Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ερευνα από την Εισαγγελία ΑΠ για τον αντιπρόεδρο της JUMBO

Με παρέμβαση της εισαγγελέα του ΑΠ Ξένης Δημητρίου διενεργείται έρευνα, για σκάνδαλο αγοράς ακινήτων μεσω κάρτας POS, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο αντιπρόεδρος της JUMBO Βαγγέλης Παπαευαγγέλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Κινεζικών αρχών που διενήργησαν ελέγχους μετά τα capital controls που επιβλήθηκαν εκεί, ο κ. Παπαευαγγέλου, προχώρησε σε μία εντελώς παράνομη πρακτική για να ξεπεράσει τους κεφαλαιακούς ελέγχους, συστήνοντας προσωπική εταιρεία, που έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της χρήσης POS.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο αντιπρόεδρος της Jumbo φερεται να  προσέγγισε πλούσιους Κινέζους πελάτες, στους οποίους πρότεινε τη μεταφορά ποσών από 10.000 έως 20.000 ευρώ μέσω POS κάνοντας δήθεν συναλλαγές προκειμένου να αποκτήσουν σπίτι αλλά και χρυσή βίζα στην Ελλάδα ενώ παράλληλα μπορούσαν να βγάλουν εκτός της Κίνας και χιλιάδες ευρώ «σπάζοντας» τα capital controls που ισχύουν εκεί.
Την υπόθεση θα διερευνήσει εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος.

Νέος γύρος για τον Γιάννο

Νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου φέρονται ότι, εντοπίστηκαν στη Γαλλία, ενώ οι ανακριτές Διαφθοράς Ζαμανίκα – Ευαγγέλου έστειλαν αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε Γαλλία, ΗΠΑ, Κύπρο, Βέλγιο και Ολλανδία (όπου έχει βάση και η εταιρεία Thales), αναμένοντας νέα στοιχεία σε βάρος του πρώην υπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννος Παπαντωνίου φέρεται ότι, έχει προβάλλει αντιρρήσεις για το άνοιγμά των τραπεζικών του λογαριασμών.
Σημαντική βοήθεια στην ροή του χρήματος φέρεται ότι, δόθηκε στους ανακριτές από την κυπριακή ΜΟΚΑΣ (αρχή για το ξέπλυμα), καθώς από αυτή άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των λογαριασμών των off-shore του αντιπροσώπου της Thales στην Ελλάδα.

Παράλληλα στη Βουλή εκκρεμεί αίτημα των ανακριτών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπαντωνίου και για δωροδοκία.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Και στην Ελλάδα έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ερευνα για τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, από πυρά Αλβανών αστυνομικών στους Βουλιαράτες, είναι αρμόδια να διενεργήσει και η Ελληνική Δικαιοσύνη.
 Σύμφωνα με πληροφορίες , η δικογραφία για την υπόθεση θανάτου του 35χρονου ομογενούς διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε ελληνική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ποινικού Κώδικα «Οι ελληνικοί ποινικοί νόμοι εφαρμόζονται και κατά αλλοδαπού, για πράξη που τελέστηκε στην αλλοδαπή και που χαρακτηρίζεται από αυτούς ως κακούργημα ή πλημμέλημα, αν η πράξη αυτή στρέφεται εναντίον Ελληνα πολίτη και αν είναι αξιόποινη και κατά τους νόμους της χώρας όπου τελέστηκε ή αν διαπράχθηκε σε πολιτειακά ασύντακτη χώρα».

Ρισκάρουν ζωές δικαστών, επειδή δεν κάνουν... σέρβις!

"Eξήντα πέντε δικαστικοί - εισαγγελείς και ανακριτές - θεωρούνται στόχοι τρομοκρατικών ενεργειών και βρίσκονται υπό καθεστώς αστυνομικής προστασίας.
Ελλείψει περιπολικών όμως,  αναγκάζονται να πηγαίνουν σε δίκες και ανακρίσεις με... πεζή συνοδεία αστυνομικών, ή με αστυνομικούς, που χρησιμοποιούν δικές τους μοτοσυκλέτες!
Και πως αλλιώς, όταν από τα υπάρχοντα περιπολικά, τα περισσότερα έχουν στο ενεργητικό τους 500.000 και 600.000 χιλιόμετρα με ανύπαρκτο σέρβις και μοναδική συντήρηση το... συμπλήρωμα λαδιών στον κινητήρα;
Και να φανταστεί κανείς ότι, τις καλές εποχές, τα περιπολικά, που ξεπερνούσαν  τα 100.000 χιλιόμετρα, το χαρίζαμε  στην Αλβανική Αστυνομία".
Ολα τα παραπάνω είναι αυτούσιο απόσπασμα της κουβέντας μας, με αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας!



Τρίτο εξώδικο Ζωής για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Τρίτο εξώδικο στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έστειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως επικεφαλής της "Πλεύσης Ελευθερίας", μαζι με την πρωτοβουλία "Δικαιοσύνη γιά όλους", με σκοπο τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ύψους 341 δισεκατομυρίων ευρώ.
Η Πλεύση Ελευθερίας, με την πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για Όλους», συνεχίζει τις ενέργειες για την διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για τις θηριωδίες του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, ύψους τουλάχιστον 341 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ζητάνε να εισαχθει η υποθεση προς συζήτηση σημερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, γιά την ψήφιση πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπης, για τις γερμανικές οφειλές.


