Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη διαφθορά

Ενας νέος φορές, με αυξημένες ελεγκτικές αρμοδιότητες θεσμοθετείται άμεσα, μέσα από το νέο νομοσχέδιο, που προωθείται, για ψήφιση στη Βουλή, στις 8 Αυγούστου.
Πρόκειται για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που θα ενσωματώνει τις διάσπαρτες  δομές ελέγχου, για την αντιμετώπιση της δημόσιας και ιδιωτικής διαφθοράς, όπως το Σώμα Επιθεωρητών  Δημόσιας Διόικησης κλπ.
Ψιθυρίζεται ότι, για τη θέση του διοικητή της νέας Αρχής προαλείφεται ο Αγγελος Μπίνης, manager σε θεματα διαφανειας και καταπολεμησης της διαφθορας στον ΟΟΣΑ,  μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών και στενός φίλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ακούγεται επίςης το όνομα του πρώην βουλευτή ΝΔ και πανεπιςτημιακού Θόδωρου Φορτςακη, για τη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Εβδομήντα ένα χρόνια φυλακή σε γιατρούς και επιχειρηματίες για τις μίζες της depui

Εβδομήντα ένα χρόνια φυλακή επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε δεκατρείς κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι, γιά το σκάνδαλο με τις μίζες της φαρμακευτικής εταιρίας de puì, που υπερκοστολογούσε ορθοπεδικο υλικό, το οποίο διακινείτο σε δημόσια νοσοκομεία.
Καταδικάστηκαν σε ποινές από 9 χρόνια κάθειρξη μέχρι χρόνια φυλάκιση, τρία στελέχη του φαρμακευτικού κολοσσού, δύο έλληνες επιχειρηματίες, ένας λογιστής και επτά γιατροί.
Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Συγκεκριμένα καταδικαστηκαν οι:
Φιτζπάτρικ σε 7 χρόνια κάθειρξη.
Κόπακ επίσης 7 χρόνια κάθειρξη.
Φιλίππου 9 χρόνια κάθειρξη.
Ντόρμερ 7 χρόνια κάθειρξη.
Παπασπύρου 6 χρόνια φυλάκιση.
Καραγιάννης  9 χρόνια κάθειρξη.
Τουλιατος 6 χρόνια φυλάκιση.
Σουκάκος 4 χρόνια φυλάκιση
 Πλατιάς 4 χρόνια φυλάκιση
Μαλιζος 4 χρόνια φυλάκιση.
Μπαμζης  3 χρόνια φυλάκιση.
Βλάσσης 5 χρόνια κάθειρξη.
Φωτεινος 2 χρόνια κάθειρξη.


Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Τι θα κάνει η ΕΠΟ γιά τις φανέλες με τη Γενοκτονία των Ποντίων;


Οι "Δικογραφίες" είχαν αποκαλύψει το Σεπτέμβριο 2017 τον αγώνα ζωής, που έδινε η ποδοσφαιρική ομάδα των Ποντίων της Ροδόπης, που τιμωρήθηκε θανάσιμα απο την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με πρόεδρο τότε τον πρωτοδίκη Δημήτρη Σκουτέρη, που την ανάγκασε σε οριστική αποβολή και σε πρόστιμο 8.000 ευρω, επειδή αρνήθηκε να βγάλει τη φανέλα, με το σύνθημα "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ", που αναφερόταν στη Γενοκτονία των Ποντίων.
Ενώ η υπόθεση εκκρεμεί στον Αρειο Πάγο, διαβάσαμε στον ιστότοπο  pontos.gr οτι:
"Με τη φανέλα με το λογότυπο της Γενοκτονίας, θα εμφανίζεται ο Θερμαϊκός Κορινού την σεζόν 2019- 2020 στην Α Ερασιτεχνική Πιερίας.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στο μεγάλο πανηγύρι που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο Ποντιακός Σύλλογος Κορινού, δώρισε στην ομάδα μια στολή αγώνος με το λογότυπο της Γενοκτονίας των Ποντίων".
Το ερώτημα που προκύπτει είναι: 
Η ομάδα της Ροδόπης αποκλείστηκε για τη φανέλα της Γενοκτονίας, ενω ετοιμάζεται να φορέσει μία αντίστοιχη η ομάδα της Κατερίνης - ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ!!
Η ΕΠΟ τι θα κάνει;

Με νέο υπερεισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, θα "φύγει" η Τουλουπάκη?

Σοβαρές σκέψεις απασχολούν τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, γιά συνένωση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, σε μία δικαστική Αρχή, στην οποία θα προίσταται ένας... υπερ εισαγγελέας, ο οποίος θα χειρίζεται, με το επιτελείο του φυσικά, όλες τις μεγάλες ποινικές  υποθέσεις, που αφορούν οικονονικά σκάνδαλα, με εμπλοκή κρατικών λειτουργών και υποθέσεις μείζονος οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Γιά τη νέα υπερεισαγγελία, στην οποία -  το πιθανότερο είναι ότι, θα προίσταται εισαγγελέας εφετών, ή αντιεισαγγελέας ΑΠ, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον άξιοι εισαγγελικοί λειτουργοί, οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενο και δεν υπέκυψαν σε πιέσεις, τις οποίες δέχτηκαν στο παρελθόν, όταν χειρίστηκαν τεράστιες οικονομικές υποθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες των "Δικογραφιών", στην κυβέρνηση καλοβλέπουν τη δημιουργία του υπερ εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς αυτός είναι και ένας εύσχημος τρόπος, να απαλλαγούν απο την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η θητεία της οποίας ανανεώθηκε στις 12 Απριλίου 2019, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, που φαίνεται ότι, αγνοούσε τις καταγγελίες του πρώην επόπτη της εισαγγελίας Διαφθοράς, αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, που αποκάλυψε σημεία και τέρατα γιά την κ. Τουλουπάκη για μεθοδεύσεις και ανεπάρκεια της στην υπόθεση της Novartis και όχι μόνον...

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Novartis? Ραντεβού το... Σεπτέμβριο!

Μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους θα ξεκινήσει η διερεύνηση των καταγγελιών Αγγελή κατά Τουλουπάκη και επίκουρων, καθώς και η ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά - Βενιζέλου - Αβραμόπουλου.
Τότε επιστρέφει στο γραφείο του ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Λάμπρος Σοφουλάκης, που μαζί με το συνάδελφο του Ευάγγελο Ζαχαρή χρεώθηκαν απο τον τελούντα χρέη εισαγγελεα ΑΠ Δημήτρη Δασούλα, τις δύο δικογραφίες, που συν... ενώθηκαν εις... σάρκαν μίαν! 

"Πράσινο" φως από το Υπουργικό, για νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη

Αναψε το... πράσινο φως, γιά την επιλογή της νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη, που απασχόλησε μεταξύ άλλων το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα, απόψε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε η εξουσιοδότηση στον υπουργό Δικαιοσύνης  Κώστα Τσιάρα, να προτείνει στη Βουλή τρεις υποψηφίους, για τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επιλέγοντας αυστηρά μεταξύ των έξι αρχαιότερων ανώτατων δικαστικών λειτουργών, με βάση την επετηρίδα.

"Γάμος" από... έρωτα , ή από... συμφέρον;

Μετά από περίπου ένα μήνα... σιωπής και απραξίας, σχετικά με την ανάσυρση των μηνύσεων  του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σε βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς Τουλουπάκη - Ντζούρα και Μανώλη, γιά τα τεκταινόμενα στην υπόθεση της  Novartis, η Εισαγγελία Αρείου Πάγου, μας αιφνιδίασε σήμερα, με μιά αναπάντεχη ενέργεια...
Λίγο πριν διοριστεί από το υπουργικό συμβούλιο η νέα ηγεσία του ανωτάτου δικαστηρίου, με νέο εισαγγελέα ΑΠ και νέο πρόεδρο ΑΠ, ο τελών χρέη εισαγγελέα ΑΠ αντιεισαγγελέας ΑΠ Δημήτρης Δασούλας, αναπληρώνοντας ως αρχαιότερος, το κενό στην Εισαγγελία ΑΠ, μετά την αποχώρηση της Ξένης Δημητρίου, που συνταξιοδοτήθηκε, ενώ θα μπορούσε ενδεχομένως να αναμένει το νέο εισαγγελέα ΑΠ και το νέο πρόεδρο ΑΠ, ανέτρεψε το σκηνικό στην υπόθεση, με δύο... γάμους!
ΓAMOΣ Α: Ο προισταμενεύων την Εισαγγελία ΑΠ Δημήτρης Δασούλας, "πάντρεψε" τη δικογραφία, με τις μηνύσεις των τριών πολιτικών Σαμαρά - Βενιζέλου - Αβραμόπουλου, κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς Τουλουπάκη - Ντζούρα - Μανώλη, με τη δικογραφία των καταγγελιών του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, ο οποίος είχε παραιτηθεί από επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καταγγέλοντας τους υφισταμένους του, για μεροληψία και ανικανότητα στην έρευνα, για το φαρμακευτικό κολοσσό.
ΓΑΜΟΣ Β: Ανέθεσε την έρευνα και των δύο υποθέσεων σε δύο αντιεισαγγελείς ΑΠ, τους Βαγγέλη Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, οι οποίοι μάλιστα απαλλάσσονται από οποιαδήποτε άλλη αρμοδιότητα, για να αφιερωθούν ψυχή τε και σώματι στις δικογραφίες Novartis.
Η αιτιολογία, που κατά πληροφορίες, οδήγησε στο πάντρεμα των δύο δικογραφιών, είναι το γεγονός ότι, η μία προκάλεσε την άλλη και επομένως πρέπει να συσχετιστούν, όπως και έγινε.
Τι εννοεί ο ποιητής;
Oτι, η δικογραφία (που είχε θαφτεί από την απελθούσα εισαγγελέα ΑΠ Ξένη Δημητρίου), με τα καταγγελόμενα από Αγγελή, για σημεία και τέρατα στην έρευνα της Novartis από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους συν αυτή εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, προκάλεσε το αίτημα Αγγελή, που ζήτησε την ανάσυρση των μηνύσεων των τριών πολιτικών Σαμαρά - Ντζούρα - Μανώλη και άρα συσχετίζονται.
Το μπέρδεμα είναι μοναδικό, καθώς η δικογραφία με τη διερεύνηση των καταγγελιών Αγγελή, είχε ανατεθεί από την κ. Δημητρίου στον προσωρινό αντικαταστάτη της αντιεισαγγελέα ΑΠ κ. Δασούλα, την αποχή ή εξαίρεση του οποίου είχε ζητήσει(σ.σ. συζητήθηκε στο συμβούλιο ΑΠ) ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, για λόγος μεροληψίας.
Στο μεταξύ, είχε προηγηθεί και κάτι ακόμη, που επηρέασε τις εξελίξεις..
Η αντιεισαγγελέας ΑΠ κ. Θεοδώρου, στην οποία είχε αναθέσει η απελθούσα εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου την διερεύνηση του αιτήματος Αγγελή περί ανάσυρσης των μηνύσεων Σαμαρά - Βενιζέλου - Αβραμόπουλου, τις οποίες είχε αρχειοθετήσει ο ίδιος, χτύπησε το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα και επί ενα μήνα, δεν είχε πατήσει στον Αρειο Πάγο, με αποτέλεσμα να την αναπληρώνουν οι συνάδελφοί της αντιεισαγγελείς ΑΠ Αγγελής και Προβατάρης.
Μάθαμε ότι, η κ. Θεοδώρου επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελια ΑΠ πριν απο μία εμβδομάδα,  με το αιτιολογικό ότι, λογω του τραυματισμού της, δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με το αίτημα ανασυρσης.
Το ενδεχόμενο, να χρεωνόταν (όπως ορίζει το άρθρο 29 ΚΠΔ)  η δικογραφία, με την ανάσυρση των μηνύσεων στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών... ναυάγησε, πριν ξεκινήσει, αντίθετα επελέγη η οδός της διπλής έρευνας, της διπλής δικογραφίας, ταυτόχρονα από δύο αντιεισαγγελείς ΑΠ Ζαχαρή και Σοφουλάκη.
Το ερώτημα, που προκύπτει για τις "Δικογραφίες" είναι το εξής:
Eίναι γάμος από... έρωτα ή από συμφέρον;







Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Σφυρίζουν αδιάφορα δήμαρχος κλπ, για την "καρμανιόλα" του Βύρωνα!


Σε... παγίδα θανάτου έχει μετατραπεί η γωνία Φορμίωνος και Τμώλου στο Βύρωνα, καθώς μόνο την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν δύο τροχαία, το πρώτο με νεκρό και το δεύτερο με τραυματία.
Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κάνει τα πάντα, για να μπεί ένα φανάρι σε αυτό το σημείο του δρόμου, καθώς οι οδηγοί συχνά παραβιάζουν το στοπ, ή κινούνται αντικανονικά.
Αλλά κανένας δεν ευαισθητοποιείται.
Οι "Δικογραφίες" επικοινώνησαν με τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Βύρωνα Άκη Κατοπώδη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι, ενώ είναι γνωστό και χρόνιο το πρόβλημα, ο Δήμος έκανε αίτηση για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη πριν απο ένα χρόνο.
Και ενώ έχει εγκριθεί και μάλιστα δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, κολλάει στη γραφειοκρατία.
Πόσοι ακόμη θα πρέπει να χάσουν τη ζωή τους εκεί, για να μπει ένα φανάρι; 

Ολόκληρη η απόφαση για την... ταφόπλακα στην άνοδο του Ηρακλή στη SL




Aν και Ηρακλής, δεν κατάφερε να κερδίσει τον τελευταίο του άθλο!

Ο λόγος για την παλαιότερη ομάδα της Θεσσαλονίκης, που όπως αποκάλυψε χτες ο Κυριάκος Θωμαίδης, στον ιστότοπο της "Δίκης" " Ο Ηρακλής έχασε και την τελευταία του δικαστική μάχη.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ υπό την προεδρία του Γ.Διονυσάτου απέρριψε την αίτηση αναψηλάφησης του "γηραιού" της Θεσσαλονίκης".

Η προσφυγή της ομάδας του Ηρακλή στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου διεκδικούσε την επανάληψη της διαδικασίας, η οποία οδήγησε στον υποβιβασμό του και την επανατοποθετηση του στη super leage2, δεν ευδοκίμησε.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του Ηρακλή, για άνοδο!



https://drive.google.com/file/d/0Bz26Dnl7QibdcElPSjNwU2VSOGo2WVIxdVhPTVpfTzJoRmJF/view?usp=sharing

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Στο Αυτόφωρο το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, για αναρτήσεις στο facebook και την επίθεση με μπογιές στο ΣΕΒ.
Δικάζεται την ερχόμενη Δευτέρα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
 http://www.skai.gr/mobile/article?aid=409621

Ενα χρόνο μετά τους 102 νεκρούς, ξανά πυρκαγιά σε Ραφήνα και Βαρνάβα

Ανήμερα του πένθους γιά τους 102 νεκρούς στο Μάτι, ζωντάνεψαν εφιαλτικές μνήμες, γιά τους κατοίκους της περιοχής, καθώς ξέσπασαν δύο μεγάλες πυρκαγιές σε Ραφήνα και Βαρνάβα σε διάστημα λίγων λεπτών μεταξύ τους. Στην περιοχή μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ ενώ εκεί βρίσκονται και ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Γιά Παπαγγελόπουλο επέστρεψε νωρίτερα η Ζαίρη;

Πέντε ημέρες νωρίτερα επέστρεψε στο γραφείο της η πρόεδροε της Αρχής Νομιμοποίησης προιόντων από εγκληματικές δραστηριότητες, αντιεισαγγελέας ΑΠ Αννα Ζαίρη.
Ψιθυρίζεται ότι, η εσπευσμένη επιστροφή καλοκαιριάτικα, ενδέχεται να σχετίζεται με την αποστολή στη Βουλή δικογραφίας σε βάρος του πρώην υπουργού κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλου...

"Κυρία εισαγγελέα μου μιλάτε αγγλικά και γερμανικά?"

Ποιά εισαγγελέας, που υπηρετεί σε μία από τις νευραλγικότερες υπηρεσίες της Δικαιοσύνης, έχει δηλώσει στα στατιστικά στοιχεία της Επιθεώρησης ότι, μιλάει δύο ξένες γλώσσες, ενώ δεν ξέρει ούτε λέξη;
Κάγκελο έμειναν συνάδελφοί της, όταν είδαν ότι, έχει δηλώσει στα προσόντα της πως, μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ σε υπηρεσιακές αποστολές στο εξωτερικό, δεν αντάλλασσε ούτε λέξη, είτε στη μία γλώσσα, είτε στην άλλη, αντίθετα την κάλυπτε συνάδελφός της, που μιλάει άψογα αγγλικά!
Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στις "Δικογραφίες" αυτόπτες, η συγκεκριμένη εισαγγελέας αρέσκεται να παριστάνει ότι, κατέχει την Αγγλική και τη Γερμανική, με μόνιμη επωδό της τη φράση: "Καταλαβαίνω τα πάντα"...
Εαν ισχύουν τα παραπάνω, μήπως η συγκεκριμένη εισαγγελέας εξαπατά την Δικαιοσύνη;
Εξάλλου αυτό είναι κάτι, που μπορεί να εξακριβωθεί εύκολα..
Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να το διερευνήσει!..

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Απόφαση -σταθμός ανοίγει το δρόμο για τον... "εξαγνισμό του ποδοσφαίρου", ακόμη και με προσβολές

Απόφαση -σταθμός απο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της ΕΠΟ, ανοίγει το δρόμο, για τον "εξαγνισμό" του ποδοσφαίρου, με ανορθόδοξο τρόπο, καθώς δέχτηκε ότι:
"Η αποκάλυψη της αλήθειας στο χώρο του ποδοσφαίρου και αν ακόμη προσβάλλει πρόσωπα, αναμφισβήτητα οδηγεί στον εξαγνισμό του, που αποτελεί στόχο και αίτημα του φίλαθλου κόσμου και όλων των εμπλεκομένων φορέων του αθλήματος".

Με αυτό το σκεπτικό, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απάλλαξε τον Αλέξη Κούγια από την κατηγορία της δυσφήμησης του αθλήματος, γιά όσα είχε πει για 12 στημένους αγώνες του Απόλωνα Λάρισας.
Το δευτεροβάθμιο δικαστικό όργανο απέδωσε ιεραποστολικά...  χαρακτηριστικά στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ,αναγνωρίζοντας του ότι : "Αποδείχτηκε πως σκοπός του ήταν να κινητοποιήσει τα αρμόδια θεσμικά όργανα, με σκοπό την προάσπιση της καθαρότητας του αθλήματος".
Παράλληλα του μείωσε το πρόστμο των 30.000 ευρω σε 20.000 ευρω, για τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, για τις ομάδες του ΠΑΟ και του ΟΦΗ.
Την είδηση της απαλλαγής Κούγια δημοσίευσε ο ιστότοπος της "Δίκης" του Κυριάκου Θωμαίδη:http://dikisports.blogspot.com/2019/07/blog-post_181.html

Διαβάστε ολόκληρες τις αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:

https://drive.google.com/open?id=0Bz26Dnl7QibdVjlVa0M4VmpYbGM4Qy1tVVZjZnVYa3lvb2V3

https://drive.google.com/open?id=0Bz26Dnl7Qibdb2N5bTJ0MDI2aS00bWh4Ujl5SkZBWXBVV0pj

"Χόρεψαν" τα δικαστήρια στο σεισμό. Επεσαν σοβάδες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

Στο ρυθμό του Εγκέλαδου χόρεψαν και τα δικαστήρια της Αθήνας.
Πιό ευάλωτα λόγω παλαιότητας τα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αντιμετώπισαν το σεισμό με πτώση σοβάδων, κυρίως στο κτίριο 16 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Νέος αρχηγός αστυνομίας ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Νέος αρχηγός της αστυνομίας ορίστηκε ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός της Μιχάλης Καραμαλάκης, που αναβαθμίστηκε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα το πρωί, επικυρώνοντας την απόφαση προαγωγής του.
Ο ορισμός νέου αρχηγού της Αστυνομίας, πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις, που ξεκινάνε αύριο το πρωί και ολοκληρώνονται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ήταν από τα μέτωπα, που ήθελε να κλείσει άμεσα ο πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το ΚΥΣΕΑ έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο οποίος είχε προτείνει να προαχθεί σε αρχηγ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Ανθρωποκυνηγητό γιά την απόδραση δύο κρατουμένων από Κασσάνδρα

Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό, μετά από την απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κασσάδρας.
Νεότερα σε λίγο...

Δάκρυα και αγανάκτηση στο τελευταίο αντίο του δικηγόρου και καθηγητή Στέλιου Γονατά - Παπαγεωργίου


Δάκρυα, συγκίνηση και αγανάκτηση, γιά τον ξαφνικό και άδικο θάνατο του γνωστού δικηγόρου και καθηγητή Στέλιου Γονατά – Παπαγεωργίου, έδωσαν τον τόνο στο τελευταίο αντίο του, σήμερα στις 3 το μεσημέρι, στο Α Νεκροταφείο, όπου παραβρέθηκε πλήθος του δικαστικού και νομικού κόσμου, καθώς επίσης πολλοί εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, της οποίας ήταν μέλος, μαζί με συγγενείς και φίλους του.
Τα αναπάντητα ερωτήματα, γιά το πρόωρο τέλος του δικηγόρου και καθηγητή Στέλιου Γονατά – Παπαγεωργίου, που “έφυγε” σε ηλικία 61 ετών, μετά απο μία χειρουργική επέμβαση ρουτίνας σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο, δεν τα κάλυψαν τα χειροκροτήματα, των αγαπημένων φίλων και συναδέλφων του, την ώρα που τον συνόδευαν στη τελευταία του κατοικία.
Ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Θέμης Σοφός μίλησε, για την επιστημονική του δεινότητα, την εντιμότητα το ήθος και τη δεοντολογία και γιά το πόσο λάτρευε τη Φαίδρα, τη γυναίκα του και το μονάκριβο γιό τους, που “δεν τους έβγαζε απο το μυαλό του όλη την ημέρα”.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θράκης Αρης Χαραλαμπάκης, μίλησε για το μεράκι και τον ενθουσιασμό του Στελιου, που ποτέ δεν έχασε, για το τεράστιο και ανεξάντλητο συγγραφικό του έργο και γιά το “πόσο λάτρευε τη διδασκαλία και να συναγελάζεται με τους φοιτητές”, καθώς επίσης για το ότι πρωτοστατούσε στη διοργάνωση σεμιναρίων.
Είναι εξαιρετική αδικία, κατέληξε ο κ. Χαραλαμπάκης, που ο θεός πήρε από κοντά μας έναν άνθρωπο, τωρα, που είχε τόσα να προσφέρει”.
Πιό συγκινητικός και πιό αισθαντικός στον αοχαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ενωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Βασίλης Ταουξής, έφερε πίσω δεκάδες μνήμες με περιστατικά από συνέδρια ανα την Ελλάδα και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρωτοβουλία, που ανέλαβε ο Στελιος Γονατάς – Παπαγεωργίου, για την ανατροπή του νέου ποινικού νόμου στο θεμα του βιασμού και κατέληξε:
Στο καλό καλέ μου φίλε, μικρότερε αδελφέ μου, ρομαντικέ πρίγκηπα”...
Εξαιρετικές παρουσίες οι αντιεισαγγελείς ΑΠ Δημήτρης Δασούλας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Ασπρογέρακας κλπ.





Ελπίδα... για την πολυταξιδεμένη αποχωρήσασα εισαγγελέα ΑΠ, τα ανήλικα!

Παρέδωσε τα κλειδιά και τον οδηγό της υπηρεσιακής της λιμουζίνας η αποχωρήσασα και πιό... πολυταξιδεμένη εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου.
Η απελθούσα εισαγγελέας ΑΠ πέρασε όλη τη χτεσινή ημέρα στο γραφείο της, που προφανώς θα της λείψει.
Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι, έχει την... Ελπίδα ότι δεν θα παροπλιστεί, καθώς της προτάθηκε θέση σε μεγάλο ιδιωτικό φορέα, που έχει σχέση με το αγαπημένο της αντικείμενο: Tα ανήλικα!

"Πυροσβεστήρας"...

Μιά πολλή δύσκολη δικαστική χρονιά - ίσως η δυσκολότερη μέχρι τώρα - έφτασε τυπικά, στο τέλος της, καθώς το νέο δικαστικό έτος, επίσημα, ξεκινάει στις 16 Σεπτεμβρίου, με  τμήματα διακοπών να λειτουργούν μέχρι τότε.
Οι "Δικογραφίες", που αρέσκονται στους συμβολισμούς και στη σημειολογία, αφιερώνουν  σε όλους τους επισκέπτες τους, ένα ρυθμικό... "Πυροσβεστήρα", γιά τους δικαστικούς καύσωνες, που έφυγαν και γιά όσους πρόκειται να ακολουθήσουν!...
https://www.youtube.com/watch?v=liml4sCCKho 

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Δίχτυ προστασίας σε Λαγό από Πατέλη στη δίκη της Χρυσής Αυγής


Δίχτυ προστασίας στον ανεξαρτητοποιηθέντα  βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Γιάννη Λαγό άνοιξε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, καθώς  απολογούμενος στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όχι μόνον αρνήθηκε τα πάντα, αλλά  ζήτησε και  συγγνώμη, που τον ενέπλεξε, όπως είπε με τα μηνύματα, που απέστειλε τότε στα μέλη της οργάνωσης.
«Με έχουν χλευάσει, με πέταξαν σαν σκουπίδι στη φυλακή. Εγώ εκείνες τις ημέρες ήμουν ράκος!» ισχυρίστηκε ο Γιώργος Πατέλης απευθυνόμενος στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για να δικαιολογήσει τη στάση του.
Στη συνέχεια αρνήθηκε όλα όσα του αποδίδονται, ενώ αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τόνισε: «Δεν γνωρίζω ποιος έδωσε την εντολή, αυτό ήταν το σαράκι που με έτρωγε στη φυλακή δύο χρόνια. Με το χέρι στην καρδιά ακόμη και σήμερα δεν ξέρω πώς έγινε».
Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να προστατέψει το  Γιάννη Λαγό, λέγοντας:  «Θέλω να το πω αυτό και να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Λαγό. Το κάναμε για να έρχεται περισσότερος κόσμος. Πολλές φορές έβαζα μόνος μου το ''εντολή Λαγού'' για να έρχονται περισσότεροι. Θέλω να του ζητήσω συγγνώμη».
Ο Γιώργος Πατέλης περιέγραψε πώς ξεκίνησε η διαδρομή του στην οργάνωση το 2011, όταν εντάχθηκε, «γοητευμένος», όπως είπε, έπειτα από τελετή μνήμης για τα Ίμια.
 «Μου άρεσε πολύ αυτό που είδα, συμπλήρωσε και συνέχισε:
“ Άκουσα αρκετές ομιλίες για πατρίδα και Έλληνες. Είδα ανθρώπους να ψέλνουν τον εθνικό ύμνο, είδα μια αγκαλιά ανθρώπων. Πριν ψηφίσω τη Χρυσή Αυγή, είχα ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία. Άρχισα να γνωρίζω μέσω Facebook παιδιά από τη Χρυσή Αυγή, όταν άρχισα να ψάχνω τι είναι αυτή η οργάνωση. Είχαμε κάνει ένα παρεάκι. Πήγα στα γραφεία να ακούσω ομιλία και να δω από κοντά τι είναι. Επισκεφθήκαμε τα γραφεία του Πειραιά. Έτσι ξεκίνησα. Αρχίσαμε να βοηθάμε σε δράσεις που μοίραζαν τρόφιμα».

Το 2013, όπως είπε, άρχισε να εργάζεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Στο μεταξύ, ο τότε υπεύθυνος τοπικής Πειραιά τού πρότεινε να ανοίξει γραφεία στη Νίκαια. «Ανοίξαμε τα γραφεία με τη σύζυγό μου Θεώνη Σκαρπέλη, τον Σπύρο Δημητριάδη, τον οποίο λόγω κακής συμπεριφοράς έδιωξα αργότερα, και κάποιους ακόμα. Είχαμε το ''οκ'' από τον Λαγό, να διώχνουμε όσους είχαν κακές συμπεριφορές. Τον Λαγό ενημέρωνα για όλες τις δραστηριότητες. Για διανομή τροφίμων, εντύπου υλικού κ.τ.λ. Υπήρχαν και πράγματα για τα οποία δεν τον ενοχλούσα. Ας πούμε, είχα κάθε Παρασκευή διανομή ενδυμασίας. Ρουχισμό, εννοώ, στον κόσμο».
Πρόεδρος: Έχουμε δει σε φωτογραφίες συγκεκριμένη ενδυμασία. Αυτό γιατί συνέβαινε;
Κατηγορούμενος: Έχει παρεξηγηθεί πολύ αυτό. Ξεκίνησε με δύο πιτσιρικάδες που είχαν έρθει στην τοπική. Έγινε μόδα στα γραφεία. Έβλεπες και γυναίκες να ντύνονται έτσι. Πολλές φορές ζητούσα κι εγώ. Ας πούμε να φοράνε μαύρη μπλούζα, αν είχαμε εκδήλωση μνήμης. Κάποια στιγμή όμως έγινε γελοία η μόδα. Ήταν απλά μια μπλούζα της Χρυσής Αυγής κι ένα παντελόνι από κάτω.
Π.: Τι εννοούσαν όταν έλεγαν «τα παιδιά με τα μαύρα»;
Κ.: Δεν ξέρω. Όλη η Χρυσή Αυγή φορούσε μαύρη μπλούζα. Εμείς είχαμε απλώς και στρατιωτικό παντελόνι.
Π.: Όταν λέτε «έγινε γελοία η μόδα»;
Κ.: Ας πούμε μας κορόιδευε η τοπική του Πειραιά, που είχαμε έναν υγιή ανταγωνισμό, επειδή ντυνόμαστε έτσι.
Π.: Δεν υπήρχε λόγος άλλος να ντύνεστε ομοιόμορφα δηλαδή και να παρατάσσεστε με συγκεκριμένο τρόπο;
Κ.: Όχι, μόνο για ομοιομορφία.

Ο Γιώργος Πατέλης, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη δράση της οργάνωσης στη ζώνη του Περάματος, είπε ότι δεν είχε σχέσεις με την περιοχή, αλλά είχε πάει σε ομιλία για να ενισχύσει την παρουσία του κόσμου της οργάνωσης. Λίγο αργότερα, αναφέρθηκε και στις κατασκηνώσεις σε Σαλαμίνα και Νέδα, λέγοντας:
Π.: Τι κάνατε εκεί;
Κ.: Αν με ρωτάτε για τα όπλα, δεν ήταν κανονικά. Ήταν air soft, τα οποία δεν χρησιμοποιήσαμε.
Π.: Σημαίες;
Κ.: Δεν έχω καμία σχέση με τον ναζισμό. Αυτήν τη σημαία μού την έστειλαν μέσω του Κώστα Κορκοβίλη. Τον κάλεσαν στον Περιστέρι και του έδωσαν μια σακούλα με τη σημαία να τη δώσει στον τοπικάρχη του. Είχε ένα σημείωμα η σακούλα που έλεγε «αυτοί είσαστε». Εγώ την πήρα τη σακούλα στην κατασκήνωση.
Π.: Δεν σκεφτήκατε εσείς σωστά, δεν σκέφτηκε και ο Κορκοβίλης.
Κ.: Το έκανα για να χλευάσω αυτό που έκαναν. Την ανέβασα στο Facebook τη φωτογραφία. Είχαμε κάνει ομιλίες για τον Κολοκοτρώνη.
Π.: Ασκήσεις σωματικές; Δοκιμασίες σε εικονικές μάχες;
Κ.: Συγγνώμη που γελάω, αλλά αν δείτε τη φωτογραφία, ο ένας είναι ΑμεΑ και οι υπόλοιποι είμαστε με κοιλιές. Δεν γινόταν να κάνουμε μάχες! Για πλάκα τα κάναμε.
Σχετικά με το αν υπήρχαν τελετές ορκωμοσίας μελών, ανέφερε ότι δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα. «Αν λέτε για τη Νέδα, απλώς διαβάσαμε έναν όρκο των Αθηναίων, έτσι γιατί μας άρεσε, δεν είχαμε λόγο», ενώ σχετικά με τον χαιρετισμό τους σχολίασε ότι είναι «αρχαίος ελληνικός χαιρετισμός, το έκανε και ο Μεταξάς».
Π.: Άλλοι δεν τον χρησιμοποίησαν τον χαιρετισμό;
Κ.: Ο Χίτλερ, αλλά δεν το έκανα για αυτόν τον λόγο.
Σε άλλο σημείο τόνισε:
«Ήμουν στα γραφεία της τοπικής. Ο Ρουπακιάς ήταν απλώς ενεργό μέλος. Τον είχα στείλει μόνο στη Μεσογείων να πάρει μπλουζάκια, βοηθούσε κι εκείνος και η οικογένειά του, τα παιδιά κι η γυναίκα του. Βοηθούσαν όπως όλος ο κόσμος».
Oπως είπε ήταν εκεί από τις 15.30 και παρέμεινε μέχρι τις 21.00 το βράδυ.
«Έμεινε τελευταίος ο Τσακανίκας να κλειδώσει, είπε. Λίγο μετά από εμένα. Λίγες ώρες νωρίτερα με ενημέρωσε ο Λαγός ότι θα ερχόταν ο Μιχαλολιάκος για ομιλία. Εκείνη τη στιγμή έγινε χαμός. Έπρεπε να δω πώς θα φέρω εις πέρας τις δύο ομιλίες και τη διανομή τροφίμου. Ήθελε οργάνωση σε φωτισμό, άδειες για τον χώρο της εκδήλωσης. Και έπρεπε να βγάλω και φυλλάδια να μοιράσουμε στον κόσμο».
Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας εξήγησε ότι βρήκαν κάποιο κατάστημα να τυπώσει τρικάκια για να πετάξουν, την ίδια μάλιστα ημέρα, προκειμένου να «ενημερωθεί το κοινό για την ομιλία του αρχηγού». Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι πήρε τον Ρουπακιά και του είπε να πάει να πάρει τα τρικάκια από το Περιστέρι. «Δύο πακέτα προλάβαιναν να μας φτιάξουν. Περίπου 2.000 και την επόμενη ημέρα θα παίρναμε τα υπόλοιπα. Ήταν μεγάλη ομιλία, ήταν ο πρόεδρος του κόμματος».
Περίπου στις 22.30 το βράδυ τού τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς ότι, έχει τα τρικάκια. «Του είπα να τα πάει στο περιβολάκι και να τα δώσει στον Καζατζόγλου να τα παραλάβει. Εγώ θα έστελνα μήνυμα να έρθει ο κόσμος να τα παραλάβει. Ο Καζατζόγλου με πήρε μόνος του, γιατί εγώ ξεχάστηκα με το παιδί, και με ρώτησε τι θα γίνει. Του είπα να πάει να βρει τον Ρουπακιά στο σημείο αυτό λίγο πιο κάτω από την τοπική».
Ο Γιώργος Πατέλης επέμεινε πως το μήνυμα που απέστειλε σε όλα τα μέλη της οργάνωσης, στις 23.30 γράφοντας «Όλοι στην τοπική τώρα», αφορούσε στην ομιλία Μιχαλολιάκου. Σε ερώτηση της προέδρου για το αν ο Τσακανίκας έλαβε το μήνυμα, ο Πατέλης το αρνήθηκε λέγοντας ότι μένει στη Γλυφάδα και του έφτιαχνε την ομιλία μέχρι αργά το βράδυ, οπότε δεν θα τον φώναζε τέτοια ώρα, αφού έμενε και μακριά.
«Εδώ έχουμε δύο πράγματα. Ένα μήνυμα που έχω στείλει εγώ για τα τρικάκια κι ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Άγγος στο ''Κοράλι''. Έχουν πάρει ένα μήνυμα και το έχουν κάνει σημαία. Με έχουν χλευάσει. Λένε ότι έδωσα εντολή για τέτοιο πράγμα. Πάνε να μου βγάλουν ηθική αυτουργία. Μας πέταξαν σε μια φυλακή δύο χρόνια για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Εκτός από τον Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση. Έχουν πειράξει και το μήνυμα που έστειλα. Έχω παιδί. Κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα».
Ο Γιώργος Πατέλης προσπάθησε πολλές φορές να πείσει για την αποστασιοποίησή του από τον Γιώργο Ρουπακιά. «Του είπα "κόψε τον λαιμό σου με αυτό που έκανες".  Η συνείδησή μου είναι πολύ καθαρή. Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει».
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπως υποστήριξε, του τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς λέγοντας του ότι είναι για αναγνώριση στοιχείων. Ακολούθησαν τηλεφωνήματα που δεν έλεγε ξεκάθαρα τι έχει συμβεί. «Στο τέταρτο τηλεφώνημα μου είπε ότι «έχει γίνει σκηνικό στο Κερατσίνι με Χρυσαυγίτες και Αναρχικούς». Κι ότι εκείνον τον κράτησαν για αναγνώριση. Από τηλεφώνημα του Άγγου έμαθα ότι ο Ρουπακιάς τραυμάτισε κάποιον. Ο Ρουπακιάς αργότερα με πήρε τηλέφωνο και μου λέει «μαχαίρωσα άνθρωπο, θέλω δικηγόρο». Κι εκεί του είπα «έτσι όπως τα έκανες, κόψε το λαιμό σου».
Π.: Γιατί πήρε εσάς όταν μαχαίρωσε;
Κ.: Γιατί ήμουν στην τοπική.
Π.: Είχε σχέση το μαχαίρωμα με την τοπική;
Κ.: Όχι κυρία Πρόεδρε να με ενημερώσει επειδή ξέρω κόσμο και δικηγόρους, αλλά εγώ δεν το έκανα. Πήρα τη γυναίκα του να της πω ότι τον έχουν στο Τμήμα.
Σε ερώτηση της Προέδρου για το πως βρέθηκαν μέλη της τοπικής στο Κοράλλι, απάντησε ότι έχει δώσει την εξήγηση ο Γιαννης Άγγος, που είχε περιγράψει «ότι άκουσε τη φωνή της κοπέλας του Φύσσα και κατέβηκε να δει τι έγινε και του είπαν για τον Ρουπακιά».
Σχολιάζοντας μάλιστα την εκδοχή  ότι «ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή», υποστήριξε ότι «ούτε η οικογένεια του Φύσσα δεν το λέει αυτό».
Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Γιώργος Πατέλης αναφέρθηκε και τον Γ. Δήμου, σχολιάζοντας ότι «έχει πει πολλά ψέματα», ενώ καταλήγοντας είπε: «Με το χέρι στην καρδιά σας λέω ότι δεν ξέρω πως έχει γίνει όλο αυτό. Κανείς δεν ήταν εκεί! Μόνο τα ξαδέρφια Τσορβά που ακολούθησαν Ρουπακιά και όταν έφτασαν στο Κοράλλι υπήρχε αστυνομία. Έχω αποστασιοποιηθεί πλέον. Μας έχει τσακίσει σαν οικογένεια αυτή η ιστορία».
Η δίκη συνεχίζεται.



Mε ευχές και αιτήματα για μείωση φορολογίας υποδέχτηκαν υπουργό και υφυπουργό Δικαιοσύνης οι δικηγόροι

Ευχές και αιτήματα στο νέο υπουργό και υφυπουργό Δικαιοσύνης από τους δικηγόρους της χώρας, που μέσω της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, ζητάνε, μεταξύ άλλων:
"Mείωση των συντελεστών φορολογίας των
ελευθέρων επαγγελματιών και σε μείωση της προκαταβολής φόρου,στη
θέσπιση αφορολογήτου ορίου, αντίστοιχου των μισθωτών υπηρεσιών,
στην κατάργηση του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες, άλλως στην
μετάπτωσή του σε χαμηλότερο συντελεστή, στην επέκταση του ορίου
προαιρετικής απαλλαγής από το καθεστώς ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ
στις 25.000 ευρώ και στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος".
Διαβάστε την ανακοίνωση:

Στο... χορό της αρχειοθέτησης η έρευνα της Novartis

Στο.... χορό των αρχειοθετήσεων λικνίζεται η έρευνα της Novartis, μετά και την αρχειοθέτηση σκέλους της, που αφορά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας Μάριο Σαλμά.
Με διάταξη της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη μπήκε στο αρχείο το τμήμα της δικογραφίας, για τον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται ότι, θα ακολουθήσει η έρευνα και για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα, καθώς η αποτίμηση του υλικού δεν φαίνεται να καταλήγει στην άσκηση ποινικών διώξεων.
Η αρχειοθέτηση για το σκέλος Σαλμά είναι η πέμπτη στην υπόθεση της Novartis,  ενω το ιδιο αναμένεται και για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέκυψε τίποτα ενοχοποιητικό για τον κ. Σαλμά, με αποτέλεςμα να μην στοιχειοθετούνται τα αδικήματα, για τα οποία διενεργείτο έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Αύριο στις 3 το τελευταίο αντίο στον δικηγόρο και καθηγητή Στέλιο Γονατά - Παπαγεωργίου

Αύριο, Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι, στο Α Νεκροταφείο της Αθήνας, ο δικαστικός και νομικός κόσμος θα αποχαιρετίσει τον γνωστό δικηγόρο και καθηγητή Στέλιο Γονατά – Παπαγεωργίου, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, μετά από μία επέμβαση ρουτίνας, σε γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας. Μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, που προκάλεσε μεγάλη θλίψη στον νομικό κόσμο της χώρας καθώς ήταν σε όλους ιδιαίτερα αγαπητός, η Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην οποία δίδασκε εξέδωσε ψήφισμα εκφράζοντας την οδύνη των μελών της, τονίζοντας παράλληλα τη μεγάλη προσφορά του στη νομική επιστήμη την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών. 
Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Η Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πληροφορήθηκε με βαθύτατη οδύνη τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπητού συναδέλφου και εκλεκτού επιστήμονα, Αναπληρωτή Καθηγητή Στέλιου Παπαγεωργίου-Γονατά Ο Στυλιανός Παπαγεωργίου – Γονατάς υπηρέτησε στη Νομική Σχολή ως μέλος Δ.Ε.Π. του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, από το έτος 1998. Η προσφορά του στη Σχολή υπήρξε συνεχής και αποδοτική.

Η Νομική Σχολή αποφάσισε: 1.     Να διαβιβασθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Σχολής στους οικείους του εκλιπόντος 2.     Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους της Νομικής Σχολής 3.     Μέλη της Νομικής Σχολής να παραστούν στην κηδεία».

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Αγγελής σε συμβούλιο ΑΠ: "Περίμενα να φύγει η Δημητρίου για να καταθέσω"!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Εξομολογητικός και χειμμαρώδης ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής στο συμβούλιο του ανωτάτου δικαστηρίου, όπου πριν απο λίγο συζητήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών η αίτηση του, με την οποία έχει ζητήσει  αποχή ή εξαίρεση του αντιεισαγγελέα ΑΠ Δημήτρη Δασούλα, στον οποίον έχει ανατεθεί η διερεύνηση των καταγγελιών του κατά της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, που απάντησε με δικές της αναφορές εναντίον του.
Ο κ. Αγγελής έχει ζητήσει την αποχώρηση Δασούλα, γιά λόγους μεροληψίας, καθώς συγγενικό του πρόσωπο διορίστηκε απο πρωτοκλασσάτο υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης  σε υπηρεσία συγγενή με το υπουργείο του.
"Κοιτάζοντας σας στα μάτια,  εύχομαι να μην βρεθείτε ποτέ στη θέση μου, ξεκίνησε την κατάθεσή του ο κ. Αγγελής και συνέχισε  αφήνοντας άφωνους τους δικαστές:
"Μου την είχαν στημένη. Σκοπός τους ήταν να δώσω κατάθεση, γιά τις καταγγελίες μου και στη συνέχεια να μου ασκηθεί ποινική δίωξη, γιά ψευδορκία ή για ψευδή καταμήνυση ή για υπεξαγωγή εγγράφων. Ετσι θα ερχονταν αυτοί, που θέλουν να κρύψουν τα λάθη τους και θα έλεγαν "μην τον ακούτε τον Αγγελή. Εχει ασκηθεί εναντίον του και ποινική και πειθαρχική δίωξη. Αρα είναι ψεύτης".
Η συνέχεια είχε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής πέρασε στο... σκληρό πυρήνα των ενεργειών του, λεγοντας:
"Ο λόγος που ήθελα να καταθέσω μετά την αποχώρηση της απελθούσας εισαγγελεα ΑΠ Ξένης Δημητρίου, ήταν οτι, θα ασκουσε δίωξη εναντιόν μου ό,τι και να έλεγα. Τωρα που αποχώρησε, ήρθα"!
Και εξήγησε ο κ. Αγγελής το γιατί, λέγοντας:
"Η αποχωρήσασα εισαγγελέας κ. Δημητρίου
έκανε ότι, δεν ήξερε τις καταγγελίες μου και ότι τις εμαθε στις 2 Ιουνίου απο το Πρώτο Θέμα. Ουδέν ανακριβέστερο. Καθημερινά τις έδινα αναφορά, γιά οτι διαπιστωνα στην Εισαγγελία Διαφθορας, οπως και γιά τις ατασθαλίες, που συνέβαιναν εκεί".
Ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος προτεινε να απορριφθεί η αίτηση Αγγελή, περί αποχής ή εξαίρεσηασούλα, με το σκεπτικό ότι, ο κ.  Αγγελής έχει κλητευθεί ως μαρτυρας και άρα δεν νομιμοποιείται να ζητήσει εξαίρεση.
Το συμβούλιο ΑΠ επιφυλάχτηκε να εκδόσει την απόφασή του.

Οι αμελείς καθυστερούν την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης!

Καθυστερούν αδικαιολόγητα να υποβάλλουν  τις ηλεκτρονικές αιτήσεις, για την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης, περίπου 2.000  άτομα, που είχαν διοριστεί, εντός έδρας, δικαστικοί αντιπρόσωποι στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Αποτέλεσμα να μην μπορούν, να πληρωθούν και οι υπόλοιποι, αν και συνεπείς...
Τι περιμένουν;

Βγαίνει ο Φλώρος, αυτή τη φορά σαν... κύριος!

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής τις επόμενες ώρες ή ημέρες, για τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλωρο, αρκεί να καταβάλλει πόστο. 50.000 Ευρω, που του όρισε ως εγγύηση το Πενταμελές Εφετειο Κακουργημάτων, το οποιο ανέστειλε την ποινή των 21. ετών, που του ειχε επιβληθεί για την υπόθεση  της Energa.
Ο 40χρονος κατηγορούμενος θα αποφυλακιστεί με όρους, καθως εγινε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, το οποιο  ειχε υποβάλλει στο δικαςτηριο, που δικάζει σε δευτερο βαθμο την υπόθεση του.
Του επεβλήθη σαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του, καθως επίσης και εγγυοδοσία 50.000 ευρω.
Ο εισαγγελέας της έδρας Γ. Πρασσάς ειχε εκφράσει αντίθετη άποψη και ειχε ζητήσει να απορριφθεί η αιτηση  Φλωρου, ωστόσο οι δικαστες του Πενταμελους Εφετειου δέχτηκαν το αίτημα του, το οποίο ανέπτυξαν στο δικαςτηριο οι συνηγοροι υπεράσπισης του Βασιλης Χειρδάρης και Ηλιας Αναγνωστοπουλος, οι οποίοι υποστήριξαν ότι, μετά την πρόςφατη κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, η μέγιστη ποινή για τα οικονομικά εγκλήματα φτάνει τα 15 χρόνια.
Με δεδομένο ότι, στον Αριστείδη φλώρο εχουν αναγνωριστεί ήδη δυο ελαφρυντικά απο το πρωτόδικο δικαστήριο και η ποινή, που του έχει επιβληθεί ηταν 21 χρόνια, εκτιμάται ότι, θα του επιβληθεί πολυ μικρότερη ποινή.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν επίσης ότι, με τους ευεργετικούς υπολογισμούς, που ισχύουν εχει ήδη εκτίσει ο μεγαλύτερο μέρος της ποινής του, ενω εχει επιστρέψει το σύνολο γιατρών απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ.
Η περίπτωση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλωρου ειχε φέρει σε δύσκολη θέση τη Δικαιοσυνη, όταν ειχε επιχειρηθεί η αποφυλάκιση του, για λόγους υγείας, πριν απο περίπου ένα χρονο.
Οι αντιδρασεις, που προκλήθηκαν τότε, οδήγησαν στην επιστροφή του στη φυλακή, μέσα σε μία εβδομαδα, ενω έστειλαν κατηγορούμενους 17 πρόσωπα, γιατρούς, δικηγόρους και υπαλλήλους του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, που συμμετείχαν στην υπόθεση της αποφυλάκισης του.







Θα πάει φυλακή ο Λυκειάρχης, που πυροβόλησε και σκότωσε γατούλα;

 Στη φυλακή ενδέχεται να οδηγηθεί - και εκεί πρέπει να παραμείνει -  Λυκειάρχης στη Λαμία, ο οποίος πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο, μια αθώα γατούλα, που αρχικά έμεινε παράλυτη και τελικά πέθανε.
Δύο μέρες νωρίτερα, ο Λυκειάρχης καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 3.600 ευρώ, που εάν δεν καταβάλλει, θα οδηγηθεί στη φυλακή.
Συμφωνα με το νέο ποινικό κωδικα, σε περίπτωση μη καταβολής του ποσού, ο εκπαιδευτικός θα εκτίσει ποινή φυλάκισης  360 ημερών.

Η είδηση για την γάτα που πυροβολήθηκε προκάλεσε οργή στην τοπική κοινωνία και στα social media, καθώς αύριο επρόκειτο να χειρουργηθεί το άτυχο ζώο, ώστε να του αφαιρεθεί το βλήμα , σε μια προσπάθεια να μπορέσει να ξαναπερπατήσει.
 Επίσης είχε βρεθεί υιοθεσία του, ανεξαρτήτως του αν θα ήταν παράλυτο ή όχι.


Η εισαγγελία Διαφθοράς... "σκοτώνει" τα παιδιά της?

Είναι αλήθεια ότι, εκτός από τους εισαγγελείς Ράικου, Παπαγεωργίου και Αγγελή, υπάρχει και τέταρτη εισαγγελέας, η οποία παραιτήθηκε απο την Εισαγγελία Διαφθοράς;
Οι ψίθυροι, που ολοένα δυναμώνουν λένε ότι,η εισαγγελέας - την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν "μαγκάκι" - επέλεξε την έξοδο, ή εξαναγκάστηκε σε έξοδο, επειδή δέχτηκε αφόρητες πιέσεις από κορυφαία πρόσωπα της Δικαιοσύνης, πολιτικά και μη, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσαν... ανέφελη διαδρομή για τεράστια ποινική υπόθεση, με ειδικό οικονομικό ενδιαφέρον!!

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Λάθος των γιατρών "σκότωσε" τον καθηγητή Στέλιο Γονατά ή όχι;

Εφυγε ξαφνικά και αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών, ο γνωστός ποινικολόγος και αναπληρωτής καθηγητής ΔΠΘ Στέλιος Γονατάς Παπαγεωργίου, μετά από επέμβαση, που έκανε την περααμένη Πέμπτη σε γνωστό αθηναικό θεραπευτήριο.
Αύριο θα υποβληθεί σε νεκροτομή, καθώς εξετάζεται η πιθανότητα σοβαρού ιατρικού λάθους, που του στοίχισε τη ζωή.
Ο Στέλιος Γονατάς γεννήθηκε το 1958 και ήταν Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές το 1982-1987 στον Τομέα Ποινικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου και συνέχισε με  Διδακτορικό, το 1988 στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Ο τίτλος Διδακτορικού του ήταν  η διάκριση προπαρασκευαστικών πράξεων και απόπειρας στο Ποινικό Δίκαιο.
Στις 24.6.1998 εξελέγη Λέκτωρ στη Νομική Σχολή Δ.Π.Θ., ενω στις 22.1.2003 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στη Νομική Σχολή Δ.Π.Θ.
1999-2000: Διδασκαλία στο μάθημα ΠΟΙΝΙΚΟ ΙΙΙ (Εγκλήματα κατά της ζωής)
2000-2008: Διδασκαλία στο μάθημα ΠΟΙΝΙΚΟ ΙΙΙ (Εγκλήματα κατά της περιουσίας)
2004-σήμερα: Διδασκαλία στο μάθημα ΠΟΙΝΙΚΟ ΙΙ (Έγκλημα)
2008-σήμερα: Διδασκαλία στο μάθημα ΠΟΙΝΙΚΟ ΙΙΙ (Εγκλήματα κατά της ζωής).
2008-σήμερα: Διδασκαλία στο μάθημα επιλογής: «Εγκλήματα κατά της τιμής».
2008-σήμερα: Παρουσιάσεις στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με κατεύθυνση Ποινικές και Εγκληματολογικές Επιστήμες.
Το ψήφισμα της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ
Η Νομική Σχολή του ΔΠΘ εξέδωσε ψήφισμα, εκφράζοντας την οδύνη των μελών της για τον αιφνίδιο χαμό του.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Η Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης πληροφορήθηκε με βαθύτατη οδύνη τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπητού συναδέλφου και εκλεκτού επιστήμονα, Αναπληρωτή Καθηγητή
 
ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΓΟΝΑΤΑ

Ο Στυλιανός Παπαγεωργίου - Γονατάς υπηρέτησε στη Νομική Σχολή ως μέλος Δ.Ε.Π. του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, από το έτος 1998. Η προσφορά του στη Σχολή υπήρξε συνεχής και αποδοτική.

Η Νομική Σχολή αποφάσισε:
  1. Να διαβιβασθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Σχολής στους οικείους του εκλιπόντος
  2. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους της Νομικής Σχολής
  3. Μέλη της Νομικής Σχολής να παραστούν στην κηδεία».
 
Στην οικογένειά του και τους οικείους του, τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο τελευταίος... άθλος του Ηρακλή

Εναν... άθλο επιχειρεί ο Ηρακλής, που παίζει το τελευταίο του δικαστικό χαρτί, με προσφυγή στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου διεκδικεί την επανάληψη της διαδικασίας, η οποία οδήγησε στον υποβιβασμό του και την επανατοποθετηση του στη super leage2.
Διαβάστε την αίτηση του Ηρακλή:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΕΠΟ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ως ιδρυτικού σωματείου της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κι εκπροσωπείται νόμιμα
Κ Α Τ Α
Της υπ. Αριθμ.133/2011 Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ
Με την προσβαλλομενη απόφαση της Επιτροπής Σας, με την τότε σύνθεση της, απορρίφθηκε η έφεση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ κατά της υπ. Αριθμ. 195/2011 Απόφασης της Πειθαρχικης Επιτροπής της SUPER LEAGUE κι επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ η πειθαρχικη ποινη του υποβιβασμού στην Β'Εθνικη κατηγορία. 
Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Οπως είναι γνωστό στο Πανελλήνιο, το σωματείο μας είναι ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ που υποβιβάστηκε βάσει της προσβαλλομενης απόφασης, κι επομένως δεν έχει καμία σχέση με το ιδρυτικό σωματείο της ΑΕΠΟΝΤΙΩΝ, όσο και με την ιδρυθεισα από αυτό σημερινή ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ.
Το αυθεντικό μητρικό σωματείο κατά το νόμο και την ποδοσφαιρικη ιστορία παραμένει ο ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ που αποτελεί την ιστορική συνέχεια του αρχαιότερου Ελληνικού συλλόγου και σύμφωνα με το ισχύον αθλητικό δίκαιο διατηρεί όλα τα κατοχυρωμένα από το Ν. 2725 /1999 δικαιώματα και προνόμια.
Μάλιστα αυτή η αδιάλειπτη ιστορική και νομική συνέχεια θα υπήρχε μέχρι σήμερα, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ ΒΙΑΙΑ το 2011, με τις προσβαλλομενες αποφάσεις που υπέγραψαν την θανατική καταδίκη της τότε ΠΑΕ, λόγω της υποτιθέμενης εμπλοκής της στο σκάνδαλο των πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτητων.
Η πειθαρχικη διαδικασία της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης δεν ξεκίνησε από την άσκηση πειθαρχικης δίωξης του ποδοσφαιρικου εισαγγελέα αλλά κατόπιν σχετικής καταγγελίας του ήδη υποβιβασθεντος στους αγωνιστικους χώρους ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και της κατάθεσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο του τότε προέδρου της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή ΠΙΛΑΒΙΟΥ.
Η Πρωτοβάθμια καταδικαστικη απόφαση εκδόθηκε από τους Χαρίλαο ΚΛΟΥΚΙΝΑ εν ενεργεια δικαστή ως πρόεδρο, Στέφανο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ, συνταξιούχο εφέτη ως εισηγητή και τον Γεώργιο ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ, δικηγόρο, η δε δευτεροβαθμια από τους Νικόλαο ΛΕΟΝΤΗ, εν ενεργεια Αρεοπαγίτη, ως πρόεδρο, Γεώργιο ΒΛΑΣΣΗ, συνταξιούχο Αντεισαγγελεα του Αρείου Πάγου ως εισηγητή και την Μαρία ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ, δικηγόρο.
Εξ αιτίας των προσβαλλομένων αποφάσεων η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ υποβιβασθηκε και στην πορεία διαλύθηκε, ενώ ο μεγαλομετοχος και ιδιοκτήτης της κ. Αντώνης ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ-ΡΕΜΟΣ συρθηκε επί χρόνια ως κατηγορουμενος από την Ποινική Δικαιοσύνη.
Όμως όλα αυτά ίσχυαν μέχρι την 9.4.2019, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΩΝ, ΑΘΩΩΣΕ 46 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ! 
Β.ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 
1.ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 40 του ισχύοντος Δικονομικου Κανονισμού των Δικαστικών Οργάνων της ΕΠΟ ,ένα φυσικό πρόσωπο που έχει τιμωρηθεί τελεσιδικα με μη χρηματική ποινή είτε από την Πειθαρχικη Επιτροπή, είτε από την Επιτροπή Εφέσεων, μπορεί να προσφύγει στην Επιτροπή που εξέδωσε την απόφαση και να ζητήσει επανάληψη της διαδικασίας, προκειμένου να επανεξετασθει η υπόθεση και να ανακληθεί ή να μεταρρυθμισθει η επιβληθείσα ποινή κατά ανάλογο εφαρμογή των διατάξεων 525 ΚΠΔ και 696 παρ. 3 ΚΠολΔ, εφοσον συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις :
α.όταν μετά την έκδοση της τελεσίδικης πειθαρχικης απόφασης, αποκαλυφθηκαν νέα στοιχεία, έγγραφα ή γεγονότα που καθιστούν φανερό οτι αυτός που τιμωρήθηκε, ήταν αθώος ή καταδικαστηκε για βαρύτερο αδίκημα,
β. όταν μετά την έκδοση της πειθαρχικης απόφασης εκδόθηκε από τα ποινικά δικαστήρια απόφαση ή βούλευμα που απαλλαξε τον τιμωρηθεντα.
2.ΕΠΕΙΔΗ εξυπακουεται οτι αναλογικά το ίδιο δικαίωμα που θεσμοθετειται με το άρθρο 40 για κάθε φυσικό πρόσωπο, ισχύει και για κάθε νομικό πρόσωπο, όταν μάλιστα αυτό ως αντικειμενικά ευθυνομενο έχει τιμωρηθεί για πράξεις φυσικών προσώπων που συμμετείχαν στην διοίκηση του κι ενήργησαν αυτοβούλως και κατά των συμφερόντων της εταιρίας, 
3.ΕΠΕΙΔΗ στο ίδιο άρθρο προβλέπεται η δυνατότητα της επανάληψης της διαδικασίας και της ανάκλησης της απόφασης, εφόσον το ενδικο μέσο ασκηθεί εντός 30 ημερών από την γνώση των νέων στοιχείων, εγγράφων ή γεγονότων,
4.ΕΠΕΙΔΗ στην επιδικη υπόθεση, λάβαμε γνώση της αθωωσης του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ κ. Αντώνη ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΡΕΜΟΥ την 8.6.2019,οπως αποδεικνύεται κι από την 18.6.2019 εξωδικη δήλωση μας που κοινοποιησαμε στην ΕΠΟ και στις Λίγκες, ενώ ακόμα δεν έχουμε λάβει γνώση του πλήρους σκεπτικου της απαλλακτικης απόφασης του Εφετειου Αθηνών, 
5.ΕΠΕΙΔΗ στο άρθρο 5παρ.1,εδ.δ του Πειθαρχικου Κώδικα της ΕΠΟ μεταξύ των ποινών που μπορεί να επιβληθούν προβλέπεται ακόμα και η επιστροφή τροπαιων, επομενως κατ'αναλογιαν ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή η επαναφορα στην κατηγορία που βρισκόταν η ομάδα πριν την επιβολή της ποινής,
6.ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 127Βτου Ν. 2725/1999 ", όπως ίσχυε τότε,μετά την προσθήκη του άρθρου 20 παρ. 4Ν.2947/2001 και την τροποποίηση του άρθρου 49 Ν. 3057/2002,η μεν πρωτοβάθμια πειθαρχικη Επιτροπή θα έπρεπε να συγκροτείται από έναν Πρόεδρο Πρωτοδικων και δύο Πρωτοδικες, η δε Επιτροπή Εφέσεων από έναν Πρόεδρο Εφετων ως Πρόεδρο και δύο Εφετες ως μέλη!
Μάλιστα στα επόμενα χρόνια αποδείχθηκε οτι πέραν της contra legem σύνθεσης της Επιτροπής, ο μεν κ. ΛΕΟΝΤΗΣ διωχθηκε και τιμωρήθηκε πειθαρχικα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, λόγω του οτι συνέχισε να προεδρεύει στην Επιτροπή και μετά την προαγωγή του σε Αρεοπαγίτη, οι δε Γεώργιος ΒΛΑΣΣΗΣ και Μαρία ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ, ενεπλακησαν στο σκάνδαλο των στημενων αγώνων, παρότι τελικά απαλλαχθηκαν. 
Πάντως σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή ΉΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΝ DE FACTO ΚΙ ΌΧΙ DE JURE ΕΝΝΟΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ! Το γεγονός δε της κατάργησης από την Πολιτεία και από την FIFA των παράνομων κι αντισυνταγματικων οργάνων μέσω του ΝΟΜΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ που επέβαλε αντικατάσταση εκείνων των μεικτών συνθέσεων από τις σημερινές αυτούσιες από Τακτικούς Δικαστές συνθέσεις, σας ενθαρρύνει ουσιαστικά ΩΣ ΟΡΓΑΝΟ ΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ! 
7.ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 26 του τότε ΠΚ της ΕΠΟ, οι ποινές που προβλεπονταν για τις ΠΑΕ για τις παράνομες και δυσφημηστικες πράξεις των στελεχών τους ήσαν :
α. χρηματική ποινή 40.000€,
β Απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για ένα χρόνο,
γ. Απαγόρευση δράσης στο ποδόσφαιρο για 3 χρόνια,
δ. Διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές για 6 αγωνιστικες, 
ε. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ,
Δηλαδή για το αδίκημα της δυσφήμησης του αθλήματος ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ Η ΈΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ, ενώ αν επρόκειτο για κάποια από τις διαπλεκομενες ΠΑΕ ΤΟΥ ΒIG FOUR ή του τέως ΠΟΚ, κανείς δεν αμφιβάλλει οτι εάν τελικά ετιμωρουντο, η ποινή θα είχε εξαντληθεί στις αρχικές επιλογές της διάταξης! 
8.Στην ίδια διάταξη ως προϋπόθεση επιβολής ποινής και στην ΠΑΕ από τις πράξεις και παραλείψεις των στελεχών της, τίθεται η αποκομιση οφελους από την ομάδα, όπως προκύπτει από την ορθή ερμηνεία της φράσης "ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΣ," 
9.Και πράγματι ο τύποις πρόεδρος τότε της ΠΑΕ Ιωάννης ΤΑΚΗΣ, ορθώς και δικαίως τιμωρήθηκε από την ποδοσφαιρικη Δικαιοσύνη, όμως οι ενέργειες που αυτοβούλως έκανε ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ!
10.Μεγαλυτερη δε απόδειξη αυτού του ισχυρισμού αποτελεί Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΡΕΜΟΥ, ο οποίος ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ότι ουδέποτε μετηλθε παρασκηνιακες μεθόδους για να βοηθήσει την ομάδα του, ΟΥΤΕ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΗΘΕΝΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΤΑΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ!
Γ. ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
Το έννομο συμφέρον μας για να ασκησουμε το παρόν ενδικο μέσο είναι άμεσο, παρόν κι ενεστος, για τους εξής λόγους :
1.Ως μητρικό σωματείο, ασκησαμε κατά την δικη ενώπιον της Επιτροπής Σας πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, οπότε και κατά τον ΚΠολΔ και κατά τον Δικονομικο Κανονισμο Σας, ως ηττηθεντες διαδικοι, νομιμοποιουμαστε να προσβάλλουμε την απόφαση Σας,
2.Απο την στιγμή μάλιστα που η ιδρυθεισα από το μητρικό σωματείο ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, μετά τον υποβιβασμό της από την FOOTBALL LEAGUE οδεύει με γεωμετρική πρόοδο προς αδρανοποιηση και διάλυση, ο ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ως θεματοφυλακας και του Ποδοσφαιρικου Τμήματος είναι υποχρεωμένος από το Νόμο και την Ιστορία να προασπισει τα συμφέροντα του Συλλόγου ασκώντας όλα τα νόμιμα δικαιώματα του, προκειμένου να επαναφέρει την ομάδα στην φυσική της θέση στο Επαγγελματικο Ποδόσφαιρο και δη στην SUPER LEAGUE, από την οποία βίαια και πραξικοπηματικα αποβλήθηκε,
3.Επισης πρέπει να συνυπολογισθει το γεγονός της ασύλληπτης οικονομικής καταστροφής, και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, που υπέστη το σωματείο μας από το 2011 κι εντεύθεν λόγω της απώλειας των νόμιμων ποσοστών και δικαιωμάτων του από τα έσοδα της ΠΑΕ,
4.Ακομα πρέπει να σημειωθεί οτι όλα αυτά τα χρόνια, το σωματείο μας όχι μόνο δεν αδιαφόρησε αλλά παρακολουθησε από κοντά τα τεκταινόμενα ασκώντας μάλιστα παρεμβάσεις και καταγγελίες, όπως αυτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατά των ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ για το σκάνδαλο των στημενων αγώνων, 
5.Μαλιστα σε περίπτωση που κάνετε δεκτή την αίτηση μας, σας διαβεβαιωνουμε οτι είμαστε πανέτοιμοι να επανιδρύσουμε την αυθεντική ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ! 
6.Αλλωστε σύμφωνα με την κρατούσα νομολογία ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΈΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΕΝΝΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ(Ολομ. Απ 5/2003,Δνη44/397)
Επομένως είχαμε έννομο συμφέρον να παρεμβουμε στην κατ'εφεση δικη και σήμερα ως ηττηθεντες διαδικοι, μη υπαρχουσης της ΠΑΕ, να έχουμε το ίδιο έννομο συμφέρον για να προσφυγουμε με αυτοτελές ενδικο μέσο ενώπιόν Σας. 
Δ. ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ.133/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Πέραν όμως της δεδομένης επιρροής που ασκεί η ποινική απόφαση και ουσιαστικά επιβάλλει την άρση των εννομων συνεπειών της προσβαλλομενης, πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι σοβαρές πλημμελειες της προσβαλλομενης. Συγκεκριμένα :
1.Η τότε Επιτροπή Εφέσεων, όπως αποδεικνύεται από το σκεπτικό και το διατακτικο της, ΔΕΝ ΈΛΑΒΕ ΥΠΌΨΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΣΚΗΘΕΙΣΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, παρότι μνημονεύει οτι για την από 24.5.2011 γραπτώς υποβληθεισα πρόσθετη παρέμβαση μας, εκπροσωπηθηκαμε από τον τότε πληρεξούσιο δικηγόρο μας κ. Ιωάννη ΚΑΡΜΗ! Δηλαδή η Επιτροπή Εφέσεων παρέλειψε να απαντήσει επί της παρέμβασης μας, αντίθετα με τις επίσης υπέρ της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ πρόσθετες παρεμβάσεις των ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ και ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, τις οποίες απέρριψε και μάλιστα με μειοψηφία του ιδίου του προέδρου κ. ΛΕΟΝΤΗ.
(Ασχετα βέβαια με το σκεπτικό που στόχευε μόνο ΠΩΣ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΤΗΝ ΛΕΟΝΤΗ!) 
2.Οπως προαναφέραμε, ο κ. ΛΕΟΝΤΗΣ ΉΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ,ενώ σύμφωνα με το άρθρο 127ΒΝ.2725,θα έπρεπε να πλαισιώνεται από ακόμα 2 Εφετες, επομένως η προσβαλλομενη απόφαση λόγω κακής σύνθεσης θεωρείται ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ,
3.Το χειρότερο όμως για ανώτερο τακτικό δικαστή είναι η προκλητική άρνηση εφαρμογής της αρχής της αναλογικοτητας, καθώς απέρριψε τον έκτο λόγο της έφεσης θεωρώντας με υπέρμετρη αυστηροτητα οτι υπάρχει κατάφωρη κι άνευ προηγουμενου δυσφήμηση του ποδοσφαίρου, η δε ποινή του υποβιβασμού είναι η προσηκουσα και απολύτως αναγκαία για την πάταξη τέτοιων φαινομένων και για την αποφυγή παρομοιων περιστατικών στο μέλλον. 
ΕΠΕΙΔΗ το ισχύον ποδοσφαιρικό δίκαιο επιτρέπει την επανόρθωση αυτής της ΚΑΚΟΔΙΚΙΑΣ, ώστε να επανέλθει ο πραγματικός και γνήσιος ΗΡΑΚΛΗΣ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μας, ΕΠΕΙΔΗ αυτή την στιγμή ΜΟΝΟ ΤΥΠΙΚΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ FOOTBALL LEAGUE ΚΑΙ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ,
ΕΠΕΙΔΗ πιθανολογειται βάσιμα οτι το σωματείο μας,αμέσως μετά από μία θετική απόφαση Σας, μπορεί να ιδρύσει μία νέα καθαρή ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, κάτι που θέλει όλο το ποδοσφαιρικό Πανελλήνιο, 
ΕΠΕΙΔΗ, αν υπάρχει βούληση από την ΕΠΟ και τις Λίγκες, μπορεί να καλυφθεί το υφιστάμενο κενό αλλά και να επανορθωθει η συντελεσθεισα εις βάρος του συλλόγου μας ιστορική αδικία και βεβαίως να αποφευχθεί μία δικαστική διελκυστίνδα μεταξύ του συλλόγου μας και της ΕΠΟ για την διεκδίκηση των απωλεσθεντων εσόδων και δικαιωμάτων μας επι οκτώ συναπτες αγωνιστικές περιόδους,
ΕΠΕΙΔΗ σε περίπτωση που κάνετε δεκτή την αίτηση μας, πρέπει να διαταξετε την επαναφορά των πραγμάτων στην προτερα κατάσταση, δηλαδή να υποχρεωσετε την ΕΠΟ να μας επαναφέρει στην κατηγορία από την οποία αποβληθηκαμε, καθώς όμως δεν μπορεί να αντικατασταθεί τώρα ο παρανόμως κι αδικαιολογητως τότε επωφεληθεις ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και με δεδομένη την εγκριθεισα αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών μέσω της διάσπασης ουσιαστικά της SUPER LEAGUE σε SL1 και SL2, να μας εντάξετε στην SUPER LEAGUE 2!
ΕΠΕΙΔΗ η από 18. 6.2019 Εξώδικη Δήλωση μας δυστυχώς έμεινε αναπάντητη από την ΕΠΟ και τις Λίγκες, 
ΕΠΕΙΔΗ η αίτηση μας ασκείται εμπρόθεσμα και παραδεκτα σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ και τον Δικονομικο Κανονισμό των Δικαστικών Οργάνων της, 
ΕΠΕΙΔΗ σε κάθε περίπτωση αναλογικά εφαρμόζονται οι διατάξεις του ΚΠολΔ και του ΚΠΔ περί επανάληψης διαδικασίας και αναψηλαφησης,
ΕΠΕΙΔΗ η αίτηση μας αποδεικνύεται από έγγραφα και μάρτυρες,
ΕΠΕΙΔΗ έχει καταβληθεί το προβλεπόμενο παράβολο και τέλος της ΕΠΟ,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και όσους προσθέσουμε εμπροθεσμως 
Ζ Η Τ Α Μ Ε
1.Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση επανάληψης της διαδικασίας,
2.Να επανεξετασετε την υπόθεση,
3.Να ανακαλεσετε την υπ. Αριθμ. 133 /2011Απόφαση της Επιτροπής Σας,
4.Να εξαφανίσετε την απόφαση και να αρετε την επιβληθείσα ποινή του υποβιβασμού ή όλως επικουρικως να την μεταρρυθμισετε κατά το προσηκον μέτρο βάσει της αρχής της αναλογικοτητας επιβαλλοντας την ποινή της διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για έξι (6)αγωνιστικές κατ 'άρθρον 26 παρ. 4,εδ.δ του ισχύοντος το 2011 Πειθαρχικου Κώδικα της ΕΠΟ,
5.Να αποκαταστησετε την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ επανατοποθετωντας την στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δη στην SUPER LEAGUE 2,
6.Να μας επιστρέψετε το παράβολο.
7.Δηλωνουμε οτι ορίζουμε ως πληρεξούσιο δικηγόρο μας και αντικλητο μας τον Δικηγόρο Αθηνών κ. Γεώργιο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ, ΑΜΔΣΑ 14162, ΑΦΜ 033363189, Φαβιέρου 47.

ΑΘΗΝΑ 8.7.2019 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΩΤΗΣ Θ Ε Ο Σ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 
ΑΜ ΔΣΑ 14162
ΦΑΒΙΕΡΟΥ 47, ΑΘΗΝΑ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Ποιά θα είναι η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης; Πλειώτας για εισαγγελέας ΑΠ "παίζει" δυνατά!

Με το βλέμμα στραμένο στην επιλογή της νέας ηγεσίας Αρείου Πάγου η Δικαιοσύνη, περιμένει από μέρα σε μέρα, να ανακοινωθούν τα νέα πρόσωπα, που θα επιλέξει η κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα διορισμού, που είχε εκδώσει το υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενγς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Παυλόπουλος δεν έκανε τελικά το "χατήρι" του κ. Τσίπρα και δεν υπέγραψε τα προεδρικά διατάγματα, για την επιλογή των Αντιπροέδρων ΑΠ Ειρήνης  Καλού και Δήμητρας Κοκοτίνη, για την ηγεσία του Αρείου Πάγου.
Οπως επίσης δεν υπέγραψε ο κ. Παυλόπουλος και τα διατάγματα, που αφορούσαν την επιλογή των 3 νέων αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας, για τον ορισμό των οποίων, πέραν του χρόνου επιλογής, ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις, γιά την τεράστια βουτιά στην επετηρίδα.
Ποιός ξεχνάει ότι, η ορισθείσα από το υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σύμβουλος ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα ήταν 6η στην επετηρίδα, ο επίσης σύμβουλος ΣτΕ Δημήτης Μακρής ήταν 8ος, ,  ενώ αντίστοιχα ο Κωνσταντίνος Κουσούλης ήταν 17ος ?
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κυβέρνηση θα επιλέξει νέα πρόσωπα,  για όλες τις θέσεις. 
Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, εαν θα ακυρωθεί ολόκληρη η διαδικασία προεπιλογής και θα  γίνει εκ νέου νέα διάσκεψη των προέδρων της Βουλής,  με πρόταση του νέου υπουργού  Δικαιοσύνης.
Οι πληροφορίες λένε ότι, στην πρώτη περίπτωση η κυβέρνηση ενδέχεται να  ακολουθήσει  το δρόμο  της επετηρίδας του Αρείου Πάγου, επιλέγοντας για το... τιμόνι του ανωτάτου δικαστηρίου, ως πρόεδρο την αρχαιότερη αντιπρόεδρο Δήμητρα Αλειφεροπούλου.
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, είναι δύσκολο έως  απίθανο, να ακολουθηθεί η ίδια τακτική και στην επιλογή του προσώπου, που θα γίνει εισαγγελέας ΑΠ, καθώς ο αρχαιότερος αντιεσαγγελέας ΑΠ Δημήτρης Δασούλας ταυτίστηκε με πρόσωπο της προηγούμενης κυβέρνησης, που διόρισε συγγενικό του πρόσωπο σε υπηρεσία συγγενή με το υπουργείο του.
Αυτός άλλωστε δεν ήταν και ο λόγος, που ζητήθηκε από τον αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάνη Αγγελή,  η εξαίρεση - αποχή του κ. Δασούλα, από την διερεύνηση των καταγγελιών του, γιά μεθοδεύσεις και ανικανότητα  στην έρευνα της Novartis?
 Πηγές από τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης ψιθυρίζουν το όνομα του αντιεισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλειώτα, ως αυτό, που "έχει κλειδώσει", γιά τη θέση του εισαγγελέα ΑΠ.
Υπάρχει ωστόσο και ένα ακόμη ενδεχόμενο, η κυβέρνηση να μην ακυρώσει ολόκληρη τη διαδικασία των προσώπων, που πλειοψήφησαν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλης, όπως η αντιπρόεδρος ΑΠ Ειρήνη Καλού, η οποία πήρε 15 ψήφους στη διάσκεψη  και ήταν η  επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης, για τη θέση του προέδρου ΑΠ και ο αντιεισαγγελέας ΑΠ  Χαράλαμπος Βουρλιώτης,  που ενώ πήρε 15 ψήφους, δεν προτιμήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς επελέγη η αντιπρόεδρος ΑΠ Δήμητρα Κοκοτίνη που είχε πάρει  8 ψήφους και ήταν τέταρτη στην προεπιλογή προσώπων στη Βουλή.  
Θα δείξει...

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός


Ο Νίκος Ρωμανός, ένα εμβληματικό πρόσωπο στην υπόθεση Γρηγορόπουλου, αποφυλακίστηκε χτες, έπειτα από έξι χρόνια, καθώς είχε καταδικαστεί το 2013 μαζί με άλλα τρία άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στον Βελβεντό Κοζάνης, αλλά και για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο σπίτι του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.
Ο Νίκος Ρωμανός βγήκε χτες από τον Κορυδαλλό, με απόφασή του Αρείου Πάγου, η οποία του αναγνώρισε ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς στη φυλακή, οδηγώντας έτσι το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε μείωση της ποινής του σε 14 χρόνια.
Συγκεκριμένα, για την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς στον Ν. Ρωμανό είχε προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου, στον οποίο είχε προσφύγει ο νεαρός, μετά την αρχική καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το 2018, το οποίο, τότε, δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.
Το ανώτατο δικαστήριο αναίρεσε την απόφαση ως προς το σκέλος των ελαφρυντικών και έτσι η υπόθεση επανεξετάστηκε από το δικαστήριο, το οποίο ευθυγραμμίστηκε με το σκεπτικό των ανώτατων δικαστών. Ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς για την αποφυλάκιση του εντολέα του δήλωσε πως «έκλεισε ένας κύκλος δικαστικής εμπλοκής έξι και πλέον ετών».