Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

"Να, γιατί, ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε στο εργαστήριο της Γιουχάν, στην Κίνα"

Το αντιγράφουμε απο το site zougla.gr.
Ο Ιάπωνας καθηγητής Φυσιολογίας και Ιατρικής Tasuku Honjo προκάλεσε αίσθηση στα media σήμερα λέγοντας πως ο κορωνοϊός δεν είναι φυσικός. Αν ήταν φυσικός, δεν θα επηρέαζε όλον τον κόσμο κατά αυτόν τον τρόπο. Γιατί, ανάλογα με τη φύση, το κλίμα διαφέρει ανάμεσα στις χώρες. Αν ήταν φυσικός, τότε θα επηρέαζε μόνο τις χώρες που έχουν παρόμοιο κλίμα με την Κίνα. Αντ' αυτού, εξαπλώνεται σε χώρες όπως η Ελβετία με τον ίδιο τρόπο που εξαπλώνεται σε περιοχές με έρημο. Αν ήταν φυσικός, τότε θα είχε εξαπλωθεί σε παγωμένες περιοχές, αλλά θα είχε εξαφανιστεί στις πιο θερμές περιοχές.
«Έχω κάνει 40 χρόνια έρευνας σε ζώα και ιούς. Δεν είναι φυσιολογικό. Είναι κατασκευασμένο και ο ιός είναι τελείως τεχνητός. Δουλεύω 4 χρόνια στο εργαστήριο της Γιουχάν στην Κίνα. Γνωρίζω όλο το προσωπικό αυτού του εργαστηρίου καλά. Τηλεφώνησα σε όλους μετά από το συμβάν με τον κορωνοϊό, αλλά όλα τα νούμερα είναι απενεργοποιημένα εδώ και τρεις μήνες. Είναι πλέον κατανοητό πως όλοι αυτοί οι τεχνικοί έχουν πεθάνει», υποστηρίζει ο κ. Honjo.«Σύμφωνα με όλες τις γνώσεις και την έρευνα μου μέχρι στιγμής, μπορώ να πω με σιγουριά πως ο κορωνοϊός δεν είναι φυσικός. Δεν προήλθε από τις νυχτερίδες. Η Κίνα τον έφτιαξε. Αν αυτό που λέω σήμερα αποδειχθεί ψευδές τώρα ή ακόμα και αφότου πεθάνω, η κυβέρνηση μπορεί να αποσύρει το βραβείο Νόμπελ μου. Αλλά η Κίνα λέει ψέματα και μια μέρα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί σε όλους», καταλήγει.
Ο Tasuku Honjo είναι γνωστός για την έρευνα του πάνω σε διάφορες πρωτεΐνες και κυρίως για την εξακρίβωση του programmed cell death protein 1 (PD-1), καθώς και των cytokines: IL-4 και IL-5.
Το 2018 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής, μαζί με τον James P. Allison.

Επιστρέφει στον Κορυδαλλό ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης

Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης, μετά την απεργία πείνας και απεργία δίψας, που πραγματοποίησε διαμαρτυρόμενος, για τη βίαιη μεταγωγή του στις φυλακές Γρεβενών, λόγω των κινητοποιήσεων των κρατουμένων στον Κορυδαλλό, γιά τις συνθήκες κράτησης εν μέσω κορωνοϊού.
Ο Βασίλης Δημάκης, που είναι αριστούχος φοιτητής και υπότροφος του ΕΚΠΑ, στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών, ζητούσε να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, γιά να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τις σπουδές του.
Η σελίδα «Αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη» αναφέρει σχετικά:
«Μετά από ένα δραματικό εξάωρο, ο Βασίλης Δημάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον συνήγορό του Θανάση Καμπαγιάννη ότι αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού για εκπαιδευτικούς λόγους, όπως αιτούταν. Ο Βασίλης ετοιμάζει την Δήλωση Λήξης της απεργίας πείνας και δίψας που θα αναρτηθεί άμεσα μόλις φτάσει στα χέρια μας!
Η ζωή νίκησε, Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΗΣΕ!».

Μάσκες: Να ποιός είναι ο κίνδυνος!

Μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο, που εστάλη στις "Δικογραφίες" από αναγνώστη της στήλης, γιά τη χρήση μασκών, για τον κορωνοϊό, που ανέλαβε, να κατασκευάζει επιχειρηματίας στη Λάρισα, που όπως αναφέρεται "είναι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη".

Στο κείμενο, το οποίο αναρτήθηκε και στο facebook, με τη φωτο, που βλέπετε, αναφέρεται:
"Οι μάσκες έγιναν αναγκαίες και τις κατασκευάζει φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη
Τι συνέβη ξαφνικά; Πώς ένας επιχειρηματίας-ορθοδοντικός από τη Λάρισα, εμφανίζεται ως ο σωτήρας της χώρας γιατί κάνει μάσκες τις οποίες προμηθευόμαστε έτσι κι αλλιώς από την Κίνα και άλλες χώρες με ελάχιστα λεπτά;ι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, 
Ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης, (αριστερά στη φωτο), είναιι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, . Η Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε το Κέντρο Αποκατάστασης που κατασκεύασε στη Λάρισα, ενώ δημοσιεύματα προεκλογικά των ήθελαν να πολιτεύεται ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, έχει εντοπιστεί σε δείπνα με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και καλεί συχνά την Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου".

Για τις "Δικογραφίες" το θέμα δεν είναι, εαν ο επιχειρηματίας, που κατασκευάζει τις μάσκες, είναι φίλος πολιτικών της κυβέρνησης, ή της αντιπολίτευσης, γιατί αυτό από μόνο του, δεν είναι ενοχοποιητικό στοιχείο.
Μακάρι, να επιστρέψει και να γιγαντωθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα και η ελληνικη βιομηχανία και εαν, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν "σκοτεινά σημεία", ή "μαύρα ταμεία", ας τα ψάξει και ας τα βρει ο εισαγγελέας.
Το θέμα είναι αλλού και οι "Δικογραφίες" το έχουν επισημάνει εδώ και μέρες:
https://dikografies.blogspot.com/2020/04/blog-post_72.html
Διερωτώμενες:
"Με δεδομένο επίσης ότι, οι μάσκες αυτές είναι μιάς χρήσης και πρέπει, να εναλλάσονται συχνά, πόσες μάσκες χρειάζεται μιά οικογένεια, την ημέρα, την εβδομάδα, το μήνα?".
Γιατί, μπροστά στην απειλή του προστίμου των 150 ευρω, εάν δεν φοράς μάσκα, μην φτάσουμε, σε περιπτώσεις, όπου κάποιοι - ελλείψει χρημάτων - θα φοράνε την ίδια μάσκα... 20 φορές!
Γιατί τότε ο κίνδυνος θα είναι ακόμη μεγαλύτερος..








