Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΚAΛΥΨΗ: Η... κόντρα Καλογήρου - Κοντονή στον ΑΠ, για πειθαρχικό πρώην αθλητικού δικαστή



AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Αληθεύει ότι, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου δήλωσε παραίτηση από την έφεση, που είχε ασκήσει ο προκάτοχος του Σταύρος Κοντονής, σε αθωωτική απόφαση Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Δικαστηρίου, εναντίον πρώην αθλητικού δικαστή;
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εννέα δικαστές του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Δικαστηρίου του ΑΠ πάντως έμειναν άφωνοι στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία επρόκειτο να κρίνουν σε δεύτερο βαθμό την έφεση, που είχε ασκηθεί από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, εναντίον της αθωωτικής απόφασης του Πειθαρχικού οργάνου του ΑΠ, που είχε απαλλάξει Πρόεδρο Πρωτοδικών, ο οποίος ήταν πρώην αθλητικός δικαστής και είχε αθωωθεί μετά από πειθαρχική δίωξη, για εξωαθλητικό πειθαρχικό παράπτωμα.
Η υπόθεση αναβλήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου  από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Δικαστήριο, προκειμένου οι δικαστές του ΑΠ, να διερευνήσουν, εάν υπάρχει δυνατότητα από το νόμο, να παραιτηθεί ο υπουργός από την έφεση.
Η νέα δίκη έχει προσδιοριστεί στις αρχές Νοεμβρίου.
Εναντίον του πρώην αθλητικού δικαστή, ο οποίος διεκδίκησε πρόσφατα στις εκλογές της 15ης Σεπτεμβρίου 2018 την θέση του προισταμένου της διοίκησης του Πρωτοδικείου της Αθήνας, χωρίς επιτυχία, εκκρεμούν και άλλες πειθαρχικές έρευνες από τον Αρειο Πάγο.