Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Στον ανακριτή ο Πακιστανός, που κρατούσε αιχμάλωτη 12χρονη


Κρατούμενος παραμένει, μέχρι να απολογηθεί στον ανακριτή, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, ο 34χρονος Πακιστανός, που φέρεται ότι, κρατούσε επί τρία χρόνια φυλακισμένη μία 12χρονη Ρομά, στην οποία ασελγούσε, ενώ απέκτησε μαζί της ένα παιδί.
Η ανήλικη κατάφερε να αποδράσει απο το σπίτι του, στο Μενίδι και  φιλοξενείται σε ειδικό ξενώνα.
Η ίδια αποκάλυψε στους ψυχολόγους της δομής, όπου φιλοξενείται, τον γολγοθά, που βίωνε στα χέρια του 34χρονου. 
Σύμφωνα με τα όσα είπε το κορίτσι, όταν εκείνη ήταν 12 ετών η μητέρα της την εγκατέλειψε στο Μενίδι και εκείνη βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του 34χρονου από το Πακιστάν. 
Όπως διηγήθηκε, από το 2013 ο Πακιστανός δεν την άφηνε να βγει έξω, την κρατούσε κλειδωμένη στο σπίτι και ασελγούσε πανω της,
Στα  τέλη του 2015, όταν ήταν 14 ετών απέκτησε παιδί.  
Ο 34χρονος συνέχισε να την κρατάει κλειδωμένη και δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι, ουτε μόνη της, ούτε με το βρέφος. 
Τελικά, όταν κατάφερε να δραπετεύσει και να βρει καταφύγιο σε μία δομή, αποκάλυψε στους ψυχολόγους την ανατριχιαστική ιστορία. Τότε ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ο Πακιστανός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Η 15χρονη Ρομά φιλοξενείται σε κρατική δομή μαζί με το μωρό της


Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Οκτώ μήνες φυλακή στη Δήμητρα Ματσούκα, που "πλήρωσε" με καταδίκη το ΦΠΑ


Εκτός από την εμπλοκή της σε μεγάλη δικαστική υπόθεση, για την οποία πρόκειται να καθίσει μαζι με πολλούς συγκατηγορούμενους σε... βαρύ εδώλιο, η Δήμητρα Ματσούκα  καταδικάστηκε  για αλλη υπόθεση,  που αφορά χρέη προς το δημόσιο, σε φυλάκιση  8 μηνών, με τριετή αναστολή. Το  δικαστήριο  αναγνώρισε  στην αγαπημένη πρωταγωνίστρια  ελαφρυντικά, για χρέη της περιόδου 2010-2011, που προέκυψαν από φόρο εισοδήματος, που φέρεται ότι, δεν κατέβαλε.


Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Οταν η Δικαιοσύνη ειναι.. τυφλή

Η συγκλονιστική υπόθεση της αυτοκτονίας ενός κρατούμενου στις φυλακές Ιωαννίνων, αποδεικνύει ότι, η Δικαιοσύνη κάποιες φορές ειναι πράγματι... ΤΥΦΛΗ!
Η υπόθεση έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αφορμή αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου, που κατέθεσαν οι γονείς και οι τρεις αδελφοί του αυτόχειρα, οι οποίοι διεκδικούσαν αποζημίωση 1.200.000 ευρώ, για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από το θάνατο του, τον οποίον αποδίδουν σε πράξεις και παραλείψεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ψάχνουν τον αποστολέα της σφαίρας στον πρόεδρο της ΕΠΟ



Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του τμήματος Εκβιαστών της Γ.Α.Δ.Α βρίσκεται η τρισέλιδη επιστολή, η οποία συνοδευόταν από σφαίρα και εστάλη στα γραφεία της ΕΠΟ, με παραλήπτη τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας  Βαγγέλη Γραμμένο, σήμερα το μεσημέρι.

Για την υπόθεση, που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, διενεργείται προανάκριση, υπο την εποπτεία του αρμόδιου για την τρομοκρατία  εισαγγελέα. 

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Εδώλιο για δύο, για μίζες εξοπλιστικών, "δείχνει" η εισαγγελέας

Δεν έχουν τελειωμό οι υποθέσεις με μίζες, που δόθηκαν για εξοπλιστικά προγράμματα τα προηγούμενα χρόνια και κατέληξαν στο εδώλιο.

Δηλώσεις Κοντονή για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο



Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Εφετείο Αθηνών, όπου διαπίστωσε τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από τη βομβιστική επίθεση, δήλωσε τα εξής: 
«Αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η σημερινή εγκληματική ενέργεια και αυτό γιατί σκοπός των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών στο Εφετείο Αθηνών αλλά και η διακινδύνευση ανθρωπίνων ζωών των περιοίκων και των ανυποψίαστων πολιτών, πολύ περισσότερο που εκτός από τα παραπάνω υπήρξε και απόπειρα κατά της ζωής του φρουρού του δικαστηρίου, ο οποίος τη στιγμή εκείνη εκτελούσε την εργασία του.
Στα φαινόμενα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, πολύ δε περισσότερο δικαιολόγηση αφού εκτός των ανωτέρω στρέφονται ευθέως και του δημοκρατικού πολιτεύματος και του ομαλού κοινοβουλευτικού βίου».

Ευθυνες στην κυβέρνηση απο Δικαστές και Εισαγγελείς για την βόμβα στο Εφετειο



Βολές στην κυβέρνηση απο την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετα απο τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο, την οποία χαρακτηρίζουν " επίθεση κατά της Δημοκρατίας".
Ολόκληρη  η ανακοίνωςη της Ενωσης Δικαστών  και Εισαγγελέων:
"Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας".