Εν μέσω κορωνοϊού η πρώην εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου, στη Βουλή


Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έχει κληθεί και αναμένεται να καταθέσει σήμερα, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία έχει ήδη εξεταστεί ως μάρτυρας από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, για τους δικονομικούς χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων κ.κ. Τζούρα και Μανώλη, στην υπόθεση Novartis.
H κ. Δημητρίου κατέθεσε στον κ. Ζαχαρή, μετά τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, για σειρά παρατυπιών, κατά την έρευνα για τη NOVARTIS και σχέδιο προφυλάκισης προεκλογικά τριών πολιτικών προσώπων, επίσης για τον ισχυρισμό του ότι, ήταν σε γνώση της κ. Δημητρίου πως ο "Ρασπούτιν" ήταν μέλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος, με ανακοίνωση του την περασμενη Δευτέρα, κατήγγειλε τη στάση της Προανακριτικής Επιτροπής, που ξεκινάει τις διαδικασίες, εν μέσω καραντίνας και  κατά παράβαση των μέτρων, για το κορωνοϊό, προκειμένου να διερευνήσει, εάν κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, παρενέβη στο έργο εισαγγελικών λειτουργών και εάν τους πίεσε, προκειμένου να ασκήσουν διώξεις, χωρίς στοιχεία, σε πολιτικούς αντιπάλους της προηγούμενης κυβέρνησης, για την υπόθεση Νοvartis.


Στο μεταξύ, χτες, οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα, κατέθεσαν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αιτήματα, για την εξέταση ουσιωδών μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίον ζητάνε κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ..
Η επιστολή που κατατέθηκε στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έχει ως εξής:
"Κύριοι,
Κατά την έναρξη της λειτουργίας της Επιτροπής σας είχα υποβάλλει αίτημα για να κληθούν βασικοί μάρτυρες που αποδεικνύουν το αβάσιμο των εναντίον μου κατηγοριών.
Το γεγονός ότι όμως μέχρι σήμερα δεν κλήθηκε και δεν εξετάστηκε κανένας από αυτούς, ενώ αντιθέτως κλήθηκαν και εξετάστηκαν, κατά προτεραιότητα μάλιστα ως μάρτυρες πρόσωπα που είναι βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση της NOVARTIS, μου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμούς που επιβεβαιώνουν τις αρχικές μου αιτιάσεις ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη που υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και όχι την νομιμότητα.
ΖΗΤΩ
Να κληθούν οι νυν και όσοι διετέλεσαν προϊστάμενοι στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών και στο Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών αντίστοιχα, προκειμένου να καταθέσουν για το ουσιώδες ζήτημα, εάν κατά την διάρκεια της Υπουργικής μου θητείας, επιχείρησα παρέμβαση σε οποιαδήποτε υπόθεση και αν έχει υποπέσει στην αντίληψή τους ότι αυτοαποκαλούμην ως «Ρασπούτιν», όπως τελείως αναληθώς κατέθεσε και υποστήριξε η όψιμη "κατήγορός" μου Εισαγγελέας Ελένη Ράικου.
Ειδικότερα ζητώ να κληθούν άμεσα και να εξεταστούν ως μάρτυρες:
Οι Εισαγγελείς:
Ευάγγελος Ιωαννίδης, νυν Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Ηλίας Ζαγοραίος, πρώην Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
Ιωάννης Μωραϊτάκης, Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
Οι Προϊστάμενοι Πρωτοδικών Αθηνών: 1. Γεώργιος Γρίβας, νυν Προϊστάμενος Πρωτοδικείου Αθηνών, Πρωτοδικείον Αθηνών.
Ελευθέριος Γεωργίλης, Πρώην Προϊστάμενος Πρωτοδικείου Αθηνών, Εφετείον ή Πρωτοδικείον Αθηνών και
Σπυρίδων Γεωργουλέας , Πρώην Προϊστάμενος Πρωτοδικείου Αθηνών, Εφετείον Αθηνών.
Οι Προϊστάμενοι του Εφετείου Αθηνών: 1. Κων/νος Σταμαδιάνος, νυν Προϊστάμενος Εφετείου Αθηνών, Εφετείον Αθηνών και
Θεόδωρος Κανελλόπουλος, πρώην Προϊστάμενος Εφετείου Αθηνών, Άρειος Πάγος
Η Οικονομική Εισαγγελέας Μαριάννα Ψαρουδάκη, Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.
Επίσης πρέπει να κληθεί ο μηνυτής μου Αντώνης Σαμαράς για να γίνει κατ' αντιπαράσταση εξέταση με εμένα.
Ακόμη ζητώ να κληθούν κα να εξεταστούν οι:
1. Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχαήλ Καλογήρου, κάτοικος Αθηνών.
2. Η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, κάτοικος Αθηνών.
3. Η Δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, κάτοικος Μελισσίων Αττικής και
4. Ο Εκδότης της Εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Ιωάννης Φιλιππάκης, Εφημερίδα Δημοκρατία.
Η κλήση και εξέταση όλων των ανωτέρω μαρτύρων είναι αναγκαία για την ανεύρεση της αλήθειας, καθόσον άλλοι από αυτούς αναφέρθηκαν από άλλους εξετασθέντες μάρτυρες και άλλοι είναι ουσιώδεις μάρτυρες για γεγονότα που έχουν άμεση και ουσιώδη σχέση με τις ερευνητέες αβάσιμες και αναληθείς κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον μου. Καθόσον αυτοί γνωρίζουν ότι εγώ ουδέποτε παρενέβην στα καθήκοντά τους κατά την επίδικη περίοδο και ότι ως εκ τούτου τα όσα αντίθετα κατέθεσαν κάποιοι μάρτυρες (Εισαγγελείς και Μιωνής) είναι τελείως αναληθή και αντιφατικά.
Αθήνα, 29 Απριλίου 2020
Ο Αιτών: Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι μου".

Δεν αποκλείεται, τις επόμενες ημέρες η ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, με σχετική πρόταση βουλευτών.
Η δικογραφία με τις καταθέσεις και τα έγγραφα που έχει λάβει ως τώρα η επιτροπή, έχουν ήδη τεθεί σε γνώση των κομμάτων προκειμένου να αποφασίσουν αν υπάρχουν στοιχεία τα οποία συνιστούν λόγο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.
Έως αυτή την ώρα και με βάση την απόφαση που έχει λάβει η ολομέλεια, η Επιτροπή ερευνά τον κ. Παπαγγελόπουλο για τέσσερα αδικήματα:
- ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών
- πρόκληση και προσφορά για τη τέλεση εγκλήματος
- ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος
- ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση
Τους μήνες που προηγήθηκαν η Επιτροπή έλαβε καταθέσεις από εισαγγελικούς λειτουργούς, που σκιαγράφησαν σκηνικό πιέσεων εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και προσπάθεια εργαλειοποίησης εισαγγελικών ερευνών σε βάρος πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι καταθέσεις μαζί με την κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, ανοίγουν το δρόμο ανάληψη πρωτοβουλίας για την υποβολή πρότασης αναβάθμισης των κατηγοριών. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η πρόταση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου να περιλάβει το αδίκημα της εκβίασης αλλά και τα αδικήματα που περιγράφονται στο άρθρο 186 του Ποινικού Κώδικα -πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.

"Δίκη στο Open": Επιστρέφουμε 18 Μαίου!

Η "Δίκη στο Open" του Κυριάκου Θωμαίδη επιστρέφει στα τηλεοπτικά... έδρανα, τη Δευτέρα 18 Μαίου, με νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που θα κάνουν πάταγο.
Μαζί και η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".
Ναι! Μείναμε σπίτι. Αλλά δεν κάτσαμε με δεμένα τα χέρια...
Ραντεβού τη Δευτέρα 18 Μαίου, live στις 11.30 το βράδυ, στο Open.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Διοικητικοί Δικαστές: "Δεν μπορεί να μετακυλίεται η ευθύνη του κράτους στον πολίτη", για τον κορωνοϊό!


Δεν μπορεί να μετακυλίεται η ευθύνη του κράτους στον κάθε πολίτη με όχημα τα ατομικά μέτρα προστασίας, όταν διαπιστώνονται μεγάλες κρατικές ελλείψεις για τις οποίες υπεύθυνοι είναι άλλοι”.
Με μιά σκληρή και πολύ ουσιαστική τοποθέτηση η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για την έναρξη της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων και λέει το αυτονόητο, που καταλάβαμε όλοι ακούγοντας χτες το απόγευμα τον πρωθυπουργό, να μας αναφέρει τα νέα μεταβατικά μέτρα, για τον κορωνοϊό και να εννοεί:
Δική μας η ευθύνη ήταν να σας κρατήσουμε στο σπίτι. Δική σας η ευθύνη τώρα, να παραμείνετε ασφαλείς”.
Η Ενωση Διοικητικών Δικαστών, με ανακοίνωση της, αρνείται το... “μπαλάκι” και ζητάει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την έκδοση συμπληρωματικής ΚΥΑ, πριν την έναρξη της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, για τη λήψη επιπρόσθετων αυστηρών μέτρων προκειμένου να προστατευθούν δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και λοιποί παράγοντες της δίκης από τη διασπορά της νόσου Covid-19.
Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

Η προστασία της δημόσιας υγείας εξασφαλίζεται κυρίως με μέτρα πρόληψης, ιδίως σε χώρους μεγάλου συγχρωτισμού, όπως τα δικαστήρια. Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών παρατηρεί ότι προς το παρόν πολύ λίγα έχουν λάβει χώρα προς την κατεύθυνση αυτήν.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ αποφάνθηκε για τη μερική έστω επαναλειτουργία των διοικητικών δικαστηρίων, χωρίς να λάβει σοβαρά μέτρα προστασίας δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, επικαλείται τώρα την ατομική ευθύνη. Δεν νοείται, όμως, μετακύλιση της κρατικής υποχρέωσης για λήψη γενικών μέτρων προστασίας στην ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη, ο οποίος υποχρεούται μεν να λαμβάνει μέτρα προστασίας του εαυτού του, αλλά δεν μπορεί να ευθύνεται για τις μεγάλες κρατικές ελλείψεις για τις οποίες υπεύθυνοι είναι άλλοι.
Υπό το πρίσμα αυτό, δεν μπορεί να ευθύνονται οι δικαστικοί λειτουργοί για το γεγονός ότι εκ των πραγμάτων είναι αδύνατη η τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου επί της έδρας, στον ίδιο βαθμό που δεν μπορεί να ευθύνονται οι δικαστικοί υπάλληλοι για το γεγονός ότι δεν εξασφαλίζεται ο αερισμός του χώρου των γραφείων τους εξαιτίας του ότι δεν ανοίγουν τα παράθυρα ή ότι η επιφάνεια αυτών είναι μικρή με συνέπεια να μη διασφαλίζεται η τήρηση του κανόνα ένα άτομο ανά 10 τετρ. μέτρα.
Τέλος, τονίζουμε ότι οι έκτακτες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω του κορωνοϊού κατέδειξαν -δυστυχώς- με τον πιο έντονο τρόπο την ακαταλληλότητα κάποιων διοικητικών δικαστηρίων, όπως π.χ. του Διοικητικού Πρωτοδικείου του Πειραιά, όπου δεν υπάρχει, λόγω των διατιθέμενων χώρων αυτού, ούτε δυνατότητα τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων ούτε δυνατότητα της τήρησης του κανόνα 1 άτομο προς 10 τετρ. μέτρα, ούτε δυνατότητα αναμονής. Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών υπενθυμίζει ότι στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ικανός αριθμός διοικητικών δικαστηρίων της περιφέρειας και επαναλαμβάνει την υποχρέωση της Πολιτείας για την ανεύρεση κτηρίων κατάλληλων για την απονομή της Δικαιοσύνης.
Ενόψει των παραπάνω, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καλεί την Πολιτεία διά των αρμόδιων Υπουργών, πριν την επαναλειτουργία των Δικαστηρίων, να εκδώσει συμπληρωματική ΚΥΑ για όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα που μπορούν να ληφθούν άμεσα στον παρόντα χρόνο για την προστασία της υγείας των λειτουργών της Δικαιοσύνης και των λοιπών παραγόντων της δίκης και τον κατά το δυνατό περιορισμό της διασποράς του ιού, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την οικεία δαπάνη.
Προς τούτο, ζητεί:
α) Να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από κάθε εισερχόμενο στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας,
β) να διαμορφωθούν οι χώροι των γραφείων και των ακροατηρίων κατά τέτοιο τρόπο ώστε να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου και του κανόνα 1 άτομο προς 10 τετρ. μέτρα,
γ) να εφοδιαστούν όλα τα γραφεία των γραμματειών και όλα τα ακροατήρια με αντισηπτικά και
δ) κατά την είσοδο στα δικαστήρια οι εισερχόμενοι να θερμομετρούνται.



Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Δείτε ποιές υποθέσεις θα εκδικαστούν Ιούλιο και Σεπτέμβριο, που παρατάθηκε η λειτουργία των δικαστηρίων

Πυρετό... στη Δικαιοσύνη έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης, για την παράταση της λειτουργίας του δικαστικού έτους φέτος, λόγω κορωνοιού, απο 1η μέχρι 15 Ιουλίου και από 1η μέχρι 15 Σεπτεμβρίου.
Βασικό μέλημα των αρμοδίων, να συμπληρωθούν τα πινάκια των δικαστηρίων, με τις υποθέσεις, που θα εκδικαστούν αυτό το διάστημα της κατ΄εξαίρεσιν λειτουργίας των ακροατηρίων.
Το πιθανότερο είναι ότι, θα επαναπροσδιοριστούν οι υποθέσεις, που ματαιώθηκαν ή αναβλήθηκαν, το χρονικό διάστημα, που έμειναν κλειστά τα δικαστήρια, λόγω των μέτρων, γιά τον κορωνοϊό.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δικαιοσύνης τρέχουν και δεν φτάνουν, καθώς με βάση τον προσδιορισμό των υποθέσεων, θα πρέπει να σταλούν εγκαίρως κλήσεις σε διαδίκους, μάρτυρες κλπ.


Πού θα απέχουν αύριο και μεθαύριο οι δικηγόροι της Αθήνας

Στοχευμένα και όχι συνολικά θα απέχουν αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη οι δικηγόροι της Αθήνας, μετά από απόφαση του ΔΣΑ, που συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του προέδρου του Δημήτρη Βερβεσού. 
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ αποφάσισε την αναστολή της αποχής των δικηγόρων, με εξαίρεση τα Ειρηνοδικεία Αχαρνών, Ελευσίνας, Κρωπίας, Λαυρίου, Μαραθώνα και Μεγάρων, όπου εκεί θα ισχύσει.
Επίσης αποφασίστηκε αναστολή της αποχής με εξαίρεση όλα τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία (συμπεριλαμβανομένου του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών) καθώς επίσης και των άμισθων Υποθηκοφυλακείων Γλυφάδας και Ιλίου για τα οποία η αποχή συνεχίζεται.

Μασκοφόροι...δικαστές, διέκοψαν για τις 25 Μαίου, λόγω κορωνοϊού, τη δίκη, γιά το Noor One

Γιά τις 25 Μαίου διακόπηκε, λόγω των μέτρων για τον κορωνοιό, η δίκη, για την υπόθεση του πλοίου Νoor One, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό, γιά την μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης.
Μασκοφόροι και... γαντοφορεμένοι, λόγω του φόβου της πανδημίας, ανέβηκαν στην έδρα οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, μόνο για να ανακοινώσουν την απόφαση διακοπής της δίκης, η οποία - το πιθανότερο - θα επαναδιακοπεί, καθώς τα ποινικά δικαστήρια, θα επαναλειτουργήσουν τον Ιούνιο.

Μετά την απεργία πείνας, κάνει και απεργία δίψας, για να επιστρέψει στο κελλί του, στον Κορυδαλλό


Μετά από 11 ημέρες απεργία πείνας, ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης ξεκινάει και απεργία δίψας, για να διαμρτυρηθεί, για τη βίαιη μεταγωγή του από τον Κορυδαλλό, στις φυλακές Γρεβενών, όπως είχαν αποκαλύψει αποκλειστικά οι "Δικογραφίες".
Ο 41χρονος κρατούμενος, ο οποίος είναι αριστούχος φοιτητής και υπότροφος της Σχολής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Eθνικού Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Δημάκη, πραγματοποιεί απεργία δίψας, διαμαρτυρόμενος για  την άδικη μεταγωγή του, απαιτώντας να επιστρέψει στον Κορυδαλλό.
Η μεταγωγή του, την οποία είχαν αποκαλύψει οι "Δικογραφίες" έγινε, μετά από τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, που απείχαν απο το σισίτιο, διαμαρτυρόμενοι, για τιςσυνθήκες κράτησης, λόγω κορωνοϊου και γιά το γεγονός ότι, δεν είχαν ξεκινήσει οι αποφυλακίσεις, λόγω της πανδημίας, που είχε υποσχεθεί η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία μάλιστα τους είχε επισκεφτεί, τότε.

Σύμφωνα με καταγγελίες κρατουμένων, τη νύχτα της 16ηςΑριλίου, έγινε βίαιη  εφοδος των ΜΑΤ, προκειμένου να μεταχθεί σε άλλη φυλακή ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, στον οποίον "χρέωσαν" την αντίδραση των συγκρατουμένων του, που αρνούνται τροφή, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης εν μέσω της πανδημίας του κορωνοιού και για το ότι, δεν έχει ξεκινήσει η αποσυμφόρηση.
Όπως καταγγέλλει ο συνήγορός του αλλά και άλλοι φορείς και οργανώσεις, πρόκειται για μια δίωξη που γίνεται για «φρονηματικούς» λόγους, αφού όπως λένε, το μόνο που έκανε ο Βασίλης Δημάκης ήταν να «βγει μπροστά» και να ζητήσει την αποσυμφόρηση των φυλακών, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ένα αίτημα, που βρίσκει σύμφωνο μεγάλο μέρος και του νομικού κόσμου.
Ο Βασίλης Δημάκης το 2018 είχε ξανακάνει απεργία πείνας, καθώς σύμφωνα με την πλευρά του, οι αρχές καταπάτησαν το δικαίωμά του στις σπουδές, αν και πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις και ήταν μάλιστα αριστούχος στη σχολή του. Τότε τα κατάφερε: Έκτοτε παρακολουθεί ανελλιπώς τα μαθήματά του, είναι πλέον υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και  μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας της σχολής του. 
Η μόρφωσή του δε, σύμφωνα με τους δικούς του, τον έχει «ενεργοποιήσει» ως πολίτη ώστε να κοιτάξει πίσω του και να αναγνωρίσει τα λάθη -έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή λόγω ληστειών σε τράπεζες το 2011- και πλέον να επιζητά τη διαμόρφωση μιας καλύτερης κατάστασης για όλους, όπου και όσο μπορεί. 

Εξίσωση..

Η κυβέρνηση θα επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας - και καλά θα κάνει - σε δημόσιους χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εργασιακούς τόπους, σούπερ μάρκετ κλπ. κλπ.
Με δεδομένο ότι, οι απλές μάσκες μιάς χρήσης πωλούνται ένα ευρώ η μία - κι αυτό σε καλή περίπτωση, γιατί φαρμακείο κοντά στο Εφετείο τις χρέωνε 3,5 ευρώ τη μία!!!! - πόσα χρήματα χρειάζεται μία οικογένεια, την ημέρα, την εβδομάδα και το μήνα, γιά χρήση μάσκας?
Με δεδομένο επίσης ότι, οι μάσκες αυτές είναι μιάς χρήσης και πρέπει, να εναλλάσονται συχνά, πόσες μάσκες χρειάζεται μιά οικογένεια, την ημέρα, την εβδομάδα, το μήνα?
Εκτός εάν η κυβέρνηση τις διαθέσει δωρεάν στον κόσμο, ή επιβάλλει κάποιο πλαφόν στην τιμή, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί κάθε πορτοφόλι.
Διαφορετικά, κινδυνεύει το "φάρμακο", να γίνει... "φαρμάκι"!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Εισαγγελείς προς Τσιάρα: "Mάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, διαχωριστικά".


Σοβαρά μέτρα προστασίας ζητάει από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, γιά την επαναφορά σε πλήρη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας, χωρίς τον κίνδυνο διασποράς μολύνσεων, λόγω του συνωστισμού που αναπόφευκτα υπάρχει στους δικαστικούς χώρους.

Σε επιστολή, που του απέστειλαν οι εισαγγελείς ζητάνε:
α) την τοποθέτηση διάφανων διαχωριστικών στις δικαστικές αίθουσες (τόσο στις έδρες όσο και στα έδρανα των συνηγόρων) και στις υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης (που έρχονται σε επαφή με κοινό) όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας,
β) την εξασφάλιση επαρκών προμηθειών αντισηπτικών υγρών και μασκών προς διανομή στο απασχολούμενο στις δικαστικές υπηρεσίες προσωπικό, στους εισερχόμενους πολίτες, αλλά και την τακτική απολύμανση όλων των χώρων,
γ) τη λήψη άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας, η οποία να τείνει στην αποσυμφόρηση των πινακίων των ποινικών δικαστηρίων από ήσσονος απαξίας υποθέσεις αλλά και στην επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας, τα οποία έχουμε θέσει ήδη και είμαστε έτοιμοι να θέσουμε άμεσα στη διάθεσή σας , καθόσον είναι γνωστό ότι, με τις συσσωρευμένες προς εκδίκαση υποθέσεις στα ποινικά δικαστήρια και τις υπάρχουσες υλικοτεχνικές υποδομές, είναι αδύνατο να τηρηθούν ούτε κατ’ επίφαση οι συστάσεις περί απαγόρευσης συνωστισμού στις δικαστικές αίθουσες.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Πανικός στη Δικαιοσύνη, ελλείψει μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Πανικός επικρατεί στη Δικαιοσύνη, ενόψει της αυριανής επαναλειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων και Ειρηνοδικείων της χώρας, καθώς δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι ανησυχούν και αντιδρούν, ζητώντας επιπλέον μέτρα προστασίας, χρήση μάσκας από όλους, αντισυπτικά υλικά, ενώ επισημαίνουν ότι, ο χρόνος προετοιμασίας που έχει δοθεί από το Υπουργείο για την έναρξη είναι περιορισμένος και η επαναλειτουργία πρέπει να ξεκινήσει από τις 4/5/2020.

Σε μεμονωμένο επίπεδο, εισαγγελείς και δικαστές ψάχνουν τρόπους, για την αυτοπροστασία τους, κυρίως όταν θα επαναλειτουργήσουν τα ποινικά δικαστήρια και ειδικά, γιά πολυπρόσωπες δίκες με μεγάλο κοινωνικό και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Υπάρχουν σκέψεις, για τη διεξαγωγή δικών χωρίς κόσμο, με την παρουσία μόνον των απολύτως αναγκαίων προσώπων (κατηγορούμενοι, συνήγοροι και μόνον ο εξεταζόμενος μάρτυρας), ενω δεν αποκλείεται και η χρήση videowall, προκειμένου, να καλύπτεται η δημοσιότητα της δίκης.

Αναλυτικά:

"Η Βουλή παραβιάζει τα μέτρα για τον κορωνοϊό"!

"Η Βουλή εγκληματεί, παραβιάζοντας τα μέτρα, για τον κορωνοϊό"!
Αυτό ισχυρίζεται ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή την κ νέου σύγκληση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής τη  ερχόμενη Πέμπτη, για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών εναντίον του, γιά την υπόθεση της Novartis.
Ο πρώην υπουργός Διαφθοράς, επισημαίνει τον κίνδυνο, γιά τη μετάδοση του ιού, από την εσπευσμένη συνεδρίαση της Προανακριτικής, ενώ ακόμη διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, για τη μετάδοση του κορωνοϊού, όταν μάλιστα δεν έχει ανακοινώσει τα νέα μέτρα επιστροφής στην κανονικότητα ο πρωθυπουργός.
Διερωτάται μάλιστα στην ανακοίνωση του:
"Ο κ. Τσιόδρας έχει ερωτηθεί;
Εγκρίνει ο κ. Τσιόδρας τη συνάθροιση 35 περίπου ατόμων για πολλές
ώρες σε περιορισμένο χώρο;
O κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρεται στην επανάληψη των εργασιών της Προανακριτικής, όπου την ερχόμενη Πέμπτη έχει κληθεί, να καταθέσει η πρώην εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
Αναφέρει στην ανακοίνωση του:
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παρανοϊκούς, συκοφάντες και σκευωρούς
πολιτικούς διώκτες μου.
Προκάλεσαν εσπευσμένα την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία σύγκληση της
προκαταρκτικής επιτροπής που ερευνά τις στημένες και ανύπαρκτες
κατηγορίες σε βάρος μου.
Μου δίνουν λοιπόν την ευκαιρία πολύ πιο σύντομα απ’ ότι υπολόγιζα να
αποκαλύψω την αλήθεια, το ποιόν, τις ενέργειες και τα κίνητρα των
επικίνδυνων για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη αντιπάλων μου.
Επισημαίνω όμως: α) Τα περιοριστικά μέτρα, με καθολική σχεδόν
απαγόρευση της κυκλοφορίας, ισχύουν μέχρι την 4 η Μαΐου και η
επιτροπή, παρ’ όλα αυτά, θα συνεδριάσει… 4 ημέρες πριν !!!
β) Ο πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν έχει εξαγγείλει την μερική άρση των
περιοριστικών μέτρων, αλλά δεν έχει καν αποφασίσει ποια μέτρα και
πότε θα αρθούν και κάποιοι επέβαλλαν τη σύγκληση της επιτροπής.
Η παρανοϊκή μανία τους εναντίον μου, ιδίως μετά την ολοκληρωτική
κατάρρευση όλων των βρώμικων μεθοδεύσεων σε βάρος μου, τους οδηγεί να
θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των μελών της επιτροπής, των
υπαλλήλων της Βουλής, που συμμετέχουν στις εργασίες της, και των
μαρτύρων.
Τον εαυτό μου δεν τον συνυπολογίζω γιατί είναι πιθανόν κάποιοι να εύχονται
τη φυσική μου εξόντωση έστω και από τον κορονοϊό, μετά την αποτυχία τους
να με εξοντώσουν ηθικά .
Υπενθυμίζω επίσης ότι η συνεδρίαση της επιτροπής πριν λήξουν τα
περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για να αποτραπεί η διάδοση
μιας μεταδοτικής ασθένειας αποτελεί εγκληματική πράξη που
προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 285 παρ. 1 Π.Κ..
Εάν δε, ο μοι γένοιτο, μεταδοθεί ο κορονοϊός σε άτομο που έχει σχέση
με την επιτροπή προβλέπεται κάθειρξη έως 10 έτη.
Στην περίπτωση δε που υπάρξει θάνατος η ποινή αυξάνεται και με
προϋποθέσεις επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη.
Αναρωτιέμαι ο Πρωθυπουργός γνωρίζει την επικίνδυνη αυτή ενέργεια;
Ο κ. Τσιόδρας έχει ερωτηθεί;
Εγκρίνει ο κ. Τσιόδρας τη συνάθροιση 35 περίπου ατόμων για πολλές
ώρες σε περιορισμένο χώρο;
Οι Έλληνες απαγορεύεται να βγουν από τα σπίτια τους, οι εκκλησιές
παραμένουν κλειστές, αλλά η επιτροπή θα συνεδριάσει για να εκδικηθεί τον
Παπαγγελόπουλο, να ευχαριστηθούν οι διεφθαρμένοι και φαύλοι

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: "Στις 4 Μαίου και όχι αύριο, η έναρξη της λειτουργίας Κτηματολογίου, Ειρηνοδικείου και Πρωτοδικείου"

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικων Συλλόγων Ελλάδος, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσυνης Κ. Τσιάρα, με την οποία ζητάει, να μετατεθεί η έναρξη της λειτουργίας του Κτηματολογίου, αλλα και των Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, στις 4 Μαίου, ωστε να ληφθούν τα κατάλληλα μετρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοιό.
Διαβάστε την επιστολή:
https://www.dsa.gr/sites/default/files/press_releases/attached/epistoli_syntonistikis_epitropis_dikigorikon_syllogon_ellados_pros_ypoyrgo_dikaiosynis_-_proteinomena_metra_24_4_2020-1.pdf

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Κλειστά μέχρι 15 Μαίου τα δικαστήρια


Οπως είχαν προαναγγείλει οι "Δικογραφίες" παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων μέχρι τις 15 Μαίου.
Με τη νεα Κοινή Υπουργική Απόφαση διατηρείται το καθεστώς αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων, με εξαίρεση:
- Tο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα Διοικητικά Δικαστήρια, όπου επιτρέπεται από 6.5.2020 η εκδίκαση των υποθέσεων, για τις οποίες οι διάδικοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα εμφανιστούν στο ακροατήριο.
- Στα πολιτικά δικαστήρια επιτρέπονται οι δίκες ασφαλιστικών μέτρων, που έχουν ως αντικείμενο εγγυοδοσία, εγγραφή ή εξάλειψη ή μεταρρύθμιση προσημείωσης υποθήκης, συντηρητική κατάσχεση κινητής ή ακίνητης περιουσίας, δικαστική μεσεγγύηση, σφράγιση, αποσφράγιση, απογραφή και δημόσια κατάθεση, Ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης λογαριασμού και τις ανακλήσεις αυτών.
Τέλος, λαμβάνεται μέριμνα για την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, σύμφωνα με όσα αποφάσισε η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων δημοσίας υγείας από λοιμογόνους παράγοντες.


Για το voucher - φιάσκο, δεν θα διερευνήσει ο εισαγγελέας?

Εισαγγελέας με αντανακλαστικά βρέθηκε, για την καταγγελία περί κρυφών κρουσμάτων κορωνοιού, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπως αποκάλυψαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι "Δικογραφίες".
Εισαγγελέας, για να διερευνήσει το φιάσκο με το voucher των 600 ευρω των δικηγόρων, δεν υπάρχει?
Εξάλλου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, διά στόματος Βρούτση, δεν είπε ότι, θα γίνει αξιολόγηση και ενδελεχής έλεγχος στα ΚΕΚ?
Στον έλεγχο δεν περιλαμβάνεται και η ποινική αξιολόγηση?

Γιά ένα... μάτσο αντισυπτικά...

Δεν πείθονται οι Δικηγόροι της Αθήνας, γιά την ασφάλεια των δικαστηρίων, λόγω κορωνοιού και αντιδρούν, με αποχή στις 28 Απριλίου, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας υποθηκοφυλακείων κλπ.
Αδικο έχουν?
Τα δικαστήρια ήταν ο πρώτος χώρος, όπου εμφανίστηκαν κρούσματα κορωνοιού, με θύματα δικαστές (Πειραιάς) και γραμματείς (Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας).
Η ξεχνάμε ότι, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας αγόρασαν αντισυπτικά, με... δανεικά από το ΔΣΑ?
Σκέψου να μην είχαμε και υπουργό Δικαιοσύνης ιατρό - μικροβιολόγο, τι θα γινότανε...

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Παρά τη γκρίνια, ο κορωνοϊός... ψαλιδίζει κατά ένα μήνα τις δικαστικές διακοπές!


Παρά τη δικαστική... γκρίνια, για τη μείωση των δικαστικών διακοπών, αποφασίστηκε η παράταση του δικαστικού έτους κατά ένα μήνα, ως... φάρμακο στα προβλήματα και τις ανάγκες, που έχουν ανακύψει στη Δικαιοσύνη, λόγω της υπολειτουργίας των δικαστηρίων, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοιό.
Ετσι, οι δικαστικές διακοπές, που ξεκινούσαν υπό φυσιολογικές συνθήκες την Ιη Ιουλίου και τελείωναν στις 15 Σεπτεμβρίου, φέτος θα είναι ψαλιδισμένες, κατά ένα μήνα, καθώς το δικαστικό έτος θα παραταθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου και θα ξεκινήσει νωρίτερα, την 1η Σεπτεμβρίου.




Οταν αντιγράφετε τις "Δικογραφίες", μην ξεχνάτε: "Το κ(λ)όπυ ράιτ δεν είναι ράιτ"!

Σχεδόν όλα τα sites και οι ιστότοποι αναπαρήγαγαν, για μην πούμε υπέκλεψαν την Αποκλειστικότητα των "Δικογραφιών", για τη δικαστική έρευνα, που διενεργεί η Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν απέκρυπταν κρούσματα κορωνοιού.https://dikografies.blogspot.com/2020/04/blog-post_24.html?m=1
Με εξαίρεση ελάχιστους , όλοι οι υπόλοιποι δεν ανέφεραν τις "Δικογραφίες", ως πηγή της πληροφορίας, ενώ την έχουν αντιγράψει εξ ολοκλήρου.
Συνάδελφοι, δεν θα κόστιζε και τίποτα, να τηρείτε τη δεοντολογία.
Ευχαριστούμε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ερευνα από τον εισαγγελέα, για να διαπιστωθεί, εάν έκρυβαν δύο κρούσματα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Κατεπείγουσα δικαστική έρευνα διενεργείται από τη Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, μετά από καταγγελίες ότι, κρύβουν θύματα κορωνοϊού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών, γιατρών και νοσηλευτών.
Συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των "Δικογραφιών", η υπόθεση ξεκίνησε μετά από χθεσινοβραδυνή καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας ότι, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, που τα αποκρύπτουν.
Ακολούθησε ένα ολονύχτιο θρίλερ, καθώς ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε εντολή σε αστυνομικούς του  ΑΤ Νίκαιας, να πάνε στο νοσοκομείο και να διενεργήσουν  κάνουν αυτοψία, εκτελώντας τη σχετική παραγγελία του.
Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε αντίδραση από κυβερνητικό στέλεχος, που δεν κατάφερε να "φρενάρει" την εισαγγελική παρέμβαση, καθώς ο εισαγγελέας, που είχε επιληφθεί της υπόθεσης, επέμενε να προχωρήσει η έρευνα, που είχε παραγγείλει αυτεπαγγέλτως.
Νεότερες πληροφορίες, που έφτασαν στις "Δικογραφίες" αναφέρουν ότι, σήμερα το πρωί, σε επικοινωνία του εισαγγελέα με τον ΕΟΔΥ, πράγματι επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς του νοσοκομείου, που βρέθηκαν θετικοί στη νόσο. Μάλιστα δόθηκε προφορική διαβεβαίωση στον εισαγγελέα ότι, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Ηδη διενεργείται δικαστική έρευνα, κατ΄αρχήν σε βάρος των υπευθύνων του νοσοκομείου, για το εάν υπηρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, καθώςεπίσης γιά το αδίκημα της έκθεσης ανθρώπων σε κίνδυνο.
Δεν αποκλείεται ωστόσο, να επεκταθεί η προκαταρκτική εξέταση και για άλλα αδικήματα, καθώς επίσης σε βάρος και άλλων προσώπων.
Προσεχώς περισσοτερα...

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Εισαγγελική έρευνα για κορωνοϊό σε ιδιωτικές κλινικές

Την παρέμβαση του προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Βαγγέλη Ιωαννίδη, προκάλεσε η υπόθεση των κρουσμάτων κορωνοϊού, σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι.
Ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό
Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.
Ο Εισαγγελέας  ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής όπου και εκεί αναμένεται να παρέμβει.
Online

Να ΠΩΣ πρέπει να ξανακυλήσει η μπάλα στο χορτάρι!


Αντιγράφουμε από τη "Δίκη", το άρθρο του Κυριάκου Θωμαίδη, με τίτλο: "H υποχρέωση της UEFA", επειδή δείχνει το δρόμο, για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου, μετά τον κορωνοϊό:
"Τέσσερις μέρες μετά το lockdown στην Ελλάδα, η στήλη είχε κάθετη άποψη για το ποδόσφαιρο: «Δεν παίζεις με το θάνατο».
Δεκαπέντε μέρες μετά,  ισχυριστήκαμε ότι «η μπάλα πρέπει να ξανακυλήσει στο χορτάρι».
Ενας βιαστικός αναγνώστης μπορεί να διακρίνει αντίφαση. Ο πιο παρατηρητικός θα διαπιστώσει ότι αυτές οι δύο τόσο διαφορετικές θέσεις εφάπτονται με την οπτική της πανδημίας, όπως την περιέγραψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν: «Είναι αδύνατο να ζήσουμε στην αυτοαπομόνωση και την κοινωνική απομάκρυνση και να θεραπεύσουμε τους ανθρώπους, αν δεν συνεχίσουμε την οικονομική δραστηριότητα».
Οι ειδικοί μιλούν για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπολογίζουν ότι μόνο στην Ευρώπη περίπου 60 εκατ. άνθρωποι είτε θα απολυθούν είτε θα εργάζονται με μειωμένο ωράριο απασχόλησης.
Ισως γι’ αυτό φαίνεται κυνικό που η UEFA επιμένει να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, τη στιγμή που ήδη οι κυβερνήσεις του Βελγίου και της Ολλανδίας αποφάσισαν να τα διακόψουν. Όμως η UEFA θέλει αυτό που θέλει και ο Μακρόν: Τη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας.
Απλώς ήρθε η ώρα να κατανοήσουν και οι ποδοσφαιρικοί οργανισμοί ότι το τοπίο αλλάζει. Δεν μπορούν να κάθονται πάνω στα έσοδά τους και να μη ρίχνουν μια ματιά στον ποδοσφαιρόφιλο που θα πλήττεται λυσσαλέα από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. 
Η ΟΥΕΦΑ είναι κερδοσκοπικό σωματείο. Όμως έχει και εταιρική κοινωνική ευθύνη. Ο ποδοσφαιρόφιλος είναι ο καταναλωτής και από δω και πέρα πρέπει να του δοθούν τα απαραίτητα bonus για να μη βγει από το παιχνίδι.
Οποιος αντιτείνει ότι ούτως ή άλλως οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος. Το μεγαλύτερο έσοδο των ποδοσφαιρικών ομάδων είναι η τηλεόραση. Χωρίς το ποδόσφαιρο, η Nova θα είχε κλείσει. Αλλωστε κάποια στιγμή οι θεατές θα επιστρέψουν στα γήπεδα.
Η μεγαλύτερη υποχρέωση της UEFA δεν είναι απέναντι στις χειμαζόμενες εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Είναι απέναντι στο κοινό. Ηρθε η ώρα να βάλει η ίδια το χέρι στην τσέπη και να επιδοτήσει τους ποδοσφαιρόφιλους. Αυτούς που της γέμιζαν επί δεκαετίες την τσέπη.
Υπάρχουν τρόποι: Δωρεάν εισιτήρια στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, χαμηλότερη συνδρομή στα τηλεοπτικά δίκτυα, προστασία του καταναλωτή. Είναι η στιγμή που το ποδόσφαιρο πρέπει να αποδείξει τον κοινωνικό του χαρακτήρα".   


Δεν πέθανε από κορωνοϊό ο κρατούμενος στο Μαλανδρίνο

Σε πνευμονικό οίδημα και όχι σε κορωνοϊό οφείλεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο θάνατος 36χρονου αλλοδαπού κρατούμενου στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας, που είχαν αποκαλύψει οι "Δικογραφίες".

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο 36χρονος αλλοδαπός κρατούμενος απεβίωσε τη Δευτέρα (20-04-2020) στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου.


Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, μετά τη χθεσινή (22-04-2020) νεκροψία-νεκροτομή, ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου.
Επιπλέον, σύμφωνα με ενημέρωση της ως άνω Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, η εξέταση δείγματος για τον κορονοϊό Covid-19 είναι αρνητική.
Σημειώνεται ότι ο θανών, από τη Μεγάλη Παρασκευή, είχε αναφέρει ενοχλήσεις σε δόντι του, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση) και είχε προγραμματιστεί εξέτασή του από οδοντίατρο σε τοπική δημόσια δομή υγείας την προηγούμενη Τρίτη (21-04-2020).
Σύμφωνα με το Αποκλειστικό δημοσίευμα των "Δικογραφιών":


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ? Μετά τη Θήβα και δεύτερος κρατούμενος νεκρός στο Μαλανδρίνο!

Aγρια δολοφονία στο Μαλανδρίνο: Τρεις μαχαιριές δέχθηκε ο άτυχος ...ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Στο... κόκκινο πάλι οι φυλακές της χώρας, καθώς διερευνάται εάν πέθανε από κορωνοϊό, ή από άλλη αιτία δεύτερος κρατούμενος, ο οποίος  βρέθηκε νεκρός σήμερα, στις φυλακες Μαλανδρίνου, δέκα μέρες μετά από το θάνατο 35χρονης, έγκλειστης στις φυλακές  Ελαιώνα Θήβας, που είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.
Στις φυλακές Μαλανδρίνου – με Αλκέτ Ριτζάϊ και άλλους «σκληρούς ...Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των "Δικογραφιών", πρόκειται για 40χρονο αλλοδαπό, πατέρα 5 παιδιών, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κρατούμενος (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση των Δικογραφιών"), υπέφερε επί πέντε ημέρες από πόνους στη στοματική κοιλότητα και μάλιστα είχε πρηστεί.
Σύμφωνα με καταγγελίες συγκρατουμένων του, οι υπεύθυνοι της φυλακής δεν τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, επικαλούμενοι ότι, δεν γίνονται μεταγωγές.
Για τα αίτια του θανάτου του, δενεργείται νεκροψία, νεκροτομή.

Αυτοί οι ταξιθέτες δεν πρέπει να λάβουν βοήθημα, όπως όλοι οι άλλοι κ. Βρούτση;

Βρούτσης- Επίδομα 800 ευρώ: Επεκτείνεται σε άλλους 160.000 ...Σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ, γιά τα μέτρα στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά λόγω των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, στο πεδίο εφαρμογής της εμπίπτουν και οι εργαζόμενοι στην ταξιθεσία, που έχουν λάβει το ειδικό εποχικό βοήθημα του άρθρου 22 του νόμου 1836/1989, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2019 - Νοεμβρίου 2019.
Ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν λάβει το ειδικό εποχικό βοήθημα και ως εκ τούτου, δεν δικαιούνται την αποζημίωσητων 800 ευρώ.
Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, με ποιόν τρόπο θα στηριχτούν;
Yπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ενεργειών, για την ισότιμη μεταχείριση όλων των εργαζομένων;