράψουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Ούτε ωραιοποιημένη, ούτε κίτρινη.

Με στόχο να μετατρέψουμε το ΧΑΟΣ σε ΟΡΑΜΑ για το αύριο του αθλήματος που αγαπάμε και για μια κατηγορία που αξίζει να είναι επαγγελματική όχι μόνο στα λόγια.

Coming soon…

Στον ανακριτή, για κακουργήματα, μεγάλη υπόθεση αθλητικού σκανδάλου!


Ερχονται εξελίξεις σε βαθμό... κακουργήματος, γιά μεγάλη υπόθεση αθλητικού σκανδάλου, με ηχηρούς κατηγορούμενους.

Ηδη ασκήθηκε ποινική δίωξη, γιά σοβαρά κακουργήματα και έρχονται απολογίες στον ανακριτή!

Προσεχώς...

Κύριε εισαγγελέα αυτό δεν το είδατε στην Πάρο?

 

Δεν χωρά ανθρώπινος νους την φρίκη και την αρρώστια του μυαλού ορισμένων ανθρώπων. Στην Πάρο άγνωστος ή άγνωστοι σταύρωσαν ένα κοράκι και το άφησαν να πεθάνει σε δημόσια θέα σαν σκιάχτρο.

Σύμφωνα με σχόλια κάτω από σχετική ανάρτηση που γνωστοποίησε το συμβάν, πρόκειται για μία «συνηθισμένη πρακτική» για να μην πλησιάζουν άλλα πουλιά, κάτι που λειτουργεί σαν «σκιάχτρο».

Μπέος σε Φλωρίδη, για τα νέα δικαστήρια Βόλου


Αυτοδιοικητικές εκλογές γαρ οσονούπω και το το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου  ήταν ο λόγος, για τον οποίον επισκέφτηκε σήμερα τον Υπουργό Δικαιοσύνης  Γιώργο Φλωρίδη ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να ενημερωθεί γιά την  πορεία υλοποίησης του έργου, για το οποίο δεν έχει μπει ούτε... τούβλο ακόμη!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Φλωρίδης ενημέρωσε τον Δήμαρχο, για τα θέματα, που έχουν σχέση με το Δικαστικό Μέγαρο και την εκτίμησή του ότι, η ολοκλήρωση του έργου θα πραγματοποιηθεί εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, το νεοκλασικό κτίριο, στο οποίο φιλοξενείται το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, έχει ηλικία που υπερβαίνει την 100ετία, έχει κυρηχθεί διατηρητέο και δεν επιτρέπεται να γίνει καμμία οικοδομική παρέμβαση.








Η αποκάλυψη της "Δίκης" γιά τον αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη και το ντοκουμέντο της βίας (video)

 


Η αποκάλυψη της "Δίκης" γιά τον αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη και το ντοκουμέντο της βίας (video)






Δείτε την εκπομπή: https://www.tvopen.gr/watch/181749/hdikhstoopen282f082f2023

Χωρίς πιστοποιητικό δύο εμβληματικές ομάδες της SL2!


Στο παρά πέντε της έναρξης του Πρωταθλήματος της Super League 2 και δύο από τις πιό ιστορικές και εμβληματικές ομάδες, δεν έχουν πάρει ακόμη πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Aντίθετα, χορηγήθηκε πιστοποιητικό στην ΠΑΕ Ηλιούπολη.

Σε ανακοίνωση της ΕΕΑ αναφέρεται:

"1. Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στην κάτωθι ΠΑΕ της Super League 2: ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

2. Κλήση σε ακρόαση ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ και ΜΟΣΧΟ ΣΑΡΛΗ για παράβαση άρθρων 77 Α παρ. παρ. 9 και 10 και 81 παρ. παρ.2 και 3 Ν.2725/1999 όπως ισχύουν (Μη προσκόμιση στοιχείων και απάντηση στο με αριθ. πρωτ. 496/20.06.2023 έγγραφό μας) (υπό διάσκεψη). ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ 06-09-2023

3. Αίτηση του Ευσταθίου Ρόκα και του Αθανασίου Πινδώνη περί χορήγησης αντιγράφου της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (εξ αναβολής).

ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ – Απευθύνει ερώτημα στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Τζουλάκης".

Π.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ στη "ΔΙΚΗ": «Στα χειραγωγημένα ματς όλοι βλέπουμε τον καπνό, αλλά κανείς δεν βρίσκει τη φωτιά»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο ιδιοκτήτης της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου και μίλησε για το θέμα της οπαδικής βίας, αλλά και για την υπόθεση με τους χειραγωγημένους αγώνες.Αναλυτικά όσα είπε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου:

Για το θέμα της οπαδικής βίας: «Δεν έχουν αποκλειστικά την ευθύνη οι ΠΑΕ. Κάποιες ΠΑΕ θα μπορούσαν να έχουν καλύτερο έλεγχο στους οργανωμένους. Εγώ τα χρόνια που ήμουν πρόεδρος και τώρα που συμβουλεύω τη διοίκηση είναι όταν δεν αισθάνονται ασφάλεια για τον αγώνα, να μην δίνουν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους. Έχω κατηγορηθεί που δε δίνω εισιτήρια στις φιλοξενούμενες ομάδες. Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνει και λίγο πιο αυστηρός ο νόμος και να τηρηθεί. Θα συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα, κάθε χρόνο τα ίδια κουβεντιάζουμε και πάλι στα ίδια είμαστε. Δεν είμαι αισιόδοξος με αυτά που έχουμε δει, ελπίζω κάτι να αλλάξει. Είδαμε και τη σύσκεψη των Big 4 με τον πρωθυπουργό που πιστεύω ότι αν θέλουν οι μεγάλες ΠΑΕ μπορούν, κατά κάποιον τρόπο να ελέγξουν τέτοια φαινόμενα. Σίγουρα και η Αστυνομία πρέπει να είναι πιο αυστηρή σε κάποια θέματα όμως θέλει δουλειά και να μην κάνουμε διαχείριση κατά το δοκούν».

Αν στην ΕΠΟ ο πρόεδρος επιλέγεται από ένα κέντρο εξουσίας και όχι μέσα από την παραγωγή ποδοσφαιρικών παραγόντων: «Τα τελευταία χρόνια έτσι εκλέγονται οι πρόεδροι της ΕΠΟ μέσα από αυτή τη διαδικασία που γνωρίζουμε όλοι, δεν έχει αλλάξει κάτι».

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαϊωάννου είπε: «Να αναφερθώ σε δύο θέματα. Από ό,τι γνωρίζω, πληρώνουμε 10% στην Αστυνομία από τα τηλεοπτικά, αν δεν κάνω λάθος. Το άλλο είναι ότι την ευθύνη την έχουμε όλοι μας, οι ιδιοκτήτες, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων και μετά όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Αν θέλουμε να καθίσουμε κάτω και να βρούμε λύση, θα βρούμε και για τους συνδέσμους. Πολλά επεισόδια δεν γίνονται την ώρα του αγώνα. Τα επεισόδια που χάθηκαν τα δύο παιδιά, ο Άλκης στη Θεσσαλονίκη και ο Μιχάλης στην Αθήνα, έγιναν τελείως διαφορετικές ώρες και μέρες. Άρα εδώ κάτι δεν ελέγχεται, κάτι δεν πάει σωστά, και πιστεύω ότι εάν θέλουν να ελέγξουν τους συνδέσμους μπορούν να το κάνουν. Μπορεί το θέμα να μη λυθεί σε 5-6 μήνες αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να βρεθεί μία λύση, να γίνει σωστή δουλειά».

Ποιοι μπορεί να μη θέλουν να υπάρξει λύση στο θέμα των συνδέσμων: «Πιστεύω και οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ. Και τα πολιτικά πρόσωπα μπορεί πολλές φορές να μη θέλουν να το αποκλείσουν το θέμα. Πρέπει να κοιτάμε το κοινωνικό και όχι το πολιτικό κόστος άμα θέλουμε να πάμε μπροστά, είτε ποδόσφαιρο λέγεται αυτό είτε οτιδήποτε άλλο. Για παράδειγμα, πέρσι εγώ είπα στις μεγάλες ομάδες ότι δε θα δώσω εισιτήρια. Ήθελα τα χρήματα αλλά έβλεπα ότι γινόταν μια μεγάλη κόντρα στο Πρωτάθλημα πέρσι και μακάρι να γίνει και φέτος ένα τόσο συναρπαστικό Πρωτάθλημα. Και λέω αν έρθουν οργανωμένοι φίλαθλοι μιας μεγάλης ΠΑΕ, τι θα γίνει έξω στην πόλη αν έρθει ένα στραβό αποτέλεσμα; Αυτό ήταν το σκεπτικό μου, δεν ήταν κάτι άλλο. Δυστυχώς, κατά κάποιον μαγικό τρόπο, έβγαινε από το υπουργείο μια ανακοίνωση που έλεγε ότι απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση αλλά επιτρέπεται η μεμονωμένη. Και όταν ξεκίναγε ο αγώνας, βλέπαμε ότι είχαμε 1000 άτομα από τις μεγάλες ομάδες έξω από το γήπεδο, οργανωμένους. Και κάναμε έκτακτες συσκέψεις για να δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς τους φιλάθλους. Θα τους αφήσεις έξω; Θα τους βάλεις μέσα; Τι έπρεπε να κάνουμε. Άρα πάλι κάποιοι δεν τηρούσαν τα σωστά μέτρα αφού η ΠΑΕ αποφάσισε ότι δεν εκδίδω εισιτήρια στους φιλοξενούμενους, πώς ερχόντουσαν 1000 άτομα είτε από την Αθήνα είτε από τη Θεσσαλονίκη στη Λαμία; Άρα κάτι δεν γινόταν σωστά ή κάποιοι θέλανε και τους αφήνανε. Μιλάω με ειλικρίνεια, δεν έχω κάτι».

Κλείνοντας, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου είπε για το ζήτημα των χειραγωγημένων αγώνων: «Πολλά χρόνια βλέπουμε τον “καπνό” και δεν βρίσκει κανένας τη “φωτιά”. Νομίζω αν θέλανε κάποιοι θα το βρίσκανε. Το θέμα είναι ότι στα χειραγωγημένα παιχνίδια πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που συμμετέχουν. Και ασφαλώς αυτοί που συμμετέχουν μέσα στο παιχνίδι είναι οι ποδοσφαιριστές. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος εκτός ποδοσφαίρου, αν δεν συμμετάσχει ποδοσφαιριστής, να κάνει χειραγωγημένο το παιχνίδι. Όλα αυτά τα χρόνια ακούμε λόγια, έτσι ό ένας, έτσι ο άλλος και τελικά δεν γίνεται τίποτα. Μακάρι να βρεθεί μια λύση να τελειώνει όλο αυτό γιατί είναι το “σαράκι” του ποδοσφαίρου. Αν υπάρχει, βέβαια».

Γ.ΟΡΦΑΝΟΣ στη "ΔΙΚΗ": «Δεν γίνεται το 2023 να εφαρμόσεις το νόμο του 2006»

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός και μίλησε για το φαινόμενο της βίας γύρω από τον Αθλητισμό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Ορφανός:

Για την κατάργηση του ιδιωνύμου, του νόμου κατά της βίας που έφτιαξε ο ίδιος: «Όταν έχεις ένα πρόβλημα, ή το αντιμετωπίζεις ή πας και κρύβεσαι. Κι εμένα μου κάνει εντύπωση η πολιτεία όπως είναι δομημένη, το κράτος το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες και δεν αντιμετωπίζει ένα θέμα το οποίο μπορεί να το λύσει. Σίγουρα, η προσπάθεια που έγινε τότε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι το 2009 που καταργήθηκε αυτή η διάταξη, ο νόμος ήταν απόλυτα επιτυχημένος. Ο στόχος του ήταν να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας. Όταν έχεις μείωση 80% στα επεισόδια, σημαίνει ότι έχεις πετύχει τον βασικό σου στόχο. Το 20% είναι μια σύγκρουση του τύπου ο Γιώργος Ορφανός είπε κάτι άσχημο στον Κυριάκο Θωμαΐδη, έτσι το κατέγραψε η Αστυνομία, δεν είναι πραγματικά γεγονότα βίας.

Το δεύτερο είναι να επιδιώκεις να φέρεις στο γήπεδο εκείνους τους οποίους δεν πηγαίνουν λόγω της βίας, τις οικογένειες, τις γυναίκες, τα παιδιά. Με σταματάνε γυναίκες και μου λένε “χάρη στον νόμο σας πήγαμε στο γήπεδο”, οργανώσαμε κερκίδες, τις επιδοτήσαμε για να είναι οικογενειακές. Όταν θέλεις, το αντιμετωπίζεις. Και νομίζω ότι καταργήσανε τον νόμο χωρίς ουσιαστική δικαιολογία.

Εκείνο τον καιρό ήμουν επικεφαλής στην ομάδα ποδοσφαίρου των βουλευτών αλλά μετά μετείχα και στην ομάδα μπάσκετ, πηγαίναμε και παίζαμε. Κι εκεί μετείχε και ο συνάδελφός μου, ο κ. Ιωαννίδης, μετείχανε και άτομα από την αντιπολίτευση και όταν έφερε τη ρύθμιση που αναιρούσε τον νόμο, ο Ανδρέας Λοβέρδος του είπε “Γιάννη, γιατί το κάνεις αυτό; Είναι κοινωνική κατάκτηση”. Όχι κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία, κάποιος από την άλλη πλευρά που έβλεπε ότι φέραμε αποτέλεσμα, είναι και νομικός οπότε είχε την εικόνα τι γίνεται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Τι θέλω να πω. Έχουμε να λύσουμε ένα θέμα. Το αντιμετωπίζεις ριζικά. Αυτό σημαίνει νέα παιδεία σε βάθος χρόνου, το αντιμετωπίζει όμως και έγκαιρα για αυτό που υπάρχει τώρα, δεν το αφήνεις να περνάει λέγοντας ότι θα το λύσω σε 20 χρόνια».

Για το ότι μετά την κατάργηση του νόμου του, ο ίδιος δεν επανεξελέγη σε αντίθεση με τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Αυτό είναι σαφέστατο. Είπατε να βγει μπροστά. Γιατί κάποιος να βγει μπροστά αν ο στόχος του ήταν η επανεκλογή. Εμένα δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Το να «χαϊδεύεις τα αυτιά» των πολιτών αποδίδει. Αλλά δεν αποδίδει για την κοινωνία. Είναι σαφές ότι πολλοί πρέπει να βρεθούν μπροστά, να βάλουν τα δικά τους τα σώματα και πίσω από αυτούς θα στοιχηθούν η κοινωνία, οι πλειοψηφίες και θα μπορέσουμε να περάσουμε πράγματα τα οποία μας φαίνονται δύσκολα».

Για τις «φωνές» για την επαναφορά του νόμου του: «Σε έναν βαθμό έχει επανέλθει αλλά δεν εφαρμόζεται. Δεν υπάρχει η αποφασιστικότητα να στείλω το μήνυμα. Το έκανες; Θα βρεθείς στη φυλακή! Όχι γιατί η πολιτεία είναι εκδικητική αλλά προστατευτική για όλους τους υπόλοιπους που δεν μετέχουν στα γεγονότα βίας. Θα σας πω ότι το κυριότερο αποτέλεσμα ήταν ότι η παραβατικότητα μειώθηκε με δυναμικό τρόπο ακριβώς επειδή υπήρχε ο φόβος ότι θα πάει φυλακή. Λειτουργούσε πλέον αποτρεπτικά, δεν είχαμε επεισόδια. Θέλω να πω και το εξής. Δεν μπορεί να εφαρμόσεις το 2023 τον ίδιο νόμο του 2006. Θα πρέπει να δεις τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ποια είναι τα γεγονότα τα οποία οδηγούν στα φαινόμενα βίας, κι αυτό είναι για τη μακροπρόθεσμη πολιτική σου.

Θα σας πω επίσης ότι είναι στα επόμενα σχέδιά μου να φτιάξω ένα ίδρυμα που θα ασχοληθεί με τα θέματα βίας γύρω από τον αθλητισμό. Και αυτό δε θα είναι ένα όργανο για την Ελλάδα, θα είναι ένα όργανο που θα ασχοληθεί με όλη την Ευρώπη, ενδεχομένως και όπου αλλού μπορούμε να επεκταθούμε σε συνεργασίες, να δούμε γιατί δημιουργείται και πώς μπορούμε να το αποφύγουμε και να το αντιμετωπίσουμε».

Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα «ραντεβού θανάτου»: «Η Αστυνομία έχει τους τρόπους της να μαθαίνει, να πληροφορείται και να προετοιμάζεται. Δε λέω ότι θα πετυχαίνει 100% αλλά τα περισσότερα από αυτά θα τα προλαβαίνει μέσω της πληροφόρησης. Είναι το βασικό στοιχείο για να μπορέσεις να έχεις μία συγκροτημένη πολιτική αντιμετώπισης της βίας. Υπάρχει και ένα δεύτερο σημείο που πρέπει να δούμε. Αυτός ο οποίος προετοιμάζεται για τέτοια γεγονότα, φαίνεται. Με το πώς συμπεριφέρεται, με το πώς κάνει η Αστυνομία. Ο βασικός στόχος αυτός είναι, να προλάβει κάποιος αυτές τις καταστάσεις».

Ο κ. Ορφανός πρόσθεσε: «Αρχικά, τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει ποιος πληρώνει τον αστυνομικό, αυτό είναι θέμα της πολιτείας να βρει τις ρυθμίσεις. Τα οικονομικά θέματα είναι έξω από τη διαδικασία της βίας. Η πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίσει κατάματα το θέμα. Τι σημαίνει κατάματα; Δύο λέξεις: καμία ανοχή. Δεν υπάρχει ανοχή σε αυτό το θέμα. Και το να πάρω τη βία από εδώ και να τη μεταφέρω εκεί γιατί εκεί μου είναι πιο εύκολα, εμένα δεν με νοιάζει. Να τελειώσω τη βία, να την αντιμετωπίσω κατάματα, να βρω τις διαδικασίες. Οι ομάδες έχουν τις ευθύνες τους. Αυτοί που μετέχουν στους συνδέσμους εκπροσωπούν τις ομάδες. Αν η ομάδα δεν τους δώσει τη θετική της άποψη για τη λειτουργία, δεν μπορούν να ξεκινήσουν. Αυτά προβλέπει η νομοθεσία αλλά δεν τα εφαρμόζουν. Έναν που τον έπιασαν σε ένα αγγλικό γήπεδο και είπε η ομάδα του, η Σαουθάμπτον, 6 χρόνια δεν έρχεσαι στο γήπεδο. Κι όταν είναι βαρύτερο το αδίκημα, του λέει δεν έρχεσαι ποτέ, δε σε ξαναθέλω. Εάν δεν αποφασίσουμε να τους βγάλουμε από τα γήπεδα, το θέμα της βίας θα το έχουμε μπροστά μας. Άρα χρειάζεται έναν αποφασιστικό τρόπο. Δεν μπορεί ούτε η UEFA ούτε η FIFA να αδιαφορούν για ένα τέτοιο φαινόμενο που συνοδεύει τις δικές τους διοργανώσεις. Δεν μπορεί να είναι έξω από το παιχνίδι. Πρέπει να μπει αποφασιστικά και μπαίνει όταν χρειάζεται να τιμωρήσει. Όταν αποφασίσεις να μπεις στη μάχη, θα μπεις στη μάχη. Δεν μας ενδιαφέρει το όνομα της ομάδας αλλά να τους βγάλουμε έξω από το παιχνίδι. Δεν θέλουμε εκείνους που δολοφονούν, θέλουμε εκείνους που πάνε και πανηγυρίζουν στα γήπεδα. Όταν οι αθλητικοί παράγοντες στέκονται από μακριά και ψιλοχαϊδεύουνε, όταν οι ίδιοι οι πρόεδροι παίρνουν και λένε «βγάλτον από τη φυλακή είναι καλό παιδί, του ξέφυγε». Δε μπορούμε να εμφανίζουμε εικόνα ανοχής σε τέτοια φαινόμενα. Κανένας! Είτε είναι η αθλητική εξουσία, είτε είναι η κεντρική εξουσία, αποφασιστικά τους τιμωρούμε όταν πρέπει και τους βγάζουμε έξω από το παιχνίδι. Τελικά, θα μείνουν όλοι εκείνοι που τους θέλουμε».

ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ: "Είδα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη! - Κροάτης τον μαχαίρωσε"


Καρέ - καρέ περιέγραψε στην ανακρίτρια τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, ο Αριστείδης, ο οπαδός της ΑΕΚ με την κόκκινη μπλούζα.

Οπως αποκάλυψε η "Δίκη στο Open", ο Αριστείδης, που καταγράφηκε απο καμερα ασφαλείας να τρέχει δίπλα στον Μιχάλη για να αποφύγουν τον ροπαλοφόρο χούλιγκαν, μίλησε για τουλάχιστον τέσσερα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που τους χτυπούσαν με καδρόνια και ρόπαλα.

Οπως είπε ο μάρτυρας-"κλειδί", ένας από τους τέσσερεις, που έφερε το διακριτικό σήμα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μαχαίρωσε στο χέρι τον Μιχάλη Κατσούρη, το οποίο έμελλε να είναι το μοιραίο τραύμα.

Δεν μπόρεσε να διακρίνει τον δράστη, γιατί φορούσε κουκούλα, ενώ εκείνη τη στιγμή χτύπησαν και τον ίδιο με ρόπαλο στο κεφάλι, σπάζοντας του χέρι και πόδι.

Ταυτόχρονα έπεσε φωτοβολίδα δίπλα τους, με αποτέλεσμα οι Κροάτες να σαστίσουν προσωρινά και ο ίδιος με τον Μιχάλη, να καταφέρουν να απεγκλωβιστούν και να συνεχίσουν να τρέχουν.

Η κατάθεση του μάρτυρα, επιβεβαιώνει την εκδοχή του συνηγόρου του Μιχάλη Κατσούρη, Χρήστου Μαυρομάτη, ο οποίος υποστήριξε στην προηγούμενη τηλεοπτική "Δίκη" ότι το θανατηφόρο χτύπημα είχε προηγηθεί χρονικά της καταδίωξης που δείχνει το βίντεο. Γι΄αυτό και στη συνέχεια σχηματίστηκε το κόκκινο μονοπάτι από το αίμα του Μιχάλη, αρκετά μέτρα πριν την καταδίωξη του ροπαλοφόρου χούλιγκαν που αποτυπώθηκε στο βίντεο.

Τον ξυλοκόπησαν με 25 ροπαλιές μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιου του! (ΒΙΝΤΕΟ)



Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, που υπερασπίζεται έναν 48χρονο φίλαθλο, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από Κροάτες Χούλιγκανς, όταν πήγε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με τον 11χρονο γιο του, την ημέρα της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Στην εκπομπή προβλήθηκε βίντεο (πάνω), με τον άγριο ξυλοδαρμό του 48χρονου από τους Χούλιγκανς, που τον χτύπαγαν ανελέητα με ρόπαλα του μπέιζμπολ, ενώ ο ίδιος, ήταν άοπλος και σώθηκε από θαύμα, καθώς θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος νεκρός!

Αρχικά, ο κ. Θεοδωρόπουλος δήλωσε: «Είναι 25 ροπαλιές από ρόπαλα του μπέιζμπολ, επανειλημμένα και δολοφονικά χτυπήματα. Αυτός ο άνθρωπος ζει από θαύμα. Θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος νεκρός. Ευτυχώς σηκώθηκε τελευταία στιγμή.

Η εικόνα τα λέει όλα. Είναι οι Κροάτες χούλιγκαν οι οποίοι δυστυχώς ήρθαν με την ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία γνώριζε, δύο ημέρες προτού εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, ότι έρχονται με απειλητικές και δολοφονικές διαθέσεις, με συνεργασία οπαδών άλλων ομάδων και δεν έκανε τίποτα».

Αργότερα, ο κ. Θεοδωρόπουλος πρόσθεσε: «Η κατηγορία με την οποία έχει χαρακτηρίσει η δικαιοσύνη αυτό το αδίκημα είναι η εγκληματική οργάνωση 186. Δεν είναι η ανθρωποκτονία από κοινού. Οι νομικοί γνωρίζουν. Άρα αν πάμε σε ένα δικαστήριο, σε μία δίκη με 104 μέλη τα οποία είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κάποια τη διευθύνουν, αντιλαμβάνεστε ότι η ποινή δε θα είναι ισόβια γιατί η κατηγορία δε θα είναι ανθρωποκτονία από κοινού όπως στην υπόθεση του άτυχου Άλκη Καμπανού. Εδώ αν δεν βρεθεί ο δολοφόνος του άτυχου Μιχάλη και αυτοί που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον εντολέα μου θα κατηγορηθούν μόνο για το 186, μιλάμε για 6-7 χρόνια το μέγιστο στη φυλακή εάν δεν υπάρξει η αναστολή. Αν υπάρξει η αναστολή θα είναι ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο. Αυτή είναι η αλήθεια, νομικά σας μιλάω. Θα κάνω αγώνα για να μετατραπεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε ανθρωποκτονία από κοινού. Αυτό προσπαθώ με τη 18η ανακρίτρια να οργανώσω την υπερασπιστική τακτική του δικού μου εντολέα και των συναδέλφων οι οποίοι υπερασπίζονται τους συγγενείς του άτυχου Μιχάλη. Αλλά για να λέμε ξεκάθαρες κουβέντες, οι ίδιοι άνθρωποι που κάνουν τα οπαδικά εγκλήματα είναι οι ίδιοι άνθρωποι του ποινικού δικαίου, , είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εκτελούν κάποια άλλα ποινικά εγκλήματα. Εάν δε δοθεί αυστηρή απάντηση από την πολιτεία για να μπορούν να είναι χωρίς αναστολή αυτοί οι άνθρωποι, δε θα σταματήσει αυτό, 105 χρόνια να κάνετε την εκπομπή, οι ποινές θα είναι ίδιες».

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Ο αεροπορικός "ιός" χτύπησε και τη "Δίκη", αλλά την κράτησε "ζωντανή"!


Θα καθυστερήσει η έναρξη της αποψινής τηλεοπτικής "Δίκης στο Open" (https://dikisports.blogspot.com/2023/08/11.html?m=1).

Οι αδιανόητες καθυστερήσεις στα Βρετανικά αεροδρόμια, τελικά επηρέασαν σήμερα όλη την Ευρώπη.

Έτσι δημιουργήθηκαν προβλήματα και στις εσωτερικές πτήσεις στη χώρα μας και το live του μακροβιότερου talk show της ελληνικής τηλεόρασης θα είναι μαζί σας μετά τις 21.30 (https://youtube.com/live/DSCYq_n4Euw?feature=share)

Συνάντηση Βρούτση - Μαρινάκη


Επί... τάπητος η εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, η Επαγγελματική Διαιτησία και τα οικονομικά της Λίγκας με την ΕΠΟ, στην πρώτη συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, με τον Πρόεδρο της Super League1 Bαγγέλη Μαρινάλη.

Σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρεται:

"Με τον πρόεδρο της Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου, συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Το προεδρείο της Super League 1 έθεσε τα ζητήματα της ουσιαστικής εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης (διεύρυνση εκλογικού σώματος, αρμοδιότητες Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κλπ), της Επαγγελματικής Διαιτησίας και των οικονομικών σχέσεων της Λίγκας με την Ομοσπονδία (ιδιαίτερα τη μείωση του 5% που καταβάλλεται στην ΕΠΟ για συμβόλαια παικτών και προπονητών).
Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι ο ρόλος της Πολιτείας είναι να συμβάλλει έμπρακτα στα αναγκαία βήματα αναβάθμισης του ποδοσφαίρου μας και θα τον επιτελέσει στο ακέραιο, αμβλύνοντας τις υφιστάμενες διαφορές. 
Ο Υπουργός ζήτησε από τη Super League 1, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την αναλυτική πρότασή της για την πρακτική εφαρμογή της Επαγγελματικής Διαιτησίας στη χώρα μας.
Συζητήθηκαν, επίσης, οι επικείμενες εφαρμογές των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας σχετικά με τον νέο τρόπο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, αλλά και οι αναγκαίες συνέργειες όλων των ποδοσφαιρικών φορέων με την Πολιτεία για την πρόληψη του φαινομένου, μέσω εκπαιδευτικών κοινωνικών δράσεων. 

Το... "τσίμπημα" του σκορπιού στο Σκορπιό!


Ενα ακόμη χτύπημα σε βάρος όσων αυθαιρετούν και παρανομούν στη Μύκονο, έδωσε ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου.

Μιά ακόμη από τις πιό εμβληματικές επιχειρήσεις του νησιού των Ανέμων, το κέντρο διασκέδασης και εστιατόριο Skorpios σφραγίστηκε για δέκα ημέρες, λόγω ηχορύπανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση είχε παραβεί τρεις φορές την απαγόρευση ηχορύπανσης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σφράγιση για δέκα ημέρες.





Υπάρχει και αυτό το... ποδόσφαιρο! (ΒΙΝΤΕΟ)


 

Πως θα δείτε live την αποψινή "Δίκη"

 


Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά στην υβριδική τηλεόραση του Open, η "Δίκη" https://dikisports.blogspot.com/2023/08/11.html?m=1

Εναλλακτικά στο διαδίκτυο https://youtube.com/live/DSCYq_n4Euw?feature=share

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Ιδού ο αυτόπτης μάρτυς της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη + Βίντεο-ντοκουμέντο και συγκλονιστική μαρτυρία: Τον χτυπούσαν ανηλεώς με ρόπαλα μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιού του!

 


Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.

Το μακροβιότερο talk show σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού ο αυτόπτης μάρτυς της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Χτυπούσαν με ρόπαλα 48χρονο φίλαθλο που πήγε στο γήπεδο με τον 11χρονο γιο του! - Συγκλονιστική μαρτυρία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ποιοί άφησαν να εξελιχθεί η νύχτα τρόμου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΕΡΕΥΝΑ: Που οδηγούν τα ντοκουμέντα της βίας.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που έβαζε στη γωνία τους Χούλιγκανς.

Συζητούν: Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο δικαστής του CAS Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Ανδρέας Μαλάτος, ο ιδιοκτήτης της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος και οι δημοσιογράφοι Κώστας Μπλιάτκας, Γιώργος Μπούζος και Μαίρη Μπενέα.

