Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ζωή: "Προς το κανίς, που κάνει την πάπια"


Mε αφορμή το σκάνδαλο Μπούτου, που διορίστηκε διοικητής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, με πλαστογραφημένο πτυχίο, η πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας” Ζωή Κωνσταντοπούλου, έστειλε στις “Δικογραφίες” άρθρο – παρέμβαση, με τίτλο: ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΝΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ
 Διαβάστε το άρθρο:

Ερευνα ΑΠ για τα πλαστά πτυχία διοικητή νοσοκομείου

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία πρώην διοικητής μεγάλου νοσοκομείου του λεκανοπεδίου, πλαστούς τίτλους σπουδών.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πειραιά, για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα.
Οι καταγγελίες για τους τίτλους σπουδών του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ξεκίνησαν να διερευνώνται από το ΣΕΕΔΔ (Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ), από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Νεκρός στην Ομόνοια

Νεκρός, σε μιά λίμνη αίματος, βρέθηκε πριν από λίγο στην οδό Μενάνδρου, στην Ομόνοια, Αφγανός.
Εφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και φέρεται ότι, προηγήθηκε συμπλοκή για ναρκωτικά.

Ξήλωσαν πινακίδες Σκοπιανού ΙΧ και του πέταξαν αυγά...

Πέταξαν αυγά και ξήλωσαν πινακίδες Σκοπιανού  ΙΧ σήμερα, μαθητές , που συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές, που συμμετείχαν στην πορεία ξήλωσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου, που έφερε τα διακριτικά «MK» (σ.σ. «Μακεδονία») και «SK» (σ.σ. «Σκόπια»), ενώ πέταξαν και αυγά.

Εχει ο ΑΠ "στικάκι" - βόμβα, με ονόματα δικαστικών λειτουργών σε συνομιλίες εγκληματικής οργάνωσης;

Είναι αλήθεια ότι, εδώ και πολύ καιρό έχει φτάσει στα χέρια της εισαγγελέα ΑΠ Ξένης Δημητρίου "στικάκι", με ονόματα δικαστικών λειτουργών, τα οποία αναφέρονται σε συνομιλίες μελών μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, που κατέγραψε ο "υπερκοριός" της ΕΥΠ;
Η εισαγγελέας ΑΠ, εάν έχει τέτοιο υλικό - βόμβα στα χέρια της, τι κάνει;
Oι πληροφορίες, που έφτασαν στις "Δικογραφίες" αναφέρουν ότι, εδώ και πολύ καιρό, η εισαγγελέας ΑΠ είναι ενήμερη, για την εμπλοκή ονομάτων δικαστικών λειτουργών σε συνομιλίες μελών μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, τις οποίες κατάγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ.
Η συγκεκριμένη δικογραφία έφτασε στα χέρια δικαστικού λειτουργού, ο οποίος ενημέρωσε την εισαγγελέα ΑΠ, για το "καυτό" περιεχόμενο.
Θα επανέλθουμε...

Ψάχνουν κι άλλα θύματα του 65χρονου, που κατηγορείται ότι απήγαγε μεσω fb και ασέλγησε σε 17χρονη με νοητική στέρηση

Γιά τα κακουργήματα της αρπαγής ανηλίκου με σκοπό την ασέλγεια και κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, απολογείται αύριο στην ανακρίτρια Αγρινίου ο 65χρονος,  που φέρεται να έπεισε μέσω facebook ένα 17χρονο κορίτσι από την Κέρκυρα να εγκαταλείψει το σπίτι της και να την φιλοξενήσει στο σπίτι του σε χωριό του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας!
Παράλληλα ο εισαγγελέας Αγρινίου Γιώργος Πέτρος έδωσε παραγγελία, να επεκταθεί η έρευνα σε βάρος του κατηγορούμενου, για να διαπθστωθεί εαν είχε παρασύρει και άλλα θύματα μέσω διαδικτύου.
Σύμφωνα με πληροφορίες των "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ" , ο κ. Πέτρος κινήθηκε αυτεπάγγελτα στην υπόθεση του 65χρονου και διέταξε τη σύλληψη του, παρα το γεγονός οτι, η μητέρα της ανήλικης, όταν βρήκε το παιδί της δεν έδειξε διάθεση να προχωρήσει ποινικά την υπόθεση.
Το πιό εξοργιστικό είναι - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες - ότι ο 65χρονος μιλωντας στους αστυνομικούς, που τον συνέλαβαν, έρριξε την ευθύνη στην 17χρονη, παρά το γεγονός ότι, η κοπέλα αντιμετωπίζει νοητική στέρηση.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία η μητέρα της ανήλικης, που παρουσιάζει μικρή νοητική υστέρηση και ψυχολογικά προβλήματα, ο φερόμενος ως δράστης την έπεισε να επιβιβαστεί το περασμένο Σάββατο σε λεωφορείο προς την Αθήνα χωρίς να την ενημερώσει και να κατέβει στο Αντίρριο όπου την περίμενε. Έπειτα, πήγαν στο σπίτι του όπου φέρεται να ασέλγησε σε βάρος της 17χρονης.

Η μητέρα επικοινώνησε μετά από πολλές προσπάθειες με την ανήλικη, αλλά εκείνη είχε αρνηθεί να επιστρέψει στην Κέρκυρα. Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί του τμήματος Θέρμου συνέλαβαν τον 65χρονο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και κατέσχεσαν το κινητό του και δυο tablet, τα οποία εξετάζονται για να εξακριβωθεί πώς έγινε η γνωριμία με την κοπέλα. 

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε να υποβληθεί το κορίτσι σε εξέταση από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί αν εκτός από τις ασελγείς πράξεις υπήρξε και βιασμός, πράγμα που θα διαμορφώσει το κατηγορητήριο σε βάρος του 65χρονου

Σύζυγος Γιάννου: "Βγάλτε με από τον Κορυδαλλό"!

Να βγει από τη φυλακή, περίπου τρεις μήνες μετά την  προφυλάκιση της στον Κορυδαλλό, ζητάει η Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου,
Η σύζυγος του πρώην υπουργούς με αίτησή της προς την ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής της με περιοριστικούς όρους. .
Το ζεύγος Παπαντωνίου είχε οδηγηθεί στις φυλακές τον περασμένο Οκτώβριο, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), πράξη που σχετίζεται με το εξοπλιστικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού. Το επίμαχο έργο ανατέθηκε από τον πρώην υπουργό Άμυνας στην εταιρεία «Thales Nederland B.V» και εκείνη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον «αντάμειψε» με τουλάχιστον 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα.
Στο μεταξύ, συνάντηση στη Χάγη με συναδέλφους τους από τέσσερα κράτη – Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Κύπρο – είχαν πριν από λίγες ημέρες η ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής Γιώργος Ευαγγέλου, που χειρίζονται την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου.  Στις χώρες αυτές οι ανακριτές έχουν  υποβάλλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής ζητώντας το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση οι ανακριτές Διαφθοράς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους τους, ενώ πληροφορήθηκαν πως η δικογραφία που αφορά στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, σηματοδότησε την έναρξη έρευνας σε ένα εκ των κρατών, όπου ελέγχεται αλλοδαπός ως ύποπτος. 

