Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

"Να πως γλύτωσαν τον αδελφό του πρωθυπουργού ακόμη και από ισόβια, οι δικαστικοί λειτουργοί, που ελέγχονται πειθαρχικά από τον ΑΠ"


Καταπέλτης, γιά την απαλλαγή του αδελφού του πρωθυπουργού από δικαστήριο της Μυτιλήνης, η νομική ανάλυση, που έστειλαν ανώτατοι δικαστικοί κύκλοι στις “Δικογραφίες”, μετά από τη αποκάλυψη μας ότι, οι δικαστές, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση ελέγχονται πειθαρχικά, για ανάρμοστη συμπεριφορά.
Οπως εξηγούν στο κείμενο τους, που δημοσιεύεται αυτούσιο, “δεν ήταν δυνατόν να εφαρμόσουν το άρθρο 217”, καθώς “ η πράξη που τους απασχολούσε ήταν κακούργημα και μάλιστα σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, τιμωρούμενη με τη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Με την απρόσμενη συμπεριφορά τους, συμπίεσαν την υπόθεση αυτή στο καλούπι της παραγραφής.
Παρ΄ όλ’αυτά ενήργησαν ως ανερμάτιστοι δικαστικοί λειτουργοί, επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και τους άλλους.
Προπαντός επικίνδυνοι για την Ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας, δυστυχώς, αποτελούν μέλη".

Διαβάστε την άποψη – κόλαφο, για τους δικαστικούς λειτουργούς, που απάλλαξαν τον αδελφό του πρωθυπουργού, ο οποίος κινδύνευε ακόμη και με ισόβια!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Eλέγχονται πειθαρχικά οι δικαστές, που απάλλαξαν τον αδελφό του πρωθυπουργού από σοβαρά αδικήματα σε βάρος του Δημοσίου!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Οι "Δικογραφίες" αποκαλύπτουν σήμερα μιά υπόθεση, που θα προκαλέσει σεισμό!
Εκρηκτικές εξελίξεις σηματοδοτεί η απόφαση της Δικαιοσύνης, να ελέγξει πειθαρχικά, για αναξιοπρεπή συμπεριφορά, δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, που οδήγησαν στην απαλλαγή τον αδελφό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος και δικάστηκε, γιά την εμφάνιση πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας, με στόχο την ανάληψη δημόσιου έργου ύψους 1,1 εκατ ευρώ.
Η προισταμένη της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, αντιπρόεδρος ΑΠ Μαρία Γαλάνη, μετά από πειθαρχική αναφορά, παρήγγειλε πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των δικαστικών λειτουργών της Μυτιλήνης, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των συγγενικών προσώπων του κ. Τσίπρα και ανέθεσε την υπόθεση στην αρεοπαγίτη κ. Θεοδώρου.
Ο 50χρονος αδελφός του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε χρησιμοποιήσει πλαστογραφημένο έγγραφο για ασφαλιστική ενημερότητα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου, ενώ σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, όφειλε ασφαλιστικές εισφορές περίπου 2.000 ευρώ.
Το έργο τελικά δεν κατάφερε να το πάρει και κινήθηκε ποινική διαδικασία για τη χρήση του πλαστογραφημένου εγγράφου.
Η υπόθεση, που κατέληξε το Σεπτέμβριο του 2017 στην απαλλαγή του κ. Τσίπρα, λόγω παραγραφής του αδικήματος, είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα, καθώς τόσο ο τοπικός Τύπος, αλλά και ΜΜΕ πανελλήνιας κυκλοφορίας, όπως η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, έγραφαν μεταξύ άλλων:
Αιχμές και σχόλια προκαλούν σε δικαστικούς κύκλους τα παράδοξα που εντοπίζονται στην υπόθεση των συγγενών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ιδίως ως προς την ποινική αντιμετώπιση της εμφάνισης πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας με στόχο την ανάληψη δημόσιου έργου ύψους 1,1 εκατ ευρώ.
Βέλη δέχεται ο πάρεδρος αρχικώς και μετέπειτα αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης Γιώργος Αργυρόπουλος ο οποίος χρεώθηκε την υπόθεση το 2015, μία ημέρα πριν εκδοθεί το ΦΕΚ μετακίνησης της προκατόχου του Αικατερίνης Καραγιαννακίδου, η οποία την κράτησε τρία χρόνια στα συρτάρια.
Ο Αργυρόπουλος, ο οποίος είχε οριστεί πάρεδρος τον Φεβρουάριο του 2015, άσκησε εν συνεχεία ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Τσίπρα, αδελφού του Πρωθυπουργού, για το πλημμέλημα της χρήσης πλαστού εγγράφου - και αφού προηγουμένως αρχειοθέτησε το σκέλος που αφορούσε τη Ζανέτ Τσίπρα και τον Γιώργο Τσίπρα (αδελφή και εξάδελφο του Πρωθυπουργού αντιστοίχως).
Μετά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ο Αργυρόπουλος υπέβαλε, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολόγηση, την πρότασή του στον εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου, Βασίλειο Χανή,γνωρίζοντας του ότι δεν άσκησε ποινική δίωξη κατά του Γιώργου και της Ζανέτ Τσίπρα και ότι έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Η πρότασή του έγινε αποδεκτή. Την ίδια ημέρα άσκησε δίωξη στον Δημήτρη Τσίπρα για χρήση πλαστού εγγράφου.
Πολύπειροι δικαστές και εισαγγελείς όχι μόνο τονίζουν ότι η δίωξη του εισαγγελικού λειτουργού θα έπρεπε να είναι κακουργηματική σε βάρος του Δημοσίου -"η πλημμεληματική αντιμετώπιση είναι σκανδαλώδης", σημειώνουν- αλλά και εκτιμούν ως "τουλάχιστον περίεργη" τη μετέπειτα μεταστροφή του.
Διότι όταν η υπόθεση έφθασε στο αρμόδιο δικαστήριο (μονομελές) της Μυτιλήνης τον Σεπτέμβριο του 2017, ο εισαγγελέας έδρας, ο οποίος έτυχε να είναι το ίδιο πρόσωπο -αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών πια- ο κ. Αργυρόπουλος, αναίρεσε τον ίδιο του τον εαυτό. Και πρότεινε να μετατραπεί η κατηγορία από "χρήση πλαστού εγγράφου" σε χρήση "πλαστού πιστοποιητικού".
"Ωσάν να επρόκειτο για άδεια οδήγησης και όχι για έγγραφο με στόχο την ανάληψη δημόσιου έργου" σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, χαρακτηρίζοντας "νομικά πλήρως εσφαλμένη" την κίνηση.
Επιπλέον, προσθέτουν την απορία τους πώς, ενώ η πάγια διαδικασία που ακολουθείται είναι η διενέργεια κύριας ανάκρισης και εν συνεχεία η απόφαση περί παραπομπής ή μη, με τον νομικό προσδιορισμό της πράξης γίνεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, εν προκειμένω ο πάρεδρος εισαγγελέας Πρωτοδικών εισήγαγε την υπόθεση απευθείας στο ακροατήριο, έχοντας προβεί ο ίδιος στον προσδιορισμό της κατηγορίας.
"Τα παράδοξα δεν σταματούν εδώ" προσθέτουν. Την περίοδο κατά την οποία ο κ. Αργυρόπουλος ερευνούσε την υπόθεση στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου (το 2015) τοποθετείται ο εισαγγελέας Αντώνης Παπαματθαίου.
Ο κ. Παπαματθαίου δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, καθώς διατηρεί ανοικτό δίαυλο με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Συνιστά άλλωστε επιλογή δύο πολιτικών προϊσταμένων της Δικαιοσύνης, επί ΣΥΡΙΖΑ, κρινόμενος ως πολύτιμος για τη στελέχωση του Γραφείου Νομοθετικής Πρωτοβουλίας του υπουργείου. Πρώτος, ο Νίκος Παροσκευόπουλος, με απόφασή του και σχετικό προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ Γ 884/2016) τον αποσπά από τη Μυτιλήνη στην Αθηνά, στο πλευρό του, ενώ ανάλογα κινείται και ο Σταύρος Κοντονής (ΦΕΚ Γ 529/2018) -ο κ. Παπαματθαίου εξακολουθεί μάλιστα στην παρούσα φάση να βρίσκεται δίπλα στον υπουργό. Αμφότεροι, τόσο ο κ. Παπαματθαίου όσο και ο κ. Αργυρόπουλος, εμφανίζονται ενίοτε σε κοινό πεδίο δράσης. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτησή τους στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης για την Ιδιωτική Διαμεσολάβηση (με την επιλογή Αργυρόπουλου που για να τοποθετηθεί στην Επιτροπή "εκπαραθυρώθηκε" άλλο μέλος, να κρίνεται ως "μη συνήθης" καθώς προέρχεται από την περιφέρεια.
Φέρονται μάλιστα να ενδιαφέρονται για τον δικαστικό συνδικαλισμό, εκτιθέμενοι στις τελευταίες αρχαιρεσίες της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας -όχι με επιτυχία. Παλαιότερα πάντως και ενώ ο κ. Παπαματθαίου είχε αναδειχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης, επί προεδρίας Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, είχε παραιτηθεί διαφωνώντας με την "αντίσταση" της Ενωσης στην τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ως προς τη νομιμοποίηση του παρανόμως κτηθέντος αποδεικτικού υλικού, με αιχμή τη λίστα Λαγκάρντ.
Το 2011, όταν άρχισε να εκτυλίσσεται η υπόθεση, στην κυβέρνηση ήταν η ΝΔ, το ΠαΣοΚ και η ΔΗΜΑΡ.
Τον Νοέμβριο, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου διενήργησε δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για την κατασκευή δικτύου σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη Λέσβο. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η Δίοδος αλλά όταν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας διαπίστωσαν ότι τα πιστοποιητικά ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΤΣΜΕΔΕ που κατέθεσε η εταιρεία ήταν πλαστά -παραποιήθηκε έγγραφο του 2010 προκειμένου να φανεί ότι εκδόθηκε το 2012-ζήτησαν την ποινική της δίωξη με αναφορά που κατέθεσαν το 2012 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
Την υπόθεση ανέλαβε η εισαγγελέας Αικατερίνη Καραγιαννακίδου, η οποία επί τρία χρόνια (!) μελετούσε και τεκμηρίωνε τη δικογραφία. Το 2015 την παρέλαβε ο πάρεδρος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης Γεώργιος Αργυρόπουλος.
Στο μεταξύ, είχε αλλάξει η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν Πρωθυπουργός. Ο εισαγγελέας Αργυρόπουλος -με θητεία μόλις τεσσάρων μηνών- εισηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου να μην ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Γιώργου και της Ζανέτ Τσίπρα και αρχειοθέτησε την υπόθεση.
Ασκησε ωστόσο δίωξη κατά του Δημήτρη Τσίπρα για χρήση πλαστού εγγράφου και όρισε δικάσιμο στις 31 Μαΐου 2016. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω αποχής συνηγόρου υπεράσπισης και ορίστηκε νέα δικάσιμος τον Σεπτέμβριο του 2017.
Στις 3 Αυγούστου, ο Νίκος Παρασκευόπουλος έφερε στη Βουλή τον νόμο 4411/16 για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Με αυτόν, παραγράφηκαν αδικήματα με πλαίσιο ποινής τα 2 έτη ενώ ως τότε όλοι οι νόμοι αναφέρονταν σε πλαίσιο ποινής έως ένα έτος.
Επίσης εξαιρέθηκε από την παραγραφή σειρά αδικημάτων συναφών με την πλαστογραφία όπως π.χ πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων, ψευδής ιατρική βεβαίωση, πλαστογραφία πτυχίου κ.ά πλην ενός, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών του άρθρου 217 Π.Κ που υπόκειτο σε παραγραφή.
Εκεί αρχίζουν τα μυστήρια και τα ερωτήματα της ΝΔ. Οταν έφτασε η ώρα της δίκης, ο Δημήτρης Τσίπρας δεν παραπέμφθηκε για "πλαστογραφία εγγράφου" (άρθρο 216 Π.Κ., παρ. 3) όπως θα ήταν το αναμενόμενο, -μια κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα εξαιτίας του κόστους του έργου (1,1 εκατ ευρώ) που υπερβαίνει το όριο των 150.000 ευρώ που θέτει ο νόμος και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις περί καταχραστών του Δημοσίου επισύρει ποινή κάθειρξης έως 20 ετών. Παραπέμφθηκε για χρήση πλαστού εγγράφου (άρθρο 216, παρ. 2) το οποίο επιφέρει ποινή φυλάκισης ως 5 έτη με ανασταλτικό χαρακτήρα.
Στο ακροατήριο ωστόσο η κατηγορία τροποποιήθηκε. Μεταβλήθηκε σε "πλαστογραφία πιστοποιητικού" του άρθρου 217 Π.Κ., αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον νόμο Παρασκευόπουλου υπόκειτο σε παραγραφή.
Οι τρεις δικηγόροι του Δημήτρη Τσίπρα, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Ματζουράνης, ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος Παρασκευόπουλου, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.
Επειτα από αυτά, η ΝΔ θέτει το ερώτημα γιατί ο Δημήτρης Τσίπρας δεν παραπέμφθηκε για κακούργημα και αν υπήρξε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. "Εξηγήσεις για το σκάνδαλο της οικογένειάς του οφείλει πλέον να δώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός" λένε στην Πειραιώς”.





Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Υπνωτήριο η... ΕΠΟ

Και έτερος κοιμώμενος εκλέκτορας στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΟ.
Ισως η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα έπρεπε να μεριμνήσει σχετικά, ώστε στην επόμενη συνέλευση, εκτός από τις καρέκλες, που είναι πραγματικά άβολες για ξάπλες, να υπάρχουν και αναπαυτικοί καναπέδες.
Ονειρα γλυκά!

Αστέρι ο... Αστερής!

asteris23.jpg

Οι "Δικογραφίες" συνέχισαν το ρεπορτάζ, για τον... κοιμώμενο εκλέκτορα της ΕΠΟ και βρήκαν ότι, είναι ο παλαίμαχος διαιτητής ποδοσφαίρου της Α Εθνικής Γιώργος Αστερής, ο οποίος μάλιστα παρουσιάζει δική του εκπομπή στην Ολυμπιακή Ραδιοφωνία ΟΡΤ ΑΕ.
Η εκπομπή του έχει τίτλο "Αθλητικός Δικαστής", όπου παρουσιάζει και αναλύει με μοναδικό τρόπο αθλητικά γεγονότα.
https://www.youtube.com/channel/UCjZre9rakDEDZzykts_mr1Q?fbclid=IwAR3fZvrY2ra013pum-C7b2OhySdTiY6h_9QGbXw9fve1YmuTDc7AIR7tnFc

Για τη μοναδικότητα του είχε γίνει θέμα και στο τοπ 10 του "Ράδιο Αρβύλα" στις 15.4.2014
http://www.patrisnews.com/sto-no1-toy-radio-arvyla-o-giorgos-asteris/

Τηλεοπτικό αστέρι ο κ. Αστερής και έτσι ίσως εξηγείται το γιατί τον πήρε ο ύπνος στην πρωινή συνεδρίαση της ΕΠΟ.
Τα.... αστέρια βγαίνουν πάντα τη νύχτα!



Σσσσσ... Σιγά! Η ΈΠΟ κοιμάται!

Η εικόνα, που βλέπετε είναι στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΟ, για τον οικονομικό απολογισμό.
Ο κύριος της φωτό είναι εκλέκτορας της Ομοσπονδίας.
Την ίδια ώρα τα δύο τρίτα των εκλεκτόρων έπιναν καφέ, προσβλέποντας ίσως να δουν στο... φλυτζάνι, τι να ψηφίσουν.
Βλέποντας αυτά, ίσως έτσι εξηγείται και η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Καληνύχτα...

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Εμφραγμα στο δικαστήριο υπέστη κατηγορούμενος της Χρυσής Αυγής

Εμφραγμα την ώρα της δίκης, υπέστη ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης, ο οποίος κατέρευσε στο εδώλιο.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε εσπευσμένα τη διαδικασία, ενω ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο.
Αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθεις στον κατηγορούμενο, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε ότι, η απολογία του κατηγορούμενου Κωνσταντίνου Κορκοβίλη θα συνεχιστει αύριο, καθώς δήλωσε αδυναμία να απολογηθεί σήμερα, λόγω της ταραχής, που του προκάλεσε η αιφνίδια ασθένεια του συγκατηγορουμένου του.
Το ίδιο επικαλέστηκε και ο κατηγορούμενος Αναστάσιος Μιχάλαρος, που επίσης δήλωσε ανέτοιμος να απολογηθεί.
Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Με... δικαστικό επιμελητή επιδόθηκε η αίτηση Αγγελή, που αρνήθηκε να παραλάβει η Δημητρίου

Ψιθυρίζεται στους διαδρόμους του ΑΠ ότι... επιστρατεύτηκε δικαστικός επιμελητής, προκειμένου να επιδοθεί στην Εισαγγελία ΑΠ, η αίτηση του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, την οποία είχε αρνηθεί νωρίτερα να παραλάβει η ανώτατη εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου.
Οπως είχαν αποκαλύψει νωρίτερα οι "Δικογραφίες", στην αίτηση του ο κ. Αγγελής ζητούσε να πληροφορηθεί, εάν όπως ανέφεραν ΜΜΕ, έγινε πρόταση από αντεισαγγελέα ΑΠ, να απορριφτεί η αίτηση εξαίρεσης, που είχε υποβάλλει στον αντιεισαγγελέα ΑΠ Δημήτρη Δασούλα, καθώς επίσης και πότε θα εκδικαστεί η εξαίρεση στο συμβούλιο ΑΠ;
Eπίσης ζητούσε, να του επιτραπεί να παρασταθεί στο συμβούλιο ΑΠ, όποτε συνεδριάσει, προκειμένου να υποστηρίξει την αίτηση του ως έχων έννομο συμφέρον.
Πληροφορίες, που έφτασαν στις "Δικογραφίες" ανέφεραν ότι, οι γραμματείς της εισαγγελέα ΑΠ, καθ υπόδειξιν της, αρνήθηκαν να παραλάβουν την αίτηση Αγγελή.
Οπως έγινε γνωστό πάντως, η αίτηση εξαίρεσης Αγγελή κατά Δασούλα, θα εκδικαστεί στις 2 Ιουλίου,  από το πρώτο συμβούλιο ΑΠ, που συνεδριάζει σε τμήμα διακοπών.

Αντιεισαγγελέας ΑΠ ο Γεράκης

Νέα ήττα για  την εισαγγελέα ΑΠ Ξένη Δημητρίου, που είχε πει "ΟΧΙ" στην προαγωγή του εισαγγελέα εφετών Γιώργου Γεράκη σε αντιεισαγγελέα ΑΠ .
Με συντριπτική πλειοψηφία, 56 υπερ και 6 κατά, έγινε δεκτή σήμερα από την Ολομέλεια ΑΠ, η αίτηση του εισαγγελέα εφετών Γιώργου Γεράκη, ο οποίος προήχθη σε αντιεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου.
Ο κ. Γεράκης είχε παραλειφθεί απο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, με ψήφους 10 - 5.
Αξιοσημείωτο το παρακάτω: Από τους 10 ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, που είχαν πει ΟΧΙ, τοτε, στην προαγωγή του, μόνον οι δυο επέμειναν σήμερα.
Μια εξ αυτών η εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητριου.

Nέο "ΟΧΙ" σε Αγγελή από την εισαγγελέα ΑΠ Ξένη Δημητρίου;

Είναι αλήθεια ότι, η εισαγγελέας ΑΠ αρνήθηκε να παραλάβει, σήμερα το πρωί, νέα αίτηση του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, την οποία κατέθεσε συνήγορος του, για την υπόθεση των καταγγελιών του σε βάρος της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη;
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίτηση του ο κ. Αγγελής ζητούσε να πληροφορηθεί, εάν όπως ανέφεραν ΜΜΕ, έγινε πρόταση από αντεισαγγελέα ΑΠ, να απορριφτεί η αίτηση εξαίρεσης, που είχε υποβάλλει στον αντιεισαγγελέα ΑΠ Δημήτρη Δασούλα, καθώς επίσης και πότε θα εκδικαστεί η εξαίρεση στο συμβούλιο ΑΠ;
Eπίσης ζητούσε, να του επιτραπεί να παρασταθεί στο συμβούλιο ΑΠ, όποτε συνεδριάσει, προκειμένου να υποστηρίξει την αίτηση του ως έχων έννομο συμφέρον.
Πληροφορίες, που έφτασαν στις "Δικογραφίες" ανέφεραν ότι, οι γραμματείς της εισαγγελέα ΑΠ, καθ υπόδειξιν της, αρνήθηκαν να παραλάβουν την αίτηση Αγγελή.
Πόλεμος;

Πέθανε ο γνωστός ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης


Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σήμερα το πρωί ο γνωστός ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς.
O Φραγκίσκος Ραγκούσης συμμετείχε σχεδόν στο σύνολο των μεγάλων ποινικών υποθέσεων,καθώς υπήρξε συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού, της συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη και του Χριστόδουλου Ξηρού , ενώ έχει υπερασπιστεί και τον Νίκο Ρωμανό.
Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης ξεχώρισε στην υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών από ξένους πράκτορες, την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Το 2006 είχε ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, γιά να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη.



Αρον - άρον; Oχι!

Σκέψεις... πανικού από την Εισαγγελία του ΑΠ, που αναζητούσε τρόπους, να εκδικαστεί εντός της εβδομάδας και συγκεκριμένα πριν από την αποχώρηση της απερχόμενης ηγεσίας ΑΠ,  η αίτηση αποχής ή εξαίρεσης, που υπέβαλλε ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής στον ομόβαθμο του Δημήτρη Δασούλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου επιθυμούσε διακαώς, να εισαχθεί σε ποινικό τμήμα του ΑΠ η αίτηση εξαίρεσης Αγγελή κατά Δασούλα, με πιθανότερο αποτέλεσμα την απόρριψη της.
Το σενάριο αυτό κατέρρευσε, καθώς βρήκε σθεναρή άρνηση από αρεοπαγίτη, που επέμεινε σε όλους τους τόνους ότι, κάτι τέτοιο δεν γίνεται, καθώς τα τμήματα του ανωτάτου δικαστηρίου έληξαν στις 31 Μαίου και βάσει νόμου δεν προβλέπεται και ούτε είναι δυνατόν, να λειτουργήσει τμήμα εντός του Ιουνίου.
Μόνη... οδός, το πρώτο τμήμα διακοπών, που συνεδριάζει όμως στις 2 Ιουλίου.
Στο τραπέζι έπεσε και δεύτερη σκέψη: Nα εισαχθεί στην Ολομέλεια, προκειμένου να κριθεί εκεί, εάν η αίτηση εξαίρεσης Αγγελή αποτελεί μείζον θέμα, ώστε, όπως προβλέπει ο νόμος να εισαχθεί εκτάκτως σε ποινικό τμήμα, που θα συνεδριάσει κατ΄εξαίρεση, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.
Ιδωμεν...

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Πότε καταθέτουν Αγγελής - Τουλουπάκη για Novartis

Αγνωστο παραμένει ακόμη, εάν, πότε και σε ποιόν θα καταθέσουν, για τις αλληλοκαταγγελίες τους, σε σχέση με τα τεκταινόμενα στην έρευνα της Novartis, o αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Η υπόθεση είναι μετέωρη, μετά από την αίτηση αποχής ή εξαίρεσης, που κατέθεσε ο κ. Αγγελής, σε βάρος του συναδέλφου του, αντιεισαγγελέα ΑΠ Δημήτρη Δασούλα, στον οποίον έχει ανατεθεί έρευνα.
Ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, ο οποίος δεν πήγε την Παρασκευή να καταθέσει, αλλά ζήτησε αναβολή, για τις 10 Ιουλίου, προκειμένου να μιλήσει για όσα κατήγγειλε στις εμπρηστικές αναφορές του περί μεθοδεύσεων και ανικανότητας της κ. Τουλουπάκη, εγείρει σοβαρούς λόγους μεροληψίας εναντίον του κ. Δασούλα, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
"Όλα αυτά βέβαια, θα εκινούντο στην «σφαίρα της φαντασίας μου» εάν:
α)συγγενικό Σας πρόσωπο, δεν είχε διοριστεί (σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία όμως δεν διαψεύσατε) προσφάτως σε Δημόσια υπηρεσία, που εποπτεύεται «από τον ωσεί προϊστάμενο της Εισαγγελίας διαφθοράς» κ. Ρασπούτιν, με τις γνωστές παρεμβάσεις του στον χώρο της δικαιοσύνης και ιδίως στην υπόθεση NOVARTIS;".
Στη συνέχεια έγινε... πρωτοφανής νομική ακροβασία της Εισαγγελίας ΑΠ, με τον  αντιεισαγγελέα ΑΠ Δ. Δασούλα, να  δηλώνει  μισή... αποχή από τη διερεύνηση των αλληλοκαταγγελιών Αγγελή και Τουλουπάκη και να χωρίζει τη δικογραφία, κρατώντας μόνον τις καταγγελίες Αγγελή.
Ετσι, παρά το ότι, οι ένθεν και ένθεν καταγγελίες Αγγελή και Τουλουπάκη είναι συναφείς, η εισαγγελέας ΑΠ Ξενη Δημητρίου φέρεται ότι, διαχώρισε την δικογραφία ως προς το σκέλος που αφορά τις καταγγελίες Τουλουπάκη κατά Αγγελή και  το ανέθεσε στον αντιεισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα, ενώ τις καταγγελίες Αγγελή κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς το άφησε στα χέρια του κ. Δασούλα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο κ Πλιότας, ο οποίος διακρίνεται γιά τη σοβαρότητα και για τη συνέπεια του, ζήτησε από την κ. Δημητρίου, να συνενωθούν λόγω συναφείας τα δύο σκέλη της υπόθεσης και να την αναλαβει ολοκληρη ο κ. Δασούλας, όπως την ξεκίνησε.
Την απόφαση αναμένεται να πάρει το τμήμα του ΑΠ, όταν συνεδριάσει, καθώς τέλος Μαίου έληξε η θητεία τους και πλέον ξεκινάνε από τις 2  Ιουλιου τα τμήματα διακοπών.


Βγαίνουν... μαχαίρια στην αυριανή Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

"Μαχαίρια"... αναμένεται να βγούν στην αυριανή, κεκλεισμένων των θυρών, Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπου κρίνονται, μεταξύ άλλων, οι προσφυγές εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι δεν προήχθησαν στις πρόσφατες κρίσεις του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, όπως ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Γεράκης και ο πρόεδρος εφετών και πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου της Αθήνας Κώστας Σταμαδιάνος.
Αν και το τρίπτυχο  Αγγελής - Τουλουπάκη - Novartis δεν είναι θέμα της αυριανής Ολομέλειας, φέρεται - σύμφωνα με δικαστικές πηγές - ότι, θα καθορίσει το κλίμα της συνεδρίασης, καθώς είναι η τελευταία φορά, που θα συναντηθούν, εν συνόλω, άπαντες οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί της χώρας, με την απερχόμενη εισαγγελέα ΑΠ Ξένη Δημητρίου και τον επίσης απερχόμενο πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλη Πέππα, η θητεία των οποίων λήγει στις 30 Ιουνίου.
Δεν είναι λίγοι - κατά τις ίδιες πληροφορίες - οι ανώτατοι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί, που αναμένεται να επιτεθούν, κυρίως, στην απερχόμενη εισαγγελέα, για τους χειρισμούς της στην καυτή υπόθεση της Novartis, που εξέθεσε ανεπανόρθωτα τη Δικαιοσύνη.
Είναι πολλά τα ερωτήματα, στα οποία δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα η κ. Δημητρίου, όπως το γιατί διέταξε έρευνα, με καθυστέρηση πέντε μηνών, για τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή κατά της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, για μεθοδεύσεις και ανικανότητα της στην έρευνα της Novartis.
Επίσης, γιατί η εισαγγελέας ΑΠ  δεν ενημέρωσε, για τα καταγγελλόμενα από τον κ. Αγγελή, το εντεκαμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που αποφάσισε, στις 12 Απριλίου, κατά πλειοψηφία - με 8 ΝΑΙ και 3 ΟΧΙ - την παράταση της θητείας της κ. Τουλουπάκη.
Ιδωμεν...

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Ιδού ο... Ρασπούτιν!

Επιβεβαιώνεται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην κατηγορηματική άρνηση του ότι, είναι το πρόσωπο με το προσωνύμιο "Ρασπούτιν", όπως κατήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς!
Οι "Δικογραφίες" δημοσιεύουν και... πειστήριο, το οποίο εστάλη από επισκέπτες του ιστότοπου μας με το οποίου αποδεικνύεται, ποιός είναι τελικά ο "Ρασπούτιν".
Ιδού η απόδειξη:

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Νέες καταγγελίες - ΦΩΤΙΑ από Αγγελή: Δεν θέλω να κριθώ απo αυτούς που έχουν έννομο συμφέρον..."

Προθεσμία για τις 10 Ιουλίου ζήτησε ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, με υπόμνημα που κατέθεσε ο συνήγορος του στον αντιεισαγγελέα ΑΠ Δημήτρη Δασούλα, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για τις καταγγελίες του περί μεθοδεύσεων και ανικανότητα της εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην υπόθεση της NOVARTIS. O κ. Αγγελής υποστηρίζει οτι δεν μπορεί να κριθεί από εκείνους που έχουν έννομο συμφέρον στην υπόθεση. Οι δικογραφίες από χθες είχαν προαναγγείλει οτι ο αντιεσαγγελέας ΑΠ και πρώην επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς Γιάνμγς Αγγελής δεν επρόκειτο να καταθέσει σήμερα στον ομόβαθμο συνάδελφό Δημήτρη Δασούλα, καθώς είχε ζητήσει την αποχή ή την εξαίρεση του από την υπόθεση.
Ο αντιεισαγγελέας ΑΠ κ. Δασούλας παρέλαβε το υπόμνημα και προς το παρόν το μελετά.
Διαβάστε παρακάτω το υπόμνημα Aγγελή:



ΥΠΟΜΝΗΜΑ -ΑΙΤΗΣΗ –ΔΗΛΩΣΗ
Ιωάννη ΑΓΓΕΛΗ, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Αξιότιμε κε Εισαγγελέα,
Με την με αριθμό ΕΠ-ΕΣ: 878/11-6-2019 κλήση κατ΄ άρθρο 213 κπδ καλούμαι σήμερα Παρασκευή 21-6-2019, προκειμένου να εξεταστώ ως μάρτυρας σε υπόθεση σχετικά με τις από 7-1-2019 και 21-2-2019 αναφορές μου, για τις οποίες διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με το άρθρο 35 κπδ. Την ποινική προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η κα Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, με βάση τις από 7-1-2019 και 21-2-2019 αναφορές μου, τις οποίες όμως είχε «ξεχάσει» στο συρτάρι της μέχρι και την Κυριακή 9-6-2019, οπότε έλαβε χώρα δημοσίευση αυτών (εν μέρει) σε εφημερίδα, με αποτέλεσμα «να βρεθεί αυτή εκτεθειμένη». Στη συνέχεια δε «θυμήθηκε» την ύπαρξη των εν λόγω αναφορών και ανέθεσε σε Εσάς την διενέργεια ποινικής έρευνας με βάση το άρθρο 35 Π.Κ. και όχι το άρθρο 29 παρ. 4 κπδ, ως έδει, αφού η κύρια πράξη την οποία κατήγγειλα συνίστατο στο ότι, οι τρεις Εισαγγελείς κατά της διαφθοράς είχαν προειλημμένη απόφαση να ασκήσουν (διά της προϊσταμένης των) γύρω στις είκοσι (20) Δεκεμβρίου, ποινική δίωξη κατά τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Σαλμά.
Η παραγγελία μάλιστα την οποία διέταξε η κα Εισαγγελέας είναι «διπλή», αφού θα ερευνήσετε «και όσα η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, καταλογίζει στον κ. Αγγελή». Και ευλόγως διερωτώμαι: Με ποια νομική λογική η κα Εισαγγελέας Αρείου Πάγου συνένωσε τις καταγγελίες του επόπτη της Εισαγγελίας διαφθοράς (δηλαδή τις δικές μου), με την υπερασπιστική γραμμή της από εμένα εποπτευομένης και μάλιστα μόλις έλαβε δημοσιότητα η μη διερεύνηση των καταγγελιών μου; Μήπως για να «ενισχύσει» την δική της υπερασπιστική γραμμή (κατά το δόγμα ότι «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση»), όταν θα της ζητηθούν ποινικές ευθύνες, αφού:
α)ουδόλως ερεύνησε όσα είχαν καταγγελθεί από εμένα; (πλην του θέματος της ‘διαρροής’ της συζήτησης στην Βιέννη), όταν μάλιστα οι περισσότερες πράξεις προέκυπταν από απλή επισκόπηση εγγράφων ,
β)απέκρυψε από το Δικαστικό Συμβούλιο, που ανανέωσε την θητεία της προϊσταμένης του τμήματος διαφθοράς, τα αναγραφόμενα στην από 21-2-2019 αναφορά μου, όπου ανέγραφα, ύστερα από αιτιολόγηση (κατά λέξη) ότι, «… η έρευνα μπορεί να ορθοποδήσει» μόνον εάν αντικατασταθεί, έστω και σ΄ αυτό το δικονομικό στάδιο έρευνας, η κα Τουλουπάκη και οι ασχολούμενοι με την συγκεκριμένη έρευνα επίκουροι Εισαγγελείς, οι οποίοι επίσης κρίνονται (τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που υπήρξα επόπτης, ως ανεπαρκείς, κατά την έννοια του Ν. 1756/1988) …. »;
Όλα αυτά βέβαια, θα εκινούντο στην «σφαίρα της φαντασίας μου» εάν:
α)συγγενικό Σας πρόσωπο, δεν είχε διοριστεί (σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία όμως δεν διαψεύσατε) προσφάτως σε Δημόσια υπηρεσία, που εποπτεύεται «από τον ωσεί προϊστάμενο της Εισαγγελίας διαφθοράς» κ. Ρασπούτιν, με τις γνωστές παρεμβάσεις του στον χώρο της δικαιοσύνης και ιδίως στην υπόθεση NOVARTIS;
β)εάν δεν μου είχατε αποκρύψει στην ΕΠ-ΕΣ: 878/11-6-2019 κλήση που υπογράφεται από Εσάς, το γεγονός ότι, θα εξεταστώ και για αιτιάσεις, που περιλαμβάνονται σε αναφορά εναντίον μου, της από εμένα εποπτευομένης κατ άρθρο 45 Β ΠΔ , άρθρο 2 παρ. 2 ν. 4022/2011 και άρθρο 17 Α παρ. 2Ν 2523 /1997,
γ)εάν δεν με είχατε θεωρήσει Εσείς ή η κα Εισαγγελέας Α.Π. «ευθύς εξ αρχής» υπαίτιο των «διαρροών», και δεν είχατε προκαλέσει την πειθαρχική έρευνα εναντίον μου,
δ)εάν δεν γνώριζα «τα πράγματα εκ των ένδον».
Όλα τα παραπάνω με οδηγούν στην βεβαιότητα περί εφαρμογής σε βάρος μου της «παλιάς – δοκιμασμένης πρακτικής της μαρτυριοποίησης του μελλοντικού κατηγορουμένου». Κατά συνέπεια ευλόγως μου δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με την αντικειμενικότητα τόσο της έρευνας, όσο και της δικής Σας (προς το παρόν τουλάχιστον) αμεροληψίας, εν όψει μάλιστα του γεγονότος ότι, τόσο Εσείς, ως προανακριτικός υπάλληλος (άρθρο 35 ΠΔ), όσο και η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχετε συμφέρον, από την εξέλιξη της σχετικής ποινικής έρευνας. Ευελπιστώ ότι, εν όψει των παραπάνω αιτιάσεών μου, θα επιδείξετε την δέουσα υπηρεσιακή ευαισθησία και θα απέχετε για λόγους ευπρέπειας (αμφότεροι) αυτοβούλως από κάθε ενασχόλησή Σας με την παρούσα ποινική έρευνα, σε αυτό το χρονικό σημείο. Σε περίπτωση πάντως που δεν δηλώσετε αποχή για λόγους ευπρέπειας και προκειμένου να μην υπάρχει σε εμένα η υποψία για έλλειψη αντικειμενικής και ανεπηρέαστης κρίσης, σχετικά με την διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης,
ΑΙΤΟΥΜΑΙ και παρακαλώ:
Α)να μου επιδοθεί νέα νομότυπη κλήση και με υπογραφή γραμματέως (άρθρο 213 κπδ) και με πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο, σε σχέση με τις ενσωματωμένες στην υπό έρευνα υπόθεση αιτιάσεις της από εμένα εποπτευομένης,
Β)να μου έχετε γνωρίσει πριν από την νέα ημερομηνία κατάθεσής μου, εάν έχει διαβιβαστεί η κατ΄ άρθρο 29 παρ. 4 παραγγελία μου προς τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, μετά την ανάκληση της με αριθμό 25/4-5-2018 Διάταξή μου, ή αν έγινε δεκτή η αναφορά που υπέβαλα στην κα Εισαγγελέα Α.Π. την 20-6-2019, να ανακαλέσει αυτεπαγγέλτως η ίδια την εν λόγω Διάταξη μου, εν όψει των νέων στοιχείων που έχουν προκύψει μετά την αρχειοθέτηση της. Και τούτο διότι, πρέπει να γνωρίζω κατά τον χρόνο της κατάθεσής μου ως μάρτυρας, εάν η εποπτευομένη από εμένα (κατά τον χρόνο της εποπτείας μου στην Εισαγγελία διαφθοράς), ελέγχεται κατ΄ άρθρο 29 παρ. 4 κπδ,
Γ)Σε περίπτωση δε που κρίνετε ότι δεν συντρέχει λόγος αποχής Σας, παρακαλώ να θεωρήσετε το έγγραφό μου αυτό ως αίτησή εξαίρεσής Σας (άρθρο 15 κπδ), αφού με την συνένωση των καταγγελιών μου ως επόπτη, με την εναντίον μου αναφορά της από εμένα εποπτευομένης και καταγγελλομένης, ουσιαστικώς με έχετε καταστήσει ως ύποπτο (άρθρο 31 κπδ), γεγονός που θεμελιώνει το δικαίωμα μου να υποβάλλω την παρούσα αίτηση εξαίρεσης.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ:
Και για να μην «παρεξηγηθώ» με τα αιτήματα μου, ξεκάθαρα διευκρινίζω ότι: με την παρούσα αίτησή μου δεν επιθυμώ να αποφύγω την ένορκη κατάθεση μου. Επιθυμώ όμως, όσα ενόρκως θα καταθέσω (που είναι πολλά και ενδιαφέροντα) να μην τύχουν της εκ του νόμου δικονομικής κρίσεως των ατόμων εκείνων, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την έκβαση της υπόθεσης.
Και επειδή στη ζωή μου (επαγγελματική και μη) έχω μάθει να λέω «τα σύκα – σύκα και τη σκάφη- σκάφη» διευκρινίζω «έτι περαιτέρω» ότι:
α)η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία διέταξε την ύστατη στιγμή «την διπλή έρευνα» και η οποία βαρύνεται με την μη έρευνα των μέχρι τώρα από εμένα καταγγελλομένων, καθώς και με την απόκρυψη αυτών από το δικαστικό συμβούλιο, δεν έχει συμφέρον να «θεωρήσει» ότι λέω ψέματα και άρα να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον μου. Της απομένει άλλη μορφή αμύνης πλην αυτής;
β)ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει ήδη διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον μου (ως μορφή αμύνης κατά την γνώμη μου, αφού γνωρίζει την αλήθεια) δεν έχει επίσης συμφέρον, να θεωρήσει ότι «όσα θα καταθέσω είναι ψευδή»;
γ)για τον συνάδελφό μου και ομοιόβαθμό μου, ο οποίος ενεργεί στην συγκεκριμένη περίπτωση ως προανακριτικός υπάλληλος, ευλόγως «δεν μπορώ να θεωρήσω ότι, ενεργεί προς εξόφληση γραμματίου», λόγω διορισμού συγγενικού του προσώπου;
Με ακόμα πιο απλά λόγια, «για να το καταλάβει και η γιαγιά μου, που δεν ξέρει γράμματα» (κατά την λαϊκή φράση):
Προσωπικώς αγαπητέ συνάδελφε κε Δασούλα, δεν αμφισβητώ την εντιμότητά Σας (τουλάχιστον μέχρι τώρα). Αποδείξτε όμως και εμπράκτως αυτή. Δώστε μου αναβολή μέχρι την 10-7-2019 για να έρθω να καταθέσω ενώπιον Σας την πραγματικότητα και να μην κριθούν όσα, θα καταθέσω από την νυν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον νυν Υπουργό Δικαιοσύνης. Μόνον έτσι θα λάμψη η αλήθεια.
Επειδή θεωρώ ότι βρίσκομαι «σε κατάσταση ανάγκης» (κατά την νομική έννοια του όρου) και προκειμένου να υπερασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου, Σας επισυνάπτω και τις σχετικές αναφορές μου για την υπόθεση, καθώς και την ανάκληση της με αριθμό 25/4-5-2018 Διάταξης μου, προκειμένου να λάβετε πλήρη γνώση της διερευνούμενης από Εσάς υπόθεσης. Επιφυλάσσομαι δε να δώσω τα παραπάνω έγγραφα στην δημοσιότητα, εάν εξακολουθήσει να εκτελείται «το Β΄ σχέδιο Ρασπούτιν», που είναι να «φορτωθώ» εγώ την ανικανότητα ή ακόμα και τον δόλο κάποιων σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης NOVARTIS. Επαναλαμβάνω αυτό που από πολύ νωρίς είχα και δημοσίως διακηρύξει: ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS.
Αθήνα 20-6-2019
Μετά τιμής
ο αιτών – δηλών


Ιωάννης ΑΓΓΕΛΗΣ
Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Μισό Αγγελή - μισό Τουλουπάκη;

Φουντώνουν οι ψίθυροι στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, που κάνουν λόγο για πρωτοφανή νομική ακροβασία της Εισαγγελίας ΑΠ, εάν αληθεύει βέβαια ότι, ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Δ. Δασούλας έκανε μισή... αποχή από τη διερεύνηση των αλληλοκαταγγελιών Αγγελή και Τουλουπάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιεισαγγελέας Δ. Δασούλας, στον οποίον αναμένεται να καταθέσει αύριο το πρωί ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, για τα καταγγελόμενα στις αναφορές του περί μεθοδεύσεων και ανικανότητα της κ. Τουλουπάκη στην έρευνα της Novartis, ενώ είχε αναλάβει, να διερευνήσει και το σκέλος των δικών της καταγγελιών, φέρεται ότι, επέλεξε την αποχή από το μέρος της υπόθεσης, που την αφορά.
Κατά τις ίδιες πηγές, παρά το ότι, οι ένθεν και ένθεν καταγγελίες Αγγελή και Τουλουπάκη είναι συναφείς, η εισαγγελέας ΑΠ Ξενη Δημητρίου φέρεται ότι, διαχώρισε την δικογραφία ως προς το σκέλος που αφορά τις καταγγελίες Τουλουπάκη κατά Αγγελή και  το ανέθεσε στον αντιεισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα, ενώ τις καταγγελίες Αγγελή κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς το άφησε στα χέρια του κ. Δασούλα.
Ημαρτον...



Mπουρλότο... Αγγελή!


Mπουρλότο… από τον αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, με  νέα αίτηση, που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελέα ΑΠ Ξένη Δημητρίου, με την οποία θέτει θέμα  «αντικειμενικής και ανεπηρέαστης κρίσης» του συναδέλφου του αντιεισαγγελέα ΑΠ Δημήτρη Δασούλα και του ζητάει, να δηλώσει αποχή από την διερεύνηση των αναφορών του σε βάρος της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, την οποία κατήγγειλε, για μεθοδεύσεις και ανικανότητα στην έρευνα της Novartis.
Ο κ. Αγγελής, που ζήτησε χτες την ανάσυρση των μηνύσεων κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς Τουλουπάκη – Ντζούρα - Μανώλη, τις οποίες είχαν υποβάλλει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο  Βαγγελής Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και είχε αρχειοθετήσει  ο ίδιος, στη νέα αίτηση του, απευθυνόμενος στην κ. Δημητρίου και στον κ. Δασούλα, προχωρεί ένα βήμα και τονίζει: «Σε περίπτωση δε που κρίνετε ότι δεν συντρέχει λόγος αποχής Σας, παρακαλώ να θεωρήσετε το έγγραφό μου αυτό ως αίτησή εξαίρεσής Σας (άρθρο 15 κπδ), αφού με την συνένωση των καταγγελιών μου ως επόπτη, με την εναντίον μου αναφορά της από εμένα εποπτευομένης και καταγγελλομένης, ουσιαστικώς με έχετε καταστήσει ως ύποπτο (άρθρο 31 κπδ), γεγονός που θεμελιώνει το δικαίωμα μου να υποβάλλω
αίτηση εξαίρεσης».
Αγνωστο παραμένει τι θα γίνει αύριο, πάντως το πιθανότερο είναι ότι, δεν θα προσέλθει ο κ. Αγγελής, για να καταθέσει στον κ. Δασούλα, αφού με την αίτηση του εγείρει σοβαρό θέμα μεροληψίας εναντίον του, γεγονός που θα σηματοδοτήσει σειρά εξελίξεων..
Αναφερόμενος στο ότι, συνενώθηκαν οι καταγγελίες του σε βάρος της κ. Τουλουπάκη με αντίστοιχες δικές της, ενέργεια την οποία χαρακτηρίζει: «παλιά δοκιμασμένη πρακτική της μαρτυριοποίησης του μελλοντικού κατηγορούμενου», ο κ. Αγγελής καταλήγει: “Mε ποια νομική λογική η πρώτη από Εσάς συνένωσε τις καταγγελίες του επόπτη της Εισαγγελίας διαφθοράς, με την υπερασπιστική γραμμή της από εμένα εποπτευομένης και για παρανομίες καταγγελλομένης; Ποιον εξυπηρετεί η «δικονομική εξίσωση» του επόπτη και του εποπτευόμενου; Και γιατί δεν
αποστείλατε την κατ΄ άρθρο 35 κπδ παραγγελία Σας στην Εισαγγελία πρωτοδικών, για να διενεργηθεί από συνάδελφο, που δεν έχει άμεση ή έμμεση εμπλοκή στην υπόθεση;
4)Μήπως η «όψιμη ευαισθησία» για διερεύνηση των καταγγελιών μου και δη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «στο σύνολό τους, με διπλή έρευνα», αποβλέπει στην απόσειση των ευθυνών, που βαρύνουν κάποιους (όχι πάντως εμένα τον καταγγέλλοντα);


Διαβάστε την αίτηση – δήλωση Αγγελή:

Τύφλα νάχει ο... Μαυρογιαλούρος...

Σκουπίζουν, σφουγγαρίζουν και λαμποκοπάνε τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα θήβας, ενόψει της επικείμενης - εντός της ημέρας - επίσκεψης του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.
Εκλογές γαρ...
Τύφλα νάχει ο... Μαυρογιαλούρος!

Κεράσματα γιά το διορισμό..

Αν μη τι άλλο, ο αντιεισαγγελέας ΑΠ, που διενεργεί την έρευνα για τις αλληλοκαταγγελίες Αγγελή και Τουλουπάκη, έχει... χιούμορ.
Ετσι εξηγείται το ότι, ενώ έχει επικριθεί τα μάλα, μετά τις αποκαλύψεις ότι, συγγενικό του πρόσωπο  έχει διοριστεί απο ισχυρό υπουργό της κυβέρνησης σε υπηρεσία, που... εφάπτεται του αντικειμένου του υπουργείου του, απτόητος ο αντιεισαγγελέας, όπως περιέγραψε αυτόπτης στις "Δικογραφίες", κέρναγε χτες  συναδέλφους του γιά το διορισμό!

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Νέα... βόμβα Αγγελή: "Να βγουν από το αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου κατά Τουλουπάκη"!