Ποιοί έβαλαν τη βόμβα στο Εφετείο της Αθήνας;



Προβληματισμός σε δικαστές και εισαγγελείς, μετα από την ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο της Αθήνας σημερα στις 3.25 το πρωί, που προκάλεσε εκτεταμένες  ζημιές στο ισόγειο του κτιρίου.
Οι σκέψεις που επικρατούν στο δικαστικό χώρο, για την τρομοκρατική επίθεςη κινούνται προς δυο κατευθύνσεις:

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Μετά τις γιορτές οι εξηγήσεις Μαρινάκη στην εισαγγελέα Πειραιά



Προθεσμία, για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος, για τη τέλεση τεσσάρων κακουργημάτων πήρε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είχε κληθεί σήμερα από την Εισαγγελέα Πειραι’α Ειρήνη Τζίβα, στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας, που διεξάγεται για την υπόθεση του πλοίου NOOR 1, που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης.
Ο κ. Μαρινάκης δεν εμφανίστηκε στην εισαγγελέα Πειραιά, αλλά εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο του Βασίλη Δημακόπουλο.
Ο δικηγόρος του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε για λογαριασμό του εντολέα του να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας καθώς και να του δοθεί προθεσμία  προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του (ανωμοτί κατάθεση)
Το αίτημα έγινε δεκτό και έτσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα υποβάλει τις εξηγήσεις του μετά τις γιορτές, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω του συνηγόρου του.
Ανάλογα αναμένεται να πράξουν και τρεις συνεργάτες του, Νίκος Συντυχάκης, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας «Capital», Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης δικηγόρος και Ηλίας Τσακίρης ναυτασφαλιστής.

Και οι τρεις έχουν κληθεί από την κ. Τζίβα για τις 28 Δεκεμβρίου, ως ύποπτοι διάπραξης αδικημάτων, που διερευνώνται παράλληλα με την  υπόθεση της μεταφοράς 2,1τόνων ηρωίνης του NOOR 1.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Στην εισαγγελέα Διαφθοράς οι πλειστηριασμοι


Μετα απο το ΟΧΙ του ΣτΕ στην αναστολη των πλειστηριασμων, η υπόθεση αναμένεται αυριο να φτασει στην εισαγγελία Διαφθοράς,  καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εκπροσωπεί τη συμβολαιογράφο Ελενα Κατά Γεωργοπούλου προσφεύγει εκεί.
Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει:
"Αύριο 12.30 στην Εισαγγελία Διαφθοράς για το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών!
Το Συμβούλιο της Επικράτειας δεν χορήγησε προσωρινή αναστολή των πλειστηριασμών.
Πανικόβλητη η Κυβέρνηση και ο υπόδικος και επίορκος Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Γ. Ρούσκας αναβάλλουν από μόνοι τους πλειστηριασμούς από τράπεζες κ δημόσιο στα Ειρηνοδικεία.
Την ίδια ώρα, συνεχίζουν τους παράνομους ηλεκτρονικούς και τακτικούς πλειστηριασμούς και ψάχνουν τρόπο για να τους νομιμοποιήσουν.
Με καταστολή κι εκπρόθεσμες τροπολογίες ποινικοποίησης της υπεράσπισης των σπιτιών των απλών ανθρώπων.
Η συμβολαιογράφος Έλενα Καραγεωργοπούλου, που εκπροσωπώ νομικά, συνεχίζει τον αγώνα.
Αύριο στις 12.30 το μεσημέρι θα είμαστε μαζί στην Εισαγγελία Διαφθοράς"


Με χημικά στο Ειρηνοδικείο και σήμερα οι πλειστηριασμοί


Επεισοδιακές σκηνές για μια ακόμη φορά έξω από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όταν μέλη συλλογικοτήτων που διαμαρτύρονται για την διεξαγωγή των πλειστηριασμών βρέθηκαν αντιμέτωπα με αστυνομικές δυνάμεις.


Αποκάλυψη: Πως και γιατι δεν έχουν ελεγχθεί φορολογικά οι στοιχηματικές εταιρίες


Την ώρα που η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τις 24 στοιχηματικές εταιρίες, που ελέγχονται για φοροδιαφυγή έχει παραμείνει επι δυο χρόνια "παγωμένη" στα συρτάρια της ΑΑΔΕ, οι "Δικογραφίες" και ο Σκάι αποκαλύπτουν ότι, οι εταιρείες αυτές μέχρι σήμερα δεν έχουν ελεγχθεί φορολογικά!
Δείτε τη συνέντευξη, που έδωσε στη Μαίρη Μπενέα και μεταδόθηκε στο χτεσινό δελτίο ειδήσεων του Σκαι, ο οικονομολόγος Κώστας Κοτσώνης, που περιγράφει πως οι 24 στοιχηματικές εταιρείες έχουν ξεφύγει μέχρι σήμερα τον έλεγχο.
Δείτε το video στο 44.01'http://www.skai.gr/tv/show/?showid=63905

Ως ύποπτος για τέσσερα κακουργήματα ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ανωμοτί εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου, για τέσσερα κακουργήματα, κλήθηκε να δώσει στην εισαγγελέα  Πειραιά Ειρήνη Τζίβα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας για την υπόθεση του πλοίου ΝΟΟΡ1.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Στην Ελλάδα θέλει να δικαστεί η 19χρονη Ειρήνη, που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με τα 2,5 κιλά κοκαίνης στην τσάντα


Στην ελληνική Δικαιοσύνη οι ελπίδες του 19χρονου μοντέλου από την Μυτιλήνη,, για να έρθει και να δικαστεί στην Ελλάδα, γιά τη υπόθεση των 2,5 κιλών κοκαίνης με τα οποία συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Ξαναζωντανεύουν τα κακουργήματα στην υπόθεση του ποδοσφαίρου

Επανέρχονται τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της εκβίασης στην υπόθεση του ελληνικου ποδοσφαίρου, εάν γίνει δεκτή από το συμβούλιο του ΑΠ η αναίρεση, που άσκησε ο αντιεισαγγελέας του ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης.
Η «Δίκη στον Σκάι» (Δείτε το video http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950) αποκάλυψε το περιεχόμενο της υπ΄αριθμόν 76/2017 έκθεσης αναίρεσης του κ. Βουρλιώτη, κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο υπό την προεδρία του εφέτη Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, αποφάνθηκε να μη γίνει κατηγορία για απάτη και εκβίαση κατά των Β.Μαρινάκη, Γ.Σαρρή, Θ.Κουρίδη, Αρ.Σταθόπουλου, Γ.Παπακωνσταντίνου, Ν.Προύντζου, Γ.Δούρου και Θ.Μπριάκου.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτιμά ότι το Συμβούλιο Εφετών "υπέπεσε στην πλημμέλεια της έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, καθώς στο αιτιολογικό του βουλεύματος αναφέρεται ότι η ένωση των κατηγορουμένων δεν έχει τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά αυτά της συμμορίας, χωρίς, όμως, η παραδοχή αυτή να θεμελιώνεται επαρκώς".
Από την άλλη πλευρά ο κ.Βουρλιώτης, «μαλακώνει» το τοπίο για τους υπόλοιπους είκοσι κατηγορούμενους, καθώς διαπιστώνει "έλλειμμα αιτιολογίας και μη παράθεση θεμελιωτικών πραγματικών περιστατικών" για την παραπομπή των υπόλοιπων κατηγορουμένων  (Κ.Ιωαννίδης, Γ.Κάμπαξης, Απ.Αμπάρκιολης, Αλ.Δημητρόπουλος, Θ.Γιάχος, Ηλ.Σπάθας, Γ.Αρβανιτίδης, Γ.Λαναρής, Κ.Μπάρμπας, Δ.Αμαραντίδης, Ηλ.Ιωάννου, Αλ.Καλογέρης, Δ.Μάνος, Χ.Παυλίδης, Γ.Σκαθαρούδης, Γκιγιέρμο Πέρεζ, Γ.Σπανός, Γ.Αγγελόπουλος, Σα Πίντο, Γ.Κομπότης)

Απότακτος στρατιωτικός ο "εγκεφαλος" του στοιχηματικού κυκλώματος στη Λάρισα

Στην ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας ανήκει ο ένας από τους 4 Ελληνες ποδοσφαιριστές της Football League που εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, όπως αποκάλυψε η "Δίκη στον Σκάι".  Δείτε το βίντεο της εκπομπής http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950
Πρόκειται για αμυντικό, ο οποίος ερευνάται μαζί με άλλα 13 άτομα που στοιχημάτιζαν σε παράνομη ιστοσελίδα. Η εισαγγελία Λάρισας επέστρεψε τη δικογραφία στην αστυνομία για να συνεχίσει την προανάκριση, καθώς διερευνώνται τα κακουργήματα της στοιχηματικής απάτης με αλλοίωση αποτελεσμάτων και του ξεπλύματος χρήματος.

Οι δύο διαχειριστές της ιστοσελίδας που συνελήφθησαν, κατονόμασαν τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος, ο οποίος είναι απότακτος υπαξιωματικός του στρατού και κατάγεται από τη Νάουσα. Οι δύο συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ότι δύο φορές την εβδομάδα πήγαιναν τα κέρδη σε μετρητά στη Θεσσαλονίκη και τα παρέδιδαν στον πρώην στρατιωτικό. Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να υπάρχει και τέταρτο πρόσωπο που είναι πρώην αστυνομικός και φέρεται να διαχειρίζεται πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες.

Ηδη δόθηκε εντολή για άρση του απορρήτου ώστε ν’ ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές. Οι ύποπτοι στοιχημάτιζαν μεγάλα ποσά σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος και της Football League.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία εποπτεύει η εισαγγελέας εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου, έχει εντοπίσει άλλες δύο παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες και κινείται αυτεπαγγέλτως. Η δικογραφία εστάλη στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.

Την ίδια ώρα, πρόεδρος ΠΑΕ της Football League θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου μέσα στον Ιανουάριο του 2018 για εμπρησμό εκ προθέσεως!

Με παρέμβασή του στην τηλεοπτική "Δίκη", ο νομικός εκπρόσωπος του Απόλλωνα Λάρισας, Θανάσης Μαμάκος ανέφερε: «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη δικογραφία επισήμως, ούτε για τα πρόσωπα που εμπλέκονται. Εμείς έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και είμαστε στη διάθεση όλων για να βοηθήσουμε. Φυσικά, καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες τακτικές... Αν πληροφορηθούμε αρμοδίως πως οποιοσδήποτε παίκτης μας εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση, τότε θα κινηθούμε άμεσα και θα λάβουμε κάθε μέτρο για να προστατεύσουμε την ομάδα μας, η οποία σε καμία περίπτωση σαν σύνολο δεν εμπλέκεται σε τέτοια γεγονότα...


Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Νέες αποκαλύψεις για το παράνομο στοίχημα

Συνεχίζονται και απόψε οι αποκαλύψεις, για τον παράνομο στοιχηματισμό, που έφερε στο φως η "ΔΙΚΉ στον ΣΚΑΪ".
Η εκπομπή, έφερε στο φως την περασμένη Δευτέρα την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού στη Λάρισα, όπου εμπέκονται 4 έλληνες ποδοσφαιριστές στα στημένα ματς και στη στοιχηματική απάτη.
Την περασμένη βδομάδα συνελήφθησαν δύο διαχειριστές παράνομης διαδικτυακής στοιχηματικής ιστοσελίδας και διαπιστώθηκε ότι είχαν κωδικό χρήστη 4 ποδοσφαιριστές ΠΑΕ της Football League, οι οποίοι μάλιστα πόνταραν στους αγώνες της ομάδας τους! 
Δείτε το videο της εκπομπήςhttp://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι 4 συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές συνευρίσκονται σε καφετέρια και εμφανίζονται να έχουν στενές σχέσεις μεταξύ τους.
Η εκπομπή αποκαλύπτει σήμερα ποιος είναι ο "εγκέφαλος" του νέου κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού.
Πώς χειραγωγούσαν τα ματς του Κυπέλλου Ελλάδος και της Football League 

Και πού οδηγούν οι έρευνες για διεφθαρμένους ποδοσφαιριστές και προέδρους ομάδων

Εισαγγελέας στη Μεγάλη Μασονική Στοά


Στα... άδυτα των Μασόνων η Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση, που κατάθεσε ο λογιστής της Τεκτονικής Αδελφότητας - Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, εναντίον  έξι υψηλόβαθμων τεκτόνων, τους οποίους κατηγορεί γιά σύσταση εγκληματικής οργάνωσης!

Πυρ... ομαδόν από Δικαιοσύνη κατά Κυβέρνησης

Ομοβροντία... αντιδράσεων από δικαστικούς λειτουργούς , καθώς μετά από το ΣτΕ και τις Ενώσεις Εισαγγελέων και Δικαστών και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών στρέφεται κατά της Κυβέρνησης και με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της, ζητάει την  αναστολή των διατάξεων του νόμου 4387/2016 που επέφεραν μειώσεις στις συντάξεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης.

"Σκαμπίλι" σε Τσακαλώτο - Παπαγγελόπουλο από την ολομέλεια του ΣτΕ, για πόθεν έσχες

Ισχυρό... ράπισμα  στην κυβέρνηση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ανέτρεψε την υπουργική απόφαση (ΚΥΑ 1069/19.10.2017), γιά υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες.

"ΟΧΙ" στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από τους εισαγγελείς

Βολές προς τον υπουργό Δικαιοσύνης από τους εισαγγελείς, καθώς στο ψήφισμα της Ενωσης τους υπενθυμίζουν «ότι η άσκηση δημόσιας  κριτικής σε δικαστικές αποφάσεις, όταν αυτή αποσκοπεί στη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, όπως και κάθε προσπάθεια που τείνει προς το σκοπό αυτό, δεν προάγει τις αρχές του κράτους δικαίου και  καταδεικνύει μία δημοκρατία, που νοσεί και δεν εμπνέει ούτε ενθαρρύνει τους πολίτες της στο σεβασμό των θεσμών της».

Αγεφύρωτες οι διαφορές Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Κυβέρνηςης και Δικαιοσύνης, μετά και απο τη χτεσινή γενική συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία χρωματίστηκε με  την απουσία του υπουργου Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, γεγονός,  που επιςημάνθηκε απο τον γενικό γραμματέα της ΕΔΕ Νίκο Σαλάτα, με τη χαρακτηριστική φράση:"Ειναι η πρώτη φορα, που στη συνέλευση μας δεν παρέστη υπουργός, παρότι εχει προσκληθεί.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ελεύθερος ο Αγγλούπας

Αποφυλακίστηκε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος ήταν προσωινά κρατούμενος για την εμπλοκή του στην υπόθεση της συμμορίας των Ρομά, που φέρεται να είχε ρημάξει χιλιάδες σπίτια «επωνύμων»   σε όλη τη χώρα, αποκομίζοντας λεία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Ο ανακριτής Διαφθοράς με διάταξή του αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου επιχειρηματία, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε οικείο αστυνομικό τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ.
Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, που το τελευταίο διάστημα κρατείται στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού,  φέρεται ότι λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος της συμμορίας των Ρομά.
Ο ίδιος έχει αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση.
Ο συνήγορός του Χρ. Στάθης μετά την έκδοση της ανακριτικής διάταξης δήλωσε:
"Μετά από 13 μήνες κι ενώ έκλεισε η δικογραφία χωρίς να προκύψει κανένα νέο στοιχείο για τον εντολέα μου, άρχισε να δουλεύει το ρολόι της δικαιοσύνης για αυτόν

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Στον αέρα το βούλευμα για το ποδόσφαιρο



Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου σηματοδοτεί η αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που άσκησε σήμερα ο αντιεισαγγελεας ΑΠ Χαρ. Βουρλιωτης.
Το βουλευμα του συμβουλιου εφετων στο οποίο είχε μειοψηφισει ο πρόεδρος του Κώστας Σταμαδιανος, παρεπεμπε με ψήφους 2-1 τους 74 κατηγορούμενους σε δίκη, μόνο για τα αδικήματα της πλημμεληματικης σύστασης συμμορίας και της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσματων αγώνων, ενω τους αθώωνε για τρια κακουργήματα..
Ο αντιεισαγγελέας του ΑΠ πρότεινε την αναίρεση του βουλεύματος του συμβουλίου εφετών, εστιάζοντας την άποψη του σε νομικά λάθη της δικαστικης αποφασης.
Εαν η άποψη του εισαγγελεα υιοθετηθεί απο το συμβούλιο του ΑΠ, τοτε η υπόθεση θα επιστρέψει σε άλλο συμβούλιο εφετών και θα κριθεί εκ νέου.
Αυτό σημαίνει οτι, ενδέχεται να αναγεννηθεί και το κακουργημα της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε μετραπει στο πλημμέλημα της σύστασης συμμοριας
.

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ενα βήμα πριν από την έκδοση του στις ΗΠΑ ο «Mr Bitcoin».

Από ένα ναι ή ένα όχι του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή κρέμεται η τύχη του 38χρόνου Ρώσου Αλεξάντερ Βινικ, γνωστού και ως «Mr Bitcoin».
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έδωσε το «ΟΚ», για την έκδοση του στις ΗΠΑ, ωστόσο η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μπορει να ανατραπεί μόνο από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα την έκδοση του Ρώσου  στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται, ια «ξέπλυμα» 4 δισ. δολαρίων, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoin).
 

Εδωλιο γιά εξι του ΤΑΙΠΕΔ "δείχνει" για δεύτερη φορά ο εισαγγελέας

Επιμένει στην άποψη του εισαγγελέας Εφετών Ανδρέας Καραφλός και γιά δεύτερη φορά ζητάει από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει σε δίκη τα έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, γιά την υπόθεση της μη επωφελούς πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου  την περίοδο 2013-2014.

Σκηνικό... πολέμου από τα ΜΑΤ για τους πλειστηριασμούς με άδεια δικαστήρια


Σκηνικό... πολέμου, με αστυνομικές κλούβες και ΜΑΤ σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όπου αποκλείστηκε ο χώρος του μέσα και έξω από τα δικαστήρια, παρά το γεγονός ότι, δεν έγιναν πλειστηριασμοί.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεπαν την είσοδο σε διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών, ενώ επικράτησε κομφούζιο, για το εάν επιχειρήθηκαν τελικά πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Απόφαση από ΣτΕ για τους πλειστηριασμούς


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην επιτροπή αναστολών του  ΣΤΕ, η συζήτηση θα κρίνει την αίτηση της συμβολαιογράφου Ελένης Καραγεωργοπουλου, με την οποία ζητάει να ακυρωθεί ως παράνομη η απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου "περί αναστολής της αποχής των συμβολαιογράφων απο τη διενέργεια των πλειστηριασμών".
Την συμβολαιογράφο εκπροσώπησε στο ΣΤΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έφερε την υπόθεση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Στην ίδια επιτροπή είχε κληθεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο εκπρόσωπος του οποίου δεν εμφανίστηκε, αντίθετα με τους Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, οι εκπρόσωποι του οποίου ήταν εκεί.
Η σημερινή συζήτηση στο ΣτΕ αναμένεται ότι, θα δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για την υπόθεση των πλειστηριασμών.
Η απόφαση αναμένεται ίσως και σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Σε λίγο στο ΣΤΕ η υπόθεση των πλειστηριασμών


Συνεδρίαζει σε μισή ώρα στο ΣΤΕ η επιτροπή αναστολών, που θα κρίνει την αίτηση της συμβολαιογράφου Ελένης Καραγεωργοπουλου, με την οποία ζητάει να ακυρωθεί ως παράνομη η απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου "περί αναστολής της αποχής των συμβολαιογράφων απο τη διενέργεια των πλειστηριασμών".
Την υπόθεση έφερε στο ΣΤΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία και θα εκπροσωπήσει σημερα την αιτούσα συμβολαιογράφο στην επιτροπή αναστολών του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Στην ίδια επιτροπή εχει κληθεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο εκπρόσωπος του οποίου δεν εχει εμφανιστεί μεχρι τώρα.
Η σημερινή συζήτηση στο ΣτΕ αναμένεται ότι, θα δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για την υπόθεση των πλειστηριασμών.
Σε λίγο περισσότερα..

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Αύριο πιθανόν η απόφαση ΣτΕ για πλειστηριασμούς


Aύριο πιθανότατα αναμένεται η  απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  επί της αίτησης αναστολής των πλειστηριασμών, που έχει καταθέσει συμβολαιογράφος Ελένη Καραγεωργοπούλου.

Προφυλακίστηκαν 2 από τους 8, που φέρονται ότι, συμμετείχαν στα επεισόδια της πορείας Γρηγορόπουλου


Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι 2 από τους 8 κατηγορουμένους, που φέρονται ότι, συμμετείχαν στα σοβαρά επεισόδια,  που έγιναν στα Εξάρχεια, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Οι 8 συλληφθέντες απολογήθηκαν κατά περίπτωση, για αδικήματα,  που αφορούν έκρηξη, εμπρησμό, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Οι προφυλακισθέντες, ένας 36χρονος και ένας 20χρονος, αρνήθηκαν ότι,  συμμετείχαν στα επεισόδια, υποστηρίζοντας ότι έλαβαν μέρος μόνο  στην πορεία μνήμης για τον 15χρονο Αλέξανδρο.
Οι υπόλοιποι 6 συλληφθέντες -ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι- αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, με την επιβολή του περιοριστικού όρου της εμφάνισης σε αστυνομικό Τμήμα, ενώ σε κάποιους από αυτούς επιβλήθηκε και εγγυοδοσία.


Χοντραίνει η σύγκρουση Κυβέρνησης - Δικαστών και Εισαγγελέων


Νέα πυρά κατά του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελαρίου εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος επανήλθε στο θέμα του πόθεν έσχες, μετά από τον απόηχο, που είχε η χτεσινή αντιπαράθεση τους στην συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων.

Ημερίδα του Ιδρύματος Ελληνισμού με τον καθηγητή Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών Ιωάννη Μάζη


Μία ακόμη ημερίδα με ειδικό γεωπολιτικό ενδιαφέρον, κυρίως μετά από τις εξελίξεις και τον αντίκτυπο της επίσκεψης του Τούρκου Πρέδρου Ταγίπ Ερντογαν,  διοργανώνει μεθαύριο Τετάρτη, στις 7 το βράδυ, το Ιδρυμα Ελληνισμού.
Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής και πρόεδρος  του τμήματος  Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας Ιωάννη Μάζη.
Θέμα της ημερίδας, που θα γίνει στο Μέγαρο Κωστής Παλαμάς, "Γεωπολιτική ανάλυση των Ρωσο - Αμερικανικών ενεργειακών ανταγωνισμών στο Υποσύστημα των Βαλκανίων εντός του Μείζονος Μεσογειακού Συστήματος.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη στις "Δικογραφίες" του μεγαλομετόχου του Αρη Μπάσκετ Νίκου Λάσκαρη και της συζύγου του Τζώρτζιας Ευσεβίου


Με... όρκους αγάπης γιά την ομάδα τους έφυγαν ελεύθεροι από τα ανακριτικά γραφεία ο Νίκος Λάσκαρης και η σύζυγός του, μετά από την απολογία τους στην ανακρίτρια.
"Toν Αρη τον αγαπάμε"!

Ελεύθεροι με 200.000 ευρώ εγγύηση ο πρόεδρος του μπασκετικου Αρη και η σύζυγος του



Ελεύθεροι με 200.000 ευρώ εγγύηση ο καθενας αφέθηκαν πριν από λίγο, με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέα ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρη Νικος Λασκαρης και η σύζυγος του Τζώρτζια Ευσεβίου.
Παράλληλα τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η και 15 του μήνα.
Με χαμόγελα ανακούφισης δέχτηκαν την απόφαση, ενω μίλησαν αποκλειστικα στις "Δικογραφίες".
Σε λίγο οι δηλώσεις τους..

Νίκος Λάσκαρης: "Τελειώσαμε"..


Τα χαμόγελα του μεγαλομετόχου του Άρη Μπάσκετ, έκρυβαν την αγωνία του για την έκβαση της απολογιας του στην Ανακριτρια.
"Τελειώσαμε και περιμένουμε τον εισαγγελέα" είπε πριν απο λίγο στια "Δικογραφίες".
Σε ερώτηση μας εαν είναι αισιόδοξος, απάντησε αινιγματικά και προσχηματικά, λεγοντας οτι, δεν του επιτρέπουν να μιλήσει".
Πιο απόμακρη η σύζυγος  Τζώρτζια Ευσεβίου, πέρα απο νεύμα του κεφαλιού της, δεν δέχτηκε να ανταλλαξουμε ουτε λεξη.
Σε λίγο οι εξελίξεις..

Κρίσιμες στιγμες για το ζευγος Λάσκαρη, που περιμένει εαν θα οδηγηθεί ή όχι στη φυλακή


Ολοκληρώθηκαν πριν απο λιγο στην ανακρίτρια κ. Γκ
ούμα οι απολογιες του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Νίκου Λάσκαρη και της συζυγου του Τζώρτζιας Ευσεβιου, για την υποθεση της διαδυκτιακης πωλησης χρυσου.
Αυτη την ώρα παραμένουν έξω απο το ανακριτικο γραφειο, αναμένοντας την αποφαση εισαγγελεα και ανακριτρίτριας, για το εάν θα προφυλακιστούν η, θα αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.
Βέβαια υπάρχει και το ενδεχομενο, να διαφωνησουν εισαγγελέας και Ανακριτρια για την προφυλάκιση, οπότε το θέμα θα επιλυθεί απο το συμβούλιο πλημμελειοδικών.
Στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με το συνήγορο τους Θανάση Βαρλάμη προσκόμισαν σωρεία οικονομικών στοιχείων, που αποδεικνύουν οτι, ο διαδυκτιακος χρυσός ανήκε στις εταιρίες της κ. Ευσεβίου.
Σε ερώτηση των "Δικογραφιων', γιατί τοτε τους μήνυσε ο Λεττονος επιχειρηματίας Σουμπότινς, ο οποίος ισχυρίζεται οτι, ο χρυσός ηταν δικός του, ο συνήγορος το απέδωσε σε "εκβιασμό".

Εξελίξεις για τους πλειστηριασμούς απο ΣτΕ ίσως και σημερα


Εξελίξεις για την υπόθεση των πλειστηριασμων δρομολογούνται απο το Συμβούλιο της Επικρατειας ακόμη και σήμερα.
Εχουν κληθεί να προσκομισουν στοιχεια το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Συμβολαιογραφικος Συλλογος, μετα απο αίτηση συμβολαιογράφου, που ζητάει να ακυρωθεί ως "παράνομη"  απόφαση του Συμβοκαιογραφικού Συλλογου, με την  οποία ανεστάλη η αποχή των συμβολαιογράφων απο τους πλειστηριασμούς.
Σε λίγο περισσότερα..

Ολα όσα έγιναν στη συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων. Η άγρια κόντρα με τον υπουργό

Βγήκαν... μαχαίρια στην 33η Τακτική Γενική Συνέλευση  της Ενωσης Ειςαγγελέων μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή και του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαου Σακελλαρίου, που μίλησε για "ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη".

Σε λίγο στην ανακρίτρια ο μεγαλομέτοχος του ΑΡΗ Μπάσκετ και η συζυγος του για να απολογηθούν


Απολογούνται σήμερα στην  ανακρίτρια Χριστίνα Γκούμα, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρης Νικος Λάσκαρης και η σύζυγος του Τζώρτζια Ευσέβιου, για την μυθιστορηματικών διαστάσεων υπόθεση πώλησης του διαδικτυακού χρυσού, στην οποία ειναι καγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος.
Το ζεύγος Λάσκαρη, εχει κληθεί απο την ανακρίτρια, για να απολογηθεί στις 9 το πρωί σήμερα.
Ο συνήγορος τους Θανάσης Βαρλάμης δήλωσε στις "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ" ότι, οι απολογίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου τρεις ώρες.
Αναμένουμε...
Σε λίγο περισσότερα.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Πυρά κατά Ερντογάν και απο τους διοικητικούς δικαστές

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών με ανακοίνωσή της καταδικάζει τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της μη έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.
Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «καμία παρέμβαση από οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται δεν είναι ανεκτή» και ότι «θεμέλιο της ελληνικής Δημοκρατίας είναι η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, με την οποία κυρίως πραγματώνεται το κράτος Δικαίου

Επιπλέον τονίζει ότι: «Στην ελληνική Δημοκρατία η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα από τις άλλες δύο συνταγματικές λειτουργίες και οι αποφάσεις των δικαστηρίων γίνονται σεβαστές από όλους».

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Στα... μαλακά ο αεροπαγίτης, που αργούσε να εκδόσει αποφάσεις

Φτηνά τη... γλύτωσε αεροπαγίτης, που τιμωρήθηκε από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο με την πειθαρχική ποινή προστίμου δυο μηνιάτικων του, επειδή καθυστερούσε να εκδόσει αποφάσεις, ορισμένες από τις οποίες παραγράφηκαν

Σκληρή γλώσσα από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε Ερντογάν


Με «σκληρή» γλώσσα απάντησε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τους «8» πραξικοπηματίες  και τη μη έκδοση τους στην Τουρκία, επισημαίνοντας ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνει ζητήματα έκδοσης πολιτών τρίτων χωρών και δεν εξαρτά την κρίση της από φιλοφρονήσεις ή αποδοκιμασίες ελλήνων ή ξένων πολιτικών».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προς αναβολή η απολογία του ζεύγους Λάσκαρη για το χρυσό;


Στο ενδεχόμενο να ζητήσουν νέα προθεσμία απο την 11η ανακρίτρια Χρυσούλα Γκούμα, προσανατολίζονται ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρης Νίκος Λάσκαρης, αλλά και η σύζυγος του Τζώρτζια Ευσεβίου, οι οποίοι επρόκειτο να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, για την μυθιστορηματικών διαστάσεων υπόθεση της διαδυκτιακής πώλησης χρυσού.

Για νέα κακουργήματα διερευνάται απο τη Δικαιοσύνη η ΕΠΟ


Για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας διερευνάται η Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950

Η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου διαβίβασε στο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο έγγραφη καταγγελία του αντιπροέδρου της ΕΠΣ Αθηνών Δήμου Κασκαντίρη. Στην καταγγελία περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο προχώρησε η ΕΠΟ σε σύμβαση για τις στολές των διαιτητών. 

Το μεγάλο σκάνδαλο της φοροδιαφυγής των στοιχηματικών εταιριών


Οι αποκαλύψεις της "Δίκης" και των "Δικογραφιών", για φοροδιαφυγή - μαμούθ μέσω των στοιχηματικών εταιριών, στις οποίες εμπλέκονται μιντιάρχες, έφτασαν και στη Βουλή, όπως αναφέρθηκε στην "Δίκη".
Ο Σκάι, η "Δίκη" και οι "Δικογραφίες" θα συνεχίσουν την έρευνα και την προσπάθεια, για να σταματήσει η συγκάλυψη και να μπουν τα χρήματα στα ταμεία του δημοσίου.
Στην τηλεοπτική "Δίκη" προβλήθηκε συνέντευξη - φωτιά, που έδωσε στις "Δικογραφίες" ο ειδικός πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας, που ασχολείται με τη φοροδιαφυγη, που συστηματικα διαπράττουν στοιχηματικές εταιρείες.
(Δείτε το video στο 46.57).http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950

Τοπίο στην...ομίχλη, με διαφθορά στη football leage και ανεπάρκεια στην ΕΕΑ, όπως αποκάλυψε η "Δίκη"


Διαφθορά στη football league παραδέχτηκε ο σημερινός πρόεδρος της Λ. Λεουτσάκος, που ήταν  καλεσμένος  στη "Δίκη στον Σκαι" του Κυριάκου Θωμαΐδη, την Δευτέρα μετά τα μεσάνυχτα.
Με αφορμή τις καταγγελίες στον εισαγγελέα του  προπονητή του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρη Καλαϊτζίδη, για στήσιμο αγώνων, πρόεδρος της FL Λ.Λεουτσάκος, που ήταν καλεσμένος της "Δίκης" απαντώντας σε ερωτήσεις των "Δικογραφιών" δήλωσε διατεθειμένος εφόσον υπάρξουν καταγγελίες, να τις τρέξει, για να καθαρίσει το τοπιο (video στο 20.20)
Παράλληλα το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Η. Αρκούδης,που ελέγχεται από την Εισαγγελία  του ΑΠ για παράβαση καθήκοντος, σχετικά με τα πιστοποιητικά που χορηγούνται στις ομάδες, παραδέχτηκε ανεπάρκεια της ΕΕΑ.
"Η Επιτροπή έχει τα τελευταία χρόνια μιά συνεχή πορεία αποδυνάμωσης", είπε ο κ. Αρκουδης. 
Για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας διερευνάται η Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ". Δείτε το video (24.42) http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Η πρώτη και αποκλειστική συνέντευξη του Κωνσταντίνου Πάσσαρη στις "Δικογραφίες". Δείτε το video


Η πρώτη και μοναδική δημόσια συγγνώμη του Κωνσταντίνου Πάσσαρη καταγράφηκε από τις «Δικογραφίες» ", που ταξίδεψαν στη Ρουμανία τον περασμένο Φεβρουάριο και συνάντησαν τον διαβόητο κρατούμενο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκέρλα, όπου κρατείται.
Δείτε το σχετικό video http://www.skai.gr/tv/show/?showid=66428
Στην πρώτη και μοναδική του συνέντευξη ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης, μεταξύ άλλων διατύπωνε την βαθιά του επιθυμία, να εκδοθεί στην Ελλάδα, για να δικαστεί για όλα όσα κατηγορείται ότι, διέπραξε, πριν από την απόδραση του στη Ρουμανία.

Ερντογαν και Γρηγορόπουλος ανέβαλαν τους... πλειστηριασμούς


Ούτε ξύλο, ούτε χημικά, ούτε πλειστηριασμοί σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.
Η επέτειος της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς και η αυριανή επίσκεψη Ερντογάν, είχαν αποτέλεσμα την αναβολή της διαδικασίας των πλειστηριασμών, ελλείψει αστυνομικών δυνάμεων, που γιά δύο μέρες θα απασχολούνται στο κέντρο της Αθήνας.
Την απόφαση για να αναβληθούν την έλαβαν, αντίστοιχα, τα ΔΣ των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, γιά λόγους ασφαλείας.

Τετάρτη και... 13 η απόφαση ΑΠ για την έκδοση Βινικ για το bitcoin


Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να αποφασίσει ο Αρειος Πάγος, εαν θα εκδοθεί ή όχι στις ΗΠΑ ο Ρώσος  Αλεξάντερ Βινικ, που κατηγορείται για ξέπλυμα 6 δισ. Δολαριων, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής νομισμάτων (bitcoin).

Το συμβούλιο εφετών Θεσσαλονικης έχει συναινεσει στην έκδοση του Βινικ, κανοντας δεκτό σχετικο αίτημα της Ρωσιας, ενω έχει δεχτεί και το αίτημα των ΗΠΑ, για να εκδοθεί και εκεί.
Εαν ο Αρειος Παγος συμφωνήσει στην εκδοση και δεν εναντιωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, τότε ο Βινικ θα εκδοθεί στην Αμερικη.

Στον Άρειο Πάγο η έκδοση Βινικ στις ΗΠΑ για το bitcoin


Ξεκίνησε πριν απο λίγο στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η συζήτηση για την έκδοση η μη στις ΗΠΑ του Ρώσου Αλεξάντερ Βινικ, που κατηγορείται για ξέπλυμα 6 δισ. Δολαριων, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής νομισμάτων (bitcoin).
Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί οι μάρτυρες Ιβάν Ταρτανίκοφ, υπάλληλος σιδηροδρόμων στη Ρωσία και ο Σερκει Μαιζους, ο οποίος εχει αταθέσει αγωγη στην Κύπρο, ισχυριζόμενος οτι, ο Βινικ εκανε καταχρηστική χρήση της πλατφόρμας.
Συγκεκριμενα ισχυρίζεται οτι διατηρούσε αδειοδοτημενη επιχειρηση μεταφοράς χρηματων, εκμεταλευόμενος τις υπηρεσιες της εταιριας του Μαιζους
Στο δικαστήριο κατεθεσε και ο πρωην επικεφαλης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανωλης Σφακιανάκης.
Το συμβούλιο εφετών Θεσσαλονικης έχει συναινεσει στην έκδοση του Βινικ, κανοντας δεκτό σχετικο αίτημα της Ρωσιας, ενω έχει δεχτεί και το αίτημα των ΗΠΑ.
Αν ο Αρειος Παγος συμφωνήσει στην εκδοση του Βινικ και δεν εναντιωθεί  ο υπουργός Δικαιοσύνης, τότε ο ρώσος  θα εκδοθεί στην Αμερική.
Σε λίγο περισσότερα..