Την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου από ζήλεια


Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη γυναίκα του από ζήλεια, 54χρονος στην Καρδίτσα.
Δείτε όσα είπαν οι συγγενείς του ζευγαριού στην εκπομπή "Μαζί σου".
Ο δράστης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο κατά το παρελθόν.
Δείτε την εκπομπή http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2019-01-29-11

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Είναι αλήθεια ότι, προσπάθησαν να επηρεάσουν εισαγγελέα, με αντάλλαγμα βουλευτιλίκι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι αλήθεια ότι, προσπάθησαν να επηρεάσουν ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος χειριζόταν μεγάλη δικογραφία πολιτικο - οικονομικού σκανδάλου, προτείνοντας του, ως αντάλλαγμα, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, να μπει στα ψηφοδέλτια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκλόγιμη θέση; 

"Η Ειρήνη Λαγούδη λίγο πριν δολοφονηθεί ζητούσε από τον βασικό ύποπτο τα χρήματα, που του είχε δανείσει"...


Στην ανακρίτρια Αγρινίου, που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη, προσήλθαν χτες και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής, η κόρη της και ο αδελφός της 43χρονης, που βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητο της, στην παραλία Φωτμού, στις 6 Ιανουαρίου 2018.
Τα μέλη της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη, για τη δολοφονία της οποίας βασικός ύποπτος για ηθική αυτουργία, θεωρείται γιατρός από το Μεσολόγγι, συνοδεύονταν από το συνήγορο τους Βασίλη Ταουξή και ομάδα τεχνικών συμβούλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξαν ότι, ο θάνατος της Ειρήνης σε καμμία περίπτωση δεν ήταν αυτοκτονία.
Σε ερωτήσεις της ανακρίτριας υποστήριξαν ότι, η Ειρήνη Λαγούδη ήταν απόλυτα υγιής και ευδιάθετη, προετοίμαζε τη γιορτή του γιού της Γιάννη και το ταξίδι της κόρης της σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. 
Η κόρη της Ειρήνης στην κατάθεση της, μίλησε μεταξύ άλλων, για έντονο επεισόδιο στο τηλέφωνο, που είχε η μητέρα της με εναν άνδρα, που δεν της επέστρεφε χρήματα, τα οποία της χρωστούσε, ενω άκουσε να τον απειλεί με αστυνομία και εισαγγελία!

Σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη της Ειρήνης Λαγούδη είπε στην ανακρίτρια Αγρινίου: Δείτε το ρεπορτάζ της Μαίρης Μπενέα, στην τηλεόραση  του Σκάι, στην εκπομπή "Μαζί σου", στο 1:09
http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2019-01-30-11

Ανακρίτρια: Ηταν υγιής;
Kόρη: Yγιέστατη.
Ανακρίτρια: Hταν ευδιάθετη;
Kόρη: Πολλή ευδιάθετη.
Ανακρίτρια: Πως προκύπτει αυτό;
Kόρη: Μία εβδομάδα πριν,την Πρωτοχρονιά είχαμε κάνει τρελη γιορτή στο σπίτι μας.
Χόρευε, τραγουδούσε. Υπάρχει και βίντεο.
Ανακρίτρια: Να μου το κατεθέσετε, εαν υπάρχει.
Κόρη: H μητέρα μου ήταν γεμάτη ζωή. Αποκλείεται να σκεπτόταν την αυτοκτονία και μία εβδομάδα πριν να πηγαίνει σε κέντρο αισθητικής και σε κομμωτήριο. Ετοιμαζε τη γιορτή του Γιάννη μας και την αδελφή μου για το Πανεπιστήμιο.
Ανακρίτρια: Μήπως είχε οικονομικό πρόβλημα;
Kόρη: Οχι. Δεν είχε οικονομικό πρόβλημα. Οι δουλειές της πήγαιναn καλα. Τα χωράφια. Τα πάντα.
Ανακρίτρια: Ελειπαν χρήματα;
Kόρη: Aπό όσο ξερω ναι. Ελειπαν.
Ανακρίτρια: Πως προκύπτει;
Kόρη: Την είχα ακούσει να μιλάει στο τηλέφωνο και να το λέει. Μίλαγε με έναν άνδρα. Τσακωνόταν στο τηλέφωνο. Αντιδικούσαν. Την άκουσα που του έλεγε: Mε κοροιδεύεις! Θέλω τα λεφτά μου πίσω. Είναι γιά ιερό σκοπό. Γιά τις σπουδες των παιδιών μου. Σε διευκόλυνα, αλλά τα θέλω πίσω.
Ανακρίτρια: Πότε τα έλεγαν αυτά;
Kόρη: Εκείνες τις ημέρες. Στο τηλέφωνο η μητέρα μου ήταν οργισμενη. Του έλεγε ότι, θα τους καταγγείλει. Αυτόν με τον οποίον μιλούσε και την παρέα του. Ετσι έλεγε.. “Θα σας καταγγείλω στην αστυνομία. Στην Εισαγγελία...”.
Ανακρίτρια: Γιατί δεν τα είπατε αυτά στον εισαγγελεα;
Kόρη: τα επεξεργάζομαι συνέχεια στο μυαλό μου, από τότε. Ενα ενα τα κομμάτια τα συνθέτω στη σκέψη μου. Τώρα ξεκαθαρίζουν πολλά πράγματα.


Τηλεφώνημα για βόμβες σε Εφετείο και Ευελπίδων, για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τηλεφώνημα, για βόμβες, που θα εκραγούν στο Εφετείο και στα Δικαστήρια της Ευελπίδων έγινε λίγο πριν τις 08:00 στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Ο άγνωστος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες είπε ότι, οι βόμβες θα εκραγούν μετά τις 10:30 το πρωί, ενώ πρόσθεσε ότι, εντός των επόμενων ημερών θα σταλεί και προκήρυξη για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Μπαράζ προσφυγών στη Δικαιοσύνη από την τραγική μητέρα, που έχασε σύζυγο και δύο παιδιά στο Μάτι

Εξαντλητική προσπάθεια προσφυγών στη Δικαιοσύνη καταβάλλει η τραγική μητέρα και σύζυγος Βαρβάρα Βουκάκη - Φύτρου, που έχασε στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι το σύζυγο και τα δύο της παιδιά.
Με γενναιότητα, που υπερβαίνει τις δυνάμεις ενός ανθρώπου, η Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε όλη της την οικογένεια στη φωτιά, κάνει μία ακόμη προσπάθεια, για να συγκεντρώσει έγγραφα, που είναι απαραίτητα στον δικαστικό αγώνα, που έχει ξεκινήσει, για την τιμωρία των υπευθύνων και τη δικαίωση των αγαπημένων της.
Αυτή τη φορά κατέφυγε στη διαδικασία ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου της Αθήνας, ζητώντας - μέσω του συνηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου σειρά εγγράφων από την Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, που "να αιτιολογούν τους λόγους καθήλωσης, των άλλων
δυο ελικοπτέρων ΒΚ τα οποία, αν και συντηρημένα, έτοιμα και ικανά προς
επιχείρηση, έμειναν αδρανή, «καρφωμένα» συνεχώς επί του εδάφους καθ’
όλη τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς".
Ζητάει έγγραφα, που να πιστοποιούν, "αν υπήρχε επαρκής αριθμός
πιλότων, άλλως σε αντίθετη περίπτωση εγγράφων που να δικαιολογούν γιατί
ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής (αφού απαιτείται πλήρωμα 2 ατόμων για κάθε
ελικόπτερο) όπου εβρίσκοντο ούτως ή άλλως στην Υ.Ε.Μ.Π.Σ. λόγω
επιφυλακής δεν επάνδρωσαν τουλάχιστον ένα διαθέσιμο ελικόπτερο".
Ακόμη ζητάει την άδεια εισόδου της επισκέπτριας με το ονοματεπώνυμο ... και
ιδιότητά της καθώς και ακριβή ώρα εισόδου και εξόδου του αυτοκινήτου της,
στο χώρο της Υ.Ε.Μ.Π.Σ, όπως και έγγραφο,  με το οποίο θα βεβαιώνεται η ακριβής ώρα εξόδου και
επιστροφής του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, από την πύλη 12 του
αεροδρομίου, στο οποίο επέβαινε ο Διοικητής μετά της συνοδηγού του.
Ζητάει επίσης οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες, οι οποίες έχουν
καταγράψει όλες τις κινήσεις ανθρώπων εισερχομένων και εξερχομένων,
καθώς και όλων των αυτοκινήτων, τα οποία άλλωστε υπάρχουν στο τμήμα
Ασφαλείας (γραφείο SDS), επίσης έγγραφα επικοινωνίας, κατά την ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018,
μεταξύ του Αρχηγού του Π.Σ. και του Διοικητού της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. για να
διαπιστωθούν οι λόγοι και να αποδειχθούν τα αίτια της καθήλωσης των δύο
(2) ελικοπτέρων στο «Ελ. Βενιζέλος», πιστοποιητικά ότι πράγματι τα ελικόπτερα ήταν, συντηρημένα και πλόιμα από την NSPA (Aeroservices SA), σε σχέση με τα υψηλότατα ετήσια
κόστη συντήρησης τους, επίσημες συνομιλίες, όπως καταγράφηκαν την τραγική ημέρα,
μεταξύ της Πυροσβεστικής (199) και του Ε.Σ.Κ.Ε. (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο
Επιχειρήσεων – Μικράς Ασίας 1 και Ριζαρείου, Χαλάνδρι Αττικής) μέσω
ασυρμάτων και μηνυμάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εντολές που
δόθηκαν (σαφώς και η ακριβής ώρα που δόθηκαν οι σχετικές εντολές) και εν
τέλει να εξακριβωθεί πως προχώρησε επιχειρησιακά το σχέδιο που οδήγησε
στο να παραμείνουν ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ και απολύτως ΑΝΕΝΕΡΓΑ τα
ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία έπρεπε να συμβάλλουν
στην κατάσβεση της θανατηφόρας πυρκαγιάς, τη σύμβαση μεταξύ της εταιρείας AEROSERVICES S.A και της Υ.Ε.Μ.Π.Σ.

"Να ποιοί έβριζαν την Ελένη Τοπαλούδη στο facebook"

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σφίγγει ο κλοιός για τους υβριστές της Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι έκαναν συκοφαντικές και αισχρές αναρτήσεις στο διαδίκτυο εναντίον της, λίγο πριν αποκαλυφτεί η άγρια δολοφονία της, για την οποία προφυλακίστηκαν ο 21χρονος Ροδίτης και ο 19χρονος Αλβανός.
Μετά απο την πολλή μεγάλη επιμονή της εποπτεύουσας τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εισαγγελέα εφετών Βιργινίας Σακαλαροπούλου, η οποία επανήλθε με αλλεπάλληλα αιτήματα δικαστικής συνδρομής στην κεντρική υπηρεσία της facebook, στην Αμερική, δόθηκε απάντηση.
Οι κωδικοί "έσπασαν" και αποκαλύφτηκε οτι, πρόκειται για δύο άτομα, τα οποία έμπαιναν στο fb και έγραφαν υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια γιά την 21χρονη φοιτήτρια.
Τα στοιχεία τους δεν έχουν αποκαλυφτεί ακόμη, επειδή τα πρόσωπα αυτά δεν έμπαιναν απο τον προσωπικό τους λογαριασμό στο fb, αλλά από κοινό λογαριασμό πολλών ατόμων.
Ελπίδες να αποκαλυφτεί η ταυτότητα τους δίνει το γεγονός ότι, το χρονικό διάστημα, για το οποιο διερευνήθηκαν τα ίχνη τους, αφορά μονον μία βδομάδα πριν και μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, απο τους δύο νεαρούς, οι οποίοι την πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα.
Η facebook, μετα απο νέο αίτημα της εισαγγελέα κ. Σακελαροπούλου, διερευνά εαν τα συγκεκριμένα προφίλ των δύο αγνώστων, μεχρι τώρα ατόμων,  έμπαιναν στο fb το τελευταίο  δίμηνο πριν απο τη δολοφονία της Ελένης, από προσωπικούς τους λογαριασμούς, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

"Δεν προφυλακίζει, για να μην γράφει"!

Στα... μαύρα κατάστιχα έχει μπει ανακρίτρια σε μεγάλο Πρωτοδικείο της Περιφέρειας, η οποία λάμπει δια της... απραξίας.
Στο γραφείο της βαλτώνει εδώ και μήνες, μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις, χωρίς να έχει καλέσει ούτε έναν μάρτυρα.
Αλλά και με τρέχουσες δικογραφίες, με κατηγορούμενους για σοβαρά κακουργήματα, όπως για εγκληματικές οργανώσεις ναρκωτικών, η ίδια κατάσταση επικρατεί στο γραφείο της.
Στους διαδρόμους του δικαστηρίου, που υπηρετεί, ψιθυρίζεται ότι, "δεν προφυλακίζει, για μην γράφει"!
Ο Αρειος Πάγος δεν ακούει;

Και τρίτος νεκρός στη φυλακή Κορυδαλλού

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συσκέπτεται και φωτογραφίζεται με διευθυντές φυλακών και προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων, ενώ οι νεκροί στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασαν τους τρεις, τις τελευταίες βδομάδες.
Μετά την άγρια δολοφονία του Αλβανού Μπάκο και το θάνατο ενός 67χρονου απο ναρκωτικα, ένας ακόμη κρατούμενος πέθανε χτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 33χρονο Αλβανό και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο θάνατός του προήλθε από ναρκωτικά.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Τηλεφώνησαν από το πρωθυπουργικό γραφείο σε εισαγγελέα, γιά έμπορο ναρκωτικών!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Τηλεφώνημα από το πρωθυπουργικό γραφείο δέχτηκε εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος χειρίζεται μεταξύ άλλων, σοβαρότατες δικογραφίες εγκληματικών οργανώσεων και κυρίως εγκληματικές οργανώσεις ναρκωτικών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το πρόσωπο, που του τηλεφώνησε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, του ζήτησε, να γνωμοδοτήσει θετικά σε αίτηση, που είχε υποβάλλει κρατούμενος σε Κυπριακές φυλακές Κύπρου, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή, για μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών.
Το αίτημα από το γραφείο του πρωθυπουργού, που προσπάθησε να επηρεάσει την κρίση του εισαγγελέα, ήταν σαφές και επιτακτικό:
"Φέρτε τον κρατούμενο στην Ελλάδα. Σε ελληνικές φυλακές".
Η απάντηση, που εισέπραξε από τον εισαγγελέα ήταν "ΟΧΙ"!
"Εχω ήδη γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση του συγκεκριμένου κρατούμενου, απάντησε ο εισαγγελέας.
Και συμπλήρωσε: "Ισχύει η αρχική γνωμοδότηση μου".



|


Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ηθελε να πετάξει σε τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "δέκα αβγά χωριάτικα και λίγα μανταρίνια"!






«Δέκα αβγά χωριάτικα και λίγα μανταρίνια», ήθελε να πετάξει σε τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πολίτης στην Αλεξανδρούπολη, για να διαμαρτυρηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Οπως είπε ο ίδιος, στο αστυνομικό τμήμα, όπου  προσήχθη, επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο, να διαμαρτυρηθεί για τη συμφωνία των Πρεσπών και βλέποντας τους τρεις βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, Γιώργο Καϊσα, Δημήτρη Ρίζο και Νατάσα Γκαρά, οι οποίοι επέστρεφαν από την Αθήνα, στο αεροδρόμιο Δημόκριτος, επιχείρησε να τους πετάξει «δέκα αβγά χωριάτικα και λίγα μανταρίνια».
Ο συλληφθείς, λίγο μετά την προσαγωγή του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, αφέθηκε ελεύθερος.

Να τα χάλια! Περνάνε πειθαρχικό ανακρίτρια και εισαγγελείς, που προφυλάκισαν το Ριχάρδο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πειθαρχικές ευθύνες εισαγγελέων και ανακριτών, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση του τηλε ενεχειροδανειστή Ριχάρδου, η οποία κατέληξε στο μεγαλύτερο  πολιτικό - δικαστικό φιάσκο, διερευνά ο Αρειος Πάγος.
Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, κάτω από το βάρος της δικαστικής γκάφας στην υπόθεση Ριχάρδου, αναγκάστηκε να παραγγείλει πειθαρχική έρευνα σε βάρος εισαγγελέα Πρωτοδικών, που άσκησε τότε την ποινική δίωξη, γιά την υπόθεση Ριχάρδου, καθώς και εναντίον της ανακρίτριας Διαφθοράς, η οποία με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, προχώρησε σε προφυλακίσεις.
Οι εξελίξεις στην υπόθεση Ριχάρδου είχαν εκθέσει  και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος μέσα από το βήμα της Βουλής βιάστηκε να μιλήσει για  εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, κατονομάζοντας μάλιστα τον γνωστό ενεχυροδανειστή.
Η προεκλογική προσπάθεια του κ. Τσίπρα, να αναδείξει τις δήθεν επιτυχίες της Κυβέρνησής του, σε αντίθεση με τις παλαιότερες κυβερνήσεις, που κουκούλωναν ανάλογες υποθέσεις, κατέληξε σε πατατρακ, καθώς λιγες μέρες μετά από τις κινηματογραφικές συλλήψεις και προφυλακίσεις, διαπιστώθηκε ότι, δεν υπήρχε... αδίκημα λαθρεμπορίας! 
Ακολούθησαν οι αποφυλακίσεις του Ριχάρδου και των υπολοίπων επτά, που είχαν οδηγηθεί στη φυλακή τότε, οι οποίοι όχι μόνον δικαιώθηκαν, αλλά θα διεκδικήσουν δικαστικά –και εκ των πραγμάτων θα κερδίσουν- αποζημίωση για την προσβολή , δυσφήμιση και ηθική ζημιά, που υπέστησαν από τις ενέργειες των οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή των αστυνομικών και δικαστικών.
Με άλλα λόγια ο Έλληνας φορολογούμενος, μέσω των υπερφόρων, που αναγκάζεται να καταβάλλει, θα πληρώσει και στον Ριχάρδο Μυλωνά την αποζημίωση, που θα διεκδικήσει δικαστικά, για τα λάθη των κυβερνητικών και δικαστικών στελεχών.

Τη Δευτέρα 28/2 γιορτάζουν την προστασία προσωπικών δεδομένων

Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, την οποία έχει καθιερώσει η  Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2006, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Με αφορμή τον εορτασμό της 13ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2019, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διοργανώνει τη Δευτέρα 28/1 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας»), Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων: Χρήσιμες επισημάνσεις 8 μήνες μετά».

Παρατείνεται μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου γιά το διαδυκτιακό στοίχημα

Με απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων  Ε.Ε.Ε.Π., παρατείνεται μέχρι την μεθεπόμενη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση του σχεδίου Κανονισμού διοργάνωσης και διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διατυπώσουν σχόλια στον ιστότοπο www.opengov.gr έως τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 16:00.

Διαβάστε παρακάτω την στοιχηματική ορολογία, που κατοχυρώνεται στο πρώτο άρθρο το σχέδιο κανονισμού της Ε.Ε.Ε.Π

Η εισαγγελέας ΑΠ ακούει;

"Tσίπρας και Καμένος αλληλεκβιάζονται όπως οι Μαφίες"!
Το είπε προ ολίγου η πρόεδρος της "Πλεύσης Ελευθερίας" Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην τηλεόραση του Σκάι, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, όπου ήταν προσκεκλημένη.
Η ερώτηση του δημοσιογράφου αφορούσε τις καταγγελίες του Πάνου Καμένου, κατά Κουντουρά - Παππά - Τσακαλώτου, για τα κονδύλια, που δόθηκαν «για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό».
«Υπάρχουν συμβάσεις· με ποιες εταιρείες και ποια ποσά έχουν δοθεί για τις συμβάσεις αυτές; Υφίσταται σύμβαση για ψηφιοποίηση μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού και Ψηφιακής Πολιτικής;», είναι ορισμένα από τα ερωτήματα, που είχε θέσει ο κ. Καμμένος, ο οποίος παράλληλα ζητούσε, «να κατατεθούν όλες οι δαπάνες για το Ετος Πολιτισμού Ρωσίας και τα αντίστοιχα παραστατικά», ενώ ζητούσε και το «βιογραφικό σπουδών της αντιπροέδρου του ΕΟΤ».
- Θα προχωρήσει ο κ. Καμένος ποινικά; ρώτησε ο Γιώργος Αυτιάς την κ. Κωνσταντοπούλου.
Για να πάρει την απάντηση: "Tσίπρας και Καμένος αλληλεκβιάζονται όπως οι Μαφίες"!
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου το άκουσε;





Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Ηρεμα, ήρεμα. Δεν ήταν τρομοκράτης...

Ηρεμα, ήρεμα. Δεν ηταν τρομοκράτης αυτός, που άφησε τις δύο βαλίτσες στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο έλεγχος απο την ειδική μονάδα εκρηκτικών ολοκληρώθηκε, χωρίς να βρεθεί κάτι επικίνδυνο στις δύο βαλίτσες. Και ο συναγερμός έληξε..

Συναγερμός για δύο ύποπτες βαλίτσες στο Υπουργείο Οικονομικών

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ., για δύο βαλίτσες, που εντοπίστηκαν έξω από την υπουργείο Οικονομικών πριν από λίγο.
Στο σημείο σπεύδει ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Οχι άλλο... κάρβουνο!


Βαθιά εκτεθειμένη η Δικαιοσύνη από τις αστοχίες σε μεγάλες ποινικές υποθέσεις, όπως η υπόθεση Novartis, το φιάσκο με Ριχάρδο, η αποφυλάκιση Φλώρου κλπ, προσπαθεί να… ξεπλύνει τα σφάλματα της, μέσα από τη διαδικασία πειθαρχικών ερευνών.
Μετά από την παραίτηση του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή από την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς και τις καταγγελίες, που έκανε σε βάρος, κυρίως της προισταμένης της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η εισαγγελέας του ΑΠ Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε, ως γνωστόν την πειθαρχική διερεύνηση τους.
Παρά το ότι, κρατείται επτασφράγιστο μυστικό, σε ποιόν αντιεισαγγελέα ΑΠ ανέθεσε η κ. Ξένη, να κάνει την πειθαρχική έρευνα, για τα καταγγελόμενα σε βάρος του τρίο των εισαγγελέων Διαφθοράς Τουλουπάκη – Ντζούρα - Μανώλη, πληροφορίες των «Δικογραφιών» αναφέρουν ότι, ο ρόλος αυτός ανατέθηκε στον αντιεισαγγελέα ΑΠ Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, ο οποίος αντικατέστησε τον Γιάννη Αγγελή στην εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Με την ευχή, να μάθουμε την αλήθεια…

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Σε διαφορετικά ξενοδοχεία Αγγελής και Τουλουπάκη...


Αποτέλεσμα εικόνας για τουλουπακη αγγελης
Αποτέλεσμα εικόνας για τουλουπακη αγγελης
Σε διαφορετικά ξενοδοχεία στη Βιέννη διέμειναν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι πρότινος εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας ΑΠ Ιωάννης Αγγελής, και η επικεφαλής της,  αντιεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη.
Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, που συνταξίδεψαν προ διμήνου στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, μαζί με το κλιμάκιο των επίκουρων εισαγγελέων Ντζούρα και Μανώλη, προκειμένου να παραλάβουν στοιχεία, για την υπόθεση της Novartis από κλιμάκιο Αμερικανών, είχαν ήδη συγκρουστεί, πριν από το ταξίδι εκείνο.
Πηγές από την καρδιά της Δικαιοσύνης, είπαν στις «Δικογραφίες» ότι, η ρήξη στις σχέσεις του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, με την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη,  που επισημοποιήθηκε με το πρόσφατο… διαζύγιο τους, το οποίο γνωστοποιήθηκε μέσω της παραίτησης Αγγελή από την εποπτεία της Διαφθοράς, είχε ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν, πριν από το ταξίδι της Βιέννης.

-       -  Πού θα μείνει η κ. Τουλουπάκη; Φέρεται να ρώτησε ο τότε εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής.
Και όταν πληροφορήθηκε το ξενοδοχείο, στο οποίο είχαν επιλέξει να διαμείνουν οι άλλοι τρεις εισαγγελείς, παρακάλεσε να του κλείσουν σε κάποιο άλλο ξενοδοχείο!
Όπως και έγινε…
Ηταν η αρχή του τέλους, που εξελίχτηκε σε πολιτική και δικαστική θύελλα, η οποία πήρε διαστάσεις τυφώνα, μετά την παραίτηση Αγγελή και την επιστολή – φωτιά προς την εισαγγελέα ΑΠ, με την οποία ο αντιεισαγγελέας ΑΠ επέρριψε ευθύνες στην κ. Τουλουπάκη και το επιτελείο της, για λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, διαψεύδοντας παράλληλα δημοσιεύματα, ότι αμερικανοί τους έδωσαν στοιχεία για πρώην υπουργό στη Βιέννη, προ διμήνου, και εκείνοι δεν τα παρέλαβαν.
Ο κ. Αγγελής, αν και έμεινε μόνον τρεις μήνες ως εποπτεύων στην Εισαγγελία Διαφθοράς, στην αναφορά του, επιρρίπτει ευθύνες στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ενώ φέρεται να καταγγέλει  «τεράστια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα».
Οι βολές Αγγελή κατά της Εισαγγελίας Διαφθοράς, είχαν αποτέλεσμα, να παρέμβει η εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου, η οποία, μέχρι τότε προσπαθούσε να παίξει ρόλο πυροσβέστη, στην προσπάθεια της να μεταπείσει τον κ. Αγγελή, ο οποίος είχε ήδη επιλέξει την πόρτα της εξόδου.
Η αναφορά Αγγελή, προκάλεσε την παρέμβαση της κ.  Δημητρίου, η οποία παρήγγειλε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, όπου θα κληθούν να καταθέσουν η επικεφαλής Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και δύο στενοί της συνεργάτες, που μαζί με τον Ιωάννη Αγγελή, συγκροτούσαν το κλιμάκιο των ελλήνων εισαγγελέων, που είχε συνάντηση με τους αμερικανούς στη Βιέννη.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες,  κατά τη συνάντηση ελλήνων εισαγγελέων και αμερικανών ομολόγων τους στη Βιέννη, δεν δόθηκε κανένα στοιχείο, ούτε σε προφορική συνομιλία δόθηκε λογαριασμός, όνομα πολιτικού η κάτι άλλο, εκτός από «αόριστες» πληροφορίες.
Η έλλειψη στοιχείων στην έρευνα ήταν, μεταξύ άλλων και ο λόγος διαφωνίας του αντιεισαγγελεα ΑΠ Γιάννη Αγγελή με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, καθώς και η αιτία, που ακούστηκε να διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι, «εγώ δεν θα πάω φυλακή».

Διαφωνούν εισαγγελέας - ανακριτής, για διαδηλωτή κατά του Σκοπιανού

Αποτέλεσμα εικόνας για συλλαλητηριο μακεδονια συλληψεις
Ελεύθεροι, μετά από τις απολογίες τους στον ανακριτή, αφέθηκαν οι έξι από τους επτά, που συνελήφθησαν  στα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την περασμένη Κυριακή.
Διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας, εάν θα κρατηθεί ο έβδομος, που φέρεται ως  μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης «Απέλλα» και είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, για την επίθεση στη «Φαβέλα», στο Μικρολίμανο, το Φεβρουάριο του 2018.
Θα παραμείνει κρατούμενος στη Γ.Α.Δ.Α , προκειμένου να αποφασίσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Πρόεδρος Εφετείου: "Θα... πηδηχτώ απ΄το παράθυρο"...

Το... κλάμα πήγε σύννεφο χτες στο Β Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, για την υπόθεση των υποβρυχίων, προσπαθούσαν να γλυτώσουν τη φυλακή, για τους πελάτες τους, χωρίς να πληρώσουν εγγυήσεις.
O συνήγορος του κατηγορούμενου Γιώργου Αθανασάκη, στον οποίον είχε ήδη επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών, είπε:
"Ο Αθανασάκης πένεται. Κατοικεί σε σπίτι μη ηλεκτροδοτούμενο. Ο γιός του έπαθε έμφραγμα και επειδή είναι ανασφάλιστος και άνεργος, στο δημόσιο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, του χορήγησαν τις πρώτες βοήθειες και τον έστειλαν στο σπίτι...".
Πρόεδρος (κ. Κουζέλη): Κατάλαβα.Θέλετε να ανασταλεί η ποινή, χωρίς εγγύηση".
Συνήγορος: Ακριβώς κ. πρόεδρε..
Ηρθε η σειρά του συνηγόρου υπεράσπισης, για τον κατηγορούμενο Μαδωνή.
Η πρόεδρος εφετών κ. Κουζέλη, τον πρόλαβε:
"Μην μoυ πείτε και εσείς τα ίδια. θα... πηδηχτώ από το παράθυρο... Αντε να το πούμε κι αυτό..."
Και το γέλιο πήγε σύννεφο...






Στις 7 Μαρτίου η ώρα της κρίσης για την κάρτα υγείας

Στην τελική ευθεία η δίκη για το σκάνδαλο της κάρτας Υγείας, που κόστισε στην ΕΠΟ 30 εκ. ευρω.
Το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας οριοθέτησε σήμερα το τέλος της διαδρομής της δίκης, καθώς η δικαστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις 7 Μαρτίου.
Μένει μία ακόμη συνεδρίαση του δικαστηρίου, στις 21 Φεβρουαρίου, όπου ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Τριάντα προσαγωγές από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει στη Γ.Α.Δ.Α 30 προσαγωγές ατόμων, που μετείχαν στο συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα,  κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία πρόκειται τελικά να ψηφιστεί αύριο στις 2.30 το μεσημέρι.

Μόνο στις "Δικογραφίες": Ο χάρτης με τα 192 χρόνια φυλακή, για τις μίζες των υποβρυχίων

Οι "Δικογραφίες" παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό τη δίκη, για το σκάνδαλο με τις μίζες των υποβρυχίων.
Μετά από  δυόμισι χρόνια διαδικασίας, χτες το B’ Tριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατέληξε  στην καταδίκη 21 κατηγορουμένων, οι οποίοι αναλογικά με την ποινική αξιολόγηση τους, μοιράστηκαν 192 χρόνια φυλακή, καθώς επίσης και στην αθώωση 7 κατηγορουμένων.
Η χτεσινή καταδικαστική απόφαση θα μείνει ανεξίτηλη, λόγω της αστρονομικής  εγγύησης των 2,5 εκ. ευρω, που επέβαλε το δικαστήριο  στον πρώην πρόεδρο των ναυπηγείων Σκαραμαγκα Σωτήρη Εμμανουήλ, προκειμένου να ανασταλεί η 20ετής καταδίκη του και να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Οι "Δικογραφίες" χαρτογράφησαν την απόφαση του Β Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και την παραθέτουν με κάθε λεπτομέρεια παρακάτω:


Πρόεδρος δικαστηρίου: "Είμαστε... της λαικής απογευματινής εμείς...".


Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στη δίκη των υποβρυχίων, η διαδικασία βρισκόταν στο φόρτε της, ενω οι συνήγοροι έδιναν την πιό κρίσιμη μάχη τους, προσπαθώντας να πείσουν τους δικαστές, να αναστείλουν, μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, τις πολυετείς ποινές, που είχαν μόλις απαγγείλει στους κατηγορούμενους.
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Αλέξανδρου Αβατάγγελου, απαριθμούσε τους λόγους, γιά τους οποίους ο πελάτης του δεν επρόκειτο να διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ περιέγραφε το διπλωματικό του status, λέγοντας:
O κατηγορούμενος κυρία πρόεδρε έφερε την ιδιότητα του υπουργού-συμβούλου του προέδρου στις νήσους Κομόρες και ήταν διαπιστευμένος από το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. Εχει εξάλλου, εκτός από την ελληνική, και την κομοριανή υπηκοότητα, έχει διατελέσει σύμβουλος τεσσάρων προέδρων του νησιωτικού συμπλέγματος...”.
Ετοιμόλογη και χωρίς ίχνος υπεροψίας η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Κουζέλη, απάντησε με χιούμορ: “Ο ένας κατηγορούμενος ήταν πρέσβης, ο άλλος κατηγορούμενος, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο έχει φίλο λόρδο. Δεν τα ξεχνάω αυτά, που ακούσαμε. Τι να πω; Εμεις είμαστε της... λαικής απογευματινής. Πάμε θέατρο τις Κυριακές στις 7 και το Σάββατο στις 6”.





Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Προεκλογικά... σουλάτσα του υπουργού Δικαιοσύνης

Μετά τις εμφανίσεις στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου κατηφόρισε προς τη... θάλασσαστη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Το μόνιμο, αειθαλές και ανεπίλυτο  πρόβλημα της έλλειψης κτιρίων, που... στοιχειώνει το νομικό κόσμο του Πειραιά έπεσε στο τραπέζι του Δικηγορικού Συλλόγου, μαζί με τον καφέ στον υπουργό.
Κουβέντα να γίνεται, συζητήθηκε - όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου - και "η μελλοντική βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στο έργο της Ραλλείου που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα πολιτών και δικηγόρων".
Ε, εκλογές έρχονται, ο Υπουργός, υποσχέθηκε "νομοθετικές πρωτοβουλίες, που αφορούν στη στήριξη του δικηγορικού λειτουργήματος".
Αφού, ως γνωστόν, όταν τάζεις, δεν χάνεις!

"Χαστούκι"... 2,5 εκ. ευρω από το δικαστήριο


Αστρονομική εγγύηση 2,5 εκατ. ευρώ θα πρέπει να καταβάλλει ο πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων, προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος.
Αυτό αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, με πρόεδρο την κ. Κουζέλη, μετά από την 20ετή ποινή κάθειρξης, την οποία του επέβαλλε νωρίτερα, που ήταν και η μεγαλύτερη ποινή σε σχέση με τους υπόλοιπους 20 κατηγορουμένους στην υπόθεση των υποβρυχίων, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι.

Το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 20 ετών στον κατηγορούμενο Σωτήρη Εμμανουήλ, που για να μην την εκτίσει, θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση  2,5 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και του επιβλήθηκε εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.
Ωστόσο παρά την επιβολή ποινών και στους υπόλοιπους 19 κατηγορούμενους, κανένας τους δεν θα πάει φυλακή, καθώς το δικαστήριο ανέστειλε τις ποινές τους, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση και ως εκ τούτου όλοι παραμένουν ελεύθεροι.

Εξαίρεση αποτελεί ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης, Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, ο οποίος πριν περίπου δυο μήνες παραβίασε το «βραχιολάκι» και από τότε καταζητείται. Ωστόσο, στον Όσβαλντ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, η οποία είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα.
Επίσης, με την απόφασή του το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, σε 10 χρόνια κάθειρξη και τον αντιπρόσωπο εξοπλιστικών, Παναγιώτη Ευσταθίου σε 9 έτη, ενώ του επέβαλλε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο ίδιος περιοριστικός όρος, καθώς και εγγύηση 500.000 ευρώ, επιβλήθηκε στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών, ενώ ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός,με ποινή κάθειρξης 15 ετών, θα πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση επίσης 500.000 ευρώ.

Η υπόθεση αφορά μίζες, που διακινήθηκαν για την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων από την γερμανική HDW -Ferrostaal στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, κόστους άνω του 1 δισ. ευρώ, επί θητείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Άκη Τσοχατζόπουλου

Επιχείρηση σωτηρίας γάτας στο Εφετείο

Συναγερμός το μεσημέρι στο Εφετείο της Αθήνας, καθώς μία γατούλα έπεσε στο υπόγειο ενός φωταγωγού του κτιριου
Κατέφτασε όχημα της Πυροσβεστκής και τέσσερεις πυροσβέστες, οι οποίοι έστησαν επιχείρηση σωτηρίας για το ζωάκι, που νιαούριζε τρομαγμένο.
Ενας απο αυτούς κατέβηκε στο φωταγωγό και έβγαλε έξω τη γάτα, σώα και αβλαβή!

"Είναι 80ρηδες και χρεωκοπήμενοι. Μην τους βάλετε φυλακή"

Εκατόν ενήντα δύο χρόνια φυλακή επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε  21 κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι, για την υπόθεση με τις "χρυσές μίζες" των υποβρυχίων, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.
Αυτή την ώρα το δικαστήριο διασκέπτεται σχετικά με το εαν και σε ποιους κατηγορούμενους θα δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση ή θα οδηγηθούν στη φυλακή.
Οι εισαγγελέας πρότεινε, να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις των κατηγορουμένων και να αφεθούν ελέυθεροι, ωστόσο για ορισμένους ζήτησε να καταβάλουν εγγυήσεις απο 600.000 μέχρι 200.000 ευρω, γεγονός που προκάλεσε την αντιδραση των συνηγόρων υπεράσπισης τους, οι οποιοι υποστήριξαν ότι, οι πελάτες τους είναι υπερήλικες (80ρηδες πολλοι από αυτούς) και εντελώς χρεωκοπημένοι.

Αναλυτικά το δικαστήριο επέβαλλε στους κατηγορούμενους τις παρακάτω ποινές:

Αντώνης Κάντας, 10 χρόνια κάθειρξη.

Παναγιώτης Ευσταθίου, 9 χρόνια καθειρξη.

Γιώργος Αθανασάκης, 12 χρόνια κάθειρξη.

Αλέξανδρος Μαδωνής, 7 χρόνια κάθειρξη.

Δημήτρης Παπαθανασίου, 7 χρόνια κάθειρξη.

Κωνσταντινος Τζιώτης, 7 χρόνια κάθειρξη.

Βασίλης Δημητριάδης, 13 χρόνια κάθειρξη.

Παύλος Νικολαίδης, 15 χρόνια καθειρξη και 5 χρόνια φυλάκιση.

Γιώργος Πιντέλας, φυλάκιση 5 ετών.

Γιώργος Σκάρλας, φυλάκιση 5 ετών.

Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης, 8 χρόνια κάθειρξη.

Ελευθέριος Ψευδοοικονόμου, φυλάκιση 3 ετών.

Ζαν Κλωντ Οσβαλντ (διαφεύγει), φυλακιση 5 ετών.

Φάνης Λυγινός, 5 χρόνια φυλάκιση.

Σπύρος Μεταξάς, φυλάκιση 5 ετών.

Ιωάννης Μπέλτσιος, κάθειρξη 8 ετών.

Σωτήρης Εμμανουήλ, κάθειρξη 20 ετών.

Ιωαννης Μανωλέμης, φυλάκιση 4 ετών.

Αβατάγγελος Αλέξανδρος, 14 χρόνια κάθειρξη.

Μιχαήλ Φιλιππίδης, 10 χρόνια κάθειρξη.

Μιχαήλ Ματαντός, 15 χρόνια κάθειρξη.

Τέλος του μήνα οι εξηγήσεις των 15 σε Τουλουπάκη για την αποφυλάκιση Φλώρου


Προθεσμία, για να προετοιμάσουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους  ζήτησαν και πήραν απο την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη,  δεκαπέντε άτομα που συνδέονται με την υπόθεση αποφυλάκισης Φλώρου και κλήθηκαν σήμερα, ως ύποπτοι τέλεσης σοβαρών ποινικών αδικημάτων.
Οι εμπλεκόμενοι πήραν προθεσμία για 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, προκειμένου ατο μεταξύ να ενημςρωθούν για το υλικό της δικογραφίας.
Μεταξύ των προσώπων, που έλαβαν κλήση για να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου είναι και ο Άρης Φλώρος, ο οποίος εκτίει ήδη πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power , ενώ έχει και μια πρωτόδικη καταδίκη 13 ετών ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ (δημόσιο) Γιώργου Αντωνόπουλου.

Στα 61 του έφυγε ο Θέμος!

Στην Ελβετία άφησε την τελευταία του πνοή απόψε  ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης,σε ηλικία 61 ετών.
Ο Θέμος γεννήθηκε στην Αθήνα την  6 Ιανουαρίου 1958.
Μετά απο την αποφοίτηση του από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός – οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες Το Βήμα, Εξπρές, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή, στην οποία διετέλεσε και διευθυντής.
Για λίγο εργάστηκε και στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους, που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου της Αθήνας, ενώ έκανε για πολλά χρόνια ένα επιτυχημένο ντουέτο,με τον Βαγγέλη Περρή στο ραδιόφωνο του Flash.
Συνεργάστηκε με τον Σκάι, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά talk show (Νοκ Άουτ, Μπίλιες), ωστόσο η μεγάλη τηλεοπτική του επιτυχία ήταν η εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία προβαλλόταν από τα μέσα του 2006 και από τον ΑΝΤ1. 
Επίσης ήταν εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού ομίλου Πρώτο Θέμα ΑΕ.

Ποιός Ρασπούτιν;

Στο... ρελαντί η έρευνα, για τις καταγγελίες "κύκλων", που πρόσκεινται στο περιβάλλον της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου και έκαναν λόγο περί της ύπαρξης «ενός Ρασπούτιν που με ύφος νταβατζή εκβιάζει τους εισαγγελείς να ασκήσουν διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράικου εκλήθη από εισαγγελέα, που διενεργεί την έρευνα και ρωτήθηκε, εάν γνωρίζει  ποιός είναι ο «Ρασπούτιν». 
Με την οξύνοια, που την χαρακτηρίζει, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, η οποία αντικαταστάθηκε από τη διάδοχο της Ελένη  Τουλουπάκη, απάντησε διά της... σιωπής«Υπό τις παρούσες συνθήκες και μέχρι να τελειώσουν όλα, επιφυλάσσομαι... ".


Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Επιτέλους! Ανωμοτί εξηγήσεις από 15, για την αποφυλάκιση Φλώρου και τα κυκλώματα γιατρών - κρατουμένων


Δεκαπέντε άτομα που συνδέονται με την υπόθεση αποφυλάκισης Φλώρου, καλούνται να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις, ως ύποπτοι τέλεσης σοβαρών ποινικών αδικημάτων.
Μεταξύ των προσώπων, που έλαβαν κλήση για να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου είναι και ο ίδιος ο Άρης Φλώρος, ο οποίος εκτίει ήδη πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power , ενώ έχει και μια πρωτόδικη καταδίκη 13 ετών ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ (δημόσιο) Γιώργου Αντωνόπουλου.

Δέκα χρόνια σε 17χρονο Πακιστανό, για τη δολοφονία του 25χρονου φοιτητή στου Φιλοπάππου

Δέκα χρόνια κάθειρξη, την ανώτατη ποινή, η οποία προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα, γιά ανήλικο δολοφόνο, επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων στον πακιστανικής καταγωγής 17χρονο, που κατηγορείται  με έναν 25χρονο ομοεθνή του κι έναν 27χρονο Ιρακινό, για τη δολοφονία με σκοπό τη ληστεία του 25χρονου φοιτητή, στον λόφο του Φιλοπάππου, στις 15 Αυγούστου 2018.
Στη δίκη, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ούτε έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του, έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή.
Χωρίς μία συγγνώμη στους γονείς του 25χρονου φοιτητή, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι, σκοπός τους ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν.
Επίσης ισχυρίστηκε ότι, ο ίδιος τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της φίλης του φοιτητή.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι δύο Γερμανίδες, οι οποίες πέντε μέρες πριν από τη δολοφονική επίθεση στο ζευγάρι, είχαν πέσει κι αυτές θύματα ληστείας των κατηγορουμένων, στο ίδιο μέρος.
Η συμβολή των δύο Γερμανίδων στην ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών ήταν καθοριστική τότε, καθώς η μία από τις δύο είχε φωτογραφίσει τους δράστες, τους οποίους αναγνώρισε στη συνέχεια η φίλη του θύματος.
Η δίκη των άλλων δύο κατηγορουμένων, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδας: "Μόνον με 180 βουλευτές μπορεί να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών".

Mόνον εάν την ψηφίσουν 180 βουλευτές, όπως ορίζει το άρθρο 28 του Συντάγματος, να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών  και όχι με 151, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα!
Αυτό ζητάνε οι δικηγόροι όλης της χώρας, με  επιστολή  που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής  ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός.
Με την επιστολή του ο πρόεδρος του ΔΣΑ, ζητάει να γνωστοποιηθεί στα μέλη του Κοινοβουλίου  το ψήφισμα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για το ζήτημα, όπως αυτή είχε ληφθεί στις 17-6-2018, κατά τη συνεδρίασή της στην Αλεξανδρούπολη, σχετικά με την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επισυνάπτεται η επιστολή του κ. Βερβεσού, καθώς και το ψήφισμα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.