Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Το παράδοξο στη σύνθεση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου!


Μέλη της σύνθεσης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, που θα δικάσει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, είναι και οι πέντε νέες Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, που προήχθησαν χτες, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αντίθετα, αν και αρχαιότερη, δεν προήχθη σε Αντιπρόεδρο ΑΠ η Αρεοπαγίτης Βασιλική Ηλιοπούλου, που θα προεδρεύσει στη δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη.

Θα έχουμε δηλαδή το παράδοξο, η Πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, να είναι βαθμολογικά κατώτερη ως Αρεοπαγίτης και τα μέλη του, βαθμολογικά ανώτεροι ως Αντιπρόεδροι ΑΠ!

Γιά την ιστορία, εικοσιένα Ανώτατοι Δικαστικοί λειτουργοί θα αποτελέσουν την έδρα του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, που θα δικάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

 Από αυτούς, οι δεκατρείς αποτελούν τα τακτικά μέλη του ΑΕΔ και έξι τα αναπληρωματικά, ενώ δύο ακόμη είναι η τακτική και η αναπληρωματική εισαγγελέας.

Τα μέλη, που κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο είναι 7 τακτικά και 3 αναπληρωματικά μέλη και είναι:
Τακτικά μέλη

1. Βασιλική Ηλιοπούλου


2. Μυρσίνη Παπαχίου

3. Μαρία Μουλιανιτάκη

4. Ανθή Γκάμαρη

5. Μαριάνθη Παγουτέλη

6. Ζαμπέτα Στράτα

7. Ελένη Φραγκάκη

Αναπληρωματικά μέλη

1. Αικατερίνη Κρυσταλλίδου

2. Μαρία Κουβίδου

3. Γεώργιος Κόκκορης

Tα μέλη, που κληρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (6 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά μέλη) είναι τα παρακάτω:

Τακτικά μέλη

1. Βασίλειος Αραβαντινός

2. Νικόλαος Σκαρβέλης

3. Σοφία Βιτάλη

4. Βαρβάρα Ραφτοπούλου

5. Όλγα Ζύγουρα

6. Ρωξάνη Γιαννουλάτου

Αναπληρωματικά μέλη

1. Παναγιώτης Τσούκας

2. Χρήστος Λιάκουρας

3. Άννα Καλογεροπούλου

Kαθήκοντα τακτικής Εισαγγελέα του ΑΕΔ θα ασκεί η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή.

Αναπληρώτρια Εισαγγελέας θα είναι η Αριστέα Θεοδόση.
Για ποιες πράξεις παραπέμπονται

Με βάση το βούλευμα του Αρείου Πάγου, που έκρινε ότι, δεν υπάρχει σκευωρία Νοvartis, καθώς κατέρρευσαν οι σχετικές κατηγορίες, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη παραπέμπονται, γιά άλλες πράξεις.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θα δικαστεί για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και της πλημμελληματικής παράβασης καθήκοντος, ενω η Ελένη Τουλουπάκη, για κατάχρηση εξουσίας.

Οι ανώτατοι δικαστές, με την απόφαση τους παρέπεμψαν τον κ. Παπαγγελόπουλος, γιά το ότι, δεν διαβιβάστηκε αμμελητί στη Βουλή το 2017, η μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των πρώην υπουργών Υγείας Κουρουμπλή- Ξανθού, γιά το ότι, δεν τιμολόγησαν φάρμακα για να ρίξουν την τιμή τους, καθώς επίσης και γιά όσα είχαν καταγγείλει οι εισαγγελείς Τσατάνη, Ράικου, Αθανασίου, για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Μεταξύ των παραβάσεων καθήκοντος (πλημμέλημα), που προσάπτεται στον πρωην υπουργό είναι ότι, στις αρχές Μαρτίου 2017 άσκησε πιέσεις στην τότε εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου να διαβιβάσει τον φάκελο στη Βουλή, για τα πολιτικά προσωπα «χωρίς να υπάρχουν στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων που να δικαιολογούν την ενέργεια αυτή, πράγμα που ο «ιδιος γνώριζε , προτρέποντάς την , όπως από αυτήν εξελήφθη, να κατασκευάσει στοιχεία».

Η πρώην Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 3-2 , για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, που αφορά τη δικογραφία Ξανθού- Κουρουμπλή.






Μνημόνια: η ιστορία θα επαναληφθεί


Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω
www.argiriadis.gr

Η είδηση, ίσως, ήταν αναμενόμενη, αλλά η σημασία της μεγάλη.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά τα σημαντικά δεν έτυχαν της αντίστοιχης προβολής από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Τα τελευταία, περισσότερο θυμίζουν «δελτίον ποινικής παραβατικότητας», παρά μέσα ενημέρωσης και ανάλυσης των κρίσιμων ζητημάτων που επηρεάζουν τη ζωή όλων μας.

Έτσι, λοιπόν, στους Financial Times διαβάζουμε ότι η συνολική αξία των ομολόγων της Ιταλίας, που δανείστηκαν οι επενδυτές για να ποντάρουν σε πτώση των τιμών, ξεπέρασε τα 39 δισ. ευρώ τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που τηρεί η S.P Global Market Intelligence, αντίστοιχη ενέργεια είχε να συμβεί από το μακρινό 2008. Τι συνέβαινε τότε; Ξεκινούσε η παγκόσμια οικονομική κρίση που δύο χρόνια μετά οδήγησε την Ελλάδα στο λαβύρινθο των μνημονίων.

Στη χώρα μας, αντιθέτως, πανηγυρίζουμε ότι, μόλις εξήλθαμε του στενού κορσέ της αυξημένης μνημονιακής επιτήρησης. Θεωρούμε ότι, ανακτήσαμε την εθνική μας κυριαρχία και μπορούμε μόνοι μας να αποφασίσουμε για το που θα κατευθύνουμε το καράβι. Ουδέν αναληθέστερον. Όχι μόνον διότι δεν επιτύχαμε ακόμη την περιλάλητη «επενδυτική βαθμίδα», ώστε να μπορούμε να δανειζόμαστε με ευκολία από τις «αγορές».

Πρωτίστως, διότι μετά από 12 έτη «μνημονιακής επιτήρησης» δεν αλλάξαμε ουσιωδώς το οικονομικό μοντέλο τούτης της χώρας. Το δημόσιο χρέος παραμένει το πρώτο με διαφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φτάνοντας το 193,3% του ΑΕΠ, έναντι 88,1% του μέσου όρου της Ε.Ε. Το πρωτογενές έλλειμμα το 2021 ανήλθε στο 5% του ΑΕΠ (έναντι 3,3% μέσου όρου στην Ε.Ε.).

Η ανεργία μειώθηκε μεν από το 28% το 2013 στο 12,3% τον Ιούνιο, αλλά και πάλι το ποσοστό είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά την Ισπανία στην Ε.Ε., όπου ο μέσος όρος είναι 6%. Επίσης, η Ελλάδα παραμένει η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην Ε.Ε. Μόνο το 62,7% του πληθυσμού 20-64 ετών συμμετέχει στην αγορά εργασίας, έναντι 73,1% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε. Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών επανεμφανίσθηκε δυναμικά με την ανάκαμψη της οικονομίας και με ποσοστό 8,3% του ΑΕΠ το 2021 είναι το υψηλότερο στην Ε.Ε., όπου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 3%. Τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών δεν εξαφανίστηκαν, απλώς μεταφέρθηκαν στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. Απλά άλλαξε το ΑΦΜ του πιστωτή, ενώ η συνήθης μανιέρα των πλειστηριασμών μεσοπρόθεσμα δεν οδηγεί ούτε σε ανάπτυξη ούτε σε κοινωνική ηρεμία. Ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει σε διψήφιο νούμερο, απομειώνοντας ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των συνταξιούχων και των μισθωτών, οι οποίοι, άλλωστε, υπέστησαν την τελευταία δεκαετία απώλειες περίπου 25%. Τέλος, η ενεργειακή κρίση όχι μόνον διευρύνει τη «μαύρη τρύπα» των δημοσίων οικονομικών – μέσω της κυβερνητικής επιλογής για άκριτες επιδοτήσεις – αλλά την ίδια στιγμή δημιουργεί οικονομική ασφυξία στην αγορά.

Οι μικρότερες επιχειρήσεις εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος νομοτελειακά, είτε θα κλείσουν, είτε θα εξαγοραστούν, οδηγώντας σε ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς, ενώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί – που φθάνουν σήμερα στο ιλιγγιώδες ποσό του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ! – αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας.

Παρ’ όλα αυτά, οι διεθνείς κερδοσκόποι επέλεξαν, αρχικώς, να στοχοποιήσουν την Ιταλία.

Για ποιο λόγο;
Πρώτα πρώτα, γιατί η Ιταλική οικονομία έχει μεγαλύτερη εξάρτηση από το φυσικό αέριο σε σχέση με εμάς.
Δεύτερον, γιατί έχει εισέλθει σε έναν κύκλο πολιτικής αποσταθεροποίησης, με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου να αναμένεται να οξύνουν το πρόβλημα αντί να το αμβλύνουν. Τη θέση της Ιταλίας πιθανότατα θα είχαμε εμείς εάν εισακούονταν οι ποικίλες «εκκλήσεις» για αιφνιδιαστικές εκλογές το φθινόπωρο. Ουδείς,
όμως, μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι, τούτο δεν θα συμβεί και κατά το συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο, την επόμενη άνοιξη.

Αντί να συζητάμε προτάσεις αντιμετώπισης των δεινών, που θα έρθουν περί άλλων τυρβάζουμε. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά οι εξελίξεις θα μας προσπεράσουν. Winter is coming…

Ο ΟΠΑΠ εύχεται «καλή επιτυχία» στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ


Η διοίκηση του ΟΠΑΠ με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ

Ο Χρυσός Χορηγός της ΕΟΚ παρουσίασε τη νέα διαφημιστική καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Όταν αγωνίζεται η Εθνική, αγωνίζεται μία ολόκληρη χώρα».


Ο ΟΠΑΠ, Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην ελληνική αποστολή, που αναχωρεί σήμερα, για το Eυρωμπάσκετ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ.

Το παρών έδωσαν οι Έλληνες διεθνείς και το προπονητικό team της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, η διοίκηση του ΟΠΑΠ και της ΕΟΚ, καθώς και πρώην διεθνείς καλαθοσφαιριστές, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με τη γαλανόλευκη φανέλα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους εκπροσώπους του Τύπου η νέα διαφημιστική καμπάνια του ΟΠΑΠ με κεντρικό μήνυμα «Όταν αγωνίζεται η Εθνική, αγωνίζεται μία ολόκληρη χώρα».


Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Βαγγέλης Λιόλιος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Γιαν Κάρας, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο ΟΠΑΠ συνδέεται με το ελληνικό μπάσκετ, ως Χρυσός Χορηγός της ΕΟΚ και των Εθνικών Ομάδων. Διαχρονικά, ο ΟΠΑΠ έχει δώσει το παρών σε πολλές ιστορικές στιγμές για το άθλημα και ελπίζουμε ότι θα γραφτεί ιστορία ξανά. Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο θα δώσουν ό,τι έχουν για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην ομάδα. Η σκέψη και η θετική ενέργειά μας είναι μαζί τους!».


Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Δημήτρης Ιτούδης, προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, υπογράμμισε:

«Λίγο πριν την αναχώρηση της Εθνικής για το Μιλάνο, ενώνουμε τις φωνές μας, για να ευχηθούμε στην «επίσημη αγαπημένη» όλων των Ελλήνων, καλή επιτυχία στο Ευρωμπάσκετ. Ο δρόμος για το Βερολίνο είναι δύσκολος, αλλά αυτή η ομάδα έχει ήδη δείξει ότι αγωνίζεται σκληρά, συνδυάζοντας πάθος και ταλέντο. Στην οικογένεια του ΟΠΑΠ, οι εργαζόμενοι και οι πράκτορες είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε την Εθνική και ευχόμαστε ολόψυχα ό,τι καλύτερο στους παίκτες, στον προπονητή και τους συνεργάτες του, και σε όλη την αποστολή».


Γιάννης Ρόκκας, Chief Marketing Officer ΟΠΑΠ, Κώστας Παπανικολάου, αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ

Ο Chief Marketing Officer ΟΠΑΠ, κ. Γιάννης Ρόκκας, ανέφερε: «Σήμερα παρουσιάζουμε για πρώτη φορά τη νέα μας διαφημιστική καμπάνια με κεντρικό σύνθημα «Όταν αγωνίζεται η Εθνική, αγωνίζεται μία ολόκληρη χώρα».


Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

Και συνέχισε:
"Γι’ αυτό έχει δίπλα της τον ΟΠΑΠ, τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του ελληνικού αθλητισμού. Στόχος της καμπάνιας είναι να ενισχύσει την υπερηφάνεια που νιώθουμε όλοι οι Έλληνες για την Εθνική Ομάδα, επισφραγίζοντας, παράλληλα, την επιτυχημένη συνεργασία του ΟΠΑΠ με την ΕΟΚ».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Βαγγέλης Λιόλιος, δήλωσε: «Όλα αυτά τα χρόνια ο OΠΑΠ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του αθλητισμού. Τώρα το αποδεικνύει και πιο έμπρακτα με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι».
Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, κ. Δημήτρης Ιτούδης, επεσήμανε: 

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τον ΟΠΑΠ. Αναμφίβολα η υποστήριξή του στον ελληνικό αθλητισμό είναι ουσιαστική. Εμείς, από την πλευρά μας, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, κ. Κώστας Παπανικολάου, τόνισε: «Ο ΟΠΑΠ είναι για εμάς ένας τρομερός συμπαίκτης της ομάδας και της προσπάθειάς μας. Υπόσχεσή μας είναι ότι θα πάμε στο Ευρωμπάσκετ, για να παλέψουμε».


Ο ΟΠΑΠ εύχεται «καλή επιτυχία» στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ σε μία ξεχωριστή εκδήλωση

Ως Χρυσός Χορηγός της ΕΟΚ, Ο ΟΠΑΠ, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά, στέκεται ενεργά στο πλευρό των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ ανδρών και γυναικών, όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Μέσα από αυτή την τριετή συνεργασία, ο ΟΠΑΠ στοχεύει να συνδράμει στις προσπάθειες διατήρησης του ελληνικού μπάσκετ στην κορυφή του αθλήματος διεθνώς και να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Ταυτόχρονα, κοινός στόχος και των δύο πλευρών είναι η περαιτέρω σύνδεση του αθλήματος με την κοινωνία.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, κ. Θοδωρής Παπαλουκάς.






Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Αυτές είναι οι 5 νέες Αντιπρόεδροι ΑΠ

Τελικά με την εκπνοή του Αυγούστου ορίστηκαν οι πέντε νέες Αντιπρόεδροι του Αρειου Πάγου .

ΤΟ Υπουργικο Συμβούλιο, που συνεδρίασε σήμερα προήγαγε σε Αντιπροεδρους του Αρειου Πάγου, πέντε γυναίκες Αρεοπαγιτες.

Τα νέα ονοματα στην ηγεσία της Δικαιοσύνης είναι:

Ζαμπέτα Στράτα, Ελένη Φραγκάκη, Μυρσίνη Παπαχίου,  Μαρία Μουλιανιτάκη, και Μαριάνθη Παγουτέλη.


Ακροβατικά


Σκιές και ερωτηματικά στη Δικαιοσύνη, προκαλεί το γεγονός ότι, παραμένει σε εκκρεμότητα η προαγωγή των πέντε Αρεοπαγιτών στις θέσεις Αντιπροέδρων Αρείου Πάγου, παρά το ότι, έχει ολοκληρωθεί από τις 27 Ιουλίου η διαδικασία της ακρόασης τους στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ο Αύγουστος τελειώνει και παραμένουν κενές οι συγκεκριμένες θέσεις, μετά την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης των προκατόχων τους.

Οι απαντήσεις βρίσκονται ενδεχομένως στην επικείμενη δίκη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που έχει προσδιορισθεί, για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Οι πέντε από τις εφτά Αρεοπαγίτες που θα συγκροτήσουν τη σύνθεση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, είναι αυτές, που κρίνονται για την προαγωγή τους στις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Είναι απολύτως προφανές από την ανάγνωση του άρθρου 86 του Συντάγματος ότι, εαν είχε ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία των προαγωγών τους από το Υπουργικό Συμβούλιο σε Αντιπροέδρους, τότε ενδεχομένως θα ετίθετο ζήτημα νόμιμου συνθέσεως του δικαστηρίου, διότι ο νόμος ορίζει σαφώς ότι, οι δικαστές που θα συγκροτήσουν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, θα πρέπει να έχουν το βαθμό που είχαν, ή να έχουν προαχθεί σε αυτόν, πριν από την άσκηση της δίωξης κατά των πολιτικών προσώπων, που στην προκειμένη έγινε το Σεπτέμβριο του 2019.

Και λογικά το προνόησε ο συνταγματικός νομοθέτης, για να μη γίνονται συναλλαγές και να μην εκμαυλίζονται συνειδήσεις, με το ενδεχόμενο της προαγωγής.

Ετσι, εάν είχαν ήδη γίνει οι προαγωγές των Αρεοπαγιτών σε Αντιπροέδρους η δίκη θα ήταν στον αέρα, καθώς θα ετίθετο ζήτημα νόμιμης συγκρότησης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

Τι περιμένουν λοιπόν στο Υπουργικό Συμβούλιο και δεν αποδίδουν το χρίσμα στις Ανώτατες Δικαστές?

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι, οι πέντε Αρεοπαγίτες θα προαχθούν σε Αντιπροέδρους, αλλά θα δικάσουν ως Αρεοπαγίτες!

Πως θα γίνει αυτό?

Θα τους επιδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα της προαγωγής τους, μετά το τέλος της δίκης Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη, οπότε θα είναι μεν Αντιπρόεδροι, αλλά τυπικά θα δικάζουν ως Αρεοπαγίτες. Αλλωστε ο νόμος ορίζει ότι, οι προαγωγές ισχύουν από της επιδόσεως του ΠτΔ.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν ήταν τόσο... βατό, εάν οι προαγωγές είχαν γίνει από τον Ιούλιο, καθώς το χρονικό διάστημα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου είναι πολύ μεγάλο, για να μην έχει επιδοθεί στις προαχθείσες το ΠτΔ!

Nέα έρευνα από Ντογιάκο, για νέες διαρροές περί υποκλοπών


Νέα έρευνα, για τη διαρροή εγγράφων περί παρακολουθήσεων, διενεργεί ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, που εξακολουθεί να ασχολείται με αυτό το σκέλος της υπόθεσης των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντογιάκος διέταξε νέα έρευνα, για διαρροή απορρήτων εγγράφων για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη έρευνα, για τις διαρροές των υποκλοπών Ανδρουλάκη - Κουκάκη, την οποία διενεργεί ο ίδιος ο Εισαγγελέας ΑΠ.

Πριν από λίγο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε νέα προκαταρκτική εξέταση, για τη δημοσίευση εγγράφων με την ένδειξη «απόρρητα» ή «άκρως απόρρητα» στην εφημερίδα «Μπάμ», την περασμένη Κυριακή.

Τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν αναφέρονται σε παρακολουθήσεις με βάση πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια της έρευνας δόθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και μάλιστα αναζητήθηκε ο εκδότης της εφημερίδας για να συλληφθεί, αλλά δεν βρέθηκε.

Η έρευνα αφορά το γεγονός ότι τα έγγραφα φέρουν την ένδειξη «απόρρητα» ή «άκρως απόρρητα».

Το υπό διερεύνηση αδίκημα είναι αυτό του άρθρου 252 ΠΚ περί παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου.

Οι... μνηστήρες της ΕΥΠ!


Η θητεία της πολυσυζητημένης Εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, το όνομα της οποίας ενεπλάκη και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, λήγει τον Ιούνιο του 2023.

Ηδη από τώρα, συνάδελφοι της έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, γιά τη θέση της, αφού ούτως ή άλλως, κατά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εισαγγελείς στην ΕΥΠ θα γίνουν δύο.

Δεν γνωρίζουμε εάν η κ. Βλάχου, επιθυμεί ανανέωση της θητείας της ως Εισαγγελέας ΕΥΠ, κάτι γιά το οποίο θα χρειαστεί, φυσικά τις ψήφους της πλειοψηφίας των μελών του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου.

Ακόμη και να το επιθυμεί ωστόσο, δεν ξέρουμε πόσο εύκολο είναι, όταν γιά την πρώτη θητεία της χρειάστηκε να... ιδρώσει, γιά να τα καταφέρει, αφού κατέλαβε τη θέση με οριακή πλειοψηφία των μελών του ΑΔΣ 6 - 5 και μάλιστα παρά τις αρνητικές ψήφους του τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και του πρώην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, που δήλωσαν βροντερό "ΟΧΙ".

Κι αυτό, αφού χρειάστηκε να αποσυρθεί δύο ή τρεις φορές το αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, μέχρι να... ωριμάσουν οι συνθήκες!

Ο νοών, νοείτω...

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Πως θα δείτε live την αποψινή "Δίκη"

 Σήμερα, ζωντανά, στις 9 το βράδυ, στην υβριδική τηλεόραση του Open, η "Δίκη" https://dikisports.blogspot.com/2022/08/blog-post_283.html?m=1

Εναλλακτικά στο διαδίκτυο https://youtu.be/CYdPmcd10zM

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου απαντά σε όλα! (ΒΙΝΤΕΟ)


Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.

Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων, δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

Ζωντανά και αποκλειστικά στο studio ο α' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου.

Μιλάει για τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον Τάκη Μπαλτάκο, τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, τον Στιβ Μπένετ, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και δίνει απαντήσεις, για όλα τα ανοιχτά ζητήματα του ελληνικού ποδόσφαιρου.

Στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".

Τριάντα τέσσερα χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Χθες μια «βρώμικη» δόση το βοήθησε να φύγει...Οριστικά!..


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου*

Το πρόβλημα θανάτων από ναρκωτικές και διεγερτικές ουσίες είναι παγκοσμίως γνωστό εδώ και αμέτρητες δεκαετίες, όπως είναι, χωρίς αμφιβολία και στην Πατρίδα μας, και δεν φαίνεται να βρίσκει λύση.

Οι αριθμοί όχι μόνο ΔΕΝ μειώνονται αλλά δυστυχώς αυξάνονται. 

Υπολογίζεται ότι, το 1% του πληθυσμού της γης εμπλέκεται σε χρόνιο πρόβλημα με χρήσης ναρκωτικών και διεγερτικών ουσιών.

Διεθνώς σχεδόν 750.000 συνάνθρωποί μας (ηλικίες 15-64 ετών) χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από χρήση ναρκωτικών/διεγερτικών ουσιών που «δολοφονούν» ετησίως έναν σχεδόν διπλάσιο αριθμό συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους από κοινό έγκλημα.

https://ourworldindata.org/illicit-drug-use

Το 2017 καταγράφηκαν 8.238 θάνατοι από ‘υπερβολική δόση’ (overdose) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκ των οποίων το 34% σημειώθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία και το 13% στη Γερμανία, ποσοστά που εκπροσωπούν ένα στους δύο θανάτους στην Ε.Ε. Τον ίδιο χρόνο στις Η.Π.Α. καταγράφηκαν 70.237 θάνατοι σχετιζόμενοι με χρήση ναρκωτικών και διεγερτικών ουσιών.

https://www.emcdda.europa.eu/system/files/publications/11485/20193286_TD0319444ENN _PDF.pdf

Ελπίζω να μη παρεξηγηθεί η σημερινή μου επιλογή να προσεγγίσω και να δημοσιοποιήσω το συνεχιζόμενο καυτό θέμα της ναρκομανίας συνθέτοντας ένα ανώνυμο «ψυχογράφημα», για το θάνατο ενός νέου παιδιού.

Ομολογώ ότι, το κάνω πολύ συνειδητά καθώς μετά από μισό αιώνα εμπειριών με «χρήστες» ναρκωτικών και διεγερτικών και στις δύο όχθες του Ατλαντικού Ωκεανού, εκτιμώ και κρίνω ότι, έτσι θα αγγίξω χορδές ευαισθησίας, που δυστυχώς τώρα πια και διαπιστωμένα έχουν ατονήσει εδώ και πολλά χρόνια μέσα στην σύγχρονη «καταναλωτική κοινωνία» όπου ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Κατά γενική ομολογία τα πράγματα χειροτέρεψαν εξαιτίας της διετίας της πανδημίας covid-19 και του μέχρι στιγμής συνεχιζόμενου «πολέμου φθοράς» Ρωσίας-Ουκρανίας.

Εάν φίλες αναγνώστριες και φίλοι αναγνώστες του αγαπημένου Blog μπορείτε να διαβάσετε Αγγλικά, σας προσκαλώ, να κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ από το διαδίκτυο το βιβλίο με τίτλο ADDICTIONS (ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ – Οι Αιώνιες Ανθρώπινες Μάστιγες) που συγγράψαμε με την κόρη μου Δρ Αναστασία-Νατάσσα Πιπεροπούλου, όπου πραγματευόμαστε διεξοδικά και παρουσιάζουμε αναλυτικά εξάρτηση από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά/διεγερτικά, τον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια, το διαδίκτυο και τα μέσα δικτύωσης και το κάπνισμα επισκεπτόμενοι τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bookboon.com/en/addictions-ebook

***********************************************

Το Ψυχογράφημα

Ήταν ένας λεπτός, χλωμός, λιγομίλητος έφηβος μαθητής στην Τρίτη τάξη Λυκείου, σε εκείνη τη δύσκολη εποχή προετοιμασίας, για το Πανεπιστήμιο ή την ένταξη στην αγορά εργασίας …

Εκεί, στο Λύκειο, η μικροαστική του ανία βρήκε διέξοδο.. Σε μια πολυπρόσωπη, απρόσωπη παρέα «επαναστατημένων» νέων φίλων του.

Κοινός παρονομαστής της «φιλίας» τους η διάχυτη, ανεξακρίβωτη, αλλά πραγματική αίσθηση της «καταπίεσης»...

Σε άλλες εποχές, εδώ στην πόλη μας καταπίεση σήμαινε φτώχεια, υποχρέωση για «μεροδούλι», έλλειψη, όχι της ελευθερίας να χαρείς τη ζωή, αλλά των πόρων, που θα βοηθούσαν στις ελεύθερες ώρες να χαρείς τη ζωή!..

Αλλά ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί...

Σωστά!..

Τώρα υπάρχουν οι πόροι, στρυμωγμένοι στο ασφυκτικό τριάρι μιας κακόγουστης πολυκατοικίας σε αυτήν την τόσο αλλαγμένη, πολύβουη, ξάγρυπνη, αεικίνητη, πολυάνθρωπη και συνάμα απάνθρωπη πόλη...

Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ φαίνεται να ξεκίνησε νωρίς, καθώς ο πατέρας πάσχιζε να εξασφαλίσει τους «πόρους» και η μάνα δούλευε, για να συνεισφέρει στην αύξησή τους...

Το λεπτοκαμωμένο, χλωμό παιδάκι δεν καταλάβαινε από πόρους, ούτε από μάρμαρα Ιωαννίνων και κρύσταλλα Βοημίας...

Καταλάβαινε, όμως, οπόταν την έβρισκε, τη γλυκιά ζεστασιά της μητρικής αγκαλιάς, εκείνο το χάιδεμα στο κεφάλι από το χέρι του πατέρα…

Καταλάβαινε, όμως, με ανείπωτη χαρά εκείνα τα φοβερά, γιγάντια «δήθεν» βήματα, που έκανε καθώς κρατώντας τον από το ένα χέρι ο μπαμπάς και από το άλλο η μαμά, τον σήκωναν στον αέρα και «ένα, δύο, τρία, οπ» προσγειωνόταν ξεκαρδισμένο στα γέλια μερικά
μέτρα παρακάτω χωρίς να τα έχει περπατήσει..

Και μετά τους ζητούσε παρακλητικά, να το κάνουνε ξανά και ξανά και ξανά…

Και γέμιζε γέλια και χαρές παιδιάστικες η ατμόσφαιρα, και γέμιζε ανείπωτη ευτυχία η καρδούλα του, πλημμύριζαν από φως τα μάτια της μαμάς, φούσκωνε με περηφάνια το στήθος του πατέρα…

Κάπου ανάμεσα στον αγώνα, για τα κρύσταλλα, τα μάρμαρα και τις πορσελάνες, λιγόστεψαν οι αγκαλιές, τα χάδια, οι βόλτες τα γιγάντια βήματα…

Έδωσαν όλα αυτά τη θέση τους στην «αδιαφορία» γιατί στο μυαλό του παιδιού έτσι μεταφραζόταν ο αγώνας του πατέρα και της μάνας, το αγχωτικό κυνηγητό των πόρων που εξασφαλίζουν το πολυπόθητο βιοτικό επίπεδο;

Του έλειπαν αφόρητα, αφήνοντας χαοτικό κενό αυτά τα απλά πράγματα που δεν αγοράζει το χρήμα, που γέννησε την αδιαφορία.

Έτσι τουλάχιστον το έβλεπε αυτός!..

Όταν κοιτάς από χαμηλά, ο κόσμος των γονιών είναι συναρπαστικός, απρόσιτος, μαγικός...

Θέλεις, κάθε παιδί θέλει, να μακρύνουν ξαφνικά τα πόδια σου, να μακρύνουν τα χέρια σου να τους αγκαλιάσεις και να τους φτάσεις...

Να ψιθυρίσεις στο αυτί τους...

«Ε, μανούλα, ε, μπαμπάκα τι γίνεται; Εμένα με... ξεχάσατε;»

Ο καθημερινός επαγγελματικός αγώνας μεταφράζεται σε σύμβολα της επιτυχίας μέσα στα σύγχρονα αστικό-βιομηχανικά μας πλέγματα και καθώς απομυζά την ικμάδα, τη ζωντάνια, τα συναισθήματα, την αγάπη μας, «βοηθάει» στην πεζότητα του,  να πολλαπλασιάζονται τα κρύσταλλα και οι πορσελάνες και τα μάρμαρα...

Τα άψυχα κομψοτεχνήματα της επιτυχίας μας, της ευπορίας μας!...

Η αθέλητη κούραση των γονιών που δουλεύουν ώρες ατέλειωτες, στην ψυχή του παιδιού γεννά την ανάγκη για ΦΥΓΗ από την οδυνηρή πραγματικότητα που παίρνει πολλές μορφές.

Ο λιγομίλητος έφηβος ήθελε από πολύ καιρό να…ΦΥΓΕΙ!…

Χθες, μια «βρώμικη» δόση της άσπρης σκόνης τον «βοήθησε» να φύγει… ΟΡΙΣΤΙΚΑ!…

--------------------------------------------

*O Γιώργος Πιπερόπουλος, Δρ Κοινωνιολογίας - Ψυχολογίας, είναι Επίτιμος Καθηγητής Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Durham, συνταξιούχος καθηγητής Μάνατζμεντ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και πρώην Πρόεδρος του
Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Αντικαθεστωτικώς δρώντες υπέρ Πίστεως και Πατρίδας

Γράφει ο δικηγόρος Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς

Καθίσταται απολύτως σαφές ότι, ο σύγχρονος δημοκρατικά κεκαλυμμένος νεοπαγής ολοκληρωτισμός, μετέρχεται καινοφανή μέσα δια την επιβολή αφενός της καθεστωτικής και ανεπίδεκτης αμφισβήτησης αυθεντίας της πολιτικής ορθότητας και εξ ετέρου δια την ποινικοποίηση της δράσεως των αντιφρονούντων ως φορείς ανατρεπτικών ιδεών, οι οποίοι δέον όπως παρακολουθούνται στενά, όπως αστυνομεύεται ο ιδιωτικός τους βίος και δη οι ιδιωτικές
του συνομιλίες, καίτοι κατά το Σύνταγμα, περιάπτονται του απορρήτου, ούτως ώστε να υφίσταται πλήρως έλεγχος και εξανδραποδισμός οιασδήποτε μορφής ελευθερίας τους.

Το σύγχρονο λοιπόν Σιδηρούν Παραπέτασμα, έχει καταλύσει εκ βάθρων παν ψήγμα Συνταγματικής νομιμότητας και Δημοκρατικών θεσμών, καθώς δια των, μέσω της ΕΥΠ, παρακολουθήσεων το Πολίτευμα αλώθηκε εκ των ενόντων και ετρώθη οιαδήποτε μορφή
εμπιστοσύνης προς την παρούσα κυβέρνηση.

Έτι περαιτέρω, σήμερον οι διώξεις και οι παρακολουθήσεις πέραν των ως άνω ρηθέντων, καθίστανται διαρκείς, δια μέσω του ιταμού αποκλεισμού να ακουσθούν δημοσίως ορισμένες εθνικές ιδέες, δια της πρόσαψης του στίγματος, υπό των μηχανισμών του συστήματος κατά οιουδήποτε τρίτου, εναντιώνεται προς το υπάρχον σηψαιμικό και άκρως διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο.

Η ειδοποιός διαφορά με το παρελθόν είναι ότι, αποτελεί το συστατικό στοιχείο των μηχανισμών αυτών, καθώς τούτο απαιτεί η πάγια πλέον προγραμματική (ατζέντα) της προελαύνουσας παγκοσμιοποιήσεως και εγκαθιδρυθησομένης Νέας Τάξης Πραγμάτων, οι οποίες προάγουν της διάλυση των εθνών, την απάλειψη της ιστορίας και των εθνικών ταυτοτήτων των λαών, ούτως ώστε δια της ανεξέλεγκτης ροής των επηλύδων να νοθευτεί το Ελληνικό έθνος, να κιβδηλοποιηθεί η ιστορία του, να εξοστρακιστεί η πίστη του και συν τω χρόνω προιόντι, ο εναπομείνας Έλληνας να ακρωτηριασθεί βιαίως και να αποκοπεί άπαξ και δια παντός εκ του διαχρονικού ομφαλίου λώρου του με το ένδοξο παρελθόν των προγόνων του.

Ήδη σήμερον βιώνουμε μία στυγνή λογοκρισία, όπου φαλκιδεύεται η ελευθερία του λόγου, μέσω του ποινικού κώδικα, αλλά και του καινοφανούς νόμου περί του τύπου, ένθα η ελευθέρα διακίνηση ιδεών και το δικαιολογημένο ενδιαφέρον του δημοσιογράφου να αποκαλύπτει την αλήθεια και να ελέγχει την εξουσία φιμώνεται, υπό την δαμόκλειο σπάθη υπέρογκων και  δυσβάστακτων οικονομικών διοικητικών προστίμων.

Η εν θέματι πρακτική του συστήματος, έγκειται εις τον «σύννομο» οικονομικό στραγγαλισμό, αλλά επί της ουσίας πρόκειται δια μία νέο-εποχίτικη πρακτική, επιβολής πιστοποιητικών φρονημάτων προς τους αντιρρησίες συνείδησης, τους αρνητές του αλάθητου κρατικού κατεστημένου.

Υπό τις ερπύστριες αυτές της Νέας Τάξης έχουν συνταχθεί αναφανδόν ομού και συλλήβδην, η ψευδεπίγραφα πατριωτική πλευρά, διαφοροποιώντας απλώς την ρητορική.

Ζώμεν, εκόντες άκοντες, εφόσον ερμηνεύσουμε ορθώς τις επιταγές της εποχής εις μια πραγματικότητα, όπου διώκεται ο Ελληνισμός και οι αυτόκλητοι συνήγοροι της αληθείας και του έθνους, διώκονται, σύρονται εις τα δικαστήρια και φυλακίζονται επειδή αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα του ανθελληνικού και δυσώδους κατεστημένου ή τολμούν να μην συνθηκολογήσουν ή να ευθυγραμμισθούν εν γένει με το εκφυλισμένο σύστημα το οποίο ασελγεί εκ δόλου εις τον
Ελληνικό λαό.

Η αστυνομία σκέψεως ως Δούρειος ίππος του συστήματος εφαρμόζει πιστά το εργαλείο των ποινικών διώξεων, υπό το πρόσχημα της δήθεν διασποράς ψευδών ειδήσεων, της διέγερσης σε
ανυπακοή, εν ολίγοις, η ετέρα γνώμη λοιδορείται και ποινικοποιείται από τους θεματοφύλακες της βιούμενης ιδιοτύπτου δικτατορίας.

Ο αγών δέον, όπως συνεχισθεί, διότι η ελευθερία διάδοσης απόψεων, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, οι αρετές, οι αξίες, η πίστη, δαιμονίζουν τα διευθυντήρια των σημερινών εύλαλων μαριονετών και εν γένει των ολίγιστων έμμσιθων εγκάθετων πολιτικών οι οποίοι, μας άγουν προς τον όλεθρο και προς τον κρημνόν.

Εν κατακλείδι, επέπρωτο και ημείς, ως οι πρόγονοι μας, να βιώσουμε τον διωγμό ακριβώς, επειδή φωνάζουμε ότι, η Ελλάς ανήκει στους Έλληνες, επειδή τυγχάνει άχρι και τελευταίας ρανίδος του αίματος μας να φυλάττουμε τας σημαίας περιφρουρώντας την εθνική μας κληρονομιά, τα πρωτοτόκιά μας, εξ ού και δέον όπως υψώσωμεν το ασθενές ανάστημά μας αλλά δαψιλό από ήθος και πνευματική αλκή, ούτως ώστε να υπερασπιστούμε μετά πάθους την αλήθεια και την λαβωμένη ελευθερία μας, κατά του τυραννικού και προδοτικού καθεστώτος, διαμηνύοντας προς τους ετεροκίνητους ταγούς μας τα εξής :

««Πιστεύω ότι το ωραιότερο άσμα κάθε πραγματικού αγωνιστή είναι ο επιθανάτιος ρόγχος μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα της τυραννίας.» -Αλέκος Παναγούλης, Απολογία στο
έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών, 7.11.1968»


Για τα μάτια της Ρούλας!


Στα ύψη η κόντρα του Αλέξη Κούγια, με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, γιά την υπόθεση Πισπιρίγκου.

Αφορμή δηλώσεις του ιατροδικαστή σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, για την κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Με νέες δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε στον Γρηγόρη Λέων, τον οποίο χαρακτήρισε "ιδιώτη ιατροδικαστή, που δεν έχει προβεί ποτέ σε επίσημη ιατροδικαστική υπηρεσία, σε άμεση ιατροδικαστική εξέταση πτώματος", ενώ απειλεί με μηνύσεις και αγωγές.

Αναφέρει:

"Σήμερα πρωί πρωί, από τα ξημερώματα και την αρχή της νέας
εβδομάδας, για να συντηρηθεί στην επικαιρότητα η δικαστική τραγωδία της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου, ένας ιδιώτης ιατροδικαστής, που δεν έχει προβεί ποτέ σε επίσημη ιατροδικαστική υπηρεσία, σε άμεση ιατροδικαστική εξέταση πτώματος, χωρίς να έχει στα χέρια του την δικογραφία, χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος επίκαιρη ιατροδικαστική εξέταση στα άψυχα σώματα των τριών άτυχων κοριτσιών, χωρίς να έχει γνώση της νέας δικογραφίας, η οποία εκκρεμεί ενώπιον της Ανακρίτριας κας Τζωρτζάτου, χωρίς να έχει υπόψιν παθολογοανατομικά στοιχεία, τα οποία τέθηκαν υπόψιν του νέου παθολοαγανατόμου από τη Θεσσαλονίκη και τα οποία με ποσοστό 90% εκρίθησαν ακατάλληλα για παθολογοανατομική επανεξέταση, τόλμησε για ακόμη μία φορά, όπως επί μήνες καθημερινά κάνει, να πλήξει άμεσα και έμμεσα το τεκμήριο αθωότητος της κας κατηγορουμένης και να εκθέσει επίσημες κορυφαίες ιατροδικαστές, όπως τις κ.κ. Τσάκωνα και Τσιόλα, αλλά και τον κορυφαίο Έλληνα παθολογοανατόμο, καθηγητή ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αγαπητό και χρησιμοποιώντας μία έκθεση ιδεών-σενάριο, η οποία παρανόμως βρίσκεται στα χέρια δημοσιογράφων και η οποία βαπτίστηκε ιατροδικαστική επανεξέταση, χωρίς οι δύο νέοι ιατροδικαστές ούτε να έχουν εξετάσει τα νεκρά σώματα των τριών νεκρών κοριτσιών, ούτε να έχουν στη διάθεσή τους κατάλληλα επιστημονικά ευρήματα, ισχυρίστηκε ψευδώς στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού που ενεφανίσθη, ότι δήθεν αυτή η επανεξέταση είναι ισχυρότερη από τις δύο πραγματικές ιατροδικαστικές εξετάσεις των
πραγματικών και ανιδιοτελών ιατροδικαστών, γιατί δήθεν έχει λάβει
υπόψιν και νέα στοιχεία, δημιουργώντας μία προκατάληψη της κοινής γνώμης εις βάρος της κας κατηγορουμένης.

Όπως έχω δεσμευτεί η μόνη απάντηση σε αυτές τις παράνομες
συμπεριφορές θα είναι η έκδοση απαντητικών ανακοινώσεων, χωρίς
καμία τηλεοπτική εμφάνιση και κατάθεση μηνύσεων και αγωγών σε
όλους όσους παρανομούν, είτε είναι ιατροδικαστές, είτε είναι
παθολογοανατόμοι, είτε είναι δικηγόροι, είτε είναι δημοσιογράφοι.

Άμεσα θα ζητήσω την συνδρομή του πανελλήνιου ιατρικού
συλλόγου και του ιατρικού συλλόγου Αθηνών, ώστε αυτή η παρανομία, που θίγει τη δημοκρατία και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης να σταματήσει.

Τέλος, θέλω να παρακαλέσω τους εκλεκτούς συναδέλφους
δικηγόρους, που υπερασπίστηκαν μέχρι σήμερα την κα κατηγορουμένη σε διάφορα στάδια της διερευνήσεως της υποθέσεως, να σταματήσουν κάθε παρέμβαση και κάθε σχόλιο, διότι δυστυχώς οι δηλώσεις και οι παρεμβάσεις γίνονται αντικείμενα προκαταλήψεως εις βάρος της κας κατηγορουμένης και διατηρήσεως της υποθέσεως σε τηλεοπτική εκμετάλλευση.

Εγώ και οι συνεργάτες μου ευρισκόμεθα σε επαφή με κορυφαίους,
διεθνούς φήμης ιατροδικαστές και παθολογοανατόμους και είμαστε
βέβαιοι ότι, στο τέλος αυτή η δικαστική τραγωδία που μοναδικό θύμα έχει την κα κατηγορουμένη, θα κριθεί μόνο από τους φυσικούς της Δικαστές και όχι από τηλεπερσόνες.

ΑΘΗΝΑ, 29.08.2022
Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξης Κούγιας

Λίγο νωρίτερα ο κ. Λέων είχε πει:

«Έχουμε ένα αρχικό πόρισμα που εμπλουτίζεται και οι αρχικοί ιατροδικαστές έχουν μια μικρή μετακίνηση και συγκλίνουν με την άποψη της επανεκτίμησης. Δεν έχουμε άλλα στοιχεία, τα στοιχεία παραμένουν ίδια. Οι πρώτοι ιατροδικαστές τα εξέτασαν με τα δεδομένα που είχαν εκείνη την στιγμή, στην πορεία έχουμε διαφορετικά στοιχεία», είπε ο κ. Λέων, τονίζοντας ωστόσο πως η κατάληξη της διερεύνησης των περιστατικών είναι κοινή και επομένως δεν προκύπτει κάποιο «επιστημονικό κενό», που θα μπορούσε ίσως να αξιοποιηθεί από κάποιους.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Mετά τους New York Times και το Bloomberg "αδειάζει" το Μητσοτάκη, γιά τις υποκλοπές!


Μετά τους New York Times και το Bloomberg καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τις υποκλοπές, καθώς και τις Βρυξέλλες για «συγκάλυψη» του σκανδάλου!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-26/greece-eu-seen-probing-spy-scandal-only-in-superficial-way κάνει ευθεία καταγγελία κατά της κυβέρνησης για τις υποκλοπές, καθώς τονίζει ότι, υπάρχουν προφανείς καθυστερήσεις από την Ελληνική κυβέρνηση και από τις Ελληνικές Αρχές στη διερεύνηση του ζητήματος από τη στιγμή που ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι.

Αφήνει ωστόσο και αιχμές για τον ρόλο με τον οποίο χειρίζονται και οι Βρυξέλλες το ζήτημα, κάνοντας λόγο για «κύκλωμα» συγκάλυψης.

Σε σημερινό δημοσίευμα με τίτλο «Greece, EU Accused of Probing Spy Scandal Only in ‘Superficial’ Way», Ελλάδα και ΕΕ κατηγορούνται ότι, ερευνούν το σκάνδαλο κατασκοπείας απλώς με «επιφανειακό τρόπο». Η Ολλανδή φιλελεύθερη ευρωβουλευτής Σοφί ιντ Βελντ υποστηρίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προχωρήσουν ταχύτερα τις έρευνες σχετικά με την παρακολούθηση ενός πολιτικού της αντιπολίτευσης και ενός δημοσιογράφου», ενώ σημείωσε ότι «η έρευνα των αρχών για την εθνική υπηρεσία πληροφοριών ήταν εξαιρετικά επιφανειακή».

Η Σοφί ιντ Βελντ είναι εισηγήτρια της επιτροπής PEGA του Eυρωκοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού κατασκοπείας Pegasus.

«Οι Ελληνικές Αρχές, αφενός, ισχυρίζονται ότι είναι αθώες, άρα δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, και αφετέρου είναι πολύ απρόθυμες να ρίξουν φως στο όλο θέμα και μέχρι στιγμής όλες τις κινήσεις τους στο τελευταίο διάστημα. Όλες οι ενέργειες, περίπου του τελευταίου έτους, αποσκοπούσαν σε συγκάλυψη», είπε επίσης στο Bloomberg η Ολλανδή ευρωβουλευτής.

Το Bloomberg σχολιάζει ότι «πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα» και ότι η υπόθεση «θα μπορούσε να αποδειχθεί μια σημαντική πολιτική κρίση για την Ελλάδα, η οποία οδεύει προς τις εθνικές εκλογές που αναμένονται την ερχόμενη άνοιξη».

"Ε, όχι και υποκλοπέας της εξόδου από τα Μνημόνια κ. Μητσοτάκη"!


"Εγραψε" με τις ατάκες του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, να αλλάξει την αντζέντα των υποκλοπών, με πανηγυρισμούς, γιά το τέλος της εποπτείας της χωρας και την έξοδο από τα Μνημόνια, είπε:

"Υποκλοπέας συνδιαλέξεων είστε. Αλλά και υποκλοπέας εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια; Τη χώρα την έβγαλε από τα Μνημόνια η Κυβέρνηση, που πλήρωσε πολιτικό κόστος, γιαυτά και ξανάστησε υη χώρα στα πόδια της"!

"Ο Μητσοτάκης πιάστηκε με τον κοριό στο αυτί"!

 


Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή: "Κύριε Μητσοτάκη, εάν έχετε οποιαδήποτε καταγγελία, γιά παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ,  να το καταγγείλετε στον εισαγγελέα. Διότι καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί"!

Η ανατριχίλα Βαρουφάκη!


Γιάννης Βαρουφάκης στη Βουλή, γιά τις υποκλοπές:

"Κύριε πρωθυπουργέ άκουσα οτι, θα με παρακολουθήσετε με μεγάλη προσοχή και με κατέλαβε μιά μεγάλη ανατριχίλα. Ελπίζω να μην με παρακολουθείτε, όπως παρακολουθούσατε τον κ. Ανδρουλάκη".

"Σε αυτή την αίθουσα είσαστε ο μόνος, που δεν καταλάβατε τι συμβαίνει. Εχετε τελειώσει. Είναι το τέλος σας. Αυτό το χειροκρότημα, που ακούσατε από τους βουλευτές σας, που πράγματι ήταν πολύ έντονο, ήταν το αποχαιρετιστήριο χειροκρότημα. Ετσι γίνεται στο τέλος".

"Το να φύγει ο Μητσοτάκης δεν είναι απλώς καλο, για τη Δημοκρατία, γιατί στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ Δημοκρατία. Αλλά για την ελπίδα, μήπως έρθει η Δημοκρατία"!

"Πρόκειται, για το ελληνικό Γουοτεργκεητ. Και δεν το λέω εγώ. Το λέει η εφημερίδα, που αποκάλυψε το πρώτο Γουοτεργκέητ. Θα τους φιμώσετε κι αυτούς? Γιά τολμηστε"!

"Το τηλέφωνο μου παρακολουθείτε απο το 2015. Εκείνη την εποχή, που εμεις τα βαζαμε με την τρόικα, εσεις φωνάζατε "βάστα Γερούν". Ενώ έξω από το γραφείο μου υπηρχαν τα βαν, που έκαναν παρακολουθήσεις. Το τηλέφωνο μου παρακολουθείτο απο το 2015. Τα έχω γράψει στο βιβλιο μου. Δεν είπα οτι παρακολουθούσε η  η ΕΥΠ. Αλλά το ΝSA, Εχω τη δικογραφία, είναι κατατεθειμένη, στις Ισπανικές δικαστικες Αρχές. Τα τηλέφωνο μου παρακολουθείτο. Οτι, ελεγα με τη γυναινα μου και τον Τζουλιαν Ασανζ.

"Πλημμελήματα τα του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα δικά σας, προσωπικά, εγκλήματα"

"Τι έκανε η ΕΥΠ για να αποτρέψει την NSA?".

"O Καρανανλής και η σύζυγος του παρακολουθούντο από την NSA. Θα μου πείτε τι να κάνει η ΕΥΠ, μπροστά στο θηρίο της NSA? Ειδικά μετά από όσα έχουμε μάθει από τον Ασανζ, που σαπίζει στο βρετανικο Γκουαντάναμο και από τον Σκόουντεν".

"Κουρελιάσατε το Σύνταγμα και αυτό θα το πληρώσετε. Το πληρώνετε με ένα τέλος αργό και βασανιστικό. Το τέλος της ελεεινής πρωθυπουργίας σας"!

"Σας έφυγε η αρραβωνιάρα σας κ. Πρωθυπουργέ"!


"Γιά αρραβώνα πηγαίνατε και σας προέκυψε χωρισμός. Σας έφυγε η αρραβωνιάρα σας"!

Με πολύ εύστοχο τρόπο περιέγραψε ο Πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή αυτό, που συνέβη με τις υποκλοπές του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη από την Κυβέρνηση.

Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε και τα τρία κόμματα ότι, δεν μίλησαν με ονόματα και τόνισε:

"Μετά την παραδοχή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντος ότι, παρακολουθούμεθα όλοι, Δημοκρατία τέλος"!

"Δεν υπάρχουν νόμιμες παρακολουθήσεις. Παρακολουθώντας εμένα, παρακολουθείτε και τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Δεν μπορούν να υπάρχουν νόμιμες υποκλοπές, σε μία χώρα ο
όπου παρακολουθούνται οι πάντες".

Σήμερα ολοι μιλήσατε, γιά το αποτέλεσμα. Κανένας δεν μίλησε, γιά το αίτιο. Ο κ. Κουκάκης έχει διοριστεί απο την ΝΔ στο Υπουργείο Παιδείας? Ορίστε το έγγραφο:.

"Η ΕΥΠ έχει μετατραπεί σε ρουφιανομάγαζο".

"Εαν είμασταν σοβαρή Βουλή, θα έπρεπε να βρούμε ποιοί είναι πίσω από το Predator. Eθεσα το ερωτημα στην ΑΔΑΕ εάν παρακολουθούμαι. Θα κληθεί στην Επιτροπή ο κ. Λαβράνος και ο κ. Μπίτσιος? Τι ειδους σχέση είχε με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ τον κ. Ρουμπάτη, ο κ. Λαβράνος? Ποιά υπόθεση εξιχνιάστηκε από την ΕΥΠ? Να σας πω, πως πρόκειται, να λέγεται η ΕΥΠ? Κυβερνητική Υπηρεσία Πληροφοριών! Ποιός είναι ο κ. Λαβράνος, που τον προστατεύουν επί 24ωρου? Το περιβάλλον σας κ. Μητσοτάκη τι σχέση έχει με τον κ. Λαβράνο? Τι σχέση έχει με το predator?Ρωτω τον πρωθυπουργό, ποιό μυαλό σας συμβούλεψε, να δείξετε την Αρμενία και την Ουκρανία, για τις υποκλοπές. Και όταν σας άδειασε ακόμη και η Ουκρανία, να πείτε ότι, ήταν η Ρωσία. Γιά αρραβώνα πηγαίνατε και σας προέκυψε χωρισμός. Σας έφυγε η αρραβωνιάρα σας"!

Κουτσούμπας: "Διακοσμητικός ο ρόλος εισαγγελέα ΕΥΠ"!

 
Καταπέλτης ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στην ομιλία του στη Βουλή  έδωσε συγκλονιστικά στοιχεία, για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις.

"Δεν ακούσαμε λέξη, γιά το νόμο του 1994, που καθιστά νόμιμες τις παρακολουθήσεις. Δεν ακούσαμε παρά ελάχιστα,  για το νόμο που ψηφίσατε και με τον οποίο, μετά το τέλος της καταγραφής του στόχου, δεν ενηνερώνετε ο στόχος, για το τέλος της παρακολούθησης του, εφοσον γίνεται γιά λόγους εθνικής ασφαλείας. Δεν δουλεύετε τον κόσμο. Μεταξύ σας δουλευόσαστε"!

Ο γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο σύνολο των υπηρεσιών και λογισμικων, μεσω των οποιων γινονται οι παρακολουθησεις στη χώρα μας, τις οποίες χαρακτήρισε "απαράδεκτες και ολέθριες γιά το συμφέρον του λαού"! 

Ενώ χαρακτήρισε "διακοσμητικό το ρόλο του εισαγγελέα ΕΥΠ" και τόνισε:

"Φανταστείτε να προκειται για έναν εισαγγελέα, που  πειθαρχικές εμπλοκές, ή που έχει βάλει στο αρχεί σημαντικές υποθέσεις, που χειρίστηκε. Η, που είναι διάτρητος στο οικογενειακό και προσωπικό του περιβάλλον  θα μου πείτε συμβαίνουν αυτά? Εδώ που έχουμε φτάσει, όλα ρίναι υπό έλεγχο"!


 

"Αποτελούσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ απειλή, γιά την εθνική ασφάλεια? Απαντείστε!"


Αποχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής, οταν ξεκίνησε η ομιλία του εκπροώπου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίβη, που μίλησε για,"παρακρατικό  μηχανισμό του Μαξίμου, που προσπάθησε να κρατήσει  σε ομηρία μια ολόκληρη  παράταξη".

Λίγο νωρίτερα ο κ. Κατρίνης τόνισε: "Η έγκριτη "Καθημερινή" έγραψε γιά παρακολουθήσεις 7- 8 πολιτικών. Τι σχέση έχει αυτό με τη Δημοκρατία?

Και συμπλήρωσε:

"Αποτελούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απειλή γιά την εθνική ασφάλεια? Δεν απαντήσατε. Απαντείστε"!

"Σωσίβιο Μητσοτάκη ο Γεραπετρίτης"!

Σάλος στη Βουλή με την απαίτηση του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, που ζήτησε να μιλήσει επί προσωπικού, όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποιος του παραχώρησε το λόγο, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις ολων των βουλευτών της Αντιπολίτευσης, που φώναζαν ότι, δεν έχει δικαιωμα να μιλήσει σε αυτο το στάδιο.

Απειλές, γιά προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκτοξευσε στην ομιλία του ο κ. Γεραπετρίτης, γιά να, εισπράξει "πληρωμένη"  απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα, που τον χαρακτήρισε "σωσίβιο του πρωθυπουργού".

-Αφήστε τις μηνύσεις κ. Γεραπετρίτη, ειπε ο κ. Τσιπρας. Εδώ μιλάμε πολιτικά. Το ερώτημα είναι γνωρίζατε εσείς και ο κ. Πιερακάκης? Γιατί αν γνωρίζατε, ειστε κι εσείς υπόλογοι"!

"Μιλάτε εσείς οι ωτακουστές, γιά παραβίαση των κανόνων? Ντροπή σας"!


"Ζωγράφισε" στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Είπε τα πράγματα με το όνομα τους.

Ορισμένες από τις ατάκες του, που κόλλησαν στον τοίχο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που επέλεξε το... νόμο της σιωπής!

Είπε ο Αλέξης Τσίπρας:

"Ποταπός ο λόγος παρακολούθησης του τρίτου σε δυναμη κόμματος στη Βουλή. Ποταπός όπως και οι προθέσεις σας. Οχι μόνο γνωρίζατε, αλλά είσαστε και ο ιθύνων νους. Η αθλιότητα των προθέσεων σας, συνάδει με τη αθλιότητα της πολιτικής σας. Με βάση το Σύνταγμα, είστε αποκλειστικά υπεύθυνος μιας ωμής παραβίασης του. Μιλάτε εσεις οι ωτακουστές, γιά παραβίαση των κανόνων? Ντροπή δεν έχετε πάνω σας?"

Αγριο σφυροκόπημα από Τσίπρα σε Μητσοτάκη, γιά την ελευθερία του Τύπου!


Αγριο σφυροκόπημα από τον Αλέξη Τσίπρα δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή.

"Ξεφτυλίζετε τη διεθνή εικόνα της χωρας στο εξωτερικό. Δεν ειναι στη λίστα Πέτσα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Ούτε μπορούν να δέχονται τις πιέσεις σας, για να αλλάξουν πρωτοσέλιδα", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ούτε λέξη, γιά την ταμπακιέρα δεν είπε νωρίτερα στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, που προσπάθησε να εμφανιστεί ως κατήγορος και όχι ως υπόλογος και κατηγορούμενος, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: "Δικό σας κ. Μητσοτάκη"!

 


Με επικλήσεις στη ρήση του Κέννεντυ ότι, "ένα σφάλμα γίνεται λάθος, όταν δεν το διορθώνουμε", ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να διορθώσει τα αδιόρθωτα!

Δεν έχει καταλάβει φαίνεται ότι, είναι "υπόλογος και κατηγορούμενος, για παρακολούθηση των πολιτικών του αντιπάλων", οπως του επεσήμανε λιγο αργότερα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, που καταχειροκροτήθηκε.

Και συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας πάταγο στη Βουλή:

"Ποιός είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας, που επικαλείστε, για να προχωρήσετε στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη? Είναι πράκτορας ξένων δυνάμεων, είναι κατάσκπος? Σας δίνω το μικρόφωνο. Ορίστε, απαντείστε! Αλλά δεν απαντάτε"!


Εύσχημα σε Ντογιάκο από Μητσοτάκη στη Βουλή


Τα... εύσχημα στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο απέδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εν εξελίξει ομιλία του στη Βουλή, γιά τις υποκλοπές.

Τον χαρακτήρισε "ακέραιο" και ζήτησε να τον στηρίξουν στο έργο του! Λίγο νωρίτερα προσπάθησε να πετάξει τη... μπάλα στην εξέδρα, επικαλούμενος την ομιχλώδη ανάρτηση στο Twitter του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, ο οποίος έκανε λόγο, για παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, της συζύγου και της κόρης του, επί ΣΥΡΙΖΑ.

 Παρέβλεψε ωστόσο ο πρωθυπουργός το οτι, στην κατάθεση, που έδωσε στον Εισαγγελέα ΑΠ Ισίδωρο Ντογιάκο ο κ. Τέλλογλου, στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαρροή των υποκλοπών, δεν φώτισε το τοπίο!

Μητσοτάκης γιά υποκλοπές: Ούτε στο γήπεδο τέτοια πάσα!


Την.. μπάλα στην κερκίδα προσπαθει, να πετάξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γιά τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και το predator.

Αντί να μιλήσει, για την ταμπακιέρα και την παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επικαλέστηκε την ομιχλώδη ανάρτηση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, που έκανε λόγο, για παρακολούθηση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, της συζυγου και της κόρης του, επί ΣΥΡΙΖΑ.

Παραβλέπει ωστόσο οτι, ο δημοσιογράφος, που κλήθηκε και κατέθεσε στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, που διενεργεί έρευνα, γιά τη διαρροή των υποκλοπων.

Ούτε στην ορκομωσία τόσοι βουλευτές!


Πιένες στη Βουλή!

Σχεδόν όλοι οι βουλευτές παρόντες, σαν να είναι ημέρα ορκομωσίας...

Μόλις ξεκίνησε στη Βουλή, η συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, με πρωτοβουλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για τις υποκλοπές.


Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα υποβάλλει μήνυση, για το γνωστό σύνθημα, που εστάλη μέσω ΕΛΤΑ


Σε χακάρισμα αποδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το γνωστό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έστειλαν τα ΕΛΤΑ, μέσω της εφαρμογής (app), σε όσους την έχουν κατεβάσει στα κινητά τους τηλέφωνα.

Αυτό προκύπτει από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που κατά τις ίδιες πηγές, έκανε μιά πρώτη έρευνα.

Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, όπως και η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ωστόσο δεν μπορεί να γίνει έρευνα από τη Δικαιοσύνη, καθώς απαιτείται να κατατεθεί έγκληση (μήνυση) από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή το ενδεχόμενο αδίκημα δεν είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο.

Δεν έχει διευκρινιστεί, εάν θα υποβάλλουν έγκληση τα ΕΛΤΑ.

Στου κουφού την πόρτα! Δείτε το βίντεο





 

Χαμός με το σύνθημα των ΕΛΤΑ: "Mητσοτάκη γ@@@@@@@"!


 Marios Katsis

@marios_katsis
Βουλευτής Θεσπρωτίας / Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ / Κοσμήτορας της BτΕ/Ηλεκτρονικός Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ - Πολυτεχνείο Κρήτης
Δημόσιο πρόσωποIgoumenitsa-Athensmarioskatsis.grΈγινε μέλος: Ιούνιος 2015

Tweet του χρήστη Marios Katsis

Το γνωστό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλαν τα ΕΛΤΑ μέσω της εφαρμογής (app) σε όσους την έχουν «κατεβάσει» στα κινητά του τηλέφωνα.

Το γεγονός επεσήμανε με ανάρτησή του στα social media και ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, «ταγκάροντας» μάλιστα τον αρμόδιο υπουργό της ΝΔ Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο.Το γνωστό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλαν τα ΕΛΤΑ μέσω της εφαρμογής (app) σε όσους την έχουν «κατεβάσει» στα κινητά του τηλέφωνα.

Το γεγονός επεσήμανε με ανάρτησή του στα social media και ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, «ταγκάροντας» μάλιστα τον αρμόδιο υπουργό της ΝΔ Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο.Καρφιτσωμένο Tweet
1️⃣Πολλοί χρήστες του app #eltaMobile έλαβαν αυτή την ειδοποίηση.Επειδή υποθέτω πως δεν αποφασίσατε σαν αρμόδιο Υπουργείο να στείλετε...χαιρετισμούς στον Πρωθυπουργό, είναι η 2η φορά που τα #ΕΛΤΑ πέφτουν θύμα #κυβερνοεπίθεσης

19
260