Eπιβεβαιώνονται οι “Δικογραφίες”, που παρομοίωσαν νωρίτερα τη Δικαιοσύνη με...“πυριτιδαποθήκη” στην υπόθεση της Novartis, κάθως ξεκίνησαν οι εκρηκτικές ανατροπές.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Δικογραφιών”, ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, δύο εικοσιτετράωρα πριν από την κατάθεση του στον συνάδελφο του, αντιεισαγγελέα ΑΠ Δημήτρη Δασούλα, γιά τις αλληλοκαταγγελίες του με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, προχώρησε σε μία δικονομική κίνηση, που ανοίγει το δρόμο, για συνταρακτικές πολιτικοδικαστικές εξελίξεις.
Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Αγγελής, ο οποίος είχε αρχειοθετήσει τις μηνύσεις, που είχαν υποβάλλει πριν από περίπου ένα χρόνο, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι οποίοι ζητούσαν την ποινική δίωξη των εισαγγελέων Διαφθοράς Τουλουπάκη – Ντζούρα – Μανώλη, για μεθοδεύσεις στην έρευνα της Νovartis, υπέβαλε αίτηση ανάκλησης της διάταξη αρχειθέτησης τους, ενόψει των νέων δεδομένων, που ανέκυψαν, τα οποία έχει καταγγείλει στις αναφορές του, δηλαδή ζήτησε να βγουν από το αρχείο και να διερευνηθούν εκ νέου.
Κύκλοι από τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, επιμένουν μάλιστα ότι, η εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου, η οποία φέρεται ως ένα από τα πρόσωπα, που ενώ είχαν ενημερωθεί από τον περασμένο Ιανουάριο για τις καταγγελίες του κ. Αγγελή σε βάρος της κ. Τουλουπάκη, για μεθοδεύσεις και ανικανότητα της στην έρευνα της Novartis και ουσιαστικά υπέδειξε στον αντιεισαγγελέα ΑΠ Γρηγόρη Πεπόνη, την αρχειοθέτηση τους, δεν έχει δεχτεί ακόμη, να παραλάβει την αίτηση Αγγελή, περί ανάσυρσης των μηνύσεων Σαμαρά – Βενιζέλου – Αβραμόπουλου, από το αρχείο.
Καλά πληροφορημένες πηγές από την εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου υποστηρίζουν ότι, οι γραμματείς της κ. Δημητρίου φέρονται ότι, είχαν εντολή, να μην παραλάβουν την αίτηση ανάκλησης της αρχειοθέτησης των μηνύσεων, ως αντιδικονομική ενέργεια του κ. Αγγελή.
Παρ΄όλα αυτά, ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιαννης Αγγελής φέρεται ότι, κατέθεσε την αίτηση του, ενόψει των νεότερων στοιχείων, που έχουν προκύψει, σύμφωνα με τα οποία, όπως έχει καταγγείλει, η κ. Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς, μεθόδευσαν ποινική δίωξη σε βάρος των δέκα πολιτικών προσώπων της Αντιπολίτευσης, ενω είχαν προειλημμένη απόφαση, για την άσκηση δίωξης, στις 20.12.2018, κατά των Αδωνη Γεωργιάδη, Μάριου Σαλμά και Ανδρέα Λοβέρδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής φέρεται ότι, ζήτησε την ανάκληση της με αριθμό 25/4.5.2018 διάταξης του, με τις οποίες είχε θέσει ο ίδιος στο αρχείο τις μηνύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου – Αβραμόπουλου, ενω παρήγγειλε στον εισαγγελέα εφετών, σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 4 ΚΠΔ, να διερευνήσει τα γεγονότα, τα οποία είχε διαπιστώσει, όταν ήταν επόπτης στο τμήμα Διαφθοράς και μεταξύ άλλων είχε καταγγείλει στις αναφορες ότι, η εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου, δεν τις είχε διερευνήσει.
Εκεί που, κατά πληροφορίες εστιάζει ο κ. Αγγελής και ζητάει την επαναδιερεύνηση των μηνύσεων Σαμαρά – Βενιζέλου – Αβραμόπουλου είναι τα όσα συνέβησαν στο ραντεβού των εισαγγελέων Διαφθοράς με τους αμερικανούς αξιωματούχους, στη Βιέννη, όπου ήταν παρών και ο ίδιος, ως επόπτης και όπου, όπως είχαν αποκαλύψει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι “Δικογραφίες” τότε https://dikografies.blogspot.com/2019/01/blog-post_51.html και
Ο κ.Αγγελής ισχυρίζεται ότι, η κ. Τουλουπάκη ανέφερε πως θα έλεγαν στους αμερικανούς ομολόγους τους ότι, σκοπευαν να ασκήσουν in rem ποινική διωξη σε βάρος των 10 πολιτικών προσώπων, ενω είχε επικαλεστεί αποδεικτικά στοιχεία, για προειλημμένη απόφαση, για άσκηση ποινικής δίωξης στις 20 Δεκεμβρίου κατά των Γεωργιάδη, Σαλμα, Λοβέρδου.
Σύμφωνα με πηγές από τα ανώτατα κλιμάκια της Εισσγγελίας στην αίτηση του ο κ. Αγγελής, δεν διστάζει να αναφερθει σε “απειλές”, που όπως ισχυρίζεται εκτοξεύονταν από την πλευρά Τουλουπάκη προς την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοικησης Μαρία Παπασπύρου, προκειμένου να επιστεύσει το πόρισμα, για την άσκηση ποινικών διώξεων κατά Novartis.
Σε δήλωσή του αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις για Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει την ανάσυρση της μήνυσής του από το αρχείο, για να λάμψει, όπως είπε η αλήθεια:
Τώρα πια, το περιεχόμενο της μήνυσής μου περί συμμορίας και σκευωρών, επιβεβαιώνεται πλήρως. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Ζητώ την ανάσυρση της μήνυσής μου από το αρχείο. Ώστε να λάμψει η αλήθεια. Μέχρι τέλους.» είχε τονίσει ο Αντώνης Σαμαράς.






Νέο ΟΧΙ στον Κουφοντίνα από την εισαγγελία Βόλου

"Οχι" στο αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, να του δοθεί νέα άδεια, προτείνει η εισαγγελέας Βόλου, προς στους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που θα λάβουν την τελική απόφαση.

Αντίθετη εμφανίζεται η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Βόλου στο νέο αίτημα για χορήγηση άδειας από τις φυλακές στον Δημήτρη Κουφοντίνα, παρά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, που αναίρεσε το βούλευμα, με το οποίο είχε απορριφθεί το σχετικό αίτημά του πολυισοβίτη, που τον είχε οδηγήσει σε απεργία πείνας.
Η Εισαγγελία Βόλου έχει την άποψη ότι δεν πρέπει καν να εξεταστεί το νέο αίτημα για τη χορήγηση της άδειας, επικαλούμενη την ποινική δίωξη, που του ασκήθηκε πρόσφατα (όπως και σε άλλους κρατούμενους) για στάση σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά το ότι, συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατουμένους του σε απεργό πείνας.


Αντιεισαγγελέας ΑΠ: "Δεν φεύγω από την έρευνα για Αγγελή - Τουλουπάκη"

Πυριτιδαποθήκη η...  Δικαιοσύνη, με όσα αναμένονται στην έρευνα, για την υπόθεση της Novartis τις επόμενες ημέρες.
Απρόβλεπτες εξελίξεις ενδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να πυροδοτήσει η άρνηση του αντιεισαγγελέα ΑΠ, να εγκαταλείψει την έρευνα,  για τις αλληλοκαταγγελίες του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή και της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη,  παρά τις αποκαλύψεις ότι, συγγενικό του πρόσωπο έχει διοριστεί από υπουργό της κυβέρνησης ως γραμματειακή υποστήριξη, σε διωκτικό μηχανισμό, το αντικείμενο του οποίου άπτεται του υπουργείου του.
Στο μεταξύ φουντώνουν οι φήμες ότι, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, τις τελευταίες ημέρες δέχτηκε σειρά παραινέσεων και παρακλήσεων, για να δηλώσει αποχή για λόγους ευθυξίας και να αποτραβηχτεί από την έρευνα, για να μην θεωρηθεί ότι, επηρεάζεται η κρίση του, λόγω του διορισμού στενού συγγενή του από ισχυρό υπουργό της κυβέρνησης.
Δεν ήταν τυχαίο ότι, στην πρόσφατη δήλωση του ο κ. Αγγελής αναφέρεται σε πρόσωπο με το ψευδώνυμο "Ρασπούτιν", το οποίο - όπως λέει - είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει τη δυνατότητα να διορίζει "παιδιά και νύφες" ατόμων, που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσυνης, "ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας ΑΠ". 
Πηγές από το περιβάλλον του αντιεισαγγελέα ΑΠ υποστηρίζουν ότι, ο ίδιος δεν θα επιλέξει την... ηρωική έξοδο, αντίθετα ότι, θα παραμείνει στην υπόθεση, ενόψει μάλιστα του ότι, την Παρασκευή έχει καλέσει τον αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, για να καταθέσει και να τεκμηριώσει τις συγκλονιστικές καταγγελίες, που έκανε σε βάρος της κ. Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς, για μεθοδεύσεις, ανεπάρκεια και ανικανότητα τους στην έρευνα της Novartis.
Ψίθυροι, που πυκνώνουν τις τελευταίες ώρες υποστηρίζουν ότι, στην απόφαση του αντιεισαγγελέα να παραμείνει στην έρευνα φέρεται ότι, μέτρησαν περισσότερο οι παραινέσεις από κυβερνητικούς κύκλους, ώστε να παραμείνει στην υπόθεση, καθώς εάν παραιτηθεί, δηλώνοντας αποχή "θα ανατραπεί το σχέδιο αποδόμησης του αντιεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή", που θα επιτευχθεί με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του".
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, σε περίπτωση, που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, εξουδετερώνονται όσα αποκάλυψε, για... σημεία και τέρατα σε βάρος της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, την οποία κατήγγειλε για μεθοδεύσεις και ανικανότητά  στην υπόθεση της Νοvartis.
Παράλληλα, με αυτον τρόπο φρενάρει προεκλογικα οποιαδήποτε περαιτέρω διερεύνηση, για πρόσωπο που βρίσκεται στην κορυφή της Δικαιοσύνης, καθως και για τον επονομαζόμενο Ρασπούτιν, στον οποίον ο κ. Αγγελής καταλόγισε σκευωρία...
Από την άλλη πλευρά, ο αντιεισαγγελέας ΑΠ έχει καλέσει, για να καταθέσει στη συνέχεια και την εισαγγελέα Διαφθοράς, η οποία μεταξύ άλλων κατήγγειλε τον κ. Αγγελή ότι,υφάρπαξε το ηλεκτρονικό της Διαφθοράς, με όλες τις υποθέσεις, εκκεμούσες και περαιωθείσες.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Σκέφτεται την παραίτηση ο αντιεισαγγελέας ΑΠ, που ανέλαβε την έρευνα Αγγελή;

Φουντώνουν οι φήμες στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης ότι, ο αντιεισαγγελέας ΑΠ, που ανέλαβε να διερευνήσει τις ένθεν και ένθεν καταγγελίες του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή και της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, για τα τεκταινόμενα στην έρευνα της Νovartis, δέχεται παραινέσεις να δηλώσει αποχή, δηλαδή να παραιτηθεί από την υπόθεση για λογους ευθιξίας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ανώτατοι δικαστικοί συμβούλευσαν τον αντιεισαγγελέα ΑΠ να επιχειρήσει... ηρωική έξοδο από την έρευνα, μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας της τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα οποία συγγενικό του πρόσωπο έχει διοριστεί απο ισχυρό υπουργό της κυβερνησης σε διωκτικό μηχανισμό, που έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο του υπουργείου του.
Δεν είναι τυχαίο ότι, στην πρόσφατη δήλωση του ο κ. Αγγελής αναφέρεται σε πρόσωπο με το ψευδώνυμο "Ρασπούτιν", το οποίο - όπως λέει - είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει τη δυνατότητα να διορίζει "παιδιά και νύφες" ατόμων, που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσυνης, "ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας ΑΠ".
Από την άλλη πλευρά, άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι, ο αντιεισαγγελέας ΑΠ, που έχει αναλάβει την έρευνα δέχεται πιέσεις απο κυβερνητικούς κύκλους, ώστε να παραμείνει στην υπόθεση, καθώς εάν παραιτηθεί, δηλώνοντας αποχή "θα ανατραπεί το σχέδιο αποδόμησης του αντιεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή", που θα επιτευχθεί με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του".
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, σε περίπτωση, που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, εξουδετερώνονται όσα αποκάλυψε, για... σημεία και τέρατα σε βάρος της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, την οποία κατήγγειλε για μεθοδεύσεις και ανικανότητά  στην υπόθεση της Νοvartis.
Παράλληλα, με αυτον τρόπο φρενάρει προεκλογικα οποιαδήποτε περαιτέρω διερεύνηση, για πρόσωπο που βρίσκεται στην κορυφή της Δικαιοσύνης, καθως και για τον επονομαζόμενο Ρασπούτιν, στον οποίον ο κ. Αγγελής καταλόγισε σκευωρία...
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν γρήγορες εξελίξεις, ακόμη και σήμερα.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Μπέος στις "Δικογραφίες": "Τους ξεφτίλισα στην παρωδία του "Koriopolis"

