Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Γιατί θα πάει στη Γερμανία ο ειδικός για την τρομοκρατία ανακριτής;


Επεκτείνονται στη Γερμανία οι έρευνες της ελληνικής Δικαιοσύνης  για την τρομοκρατία, μετά από τη σύλληψη και προφυλάκιση του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιακτζόγλου, που κατηγορείται ότι, ήταν ο αποστολέας τρομοδεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στον Βόλφαγκ Σόιμπλε.
Σύμφωνα με πληροφορίες των "Δικογραφιών", ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ακης Νικόπουλος  ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της ανάκρισης για την υπόθεση των τρομοπακέτων, που οι Αρχές αποδίδουν στον 29χρονο, τον οποίο συνδέουν με την οργάνωση " Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς".
Το ερώτημα είναι, τι ψάχνουν οι ελληνικές και οι γερμανικές δικαστικές Αρχές, σε σχέση με την υπόθεση της τρομοκρατίας στη Γερμανία και γιατί  ο ανακριτής πρόκειται να κάνει το ταξίδι αυτό, στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Γερμανική Δικαιοσύνη?
Η εκδοχή ότι, στο πακέτο με τα εκρηκτικά, που εστάλη στον Γερμανό υπουργό εξωτερικών τον περασμένο Μάρτιο, οι διωκτικές Αρχές της  Γερμανίας φέρονται ότι, βρήκαν ένα αποτύπωμα, το οποίο αποδόθηκε στον 29χρονο, επειδή είχε καταδικαστεί παλιότερα για συμμετοχή σε επεισόδια  και ήταν σεσημασμένος και έτσι οδηγήθηκαν στη σύλληψη του, μάλλον δεν είναι επαρκής.
Σίγουρα δεν  θα ξεσηκωνόταν ο ανακριτής, να πάει στη Γερμανία  μόνον γιά  ένα αποτύπωμα, όταν μάλιστα, από τα σχετικά έγγραφα  στην δικογραφία προκύπτει ότι, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να υποβληθεί σε δακτυλοσκοπική εξέταση, επομένως δεν έχει ταυτοποιηθεί αποτύπωμα του.
Επιπλέον, εαν οι Αρχές γνώριζαν από τον περασμένο Μάρτιο  ότι, ο 29χρονος ήταν ο άνθρωπος, που έστειλε το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο στον Βολφαγκ Σόιμπλε, αφού είχαν  - όπως
αναφέρεται - αποτύπωμα του,  τότε γιατί το ένταλμα σύλληψης του εκδόθηκε από τον εφέτη ειδικό ανακριτή στις 18 Οκτωβρίου, δηλαδή τόσους μήνες αργότερα;
Ο ειδικός γιά θέματα τρομοκρατίας  εφέτης ανακριτής θα ταξιδέψει στη Γερμανία, στο πλαίσιο
συνεργασίας με τη Γερμανική Δικαιοσύνη, επειδή προφανώς κάτι ψάχνουν..