Τριάντα έξι χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Ανέστη σήμερα να θυμηθούμε την φιλία και τον έρωτα!…


Ψυχό-κοινωνιολογικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου

Συναντηθήκαμε στη γνωστή καφετέρια του πεζόδρομου (συνεχίζουν οι Αρμόδιοι να τον λένε πεζόδρομο), ρίχνοντας κάποιες ματιές στους περαστικούς, τα αγόρια και κορίτσια στην εφηβεία τους, μαμάδες με μικρά παιδάκια στα καροτσάκια τους και ακούγοντας τον ‘μουσικό του δρόμου’.

«Θυμήθηκα χθες Γιώργο αυτά που διαβάζαμε όταν ήμασταν γυμνασιόπαιδα ότι όπως έγραψε ο Πλάτωνας ‘όμοιος ομοίω αεί πελάζει’ αλλά εμείς οι νεοέλληνες πιστεύουμε πως ‘τα ετερώνυμα
έλκονται’ και ενώ ο τραγωδός Σοφοκλής έγραψε στην Αντιγόνη ότι ο έρωτας είναι ‘ανίκητος μαχητής’ εμείς οι νέο-Έλληνες διαπιστώνουμε συχνά και αρκετά πεζά, ‘μάτια που δεν βλέπονται
γρήγορα λησμονιούνται’ και αν μου επιτρέπεις θα συνεχίσω Γιώργο και θα σε ρωτήσω πες μου ποιον ή ποια να επιλέξουν για ταίρι, για σύντροφο, όσοι και όσες δεν διαθέτουν ταίρι; Και που θα ξαναβρούνε εκείνη την εντυπωσιακά συγκινητική απογείωση του έρωτα, εκείνη την ανεπανάληπτα γλυκιά ζεστασιά του να ξέρει κανείς ότι και αγαπά και τον αγαπούν, όταν συμβαίνει να είναι κιόλας δεσμευμένοι είτε με γάμο είτε με ‘σύμφωνο΄ συμβίωσης;»

«Φίλε μου Ανέστη, η επιλογή του προσώπου που θα καταλήξει να γίνει σύντροφος ή συντρόφισσα μοιάζει σε πολλές πτυχές της με τη διαδικασία της οικονομικής συνεργασίας ή συναλλαγής χωρίς, βέβαια, να χαρακτηρίζεται από την ψυχρότητα ή και την πεζότητα της οικονομικής παραμέτρου. Έτσι, διαλέγουμε για σύντροφο το άτομο που μας προσφέρει περισσότερα από όσα μας ‘κοστίζει’. Η θεωρία αυτή ταυτίζει τη διαδικασία της επιλογής με τρεις αξίες που ενσαρκώνει το άτομο που επιλέγουμε για φίλο, για σύντροφο ερωτικό ή για σύζυγο.

Συγκεκριμένα:

Πρώτον, διαλέγοντας ένα άτομο που είναι «ενδιαφέρων τύπος», διαθέτει πλούσια φαντασία και έχει καλές κοινωνικό-οικονομικές διασυνδέσεις, που μας είναι χρήσιμες ενεργούμε με βάση την ‘ερεθιστική’ του αξία.

Δεύτερον, όταν το πρόσωπο είναι συνεργάσιμο και μας βοηθά,
διαθέτει μπόλικο ενθουσιασμό και θυσιάζει για μας ώρες και ενέργεια βοηθώντας μας να επιτύχουμε τους στόχους μας, τότε ενεργούμε με βάση τη ‘χρησιμότητά’ του.

Και τρίτον, το άτομο, που μας συμπαραστέκεται, μας ενθαρρύνει στις δύσκολες στιγμές και αναγνωρίζοντας τις επιτυχίες μας λέει μπράβο το επιλέγουμε γιατί δρα ‘ενισχυτικά’ στην οντότητα του ΕΓΩ μας…»

Δεν με διέκοψε ο Ανέστης και συνέχισα τον μονόλογό μου, την ψυχό-κοινωνιολογική ανάλυση στο θέμα μας.

«Ανέστη υπάρχει η άποψη στην ψυχοδυναμική θεωρία, σύμφωνα με την οποία καθοριστικό στοιχείο της επιλογής μας αποτελεί και το βιωματικό (ατομικό και συλλογικό) υποσυνείδητο υλικό, που ο καθένας μας διαθέτει.

Ο Carl Jung (όπως και ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας) πίστευε ότι σε κάθε άτομο προϋπάρχει ένα συγκεκριμένο ‘αρχέτυπο’ ή ένα ‘ιδεώδες’ πρότυπο που αφορά στη γυναίκα ή τον άνδρα που μας ταιριάζει.

