Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ο... "βελτιωτής ράτσας", Πρόεδρος ΕΠΣ Χανίων

"Βελτιωτής... ράτσας" δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων Κώστας Κωνσταντινίδης, στην εύλογη απορία των "Δικογραφιών", πως ένας Βορειοελλαδίτης βρέθηκε Πρόεδρος σε ποδοσφαιρική Ενωση της Μεγαλονήσου?

Λίγο νωρίτερα, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ της γενέτειρας του Πρωθυπουργού, στην ομιλία του έβαλε φωτιά στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και καταχειροκροτήθηκε, όταν είπε:

"Πρώτη φορά τέτοια ομονόηση στο ποδόσφαιρο. Ολοι θέλουμε τη μυρωδιά των αγώνων, τη μυρωδιά των αποδυτηρίων. Ομως οι Περιφέρειες δεν δίνουν άδειες. Οχι, αναβολή, όχι αναστολή, διακοπή! Δεν παίζουμε μπάλα. Τέλος! Εαν και εφόσον δεν αποσυρθούν αυτές οι ατιμωτικές κυρώσεις, προτεσταντικού τύπου, διακοπή! Είναι ατιμωτικές οι κυρώσεις Αυγενάκη. Είναι προσβλητικό πράγμα, να σου λένε δεν θα παίξεις ποδόσφαιρο. Σαν να έρχομαι εγω και να σε πετάω έξω από το σπίτι σου".


Στο Πειθαρχικό του ΔΣΑ για το ναζιστικό χαιρετισμό ο Πλεύρης


Πειθαρχικά μέτρα έλαβε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, κατά του Κωνσταντίνου Πλεύρη, δικηγόρου και πατέρα του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη,  με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του, ως συνηγόρου υπεράσπισης  του Γιάννη Λαγού, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Ζήσης Κωνσταντίνου άσκησε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση εναντίον του, μετά το σάλο, που προκλήθηκε  από φωτογραφία, που απεικόνιζε τον δικηγόρο να χαιρετά ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο, την περασμένη Τρίτη. 

Το στιγμιότυπο απαθανάτισε η δημοσιογράφος Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και δημοσιεύθηκε από τη σελίδα στο Instagram «faseismos_kai_frikes», ενώ η φωτογραφία κυκλοφορεί στα social media.

Πως η Μπιτζούνη "'έγδυσε" τον Αυγενάκη!


Με "πύρινα" λόγια μίλησε στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ η Πρόεδρος της
Επιτροπής Ελέγχου, Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης της ΕΠΟ, ε.τ. Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, που χαρακτήρισε το νόμο Αυγενάκη "αντισυνταγματικό"!

Και τόνισε: "O τρόπος του αγώνα δικός σας"!

Η Πρόεδρος, που έχει αποδείξει ότι,  δεν "μασάει" τα λόγια της προσπάθησε να "εκλαικεύσει", όπως είπε, τους νομικούς όρους, για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα του Αυγενάκειου νόμου στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, πριν ψηφίσουν, ναι ή όχι, στη διακοπή ή αναστολή του πρωταθλήματος.

"Δεν διάβασα πουθενά στο νόμο την αναγκαιότητα του νόμου", είπε η Πρόεδρος, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Η κ. Μπιτζούνη προχώρησε περισσότερο και εξήγησε:

"Δεν υπάρχει αιτιολογική έκθεση στο νόμο, δεν διάβασα δηλαδή πουθενά στο κείμενο του νόμου, γιατί φτιάχτηκε ο νόμος"!


Η Πρόεδρος κατέδειξε την αντισυνταγματικότητα με νομικά επιχειρήματα, ενώ αναφέρθηκε σε απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που έχει κρίνει οριστικά και αμετάκλητα, ως αντισυνταγματική, την απαγόρευση του συνεταιρίζεσθαι και κατέληξε:

"Κανένας νόμος δεν μπορεί να είναι υπεράνω του Συντάγματος"!

Φυσικά καταχειροκροτήθηκε.




Αγροτικός Αστέρας - Πανδραμαικός: Ο,τι ειπε η Μπιτζούνη!



Η ΓΣ της ΕΠΟ έδωσε την εξουσιοδότηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, να αποφασίσει για την υπόθεση Πανδραμαϊκού – Αγροτικού Αστέρα, αλλά και όλων των ομάδων που επηρεάζονται από τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου για το Μητρώο.

«Οσοι κερδισαν στο γρασίδι θα πάρουν αυτό που αξίζουν, όσοι κέρδισαν δικαστικές αποφάσεις θα έχουν θετική αντιμετώπιση«, είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Μπαλτάκος.

Τα λόγια του προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της SL2 Λεωνίδα Λεουτσάκου, που ειπε: «Πρόεδρε, εμείς μία ομάδα περιμένουμε. Οχι να τις ανεβάσουμε όλες. Το ξεκαθαρίζω».

Η ΕΕ της ΕΠΟ θα πάρει απόφαση σύμφωνα με το άρθρο άρθρο 79 του καταστατικού της Ομοσπονδίας περί «σωστού και δικαίου».

Η απόφαση θα στηριχθεί στη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ελέγχου, Συμμορφωσης και Διακυβερνησης της ΕΠΟ, την οποία ανέπτυξε η Πρόεδρος, ε.τ. Αρεοπαγίτη Διονυσίας Μπιτζούνη, που ήταν καταπέλτης ότι, ο νόμος του Λευτέρη Αυγενάκη είναι αντισυνταγματικός!

Βόμβα Μπαλτάκου!

 Βόμβα από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο: Οποιος διαιτητής πάει σε επαγγελματική διαιτησία, που δεν εχει εγκριθεί από την ΕΠΟ, θα διαγραφεί από τους πίνακες της  ΕΠΟ. Και εάν είναι διεθνείς θα διαγραφεί από τους πίνακες της ΟΥΕΦΑ

Χαστούκι σε Αυγενάκη από 57 ποδοσφαιρικές ενώσεις!

Χαστούκι στην Κυβέρνηση και στον Υφυπουργό Αθλητισμού από το ποδόαφαιρο!

Με 57 Ναι, 4 Οχι και 4 Λευκά, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε τη διακοπή, ή την αναστολή του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχει προηγούμενο στον Αθλητισμό και στο Ποδόσφαιρο, Υφυπουργός Αθλητισμού, να συσπειρώνει εναντίον όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία!


Επίτευγμα... Αυγενάκη: Σε διακοπή οδηγείται το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου!

Η εξέγερση θα ξεκινήσει από το ποδόσφαιρο!

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα τεκταινόμενα στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε μεγάλο αθηναικό ξενοδοχείο.

Κυριάρχο θέμα το μητρώο αθλητικών σωματείων, που προσπαθεί να επιβάλλει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Με συντριπτική πλειοψηφία οι Πρόεδροι όλων των ΕΠΣ, που αγγίζει το 95%, στις τοποθετήσεις τους τάχτηκαν εναντίον του μητρώου.

Μίλησαν για αναστολή η και γιά διακοπή του πρωταθλήματος.

Ακόμη και ο εκπρόσωπος του Παναθηναικού, κ. Μαυροκουκουλάκης τάχθηκε υπέρ της αναστολής του πρωταθλήματος.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατάφερε, το ακατόρθωτο: Να ενώσει όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία εναντίον του

Στις 18 Νοεμβρίου η δίκη του Νίκου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες, στο Ειδικό Δικαστήριο


Στις 18 Νοεμβρίου ξεκινάει η δίκη του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό, γιά τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, που θα συνεδριάσει στις 18 Νοεμβρίου, με Πρόεδρο την Αρεοπαγίτη Ιωάννα Κλάπα, που ήταν η μία από τις δύο ανακρίτριες στην υπόθεση της Xρυσής Αυγής.

Μαζί με τον Νίκο Παππά παραπέμπεται σε δίκη και ο επιχειρηματίας – εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, που είχε μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου, όπως έχει καταγγείλει, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, σε εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα περί «στημένου» διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατήγγειλε στη Βουλή, αλλά και στη Δικαιοσύνη, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από επιχειρηματικό κολοσσό για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό. «Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο πρώην υπουργός, από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Η φίλια Λοβέρδου - Μαντζουράνη, που αποκαλύφτηκε στη δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη


Μιά μακροχρόχια φιλία αποκαλύφτηκε χτες στο Ειδικό Δικαστήριο, στη δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη.

Ηταν τη στιγμή, που πήρε το λόγο ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης, για να υποβάλλει ερωτήσεις στον πρώην Υπουργό Υγείας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ,  Ανδρέα Λοβέρδο, που βρισκόταν στο βήμα του μάρτυρα.

Μαντζουράνης: Tώρα τι να πω? Tι να ρωτήσω εγώ? Εμείς είμαστε πολλά χρόνια  φίλοι..

Λοβέρδος: Είμαστε είκοσι χρόνια φίλοι..



Μαντζουράνης: Ακριβώς. Είμαστε είκοσι χρόνια φίλοι. Τι να σας ρωτήσω τώρα εγώ...

Λοβέρδος: Είμαστε φίλοι. Αλλά εσείς να κάνετε τη δουλειά σας...

Σχολιάζοντας την κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Γιάννης Μαντζουράνης, εκτίμησε ότι είναι "ανοικτός ο δρόμος για την αθώωση της Ελένης Τουλουπάκη".
Και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Λοβέρδος αποδόμησε ουσιαστικά το κατηγορητήριο της Ελένης Τουλουπάκη. Μετά την καταλυτική μαρτυρική κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου ο δρόμος για την αθώωση της Ελένης Τουλουπάκη είναι ανοικτός, ελεύθερος και εύκολος».





Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ανδρέας Λοβέρδος: " Για Παπαγγελόπουλο δεν έχω στοιχεία"


"Η Τουλουπάκη ενήργησε με δόλο. Γιά τον Παπαγγελόπουλο δεν ξέρω. Δεν έχω στοιχεία. Δεν κάνω υποθέσεις"!

Αυτό ήταν το επιστέγασμα της κατάθεσης στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, του βουλευτή και πρώην Υπουργού Υγείας τους ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, που εξετάστηκε πρώτος μάρτυρας.

Ο πρώην υπουργός, που εξετάστηκε ως μάρτυρας στο πλαίσιο της κατηγορίας για κατάχρηση εξουσίας, για την οποία δικάζεται η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελενη Τουλουπάκη, προσπάθησε να στηρίξει το εναντίον της ποινικό οικοδόμημα, που αφορά ότι εστάλησαν με καθυστέρηση στη Βουλή αναφορές του κ. Λοβέρδου για μη τιμολόγηση φαρμάκων από τον τότε Υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο πρώην υπουργός δέχτηκε άγριο σφυροκόπημα ερωτήσεων από την Πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου Μαρία Ηλιοπούλου:

Δήλωσε Ανδρέας Λοβέρδος, γεννήθηκα 15.5 1956 στην Πάτρα, είμαι Βουλευτής, Καθηγητής Πανεπιστημίου και Δικηγόρος.

Πρόεδρος: Kάνατε αναφορές προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Λοβέρδος: Θέλω να μου επιτρέψετε να είμαι σύντομος, γιατί έχω κανει και μία μήνυση.

Πρόεδρος: Nα περιοριστούμε στην αναφορά, για τη μήνυση θα σας ρωτήσουμε.

Λοβέρδος: Η πρώτη αναφορά μου για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων έγινε το 2015. Την έκανα στη Βουλή. Πέρασε ένας χρόνος και κανείς δεν είχε αντιδράσει, οπότε το 2017 αποφασίσαμε τρεις βουλευτές, να κάνουμε αναφορά στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, που τότε ήταν η κ. Ράικου. Η πρώτη αναφορά έγινε στις 21.2 2017, η δεύτερη στις 8.3.2017 και η τρίτη στις 13.4. 2017. Και οι τρεις υπεβλήθησαν στην κ. Ράικου. Δεν γνωρίζαμε ότι, είχε επιλεγεί άλλη εισαγγελέας Διαφθορας, ή επιλέξαμε να πάμε σε αυτή, που ξέραμε.
Αναφέραμε πόσο επιβλαβές ήταν να μην τιμολογηθούν τα φάρμακα. Επί υπουργίας μου η Βουλή είχε δεχτεί να γίνονται τέσσερεις τιμολογήσεις. Και επειδή αυτό ήταν υπερβολή, στη συνέχεια έγινα δύο τιμολογήσεις. Με δεδομένο τις συνέπειες της μη τιμολόγησης, κάναμε τις αναφορές και περιμέναμε κάποια αντίδραση. Δεν υπήρξε αντίδραση. Το Φεβρουάριο του 2018, μαζί με το φάκελο της Novartis, ήρθε και ο φάκελος αυτός. Είχαν φροντίσει να αποσβεστεί το όνομα του Υπουργού. Κι ενώ υπήρχαν ολογράφως τα ονόματα των 10 πολιτικών προσώπων, που έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο, του συγκεκριμένου Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά υπήρχαν μόνον τα αρχικά του Π.Κ. Πέρασαν δύο χρόνια και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία στη Βουλή, το 2020 εγώ άσκησα και μήνυση κατά της κ. Τουλουπάκη.

Πρόεδρος: Eίπατε ότι, είσαστε και δικηγόρος. Ποιά πραξη καταγγείλατε ότι, τέλεσε ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής με τις αναφορές σας?

Λοβέρδος: Την μη τιμολόγηση.

Πρόεδρος: Συνιστά αξιόποινη πράξη? Είναι αξιόποινη πράξη η μη τιμολόγηση? Αξιόποινη πράξη, που τιμωρείται από την ελληνική νομοθεσία? Δεν καταγγείλατε κάποια πράξη?

Λοβέρδος: Οχι, δεν κάναμε υπαγωγή της συμπεριφοράς του Υπουργού στη νομοθεσία..

Πρόεδρος: Υπάγεται στο νόμο η συγκεκριμένη συμπεριφορά?

Λοβέρδος: Bάσει του νόμου 4213 οι τιμές ορίζονται. Δεν κάναμε καμμία υπαγωγή στο νόμο και δεν είχαμε λόγο να κάνουμε.

Πρόεδρος: Σήμερα πόσες τιμολογήσεις γίνονται?

Λοβέρδος: Δεν γνωρίζω

Πρόεδρος: Eίναι μία.

Και συνέχισε η διευθύνουσα τη διαδικασία: Aυτή είναι η πράξη, για την οποία μιλάτε στην αναφορά σας?

Λοβέρδος: Παράλειψη..

Πρόεδρος: Παράλειψη του υπουργού να τιμολογήσει. Στην καταγγελία σας μιλάτε, για αύξηση καταναλωτικής δαπάνης και αύξηση κερδών των φαρμακευτικών εταιριών, όπως εσείς τα βαφτίζετε. Στις αναφορές σας μιλάτε γιά φαρμακευτική δαπανη. Το μυαλό μας πάει για βλάβη του δημοσίου. Ποιά πράξη είχατε στο μυαλό σας?

Λοβέρδος: Ζημιά σε βάρος του δημοσίου

Πρόεδρος: Aρα πηγαίναμε στην κατηγορία της απιστίας αάρα θα

Λοβέρδος: Δεν έχω ευθύνη να διατυπώσω κατηγορία.

Πρόεδρος: Δεν σας απέδωσε κανείς κατηγορία. Αλλο είναι η απιστία και η άλλο η παράβαση καθήκοντος.

Λοβέρδος: Να το κρίνετε εσείς

Πρόεδρος: Για να το κρίνουμε, πρέπει να έχουμε στοιχεία. Μπορείτε να βεβαιώσετε ότι, ο υπουργός δολίως έκανε ό,τι έκανε?

Λοβέρδος: Εγώ είμαι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Εχουμε δύο ή τρεις μορφές ζημίας.

Πρόεδρος: Εχουμε την κατηγορία ότι, ωφελήθηκαν από τη μη μείωση των τιμων οι εταιρίες.

Λοβέρδος: Oταν ρίξεις πολύ τις τιμές θα αποσυρθούν από την αγορά τα φτηνά και καλά φάρμακα.

Πρόεδρος: Στην αναφορά σας δεν τα αναλύετε..

Λοβέρδος: Δεν είχαμε κανένα λόγο

Πρόεδρος: Αρα δεν υπήρχε πουθενά και δεν υπάρχει πουθενά ότι, κατά το χρόνο που έγινε η τιμολόγηση είναι βέβαιη η μειωση των τιμών?

Και συνέχισε η Πρόεδρος: Πως θα καλυφτούμε από το συγκεκριμένο κατηγορητήριο? Eαν παραπέμπει σε βλάβη σε βάρος του δημοσίου, μιλάμε για απιστία, εάν παραπέμπει σε βλάβη του ιδιώτη, τότε μιλάμε για κατάχρηση εξουσίας.

Λοβέρδος: Ολα αυτά θα μπορούσαν, να είναι καταγεγραμμένα και να είχαν έρθει στη Βουλή, για να κανουν έλεγχο.Απορω πως στείλανε το έγγραφο με το Π.Κ. και απορώ πως πέρασε και από τον Αρειο Πάγο αυτό.

Πρόεδρος: θεωρείτε ότι, με τις αναφορέας σας ήταν ξεκάθαρο ότι, καταγγέλεται κάποιος? Mήνυση υποβάλλατε το 2020, όπου ήταν ξεκάθαρο ποιόν καταγγέλατε..

Λοβέρδος: Στον εισαγγελέα γίνεται αναφορά με όσο πιό κομψό τρόπο γίνεται.

Πρόεδρος: To καταγγείλατε στην κ.Ράικου, επειδή ασχολείτο με τη novartis?

Λοβέρδος: Δεν ξέραμε με τι ασχολείται. Δεν ξέραμε τι φακέλους είχε.

Πρόεδρος: Oλο το κείμενο της αναφοράς σας αναφέρεται στη novartis. θα μπορούσε κάποιος να πει ότι, θέλατε να διευκολύνεται με στοιχεία και όχι να καταγγείλετε τον υπουργό?

Λοβέρδος: Πήραμε την απόφαση να κάνουμε αναφορά, για να πάρει η Εισαγγελία στοιχεία.

Πρόεδροες: Χωρίς να αποδίδετε όμως κάποια κατηγορία?

Λοβέρδος: Tο είπα πολλές φορές. Ερευνάτε τους σκοπούς μας, εμάς των τριών βουλευτών.. Καντε ότι θέλετε.. Εμείς καταδείξαμε μία σαφή πράξη, ή μιά παράλειψη και μας δόθηκε η ευκαιρίανα μιλήσουμε για τα πεπραγμένα μας.

Πρόεδρος: Δηλαδη πιστεύατε ότι, θα γινόταν Εξεταστική Επιτροπή των πεπραγμένων Κουρουπλή?

Λοβέρδος: Δεν έγινε έλεγχος από τη Βουλή, γι΄αυτό κρατήσανε το φάκελο

Πρόεδρος: Mέχρι πότε θα θα μπορούσε να να γίνει όλη η διαδικασία διαδικασία από την Εισαγγελέα, για να εξεταστεί η υπόθεση?

Λοβέρδος: Εαν η Σύνοδος της Βουλής ολοκληρωνόταν μέσα στον Ιουλιο, προλάβαινε η Βουλή να κάνει ενέργειες. Ομως η Βουλή συνέχισε μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Πρόεδρος: Καταθέσατε τις αναφορές σας προς την κ.Ράικου. Επί ενάμισι - δύο μήνες η κ. Ράικου δεν έκανε απολύτως καμμία ενέργεια. Γιατί δεν ασχολήθηκε αμέσως η κ. Ράικου με την υπόθεση?

Λοβέρδος: Δεν ξέρω. Να τη ρωτήσετε.

Πρόεδρος: Ενηργησε δολιως η Τουλουπάκη?

Λοβέρδος: Oταν ο φάκελος φτάνει στη Βουλή με Π.Κ? Απορώ πως πέρασε από την Εισαγγελέα ΑΠ.. Δεν γίνεται η εισαγγελέας να μην γνωρίζει την αποσβεστική προθεσμια της Βουλής. Ολη η Ελλάδα γνωρίζει το άρθρο 86.

Πρόεδρος: Από αυτό συνάγεται ότι, ενήργησε δολίως η κ. Τουλουπάκη?

Λοβέρδος: Ασφαλώς.

Πρόεδρος: Κανατε καποια παράσταση στη Ράικου, για το κατεπείγον?

Λοβέρδος: Τηλεφώνησα στην υπηρεσία της και μου είπαν ότι είχναι στα χέρια της οι αναφορες.

Πρόεδρος: Προκάλεσε κάποιος αυτή την απόφαση στην Τουουπάκη?

Λοβέρδος: Δεν μπορώ να απαντήσω με πιθανολογήσεις.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν έστειλε τη δικογραφία αμεληττί στη Βουλή η κ. Ράικου? Δεν έπρεπε να τις διαβιβάσει στη Βουλή?

Λoβέρδος: Δεν είναι ταχυδρόμος ο δικαστικός λειτουργός.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη στις 3 το μεσημέρι.

Ο Λοβέρδος έρχεται...


Ο πρώην Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, καίτοι καταθέτει πρώτος μάρτυρας.

Στενός του συνεργάτης δήλωσε ότι,  συνομιλεί διαδικτυακά με το... Ουκρανικό Κοινοβούλιο και αναμένεται!¨

"Ερχεται κ. Πρόεδρε. Σας διαβεβαιώνω", είπε ο "άγγελος".

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο.

Στο μεταξύ εμφανίστηκε και ο πρώην Υπουργός.




Παπαγγελόπουλος - Τουλουπάκη αρνήθηκαν τις κατηγορίες στο Ειδικό Δικαστήριο


Ελένη Τουλουπάκη: Αρνούμαι την κατηγορία, την αρνούμαι εντελώς και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές!

Δημήτρης Παπαγγελόπουλους: Δηλώνω αθώος και γιά τις δύο κατηγορίες! θα αντικρούσω τα αρχικά ψεύδη των εισαγγελέων Ράικου - Αθανασίου - Τσατάνη, με μεταγενέστερα νέα ψεύδη τους".

Με αυτά τα λόγια αρνήθηκαν τις κατηγορίες η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και έδωσαν το στίγμα, για τη στάση που θα κρατήσουν, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, όπου δικάζονται.

Πρώτη ρωτήθηκε επί του κατηγορητηρίου η Ελένη Τουλουπάκη, η κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και δήλωσε:

"Αρνούμαι την κατηγορία, την αρνούμαι εντελώς και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές"!

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του ΑΕΔ Μαρία Ηλιοπούλου, ζήτησε από τον κ. Παπαγγελοπουλου, να τοποθετηθεί επί των κατηγοριών της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, για τις οποίες κατηγορείται.

Είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος:

"Κυρία Πρόεδρε, κυρία Εισαγγελέα, κύριοι δικαστές, δηλώνω αθώος και γιά τις δύο κατηγορίες! Γιά την κατηγορία, της μη αποστολής αμεληττί στη Βουλή της δικογραφίας για τον πρώην Υπουργό κ. Κουρουπλή, δεν έχω καμμία απολύτως σχέση και καμμία απολύτως ευθύνη. Τα έγγραφα αυτά κατατέθηκαν στην κ. Ράικου, πριν την αντικαστήσει η κ. Τουλουπάκη και η κ. Ράικου αποφάσισε να τα συσχετίσει στη δικογραφία της Novartis, όπως τα συσχέτισε. Θα μπορούσα να κατηγορηθώ σαν ηθικός αυτουργός, στην κατάχρηση εξουσίας της κ. Ράικου.
Γιά τη δεύτερη κατηγορία, την παράβαση καθήκοντος, για πιέσεις στους Εισαγγελείς Ράικου, Αθανασίου και Τσατάνη, θα αντικρούσω την κατηγορία, όχι με το δικό μου λόγο, αλλά με το δικό τους λόγο, απέναντι στο δικό τους λόγο.
Κάθε φορά, που κατέθεταν, κατέθεταν διαφορετικά πράγματα. Τα ψεύδη τους είναι αυταπόδεικτα. Η αλήθεια είναι σταθερό σημείο αναφοράς. Οσες φορές και να ερωτηθείς, θα πείς το ίδιο.
Οταν ψεύδεσαι, ξεχνάς τι έχεις πει και καθε φορά λές άλλα... θα αντικρούσω τα αρχικά τους ψεύδη, με μεταγενέστερα νέα ψεύδη τους".

Η Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου εκφώνησε τους 13 μάρτυρες του κατηγορητηρίου, με πρώτο τον πρώην Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Στη συνέχεια εκφωνήθηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Αυτή την ώρα ο εκ των συνηγόρων Υπεράσπισης του πρώην Υπουργού, Ιπποκράτης Μυλωνάς, αναπτύσσει ενστάσεις, για αοριστία του κατηγορητηρίου.

Με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, από την Αντεισαγγελέα ΑΠ Ολγα Σμυρλή, ξεκίνησε η διαδικασία σήμεραστο Ανώτατος Ειδικό Δικαστήριο, όπου δικάζονται ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
























Στο... χειρουργείο οι καταγγελίες για θανάτους εκτός ΜΕΘ?

Η Δικαιοσύνη αρχειοθέτησε τις καταγγελίες, για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, τις ΜΕΘ και τους θανάτους ασθενών από covid.

Εαν δεν τις είχε αρχειοθετήσει, δεν θα έπρεπε, ενδεχομένως, να έχει στείλει τη δικογραφία στη Βουλή, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών, πολιτικών προσώπων?



Τα νέα στοιχεία - σοκ από τη μελέτη Λύτρα εκθέτουν τη Δικαιοσύνη, που αρχειοθέτησε τις δικογραφίες για τις ΜΕΘ!


Έκθετη εμφανίζεται η Δικαιοσύνη, μετά και τη νέα μελέτη του επίκουρου Καθηγητή Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Θεόδωρου Λύτρα, που διαπιστώνει ότι, όσοι νοσήσαντες με κορωνοιό δεν είχαν την ευκαιρία να εισαχθούν σε ΜΕΘ, κατέληξαν στο θάνατο.

Τα νέα στοιχεία - σοκ από τη μελέτη, την οποία δημοσίευσε ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας, για τους θανάτους νοσηλευομένων εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε ποσοστό 98%, εκθέτουν όχι μόνο την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Υγείας και τον Πρωθυπουργό, αλλά και τη Δικαιοσύνη, που αρχειοθέτησε δικογραφίες, για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, τις ΜΕΘ και τους θανάτους ασθενών από covid.

Σε "χωνευτήρι" καταγγελιών και μηνύσεων, γιά θανάτους ασθενών από covid εκτός ΜΕΘ, καταλήγει η Δικαιοσύνη, αφού σχεδόν οι περισσότερες δικογραφίες, αρχειοθετήθηκαν.

Τίποτα ποινικά επιλήψιμο δεν διαπίστωσαν οι εισαγγελείς, που χειρίστηκαν την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος είχε κάνει λόγο για VIP ΜΕΘ, τον Δεκέμβριο του 2021 και στη συνέχεια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου, επί Βασίλη Πλιώτα.
Η δικογραφία, για την ύπαρξη VIP ΜΕΘ μετά τις δημόσιες καταγγελίες που είχε κάνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για δεκάδες κλίνες ΜΕΘ που παρέμεναν κλειστές και προορίζονταν για «VIP» ασθενείς, κατέληξε... στείρα!
Για την υπόθεση αυτή, που αρχειοθετήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου είχε παραγγείλει έρευνα, η οποία εντάχθηκε στο πλαίσιο της γενικότερης διερεύνησης για τους θανάτους από covid.

Στο αρχείο είχε καταλήξει και η μηνυτήρια αναφορά των νοσοκομειακών γιατρών στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, που είχαν καταγγείλει από τον Μάρτιο του 2021 τις τραγικές συνθήκες νοσηλείας των βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ.Σύμφωνα με τα στοιχεία εκείνης της αναφοράς, σε καθημερινή βάση δεκάδες βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι ασθενείς παρέμεναν εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες.
Η αναφορά διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα. Ωστόσο η δικογραφία που σχηματίστηκε τέθηκε στο αρχείο, με έγκριση μάλιστα και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Οι εισαγγελείς δεν διαπίστωσαν καμία ευθύνη αρμοδίων, παρά το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ.

Ολα καλά τα βρήκε η εισαγγελική έρευνα και στην υπόθεση με τις καταγγελίες, για τα “διπλά” βιβλία του ΕΟΔΥ, που φέρονται ότι, δεν έκαναν ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων, που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοιό.

Καμία ανακρίβεια, σφάλμα ή σύγχυση δεν εντοπίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στο ημερήσιο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων εκ μέρους του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα η σχετική δικογραφία, που είχε σχηματιστεί με αφορμή δημοσιεύματα του Νοεμβρίου του 2020, επίσης να τεθεί στο αρχείο.

Ο εισαγγελέας, που διενήργησε την έρευνα, δεν διαπίστωσε ούτε ανεπάρκεια, ούτε καθυστέρηση, ή δυσλειτουργία εκ μέρους των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η έρευνα είχε διαταχθεί, μετά τις καταγγελίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, το Μητρώο Ασθενών, που συστήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν ενημερωνόταν όπως έπρεπε και στον χρόνο που έπρεπε, διότι στον ΕΟΔΥ ήθελαν να φτιάξουν ένα δικό τους Μητρώο.

Η υπόθεση είχε φτάσει και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο γιά διατήρηση "παρασυστήματος".

Την αρχειοθέτηση της υπόθεσης είχε εγκρίνει, τότε και η Εισαγγελία Εφετών.

Το πιό εξοργιστικό όμως είναι ότι, οι καταγγελίες Γιαννάκου είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος με τη σειρά του είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για fake news, σχετικά με τη δημόσια υγεία. Όπως είχε σημειώσει ο κ. Πλεύρης, οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ «συνιστούν άκρως προκλητική, αντικοινωνική και ποινικώς κολάσιμη συμπεριφορά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Οι καταγγελίες του υπουργού συνέδεαν εμμέσως, πλην σαφώς τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Γιαννάκου με τη νέα διάταξη στον Ποινικό Κώδικα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, για θέματα δημόσιας υγείας με αφορμή και τον κορονοϊό, βάσει της οποίας προβλέπονται πλέον ποινικές διώξεις και συλλήψεις για τους «διακινητές» τέτοιων ειδήσεων και σε βάρος κυκλωμάτων αντιεμβολιαστών.


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Πριν «καταντήσει» η Ελλάδα «off-shore» της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ..


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου*

Ψάξτε σε έντυπες και ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες για δεδομένα που αφορούν ιστορία, πολιτισμό, κλίμα, φυσικές καλλονές, φιλότιμο, μπέσα και κιμπαριλίκι και εάν βρείτε μια άλλη χώρα και έναν Λαό που να ξεπερνά την Ελλάδα και τους Έλληνες, σας παρακαλώ να το
κοινοποιήσετε!…

Μη με κατηγορήσουν κάποιοι για Εθνοκεντρισμό!..

Είμαι γιος προσφύγων, γεννημένος στην Κατερίνη από Πόντιο εκ Ρωσίας πατέρα και Θρακιώτισσα – Μικρασιάτισσα Σμυρνιά μητέρα και αφού αποφοίτησα από το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης ξενιτεύτηκα από τα 18 μου στην Νέα Υόρκη με υποτροφίες και
δηλώνω δημοσίως ότι,  με διακατέχει πράγματι εντονότατος Εθνοκεντρισμός, που τον απέκτησα αρχικά ως φοιτητής και αργότερα ως καθηγητής σε Αμερική και Ευρώπη και τους προλαβαίνω!..

Ψάξτε για «ξετσίπωτους» και ανεύθυνους πολιτικούς, καταχραστές εξουσίας, κακούς διαχειριστές του Εθνικού πλούτου σε Υπουργεία, και από δίπλα τους «κλέφτες παρατρεχάμενους» της Εξουσίας σε Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία και ΔΕΚΟ, και θα βρείτε πολλούς σε άλλες χώρες του Πλανήτη μας οι οποίοι, όμως, κάποια στιγμή εντοπίζονται, δικάζονται και…ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ!..

Ψάξτε για «ξετσίπωτους» πολιτικούς και παρατρεχάμενους που υπερχρέωσαν οικονομικά και ευτέλισαν ηθικά τη χώρα που είχαν εκλεγεί να Κυβερνήσουν και ακόμη ΔΕΝ εντοπίστηκαν, αλλά αναζητούνται σε εναλλασσόμενες πράσινες, μπλε, πολύχρωμες
Εξεταστικές Επιτροπές και φυσικά ακόμη ΔΕΝ τιμωρήθηκαν, αλλά μη βιαστείτε να ταξιδέψετε εκτός Ελλάδος…

Ενταύθα, ή απλά εντός Ελληνικών συνόρων, θα βρείτε… μπόλικους!..

Θέλω να θυμίσω σήμερα στους φίλους και φίλες αναγνώστες και ανγνώστριες των απόψεων μου ότι, ήμουν και εγώ ένας από εκείνους που «βγάλαμε γλώσσα» στους πολιτικούς το 2010 όταν τόσο πρόχειρα και αβίαστα μας σέρβιραν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και την τρόικα και δεν έχω σταματήσει έκτοτε συνεχίζοντας κάθε φορά που κρίνω ότι οφείλω να το κάνω ως ενεργός πολίτης.

https://www.youtube.com/watch?v=TU4VIspMe-Q

Με τα χρέη που μας φόρτωσαν αυτοί που Κυβέρνησαν όλες τις δεκαετίες μετά το καλοκαίρι του 1974 και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, αυτή η Ελλάδα του 2022, αφού πλήρωσε πολλά δισεκατομμύρια σε τοκοχρεολύσια συνεχίζει να χρωστάει 394,547,18 δισεκατομμύρια ευρώ, ζει με πρωτόγνωρη λιτότητα, ανεργία, φτωχοποίηση και με τον μόνιμο εφιάλτη ότι, μετά την Πανδημία και τον συνεχιζόμενο Ρώσο-Ουκρανικό «πόλεμο
φθοράς» τα πράγματα θα χειροτερέψουν το ερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνα!..

https://tradingeconomics.com/greece/government- debt#:~:text=Government%20Debt%20in%20Greece%20averaged,the%20fourth%20quarter %20of%202005.

Θυμίζω ότι για να αποφύγουμε την ταπεινωτική «Στάση Πληρωμών» και την πιθανή «Πτώχευση» το 2010, όπως μας ανακοίνωσε από το Καστελόριζο ο τότε Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και επαναλάμβανε η Κυβέρνησή του, μετά η Κυβέρνηση Παπαδήμου, στη συνέχεια η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, υπογράψαμε επισήμως ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ που θα «ξέσκιζε» μόλις γινόταν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, που μετά ως Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛΛ ΔΕΝ υπέγραψε λένε κάποιοι ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, αλλά υπέγραψε «μεταχρονολογημένες συμφωνίες και γραμμάτια» ως «νέες ρυθμίσεις» με μείωσηε
συντάξεων και αφορολόγητου, εκποίηση εθνικών πόρων, λιτότητα και ανεργία…

Με σφιγμένη την καρδιά, θα ευχηθώ σήμερα σε όλους τους συμπάσχοντες Έλληνες, Ελληνίδες, στα παιδιά και στα εγγόνια μας 4 λέξεις:

ΥΠΟΜΟΝΗ, ΑΝΤΟΧΗ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ και ΔΥΝΑΜΗ!..

Φοβάμαι (και ειλικρινά το απεύχομαι) ότι από εδώ και μπρος «τα δύσκολα» είναι μπροστά μας, οπότε οι 4 ευχές μου είναι απαραίτητο στήριγμα…

Η ΕΛΠΙΔΑ που εκφράζεται από το λαϊκό αίσθημα στη διαχρονική μέριμνα της Παναγιάς για τον ευλογημένο τόπο που λέγεται Ελλάδα, ως Ορθόδοξος Χριστιανός, πιστεύω ότι θα μας ενισχύσει ακόμη μια φορά…

Αλλά και ως Έλληνας, κατά το «συν Αθηνά και χείρα κίνει…», θα προτρέψω την Πολιτική Ηγεσία του τόπου, επιτέλους, να προχωρήσει στην ΤΙΜΩΡΙΑ των καταχραστών του Δημοσίου πλούτου και των ευνοημένων από μίζες και αμοιβές αποσιώπησης σκανδάλων, στην καθομιλουμένη των «κλεφτών» ΧΩΡΙΣ άλλη καθυστέρηση…

Το στυλ ζωής, η νοοτροπία, η εγκληματική αδιαφορία για τις επιπτώσεις από την ανέντιμη διαχείριση της περιουσίας του ελληνικού λαού ΠΡΑΣΙΝΩΝ, ΜΠΛΕ και για μια πενταετία πρόσφατα ΠΟΛΥΧΡΩΜΩΝ Κυβερνήσεων και των χιλιάδων «στελεχών» τους (που μας έφεραν στην τωρινή απίστευτη οικονομική κατάντια) ΔΕΝ θα αλλάξουν εάν οι ένοχοι ΔΕΝ τιμωρηθούν και εάν δεν κληθούν ταυτόχρονα να επιστρέψουν τα κλεμμένα!

Είναι οδυνηρό για επιστήμονες με πτυχία και για επαγγελματίες με αποδεδειγμένες δεξιότητες να είναι άνεργοι και να κινδυνεύουν να χάσουν το μοναδικό διαμέρισμα που αγόρασαν όταν ήταν οικονομικά ενεργοί με κάποιο τραπεζικό στεγαστικό δάνειο και να
ξενιτεύονται σε αναζήτηση πόρων για την επιβίωσή των ίδιων και των οικογενειών τους…

Είναι, εξίσου, οδυνηρό για μεροκαματιάρηδες να μην μπορούν πλέον να συμπληρώσουν τον προβλεπόμενο αριθμό ημερομισθίων για την εξασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ιδίων και των μελών της οικογένειάς τους…

Και θα μείνω εμφαντικά στην παρατήρηση αμέτρητων συνομιλητών και συμπολιτών μου στην απίστευτα χυδαία και ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ η δημοσίευση στο «δήθεν πόθεν έσχες» ενώ πρόκειται απλώς και μόνο για δημοσιοποίηση του «έσχες» των μελών της ΒΟΥΛΗΣ των
Ελλήνων όπου: οι «πτωχοί» δηλώνουν μια χούφτα ΑΚΙΝΗΤΑ και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και δολάρια σε καταθέσεις,
οι «μεσαίοι» δέκα και είκοσι ΑΚΙΝΗΤΑ και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και δολάρια σε καταθέσεις και οι «εύποροι» αρκετές σεκάδες ΑΚΙΝΗΤΑ και 7ψήφια ποσά σε τραπεζικές καταθέσεις και
μετοχές!..

Κάπου εκεί, στη «γειτονιά» των Εθνικών μας Εκπροσώπων, στη ΒΟΥΛΗ, είναι και οι ακίνητες και κινητές περιουσίες των χιλιάδων golden boys «παρατρεχάμενών» τους!

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, Κυρίες και Κύριοι πολιτικοί, Κυρίες και Κύριοι Δικαστές, πρέπει ΑΜΕΣΑ να κλείσει αυτό το αίσχος του ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΥ πλούτου στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ Δημόσιων λειτουργών αλλά κα «επώνυμων»
πολιτών που οι δίκες τους αναβάλλονται επί σειρά ετών ενώ όπως διαβάζουμε κάποιοι «επώνυμοι» που τελικά καταδικάζονται δεν φυλακίζονται!..

Και ενώ μείνανε με στόματα ανοιχτά πείτε μας γιατί η NOVARTIS -HELLAS πλήρωσε πρόστιμο $225 εκατομ. Δολαρίων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τις πρακτικές της στην Ελλάδα (και αφού αφορούσε την Ελλάδα ζητήσαμε εμείς από την
Αμερική τα μισά από αυτά τα χρήματα; ΟΧΙ; Πείτε μας γιατί;

https://www.ekathimerini.com/news/254083/novartis-former-unit-to-pay-346-million-to- resolve-us-bribery-charges/

Ενώ η μητρική NOVARTIS πλήρωσε πρόστιμο $729 εκατ. Δολαρίων στις Αμερικανικές Αρχές για διάφορες κατηγορίες όπως «δωροδοκία ιατρών για συνταγογραφήσεις».

https://www.swissinfo.ch/eng/novartis-pays-big-fine-for-bribing-doctors-in-the-us/45876508

Λειτουργείστε ως Έλληνες και, το σημειώνω αυτό εμφαντικά, ως φιλέλληνες και σταματήστε επιτέλους τη χυδαιότητα της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ για κολάσιμες κοινωνικά, ηθικά, οικονομικά, ποινικά πρακτικές και πράξεις πριν μας ανακηρύξουν διεθνώς ως «off-shore» της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ και, ακόμη χειρότερα, πριν καταντήσει η Πατρίδα μας από ΧΩΡΑ σε ΧΩΡΟ!…

https://www.youtube.com/watch?v=AM2pyQoRDIs

----------------------------------------------------

*O Γιώργος Πιπερόπουλος, Δρ Κοινωνιολογίας - Ψυχολογίας, είναι Επίτιμος Καθηγητής Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Durham, συνταξιούχος καθηγητής Μάνατζμεντ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Δείτε το νέο τρέιλερ της "Δίκης στο Open" (BINTEO)






Η "Δίκη στο Open" στη νέα εποχή.

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

H αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων, δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το στολίδι της ΑΕΚ και τα νέα γήπεδα του Παναθηναικού, του ΠΑΟΚ και του Αρη.

ΘΕΜΑ: H συνέλευση της ΕΠΟ, το μητρώο και η διαιτησία.

ΑΝΑΛΥΣΗ: H αθέατη πλευρά στο ντέρμπυ κορυφής ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιοί προσβάλλουν την αθλητική Δικαιοσύνη.

Τριάντα τέσσερα χρόνια "Δίκη", με τον Κυριάκο Θωμαίδη.

Στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".




Διεκόπη γιά 7 Οκτωβρίου η δίκη της ΧΑ, επειδή δεν υπήρχαν μικρόφωνα, γιά να καταθέσει η Μάγδα Φύσσα!


Στις 7 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της "Χρυσής Αυγής", που διακόπηκε πριν από λίγο.

Στο βήμα του μάρτυρα είχε κληθεί η Μάγδα Φύσσα, αλλά το δικαστήριο, ελλείψει μικροφώνων, δεν προχώρησε στην εξέταση της.

Το ζήτησαν και οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας, που δήλωσαν ότι, πήραν διαβεβαίωση από το Διευθύνοντα το Εφετείο ότι, θα επιλυθεί το θέμα των μικροφώνων στην επόμενη συνεδρίασης.

Λίγο πριν είχε αναπτύξει τις απόψεις του ο κατηγορούμενος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος χαρακτήρισε τη δίκη πολιτική και δήλωσε "αμετανόητος εθνικιστής".

Την ώρα που αποχωρούσαν οι κατηγορούμενοι Κασιδιάρης και Λαγός, η πλευρά των θυμάτων φώναξε συνθήματα, μέσα στο δικαστήριο, όπως: "O Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί" και "Φασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες".

Το δικαστήριο όρισε τις δικασίμους για τον Οκτώβριο, που θα είναι στις: 7, 10, 12, 17, 19, 2 και 24 του μήνα.





Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης


Δήλωση άρνησης της κατηγορίας έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης, στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, όπου συνεχίζεται από το πρωί η διαδικασία, στη δίκη της "Χρυσής Αυγής".

Μεταξύ άλλων στάθηκε ιδιαίτερα στην απαγόρευση επικοινωνιών, που του έχει επιβληθεί και τόνισε:

"Eίμαι ο μοναδικός Ελληνας πολίτης στην Ευρώπη, που του έχει επιβληθεί απαγόρευση επικοινωνίας συνομιλιών με το φιλικό του και επαγγελματικό του περιβάλλον, με τους συναδέλφους μου και τους συνεργάτες μου. Είμαι ελεύθερος να συνομιλώ μόνο με τους συνηγόρους μου. Αλλά και γι΄αυτό ακόμη τιμωρήθηκα πειθαρχικά, επειδή μίλαγα πολιτικά με τη συνήγορο μου και όχι ποινικά. Η εισαγγελέας τη φυλακής έκρινε ότι, έπρεπε να έχω αναφέρει ότι, θα μιλήσω για πολιτικά θέματα, με τη συνήγορο μου. Πιστεύω στη δίκαιη δίκη και θα διεκδικήσω τα δικαιώματα μου"!


Η Σκύλα και η Χάριβδη του Μητσοτάκη!


Στο χείλος του γκρεμού οδηγούνται οι δικηγόροι της χώρας, όπως όλοι οι άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από την Πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αυτό είναι το συμπέρασμα, που προκύπτει από την κοινή συνέντευξη Τύπου, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με τους προέδρους της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, του Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος.

Το περιέγραψε εξαιρετικά ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσσός, που τόνισε:

“Οι ελεύθεροι επαγγελματίες – επιστήμονες βρίσκονται σημερα ανάμεσα στη Σκύλα της ακρίβειας και του πληθωρισμού και τη Χάρυβδη του δραματικού περιορισμού των εισοδημάτων τους. Αγνοήθηκαν πλήρως από τον Πρωθυπουργό στις εξαγγελίες της ΔΕΘ”.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, έγιναν 300.000 λιγότερες δικηγορικές πράξεις το 2020 σε σύγκριση με το 2019, 100.000 λιγότερες το 2021 και ήδη μέχρι 30/9 υπολείπονται κατά 460.000 το 2022».

Ο κ. Βερβεσσός ζήτησε:

-Αναστολή αύξησης ασφαλιστικών εισφορών για το 2023, -Κατάργηση ή άλλως αναλογική μείωση του τέλους επιτηδεύματος,

-Εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσης για απαλλαγή του ΦΠΑ ως τις 25 χιλιάδες ευρώ,

-Χορήγηση κινήτρων σε νέους επαγγελματίες , μέσω ΕΣΠΑ για δημιουργία ατομικών επιχειρήσεων ή εταιρειών,

-Επιβολή πιστοποιητικού βαρών στις εμπράγματες δίκες,

-Χορήγηση επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του κανονισμού παροχών του ΕΦΚΑ.

Τον έντονο προβληματισμό τους για την μέχρι σήμερα αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση των οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων που απασχολούν τους κλάδους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελευθέρων επιστημόνων-επαγγελματιών, εξέφρασαν στην κοινή συνέντευξή τους, στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ. Οι πρόεδροι των φορέων επεσήμαναν τα σημαντικά προβλήματα των κλάδων τους ζητώντας την άμεση επίλυση τους. Μεταξύ άλλων:

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι «είναι εμφανής η εστίαση των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από την Κυβέρνηση στην βραχυπρόθεσμη και πιθανότατα προσωρινή ενίσχυση των εισοδημάτων και των επιπτώσεων της ακρίβειας, αλλά είναι ερωτηματικό πόσο έγκαιρα ελήφθησαν και πόσο επαρκή θα είναι. Ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται εκτός της κύριας κυβερνητικής στόχευσης σχετικά με την καταπολέμηση των επιπτώσεων της ακρίβειας και αυτό το τμήμα είναι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Τα κυβερνητικά μέτρα κινήθηκαν σε προεκλογικούς ρυθμούς με ένα σημαντικό μέρος των εξαγγελιών να έχει επιδοματικό χαρακτήρα, ενώ στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν τόλμησαν δομικού χαρακτήρα παρεμβάσεις. Κάθε παρέμβαση ενίσχυσης των εισοδημάτων, έμμεση ή άμεση είναι καλοδεχούμενη, ιδίως όταν αυτή η ενίσχυση κατευθύνεται σε κατηγορίες συμπολιτών μας με υψηλή οριακή ροπή προς κατανάλωση, όπως είναι οι χαμηλό-συνταξιούχοι και τα ευάλωτα νοικοκυριά. Ζητούμενο ωστόσο είναι κατά πόσο αυτά τα χρήματα θα «πέσουν» στην αγορά για να ανακόψουν την υφεσιακή τροχιά στην οποία έχουμε εισέλθει και δεν θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν κυρίως μέρος της εξελισσόμενης κρίσης ιδιωτικού χρέους προς τράπεζες, παρόχους ενέργειας, αλλά και προς το ίδιο το Δημόσιο. Δυστυχώς οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν άγγιξαν πολύ κρίσιμα θέματα της αγοράς όπως η ρύθμιση χρέους προς τον ιδιωτικό τομέα, το Δημόσιο και τις τράπεζες ή η ενίσχυση της ρευστότητας ή τα αυξανόμενα λειτουργικά κόστη και κόστη πρώτων υλών των επιχειρήσεων».

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (ΕΕΑ) κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι «αν δεν υπάρξουν εδώ και τώρα μέτρα πραγματικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτός ο χειμώνας θα είναι ο τελευταίος για πολλές από αυτές. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να έχουν διττή στόχευση. Από τη μία στη μείωση των τιμών και της ενέργειας και γενικότερα προϊόντων και υπηρεσιών και παράλληλα στην ενίσχυση των επιχειρήσεων μας ώστε επιβιώνοντας σήμερα, να έχουν προοπτικές ανάπτυξης αύριο. Αναφέρω συνοπτικά ποια είναι τα μέτρα που κατά τη γνώμη μας πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα:

-Να επιβληθεί πλαφόν στην τιμή της ενέργειας,

– Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα,

-Να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά αγαθά από το 13% στο 6%,

-Να θεσπιστούν 120 δόσεις για το σύνολο των οφειλών, ώστε να αποφευχθεί ένα μαζικό κύμα χρεοκοπιών για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Πολύ σημαντική σχετικά με το «αύριο» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι η κατεύθυνση των πόρων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης και προς αυτές, οι οποίες μέχρι και αυτή την στιγμή παραμένουν αποκλεισμένες από το τραπεζικό μας σύστημα. Όσο δεν ενισχύεται η ρευστότητα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι για αυτήν. Σε καμία οικονομία του κόσμου δεν μπορεί να «ανθίσει» η επιχειρηματική δραστηριότητα με επιχειρήσεις που βρίσκονται μακριά από χρηματοδοτικά εργαλεία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τον κίνδυνο των αυξημένων εισφορών από τις αρχές του 2023 και για το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που «ακουμπά» και τους μικρομεσαίους σχετικά με την μη καταβολή συντάξεων αν υπάρχει οφειλή του δικαιούχου πάνω από 20.000 ευρώ.


Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (ΣΣΕΑΠΑΔ) κ. Γεώργιος Ρούσκας επισήμανε,

– Ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές, ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί από την Κυβέρνηση η αύξησή τους από 01.01.2023 κατά 10% σύμφωνα με τον ασφαλιστικόνόμο «Βρούτση» λόγω τιμαριθμικής προσαρμογής καθώς ήδη αρκετοί ασφαλισμένοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υπάρχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

– Ως προς τους φορολογικούς συντελεστές, ότι θα πρέπει τουλάχιστον να εξισωθούνμε αυτές των επιχειρήσεων. Δεν μπορεί οι επιχειρήσεις να έχουν ευνοϊκότερουςσυντελεστές.

– Ως προς τους πλειστηριασμούς, ότι θα πρέπει, επιτέλους, η Πολιτεία να θεσπίσει κριτήρια για τον ορισμό της πρώτης κατοικίας καθώς και για τον ακριβή ορισμό της «ευαλωτότητας» του οφειλέτη.

– Ως προς το τέλος επιτηδεύματος, ότι πρόκειται για φόρο που πρέπει να καταργηθεί καθώς επιβάλλεται ανεξαρτήτως εισοδήματος και φοροδοτικής ικανότητας. Ως προς την ψηφιοποίηση, ότι ο Έλληνας Συμβολαιογράφος στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχει επωμιστεί το βάρος πλήθους εργασιών και αρμοδιοτήτων του Ελληνικού Δημοσίου που δεν αρνείται να εκτελέσει. Εν τούτοις το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει φροντίσει να οργανώσει τις Υπηρεσίες του με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο συμβολαιογράφος στην άσκηση του λειτουργήματός του. Παράδειγμα επί αυτού αποτελεί το Κτηματολόγιο, στο οποίο ενώ έγιναν βήματα προόδου προς την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του, εντούτοις, κυρίως, η υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Φορέα και των Κτηματολογικών Γραφείων ανατρέπει τα θετικά αποτελέσματα της ψηφιοποίησης, προκαλείκαθυστερήσεις στους χρόνους ολοκλήρωσης της συναλλαγής, δημιουργεί προβλήματα στην δανειοδότηση των ενδιαφερομένων και κατ’ επέκταση στην ίδια την συναλλαγή και επιτείνει την ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων.

Από την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, η Γεν. Γραμματέας κυρία Μαρία Μπρουζούκη εκπροσωπώντας τον πρόεδρο κ. Νικόλαο Γιάννη ζήτησε:

-Την Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος,

– Την ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ για δημιουργία και αναβάθμιση Ατομικών επιχειρήσεων και Αστικών Εταιρειών,

– Την αναστολή αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών,

-Την θέσπιση επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες,

-Τη θέσπιση 120 δόσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές,-Την αύξηση των αμοιβών των δικαστικών επιμελΚοινό μέτωπο, κατά της Κυβέρνησης από δικηγόρους και βιοτέχνες - εμπόρους.






Ενταση και συνεχείς διακοπές στη δίκη της Χρυσής Αυγής


Με ένταση ανάμεσα στο κοινό, που βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα και έχει χωριστεί σε υποστηρικτές του Ηλία Κασιδιάρη και των υπόλοιπων κατηγορουμένων Χρυσαυγιτών και σε συμπαραστάτες της Μάγδα Φύσσα και των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, εξελίσσεται από το πρωί η διαδικασία το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση.

Εξι φορές έχει διακοπεί από το πρωί η δίκης, για να αποφασίσει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για το αιτήματα κατηγορουμένων, με κυριότερο των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου, που έθεσαν θέμα νομιμότητας της κλήτευσης του.

Ο εκ των συνηγόρων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Παπαδέλης, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι, είναι πλαστή η υπογραφή στο αποδεικτικό της κλήτευσης, που εστάλη στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά τη διασωλήνωση του, λόγω κορωνοϊού.

Ο συνήγορος υποστήριξε ότι, ήταν αδύνατον ένας άνθρωπος, μετά
τη διασωλήνωση του στη ΜΕΘ, να μπορέσει να κρατήσει μολύβι και να βάλει υπογραφή.

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος, λέγοντας ότι, ο κατηγορούμενος πρέπει να κατονομάζει τον πλαστογράφο και τα αποδεικτικά μέσα.

Το δικαστήριο ταυτίστηκε με την πρόταση της Εισαγγελέα και απέρριψε το αίτημα, ενω προηγουμένως ο συνήγορος αντιπρότεινε να κληθούν οι γιατροί του νοσοκομείου και να το βεβαιώσουν.

Στη συνέχεια, η συνήγορος υπεράσπισης του Ηλία Κασιαδιάρη, Βάσω Πανταζή, υπέβαλλε ένσταση απαραδέκτου της εφέσεως, που είχε ασκήσει αυτεπαγγέλτως ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Κωσταρέλος, ως προς το μέγεθος των ποινών, που είχαν επιβληθεί στους κατηγορούμενους πρωτόδικα.

H συνήγορος ζήτησε να απορριφθεί η έφεση, κάνοντας λόγο, για παντελή έλλειψη επιχειρημάτων και ανεπαρκή αιτιολογία.

Γιά την ένσταση του πήρε το λόγο και μίλησε και ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης, που μεταξύ άλλων είπε:

Κασιδιάρης: Οπως ορίζει ο νόμος πρέπει, να υπάρχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Υπάρχει μόνο μια αναφορά στο πρόσωπο μου από τον εισαγγελέα, για μία δήλωση, που είχα κάνει ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος τότε. Η δήλωση αητή δεν ήταν δική μου. Είχε πάρει επιλεκτικά φράσεις από δηλώσεις μου ο εισαγγελέας. Εκείνη την ημέρα είχα κάνει πολλές δηλώσεις. Ολες ήταν καταδικαστικές για το συγκεκριμένο έγκλημα. Ποτέ δεν έκανα τη δήλωση, που αναφέρει ο εισαγγελέας. Το κατηγορητήριο βρίθει ψευδών και ανακριβειών. Η έφεση του Εισαγγελέα βασίζεται σε ψεύδος.

Την ίδια ένσταση υποστήριξαν και οι συνήγοροι των υπόλοιπων κατηγορουμένων και το δικαστήριο διέκοψε εκ νέου, για να αποφανθεί.








Ενταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με Κασιδιάρη


Ενταση στη δίκη της "Χρυσής Αυγής", προκάλεσε η παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο, στη θέση των κατηγορουμένων, κρατώντας τρικάκι με το όνομα του κόμματος του "ΕΛΛΗΝΕΣ".

Στην αρχή της διαδικασίας υποστηρικτές των κατηγορουμένων υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Παρών στο δικαστήριο ήταν και ο κατηγορούμενος Γιάννης Λαγός.

Τα συνθήματα, που φώναζαν υπέρ του καταδικασμένου ως διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου». προκάλεσαν την αντίδραση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και των φίλων του θύματος, που φώναξαν επίσης «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί».
Ενώ η Μάγδα Φύσσα, διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς, με τη φράση: «τι αστυνομία είστε μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;». .

Το δικαστήριο προχώρησε σχεδόν αμέσως σε διακοπή της δίκης, για να αποφανθεί επί δικονομικών αιτημάτων των συνηγόρων των κατηγορουμένων

Νωρίτερα, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, αφού προσκόμισε το σχετικό πληρεξούσιο για τη νομιμοποίηση της ζήτησε τα έγγραφα, που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του.

«Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαϊου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε ο εκ των συνηγόρων του Δημήτρης Παπαδέλης.

Προηγήθηκε η τοποθέτηση του συνηγόρου του Ιωάννη Λαγού, Κωνσταντίνου Πλεύρη, που έκανε κάνοντας λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, προαλώντας την αντίδραση της πρόεδρου.

Ο συνήγορος αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, για να καταλήξει ότι ο Γιάννης Λαγός είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

Με τη φράση «δεν είμαστε Βουλή, κύριε», η πρόεδρος απάντησε στο συνήγορο Λαγού, ενώ η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.

Εξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται δεκάδες συγκεντρωμένοι πολίτες φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Παρέμβαση Ντογιάκου, για το συγχωροχάρτι στη siemens

Η Δικαιοσύνη θα ελέγξει τον εαυτό της, για τη σκανδαλώδη αθωωση των 20 κατηγορουμένων της siemens, που συντάραξε το πανελλήνιο.

Η χτεσινή  αθωωτική απόφαση, που ήρθε σχεδόν 17 χρόνια, μετά την έναρξη του σκανδάλου των μαύρων ταμείων, προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος παρήγγειλε έρευνα , για την παραγραφή των 

Η υπόθεση ανατέθηκε σε Αντεισαγγελέα ΑΠ, με σκοπό, να διερευνήσει το ενδεχόμενο, εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συντέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.

Βεβαίως θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των εισαγγελικών λειτουργών που έχουν διαχειριστεί το σκάνδαλο Siemens είναι και ο Ισίδωρος Ντογιάκος με εντολή της τότε εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Τότε η κ. Δημητρίου είχε δώσει παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο να διαβιβάσει το βούλευμα της Siemens στο υπουργείο Εξωτερικών για μετάφραση, ενώ ταυτόχρονα διέταξε τη διενέργεια άμεσης πειθαρχικής έρευνας αναφορικά με το πώς οδηγήθηκε η δίκη της SIEMENS σε επ’ αόριστον αναβολή.

Χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε, είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία, την αθώωση των κατηγορουμένων για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ για τους περισσότερους κρίθηκε ότι έπρεπε να παυθεί οριστικά η ποινική δίωξη για τις πράξεις που έχουν τελεστεί έως το 2002 λόγω παραγραφής.

Η περίπτωση του Χρ. Καράβελα, που διέφυγε όπως ο Χριστοφοράκος ανενόχλητος στο εξωτερικό, δεν εξετάστηκε. Αναμεσα στους αθώους οι: Μιχαήλ Χριστοφοράκος, Πρόδρομος Μαυρίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, 8 αλλοδαποί –κυρίως Γερμανοί υπήκοοι–, Γιώργος Σκαρπέλης, Νικόλαος ΝΙΝΤΟ, Γιώργος Αργυρόπουλος, Δημήτριος Κουβάτσος, Παναγιώτης Νικάκης, Γιώργος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας, Φάνης Λυγινός, Μάρθα Δημητριάδη-Καραβέλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, εκτός από τις παραγραφές δεν αποδείχτηκαν ή δημιουργήθηκαν αμφιβολίες για την παράνομη αύξηση της περιουσίας των τότε στελεχών του ΟΤΕ.

Με Κασιδιάρη και χωρίς Μιχαλολιάκο η δίκη της Χρυσής Αυγής αύριο


Χωρίς το Νίκο Μιχαλολιάκο, αλλά με παρόντες τον Ηλία Κασιδιάρη, και το Γιάννη Λαγό, θα συνεχιστεί αύριο το πρωί στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας η δίκη, γιά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που είχε διακοπεί στις 26 Ιουλίου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι η πρώτη φορά, που θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, από την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Κέντρο Αποκατάστασης και αυτός και ο λόγος, που οι συνήγοροι τους είχαν ζητήσει την αναβολή της δίκης, για να μπορέσει να προσέλθει στο δικαστήριο.

Το αίτημα του είχε απορριφτεί στις 26 Ιουλίου και έκτοτε το δικαστήριο είχε διακόψει, για τις θερινές διακοπές.

Το δικαστήριο έχει συνεδριάσει μέχρι τώρα τέσσερεις φορές, χωρίς ακόμη να έχει μπει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς εξέταζε αιτήματα των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου, που είχαν αναβολή, επικαλούμενος την κατάσταση της υγείας του.

Η διαδικασία είχε κινηθεί σε κλίμα έντασης, που οξύνθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης και Γιάννης Ζωγράφος, ζήτησαν να προχωρήσει η δίκη, επειδή "κινδυνεύει το δικαίωμα της ελευθερίας του εντολέα τους, που κινδυνεύει να εκμηδενιστεί πολιτικά".

Αντίθετα, οι περισσότεροι από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, είχαν ταχθεί με την πλευρά Μιχαλολιάκου, απειλώντας ότι, θα απέχουν από τη δίκη, εάν δεν αναβληθεί, υπερασπιζόμενοι την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, για αναβολή μετά από δύο διακοπές της διαδικασίας.

Η δευτεροβάθμια δίκη έφτασε στο Πενταμελές Εφετείο επτά χρόνια μετά την εκκίνηση της πρωτοβάθμιας δίκης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και σχεδόν είκοσι μήνες από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το διακύβευμα της δίκης είναι αν η επιθετική δράση μελών του κόμματος, που κατάφερε να αποτελεί την τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη της χώρας το 2012, θα κριθεί αμετάκλητα ότι, δεν ήταν «μεμονωμένες πράξεις», όπως ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι, αλλά εγκληματικής οργάνωση ναζιστικού τύπου, που επέλεγε θύματα με συγκεκριμένα κριτήρια.

Πρόεδρος του Δικαστηρίου είναι η Σοφία Πανουτσακοπούλου.

Το πρώτο δικαστήριο ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015 στην αίθουσα των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού και ολοκληρώθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2020 στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Εαν τελικά ξεκινήσει η δίκη, αναμένεται να διεξαχθεί από την αρχή, χωρίς το δικαστήριο να δεσμεύεται από την ετυμηγορία των δικαστών που έκριναν την υπόθεση σε πρώτο βαθμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει για τους κατηγορούμενους ότι, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Μπορούν να προσδοκούν την αθώωση τους ή την μείωση της ποινής τους σε περίπτωση καταδίκης ή έστω την μη μεταβολή της. Κάποιοι εξ αυτών που τώρα δεν βρίσκονται στην φυλακή λόγω αναστολής που τους έδωσε το πρώτο δικαστήριο, είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να βρεθούν στην φυλακή.

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 50 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων περίπου οι 40 οδηγήθηκαν στην φυλακή μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δεν τους χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Από τους 50, οι 7 αποτελούν την ηγεσία της δομής και είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, αρχηγός και πρώην βουλευτές του κόμματος είναι κρατούμενοι. Πρόκειται για τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο και τους τους Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο καταδικασμένους σε ποινές κάθειρξης τουλάχιστον 13 ετών πλην του τελευταίου που βαρύνεται με 10ετή κάθειρξη.

Άλλοι 11 πρώην βουλευτές έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος , Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κ.α στους οποίους οι πρωτόδικες ποινές ξεκινούν από τα 5 και φθάνουν τα 7 έτη. Σε τέσσερις από την ομάδα των 11, το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό.

Μαζί τους δικάζονται και άλλοι 32 κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Από τους 32 που δικάζονται ως μέλη της οργάνωσης, οι 21 είναι αντιμέτωποι με ένα ακόμη κακούργημα που αφορά είτε ανθρωποκτονία, είτε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αντιμέτωποι με ενδεχόμενη μεγαλύτερη ποινή η ηγετική ομάδα και άλλοι πέντε κατηγορούμενοι

Για 12 από το σύνολο των κατηγορουμένων η τελική έκβαση της δίκης ενδέχεται να έχει δυσάρεστη έκβαση καθώς είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο αύξησης των ποινών που τους επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό. Και αυτό γιατί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους, δεν κρίνει μόνο τις εφέσεις που κατέθεσαν οι ίδιοι προσδοκώντας αθώωση ή μείωση των ποινών τους αλλά και την έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος, ζητώντας, μεγαλύτερες ποινές.

Οι υποθέσεις που δικάζονται

Η δίκη αφορά τρία κακουργήματα. Οι κατηγορίες αφορούν την δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο της οποίας, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, διαπράχθηκαν άλλα δύο κακουργήματα.

Πρόκειται για:

* Τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αργά τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 από ομάδα μελών , Τάγμα εφόδου, της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια οι οποίοι διευκόλυναν το στέλεχος της οργάνωσης Γιώργο Ρουπακιά να πλήξει θανάσιμα με μαχαίρι τον μουσικό. Η δολοφονία, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, δεν ήταν μία τυχαία, ασυντόνιστη στιγμή, όπως ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι . Επρόκειτο για «στοχευμένο και οργανωμένο σχέδιο επίθεσης σε βάρος του» αποφάνθηκαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι οποίοι δέχονται πως «ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά».

Για την δολοφονία του 34χρονου μουσικού λογοδοτούν ο Γιώργος Ρουπακιάς, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και 14 έτη κάθειρξης και άλλοι 15 κατηγορούμενοι καταδικασμένοι σε ποινές κάθειρξης από 7 έως και 10 έτη.

Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι και «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.

* Την απόπειρα δολοφονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ στις 12 Ιουνίου 2012, όταν τάγμα εφόδου που απαρτίζονταν από μέλη της Τοπικής της ΧΑ Περάματος εισέβαλαν χαράματα στο σπίτι του θύματος και επιτέθηκαν στον ίδιο και σε άλλους συμπατριώτες του που κοιμόταν. Ο αλιεργάτης τραυματίστηκε πολύ σοβαρά καθώς τον χτύπησαν με κοντάρια και λοστούς στο κεφάλι.

Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων καταδικάστηκαν 5 κατηγορούμενοι σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης 7 έως 10 ετών.

Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι και ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής

Αυτές είναι οι υποθέσεις που θα δικάσει το δικαστήριο παράλληλα με την εξέταση της συνολικής δράσης της Χρυσής Αυγής ως δομημένης και οργανωμένης ομάδας που επί σειρά ετών, όπως δέχθηκε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, επέλεγε στόχους-θύματα με κριτήρια προερχόμενα από την φασιστική της ιδεολογία. Δεκάδες άλλα εγκλήματα όπως η ανθρωποκτονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, η απόπειρα ανθρωποκτονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, οι επιθέσεις κατά των μελών κοινωνικών χώρων (Αντίπνοια, Συνεργείο κλπ) και άλλες ενέργειες θα εξεταστούν από το δικαστήριο και θα δοθεί λόγος σε θύματα, ώστε να σταθμίσει όλες τις παραμέτρους πριν αποφανθεί για τους κατηγορούμενους .

Στην πρώτη δίκη, υπήρχε ακόμη μία υπόθεση εγκληματικής δράσης η οποία αφορούσε την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος αφισοκολλητών του ΚΚΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, από την οποία είχαν τραυματιστεί εννέα άτομα. Η υπόθεση είχε εισαχθεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας, ωστόσο με την πρωτόδικη απόφαση η κατηγορία μετατράπηκε στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης το οποίο παραγράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγο παρέλευσης 8ετίας. Για την υπόθεση αυτή είχαν καταδικαστεί τέσσερις εκ των κατηγορουμένων.

Τα χειρότερα έρχονται

 



Ο Αρειος Πάγος έδιωξε από τη Eurojust, τον Εισαγγελέα που βγήκε πρώτος στην Ευρώπη!


Ανεξήγητα κριτήρια εφαρμόζουν στον Αρειο Πάγο, για την επιλογή Εισαγγελέων, που εκπροσωπούν τη χώρα μας σε διεθνείς και ευρωπαικούς φορείς.

Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί το ότι, ανανεώθηκε σήμερα στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων, η θητεία του Αντεισαγγελέα Εφετών Πάρη Αδάμη στο ΔΣ της, ως εκπροσώπου της Ευρώπης, ενώ δεν ανανεώθηκε από τον Αρειο Πάγο η θητεία του ως εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurojust?



Kαι αυτό, παρά το γεγονός ότι, κατά γενική ομολογία η θητεία του ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού κατάφερε να επιβάλει την παρουσία της Ελλάδας έναντι Ευρωπαικών χωρών, που θεωρούνται κολοσσοί, ενώ και η Eurojust τίμησε τον Εισαγγελέα Εφετών, με ειδικό βραβείο για την προσφορά του στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν του στις 7 Σεπτεμβρίου στην Έδρα της στη Χάγη.


Στη σημερινή Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ενωσης, που έγινε στην Τυφλίδα της Γεωργίας, παρουσία 300 ανωτάτων εισαγγελέων, όπου ανανεώθηκε η θητεία του κ. Αδάμη ως εκπροσώπου της Ευρώπης, εξελέγησαν επίσης, γιά πρώτη φορά, ως ο Michael Leitner, αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας της Αυστρίας και η Catherine Pierse, Διευθύνουσα τη Γενική Εισαγγελία της Ιρλανδίας.

Την απορία τους εξέφρασαν δικαστικοί κύκλοι από την Διεθνή Ένωσης Εισαγγελέων, γιά απομάκρυνση του Εισαγγελέα Εφετών από τη Eurojust, ενώ όπως έλεγαν χαρακτηριστικά θεωρείται ο μοναδικός που πληρεί τις προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τον Ευρωπαιο Εισαγγελέα δηλαδή εμπειρία στη διεθνή συνεργασία και επιτυχημένο έργο ως Οικονομικός Εισαγγελέας, καθώς είχε χειριστεί μεγάλες υποθέσεις, όπως η Δίκη χρηματιστηρίου, τη δικογραφία για την οικία του Ακη Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου κλπ).


Κοινή συνέντευξη τύπου στη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)


Δείτε ζωντανά, την κοινή συνέντευξη Τύπου, που διοργανώνουν σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), η Ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος και η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ.

Τα μέλη των Ομοσπονδιών, μετά το πέρας των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών και ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, διοργάνωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, για να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την μέχρι σήμερα αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση των οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελευθέρων επιστημόνων-επαγγελματιών, καθώς και να εκθέσουν τα αιτήματα και να αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα σημαντικά προβλήματα των κλάδων τους, που ζητούν άμεση επίλυση, μετά την μακρά μνημονιακή, υφιστάμενη ακόμα πανδημική, αλλά κι εξελισσόμενη πληθωριστική και ενεργειακή κρίση.

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, απειλεί την ΕΠΟ ο Μαρινάκης


Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, για σειρά θεμάτων, που αφορούν το ποδόσφαιρο,  απειλεί ο Πρόεδρος της Super Leage 1 και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σε επιστολή του, την οποία απέστειλε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Τάκη Μπαλτάκο και στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, αναφέρει:

Προς

 κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο, Πρόεδρο Ε.Π.Ο.

 Μέλη Ε.Ε./Ε.Π.Ο.

 

Μαρούσι, 27.09.2022

Αρ. Πρωτ.: 4486

 

Kύριε Πρόεδρε,

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής,

 

Με την παρούσα θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου σε σχέση με καίρια ζητήματα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο εσείς τα θέτετε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, για αυτό το λόγο παρακαλώ όπως αναγνωστεί και στη συνέχεια να διανεμηθεί η επιστολή μου σε όλα τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Το θέμα (5) της Ημερήσιας Διάταξης έχει ονομαστεί «Ορισμός Εκτελεστικού Διευθυντή».

Όπως αντιλαμβάνεστε από τον τίτλο του θέματος και μόνο, καμία περιγραφή δεν υπάρχει για το αν το συμβούλιο θα κληθεί να επιλέξει σήμερα τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ ή αν θα γίνει συζήτηση για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί και όσα πρέπει να γίνουν ώστε να στελεχωθεί η συγκεκριμένη θέση την οποία η Ολιστική Μελέτη προβλέπει ως κομβικής σημασίας για την λειτουργία της ΕΠΟ – και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου - όπως ο απαιτούμενος και επιβεβλημένος διεθνής διαγωνισμός για την θέση.

Αν πρόκειται απλώς να τοποθετηθεί σήμερα ένας Εκτελεστικός Διευθυντής, χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς να δούμε ένα βιογραφικό, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε πρόσκληση και αξιολόγηση υποψηφίων, κόντρα σε όσα είπατε την προηγούμενη φορά για τυπικά προσόντα και διεθνή διαγωνισμό, αν με λίγα λόγια τον έχετε επιλέξει και καλούμαστε απλώς σαν μαριονέτες σε αυτό το συμβούλιο, τότε ξεκαθαρίζω ότι θαπρόκειται για ένα ακόμα πραξικόπημα εντός των κόλπων της Ομοσπονδίας και το λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη.

 

Σας υπενθυμίζω ότι η δεσμευτική οδηγία των FIFA και UEFA από της 22ης Φεβρουαρίου 2022 τονίζει ξεκάθαρα ότι για τις τρείς θέσεις που έχουν κομβική σημασία στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, δηλαδή του CEO, του Αναπληρωτή του και του Τεχνικού Διευθυντή, πρέπει να γίνει μια διεθνής διαδικασία ανοιχτή σε υποψηφιότητες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και τους φακέλους που θα υποβληθούν θα πρέπει να καταλήξει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ στις επικρατέστερες υποψηφιότητες, που με τη σειρά του θα πρέπει αυτός να προτείνει προς την Εκτελεστική Επιτροπή η οποία και ως συλλογικό όργανο θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση, ενδεχομένως αξιολογώντας και η ίδια τους επικρατέστερους υποψηφίους.

 

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία προφανώς δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ολιστικής Μελέτης, δεν θα έχει σχέση με τα όσα έχουν ήδη υποδείξει και απαιτήσει οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες και θα αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο, δείγμα της αδιαφορίας της ΕΠΟ όχι μόνο για το μέλλον του Ποδοσφαίρου στη χώρα αλλά και για τον σεβασμό των όσων η FIFA και η UEFA θέτουν ως αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την επιλογή προσώπων με κρίσιμο ρόλο στην οργάνωση και λειτουργία της ΕΠΟ.

Στο θέμα (6) «Συζήτηση και έγκριση προτάσεων Εκτελεστικής Επιτροπής για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 30ης.09.22».

Αναφέρεστε αφηρημένα εντελώς «στην υπόθεση της ΕΠΣ Πειραιά» χωρίς να ακολουθεί από εσάς καμία απολύτως πρόταση, ούτε αναφορά στο θέμα, σε ανακοινώσεις ή ακόμα και στην ουσία του ίδιου του ζητήματος.

Επίσης μας κοινοποιείται ανάμεσα στα έγγραφα που σχετίζονται με την σημερινή συνεδρίαση και μια «απόφαση» της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφορικά με την «παραπομπή» της Πρωτοδίκη κας Πετροπούλου στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ με το ερώτημα της «παύσης» της. Ανεξάρτητα από το εάν θα μπορούσε, η όχι η ΓΣ να «παύσει» ένα δικαστή διορισμένο σε ένα δικαστικό όργανο της ΕΠΟ με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος, το θέμα είναι πλέον και άνευ αντικειμένου, αφού η κυρία Πετροπούλου παραιτήθηκε «για λόγους ευθιξίας» από τις 16.09.2022.

Αντί για προτάσεις άνευ αντικειμένου λοιπόν καλό θα ήταν να μας αναφέρετε ποιοι ήταν οι «λόγοι ευθιξίας» που οδήγησαν όχι μόνο την κα Πετροπουλου αλλά – όπως φαίνεται - και τους συναδέλφους της στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην παραίτηση. Καθώς επίσης και να μας διευκρινίσετε, κύριε Πρόεδρε, και ανισχύουν όσα καταγγέλλονται για εσάς προσωπικά ότι παρεμβαίνετε σε δικαστές που στελεχώνουν τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ, και μάλιστα για αυτές τις παρεμβάσεις σας σας έγιναν παρατηρήσεις από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης κα Μπιτζούνη.

Στο θέμα (7) «Συζήτηση και λήψη απόφαση επί της εφαρμογής των υπ’ αριθ. 120/2022 και 121/2022 αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ».

Αν και το θέμα έχει να κάνει με την Γ’ Εθνική και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αφορά όλους μας, αφού το ποδόσφαιρο πηγαίνει μόνο πίσω με όλα τα απίθανα που συμβαίνουν και με την Ομοσπονδία, που επιτρέπει τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα σε ομάδες που δεν πληρούν τους όρους του νόμου με αποτέλεσμα να δημιουργείται στην συνέχεια κομφούζιο μετά και τις αποφάσεις του ΔΔΠ. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, εισάγονται εκ νέου προ συζήτηση προκηρύξεις πρωταθλημάτων που αγνοούν το νόμο και τις αποφάσεις του ΔΔΠ, μόνο και μόνο για να βρεθεί ξανά του χρόνου η ΕΠΟ μπροστά στο ίδιο χάος.

Εκτός και αν όλο αυτό δεν γίνεται τυχαία, αλλά εσκεμμένα προκειμένου διάφοροι να μπορούν να εμφανίζονται «χρήσιμοι» την κατάλληλη στιγμή.

Είναι ξεκάθαρο, ή θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι:

1) Οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου δεν συζητούνται, ούτε μπορούν να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή ερμηνείας. Απλώς εφαρμόζονται.

2) Όποιος δεν τις εφαρμόζει παραβιάζει συνειδητά το Καταστατικό της ΕΠΟ και τη θεσμοθετημένη ανεξαρτησία των δικαστικών και δικαιοδοτικών της οργάνων, άρα είναι οιονεί υπο κρίση και κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτος.

Στο θέμα (8) «θέματα προσωπικού»

Επίσης μια αναφορά με δυο λέξεις. Προφανώς θα θέλετε να μας πείτε για το πως θα μειωθούν οι τερατώδεις μισθοί και το προσωπικό που αυξάνεται καθημερινά παρά το ότι τα έσοδα της Ομοσπονδίας μειώνονται και θα μειωθούν κι άλλο. Όπως σας έχω ξαναπεί και δεσμεύομαι δημόσια για αυτό, θα γίνει κάθε απαραίτητος έλεγχος για να ελεγχθεί που πηγαίνουν τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών και που πηγαίνουν τα εκατομμύρια ευρώ των ΠΑΕ, και θα ελεγχθούν τα πάντα για να δούμε αν υπάρχουν περιπτώσεις απιστίας, ή άλλες οικονομικές ατασθαλίες ή τέλεση ποινικών αδικημάτων.

 

 

Στο θέμα (13) «Θέματα ΚΕΔ».

Όπως γνωρίζετε, ως Super League 1 επίσημα και μέσω του Διοικητικού μας Συμβουλίου καλέσαμε τον κύριο Μπένετ να μας κάνει μια ενημέρωση για το πλάνο του για τη διαιτησία και να γίνει μια γενικότερη κουβέντα για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, που όπως γνωρίζετε ήδη οικοδομείται από την Super League και σύντομα θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες.

Δε θέλω να πιστεύω ότι την απάντηση που μας έδωσε ο κύριος Μπένετ την συνέταξε ο ίδιος. Αν μη τι άλλο οι Άγγλοι φημίζονται για την ευγένεια τους. Δεν μπορεί δηλαδή να του έχουμε απευθύνει ομόφωνα όλες οι ομάδες μια πρόσκληση και να μας απαντά ότι θα μας δεχτεί στην ΕΠΟ! Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Και θέλω να πιστεύω ότι δεν συνέταξε αυτή την επιστολή ο ίδιος.

Τέλος, επαναλαμβάνω ότι από τη δική σας πλευρά είναι απαράδεκτο αλλά και θεσμικά ανεπίτρεπτο να γενικολογείτε στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ή να γνωστοποιούνται στα Μέλη της ΕΕ έγγραφα απαραίτητα για την προετοιμασία τους την παραμονή της συνεδρίασης, υπό συνθήκες αιφνιδιασμού.

Σας επαναλαμβάνω ότι,  από εδώ και στο εξής η Νομική Υπηρεσία της Super League θα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για κάθε ενέργεια που παραβιάζει τους όρους της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΕ αλλά και της τήρησης του Καταστατικού.

 

Ο Πρόεδρος της Super League 1

Ευάγγελος Μαρινάκης