Οι "Δικογραφίες" ταξίδεψαν στο Βόλο και συνάντησαν τον επανεκλεγέντα δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο.
Χειμαρώδης, προκλητικός και αυθεντικός περιέγραψε τη δικαστική του περιπέτεια και την προσωπική του μετάβαση... "απ' τ' αλώνια στα σαλόνια"!
Ο Αχιλλέας Μπέος δεν μασάει τα λόγια του και η συνέντευξη, που ακολουθεί είναι η απόδειξη.
Η επόμενη μέρα, μετά την επανεκλογή του στη θέση του Δημάρχου Βόλου, για τον Αχιλλέα Μπέο, είναι όπως λέει: “Hρεμία, υγεία και δύναμη πάνω απ΄ όλα, ώστε να μπορέσω να συνεχίσω και να υλοποιήσω αυτά, γιά τα οποία δεσμεύτηκα από το 2014 και τώρα πρέπει να δικαιώσω όλο αυτό τον κόσμο, που πίστεψε σε μένα”.
ΜΠΕΝΕΑ: Νικητής με συντριπτικό ποσοστό. Αυτοδυναμία με καθαρή νίκη. Πού οφείλεται;
MΠΕΟΣ: Mίλαγα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν έκρυψα τίποτα από τους Βολιώτες. Δεν ήταν αυτοσκοπός μου η δημαρχία.
ΜΠΕΝΕΑ:Tι διαφορετικό είδαν σε σας και σας επέλεξαν;
MΠΕΟΣ: Aνταποκρίθηκα και θα ανταποκριθω στις προσδοκίες τους. Γιατι πραγματικά πιστέψτε με, δεκάδες χρόνια τους δουλεύανε.Το τι δούλεμα έχουνε φάει απο τους πολιτικούς απατεώνες δεν λέγεται. Οχι μονο εδώ στο Βόλο. Σε ολη την Ελλαδα. Αλλά εδώ παραήτανε. Ανθρωποι με μηδεν περιεχόμενο, μέσα απο ενα σύστημα και ένα κομματικό παρασκήνιο, προτείνονταν για δήμαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες, χωρίς προσόντα, χωρίς αγάπη για τον τόπο. Και παίζανε το ρόλο του δημάρχου. Στην ουσία όμως μηδέν απο μηδέν, μηδέν.Ο Βόλος είναι μια μικρογραφία, του τι γίνεται στην επικράτεια. Οδήγησαν τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας στην εξαθλίωση. Κατακλέψανε το σύμπαν. Χωρίς αρχές. Παραμύθια φούμαρα ήταν όλα αυτά, τα δήθεν προοδευτικά.
Γι αυτό λέω δουλεύανε τον κόσμο, τον κοροϊδεύανε.
Παρέλαβα το δήμο το 2014 με 3.600.000 το αποθεματικό. Και σημερα που μιλάμε ο Δήμος έχει 21 εκατομύρια.
Κι έρχονται τώρα οι λεγόμενοι αντίπαλοι, που αντιδρούσαν και δεν πιστεύανε και προσπαθούσαν να μεταφέρουν και στον κόσμο ψέμματα οτι, δήθεν δεν υπάρχει αποθεματικό 21 εκατομύρια.
Ρε απατεώνες, πως το λετε αυτο;
Αλλά δεν είχαν διοικήσει ποτέ. Δεν ειχαν επιχειρήματα να αντιπαρατεθούν μαζι μου. Όλο ψέμματα υποκρισίες. Λάσπη, βρισιές, εκει να δείτε βρισιές.
ΜΠΕΝΕΑΣ:Kι σείς βρίζετε. Σας έχω ακούσει..
ΜΠΕΟΣ: Κι εγω βρίζω, αλλά τουλάχιστον εγω βρίζω με χιούμορ. Με ατάκες.
ΜΠΕΝΕΑ: Ωραία τα λέτε. Θα είσασταν πολύ καλός βουλευτής. Το σκέφτεστε; Σήμερα δήμαρχος, αύριο βουλευτής;
ΜΠΕΟΣ: Oχι. Όσοι μπαίνουν στο κοινοβούλιο, εξυπηρετούνε ξένα συμφέροντα. Ως εκ τούτου εγω πρέπει να έρθω σε σύγκρουση και ειναι μεγάλα τα συμφέροντα. Με κατεστημένα. Με μεγάλα συμφέροντα. Πρέπει να έρθω σε ρήξη.
ΜΠΕΝΕΑ: Μα εσεις λέτε ότι, και στο Βόλο ήρθατε σε σύγκρουση με συμφέροντα και κατεστημένο..
ΜΠΕΟΣ: Εκει το κατεστημένο ειναι άρρωστο. Συνδέεται με τη σαπίλα του πολιτικού συστηματος. Με το παρακράτος και τα ξένα συμφέροντα. Και δεν θέλω να εμπλακώ εκει, γιατι είμαι ενας χαρακτήρας, που δεν μπορώ να μαζευτώ, να κρατηθώ. Οτι εχω το λεω μπροστά. Γι αυτο εχω και φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς.
ΜΠΕΝΕΑ: Πάντως αν κρίνω από το αποτέλεσμα, στο Βόλο μάλλον έχετε περισσότερους φανατικούς φίλους..

ΜΠΕΟΣ: Αναγνωρίσανε την προσπάθεια, που έκανα. Αναγνωρίσανε στο πρόσωπό μου, έναν απλο άνθρωπο της καθημερινότητας, που μιλάει μαζί τους, τους συναντάει στα καφέ, στα τσιπουράδικα, στις πλατείες, στα καφενεία, όπου συζητάμε τα προβλήματα και τα λύνουμε. 
ΜΠΕΝΕΑ:
Από την Κόλαση στον... Παράδεισο; Kατηγορηθήκατε, προφυλακιστήκατε, καταδικαστήκατε και τελικά αθωωθήκατε και επανεκλεγήκατε.
ΜΠΕΟΣ:
Αυτος ο εκλογικός νόμος, για Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές έγινε για μένα, από έναν... κοπρίτη. Από τον λεγόμενο Πουλάκη, έναν άνθρωπο, που δεν έχει δουλέψει στη ζωή του ποτέ, μα ποτέ.
Ενας άνθρωπος, απο την κρατική μηχανή. Και αυτος και η γυναίκα του. 
Πως τα καταφέρνουν, δεν ξέρω. Και οι δυό τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν φύγουν απο την κυβέρνηση, γιατι έτσι δείχνουν τα πράγματα - και οχι οτι με ενδιαφέρει - τη διόρισε με παχυλό μισθό.
Θα τρίζουν τα κόκαλα του πατέρα μου, γιατι είχε πάει φυλακή, για τις ιδέες της Αριστεράς.
ΜΠΕΝΕΑ:
Tι εννοειτε τον νόμο τον έκανε για σας;
MΠΕΟΣ: Ο Πουλάκης ειχε ενα μίσος, ένα μένος για μενα. Πραγματικά το νόμο τον έκανε για μενα. Την απλή αναλογική την έκανε για μενα. Και θα ταλαιπωρηθεί η μισή Ελλάδα. Θα έχουμε ανομία. Δεν θα μπορεί να κυβερνήσει κάποιος στο δήμο, που δεν εκλέχτηκε απο την πρώτη Κυριακή. Θα εχουμε παρατράγουδα. Δεν υπάρχει πιο άδικος νόμος. Τι έλεγε αυτος ο νόμος. Οτι δεν πρέπει να έχεις περιοριστικούς όρους. Εαν εχεις περιοριστικους πόρους, τίθεσαι σε αργία. Πέρασε διάταξη σε νόμο του Υπουργείου Παιδείας, στις 3.30 το πρωί την πέρασε οτι, και να φύγουν οι περιοριστικοί όροι, δεν επιστρέφεις. Αυτο το έκανε ο Πουλάκης ως γενικός γραμματέας τοτε του υπουργείου. Αυτη είναι η πλευρά των δήθεν προοδευτικών. Και επειδη το εχω εισπραξει απο τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ, οι Συριζαίοι είναι οι πιο επικίνδυνοι, αλλά οι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ – Συριζαιοι, οι πιο εκδικητικοί. Εδω μου βάλανε 1.990.000 πρόστιμο, γιά την εφορία. Και ευτυχώς βρήκα μια φοβερή δικηγόρο, η οποία ειπε “κ. Μπέο εγω δεν θέλω αμοιβή. Παρα μονο το γραμμάτιο προείσπραξης. Αυτο έιναι σκάνδαλο”. Και με αθώωσε πανηγυρικά.
Ο συγκεκριμένος ελεγκτής, που δούλευε εδώ στην Εφορία και μου έβαλε αυτο το πρόστιμο, μόλις μου έβαλε το πρόστιμο, πήρε προαγωγή και μετατέθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, διπλα στην υφυπουργό Οικονομικων. Εαν αυτό ειναι κράτος δικαίου σε ολα τα επίπεδα...
ΜΠΕΝΕΑ:
Mήπως σας φοβούνται κ. Μπέο;
ΜΠΕΟΣ: Όχι, δεν πιστεύω οτι με φοβούνται.
 Προσπάθησαν να με ταυτίσουν με τον υπόκοσμο. Και προσπάθησαν να θίξουν πτυχές ευαίσθητες δικές μου και της οικογένειας μου. Με ψέμματα, υποκρισίες και μυθεύματα. Προσπαθούσαν με οποιονδήποτε τροπο να με εμποδίσουν να επανεκλεγώ.
ΜΠΕΝΕΑ:
Πάντως εγώ σας άκουσα στην προεκλογική σας ομιλία, να λέτε ότι, ο Βόλος έχει δήμαρχο. Το θεωρούσατε βέβαιο ότι, θα επανεκλεγείτε;
MΠΕΟΣ: Εγω να σας πω την αλήθεια ήμουνα σίγουρος. Και ήμουνα σίγουρος γιατί; Γιατί είμαι ένας ανθρωπος, που δεν κάθομαι στο γραφειο μου. Κάθομαι μονο για συγκεκριμένους λόγους. Οταν εχω συνεργασία με τους συνεργάτες μου, με υπηρεσιακούς παράγοντες, ή όταν έχω συγκεκριμένα ραντεβού. Τις υπόλοιπες ώρες είμαι στους δρόμους. Μιλάω με τον ηλικιωμένο, με τη γιαγιά με το παιδάκι, με τον επιχειρηματία. Αυτο λοιπόν που εισέπραττα, δεν μπορούσε να είναι ψέμματα.
ΜΠΕΝΕΑ:
Πως γεννηθηκε η ιδέα να γίνεται δήμαρχος, αφού εσείς ειπατε ότι, για την πολιτική εχετε κακή εικόνα, ή μάλλον τη χειρότερη.  Και η δημαρχία πολιτική ειναι..
ΜΠΕΟΣ:
Σωστά. Εγω δεν ειναι πολιτικός. Δεν εχω εκτίμηση και σεβασμό στους πολιτικούς. Εχω μεγαλώσει διαφορετικά. Εαν μου ζητήσεις κατι και σου πω θα το κάνω, θα πέσω απο τον πέμπτο, αλλά θα το κάνω. Όλοι αυτοί λενε λένε και οταν εκλεγούν, οταν κάνουν  τη δουλειά τους, δεν κάνουν  τιποτα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Ως εκ τούτου και επειδη γνωρίζω και πράγματα απο τους πολιτικούς... δεν έχω καλή εικόνα για την πολιτική... Αλλά θα σας πω, γιατί αποφάσισα να κατέβω δήμαρχος. Γεννήθηκα εδώ στο Βόλο, έφυγα μικρός, πήγα στο εξωτερικο, βίωσα μια μεγάλη περιπέτεια μέσα από την αγάπη της τοτε ομάδας μου, τον Ολυμπιακό Βόλο, που με λάτρεψε. Εκανα παρα πολλά στη ζωή μου, πηγα στην Αμερική μετανάστης, ήμουνα ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας, ήμουνα ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, γνώρισα παρα πολλά. Ηθελα λοιπόν να προσφέρω κάτι στον τόπο μου. Και τώρα, οταν τέθηκα σε αργία, δεν έπαιρνα μισθό. Και ειπα εφόσον τελειώσω και δικαιωθώ, όλα μου τα χρηματα που θα πάρω αναδρομικά θα τα δώσω στις φτωχές οικογένειες. Κατι που εκανα. Ο σκοπός μου δεν ειναι τα 2 χιλιάρικα, τα 2,5, που παίρνω το μήνα. Οχι οτι είμαι εκατομμυριούχος, αλλά δόξα το θέο ο θεός μου τα εδωσε πλουσιοπάροχα. Σε ολα τα επίπεδα.
Και στην οικογένεια μου, εχω πέντε υγιέστατα παιδιά, τα οποία λατρεύω. Αλλά και ως επιχειρηματίας εχω επιτύχει.
Τώρα λοιπόν θέλω να γράψω ιστορία. Και πως θα γράψω ιστορία στον τόπο μου; Kάνοντας έργα, που δεν μπόρεσαν να γίνουν ποτέ.
Και θα τα κάνω να είστε σίγουροι.

ΜΠΕΝΕΑ: Τι θα κάνετε για την ανεργία;

MΠΕΟΣ: Δυστυχώς, εκει δεν μπορω να επέμβω. Ούτε μπορώ, να νομοθετήσω θέσεις εργασίας. Να σας πω κατι; Η αδελφη μου ειναι 8 χρόνια άνεργη. Μπορούσα να την πάρω ειδικό συνεργατη. Δεν την πήρα. Πήρα κόσμο από δω. Σαν Δήμος δεν εχω δυνατότητα να νομοθετητήσω. Αυτά τα κάνει το κράτος.
ΜΠΕΝΕΑ:
Δηλαδή δεν μπορεί να πιεστεί το κράτος απο εναν ισχυρό δημαρχο?
 ΜΠΕΟΣ: Ακούστε! Αυτα που σκέπτομαι εγω,
δεν ειναι δυνατόν να μην τα σκέφτεται και κάποιος αλλος. Αποκλείεται. Απλά εχουν αλλά κίνητρα. Δεν τους ενδιαφέρει. Έμπαινα πρόσφατα για μια συνέντευξη στο OPEN και έβγαινε ο Παπανδρέου και ο Κουρουπλής . Και τους είπα σημειολογικά. “Ρε σεις, σας εχουν κλείσει θέσεις στο νεκροταφείο”.Τι εννοώ; Κουράσανε ρε Μαίρη. Πόσες τετραετίας; Λες και η πατρίδα τους ανήκει... Τι ειναι η πατρίδα ρε: Δικό σας μαγαζί; Ετσι και εδώ στο Βόλο. Οι ίδιοι και οι ίδιοι..Δεκάδες χρόνια και κοροϊδεύανε τον κόσμο...
ΜΠΕΝΕΑ: Bασιλιάς του Βόλου ή υπηρέτης  του; Τι είναι ο Αχιλλέας Μπέος;
ΜΠΕΟΣ:  Θεωρώ τον εαυτό μου έναν απλό άνθρωπο, που υπηρετώ το Δήμο μου. Και αυτό είναι η αλήθεια. Δεν θα αδιαφορήσω, για τον απλό άνθρωπο. Ο άνθρωπος γεννιέται, δεν γίνεται. Και στις επιχειρήσεις μου, όταν ήμουνα, καθόμουνα κι έτρωγα με το προσωπικό. Επινα καφέ μαζί τους. Και τώρα το ίδιο. Θα κάνω ένα πάρτυ, για να ευχαριστήσω τους  εθελοντές, τους δημότες μου. Είπα στο Γιαννιά να έρθει να τραγουδήσει. «Γιώργο θέλω να έρθεις». Και μου λέει : «Αφεντικό με φιλάκια θα πληρωθώ”. Eννοούσε δηλαδή ότι, δεν θα πάρει λεφτά. Είμαι άνθρωπος της καθημερινότητας. Δεν έχω έπαρση, γιατί γεννήθηκα από φτωχή οικογένεια.
ΜΠΕΝΕΑ: Tι άνθρωπος είναι ο Αχιλλέας Μπέος;
Γεννήθηκα στο Βόλο. Σε ηλικία 3 -4 ετων πήγα στην Αθήνα. Και σε ηλικία 17 ετών, ενώ ήμουνα αθλητής του Μπάσκετ, στον Πανιώνιο, αποφάσισα να τα παρατήσω όλα και να πάω στην Αμερική. Για την περιπέτεια. Εκεί γνωρίστηκα με την πρώτη μου γυναίκα. Εκανα οικογένεια. Και έκανα 4 παιδιά. Το 1999 χώρισα με την πρώτη μου γυναίκα και λίγο μετά γνωρίστηκα με τη δεύτερη γυναίκα μου. Παντρευτήκαμε και κάναμε ένα υγιέστατο αγοράκι, σήμερα είναι 9 ετων, τον Αχχιλέα.  Είναι σε όλα το alter ego μου. Στα νεύρα, στον αυθορμητισμό, στον τσαμπουκά, σε όλα.
MΠΕΝΕΑ: Mιάς και λέτε για τσαμπουκά. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι, στη δίκη του Koriopolis, δεν λείψατε ούτε μία μέρα από το δικαστήριο, ενώ μπορούσατε να μην εμφανίζεστε, όπως έκαναν άλλοι συγκατηγορούμενοι σας. Ηταν ο φόβος, που επέβαλλε την παρουσία σας ή κάτι άλλο;
ΜΠΕΟΣ: Ηθελα να είμαι παρών, να παρακολουθώ τα πάντα, ούτως ώστε στην απολογία μου, να τους ξεφτυλίσω, όπως τους ξεφτύλισα.  Για να μπορέσω να απαντήσω σε αλήθειες και σε ψέμματα. Ευτυχώς δεν υπήρχαν ψέμματα, γιατί δεν υπήρχαν μάρτυρες. Ούτε ένας μάρτυρας, δεν ήρθε να πει κάτι συγκεκριμένο. Ακόμη και ο Κούγιας είπε κρίσεις… Δεν μπορείς να δικαστείς με κρίσεις και απόψεις. Μόνο με γεγονότα δικάζεσαι.
MΠΕΝΕΑ: Λέτε ότι, δεν ήρθαν μάρτυρες. Παρακολουθούσα ανελλιπώς τη δίκη σας και άκουσα ένα μάρτυρα, το συνάδελφο μου το Θωμαίδη, που εξετάστηκε μάλιστα ως μάρτυρας κατηγορητηρίου στο Εφετείο. Τον άκουσα, που είπε μια φράση, η οποία μου έχει μείνει αξέχαστη. Είπε ότι: «Mε το χαρακτήρα, που έχει ο Αχχιλέας Μπέος, για όλα τον θεωρώ ικανό. Aλλά όχι, για να κάτσει, να χάσει η ομάδα του»…
ΜΠΕΟΣ: Ναι. Γιατί είμαι νικητής εκ γεννετής. Μπαίνω στα αποδυτήρια και μιλάω με τους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορώ να το κανω αυτό και μετά, να κάτσω να χάσω.
MΠΕΝΕΑ: Eχετε χάσει όμως..
MΠΕΟΣ: Πολλές φορές. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Είναι ένα παιχνίδι, που έχει τρία αποτελέσματα. Ισοπαλία, νίκη και ήττα. Αλλά όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, να έρθει φυσιολογικά. Βέβαια είναι δύσκολο και εσυ Μαίρη, αλλά και πολλοί συνάδελφοί σου, όχι μόνον όσοι κάνουν Δικαστικό, να  παραδεχτούν ότι, ήταν η μεγαλύτερη δίκη – παρωδία, για την ελληνική Δικαιοσύνη. Και εάν υπήρχε καθρέφτης, θα έπρεπε να ντρέπονται, να κοκκινίζουν. Γιατί με αυτή τη δικογραφία, που οδηγήθηκα στη φυλακή, χωρίς στοιχεια, φάνηκε ξεκάθαρα ότι, επηρεάστηκαν δικαστικές συνειδήσεις και υπήρχε πολιτική παρέμβαση. Η συγκεκριμένη εισαγγελέας και ελπίζω να μην το κόψεις αυτό, είμαι υπεύθυνος των όσων λέω, η Πόπη Παπανδρέου, εάν είχε ήθος πάνω της, θα έπρεπε να μην ξανακαθίσει στα έδρανα. Τέτοιες εισαγγελείς προσβάλλουν το δικαστικό Σώμα. Και θα το εξηγήσω. Δεν μπορεί να αναφέρει στο κατηγορητήριο της ότι, εγω είμαι κάτοχος αμερικάνικου διαβατηρίου, ώστε να θεωρηθώ ύποπτος φυγής, για να προφυλακιστώ. Ηταν ψέμμα..
ΜΠΕΝΕΑ: Μπορεί να σας κατηγόρησαν άδικα, όπως λέτε και οι δικαστές να σας καταδίκασαν άδικα, όπως ισχυρίζεστε. Πάντως δικαστές σας αθώωσαν...
ΜΠΕΟΣ: Κέρδισα τους δικαστές σε σύγκριση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Εγώ τους κοιτούσα στα μάτια. Είχα επιχειρήματα. Τι να πούνε γιά μένα; Eίπανε ότι δωροδόκησα. Ποιόν δωροδόκησα; κατηγορία ήταν για να γελάει ο κόσμος. Αυτοί έπρεπε να πάνε φυλακή. Οχι εγω. Φτιάξανε το κατηγορητήριο,ένα διάτρητο κατηγορητήριο, κατάπτυστο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ντροπή της Παπανδρέου. Ντροπή! Ποιές ήταν οι κατηγορίες; Δωροδοκία. Ποιόν ρε δωροδόκησα; Πότε; Πού; Πόσο; Κι εγω λέω ότι, θέλω. Μα είναι πράγματα αυτά; Δεν ντρέπονται λίγο;
MΠΕΝΕΑ: Eσείς ποιά εξήγηση δίνετε;
MΠΕΟΣ: Oπως και να το κάνουμε, ο Μπέος, τότε το 2011 και τώρα βέβαια, αλλά κυρίως τότε, παναγία μου... Προκαλούσα.. Ημουνα προκλητικός. Το λέω.
MΠΕΝΕΑ: Kαι γι΄αυτό σας άσκησε δίωξη η Δικαιοσύνη;
MΠΕΟΣ: Στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι μεγάλα τα συμφέροντα. Ημουνα σε κόντρα με μεγαλους διοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες Πατέρας, Μαρινάκης, Κοκκαλης... Με όλους έχω έρθει σε σύγκρουση. Ομως τα πράγματα τότε αγριέψανε. Και ήμουνα ένας άνθρωπος, που καλώς ή κακώς, για μένα κακώς, πουλούσα.Γιατί δεν είχα χαμηλούς τόνους. Και αυτό το πλήρωσα. Αυτό τον αυθορμητισμό μου. Οτι δεν φοβάμαι κανέναν. Και δεν φοβάμαι. Και τώρα που μιλάμε, δεν φοβάμαι... Δυστυχώς ομως στην Ελλάδα, δεν είναι ετσι τα πράγματα.
ΜΠΕΝΕΑ: Εαν μπορούσατε να γυρίσετε το χρόνο πίσω, θα αλλάζατε κάτι από τη συμπεριφορά σας, ή από τα πεπραγμένα σας; Eχετε μετανιώσει; Γιατί βλέπω ότι, επιρρίπτετε ευθύνες και στον εαυτό σας.. Αναγνωρίζετε ευθύνες και λάθη;
ΜΠΕΟΣ: Oρισμένες φορές, αναγνωρίζοντας πού βρίσκεσαι και τι κανεις, πρέπει να συμβαδίσεις με το περιβάλλον. Δυστυχώς στην Ελλαδα υπάρχει ένα πολύ επικίνδυνο περιβάλλον σε αυτό τον τομέα, που πρέπει να το σεβαστείς. Εγω δυστυχώς έλεγα καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται... Αλλά τελικά δεν είναι έτσι. Δημιουργήσανε μία πλάνη, στήσανε ένα ολόκληρο σώου, με ελικόπτερα τότε στη Λεωφόρο Αλεξανδρας, Παναγία μου... Λες και συνoδεύανε τον Αλ Καπόνε του '60, του '40.. Μια ντροπή. Με τι;
MΠΕΝΕΑ: Παραδέχεστε όμως ότι, είσασταν προκλητικός.
MΠΕΟΣ: Και τι σημαίνει αυτό; Οτι όταν προκαλείς, πρέπει να σε πάνε στη φυλακή;
MΠΕΝΕΑ: Oχι, αλλά όταν είσαι προκλητικός, δίνεις τροφή για σώου...
MΠΕΟΣ: Αυτοί το δημιουργήσανε. Ντροπή! Ενας χασισοπότης, ετσι τον είχα πει μέσα από τη φυλακή και οι δικηγόροι μου τρελαθήκανε,τον Γιώργο Παπανδρέου εννοω. Ενας βλαμένος, έγινε αρχηγός κράτους. Ενας άνθρωπος, που δεν είναι σε θέση, να μοιράσει δυό γαιδουριών άχυρα.. Αυτή είναι η πατρίδα μας. Δυστυχώς. Αυτος θεώρησε τότε ότι, εαν βάλουν το Μπέο φυλακή θα αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, ενόψει πρώτου μνημονίου. Δεν ντρέπεται; Δηλαδή οδηγείς έναν άνθρωπο, πατέρα πέντε παιδιών στη φυλακή, για να αποπροσανατολίσεις την κοινη γνώμη; Bέβαια όλοι αυτοί, πού είναι; Τα γεγονότα, η εξέλιξη, δικαιώνει εμενα εκατό – μηδέν.
MΠΕΝΕΑ: Νιώθετε δικαιωμένος;
MΠΕΟΣ: Nιώθω δικαιωμένος, αλλά όλα αυτά δεν σβήνονται. Αλλά ευχαριστώ το θεό, την οικογενεια μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, που με κράτησαν στα πόδια μου.. Και είχα τη δύναμη να ανταπεξέλθω σε όλη αυτή την αθλιότητα και δικαιώθηκα. Και δεν διαλύθηκε η οικογένεια μου. Και εξελεγην στον πέμπτο μεγαλύτερο Δήμο, δήμαρχος, έχοντας σημαία ότι, πήγα φυλακη. Δεν το έκρυψα από κανέναν. Σημαία. Γιατί εχω μάθει, να μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας.
MΠΕΝΕΑ: Δεν ντραπήκατε, ενώ είχατε πάει φυλακή, να πείτε, πως να διεκδικήσω τώρα δημαρχία;
MΠΕΟΣ: Οχι. Γιατί είμαι αυθεντικός. Και από αυτή την περιπέτεια έδειξα ότι, είμαι πραγματικός, αυθεντικός και ειλικρινης και πάνω από αρσενικός!
ΜΠΕΝΕΑ: Εχετε επανέλθει στο ποδόσφαιρο; Γιατί ξερω ότι, το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη σας αγάπη.
MΠΕΟΣ: Η καψούρα μου είναι το ποδόσφαιρο. Επίσης ένας μεγάλος στόχος για μένα είναι εδω στο Βόλο. Γιατί στο ποδόσφαιρο, εδω στο Βόλο στη μετά Μπέου εποχή υπήρχε μιά απαξιωση. Και στην προ Μπέου και στη μετά Μπέου εποχή. Δηλαδή, δύο ιστορικές ομάδες, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου, απαξιωμένες και οι δυο. Χωρίς μπακγκραουτ χωρίς υποδομές, τίποτα. Στην ελεημοσύνη.Κάθε μέρα γίνονται επαίτες και ζητάνε από τους επιχειρηματίες. Δηλαδή δεν υπάρχει ο παράγοντας να οδηγήσει αυτες τις ομάδες κάπου, που είναι βασική προυπόθεση. Ερχομαι λοιπόν εγω, αφού με ξέρουν τι μπορώ να καταφέρω και στο ποδόσφαιρο και τους λεω “ελάτε, δεν υπάρχει μίσος. Ειναι πιό πολλά αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν και επειδή δεν μπορείτε να ενωθείτε ως ιστορίες, να δημιουργήσουμε μια καινούρια ομάδα”. Και τους παρέδωσα την καινούρια ομάδα, στην Α Εθνική, στη σούπερ Λινγκ. Το Βόλο. Ελάτε λοιπόν όλοι. Η ισχύς εν τη ενωσει.
ΜΠΕΝΕΑ: Εισαστε παράγοντας σε αυτή την ομάδα;
MΠΕΟΣ: Eίμαι ο ανθρωπος, ο οποίος, όταν με επισκεφτήκανε και μου είπαν ότι, θέλουν να δημιουργήσουν μιά καινούρια ομάδα εδω στο Βόλο, τους έδωσα το πρασινο φως να προχωρήσουν. Στη συνεχεια είμαι ο 'ανθρωπος που συνέβαλα και στήριξα την προσπάθεια, γιατί το πιστεύω. Στήριξα την ομάδα οικονομικά, ηθικά και υλικα.Τους παρείχα ένα γήπεδο, το οποίο το συντηρούσαν μόνοι τους. Σημαντικό. Ημουνα δίπλα τους όποτε με χρειάστηκαν, με τις γνώσεις και τις απόψεις μου. Κάποιες τις δεχόντουσαν, κάποιες όχι. Την πλειοψηφία των απόψεων μου τη δεχτηκαν, γιατί τέτοιες συμβουλές δεν τις βρίσκεις εύκολα.
ΜΠΕΝΕΑ: Ποιό είναι το... μυστικό της επιτυχίας;
MΠΕΟΣ: Ο Βόλος έχει ευτυχήσει, να έχει μία ομάδα ανθρώπων, που όλοι βάζουν το χερι στην τσέπη. Εγω είμαι μέτοχος με ένα ποσοστό 1 – 2 %. Δεν έχει σημασία. Εχει κανει τρεις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, στις οποίες όλοι οι μέτοχοι συμμετείχαν. Ηρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Πάρτε 33% εσεις, 33% εσείς και 33% η καινούρια ομάδα. Και να κάνουμε ένα μεγάλο σύλλογο.Θα προτείνω να γινει η συνενωση όλων των δυναμεων, για να δημιουργήσουμε μια ομάδα πρότυπο, μια επαρχιακή ομάδα, που θα διεκδικησει κομμάτι από την πίττα της Sοuper Leage και θα διεκδικήσει την έξοδο της στην Ευρώπη. Και αυτό θα δημιουργήσει αθλητικό τουρισμό και ένα επιπλέον κίνητρο στην πόλη του Βόλου, στην πόλη που γεννήθηκα, στην πόλη που αγαπάω.
MΠΕΝΕΑ: Eκτός από την νεοιδρυθείσα ομάδα του Βόλου, έχετε στόχο να ανεβασετε την πόλη του Βόλου στη... Super Leage;
MΠΕΟΣ: Kάθε μήνα, που έρχεται κάποιος στο Βόλο, τον βλεπει να διαφορετικό. Ο Βόλος αυτή τη στιγμή σε όλα τα επίπεδα - σε λίγο καιρό θα είμαστε ακόμη πιό καλά - δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμμία ευρωπαική πόλη. Το 2014, όταν είχα πρωτοαναλάβει τη δημαρχία, είχα πει ότι, θέλω να κανω το Βόλο Μονακό. Σημέρα ο Βόλος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το Μονακό.
ΜΠΕΝΕΑ: Mπορεί δηλαδη να γίνει και η Formoula εδω;
MΠΕΟΣ: Oχι, γιατί το ράλι είναι ένα πανάκριβο σπορ. Είναι πολλά τα εκατομύρια. Προσπάθησε κάποτε να το κάνει ο φίλος μου ο Γιαννης Βαρδινογιαννης, αλλά...
MΠΕΝΕΑ: Εαν δηλαδη βρισκόταν χρηματοδότης, θα κανατε στο Βόλο πίστα της Formoula;
MΠΕΟΣ: Mε μεγαλη μου χαρα. Μιάς και μιλάμε για αθλητικό τουρισμό, φέτος έχουμε το πανευρωπαικό πρωτάθλημα, κάτω των 20 ετών, στο Μπάσκετ και το παγκόσμιο κάτω των 20 ετών, στο Πόλο. Καθε χρόνο κάνουμε διεθνείς διοργανώσεις και έρχονται χιλιαδες τουρίστες. Με αυτό τον τρόπο, συμβάλλουμε κατά της ανεργίας. Βοηθαμε. Αλλά μέχρι εκει μπορούμε. Μακαρι να μπορούσα να νομοθετήσω για την πόλη μου, Και δεν θα υπήρχε ανεργία. Γιατί έχω πολλές ιδεες, αλλά δεν μπορώ να τις υλοποιήσω. Δεν μου το επιτρεπει ο νόμος.
ΜΠΕΝΕΑ: Γιατί δεν χρησιμοποιείτε την ισχύ, που διαθέτετε, για να πιέσετε κάποιους βουλευτές;
MΠΕΟΣ: Δεν είναι τόσο απλό. Για παράδειγμα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για πράγματα της πόλης μας δεν πήρανε θέση. Τώρα θα κανουμε μία ανοικτή συγκέντρωση, με ένα πρόβλημα, που έχουμε στην πόλη μας το στρατόπεδο Γεωργούλα, να δεσμευτούν, ενόψει εκλογών και με τη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει, να δεσμευτούν να μην φύγει το στρατόπεδο, γιατί είναι πηγή εισοδήματος. Γύρω τα 20 εκατομύρια έσοδα στην τοπική κοινωνία, τα οποία θα φύγουν.
MΠΕΝΕΑ: Eχετε πολλά ατού εδω στο Βόλο. Το Πήλιο μόνο... είναι όλα τα λεφτά...
ΜΠΕΟΣ: Οχι μόνο αυτό. Ειναι και... ερωτεύσιμη πόλη. Να έρχεσαι συχνότερα εδω στο Βόλο Μαίρη μου, για να ερωτευτείς..
MΠΕΝΕΑ: Ιβαν Σαββίδης, Δημήτρης Μελισσανίδης. Ποια η σχέση και ποιά η γνώμη σας;
ΜΠΕΟΣ: Με το Δημήτρη Μελισσανίδη, γνωριζόμαστε πάνω από 20 χρόνια. Ενας επιχειρηματίας και αυτός, που ξεκίνησε αυτοδημιούργητος πριν από πολλά χρόνια, τον καμαρώνω και χαίρομαι, που είμαι φίλος του. Εχουμε πολλά κοινά, όπως είναι τα χαρτια, η Μπιρίμπα, που μας αρέσει να παίζουμε. Επίσης τα μπουζούκια... Αραιά και πού, όταν μας δίνετε η ευκαιρία, κάνουμε παρέα. Και το ποδόσφαιρο φυσικά. Ο Ιβαν Σαββίδης, είναι ένας καινούριος άνθρωπος στη ζωή της Ελλάδας. Μεγαλος παράγοντας, όπως έχει αποδειχτεί. Στον ΠΑΟΚ. Εχει επενδύσει
ΜΠΕΝΕΑ:Τα πήρε όλα φετος...
MΠΕΟΣ: Δεν μπορω να πω ότι εχω τις ίδιες σχέσεις και με τους δύο, γιατι το Μελισσανιδη τον ξερω 20 και πλέον χρόνια, ενω ο Σαββίδη 3 – 4 χρόνια. Ο Σαββίδης έχει προσφέρει στην ομάδα του και στην πόλη του, θα κριθεί στην πορεία. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα, όπως πιστευω και αυτός το ίδιο. Δεν έχουμε ιδιαιτερη σχέση. Ισως αργότερα εξελιχτεί.. Ομως δεν θελω σε καμμια περίπτωση, να μπω στη μέση ανάμεσα στους δύο παράγοντες του ποδοσφαίρου και επιχειρηματίες, γιατί κατι αντίστοιχο το βιωσα στο παρελθόν, Μαρινακης – Πατερας και οδηγήθηκα στη φυλακή. Οπότε δεύτερο λάθος τέτοιο, δεν πρόκειται να κανω. Μ ενδιαφέρει η πόλη μου, η ομάδα του Βολου, εάν θέλετε να πάμε και μέχρι εκεί και δεν με νοιάζει εαν θα πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ. Δικιά τους δουλειά.
ΜΠΕΝΕΑ: Πείτε μου και για τους άλλους δύο μεγαλους ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Μαρινάκης – Αλαφούζος...
Ο Αλαφούζος δεν είναι μεγαλος ποδοσφαιρικός παράγοντας. Ο Μαρινακης είναι. Ο κ. Αλαφούζος είναι ενας μεγάλος επιχειρηματίας. Αυτο να το δεχτώ. Και πετυχημενος στο χώρο των media και τον εφοπλιστικό. Σαν ποδοσφαιρικό παραγοντα όμως δεν μπορώ να τον πω μεγάλο. Είναι άδικο όμως να μην πούμε οτι, επένδυσε πάρα πολλά χρήματα, που εαν τα ειχα επενδύσει εγω, θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα με τον Παναθηναικό. Απλά μπήκε στα βαθιά και ισως κάποιοι άνθρωποι τον χρησιμοποίησαν, η αλήθεια είναι. Και όταν μπαίνεις στα βαθιά και δεν γνωρίζεις το αντικείμενο και έχεις απέναντι σου ανθρώπους, όπως ειναι ο Μαρινάκης, είναι πολύ δύσκολο.
ΜΠΕΝΕΑ: Γιά το Μαρινάκη, που ήταν και φίλος σας τι έχετε να πειτε;
ΜΠΕΟΣ: Πολύ φίλος μου. Μονο που δεν κοιμόμασταν μαζι. Δυστυχώς όμως με πολέμησε. Ας είναι καλά. Στήριξε άλλη υποψήφια εδω στο Βολο. Να είναι καλά. Σέβομαι και εκτιμω ότι, κάποτε μπήκα στο σπίτι του και όχι μια φορά, πολλές. Γνώρισα την οικογένεια του, κάναμε παρέα. Δυστυχώς οι δρόμοι μας χώρισαν. Ετσι ειναι. Να είναι καλά και δεν πειράζει...