Όταν το άτομο συναντήσει, έστω τυχαία και αναπάντεχα, το
πρόσωπο, εκείνον ή εκείνη, που ανταποκρίνεται στο δεδομένο ‘αρχέτυπό’ του η αναγνώριση είναι άμεση και το αποτέλεσμα είναι αρχικά η σύναψη φιλίας (όταν έχουμε άτομα του ίδιου φύλου), ενώ
σε περίπτωση που έχουμε άτομα αντίθετου φύλου τότε προκύπτει ο ‘Κεραυνοβόλος’ έρωτας…

Σύμφωνα με τα δεδομένα της σύγχρονης ψυχοδυναμικής θεωρίας που ανταποκρίνεται στο λαϊκό μας απόφθεγμα (και τον σχετικό νόμο της Φυσικής), είναι δεκτό ότι ‘τα ετερώνυμα έλκονται’. Στη
διαδικασία επιλογής συντρόφου ή συντρόφισσας ισχύει για τον καθένα και την καθεμιά μας ‘η Αρχή της συμπλήρωσης’ ή, με άλλα λόγια, το άτομο που διακρίνεται από την ανάγκη του να κυριαρχεί και να εξουσιάζει τους άλλους έλκεται από άτομα που είναι προσωπικότητες ενός ‘παθητικού – εξαρτημένου’ τύπου, όπως και για την επιθυμία τους να παραδοθούν στην κυριαρχία κάποιου άλλου και έτσι υποτάσσονται στην εξουσία τού ή τής συντρόφου. Είναι αλήθεια, βέβαια ότι και μία σειρά ψυχοκοινωνικών, οικονομικών, φυσιογνωμικών αλλά και οικολογικών παραγόντων (όπως το θέμα γειτνίασης της κατοικίας) παίζουν ρόλο στη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής φίλων και εραστών ή μελλοντικών συντρόφων γάμου.»

«Φοβάμαι ότι σε κουράζω με την πολυλογία μου» είπα στον Ανέστη ο οποίος χαμογέλασε και μου ζήτησε να συνεχίσω αυτόν τον κατατοπιστικό μονόλογο και έτσι συνέχισα.

«Οι ρομαντικές σχέσεις, φίλε Ανέστη και όχι βέβαια οι σχέσεις ενός εφήμερου έρωτα, απαιτούν πρόσθετα θεμελιακά στοιχεία, τα οποία θα ταξινομήσω σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες: πρώτο, τη
‘σεξουαλική διέγερση’, που αναφέρεται, φυσικά, στην έλξη ανάμεσα σε δύο πρόσωπα, στην ανάγκη που το καθένα αισθάνεται για επαφή, τρυφερότητα και ολοκλήρωση. Δεύτερο. την ‘αποκλειστικότητα’, που αφορά τη σημαδιακή ιδιομορφία του ρομαντικού δεσμού που, από τη φύση του, αποκλείει κάθε πιθανότητα συμμετοχής τρίτου προσώπου στη δυαδική σχέση. Τρίτο, τη ‘συναρπαστικότητα’ που διέπει τον έρωτα ή την αγάπη στον ρομαντικό δεσμό ανάμεσα σε δυο πρόσωπα και απολήγει στην ενασχόληση του κάθε προσώπου με το άλλο άτομο ακόμα και όταν
παρουσιάζονται περιπτώσεις για απόλυτα προσωπική δραστηριοποίηση του καθένα χωριστά. Οι ερωτευμένοι, τα πρόσωπα που δένονται με αγάπη, αφιερώνουν τη συντριπτική πλειονότητα του ελεύθερου χρόνου τους όντας μαζί, ή όταν αυτό το αποκλείει η καθημερινότητα, έχει το καθένα πρόσωπο στη σκέψη του το άλλο, το αγαπημένο του πρόσωπο. Και τέταρτο το καθολικό ‘δόσιμο’ που χαρακτηρίζει τις ρομαντικές σχέσεις έχει σκιαγραφηθεί από ποιητές και λογοτέχνες στο πέρασμα των αιώνων…»

«Πριν κλείσω φίλε Ανέστη θα σου αναφέρω ότι διάβασα μια συναρπαστική ερωτική ιστορία που πραγματεύεται, πέρα από τα έργα του τύπου ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα’, το διήγημα του Ο. Henry με
τίτλο ‘Το δώρο των Μάγων’, στο οποίο σε μια ρομαντική, έντονα συναρπαστική ερωτική σχέση με άπειρες όμορφες διαστάσεις, ο άνδρας αποφασίζει να εναποθέσει σε ενεχυροδανειστήριο το πιο
πολύτιμο και αγαπημένο προσωπικό περιουσιακό του στοιχείο (το ρολόι τσέπης, κειμήλιο από τον πατέρα του που δεν ζει πια) για να αγοράσει ως δώρο στην αγαπημένη του ένα επίχρυσο σετ
χτένας -βούρτσας για τα μακριά, όμορφα, ξανθά μαλλιά της, την ίδια ακριβώς ώρα που εκείνη πουλάει σε κατάστημα κατασκευής περουκών τις όμορφες ξανθιές μπούκλες της για να αγοράσει
με τα λεφτά που της δίνουν μια επίχρυση καδένα για το ρολόι του άνδρα που αγαπά…»

«Ειλικρινά συγκινήθηκα με αυτήν την ιστοριούλα φίλε Γιώργο και θα σε παρακαλέσω να την δημοσιεύσεις τη σημερινή συζήτηση εδώ στον αγαπημένο φιλόξενο διαδικτυακό τόπο για να το
διαβάσουν τα δικά μας και άλλα εγγόνια …»

«Το έκανα βλέπεις φίλε Ανέστη και θα κλείσω υπενθυμίζοντας εκείνο το παλιό αγγλοσαξονικό ρητό που διαπιστώνει ότι ‘love makes the world go around…’ ή στα δικά μας ‘ο έρωτας κάνει τον
κόσμο να γυρίζει….’»