Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 5 μ.μ. η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, γιά Παπαγγελόπουλο - Τουλουπάκη


Το ερχόμενο Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, με την αγόρευση του τελευταίου εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου, Ιπποκράτη Μυλωνά.

Η Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου ανακοίνωσε την ημερομηνία και ώρα έκδοσης της απόφασης και λύθηκε η συνεδρίαση.

Τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν καταγγελίες των εισαγγελέων Ράικου, Αθανασίου - Τσατάνη, για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, που σχετίζεται με την παράλειψή της να αποστείλει στη Βουλή για τα περαιτέρω, αναφορά που είχαν καταθέσει για την υπόθεση της Νοvartis, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του τότε υπουργού (επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) Παναγιώτη Κουρουμπλή που διετέλεσε υπουργός Υγείας και του αναπληρωτή του Ανδρέα Ξανθού.

Γιά την ίδια πράξη ως ηθικός αυτουργός στην παράλειψη Τουλουπάκη, κατηγορείται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σύμφωνα με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, οδήγησε στη συγκρότηση του Δικαστηρίου με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ολγα Σμυρλή πρότεινε την πλήρη απαλλαγή και των δύο από όλα τα αδικήματα.


Κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τη 12χρονη στον Κολωνό θα ζητήσει ο πρώην διαιτητής, που απολογείται την Πέμπτη


Κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τη 12χρονη αναμένεται να ζητήσει από την ανακρίτρια ο πρώην διαιτητής και πρώην υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της ΝΔ με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη, Φίλιππος Ντόβας, ο οποίος απολογείται την Πέμπτη 2 Μαρτίου, γιά την υπόθεση βιασμού και μαστρωπείας του Κολωνού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος πρώην διαιτητής αρνείται την κατηγορία, ενώ αμφισβητεί την κατάθεση της 12χρονης, που είπε ότι, είχε "επαφή" μαζί του.

Κατά τον κ. Ντόβα δεν διευκρινίζεται, εάν η 12χρονη εννοούσε σεξουαλική ή φιλική επαφή, καθώς, όπως λέει ο ίδιος, το παιδί περνούσε συχνά έξω από το γραφείο του, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειας της.
Ο 60χρονος αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, ισχυρίζεται ότι γνώριζε το κορίτσι και την οικογένειά του και ότι, ποτέ δεν έκανε παράνομη πράξη σε βάρος της 12χρονης. Ο πρώην υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη παραδέχεται ότι γνώριζε τον Ηλία Μίχο, αλλά ισχυρίζεται ότι έχουν να μιλήσουν «από το 2019, όταν δεν μου φέρθηκε όπως έπρεπε στον προεκλογικό μου αγώνα».

Στο ερώτημα γιατί να τον κατηγορήσει η ανήλικη, απαντάει ότι «το παιδί λέει κάποια πράγματα που δεν στέκουν. Δεν ξέρω, μήπως το καθοδηγήσανε; Το ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μάλιστα προεκλογικά με βάζει σε πολλές υποψίες». Η 12χρονη πάντως υπέδειξε το κατάστημά του στον Κολωνό και κατέθεσε ότι εκεί την έστελνε ο Ηλίας Μίχος.

Μάρτυρες υπεράσπισης του αναμένεται να καταθέσουν και μέλη της οικογένειας του.

Στο μεταξύ συμπληρωματική απολογία αναμένεται, να δώσει ο Ηλίας Μίχος στην 33η ανακρίτρια, για την υπόθεση βιασμού και μαστρωπείας της 12χρονης.

Ο ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών αναμένεται να βρεθεί εκ νέου ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση, προκειμένου να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις μετά τις νέες διώξεις και προφυλακίσεις, οι οποίες προέκυψαν από τις συνολικά πέντε καταθέσεις της ανήλικης.

Στην τελευταία κατάθεσή της, η 12χρονη κατονόμασε συνολικά 13 άτομα. Έντεκα από αυτά ταυτοποιήθηκαν, εκ των οποίων τέσσερις οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες είναι και ο 65χρονος δερματολόγος-αφροδισιολόγος, που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τη 12χρονη μέσα στο ιατρείο του, ενώ στο μεταξύ κλήθηκαν σε απολογία άλλοι έξι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και πρώην διαιτητής Α’ Εθνικής Φίπιππος Ντόβας.

Επενδυτικές βαθμίδες και άλλα «ευρωπαϊκά» αφηγήματα

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου

www.argiriadis.gr

Τον τελευταίο χρόνο αποκτήσαμε «οικειότητα» με άλλον έναν σύνθετο  

οικονομικό (πρωτίστως αλλά όχι αποκλειστικά) όρο. Την «επενδυτική βαθμίδα». Όλοι ομνύουν σε αυτόν, ενώ φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης προέβλεπαν την απόκτηση του «ιερού δισκοπότηρου» ήδη από το 2022. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι να τον αποκτήσουμε στο τέλος του 2023 ή στο λυκαυγές του 2024.

Καταρχάς, τι εννοούμε με το συγκεκριμένο όρο; Από οικονομική άποψη, ο όρος «επενδυτική βαθμίδα» δεν αποτελεί τίποτε άλλο από ένα όρο αποσαφήνισης και αφορά στα ομόλογα των κρατών τα οποία έχουν αξιολογηθεί από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης ως ομόλογα με επαρκή πιστοληπτική ικανότητα, για τα οποία ο κίνδυνος αθέτησης υποχρέωσης δεν είναι υψηλός. Όσο χαμηλότερα
βρίσκεται ένα κράτος στις βαθμίδες αξιολόγησης, τόσο μεγαλύτερος θεωρείται ότι είναι ο κίνδυνος αθέτησης του χρέους, με αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού να αυξάνεται, επιβαρύνοντας τον κρατικόπροϋπολογισμό και καθηλώνοντας το κράτος όσον αφορά τις δυνατότητες και τη διαχειριστική ευελιξία του.

Για τη χώρα μας, ζητούμενο είναι «επενδυτική βαθμίδα» να προσδώσουν τουλάχιστον δύο οίκοι αξιολόγησης – εντός του 2024, ώστε μετά τις 31/12/2024, οπότε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, να γίνονται αποδεκτά ως collateral τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Ωστόσο, ο όρος αυτός δεν έχει αποκλειστικά οικονομικό περιεχόμενο. Αντιθέτως, για την επίτευξή του δεν αρκεί απλώς η εκπλήρωση της πρόβλεψης του στόχου πρωτογενούς ελλείμματος του 2022, ή ακόμα η επιστροφή σε πρωτογενές πλεόνασμα το 2023, όπως ανακριβώς υποστηρίζεται στα μέσα ενημέρωσης. Αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί η εμπέδωση της πεποίθησης πως τα δημόσια οικονομικά είναι βιώσιμα, η οικονομική μεγέθυνση είναι μεσοπρόθεσμα εξελικτικά διατηρήσιμη, και οι ανισορροπίες στο εξωτερικό ισοζύγιο προσωρινές. Επιπρόσθετα, πως η λειτουργία κρίσιμων θεσμών όπως η δημοσιονομική διαφάνεια, η κοινοβουλευτική λογοδοσία, και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπηρετούν την πολιτική σταθερότητα και υποστηρίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο την οικονομική ανθεκτικότητα. Με άλλους λόγους, η ανάκτηση και διατήρηση της επενδυτικής βαθμίδας προϋποθέτει την αναβάθμιση της χώρας τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο.

Και ενώ στην οικονομία, κατά γενική ομολογία τα πήγαμε αρκετά καλά, με εξαίρεση την αντιφατική και κοινωνικά άδικη αντιμετώπιση του φαινομένου της ακρίβειας, ουδόλως μπορεί να υποστηριχθεί κάτι αντίστοιχο για τις πρωτοβουλίες θεσμικής θωράκισης της χώρας. Πώς μπορεί να υποστηρίζει κανείς ότι οι θεσμοί λειτουργούν όταν ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εμπλέκονται στα πλοκάμια του υποκόσμου και η πολιτική ηγεσία τους καλύπτει; Πώς μπορεί να πιστεύουμε ότι είμαστε δημοκρατική χώρα όταν επί μήνες δε δίνονται πειστικές απαντήσεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών; Πώς είναι δυνατόν ναπιστεύουμε ότι αναβαθμιζόμαστε σε θεσμικό επίπεδο, τη στιγμή που η Δικαιοσύνη αποτυγχάνει να εντοπίσει (πόσω μάλλον να τιμωρήσει) τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στις ανωτέρω περιπτώσεις; Τέλος, τίνι τρόπο εμβαθύνουμε σε θεσμούςκοινωνικής λογοδοσίας όταν κακίζουμε την ΑΔΑΕ που πήγε να κάνει τη δουλειά της;

Και εάν κάποιος καλόπιστος αναγνώστης θεωρεί τα ανωτέρω κινδυνολογία ας διαβάσει το άρθρο των Financial Times της περασμένης εβδομάδας, όπου με σαφήνεια διατυπώνονταν μεν η άποψη ότι «από καθαρά μακροοικονομική άποψη, η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ελπίζει ότι, θα αποκτήσει, μέσα στη χρονιά, την επενδυτική βαθμίδα», αλλά, στη συνέχεια, προειδοποιούσε πως «η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα απαιτήσει κάτι περισσότερο από πρωτογενή πλεονάσματα». Θα απαιτήσει, επισήμανε το άρθρο, «να δείξει η Ελλάδα ότι διαθέτει ισχυρούς θεσμούς και ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

Όσοι θέλουν να ζουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό και ταυτόχρονα ισχυρό κράτος δεν πρέπει να λησμονούν ότι ισχυροί θεσμοί και οικονομία πάνε μαζί. Όχι χώρια. Μόνον έτσι «μένουμε Ευρώπη»…

Εκκενώθηκαν τα δικαστήρια της Ευελπίδων, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα!

Τηλεφώνημα γιά βόμβα στην Ευελπίδων, έγινε αιτία να εκκενωθούν όλα τα κτίρια των δικαστηρίων. 

Ηδη έχει φτάσει η Αντιτρομοκρατική, με τον ειδικό Αστυνομικό σκύλο ανιχνευτη, που ανέλαβε υπηρεσία.

Ειδικό Δικαστήριο: Πριν ή μετά τις εκλογές η απόφαση για Παπαγγελόπουλο - Τουλουπάκη?


Θα εκδοθεί πριν ή μετά τις εκλογές η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, γιά Παπαγγελόπουλο -Τουλουπάκη?

Είναι το ερώτημα, που "στοιχειώνει" τη δίκη, η οποία - εκτός απροόπτου - σήμερα ρίχνει αυλαία, καθώς ολοκληρώνεται η ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, που δικάζει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ξεκινήσει την αγόρευση του ο τελευταίος συνήγορος υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου, Ιπποκράτης Μυλωνάς.

Αφού ολοκληρώσει την αγόρευση του ο συνήγορος, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο μετα το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, να να ανακοινώσει σήμερα, πότε θα συνεδριάσει εκ νέου, για να απαγγείλει την απόφαση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο, να μην εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, ενόψει του συντόμου διαστήματος, που μεσολαβεί από το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας και την προκήρυξη των εκλογών, εφόσον βέβαια γίνουν στις 9 Απριλίου.

Η έμπειρη Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου, προσπάθησε να το προλάβει, όταν 15 ημέρες πριν, στη διάρκεια της απολογίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μίλησε για πίεση που δέχεται το δικαστήριο από το χρόνο, για να ολοκληρώσει τη δίκη και να βγάλει ετυμηγορία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς εαν οι εκλογές προκηρυχθούν γιά τις 9 Απριλίου και μέχρι την ημέρα της αναγγελίας τους από τον Πρωθυπουργό, δηλαδή αρχές Μαρτίου, δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, για Παπαγγελόπουλο - Τουλουπάκη, τότε όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών θα διακοπεί, για μετά τις εκλογές.

Μάλιστα, στις αντιδράσεις τότε των συνηγόρων, η Πρόεδρος απάντησε ότι, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει εκδοθεί απόφαση του δικαστηρίου και τόνισε ότι, εαν χρειαστεί, το δικαστήριο θα συνεδριάσει και Σάββατο, για να τελειώσει εγκαίρως η δίκη.

Ο στόχος της Προέδρου να εκδοθεί η απόφαση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου δεν επετεύχθη.

Η ασθένεια τριών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου ωστόσο την περασμένη βδομάδα, διέκοψε τη δίκη χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι αγορεύσεις.





"Θα απαιτηθεί συναίνεση των φιναλίστ για να γίνει ο τελικός κυπέλλου στο εξωτερικό" (ΒΙΝΤΕΟ)



Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελος Δανιήλ και πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ και αναφέρθηκε στο θέμα του τόπου διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.Αναλυτικά όσα είπε ο Άγγελος Δανιήλ:

Δείτε την εκπομπή:
 https://www.tvopen.gr/watch/160010/hdikhstoopen272f022f2023

Αν μπορεί ο τελικός του Κυπέλλου να διεξαχθεί στο εξωτερικό: «Σίγουρα είναι εφικτό, το έχει συμπεριλάβει η προκήρυξη. Κατ’ αρχήν πρέπει να βγει το ζευγάρι του τελικού και πιστεύω ότι εκεί θα πρέπει να εξεταστούν οι προθέσεις των δυο ομάδων που προσωπικά θεωρώ ότι για το εξωτερικό πρέπει να υπάρχει και μία οικονομική πρόταση για να καλυφθούν και οι ομάδες και τα έξοδα, το μπάτζετ του τελικού. Αν υπάρχει το μπάτζετ και πέσει στο τραπέζι, ποιος φιναλίστ δε θα θέλει πάει έξω; Όταν έχεις 2,5 εκατ. ευρώ έσοδα, αυτά που θα εισπράξουν οι ομάδες θα είναι παραπάνω.




Φέτος προβλέψαμε στην προκήρυξη να τελειώσουν αρχές Μαρτίου οι ημιτελικοί για να υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποφασίσουμε. Στην Αγγλία υπάρχει το Γουέμπλεϊ, στην Ελλάδα υπάρχει τέτοιο γήπεδο; Και στο ΟΑΚΑ δημιουργούνται προβλήματα. Υπάρχει ένα ιστορικό γήπεδο μόνο για τελικούς στην Ελλάδα; Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα με την ανάπτυξη στην Αγγλία.

Τη φετινή προκήρυξη την βγάλαμε επειδή έχουμε δει τι συμβαίνει με τους τελικούς. Εμείς έχουμε βγάλει το ζευγάρι του τελικού πριν γίνουν τα ματς. Ας βγει το ζευγάρι και όλα θα συζητηθούν και θα παρθούν οι αποφάσεις. Στους 2,5 μήνες θα δούμε τα προβλήματα και θα τα λύσουμε. Ο κ. Μπαλτάκος είπε αν συμφωνήσουν οι ομάδες να πάμε στο ΟΑΚΑ. Αλλιώς, βάσει προκήρυξης είναι ξεκάθαρο πού θα παίξουν.

Για το αν ο τελικό Κυπέλλου μπορεί να γίνει στο Λονδίνο, ο δικηγόρος Γρηγόρης Ιωαννίδης δήλωσε: «Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο θα πρέπει ένας τελικός του ελληνικού Κυπέλλου να γίνει στο εξωτερικό. Φαντάζομαι ο κύριος λόγος θα είναι εμπορικός, αν φυσικά τα έσοδα υπερβαίνουν κατά πολύ τα έξοδα, γιατί όχι; Αλλά ίσως να λογαριάζουν και χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί μπορεί η Κρίσταλ Πάλας να δίνει το γήπεδό της αλλά θα πρέπει να δούμε και άλλα διαδικαστικά θέματα. Για να γίνει ο αγώνας εκεί θα πρέπει να δώσει άδεια το Ειρηνοδικείο της περιοχής, μετά να υπάρχει και άδεια της Αστυνομίας, αν έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω στους δρόμους. Και αυτό που ανησυχεί εμένα είναι ότι στα βρετανικά γήπεδα δε υπάρχουν κάγκελα. Εδώ στην Ελλάδα παρατηρούμε ότι όταν γίνεται κάτι που δεν αρέσει στους φιλάθλους μπορούν και μπαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους κι έχει κάγκελα. Και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει σε ένα γήπεδο χωρίς κάγκελα. Φοβάμαι γιατί ίσως φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Δηλαδή τι θα γίνει αν σε κάποιον δεν αρέσει η απόφαση του διαιτητή, δεν αρέσει το αποτέλεσμα και μπει μέσα; Θα δυσφημίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Πάνω σε αυτά, ο κ. Δανιήλ τόνισε: «Προσωπικά καταλαβαίνω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει τελικός Κυπέλλου στο εξωτερικό, ίσως ήταν πιο εύκολο αν είχαμε Σούπερ Καπ. Ο λόγος είναι να πας κάπου που έχει κοιτίδα ελληνισμού. Εγώ ενστερνίζομαι τη σκέψη του κ Ιωαννίδη αλλά σκεφτείτε έξοδα. Γι αυτό είπα στην αρχή ότι θα πρέπει να υπάρχει πολύ εξεζητημένο οικονομικό κέρδος. Αν έχει ο κ. Μπαλτάκος τέτοια στοιχεία για 2,5 εκατομμύρια ευρώ ΟΚ αλλά εγώ θεωρώ ότι είναι δύσκολο. Όλα τα προηγούμενα χρόνια όποτε είχαμε κόσμο και ειδικά πέρσι μετά από τρία χρόνια χωρίς κόσμο εξελίχθηκε ένα τελικός που διήρκεσε κοντά στις 4 ώρες. Ίσως πάνω σε αυτό ο πρόεδρος σκέφτεται την αποφυγή των επεισοδίων που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν αποφεύγονται. Αλλά αυτά είναι προσωπικές του σκέψεις».

Αν αποκτήσει γήπεδο η Εθνική: «Το πρόβλημα είναι ότι παλεύουμε ακόμα να βρούμε προπονητήριο. Οπότε για γήπεδο που να γίνεται μία γιορτή του ποδοσφαίρου είναι ακατόρθωτο γιατί εδώ ασχολούμαστε με άλλα πράγματα και όχι με το ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα για μένα είναι ότι πως η κυβέρνηση χρηματοδοτεί όταν δεν κάθεται με την ομοσπονδία για να βάλει και κάποια κριτήρια χρηματοδότησης. Μήπως αφού χρηματοδοτήσεις να «απαιτήσεις» και κάποια πράγματα από τις ΠΑΕ.

Ήδη έχει ξεκινήσει η κουβέντα για το αθλητικό κέντρο και έχουν βρεθεί δύο χώροι, ένας στην Ελευσίνα και ένας λίγο πιο κάτω δε θυμάμαι ακριβώς την τοποθεσία. ».

Για την εμπλοκή της πολιτικής στο ποδόσφαιρο: «Στην Ελλάδα δυστυχώς το αιώνιο πρόβλημα είναι ότι οι κυβερνήσεις εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο και βλέπετε το αποτέλεσμα. Ξέρετε ότι 220 ερασιτεχνικά σωματεία δεν παίζουν ποδόσφαιρο; Όσο επικαλούμαστε την πολιτική δυστυχώς αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Εγώ ξέρω ότι υπήρχε μία απεργία και σταμάτησε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, επανήλθαμε γιατί σεβαστήκαμε τις ομάδες. Με αυτό που ξέρω εγώ με απόφαση είναι ότι αν το καλοκαίρι αυτός ο νόμος δεν αρθεί ως προς τη συμμετοχή των ομάδων, την επόμενη σεζόν δεν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Αυτό ξέρω από μέσα, σαν πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας για μένα είναι ξεκάθαρο. Δεν μιλάω για αθέμιτη παρέμβαση σε όρους χρηματοδότησης και εποπτικού ελέγχου αλλά για επεμβάσεις στις προκηρύξεις πρωταθλημάτων, που το κράτος αποφασίζει ποιος θα παίξει ποδόσφαιρο. Τις αναδιαρθρώσεις, αν το σωματείο δεν είναι στο μητρώο δε θα παίξει ποδόσφαιρο. Επιτρέψτε αυτό να το κάνει το ποδόσφαιρο».


"Γιατί ο Αυγενάκης έδωσε τα χρήματα από το στοίχημα στις ομάδες της SL1 που βρίσκονται ακόμη στους φακέλους της Sportradar; (ΒΙΝΤΕΟ)



Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρης Καλαϊτζίδης και μίλησε μεταξύ άλλων. για το θέμα της διακοπής της Super League 2, επιρρίπτοντας ευθύνες στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.Ο κ. Καλαϊτζίδης δήλωσε για το θέμα:


Δείτε την εκπομπή: 


«Νομίζω ότι ο κ. Αυγενάκης έβαλε κι εκεί το χέρι του. Αλλά αυτά είναι θέματα. που είναι τραγικό να έχουμε συμφωνήσει άλλα πράγματα με τον κ. Αυγενάκη. Είναι ο υφυπουργός ο οποίος δεν τήρησε τίποτα από όσα έχουν λεχθεί. Και είναι ο υφυπουργός ο οποίος έχει βάλει πάρα πολλά εμπόδια για την εύρυθμη λειτουργία αυτής της κατηγορίας. Επίσης είναι ο άνθρωπος ο οποίος μιλάει για αγώνες οι οποίοι είναι ελεγχόμενοι από το στοίχημα και εμφανίζονται ως χειραγωγημένοι αλλά δεν μας απάντησε πόσοι εξ’ αυτών είναι. Γιατί εξ’ όσων γνωρίζω δεν είναι κανένας. Δεν υπάρχει καμία τελεσίδικη απόφαση. Υπάρχουν δυο αντίστοιχοι αγώνες στη Super League 1 οι οποίοι ελέγχονται; Αυτές οι ομάδες εξαιρέθηκαν από την επιχορήγηση; Όχι. Την πήραν. Άρα άλλα μέτρα και άλλα σταθμά ο κ. Αυγενάκης».

Δικαιώνει τον Πινέιρο και ο παρατηρητής διαιτησίας

Η "Δίκη στο Open" αποκάλυψε απόψε την έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας Γιώργου Λιαχούδη, ο οποίος αναφέρει ότι, ο Πορτογάλος ρέφερι είχε τον έλεγχο του αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναικού από την πρώτη στιγμή,

Ο παρατηρητής διαιτησίας Γιώργος Λιαχούδης, σύμφωνα με την έκθεση του, έμεινε ευχαριστημένος από τα σφυρίγματα του Ζοάο Πινέιρο στο ντέρμπι των "αιωνίων".

Ο Θεσσαλονικιός παρατηρητής δικαιώνει τον Πινέιρο, τόσο για την ακύρωση του γκολ του Βρουσάι, όσο και για την αποβολή Παπασταθόπουλου.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Λακωνικό αλλά «Πιπεράτο»


του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου


Μας κάνει καλό, Ελληνικό ευλογημένο και καθόλου χειμωνιάτικο, καιρό εδώ και μερικές μέρες και μπροστά μας η «Καθαρά Δευτέρα» ημέρα που σύμφωνα με την Λαϊκή μας παράδοση πετάμε χαρταετούς...

Τα ζήλεψαν τα ύψη τιυ χαρταετού και βάλθηκαν να τα φτάσουν οι τιμές των εδεσμάτων, που σχετίζονται με αυτή τη μέρα...

Και σκέφτηκα ο αφελής, τι καλά θα ήταν καθώς έρχονται Εθνικές Εκλογές, να φορτώσουμε συμβολικά στους χαρταετούς μας εκείνους τους ψεύτες Μπλε, Πράσινους και Πολύχρωμους πολιτικούς μας που τους πιστέψαμε, τους εκλέξαμε και μας κατάντησαν σταμχάλια που βιώνουμε και αφού πάρει ύψος ο αετός μας να κόψουμε το σχοινί και ας τους πάρει ο Άνεμος μακρυά από την Ελλάδα...

Τους τίμιους στη γειτονιά μας τους γνωρίζουμε και και καθώς θα έχουμε «απλή αναλογική» προτείνω να τους επιλέξουμε και ας μην έχουν το «χρώμα» μας γιατί τους χρειαζόμαστε εμείς και η Δημοκρατία μας!..

Ιδεολογικό Απαρχάιντ και παρακρατικοί μηχανισμοί


Γράφει ο δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς

Eίναι πρόδηλο, ότι η Δημοκρατία εν Ελλάδι πνέει τα λοίσθια, το αυτό δε, συμβαίνει και με την ιταμή λογοκρισία η οποία έχει επιβληθεί σιωπηρώς πλην όμως εμφανώς και εκ του αποτελέσματος εκ των ποινικών διώξεων οι οποίες ασκούνται κατά της ελευθέρας εκφράσεως και διαδόσεων ιδεών, τούτο δε αποδεικνύει πανηγυρικώς και πετριτράνως, ότι η Ελλάς ομοιάζει περισσότερο, με οιονεί αποικία, δρώσα ως ωσεί προτεκτοράτο των Μεγάλων δυνάμεων, οι οποίες εντέλλονται την κηδεμονία της εκ των εντεταλμένων επιτρόπων, κρατούντων, οι οποίοι σύγκεινται την θεσμική ελίτ (...).

Οι άνωθεν εντολές πλήρους κηδεμονίας της εθνικής ιδιοσυστασίας εκ των αντ-εθνικών δεσμευτικών αποφάσεων της Ε..Ε αλλά και οι αφανείς κατευθυντήριες γραμμές των διεθνών διευθυντηρίων, επιβάλλουν μία σιωπηρά μονοκρατορία, περιαπτόμενου του ψευδεπίγραφου μανδύα, της φενακισμένης δημοκρατίας, η οποία υφίσταται μόνον εικονικά και προβάλλεται λυσιτελώς, δια της φαιάς προπαγάνδας των μέσων μαζικής εξαπατήσεως ίνα χειραγωγήσουν
την κοινή γνώμη, καταπείθοντας την, ότι οι μόνες ρεαλιστικώς εφικτές ιδεολογικές δυνάμεις, καθίστανται οι υφιστάμενες, του κοινοβουλευτισμού, εξοστρακίζοντας εξ αντιδιαστολής,
οιαδήποτε αντίθετη άποψη ως άξονα του κακού.

Ούτως δημιουργείται μία ψευδή συνείδηση προς το συλλογικό υποσυνείδητο, δια του οποίου δαιμονοποιείται η ετέρα άποψη με την πρόσαψη του στίγματος ότι, απειλεί την κοινωνική συνοχή, είναι δήθεν φασιστική, αντιδημοκρατική και ούτω καθ’ εξής, πρόκειται δηλαδή, για αισχρά μέλαινα προπαγάνδα των μηχανισμών του οιονεί σιδηρού παραπετάσματος το οποίο επιχειρεί να καθυποτάξει την μάζα ούτως ώστε να θωρακίσει τα κεκτημένα συμφέροντά της, έναντι οιουδήποτε σπεύδει να τα αμφισβητήσει και να  κλυδωνίσει τα του status quo, της ενδημούσης τάξης πραγμάτων.

Ως εκ τούτου δημιουργείται η αληθής πραγματικότητα των αντι-εθνικών συμφερόντων, ολοκληρωτικού τύπου, και ψευδεπίπλαστα δημοκρατική μέσω του παραμορφωτικού φακού των
Μ.Μ.Ε, ούτως ώστε να ποδηγετήσουν και να συσκοτίσουν την κοινή γνώμη, περί του τι συμβαίνει εις τον τόπο μας.

Τούτων δοθέντων, το δήθεν δημοκρατικό μας πολίτευμα, ή μάλλον το κατ’ ευφημισμόν, έχει εγκαθιδρύσει ένα ιδεολογικό απρτχάιντι, μη ανεχόμενο οιαδήποτε κριτική η οποία συγκρούεται
ευθέως και αποκαλύπτει απεριφράστως τα συμφέροντα, του ερριζωμένου κατεστημένου το οποίο αγωνιά εν ουδεμία περιπτώσει, να μην καταστεί γνωστό προς την μάζα του πεπλανημένου λαού.

Κατά συνέπεια δέον όπως το κατεστημένο να εφεύρει συνεργεία των μυστικών υπηρεσιών μηχανισμούς κοινωνικής διχοστασίας, επιστρατεύοντας ρητορική μίσους και μισαλλοδοξίας, με αμιγώς ρατσιστικά κίνητρα προς τους πολίτες οι οποίες κατ’ επίκληση υποτίθεται της δημοκρατίας, υπολαμβάνουν ότι έχουν το δικαίωμα να εκφέρουν ευθέως και να διατυπώσουν την γνώμη τους, καταστηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα και εν γένει την διαπλοκή συμφερόντων του υφιστάμενου κατεστημένου.

Πλην όμως το τελευταίο (νοουμένου του κατεστημένου) εσχάτως επιτίθεται προς αυτούς, ποινικοποιώντας το φρόνημά τους και χαρακτηρίζοντας ως σύγχρονοι πάλαι ποτέ Ιεροεξεταστές, ως εγκληματίες σκέψεως, με αποτέλεσμα να τους στοχοποιούν, να τους
εκφοβίζουν, κατασυκοφαντώντας τους, και διαπομπεύοντας τους δημοσίως.

Ως εκ τούτου εν προκειμένω, ομιλούμε για μία ιδιότυπη δικτατορία, υπό τις ερπύστριες της οποίας, ο ελεύθερος λόγος δολοφονείται εν ακαρεί χρόνω και ο πολίτης τρομοκρατείται, ανεξέλεγκτα από παρακρατικούς μηχανισμούς, οι οποίοι μετέρχονται πρακτικές ωμής και τυφλής βίας συλλήβδην προς τους πολίτες, προκειμένου να
κάμψουν οιαδήποτε μορφή αντίστασης εις το σύστημα.

Οι δήθεν παρακρατικοί μηχανισμοί με το ψευδώνυμο μανδύα της αριστεράς δήθεν επαναστάσεως, πρόκειται δια πράκτορες με χρηματοδότες πέραν του ατλαντικού, όπου όπισθεν της ρητορικής, επιχειρούν να εδραιώσουν την πρωτοκαθεδρία συγκεκριμένων εθνικών συμφερόντων, επιτυγχάνοντας εν ταυτώ, την απόσειση των καίριων ευθυνών των εθνών αυτών, ως προς την μέχρι τούδε παγκόσμια πορεία του (με χρονικό ορόσημο το πέρας του β’
παγκοσμίου πολέμου) και εξ ετέρου να παρελκύσουν την κοινή γνώμη, ότι οι αντιφρονούντες δέον όπως παταχθούν, δηλαδή εν άλλοις λόγοις δρουν κυκλωτερώς και εξ αντιστρόφου της
αντικειμενικής τρεχούσης πραγματικότητας.

Εν κατακλείδι, απτό παράδειγμα των ως άνω λεγομένων μου , καθίσταται το γεγονός ότι, η αστυνομία ουδέποτε τους συλλαμβάνει αλλά ούτε και η δράση τους κατατείνει εναντία προς την
διαπλοκή των συμφερόντων, δια μέσου των οποίων στενάζει ο Ελληνικός λαός,ξ όπως: οι πλειστηριασμοί, τα οικονομικά σκάνδαλα και ούτω καθ’ εξής, παρά την εξ αντιθέτου ρηματικώς
εκπεφρασμένη ρητορική τους, με αποτέλεσμα να εξαντλείται το μένος τους δήθεν κατά αυτών, όπου και το ίδιο το σύστημα πλήττει και μάχεται λυσσωδώς.

Ως έπος ειπείν, οι παρακρατικοί αυτοί και άνωθεν χρηματοδοτούμενοι μηχανισμοί, ταυτίζονται με τα καθεστωτικά συμφέροντα παρά την εκάστοτε και εκασταχού αφηγηματική ρητορική υιοθετούν και ασκούν δια χτυπημάτων ωμής και τυφλής βίας ιδεολογική τρομοκρατία προς τους αντιφρονούντες.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Βασιλιάς... Καρνάβαλος!


Από το twitter και το Καρναβάλι

https://twitter.com/pdimitra2022

Οι "Δικογραφίες" εύχονται σε όλους Καλή Σαρακοστή και να πέσουν οι ΜΑΣΚΕΣ!
 

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Η "αιώνια" τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου + Ο τελικός κυπέλλου και οι αντιδράσεις για το εξωτερικό + Το αδιέξοδο της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.

Το μακροβιότερο talk show μαζί σας και την Καθαρά Δευτέρα. Στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η αθέατη πλευρά του ντέρμπι των "αιωνίων" και η τοξικότητα, που καλά κρατεί - Σχολιάζει ο προπονητής Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

ΘΕΜΑ: Ο τελικός του κυπέλλου και οι αντιδράσεις για τον τόπο διεξαγωγής - Απαντά ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ Άγγελος Δανιήλ.

ΕΡΕΥΝΑ: Το αδιέξοδο της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης - Σχολιάζουν ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Ανδρέας Μαλάτος και ο καθηγητής αθλητικού δικαίου Γρηγόρης Ιωαννίδης.

Στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".

Τριάντα πέντε χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.


Πως θα δείτε live την Καθαροδευτεριάτικη "Δίκη"

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open, η "Δίκη" http://dikisports.blogspot.com/2023/02/blog-post_568.html?m=1

Εναλλακτικά στο διαδίκτυο https://youtube.com/live/CEdPvyES4C4?feature=share

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Παρέμβαση εισαγγελέα για αναρτήσεις κατά ανώτατων δικαστικών λειτουργών

Την παρέμβαση του Προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσαν  αναρτήσεις στα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου,  που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά. 

Στις  αναρτήσεις πέραν των ανώτατων δικαστικών, υπήρξαν αναφορές και σε δικαστικούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης αναφερόταν ονομαστικά και σε δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου.

Ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελευθεριάνοε έδωσε  εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, γιά να διαπιστωθεί, εάν αν και από ποιούς έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως διέγερση πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και βία κατά δικαστικών λειτουργών.

Σε ανακοίνωση της η  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει:

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας. Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Νεογέννητη Ενωση Αθλητικών Εισαγγελέων Ευρώπης!

Νεογέννητη είναι η Ενωση Αθλητικών Εισαγγελέων χωρών της Ευρώπης, που συστήθηκε πριν από τρεις μήνες στο Στρασβούργο  σε Συνέδριο, στο οποίο μετείχε και ο Ελληνας Αθλητικός Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος.

Μέχρι τώρα, εκτός από τη χώρα μας, που είναι εκ των ιδρυτικών μελών, στην Ενωση έχουν προσχωρήσει, η Ιταλία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία και έπεται συνέχεια.

Σκοπός της Ένωσης είναι μεταξύ άλλων, να χτυπηθούν τα "στημένα" ματς και να καταργηθεί η γραφειοκρατία, μέσω των δικαστικών συνδρομών, που καθυστερούν την ποινική διαδικασία.


Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Ειδικό Δικαστήριο: Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται...

 Λένε ότι, "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται"!

Κάτι, που επιβεβαιώθηκε χτες, γιά τον εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Νίκου Παπά Γιάννη Μαντζουράνη, που η μέρα του δεν ξεκίνησε καλά, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο καταδίκασε ΟΜΟΦΩΝΑ τον πρώην υπουργό, επιβάλλοντας του, μάλιστα την ανώτατων ποινών, που είναι τα 2 χρόνια, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, γιά το οποίο κρίθηκε ένοχος.

Το κακό ξεκίνησε νωρίτερα και να τι έγινε:

Η ώρα ήταν 10 παρά πέντε το πρωί. 

Η αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με τα βαριά δρύινα έπιπλα και τους διακοσμημένους με σκουρόχρωμο ξύλο καρυδιάς τοίχους, εκεί που δεσπόζουν τα πορτραίτα προσώπων, τα οποία έγραψαν ιστορία στη Δικαιοσυνή έδρανα, ήταν κατάμεστη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν πάρει τη θέση τους, οι δημοσιογράφοι είχαμε φτάσει πολύ νωρίτερα, για να εξασφαλίσουμε καρέκλα και τραπέζι γιά τα Λαπ τοπ μας, ενώ είχαν εισβάλλει οι φωτορεπόρτερ, στην προσπάθεια τους, να "κλέψουν" ένα πλάνο, ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για Νίκο Παπά και Χρήστο Καλογρίτσα.

Στις 10 ακριβώς ήχησε το κουδούνι έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας.

Τα 19 μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (13 τακτικά και 6 αναπληρωματικά), με πρώτη την Πρόεδρο Ιωάννα Κλάπα άρχισαν σιγά - σιγά, να μπαίνουν στην αιθουσα και να καταλαμβάνουν τις θέσεις τους. Μπήκε και ο αναπληρωτής Εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, ο οποίος, απούσας της τακτικής Εισαγγελέα Ολγας Σμυρλή, η οποία ασθενεί), κατέλαβε τη θέση της στα έδρανα 

Δεν πρόλαβε καλά - καλά η Πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, να ξεκινήσει την εκφώνηση της απόφασης και μιά αναστάτωση προκλήθηκε στην αίθουσα, κυρίως στις θέσεις των δικηγόρων, ενώ ένας ψίθυρος, που ξεκίνησε από τους δημοσιογράφους άρχισε να δυναμώνει:

"Ο Μαντζουράνης? Πού είναι ο Μαντζουράνης"?

Πράγματι, έλειπε ο επικεφαλής συνήγορος της υπερασπιστικής ομάδας του πρώην Υπουργού Νίκου Παπά Γιάννης Μαντζουράνης.

Το λόγο πήρε ο συνυπερασπιστής του Θόδωρος Μαντάς, που ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή, προκαλώντας ωστόσο μιά μικρή αγωνία, καθώς είπε:

"Κυρία Πρόεδρε κύριοι Δικαστές, κύριε Εισαγγελέα.  Εχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ να εντοπίσουμε τον κ. Μαντζουράνη, αλλά είναι αδύνατον. Δεν γνωρίζουμε, γιατί δεν είναι εδώ. Θα έπρεπε να είναι. Μέχρι αργά το βράδυ μιλάγαμε στο τηλέφωνο και  συμφωνήσαμε γιά τους σημερινούς  υπερασπιστικούς μας χειρισμούς. Πρόβλημα δεν υπηρχε. Θα έπρεπε να είναι εδώ. Του έχουμε τηλεφωνήσει πολλές φορές εδώ κι ένα τέταρτο και  το περίεργο είναι ότι, δεν απαντάει. Δεν έχει απαντήσει σε κανέναν μας"!

Πρόεδρος (Ιωάννα Κλάπα): Θα διακόψουμε για λίγο. Το σωστό είναι, να βρίσκεται παρών και ο κ. Μαντζουράνης. Μιλήσατε με τους συνεργάτες του γραφείου του;

Μαντάς: Είναι όλοι εδώ στην αίθουσα. Ούτε και σε αυτούς απάντησε.

Δημοσιογράφος: Τη γυναίκα την πήρατε τηλέφωνο;

Μαντάς: Οχι. Αλλα μιλήσαμε με τους συνεργάτες του και δεν ήξεραν τίποτα.

Πρόεδρος: Θα διακόψουμε για λίγο. Για δέκα λεπτά? 

Μαντάς: Και λιγότερο. Επτά λεπτά. Πιστεύω θα ερθει στο μεταξύ.

Πρόεδρος: Εντάξει. Γιά 15 λεπτά.

Τη στιγμή, που τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, για να αποχωρήσουν από την αίθουσα, πήρε το λόγο ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος φώναξε:

"Κυρία Πρόεδρε τον εντόπισα. Απάντησε σε μένα. Σε πέντε λεπτά θα είναι εδώ".

Πρόεδρος: Πολύ καλά. Δεκαπεντάλεπτη διακοπή.

Πράγματι, ένα λεπτό μετά εμφανίστηκε ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος μάλιστα, δέχτηκε και... επιθέσεις χιούμορ των συναδέλφων του, που τον επέκριναν, λέγοντας του:

Μαντάς: Καλά δεν απαντάς σε μας και απαντάς μόνο στο Λοβέρδο ε?

Μαντζουράνης: Απαντάω μόνο σε αυτούς, που... με αγαπάνε...

Το μυστήριο της απουσίας του, το έλυσε ο ίδιος ο συνήγορος του Νίκου Παπά, όταν επέστρεψαν οι δικαστές στην έδρα:

Μαντζουράνης: Ζητώ συγγνώμη κυρία Πρόεδρε, αλλά είχα ένα μικρό ατύχημα, με το αυτοκίνητο, την ώρα που ερχόμουν στο δικαστήριο. Δεν ήταν κάτι σημαντικό. Αλλά δεν μπορούσα, να φύγω έτσι. Επρεπε να μείνω και να δώσω τα στοιχεία μου. Γι' αυτό καθυστέρησα..."!

Στη συνέχεια, μετά την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση, αποδείχτηκε ότι, πόσο δίκιο έχει ο σοφός λαός, που πιστεύει ότι, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται...

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Νέα "βόμβα": Είχαν δικογραφία για τον Κοκλώνη από το 2021 και την έβαλαν στο ράφι


https://www.ieidiseis.gr/ellada/186650/nea-vomva-eixan-dikografia-gia-ton-kokloni-apo-to-2021-kai-tin-evalan-sto-rafi

Ενός κακού... μύρια έπονται!

Λόγια του αρχαίου τραγικού ποιητή Σοφοκλή, που επιβεβαιώνονται στην περίπτωση του Νίκου Κοκλώνη..

Οπως αποκαλύπτεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα συρτάρια της Οικονομικής Εισαγγελίας εκκρεμούσε από το 2021 άλλη δικογραφία σε βάρος του γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού, για φορολογική υπόθεση, μικρότερου βεληνεκούς από την υπόθεση, που αποκάλυψε η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, η οποία οδήγησε στη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του τηλεαστέρα, που φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, που ξέπλενε μαύρο χρήμα, ενώ εξαπάτησε το Δημόσιο, προκαλώντας ζημιά 22 εκατομυρίων ευρώ.

Κατά τις ίδιες πηγές, η νέα δικογραφία Κοκλώνη, που όμως είναι... παλιά, βγήκε στην επιφάνεια, μετά το "χτύπημα" Βουρλιώτη και συγκεκριμένα, όταν το 80σελιδο πόρισμα - καταπέλτης του Προέδρου της Αρχής, έφτασε στην Οικονομική Εισαγγελία.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης, στα χέρια του οποίου διαβιβάστηκε από τον κ. Βουρλιώτη το πόρισμα - φωτιά, για Κοκλώνη, χρέωσε την υπόθεση αρχικά σε μια από τις επίκουρες Εισαγγελείς του.

Στη συνέχεια όμως η δικογραφία άλλαξε χέρια, όταν διαπιστώθηκε ότι, άλλος επίκουρος αντεισαγγελέας της Οικονομικής Εισαγγελίας χειριζόταν ήδη από το 2021 δικογραφία κατά του Νίκου Κοκλώνη, με φορολογική υπόθεση του διάσημου τηλεπαραγωγού.

Ετσι, το πόρισμα Βουρλιώτη έφυγε από τα χέρια της επίκουρης Εισαγγελέα της Οικονομικής Εισαγγελίας, στην οποια είχε χρεωθεί αρχικά η υπόθεση Κοκλώνη και για λόγους συναφείας χρεώθηκε στο συνάδελφό της αντεισαγγελέα, που χειριζόταν την αρχική υπόθεση σε βάρος του διάσημου τηλεπαρουσιαστή.








Στα χέρια του Κοκλώνη η διάταξη Βουρλιώτη, για τη δέσμευση της περιουσίας του



"Ραβασάκι", με τη διάταξη δέσμευσης των περιουσιακών του στοιχείων, που επεβλήθη με βάση το 80σέλιδο πόρισμα - καταπέλτη του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, αναμένεται να λάβει σήμερα - εάν δεν το έχει ήδη λάβει -  ο τηλεαστέρας Νίκος Κοκλώνης, προκειμένου να του γνωστοποιηθεί και επίσημα το οικονομικό μπλόκο της Αρχής, για το οποίο έχουν ήδη ενημερωθεί οι Τράπεζες και άλλοι αρμόδιοι φορείς.



Το πόρισμα Βουρλιώτη, που αποκάλυψαν οι "Δικογραφίες" και το iEdiseis βρίσκεται από χτες στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη, ο οποίος θα αποφασίσει μέχρι την Τρίτη, σε ποιά ελεγκτική Αρχή θα αναθέσει την έρευνα σε βάρος του Νίκου Κοκλώνη και εναντίον επτά συνεργατών του, καθώς και 13 εκπροσώπων εταιριών του, προκειμένου να διαπιστωθεί η διάπραξη των κακουργημάτων, που εντόπισε ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος κ. Βουρλιώτη, ο πασίγνωστος παρουσιαστής φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε «μαύρο χρήμα», διέπραττε απάτες σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή και φορολογική απάτη, ζημιώνοντας του Δημόσιο με ποσό 22 εκατομυρίων.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας έχει χρεώσει το πόρισμα Βουρλιώτη σε επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να αναθέσει τη διερεύνηση των σοβαρών αδικημάτων, που εντόπισε η Αρχή Ξεπλύματος στην Οικονομική Εισαγγελία ή στο ΣΔΟΕ.

Εκτός του Νίκου Κοκλώνη, στην υπόθεση ίδια υπόθεση εμπλέκονται συνολικά επτά πρόσωπα, που φέρονται ως στενοί συνεργάτες του τηλεοπτικού παραγωγού, μεταξύ των οποίων και ένας Αλβανός, που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών και βρίσκεται προφυλακισμένος!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας Βουρλιώτη ο Κοκλώνης φέρεται, μεταξύ άλλων ότι, ασφάλιζε εργαζόμενους σε εικονικές εταιρείες εισπράττοντας επιδοτήσεις και άλλα ποσά, χωρίς παράλληλα να αποδίδει φόρους. Επίσης φέρεται να ξέπλενε "μαύρο χρήμα" αγνώστων προσώπων, που σύμφωνα με το πόρισμα Βουρλιώτη κινούνται παράνομα στο εξωτερικό, που σύμφωνα με πληροφορίες παραπέμπει σε χρήματα της Μαφίας!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Αρχης Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, φέρεται να πρόλαβε στο παρά πέντε, πριν εκταμιευτούν τα χρήματα, που επρόκειτο να δοθούν στο Νίκο Κοκλώνη ως οικονομική ενίσχυση απο το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Συνολικά εμπλέκονται, οι εκπρόσωποι 15 εταιρειών του, μέσω των οποίων ζημίωσε το δημόσιο με 20 έως 30 εκατ. ευρώ!

Ο ίδιος ο Νίκος Κοκλώνης, με δήλωση του αρνήθηκε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της εμπλοκής του υπουργείου Ανάπτυξης για επιχορήγηση της εταιρείας «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του Νίκου Κοκλώνη.

Ειδικό Δικαστήριο: Aνεστάλη η ποινή Νίκου Παπά. Χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για Καλογρίτσα

Τριετή αναστολή της ποινής του Νίκου Παπά αποφάσισε ομόφωνα το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, ενώ νωρίτερα εξάντλησε τα όρια αυστηρότητας του νόμου, επιβάλλοντας στον πρώην Υπουργό ομόφωνα φυλάκιση 2 ετών στο Νίκο Παπα, που είναι το ανώτατο όριο ποινής, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, για το οποίο κρίθηκε ένοχος ο πρώην Υπουργός.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης το ύψος της χρηματικής ποινής του Χρήστου Καλογρίτσα στα 5.000 ευρω.

Παράλληλα το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα Δημήτρη Ασπρογέρακα, που ζήτησε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η κατάθεση της γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα, προκειμένου να διερευνηθεί η αλήθεια των ισχυρισμών της ότι, έβλεπε να φεύγουν από το γραφείο του εργοδότη της χρηματικά ποσά προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Το δικαστήριο διασκέπτεται επί των προτάσεων του Εισαγγελέα.

Νωρίτερα το ΔικΟμόφωνα ένοχο έκρινε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο τον πρώην Υπουργο Επικρατειας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπά. Με την ίδια απόφαση, ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας. Η υπόθεση αφορούσε το διαγωνισμό γιά τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.η κατάθεση
Ο εκ των συνηγόρων του Νίκου Παπά Γιάννης Μαντζουρανης δήλωσε ότι, ο πρώην Υπουργός δεν επιθυμεί ελαφρυντικά, επειδή δεν νιώθει ένοχος και δεν έχει διαπράξει καμμία παράβαση καθήκοντος.

Αντίθετα ο εκ των συνηγόρων του Χρήστου Καλογρίτσα Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Φυλάκιση ενός έτους, για το Νίκο Παπά πρότεινε ο Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας, μετά την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, για τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για το Χρήστο Κακολγρίτσα, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, που ζήτησαν οι συνήγοροι του.

Ο κ. Ασπρογέρακας πρότεινε ποινή ενός έτους, χωρίς ελαφρυντικό για το Νίκο Παπά, καθώς νωρίτερα ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Μαντζουρανης δήλωσε ότι, ο πρώην Υπουργός δεν επιθυμεί ελαφρυντικά, επειδή δεν νιώθει ένοχος και δεν έχει διαπράξει καμμία παράβαση καθήκοντος.

Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου ελήφθη ομόφωνα από δεκατρείς ανώτατους δικαστές, επτά Αρεοπαγίτες και έξι Σύμβουλους της Επικρατείας.

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα απήγγειλε την απόφαση από έδρας η οποία είναι αμετάκλητη, δηλαδή δεν προβλέπεται η άσκηση έφεσης ή άλλου ένδικου μέσου.

Από την εκφώνηση της απόφασης απουσίαζε λόγω ασθενείας η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή, ενώ στη θέση της παρέστη ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Μετά την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου οι συνήγοροι του Νίκου Παπά δήλωσαν:

- Γιάννης Μαντζουράνης:

"Δυστυχώς, σήμερα ομόφωνα τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισαν να περιβάλουν με τη δεσμευτικότητα δικαστικής απόφασης την εκδικητική δίωξη του Νίκου Παππά από τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Εδώ και τώρα επιβάλλονται δύο σχόλια:
Πρώτον, όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται.
Και δεύτερον, ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται. Κερδίζεται, όταν οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να κρίνουν μόνο με βάση το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους και κυρίως όταν δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με την αλήθεια.
Καμία απόφαση δικαστηρίου δεν αυτοδικαιώνεται. Μόνο ο δημόσιος έλεγχος της αιτιολογίας της επιτρέπει τη διακρίβωση της ορθότητας ή μη αυτής και μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση εκτός από δεσμευτικότητα και πειστικότητα και συνακόλουθα τον σεβασμό των πολιτών.
Μετά από όλα αυτά η Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι απλά δεδομένη, αλλά και απολύτως αναγκαία".

Θόδωρος Μαντάς:

"Προφανής, ακατανόητη και εντελώς αδικαιολόγητη η δυσαρμονία ανάμεσα στην πρόταση της Εισαγγελέως και στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Η ορθότητα της δεν θα κριθεί από την ομοφωνία αλλά από τον αντίκτυπό της στην Ελληνική κοινωνία.Το μοναδικό πραγματικό γεγονός το οποίο αποδείχθηκε σε αυτήν την ακροαματική διαδικασία είναι ότι με τις ενέργειες του Νίκου Παππά εισέρρευσαν εκατοντάδες εκατομμυρίων στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου από τον εξορθολογισμό του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου".

Βαγγέλης Γεωργακόπουλος:

"Σε μια εποχή, που στην συνείδηση του ελληνικού Λαού η δικαστική εξουσία έχει αποξενωθεί από την δικαιοσύνη, είναι αναμενόμενο σε μία πολιτική δίκη η απόφαση να είναι βαθύτατα και μόνον πολιτική".

Οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα Ανδρέας Λοβέρδος και Αγγελος Καραχάλιος δήλωσαν:

"Το Eιδικό Dικαστηριο έκρινε ένοχο τον Νίκο Παπά, για παράβαση καθήκοντος. Η προσπάθεια του πρώην Υπουργού να μετατρέψει σε πολιτική μία αμιγώς ποινική υπόθεση, απέτυχε παταγωδώς.
Η αλήθεια έπρεπε να περάσει από το δικαστήριο και πράγματι πέρασε σε ότι αφορά τον εντολέα μας κ. Χρήστος Καλογρίτσα. Η σημερινή ομόφωνη απόφαση αποτελεί δικαίωση, γιατί συνιστά πλήρη και οριστική απόδειξη ότι, πραγματι έλεγε την αλήθεια".

Σύμφωνα με την κατηγορία ο Χρήστος Καλογρίτσας καθ’ υπόδειξη του Νίκου Παππά έλαβε μέρος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και συνήψε εικονική σύμβαση με τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC προκειμένου να εξασφαλίσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής και να μπορέσει να λάβει μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία.

Στη συνέχεια, όταν δεν μπορούσε να δώσει το ποσό της πρώτης δόσης, ο πρώην Υπουργός φέρεται να μεσολάβησε ώστε ο Χρήστος Καλογρίτσας να συναντηθεί με άλλους επιχειρηματίες και να βρει τα χρήματα. Στόχος ήταν να λάβει ο επιχειρηματίας τηλεοπτική άδεια και το νέο κανάλι να στελεχωθεί από δημοσιογράφους προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο κατηγορούμενοι επέλεξαν να μην απολογηθούν ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά τις θέσεις τους να τις ανέπτυξαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Ο Νίκος Παππάς δεν έδωσε το «παρών» ούτε στη δίκη, καθώς την χαρακτήρισε αλλά εξ αρχής «πολιτική δίκη».

Η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή κατά την αγόρευσης της ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου είχε προτείνει την πλήρη απαλλαγή του Νίκου Παπά και κατ΄επέκταση και του Χρήστου Καλογρίτσα.



Tην ανώτατη ποινή των 2 ετών επέβαλλε το Ειδικό Δικαστήριο στο Νίκο Παπά. Στον Καλογρίτσα μόνο χρηματική ποινή!

 Εξάντλησε τα όρια αυστηρότητας του νόμου το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και επέβαλλε ομόφωνα φυλάκιση 2 ετών στο Νίκο Παπα, που είναι το ανώτατο όριο ποινής, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, για το οποίο κρίθηκε ένοχος ο πρώην Υπουργός.

Αντίθετα στο Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε μόνον χρηματική ποινή 100 ημερησίων μονάδων, γιά την οποία ο Εισαγγελέας πρότεινε να μετατραπεί προς 50 ευρω η κάθε μονάδα.

Παράλληλα ο Εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η κατάθεση της γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα, προκειμένου να διερευνηθεί η αλήθεια των ισχυρισμών της ότι,  έβλεπε να φεύγουν από το γραφείο του εργοδότη της χρηματικά ποσά προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Το δικαστήριο διασκέπτεται επί των προτάσεων του Εισαγγελέα.

Εισαγγελέας Ειδικού Δικαστηρίου: Eνα χρόνο φυλακή για Παπά, έξι μήνες για Καλογρίτσα

Φυλάκιση ενός έτους, για το Νίκο Παπά πρότεινε ο Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας, μετά την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, για τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για το Χρήστο Κακολγρίτσα, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, που ζήτησαν οι συνήγοροι του.

Ο κ. Ασπρογέρακας πρότεινε ποινή ενός έτους, χωρίς ελαφρυντικό για το Νίκο Παπά, καθώς νωρίτερα ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Μαντζουρανης δήλωσε ότι, ο πρώην Υπουργός δεν επιθυμεί ελαφρυντικά, επειδή δεν νιώθει ένοχος και δεν έχει διαπράξει καμμία παράβαση καθήκοντος.

Το δικαστήριο διασκέπτεται για τις ποινές.


Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχος ο Νίκος Παπάς. To ίδιο και ο Χρήστος Καλογρίτσας

 Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο τον πρώην Υπουργο Επικρατειας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπά. Με την ίδια απόφαση, ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας. Η υπόθεση αφορούσε το διαγωνισμό γιά τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Χωρίς δικηγόρο πάλι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος


Μετέωρη η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, για τη δολοφονία της Καρολάιν και της σκυλίτσας της, καθώς ο παραιτήθηκε ξαφνικά και η νέα συνήγορος υπεράσπισης του Κατερίνα Μαυροειδή, η οποία είχε αναλάβει πρόσφατα την υπόθεση, γιά την οποία πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί
σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, είχε ζητήσει πρόσφατα αναβολή της δίκης του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, επικαλούμενος ότι, δεν είχε ενημερωθεί η νέα συνήγορος του, αλλά το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του και είχε διακόψει τη δίκη για τις 28 Μαρτίου, προκειμένου να ενημερωθεί η νέα συνήγορος.

Αγνωστο παραμένει τώρα, εάν θα αναλάβει νέος συνήγορος την υπόθεση, ή τελικά θα αναβληθεί η δίκη.

Σε δήλωση της η δικηγόρος Κατερίνα Αναγνωστοπούλου αναφέρει:

Όπως είναι γνωστό είχα αναλάβει την υπεράσπιση του
Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου στο β΄ βαθμό Ενώπιον του
Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών.

Πλην όμως, επαγγελματικοί και προσωπικοί λόγοι, δεν
μου επιτρέπουν να συνεχίσω ως συνήγορος υπεράσπισης στην εν λόγω υπόθεση και δηλώνω την παραίτησή μου.".

Η δίκη εκφωνήθηκε κανονικά στις 20 Φεβρουαρίου, με τον κατηγορούμενο -κρατούμενο στις φυλακές Μαλανδρίνου- παρόντα στο εδώλιο.

Νίκος Κοκλώνης: Από βασιλιάς της τηλεόρασης, ελεγχόμενος γιά απάτη και μαύρο χρήμα!

Ντόμινο ποινικών και οικονομικών εξελίξεων αναμένεται, να προκαλέσει η δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του γνωστού τηλεαστέρα Νίκου Κοκλώνη, από τον Πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος διαπίστωσε στοιχεία διάπραξης κακουργημάτων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του τηλεοπτικού παραγωγού, όπως αποκάλυψαν οι "Δικογραφίες" και το iEdiseis.

Ο ίδιος ο Νίκος Κοκλώνης, με δήλωση του αρνήθηκε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της εμπλοκής του υπουργείου Ανάπτυξης για επιχορήγηση της εταιρείας «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του Νίκου Κοκλώνη.

Tο πόρισμα του ε.τ Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου ωστόσο είναι καταπέλτης, καθώς διαπιστώνει στοιχεία, που μεταξύ άλλων, εμφανίζουν τον διάσημο τηλεπαραγωγό ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης, που ξέπλενε "μαύρο χρήμα!

Στις 80 σελίδες του πορίσματος του ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος φέρεται να διαπιστώνει στοιχεία διάπραξης σοβαρών αδικημάτων από το Νίκο Κοκλώνη, όπως απάτη σε βάρος του Δημοσιου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσωπων αγνωστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό, που παραπέμπουν σε πρόσωπα και χρήματα της Μαφίας!

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται επτά πρόσωπα, που θεωρούνται στενοί συνεργάτες του Νίκου Κοκλώνη, μεταξύ των οποίων και Αλβανος, που κατηγορείται γιά εμπόριο ναρκωτικών, που βρίσκεται προφυλακισμένος, καθώς επίσης και δικηγόρος.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα Βουρλιώτη, φέρονται να εμπλέκονται επίσης οι εκπρόσωποι 15 εταιριών, που είχε συστήσει ο Νίκος Κοκλώνης σε χώρες της Ευρώπης, μέσω των οποίων φέρεται να ζημίωσε το δημόσιο με ποσά 22 εκατομυρίων ευρω!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες επρόκειτο να του δοθεί από το Δημοσιο και το αρμόδιο Υπουργείο και οικονομική ενίσχυση περίπου 10 εκατομυριων ευρω, αλλά ο Πρόεδρος της Αρχης Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, πρόλαβε στο παρά πέντε, πριν εκταμιευτούν τα χρήματα.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο παραγωγός φέρεται να είχε συστήσει τις εικονικές εταιρίες ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του.

Με αυτό τον τρόπο δεν κατέβαλλε, όπως λέει το πόρισμα, ούτε φόρους, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα μετέφερε μαύρο χρήμα το οποίο και τελικώς – κατά την Αρχή- ξέπλενε στην Ελλάδα. Δεν κατέβαλε επίσης ΦΠΑ, τον οποίο όμως εισέπραττε, επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές.

Το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη έχει διαβιβαστεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα προκαταρκτική εξέταση, για τη διερεύνηση των σοβαρότατων αδικημάτων, που έχει εντοπίσει ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ώστε στη συνέχεια, εάν προκύψουν στοιχεία, να ασκήσει ποινικές διώξεις.

Προς διευκρίνιση: Οι "Δικογραφίες" παρά το ότι, αποκάλυψαν το πόρισμα Βουρλιώτη, γιά τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Νίκου Κοκλώνη, γιά λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και σεβόμενες το τεκμήριο αθωώτητας δεν δημοσίευσαν το όνομα του. Το έκαναν μόνον, όταν ο ίδιος ο τηλεαστέρας με ανακοίνωση του, μίλησε γι' αυτό.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Πόρισμα Βουρλιώτη για Κοκλώνη: Έρχονται ποινικές διώξεις - Πώς στήθηκε το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος!


Βόμβα μεγατόνων, από την αποκάλυψη του iEidiseis και των "Δικογραφιών",  για τον Νίκο Κοκλώνη του οποίου δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία μετά το πόρισμα και την σχετική απόφαση του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Μάλιστα κατά τον κ. Βουρλιώτη, ο πασίγνωστος παρουσιαστής φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε «μαύρο χρήμα».

Έτσι και σύμφωνα με απόλυτες διασταυρωμένες πληροφορίες το πόρισμα Βουρλιώτη βρίσκεται ήδη στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρ. Μπαρδάκη, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ  ενδέχεται να να ακολουθήσει ακόμη και ένταλμα σύλληψης.

Η άσκηση ποινικών διώξεων - σε μια υπόθεση που έχει ήδη προκαλέσει ντόμινο ποινικών και οικονομικών εξελίξεων- αφορά απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά επτά πρόσωπα, που θεωρούνται φέρονται ως στενοί  συνεργάτες του Νίκου Κοκλώνη, μεταξύ των οποίων και ένας Αλβανός, που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών και βρίσκεται προφυλακισμένος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας Βουρλιώτη ο Κοκλώνης φέρεται, μεταξύ άλλων ότι, ασφάλιζε εργαζόμενους σε εικονικές εταιρείες εισπράττοντας επιδοτήσεις και άλλα ποσά, χωρίς παράλληλα να αποδίδει φόρους. Επίσης φέρεται να ξέπλενε "μαύρο χρήμα" αγνώστων προσώπων, που σύμφωνα με το πόρισμα Βουρλιώτη 
 κινούνται παράνομα στο εξωτερικό, που σύμφωνα με πληροφορίες παραπέμπει σε χρήματα της Μαφίας! 
Συνολικά εμπλέκονται, οι εκπρόσωποι 15 εταιρειών του, μέσω των οποίων ζημίωσε το δημόσιο με 20 έως 30 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα μάλιστα με άλλες πληροφορίες, επρόκειτο να του δοθεί από το Δημόσιο και αρμόδιο Υπουργείο και ενίσχυση 10 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, το πρόλαβε και το μπλόκαρε με τις ενέργειές του, στο παρά πέντε, πριν εκταμιευτούν τα χρήματα.

Το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη είναι 80 σελίδων και περιγράφονται μέσα σε αυτές και με κάθε λεπτομέρεια η δράση του τηλεαστέρα.

H ανακοίνωση - απάντηση του Νίκου Κοκλώνη, μετά την αποκάλυψη μας, όταν πιά δημοσιεύτηκε και το όνομα του:
 
1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα.

Nίκος Κοκλώνης»

Η απάντηση Γεωργιάδη για την υπόθεση Κοκλώνη:

«Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων αναφορικά με την εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη, διευκρινίζονται τα κάτωθι:

«Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 83271/ΥΠΕ/7/00465/Π/Ν.4399/2016/30-08-2022 απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε ́ κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «BARKINGWELL PROGRESS MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αναφέρεται στην «ίδρυση μονάδας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών» στο 40,2 χλμ Αττικής Οδού, του Δήμου Παιανίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 9.935.712,09 ευρώ. H κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης του έργου θα ανέλθει σε 2.086.499,54 €. Η καταβολή της δηλαδή εξαρτάται όπως είναι καθολικά γνωστό από την υλοποίηση της επένδυσης.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, ούτε αίτημα για έλεγχο επί της υλοποίησης, συνεπώς δεν δύναται να λάβει χώρα καμία εκταμίευση ποσού ενίσχυσης.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η τεκμηρίωση της δυνατότητας χρηματοδότησης επενδυτικού έργου που έχει υπαχθεί στον ν. 4399/2016 δεν αποτελούσε προϋπόθεση για την υπαγωγή, το οποίο αποτελούσε αδυναμία του προηγούμενου νόμου που διορθώθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022.

Επομένως, η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα.

Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση».

Βόμβα στη σόουμπιζ: Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και βαριές κατηγορίες, για ηχηρό όνομα της τηλεόρασης!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: https://www.ieidiseis.gr/ellada/186459/vomva-sti-sooumpiz-desmefsi-periousiakon-stoixeion-kai-varies-katigories-gia-ixiro-onoma-tis-tileorasis

Βόμβα μεγατόνων στη σώου μπιζ, από τον Πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που δέσμευσε μέχρι δεκάρας τα περιουσιακά στοιχεία, ενός από τα ηχηρότερα ονόματα, που φερεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, που ξέπλενε "μαύρο χρήμα".

Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο ποινικών και οικονομικών εξελίξεων, καθώς αφορά  από ένα από τα πιό γνωστά πρόσωπα της τηλεόρασης και της σώου μπιζ, σε βάρος του οποιου ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη, γιά  απάτη σε βάρος του Δημοσιου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσωπων αγνωστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικο, κοινώς χρήματα της Μαφίας!

Στην υπόθεση εμπλέκονται επτά πρόσωπα, που θεωρούνται στενοί συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και Αλβανος, που κατηγορείται γιά  εμπόριο ναρκωτικών, που βρίσκεται προφυλακισμένος.

Εμπλέκονται επίσης οι εκπρόσωποι 15 εταιριών, που ειχε συστήσει το ηχηρότατο ονομα της σώου μπιζ, μέσω των οποίων ζημιωσε το δημοσιο με 20 - 30 εκατομύρια ευρω!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες επρόκειτο να του δοθεί από το Δημοσιο και το αρμόδιο Υπουργείο και οικονομική ενίσχυση 10 εκαυομυριων ευρω  αλλά ο Πρόεδρος της Αρχης Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, το πρόλαβε και το μπλόκαρε με τις ενέργειες του, στο παρά πέντε, πριν εκαμιευτούν τα,χρήματα 

Η δράση του... ογκόλιθου της σώου μπιζ περιγράφεται σε 80σελιδο πόρισμα του κ  Βουρλιώτη.



Αρνήθηκε τις κατηγορίες, για ασέλγεια σε ανήλικους ο ο Πατέρας Αντώνιος

Αρνήθηκε πλήρως ο Πατέρας Αντώνιος τις κατηγορίες, για ασέλγεια σε βάρος δύο ανηλίκων αγοριών, που ήταν τρόφιμοι της Δομής της Κιβωτού.

Στο 100σέλιδο υπόμνημα του, με το οποίο έδωσε ανωμοτί εξηγήσεις στις Εισαγγελείς Ανηλίκων, χαρακτηρίζει: “Προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες” τις καταγγελίες δύο πρώην τροφίμων, οι καταγγελίες, ενώ κάνει λόγο για αόριστα “κατηγορητήρια” και “μεθοδευμένη δράση” του 19χρονου που τον κατήγγειλε πρώτος.

Στο υπόμνημα, που κατέθεσαν στην Εισαγγελία οι τρεις συνήγοροι του. Ο Πατερας Αντώνιος αναφέρεται σε ξυλοδαρμούς παιδιών που τοποθετήθηκαν υπέρ του, ενώ μιλάει "για προφανείς σκοπιμότητες και ψευδείς καταγγελίες", αρνούμενος τις κατηγορίες γιά το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Στο υπόμνημα του, ο ιερέας αναφέρεται  στα 25 χρόνια της  λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου και χαρακτηρίζει τις δυο καταγγελίες σε βάρος του «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες, με τη δεύτερη να «αντιγράφει» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης».

«Με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους» αναφέρει ο πατέρας Αντώνιος.

Στο μεγαλύτερο μερος του υπομνηματος του ο Πατερας Αντώνιος καταφέρεται σε βάρος του 19χρονου που τον κατήγγειλε πρώτος, λέγοντας:

«Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών. Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ» λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, καταγγέλλει ξυλοδαρμούς σε βάρος όσων παιδιών τοποθετήθηκαν υπέρ του. «Παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν. Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής. Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της» επισημαίνεται στο υπόμνημα του πατήρ Αντώνιου..




Αύριο στις 10 το πρωί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Παπά - Καλογρίτσα

Αύριο το πρωί στις 10 αναμένεται να ανακοινωθεί από την Πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα η απόφαση, στη με κατηγορούμενους τον πρώην Υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, γιά την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ολγα Σμυρλή έχει προτείνει την πλήρη απαλλαγή του Νίκου Παπά, γιά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, γιά το οποίο κατηγορείται, καθώς επίσης και την απαλλαγή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, που δικάστηκε κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στην πράξη του πρώην Υπουργού.

Η Εισαγγελέας κ. Σμυρλή ήταν πλήρως απαλλακτική στην πρόταση της, γιά το Νίκο Παπά, κρίνοντας ότι, δεν υπήρξε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον του.

Ενώ κάνοντας αποτίμηση του συνόλου των στοιχείων της υπόθεσης υποστήριξε ότι, η διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες πραγματοποιήθηκε υπό πλήρη διαφάνεια και τήρηση της νομιμότητας.

Η Εισαγγελέας, που αποδόμησε πλήρως το κατηγορητήριο Παπά τόνισε, μεταξύ άλλων ότι, εκ μέρους του δικαζόμενου υπουργού δεν υπήρξε καμμία παρέμβαση για ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα που μετείχε στον διαγωνισμό και αναδείχθηκε, ως ένας από τους τέσσερις συνολικά υπερθεματιστές.

Όπως ανέφερε η κ. Σμυρλή :”Από καμία πλευρά δεν προκύπτει οποιαδήποτε πράξη εκ μέρους του Νίκου Παππά για να ευνοηθεί ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ως το τέλος του διαγωνισμού, για παράδειγμα περισσότερες δόσεις για καταβολή τιμήματος ή οτιδήποτε άλλο” συμπληρώνοντας πως το γεγονός ότι τελικά η εταιρεία του γιού του Χρήστου Καλογρίτσα δεν μπόρεσε να προσκομίσει τα χρήματα και να πάρει τελικά την τηλεοπτική άδεια, “είναι απόδειξη που καταρρίπτει το κατηγορητήριο”.

Κατά την εισαγγελέα, δεν προέκυψε από μάρτυρες ή άλλο αποδεικτικό μέσο οποιαδήποτε παρέμβαση του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό. Η κ. Σμυρλή είπε επίσης πως ο πρώην υπουργός “δεν όφειλε να διενεργήσει ο ίδιος τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Αντίθετα είχε υποχρέωση να απέχει. Αν έκανε ο ίδιος τον έλεγχο θα ήταν κάτι εντελώς αντίθετο με την διαφάνεια του διαγωνισμού και θα κινούσε υπόνοιες μεροληψίας”.

"Μετά την πίτα, θυμήθηκαν τον Κουφοντίνα"?


"Βράζει" η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά την πρωτοφανή απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕνΔΕ, να διαγραφεί δύο χρόνια μετά από την ιστοσελίδα της Ενωσης, το δελτίο τύπου που είχε εκδώσει το προηγούμενο προεδρείο της, με πρόεδρο τον Χριστόφορο Σεβαστίδη, όπου προέτρεπε την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της σχετικά με τον τότε απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Κι αυτό, αφού είχε προηγηθεί ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις, για τη συμμετοχή της Προέδρου Μαργαρίτας Στενιώτη σε κοπή πίτας γνωστού Δικαστικού Επιμελητή, όπου μάλιστα βραβεύτηκε Ανώτατη Δικαστής, μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Παπαγγελόπουλου Τουλουπάκη.

Δεν είναι λίγοι μέσα στο δικαστικό Σώμα εκείνοι, που τάσσονται με την άποψη της μειοψηφίας της ΕνΔΕ, η οποία θεωρεί τη διαγραφή του δελτίου Τύπου, για τον Κουφοντίνα ως "προσπάθεια, να αλλάξει η ατζέντα και να ξεχαστεί ο θόρυβος, που προκλήθηκε με τη συμμετοχή της κ. Στενιώτη, με τη θεσμική της μάλιστα ιδιότητα, στην κοπή πίτας του γραφείου Δικαστικού επιμελητή, σε γνωστό εστιατόριο".

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας και πρώην Πρόεδρος της Ενωσης, εφέτης Χριστόφορος Σεβαστίδης, χαρακτήρισε ως "Πρακτικές ναζισμού από τη Στενιώτη και ΣΙΑ", την απόφαση να διαγραφεί η προ διετίας ανακοίνωση της Ενωσης, γιά τον Κουφοντίνα, κάνοντας λόγο για “χασάπηδες της ιστορίας”!

Σε δήλωση του αναφέρει:

"Οι χασάπηδες της ιστορίας

Διαβάζουμε στο σημείο 9 της ανακοίνωσης "Η οριστική διαγραφή από την ιστοσελίδα της Ένωσης και από την ιστορία της του δελτίου Τύπου...."
Είναι φρικιαστικό αυτό που γίνεται. Μια οριστική ρήξη με την δημοκρατία και την ανοχή στην αντίθετη άποψη. Πρακτικές ναζισμού από την Στενιώτη και ΣΊΑ.

Στην προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα και να ξεχαστεί το σκάνδαλο της διαπλοκής της με το γραφείο του Δικαστικού επιμελητή, αποφάσισαν να διαγράψουν δελτίο Τύπου της Ένωσης, που είχε εκδοθεί πριν 2 χρόνια. Ακόμα κι αν διαφωνεί κάποιος με τις απόψεις του αιρετού οργάνου του, δεν παύουν όλα αυτά να αποτελούν την ιστορία μας.
Μία ιστορία αντιθέσεων, διαφορετικών απόψεων και οπτικής από συναδέλφους, που έχουν εκλεγεί και εκλέγονται για χρόνια στο αντιπροσωπευτικό μας όργανο από εκατοντάδες συναδέλφους.

Οι χασάπηδες της ιστορίας της Ένωσης δεν ανέχονται καμία άλλη γνώμη.

Διαγραφουν ότι δεν τους αρέσει. Τις 250 υπογραφές που είχαν συγκεντρώσει τις έκαναν σήμερα 700!! Επικαλούνται την πλειοψηφία, που έχουν αυτή τη στιγμή και μακελευουν όποιον τολμάει να αποκαλύπτει την βρώμικη δράση της προέδρου τους. Ή σιωπας ή σε διαγράφω!

Ας φανταστεί κανείς τι θα μπορούσε αναλογικά να γίνει, εάν λέγαμε κι εμείς ότι, την στιγμή που θα μας εμπιστευτούν οι συνάδελφοι την πλειοψηφία του ΔΣ, δεσμευόμαστε να διαγράψουμε από την σελίδα της Ένωσης και την ιστορία της όλες τις ανακοινώσεις, που φέρουν την υπογραφή Στενιώτη, διότι αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου που πρόσφατα αποκαλύφθηκε.

Η διαγραφή των αντιθέτων θέσεων δεν φανερώνει υπεροχή αλλά αδυναμία. Αδυναμία να αναμετρηθεί κάποιος με την πραγματικότητα και την αλήθεια.
Εμείς θα επιμείνουμε μέχρι να πάρουμε οριστικές απαντήσει στα ερωτήματα που θέσαμε και μένουν εκκρεμή".

Μετά από θυελλώδη συνεδρίαση, στην οποία δεν έγινε δεκτή η πρόταση μομφής, που είχε υποβληθεί από τη μειοψηφία Σεβαστίδη κατά της Προέδρου Μαργαρίτας Στενιώτη, σε ανακοίνωση της η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕνΔΕ, ανέφερε πως αποφασίστηκε ομόφωνα:

“..η ανάκληση και οριστική διαγραφή από την ιστοσελίδα της Ένωσης και την ιστορία αυτής του δελτίου τύπου με τον τίτλο: «για τον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα», που εκδόθηκε πριν δύο χρόνια (24-2-2021) από το τότε γραφείο τύπου, αποτελούμενο από τον Χριστόφορο Σεβαστίδη, τον Χαράλαμπο Σεβαστίδη και την Ευθαλία Κώστα, σε ένδειξη και ως πράξη σεβασμού στις Δημοκρατικές Αρχές και με δεδομένο, ότι πάντα η Ένωση αγωνιζόταν για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία εντός των πλαισίων του Συντάγματος.

Η ανάκληση αποτελεί χρέος του νυν Προεδρείου, καθότι η έκδοσή του είχε σαν αποτέλεσμα τη διαγραφή από την Ένωση πολλών συναδέλφων, ενώ ακόμη περισσότεροι (πάνω από 700) υπέγραψαν έγγραφα διαμαρτυρίας για τη στήριξη των άνω συναδέλφων στον καταδικασθέντα τρομοκράτη ενώ οι υγειονομικές συνθήκες του κορονοϊού εμπόδισαν τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης προς ανάκληση αυτού, όπως ήταν η βούληση του Δικαστικού Σώματος”.



Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Δείτε το νέο τρέιλερ της "Δίκης στο Open"! (BΙΝΤΕΟ)

 


Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.

Το μακροβιότερο talk show, τη Δευτέρα στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ

ΘΕΜΑ: Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΑΞΑΓΩΓΉΣ

ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΝΙΗΛ

ΕΡΕΥΝΑ: ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΑΦΙΡΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΕΑΔ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΛΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΡΗΓΌΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Τριάντα πέντε  χρόνια "Δίκη", με τον Κυριάκο Θωμαίδη.

Στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".

Τη Δευτέρα στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.



Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Ντριιιννννν! Σαράντα επτά χρόνια μετά... (ΒΙΝΤΕΟ)








Αρωμα... μιάς άλλης εποχής πλημμύρισε την αυλή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, εκεί που πριν 47 χρόνια, χτύπαγε το κουδούνι στα διαλλείματα του 4ου Γυμνασίου Αρρένων της πόλης, που πλέον δεν υπάρχει.


Το κουδούνι του σχολείου του τότε, 47 χρόνια μετά ήχησε στον ίδιο χώρο, όπου μετά την κατεδάφιση του παλιού σχολείου, σήμερα έχει ανεγερθεί και λειτουργεί το 8ο Γυμνάσιο Πειραιά.

Οι απόφοιτοι της τελευταίας τάξης του 1975 - 1976, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός και καταξιωμένος δικηγόρος Γιάννης Ηρειώτης, συναντήθηκαν εκεί, στην ίδια αυλή, για την κοπή της πίτας τους.

Η νοσταλγία και η συγκίνηση είχαν τον πρώτο λόγο...


Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου η απόλογία του πρώην διαιτητή, για τη 12χρονη στον Κολωνό, ενώ προφυλακίστηκαν ακόμη δύο και καλείται συμπληρωματικά ο Μίχος

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου θα απολογηθεί τελικά ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας, που εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης, στον Κολωνό και επρόκειτο να απολογηθεί στην ανακρίτρια την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες την αναβολή της απολογίας ζήτησε η ανακρίτρια, λόγω φόρτου εργασίας.

Στο μεταξύ προφυλακίστηκαν δύο ακόμη κατηγορούμενοι, για γενετήσιες πράξεις με την 12χρονη στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συμπληρωματική απολογία γιά τις 2 Μαρτίου κλήθηκε στην ανακρίτρια ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Οκτώβριο.

Να σημειωθεί ότι οι δυο κατηγορούμενοι, που σήμερα προφυλακίστηκαν, είχαν λάβει κλήσεις σε απολογία από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση όπως και τέσσερα ακόμη πρόσωπα.

Οι κλήσεις εστάλησαν μετά την τελευταία κατάθεση που έδωσε το κοριτσάκι στις Αρχές, όπου τους αναγνώρισε αναγνωρίζοντάς τους ως βιαστές του.

Σεβαστίδης κατά Στενιώτη: "Τίθεται πλέον ανοιχτά ζήτημα εμπιστοσύνης στην πρόεδρο της Ένωσης"!


"Αμήχανη στήριξη" χαρακτηρίζουν τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τη στάση των μελών της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕνΔΕ, απέναντι στην Πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη, μετά τις αποκαλύψεις, για τη συμμετοχή της σε κοπή πίττας γνωστού δικαστικού επιμελητή, όπου βραβεύτηκε και Ανώτατη Δικαστής, μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη.

Τα μέλη της ομάδας του πρώην Προέδρου της ΕνΔΕ Χριστόφορου Σεβαστίδη, που είχαν υποβάλλει πρότασης μομφής σε βάρος της κ. Στενιώτη, η οποία δεν πέρασε, σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

"Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο ΔΣ, τίθεται πλέον ανοιχτά ζήτημα εμπιστοσύνης στην πρόεδρο της Ένωσης. Η επιμονή της να διατηρήσει την θέση που κατέχει υποβαθμίζει το κύρος και την αξιοπιστία του συλλογικού μας οργάνου".

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

"Αμήχανη στήριξη της πλειοψηφίας του ΔΣ μετά τις αποκαλύψεις για την δράση της προέδρου Μ. Στενιώτη

Χριστόφορος Σεβαστίδης , ΔΝ Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2023

Στο χθεσινό ΔΣ η ομάδα μας ζήτησε να αναβληθούν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, λόγω του κατεπείγοντος της συζήτησης της πρότασης μομφής που υποβάλαμε σε βάρος της προέδρου του ΔΣ. Μ. Στενιώτη.

Ζητήσαμε από την πρόεδρο να παραιτηθεί λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της και να απαντήσει στα ερωτήματα που της θέσαμε γραπτά από 17 Φεβρουαρίου 2023. Αρνήθηκε να απαντήσει και περιορίστηκε να παραπέμψει στην χθεσινή της ανάρτηση η οποία επί της ουσίας δεν λέει τίποτα. Στη συνέχεια ζητήσαμε από την Μ. Στενιώτη να παραιτηθεί από την θέση της και να αναλάβει καθήκοντα προέδρου ο Αντιπρόεδρος Χ. Νάστας ή η Γενική Γραμματέας, Ε. Κώνστα. Η πρόεδρος του ΔΣ αρνήθηκε να παραιτηθεί και στην πρόταση μομφής που θέσαμε σε ψηφοφορία τα μέλη του προεδρείου την απέρριψαν για τυπικούς λόγους διότι δεν υπήρχε ο αριθμός των 10 μελών που απαιτεί το καταστατικό. Απέφυγαν επιμελώς να τοποθετηθούν επί της ουσίας αν και θα μπορούσαν να συνυπογράψουν το αίτημα μας ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 10 υπογραφών. Τέλος ζητήσαμε να απαντήσουν τα μέλη του προεδρείου εάν γνώριζαν τις δραστηριότητες της Μ. Στενιώτη που προσβάλουν το κύρος του θεσμού που υπηρετεί. Εκτός από την Ε. Κώνστα και τον Χ. Ναστα που απάντησαν ότι δεν γνώριζαν, οι λοιποί αρνήθηκαν να απαντήσουν.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο ΔΣ, τίθεται πλέον ανοιχτά ζήτημα εμπιστοσύνης στην πρόεδρο της Ένωσης. Η επιμονή της να διατηρήσει την θέση που κατέχει υποβαθμίζει το κύρος και την αξιοπιστία του συλλογικού μας οργάνου".