Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Δείτε όσα είπε ο "βασιλιάς" του χρυσού (Βιντεο)

Δείτε τι είπε αποκλειστικά στη Μαίρη Μπενέα ο τηλε αστέρας - βασιλιάς των ενεχειροδανειστηρίων Ριχάρδος, μόλις βγήκε από το γραφείο της ανακρίτριας Διαφθοράς, στην οποία απολογείται την Κυριακή στις 10.30 το πρωι.



Ο Ριχάρδος,  οποίος θεωρείται πρωταγωνιστής στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, είπε ότι οι συναλλαγές του ήταν νόμιμες.


Δείτε το βίντεο του "Μαζί σου" στο 1:20 http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2018-11-30-11


Δείτε το βίντεο από τις ειδήσεις του Σκαι.http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/ta-nea-tou-sκaι-stis-2000/2018-11-30-19











Ενας "μέσα", 10 "εξω", για το χρυσό


Eλεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφέθηκαν 10 κατηγορούμενοι από τους 63 συλληφθέντες, για το κύκλωμα χρυσού.

Προφυλακίστηκε μόνον ένας, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με την κατηγορία ότι, συγκέντρωνε τα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα υψηλής αξίας και τα έδινε στα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος.

Μέχρι και τη Δευτέρα θα απολογηθούν οι υπόλοιποι.

Οι δέκα κατηγορούμενοι, που αφέθηκαν ελεύθεροι φέρονται ότι, ήταν χαμηλά στην ιεραρχία των δύο οργανώσεων, καθώς πρόκειται για υπαλλήλους καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, δύο ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων και δύο επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του χρυσού.

Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, Τούρκος, συριακής καταγωγής, ενώ μιά μέρα νωρίτερα, την Κυριακή στις 10.30 το πρωί αναμένεται να απολογηθεί ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδος.

Ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι, δεν τίθεται καν θέμα λαθραίας εξαγωγής χρυσού, καθώς «στις εξαγωγές χρυσού από την Ελλάδα προς μη κοινοτικές χώρες, όπως η Τουρκία, δεν επιβάλλεται Φ.Π.Α. ή άλλη επιβάρυνση, και συνεπώς το ελληνικό δημόσιο δεν έχασε ούτε ένα ευρώ από χρυσό που εξήχθη είτε νόμιμα είτε παράνομα».


Στην ασφάλεια Αβραμόπουλου ο αστυνομικός, που εμπλέκεται στο κύκλωμα χρυσού


Ριχάρδος στις "Δικογραφίες": "Δεν φταίω εγώ.."

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

"Δεν έχω σχέση με το παράνομο κύκλωμα χρυσού. Δεν έκανα τίποτα παράνομο και θα αποδειχτεί".
Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες του τηλεσταρ ενεχειροδανειστή Ριχάρδου στις "Δικογραφίες", μόλις βγήκε από το γραφείο της ανακρίτριας Διαφθοράς κ. Μπελδέκα, από την οποία ζήτησε και πήρε νεα προθεσμία, γιά να προετοιμάσει την απολογία του.
Η απουσία σε δικαστήριο επαρχιακής πόλης του εκ των συνηγόρων του, Αλέξη Κούγια, ήταν ένας επιπρόσθετος λόγος, γιά τον οποίον ο κατηγορούμενος Ριχάρδος, που φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης του χρυσού θα απολογηθεί τελικά την Κυριακή στις 10.30 το πρωί.
Ανήσυχος και ταραγμένος έξω από το ανακριτικό γραφείο είπε ότι, δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες, για τις οποίες καλείται να απολογηθεί.
"Συνεργαζόμουνα νόμιμα με τους Τούρκους, που είναι κατηγορούμενοι. Εστελνα μεγάλες ποσότητες χρυσού με το λεωφορεί, αλλά όλα ήταν με παραστατικά. Μόλις έρθουν τα παραστατικά και τα στοιχεία, που αποδεικνύουν τη νομιμότητα των ενεργειών μου, θα τελειώσει όλο αυτό", είπε.
Λίγα λεπτά αργότερα ο αστυνομικός, που τον συνόδευε, του πέρασε χειροπέδες στα χέρια.
Ηταν η ώρα της αποχώρησης για την κλούβα.
Ο τηλεσταρ έκρυψε τις χειροπέδες μέσα στα μανίκια του και ακολούθησε τους αστυνομικούς, που τον οδήγησαν στο αυτοκίνητο της αστυνομίας, που τον μετέφερε στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος, όπου θα κρατηθεί μέχρι την απολογία του. 

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Σε ανακρίτρια Διαφθοράς οι απολογίες του κυκλώματος χρυσού

Σε ανακρίτρια Διαφθοράς (νόμος 4022) και όχι σε τακτικό ανακριτή, αναμένεται να απολογηθούν τα μέλη του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, λόγω της εμπλοκής και ενός αστυνομικού στην υπόθεση.
Οι 63 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, φέρονται ότι, διοχέτευαν ποσότητες χρυσού στην Τουρκία και πιθανότατα και σε άλλες χώρες, που προέρχονταν από την τήξη άγνωστης προέλευσης κοσμημάτων και άλλων τιμαλφών, που είχαν περιέλθει στην κατοχή τους μέσω αγορών και ενεχυριάσεων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι μέρος αυτών ήταν προϊόντα εγκλήματος. Σημειώνεται, ότι δύο κυκλώματα συνεργαζόντουσαν μεταξύ τους και «χτυπούσαν» τον χρυσό, κατά 1.000 ευρώ λιγότερα το κιλό από την αξία του ταμπλό. Μάλιστα, προχωρούσαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στις παράνομες συναλλαγές τους, χωρίς να κινδυνεύουν από τυχαίους ελέγχους, αφού ήταν τυπικά «νόμιμα» και λειτουργούσαν με την κάλυψη νομιμοφανών επιχειρήσεων, ενώ διακινούσαν σε ημερήσια βάση, μεγάλα χρηματικά ποσά που ξεπερνούσαν τις 400.000 ευρώ. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των δύο εγκληματικών ομάδων ήταν ότι, μέσω των οικονομικών μέσων που διέθεταν, χρηματοδοτούσαν καθημερινά μέλη τους, με σκοπό την αγορά σχεδόν του συνόλου του χρυσού που οι πολίτες, ενεχυρίαζαν ή πωλούσαν σε ενεχυροδανειστήρια, έναντι ελαχίστων χρημάτων, καθώς και την αγορά χρυσού από κάθε πηγή, αδιαφόρου προέλευσης.
Η εξαγωγή του χρυσού προς την Τουρκία γινόταν, κυρίως, μέσω τουριστικών λεωφορείων που πραγματοποιούσαν το δρομολόγιο Αθήνα – Κωνσταντινούπολη και αντίστροφα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι στην κατοχή ενός από τους δράστες που συνελήφθησαν, ο οποίος εργαζόταν σε τουριστικό λεωφορείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, ένα χρυσό νόμισμα, καθώς και 17 ράβδοι χρυσού, βάρους 24,6 κιλών, η αξία των οποίων εκτιμάται σε περίπου 600.000 ευρώ
Όσον αφορά τα κέρδη που αποκόμιζαν τα δύο κυκλώματα τα νομιμοποιούσαν με απόκτηση περιουσίας όπως με αγορά πολυτελών κατοικιών, οικοπέδων, οχημάτων και σκαφών, επέκταση επιχειρήσεων και άλλων ενεργειών, ενώ σημειώνεται ότι οι δράστες έκαναν μεγάλη ζωή.
Επίσης, κατά τις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, οι δράστες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις για την περιγραφή των αντικειμένων που δραστηριοποιούνταν όπως, ενδεικτικά: «Ζάχαρη και Κίτρινο» ήταν ο χρυσός, «Fine» ο χρυσός 24 καρατίων, «ένα κομμάτι βαρύ» ήταν ένα κιλό χρυσός, «στρογγυλό» οι χρυσές λίρες Αγγλίας, «κορίτσια» οι χρυσές λίρες Αγγλίας, «μέταλλο/σίδερο» ο τηγμένος χρυσός σε μορφή σκραπ, «ταξιδιώτες» το πακέτο που περιείχε χρυσό και χρήματα, «γραμμές» ήταν χιλιάδες ευρώ και «χαρτιά» τα χρήματα.
Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και καταστήματα που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλάκες χρυσού, βάρους 30,4 κιλών, αξίας 545.000 ευρώ. Πλάκες και καθαρός χρυσός, βάρους 6,2 κιλά, αξίας 235.600 ευρώ. 513 κιλά ασήμι, αξίας 220.590 ευρώ. 1.121 χρυσές λίρες, αξίας 330.695 ευρώ. 360 χρυσά νομίσματα. 18 πολύτιμες πέτρες. Δαχτυλίδι με πολύτιμη πέτρα, αξίας 56.900 ευρώ. 2 εικόνες εμφανούς παλαιότητας. Το χρηματικό ποσό των 850.000 ευρώ. Επιταγές αξίας 60.500 ευρώ. 5 πυροβόλα όπλα. 15 κυνηγετικά όπλα. 2 αεροβόλα. 212 φυσίγγια. Μικροποσότητα κάνναβης

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Βαριά κακουργήματα για το κύκλωμα ενεχειροδανειστών

Στην 5η ανακρίτρια οδηγούνται εντος ολίγου οι συλληφθέντες για το κύκλωμα ενεχειροδανειστων.
Δικογραφία - μαμουθ, με 258 σελιδες μόνο το διαβιβαστικο.
Ο προιστάμενος της ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικων της Αθήνας Κώστας Σιμιτζόγλου άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λαθρεμπορία, τοκογλυφία, πλαστογραφία, παράβαση του νόμου περί όπλων, παράβαδη του νόμου περί ναρκωτικών, αποδοχή προιόντων εγκλήματος.
Μέχρι να απολογηθούν θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Στις 13 Δεκεμβρίου οι αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης για το Κοριόπολις

Με αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης θα συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου η δίκη, για την υποθεση του Κοριόπολις.
Θα αγορεύσουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Μπέου, Τσακογιάννη, Καρακούλια, Δημόπουλου, Ζαβαντία.

Εισαγγελέας "Κοριόπολις": "Ενοχοι οι 24 απο τους 25 κατηγορούμενους"

Μέχρι τώρα η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευδοκιά Πούλου εχει προτείνει, στην υπόθεση του  σκανδάλου του Κοριόπολις, την ενοχή Μπέου - Τσακογιάννη και 22 ακόμη εκ των  25 κατηγορουμένων.
Αθώωση πρότεινε μονο για τον πρώην πρόεδρο της Ηλιούπολης Νίκο Χάλκο.

Αναλυτικά:
Καρακουλιας ένοχος για διεξαγωγη αγώνων στοιχήματος  , νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα (κακουργημα)

-Δημόπουλος ένοχος για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος , νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα (κακουργημα)

-Ζαβαντίας ένοχος για δωροδοκία στο Απόλλων Καλαμαριας-Αχιλλεας Τριανδρίας (πλημμέλημα), στο Διαγορας-Ατρομητος (πλημμέλημα), στο Διαγορας-Πιερικος (πλημμέλημα), για διεξαγωγή στοιχήματος (κακουργημα), για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (κακουργημα)

-Γεωργιτσάκος ένοχος για δωροδοκία στο Διαγόρας-Ατρόμητος (πλημμέλημα), για διεξαγωγή στοιχήματος

-Ντότσης ένοχος για διεξαγωγή στοιχήματος , νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (κακουργημα)

-Χάλκος αθώος λόγω αμφιβολιών

-Νικολόπουλος ένοχος για δωροδοκία στο Ηλιουπολη-Λεβαδειακος (πλημμέλημα), στο Ηλιουπολη-Εθνικος Πειραιώς (πλημμέλημα)

-Παντέλης ένοχος για δωροδοκία στο Εθνικός Αστερας-Ηλιουπολη (πλημμέλημα), στο Ηλιουπολη-Εθνικος Πειραιώς (πλημμέλημα)

-Κόμποτης ένοχος για δωροδοκία στο Ηλιουπολη-Λεβαδειακος (πλημμέλημα)

-Πουλόπουλος, Νταμπασης, Ρουτζιέρης, Προβατιδης ένοχοι για δωροδοκία στο Διαγορας-Ατρομητος (πλημμέλημα), αθώοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

-Μπακος-Μποροβηλος ένοχοι για δωροδοκία στο Πανσερραικος-Αστερας Τρίπολης (πλημμέλημα), στο Αστέρας Τριπολης-Ολυμπιακος Βόλου (πλημμέλημα) και απόπειρα δωροδοκίας στο Αστεραε-Καβαλα (πλημμέλημα)

-Ναυρινιάδης ένοχος για δωροδοκία στο Ποντιοι-Αετος Σκύδρας (πλημμέλημα) και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (πλημμέλημα)

-Δήμου ένοχος για δωροδοκία στο Διαγορας-Πιερικος (πλημμέλημα)

-Σιδηρόπουλος ένοχος για δωροδοκία στο Δόξα Δραμας - Εθνικός Πειραιά (πλημμέλημα) , Γιαννενα-Διαγορας (πλημμέλημα), διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα (κακουργημα)

-Τζιβελέκης ένοχος για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος

-Βυθοπούλου ένοχη για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος

-Τσεκεριδης ένοχος για δωροδοκία στο Διαγορας-Ατρομητος, στο Δοξα-Εθνικος και στο Γιαννενα-Διαγορας ,για διεξαγωγή αγωνων στοιχηματος.

Με πόνους στη μέση η εισαγγελέας για Κοριόπολις

Με πόνους στη μέση αγόρευσε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Ευδοκία Πούλου στη δίκη του Κοριόπολις.
Στην αρχή της αγόρευσης της, που διήρκεσε περισσότετο από μιάμισι ώρα η εισαγγελεας ειπε: "θα αγορεύσω όρθια όσο αντέξω. Επειδή εχω φριχτούς πόνους στη μέση, γιατί έχω σοβαρό πρόβλημα, εάν καθίσω στην καρέκλα, δεν θα είναι από έλλειψη σεβασμού, αλλά για λόγους υγείας"..

Ενοχοι Μπέος - Τσακογιάννης. Έπεται για άλλους 23

Καταπέλτης  η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευδοκία Πούλου, στην υπόθεση του σκανδάλου των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, γνωστού και ως Κοριόπολις.
Όπως είπε οι ισχυρισμοί τους δεν ήταν πειστικοί.
Μέχρι τώρα  η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι οι:
- Αχιλλέας Μπέος για δωροδοκία - δωροληψία, στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης - Πανσεραικός, Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Βόλου.
- Γιώργος Τσακογιάννης για δωροδοκια κατ εξακολούθηση, αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων για το στοιχημα, ενω για το σκοπο αυτον διατηρούσε πρακτορείο  ΟΠΑΠ, στην οδό Τζαβέλα 3, όπου ήταν αφανής εταίρος.
Επίσης για το  κατηγορούμενο Τσακογιάνη η εισαγγελεας πρότεινε να κηρυχθεί επίσης ένοχος γιά νομιμοποίηση εσόδων, που  πο
προέρχεται  απο την  εγκληματικη δραστηριοτητα της δωροδοκιας και δωροληψίας, που τελέστηκε  για την αλλοιωση αποτελεσμάτων αγωνων,  απο το 2008 μέχρι το 2011.
Επισης ένοχος για συγκάλυψη εσόδων, για την οποια αγόραζε κερδισμένα δελτία ΟΠΑΠ, καθως και γιά την κατοχή δύο ημιαυτόματων πιστολιών.
Η εισαγγελέας συνεχίζει την πρόταση της για τους υπόλοιπους 23 κατηγορούμενους.

Σε λίγο η εισαγγελική πρόταση για το Κοριόπολις

Ολοκληρώθηκαν πριν απο λίγο οι απολογίες των 25 κατηγορουμένων, για το σκάνδαλο "κοριόπολις.
Σε λίγο αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευδοκίας Πούλου.
Πρωτοδικα καταδικάστηκαν 55 απο τους αρχικά 83 κατηγορούμενους.
Απηλλάγησαν οι 30 κατά τη διάρκεια της εφετειακής δίκης και έχουν μείνει 25 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της χειραγώγησης αγώνων.

Στις 8 Ιανουαρίου οι μάρτυρες υπεράσπισης για Μυτιληναίο

Με την ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου, που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκια με 250.000 ευρω του τοτε διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Στέργιου Νέζη, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση
Το Γ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  θα διακόψει σήμερα και για  τις διακοπές των χριστουγέννων και θα συνεχιστεί στις 8 Ιανουαρίου με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.




Σε λίγο η δίκη Μυτιληναίου

Συνεχίζεται σε λίγο στο Γ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δικη του επιχειρηματία Βαγγέλη Μυτιληναίου, που κατηγορειται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία του τότε διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον του πρωθυπουργικού γραφείου, που φέρεται ότι, είχε παρέμβει για την απαλλαγή του επιχειρηματία...

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Στις 10 Δεκεμβρίου η δίκη, γιά την απαγωγή Λεμπιδάκη


Στις 10 Δεκεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου, θα γινει η δίκη 12 κατηγορουμένων, για την απαγωγή του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης» Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Στο πρότυπο της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, μεσημέρι, στις 30 Μαρτίου 2017, κουκουλοφόροι με ομοιόμορφα στρατιωτικά ρούχα, μαύρες κουκούλες, γάντια και όπλα στα χέρια άρπαξαν μέσα από το αυτοκίνητό του τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε μόλις επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.
Οι δράστες, χρησιμοποιώντας δύο κλεμμένα αυτοκίνητα δίχως πινακίδες κυκλοφορίας του έφραξαν τον δρόμο πέφτοντας πάνω στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε, μία Mercedes χρώματος ασημί. Με βαριοπούλα έσπασαν το τζάμι του οδηγού και απειλώντας τον με καλάσνικοφ τον επιβίβασαν σε ένα από τα αυτοκίνητά τους.
Οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα διήνυσαν μερικά χιλιόμετρα και στην περιοχή κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου πυρπόλησαν τα δύο κλεμμένα οχήματα και επιβιβάστηκαν σε τρίτο, ένα μαύρο τζιπ Cherokee με κατεύθυνση προς την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.
Η απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, στα Κάτω Καλεσιά Ηρακλείου, ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή στην Ελλάδα, που επί έξι και πλέον μήνες συγκλόνιζε την κοινή γνώμη.
Ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε νωρίς το πρωί στις 2 Οκτωβρίου 2017, σε επιχείρηση της Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις εταιρείας, που βρίσκεται στη γέφυρα της Ζουρίδας, στο Ρέθυμνο. «Εντός δωματίου βρήκαμε ξαπλωμένο σε στρώμα τον Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ήταν ξύπνιος και τον απομακρύναμε αφού πρώτα κόψαμε την αλυσίδα με την οποία ήταν δεμένος», περιέγραψε σε κατάθεσή του αστυνομικός του τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης.
Είχαν προηγηθεί 32 επικοινωνίες των απαγωγέων με την οικογένεια Λεμπιδάκη, για την καταβολή των λύτρων και την απελευθέρωση του φυλακισμένου επιχειρηματία. Οι αρχικές απαιτήσεις τους ανέρχονταν σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου το ποσό που ζητούσαν είχε πέσει στα 18 εκατ.


"Βρείτε τη γυναίκα, που έφυγε με τον Πύραρχο την ώρα, που καιγόμασταν στο Μάτι"



Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητάει η Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε σύζυγο και δύο παιδιά στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, για να της δοθούν έγγραφα, που αρνείται να χορηγήσει η Πυροσβεστική, μεταξύ των οποίων και τα στοιχεία επισκέπτριας στον χώρο των ελικοπτέρων, τις κρίσιμες ώρες της καταστροφής.
Μέσω του συνηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου η Βαρβάρα Φύτρου
ζητάει από την Εισαγγελία της Αθηνας, όπου βρισκεται σε εξέλιξη η έρευνα, για τους 99 νεκρούς στο Μάτι, να κλητευθεί ως μάρτυρας η άγνωστη γυναίκα, για να διευκρινιστεί τι συζήτησε με όλους όσους είχαν υπηρεσία εκείνη την ώρα, όπως και για το πόσες ώρες απουσίαζαν μαζί με τον Διευθυντή Πύραρχο, έτσι ώστε να διακριβωθεί, πόσες ώρες, στο κρίσιμο εκείνο καταστροφικό διάστημα έμεινε χωρίς διοικητή – συντονιστή των ελικοπτέρων η υπηρεσία αυτή, με τα καθηλωμένα ελικόπτερα”..

Στην αίτηση της αναφέρει:

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού εκτελέστηκε φορώντας τη φανέλα της ομάδας του!

Γόδας, Μουράτης, Δαρίβας.
Ποδοσφαιριστές καταδικασμένοι σε θάνατο, στα χρόνια μετά την Κατοχή.
Ο Γόδας εκτελέστηκε φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Την ώρα, που τον οδηγούσαν στο απόσπασμα είπε:
"Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια, όταν θα με εκτελέσετε, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου".
Είναι ένα από τα άγνωστα περιστατικά, από μία αθέατη πλευρά του ποδοσφαίρου, που ήρθαν στο φως σε εκδήλωση με θέμα "Ποδόσφαιρο και Εθνική Αντίσταση", η οποία έγινε στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά, στα πλαίσια της διοργάνωσης "12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη".
Η προσφορά του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού στον πόλεμο του 1940, στην Κατοχή και στην Εθνική Αντίσταση, ανεκτίμητη και ανεξίτηλη.
Συντονιστής ο Νίκος Μάλλιαρης, βετεράνος ποδοσφαιριστής και εκ των πρωταγωνιστών στο Πανελλήνιο Σύλλογο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).
Την παράσταση έκλεψε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για το Νίκο Γόδα, ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που εκτελέστηκε στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας, στις 19 Νοεμβρίου 1948.

Η εισαγγελέας, που... τρόμαξε τον Οσβαλντ!


Δεκατρείς μέρες μετά την πρόταση της εισαγγελέα περί ενοχής του, για την υπόθεση του σκανδάλου των υποβρυχίων, στην οποία είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος, ο Γαλλο – ελβετός, πρώην στέλεχος ελβετικής τράπεζας Ζαν Κλωντ Οσβαλντ, στις 20 Νοεμβρίου, έκοψε το βραχιολάκι γεωεντοπισμού και την κοπάνησε, παραβιάζοντας τον όρο του περιορισμού κατ΄οίκον, με τον οποίο είχε εξασφαλίσει την προσωρινή παραμονή του εκτός φυλακής.
Ο Γαλλο – ελβετός, ο οποίος ακόμη παραμένει άφαντος, στη διάρκεια της απολογίας του είχε λυγίσει, κλαίγοντας και εκλιπαρώντας το δικαστήριο, να μην τον καταδικάσει, όταν άκουσε την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Παντελάκη, να διατυπώνει πρόταση ενοχοής, που για τον ίδιο ήταν καταπέλτης... τρόμαξε και είδε τη διαφυγή του ως μονόδρομο!
Στην πρόταση της, για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων», από τα οποία διακινήθηκαν μίζες, για την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων από την γερμανική HDW -Ferrostaal στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, κόστους άνω του 1 δισ. ευρώ, επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, η κ. Παντελάκη ήταν καταδικαστική, για τους θεωρούμενους ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων τοποθέτησε και τα στελέχη της τράπεζας, από την οποία διακινούντο οι προμήθειες, Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ.
Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε την ενοχή Οσβαλντ, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, που επισύρει ακόμη και ισόβια!
Αυτονόητο είναι ότι, η πρόταση της εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική γιά το δικαστήριο, που μπορεί να κρίνει απαλλακτικά τον κατηγορούμενο. 
Συνήθως όμως η εισαγγελική πρόταση δίνει το στίγμα, γιά το τι μπορεί να επακολουθήσει.
Οπως είπε η εισαγγελέας:
Υπήρχε ένα τμήμα με 15 τραπεζίτες, που διατηρούσαν πολλούς πελάτες ο καθένας. Ίσως υπήρχε δυσκολία να ελέγχει ο Κάντας τον Λυγινό. Όμως προέκυψε από τη διαδικασία ότι, τα ποσά ήταν μεγάλα και οι κατηγορούμενοι δεν μας έλυσαν την απορία, πώς τόσο μεγάλα ποσά δεν δημιούργησαν προβληματισμό, για την προέλευση τους και πώς δεν γνώριζαν την ιδιότητα του Κάντα στη γενική διεύθυνση εξοπλισμών; Πώς θα μπορούσε να έχει αποκομίσει τόσο μεγάλα ποσά; Πώς δεν το ηλεγξαν; Ο Οσβαλντ είπε ότι τότε αυτό δεν απαιτείτο. Προέκυψε ότι ο Λυγινός ταξίδευε συνέχεια στην Ελλάδα. Θα έπρεπε ο Όσβαλντ να έχει άμεση επαφή με το Λυγινό και να το γνωρίζει, καθώς και τον σκοπό των ταξιδίων. Ο Όσβαλντ ήτα παρών σε ένα ταξίδι και πήρε χρήματα από τον Κάντα και αυτό δεν είναι νόμιμη συναλλαγή με μία τράπεζα. Η διακίνηση των ποσών γινόταν με την ανοχή του κ. Όσβαλντ. Δεν θα μπορούσε να μην το γνωρίζει. Ο τρόπος δράσης αυτός συγκροτεί αυτό το αδίκημα και από πλευράς αμφότερων των κατ/νων. Ο ρόλος του στην τράπεζα ήταν συγκεκριμένος και διευθυντικός. Τα ποσα ήταν υπέρογκα και αποκλείεται ο Οσβαλντ, να μην είχε λάβει γνώση και να γνώριζε ότι, κάτι δεν πήγαινε καλά έστω εκ των υστέρων. Συνέδραμε τον Λυγινό και χωρίς τη συνδρομή αυτή οΛυγινός δεν θα μπορούσε να πράξει παράνομα”.

"Πυροβολισμοί" Γιάννου από τη φυλακή!


Στην αντεπίθεση εκ νέου ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη συμπληρωματική δικογραφία του C4i, που έφτασε στη Βουλή, για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, στην οποία φέρεται να αναφέρεται και το όνομα του,
Με δήλωση του από τις φυλακές Κορυδαλλού ο πρώην Υπουργός μιλάει για «κορύφωση του δόγματος Πολάκη» και προαναγγέλει προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Oπως ακριβώς έκανα σε ανάλογη περίπτωση, με τις δήθεν καταγγελίες του Γάλλου Μισέλ Ζοσσεράν, ο οποίος καταδικάστηκε από Γαλλικό δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση”.
Στη δήλωση του αναφέρει:
«Ο παροξυσμός χυδαίας λασπολογίας, που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή του «Δόγματος Πολάκη» κορυφώνεται. Τελευταίο κρούσμα η κατάθεση μάρτυρα, στελέχους της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή που υπηρέτησε στο υπουργείο εθνικής Άμυνας μετά το 2004. Ο μάρτυρας προσήλθε «αυτοβούλως» γιατί «ξαφνικά» θυμήθηκε μετά από 15 χρόνια ότι υπήρχαν φήμες διακίνησης παράνομων πληρωμών επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της σύμβασης για το C4I χωρίς να προσκομίζει κανένα στοιχείο – αφού δεν υπήρξαν παράνομες πληρωμές.
Επειδή έχει το θράσος να εμπλέκει και το όνομά μου, το μόνο που θέλω να δηλώσω είναι «φτάνει πια». Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει. Μόλις ανοίξει ο σχετικός φάκελος στη Βουλή, θα ασκήσω όλες τις ένδικες δυνατότητες που έχω στη διάθεσή μου για να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου. Όπως ακριβώς έκανα σε ανάλογη περίπτωση με τις δήθεν καταγγελίες του Γάλλου Μισέλ Ζοσσεράν, ο οποίος καταδικάστηκε από Γαλλικό δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση».
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ένας νέος μάρτυρας προσήλθε «αυτοβούλως» προ μηνός, στον εφέτη ειδικό ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη, ο οποίος χειρίζεται εδώ και ένα χρόνο δικογραφία, που αφορά την υπόθεση της ανάθεσης του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων στην αμερικανική SAIC.
Ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στοιχεία για μίζες εμπλέκοντας σε παθητική δωροδοκία τον πρώην υπουργό Άμυνας Γ. Παπαντωνίου.
Οι “διαρροές” αναφέρουν ότι, ο μάρτυρας είναι πολιτικό στέλεχος και πρώην γενικός γραμματέας.
Η δικογραφία, σφραγισμένη έχει κλειδωθεί στην ειδική αίθουσα Νο168 της Βουλής και θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια αύριο το απόγευμα.


Στο εδώλιο αύριο ο παπάς, που δάγκωσε αστυνομικούς


Δικάζεται αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο ιερέας, που επιτέθηκε σε αστυνομικούς και οδηγούσε μεθυσμένος στο Ηράκλειο.
Η δίκη του επρόκειτο να γίνει στις 13 Νοεμβρίου, ωστόσο αναβλήθηκε, καθώς το δικαστήριο έκρινε αναγκαία την παρουσία μαρτύρων στην ακροαματική διαδικασία και παράλληλα, έπρεπε να δοθεί χρόνος ώστε να ολοκληρωθούν οι γνωματεύσεις του ιατροδικαστή, που εξέτασε τους αστυνομικούς στους οποίους φέρεται ότι, επιτέθηκε ο μεθυσμένος ιερέας.

Ο κατηγορούμενος είχε εντοπιστεί, να οδηγεί σε κατάσταση μέθης. Οι αστυνομικοί που τον σταμάτησαν τον ενημέρωσαν ότι οφείλει να υποβληθεί σε αλκοτέστ, ωστόσο εκείνος αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να προσαχθεί.

Όταν οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, η κατάσταση φαίνεται πως ξέφυγε και επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς γρονθοκοπώντας τον έναν και δαγκώνοντας τον άλλο.

Ο ιερέας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της έργω και λόγω εξύβρισης, και της αντίστασης κατά της αρχής.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

"Πόλεμος" γιά Ζακ (βίντεο)

Δείτε στο "Μαζί σου", γιατί το πόρισμα των ιατροδικαστών, γιά το Ζακ Κωστόπουλο, που απέδωσε το θάνατο σε ισχαιμικό επεισόδιο από το στρες των χτυπημάτων, πυροδότησε νομικό... "πόλεμο" και πολιτικές παρεμβάσεις.
Δείτε το βίντεο http://www.skaitv.gr/episode/

enime
rosi/mazi-sou/2018-11-22-11

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Τι συνέβη με τον ηθοποιό, που προφυλακίστηκε για ασέλγεια σε 24χρονο ταξιτζή (Βίντεο)

Δείτε στο "Μαζί σου" την υπόθεση βιασμού με πρωταγωνιστή γνωστό ηθοποιό, που κατηγορείται ότι, ασέλγησε σε βάρος 24χρονου ταξιτζή, χρησιμοποιώντας ειδικό σπρέυ.



Η Μαίρη Μπενέα για το παρασκήνιο,  την κούρσα, την πρόταση για το σεξουαλικό όργιο και την απόφαση της Δικαιοσύνης, για δημοσιοποίηση των στοιχείων του.
Δείτε το βίντεο της εκπομπής από 0:16'  μέχρι 1:13'  http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2018-11-22-11


Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Δούρου – Ψινάκης νίπτουν τα χείρας τους!


Δούρου – Ψινάκης νίπτουν τα χείρας τους για τους 99 νεκρούς και την τεράστια καταστροφή από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.
Κοινή πορεία ακολουθούν η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, στις έγγραφες εξηγήσεις, που έδωσαν ως ύποπτοι, για τις φονικές πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι, καθώς στα υπομνήματα τους προχώρησαν σε αποποίηση των ευθυνών, που τις καταλογίζουν με μηνύσεις τους συγγενείς δεκάδων θυμάτων.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Πως αντέδρασε ο κοσμηματοπώλης μετά το πόρισμα, που μιλάει για έμφραγμα του Ζακ από τα χτυπήματα (βίντεο)


Δείτε την ανάλυση του πορίσματος των ιατροδικαστών, για το θάνατο του Ζακ Κωστοπουλου, από τη Μαίρη Μπενέα στο "Μαζί σου".
Επίσης την πρώτη αντίδραση του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη, μέσω του συνηγόρου του, γιά τα περί θανάτου του Ζακ από έμφραγμα λόγω του στρες από τα χτυπήματα.
Δείτε το βίντεο της εκπομπής. http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2018-11-21-11
 Αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών, για τα ακριβή αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ο συνήγορος του κοσμηματοπώλη, που κατηγορείται με ένα ακόμη άτομο, για τα θανατηφόρα χτυπήματα.
Ο συνήγορος Χάρης Αναγνωστόπουλος διατύπωσε εντονότατες επιφυλάξεις, για την αιτία θανάτου, σύμφωνα με την οποία ο Ζακ πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο (έμφραγμα), που προκλήθηκε από το στρες των χτυπημάτων και έκανε λόγο “για επιστημονικά μη παραδεκτό πόρισμα”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Αναγνωστόπουλος “οι ισχαιμικές αλλοιώσεις, που διαπιστώθηκαν συνδέονται αιτιωδώς, δια της τεθλασμένης οδού, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα τραύματα”.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη, τόνισε ότι, η συλλογιστική, που ακολουθήθηκε στο πόρισμα είναι τύπου «ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει», ενώ προχώρησε σε τρεις επισημάνσεις, σύμφωνα με τις οποίες:

H απουσία τοξίκωσης (δεν βρεθηκαν ουσίες στο αίμα του), αντιβαίνει των περιγραφών αυτόκλητων μαρτύρων, ενώ προσθέτει πως δεν έχει γίνει περαιτέρω έλεγχος και μετρήσεις που να αφορούν την ανίχνευση συγκεκριμένων ουσιών.
Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα και με τα λεγόμενα φιλικού προσώπου του Κωστόπουλου, η στρεσσογόνος κατάσταση στον Ζακ, προυπήρχε του επεισοδίου.
Τέλος, επισημαίνει πως μόνο τα επτά εκ των 23 τραυμάτων του θύματος αποτελούν χτυπήματα τρίτων προς εκείνο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, τα υπόλοιπα ήταν από τα τζαμια της βιτρίνας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χάρη Αναγνωστόπουλου:

«Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει», καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό.
Στην παρούσα φάση τρεις επισημάνσεις:

1)Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει. 
Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.
2) Η αναφερόμενη στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του χρόνου του επεισοδίου, σύμφωνα με περιγραφές πολλών μαρτύρων αλλά και ειδικώς της μάρτυρος, προσώπου οικείου του θύματος με την οποία είχε επικοινωνία λίγο πριν το περιστατικό.
3)Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος.
Με δεδομένα τα ανωτέρω διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου».



Ο Οσβαλντ τόσκασε...

Ενα βήμα πριν απο την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υποθεσή του σκανδάλου των υποβρυχίων, για  την οποία απειλείται με πολύχρονη κάθειρξη, ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ "έσπασε" το βραχιολάκι γεωεντοπισμού, με το οποίο ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό και εξαφανίστηκε.
Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ θεωρείται άνθρωπος-κλειδί για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών προγραμμάτων και είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής. 

Η παραβίαση των όρων, που του εχουν επιβληθεί, έγινε γνωστή με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ, ότι μετά την παρουσία του σε δικαστήριο, όπου εκδικάζεται, ο κατηγορούμενος κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι) και μέχρι ώρας αναζητείται.

Στον Όσβαλντ είχε επιβληθεί κατ' οίκον περιορισμός από το Νοέμβριο του 2016 με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Ο ίδιος επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο ενώ λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε το βραχιολάκι και εξαφανίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη που είναι σε εξέλιξη για το εξοπλιστικό πρόγραμμα τεσσάρων υποβρυχίων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, η εισαγγελέας Ελευθερία Παντελάκη ζήτησε την καταδίκη του Οσβαλντ.

Την έκπληξή του εξέφρασε από την πλευρά του ο συνήγορος του Χρ. Καπαρουνάκης. 

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Παλαιοκρασάς σε δίκη Μυτιληναίου - Νέζη, γιά δωροδοκία


Με την κατάθεση του πρώην προέδρου της ΔΕΗ Ιωάννη Παλαιοκρασσά, ο οποίος είχε καταγγείλει την υπόθεση του διαγωνισμού του έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο, που κατοχυρώθηκε υπερ της εταιρίας ΜΕΤΚΑ, συνεχίστηκε σήμερα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας,  η δίκη με κατηγορούμενους τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Στέργιο Νέζη.
Ο επιχειρηματίας δικάζεται από τις 24 Σεπτεμβρίου, για δωροδοκία, που αφορά έμβασμα 250.000 ευρω, που εντόπισαν οι αρχές, να έχει καταβληθεί σε εταιρια του συγκατηγορούμενου Στ. Νέζη. 
Υπενθυμίζεται ότι το συμβούλιο εφετών είχε αποφασίσει την παραπομπή του κ. Μυτιληναίου για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας ,με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ για νομικούς λόγους τον απήλλαξαν για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).
Οι δικαστικοί λειτουργοί σε ό,τι αφορά τον κ. Νέζη αποφάσισαν επίσης την παραπομπή του σε δίκη για παθητική δωροδοκία, με τις ίδιες επιβαρυντικές περιστάσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Το επίμαχο έμβασμα εντοπίστηκε σε εταιρεία του κ. Νέζη από εταιρεία συμφερόντων του Ευάγγελου Μυτιληναίου, και κατά τις εισαγγελικές αρχές, που άσκησαν και την ποινική δίωξη αφορούσε ανάθεση έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου.
Η υπόθεση ανάγεται στο 2003 και στις καταγγελίες, που είχε κάνει ο τότε πρόεδρος της ΔΕΗ Γιάννης Παλαιοκρασσάς.
 Και οι δύο εμπλεκόμενοι πάντως αρνούνται τις πράξεις, που τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι η επίμαχη συναλλαγή αφορούσε σε παλαιότερη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους του κ. Νέζη προς τον Όμιλο Μυτιληναίου και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε το συγκεκριμένο εργο της ΔΕΗ.

"Η καρδιά του Ζακ σταμάτησε από το στρες, από τα χτυπήματα"

Από ισχαιμικό επεισόδιο, που προκλήθηκε από το στρες από τα χτυπήματα, πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ιατροδικαστές, μετά από τις τοξικολογικές εξετάσεις του 33χρονου, που βρέθηκαν καθαρές.
Δηλαδή σταμάτησε η καρδιά του από το στρες, που του προκάλεσε ο ξυλοδαρμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί ποινικά, με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κοσμηματοπώλη και ενός ακόμη κατηγορούμενου, για το κακούργημα της «θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης» δεν προβλέπεται, προς το παρόν, να αλλάξει στο στάδιο της ανάκρισης, αλλά θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο.
Η οικογένεια του Ζακ από την πλευρά της, όπως δήλωσε η συνήγορος τους Άννυ Παπαρούσου, έχει δώσει εντολή να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος ΕΚΑΒ και ΔΙΑΣ, στην οδό Γλάδστωνος, από την στιγμή που ο αιμόφυρτος Ζακ βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου στο οποίο μπήκε για άγνωστο ακόμη λόγο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Παπαρούσου, «οι οικείοι του 33χρονου επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια της φρικτής κατάστασης που αντιμετώπισε ο Ζακ μέχρι να εκπνεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες. Η Πολιτική Αγωγή σε συνεργασία με τον τεχνικό της σύμβουλο, μελετάει εκ νέου όλα τα βίντεο που έχει στην διάθεση της, στα οποία εμφανίζεται ο Ζακ φρικτά χτυπημένος, από τους δύο ήδη κατηγορούμενους καταστηματάρχες, από το κοσμηματοπωλείο μέχρι να μείνει ακίνητος έχοντας υποστεί, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ισχαιμικό επεισόδιο το οποίο συνδέεται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα".
Βάσει των ευρημάτων των ιατροδικαστών, που συνδέουν τις ισχαιμικές αλλοιώσεις στην καρδιά με στρες από τα βάναυσα χτυπήματα, τα βίντεο θα ελεγχθούν εκ νεου από την Πολιτική Αγωγή , καθώς πλην του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη και του συγκατηγορουμένου του, που εμφανίζονται να χτυπούν λυσσωδώς τον Ζακ, ο 33χρονος δέχθηκε στην συνέχεια και άλλα χτυπήματα. Στα επίμαχα βίντεο, τον αιμόφυρτο και παραπαίοντα 33χρονο, χτυπάει με δυνατή κλωτσιά στην πλάτη ένας από τους δύο άντρες του ΕΚΑΒ , ενώ στην συνέχεια δέχεται χτύπημα με γκλοπ και από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ που του πέρασαν χειροπέδες πιθανότατα ενώ ξεψυχούσε.
Στο έργο της διερεύνησης όλων των φάσεων της υπόθεσης οι συνήγοροι της οικογένειας ευελπιστούν ότι, θα βοηθηθούν ιδιαίτερα από το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture,  το οποίο ήδη έχει δημιουργήσει πλατφόρμα ζητώντας να συλλέξει στοιχεία για την υπόθεση.