Γράμμα από τον πρωθυπουργό στη μητέρα του Ζακ


Με ένα γράμμα απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη, η οποία την προηγούμενη βδομάδα του είχε στείλει επιστολή, ζητώντας τη “δίκαιη τιμωρία όσων συμμετείχαν στην δολοφονία του παιδιού της”!
«Δεσμεύομαι για τη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης», είναι τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, προς την μητέρα του Ζακ.
Διαβάστε την επιστολή την οποία δημοσίευσε η “Εφημερίδα των Συντακτών”:
«Αξιότιμη κυρία Κωστοπούλου,
Θα ήθελα κατ' αρχάς να σας εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για την οδυνηρή απώλεια του Ζακ. Αλλά και την ευγνωμοσύνη μου που σε μια τόσο δύσκολη στιγμή θελήσατε να μοιραστείτε μαζί μου τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.
Όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο του Ζακ συνιστούν έναν εφιάλτη. Όχι μόνο γιατί η ωμή βία οδήγησε στην απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής αλλά και γιατί έγιναν αφορμή για να αναδυθεί ο κοινωνικός κανιβαλισμός που επικροτεί την αυτοδικία και δεν ανατριχιάζει στην όψη της ωμής βίας απέναντι σε αυτόν που είναι από κάτω. Τον αδύναμο, τον διαφορετικό και τον άλλο.
Δυστυχώς με μέρος των ΜΜΕ να υποδαυλίζει αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό αλλά και να υποκαθιστά για άλλη μια φορά την δικαιοσύνη ή, ακόμα χειρότερα, να προσβάλλει, προς χάριν της τηλεθέασης, έναν συμπολίτη μας που έχασε με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο τη ζωή του.
Συμφωνώ απόλυτα με την έκκλησή σας για διεξοδική διερεύνηση όλων των πτυχών της τραγικής υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών, σε όσους πιθανά με τις πράξεις τους ή με τη στάση τους προκάλεσαν ή επέτρεψαν την απώλεια της ζωής του Ζακ. Αυτή τη βούληση έχω εκφράσει δημοσίως και προς τους αρμόδιους θεσμούς του κράτους και της δικαιοσύνης.
Αυτή η υπόθεση, όμως, δεν τελειώνει με την εξιχνίασή της. Η αντιμετώπιση του κοινωνικού κανιβαλισμού και των φαινομένων βίας και μίσους χρειάζεται συντεταγμένη παρέμβαση από την πολιτεία με στόχο τη συνολική πρόληψη του εγκλήματος αλλά κυρίως τη διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας. Για να διαμορφωθούν νέες συνειδήσεις και να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας.
Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα εργαστούμε με ακόμα μεγαλύτερη αφοσίωση σε αυτή την κατεύθυνση.
Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα και πάλι να σας εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήριά μου και να σας προσκαλέσω σε συνάντηση την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Αθήνα.
Η απώλεια του Ζακ δεν θα ξεχαστεί, τουλάχιστον από όσους και όσες από εμάς παραμένουμε αφοσιωμένοι στον αγώνα για μια κοινωνία που η ανθρώπινη ζωή θα είναι η υπέρτατη αξία.
Με εκτίμηση,
Αλέξης Τσίπρας»


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου από τις φυλακές Κορυδαλλού (VIDEO)


Προσωρινά κρατούμενη, για ξέπλυμα 2,8 εκ γαλλικών φράγκων,  που φέρεται ως μίζα, η οποία δόθηκε στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου, η σύζυγος του Ρούλα Κουράκου έσπασε τη σιωπή της και μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού μίλησε στη Μαίρη Μπενέα και στην εκπομπή "Μαζί σου". 

Δείτε το βίντεο στο 1:28:05 http://www.skai.gr/tv/show/?showid=67032
Με φωνή, που τσάκιζε από τη συγκίνηση και τους λυγμούς, δυνατά συναισθηματικά ξεσπάσματα και πολλή ευγένεια η κ. Ρούλα Παπαντωνίου - Κουράκου μίλησε για τον Γιάννο, που "δεν μπορεί κανείς να τον τραυματίσει", όπως είπε.
Χαρακτήρισε "ιχνηλατίσιμες τις καταθέσεις τους στην Ελβετία, ενώ είπε ότι, είναι ανακρίβειες και υπερβολές όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, για βίλες και πισίνες. 

Δήλωσε ότι, εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη και πως είναι γεμάτη αγάπη, για τα παιδιά και την οικογένεια της και για τον "Γιάννο με την υπέροχη ψυχή.
Διαβάστε τη συνέντευξη:

Τι είπε γιά τον Γιάννο Παπαντωνίου:

Eίναι τραγικά όλα αυτά, που συμβαίνουν. Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ένας άνθρωπος ακέραιος. Εχει ασκήσει διοίκηση αξιοκρατικά. Ποτέ δεν μπήκε σε τέτοιες διαδικασίες και πάντα λέγανε γι΄αυτόν:O εύπορος τι δουλειά έχει στο ΠΑΣΟΚ;”. Ποτε δεν μπήκε σε τέτοιες συνδιαλλαγές.

Ο σύζυγός μου είναι ένας ακέραιος άνθρωπος. Τον έχετε γνωρίσει. Δεν πρέπει να γελάνε και να καγχαζουν με τέτοια τραγικότητα. Η ζωή δεν ξέρετε πως τα φέρνει. Φτάνει πια.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι μία προσωπικότητα, που δεν μπορεί κανείς, ακόμη και σήμερα να την ξεπεράσει. Είναι αξεπέραστος. Και μόνον το γεγονός ότι, προχωρήσαμε σε μία σχέση με την αλήθεια μας – γιατί εγω έφτασα επι ένα χρόνο να μην μου μιλάει η μητέρα μου, να μην μου μιλάνε φίλοι, θεωρώντας ότι, ο Γιάννος είναι ένας πλούσιος και είμαι ένας ενθουσιασμός του και ότι, θα με παρατήσει, γιατί έτσι έχει μάθει να ζει, να κάνει, να δείχνει κλπ.
Και όμως. Ο Γιάννος είναι ένας κύριος. Ενας Τζεντλμαν. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;
Στάθηκε στα παιδιά μου. Τα παιδιά μου ακόμη και με όλα αυτά, που τραβάμε, τον έχουνε πολύ ψηλά. Αυτό κάτι σημαίνει (ραγίζει η φωνή της).
Να βρούμε λίγο τις αξίες μας .
Εαν μιλήσετε με τα παιδιά μου, από τον πρώτο μου γάμο, παρ΄όλο που έχουνε ταλαιπωρηθεί τόσο, πίνουνε νερό στο όνομα του. Και παρ΄ όλα αυτά, που ακούγονται.
Δεν μπορεί κανείς να τον τραυματίσει το Γιάννο.
Ο Γιάννος λειτουργούσε αξιοκρατικά και μόνο. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος, να πει το αντίθετο. Εγω τον θυμάμαι να λέει και στον αρχηγό “τους αξιότερους και ικανότερους”. Ποτέ δεν έχει πει βάλτε μου τον έναν τον άλλον. Παντα με μετρο λειτουργήσαμε σε όλη μας τη ζωή και δεν προκαλέσαμε. Τι να σας πω..



Τι είπε για τον επιχειρηματία και φίλο του Γιάννου Παπαντωνίου, που χαρακτηρίστηκε “βαθύ λαρύγγι” και “Ζήγρας της ανάκρισης”, καθώς αποκάλυψε ότι, ο πρώην υπουργός του έδινε να μεταφέρει στην Ελβετία, σε φακέλους περί τα 2,5 εκ ευρω, η κ. Ρούλα Κουράκου είπε:
Δεν ισχύει ότι, είναι ένας Ζήγρας. Τον άνθρωπο αυτό, τον εκτιμώ βαθύτατα. Ούτε το προφίλ του Ζήγρα έχει. Δεν είπε καμμία ανακρίβεια...
ΜΠΕΝΕΑ: Eίπε ότι, του έδινε ο σύζυγος σας χρήματα σε φακέλους, να τα βγάζει στην Ελβετία.
ΣΥΖΥΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ: Δεν είπε καμμία ανακρίβεια... Τα ίδια λέμε κι εμείς στο απολογητικό μας. Αλλά δεν είναι Ζήγρας. Σας το επαναλαμβάνω, ούτε το προφίλ του Ζήγρα έχει. Είναι ένας άνθρωπος αξιολογότατος, οικογενειάρχης, ακέραιος και πραγματικά μας βοήθησε χωρίς ένα ευρώ, εις βάρος της οικογενειακής και ψυχικής του γαλήνης, όπως εξελίχτηκε, γιατί κανείς, πού να φανταζόταν όλες αυτές τις απίστευτες διαστάσεις και διαστρεβλώσεις.
Η απολογία του συνάδει απόλυτα με τις δικές μας. Ούτε είπε κάτι παραπάνω από αυτα, που είπαμε εμείς. Ούτε βριζόμαστε, όπως ακούστηκε. Τον εκτιμώ, τον σέβομαι. Τον εκτιμώ και πονάω για ΄κείνον και γιά όλη του την οικογένεια. Είναι αξιόλογος. Αξιοθαύμαστος. Δεν του είπαμε ψέμματα. Υπήρχε σχέση εκτίμησης μεταξύ μας. Θαύμαζε το Γιάννο.

Για τα χρήματα στην Ελβετία:
Τουλάχιστον ένας Γιάννος Παπαντωνίου, εαν αυτά ήταν προιον συνδιαλλαγής ή άλλης πηγής, θα μπορούσε να μην τα βαλει σε τράπεζες. Αλλά τα λεφτά αυτά όλα φαίνονται. Το είπα και στην κ. Ζαμανίκα. Οτι όλα είναι ιχνηλατίσημα. Από την στιγμή, που μπαίνουν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα πάντα είναι ιχνηλατίσημα. Υπήρχαν τα ονόματα μας. Εδώ η Ελβετία έκανε έρευνα στους λογαριασμούς μας, γιά δύο χρόνια, χωρίς να το ξέρουμε.
ΜΠΕΝΕΑ: Τότε γιατί δεν τα βγάλατε με νόμιμο τρόπο;
ΣΥΖΥΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ: Bεβαίως υπάρχει παρατυπία. Αλλά αυτό, που μας κατηγορούν είναι αδιανόητο. Δεν μπορούσε ποτε να πάει το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο. Και όπως ξέρετε, η οικογένεια του Γιάννου και της πρώην συζύγου του, είχαν χρηματα στην Ελβετία. Εδώ η πρώην γυναίκα του μου έλεγε ότι, εμείς τα λεφτα μας τα έχουμε στην Ελβετία.
ΜΠΕΝΕΑ: Νιώθετε ότι, σας ταυτίζουν με τον Ακη Τσοxατζόπουλο:
ΣΥΖΥΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ: Καμμία σχέση με όλα αυτά, που συνέβησαν με τον Ακη και καμμία σχέση εμείς με τη ζωή του Ακη.

Για το σπίτι στην Κηφησιά:
Ειπώθηκαν πολλές ανακρίβειες. Δεν υπάρχει πισινα στο σπίτι. Ηταν ένα μειονεκτικό οικόπεδο 300 τετραγωνικών. Οταν το πηραμε, δεν ήταν ούτε καν διαμορφωμενη περιοχή. Εγινε σιγα – σιγα. Εγω κ. Μπενέα έχω μεγαλώσει στα Μελίσσια, εκει που ήτανε το σπίτι μου, ήταν δάση. Και τωρα δεν έχω να παρκάρω, όταν πήγαινα στη μητέρα μου, την οποία την έχασα και δεν προλαβα να πάω ούτε στο Μνημόσυνο της, γιατί ήμουνα στη φυλακή. Εχω χάσει τη μητέρα μου, ήταν το μνημόσυνό της και εγω ήμουνα μέσα στη φυλακή και δεν μπόρεσα να πάω. Αυτό είναι μία παρένθεση τραγική. (λυγμοί).
Επανέρχομαι σε αυτό, που έλεγα. Οτι στα Μελίσια πιά δεν μπορώ να παρκάρω.
Και με τον πρώην σύζυγό μου ζούσαμε σε μία βίλλα. Αυτή τη βίλλα γιατί δεν την έχει φωτογραφίσει κανείς;
ΜΠΕΝΕΑ: Πως είναι η σχέση με τον πρώην σύζυγο σας;
ΣΥΖΥΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ: Ο πρώην σύζυγος μου είναι πολύ κοντά μας. Είμαστε όλη η οικογένεια δεμένη. Οσο και αν προσπαθούν να δημιουργησουν για μενα ενα αλλο προφίλ.. (Λυγμοί) Είμαστε απολύτως δεμένοι. Σεβόμαστε τα παιδιά μας, που θέλουμε να βγάλουμε σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία. Mε τον πρώην σύζυγο μου, κράτησα σχέσεις άριστες. Τον φρόντισα. Τον αγαπώ. Τον τιμώ. Τον σέβομαι επίσης. Παρ΄όλο που λένε ότι, εκείνος με “έδωσε”, ανακρίβειες είναι όλα αυτά. Είχε μία δουλειά, που ανθούσε και έφερνε και διακινούσε πάρα πολύ μετρητό. Ηταν ένας άνθρωπος αξιόλογος, που τον σέβομαι ακόμη και τον τιμώ.

Γιά το σπίτι στην Σύρο:
Ο δήμαρχος της Σύρου τότε, έλεγε μην πάρεις οικόπεδο εκεί, είναι χάλια.. Εμεις όμως πηραμε το οικόπεδο. Και μετα το είπαμε στον κ. Στουρνάρα και έγινε εκεί μια κοινότητα. Ηρθε και ο Γάλλος πρέσβης. Μετά ο ιδιοκτήτης έκανε το δικό του σπίτι και έγινε μια περιοχή, που μετα τη λέγανε VIP. Οι ντόπιοι την αποκαλούσαν VIP.
Δεν ήταν κάτι φοβερό. Απλά έφτιαξα κάτι καλόγουστο. Με πέτρες και βράχους, που βγήκαν απο το οικόπεδο. Τίποτα άλλο. Ούτε χρυσά πόμολα έχει, ούτε έχει υδρομασαζ και όλα αυτά, που λένε. Πρεπει κάποιος να δείξει λίγο ψυχή.

Γιά τις κατηγορίες:
Απορώ, πως βρεθήκαμε εδω. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο. Ολα είναι “είπε ο ενας, ειπε ο άλλος”. Δεν υπάρχει ούτε μία απόδειξη και μας στέλνουνε μέσα στη φυλακή, ενω έχουμε συνεργαστεί απολύτως με τις αρχές. Εχουμε δωσει τη συγκατάθεση μας να ανοίξουν οι λογαριασμοί και στο τέλος θα φανεί η αλήθεια.
Δεν έχω τι άλλο να σας πω. Είμαι συντετριμένη σαν άνθρωπος.
Eχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.
Και κατέληξε:
Ούτε κακία έχω, ούτε θυμό έχω.
Αυτό που μέσα μου έχω είναι αγάπη για τα παιδιά μου, για την οικογένεια μου και γι΄αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, το Γιάννο.
Εχει μια ψυχή υπέροχη.

Δείτε στις 11.30 τι είπε απο τον Κορυδαλλό η σύζυγος του Γιάννου

Δείτε στις 11.30 στο "Μαζί σου", όλα όσα είπε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη Μαίρη Μπενέα η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, μετά από έξι μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η Ρούλα Κουράκου - Παπαντωνίου μίλησε για το Γιάννο, για τα παιδιά της, για τις καταθέσεις στην Ελβετία και για τις βίλλες.

Το... παιχνίδι της μίζας για τα υποβρύχια


Το... παιχνίδι της μίζας περιέγραψε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κ. Παντελάκη, δεύτερη μέρα της αγόρευσης της στην υπόθεση του σκανδάλου των υποβρυχίων. Η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης, για έξι ακόμη από τους 32 κατηγορούμενους, για τους οποίουςπρότεινε ενοχή, λέγοντας ότι: “Επαιρναν μίζες και προχωρούσαν σε ενέργειες, που είχαν αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι προσφορές άλλων εταιρειών”.
Ηδη η εισαγγελέας έχει προτείνει ενοχή για 12 και απαλλαγή για 2 εκ των 32 κατηγορουμένων, ενω εκκρεμεί η πρόταση της για τους υπολοιπους 18 κατηγορούμενους.
Αναφερόμενη στην σύμβαση για τα υποβρύχια, η κ. Παντελάκη είπε μεταξύ άλλων ότι, “υπογράφηκε στις 3-8-2000 η σύμβαση για την προμήθεια των συστημάτων Στίγκερ μεταξύ του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Διεύθυνσης Εξοπλισμων κατηγορούμενου Αντώνη Κάντα και της εταιρείας STN ATLAS, η οποία εκπροσωπείτο από τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Ευσταθίου, σύμβουλο της γερμανικής εταιρίαςATLAS”.
Η κ. Παντελάκη αναφερθηκε στη σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων,ποσού 160 εκατομμυρίων ευρω περίπου, η οποία υπογράφτηκε στις 26-4-2000, αντί περίπου 32
εκατομμυρίων, μεταξύ της εταιρείας EBO (υποκατασκευαστής) και της STN ATLAS και ζήτησε:

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΚAΛΥΨΗ: Η... κόντρα Καλογήρου - Κοντονή στον ΑΠ, για πειθαρχικό πρώην αθλητικού δικαστή



AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Αληθεύει ότι, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου δήλωσε παραίτηση από την έφεση, που είχε ασκήσει ο προκάτοχος του Σταύρος Κοντονής, σε αθωωτική απόφαση Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Δικαστηρίου, εναντίον πρώην αθλητικού δικαστή;
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εννέα δικαστές του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Δικαστηρίου του ΑΠ πάντως έμειναν άφωνοι στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία επρόκειτο να κρίνουν σε δεύτερο βαθμό την έφεση, που είχε ασκηθεί από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, εναντίον της αθωωτικής απόφασης του Πειθαρχικού οργάνου του ΑΠ, που είχε απαλλάξει Πρόεδρο Πρωτοδικών, ο οποίος ήταν πρώην αθλητικός δικαστής και είχε αθωωθεί μετά από πειθαρχική δίωξη, για εξωαθλητικό πειθαρχικό παράπτωμα.
Η υπόθεση αναβλήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου  από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Δικαστήριο, προκειμένου οι δικαστές του ΑΠ, να διερευνήσουν, εάν υπάρχει δυνατότητα από το νόμο, να παραιτηθεί ο υπουργός από την έφεση.
Η νέα δίκη έχει προσδιοριστεί στις αρχές Νοεμβρίου.
Εναντίον του πρώην αθλητικού δικαστή, ο οποίος διεκδίκησε πρόσφατα στις εκλογές της 15ης Σεπτεμβρίου 2018 την θέση του προισταμένου της διοίκησης του Πρωτοδικείου της Αθήνας, χωρίς επιτυχία, εκκρεμούν και άλλες πειθαρχικές έρευνες από τον Αρειο Πάγο.

Η ΑΑΔΕ άφησε τις λίστες και έπιασε το... μπουζούκι


Α, όλα κι όλα.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γιώργο Πιτσιλή, μπορεί να άφησε να παραγραφούν δεκάδες σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής, όπως η βαριά Λίστα Λαγκάρντ, στοιχηματικές εταιρίες κλπ., που θα εισέφεραν εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία, αλλά δεν αφήνει να της ξεφύγει ούτε... ποτήρι ουίσκι.
Από τα μεσάνυχτα έβάλε 48ωρο λουκέτο σε γνωστό κέντρο διασκέδασης, για μη έκδοση αποδείξεων.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 12 αποδείξεις για οινοπνευματώδη ποτά, καθώς και 45 αποδείξεις για πώληση λουλουδιών.

Μην... πυροβολείτε τους δικαστές της “Χρυσής Αυγής”.


Ομπρέλα... προστασίας στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζουν την υπόθεση της “Χρυσής Αυγής”, άνοιξε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή τις επικρίσεις, για καθυστέρηση της διαδικασίας, η οποία συμπλήρωσε τρισίμισι χρόνια!
Πληροφοριακά, η διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρίσκεται στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων, που αφορούν τον κατηγορούμενο βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη.
Σε ανακοίνωση της η ΕΔΕ, “για την αποκατάσταση της αλήθειας”, αναφέρονται τα εξής:

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ
ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Καθώς πληθαίνουν οι ανακοινώσεις με αίτημα την επιτάχυνση της
δίκης της Χρυσής Αυγής, επιρρίπτοντας μάλιστα ορισμένες φορές τις
ευθύνες της καθυστέρησης στο Δικαστήριο, οφείλουμε να παραθέσουμε
ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη μένουν αμφιβολίες για τις πραγματικές αιτίες της
καθυστέρησης: Στη δίκη αυτή, η οποία μέχρι σήμερα έχει διαρκέσει 3,5 χρόνια και έχουν διεξαχθεί 283 συνεδριάσεις, υπάρχουν 68
κατηγορούμενοι, έχει ολοκληρωθεί η εξέταση 150 μαρτύρων κατηγορίας, υπολογίζονται σε 230 οι μάρτυρες υπεράσπισης, έχει προχωρήσει η ανάγνωση εγγράφων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που υπερβαίνουν τις 50.000 σελίδες, ενώ παρίστανται 125 συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Μέχρι και σήμερα το Δικαστήριο συνεδριάζει 10 φορές το μήνα και τούτο διότι δεν υπάρχει ειδική αίθουσα, για να διεξάγεται η διαδικασία σε πιο τακτική βάση. Οι δικαστές και εισαγγελείς της συγκεκριμένης δίκης εργάζονται με μεγάλη ευσυνειδησία, δικάζουν με βάση το Σύνταγμα και τους θεσπισμένους νόμους και τηρώντας τις αρχές της δίκαιης δίκης. Επιδίωξη όλων είναι να περαιώνονται οι δίκες μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα με την τήρηση όλων των δικονομικών κανόνων και αυτό είναιείναι εφικτό μόνο όταν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις”.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Η μεταμόρφωση του Γιάννου μετά από 24 ώρες στη φυλακή (βίντεο)


Οι "Δικογραφίες" βρέθηκαν στον Κορυδαλλό και περιέγραψαν στο "Μαζί σου" πως είναι σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου,  δύο ημέρες μετά από το πρώτο σοκ.
Ο πρώην υπουργός, που, όπως είπε,  δέχεται επιστολές και μηνύματα  στήριξης και συμπαράστασης  μίλησε στις "Δικογραφίες", γιά το πως ανέκτησε τις δυνάμεις του και για το πως  ετοιμάζεται για την υπεράσπιση του.
Ηπια και ευγενική στις Γυναικείες Φυλακλες η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, σε κελλί με δύο ακόμη κρατούμενες.
Δείτε το βίντεο της εκποhttp://www.skai.gr/tv/show/?showid=67032
μπής στο 0:44:30

Απάντηση Ξένης Δημητρίου για τους εξεταστές στη Σχολή Δικαστών, όπου συμμετέχει ως διαγωνιζόμενη και η κόρη της


Ανοίκεια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων” χαρακτηρίζει η εισαγγελέας του ΑΠ Ξένη Δημητρίου τις αποκαλύψεις των ΜΜΕ ότι, επέλεξε η ίδια, ως εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους εισαγγελείς, που συμμετέχουν ως εξεταστές στις επιτροπές των εξετάσεων στη Σχολή Δικαστών, στις οποίες συμμετέχει και η κόρη της.
Κανένας δεν αμφισβήτησε τη νομιμότητα της ενέργειας της εισαγγελέα να επιλέξει τους εισαγγελείς- εξεταστές.
Ούτε και η ίδια διαψεύδει τα δημοσιεύματα.
Δεν εξηγεί όμως, γιατί – εφόσον την αφορά προσωπικά το θέμα – δεν δήλωσε αποχή από το καθήκον επιλογής των δύο αντιεισαγγελέων – εξεταστών, όπως ο νομοθέτης έχει προβλέψει ότι, πρέπει να κάνει ένας λειτουργός της Δικαιοσύνης, που εμπλέκεται προσωπικά σε μια υπόθεση και οφείλει να αναπληρωθεί από τον νόμιμο αναπληρωτή του, εν προκειμένω τον αρχαιότερο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της εισαγγελέα ΑΠ:

Οτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό κ. Δημητρίου;

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις, για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τις εξετάσεις στη Σχολή Δικαστών και Εισαγγελέων, στις οποίες παίρνει μέρος και κόρη της.
Διαβάστε το ρεπορταζ της "Δίκης".
http://dikisports.blogspot.com/2018/10/blog-post_325.html?m=1

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ο Γιάννος στις "Δικογραφίες" (video): "Του έδινα δικά μου χρήματα, να τα βγάζει στην Ελβετία..".


O πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις "Δικογραφίες", χτες το βράδυ, λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση του στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
Δείτε το βίντεο της εκπομπής:
 Είπε:http://www.skai.gr/tv/show/?showid=67032
Παπαντωνίου: Υπάρχουν απορίες μαθαίνω;
Μπενέα: Ε, φυσικά. Πως έγινε αυτό. Πως οδηγήθηκαν οι ανακριτές στην προφυλάκιση σας;
Παπαντωνίου: Δεν υπάρχει απάντηση.
Μπενέα: Πως δεν υπαρχει απάντηση. Το ένταλμα λέει οτι είσαστε ύποπτοι φυγής, επεiδή έχετε σπίτι στην Ελβετία.
Παπαντωνίου: Δεν το έχω πια.
Μπενέα: Προβάλλατε αντιρρήσεις στο να ανοίξουν οι τραπεζικοί σας λογαριασμοι;
Παπαντωνίου: “Σας έχουμε εξηγήσει είπαμε στους ανακριτές ότι, για να ανοιξουν οι λογαριασμοί πρέπει να έχουμε και την υπογραφή των δικηγόρων μας. Κατι που δεν το ηξερε ουτε ο Χαραλαμπάκης (συνήγορος υπερασπισης). Και εκει έγινε μια παρεξήγηση. Γιατί το εξελαβαν ότι, δεν θέλαμε να ανοιξουν οι λογαριασμοί μου. Κατασκευαζουν γεγονότα. Ηταν μια γραφειοκρατική παράλειψη.
Μπενέα: Την απολογία του επιχειρηματία που λέει οτι, του δίνατε χρηματα την ξέρετε;
Παπαντωνίου: Βεβαιως την έχω παρει. Και λέει ο άνθρωπος ότι του, έδινα δικά μου χρήματα, τα οποία τα είχα απο παλιά στην Ελβετία. Από πωλήσεις ακινήτων και από τον πατέρα μου, τα είχα φέρει στην Ελλάδα και ήθελα να τα βγάλω πάλι στην Ελβετια. Η ανάκριση θεωρεί ότι αυτά είναι χρήματα του (...).
Μπενέα: Του επιχειρηματία με τις φρεγάτες;
Παπαντωνίου: Κι εμεις λέμε ότι, αυτό είναι λάθος, διότι κανεις μας δεν ξέρει τον (...)
Μπενέα: Την σύζυγό σας γιατί την προφυλάκισαν;
Παπαντωνίου: Δεν υπάρχει γιατί. Πιστεύω ότι είναι το δόγμα Πολάκη,


Γιάννος: "Δεν υπάρχει βαθύ λαρύγγι στην ανάκριση. Είπαμε και οι δύο τα ίδια.."


Με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, για την απολογία του επιχειρηματία και συγκατηγορούμενου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην ανάκριση ως "βαθύ λαρύγγι", καθώς φέρεται να αποκάλυψε στους ανακριτές ότι, ο πρώην υπουργός του έδωσε περίπου 2,5 εκ ευρω, για να τα βγάλει στην Ελβετία, " ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε στις "Δικογραφίες":
"Η καταθεση του είναι ακριβες αντίγραφο του υπομνήματος  μου. Περιγράφουμε με τον ίδιο τρόπο, τα ίδια πραγματικά περιστατικά, που αφορούν  όπως έχει διευκρινιστεί οικογενειακά μου χρήματα".
Ο επιχειρηματίας και φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, μετά από την απολογία του, όπου υποστήριξε ότι, έκανε "εξυπηρέτηση στον πρώην υπουργού, τον οποίον εκτιμούσε πολύ και χωρίς να πάρει αντάλλαγμα βρέθηκε μπλεγμένος", αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρω και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στις 15 Νοεμβρίου η εισαγγελική πρόταση στη δίκη για την κάρτα υγείας


Aναβλήθηκε τελικά λόγω της απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, όπως είχαν προαναγγείλει οι «Δικογραφίες», η δίκη για την υπόθεση του σκανδάλου της κάρτας υγείας, που ζημίωσε την ΕΠΟ με 30 εκ ευρω,
Επόμενη δικάσιμος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η 15η Νοεμβρίου.
Τότε θα γίνει και η εισαγγελική πρόταση από τον εισαγγελέα της έδρας κ. Τζώνη,  περί ενοχής ή όχι των 30 κατηγορούμενων. 


Δείτε σε λίγο στο "Μαζί σου" τι είπε στις "Δικογραφίες", από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννος Παπαντωνίου


Οι "Δικογραφίες" συνομίλησαν με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου από την πρώτη ώρα, που μεταφέρθηκε στην Ειδική Πτέρυγα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, όπου προφυλακίστηκε γα ξέπλυμα 2,8 εκ ελβετικών φράγκων, που φέρονται ως μίζα για την αναβάθμιση των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Δείτε όλα όσα είπε στις 11.30 στο "Μαζί σου", στην τηλεόραση του Σκάι.


Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Σε ρόλο... Ζήγρα επιχειρηματίας, "εδωσε" τον Γιάννο για τα 2,5 εκ ευρω

Σε ρόλο... Ζήγρα, που "εδωσε" στους ανακριτές Διαφθοράς τον εξάδελφο του Ακη Τσοχατζόπουλο, επιχειρηματίας, συγκατηγορούμενος του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος απολογήθηκε λίγες ημέρες πριν τον πρώην υπουργό, υποστήριξε - σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ότι, ανέλαβε το 2002 με 2003 , να μεταφέρει για λογαρισμό του χρήματα στο εξωτερικό .
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν κρίθηκε προφυλακιστέος, καταβάλλοντας εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ - είπε ότι πήρε στο χέρι, 2,5 εκατομμύρια ευρώ, πιστεύοντας ότι τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα έσοδα του πρώην υπουργού.
 Ο ίδιος όπως ισχυρίζεται, «δεν πήρε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί σήμερα μπλεγμένος».
Τα χρήματα αυτά φέρεται ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, τα έσπαγε σε μικρότερα ποσά και στη συνέχεια έφευγαν για την Ελβετία. Από εκεί, πάλι σε μικρά ποσά κατευθύνονταν σε λογαριασμούς του ζεύγους Παπαντωνίου.

Δεν θα προτείνει αύριο ο εισαγγελέας στην δίκη της Κάρτας Υγείας, λόγω απεργίας των γραμματέων των δικαστηρίων

Δεν θα αγορεύσει αύριο, όπως αναμενόταν ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Τζώνης, στην δίκη των κατηγορουμένων, για το σκάνδαλο της κάρτας Υγείας, που ζημίωσε την ΕΠΟ 30 εκ. ευρω.
Σύμφωνα με πληροφορίες των "Δικογραφιών", λόγω της αυριανής 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας των Δικαστικών Υπαλλήλων, ο γραμματέας του δικαστηρίου δεν θα ανέβει στην έδρα, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για άλλη μέρα, που θα καθοριστεί απο το δικαστήριο.
Για αύριο ήταν προγραμματισμένο να προτείνει ο εισαγγελέας κ. Τζώνης υπερ της ενοχής η όχι των κατηγορουμένων.

Δίπλα - δίπλα στις Γυναικείες Φυλακές ο Γιάννος με τη σύζυγο του

Στην ειδική πτέρυγα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται οι καταδικασθέντες της 17 Νοέμβρη, μεταφέρθηκεο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την χτεσινοβραδυνή προφυλάκιση του, για ξέπλυμα 2,8 εκ ευρω.
Η σύζυγός του, που είναι συγκατηγορούμενη και προφυλακίστηκε επίσης, οδηγήθηκε στις Γυναικείες Φυλακές, που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.
Οι δύο ανακριτές Διαφθοράς Ζαμανίκα και Ευαγγέλου, με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελεα κ. Τσιρώνη, αποφάσισαν την προφυλάκιση του ζεύγους, με το σκεπτικό ότι:
- Eίναι ύποπτοι να διαφύγουν στο εξωτερικό καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία, αλλά και μισθωμένη κατοικία εκεί.

- Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων

- Δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.

O Γιάννος μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις "Δικογραφίες": "Hρθε η καταστροφή!" (VIDEO)


"Καταστροφή"!
Με μιά λέξη περιέγραψε τα συναισθήματα του αποκλειστικά στις "Δικογραφίες", μετά από την προφυλάκιση του,  ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου.
Δείτε στο "Μαζί σου", όλα όσα είπε στις "Δικογραφίες" και στην Μαίρη Μπενέα, τις δύο μέρες, που βρισκόταν απολογούμενος στο γραφείο των ανακριτών  Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου.
Τι είπε σήμερα νωρίς το πρωί, από το τμήμα Μεταγωγών, όπου πέρασε την πιό δύσκολη νύχτα της ζωής του, κρατούμενος μαζί με την σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, λίγο πριν οδηγηθούν στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
Τι είπε στις "Δικογραφίες" χτες τη νύχτα αμέσως μετά από την προφυλάκιση του.
Πως θα παλέψει στο μέλλον την προφυλάκιση του.
Δείτε το VIDEO της εκπομπής:http://www.skai.gr/tv/show/?showid=67032






Γιά πρώτη φορά Μεταπτυχιακό Αθλητικού Δικαίου

Γιά πρώτη φορά Αθλητικό Δίκαιο σε ανώτερο επίπεδο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Αθλητικού Δικαίου, που διοργανώνεται  από το City Unity College σε συνεργασία με το Ελβετικό Πανεπιστήμιο European University EurAka - Switzerland και την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ).
Στη σημερινή εποχή, όπου  ο ρόλος του αθλητισμού στη κοινωνία αυξάνεται ολοένα, ως απόρροια  της ανάπτυξης του ιδιωτικού- οικονομικού όσο και του δημοσίου ενδιαφέροντος, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα δίνει έμφαση στην αθλητικο-νομική κατάρτιση, συγχρόνως όμως και την κριτική σκέψη αλλά και την πρακτική εφαρμογή, χρησιμοποιώντας μελέτες περίπτωσης από το αθλητικό γίγνεσθαι.
Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη ειδικών επιστημόνων, τόσο στον τομέα παραγωγής και εφαρμογής του αθλητικού δικαίου και της αθλητικής δικαιοσύνης, όσο και στον τομέα της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού, με εξειδικευμένες γνώσεις και  αναλυτικές ικανότητες και δεξιότητες, για την επιτυχή αντιμετώπιση τόσο των νομικών όσο και των διοικητικών θεμάτων του αθλητισμού.
Η φοίτηση στο μεταπτυχιακό θα έχει διάρκεια δύο χρόνια, ενώ όλα τα μαθήματα, όπως  και οι εξετάσεις θα γίνονται στην ελληνική γλώσσα.
Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο αθλητικό δίκαιο, παρέχει στους φοιτητές εξειδικευμένη γνώση στο δίκαιο που διέπει την δομή, οργάνωση και λειτουργία του αθλητισμού, καθώς και τις έννομες σχέσεις που αναπτύσσονται σ’ αυτόν και εφοδιάζει τους σπουδαστές του με εξειδικευμένες γνώσεις  για άσκηση αθλητικής δικηγορίας αλλά και για ανώτερες διοικητικές θέσεις σε αντίστοιχες οργανωτικές λειτουργίες του αθλητισμού.


Στη φυλακή ο Γιάννος και η γυναίκα του

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν λίγο πριν απο τα μεσάνυχτα  ο πρώην υπουργος του ΠΑΣΟΚ Γιαννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, για ξέπλυμα 2,8 εκατομυριων ελβετικων φράγκων, που φερονται ως μίζα για την σύμβαση αναβάθμισης 6 φρεγατων του πολεμικου ναυτικού.
Το ζεύγος Παπαντωνίου προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη των ανακριτων Διαφθορας Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου και της εισαγγελέα Αικατερίνης Τσιρώνη.
Ο κ. Παπαντωνίου και η  σύζυγος του αποχώρησαν με χειροπέδες και κλούβα απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων, μεταφέρθηκαν συη Γ.Α.Δ.Α και το πρωι θα οδηγηθουν στις φυλακες Κορυδαλλου.
Ο πρώην υπουργος Οικονομικων δηλωσε: " Το δόγμα Πολακη εφαρμόζεται γενικά. Η εργαλειοποίηση της Δικαιοσυνης θετει σε κίνδυνο την ίδια μας τη Δημοκρατία".

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Θρίλερ για... γερά νεύρα με Γιάννο

Απο στιγμή σε στιγμή  αναμένεται η απόφαση των ανακριτων Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, οι οποιοι σε συννενόηση με την εισαγγελέα κ. Τσιρώνη θα συναποφασίσουν, για την προσωρινή κράτηση ή όχι του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και τηε συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.
Κατηγορούνται για μιζες, που φέρονται ότι έλαβαν για τη σύμβαση αγορας των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικου, που οι ίδιοι αρνο

Αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη με τον αυτόπτη, που αποκάλυψαν οι "Δικογραφίες" (VIDEO)

Τι έδειξε η αυτοψία του "Μαζί σου" στην παραλία Φωτμού, στο σημείο όπου υπέδειξε ο αυτόπτης μάρτυρας, που αποκάλυψαν οι  "Δικογραφίες" ότι, γράφτηκε ο επίλογος της ζωής της Ειρήνης Λαγούδη.

Μπορούσαν να ακουστούν οι κραυγές της "Αφήστε με, αφήστε με", από την παραλία στο σημείο στο βουνό, όπου βρισκόταν ο αυτόπτης μάρτυρας;

Δείτε το πείραμα με το πετρέλαιο κίνησης στο στούντιο. Μπορούσε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο της με έναν απλό αναπτήρα; Δείτε το βίντεο στο 1:15:55
http://www.skai.gr/tv/show/?showid=67032




Δείτε ακόμη στην εκπομπή:
-
- Βουλιάζει η Folie Folie












- Εικοσιεπτάχρονη έγκυος πήδηξε από το μπαλκόνι.







- To τραγικό φινάλε στην υπόθεση της εξαφάνισης της 26χρονης Αγγελικής Πεπόνη, στην οποία ανήκε τελικά το κρανίο, που βρέθηκε τυχαία στην Πρέβεζα.

"Οι παραγκάρχες κυβερνούν το ποδόσφαιρο από το παρασκήνιο"



«Το μόνο που δεν αλλάζει διαχρονικά, είναι οι παράγκαρχες οι οποίοι κυβερνουν το ποδόσφαιρο από το παρασκήνιο».
Αποτέλεσμα εικόνας για νικος μαλλιαρηςΜε αυτά τα λόγια, που περιγράφουν με μελανά χρώματα την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο – παρά τις μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του, παραμένει στο ίδιο επίπεδο και στο ίδιο τέλμα, που ήταν και προ ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την ομιλία του στην ετήσια συνόδο του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (Ι.Δ.Ε.Α.Δ.), με θέμα “ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΝΟΜΟΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ”, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και  πρωην υπεύθυνος ποδοσφαίρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μάλλιαρης και συμπλήρωσε:
“Κατά περιόδους, είναι αλήθεια ότι, υφυπουργοί Αθλητισμού διαφόρων κυβερνήσεων,
συγκρούστηκαν με το ποδοσφαιρικό και παρασκηνιακο κατεστημένο. Αποτέλεσμα ;, άπαντες
έχασαν τη θέση τους. Να θυμίσω μερικούς από αυτούς: , Γιώργος Φλωρίδης, Γιώργος
Ορφανός...”.
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Νίκου Μάλλιαρη: