Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Σκότωσε την 11χρονη ετεροθαλή αδελφή του και αυτοκτόνησε

Βαριά οικογενειακή τραγωδία εξελίχτηκε πριν από λίγο στο Αργος, στο διαμέρισμα της οδού Ομήρου, όπου νωρίτερα ακούγονταν πυροβολισμοί και έβγαιναν καπνοί.

Ο άνδρας, που εισέβαλλε λίγο νωρίτερα στο σπίτι, οπλισμένος με καραμπίνα, πυροβόλησε και σκότωσε την 11χρονη ετεροθαλή αδελφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος ήταν το μεγαλύτερο παιδί, από τον πρώτο γάμο του πατέρα του, ο οποίος είχε ξαναπαντρευτεί και ζούσε με τη νέα του σύζυγο και την 11χρονη κόρη τους, εκεί.

Φέρεται ότι, αυτοπυροβολήθηκε και αυτοκτόνησε.

Αγωστος εισέβαλε σε διαμέρισμα, έβαλε φωτιά, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί


Πανικός στο Αργος, σε πολυκατοικία στην οδό Ομήρου, όπου αυτή την ώρα, εξελίσσεται ένα θρίλερ.
Αγνωστος άνδρας, ο οποίος είναι οπλισμένος, έχει εισβάλει στο διαμέρισμα, όπου, κατά πληροφορίες έβαλε φωτιά, ενώ ακούστηκαν πυροβολισμοί.
Μέσα στο σπίτι βρίσκεται μία γυναίκα, πιθανόν η ιδιοκτήτρια, ενω φήμες μιλάνε και για ένα παιδί.
Στο σημείο έχει σπεύσει η αστυνομία και η πυροσβεστική και προσπαθούν να πείσουν τον άνδρα να παραδοθεί.


Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κ. Σιμτζόγλου στην Ποινική Δίωξη

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, μαθαίνουμε ότι,  πήρε.. διαβατήριο από το νέο προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, για την θέση του προισταμένου της Ποινικής Δίωξης.
Και θα αναλάβει το νέο του πόστο από 1ης Νοεμβρίου, καθώς μέχρι τότε δεσμεύεται να παραμείνει στο γραφείο του εισαγγελέα Ακροάσεων.
Οι "Δικογραφίες"΄, λόγω της ενασχόλησης του κ. Σιμιτζόγλου με τα ποδοσφαιρικά,  το είχαν... φωτογραφίσει σε προηγούμενη ανάρτηση, με τίτλο: "Ποιοί εισαγγελείς θα παίξουν μπάλλα;".
Καλή δύναμη!

Αρειος Πάγος: "Δεν φταίνε οι εισαγγελείς των φυλακών για τις άδειες στον Κουφοντίνα"


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Απαλλακτική, σύμφωνα με πληροφορίες των “Δικογραφιών”, αναμένεται ότι, θα είναι η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου (επταμελές) του ΑΠ, γιά τους δύο εισαγγελεις – επόπτες των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι προήδρευσαν στα τριμελή συμβούλια, που χορήγησαν τις δυο διήμερες άδειες, τον περασμένο Νοέμβρη (2017) και τον περασμένο Φεβρουάριο, στον πολυισοβίτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.
Η απόφαση των δικαστών του ΑΠ, δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη, όπως ορίζει ο νόμος, για να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενό της.
Ωστόσο, οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι, το πειθαρχικό του ΑΠ έκρινε, πως απο τη στιγμή, που υπάρχει νόμος, ο δικαστικός λειτουργός είναι υποχρεωμένος να τον εφαρμόσει. Διαφορετικά θα κατηγορηθεί για κατάχρηση εξουσίας.
Την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος των δύο εισαγγελέων των φυλακών Κορυδαλλού την διενήργησε  ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ενώ την πειθαρχική αγωγή την άσκησε η ίδια η εισαγγελέας του ΑΠ Ξένη Δημητρίου. 

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

“Εδώ ο πρωθυπουργός της χώρας δεν φοράει γραβάτα. Θα φορέσει ο ασκούμενος;


Οι “Δικογραφίες” μεταφέρουν αυτούσια ανάρτηση εισαγγελέα εφετών, στο facebook:

Ελλάδα ορατότης μηδέν.
Σε όλα τα κράτη του κόσμου, στα δικαστήρια υπαρχει ένα συγκεκριμένο dress code. Μόνο εδώ υπαρχει διάλυση.
Τριμελές Eφετείο κακουργημάτων Αθηνών. Σοβαρότατη δίκη.
Καθώς πρεπει δικηγόρος με άψογη εμφάνιση σέρνει πίσω του ασκούμενο νεαρό, που εμφανίζεται χωρίς γραβάτα, με casual εμφάνιση, λες και πάει για καφέ στο Κολωνάκι.
Στέκοταν όρθιος, πίσω στην πλάτη του είχε κρεμασμένο ένα εκδρομικό σάκο και σουλάτσαρε κάτω απο την έδρα.
Πήρε και τον λόγο, για να μας πει ότι, έρχεται ο δικηγορος του, που είχε πεταχτεί σε καποιο άλλο διπλανό δικαστήριο.
Φανταστείτε τον να μπαίνει έτσι σε αγγλικό, γαλλικό, τουρκικό, γερμανικό δικαστήριο κλπ.
Πριν απο δυο ημέρες του εκανα παρατήρηση. Σήμερα, λεω στο δικηγόρο, που τον σέρνει πίσω του, να του πάρει μια γραβάτα.
Ο δικηγόρος μου απαντάει ότι, “εδώ ο πρωθυπουργός της χώρας δεν φοράει γραβάτα , θα φορέσει ο ασκουμενος;”.
Δεν θα σχολιάςω την άστοχη κουβέντα του δικηγόρου.
Θα πω όμως πως, παντου στα δικαστήρια (ακόμα και στα κράτη του τρίτου κόσμου), φοράνε τηβέννους και περούκες. Άλλού τηβέννους μόνο. Αλλού κουστούμια και γραβάτες.
Εδώ το διαλύουμε εντελως και ερχόμαστε χύμα.
Τα ποινικα δικαστήρια αλλα και όλα τα δικαστήρια απαιτούν κάποιους τύπους. Ο ποινικολόγος που σέρνει πίσω του έναν ασκούμενο δεν ειναι μόνο δάσκαλος περί τα νομικά. Ειναι και κάτι άλλο. Ειναι παιδαγωγός, ειναι αυτός που θα του δώσει να καταλάβει ότι, η φοιτητική ζωή τελείωσε και πως, τωρα, προετοιμάζεται να υπηρετήσει κάτι ιερό, ειναι ο ανθρωπος που θα τον συμβουλεύσει και θα τον διδάξει για τα πάντα.
Ήμουν ασκούμενος σε ποινικολόγο, που άφησε εποχή, τον Αειμνηστο Ντινο Ασημακόπουλο.
Απο τις πρώτες ημέρες, που πήγα στο γραφείο του, μου ξεκαθάρισε για την γραβάτα και το κουστούμι. Η εμφάνιση του ασκούμενου αντανακλάται στην γενική παρουσία του ίδιου του δικηγόρου.
Μια φορά ήμουν κάτω απο την έδρα σε Μ.Ο.Δ στην οδό Σωκρατους και είχα το χέρι στην τσέπη ενω ήμουν όρθιος. Μου έδωσε ο δικηγορος μου μια στο χέρι και μου είπε ότι στον χώρο που είμαι απαγορεύεται να κυκλοφορώ με τα χέρια στην τσέπη κάτω απο την έδρα.
Ο Ντινος Ασημακοπουλος όμως ηταν δάσκαλος.
Που καταληγουμε; Καταλήγουμε ότι είμαστε μια εντελως ξεχαρβαλωμένη χώρα χωρίς ίχνος ανάκαμψης.
Θα σταθώ και στην αντίδραση της έδρας του δικαστηρίου, η οποία ανεχόταν παθητικά την εμφάνιση του ασκούμενου. O tempora o mores. Τα έχουμε διαλύσει όλα. Είμαι εξαιρετικά απαισιόδοξος”.

Ποιοί εισαγγελείς θα παίξουν... μπάλα;


Ανω... κάτω στη Δικαιοσύνη, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα αναλαμβάνουν οι νέοι προιστάμενοι σε Πρωτοδικεία και Εφετεία Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εξελέγησαν στις εκλογές της 15ης Σεπτεμβρίου.
Μαθαίνουμε ότι, γίνεται... μάχη, γιά το ποιοί εισαγγελείς θα αναλάβουν το Ανακριτικό και το τμήμα Ποινικής Δίωξης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Ελπίζουμε οι νέοι προιστάμενοι, να λειτουργήσουν δίκαια και αξιοκρατικά, γιατί η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη.
Εξάλλου, το πως θα κατέβει μία ομάδα στο γήπεδο, με ποιά σύνθεση και ποιούς παίχτες, το αποφασίζει πάντα ο προπονητής...
Καλή επιτυχία σε όλους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η γυναίκα - κλειδί στο γρίφο της δολοφονίας του Γερμανού μίλησε (video)

Οι "Δικογραφίες" αποκάλυψαν στο τηλεοπτικό  "Μαζί σου", πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 55χρονου Γερμανού στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, για την οποία συνελήφθη η πρώην σύντροφος του και ο εραστής της, που απολογούνται την ερχόμενη Τρίτη στον ανακριτή Λαμίας.
Μιά γυναίκα έγινε το... κλειδί, που οδήγησε τις έρευνες Αστυνομίας και Δικαιοσύνης στη σύλληψη της 40χρονης πρώην συντρόφου του 55χρονου Γερμανού και του εραστή της, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του, πριν απο 9 μήνες στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των “Δικογραφιών”, πρόκειται για μία κάτοικο της περιοχής, φίλη του ζεύγους των κατηγορουμένων, η οποία μέχρι τώρα φέρεται ότι, τους παρείχε άλλοθι.
Δείτε το video στο 0:47:15http://www.skai.gr/tv/show/?showid=67032

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ελεύθερος και ο 55χρονος, για τον ξυλοδαρμό του Ζακ



Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του στον ανακριτή και ο 55χρονος, που μετείχε στον ξυλοδαρμό του Ζακ.
Ο επιχειρηματίας, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα.
Απολογούμενος, φέρεται ότι εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του 33χρονου, υποστηρίζοντας ότι τον χτύπησε για να μην τους επιτεθεί, καθώς κρατούσε μαχαίρι. 
Ο 55χρονος παραδέχτηκε ότι, ενήργησε αυτοβούλως, χτυπώντας με κλωτσιές τον Ζακ Κωστόπουλο και δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι, η κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο νεαρός δεν του επέτρεψε να σκεφτεί λογικά.
«Είμαι συγκλονισμένος από την κατάληξη ενός νέου παιδιού» είπε και πρόσθεσε ότι, κανένα από τα χτυπήματά του, δεν συνετέλεσε στον θάνατο του 33χρονου. 



Εισαγγελέας Μαλούχου: "Να απαλλαγεί ο Λυκουρέζος για την Αιξωνή"


Την αθώωση του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, για την υπόθεση της καταπάτησης δημόσιας έκτασης, σε περιοχή -φιλέτο στην Αιξωνή Γλυφάδας , πρότεινε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που εκδικάζει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.
Η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Μαλούχου, που αγορεύει στο δικαστήριο για τέταρτη ημέρα, έκανε δεκτούς όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών.
.Η εισαγγελέας έχει προτείνει μέχρι τώρα, των τεσσάρων συμβολαιογράφων, που εμπλέκονται στην υπόθεση και για τους υπόλοιπους 9 κατηγορούμενους.
Ο κ. Λυκουρέζος είχε αθωωθεί πρωτόδικα από την κακουργηματική κατηγορία της απάτης επί Δικαστηρίω σε βάρος της περιουσίας του Δημοσίου, αλλά είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή , για χρήση πλαστού εγγράφου σε βάρος του Δημοσίου. Το δικαστήριο είχε δεχτεί, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, μετά την πράξη.
Εαν το δικαστήριο υιοθετήσει την πρόταση της εισαγγελέα, ο ποινικολόγος θα απαλλαγεί οριστικά.
Σύμφωνα με την κατηγορία, η Αιξωνή, η οποία ήταν δημόσια αναδασωτέα έκταση στον Υμητό, φέρεται να καταπατήθηκε από τους κατηγορούμενους και να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.
Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν συνολικά 5 δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, 6 συμβολαιογράφοι, 2 επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και 7 ιδιώτες.
Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε πολλαπλές ποινές ισοβίων και πολυετών καθείρξεων.



Μητέρα Φύτρου: "Δώστε μου στοιχεία, για το πού βρίσκονταν τα ελικόπτερα την ώρα της φονικής πυρκαγιάς"


Στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι, υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα, τα οποία δεν επιχείρησαν την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και μπορούν να συνεισφέρουν στην έρευνα της Δικαιοσύνης, ζητάει απο την Πυροσβεστική, τα αρμόδια Υπουργεία, την Πολιτική Προστασία και τη Δικαιοσύνη η Βαρβάρα Βουκάκη - Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Σύμφωνα με όσα είπε στις “Δικογραφίες” ο συνήγορος της Βασίλης Καπερνάρος “είναι πέντε ελικόπτερα, δύο Super Puma και τρία PK. Τρία επιχειρούσαν, δύο Super Puma και ένα PK, στην Κινέτα. Το ένα επιχείρησε προσπαθώντας να βοηθήσει και διαπίστωσε ότι δεν είχε καύσιμα, επέστρεψε στην Ελευσίνα και παρέμεινε εκεί. Ρωτάμε, για ποιο λόγο δεν επέστρεψε; Επίσης, ρωτάμε τα άλλα δύο που ήταν καθηλωμένα, για ποιο λόγο δεν σηκώθηκαν να επιχειρήσουν όταν έκριναν ότι ο αέρας δεν ήταν συνεχώς ο ίδιος, είχε μεταπτώσεις και είχε και διάφορες φορές”
Ο συνήγορος διερωτήθηκε :“Γιατί έφυγε ο διοικητής από τη μονάδα του; Το ερώτημα είναι πού πήγε. Το θέμα μας είναι γιατί δεν πέταξαν τα ελικόπτερα..."
Με αίτηση της η Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου, ζητάει να της χορηγηθούν τα στοιχεία της γυναίκας, που το απόγευμα της 23ης Ιουλίου ξεναγήθηκε από τον διοικητή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος στα ελικόπτερα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
"Ο σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε ποινικό αποδεικτικό υλικό, να το πάμε στον Εισαγγελέα να βοηθήσουμε την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να μην υπάρξουν κενά. Είναι διαλυμένη η κρατική μηχανή, δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση, δεν υπάρχει υπευθυνότητα, δεν υπάρχει χρέος, υποχρέωση και καθήκον. Δεν μπορεί να έρχεται η Επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης και να διατάσσει έλεγχο για το ποιοι φταίνε εκ των υστέρων, όταν εκείνη δεν επιθεώρησε εκ των προτέρων”, κατέληξε ο κ. Καπερνάρος.

Διαβάστε ολόκληρη την αίτηση της κ. Φύτρου:

"Μίλησαν" και τα τηλέφωνα για τη δολοφονία του Γερμανού


Οι νόμιμες υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών της 46χρονης και του εραστή της, οδήγησαν τους αστυνομικούς στην αρχή της εξιχνίασης της της στυγερής δολοφονίας του 55χρονου Γερμανού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που κατέγραφαν τις συνομιλίες, πρόσεξαν ότι, η 46χρονη και ο φίλος της άρχισαν συμπεριφέρονται διαφορετικά και να συνομιλούν με κωδικούς, όταν κατάλαβαν ότι, θεωρούνται ύποπτοι.
Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί είχαν τα βλέμματα στραμμένα στην πρώην σύντροφο του Γερμανού, με την οποία, αν και είχε χωρίσει διατηρούσαν σχέσεις.
Ο 55χρονος Γερμανός, ο οποίος έμενε για χρόνια στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας βρέθηκε δολοφονημένος την ώρα που πήγαινε για κυνήγι σε κοντινή περιοχή του χωριού του. Όλοι τον περιέγραφαν ως φιλήσυχο άνθρωπο και μάλιστα η πρώην γυναίκα του ήταν εκείνη η οποία δήλωσε την εξαφάνισή του στις αρχές, καθώς όπως είχε ισχυριστεί «δεν απαντούσε στο τηλέφωνο».
Οι αρχικές εκδοχές ότι, πιθανόν να πυροβολήθηκε από άλλους κυνηγούς, δεν στοιχειοθετήθηκαν, καθώς η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυπτε, πως το θύμα είχε χτυπηθεί δύο φορές από την πλάτη και μάλιστα από απόσταση 2 μέτρων.
Η μαρτυρία της φίλης τους, που παραδέχτηκε ότι, της ζήτησαν να τους προσφερει άλλοθι, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι, απουσίαζαν 25 χιλιόμετρα μακριά, το κρίσιμο τρίωρο κοντα στο χρονικό σημείο, που έγινε η δολοφονια, ήταν ο κρίκος, που ένωσε την αλυσίδα των αποδεικτικών στοιχείων και οδήγησε στη σύλληψη τους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η 46χρονη και o εραστής της σκότωσαν το Γερμανό για τα λεφτά του;


Το χρήμα ήταν το κίνητρο της δολοφονίας του 55χρονου Γερμανού, για την οποία συνελήφθησαν και κατηγορούνται η 46χρονη πρώην σύντροφος του και ο εραστής της.
Αυτό εκτιμούν οι Δικαστικές Αρχές, με βάση το υλικό της δικογραφίας, που περιλαμβάνει στοιχεία – φωτιά!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαθήκη του Γερμανού, που εμφάνισε μετά τη δολοφονία του η 46χρονη η πρώην σύντροφος του φέρεται ότι, είναι πλαστή.
Με αυτή τη διαθήκη, η γυναίκα εμφανίζεται ως κληρονόμος καταθέσεων, που διέθετε σε τράπεζα του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγες, απο την άρση του τραπεζικου απορρήτου, αποκαλύφτηκε ότι, η 46χρονη εισέπραξε περιπου 80.000 ευρω.
Φέρεται μάλιστα ότι, το τελευταίο διαστημα, πριν από τη συλληψη της, είχε αρχίσει να ενφανίζει μεγάλη οικονομική άνεση, γεγονος που προκάλεσε την προσοχή ανθρώπων της περιοχής.
Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων στη δικογραφία, η 46χρονη είχε ανακαινίσει το σπίτι της και γενικά συμπεριφεροταν, με τρόπο που οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι, είχε μεγαλη οικονομικη άνεση.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γυναίκα μάρτυρας - κλειδί εξιχνιάζει τη δολοφονία του Γερμανού

Οι "Δικογραφίες" αποκάλυψαν πριν από λίγο στο "Μαζί σου" και στην Τατιάνα Στεφανίδου ότι:

Μιά γυναίκα έγινε το... κλειδί, που οδήγησε τις έρευνες Αστυνομίας και Δικαιοσύνης στη σύλληψη της 40χρονης πρώην συντρόφου του 55χρονου Γερμανού και του εραστή της, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του, πριν απο 9 μήνες στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των “Δικογραφιών”, πρόκειται για μία κάτοικο της περιοχής, φίλη του ζεύγους των κατηγορουμένων, η οποία μέχρι τώρα φέρεται ότι, τους παρείχε άλλοθι.
Η γυναίκα αυτή φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ότι, είχε καταθέσει ψευδώς, όταν είχε κληθεί στην προανάκριση, για την υπόθεση του Γερμανού, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος την ώρα, που πήγαινε για κυνήγι σε κοντινή περιοχή του χωριού του.
Συγκεκριμένα, φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς, που διενεργούσαν τη έρευνα, πως η 40χρονη πρώην σύντροφος του Γερμανού και ο φίλος της, την ώρα της δολοφονίας του, βρίσκονταν 25 χιλιόμετρα μακριά.
Αυτό το έκαναν, σύμφωνα με την δικαστική και τη αστυνομική έρευνα, επειδή ο ιατροδικαστής, που έκανε τη νεκροψία στο Γερμανό, είχε δώσει την ακριβή ώρα θανάτου του.
Απο την παρακολούθηση και την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορουμένων, που από την αρχή είχαν θεωρηθεί ύποπτοι, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η φιλη αυτή του ζεύγους, κάτι έκρυβε!
Σε συνδιασμό με άλλα στοιχεία της έρευνας, αστυνομικοί και εισαγγελέας κατέληξαν ότι, η γυναίκα αυτή είναι το κλειδί, που “δένει” τα στοιχεία της υπόθεσης.
Ετσι, χτες το πρωί η μάρτυρας κλήθηκε και έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λαμίας, παρουσία και του προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Χ. Λακαφώση.
Μπροστά στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες ότι, “λύγισε”.
Ισως έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι, είναι μια γυναίκα θεοσεβουμενη και το γεγονός αυτό, όπως ακτιμούν δικαστικές πηγές, προφανώς την έκανε να μιλήσει και να παραδεχτεί ότι, δέχτηκε να κανει αυτό, που της ζήτησαν οι κατγορούμενοι, χωρίς η ίδια να γνωρίζει ότι, με αυτό το τρόπο συμμετείχε στην συγκάλυψη τους.
Με βαση την κατάθεση της και όλο το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό, που ειχαν συγκεντρώσει οι Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχες, ο εισαγγελεας Χαρ. Λακαφώσης άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της 46χρονης και του φίλου της, για ανθρωποκτονία από προθεση και ηθική αυτουργία στην πραξη.
Κρατούνται μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, που θα απολογηθούν, ενω ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ψευδορκία εναντίον της μάρτυρα, για όσα είχε πει στην πρώτη κατάθεση της στην Αστυνομία.

Σεξ, χρήμα και αίμα πίσω από τη δολοφονία του 55χρονου Γερμανού στην Αρκίτσα


Ενα απίστευτο ερωτικό θρίλερ, αποκαλύφτηκε πίσω από την στυγερή δολοφονία 55χρονου Γερμανού, που έγινε στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας, τον περασμένο Ιανουάριο.
Σεξ, χρήμα και αίμα, φέρονται να είναι τα συστατικά της υπόθεσης, που σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας Λαμίας, στο επίκεντρο της βρίσκονται η πρώην σύντροφος του Γερμανού και ο Ελληνας εραστής της, οι οποίοι συνελήφθησαν χτες το βράδυ, μετά από εντάλματα, που εξέδοσε εναντίον τους ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Λαμίας Χαρ.Λακαφώσης, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη εναντιόν τους για ανθρωποκτονία απο πρόθεση και ηθική αυτουργία στην πράξη (αφορά τη σύντροφο του θύματος).
Το ζεύγος των κατηγορουμένων αναμένεται να οδηγηθει σε λίγο στον ανακριτή, προκειμένου να πάρει προθεσμία, για να απολογηθεί.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν ήθελαν να απολογηθούν σήμερα ο Γιάννος και η σύζυγος του για το ξέπλυμα


Δεν ήταν έτοιμος ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου, για να απολογηθεί σήμερα, για την υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που αφορά συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας του.

Το ίδιο ανέτοιμη δήλωσε και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, που είναι συγκατηγορούμενη στην ίδια υποθεση.

Ζήτησαν και οι δύο νέα προθεσμία, η οποία τους δόθηκε.

Το νέο ραντεβού με τους ανακριτές Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου ορίστηκε για τις 22 Οκτωβρίου.

Τότε θα απολογηθεί το ζεύγος, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο ξεπερνάει τις 800 σελίδες, το ποσό της νομιμοποίησης, για το οποίο κατηγορούνται ανέρχεται σε περίπου 2.800.000 ελβετικά φράγκα, ενώ κατά την κατηγορία η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.


Υπερηφάνεια αξίας... 30 εκατομμυρίων ευρώ!


Διακήρυξη... υπερηφάνειας γιά την εταιρία, που έστησε και πούλησε το σύστημα της κάρτας υγείας στην ΕΠΟ, το οποίο κατέληξε στο φιάσκο των 30 εκατομυρίων ευρω , έκανε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθηνας, στη διάρκεια της απολογίας του ο τότε αντιπρόεδρος της εταιρίας OPEN DECK, που είναι μεταξύ των κατηγορουμένων.
Στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί το σύστημα της κάρτας υγείας, που ενώ αγοράστηκε από την ΕΠΟ, δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί, αφού δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο, γιά να στηριχτεί, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας είπε:
“Ολη η Ελλάδα έπρεπε να είναι περήφανη για μας. Γιατί ήταν μια εταιρία ελληνική, που έφτιαξε μιά τέτοια εφαρμογή. Επρεπε όλη η Ελλάδα να είναι περήφανη για μας, για την εταιρία μας και όχι εγω να είμαι σήμερα κατηγορούμενος”.
Δεν μπόρεσε όμως να απαντήσει στον πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Κακκαβιά, που ρωτούσε επίμονα:
Στη σύμβαση περιλαμβάνεται ο όρος, που μιλάει γιά άδεια; Eαν χρειαστεί άδεια, για να λειτουργήσει το σύστημα της κάρτας υγείας, τι έλεγε η σύμβαση; Οτι σε περίπτωση, που δεν λειτουργήσει, γιατι δεν έχει άδεια, ποιός ευθύνεται γιά τη ζημιά. Η ΕΠΟ ή η εταιρία;”

Κατηγορούμενος: Οι ζημιές, που είχε τα τελευταία πέντε χρόνια η εταιρία οφείλονταν σε αυτό το λόγο. Για να γίνει η εφαρμογή εμπορική, χρειαζόταν προσωπικό. Οι μέτοχοι θέλανε να κάνουν πιό ανταγωνιστικό το πρόγραμμα. Μια εταιρία δεν κρίνεται εαν έχει λογιστικές ζημιές. Στα κέρδη προ απόσβεσης φόρων και τόκων κρίνεται η δυναμική μιάς εταιρίας. Οι ζημιές, που έχει μιά εταιρία δεν είναι τίποτα, για έναν επενδυτή, που βλέπει ότι, η εταιρία έχει τέτοια δυναμική. Ηταν βιώσιμη η εταιρία, επειδή ήταν βιώσιμοι οι μέτοχοι. Ο μέτοχος είναι αυτός, που δίνει τη δυνατότητα στο ΔΣ να διαχειριστεί τα χρήματα του. Γι αυτό που έκανε η OPEN DECK έπρεπε όλη η Ελλάδα να είναι περήφανη. Γιατί ήταν μια εταιρία ελληνική, που έφτιαξε μιά τέτοια εφαρμογή. Επρεπε όλη η Ελλάδα να είναι περήφανη για μας, για την εταιρία μας και όχι εγω να είμαι σήμερα κατηγορούμενος.
Πρόεδρος: Eίχε ολοκληρωθεί από πλευράς της εταιρίας σας η ανάπτυξη του λογισμικού;
Κατηγορούμενος: Βεβαίως. Από το 2002. Και είμαστε υπερήφανοι όλοι, που μιά εταιρία ελληνική έφτιξε το σύστημα. Και κανονικά θα έπρεπε να έρθει τώρα ο κ. Βασιλειάδης και να πει την παιρνω την εφαρμογή τη βάζω στο σύστημα και φτιάχνω δικό μου ιατρικό σύστημα, για τους αθλητές. Επρεπε όλοι να μας χειροκροτάτε. Είμαι υπερήφανος, που συμμετείχα.
Πρόεδρος: Ωραία όλα αυτά, αλλά εδω προκύπτουν ζητήματα. Mε βάση όσα μας λέτε, γεννιώνται συνέχεια ερωτήματα. Κατ΄αρχήν, πως λάβατε γνώση του διαγωνισμού;
Κατηγορούμενος: Eσωτερική πληροφόρηση.
Πρόεδρος: Εγινε οτι εγινε με την ΕΠΟ. Αργότερα, μετά την ΕΠΟ, εμφανιστηκαν άλλοι ενδιαφερόμενοι, για το σύστημα της εταιρίας σας;
Κατηγορούμενος: Υπηρχαν κι αλλοι μετα την ΕΠΟ.
Πρόεδρος: Ωραία. Ανέλαβε κάποιο άλλο έργο η εταιρία σας;
Κατηγορούμενος: Με τη λογική από την εφαρμογή να υπάρχουν έσοδα, όχι.Υπήρχε τμήμα πωλήσεων, που έψαχνε γιά έσοδα.
Πρόεδρος: Τον πρώτο διαγωνισμό τον χάσατε. Πως το μάθατε;
Κατηγορούμενος: Eσωτερική πληροφόρηση. Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν άγονος. Μετά η ΕΠΟ ζήτησε αυτοχρηματοδοτούμενη εφαρμογή. Την εφαρμογή την εάμε ήδη δουλέψει. Στους Λειψούς. Στην Παμακάριστο. Απλούστατα στην ΕΠΟ έπρεπε να πάρουμε τις ιδιιτερότητες, που προέκυπταν κάθε φορά.
Πρόεδρος: Ποιός σας ανακοίνωσε ότι, ήταν άγονος ο διαγωνισμός;
Κατηγορούμενος: Απο εσωτερική πληροφόρηση.
Προεδρος: Με ποιόν μιλούσατε;
Κατηγορούμενος: Μιλούσε το τμήμα προσφορών της εταιρίας μας. Αλλά όταν μιλούσε, εγω δεν γνώριζα τι έλεγαν. Γνώριζα οτι, μιλούσαν, αλλά δεν ήμουνα εκεί, για να βλέπω. Η εφαρμογη πριν υπογράψουμε με την ΕΠΟ, λειτουργούσε. Τον Μάιο εγκρίθηκε η σύμβαση και το Σεπτέμβριο υπογράψαμε. Ημουνα τότε Αντιπρόεδρος της OPEN DECK.
Προεδρος: Στη σύμβαση περιλαμβάνεται ο όρος, που μιλάει γιά άδεια; Eαν χρειαστεί άδεια, τι έλεγε η σύμβαση; Οτι ευθύνεται η ΕΠΟ ή η εταιρία;
Κατηγορούμενος:. Δεν νομιζω να αναφέρεται.
Πρόεδρος: Σας ρωτάμε, για να δούμε, τι γνωρίζετε για την αδειοδότηση.
Κατηγορούμενος: Η αδειοδότηση δεν αποτέλεσε ποτέ θέμα στην εταιρία. Το πρόβλημα μας ήταν, πως θα αντιμετωπίσουμε τον Γκαγκάτση και τον Οικονομίδη.
Πρόεδρος: Kαλά δεν σας είχαν πει, πως για να γίνουν ιατρικές πράξεις, υπήρχε όρος στη σύμβαση, που μιλάει για αδειοδότηση;
Κατηγορούμενος:Εμάς μας ενδιέφερε το σκέλος της μεταφοράς του συστήματος, μετά τις ιατρικές εξετάσεις των αθλητών.
Πρόεδρος: Μα είναι δυνατόν να μην σας αφορά, όταν υπάρχει όρος στη σύμβαση, που κάνει λόγο για αδειοδότηση και μιλάει, για θετικές και αποθετικές συνέπειες για την εταιρία σας; Aυτό δεν σας αφορά;
Κατηγορούμενος: Στις πλείστες των περιπτώσεων υπάρχουν θετικές και αποθετικές συνέπειες.
Πρόεδρος: Μα εδώ μιλάμε για αδειοδότηση. Αυτο δεν εμφανιζεται σε ολες τις συμβασεις...

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Κακκαβιάς, ο οποίος ήταν μεταξύ των δικαστών, που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές στην ΕΠΟ και παραιτήθηκε αμέσως μετά την εκλογή του, για λόγους δεοντολογίας, είπε στην αρχή της διαδικασίας σήμερα ότι: Oι διοικητικές υπηρεσίες έστειλαν το όνομα μου χωρίς να το γνωρίζω. Μολις πληροφορηθηκα ότι ήμουν υποψήφιος και ότι είχα εκλεγεί, έστειλα αμέσως επιστολή στην ΕΠΟ και δεν αποδέχτηκα την εκλογη. Θα ήταν αδιανόητο να ειμαι εδώ δικαστής και ταυτόχρονα να ειμαι δικαστής στην ΕΠΟ”.

Πριν απο τον πρώην αντιπρόεδρο της OPEN DECK απολογήθηκε στο δικαστήριο ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και νυν δήμαρχος Οιχαλίας Αρ.Σταθόπουλος, για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Τόνισε πολλές φορές ότι μετά την κατάκτηση του Euro 2004, η Ομοσπονδία ήθελε να δημιουργήσει έναν θεσμό-προσφορά στο ποδόσφαιρο για τις επόμενες γενιές.

Ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά των συμβούλων της Ομοσπονδίας και επικαλέστηκε την απάντηση Βασιλειάδη στη Βουλή, όπου ο υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε ότι, θα χρησιμοποιηθούν τα ιατρικά μηχανήματα, που προμηθεύτηκε προ δωδεκαετίας η ΕΠΟ.
Στη συνέχεια απολογήθηκαν τρεις υπάλληλοι της εταιρείας που είχε συνάψει τη σχετική σύμβαση.
Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου ορίστηκαν για τις 18, 24 και 25 Οκτωβρίου. 

Έβγαλαν τον Φλωρο απο την πισω πορτα του Κακουργιοδικειου

Επιχείρηση... φυγάδευσης του Αριστείδη Φλώρου έγινε πριν από λίγο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθηνας, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη γιατι δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Οι αςτυνομικοί, που τον μετήγαγαν απο τις φυλακές Χαλκίδας, οπου κρατείται,  μετά τη διακοπή της δικης για τις 5 Οκτωβρίου, τον  έβγαλαν απο την πισω πορτα, του δικαστικου Μεγαρου, για να αποφυγουν τους δημοσιογραφους και τις καμερες.
Ο Αριστείδης Φλώρος, που ταρακούνησε συνθέμελα τη Δικαιοσύνη στις αρχές του μήνα, με την σκανδαλώδη αποφυλάκιση του, που κατέληξε σε φιάσκο για γιατρούς, δικηγόρους και δικαστες, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των ιατρικών του πιστοποιητικών, σήμερα ήταν μάρτυρας στη δικη, για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία διακόπηκε για τις 5 Οκτωβρίου.
Η δικη για τη δολοφονια Ζαφειροπουλου, με κατηγορουμενους πεντε Αλβανους, εκ των οποιων ο ενας παραμενει ασυλληπτος, διακοποπηκε για τις 5 Οκτωβριου.
Ενας εκ των κατηγορουμενων δεν ειχε σηνηγορο υπερασπισης και  το δικαστηριο διεκοψε, για να του διορισει καποιον.
"´Ειμαστε αθώοι" δήλωσε ένας απο τους κατηγορούμενους στην κάμερα.


Στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς απολογείται σήμερα ο Γιάννος


Απολογείται σε λίγο στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, κατηγορούενος σε βαθμό κακουργήματος, για προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας του, καθώς και για τα περιουσιακά στοιχεία του, όπως και της συζύγου του. 


Στο εδώλιο πέντε γιά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη πέντε κατηγορουμένων, για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη.
Η δίκη είχε διακοπεί, επειδή οι κατηγορούμενοι δεν είχαν συνηγόρους.
Το έγκλημα είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.
Οι δράστες κατηγορούνται για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας ενώ το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και αδικήματα για ληστεία παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Οι τρεις από τους κατηγορούμενους , κατηγορούνται ότι, είχαν ζητήσει έναντι αμοιβής από τους δύο δράστες της δολοφονίας να επισκεφτούν στο γραφείο του τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, ως πελάτες για να τον εκβιάσουν, ασκώντας του πίεση προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσουν από τον πελάτη του ποινικολόγου Αριστείδη Φλώρο το ποσό των 5 εκατ. Ευρώ.
Τα χρήματα αυτά τα ζητούσαν για να ανακαλέσουν παλαιότερες καταθέσεις - ομολογίες τους, στις οποίες κατονόμαζαν τον Αρ. Φλώρο ως το άτομο που τους ανέθεσε, έναντι αμοιβής 100.000 ευρώ, να δολοφονήσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, με τον οποίο αντιδικούσε στη δίκη για το σκάνδαλο «Energa».


Αποκλειστική συνέντευξη Λάσα (video)



Οι "Δικογραφίες" με αποκλειστική συνέντευξη του Λάσα Σουσανασβίλι, του Γεωργιανού, τον οποίον ο Ομπάμα χαρακτήρισε τον "πιό επικίνδυνο κακοποιό του πλανήτη", χτες στο "Μαζί σου" με την Τατιάνα Στεφανίδου.
Δείτε το βίντο στο 1:33:40http://www.skai.gr/tv/show/?showid=67032

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Εισαγγελικές... πιρουέτες

Μετά την επικοινωνιακή... πιρουέτα της εισαγγελέα του ΑΠ Ξένης Δημητρίου, που αναδιπλώθηκε προσπαθώντας να εμφανίσει ως... "παρεξήγηση" την παραγγελία της, να αναμένουν οι εισαγγελικές αρχές την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, πριν ολοκληρώσουν τη διαδικασία για  την απόδοση ευθυνών για τη φωτιά στο Μάτι, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε  και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.
Στην προσπάθεια να καταλαγιάσει η ένταση και να μετριαστεί ο αντίκτυπος από το έγγραφο της εισαγγελέα του ΑΠ, που του ζητούσε να περιμένει το πόρισμα των πειθαρχικών ερευνών και ουσιαστικά να "παγώσει" την κλήτευση των υπόπτων, για την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Ζαγοραίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλάει, για "παρερμηνεία"'όσων εννοούσε η κ. Δημητρίου.
Στο έγγραφο του ο κ. Ζαγοραίος μεταξύ άλλων αναφέρει: "Οι επιθέσεις που δέχτηκε η κ.εισαγγελεας ειναι το λιγότερο άδικες, για έναν άνθρωπο,  που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της δικά Δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλιου 2018 συνεχίζεται κανονικά καί με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς".

Χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση η προεπιλογή προέδρου και αντιπροέδρων ΣτΕ και ΑΠ;

Προβληματισμούς, που εκθέτουν την κυβέρνηση, για  τον τρόπο, που έγινε η προεπιλογή για τον προεδρο του ΣτΕ και τους αντιπροέδρους ΣτΕ και ΑΠ διατυπώνει ο δικηγόρος Νίκος Λαγαρίας,στις "Δικογραφίες".
Με κεντρικό ερώτημα "Δια περιφοράς η προεπιλογή για πρόεδρο ΣτΕ
και αντιπροέδρους ΣτΕ & Α.Π.;", αναφέρει:
"Στις 21.9.2018 το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου: 
«Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιχάλη Καλογήρου, ξεκίνησε η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία διαδικασία προεπιλογής ανωτάτων δικαστικών λειτουργών για τον ορισμό Προέδρου και δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και τριών Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί, όπως προβλέπεται, με τη γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των προεπιλεγέντων και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προαγωγή στις θέσεις Προέδρου και Αντιπροέδρων μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου».
Το εδάφιο β΄ της παρ. 3 του άρ. 49 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών προβλέπει ότι «πριν ζητηθεί η γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, το Υπουργικό Συμβούλιο με εισήγηση του ως άνω Υπουργού (σ.σ.: Δικαιοσύνης) προεπιλέγει έξι από τους δικαστικούς λειτουργούς που έχουν τα τυπικά προσόντα κατά περίπτωση».
Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρονται στο παραπάνω δελτίο τύπου ο κ. Υπουργός έκανε την εισήγησή του και έχει γίνει ήδη η προεπιλογή μεταξύ των δικαστικών λειτουργών που έχουν τα τυπικά προσόντα  κατά περίπτωση, με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Όμως παρατηρούνται δύο πράγματα:
1.       Το πρώτο και βασικότερο ότι η προβλεπόμενη διαδικασία έγινε με καθυστέρηση ενός μήνα (1) από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Υπουργός, επιπλέον των τεσσάρων (4) του προκατόχου του από τότε που το Σύνταγμα και ο εφαρμοστικός του νόμος προβλέπουν ότι θα έπρεπε να έχει γίνει, δηλαδή από τα τέλη Απριλίου 2018 σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 90 του Συντάγματος και το εδάφιο δ΄ της παρ. 3 του άρ. 49 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών
2.       Το δεύτερο ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γ. Γ. της Κυβέρνησης που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της  (http://www.ggk.gov.gr/?cat=1), η τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε στις 31.8.2018 (εδώ και η σχετική εισήγηση του Πρωθυπουργού: http://www.ggk.gov.gr/?p=6227), γεγονός που προκαλεί το εύλογο ερώτημα μήπως, αν δεν συμβαίνει κάτι άλλο, η προεπιλογή έγινε δια περιφοράς κατά το άρ. 13 του Κώδικα Νομοθεσίας Κυβέρνησης – Κυβερνητικών Οργάνων (Π.Δ. 63/2005), δηλαδή χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση των υποψηφίων δικαστικών λειτουργών εν Συμβουλίω

Ελεύθερος ο κοσμηματοπώλης μετά από την απολογία του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μιά φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε σήμερα μετά  την απολογια του στον 23ο τακτικό ανακριτή κ. Λίλο, ο 73χρονος κοσμηματοπώλης, που κατηγορείται γιά το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.
Μετα την απολογια του, όπου αρνήθηκε ότι ειχε πρόθεση να σκοτώσει τον 33χρονο, ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν να τον αφήσουν ελεύθερο, καθως το κακούργημα της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης, για το οποίο κατηγορείται έχει πλαίσιο ποινής τα 10 χρόνια, όπου δεν προβλέπεται προφυλάκιση.
Στην απολογία του είπε μεταξύ άλλων ότι, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Ζακ και οτι, η πρώτη του ενέργεια ήταν να ειδοποιήσει την αστυνομία.
Μεθαύριο απολογείται ο 55χρονος μεσίτης, που μαζι με τον κοσμηματοπώλη χτυπούσαν τον 33χρονο, την ώρα που προσπαθούσε να βγεί απο τη σπασμένη τζαμαρια και ήταν τραυματισμένος απο τα κομενα τζάμια.

Μπέος: " Μην ακούσετε τα cd του Κοριόπολις"

Με την υποβολή ενστάσεων απο τέσσερεις κατηγορούμενους, συνεχίστηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, γνωστό και ως Koriopolis.

Ο Αχιλλέας Μπέος, ο Γιώργος Τσακογιάννης, ο Δημήτρης Μπάκος και ο Γιώργος Μποροβήλος ζήτησαν να μη ληφθούν υπ' όψιν του δικαστηρίου οι νόμιμες (αλλά παράτυπες, όπως ισχυρίστηκαν) τηλεφωνικές υποκλοπές.

Την τελική απόφαση θα λάβει μεθαύριο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.

Ανοιξε ο δρόμος για τρεις αντιπροεδρους του ΣτΕ

Το «πράσινο φως» σε τρεις αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας να είναι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου έδωσε η Διάσκεψη των Προέδρων. 
Τα μέλη της Διάσκεψης πρότειναν σήμερα την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και τον Αθανάσιο Ράντο, ενώ είχε προηγηθεί ακρόαση έξι αντιπροέδρων του ΣτΕ.
Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το υπουργικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.
Υπενθυμίζεται ότι ο τέως πρόεδρος, Νίκος Σακελλαρίου, είχε παραιτηθεί τον Μάιο επικαλούμενος την παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του Δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα.

Στο μικροσκόπιο εισαγγελέα οι... μπάλες και οι στολές διαιτητών

Εισαγγελική παρέμβαση για την προμήθεια αθλητικού υλικού (ρούχα, μπάλες) απο την Εισαγγελεα Εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου, η οποία διερευνά το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, για την πρώην διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ υπο τον καθηγητή Νομικής Γιάννη Δρόσο.
Η υποθεση αφορά καταγγελίες του αντιπροέδρου της ΕΠΣ Αθηνων Δήμου Κασκαντίρη, για απευθείας αναθέσεις απο την Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, που ζημίωσαν την Ομοσπονδια με τουλάχιστον 1,5 εκατομύριο ευρω.
Ο κ. Κασκαντίρης ήδη κλήθηκε και κατέθεσε στην 9η πταισματοδίκη Αθηνών Μαρία Κουλεντιανού.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΑΠ αφαίρεσε το... "κοστούμι" της διερμηνέα του Λάσα

Η διερμηνέας στη δίκη του Λάσα Σουσανασβίλι είχε τιμωρηθεί από το δικαστήριο με πρόστιμο λιπομαρτυρίας, επειδή είχε καθυστερήσει να πάει στο δικαστήριο σε κάποια συνεδρίαση τον περασμενο Ιούλιο.
Σήμερα λίγο πριν το Ποινικό τμήμα του ΑΠ  αναβάλλει την υπόθεση γιά τις 17 Οκτωβρίου, έγινε ο παρακάτω διάλογος με τον πρόεδρο του  Γεώργιο Παπανδρέου:
Πρόεδρος: Να έρθει η διερμηνέας.
Διερμηνέας: Mάλιστα.
Πρόεδρος: Το δικαστήριο σας έκοψε ένα... κουστουμάκι 300 ευρω.
Διερμηνέας: Το δικό μου κουστουμάκι είναι... ακριβότερο. Κάνει από 300 ευρω.
Πρόεδρος: Λοιπόν. Φύγατε μια μέρα από το δικαστήριο και δεν επιστρέψατε ποτέ...
Διερμηνέας: Κύριε πρόεδρε συνόδεψα το κατηγορούμενο με το ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό. Μόνον εγώ μπορούσα να παω μαζι του για να μεταφραζω.
Πρόεδρος: Κι ενω επέστρεψε ο κατηγορούμενος, εσείς είπατε να πάτε μία... βόλτα;
Διερμηνέας: Πρώτη φορά πήγαινα στον Ευαγγελισμό. Δεν ήξερα πως να γυρίσω, τι συγκοινωνία να πάρω..
Πρόεδρος: Γιατί; Δεν σας άρεσε το περιπολικό;
Διερμηνέας: Δεν με έπαιρναν μαζί τους οι αστυνομικοί. Λεφτά για ταξί δεν είχα. Ωσπου να επιστρέψω με τα πόδια από τον Ευαγγελισμό στα δικαστήρια, είχατε διακόψει. Δεν το έκανα επίτηδες..
Πρόεδρος: Πολύ καλά. Για να μην μας... βρίζετε. Το δικαστήριο αφαιρεί το πρόστιμο λιπομαρτυρίας.

Διερμηνέας: Ευχαριστώ κ. πρόεδρε.