Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΟΧΙ στο "ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ", που ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΠΑΔΟΙ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!

Η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ" έφερε στο φως την πρόταση του πρώην αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών Γιάννη Παναγόπουλου για τον τελικό του κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.


Ο κ.Παναγόπουλος, που διανύει την τέταρτη θητεία του ως μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, απέστειλε την πρότασή του σε όλες τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένων του υφυπουργού Αθλητισμού Γ.Βασιλειάδη και του προέδρου της ΕΠΟ Β.Γραμμένου.

Αναφέρει αυτολεξεί:

"Για το καλύτερο ποιοτικό φιλτράρισμα  αλλά και αποτελεσματικότερο έλεγχο ταυτοπροσωπείας των οπαδών στο προσεχές τελικό κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ όπου διακυβεύεται  το grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπάρχει τεράστιος κίνδυνος επεισοδίων προτείνεται να χορηγηθούν εισιτήρια μόνο στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας των δύο ομάδων σε αριθμό ίσο με τα λιγότερα εισιτήρια διαρκείας που έχει μία εκ των 2 ομάδων Χ 2.
12.000 είναι τα εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΟΚ Χ 2 =24.000 εισιτήρια συνολικά για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Η μετάβαση  και η είσοδος στο γήπεδο θα γίνεται με την ταυτόχρονη επίδειξη του εισιτηρίου διαρκείας, της αστυνομικής ταυτότητας και του εισιτηρίου του αγώνα".

Επιπλέον η εκπομπή αποκάλυψε:

-Τι υποκρύπτει η ΕΠΙΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΟΠΑΔΟΥΣ;
- To "ΡΑΝΤΕΒΟΎ ΘΑΝΑΤΟΥ", που ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΠΑΔΟΙ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!
- Η ΠΡΟΤΑΣΗ: ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ  ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
-Μπορεί η FIFA ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ;

Τρεις εισαγγελείς για 15 ύποπτα ματς

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά.. 15 ύποπτα ματς, για τα οποία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις στοιχηματικής χειραγώγησης ανέλαβαν να ελέγξουν ο  αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζογλου, ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Σωτήρης Μπουγιούκος και η αθλητική εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Λιάσου, καθώς  υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις στοιχηματικής χειραγώγησης.

Εισαγγελικό... νυστέρι, για παράτυπα πιστοποιητικά συμμετοχής των ομάδων στα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα,

Aνοίγει και επεκτείνεται η έρευνα του ΑΠ, για τα παράτυπα πιστοποιητικά συμμετοχής των ομάδων στα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "Δίκη στον Σκάι".

H υπόθεση οδηγείται σε ανάκριση και γενικευμένο έλεγχο,
Μετά από εντολή, η οποία είχε δοθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη από το Νοέμβριο του 2017, ήδη ελέγχεται ποινικά η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για παράβαση καθήκοντος. 
Η προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διερευνά αξιόποινες πράξεις στο θέμα των αδειοδοτήσεων των ομάδων, καθώς τεκμηριώνονται πλαστά, ανακριβή και παράτυπα παραστατικά.
Ταυτόχρονα η 22η πταισματοδίκης Αθηνών, μετά από αναφορά του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γιώργου Παναγόπουλου, καλεί τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, τα οποία συγκροτούν Ανεξάρτητη Αρχή που εδρεύει στη ΓΓΑ, να καταθέσουν για το σύνολο των πιστοποιητικών συμμετοχής των ομάδων την τελευταία τριετία.

Γιά εμπλοκή δύο υπουργών της ΝΔ στην Κάρτα Υγείας μίλησε ο Γκαγκάτσης

Μάχη... επικράτησης στη δίκη γιά την κάρτα υγείας της ΕΠΟ, από τον πρώην πρόεδρο της Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος στην απολογία του ενέπλεξε δύο πρώην υπουργούς της  ΝΔ στην προσπάθεια του, να αποσείσει από πάνω του το βάρος των κατηγοριών, για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο χώρο του ποδοσφαίρου, που κόστισε 30 εκατομμύρια ευρω στην Ομοσπονδία.

Πρόσωπο της εβδομάδας για τις "Δικογραφίες" ο δικαστής Σκουτέρης

Πρόσωπο της εβδομάδας γιά τις «Δικογραφίες» ο αθλητικός δικαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων Δημήτρης Σκουτέρης, ο οποίος τους τελευταίους μήνες μονοπωλεί το ενδιαφέρον, γιά τα έργα και τις ημέρες του, καθώς ελέγχεται από τον Αρειο Πάγο, γιά προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης!
Εναντίον του διεξάγεται πειθαρχική έρευνα από την αρεοπαγίτη Διονυσία Μπιτζούνη, με εντολή της Γενικής Επιθεωρήτριας Δικαστηρίων και αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρυσούλας Παρασκευά, που τον ελέγχουν, για απίστευτες καθυστερήσεις στις αποφάσεις αθλητικού δικαστηρίου, στο οποίο είναι πρόεδρος.
Ενας δικαστής, όπου και εάν υπηρετεί, πρέπει πάνω από όλα, να ΑΠΟΔΙΔΕΙ Δικαιοσύνη και όχι να ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ από τη Δικαιοσύνη.

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Δύο νέα ντοκουμέντα γα την αβελτηρία της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ

Οι "Δικογραφίες" φέρνουν στο φως ακόμη δύο ντοκουμέντα, για τα έργα και τις ημέρες του αθλητικού δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη, ο οποίος ελέγχεται από τον Αρειο Πάγο, γιά προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης.

Στα τρία πρώτα έγγραφα, που δημοσιεύουμε αποτυπώνεται η πλέον απίστευτη καθυστέρηση απόφασης αθλητικού δικαστηρίου.
Ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ Αλέξανδρος Δέδες βεβαιώνει ότι, η υπ΄αριθμόν 20/2017 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων παραδόθηκε στις 26/4/2018.
Στο δεύτερο έγγραφο φαίνεται ότι, η Επιτροπή συνεδρίασε στις 25/1/2017, δηλαδή ενάμισι χρόνο νωρίτερα.
Και στο τρίτο έγγραφο φαίνεται ότι,η απόφαση ελήφθη στις 26/4/2017 και δημοσιεύτηκε (;) στις 27/4/2017.

Στα τρία επόμενα έγγραφα  αποτυπώνεται η υπ΄ αριθμόν 54/2017 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων τηςΕΠΟ υπό την προεδρία του δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη.
Στο τέταρτο έγγραφο και πάλι ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ Αλέξανδρος Δέδες  αποτυπώνει ως ημερομηνία λήψης του σκεπτικού την  26η Απριλίου 2018.
Στο πέμπτο έγγραφο  η συνεδρίαση της  Επιτροπής φαίνεται να έχει γίνει στις 5.10.2017 και στο έκτο η απόφαση να έχει  ληφθεί στις 11.10.2017.





Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Η Formula 1, η ΕΡΤ και ο εισαγγελέας

Το πανάκριβο τηλεοπτικό προϊόν της Formula 1 έχει στην κατοχή της φέτος η ΕΡΤ.

Επειδή η διαφημιστική δαπάνη της σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης κινείται σε ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα, μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί κάποιος εισαγελέας

Διότι το κόστος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων καλύπτεται από το ταλαιπωρημένο βαλάντιο των δυσβάσταχτα φορολογημένων Ελλήνων πολιτών.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Νέο ντοκουμέντο για τον δικαστή Σκουτέρη

Οι "Δικογραφίες"αποκαλύπτουν ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με πρόεδρο τον δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη, καθυστέρησε πέντε μήνες να συντάξει σκεπτικό σε απόφαση της!
Όπως αποδεικνύεται από το έγγραφα, η απόφαση της Επιτροπής, για την έφεση του σωματείου ΑΠΌ Νικολακάκη Αχαρνών Αττικής, ελήφθη στις 30 Νοεμβρίου 2017 και το σκεπτικό δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου 2018, δηλαδή μόλις χθες!
Ήδη διεξάγεται σχετική πειθαρχική έρευνα από την αρεοπαγίτη Διονυσία Μπιτζούνη, με εντολή της Γενικής Επιθεωρήτριας Δικαστηρίων και αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρυσούλας Παρασκευά.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Στο ίδιο πούλμαν οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ

http://m.sport24.gr/football/ellada/GreekCup/apo-thn-ptolemaida-sto-oaka-sto-idio-poulman-opadoi-ths-aek-kai-toy-paok-gia-ton-teliko.5175668.html

Διαβάστε πως μπορεί να ταξιδέψουν με το ίδιο πούλμαν 25 οπαδοί του ΠΑΟΚ και 25 οπαδοί της ΆΕΚ στον τελικό κυπέλου,  στις 12 Μαΐου, όταν όλα συνηγορούν για το αντίθετο.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Το μυστικό email Σκουτέρη στα χέρια της Δικαιοσύνης

Η τηλεοπτική «Δίκη στον Σκάι» αποκάλυψε απόψε το e-mail του αθλητικού δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη προς το συνάδελφό του Κωνσταντίνο Δεμέστιχα, το οποίο βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Το περιεχόμενο του  μηνύματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εστάλη με ανώνυμη επιστολή στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και Γενική Επιθεωρήτρια Δικαστηρίων Χρυσούλα Παρασκευά και ερευνάται από την αρεοπαγίτη Διονυσία Μπιτζούνη, η οποία διεξάγει πειθαρχική προκαταρκτική για 3 μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που ελέγχονται για προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης. Το e-mail εστάλη από τον κ. Σκουτέρη το βράδυ της 12ης Μαρτίου 2018, δηλαδή την επομένη της μεταμεσονύχτιας εφετειακής απόφασης για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού. Στο μήνυμά του ο κ. Σκουτέρης, απευθυνόμενος στον εισηγητή της Επιτροπής Κωνσταντίνο Δεμέστιχα αναφέρει:
"Δες Κωστή και αυτό το δημοσίευμα (σ.σ. η προ ολιγου εκδοθείσα ανακοίνωση της ΑΕΚ) και ποσό άδικο είναι για μένα που ήμουν ο μόνος από τους πέντε μας που έλεγα ότι πρέπει να δημοσιεύσουμε διατακτικό τη Δευτέρα το πρωί για μη διαταράξουμε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και υπό την οποία θα έπαιζαν οι ομαδες. Δες ποσό αντεστραμμένα παρουσιάζει τα πράγματα και πόσο εσφαλμένη εικόνα δημιουργεί ενώ ήμουν ο μόνος που σας έλεγα ότι δεν πρέπει να δημοσιεύσουμε την απόφαση γρήγορα. Γι αυτό θα καταχώρησω στο τελος της απόφασης την προφορική ψηφοφορία που καναμε για το πότε πρέπει να δημοσιεύσουμε και το τι πρότεινε ο καθένας".



Εισαγγελική έρευνα και Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ για ΟΦΗ - Αιγινιακό


Στην Εισαγγελία και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ βρίσκονται τα αποδεικτικά στοιχεία για όσα έγιναν στον αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακού (6-0), ο οποίος διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου 2017, όπως αποκάλυψε απόψε η τηλεοπτική "Δίκη στον Σκάι" .
Σύμφωνα με την εκπομπή, η αρχή έγινε με την ένορκη κατάθεση του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος ισχυρίσθηκε στην αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Λιάσου ότι «ο μεγαλομέτοχος του Αιγινιακού Γιάννης Νιώπας παραδέχθηκε ότι η ομάδα του είχε μειωμένη απόδοση στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ για στοιχηματικούς λόγους». Η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε ότι το τιμολόγιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε η αποστολή του Αιγινιακού στο Ηράκλειο της Κρήτης πληρώθηκε από αλλοδαπή εταιρεία, της οποίας νόμιμος εκπρόσωπος ήταν ο Φώτης Τσάλος, τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ. Επίσης τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των μελών της αποστολής του Αιγινιακού (Πειραιάς – Ηράκλειο) πληρώθηκαν από τον Γιώργο Πηρουνάκη, μέλος του εμπορικού τμήματος της ΠΑΕ ΟΦΗ και κουμπάρος του Φώτη Τσάλου. Δύο περίπου μήνες μετά τον αγώνα, στις 11 Ιανουαρίου 2018 ο Φώτης Τσάλος παραιτείται από την προεδρία του ΟΦΗ. Στις 23 Ιανουαρίου 2018 η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της ένορκης κατάθεσης Καλαϊτζίδη, «διαχωρίζει τη θέση της απέναντι στον κ. Τσάλο, στις ενέργειες και τις πρακτικές του».
Η Εισαγγελία ερευνά το αδίκημα της δωροδοκίας – δωροληψίας, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα με στοιχηματική απάτη.  

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Το email του δικαστή, η νέα απειλή Grexit και οι αποδείξεις της χειραγώγησης

Η αποψινή  "Δίκη στον Σκάι" φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για τις πειθαρχικές αποφάσεις και την απειλή του Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η εκπομπή αποκαλύπτει την επικοινωνία δύο αθλητικών δικαστών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όσα ερευνά ο Άρειος Πάγος.

Ακόμη παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία χειραγωγημένου αγώνα, που βρίσκεται στο εισαγγελικό μικροσκόπιο.

Όπως πάντα, ο σχολιασμός της αθλητικής επικαιρότητας και οι αμφισβητούμενες φάσεις της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Σήμερα, live στο skai.gr  (22.00) και σε μαγνητοσκόπηση στην τηλεόραση του Σκάι  (01.30).

Η ακατανίκητη διγλωσσία Ερντογάν

Πρόσωπο της εβδομάδας γιά τις «Δικογραφίες», το... διπλό πρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν απέναντι στην Ελλάδα.
Την μία στιγμή παραδεχόταν ότι, «χρειαζόμαστε ειρήνη στον κόσμο. Πόσo μάλλον που η ειρήνη μας με την Ελλάδα δεν μοιάζει με καμία άλλη».
Και την επόμενη έθετε ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, με  τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, που κατέφυγαν μόνοι τους στην Ελλάδα, ζητώντας προστασία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.
«Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε. Εαν μας δώσετε αυτούς τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους δύο» είπε, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την ακατανίκητη διγλωσσία του!


Ολόκληρη η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 
Διαβάστε  ολόκληρη την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με πρόεδρο τον δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη, για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, που απέρριψε την έφεση του Δικέφαλου του Βορρά.
Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://drive.google.com/file/d/1bfvy_6Vpvxko2kW2B0jEIAju0XlAyC05/view?usp=sharing

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Oι μυστικές συναλλαγές της συμμορίας των Βιετναμέζων, που διακινούσε κρυσταλλική κάνναβη,


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Στο φως όλες οι μυστικές συναλλαγές της συμμορίας των Βιετναμέζων, που διακινούσε κρυσταλλική κάνναβη, μέσα από την κατάθεση του αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, που έλαβε μέρος στην επιχείρηση πρακολούθησης τους.
Διαβάστε την:

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Kαι η... πρεσβεία του Βιετναμ στην απολογία του κυκλώματος διακίνησης κρυσταλικής κάνναβης

Μόνον ο... πρέσβης του Βιετνάμ δεν ήταν παρών στην απολογία των οκτώ συλληφθέντων, για τεράστια υπόθεση διακίνησης κρυσταλικής κάνναβης, στην οποία εμπλέκονται τέσσερεις Βιετναμέζοι – μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα - ένας Γεωργιανός, ένας Τσέχος, ένας Ολλανδός και ένας έλληνας.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Χολυγουντιανή... υπερπαραγωγή με συμμετοχή διαρρήκτη η κρεβατοκάμαρα ζεύγους

Oι "Δικογραφίες" έχουν καθιερώσει μια νέα στήλη με τίτλο: "Το σεξ... στο εδώλιο".
Αληθινές ιστορίες, που εκτυλίσσονται μέσα και έξω απο τις δικαστικές αίθουσες, σε... πιπεράτο φόντο.

Σε... Χολυγουντιανή υπερπαραγωγή είχε μετατρέψει την κρεββατοκάμαρα του ζευγάρι σε επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, καθώς ο σύζυγος δεχόταν τους εραστές της συζύγου του, ενώ τις ερωτικές της δραστηριότητες τις μαγνητοφωνούσε, τις φωτογράφιζε ή τις βιντεοσκοπούσε.
Ολα αυτά μέχρι την ημέρα, ή μάλλον τη... νύχτα, που το ζευγάρι έπεσε θύμα διάρρηξης.
Τριαντάχρονος διαρρήκτης, ο οποίος μάλιστα ήταν καταζητούμενος από τις Αρχές, “μπούκαρε” στην οικια του ζεύγους, για να κλέψει, αλλά έκανε θόρυβο και τους ξύπνησε.
Μια γλάστρα, που έσπασε, ξύπνησε το ζευγάρι, που έπιασε στα πράσσα τον κλέφτη, πριν προλάβει να τους αδειάσει το σπίτι.
Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς δεν ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ούτε κλήθηκε περιπολικό.
Ο αποπειραθείς διαρρήκτης κατάφερε να πείσει το ζευγάρι, να μην τον παραδώσει στην αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι, είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, που προσπάθησε να κλέψει ανεπιτυχώς, για να εξασφαλίσει τη δόση του.
Προφανώς ήταν τόσο πειστικός, που οχι μόνο δεν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, για να τον συλλάβει, αλλά παρέμεινε στο σπίτι του ζεύγους, που του ανέθεσαν μάλιστα καθήκοντα.. επιστάτη στα κτήματα τους και τις καλλιέργειες τους.
Ο 30χρονος δεν τους απέκρυψε οτι, ήταν καταζητούμενος από τις Αρχές για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, γεγονός, που δεν εμπόδισε την συζυγο να συνάψει ερωτικη σχέση μαζί του.
Την σχέση της συζύγου του με τον 30χρονο διαρρήκτη, όχι μόνον αποδέχτηκε, αλλά  και... αποδέχτηκε  ο σύζυγος, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τη γνωστή του... οπτικοακουστική συνήθεια, με κάμερες και... σκηνοθεσία!
Η ανατροπή ήρθε λίγο αργότερα, όταν η σύζυγος... κλέφτηκε με τον 30χρονο και εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη, για να ζήσει μαζι του.
Ολα τα παραπάνω καταγράφονται σε δικόγραφα, καθώς, όπως ήταν αναμενόμενο το ζεύγος κατέληξε στα δικαστήρια, για την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους, για την οποία αντιδικούσαν.
Ο σύζυγος διεκδικούσε την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους, κατηγορώντας για ανικανότητα τη μητέρα της.
Ενω εκεινη υποστήριζε από την πλευρά της ότι, ο πρώην σύζυγος της, για να την αναγκάσει να συνομολογήσει ότι, συναινεί στο να του παραχωρήσει το παιδί, την οδήγησε σε ξενοδοχείο, όπου την εγκατέλειψε, χωρίς τη θεληση της στα χέρια του 30χρονου, όπου με απειλές και υπό την επήρεια ναρκωτικών, την αναγκασε να υπογραψει επιστολή παραίτησης από την επιμέλεια.
Τι όρισε το δικαστήριο;
Εκρινε ακατάλληλους και τους δύο γονείς, για την γονική μεριμνα του παιδιού τους.
Στην δικαστική απόφαση αναφέρεται:
“Είναι αλήθεια ότι, ο αιτών σε αντίθεση με τη σύζυγό του είναι οικονομικά ευκατάστατος και μπορεί να εξασφαλίσει άνετη διαβίωση στη μικρή, αλλά μόνη η οικονομική του επιφάνεια δεν μπορεί να τον εξοπλίσει, κατ΄αποκλειστικότητα με αρμοδιότητες απέναντι της. Η ανταιτούσα εξάλλου είναι άτομο ανώριμο, επιπόλαιο και μειωμένης ηθικής αντιστάσεως, έχει κανει χρήση ναρκωτικών και οινοπνευματωδών ουσιών, που της έδιναν με τη χρηση ψυχολιγικής βίας ο σύζυγος ή ο 30χρονος, συνεκτιμωμένης και της κακής οικονομικής της κατάστασης (στερείται εισοδημάτων και περιουσίας) η αναθεση της επιμέλειας της ανήλικης προς το παρόν ενδέχεται να έχει βλαπτικά αποτελέσματα”.
Το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να ανατεθεί η φροντίδα του παιδιού στο ΠΙΚΠΑ.
Ωστόσο μπροστα στο ενδεχόμενο αυτό, ο σύζυγος έκανε πίσω και συμφώνησε τελικά να μείνει η μικρή με τη μητέρα της.



Τα... άλματα της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ


Αλμα στο... κενό η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, για το θέμα της φανέλας των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ποντίων, που αναφερόταν στην ποντιακή γενοκτονια, με τη φράση «Δεν ξεχνώ – Πάντα τιμώ».
Στο σκεπτικό τους, που παραδόθηκε με πολλούς μήνες καθυστέρηση, οι τρεις δικαστές, που υπογράφουν την απόφαση – πρόεδρος Δημήτρης Σκουτέρης και τα μέλη Ευδοκία Κουμούτσου που ήταν και η εισηγήτρια και Κωνσταντίνος Δεμέστιχας – επιχειρούν ένα... άλμα λογικής.
Ενω θεωρούν αδιαμφισβήτητο και ιστορικό γεγονός τη γενοκτονία των Ποντίων, κρίνουν ότι, η υπόμνησή της στην Θράκη, δεδομένης της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής, συνιστά επιδίωξη πολιτικού μηνύματος, κάτι που απαγορεύεται από τις αρχές της ΟΥΕΦΑ!
Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι, ενώ δεν θα υπήρχε πρόβλημα, να φορεθεί η ίδια φανέλα σε άλλο μέρος της Ελλάδας, συνιστά παράβαση ότι, θέλησε να την φορέσει ομάδα της Θράκης.
Πάντως οι αθλητικοί δικαστές, εφόσον αποφασίζουν να εφαρμόσουν πιστά και κατά γράμμα τους νόμους της ΟΥΕΦΑ και να τιμωρήσουν μιά ομάδα, που κατά την κρίση τους επιδίωξε να περάσει πολιτικό μήνυμα, οφείλουν και οι ίδιοι, με τις αποφάσεις τους, να μένουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες...

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Μουσικοχορευτική... Δικαιοσύνη στο συνέδριο στη Μυτιλήνη


Μουσικοχορευτική... υποδοχή στον προαύλιο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, λίγο πριν ξεκινήσει το διήμερο του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου, που διοργάνωσαν στη Μυτιλήνη, το περασμένο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Απρλίου, η “Ενωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων”, με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης , υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Οι χορευτές του εξωραιστικού συλλόγου “Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης” έφτιαξαν το κλίμα και τη διάθεση όλων των παρευρισκομένων και χειροκροτήθηκαν από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα, τον αντιεισαγγελλέα του ΑΠ Χαράλαμπο Βουρλιώτη, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου, την πρώην εισαγγελέα του ΑΠ Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τον αρεοπαγίτη Ερωτόκριτο Ερωτοκρίτου και πολλούς ακόμη ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, όπως τον τέως αντιεσαγγελέα ΑΠ Βασίλη Μαρκή, που έδωσαν ηχηρό παρόν στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε και ο επικεφαλήςς του “Ποταμιού” Σταύρος Θεδωράκης.

Πολλοί ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί παραβρέθηκαν στον συνέδριο, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν εισηγητές, όπως η επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου, οι εφέτες Αντιγόνη Κάστιζα και Κωνσταντίνος Μακρής,η πρόεδρος Εφετών Βορείου Αιγαίου Μαρία, ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας Δημήτρης Προκοπίου, ενώ άλλοι, όπως ο πρόεδρος εφετών Βορείου Αιγαίου απηύθυναν χαιρετισμό.
Οι "Δικογραφίες" ήταν εκεί, με εισήγηση για τα Αθλητικά Δικαστήρια και τους αθλητικούς δικαστές, στην τελευταία ενότητα του συνεδρίου, που είχε θέμα "Αθλητικό Ποινικό Δίκαιο".

Ακόμη στο συνέδριο της Ενωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων παραβρέθηκαν ή απηύθυναν χαιρετισμό πανεπιστημιακοί, όπως  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο πρόεδρος της Ενωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Βασίλης Ταουξής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτρης Καλλίας, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, η πρόεδρος εφετών Βορείου Αιγαίου Μαρία Μουλιανιτάκη, ο εισαγγελέας εφετών Βορείου Αιγαίου Αριστοτέλης Χριστόπουλος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Μυτιλήνης Γεώργιος Πλαγάκος, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης Αντώνης Παπαματθαίου και πολλοί άλλοι.

"Οχι" στο Μουφτή Διδδυμοτείχου από το ΣτΕ


Οχι” είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στο Σερίφ Δαμάδογλου Μεμέτ, ο οποιος ζητούσε να ακυρωθεί η υπ' αριθμ.  707/21.12.2016 απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, με την οποία παύθηκε από τη θέση του τοποτηρητή της Μουφτείας του Διδυμοτείχου.

Μήπως λησμονείτε κ. Κοντονή;

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δήλωσε περιχαρής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι, τα τελευταία τρία χρόνια - δηλαδή όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ - μειώθηκαν οι εκκρεμείς υποθέσεις στα Διοικητικά Πρωτοδικεία.
Είπε συγκεκριμένα ο υπουργός:
«Μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω αναφορά σε κάτι πολύ ευχάριστο το οποίο θεωρώ
εμβληματικό: Χθες παρέλαβα την Έκθεση του 2017 από την Γενική Επίτροπο των
Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων κα. Ευτυχία Φουντουλάκη, στην οποία
αποτυπώνεται κάτι που πριν από μερικούς μήνες θεωρείτο ακατόρθωτο:
Παραλάβαμε στις 31.12.2014 308 χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις στα Διοικητικά
Πρωτοδικεία της χώρας και στις 31.12.2017 έχουμε σπάσει και το φράγμα των 200
χιλιάδων, έχουμε κατέβει στις 199 χιλιάδες, δηλαδή έχουμε πετύχει κάτι που είχε
θεωρηθεί αδύνατο. Μέχρι το 2014 ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων αυξανόταν
κάθε χρόνο, ενώ τώρα έχουμε μείωση".
Mήπως, να υπενθυμίσουμε στον κ. Κοντονή ότι, το χρονικό διάστημα, στο οποίο αναφέρεται, μειώθηκαν δραματικά οι μισθοί και τα εισόδηματα των Ελλήνων, ώστε η προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη και κυρίως στα Διοικητικά Δικαστήρια, να θεωρείται πολυτέλεια;

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Κρατικοποιούνται οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Το... πράσινο φως για την κρατικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης άναψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς έκρινε συνταγματική την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ και απέρριψε τις προσφυγές 399 πρώην μετόχων, που στρέφονταν κατά των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, όπως  και κατα του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τις αστικές συγκοινωνίες στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης (4482/2017).

ΔΣΑ και ΤΕΕ με το Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γιά το ασφαλιστικό

Με τον Διευθυντή του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα
κ. Γεώργιο Μαρκοπουλιώτη συναντήθηκαν σήμερα αντιπροσωπείες της
Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, του
Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Οικονομικού Επιμελητηρίου
Ελλάδος. Στη συνάντηση, ενημερώθηκε ο ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής
Επιτροπής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι
επαγγελματίες με το ασφαλιστικό, καθώς και τις εξελίξεις στο θέμα,
μετά τη θέσπιση της Οδηγίας 2341/2016/ΕΕ, για το ΦΠΑ, για τα
προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια (πρόταση τελευταίας ευκαιρίας).
Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου
Ελλάδος Γεώργιος Στασινός, ο Πρόεδρος του Οικονομικού
Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας και από την πλευρά της
Ολομέλειας, ο Πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός (Πρόεδρος ΔΣΑ), και ο
Αναστάσιος Ντούγκας (Ταμίας ΔΣ Θεσσαλονίκης).

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Για προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης ελέγχεται ο αθλητικός δικαστής Δ.Σκουτέρης

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του αθλητικού δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη διενεργεί η αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, με εντολή της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και Γενικής Επιθεωρήτριας Δικαστηρίων Χρυσούλας Παρασκευά, όπως αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ».

Ο κ. Σκουτέρης ελέγχεται ως πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης και θα παράσχει εξηγήσεις ανωμοτί. 
Μάλιστα η κ. Μπιτζούνη προχώρησε σε έφοδο στα γραφεία της ΕΠΟ, έλαβε όλα τα αντίγραφα των πειθαρχικών αποφάσεων του κ. Σκουτέρη και πήρε κατάθεση από τη γραμματέα της Επιτροπής Εφέσεων Σοφία Πρίφτη. 
Ειδικά για τη μεταμεσονύχτια απόφαση του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού ελέγχονται πειθαρχικά και άλλοι δύο δικαστές, ο Κωνσταντίνος Δεμέστιχας και η Κωνσταντίνα Γεωργούλια.

ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ Ο ΕΦΕΤΗΣ ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ
Ο πρόεδρος Εφετών Γιάννης Τζιμπλάκης τιμωρήθηκε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Koriopolis. Ο κ. Τζιμπλάκης ήταν ο εισηγητής του βουλεύματος του σκανδάλου των στημένων αγώνων και είχαν καταγραφεί νομίμως από τον υπερκοριό το 2012 συνομιλίες του με τον πρώην παράγοντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιο Κοτσώνη, ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση με αναστολή για την υπόθεση του Noor One. Ο κ. Τζιμπλάκης ελέγχθηκε από το ανώτατο πειθαρχικό όργανο με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης .

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ NOOR ONE: Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
Ένα συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο έφερε στο φως η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ». Καταγράφηκε την 1η Μαρτίου 2014, στην Κωνσταντινούπολη, τρεις περίπου μήνες πριν εντοπιστεί από τις αρχές το φορτίο των 2,1 τόνων ηρωίνης του Noor One. Στο οπτικό υλικό, που βρέθηκε στο κινητό του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, συζητούν 5 άνδρες και η συνάντηση γίνεται στο γραφείο του Σερίφι Ζιντάστι, του ιρανικής καταγωγής Τούρκου που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία του προμηθευτή του Noor One. Στο βίντεο διακρίνεται και ο Φαρντίν Ριγκαμπάτι,  ο οποίος είναι επίσης ιρανικής καταγωγής και Βρετανός υπήκοος και καταζητείται ως ο δεύτερος προμηθευτής του ναρκοπλοίου. Λίγους μήνες αργότερα και μετά τον εντοπισμό του φορτίου δολοφονήθηκαν 6 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και η 19χρονη κόρη του Ζιντάστι. Η συζήτηση στο βίντεο – ντοκουμέντο γίνεται στα ιρανικά και ένας άγνωστος άνδρας που ελάχιστα διακρίνεται ενημερώνει τον Ζιντάστι για την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια να περάσει το φορτίο της ηρωίνης μέσω Ιράν στο Πακιστάν. Ο Ζιντάστι με βάση το οπτικοακουστικό υλικό, είναι ενήμερος και για δεύτερο φορτίο ηρωίνης, το οποίο δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα  γιατί εντοπίστηκε το πρώτο φορτίο τον Ιούνιο του 2014 σε δύο σημεία: Στα αμπάρια του Noor One στην Ελευσίνα και στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη.

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Στο κρατητήριο ο Μαρινόπουλος

Συνελήφθη και κρατείται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος, μετά απο ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε σε βάρος του από τον Ειρηνοδίκη της Αθήνας, που αφορά οικονομική αντιδικία του με τον με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, γνωστό ιδιοκτήτη αλυσίδας σουπερμάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο επιχειρηματίας δεν προσηλθε στο Ειρηνοδικείο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της αντιδικίας της οικογένειας του με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, για να δώσει όρκο για τα περιουσιακά στοιχεία του, όπως είχε δεσμευτεί, με αποτέλεσμα, ο Ειρηνοδίκης να διατάξει την άμεση σύλληψή του.
Όπως αναφερει το άρθρο 864 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στην περίπτωση που μία εκ των δύο πλευρών δεν προσέλθει στο Ειρηνοδικείο για να δώσει όρκο για τα περιουσιακά της στοιχεία, τότε ο Ειρηνοδίκης υποχρεούται να εκδώσει ένταλμα κράτησης.
Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.

"Οχι" από την ΕΕΔ σε "σκοπιμότητες δημοσιευμάτων, που στρέφονται κατά δικαστικών λειτουργών"

Σκληρή ανακοίνωση από την την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, " ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ".
Αναφέρουν:
"Το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν και πάλι δημοσιεύματα που είτε κάνουν
χυδαίες αναφορές στην προσωπική ζωή δικαστικών λειτουργών είτε κατασκευάζουν
φανταστικά σενάρια συνομωσίας που εμπλέκουν Προέδρους Πρωτοδικών,
Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου μέχρι και τον Πρόεδρο του Ανωτάτου
Δικαστηρίου! Πέρα από τη φαιδρότητα τέτοιων δημοσιευμάτων και το αστήρικτο
των αναφορών θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητή η στόχευση που επιδιώκεται. Η
αγριότητα και η σφοδρότητα του επιχειρηματικού πολέμου δεν έχει όρια. Η
προσωπική- ονομαστική διαπόμπευση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και
η απαίτηση επιβολής ενός άτυπου πειθαρχικού ελέγχου όχι από τα αρμόδια όργανα
αλλά από Μέσα Ενημέρωσης προσπαθεί να λειτουργήσει εκβιαστικά και
εκφοβιστικά, ώστε τελικά οι συνειδήσεις των δικαστών να είναι έμμεσα ελεγχόμενες
από τα παράκεντρα οικονομικής εξουσίας, τα οποία έχουν το θράσος να επικαλούνται
τη Δικαιοσύνη ως πυλώνα Δημοκρατίας και να θεωρούν ότι ορθή δικαστική κρίση
είναι μόνο αυτή που ταυτίζεται με τα συμφέροντά τους. Γνωρίζουμε ότι τέτοιες
«δημοσιογραφικές» αναφορές δεν θα σταματήσουν να γίνονται όσο υπάρχουν οι
συνθήκες που τις δημιουργούν. Ο Ελληνικός Λαός με την εμπειρία, που έχει
αποκτήσει, αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων και ποιοι
εξυπηρετούνται από αυτά. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στηρίζει όλους τους
συναδέλφους που με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια επιτελούν το καθήκοντους, όπως
επιτάσσει το Σύνταγμα, η νομοθεσία και η συνείδησή τους, χωρίς να λογαριάζουν τέτοιου είδους συκοφαντικές επιθέσεις".

Οσα είπε η εισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου, για το ΝΤΟΠΙΝΓΚ στο συνέδριο της Ενωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων


Για το καυτό θέμα του ντόπινγκ μίλησε η εισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου, στο διήμερο συνέδριο, που διοργάνωσαν στη Μυτιλήνη, η “Ενωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων” με τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης.

Πρόσωπο της εβδομάδας: Ποδοσφαιριστές με.. τσαρβούλια!



Πρόσωπο της εβδομάδας για τις “Δικογραφίες” οι ποδοσφαιριστές του “Πανλεσβιακού”, του “Αρη”, της “Νίκης”, του “Αχιλλέα” και του “Ερμή Παμφίλων”, που παίζανε φορώντας “τσαρβούλια” με καρφιά και πριν από τον αγώνα, πηγαίνανε στην “τάρλα”.
Εκεί χτυπάγανε σε σιδερένιο καλαπόδι τα παπούτσια, για να μην τους μπαίνουνε τα καρφιά στα πέλματα...
Πρόσωπο της εβδομάδας και οι τερματοφύλακες τους, που φοράγανε τραγιάσκα, για να μην καίγονται από τον ήλιο και οι φίλαθλοι τους, που αν και αντίπαλοι, πανηγύριζαν για τα γκολ των ομάδων τους, δίπλα – δίπλα, χωρίς βεγγαλικά, μολότωφ και λοστούς, χωρίς αθλητικούς δικαστές και δίκες, χωρίς “Grexit” και διακοπή του πρωταθλήματος. ..
Ολα αυτά σε μια καταπληκτικη έκθεση φωτογραφίας, για το προπολεμικό ποδόσφαιρο της Μυτιλήνης, που είχε στηθεί στον προαύλιο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από τον πρόεδρο του εξωραιστικού συλλόγου “Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης” Μάκη Βενέτα, στο πλαίσιο του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου, που διοργάνωσαν στο νησί η “Ενωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων”, με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης , υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Οι φωτογραφίες του 1930 από τον ερασιτέχνη φωτογράφο Δημήτρη Βενέτα.

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Οι αδελφές, δεν ήταν νοσοκόμες με χαρτιά


Εφόδους σε δημόσια νοσοκομεία διενεργεί η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για τον εντοπισμό γυναικών, που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επτά γυναίκες, εκ των οποίων δύο Ελληνίδες, δύο Αλβανίδες και τρεις Γεωργιανές, που όπως διαπιστώθηκε δεν διέθεταν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου, ενώ δύο από αυτές δεν είχαν ούτε ταξιδιωτικά και νομιμοποιητικά έγγραφα.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α "η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι
προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές".
Και οι επτά οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. 


Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ανοιχτά τα σύννορα για το Βαγγέλη Μαρινάκη, με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου

"Οχι" από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, γιά τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το τριμελές δικαστικό συμβούλιο  ομόφωνα αποφάσισε, να μην επικυρώσει τη διάταξη της εισαγγελέα Πειραιά Ειρήνης Τζίβα, με την οποία είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα στον  επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, για την υπόθεση του NOOR1.
Αρνητική ήταν η απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών και για τα άλλα τρία πρόσωπα (τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη), οι οποίοι είναι συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση.
Το δικαστικό συμβούλιο αποφάνθηκε ότι,  δεν είναι ύποπτοι φυγής.

Διήμερο Συνέδριο της Ενωσης Μαχόμενων Ποινικολόγων στη Μυτιλήνη


Η “Ενωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων” διοργανώνει στη Μυτιλήνη, αύριο Σάββατο 14 Απριλίου και μεθαύριο Κυριακή 15 Απριλίο, διήμερο συνέδριο με θέματα, “Περιβάλλον και Ποινικό Δίκαιο Ζητήματα Προσφυγικού και Μεταναστευτικού Δικαίου Επίκαιρα Προβλήματα Μαχόμενης Δικηγορίας και Αθλητικό Ποινικό Δίκαιο.
Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα του Πανεποιστημίου Αιγαίου και με συνδιοργανωτές τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το Δήμο Λέσβου.
Θα συμμετέχουν τουλάχιστον 40 εισηγητές, μεταξύ των οποίων και οι “Δικογραφίες”, ενώ την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος του ΑΠ Βασίλης Πέππας.



Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

NTOKOYMENTO: Νέο video από τα αποδυτήρια της Τούμπας με Ιβάν-Κομίνη


Οι ''Δικογραφίες'' αποκαλύπτουν ένα νέο video από τα αποδυτήρια της Τούμπας, το οποίο δεν προσκομίστηκε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία της Επιτροπής Εφέσων της ΕΠΟ.

Στο οπτικό υλικό οι διαιτητές του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ κατευθύνονται στο γραφείο τους, στα αποδυτήρια, με τη συνοδεία αστυνομικών οργάνων. Τους ακολουθεί ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος προσπαθεί να τους προσεγγίσει. Το video καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας της Τούμπας περίπου ένα λεπτό μετά την απόφαση του διαιτητή Γιώργου Κομίνη να διακόψει το πολυσυζητημένο ντέρμπι.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Ολλανδός "βαποράκι" κατάπιε 40 συσκευασίες κοκαίνης

Σαράντα αυτοσχέδιες συσκευασίες είχε καταπιεί 41χρονος Ολλανδός, ο οποίος συνελήφθη ανήμερα του Πάσχα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος  Βενιζέλος»Αθηνών
από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Ερχόταν  αεροπορικώς στη χώρα μας από το Σάο Πάολο Βραζιλίας, μέσω
Λισαβόνας, Πορτογαλίας.
Συγκεκριμένα, ο 41χρονος «βαποράκι» μετέφερε, δια της μεθόδου της
καταπόσεως, σαράντα (40) αυτοσχέδιες συσκευασίες
κοκαΐνης, συνολικού βάρους -430- γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη.

Κρατείται και θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

"Να εξαιρεθεί ο δικαστής Σκουτέρης, που θα κρίνει το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ"

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Την εξαίρεση του δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη, ο οποίος θα προεδρεύει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που θα κρίνει την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εναντίον της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής για το ματς ΠΑΟΚ -ΑΕΚ, ζήτησε η ομάδα του Δικέφαλου.
Διαβάστε τους λόγους, που επικαλείται:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ
Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία»που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής και στη διασταύρωση των οδών Ολύμπου και Πάτμου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, κατόχου Α.Φ.Μ. 997364193, Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών.
ΚΑΤΑ
Του Δημητρίου ΣΚΟΥΤΕΡΗ, Προέδρου Πρωτοδικών, Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.
*******************************************************************  
(α)  Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 11352/03-04-2018 έγγραφο του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ κ. Αλεξάνδρου Δέδε, μας κοινοποιήθηκε έγγραφο της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με το οποίο μας γνωστοποιήθηκε ότι στις 11 Απριλίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 εκδικάζεται ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη και του Lubos Michel κατά της υπ’ αριθμ. 86/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της SUPER LEAGUE και εναντίον μας.

(β)  Τα πρωτοφανή πραγματικά γεγονότα που συγκροτούν την υπό κρίσην υπόθεση αποτέλεσαν την αιτία της προσωρινής διακοπής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE και προκάλεσαν την εισήγηση στη FIFA του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης Χέρμπερτ Χούμπελγια ποδοσφαιρικό Grexit. Συνακόλουθα, η κρινομένη στο δεύτερο βαθμό υπόθεση έχει ιδιάζουσα βαρύτητα για το θεσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού από αυτήν εξαρτάται εν πολλοίς η παραμονή ή μη του ελληνικού ποδοσφαίρου στον χώρο του οργανωμένου ποδοσφαίρου σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ήτοι υπό την ομπρέλα των υπερκείμενων αρχών FIFA και UEFA. Για το λόγο αυτό, η απόφαση που θα εκδοθεί πρέπει να μην έχει την παραμικρή σκιά ή υπόνοια και να είναι αποδεκτή ανεπιφύλακτα, όχι μόνο από τους παράγοντες της δίκης αλλά και από ολόκληρη την εγχώρια και διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα και την κοινωνία εν γένει.

(γ) Τις μεταμεσονύκτιες ώρες και ελάχιστο χρόνο πριν από την τέλεση του επίμαχου αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ την 11η Μαρτίου 2018, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 9/2018 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με Πρόεδρο τον καθ’ ου η παρούσα. Η έκδοσή της προκάλεσε πανελλήνιο θόρυβο και συνοδεύτηκε από δυσμενή σχόλια, κυρίως λόγω των συνθηκών εκδόσεώς της οι οποίες ήταν παγκοσμίως πρωτοφανείς. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως σε πληθώρα διατάξεων των αθλητικών Κανονισμών, τίθεται ως ελάχιστο χρονικό όριο για την μεταβολή των συνθηκών διεξαγωγής ενός αγώνα οι 24 ώρες από την τέλεσή του (και προφανώς για μικρότερης σημασίας θέματα τεχνικής οργάνωσής του), όταν η ως άνω απόφαση, η οποία τροποποιούσε, αφενός τη βαθμολογική κατάσταση των ομάδων, αφετέρου τις συνθήκες διεξαγωγής της αναμέτρησης, κοινοποιήθηκε περίπου 18 ώρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, ημέρα Κυριακή, ήτοι (σε κάθε περίπτωση) μη εργάσιμη ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί, πως η αντίθετη περίπτωση, ήτοι η επιβολή ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, απαιτεί σύμφωνα με τη διάταξη του αρ.33 παρ.4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως μεσολαβεί,μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα -μησυμπεριλαμβανομένης της ημέρας έκδοσης της απόφασης και ημέρα διεξαγωγής του αγώνα- διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες. Με απλά λόγια και υπό τις ανωτέρω πρωτοφανείς συνθήκες έκδοσης δικαστικής απόφασης ανεξαρτήτως δικαιοδοσίας ή έννομης τάξης, οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΚ κοιμήθηκαν γνωρίζοντας ότι θα παίξουν σε αγώνα χωρίς θεατές και με διαφορά πέντε (5) βαθμών από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ξύπνησαν λίγες ώρες πριν τον αγώνα με την πληροφορία ότι θα παίξουν με θεατές και με διαφορά δύο (2) βαθμών από την ως άνω ΠΑΕ.
Η μεταμεσονύκτια αυτή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων λειτούργησε ως αφετηρία για την πειθαρχική δίωξη του καθ’ ου. Συγκεκριμένα, ηΓενική Επιθεωρήτρια Δικαστηρίων Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Χρυσούλα Παρασκευά, διέταξε όπως ελεγχθούν πειθαρχικά όλες οι αποφάσεις που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων υπό την προεδρία του καθ’ ου.  Τη διενέργεια της πειθαρχικής έρευνας διενεργεί ήδη η Αρεοπαγίτης κ. Διονυσία Μπιτζούνη, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να διαπιστωθεί η αμεροληψία της κρίσης του εν λόγω δικαστή.

(δ)  Ενόσω διερευνάται πειθαρχικά ο καθ’ ου η παρούσαλόγω πρωτίστως της ιδιαιτερότητας των συνθηκών έκδοσης της υπ. αριθ. 9/2018 απόφασης της Επιτροπής Σας, η οποία συνδέεται άρρηκτα με τους όρους διεξαγωγής του επίμαχου αγώνα, είναι πρόδηλο ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της αδιαμφισβήτητης αμεροληψίας και του πανθομολογουμένου κύρους που πρέπει να περιαφεί η εκδοθησομένη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, λόγω της εξέχουσας σημασίας που έχει αυτή για το ελληνικό πρωτάθλημα και το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει, αλλά και της σύνδεσης των πραγματικών συνθηκών τέλεσης του εν λόγω αγώνα, όπως μεταβλήθηκαν ουσιωδώς και αιφνιδιαστικώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 11.03.2018 με την υπ. αριθ. 9/2018 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, υπό την Προεδρεία του καθ’ ου.  Ισχυρή περί αυτού ένδειξη αποτελεί η υπερπληθώρα δυσμενών σχολίων σε όλα τα κοινωνικά ή/και επαγγελματικά foraακόμη και στο διαδίκτυο, από ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων και ποδοσφαιρικών προτιμήσεων, χωρίς να υπάρχει από την άλλη πλευρά ειδική στήριξή του από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Συνεκτιμητέον δε το γεγονός ότι ο ευνοηθείς διάδικος στην υπόθεση για την οποία διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα είναι ο ίδιος με την παρούσα υπόθεση, συνεπώς, προκύπτουν αβιάστως υπόνοιες μεροληψίας υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.  Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι και στο παρελθόν, σε δίκη μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο πρώτος των καθ’ ων έκανε δήλωση αποχής, ύστερα από επιστολή που ανέφερε κάποιο γεγονός που τον συνέδεε με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

       Επειδή η αίτησή μας είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής, ερειδόμενη στις διατάξεις των άρθρων 12 του ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ της ΕΠΟ και 52 ΚΠολΔ.
        Επειδή έχουμε προφανές έννομο συμφέρον για την άσκησή της.
Για τους λόγους αυτούς
και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Να εξαιρεθεί ο Δικαστής Δημήτριος Σκουτέρης από την συγκρότηση της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία θα δικάσει την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚκατά της υπ’ αριθμόν 86/2018 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Οργάνου SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ.

Αθήνα, 10  Απριλίου  2018
Για την Αιτούσα


Μηνάς Σ. Λυσάνδρου
Α’ Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος