Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Ελεύθεροι οι επτά για το θάνατο του εικονολήπτη. Δικάζονται για πλημμελήματα

Ελεύθεροι αφέθηκαν μέχρι την Παρασκευή 3 Μαίου, που θα γίνει η δίκη τους, αφέθηκαν οι επτά κατηγορούμενοι, για το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα.
Οι επτά κατηγορούμενοι, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος, ζήτησαν την τριήμερη προθεσμία από το Αυτόφωρο Τρομελές Πλημμελειοδικείο, προκειμένου να προετοιμαστούν για την νέα δικάσιμο που ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή. Όλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι, αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Βρέθηκε απαγχονισμένος στη Μάνη

Απαγχονισμένος βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο, στο σπίτι του στο χωριό Εξωχώρι της Μάνης 60χρονος, που μέχρι πρότινος διατηρούσε βιβλιοπωλείο στην Καρδαμύλη της Μάνης.
Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία, αναζητά απαντήσεις, γιατί ο πάντα πρόσχαρος καταστηματάρχης, αφού έφαγε με την οικογένεια του, το μεσημέρι στο σπιτι του, στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του, με αυτόν τον τρόπο.
Για τα αίτια της αυτοκτονίας του 60χρονου, που καταγόταν από την Καβάλα διενεργείται προανάκριση.

Στον εισαγγελέα Καλαμάτας οι επτά, γιά το θάνατο από σαίτα του εικονολήπτη

Στον εισαγγελέα Καλαμάτας έχουν οδηγηθεί αυτή την ώρα οι επτά συλληφθέντες, που φέρονται υπεύθυνοι, για το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη, που σκοτώθηκε την ώρα, που κάλυπτε το έθιμο του σαιτοπολέμου.
Από τους συλληφθέντες, οι οποιοι ανήκουν σε συγκεκριμένο γκρουπ σαιτομάχων της περιοχης, κατηγορούνται ότι, απο δική τους σαίτα έχασε τη ζωή του ο άτυχος εικονολήπτης.
Ο έβδομος φέρεται κατηγορούμενος, για παράβαση καθήκοντος, καθως ως αντιδήμαρχος ήταν επιφορτισμένος με την τήρηση των μετρων ασφαλειας.
Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, αφου μελετήσει τη δικογραφία, αναμένεται να ασκήσει ποινική δίωξη.

Ευθύνες για τον εικονολήπτη, που σκοτωθηκε στο Σαιτοπόλεμο στην Καλαμάτα

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας κρατούνται ο αντιδήμαρχος της πόλης και έξι άτομα, που συνελήφθησαν, μετά από την τραγική κατάληξη, που είχε το έθιμο του σαιτοπολέμου, το οποίο βάφτηκε με αίμα, αφού στοίχισε τη ζωή του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρικάκη.
Ο άτυχος εικονολήπτης, φωτορεπόρτερ και ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού "Παλμός 90,5", που κάλυπτε την εκδήλωση, έπεσε νεκρός από αδέσποτη σαίτα, που εκσφενδονίστηκε στον αερα, στη διάρκεια της αναβίωσης του πασχαλινού εθίμου.
Οι συλληφθέντες θα οηγηθούν στον εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθεί εναντιον τους ποινικη διωξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται εάν  ειχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, καθώς η εκδήλωση γινόταν στο χωρο του δημοτικού παρκινγκ, με το κοινό - ανάμεσα στο οποίο και πολλά μικρά παιδιά - να παρακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τους οπλισμένους σαιτομάχους.
Αυτόπτες είπαν στις "Δικογραφίες" ότι, ήταν ελλιπη τα μετρα ασφαλείας, καθώς δεν υπήρχε γιατρος και ασθενοφορο στην εκδηλωση και τόνισαν οτι, έπαιξε ρολο και το γεγονός ότι, τα τελευταια χρόνια η εκδήλωση γίνεται στο Δημοτικό Πάρκινγκ, σε αντίθεση με το προηγούμενο διαστημα, που γινόταν στο γήπεδο της Καλαμάτας, οπου ο χωρος ειναι μεγαλύτερος και ο κόσμος, που παρακολουθουσε περισσότερο ασφαλής.


Σύμφωνα με όσα έγραψαν τοπικα sites "Το κοινό παρακολουθούσε το δρώμενο κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τα χέρια των σαϊτομάχων όταν δύο σαϊτες εκτοξεύθηκαν στον άερα σκορπώντας τον τρόμο στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Η εκδήλωση διεκόπη όταν από τα μικρόφωνα μία φωνή καλούσε να έρθει ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε μετά από μερικά λεπτά. Κατόπιν η φωνή έκανε έκκληση για γιατρό από το πλήθος.
Την αναβίωση του εθίμου του σαϊτοπόλεμου διέκοψε ο ίδιος ο δήμαρχος με μία λιτή ανακοίνωση: «Καλησπέρα σας και πάλι και χρόνια πολλά. Σας ομιλεί ο δήμαρχος. Η εκδήλωση θα διακοπεί λόγω ατυχήματος».
Εξοργισμένες φωνές ακούστηκαν από το πλήθος για την έλλειψη παρουσίας γιατρού και ασθενοφόρου στον χώρο της εκδήλωσης κατά την οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχουν προκύψει σοβαροί τραυματισμοί λόγω της υψηλής επικινδυνότητας που ενέχει η αντίδραση της φωτιάς με το μπαρούτι.
Ο επίλογος για τον πενηντάχρονο φωτορεπόρτερ γράφτηκε επίσημα στο νοσοκομείο Καλαμάτας με την ανακοίνωση του θανάτου του από τους ιατρούς που αντιμετώπισαν το περιστατικό, παρουσία φίλων του θύματος, ρεπόρτερ και αυτοδιοικητικών".

Σπάσανε τέσσερα εκλογικά κέντρα στο Βύρωνα




Άσχημα ξημέρωσε η επομένη του Πάσχα, γιά τον δήμαρχο Βύρωνα Ακη Κατωπόδη και τρεις αντιπάλους του υποψηφίους δημάρχους.
 Άγνωστοι επιτέθηκαν με μπογιές και πέτρες στα εκλογικά τους κέντρα στο Βύρωνα, στην οδό στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στους εξωτερικούς χώρους.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.
Εκτός απο το εκλογικό κέντρο του κ. Κατωπόδη, χτυπηθηκαν επίσης και τα εκλογικά  κέντρα των Χρηστου Γώγου, Αλέξη Σωτηρόπουλου και Μίλτου Μπαντή.
Σύμφωνα με το vironas.gr  παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και πριν από 5 χρόνια, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, όταν άγνωστοι είχαν σπάσει με βαριοπούλες τις τζαμαρίες και είχαν ρίξει μπογιές σε τρία εκλογικά κέντρα, του Μίλτου Μπαντή, του Χρήστου Γώγου και του Παναγιώτη Κόνσουλα.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Χέρι βοήθειας απλώνει η Ενωση Επιχειρηματιών στη γιαγιά με τα τερλίκια

Η ατελείωτη ταλαιπωρία της γιαγιάς με τα τερλίκια έχει κατασυγκινήσει όλο τον κόσμο.
Το κύμα συμπαράστασης, που έχει ξεσπάσει για την 90χρονη γιαγιά, συμπαρέσυρε και την "Ελληνική Ενωση Επιχειρηματιών", που αποφάσισε να στηρίξει την υπερήλικα, ώστε να ανοίξει νόμιμη επιχείρηση.
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΕΝΕ:
«Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) παρακολουθεί στενά την υπόθεση της κυρίας Σουζάνας Ηλιάδη, γνωστή ως "Γιαγιά με τα Τερλίκια" από την πρώτη στιγμή. Με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις (νέες επιβολές προστίμων και κυρώσεων) αποφάσισε να παρέμβει, πιστεύοντας ότι όσο σημαντική είναι η τήρηση του νόμου, εξίσου αποφασιστική είναι η κατανόηση του πνεύματος των νόμων κατά την εφαρμογή τους.
 Υπό αυτό το πρίσμα, η Ένωση αποφάσισε να προσφέρει την απαραίτητη νομική, τεχνική και οικονομική υποστήριξη στην οικογένεια Ηλιάδη, τόσο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες δυσκολίες που έχουν προκύψει (πρόστιμα κτλ.), όσο κυρίως, αν το επιθυμεί, να στήσει άρτια και ολοκληρωμένα τη δομή μιας δικής της επιχείρησης.
 Μίας επιχείρησης που θα τηρεί και τα τυπικά, κατά το νόμο, και θα δίδει και τη δυνατότητα να υπάρξει συνέχεια, αν το επιθυμεί η οικογένειά της».
 Ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος της ΕΕΝΕ, Δρ, Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, δήλωσε:
 «Πιστεύοντας απόλυτα στην κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και, ταυτοχρόνως, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της διάθεσης για προκοπή, όπου αυτή εκδηλώνεται, η ΕΕΝΕ αισθάνεται πως οφείλει να στηρίξει την κυρία Σουζάνα Ηλιάδη και την οικογένειά της, στη πρόσφατη δοκιμασία τους. Τους ευχόμαστε καλό Πάσχα, και τους διαβεβαιώνουμε, πως από σήμερα, είμαστε κοντά τους».

Υπενθυμίζεται ότι στην 90χρονη επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.600 ευρώ καθώς δεν τηρούσε βιβλία για την επαγγελματική δραστηριότητα που είχε πουλώντας τερλίκια στην λαϊκή αγορά.

Μετά το Πάσχα εξελίξεις στην υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών

Μετά το Πάσχα αναμένεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης η 45χρονη δικηγόρος, που ενεπλάκη στην υπόθεση της Μαφίας των Φυλακων, επειδη αντάλλασσε ερωτικά μηνύματα με τον έγκλειστο αρχηγο της Αλβανικης Μαφιας Κλωντιάν Λεκοτσάι.
Μετά το Πάσχα, διά στόματος Αλέξη Κούγια, και οι απαντήσεις του προφυλακισμένου δικηγόρου, για τη Μαφια των Φυλακών, Γιώργου Αντωνόπουλου, για όσα υποστήριξαν στα απολογητικά τους υπομνήματα και στις προφορικές απολογίες τους οι κατηγορούμενοι - στην ίδια υπόθεση, δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος.
Και έπεται συνέχεια...

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Μετά το Πάσχα οι απαντήσεις Κούγια σε Λυκουρέζο - Παναγόπουλο

Ραντεβού μετά το Πάσχα έδωσε ο Αλέξης Κούγιας, για να δώσει τις δικές του απαντήσεις, ως συνήγορος υπεράσπισης του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, που έχει προφυλακιστεί, για εμπλοκή στην υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών.
Ο κ. Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί τον έγκλειστο δικηγόρο, αφήνει για μετά το Πάσχα τις απαντήσεις, για όσα υποστήριξαν στις προφορικές απολογίες τους, αλλά και στα έγγραφα υπομνήματα τους στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, που είναι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών.
Σε ανακοίνωση του γραφείου του, ο κ. Κούγιας αναφέρει:
" Όπως είναι γνωστό, προσωπικώς και μαζί με τους συνεργάτες μου
έχω αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των πλέον διακεκριμένων
δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του κυρίου Γεωργίου
Αντωνόπουλου, μετά την αντικατάσταση από αυτόν των προηγούμενων
συνηγόρων του, κ.κ. Αλεξάνδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου
Παναγόπουλου.
Σήμερα περιήλθαν στην κατοχή μας τόσο οι προφορικές απολογίες
τους όσο και τα απολογητικά τους υπομνήματα ενώπιον του Ειδικού
Εφέτη Ανακριτή κ. Νικόπουλου.
Τα συγκεκριμένα δικόγραφα δεν είναι δυνατό να
δημοσιοποιηθούν, αλλά ο εντολέας μου, δι’ εμού και των συνεργατών
μου, θα τοποθετηθεί επ’ αυτών αμέσως μετά τις αργίες της Αναστάσεως".

ΑΑΔΕ για το πρόστιμο στη γιαγιά με τα τερλίκια: "Λάθος. Ηταν... στιγμιαίο"...


Μετά από την πανελλήνια κατακραυγή, για το πρόστιμο των 2.600 ευρω, που επέβαλε η εφορία στην 90χρονη γιαγιά, επειδή πούλαγε τερλίκια στο δρόμο, χωρίς να έχει... ταμειακή μηχανή, οι υπεύθυνοι της ΑΑΔΕ, προσπαθούν να το... μαζέψουν, διαρρέοντας πληροφορίες ότι, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο αλλά μόνο ένας προσωρινός προσδιορισμός με βάση την αναφορά της αστυνομίας.
Επίσης όπως τονίζουν “ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ανέλαβε πρωτοβουλία δίκαιης επίλυσης του προβλήματος, με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην 90χρονη υπέργηρη συμπολίτη μας”.
Η 90χρονη γιαγιά Σουζάνα, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς στην περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και αφού έμεινε κρατούμενη στο ΑΤ επί 12 ώρες, χωρίς φαί και νερό, τελικά της επεβλήθη πρόστιμο 200 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερη, ενώ η η υφυπουργός προστασίας του πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, είχε δηλώσει τότε ότι, θα αναλάβει το υπουργείο να πληρώσει το πρόστιμο
Δεν πρόλαβε να συνέλθει από τις... χειροπέδες η γιαγιά και βίωσε δεύτερο εφιάλτη, αυτή τη φορά
από τους εφοριακούς, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ, η ΑΑΔΕ της ζητάει 2.600 ευρώ, γιατί δεν είχε ταμειακή μηχανή και δεν ειχε κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία!
«Ευχαριστώ για το πασχαλινό δώρο που μου κάνετε» ήταν η απάντηση της ηλικιωμένης στους αρμοδίους, μέσω του δικηγόρου της, ενω τους υπέδειξε και τον τρόπο να πάρουν τα χρήματα, που της ζητάνε:
Nα κατάσχετε τα 2.600 ευρώ από τα έξοδα της κηδείας μου ή κατάσχοντας το φέρετρό μου», είπε.
Δεν έφταναν όλα τα παραπάνω, η 90χρονη έπεσε και… θύμα κλοπής στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όταν μία 33χρονη της άρπαξε από το λαιμό, τη χρυσή αλυσίδα με το σταυρό, που φορούσε.
Η κλέφτρα είχε και δύο συνεργούς που την περίμεναν σε αυτοκίνητο.
Συνελήφθησαν στο Κορδελιό και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.


Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΝΤΡΟΠΗ! Ε, όχι και πρόστιμο 2.600 ευρω, στην 90χρονη, που πούλαγε τερλίκια...


Συνεχίζεται ο Γολγοθάς της 90χρονης, η οποία είχε συλληφθεί να πουλάει πλεχτές κάλτσες (τερλίκια) στην λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μαρτίου.

Δεν έφτανε η ταλαιπωρία της υπέργηρης γυναίκας, στην οποία την υπέβαλαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Αμπελοκήπων Μενεμένης, όταν τη συνέλαβαν στη λαική αγορά, ήρθαν από πάνω και τα... σαίνια της Εφορίας Αμπελοκήπων, να της επιβάλλουν πρόστιμο 2.600 ευρώ, επειδή δεν έκοβε αποδείξεις!

"Να τα κατάσχετε από τα έξοδα της κηδείας μου" τους απάντησε μέσω δικηγόρου.

Το πρόστιμο επιδόθηκε χτες στην ηλικιωμένη, ημέρα κατά την οποία έπεσε θύμα κλοπής από δύο γυναίκες, οι οποίες της άρπαξαν μιά χρυσή καδένα, που φορούσε.

Οπως έγινε γνωστό, τα 2.500 ευρώ του προστίμου επιβλήθηκαν στην ηλικιωμένη, διότι δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία, ενώ τα 100 ευρώ γιατί δεν είχε κάνει έναρξη... επαγγέλματος.
Να υπενθυμίσουμε ότι η σύλληψη της υπέργηρης γυναίκας είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για την λήψη αποτυπωμάτων, όπου και παρέμεινε 12 ώρες, μέχρι να αφεθεί ελεύθερη, με εντολή εισαγγελέα.
Μάλιστα, όπως είχαν καταγγείλει δικοί της άνθρωποι, κατά την διάρκεια της παραμονής της στο αστυνομικό τμήμα την είχαν αφήσει χωρίς φαγητό και νερό.
Ωστόσο η ταλαιπωρία της δεν είχε σταμάτησε εκεί, καθώς τότε της είχε επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ από το αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων- Μενεμένης, με εντολή να το πληρώσει στη ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης.
Τότε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα είχε δηλώσει ότι το πρόστιμο θα το πληρώσει το υπουργείο «διότι το κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο».


Βοηθείστε! Σκότωσε μοτοσυκλετιστή και τον εγκατέλειψε...

Τον ασυνείδητο οδηγό αυτοκινήτου, μάρκας SMART,
μαύρου χρώματος, που έπεσε σε προπορευόμενη δίκυκλη μοτοσυκλέτα, τα με αποτέλεσμα
τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της, αναζητά η Τροχαία.
Το δυστύχημα συνέβη το περασμένο Σάββατο  20 Απριλίου, στις 06.15΄, στη Λεωφόρο  Κύμης, 150 μέτρα μετά τη γέφυρα Τατοΐου,στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, στην περιοχή
Δήμου Αχαρνών.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε, που μπορεί να βοηθήσει στην
ανακάλυψη του υπαίτιου οδηγού και του οχήματός του, να επικοινωνήσει με το
Α΄ Τμήμα Τροχαίας Β/Α Αττικής στα τηλέφωνα 210-6256430 και 210-
6256440.

Νέα Σμύρνη: Τριανταπεντάχρονος απειλεί να δολοφονήσει τον πατέρα του...

Αγωνία, για θρίλερ ομηρίας, που εξελίσσεται στην Νέα Σμύρνη, όπου 35χρονος άνδρας  απειλεί να τον δολοφονήσει με μαχαίρι τον πατέρα του.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές  δυνάμεις και ειδικός ψυχολόγος - διαπραγματευτής της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ ενδέχεται να είναι χρήστης ουσιών, είχε έντονο καυγά με τους οικείους του και στη συνέχεια κλειδώθηκε σε δωμάτιο, μαζί με τον πατέρα του.
Οι "Δικογραφίες" θα σας ενημερώνουν για τις εξελίξεις...

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ούτε βήμα πίσω για το "Δράκο"


Oύτε βήμα δεν έκανε πίσω η Δικαιοσύνη στην κρίση της, για τον 32χρονο αποκαλούμενο «δράκο του Αμαρουσίου», στον οποίο επέβαλλε την ίδια, όπως και πρωτόδικα ποινή των 16 ετών, για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και για παράνομη οπλοκατοχή.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενω δεν δέχτηκε και κανένα από τα αιτήματα του για μετατροπή της κατηγορίας.
Το δικαστήριο ταυτίστηκε με την πρόταση της εισαγγελέα, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή του, όπως και πρωτόδικα.
Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2016 και καταδικάστηκε για έξι απόπειρες βιασμού με θύματα ανυποψίαστες γυναίκες, στις οποίες έστηνε καρτέρι κάτω από υπόγειες διαβάσεις στην περιοχή του Αμαρουσίου.
Σύμφωνα με όσα είπαν τα θύματα του, είχε βάλει μονωτική ταινία στο στόμα μιας γυναίκας, προσπαθώντας να τη βιάσει, ενώ σε μία άλλη της είχε επιτεθεί από πίσω και αφού την έριξε στο έδαφος προσπάθησε να της βγάλει το παντελόνι.
Σε μια προσπάθεια του, να δικαιολογήσει τις πράξεις του ο 32χρονος είπε στο δικαστήριο ότι, άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στα θύματά του.
«Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Άκουγα φωνές «ταπείνωσέ την, μείωσέ την, μην ακούς τα ψέματα που σου λέει». Ήταν ο άλλος μου εαυτός» είπε.


Στον εισαγγελέα για τις γερμανικές αποζημιώσεις η Ζωή

 Μετά από τα εξώδικα σε Παυλόπουλο, Τσίπρα και Βούτση, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Διαμαντής Καραναστάσης και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος του Νομικού Φορέα Δικαιοσύνη για Όλους, κατέθεσαν υπόμνημα στον εισαγγελέα, για να διερευνήσει την υπόθεση της πολυετούς αδράνειας στη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.

Μετά την κατάθεση του υπομνήματος ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν εγγράφει τις απαιτήσεις για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον Προϋπολογισμό, δεν θέτει το θέμα στα αρμόδια Διεθνή Όργανα, δεν προχωρεί σε ρηματική διακοίνωση, δεν αξιοποιεί για τη διαπραγμάτευση και τη διαγραφή του χρέους το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν αποφασίζει να υπογράψει έτσι ώστε να καταστεί εκτελεστή η αμετάκλητη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων που δικαιώνει τους κατοίκους του Διστόμου.
Η συμπεριφορά αυτή, παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές απαιτήσεις είναι ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες, αποδεικνύει την πολιτική υποκρισία, την πρόκληση έναντι της ιστορικής μνήμης και, επιπροσθέτως, τη συστηματική παραβίαση εκείνων που η δημοκρατική νομιμότητα επιτάσσει. Ο κυβερνητικός αμοραλισμός της οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν είναι δικαίωμά της. Ανοίγει λογαριασμούς με τους υπαρκτούς θεσμούς της Συνταγματικής Δημοκρατικής Πολιτείας και, επιπροσθέτως, εκθέτει όλους αυτούς που συστηματικά παρανομούν και προσβάλλουν την ιστορική μνήμη, τους εκθέτει στη χλεύη της κοινωνίας και της ιστορίας.
Και συμπλήρωσε: «Όσα κατά καιρούς σκηνοθετούν ο κύριος Παυλόπουλος, ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης φλυαρώντας για το δίκαιο το ελληνικό έναντι των γερμανικών οφειλών δεν μπορούν να διασκεδάσουν τις προσωπικές τους ευθύνες. Απεναντίας, αποτελούν ομολογία ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής προβεί σε όλες εκείνες τις επιβαλλόμενες ενέργειες για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, για να υπερασπιστούν την ιστορική μνήμη, για να υπερασπιστούν την κοινωνική ευαισθησία. Γι’ αυτό είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι τόσο ο κύριος Παυλόπουλος όσο και ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης.» 
Σε δήλωση της η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Σήμερα κάναμε άλλη μία ενέργεια στη σειρά ενεργειών που η Πλεύση Ελευθερίας και η νομική μας πρωτοβουλία, η Δικαιοσύνη για Όλους, έχουν αναλάβει προκειμένου να διεκδικηθούν, επιτέλους, οι Γερμανικές Οφειλές.
Οι Γερμανικές Οφειλές είναι καταγεγραμμένη οφειλή και υπολογισμένη αξίωση του Ελληνικού Δημοσίου, του Ελληνικού Λαού, της Ελλάδας. Ωστόσο, η σημερινή Κυβέρνηση και η σημερινή Βουλή δεν έχουν προβεί σε εκείνες τις οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου η αξίωση αυτή να διεκδικηθεί. Πριν από λίγες μόνο μέρες έγινε στη Βουλή μία Συνεδρίαση παρωδία, με την οποία ο Πρόεδρος της Βουλής Βούτσης, επιχείρησε να αποσείσει τις εντυπώσεις για το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια, δεν έφερε καν το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Φέρνοντάς το τώρα, προεκλογικά, ουσιαστικά προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να προβάλει ως πρόσχημα ότι δήθεν θα διεκδικήσει.
Ήδη έχουν παρέλθει τέσσερα χρόνια απραξίας της Κυβέρνησης Τσίπρα που είναι η μόνη η οποία έχει στα χέρια της υπολογισμό των Γερμανικών Οφειλών. Η ευθύνη της είναι τεράστια και είναι τεράστια για κάθε μέρα που περνάει χωρίς να γίνεται ρηματική διακοίνωση και νομική ενεργοποίηση των αξιώσεων αυτών.
Καταθέσαμε με τον Διαμαντή Καραναστάση εκ μέρους και του Στράτου Γεωργούλα, με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο που είναι ο νομικός σύμβουλος της Δικαιοσύνης για Όλους και πληρεξούσιος δικηγόρος μας, και με την παρουσία πολλών υποψήφιων Ευρωβουλευτών της Πλεύσης Ελευθερίας, το υπόμνημά μας με το οποίο ζητούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης της μη διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.
Υπήρξε, ευτυχώς, Εισαγγελέας που διέταξε την έρευνα για το θέμα αυτό κατόπιν των εξωδίκων που έχουμε κάνει και προσμένουμε ότι η διερεύνηση, που ήδη έχει ανοιγεί θα φτάσει μέχρι τέλους.»

Μία αθώωση και 95 χρόνια κάθειρξη για τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη

Μία αθώωση και ενενήντα πέντε χρόνια κάθειρξη επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, γιά τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για 10 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ αθωώθηκε για ηθική αυτουργία σε εκρήξεις βομβών, που φέρεται ότι, τοποθετούσε ο πατέρας του.
Η υπόθεση αφορούσε μέρος από τη δράση του Πάσσαρη,  πριν αποδράσει στη Ρουμανία πριν από 18 χρόνια, όπου από τότε εκτίει ποινές δις ισόβια, γιά δύο ανθρωποκτονίες, που διέπραξε εκεί.
Στο Μικτό Δικαστήριο της Αθήνας έχουν ξεκινήσει, από την περασμένη βδομάδα, να εκδικάζονται τρεις σοβαρές υποθεσεις, στις οποίες είναι κατηγορούμενος ο Κωνσταντίνος Πασσαρης.
Οο δίκες γίνονται με απόντα τον διαβόητο κατηγορούμενο, καθώς το ρουμανικό Εφετείο αρνήθηκε να τον εκδόσει προσωρινά στη χώρα μας, μεχρι να δικαστει, επειδή η ελληνική Δικαιοσύνη δεν προσδιόρισε το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί, να παραμείνει στην Ελλάδα.
Σήμερα ξεκίνησε η δίκη, για πέντε ανθρωποκτονίες με κατηγορούμενο τον Πασσαρη, μεταξύ των οποίων και η δολοφονία δύο αστυνομικων, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, από όπου και απέδρασε εκείνη την ημέρα.
Στο μεταξύ το δικαστήριο του επέβαλλε 95 χρόνια κάθειρξη, για 10 απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών, που αφορούσαν συμπλοκή στην Πλατεια Βάθης, στις 9.2.2000,  όπου κρίθηκε ένοχος ότι, πυροβόλησε 4 αστυνομικούς.
Στην ίδια υπόθεση ο Πάσσαρης καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον 6 ακόμη αστυνομικών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στη σύλληψη του στην Πλατεία Αμερικής, 13 μέρες αργότερα.
Στην περίπτωση αυτή, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επειδή είχε χειροβομβίδα στην τσέπη  του και όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, έβαλε το χέρι του  να την πιασει.
Η τρίτη υπόθεση, που αφορα τις ανθρωποκτονιες βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων.


Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Φιάσκο οι συλλήψεις Λυκουρέζου - Παναγόπουλου

Σε φιάσκο εξελίχτηκε η υπόθεση της σύλληψης των δικηγόρων Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου, που κατηγορουνται για εμπλοκή στην υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών.
Μετά από τη σχεδόν δεκάωρη απολογία τους, ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος και ο εισαγγελέας εφετων Δημήτρης Γκύζης αποφάσισαν ομόφωνα να τους αφήσουν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.
Στον Θεόδωρο Παναγόπουλο επιβλήθηκε μόνον απαγορευση εξόδου από τη χώρα, ενώ στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο επιπλέον  κεμφάνισης δυο φορες μηνα και εγγύηση 50.000 ευρω.

Λυκουρέζος:" Με ποιά στοιχεία;"


Στην αντεπίθεση πέρασε με το απολογητικό του υπόμνημα ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο βρίσκεται από τις 12.30 το μεσημέρι στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, κατηγορούμενος για εμπλοκή στην υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών και γιά απόπειρα εκβιασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος, στο 40σελιδο υπόμνημά του, αρνείται τις κατηγορίες, ενω  προσπαθεί με νομική υπεροψία, να αποδομήσει το κατηγορητήριο, μην μπαίνοντας καθόλου στην ουσία της υπόθεσης.
Αναφέρει χαρακηριστικά:
Η υπεράσπιση μου και η έκθεση αντιλόγου θα ήταν δυνατή στη βάση γεγονότων (αποκλειστικά γεγονοτικός ο πυρήνας του ποινικού δικαίου). Ελλείψει γεγονότων στη σε βάρος μου κατηγορία, η υπεράσπιση μου ειναι a priori αδύνατη”.
Και συνεχίζει:
Kαμμία απολύτως σχέση είχα ή έχω με εγκληματικές οργανώσεις, με εγκληματικές συμπράξεις και δη με αγνώστους και φυσικά ουδέποτε μετήλθα απειλών, βίας ή άλλων παράνομων συμπεριφορών, για την απόσπαση χρημάτων και πλουτισμού μου, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αληθούς υποτιθεμένου του κατηγορητηρίου (στα πλαισια υπόθεσης εργασιας) η απαίτηση νομιμης αμοιβής και ηθικής βλάβης (στα πλαίσια ενδεχόμενου εξώδικου συμβιβασμού), συνοδευόμενη από απειλή νόμιμης δίκης (εισαχθείσας ήδη της υπόθεσης κατόπιν ανάκρισης), για αδικήματα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα, όπου την πρωτοβουλία συνέχισης της ποινικής διαδικασίας έχει αποκλειστικά η Δικαιοσύνη και η απόφαση εκδίδεται αποκλειστικά απο δικαστές, είναι προφανές ότι δεν συνιστά παρανομη βία. Προφανώς εκ παραδρομής αναγράφεται ανάλογη κατασκευή στο κατηγορητήριο.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κάνει λόγο για απόλυτη αοριστία του κατηγορητηρίου και τονίζει:
Eκ ποίου, έστω και ενος στοιχείου, προέκυψε η σχετική γνώση μου περί ύπαρξης εγκληματικής ομάδας και των σκοπών της, τη στιγμή που δεν υφίσταται ανάλογη γνωριμια, επαφή συνομιλία, επικοινωνία, συναντήσεις, κοινός σχεδιασμος κλπ;”
Για την κατηγορία της απόπειρας εκβιασης αναφέρει:
H παραδοχή του κατηγορητηρίου ότι, δήθεν επιχείρησα να εξαναγκάσω τον Αριστείδη Φλώρο να μας καταβάλλει το ποσόν αρχικά των 5 εκατομυριων, αργότερα των 2 εκατομυρίων και εν τέλει των 200.000 ευρω, απειλώντας άμεσα τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τόσο του ιδιου, όσο και μελών της οικογένειας του, δηλαδή της αδελφής του και των τέκνων του διαψεύδεται:
  • Από την απουσια τηλεφωνικής μου εικοινωνίας.
  • Από το ότι ουδέποτε τον επισκέφτηκα στη φυλακή.
  • Περαιτέρω, όσον αφορά στο ότι – κατά το κατηγορητήριο – απειλησα δήθεν το Φλώρο πως ο Γ. Αντωνόπουλος θα παραστεί ως πολιτικώς εναγων και θα καταθέσει σε βάρος του, επιδιώκοντας την καταδίκη του και πως κατ΄αυτόν τον τρόπο τον περιηγαγα σε φόβο, καθώς με την απειλή της καταδίκης και του εγκλεισμού του Φλώρου στη φυλακή ... θα κινδύνευε άμεσα η ζωή του, καθως θα ήταν δυνατή η θανάτωση του εντος της φυλακής από κρατούμενους αλβανικής καταγωγής.... σημειωτέα τα εξής:
To γεγονος και μόνο ότι, ο Φλώρος ήταν ήδη και θα παρέμενε ούτως η αλλως κρατούμενος στο Ψυχιατρειο του ΚΚΚ... καταδεικνυει την κατά λογικη αναγκαιότητα αβασιμότητα της δήθεν εκ μερους μου αναγγελίας του κακου, του εγκλεισμού του, καθώς αυτή εκ των πραγμάτων δεν είχε κανενα αντικείμενο..”


Σε αλλο σημείο υποστηρίζει ότι, η “προσπάθεια μετακύλισης σε μενα της ποινικής ευθύνης για τον εκβιασμο του Α.Φλώρου επιτελεί διττό ρόλο:
α. Αποσυνδέει τρόπον τινά τον ήδη καταδικασθέντα Α. Φλώρο από την ηθική αυτουργία της δολοφονικης επίθεσης σε βάρος του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.
β. Επιχειρεί να διαρρήξει την πολλαπλώς ομολογημένη και αποδειδειγμένη σύνδεση του Α. Φλώρου, με την ομάδα των εγκλείστων κακοποιών.
Οχι μόνον, τέλος δεν υπήρξε παράνομη προσέγγισή μου προς τον Α. Φλώρο, αλλά αντιθέτως ο ίδιος προσήγγισε τον εντολέα μου.
Οπως ο ίδιος ο Α. Φλώρος καταθέτει, ο ίδιος εξεπλάγη με την έκδοση του σε βάρος του παραπεμπτικού βουλεύματος τον Μάιο του έτους 2017, για την υπόθεση απόπειρας δολοφονιας του Γ. Αντωνόπουλου και μετά ταύτα έδωσε εντολή στον Μ. Ζαφειρόπουλο, να προσεγγίσει την αντίδικό πλευρα προς εξευρεση συμβιβαστικής λύσης.


Εκτός από τη δίωξη και τη σύλληψη του, τις οποίες χαρακτηρίζει “πρωτοτυπίες με αρνητικό πρόσημο”, στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αναφέρει και τις παρακάτω:
  • Η “άνευ άλλου τινός αναγόρευση σε αξιοπιστο μάρτυρα προσώπου κηρυχθέντος ενόχου για κακουργηματικές πράξεις, με εμένα συμμετέχοντα ως πληρεξούσιο δικηγόρο πολιτικής αγωγής, σε μια εκ των δικών, που οδήγησε σε καταδίκη του (σ.σ εννοεί τον Αρη Φλώρο).
  • Οι καταθέσεις δικηγόρων υπερασπίσεως στη δίκη με κατηγορούμενου, μεταξύ άλλων τον Α. Φλώρο, (όπως και λοιπών πληρεξουσίων του τελευταίου), οι οποίοι στο σύνολο τους μνημονεύουν ως πηγή πληροφόρησης όσων καταθέτουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος δεν ζει, ώστε να επιβεβαιώσει πρωτογενώς το ακριβές ή μη όσων αυτοί
    συνεισφέρουν αποδεικτικά.
  • To ότι, πλείονες φέρονται να γνωρίζουν τις αξιούμενες από εμένα οικονομικές απαιτήσεις, χωρίς βέβαια να υφίσταται συμφωνία ως προς τος ύψος και της φύση τους,κανείς όμως εξ αυτών δεν τις έχει καταγγείλειή εισφέρει αποδεικτικά στο πλαίσιο οιασδήποτε διαδικασίας, που να αφορά τον Α. Φλώρο, για χρονικό διάστημα πέντε ετων.
  • Το ότι η αποδοχή του σε βάρους μου κατηγορητηρίου συνεπάγεται κατ΄ουσίαν αποδοχή του “σεναρίου” πως ο ίδιος, από κοινού με τον εντολέα μου Γ. Αντωνόπουλο συνέπτυξα εγκληματική οργάνωση με την Αλβανική Μαφία σε βάρος του Α. Φλώρου, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του Α. Αντωνόπουλου, με φυσικούς αυτουργούς τα μέλη της ίδιας “αλβανικής μαφίας”, με την οποία φερόμεθα τόσο εγω όσο και αυτός να συμπράττουμε. Κατά τούτο φέρεται ότι, το θύμα και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του συνέπτυξαν εγκληματική οργάνωση με τον δράστη της σε βάρος του πρώτου τελεσθείσας αξιόποινης πράξης.

Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο ΠΑΟΚ

Μέγας Αλέξανδρος: "Πονούντων και κινδυνευόντων τα καλά και μεγάλα έργα".
O ΠΑΟΚ το απέδειξε απόψε!
Συγχαρητήρια.

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Aγωγή Λυκουρέζου κατά Παπακώστα


Αγωγή εναντίον της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, για παραβίαση του τεκμηρίου αθωώτητας, αναμένεται να υποβάλλει αύριο το πρωί ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, πριν από την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, με κατηγορίες για εμπλοκή στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Ο κ. Λυκουρέζος, που παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ από την περασμένη Πέμπτη, μέσω του συνηγόρου του Θρασύβουλου Κονταξή, θα υποβάλλει αγωγή αποζημιώσεως εναντίον της υφυπουργού, για τις δηλώσεις της ότι, «ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».
Όπως αναφέρει ο κ. Κονταξής θα προχωρήσει σε αγωγή εναντίον της για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας με βάση τις διατάξεις του νόμου, που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, αλλά και η ίδια η υφυπουργός, για δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων.
Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε:

Σε σαράντα σελίδες η απολογία Λυκουρέζου αύριο

θα αρνηθούν κατηγορηματικά την εμπλοκή τους στην υπόθεση της Μαφίας του Κορυδαλλού, οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, που απολογούνται αύριο στις 12 το μεσημέρι στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, με βαριές κατηγορίες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα εκβίασης κατά του επιχειρηματία Άριστείδη Φλώρου, που εκτίει 21ετή ποινή κάθειρξης, για την υπόθεση της εταιρίας παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας  Energa.
Ήδη, για την υπόθεση της δράσης του κυκλώματος, έχουν βρεθεί στη φυλακή ο  65χρονος πρώην δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, Γιώργος Αντωνόπουλος και 45χρονη δικηγόρος που προέκυψε να είχε στενή σχέση με τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας», βαρυποινίτη Αλβανικής υπηκοότητας Κλοντιάν Λεκοτσάι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος θα καταθέσει απολογητικό υπόμνημα 40 σελίδων στον ανακριτή, με το οποίο θα ακτικρούσει τις κατηγορίες, ενώ θα προσπαθήσει να αποδομήσει και το ένταλμα σύλληψης του, ισχυριζόμενος ότι, δεν συνέτρεχαν οι όροι και οι προυποθέσεις σύλληψης του.
Στην ίδια υπερασπιστική γραμμή αναμένεται να κινηθεί και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος επίσης αρνείται τις κατηγορίες και αντιδρά στο ένταλμα.
Στο μεταξύ θύελλα αντιδράσεων στο νομικό  κόσμο της χώρας έχει προκαλέσει ο τρόπος, που συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
 Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε για πράξεις δικαστικής ακρότητας και αυθαιρεσίας, ενω υποστήριξε ότι, δεν τηρήθηκαν οι εγγυητικοί δικονομικοί όροι έκδοσης νομότυπα ενταλμάτων συλλήψεως.
Επίσης τόνισε ότι, οι συλλήψεις τόσο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, όσο και των υπόλοιπων δικηγόρων συνιστούν πράξεις δικαστικής ακρότητας και αυθαιρεσίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ.Δημητρακόπουλου
Την ουσία της γνωστής υπόθεσης θα την κρίνουν τα Δικαστικά Συμβούλια, το βέβαιο όμως είναι ότι, από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, δεν υπήρξε Ανακριτής, ο οποίος εξέδωσε 3 εντάλματα συλλήψεως και ένα ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά δικηγόρων με άμεμπτο πρότερο βίο, οι οποίοι καθημερινά διακονούν το λειτούργημα του Υπερασπιστή στα ακροατήρια, τα οποία απέχουν από το γραφείο του Ανακριτή 50 σκαλοπάτια . . . . .ανηφόρα.
Ο Ανακριτής έχει την δικονομική δυνατότητα να αποστερήσει το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία του ανθρώπου, υπό αυστηρές -όμως- προϋποθέσεις, οι οποίες ρητά διατυπώνονται στο Σύνταγμα και στην Ποινική Δικονομία. Στην περίπτωση των συναδέλφων Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Γιώργου Αντωνόπουλου και Θεόδωρου Παναγόπουλου δεν τηρήθηκαν οι εγγυητικοί δικονομικοί όροι έκδοσης νομότυπα ενταλμάτων συλλήψεως και προσωρινής κρατήσεως.
Η δικαστηριακή πρακτική, από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, διδάσκει ότι με εντάλματα συλλήψεως καλούνται να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή οι κατηγορούμενοι, όταν αυτοί είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνοι κακοποιοί, οι οποίοι όχι μόνο είναι ύποπτοι φυγής αλλά είναι και σφόδρα πιθανόν να διαπράξουν ειδεχθή εγκλήματα, όπως δολοφονίες, ληστείες κ.ο.κ.
Αυτή η αδιατάρακτη δικαστική παράδοση παραβιάσθηκε εκκωφαντικά, ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ.
Οι δικηγόροι δεν αξιώνουμε ιδιαίτερη δικονομική μεταχείριση, όταν κατηγορούμεθα, απαιτούμε όμως την εφαρμογή του νόμου και για εμάς, γιατί η δικονομική συμπεριφορά του συγκεκριμένου Ανακριτή ερμηνεύεται -απλά- ως εχθρική και εμπαθής σε βάρος του δικηγορικού κόσμου.
Επιτέλους οι Δικαστικές και Εισαγγελικές Ενώσεις επιβάλλεται -άμεσα- να διακηρύξουν ότι η τεράστια εξουσία, που τους έχει εμπιστευθεί ο Ελληνικός Λαός, δέον να ασκείται με σωφροσύνη, σύνεση, αμεροληψία και μέτρο.




Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Τα είπε όλα με μία φράση ο Λυκουρέζος!


Μεθαύριο, Μεγάλη Δευτέρα, αναμένεται να απολογηθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, που θα περάσουν και το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, κατηγορούμενοι, για εμπλοκή στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών.
Και οι δύο διώκονται, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές μετά την καταδίκη του σε 21 χρόνια κάθειρξη, για την υπόθεση της Energa.

Για την σύλληψη τους υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από συναδέλφους τους, οι οποίοι αμφισβητούν τη νομιμότητα των δύο ενταλμάτων του ανακριτή.

Κατά την έξοδό του από το γραφείο του ανακριτή, χτες το απόγευμα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος τα είπε όλα, με μια φράση: «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!»

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Θρασύβουλο Κονταξή, «οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δύο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια».


Πυρ και μανία η Ολομέλεια Δικηγόρων για εντάλματα σύλληψης δικηγόρων: "Ναρκοθετούν την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης"

Τα εντάλματα και οι συλλήψεις των ποινικολόγων Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θόδωρου Παναγόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδριάζουν στις Σέρρες.
Διαβάστε την ανακοίνωση, που απηχεί τις πάγιες θέσεις του
δικηγορικού σώματος:

1. Σύμφωνα με τις αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της δικηγορικής δεοντολογίας, η
ποινική προδικασία είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να δημοσιοποιεί στοιχεία
της δικογραφίας σε τρίτους, πολλώ μάλλον μέσω των ΜΜΕ. Η απαγόρευση αυτή είναι βασικό
στοιχείο του ποινικοδικονομικού μας συστήματος και του νομικού μας πολιτισμού, και  δεν
κάμπτεται ούτε για τους υπερασπιστές διαδίκων της ποινικής δίκης. Η προσκομιδή των όποιων
στοιχείων από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης πραγματοποιείται μόνο στα
αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.
2. Το δικηγορικό σώμα δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την
εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης. Εκείνο όμως που αναμένουμε από
την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι η, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο, ίση μεταχείριση όλων,
και όχι η διακριτική αντιμετώπιση, εν σχέσει με την ιδιότητα του εκάστοτε διωκομένου, που
 οδηγεί σε στοχοποίηση, η οποία  αποφλοιώνει εν τοις πράγμασιν το τεκμήριο αθωότητας.
3. Η εφαρμογή μέτρων ποινικού δικονομικού καταναγκασμού, ιδίως η έκδοση και εκτέλεση
εντάλματος σύλληψης, που επιφέρει την πλέον επαχθή συνέπεια της στέρησης της προσωπικής
ελευθερίας, πρέπει να γίνεται κατά τρόπο σύμφωνο με την συνταγματική αρχή της
αναλογικότητας. Η έκδοση εντάλματος σύλληψης συγχωρείται, υπό τους όρους του άρθρου 276
ΚΠΔ, μόνο όταν ο διωκόμενος είναι ύποπτος φυγής, ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ή
αγνώστου διαμονής. Άλλως, απαιτείται η κλήση του διωκομένου σε απολογία και αν αυτός δεν
εμφανιστεί, τότε δικαιολογείται η έκδοση εντάλματος συλλήψεως.  Σε κάθε περίπτωση η
εκτέλεση του εντάλματος πρέπει να γίνεται με πλήρη σεβασμό της προσωπικότητας του
διωκομένου, χωρίς επικοινωνιακού τύπου χειρισμούς. Η έκδοση και εκτέλεση εντάλματος
σύλληψης, χωρίς να είναι τούτο δικονομικώς και πρακτικώς αναγκαίο, παραβιάζει το πνεύμα της
ποινικής δικονομικής τάξης και της συνταγματικής δικαιοταξίας. Η συστηματική δε, παραβίαση
των παραπάνω κανόνων ναρκοθετεί την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Με Παυλόπουλο, ξανά μετά από 21 χρόνια, 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων,

Πρεμιέρα σήμερα στις Σέρρες,  για το 14οΠανελλήνιο Συνεδρίο Δικηγορικών Συλλόγων, με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρη Βερβεσού.
Με θέμα: «Δικηγορία και Δικαιοσύνη στην Νέα Εποχή», το 14ο συνέδριο ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του, που θα ολοκληρωθούν τη Μ. Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019.
Το συνέδριο πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από 21 έτη, καθώς το τελευταίο έγινε το 1998 στην Θεσσαλονίκη. 
Διαβάστε την ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου:

"Αδιάβαστος"... ο πρόεδρος, σαίνι ο εισαγγελέας!

Αδιάβαστος... ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Δημήτρης Σκουτέρης, που επρόκειτο να δικάσει την υπόθεση της σχεδιαζόμενης απόπειρας δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Είχε μόλις ξεκινήσει η διαδικασία, όταν νεαρός δικηγόρος, που δήλωσε ότι, εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο του Βασίλη Δημακόπουλου,  ο οποίος υπερασπίζεται τον πρώην υπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη, μετέφερε στο δικαστήριο δήλωση του συνηγόρου ότι, έχει κώλυμα να παρασταθεί σήμερα, καθώς δικάζει στην Καλαμάτα.
Ο νεαρός δικηγόρος, που δήλωσε ότι, είναι ασκούμενος στο δικηγορικό γραφείο και εμφανίζεται ως "άγγελος", ζήτησε για λογαριασμό του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δημακόπουλου, να διακοπεί η δίκη και να γίνει η επιλογή των ενόρκων στην επόμενη δικάσιμο, προκειμένου, να είναι παρών και ο κ. Δημακόπουλος, ώστε να κάνει χρήση του δικαιώματος εξαίρεσης ενόρκων.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Σκουτέρης δεν είχε αντίρρηση, ωστόσο πετάχτηκε από τη θέση του ο γραμματέας, που εντόπισε το "λάθος" λέγοντας:
- Και τι θα γίνει με τους ενόρκους κ. πρόεδρε; (υπονοώντας ότι, οι ένορκοι δεν μπορούν να παραμείνουν περισσότερο από 12 ημέρες στη διάθεση του δικαστηρίου, χωρίς εκλεγούν στην έδρα).
- Θα ξανάρθουν, απάντησε ο διευθύνων τη διαδικασία κ. Σκουτέρης, προκαλώντας τη διαφωνία του εισαγγελέα της έδρας κ. Καραμάνη, ο οποίος φάνηκε εξαιρετικά διαβασμένος:
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ (προς τον νεαρό δικηγόρο): Είστε εξουσιοδοτημένος;
Δικηγόρος: Oχι. 
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Μόνο αναβολή μπορεί να ζητήσει κ. πρόεδρε. Οχι διακοπή. Δεν είναι εξουσιοδοτημένος
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Eίναι εδώ ως "άγγελος" του κ. Δημακόπουλου...
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κ. Πρόεδρε. Μας ηχογραφούν..., συμπλήρωσε με νόημα ο εισαγγελέας, αναφερόμενος στην ηχογράφηση των πρακτικών της δίκης, που κρίθηκε απαραίτητη, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.
Τελικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου το... έσωσε, λέγοντας στον εισαγγελέα:
"Θα πρέπει να διακοπεί ούτως ή άλλως η δίκη και λόγω ωραρίου κ. εισαγγελέα. Μην ανησυχείτε".
Ενώ απευθυνόμενος στον νεαρό ασκούμενο, βρήκε σολομώντεια λύση, λέγοντας:
- Μπορείτε να φέρετε εξουσιοδότηση μέσα σε μισή ώρα, ώστε να ασκήσετε εσείς το δικαίωμα εξαίρεσης των ενόρκων, καθώς δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους ενόρκους περισσότερο, πρέπει ν κλήρωση να γίνει σήμερα.
Τελικά, επιστρατεύτηκε άλλος δικηγόρος, συνεργάτης του κ. Δημακόπουλου, που προσκόμισε στο δικαστήριο το απαραίτητο έγγραφο και η διαδικασία της κλήρωσης των ενόρκων προχώρησε.
Η διαδικασία έκλεισε με... ευχές του προέδρου για Καλό Πάσχα.
- Μπορούμε να φύγουμε; ρώτησαν οι ένορκοι, που περίμεναν υπομονετικά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπορείτε να φύγετε, αλλά δεν σας το είπα, γιατί μας αρέσει η παρέα σας... Καλό Πάσχα, ραντεβού στις 14 Μαίου, στην αίθουσα 2 και... μακριά από μας!


Στις 14 Μαίου η "Πυθία" του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή


Στην κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων, που θα δικάσουν την υπόθεση της σχεδιαζόμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς επίσης και τις τηλεφωνικές υποκλοπές της εποχής, περιορίστηκαν οι τρεις τακτικοί δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.
Η δίκη δεν ξεκίνησε σήμερα, καθώς εκδικαζόταν υπόθεση δολοφονίας και το δικαστήριο διέκοψε, για την υπόθεση “Πυθία”, για τις 14 Μαίου.
Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Αμερικανός πράκτορας Basil William.
Η εμπλοκή του κ. Καρχιμάκη αφορά διαρροή απόρρητων εγγράφων, για την οποία κατηγορήθηκε ο ίδιος και δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.
Παρά το ότι, απαλλάχθηκαν σχετικά με την διαρροή, παρέμεινε ένα σκέλος της κατηγορίας σε βάροςτου πρώην υπουργού.
Στο δικαστήριο σήμερα ο συνήγορος του πρώην υπουργού Βασίλης Δημακόπουλος δήλωσε κώλυμα στο πρόσωπό του, επειδή δίκαζε στην Καλαμάτα, ενημερώνοντας το δικαστήριο μέσω συνεργάτη του ότι, δεν θα μπορούσε να παρασταθεί σήμερα.

Δεν εμφανίστηκε σ
το δικαστήριο, όπως ήταν αναμενόμενο και ο κατηγορούμενος Basil William, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης ήδη από το 2015, όταν η υπόθεση ήταν στο στάδιο της ανάκρισης.
Φέρεται ως πρώην υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας και κατηγορείται για το κακούργημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας από κοινού με άγνωστους δράστες κατ’ εξακολούθηση, την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005.
Ως μάρτυρες παραβρέθηκαν στο δικαστήριο οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής και Κώστας Μπίκας, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης.


Κούγιας, για τα εντάλματα σύλληψης: "Πρέπει να ξεσηκωθεί το σώμα των δικηγόρων"

"Παράνομο, αντιαισθητικό και αντισυνταγματικό" χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας, τα εντάλματα σύλληψης, που εξέδοσε ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου και του δικηγόρου θεόδωρου  Παναγόπουλου, γιά εμπλοκή στη Μαφία των Φυλακών.
Ο κ. Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί τον δικηγόρο Γιωργο Αντωνόπουλο, που συνελήφθη και προφυλακίστηκε πρώτος, γιά την υπόθεση της Μαφίας των Φυλακων,  άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες δικηγόροι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος σε συζητήσεις τους με τους δικηγόρους του Άρη Φλώρου, να διατύπωσαν απαιτήσεις τις οποίες δεν γνωρίζει ο εντολέας του και «δεν θέλει να πιστέψει μέχρι και σήμερα ότι υπεβλήθηκαν αυτού του είδους απαιτήσεις» . 
Παράλληλα, ο κ. Κούγιας, επαναλαμβάνει ότι υπάρχει πέλπλο προστασίας του Άρη Φλώρου.  προσθέτοντας ότι υποψιάζεται ποιος πολιτικός – νομικός βρίσκεται από πίσω .
Αναλυτικότερα, ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: 
Είμαι 40 και πλέον χρόνια δικηγόρος κι αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με συλλήψεις με εντάλματα συλλήψεως, διαδικαστική πράξη, η οποία προβλέπεται μόνο για επικινδύνους εγκληματίες και μόνο όταν αυτοί είναι ύποπτοι φυγής και αγνώστου διαμονής ή ύποπτοι να διαπράξουν εγκλήματα στον χρόνο που συλλαμβάνονται ή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επιφανών δικηγόρων, οι οποίοι λίγη ώρα πριν τη σύλληψή τους ασκούσαν το λειτούργημά τους στις αίθουσες των δικαστηρίων που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το γραφείο του κ. Εφέτου Ανακριτού, ο οποίος εξέδωσε τα εντάλματα συλλήψεως, είναι παράνομο και αντιαισθητικό και παραβαίνει όλες τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν τις ατομικές ελευθερίες του κάθε πολίτη και τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας του δικαίου.

Εκδίδουν και εκτελούν, δηλαδή, αντί να τους καλέσουν με μία κλήση να παρουσιαστούν σε απολογία, εντάλματα συλλήψεως για συλλειτουργούς της δικαιοσύνης – επιστήμονες, οι οποίοι επί δεκαετίες είναι καθημερινά στα δικαστήρια, έχουν γραφεία, τη διεύθυνση των οποίων γνωρίζει και ο πιο απλός πολίτης, έχουν κατοικίες και οικογένειες και οι οποίοι ανά πάσα στιγμή, όπου και να κληθούν, παρουσιάζονται σε λίγα λεπτά.

Οι επιστήμονες αυτοί, μεταξύ των οποίων και ο εντολέας μου κ. Αντωνόπουλος, ο οποίος το τονίζω είναι και το κορυφαίο θύμα, μετά τον αείμνηστο, αδελφό και φίλο μου Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, σε αυτήν την υπόθεση, αφού εδώ και περίπου 10 χρόνια εκβιαζόταν από τον επικεφαλής μιας εγκληματικής ομάδος, τον Αριστείδη Φλώρο, και αυτούς που τον υποστήριζαν, είτε πολιτικούς είτε δικηγόρους, ορισμένοι εκ των οποίων δεν είναι καν δικηγόροι του, η οποία ομάδα υπεξαίρεσε από το ελληνικό Δημόσιο 230 εκατομμύρια ευρώ, να απιστήσει εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και να «βαφτίσει» την υπεξαίρεση, έναντι ανταλλαγμάτων ή λόγω του φόβου του, σε διαιτητική διαφορά, ώστε οι εγκληματίες που έκλεψαν τα 230 εκατομμύρια του ελληνικού λαού να μείνουν ελεύθεροι χωρίς ποινικές κυρώσεις και να δαπανούν τον κόπο των Ελλήνων στα κοσμικά μέρη της Ελλάδος και του κόσμου με ιδιωτικά αεροπλάνα και ορισμένοι από αυτούς με όλες τις πόρνες πολυτελείας.

Αναγκάζομαι να κάνω αυτή τη δήλωση, γιατί μελετώντας τη δικογραφία ψάχνω να βρω έστω και ένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ότι οι κύριοι Αντωνόπουλος, Λυκουρέζος και Παναγόπουλος είναι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που εκβιάζει και δολοφονεί, ψάχνω να βρω ένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ότι ο εντολέας μου ζήτησε έστω και ένα ευρώ από τον Φλώρο, είτε απευθείας είτε μέσω των δικηγόρων του, παράνομα για να τον αναγκάσει να κάνει τι, το οποίο δεν έπρεπε να κάνει;

Είμαι κατηγορηματικός με τη νομική μου αξιοπρέπεια ότι αυτοί οι τρεις δικηγόροι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα από αυτά που κατηγορούνται και η κατηγορία, κατά την άποψή μου, θα καταρρεύσει ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών.

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Εκείνος, ο Αριστείδης Φλώρος, είτε ο ίδιος είτε μέσω μεσαζόντων πολιτικών και δικηγόρων είτε μέσω των δικηγόρων του, αλλά κυρίως μέσω των κακοποιών, τους οποίους είχε γνωρίσει και με τους οποίους βρίσκεται μαζί στις φυλακές, εκβίαζε τον εντολέα μου με απειλές για τη ζωή του, τόσο πριν τον πυροβολήσουν με μια σφαίρα που μπήκε από το στόμα και βγήκε από τον αυχένα, όσο και μετά που τον πυροβόλησαν είτε με τους ίδιους εκτελεστές είτε με άλλους, όπως επιβεβαιώνουν και οι συνάδελφοί μου κκ Μπαλτάκος και Σοφός, αρχικά στο πολυκατάστημα attica και εν συνεχεία μέσα στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, όπου απολαμβάνει ο Αριστείδης Φλώρος περιποιήσεις επτάστερου ξενοδοχείου, ενώ έχει αποδειχτεί με τις ενέργειες της κας Τουλουπάκη και των συνεργατών της Εισαγγελέων ότι ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται εκεί είναι παράνομος, αφού η ψυχιατρική του πάθηση είναι ανύπαρκτη. 

Οι τρεις δικηγόροι βρίσκονται σε αυτήν την τραγική θέση κατόπιν καταθέσεως ενός συνηγόρου υπερασπίσεως του Φλώρου, κάτι πρωτοφανές μέχρι σήμερα, και κάποιων παράλογων ερμηνειών τηλεφωνικών υποκλοπών, από τις οποίες όμως προκύπτει σαφώς, ειδικά από μία συζήτηση, ότι ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης της μαφίας Κορυδαλλού, με τον οποίο δήθεν οι τρεις δικηγόροι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, είναι αυτός που σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εντολέα μου, γιατί παρέδωσε σε δικό του άνθρωπο το ασήμαντο ποσό των 150 ευρώ φοβούμενος για τη ζωή του, αναφέρει την εξής φράση «Και μπαμπάς μου να ήσουν και αδελφός μου να ήσουνα δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα που έγινε που κάνει εσύ μ’ εμένα. Που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή κι εσύ με βοηθάς με την ψυχή σου, στο χρωστάω», φράση η οποία αποδεικνύει ποια είναι η πραγματική σχέση του εντολέως μου με την εγκληματική οργάνωση και τον αρχηγό της (να επαναλάβω ότι αυτοί με ηθικό αυτουργό τον Φλώρο πήγαν να του αφαιρέσουν τη ζωή). 

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της σχέσεώς τους και για ποιο λόγο δόθηκαν τα ασήμαντα ποσά των 150 και των 350 ευρώ είναι παραλογισμός και έχει τα στοιχεία της αντιφατικότητας που δέχεται ο Άρειος Πάγος. Είναι εντελώς διαφορετικό θέμα αν από τις συνομιλίες προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση και τα μέλη της εκβιάζουν τον Φλώρο (δυστυχώς ο Αριστείδης Φλώρος διάλεξε σύμφωνα με την δικαστική απόφαση που τον έχει καταδικάσει σε ποινή καθείρξεως 13 ετών ως ηθικό αυτουργό της σε βάρος του Γεωργίου Αντωνόπουλου απόπειρας ανθρωποκτονίας να συνεργαστεί με αυτούς τους ανθρώπους αρχικά για να τον σκοτώσουν και εν συνεχεία για να τον εκβιάσουν).

Αποκλείεται κάθε εκδοχή οι άνθρωποι αυτοί, οι τρεις δικηγόροι μεταξύ των οποίων ο Αντωνόπουλος, να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους σκοπούς μιας εγκληματικής οργάνωσης, όταν ο ίδιος του λέει «που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή και εσύ με βοηθάς». Είναι αρκετό αυτό και μόνο το στοιχείο, το οποίο δεν έχω αντιληφθεί, γιατί δεν έχει αξιολογηθεί, όπως επιβάλει ο νόμος, από όποιον χειρίζεται την δικογραφία για να καταλήξει σε οποιοδήποτε συμπέρασμα. 

Όσον αφορά τον εντολέα μου, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία σχέση έχει με απαίτηση οιουδήποτε ποσού από τον Αριστείδη Φλώρο, είτε ο ίδιος είτε μέσω των δικηγόρων του, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΕΙΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΕΙΤΕ ΕΞΩΔΙΚΩΣ, αφού ο Αριστείδης Φλώρος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη γιατί οργάνωσε την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, και γι’ αυτόν τον λόγο σας κοινοποιώ για άλλη μια φορά το email, το οποίο δεν είχε κατατεθεί μέχρι χθες στη δικογραφία από αυτούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, που απέστειλε ο εντολέας μου στους δικηγόρους κκ Λυκουρέζο, Παναγόπουλο, Σοφό μία μέρα μετά πριν την έναρξη της δίκης, η οποία ανεβλήθη με αίτημα των δικηγόρων του Φλώρου για την διοργανωθείσα και εκτελεσθείσα εις βάρος του από τον Αριστείδη Φλώρο και τους συνεργούς του απόπειρα ανθρωποκτονίας, ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!) Ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΜΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ 230 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΛΩΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ.

Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω ότι κατά την κρίση μου αυτή η παραπλάνηση (δεν μπορώ καν να πιστέψω ότι υπάρχει άλλη σκοπιμότητα) του κ. Εφέτου Ανακριτού και μίας από τις εκλεκτότερες και επαρκέστερες Εισαγγελείς κας Ράικου έχει ως αποτέλεσμα να στερείται η ΛΑΓΗΕ Α.Ε. τον μοναδικό δικηγόρο που θα μπορούσε να αποδείξει την ενοχή Φλώρου και των συνεργών του, όπως προκύπτει και από το email που ήρθε στο γραφείο μου από τον νέο δικηγόρο της υπόθεσης. 

Είμαι βέβαιος ότι ο έντιμος ανακριτής κ Ευτύχιος Νικόπουλος, ανιψιός του εντιμότατου πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλείου Νικόπουλου, σε σύντομο χρονικό διάστημα - άμεσα θα αντιληφτεί τι ακριβώς συμβαίνει στην υπόθεση αυτή, δηλαδή ότι υπάρχει ένα πέπλο προστασίας για τον Αριστείδη Φλώρο και τους συνεργούς του, προσωπικά υποψιάζομαι ποιος πολιτικός – νομικός βρίσκεται από πίσω, και ότι είναι έγκλημα κατά της δικαιοσύνης να κρατείται στις φυλακές ένας έντιμος δικηγόρος σαν τον εντολέα μου, Γεώργιο Αντωνόπουλο, και να εξευτελίζονται με αυτόν τον τρόπο διακεκριμένοι συνάδελφοί μου.

Σας αποστέλω το email με την συνομιλία του φερομένου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης που έχει υποκλαπεί με τον δυστυχή εντολέα μου (το περιεχόμενο της οποίας έχει από πολλού χρόνου δημοσιοποιηθεί), που αποδεικνύει ότι ουδεμία σχέση έχει με εγκληματική οργάνωση και οποιαδήποτε επαφή έχει με τον οργανωτή και τους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του και το email του συναδέλφου μου που έχει αντικαταστήσει τον εντολέα μου ως δικηγόρο πολιτικής αγωγής στην δίκη Energa. Δηλαδή με αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες ο Φλώρος και οι συνεργοί του έχουν πετύχει να μην υπάρχει στη δίκη Energa συνήγορος πολιτικής αγωγής που να ξέρει πώς να υποστηρίξει την υπόθεση κυρίως στα θέματα ειδικών γνώσεων και συγχρόνως ο, κατά τη δικαιοσύνη με ομόφωνη απόφαση, ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του εντολέως μου να έχει αποδυναμώσει την αξιοπιστία του εντολέως μου και των δικηγόρων που τον υποστήριξαν στο παρελθόν και με κύριο αποδεικτικό στοιχείο τη μαρτυρική κατάθεση με υπονοούμενα ενός δικηγόρου του, η οποία έγινε μία μέρα πριν τη σύλληψη του εντολέως μου.

Αυτά είναι πρωτοφανή γεγονότα για τον τρόπο που απονέμεται η δικαιοσύνη στην Ελλάδα, γι’ αυτόν το λόγο ενημέρωσα όλους τους τεχνικούς φορείς με αναλυτική αναφορά. 

Από σήμερα κανείς δεν δικαιούται να σιωπά ή να υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει. Πρέπει να ξεσηκωθεί το σώμα των δικηγόρων, γιατί αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα έντιμο και επαρκή δικηγόρο. 
ΥΓ Βεβαίως δεν είναι δυνατόν να γνωρίζω εάν, παρά το email, το οποίο σας κοινοποιώ, σε συζητήσεις των κ.κ. Λυκουρέζου και Παναγόπουλου με τους δικηγόρους του Φλώρου υπήρξαν απαιτήσεις, τις οποίες ο εντολέας μου δεν γνωρίζει και τις οποίες αυτός ουδέποτε προέβαλε ούτε ζήτησε να προβληθούν

Τη Μεγάλη Δευτέρα οι απολογίες Λυκουρέζου και Παναγόπουλου για Μαφία Φυλακών

Την Μεγάλη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται να απολογηθεί ο γνωστός  ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος πήρε προθεσμία, για να προετοιμάσει την απολογία του, στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, για την υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών, γιά την οποία συνελήφθη χτες.
Την ίδια μέρα, λίγο νωρίτερα, στις 9.30 το πρωί, αναμένεται να απολογηθεί ο δικηγόρος Θεόδωρος Αντωνόπουλος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, εμπλοκή στην ίδια υπόθεση.
Και οι δύο θα παραμείνουν κρατούμενοι, μέχρι να απολογηθούν.
Στο πλευρό του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και τα τρία παιδιά του, Ιάσονας, Μαρίνα και Μαρία Ελένη, καθώς και η ηθοποιός Νατάσα Καλογρίδη, με την οποία ο ποινικολόγος είχε σχέση.

Αγωνία για Λυκουρέζο. Στο πλευρό του Μαρία Ελένη και Νατάσα Καλογρίδη

Ωρες αγωνίας για τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος μετά τη χτεσινή σύλληψη του, έχει οδηγηθεί στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, κατηγορούμενος για εμπλοκή στην υπόθεση της Μαφίας των Φυλαλών.
Μαζί του, επίσης κατηγορούμενος στο γραφειο του ανακριτή και ο δικηγόρος Θόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος παραδόθηκε το πρωί στην Αντιτρομοκρατική, καθως εκδόθηκε και εναντιον του ένταλμα σύλληψης για τον ιδιο λόγο.
Οι δύο δικηγοροι, που βρέθηκαν κατηγορούμενοι για εμπλοκη στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αφού λάβουν αντίγραφα της ογκωδεστατης δικογραφιας, αναμένεται να λαβουν προθεσμία, για να προετοιμάσουν την απολογία τους.
Εξω απο το γραφειο του ανακριτή, εκτος απο φίλους και συνεργάτες του κ. Λυκουρέζου, βρίσκονται η κόρη του Μαρια Ελένη και η ηθοποιός Νατασα Καλογριδη, με την οποία γνωστός ποινικολόγος διατηρούσε σχέση.
Οι δυο κατηγορούμενοι δικηγόροι, μέχρι να απολογηθούν, θα παραμείνουν κρατούμενοι.
Οι "Δικογραφίες" θα σας ενημερώνουν διαρκώς..

Στον ανακριτή Λυκουρέζος - Παναγόπουλος

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, αναμένεται να οδηγηθεί σε λίγο ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που συνελήφθη χτες, καθώς και ο ποινικολόγος Θόδωρος Παναγόπουλος, σε βαρος του οποίου επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Και οι δύο κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών, καθώς επίσης και στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται βα ζητήσουν προθεσμία, για να προετοιμάσουν την απολογία τους.
Στη δικογραφία, που περιλαμβάνει καταγεγραμμένες συνομιλίες Αλβανών ποινικών, που εμπλέκονται στην υποθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου και στην υποθεση της energa - hellas power, με τον έγκλειστο επιχειρηματια Αριστείδη Φλώρο, γινεται αναφορά σε χρηματικά ποσά, που φέρονται να έχουν ζητήσει οι δύο εμπλεκόμενοι δικηγοροι.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Χειροπέδες και στον δικηγόρο Θ. Παναγόπουλο

Ενταλμα σύλληψης εκδόθηκε πριν απο λίγο και γιά τον πονικολόγο Θόδωρο Παναγόπουλο, για την υπόθεση της Μαφίας των φυλακών, για την οποία συνελήφθη νωρίτερα και γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Και οι δύο οδηγούνται αύριο το πρωι στον ειδικό εφετη ανακριτή κ. Νικόπουλο αύριο το πρωι, για να παρουν προθεσμια και να προετοιμασουν την απολογία τους.

Συνελήφθη ο Λυκουρέζος για την υπόθεση της Μαφίας των φυλακών

Συνελήφθη ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, για εμπλοκή στην υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών, γιά την οποία έχουν ήδη προφυλακιστεί ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος  και μία ακόμη δικηγόρος.
Ο κ. Λυκουρέζος συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσε ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, για έναν ακόμη ποινικολόγο, που φέρεται εμπλεκόμενος.
Οι "Δικογραφίες" είχαν προαναγγείλει τα εντάλματα σύλληψης από τις 9 Απριλίου.
https://dikografies.blogspot.com/2019/04/blog-post_56.html
Ο 84χρονος δικηγόρος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί στον εφέτη ανακριτή, προκειμένου να πάρει προθεσμία, για να προετοιμάσει την απολογία του.

Τη Δευτέρα η απόφαση στην πρώτη δίκη Πάσσαρη

Τέσσερεις αστυνομικοί, που υπηρετούσαν πριν από 19 χρόνια στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, κατέθεσαν στην πρώτη από τις τρεις δίκες, με κατηγορούμενο τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη, που ξεκίνησαν χτες.
Η υπόθεση, για την οποία κατηγορείται, αφορά ηθική αυτουργία σε εκρήξεις.
Το μόνο, που γνώριζαν οι μάρτυρες είναι ότι, είχαν συλλάβει τότε τον πατέρα του Πάσσαρη, Ευάγγελο - ο οποίος στο μεταξύ αποβίωσε -  να έχει εκρηκτικά στη μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας του, τα οποία - σύμφωνα με την κατηγορία- σκόπευε να τοποθετήσει στο σπίτι επιχειρηματία, με σκοπό τον εκβιασμό.
Οπως είπαν οι αστυνομικοί στις καταθέσεις τους, στη δίκη που έγινε αργότερα, ακούστηκε ότι,δίνονταν εντολές μέσα από τις φυλακές, από το Ναστούλη και τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη να μπαίνουν βόμβες, για να εκβιάσουν καταστηματάρχες.
Ο συνήγορος υπεράσπισης Ανδρέας Ταγαράκης, που εκπροσωπεί τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη, ο οποίος εκτίει ποινές στη ΡουμανίαΚωνσταντίνος Πάσσαρης,είπε στο δικαστήριο ότι, ο πελάτης του αρνείται την κατηγορία και τόνισε:
"θα αποδεχτώ για λογαριασμό του αυτά, που ο ίδιος αποδέχεται ότι, έκανε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι,ευθύνεται γιά όσα τον κατηγορούν.
Για την υπόθεση αυτή έχουν απαλλαγεί όλοι οι κατηγορούμενοι, που εμπλέκονταν τότε, λόγω παραγραφής.
Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφασίσει την Δευτέρα, για τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη, αφού προηγουμένως ακούσει την πρόταση της εισαγγελέα και την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης.