Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Πρεμιέρα της "Δίκης", σε λίγο στο Open.

Πρεμιέρα της τηλεοπτικής "Δίκης" σε λίγο, στην τηλεόραση του Open.

Το μακροβιότερο talk show της ελληνικής τηλεόρασης επιστρέφει.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων, η "Δίκη στο Open", δίνει πάλι τον τόνο με διεισδυτική δημοσιογραφική έρευνα, αναλυτικά ρεπορτάζ και απρόβλεπτος προσκεκλημένους.

Από τον Ιανουάριο του 1989 στις οθόνες, η (πάντα προσχηματική) Δίκη δεν παύει να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα και να αναδεικνύει όσα κάποιοι θέλουν να κρύψουν.

Η εκπομπη που γκρέμισε την παράγκα του ποδοσφαίρου και έφερε στο φως μεγάλα σκάνδαλα του αθλητισμού μέσα από αποκαλυπτικές δικογραφίες, διαβαίνει το 31ο έτος της τηλεοπτικής παρουσίας της και φιλοδοξεί να ταράξει πάλι τα νερά.

Απόψε ο πιο περιπετειώδης τελικός, η αναδρομική αναδιάρθρωση, η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα και το διεθνές ποδοσφαιρικό σκάνδαλο με ελληνική εμπλοκή.

Για να μη μένει τίποτε στο σκοτάδι, πρέπει να είστε Open!

Από σήμερα και κάθε Δευτέρα, στις 23.30 

ΔΣΑ: Αγανάκτηση και υπογραφές, για τους Τούρκους δικηγόρους - απεργούς πείνας

Aγανάκτηση και αποτροπιασμό εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, γιά το θάνατο από εξαντλητική απεργία πείνας, της φυλακισμένης δικηγόρου  Ebru Timtik, στην Τουρκία, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει υπογραφές, για να σωθεί ο έτερος απεργός πείνας, AytacUnsal.

Διαβάστε την επιστολή ΔΣΑ:

"Ράμπο", γιά τα... μαύρα ταμεία!

 Αντε! Αποκτήσαμε και... "Μαυρο...κυνηγούς", που θα επιδίδονται στο κυνήγι χρημάτων και  περιουσιακών στοιχείων από τα “μαύρα ταμεία”, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πρόκειτα για επτά στελέχη του ΣΔΟΕ, με εκπαίδευση και εξιδίκευση , που ενεργοποιήθηκαν πρόσφατα στο συγκεκριμένο τμήμα.

Είναι στελέχη του Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Αμοιβαιας Συνδρομής και έργο τους είναι να ψάχνουν, ανά τον πλανήτη και να βρίσκουν, πού κρύβονται χρήματα και άλλου είδους οικονομικά οφέλη, από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στα καθήκοντα τους προστέθηκε μία ακόμη αρμοδιότητα, καθώς εκτός από την ανάκτηση των περιουσιακών στοιχείων, τους ανατέθηκε και η διαχείριση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων.

Ηδη εκκρεμούν τουλάχιστον 100 δικογραφίες!!!

Η... σοφία της Σοφίας!



Γράφει φίλος των "Δικογραφιών":
Πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα απο την ΕφΣυν ότι, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, “ενώ δηλώνει ότι σπούδασε Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre στη Γαλλία, δεν προκύπτει ούτε η διάρκεια των σπουδών, ούτε αν απέκτησε κάποιον τίτλο σπουδών. Αντί να καταθέσει στη Βουλή, όπως οφείλει, το πτυχίο της, το μόνο που έχει δώσει είναι μια εξουσιοδότηση για χορήγηση βεβαίωσης ότι έχει παρακολουθήσει δύο μαθήματα στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο”.

Δεν θέλω, να ταυτίσω την περίπτωση της ΓΓ, με την καθαρίστρια του Δημοσίου, που πήγε φυλακή, για το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού, γιατί εκείνη είχε δώσει πλαστό τίτλο.

Αναρωτιέμαι όμως, εάν το πτυχίο του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre στη Γαλλία, που επικαλείται ότι διαθέτει η κ. Νικολάου, ήταν απαραίτητη προυπόθεση, για να καταλάβει τη θέση της Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και δεν το έχει, μήπως θα έπρεπε να το ψάξε ι και ο εισαγγελέας?

Σε κάθε περίπτωση, η γυναίκα του Καίσαρα, δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται”!




Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Α... "Παρεούλες"?

Καθόλου δεν αρέσουν στη νέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, όπως ακούγεται "οι παρεούλες και τα πηγαδάκια" στη Δικαιοσύνη και κυρίως στο Ανώτατο Δικαστήριο.

"Εχουσι γνώσιν οι φύλακες"...

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Ο σώζων εαυτόν, σωθήτω...

Κορωνοτεστ με μεγάλη έκπτωση, από τέσσερα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, εξασφάλισε για τα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, με τιμές από 65 μέχρι 70 ευρω.

Την ίδια ώρα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης ζητάει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να επιβληθεί τοπικό lockdown στα ποινικά δικαστηρια του νομού, τουλάχιστον για ένα μήνα, ενοψει της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων.

Οπως τονίζεται, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης οδηγηθηκε σε αυτή την απόφαση μετά από έκτακτη συνεδρίασή του, ζητώντας την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, μετά «το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στη νήσο Λέσβο και ιδιαίτερα στην πόλη της Μυτιλήνης», τονίζοντας ότι πρέπει «να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή συνεδρίαση των δικαστηρίων, τόσο για δικαστές, εισαγγελείς, γραμματείς αλλά και για συνηγόρους και πολίτες». 

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Φοβού Άγγλους και Αρειανούς!

Το είπε στις "Δικογραφίες" υψηλά ιστάμενος παράγοντας του Υπουργείου Εξωτερικών, ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν: "Να φοβάσαι την εξωτερική πολιτική της Αγγλίας και τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο"!


Δικηγόροι: "Να ανοίξουν τα δικαστήρια την 1η Σεπτεμβρίου"!

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Να ανοίξουν τα δικαστήρια την 1η Σεπτεμβρίου, με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις!

Αυτό ζηταει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ο παπάς τα... γένεια του ευλογεί. Η Βουλή?

Ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, γράφει στις "Δικογραφίες":

"Πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ ότι, βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής προσέρχονται από το πρωί στο ιατρείο του Κοινοβουλίου, για να υποβληθούν στο τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό, καθώς επίσης και ότι, ο έλεγχος, για τον νέο κορωνοϊό (με μοριακή εξέταση PCR, θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα.

Και διερωτώμαι: Ποιός πληρώνει τα τεστ? Κι αυτά... χορηγία?

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται η λαική ρήση: "Ο παπάς τα γένεια του ευλογεί"!

ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ": ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ!


Ούτε και σήμερα έδωσε κατάθεση η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στους αστυνομικούς της Γ.Α.Δ.Α, που ασχολούνται με την παρακρατικού τύπου διάρρηξη, που έγινε στο σπίτι της και την πληροφορήθηκε από την καθαρίστρια της, την περασμένη Κυριακή, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της, από τη γεννέτειρα της, στην Κρήτη.

Η εισαγγελέας, που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα τον τελευταίο καιρό, μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της, για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis, προσπαθούσε μέχρι και σήμερα, να βάλει τάξη στο σπίτι της, που μετά τη διάρρηξη, έμοιαζε με βομβαρδισμένο.

Η ανώτερη εισαγγελέας μέχρι τώρα, διαπίστωσε ότι, το μόνο, που αφαίρεσαν οι  άγνωστοι, ο οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της, ήταν ο σκληρός δίσκος από τον υπολογιστή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση της, που αναμένεται να δώσει από βδομάδα, η κ. Τουλουπάκη θα αναφερθεί μεταξύ άλλων και στην αδιαφορία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο οποίος στα επανειλλημένα αιτήματα της, να της χορηγηθεί φύλαξη και προστασία στην οικία της, δεν ανταποκρινόταν.

Η κ. Τουλουπάκη, αναμένεται, καταθέτοντας, να προσκομίσει και τα έγγραφα, που, επιμένει ότι, είχε στείλει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας φύλαξη στο σπίτι της.

Ενα επιπλέον στοιχείο, που αναμένεται να καταθέσει στις αστυνομικές Αρχές η εισαγγελέας, είναι τα μηνύματα, που της έστελναν στο κινητό της οι γείτονες της, ενόσω απουσίαζε στην Κρήτη, με τα οποία την πληροφορούσαν ότι, παρά τα αιτήματα της, για φρούρηση του σπιτιού της, κανένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε εκείνες τις ημέρες έξω από την οικία της.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς, που μίλησε χτες αποκλειστικά στις "Δικογραφίες", αμέσως μετά τη διάρρηξη στο σπίτι της, την οποία πληροφορήθηκε από την οικιακή βοηθό, είχε πει χαρακτηριστικά: "TO ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ".

Σήμερα, πέντε ημέρες μετά το άγριο περιστατικό, η εισαγγελέας Διαφθοράς θεωρεί ότι, ήταν τυχερή, που δεν βρισκόταν στο σπίτι της, όταν το παραβίασαν και εισέβαλαν οι άγνωστοι δράστες, καθως επίσης και για το ότι, δεν ήταν στο σπίτι ούτε ο σκύλος της, που ευτυχώς τον είχε μαζι της.

Η κ. Τουλουπάκη, στην κατάθεση της, θα αναφερθεί στο "βανδαλισμό", που έγινε  στο σπίτι της", ενώ αναμένεται να επισημάνει ότι, είναι αξιοπερίεργο, πως οι άγνωστοι δράστες δεν άφησαν ίχνη διάρρηξη, ούτε όταν μπήκαν, ούτε όταν έφυγαν!




Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Η μπάλα στον Αρειο Πάγο, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά?

Στον Αρειο Πάγο, προσπαθεί να πετάξει η Κυβέρνηση το... μπαλάκι, για το νέο Κώδικα Φερεγγυότητας, όπως ονομάζεται επίσημα ο νέος πτωχευτικός νόμος, που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις διοικητικές Ολομέλειες μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να συγκαλέσει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, με σημαντικότερη όλων την Ολομέλεια, όπου θα συζητηθεί το θέμα του ο νέου Κώδικα Φερεγγυότητας, για τα υερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίο, θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, ωστόσο αναμένεται, να κρίνει θέματα, που αποτελούν "αγκάθια" νομιμότητας, όπως το ζήτημα του φορέα, που θα μπορεί να αγοράζει την πρώτη κατοικία των προσώπων, τα οποία πτωχεύουν, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε ευάλωτα νοικοκυριά, να συνεχίσουν να παραμένουν σε αυτήν καταβάλλοντας ενοίκιο!


Mήπως είναι αργά?

Πλεξιγκλάς, θερμομέτρηση παντού και τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού  σε όλους τους δικαστές, εισαγγελείς και υπαλλήλους, ενόψει κορωνοϊού, ως προστασία με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, ζητάνε με υπόμνημα τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, οι πέντε μεγάλες  δικαστικές ενώσεις.

Οι "Δικογραφίες" εκφράζουν μιά απορία: 

Οταν το πρόβλημα της επιστροφής του κορωνοιού, ήταν ήδη γνωστό από την καραντίνα, μήπως - τουλάχιστον - τα πλεξιγκλας και η προμήθεια των τεστ ανίχνευσης του COVID 19, θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει το διάστημα του ενάμισι μήνα, που ήταν κλειστά τα δικαστήρια, λόγω των δικαστικών διακοπών και τώρα να είμαστε πανέτοιμοι, όπως έγινε σε άλλα κράτη της Ευρώπης?
Mήπως τώρα είναι ήδη αργά?

Διαβάστε το υπόμνημα με τις κοινές πρτάσεις των ενώσεων:

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

"Παρεξήγηση" οι "Μαλδίβες" των Χανίων


Ταξίδι στις Μαλδίβες: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Με αφορμή το ρεπορτάζ των "Δικογραφιών", που αναρτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2020, με τίτλο: 

"Πως έγιναν... Μαλδίβες οι φυλακές Χανίων!", το οποίο αναφερόταν σε καταγγελία κρατουμένων ότι, "για την αγορά  περίπου 27  κιλών κρέατος, για το γλέντι στις φυλακές, ενόψει 15Αυγουστου, φέρονται να πληρωσαν χαράτσι 42 ευρώ, επιπλέον της τιμής του κρεοπωλείου", https://dikografies.blogspot.com/2020/08/blog-post_14.html, λάβαμε από τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Χανίων επιστολή, με διευκρινίσεις.

Στην επιστολή, ο προιστάμενος Διεύθυνσης των Φυλακών Ιωάννης Μπουζουνιεράκης, υποστηρίζει ότι, πρόκειται, γιά παρεξήγηση με τους κρατούμενους, "που δεν κατανοούν τον τρόπο χρέωσης", καθώς σύμφωνα με νόμο, που ισχύει από το 1937, το επιπλέον ποσόν στις τιμές του κρέατος, είναι το αναλογούν κέρδος της καντίνας της φυλακής, που ανέρχεται στο 10%.


Διαβάστε την επιστολή:

Βολές σε Χρυσοχοίδη από την Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος


Στήριξη στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, για τη διάρρηξη στο σπίτι της και... βολές  προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, γιά την έλλειψη φύλαξης σε εισαγγελείς, "που χειρίζονται υποθέσεις, που τους εκθέτουν σε κινδύνους", απευθύνει η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με ανακοίνωση της.

Αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

  Μετά το περιστατικό επίθεσης από αγνώστους στην οικία της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, τίθεται για πολλοστή φορά το ζήτημα της ασφάλειας όσων συναδέλφων χειρίζονται υποθέσεις, που τους εκθέτουν σε κινδύνους.

Επειδή η ανταπόκριση του Υπουργείου σας στα αιτιολογημένα αιτήματα συναδέλφων για παροχή προστασίας δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη, παρακαλούμε να μεριμνήσετε προσωπικά για την έγκαιρη και προσήκουσα ικανοποίησή τους.  

                         

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Μάσκες με προνόμια ή, προνόμια με μάσκες?

Στο χορό της... μασκολαγνίας μπήκε ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, που εξέφρασε στις "Δικογραφίες" τη ΔΙΚΑΙΗ απορία: 

"Ο Δένδιας και ο Χαρδαλιάς και όλη η πολιτική ηγεσία που ανήκουν, σε μια από τις Συνταγματικές  εξουσίες, την Εκτελεστική Εξουσία, εμφανίζονται με τη μάσκα, που έχει την ελληνική σημαία, την οποία προφανώς την έχουν προμηθευτεί από το ίδιο το κράτος. Εμείς οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, που επίσης ανήκουμε σε μια από τις εξουσίες, τη Δικαστική, γιατί δεν έχουμε τέτοια μάσκα?? Πληροφορήθηκα ότι έδωσαν μια απλή μάσκα στους γραμματείς, υφασμάτινη. Δεν είναι ντροπή, να μην δώσουν και σε μας, έστω μια μάσκα,  με την ελληνική σημαία ;;;Ζητάω πολλά ;;; Τρεις είναι οι εξουσίες. Και η ισότητα αυτών φαίνεται ακόμη και από τα μικρά πράγματα. Το Σύνταγμα μας καθιερώνει την αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών ( νομοθετικής εκτελεστικής και δικαστικής ), οι οποίες θεωρούνται ισοδύναμες και ισότιμες. Γιατί λοιπόν, μόνον οι πολιτικοί, να φορούν μάσκα με την ελληνική σημαία και όχι και ΄μεις?


Μύρισαν... εκλογές στις 19 Σεπτεμβρίου

Μύρισαν... εκλογές σε Εισαγγελίες, Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας, για την ανάδειξη νέων προισταμένων και μελών των τριμελών διοικήσεων τους, αντίστοιχα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου θα ψηφίσουν οι εισαγγελείς, για την ανάδειξη προισταμένων στις τέσσερεις μεγαλύτερες Εισαγγελίες της χώρας.

Ψηφίζουν οι εισαγγελείς στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών της Αθήνας, καθώς επίσης και στις αντίστοιχες της Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη των νέων προισταμένων τους.

Την ίδια ημέρα θα ψηφίσουν και οι δικαστές στο Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης,  στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, στα Διοικητικά Πρωτοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, καθώς και στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνας,  γιά την ανάδειξη των Τριμελών Διοικήσεων τους.

Στις υπόλοιπες Εισαγγελίες και δικαστήρια, οι διευθύνοντες ορίζονται βάσει της επετηρίδας.


ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ: "Ζητούσα φύλαξη στο σπίτι και δεν μου έδιναν"!

Γιά  αδιαφορία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη στα επανειλλημένα αιτήματα της, να της χορηγηθεί φύλαξη και προστασία στην οικία της, αναμένεται να αναφερθεί, μεταξύ άλλων η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στην κατάθεση, που θα δώσει αύριο στο τμήμα Διαρρήξεων της Γ.Α.Δ.Α, σχετικά με την παρακρατικού τύπου  διάρρηξη, που έγινε στο σπίτι της, από όπου της αφαίρεσαν στοιχεία από τον υπολογιστή της.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς, που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα τους τελευταίους μήνες, μετά και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της, για τους χειρισμούς της στην έρευνα της Novartis, επιμένει ότι, είχε στείλει αλλεπάλληλα αιτήματα στο υπουργείο, ζητώντας φύλαξη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οπως είπε στις "Δικογραφίες" μέχρι και οι γείτονες της, το είχαν επισημάνει, με μηνύματα στο κινητό της, τις ημέρες, που απουσίαζε στην Κρήτη, όπου της έλεγαν ότι, δεν υπάρχει φύλαξη στο σπίτι της, απέξω.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς, που μίλησε χτες αποκλειστικά στις "Δικογραφίες", αμέσως μετά τη διάρρηξη στο σπίτι της, την οποία πληροφορήθηκε από την οικιακή βοηθό, είχε πει χαρακτηριστικά: "TO ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ".

Η εισαγγελέας Διαφθοράς μίλησε στις "Δικογραφίες", γιά "βανδαλισμό στο σπίτι της", ενώ τόνισε ότι, είναι αξιοπερίεργο, πως οι άγνωστοι δράστες δεν άφησαν ίχνη διάρρηξη, ούτε όταν μπήκαν, ούτε όταν έφυγαν!

Τυχαίο?

Τη φωτο έστειλε φίλος των "Δικογραφιών", με το παρακάτω σχόλιο:

"Με αθλητικό, κολάν, τύπου Γιωργάκη Παπανδρέου, εθεάθη στο Μαράθι της Κρήτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να κάνει τα μπάνια του.

Και συνέχισε, με ποδήλατο στο Κεδρόδασος.

Τυχαίο?"...

Η φωτό πάντως, για να μην αγνοούμε και την πατρότητα της είδησης, είναι της συναδέλφου Ευτυχίας Πενταράκη(Open TV), ενώ προέρχεται από ρεπορταζ του  kriti360.gr

"Δίκη στο Open": Επιστρέφουμε, για να μην μείνει τίποτα στο σκοτάδι!

 Χωρίς φόβο και με πολύ... πάθος, η Μαίρη Μπενέα, με τις “Δικογραφίες” θα είναι και φέτος, μαζί, με τον Κυριάκο Θωμαίδη, στην τηλεοπτική “Δίκη”, που επιστρέφει, την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στην τηλεόραση του Open.
Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων, η "Δίκη στο Open", θα δώσει πάλι τον τόνο με διεισδυτική δημοσιογραφική έρευνα, αναλυτικά ρεπορτάζ και απρόβλεπτους προσκεκλημένους.

Από τον Ιανουάριο του 1989 στις οθόνες, η (πάντα προσχηματική) Δίκη, δεν παύει να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα και να αναδεικνύει όσα κάποιοι θέλουν, να κρύψουν.

Η εκπομπή, που γκρέμισε την “παράγκα” του ποδοσφαίρου και έφερε στο φως μεγάλα σκάνδαλα του αθλητισμού μέσα από αποκαλυπτικές δικογραφίες, διαβαίνει το 31ο έτος της τηλεοπτικής παρουσίας της και φιλοδοξεί, να ταράξει πάλι τα νερά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Mary Benea, κείμενο που λέει "BEYOND Φωτογραφίες Σχετικά #Dlki ΗΔΊΚΗ OPEN H Δίκη Τηλέφωνο εκπομπής: 2130 99 0414 diki@tvopen.gr dikisports.blogspot.com Open εκπομπές "Η Μαίρη Μπενέα, με τις “Δικογραφίες”, θα συνεχίσουν στο στούντιο της “Δίκης” και πίσω από τις κλειστές πόρτες της Δικαιοσύνης, με σκληρή έρευνα, αποκαλυπτικό ρεπορταζ και συνεντεύξεις ΣΟΚ!

Για να μη μένει τίποτε στο σκοτάδι, πρέπει να είστε Open!

Από τις 31 Αυγούστου και κάθε Δευτέρα, στις 23.30. 





Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

"Θέλουν δικαστές... δολώματα επενδυτών!

Γροθιά...  στη νέα τεχνοκρατική Δικαιοσύνη, που προωθείται από την κυβέρνηση, μέσω του σχεδίου, που εκπόνησε η Επιτροπή Πισσαρίδη, για την ανάπτυξη  της ελληνικής οικονομίας , αποτελεί το άρθρο του Εφέτη και πρώην προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορου Σεβαστίδη.

Ο ανώτερος δικαστής, εκφράζει σοβαρό  προβληματισμό, γιά το γεγονός ότι, "σε ένα «Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία, διατυπώνονται προτάσεις αναμόρφωσης της Δικαιοσύνης και διερωτάται: "Ποια ερμηνεία του Θεμελιώδους Νόμου του Κράτους τόλμησε να ευτελίσει τόσο πολύ τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου δημοκρατικού θεσμού, που ενεργεί στο όνομα του Ελληνικού Λαού και να την υποβιβάσει στο επίπεδο του δολώματος των επενδυτών; 

Στο αρθρο του, με τίτλο "Το σχέδιο Πισσαρίδη για τη Δικαιοσύνη", που δημοσιεύτηκε στην "Εφημερίδα των Συντακτών", ο κ. Σεβαστίδης αναφέρει:

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ: "Είναι ανόητοι, εάν πιστεύουν ότι, θα κράταγα σπίτι μου τα στοιχεία..."!

 "Είναι ανόητοι, εάν πιστεύουν ότι, θα κράταγα στο σπίτι μου σημαντικά και στοιχεία και έγγραφα από υποθέσεις, που χειρίζομαι".

Αυτά ήταν τα λόγια της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στις "Δικογραφίες", σχετικά με την αφαίρεση του υπολογιστή της, στην παρακρατικού τύπου διάρρηξη, που έγινε στο σπίτι της, στην Αθήνα, σήμερα το πρωί, ενώ απουσίαζε και βρισκόταν στο πλοίο της επιστροφής από τη γεννέτειρα της, στην Κρήτη.


Και ομάδα "ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Ε. ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ" στο facebook!

Ομάδα υποστήριξης στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο, με μέλη, τα οποία συγκεντρώνουν υπογραφές στήριξης της.

Η ομάδα έχει την ονομασία "ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Ε.ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ" και αναρτά δημόσια σχόλια μελών, μεταξύ των οποίων και για τη σημερινή διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέα.

Αυτή είναι η εικόνα του προφίλ της ομάδας:


Mε αναρτήσεις, όπως αυτές:




ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Απειλητικό μήνυμα η διάρρηξη στο σπίτι της Τουλουπάκη"

"Απειλητικό μήνυμα, από τεράστια συμφέροντα", θεωρεί τη διάρρηξη στι σπίτι της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην υπουργός, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τη Βουλή, γιά οκτώ αδικήματα, με συγκατηγορούμενη και την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, δήλωσε:
"Θεωρώ τη διάρρηξη στο σπίτι της κ. Τουλουπάκη απειλητικό μήνυμα και σας υπενθυμίζω ότι, σε ανύποπτο χρόνο είχα δηλώσει δημόσια ότι, φοβάμαι και ότι, κινδυνεύει και η ζωή μου. Θέλουν μνα μου κλείσουν το στόμα και μετά τη διάρρηξη Τουλουπάκη, επιβεβαιώνομαι. Τα συμφέροντα είναι τεράστια.

Το παρακράτος δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά. Δεν του αρκεί η ποινική δίωξη, που άσκησε παράνομα η Βουλή".


ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ: "Το επόμενο θα είναι, να με σκοτώσουν"!

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


"Εχω γίνει ο υπ΄αριθμόν ένα στόχος. Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν"!

Είναι τα πρώτα λόγια της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, μετά την περίεργη - παρακρατικού τύπου διάρρηξη στο σπίτι της, από όπου - όπως φαίνεται μέχρι στιγμής - οι άγνωστοι δράστες δεν αφαίρεσαν συσκευές ή αντικείμενα αξίας, ωστόσο έκαναν άνω κάτω το γραφείο της και τα ντουλάπια που βρίσκονται στον χώρο, ψάχνοντας κάτι...

Συμπτωματικά ή όχι, το περιστατικό της διάρρηξης στο σπίτι της κ. Τουλουπάκη, συνέπεσε με τη χτεσινή αποκάλυψη των "Δικογραφιών" ότι, δεν έχει υποβληθεί αίτημα αντικατάστασης της από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, στο 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που αναμένεται να συνεδριάσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οι "Δικογραφίες" επικοινώνησαν με την εισαγγελέα, η οποία επέστρεφε σήμερα από τη γεννέτειρα της, την Κρήτη και πληροφορήθηκε ότι, διέρρηξαν το σπίτι της, ενω βρισκόταν εν πλώ.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς, ήταν εξαιρετικά ανήσυχη, γιά το τι μπορεί να συμβαίνει, καθώς δεν είχε ακόμη  εικόνα, γιά την κατάσταση, που επικρατούσε στο σπίτι της, μετα από τη διάρρηξη.

Οπως είπε στις "Δικογραφίες" το πληροφορήθηκε από την οικιακή βοηθό, η οποία πήγε σήμερα πρωί - πρωί, για να καθαρίσει το σπίτι, άμα τη επιστροφή της κ. Τουλουπάκη από την Κρήτη.

Η οικιακή βοηθός, ήταν ο άνθρωπος, που μπήκε πρώτος στο σπίτι της εισαγγελέα και αντίκρυσε την καταστροφή, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της, οι διαρρήκτες δεν είχαν αφήσει τίποτα όρθιο μέσα στο σπίτι, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν τίποτα, πιθανόν, γιατί δεν βρήκαν αυτό, που έψαχναν...

Ηταν τέτοια η αγωνία ή η μανία τους, που όπως είπε η εισαγγελέας στις "Δικογραφίες" έψαχναν, γιά έγγραφα, ακόμη και στο... πιάνο!

Εντρομη η οικιακή βοηθός τηλεφώνησε στην εισαγγελέα, που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα λόγια της κ. Τουλουπάκη, η οικιακή βοηθός έπαθε σοκ από το θέαμα και δεν ξαναμπήκε στο σπίτι, αλλά παρέμενε στο δρόμο, μέχρι την έλευση της αστυνομίας.


Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Μαγειρέματα...

Διά της... διολισθήσεως θα αντικαταστήσει την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η κυβέρνηση, μετά την ποινική δίωξη, που ασκήθηκε εναντίον της, για την υπόθεση της Novartis?

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δεν έχει υποβάλλει ακόμη αίτημα παύσης ή αντικατάστασης της στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που αναμένεται να συνεδριάσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται να μην προχωρήσει σε αυτή, επιλέγοντας πιό ήπια... συνταγή...

Μαθαίνουμε ότι, γίνονται έντονες... ζυμώσεις στη Δικαιοσύνη τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να επιλεγεί εισαγγελέας, που θα τοποθετηθεί στη θέση του αναπληρωτή εισαγγελέα Διαφθοράς και  δεν θα λειτουργεί ΥΠΟ τις οδηγίες της κ. Τουλουπάκη, όπως ήταν οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος  Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, αλλά θα κινείται ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ, αναπληρώνοντας την, όπου χρειαστεί.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές υποψηφιότητες, ενώ δεν έχει λάβει γνώση, ούτε και ο αντεισαγγελέας ΑΠ, που έχει οριστεί στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.



Σκαμπίλι...σε Ερντογάν

"Σκαμπίλι" στον Ερντογάν από τον πρόεδρο του Συμβουλίου των Ευρωπαικών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE),  σχετικά με την κατάσταση των Δικηγόρων και των Δικηγορικών Συλλόγων στην Τουρκία, μετά την ψήφιση του Νόμου που περιορίζει την ανεξαρτησία των δικηγορικών συλλόγων και τουνομικού επαγγέλματος στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος του (CCBE) Ranko Pelicaric, που εκπροσωπεί τους δικηγορικούς συλλόγους 45 χωρών, και μέσω αυτών πάνω από 1 εκατομμύριο Ευρωπαίους δικηγόρους, έστειλε επιστολή στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  ζητώντας του,  να αποσύρει τον νόμο αρ. 7249 και να αποφύγει τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου, που θα μπορούσε να επηρεάσει την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την ελευθερία έκφρασης του νομικού επαγγέλματος στην Τουρκία.

Αναφέρει:

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Δεν ξέρει μπάλα ο Χαρδαλιάς?

 


Είναι δύσκολο να βρεθείς στη θέση του Νίκου Χαρδαλιά.


Έχει αναλάβει το βαρύτερο φορτίο ευθυνών μιας πρωτόγνωρης κατάστασης.

 Όμως υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις που αποφεύγει τις παρεμβάσεις.

Παράδειγμα;

Τη Δευτέρα συγκαλείται η συνεδρίαση της Football League, της διοργανώτριας αρχής των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων SL2-FL.

Περιέργως αποφασίστηκε να γίνει με φυσική παρουσία και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μήπως ο υπουργός οφείλει να επιληφθεί προς χάριν της δημόσιας υγείας που είναι εντεταλμένος να προστατεύει; 

Το lock down δεν πτόησε τον Φέλερ

Ένας από τους πλέον διάσημους ανθρώπους του γερμανικού ποδοσφαίρου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.


Παρά το lock down, ο θρυλικός σέντερ φορ της εθνικής Γερμανίας και τώρα τηλεσχολιαστής Ρούντι Φέλερ βρέθηκε στο κορυφαίο beach bar της Βόρειας Ελλάδας  "Μαμαλούκα" και φωτογραφήθηκε με τον ιδιοκτήτή του Σάκη Σερέτη.

Αντάλλαξε απόψεις με τον πρώην προεδρο του Ηρακλή Γιάννη Σαρηκεχαγιά, παρόντος του επιχειρηματία Βάσου Ζαρδαβά.

Καιρόν γνώθι...


Αλήθεια, πως θα γίνουν οι εκλογές, γιά την ανάδειξη του νέου 15μελούς ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τώρα, που έχει φουντώσει ο κορωνοϊός? Με μάσκες και αποστάσεις? Mε... επιστολική ψήφο? 
Γιατί, εάν θυμόμαστε καλά, τον περασμένο Μάιο, η πλευρά της πλειοψηφίας, που εκπροσωπείται από 9 μέλη του ΔΣ, επικαλούμενη τις έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε διατυπώσει την άποψη ότι, θα πρέπει να μετατεθεί η διενέργεια των εκλογών σε ημερομηνία μετά την 30ή Ιουνίου. 
Προσέφυγαν μάλιστα στο Πρωτοδικείο, που διόρισε διοίκηση, μέχρι τη διενέργεια εκλογών, οι οποίες προσδιορίστηκαν, για 6 και 13 Σεπτεμβρίου. 
Από την πλευρά τους, τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της ΕΔΕ, επικαλούντο, τότε, σχετική γνωμάτευση του ΕΟΔΥ, που είχε διατυπώσει τη θέση ότι, οι εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στην ώρα τους με όλα τα αναγκαία τα μέτρα προστασίας.
Τώρα, που ο κορωνοιός επανήλθε δριμύτερος και τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται, με ποιόν τρόπο θα γίνει η ψηφοφορία? 
To ψηφοδέλτιο πάντως είναι κοινό και ανακοινώθηκε. 
Τριανταδύο υποψήφιοι για να επιλεγούν δεκαπέντε, από τους οποίους θα προκύψει ο νέος πρόεδρος και τα μέλη του νέου ΔΣ της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας: 
 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (επιτρέπονται έως και οκτώ (8) σταυροί) 

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης 
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Εφέτης Θεσσαλονίκης 
ΒΕΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ Ειρηνοδίκης Αθηνών 
ΒΕΡΓΩΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών 
ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρωτοδίκης Σερρών 
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ειρηνοδίκης Σερρών 
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ - ΛΟΥΪΖΑ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Ειρηνοδίκης Πειραιά 
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΩΡΑΙΟΖΗΛΗ Πρωτοδίκης Ηρακλείου 
ΚΑΤΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών
ΚΩΝΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Εφέτης Λάρισας 
ΚΩΣΤΑ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΕΦΗ) Ειρηνοδίκης Θεσσαλονίκης
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) Εφέτης Αθηνών 
ΜΑΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) Εφέτης Κέρκυρα
ΜΠΑΚΑΪΜΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Εφέτης Αθηνών
ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης
ΜΠΟΥΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Πρωτοδίκης Αθηνών
ΝΤΟΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Εφέτης Δωδεκανήσου 
ΞΥΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ Πρόεδρος Πρωτοδικών Καλαβρύτων 
ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Εφέτης Αθηνών
ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Ειρηνοδίκης Πατρών 
ΣΑΛΑΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πρόεδρος Εφετών Αθηνών
ΣΑΠΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών
ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 
ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Εφέτης Αθηνών
ΣΤΕΝΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Εφέτης Αθηνών 
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών 
ΤΣΕΦΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Πρωτοδίκης Πατρών
ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 
ΦΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ειρηνοδίκης Αθηνών 

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (επιτρέπονται έως και τρεις (3) σταυροί) 

 ΑΛΗΔΡΟΜΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ειρηνοδίκης Αθηνών
ΒΙΤΣΕΝΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ Ειρηνοδίκης Ηρακλείου 
ΔΟΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Ειρηνοδίκης Καβάλας
ΔΟΥΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας 
ΘΩΜΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ Πταισματοδίκης Αθηνών 
ΚΟΥΛΑΞΙΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Εφέτης Αθηνών
ΚΡΙΤΣΙΝΕΛΙΑ ΜΑΡΙΑ Πρωτοδίκης Καλαβρύτων 
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΘΑΛΕΙΑ Πρωτοδίκης Αθηνών 
ΚΩΤΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνων
ΜΑΜΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ Εφέτης Αθηνών 
ΜΕΘΕΝΙΤΟΥ ΝΙΚΗ Ειρηνοδίκης Λαυρίου
ΜΠΕΡΤΣΙΑ ΕΛΕΝΗ Πρόεδρος Εφετών Αθηνών 
ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ Ειρηνοδίκης Κρωπίας 
ΠΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Πρωτοδίκης Άρτας 
ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 
ΠΟΝΤΙΚΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ Ειρηνοδίκης Ρεθύμνου 
ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ειρηνοδίκης Πατρών 
ΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ειρηνοδίκης Αλεξανδρούπολης
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Κορίνθου 
ΤΣΑΒΔΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ειρηνοδίκης Πύργου Κρήτης 
ΧΑΛΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ Πρωτοδίκης Αθηνών

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Κρούσματα κορωνοιού στις φυλακές Χανίων?

Αναβρασμός επικρατεί στις φυλακές Αγιάς Χανίων Κρήτης, γιά το φόβο κρουσμάτων κορωνοιού σε τρεις κρατούμενους! Σύμφωνα με καταγγελία κρατουμένων, τρεις συγκρατούμενοι τους, στην καθημερινή νυχτερινή θερμομέτρηση, που γίνεται συστηματικά τους τελευταίους μήνες, εμφάνισαν υψηλό πυρετό, που δεν έπεφτε τις τρεις τελευταίες ημέρες, παρά τα αντιπυρετικά, που τους χορηγήθηκαν. Αποτέλεσμα ήταν να μπουν σε καραντίνα οι τρεις ασθενείς και μαζί τους και τέσσερεις ακόμη κρατούμενοι, που κρατούντο στον ίδιο θάλαμο μαζί τους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ούτε έχουν εξεταστεί από γιατρό. Σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, οι ασθενείς δεν έχουν υποβληθεί ακόμη σε τεστ κορωνοϊού... Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι, η Κρήτη είναι από τις περιοχές, που έχουν εμφανίσει ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Εκατόν πενήντα ευρω η... είσοδος στα δικαστήρια, χωρίς μάσκα!

 

Πρόστιμο 150 ευρώ θα πληρώνει, όποιος εισέρχεται ή κυκλοφορεί στην Εισαγγελία, στα Δικαστήρια και στις Δικαστικές Υπηρεσίες, χωρίς μάσκα.

 Αυτό προβλέπει η νέα ΚΥΑ, που αναρτήθηκε σε όλους τους χώρους των δικαστηρίων και ισχύει μέχρι 31 Αυγούστου.

Από 1ης Σεπτεμβρίου, που αρχίζει το νέο δικαστικό έτος, βλέπουμε...

Ωχ! Πρώτο κρούσμα κορωνοιού στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης...

 Ακόμη δεν ξεκίνησε το νέο δικαστικό έτος και ο κορωνοϊο "χτύπησε" στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα!

Πρόκειται, για δικαστικό υπαλληλο, που υπηρετεί στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε η  Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με ανακοίνωση, που εξέδοσε πριν από λίγο.

Στην ανακοίνωση τους μάλιστα, οι δικαστικοί υπάλληλοι, υποστηρίζουν ότι, «το περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους και τις ανησυχίες του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, για την εικόνα που έχουμε μπροστά μας, ενόψει της έναρξης του νέου Δικαστικού έτους την 1η Σεπτέμβρη 2020».

Οπως συμπληρώνουν, "ο Πρόεδρος Γιώργος Διαμάντης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Γιάννης Παπαναγιώτου, που βρίσκονται στην Αθήνα, θα μεταβούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και θα ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για το συμβάν της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα καταστήσουν σαφές προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι το άνοιγμα των Δικαστηρίων την 1η Σεπτέμβρη, θα πρέπει να συνοδεύεται από την σαφή επίσημη διατύπωση της αυστηρής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ".

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι, τις προσεχείς ημέρες θα σταλεί γραπτό αναλυτικό αίτημα προς τον κ.Υπουργό Δικαιοσύνης, για τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουμε, προκειμένου η έναρξη του Δικαστικού Έτους να γίνει με πλήρη διασφάλιση της υγείας εργαζομένων και προσερχομένων στα Δικαστήρια όλης της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ: Τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους της Χώρας και όλους τους συναδέλφους Δικαστικούς Υπαλλήλους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Δυστυχώς μόλις σήμερα το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ πληροφορήθηκε την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε συνάδελφό μας που υπηρετεί στο Εφετείο Θεσσαλονίκης.Πέρα από αυτό καθεαυτό το κρούσμα, που ευχόμαστε ολόψυχα ο συνάδελφος να αναρρώσει σύντομα, χωρίς να ταλαιπωρηθεί η υγεία του, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμοί για την όλη διαχείριση του περιστατικού. Και ειδικότερα, είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης ο συνάδελφος Κώστας Βαφειάδης, ενημέρωσε την ΟΔΥΕ με καθυστέρηση μιας ολόκληρης ημέρας και αφού βέβαια είχε προηγηθεί ενημέρωση του Προέδρου της ΟΔΥΕ από την Γραμματέα του Συλλόγου Θεσσαλονίκης την συνάδελφο Ιωάννα Κατσαρού.Για ποιο λόγο πέρασε μια ολόκληρη ημέρα δίχως να έχει γίνει ενημέρωση, όπως επιβάλλουν όλες οι προτροπές του ΕΟΔΥ, όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Απορίας άξιον είναι επίσης το γεγονός ότι, μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος προτείνεται να γίνει απολύμανση μόνο σε τέσσερα γειτνιάζοντα γραφεία του Εφετείου Θεσσαλονίκης και όχι σε όλο το κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου, όπως επίσης προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα πληροφορηθήκαμε με λύπη μας, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης αδυνατούν να συνδράμουν επαρκώς στη διαδικασία της απολύμανσης, αφήνοντας εκτεθειμένους εργαζόμενους και πολίτες που καθημερινά βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο απαιτούμε από το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, να προβεί άμεσα σε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για το κρούσμα, καθώς και τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Δ.Σ., προκειμένου να προστατεύσει την υγεία όλων όσων προσέρχονται καθημερινά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Επίσης απαιτούμε να μας εξηγηθεί εάν υπήρξε και ποιά είδους επικοινωνία και συνεργασία με την Διοίκηση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, στην κατεύθυνση του να αναδειχθεί το συμβάν και για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην γνωστοποίηση του κρούσματος.

Το περιστατικό της Θεσσαλονίκης έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους και τις ανησυχίες του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, για την εικόνα που έχουμε μπροστά μας ενόψει της έναρξης του νέου Δικαστικού έτους την 1η Σεπτέμβρη 2020. Για το λόγο αυτό και δεν πρόκειται να μείνουμε αδρανείς, όπως άλλωστε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα πράξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι, αύριο κιόλας, ο Πρόεδρος Γιώργος Διαμάντης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Γιάννης Παπαναγιώτου, που βρίσκονται στην Αθήνα, θα μεταβούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και θα ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για το συμβάν της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα καταστήσουν σαφές προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι το άνοιγμα των Δικαστηρίων την 1 η Σεπτέμβρη, θα πρέπει να συνοδεύεται από την ΣΑΦΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ του ΕΟΔΥ. Μάλιστα ΑΜΕΣΑ, τις προσεχείς ημέρες θα σταλεί γραπτό αναλυτικό αίτημα προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, για τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουμε, προκειμένου η έναρξη του Δικαστικού Έτους να γίνει με πλήρη διασφάλιση της υγείας εργαζομένων και προσερχομένων στα Δικαστήρια όλης της χώρας».

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Έκλεψαν το πιστόλι αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου

 Συναγερμός σήμανε μετά από την περίεργη κλοπή του όπλου αντεισαγγελέα ΑΠ από την εξοχική του κατοικία στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας.

Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Αυγούστου και κρατήθηκε κρυφό, μέχρι τη σύλληψη του διαρρήκτη, δακτυλικό αποτύπωμα του οποίου βρέθηκε στο σπίτι του ανώτατου εισαγγελέα, όπου τότε παραθέριζε με την οικογένεια του 

Ο δράστης συνελήφθη στη Λευκάδα και παρέδωσε το κλεμμένο πιστόλι στις Αρχές, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει προβληματισμό στις Αρχές, καθώς ο αντεισαγγελέας  ΑΠ, μεταξύ άλλων είχε διατελέσει εισαγγελέας επόπτης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση θεωρήθηκε περίεργη από το γεγονός ότι, οι δράστες, οι οποίοι  μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο και αφαίρεσαν το πιστόλι με το γεμιστήρα των 7  φυσιγγίων













Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Χανιά προς Επο:"Εφαρμόστε το άρθρο 79"

Με κατεπείγουσα αίτησή της η ΠΑΕ Κισσαμικός/Χανιά ζητεί από την ΕΕ της ΕΠΟ να εφαρμόσει το άρθρο 79 του καταστατικού της Ομοσπονδίας περί απρόβλεπτων περιπτώσεων.


Ιδού το σχετικό έγγραφο:



Μετά τον κορωνοιό, έρχονται και δικαστές... ρομπότ?

Μετά την τηλεδιάσκεψη, λόγω κορωνοιού στη Δικαιοσύνη, έρχεται και η τεχνητή νοημοσύνη, με δικαστές... ρομποτ?

Διαβάστε το άρθρο του πρώην προέδρου και επικεφαλής της μειοψηφίας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εφέτη Χριστόφορου Σεβαστίδη και των εφετων Αικατερίνης Ντόκα και Ιωάννας Ξυλιά:

 Τεχνητή Νοημοσύνη στη Δικαιοσύνη-

Πρόοδος ή προαναγγελία ενός δυστοπικού μέλλοντος;

 

Χριστόφορου Σεβαστίδη, ΔΝ- Εφέτη,

Αικατερίνης Ντόκα, Εφέτη,

Ιωάννας Ξυλιά, Προέδρου Πρωτοδικών

 

Μία πρώτη επισήμανση των κινδύνων που καλείται να αντιμετωπίσει η Δικαιοσύνη με την εισαγωγή της λεγόμενης Τεχνητής Νοημοσύνης έγινε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας στις 14 Δεκεμβρίου 2019. Στον χαιρετισμό του τότε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βρέθηκα σε 4 ταξίδια της μιας ημέρας στο Παρίσι, στο Στρασβούργο, στο Λουξεμβούργο και στις Βρυξέλες. Το μείζον ζήτημα συζήτησης μεταξύ των Υπουργών Δικαιοσύνης αυτή την περίοδο είναι το πώς θα εντάξουν την τεχνητή νοημοσύνη στο χώρο της Δικαιοσύνης. Και αντιλαμβάνομαι την ανησυχία και τον φόβο. Η πραγματικότητα λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει τεράστια βήματα, έχει να διανύσει μια τεράστια διαδρομή για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο». Η προτεραιότητα που δίνει το Υπουργείο στον συγκεκριμένο σχεδιασμό είναι αδιαμφισβήτητη μετά και την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες με θέμα τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δεοντολογίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα δικαστικά συστήματα. Και στην εκδήλωση αυτή ο Υπουργός Δικαιοσύνης αφού σχολίασε το αναντικατάστατο της δικανικής κρίσης τόνισε ότι κανείς δεν δικαιούται να καθυστερήσει την εξέλιξη της τεχνολογίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δικαιοσύνης και ότι υποχρέωση της Πολιτείας είναι να βρει την «χρυσή τομή» με πολιτικές που θα διευκολύνουν την διείσδυση των νέων τεχνολογιών.

Δημοσιογράφος λιποθύμησε την ώρα της εκπομπής


Λαχτάρησαν πρωί - πρωί οι τηλεθεατές του ΑΝΤ1, όταν δημοσιογράφος της εκπομπής "Καλοκαίρι Μαζί", λιποθύμησε στο πλατώ, ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία και συνήλθε, αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/KtDgdIPmE1c 

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Κορωνοιός: Θα κλείσουν πάλι τα δικαστήρια?

Η επιστροφή του κορωνοιού "ξύπνησε"  τις αγωνίες και το φόβο, γιά νέο κλείσιμο των δικαστηρίων, αναβολές δικών, κυρίως σε υποθέσεις με κρατούμενους.

Η κυβέρνηση κινείται αναποφάσιστη, γιά νέο lock down στη Δικαιοσύνη, όταν σε 15 ημέρες ξεκινάει το νέο δικαστικό έτος.

Ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος, περιγράφει τη ζοφερή εικόνα, που επανέρχεται και προτείνει μέτρα:









 


Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Ο μήνας έχει... εννιά, γιά Noor One

Μήνας... Noor One  ο Σεπτέμβριος, με δύο δίκες και την ανάκριση σε εκκρεμότητα.

Στις 15 του μήνα αναμένεται να αγορεύσει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας Βασιλική Βλάχου,  στη δευτεροβάθμια δίκη, για τη μεταφορά του φορτιου της ηρωίνης.

Μια ημέρα αργότερα, στις 16 Σεπτεμβρίου, δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, γιά συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση,  ο ήδη κατηγορούμενος και καταδικασθείς πρωτόδικα σε ισόβια, Γιώργος Μπουρδούβαλης, 

Τον έχει μηνύσει ο  Στέλιος Γιαννουσάκης, αδελφός του επίσης καταδικασθέντα σε ισοβια και κατηγορούμενου στη δευτεροβάθμια δίκη, Μάκη Γιαννουσάκη.

Η υπόθεση αφορά όσα είχε πεί απολογούμενος στο πρωτόδικο δικαστήριο ο επονομαζόμενος και "καπταιν Τζωρτζ", που φέρεται ότι, ενέπλεξε τον αδελφο Γιαννουσάκη, στο μάνατζμεντ του ναρκοπλοιου.

 Σε εκκρεμότητα παραμένει, η ανάκριση για τον προμηθευτη του φορτίου των 2,1 τονων  ηρωίνης, που μετεφερε το Noor One.


Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Πάνω από ένα εκατομύριο οι επισκέπτες των "Δικογραφιών"

 Οι "Δικογραφίες" ξεπέρασαν προ πολλού  τους ένα εκατομύριο μοναδικούς επισκέπτες (1.002.872).

Ευχαριστούμε τους φίλους, που μας δυναμώνουν και όλους τους άλλους, που μας πεισμώνουν.


ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ:Κλείνουν και οι φυλακές!

Σε... lock down μπαίνουν σταδιακά και οι φυλακές της χώρας, ενόψει της επιστροφής του κορωνοιού.

Στις φυλακές Χανίων απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια και οι άδειες, για να μην υπάρχει επαφή με τον έξω κόσμο

Στις φυλακές Πάτρας επιτρέπεται ένα επισκεπτήριο ανά 15 ημέρες και μονον μέσα απο τζάμι, ενω απαγορεύτηκε τελείως η προμήθεια φαγητών και ενδυμάτων απέξω.



 

Πως έγιναν... Μαλδίβες οι φυλακές Χανίων!

Σε... εξάστερα έχουν μετατραπεί κάποιες φυλακές, επί Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου. 

Ορισμένες, μάλιστα, όπως στα Χανιά, θυμίζουν... Μαλδίβες!

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι, καθώς σύμφωνα με  καταγγελία τους στις "Δικογραφίες",  για την αγορά  περίπου 27  κιλών κρέατος, για το αυριανό... γλέντι στις φυλακές, ενόψει 15Αυγουστου, φέρονται να πληρωσαν χαράτσι 42 ευρώ, επιπλέον της τιμής του κρεοπωλείου.

Οπως προκύπτει από την απόδειξη αγοράς, γιά 3 κιλα και 220 γραμ. λουκάνικα, 3 κιλά και 310 γραμ. μοσχάρι, 7 κιλά και 190 γραμ. κοτόπουλα και 12 κιλά και 900 γραμ. αρνί, από 134,74, ευρώ, που κοστιζαν, τους χρέωσαν 174,66 ευρώ....

Αγνωστο ακόμη, πως και γιατί..

Κρατούμενοι, που επικοινώνησαν με τις "Δικογραφίες", ισχυρίτηκαν οτι, η απάντηση, που έλαβαν από την υπηρεσία της Φυλακής ήταν ότι, επρόκειτο για Φ.Π.Α 35%. Εξέφρασαν ωστόσο την απορία: Ο φόρος προστιθέμενης αξίας δεν ενσωνατώνεται στις τιμές πώλησης?

Στο κείμενο διαμαρτυριας - καταγγελιας του, κρατούμενος ανέφερε:

"Τριάντα πέντε ευρώ Φ.Π.Α πλήρωσα..Καταστροφή, δεν μπορώ να πιστέψω. Εγώ με ό,τι ξέρω οτι, στις φυλακές, γενικώς είναι λίγο πιό φτηνά. Ενα σας λέω. Εδώ στα Χανιά, μας έχουνε κατασφάξει με τις τιμες. Λες και ζούμε στις  Μαλδίβες και όχι στις φυλακες...".

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Τόριξαν στον... καλαματιανό!

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας βάσει του βαθμολογικού πίνακα της Football League υποβιβάστηκε. Κι όμως: Με βάση επίσημο έγγραφό της εμφανίζεται να προβιβάστηκε! Αναζητεί χορηγούς, θεωρώντας ότι την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη SL2. Προφανώς οι παράγοντες της Καλαμάτας έχουν ενστερνιστεί απολύτως τα σενάρια αναδιάρθρωσης που εκπορεύονται από μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Εκτός κι αν κάποιος τους έχει διαβεβαιώσει ότι παράτυπα και παράνομα μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση με αναδρομικό χαρακτήρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

Αντιζηλία βλέπει ο Κούγιας πίσω από τη βομβιστική επίθεση Φουρθιώτη

Σε επιχειρηματική αντιζηλία αποδίδει ο Αλέξης Κούγιας την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών στο σπίτι του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, στην Εκάλη, χτες τη νύχτα. Ο γνωστός δικηγόρος, που εκπροσωπεί νομικά τον παρουσιαστή, σε δελτίο τύπου αναφέρει: "Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο εκπροσωπεί νομικά τόσο τον ίδιο τον τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, όσο και τις επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης, των οποίων είναι ιδιοκτήτης. Χθες το βράδυ περί ώρα 00.00 άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς στην οικία του Μένιου Φουρθιώτη στην Εκάλη. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας των κακοποιών ήταν η πρόκληση σοβαρών ζημιών στην οικία, στην οποία έσπασαν τα τζάμια, και η ολική καταστροφή του φυλακίου ασφαλείας, το οποίο υπάρχει στον περίβολο της οικίας. Για την υπόθεση ήδη διενεργεί προανάκριση η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. Ο κ. Φουρθιώτης συνδέει αυτή την επίθεση με την εκδοτική προσπάθεια, την οποία αρχίζει στις αρχές Σεπτεμβρίου με την επανέκδοση της εφημερίδας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ NEWS, και τη συνδέει με το γεγονός ότι ήδη ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν αρχίσει έρευνα για σκάνδαλα πολιτικών και επιχειρηματιών. Αθήνα, 13/08/2020 Με εκτίμηση Αλέξιος Χ. Κούγιας

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Θετικός στον κορωνοιό ο Σάββας Θεοδωρίδης!

Θετικός στον κορωνοιό διαγνώστηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομειο "Σωτηρία" σήμερα. Οι ώρες είναι κρίσιμες για τον Σάββα Θεοδωρίδη, καθώς η υγεία του παλαίμαχου τερματοφύλακα και ιστορικού παράγοντα των «ερυθρόλευκων» ήταν ήδη επιβαρυμένη. Στον Ολυμπιακό υπάρχει ανησυχία και όλοι εύχονται πως ο Σάββας Θεοδωρίδης θα βγει νικητής και απο αυτή τη μάχη. Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του 85χρονου Σάββα Θεοδωρίδη ήταν στη φιέστα της ομάδας του Πειραιά, για την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος Ελλάδας πριν από τρεις εβδομάδες, με τους «ερυθρόλευκους» να αφιερώνουν σε εκείνον, τον τίτλο του πρωταθλητή

Να ελεγχθεί η Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά, ζητάει το Παρατηρητήριο Διαφάνειας Λιμενικού Σώματος

Τη διεξαγωγή έρευνας, για το ενδεχόμενο καταχρηστικότητας της Εισαγγελίας Ναυτοδικείου Πειράα,  σχετικά με την υπόθεση του Noor One, ζητάει το Παρατηρητηρίο Διαφάνειας Λιμενικού Σώματος από την Εισαγγελια Αρείου Παγου.

Αναφέρει:

 1. Είμαι επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Σώματος, το

οποίο αποτελεί προσ το παρόν Ενωση Προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα,

με σκοπό την άσκηση δημόσιου, δημοκρατικού, κοινωνικού ελέγχου στο ελληνικό

λιμενικό σύστημα. Με την ανωτέρω ιδιότητα μου, τίθενται υπόψιν σας τα εξής:

2. Όπως είναι γνωςτό, τον Ιούνιο 2014 στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΣ συνέλαβαν ένα από

τα μεγαλύτερα κυκλώματα ηρωύνης σε όλη την ευρωπαική ήπειρο»,

Σύμφωνα με δηλώσεις του τότε αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.

Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στις 22 Ιουνίου 2014 ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωνε τα εξής σχετικά με

την προαναφερόμενη σύλληψη:

«Για τη χθεσινή νέα επιτυχύα εντοπισμού και κατάσχεσης ενός ακόμη τόνου

ηρωίνης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σωμα και στα στελέχη

που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση. Σας τα μεταφέρω από τον

Πρωθυπουργό, σας τα εκφράζω εγώ προςωπικά και βέβαια όλος ο

ελληνικός λαός...Ιδιαίτερα, όμως, συγχαρητήρια αξίζουν στη Διεύθυνση

Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, στα

στελεχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε όλες τις Ειδικές Δυνάμεις

του Λιμενικού Σώματος, που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση, στο Παρατηρητήριο Διαυγειας Λιμενικού Σώματοςwebsite: www.greekportswatch.org , e-mail: greekportswatch@gmail.com

στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. και βέβαια στα Σ'ωματα Ασφαλείας

και Πληροφοριών, τα οπούα έδρασαν με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα,

συνδιάζοντας πάρα πολλές πληροφορίες..»

3. Στις 23 Ιουλίου 2018 γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία διαχείρισης κρίσεων της Περιφέρειας Αττικής, 102 αδικοχαμένες ψυχές από τηνκαταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

4. Μετά από μια επιχείρηση σύλληψησ κυκλώματοσ διακίνησης ηρωίνης, η οποία

συγκίνησε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ώστε να διαβιβάσει με τον αρμόδιο

Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου τα θερμά του συγχαρητήρια, θα ανέμενε κανείς

ότι, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνικό Ακτοφυλακό θα στεκόταν στο ύψος των

περιστάσεων, αποδίδοντας τις προσήκουσες τιμές, υλικής και ηθικης αμοιβής, στα

στελέχη του εκεύνα, τα οποία κατάφεραν αυτό, που από πολλούς θεωρείται το

μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης, που έφτασε ποτέ στην Ευρώπη. Δεν είναι υπερβολικό,

να ισχυριστει κανείς ότι, η επιχείρηση σύλληψης του NOOR ONE στις ΗΠΑ θα είχε

γίνει ταινία.

Αντίθετα, μετά από τη μεγαλύτερη αποτυχία της αυτόματης διαχείρισης

κρίσεων της πρωτεύουσας,  εύλογα θα ανέμενε κανείς ότι, οι εμπλεκόμενοι θα

υφίσταντο διεξοδικό 'ελεγχο και αξιολόγηςη, όχι μόνο προκειμένου να αποδοθούν

με δικαιοσύνη οι ευθύνες αλλα και με σκοπό την επανασχεδίαση του συστήματος,

ώστε ποτέ να μην ξαναχαθούν άδικα τόσοι άνθρωποι, λίγα μόνο χιλιόμετρα από

την πλατεία Ομονοίας.

5. Ο ρόλος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Μάτι, όπως

ήταν εύλογο, αποτέλεσε αντικείμενο expert opinions, τις οποίες ο Τακτικός

Ανακριτός, που ερευνά την υπόθεση ανέμενε, προκειμένου να προβεί στιις δέουσες

ανακριτικες πράξεις. 

Συγκεκριμένα: